Četvrtak, 22.10.2015.

12:40

Vučić: Građani Srbije, glavu gore

Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom ishoda glasanja Izvršnog saveta Uneska o prijemu Kosova.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Graðani Srbije, glavu gore IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

249 Komentari

Sortiraj po:

SZF,Paris,FR

pre 8 godina

Postovani Gospodine Vucicu ;
Buduci da je lakse doprti do vas pisuci jedna komentar na vest na portalu B92 negoli sto bi to bilo da smo vam se obratili legalnim putem jer vas izgleda vise interesuje sta pisu tabloidi, uz svo postovanje koje imamo prema vama a zna se da cetnicka dijaspora uvek glasa za desnicu a nikad za levicu, usrdno vas molimo, kako bismo i dalje mogli da vas podrzavamo u borbi oko ciljeva i interesa Srbije u sedistu UNESC-a u Parizu, da izvolite odtrpati arheoloski lokalitet Kladenciste kod Bele Palanke i temelje Bazilike iz 4-5 veka za koju su culi i Françuski mediji.
Unapred zahvalni clanovi Svesrpske Zajednice Francuske (SZF).

Senka

pre 8 godina

Vera u srpsku ideju i nasu duhovnost bi trebalo da bude nesto iznad svake koristi, nesto sto nam daje snagu da kao nacija opstanemo u ovom teskom i mutnom vremenu.

Milan Nis

pre 8 godina

Premijera pozdravlja njegov potpis na Briselskom sporazumu gde je potpisao da Srbija neće sprečavati Kosovo da postane deo medjunarodnih organizacija! Tada nije rekao da ne može da spava.

purgerman

pre 8 godina

Zapravo nemam prava da se javim sto se tice Kosmeta,ali cinjenice su fatalne za Srbiju.I sam marsal Tito znao je kada je uz Srbiju stvorio i dvije autonomne pokrajine Kosmet i Vojvodinu. Be pokrajine bole su pod
patronatom Srbije sve do 1989 god. kada se desio GAZIMESTAN.Mnogi Srbi sa Kosmeta prodavali su svoja imanja Kosovarima i selili se u Srbiju.Raspadom drzave SFRJ jugoslovenske republike prestalo je uplacivati rate za te dvije autonomne pokrajine a Milosevic je svojom pogrjesnom politikom podignuo na noge Kosovare a on je na Kosmet otposlao vojsku zvanu JNA,i doslo je do vojnog sukoba sa mnogo zrtava na obje strane. Kad su se umjesale strane vojne sile da se obustave ratna dejstva bilo je vec kasno ,a Milosevic je izgubio taj rat i Kosmet je godinu za godinu jacao svoj utjecaj ma Kosovu i izborio kakovu takovu samostalnost. Nije premijer Vucic izgubio Kosovo vec
Slobodan Milosevic koji je i glavni krivac za nastalo stanje.Sada vratiti ure unazad je tesko sprovedivo,i jedino sto Srbiji preostaje da se saceka neka druga prilika sa drugacijim uslovima nego sto su sada.Kada bi Kosovo bilo primljeno u UN kao samostalna priznata drzava
postoji opasnost spajanjem sa Albanijom jer je to isti narod i isti jezik,tek onda je Kosovo za Srbiji zauvjek izgubljeno.Nisu samo manastiri na Kosovu od interesa za Srbiju vec i rudna bogatstva koja se procjenjuju na oko 500 miliardi € a da se jos zemno ulje i gas nije u potpunosti istrazeno !

VIT

pre 8 godina

Cenim premijerovu energiju, iako se ne slažem po mnogim stvarima, ne samo kosovskim.Bojim se da stvari izmiču kontroli i da u celu priču treba uneti više pragmatizma. Ponavljanje da je Kosovo naše očito neće dati rezultate. Ako smo spremni to priznati, krenimo dalje i izvučimo sve koristi koje možemo dok je još vreme za to. Niko nije živeo niti će živeti od ponosa, od tog oblika karme, koja postoji,ali se od nje ne živi.Budimo spremni staviti prst na čelo i razmisliti ko je to na našoj strani i zašto je na našoj strani i dokle će biti na našoj strani i šta će biti kada ne bude na našoj strani i ko će snositi odgovornosti što se to tako desilo, a mi slepo verovali.Zar se to već nije dešavalo. Budimo realni, svet je surov. Ne zaludjujmo se glasom Papua Gvinije. Poslednji je momenat za prave odluke, gospodine premijeru.

Miloš

pre 8 godina

Znali smo da će biti ovakakv rezultat glasanja, možda nismo hteli to javno da priznamo, ali smo znali kakav je odnos snaga. Možda je najveće razočarenje to što su Crna Gora i Makedonija tako glasale, a one znaju šta se na Kosovu stvarno dešavalo i šta će biti sa manastirima ako se dodele Albancima na čuvanje.

Nemanja

pre 8 godina

Odluka ne čudi uopšte, oni na tome rade godinama, uradiće i gore stvari, ali najvažnije je da mi nikada ne priznajemo ništa, Kosovo je naše i tačka!

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

vera

pre 8 godina

glavu gore zato što je pred Srbijom svetla budućnost i samo mi možemo da budemo ti koji možemo sebi nešto da oduzmemo to je kao dan jasno

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

Ma stvarno

pre 8 godina

Vučić me je zabrinuo ovom izjavom. Kao što već svi znamo, on inače radi 24 sata dnevno. A sad nije oka sklopio. Nije valjda da inače radi zatvorenih očiju? Možda nam je zato tako dobro što on dobre rezultate svoga rada vidi samo kad zatvori oči?

Vlada

pre 8 godina

Vlada i građani Srbije nikada neće prestati da se bore za očuvanje teritorijalnog integriteta i očuvanja svojih manastira i kulturnih dobara ma u kom delu Srbije se oni nalazili.

Vera

pre 8 godina

Ovim potezom Evropa "gura" Vučića od sebe, pa bi valjalo da on primeni malo agresivniju strategiju u lobiranju i da se više približi Rusiji.

Grunf

pre 8 godina

Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom ishoda glasanja Izvršnog saveta Uneska o prijemu Kosova.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom potpisivanja SSP Kosova sa EU.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom poskupljenja struje-
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom smanjenja plata.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom plaćanja TV pretplate
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom....
Hvala na porukama.Mene samo malo golica šta bi gradjani Srbije trebali da poruče političarima Srbije bez izuzetka.Šta mislite da li oni treba drže glavu gore ili da budu malo nojevi kada smo sada sa UAE kao braća.Bar tamo ima peska na veliko.Da li bi trebalo da s emalo zacrvene.Da se malo postide.Znate ono kada malo dete uhvatite da lagi.Mislim uopšteno tu gde su nas sve uvalili svojim analizama, proračunima,nultim tolerancijama, odgovornošću.Obećanja zaboravljaju političari-narod nikada(bar bi tako trebalo da bude mada nisma siguran u slučaju Srbije).Dugotrajno "robovanje" i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu oslabe, da se potpuno izvitopere.Takav narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.

Rale82

pre 8 godina

Ovog puta je pobedio albanski lobi podpomognut gomilom para, sto ne znaci da uskoro nece biti drugacije, mi i dalje od Kosova ne odustajemo, to je Vucic jasno rekao.

U odgovoru na

pre 8 godina

Vucicu,za su glasali i UEA.Sta bi sa vasim velikim prijateljem,bin Zajedom?
(Stepa, 22. oktobar 2015 17:45) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Nije to Bin Zajed, već Bin Zajeb!

Dragan canj

pre 8 godina

Tako si pricao Karlobag Ogulin Virovitica glavu gore to su Srpske zemlje pa ste pustili taj narod niz vodu i tamo Srba ima u malom broju koji se pati i muci zbog vas i vase pogresne politike bruko i sramoto Srpskog naroda

Suzana

pre 8 godina

Nije ovo poraz Vlade Srbije, niti se ovo tiče samo njih, ne razumem osobe koje tako pišu ovde! Očigledna je borba premijera oko Kosova, kao nikoga ranije. Znam da će se boriti do poslednjeg atoma snage i nade!

Mihajl

pre 8 godina

Ako nas sve velike sile podrzavaju poput Rusije,Japana a problem prave male kao sto su Grcka i Makedonije zar nije logicno da Velike zemlje izvrse pritisak na one manje?

Andrija

pre 8 godina

Srbija je kapija Evrope... Elem, imamo našu burnu prošlost, pustošenje ovih prostora, naše nevine žrtve...i niko to ne može osporiti, oduzeti ili uzurpirati na bilo koji način, a da istovremeno i sakrije "žig Srbije"! Svi znamo (a mišljenja sam da i drugi znaju) značaj srpskog za Srbiju! - a to je srpsko nasleđe! I premijer je apsolutno u pravu kada kaže da Srbija ništa nije (a i ne može izgubiti, jer je to naša bit!) izgubila, već su izgubili oni koji su žurili da nam pokažu kolika je njihova snaga i sila! Sa političkog aspekta, ništa nije gotovo jer niko od nas ne može predati svoju suštinu i pored toga što su politički prethodnici otimali od našeg naroda deo po deo, davali ga nekim silnicima, a danas bi da se prikažu kao potpuno nevini, te bi sve svoje pogubne odluke po naš narod - sručili današnjoj vlasti na glavu! Tako ne ide i ne može! Srbija to zna i prepoznaje - te razlikuje "žito od kukolja", i jedino nam preostaje da čvrsto grabimo napred - kao što smo i krenuli - da izgradimo neko novo lice i primerno društvo Srbije, koje će nastaviti da se bori za svoje, kao što se premijer danas bori za Srbiju!

M O R G O T

pre 8 godina

Vuciceva izjava glasi ovako jel ti verujes meni ili svojim usima i ocima , nemoc ovog naroda je u tome koliko moze da trpi da nas neko ovako laze laze laze i vredja

Glas Srbije

pre 8 godina

"Predsednik srpske vlade istakao je da je zahvalan zemljama i njihovim najvišim predstavnicima koje su se ponele principijelno posle razgovora koje je sa njima imao po tom pitanju." Bolje bi bilo da se ta zahvalnost manifestuje malo konkretnijim merama, recimo favorizovnjem firmi iz tih drzava umesto sto sve dadosmo Nemcima, Austrijancima, Slovencima i drugima sa tog spiska koji su bili ZA.

degustator

pre 8 godina

"Nema odmora,dok traje obnova",sto bi rekao nas narod. Treba podrzati premijera i nikako neodustajati. Treba se do kraja boriti za nase ciljeve.

Vila

pre 8 godina

Mi, koji zivimo u unutrasnjosti Srbije ne smemo biti ravnodusni prema onome sto se danas desava u vezi Kosova. Samo zamislimo, da sto vec sutra, necemo biti svoji na svome, na pragovima nasih domova.

Joksa

pre 8 godina

Glavu gore nego kako, mora se gledati u budućnost, kako preživeti, podići standard građana. Svaka čast kulturno istorijskim spomenicima treba da se borimo za njih ali ekonomija mora biti na prvom mestu.

once upon a time

pre 8 godina

Svako otimanje srpske baštine značilo bi ugrožavanje opstanka najznačajnijih religijskih, kulturnih i istorijskih spomenika naseg. naroda.

pera

pre 8 godina

Prilikom sledeceg izjasnjavanja u UNESCU nadamo se da ce vecina prepoznati prave istorijske vrednosti i kome one znace, pa ce glasati po zdravom razumu .

lovor

pre 8 godina

Nije prvi put da dozivimo ovako nesto i da osetimo nepravdu. Vazno je da smo mi u svakoj situaciji bili cistog obraza. Sve se okrece i svako na kraju dobije ono sto zasluzuje.

latica

pre 8 godina

Srpske crkve i manastiri na Kosovu i Metohiji su vlasnistvo Srpske pravoslavne crkve i Republike Srbije i svako otimanje te baštine značilo bi nedvosmisleno ugrožavanje opstanka najznačajnijih religijskih, kulturnih i istorijskih spomenika srpskog naroda.

Srbija zemlja koje nema

pre 8 godina

"Glavu gore" sta ovaj trabunja. Rasprodaja svega srbskog se nastavlja a drzava lici na svratiste za zalutale (silne izbeglice koje ulaze i izlaze iz Srbije kao da su u vlastitoj kuci.
Zalosno. Tu nema Boga nema pravde i zato je najbolje pobeci odavde.

Josarian

pre 8 godina

Premijer potpiše sporazum u kome daje Kosovu državnost, a predsednik ga na proslavi sedam dugih godina partije obodri rečima: Izdrži Aco, izdrži! Pa u nastavku da je on izašao iz partije, ali da je ona ostala u njemu (ja znam tu konstrukciju sa selom, a nekako mi se ta još jače uklapa u celokupnu sliku). Predsednik SANU konstatuje činjenično stanje da je ono što je premijer potpisao potvrda da Srbija ni de facto ni de jure nema ingerencije na Kosovu i isti predsednik (podsećam: Izdrži Aco, izdrži) traži da se SANU izjasni da li takav čovek može da bude predesednik SANU. Zaključak se nameće sam: možeš da uradiš šta god ti padne na pamet i ma koliko štetne efekte to imalo, ako si u partiji koja je predsedniku u srcu, ali ako primetiš šta se radi i to javno kažeš, ti si zločinac? Minusi botova na svaku kritičku pomisao u odnosu na farsu koju su nam napravili od države smo potvrđuju razmere te i takve farse. Ali, radujte se danas. Sutra će biti gore. Mnogo gore.

TIGER

pre 8 godina

Ista ova vlada, samo u izmenjenom sastavu je odnela pobedu nad NATO agresorom!
Bar nam je to tada tako prikazano!
Samo sam čekao trenutak kada će stići ovakva neka izjava! Znači nije ova vlada doživela još jedan poraz, nego su poraženi oni koji su požurili sa priznanjem Kosova! Bravo za demagoga!!!

realista

pre 8 godina

de bre vucicu priznaj kosovo i budi gospodin...nek tih par bogomolja dobije neki status...sta ja znam kao recimo ambasade i to ce eto biti ko srpska zemlja...tih stotinjak hiljada srba nek dobiju status gradjana,sa pravom na jezik..kulturu i tome sl...ja stvarno ne vidim rzlog zato se to vise ne zavrsi....udaviste vise sa necim sto je gotova stvar.

realno

pre 8 godina

sizofrenija totalna: kao da je unesko pitanje života ili smrti!
a ovamo biološka egzistencija ugrožena.
pre neki dan informacija da je 680 000 građana ove rupe od države ispod granice apsolutnog siromaštva.

raja babeja

pre 8 godina

Muka mi je od vođinih šupljih izjava, a još veća od komentara botova koji ništa drugo i ne znaju nego da kao papagaji ponavljaju njegova lažna obećanja o svetloj budućnosti koja nas čeka. Svi izgleda zaboravljaju da dolazi zima, a ovaj narod je i ogolio, i obosio, i u dobroj meri izgladneo; ko dočeka proleće, svašta će mu pasti na pamet, samo Kosovo neće.

Poruka

pre 8 godina

Nije mi jasna ova poruka! narod nema razloga da sagne glavu! On uvek drži glavu gore! naš avet da svi vi na vlasti spustite glavu dole!Narod samo sagne glavu, kad političari na vlasti krenu sa svojim izjavama!

Tarabicka

pre 8 godina

Ne može biti gore, no što je sad, ili može?
(Dejo, 22. oktobar 2015 13:54)

Sacekaj da vidis njegovu "svetlu buducnost", pa ces videti da moze!

Миле

pre 8 godina

Ова реченица ""Na Generalnoj konferenciji Unesko borićemo se dalje", istakao je premijer i dodao da jeste važno, ali nije najvažnije da li ćemo da pobedimo ili da izgubimo." и следећи пасус говоре да је Косово* и Метохија изгубљена територија и званично од стране Владе Србије. А следећи пасус то и потврђује

cinjenica

pre 8 godina

Davno smo mi izgubili Kosovo, ovo je samo ozvaniceno, samo je trebalo neko od nasih da skupi m*** i da izgovori to, a gospodin nije spavao posto nije lako ovo priznati.

Laki

pre 8 godina

Ti prijatelju zanjes sta so posejao, a mi sa tobom, nazalost. Zar se nisi dogovorio sa Tacijem u Briselu da neces sprecavati prijem Kosova u svetske institucije?! Pa sta nam pricas sada?! Moj ti.

NIŠLIJA

pre 8 godina

Čoveče, pa o čemu ti više pričaš? Mani se više praznih priča, floskula i zamajavanja naroda. Kosovo 27.oktobra potpisuje SSP sa EU. Gubimo bitku za bitkom. Saterani smo u ćošak ringa i udaraju nas samo naši "prijatelji". Verovatno je i nokaut blizu. A ti nam kažeš da držimo glave gore.Mani više....

Milan

pre 8 godina

Ova izjava je smesna, nezrela i ponizavajuca.
Sve u jednom!

Samo jos jedan poraz Srbije i srpske vlade u nizu.
Ljudima u Srbiji, koji zive na rubu najgoreg siromastva, vise nista nema smisla i nada je vec odavno izgubljena. Ovo je prelilo casu!
Sklonite se sa politicke pozornice!

fgdf

pre 8 godina

Bas nas briga kako su tamo glasale neke države i šta su izglasale. Ne zamajavajte narod za nas nebitnim stvarima. Nas interesuje kako će da preživimo i dokle će da se mučimo.

Star

pre 8 godina

I tekst i komentari podrške su otužni... Nije sporno da su bitka, i rat izgubljeni, to se desilo još 1999. god. Ono što je strašno jeste ponovo ubeđivanje da smo pobedili... Koliko god da mi je jasno ko su ovi na vlasti, ne mogu a da ne osećam mučninu koliko su spremni da vređaju inteligenciju prosečnog čoveka. A koliko su aamo znali da vižu izdaja i izdajnici onima koji si mnogo manje dale nego što su oni dali... Sramota

Jadranka

pre 8 godina

Kosovo nije nesto sto moze da se zaboravi i izbrise, to je nasa istorija i nase kulturno blago sa kojim se ponosimo i niko nam ne moze oduzeti to pravo.

cukce

pre 8 godina

Da nismo ništa izgubili, pobedili smo kao pre koji mesec ono u Briselu 5:0 što reče Đurić! Ovo je još jedan poraz naše diplomatije! Mislite da će drugačiji ishod da bude kad bude glasanje za prijem tzv. države Kosovo!? Naravno da neće! Gospodine VUčiću gde je sad naš prijatelj Nemačka, kako je glasala!? Najtužnije je što u ovom izboru se lobira pa ko viša izlobira, političke igre se igraju a ne uvažavaju se stručna miščjenja istoričara, istoričara umetnosti i drugih stručnjaka i istroijske činjnice gde nedvosmisleno najveći deo kulturne baštime na KIM je srpsko!

Stefan

pre 8 godina

"Naveo je kao primer Papuu Novu Gvineju, koja je bila uzdržana, povukla svoj potpis sa konsponzorstva.".Ovde sam prestao da citam i poceo da umirem od smeha,neverovatan je uspeh nase diplomatije zaista ubediti jednu takvu silu kao sto je papua nova gvineja da bude uzdrzana!

Milan

pre 8 godina

"Gospodine" Vucicu, sta ste uradili otkad ste na vlasti, osim sto plasirate vase demagoske price javnosti?! Kazite mi samo jednu dobru stvar koju ste ucinili za ovaj narod?!

Mevlin gremlin

pre 8 godina

Čini se da je naša diplomatiija uradila dobra posao jer neke zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova nisu glasale za uvrštavnje ove teme na dnevni red. Glasanje o samom predlogu tek predstoji, a rezultat glasanja u izvršnom savetu UNESCO daje nadu da će se samo glasanje na kraju završiti dobro po nas.

Nena

pre 8 godina

Gradjani Srbije glavu gore, jos nista nije gotovo moramo se truditi i pregovarati sa sto vise zemalja kako bi ih ubedili da nas podrze i sacuvamo ono sto je nase.

Depresionista

pre 8 godina

ne Vucicu,ti postujes one koji su nam u ovom slucaju odmogli a to su USA,Nemacka i Britanija,svaki dan ides u nemacku i usa,dok u npr Brazil se ne secam kad si bio,ili Argentinu,Rusiju,Kinu,Indiju itd.
pricas jedno,radis drugo,a sta ti je u glavi to ne zelim ni da znam.

Janko

pre 8 godina

Moramo ostati jedinstveni u svemu ovome. Vlada i premijer ce se maksimalno truditi da odbrane nase interese i da KIM ne bude ipak primljena u UNESCO.

Владимир

pre 8 godina

Колико се ја сећам, неко се негде нешто договорио, да се тзв. Косово не омета у учлањењу у међународне организације. И у чему је сада проблем?!

Друго, ми, то јест држава Србија срља и даље негде у маглу звану евро-интеграције, а наши западни партнери, ортаци, другови... пријатељи управо на делу показују како и колико нас поштују. На сваком корако показују да смо ми за њих нула, ништа, да о некој равноправности нема речи и да су само већ толико пута поновљене реченице.

Треће... Сирија, јадна земља коју уништавају је једна од држава које нису признале Косово као државу. Како смо им се одужили? Тако што смо изгласали санкције запада према њима.
Власт је то заборавила, али зато са пуним правом очекује да неко тамо у некој сали дигне руку у корист нас.

Треба мислити и о томе.

Ана

pre 8 godina

Свака част на часној борби и огромној вољи да спречимо улазак Косова у Унеско! Ништа није изгубљено, настављамо преговоре и дипломатску борбу до краја!

Mica

pre 8 godina

Gradjani Srbije imaju mnogo vece probleme od toga da li je susedna zemlja clanica UNESCO ili nije. Da li ce to postati u novembru 2015 ili aprilu 2016. 7 miliona ljudi u Srbiji i manje od 100 hiljada srba na Kosovu imaju egzistencijalne, zivotne probleme, kako da othrane decu, sta da obuku, sta da jedu, sa cime da se lece i gde. Nije im najveci problem manastir ili crkva. Stidi se Vucicu i odlazi.

popeye

pre 8 godina

Премијеру, шта ми у ствари очекујемо и тражимо са таквим, како то често кажете, пријатељима?

mladen

pre 8 godina

Па добро, јесу ли Хрватска и Црна Гора чланови Унеска? И Хрватска и Црна Гора су пуни српских цркава, па ако су чланови Унеска да тражимо да не буду јер ће узети наше цркве.

klipeta

pre 8 godina

premijer se ovim i ovakvim govorima ne obraca celokupnom narodu Srbije vec samo svojim glasacima ,kojih je oko 25% od birackog tela.Zna on perfektno kako ovo deluje iritirajuce za one koji ga ne vole ali isto tako okrepljujuce za ne mali broj fanova doticnog...U principu,govori mu nista ne kazuju,vrte se stare fraze,puni su patetike i prizemne demagogije i kao takvi dobri su samo za izbegavanje,sacuvate vreme i zivce za komentare koji ,pak,daju pravu sliku raspolucene i u svemu skrajnute Srbije....

fizičar

pre 8 godina

Da li zasita mislite da je većini građana Srbije "spuštena glava" zbog situacije oko Kosova ? Pa vi zaista nemate kontakt sa stvarnošću. Dići ću glavu ne po Vašem pozivu, već kada otplatim kredite i kada mi prestanete svakodnevno vređati mozak.

mina

pre 8 godina

Ljudi ovo je realno bilo da ce se desiti,mozemo mi da se bunimo koliko hocemo,nemocni smo.Kadija te tuzi kadija ti sudi.Budimo realni i da se usredsredimo na buducnost.

Milanko

pre 8 godina

Koga je to briga. Namerno se pravi kolektivno ludilo kao sto je bilo i 90-tih a i isti ljudi to rade, beskrupulozno, bez imalo stida i srama. Sema je ista. I tada i sada vazi isto: "Oduzimaju nam Kosovo - a vi hocete vece plate ili penzije, hocete vise deci za uzinu, ima vaznijih stvari od toga, oduzimaju nasu svetu zemlju - to je sada najvaznije". Neodgovorni ljudi na vlasti guraju gradjane Srbije u propast.

Nekokozna

pre 8 godina

..nismo nista izgubili....glavu gore.Tipicne reci i vadjenje luzera.Sportskim recnikom receno,imali smo dve precke i tri stative,ali smo ipak izgubili sa 2:0!
Lepo vam je rekao onaj knjizevnik " spoljna politika nam je licemerna,a unutrasnja demagoska".

ja ne mogu vise...!

pre 8 godina

"Moja poruka građanima Srbije je 'Glavu gore', ma koliko nam bilo teško, a ja lično bukvalno oka nisam sklopio.

Znas sta me zabole sto ti nisi oka sklopio???

Prestani da demagogises i pocni da upotrebljavas jezik primeren jednom Premijeru, nisi na pijaci, a pre svega, pocni nesto da radis, jedini razvijeni misic u telu ti je jezik!

pera

pre 8 godina

ovaj stvarno zivi u nekom svom svetu zajedno s botovima. Pa da li on stvarno veruje da to Kosovo pogadja ikog normalnog ovde kome je posao,zivot i egzistencija na minimumu i ne zna vise gde udara?

Petrovic

pre 8 godina

Srbija je zadovoljna i time sto odredjen broj zemalja i nije glasao za clanstvo Kosova u Unesco, to nam je podrska od velikog znacaja. Najbitinije je da nas ovake odluke ne sputavaju na putu ka ostavrenju naseg cilja i zivota lepse buducnosti...

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Pa jeste...
Nemci po običaju - "nož u leđa" ,
al' će zato Vučko opet da ponovi :
- "Bolje da odem nego da kvarim odnose sa Nemcima.."!!
Pa dokle više....
Telekom , EPS, Komercijalnu banku..
Ima li još......

Prle

pre 8 godina

Koju glavu i gde gore da dižemo mi koji smo do doktorske titule dolazili posle 30 godina učenja, istraživanja, testiranja, čitanja, pisanja/brisanja, crtanja, izrada i odbrana desetina radova za inostrane i domaće konferencije i naučne časopise, i ko zna čega još, kada Vaši najbliži saradnici imaju te iste doktorate, a nisu ni sigurni gde su im fakulteti na kojima su doktorirali.

Nena

pre 8 godina

Ako Premijer nece da odustane od svega, ne bi trebalo ni mi. Moramo da pokazemo malo vise optimizma po pitanju KiM, i samim tim njemu damo podrsku.

ja ne mogu vise...!

pre 8 godina

"Moja poruka građanima Srbije je 'Glavu gore', ma koliko nam bilo teško, a ja lično bukvalno oka nisam sklopio.

Znas sta me zabole sto ti nisi oka sklopio???

Prestani da demagogises i pocni da upotrebljavas jezik primeren jednom Premijeru, nisi na pijaci, a pre svega, pocni nesto da radis, jedini razvijeni misic u telu ti je jezik!

Prle

pre 8 godina

Koju glavu i gde gore da dižemo mi koji smo do doktorske titule dolazili posle 30 godina učenja, istraživanja, testiranja, čitanja, pisanja/brisanja, crtanja, izrada i odbrana desetina radova za inostrane i domaće konferencije i naučne časopise, i ko zna čega još, kada Vaši najbliži saradnici imaju te iste doktorate, a nisu ni sigurni gde su im fakulteti na kojima su doktorirali.

Nena

pre 8 godina

Ako Premijer nece da odustane od svega, ne bi trebalo ni mi. Moramo da pokazemo malo vise optimizma po pitanju KiM, i samim tim njemu damo podrsku.

Petrovic

pre 8 godina

Srbija je zadovoljna i time sto odredjen broj zemalja i nije glasao za clanstvo Kosova u Unesco, to nam je podrska od velikog znacaja. Najbitinije je da nas ovake odluke ne sputavaju na putu ka ostavrenju naseg cilja i zivota lepse buducnosti...

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Pa jeste...
Nemci po običaju - "nož u leđa" ,
al' će zato Vučko opet da ponovi :
- "Bolje da odem nego da kvarim odnose sa Nemcima.."!!
Pa dokle više....
Telekom , EPS, Komercijalnu banku..
Ima li još......

cinjenica

pre 8 godina

Davno smo mi izgubili Kosovo, ovo je samo ozvaniceno, samo je trebalo neko od nasih da skupi m*** i da izgovori to, a gospodin nije spavao posto nije lako ovo priznati.

Ана

pre 8 godina

Свака част на часној борби и огромној вољи да спречимо улазак Косова у Унеско! Ништа није изгубљено, настављамо преговоре и дипломатску борбу до краја!

Janko

pre 8 godina

Moramo ostati jedinstveni u svemu ovome. Vlada i premijer ce se maksimalno truditi da odbrane nase interese i da KIM ne bude ipak primljena u UNESCO.

Nena

pre 8 godina

Gradjani Srbije glavu gore, jos nista nije gotovo moramo se truditi i pregovarati sa sto vise zemalja kako bi ih ubedili da nas podrze i sacuvamo ono sto je nase.

Mevlin gremlin

pre 8 godina

Čini se da je naša diplomatiija uradila dobra posao jer neke zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova nisu glasale za uvrštavnje ove teme na dnevni red. Glasanje o samom predlogu tek predstoji, a rezultat glasanja u izvršnom savetu UNESCO daje nadu da će se samo glasanje na kraju završiti dobro po nas.

Jadranka

pre 8 godina

Kosovo nije nesto sto moze da se zaboravi i izbrise, to je nasa istorija i nase kulturno blago sa kojim se ponosimo i niko nam ne moze oduzeti to pravo.

Joksa

pre 8 godina

Glavu gore nego kako, mora se gledati u budućnost, kako preživeti, podići standard građana. Svaka čast kulturno istorijskim spomenicima treba da se borimo za njih ali ekonomija mora biti na prvom mestu.

degustator

pre 8 godina

"Nema odmora,dok traje obnova",sto bi rekao nas narod. Treba podrzati premijera i nikako neodustajati. Treba se do kraja boriti za nase ciljeve.

latica

pre 8 godina

Srpske crkve i manastiri na Kosovu i Metohiji su vlasnistvo Srpske pravoslavne crkve i Republike Srbije i svako otimanje te baštine značilo bi nedvosmisleno ugrožavanje opstanka najznačajnijih religijskih, kulturnih i istorijskih spomenika srpskog naroda.

Mihajl

pre 8 godina

Ako nas sve velike sile podrzavaju poput Rusije,Japana a problem prave male kao sto su Grcka i Makedonije zar nije logicno da Velike zemlje izvrse pritisak na one manje?

Vila

pre 8 godina

Mi, koji zivimo u unutrasnjosti Srbije ne smemo biti ravnodusni prema onome sto se danas desava u vezi Kosova. Samo zamislimo, da sto vec sutra, necemo biti svoji na svome, na pragovima nasih domova.

lovor

pre 8 godina

Nije prvi put da dozivimo ovako nesto i da osetimo nepravdu. Vazno je da smo mi u svakoj situaciji bili cistog obraza. Sve se okrece i svako na kraju dobije ono sto zasluzuje.

Suzana

pre 8 godina

Nije ovo poraz Vlade Srbije, niti se ovo tiče samo njih, ne razumem osobe koje tako pišu ovde! Očigledna je borba premijera oko Kosova, kao nikoga ranije. Znam da će se boriti do poslednjeg atoma snage i nade!

Andrija

pre 8 godina

Srbija je kapija Evrope... Elem, imamo našu burnu prošlost, pustošenje ovih prostora, naše nevine žrtve...i niko to ne može osporiti, oduzeti ili uzurpirati na bilo koji način, a da istovremeno i sakrije "žig Srbije"! Svi znamo (a mišljenja sam da i drugi znaju) značaj srpskog za Srbiju! - a to je srpsko nasleđe! I premijer je apsolutno u pravu kada kaže da Srbija ništa nije (a i ne može izgubiti, jer je to naša bit!) izgubila, već su izgubili oni koji su žurili da nam pokažu kolika je njihova snaga i sila! Sa političkog aspekta, ništa nije gotovo jer niko od nas ne može predati svoju suštinu i pored toga što su politički prethodnici otimali od našeg naroda deo po deo, davali ga nekim silnicima, a danas bi da se prikažu kao potpuno nevini, te bi sve svoje pogubne odluke po naš narod - sručili današnjoj vlasti na glavu! Tako ne ide i ne može! Srbija to zna i prepoznaje - te razlikuje "žito od kukolja", i jedino nam preostaje da čvrsto grabimo napred - kao što smo i krenuli - da izgradimo neko novo lice i primerno društvo Srbije, koje će nastaviti da se bori za svoje, kao što se premijer danas bori za Srbiju!

Vlada

pre 8 godina

Vlada i građani Srbije nikada neće prestati da se bore za očuvanje teritorijalnog integriteta i očuvanja svojih manastira i kulturnih dobara ma u kom delu Srbije se oni nalazili.

Rale82

pre 8 godina

Ovog puta je pobedio albanski lobi podpomognut gomilom para, sto ne znaci da uskoro nece biti drugacije, mi i dalje od Kosova ne odustajemo, to je Vucic jasno rekao.

Vera

pre 8 godina

Ovim potezom Evropa "gura" Vučića od sebe, pa bi valjalo da on primeni malo agresivniju strategiju u lobiranju i da se više približi Rusiji.

pera

pre 8 godina

Prilikom sledeceg izjasnjavanja u UNESCU nadamo se da ce vecina prepoznati prave istorijske vrednosti i kome one znace, pa ce glasati po zdravom razumu .

once upon a time

pre 8 godina

Svako otimanje srpske baštine značilo bi ugrožavanje opstanka najznačajnijih religijskih, kulturnih i istorijskih spomenika naseg. naroda.

pera

pre 8 godina

ovaj stvarno zivi u nekom svom svetu zajedno s botovima. Pa da li on stvarno veruje da to Kosovo pogadja ikog normalnog ovde kome je posao,zivot i egzistencija na minimumu i ne zna vise gde udara?

Milan

pre 8 godina

"Gospodine" Vucicu, sta ste uradili otkad ste na vlasti, osim sto plasirate vase demagoske price javnosti?! Kazite mi samo jednu dobru stvar koju ste ucinili za ovaj narod?!

NIŠLIJA

pre 8 godina

Čoveče, pa o čemu ti više pričaš? Mani se više praznih priča, floskula i zamajavanja naroda. Kosovo 27.oktobra potpisuje SSP sa EU. Gubimo bitku za bitkom. Saterani smo u ćošak ringa i udaraju nas samo naši "prijatelji". Verovatno je i nokaut blizu. A ti nam kažeš da držimo glave gore.Mani više....

Laki

pre 8 godina

Ti prijatelju zanjes sta so posejao, a mi sa tobom, nazalost. Zar se nisi dogovorio sa Tacijem u Briselu da neces sprecavati prijem Kosova u svetske institucije?! Pa sta nam pricas sada?! Moj ti.

Milan

pre 8 godina

Ova izjava je smesna, nezrela i ponizavajuca.
Sve u jednom!

Samo jos jedan poraz Srbije i srpske vlade u nizu.
Ljudima u Srbiji, koji zive na rubu najgoreg siromastva, vise nista nema smisla i nada je vec odavno izgubljena. Ovo je prelilo casu!
Sklonite se sa politicke pozornice!

fizičar

pre 8 godina

Da li zasita mislite da je većini građana Srbije "spuštena glava" zbog situacije oko Kosova ? Pa vi zaista nemate kontakt sa stvarnošću. Dići ću glavu ne po Vašem pozivu, već kada otplatim kredite i kada mi prestanete svakodnevno vređati mozak.

Stefan

pre 8 godina

"Naveo je kao primer Papuu Novu Gvineju, koja je bila uzdržana, povukla svoj potpis sa konsponzorstva.".Ovde sam prestao da citam i poceo da umirem od smeha,neverovatan je uspeh nase diplomatije zaista ubediti jednu takvu silu kao sto je papua nova gvineja da bude uzdrzana!

klipeta

pre 8 godina

premijer se ovim i ovakvim govorima ne obraca celokupnom narodu Srbije vec samo svojim glasacima ,kojih je oko 25% od birackog tela.Zna on perfektno kako ovo deluje iritirajuce za one koji ga ne vole ali isto tako okrepljujuce za ne mali broj fanova doticnog...U principu,govori mu nista ne kazuju,vrte se stare fraze,puni su patetike i prizemne demagogije i kao takvi dobri su samo za izbegavanje,sacuvate vreme i zivce za komentare koji ,pak,daju pravu sliku raspolucene i u svemu skrajnute Srbije....

Nekokozna

pre 8 godina

..nismo nista izgubili....glavu gore.Tipicne reci i vadjenje luzera.Sportskim recnikom receno,imali smo dve precke i tri stative,ali smo ipak izgubili sa 2:0!
Lepo vam je rekao onaj knjizevnik " spoljna politika nam je licemerna,a unutrasnja demagoska".

Josarian

pre 8 godina

Premijer potpiše sporazum u kome daje Kosovu državnost, a predsednik ga na proslavi sedam dugih godina partije obodri rečima: Izdrži Aco, izdrži! Pa u nastavku da je on izašao iz partije, ali da je ona ostala u njemu (ja znam tu konstrukciju sa selom, a nekako mi se ta još jače uklapa u celokupnu sliku). Predsednik SANU konstatuje činjenično stanje da je ono što je premijer potpisao potvrda da Srbija ni de facto ni de jure nema ingerencije na Kosovu i isti predsednik (podsećam: Izdrži Aco, izdrži) traži da se SANU izjasni da li takav čovek može da bude predesednik SANU. Zaključak se nameće sam: možeš da uradiš šta god ti padne na pamet i ma koliko štetne efekte to imalo, ako si u partiji koja je predsedniku u srcu, ali ako primetiš šta se radi i to javno kažeš, ti si zločinac? Minusi botova na svaku kritičku pomisao u odnosu na farsu koju su nam napravili od države smo potvrđuju razmere te i takve farse. Ali, radujte se danas. Sutra će biti gore. Mnogo gore.

Depresionista

pre 8 godina

ne Vucicu,ti postujes one koji su nam u ovom slucaju odmogli a to su USA,Nemacka i Britanija,svaki dan ides u nemacku i usa,dok u npr Brazil se ne secam kad si bio,ili Argentinu,Rusiju,Kinu,Indiju itd.
pricas jedno,radis drugo,a sta ti je u glavi to ne zelim ni da znam.

Star

pre 8 godina

I tekst i komentari podrške su otužni... Nije sporno da su bitka, i rat izgubljeni, to se desilo još 1999. god. Ono što je strašno jeste ponovo ubeđivanje da smo pobedili... Koliko god da mi je jasno ko su ovi na vlasti, ne mogu a da ne osećam mučninu koliko su spremni da vređaju inteligenciju prosečnog čoveka. A koliko su aamo znali da vižu izdaja i izdajnici onima koji si mnogo manje dale nego što su oni dali... Sramota

Tarabicka

pre 8 godina

Ne može biti gore, no što je sad, ili može?
(Dejo, 22. oktobar 2015 13:54)

Sacekaj da vidis njegovu "svetlu buducnost", pa ces videti da moze!

Mica

pre 8 godina

Gradjani Srbije imaju mnogo vece probleme od toga da li je susedna zemlja clanica UNESCO ili nije. Da li ce to postati u novembru 2015 ili aprilu 2016. 7 miliona ljudi u Srbiji i manje od 100 hiljada srba na Kosovu imaju egzistencijalne, zivotne probleme, kako da othrane decu, sta da obuku, sta da jedu, sa cime da se lece i gde. Nije im najveci problem manastir ili crkva. Stidi se Vucicu i odlazi.

Milanko

pre 8 godina

Koga je to briga. Namerno se pravi kolektivno ludilo kao sto je bilo i 90-tih a i isti ljudi to rade, beskrupulozno, bez imalo stida i srama. Sema je ista. I tada i sada vazi isto: "Oduzimaju nam Kosovo - a vi hocete vece plate ili penzije, hocete vise deci za uzinu, ima vaznijih stvari od toga, oduzimaju nasu svetu zemlju - to je sada najvaznije". Neodgovorni ljudi na vlasti guraju gradjane Srbije u propast.

Миле

pre 8 godina

Ова реченица ""Na Generalnoj konferenciji Unesko borićemo se dalje", istakao je premijer i dodao da jeste važno, ali nije najvažnije da li ćemo da pobedimo ili da izgubimo." и следећи пасус говоре да је Косово* и Метохија изгубљена територија и званично од стране Владе Србије. А следећи пасус то и потврђује

TIGER

pre 8 godina

Ista ova vlada, samo u izmenjenom sastavu je odnela pobedu nad NATO agresorom!
Bar nam je to tada tako prikazano!
Samo sam čekao trenutak kada će stići ovakva neka izjava! Znači nije ova vlada doživela još jedan poraz, nego su poraženi oni koji su požurili sa priznanjem Kosova! Bravo za demagoga!!!

fgdf

pre 8 godina

Bas nas briga kako su tamo glasale neke države i šta su izglasale. Ne zamajavajte narod za nas nebitnim stvarima. Nas interesuje kako će da preživimo i dokle će da se mučimo.

realno

pre 8 godina

sizofrenija totalna: kao da je unesko pitanje života ili smrti!
a ovamo biološka egzistencija ugrožena.
pre neki dan informacija da je 680 000 građana ove rupe od države ispod granice apsolutnog siromaštva.

Glas Srbije

pre 8 godina

"Predsednik srpske vlade istakao je da je zahvalan zemljama i njihovim najvišim predstavnicima koje su se ponele principijelno posle razgovora koje je sa njima imao po tom pitanju." Bolje bi bilo da se ta zahvalnost manifestuje malo konkretnijim merama, recimo favorizovnjem firmi iz tih drzava umesto sto sve dadosmo Nemcima, Austrijancima, Slovencima i drugima sa tog spiska koji su bili ZA.

cukce

pre 8 godina

Da nismo ništa izgubili, pobedili smo kao pre koji mesec ono u Briselu 5:0 što reče Đurić! Ovo je još jedan poraz naše diplomatije! Mislite da će drugačiji ishod da bude kad bude glasanje za prijem tzv. države Kosovo!? Naravno da neće! Gospodine VUčiću gde je sad naš prijatelj Nemačka, kako je glasala!? Najtužnije je što u ovom izboru se lobira pa ko viša izlobira, političke igre se igraju a ne uvažavaju se stručna miščjenja istoričara, istoričara umetnosti i drugih stručnjaka i istroijske činjnice gde nedvosmisleno najveći deo kulturne baštime na KIM je srpsko!

Nemanja

pre 8 godina

Odluka ne čudi uopšte, oni na tome rade godinama, uradiće i gore stvari, ali najvažnije je da mi nikada ne priznajemo ništa, Kosovo je naše i tačka!

Senka

pre 8 godina

Vera u srpsku ideju i nasu duhovnost bi trebalo da bude nesto iznad svake koristi, nesto sto nam daje snagu da kao nacija opstanemo u ovom teskom i mutnom vremenu.

mladen

pre 8 godina

Па добро, јесу ли Хрватска и Црна Гора чланови Унеска? И Хрватска и Црна Гора су пуни српских цркава, па ако су чланови Унеска да тражимо да не буду јер ће узети наше цркве.

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

vera

pre 8 godina

glavu gore zato što je pred Srbijom svetla budućnost i samo mi možemo da budemo ti koji možemo sebi nešto da oduzmemo to je kao dan jasno

raja babeja

pre 8 godina

Muka mi je od vođinih šupljih izjava, a još veća od komentara botova koji ništa drugo i ne znaju nego da kao papagaji ponavljaju njegova lažna obećanja o svetloj budućnosti koja nas čeka. Svi izgleda zaboravljaju da dolazi zima, a ovaj narod je i ogolio, i obosio, i u dobroj meri izgladneo; ko dočeka proleće, svašta će mu pasti na pamet, samo Kosovo neće.

Владимир

pre 8 godina

Колико се ја сећам, неко се негде нешто договорио, да се тзв. Косово не омета у учлањењу у међународне организације. И у чему је сада проблем?!

Друго, ми, то јест држава Србија срља и даље негде у маглу звану евро-интеграције, а наши западни партнери, ортаци, другови... пријатељи управо на делу показују како и колико нас поштују. На сваком корако показују да смо ми за њих нула, ништа, да о некој равноправности нема речи и да су само већ толико пута поновљене реченице.

Треће... Сирија, јадна земља коју уништавају је једна од држава које нису признале Косово као државу. Како смо им се одужили? Тако што смо изгласали санкције запада према њима.
Власт је то заборавила, али зато са пуним правом очекује да неко тамо у некој сали дигне руку у корист нас.

Треба мислити и о томе.

Srbija zemlja koje nema

pre 8 godina

"Glavu gore" sta ovaj trabunja. Rasprodaja svega srbskog se nastavlja a drzava lici na svratiste za zalutale (silne izbeglice koje ulaze i izlaze iz Srbije kao da su u vlastitoj kuci.
Zalosno. Tu nema Boga nema pravde i zato je najbolje pobeci odavde.

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

realista

pre 8 godina

de bre vucicu priznaj kosovo i budi gospodin...nek tih par bogomolja dobije neki status...sta ja znam kao recimo ambasade i to ce eto biti ko srpska zemlja...tih stotinjak hiljada srba nek dobiju status gradjana,sa pravom na jezik..kulturu i tome sl...ja stvarno ne vidim rzlog zato se to vise ne zavrsi....udaviste vise sa necim sto je gotova stvar.

popeye

pre 8 godina

Премијеру, шта ми у ствари очекујемо и тражимо са таквим, како то често кажете, пријатељима?

Poruka

pre 8 godina

Nije mi jasna ova poruka! narod nema razloga da sagne glavu! On uvek drži glavu gore! naš avet da svi vi na vlasti spustite glavu dole!Narod samo sagne glavu, kad političari na vlasti krenu sa svojim izjavama!

M O R G O T

pre 8 godina

Vuciceva izjava glasi ovako jel ti verujes meni ili svojim usima i ocima , nemoc ovog naroda je u tome koliko moze da trpi da nas neko ovako laze laze laze i vredja

Dragan canj

pre 8 godina

Tako si pricao Karlobag Ogulin Virovitica glavu gore to su Srpske zemlje pa ste pustili taj narod niz vodu i tamo Srba ima u malom broju koji se pati i muci zbog vas i vase pogresne politike bruko i sramoto Srpskog naroda

Grunf

pre 8 godina

Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom ishoda glasanja Izvršnog saveta Uneska o prijemu Kosova.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom potpisivanja SSP Kosova sa EU.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom poskupljenja struje-
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom smanjenja plata.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom plaćanja TV pretplate
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom....
Hvala na porukama.Mene samo malo golica šta bi gradjani Srbije trebali da poruče političarima Srbije bez izuzetka.Šta mislite da li oni treba drže glavu gore ili da budu malo nojevi kada smo sada sa UAE kao braća.Bar tamo ima peska na veliko.Da li bi trebalo da s emalo zacrvene.Da se malo postide.Znate ono kada malo dete uhvatite da lagi.Mislim uopšteno tu gde su nas sve uvalili svojim analizama, proračunima,nultim tolerancijama, odgovornošću.Obećanja zaboravljaju političari-narod nikada(bar bi tako trebalo da bude mada nisma siguran u slučaju Srbije).Dugotrajno "robovanje" i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu oslabe, da se potpuno izvitopere.Takav narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.

Ma stvarno

pre 8 godina

Vučić me je zabrinuo ovom izjavom. Kao što već svi znamo, on inače radi 24 sata dnevno. A sad nije oka sklopio. Nije valjda da inače radi zatvorenih očiju? Možda nam je zato tako dobro što on dobre rezultate svoga rada vidi samo kad zatvori oči?

U odgovoru na

pre 8 godina

Vucicu,za su glasali i UEA.Sta bi sa vasim velikim prijateljem,bin Zajedom?
(Stepa, 22. oktobar 2015 17:45) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Nije to Bin Zajed, već Bin Zajeb!

Milan Nis

pre 8 godina

Premijera pozdravlja njegov potpis na Briselskom sporazumu gde je potpisao da Srbija neće sprečavati Kosovo da postane deo medjunarodnih organizacija! Tada nije rekao da ne može da spava.

purgerman

pre 8 godina

Zapravo nemam prava da se javim sto se tice Kosmeta,ali cinjenice su fatalne za Srbiju.I sam marsal Tito znao je kada je uz Srbiju stvorio i dvije autonomne pokrajine Kosmet i Vojvodinu. Be pokrajine bole su pod
patronatom Srbije sve do 1989 god. kada se desio GAZIMESTAN.Mnogi Srbi sa Kosmeta prodavali su svoja imanja Kosovarima i selili se u Srbiju.Raspadom drzave SFRJ jugoslovenske republike prestalo je uplacivati rate za te dvije autonomne pokrajine a Milosevic je svojom pogrjesnom politikom podignuo na noge Kosovare a on je na Kosmet otposlao vojsku zvanu JNA,i doslo je do vojnog sukoba sa mnogo zrtava na obje strane. Kad su se umjesale strane vojne sile da se obustave ratna dejstva bilo je vec kasno ,a Milosevic je izgubio taj rat i Kosmet je godinu za godinu jacao svoj utjecaj ma Kosovu i izborio kakovu takovu samostalnost. Nije premijer Vucic izgubio Kosovo vec
Slobodan Milosevic koji je i glavni krivac za nastalo stanje.Sada vratiti ure unazad je tesko sprovedivo,i jedino sto Srbiji preostaje da se saceka neka druga prilika sa drugacijim uslovima nego sto su sada.Kada bi Kosovo bilo primljeno u UN kao samostalna priznata drzava
postoji opasnost spajanjem sa Albanijom jer je to isti narod i isti jezik,tek onda je Kosovo za Srbiji zauvjek izgubljeno.Nisu samo manastiri na Kosovu od interesa za Srbiju vec i rudna bogatstva koja se procjenjuju na oko 500 miliardi € a da se jos zemno ulje i gas nije u potpunosti istrazeno !

Miloš

pre 8 godina

Znali smo da će biti ovakakv rezultat glasanja, možda nismo hteli to javno da priznamo, ali smo znali kakav je odnos snaga. Možda je najveće razočarenje to što su Crna Gora i Makedonija tako glasale, a one znaju šta se na Kosovu stvarno dešavalo i šta će biti sa manastirima ako se dodele Albancima na čuvanje.

mina

pre 8 godina

Ljudi ovo je realno bilo da ce se desiti,mozemo mi da se bunimo koliko hocemo,nemocni smo.Kadija te tuzi kadija ti sudi.Budimo realni i da se usredsredimo na buducnost.

SZF,Paris,FR

pre 8 godina

Postovani Gospodine Vucicu ;
Buduci da je lakse doprti do vas pisuci jedna komentar na vest na portalu B92 negoli sto bi to bilo da smo vam se obratili legalnim putem jer vas izgleda vise interesuje sta pisu tabloidi, uz svo postovanje koje imamo prema vama a zna se da cetnicka dijaspora uvek glasa za desnicu a nikad za levicu, usrdno vas molimo, kako bismo i dalje mogli da vas podrzavamo u borbi oko ciljeva i interesa Srbije u sedistu UNESC-a u Parizu, da izvolite odtrpati arheoloski lokalitet Kladenciste kod Bele Palanke i temelje Bazilike iz 4-5 veka za koju su culi i Françuski mediji.
Unapred zahvalni clanovi Svesrpske Zajednice Francuske (SZF).

VIT

pre 8 godina

Cenim premijerovu energiju, iako se ne slažem po mnogim stvarima, ne samo kosovskim.Bojim se da stvari izmiču kontroli i da u celu priču treba uneti više pragmatizma. Ponavljanje da je Kosovo naše očito neće dati rezultate. Ako smo spremni to priznati, krenimo dalje i izvučimo sve koristi koje možemo dok je još vreme za to. Niko nije živeo niti će živeti od ponosa, od tog oblika karme, koja postoji,ali se od nje ne živi.Budimo spremni staviti prst na čelo i razmisliti ko je to na našoj strani i zašto je na našoj strani i dokle će biti na našoj strani i šta će biti kada ne bude na našoj strani i ko će snositi odgovornosti što se to tako desilo, a mi slepo verovali.Zar se to već nije dešavalo. Budimo realni, svet je surov. Ne zaludjujmo se glasom Papua Gvinije. Poslednji je momenat za prave odluke, gospodine premijeru.

ja ne mogu vise...!

pre 8 godina

"Moja poruka građanima Srbije je 'Glavu gore', ma koliko nam bilo teško, a ja lično bukvalno oka nisam sklopio.

Znas sta me zabole sto ti nisi oka sklopio???

Prestani da demagogises i pocni da upotrebljavas jezik primeren jednom Premijeru, nisi na pijaci, a pre svega, pocni nesto da radis, jedini razvijeni misic u telu ti je jezik!

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Pa jeste...
Nemci po običaju - "nož u leđa" ,
al' će zato Vučko opet da ponovi :
- "Bolje da odem nego da kvarim odnose sa Nemcima.."!!
Pa dokle više....
Telekom , EPS, Komercijalnu banku..
Ima li još......

Prle

pre 8 godina

Koju glavu i gde gore da dižemo mi koji smo do doktorske titule dolazili posle 30 godina učenja, istraživanja, testiranja, čitanja, pisanja/brisanja, crtanja, izrada i odbrana desetina radova za inostrane i domaće konferencije i naučne časopise, i ko zna čega još, kada Vaši najbliži saradnici imaju te iste doktorate, a nisu ni sigurni gde su im fakulteti na kojima su doktorirali.

Tarabicka

pre 8 godina

Ne može biti gore, no što je sad, ili može?
(Dejo, 22. oktobar 2015 13:54)

Sacekaj da vidis njegovu "svetlu buducnost", pa ces videti da moze!

Laki

pre 8 godina

Ti prijatelju zanjes sta so posejao, a mi sa tobom, nazalost. Zar se nisi dogovorio sa Tacijem u Briselu da neces sprecavati prijem Kosova u svetske institucije?! Pa sta nam pricas sada?! Moj ti.

Milan

pre 8 godina

"Gospodine" Vucicu, sta ste uradili otkad ste na vlasti, osim sto plasirate vase demagoske price javnosti?! Kazite mi samo jednu dobru stvar koju ste ucinili za ovaj narod?!

Milan

pre 8 godina

Ova izjava je smesna, nezrela i ponizavajuca.
Sve u jednom!

Samo jos jedan poraz Srbije i srpske vlade u nizu.
Ljudima u Srbiji, koji zive na rubu najgoreg siromastva, vise nista nema smisla i nada je vec odavno izgubljena. Ovo je prelilo casu!
Sklonite se sa politicke pozornice!

Mica

pre 8 godina

Gradjani Srbije imaju mnogo vece probleme od toga da li je susedna zemlja clanica UNESCO ili nije. Da li ce to postati u novembru 2015 ili aprilu 2016. 7 miliona ljudi u Srbiji i manje od 100 hiljada srba na Kosovu imaju egzistencijalne, zivotne probleme, kako da othrane decu, sta da obuku, sta da jedu, sa cime da se lece i gde. Nije im najveci problem manastir ili crkva. Stidi se Vucicu i odlazi.

NIŠLIJA

pre 8 godina

Čoveče, pa o čemu ti više pričaš? Mani se više praznih priča, floskula i zamajavanja naroda. Kosovo 27.oktobra potpisuje SSP sa EU. Gubimo bitku za bitkom. Saterani smo u ćošak ringa i udaraju nas samo naši "prijatelji". Verovatno je i nokaut blizu. A ti nam kažeš da držimo glave gore.Mani više....

pera

pre 8 godina

ovaj stvarno zivi u nekom svom svetu zajedno s botovima. Pa da li on stvarno veruje da to Kosovo pogadja ikog normalnog ovde kome je posao,zivot i egzistencija na minimumu i ne zna vise gde udara?

Миле

pre 8 godina

Ова реченица ""Na Generalnoj konferenciji Unesko borićemo se dalje", istakao je premijer i dodao da jeste važno, ali nije najvažnije da li ćemo da pobedimo ili da izgubimo." и следећи пасус говоре да је Косово* и Метохија изгубљена територија и званично од стране Владе Србије. А следећи пасус то и потврђује

Josarian

pre 8 godina

Premijer potpiše sporazum u kome daje Kosovu državnost, a predsednik ga na proslavi sedam dugih godina partije obodri rečima: Izdrži Aco, izdrži! Pa u nastavku da je on izašao iz partije, ali da je ona ostala u njemu (ja znam tu konstrukciju sa selom, a nekako mi se ta još jače uklapa u celokupnu sliku). Predsednik SANU konstatuje činjenično stanje da je ono što je premijer potpisao potvrda da Srbija ni de facto ni de jure nema ingerencije na Kosovu i isti predsednik (podsećam: Izdrži Aco, izdrži) traži da se SANU izjasni da li takav čovek može da bude predesednik SANU. Zaključak se nameće sam: možeš da uradiš šta god ti padne na pamet i ma koliko štetne efekte to imalo, ako si u partiji koja je predsedniku u srcu, ali ako primetiš šta se radi i to javno kažeš, ti si zločinac? Minusi botova na svaku kritičku pomisao u odnosu na farsu koju su nam napravili od države smo potvrđuju razmere te i takve farse. Ali, radujte se danas. Sutra će biti gore. Mnogo gore.

mladen

pre 8 godina

Па добро, јесу ли Хрватска и Црна Гора чланови Унеска? И Хрватска и Црна Гора су пуни српских цркава, па ако су чланови Унеска да тражимо да не буду јер ће узети наше цркве.

Nena

pre 8 godina

Ako Premijer nece da odustane od svega, ne bi trebalo ni mi. Moramo da pokazemo malo vise optimizma po pitanju KiM, i samim tim njemu damo podrsku.

Milanko

pre 8 godina

Koga je to briga. Namerno se pravi kolektivno ludilo kao sto je bilo i 90-tih a i isti ljudi to rade, beskrupulozno, bez imalo stida i srama. Sema je ista. I tada i sada vazi isto: "Oduzimaju nam Kosovo - a vi hocete vece plate ili penzije, hocete vise deci za uzinu, ima vaznijih stvari od toga, oduzimaju nasu svetu zemlju - to je sada najvaznije". Neodgovorni ljudi na vlasti guraju gradjane Srbije u propast.

Stefan

pre 8 godina

"Naveo je kao primer Papuu Novu Gvineju, koja je bila uzdržana, povukla svoj potpis sa konsponzorstva.".Ovde sam prestao da citam i poceo da umirem od smeha,neverovatan je uspeh nase diplomatije zaista ubediti jednu takvu silu kao sto je papua nova gvineja da bude uzdrzana!

Nekokozna

pre 8 godina

..nismo nista izgubili....glavu gore.Tipicne reci i vadjenje luzera.Sportskim recnikom receno,imali smo dve precke i tri stative,ali smo ipak izgubili sa 2:0!
Lepo vam je rekao onaj knjizevnik " spoljna politika nam je licemerna,a unutrasnja demagoska".

Star

pre 8 godina

I tekst i komentari podrške su otužni... Nije sporno da su bitka, i rat izgubljeni, to se desilo još 1999. god. Ono što je strašno jeste ponovo ubeđivanje da smo pobedili... Koliko god da mi je jasno ko su ovi na vlasti, ne mogu a da ne osećam mučninu koliko su spremni da vređaju inteligenciju prosečnog čoveka. A koliko su aamo znali da vižu izdaja i izdajnici onima koji si mnogo manje dale nego što su oni dali... Sramota

fizičar

pre 8 godina

Da li zasita mislite da je većini građana Srbije "spuštena glava" zbog situacije oko Kosova ? Pa vi zaista nemate kontakt sa stvarnošću. Dići ću glavu ne po Vašem pozivu, već kada otplatim kredite i kada mi prestanete svakodnevno vređati mozak.

Depresionista

pre 8 godina

ne Vucicu,ti postujes one koji su nam u ovom slucaju odmogli a to su USA,Nemacka i Britanija,svaki dan ides u nemacku i usa,dok u npr Brazil se ne secam kad si bio,ili Argentinu,Rusiju,Kinu,Indiju itd.
pricas jedno,radis drugo,a sta ti je u glavi to ne zelim ni da znam.

realista

pre 8 godina

de bre vucicu priznaj kosovo i budi gospodin...nek tih par bogomolja dobije neki status...sta ja znam kao recimo ambasade i to ce eto biti ko srpska zemlja...tih stotinjak hiljada srba nek dobiju status gradjana,sa pravom na jezik..kulturu i tome sl...ja stvarno ne vidim rzlog zato se to vise ne zavrsi....udaviste vise sa necim sto je gotova stvar.

popeye

pre 8 godina

Премијеру, шта ми у ствари очекујемо и тражимо са таквим, како то често кажете, пријатељима?

Владимир

pre 8 godina

Колико се ја сећам, неко се негде нешто договорио, да се тзв. Косово не омета у учлањењу у међународне организације. И у чему је сада проблем?!

Друго, ми, то јест држава Србија срља и даље негде у маглу звану евро-интеграције, а наши западни партнери, ортаци, другови... пријатељи управо на делу показују како и колико нас поштују. На сваком корако показују да смо ми за њих нула, ништа, да о некој равноправности нема речи и да су само већ толико пута поновљене реченице.

Треће... Сирија, јадна земља коју уништавају је једна од држава које нису признале Косово као државу. Како смо им се одужили? Тако што смо изгласали санкције запада према њима.
Власт је то заборавила, али зато са пуним правом очекује да неко тамо у некој сали дигне руку у корист нас.

Треба мислити и о томе.

klipeta

pre 8 godina

premijer se ovim i ovakvim govorima ne obraca celokupnom narodu Srbije vec samo svojim glasacima ,kojih je oko 25% od birackog tela.Zna on perfektno kako ovo deluje iritirajuce za one koji ga ne vole ali isto tako okrepljujuce za ne mali broj fanova doticnog...U principu,govori mu nista ne kazuju,vrte se stare fraze,puni su patetike i prizemne demagogije i kao takvi dobri su samo za izbegavanje,sacuvate vreme i zivce za komentare koji ,pak,daju pravu sliku raspolucene i u svemu skrajnute Srbije....

mina

pre 8 godina

Ljudi ovo je realno bilo da ce se desiti,mozemo mi da se bunimo koliko hocemo,nemocni smo.Kadija te tuzi kadija ti sudi.Budimo realni i da se usredsredimo na buducnost.

cukce

pre 8 godina

Da nismo ništa izgubili, pobedili smo kao pre koji mesec ono u Briselu 5:0 što reče Đurić! Ovo je još jedan poraz naše diplomatije! Mislite da će drugačiji ishod da bude kad bude glasanje za prijem tzv. države Kosovo!? Naravno da neće! Gospodine VUčiću gde je sad naš prijatelj Nemačka, kako je glasala!? Najtužnije je što u ovom izboru se lobira pa ko viša izlobira, političke igre se igraju a ne uvažavaju se stručna miščjenja istoričara, istoričara umetnosti i drugih stručnjaka i istroijske činjnice gde nedvosmisleno najveći deo kulturne baštime na KIM je srpsko!

fgdf

pre 8 godina

Bas nas briga kako su tamo glasale neke države i šta su izglasale. Ne zamajavajte narod za nas nebitnim stvarima. Nas interesuje kako će da preživimo i dokle će da se mučimo.

Poruka

pre 8 godina

Nije mi jasna ova poruka! narod nema razloga da sagne glavu! On uvek drži glavu gore! naš avet da svi vi na vlasti spustite glavu dole!Narod samo sagne glavu, kad političari na vlasti krenu sa svojim izjavama!

Ma stvarno

pre 8 godina

Vučić me je zabrinuo ovom izjavom. Kao što već svi znamo, on inače radi 24 sata dnevno. A sad nije oka sklopio. Nije valjda da inače radi zatvorenih očiju? Možda nam je zato tako dobro što on dobre rezultate svoga rada vidi samo kad zatvori oči?

TIGER

pre 8 godina

Ista ova vlada, samo u izmenjenom sastavu je odnela pobedu nad NATO agresorom!
Bar nam je to tada tako prikazano!
Samo sam čekao trenutak kada će stići ovakva neka izjava! Znači nije ova vlada doživela još jedan poraz, nego su poraženi oni koji su požurili sa priznanjem Kosova! Bravo za demagoga!!!

cinjenica

pre 8 godina

Davno smo mi izgubili Kosovo, ovo je samo ozvaniceno, samo je trebalo neko od nasih da skupi m*** i da izgovori to, a gospodin nije spavao posto nije lako ovo priznati.

Dragan canj

pre 8 godina

Tako si pricao Karlobag Ogulin Virovitica glavu gore to su Srpske zemlje pa ste pustili taj narod niz vodu i tamo Srba ima u malom broju koji se pati i muci zbog vas i vase pogresne politike bruko i sramoto Srpskog naroda

U odgovoru na

pre 8 godina

Vucicu,za su glasali i UEA.Sta bi sa vasim velikim prijateljem,bin Zajedom?
(Stepa, 22. oktobar 2015 17:45) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Nije to Bin Zajed, već Bin Zajeb!

realno

pre 8 godina

sizofrenija totalna: kao da je unesko pitanje života ili smrti!
a ovamo biološka egzistencija ugrožena.
pre neki dan informacija da je 680 000 građana ove rupe od države ispod granice apsolutnog siromaštva.

Grunf

pre 8 godina

Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom ishoda glasanja Izvršnog saveta Uneska o prijemu Kosova.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom potpisivanja SSP Kosova sa EU.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom poskupljenja struje-
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom smanjenja plata.
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom plaćanja TV pretplate
Građani Srbije, glavu gore, poručio je premijer Aleksandar Vučić povodom....
Hvala na porukama.Mene samo malo golica šta bi gradjani Srbije trebali da poruče političarima Srbije bez izuzetka.Šta mislite da li oni treba drže glavu gore ili da budu malo nojevi kada smo sada sa UAE kao braća.Bar tamo ima peska na veliko.Da li bi trebalo da s emalo zacrvene.Da se malo postide.Znate ono kada malo dete uhvatite da lagi.Mislim uopšteno tu gde su nas sve uvalili svojim analizama, proračunima,nultim tolerancijama, odgovornošću.Obećanja zaboravljaju političari-narod nikada(bar bi tako trebalo da bude mada nisma siguran u slučaju Srbije).Dugotrajno "robovanje" i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu oslabe, da se potpuno izvitopere.Takav narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.

raja babeja

pre 8 godina

Muka mi je od vođinih šupljih izjava, a još veća od komentara botova koji ništa drugo i ne znaju nego da kao papagaji ponavljaju njegova lažna obećanja o svetloj budućnosti koja nas čeka. Svi izgleda zaboravljaju da dolazi zima, a ovaj narod je i ogolio, i obosio, i u dobroj meri izgladneo; ko dočeka proleće, svašta će mu pasti na pamet, samo Kosovo neće.

Srbija zemlja koje nema

pre 8 godina

"Glavu gore" sta ovaj trabunja. Rasprodaja svega srbskog se nastavlja a drzava lici na svratiste za zalutale (silne izbeglice koje ulaze i izlaze iz Srbije kao da su u vlastitoj kuci.
Zalosno. Tu nema Boga nema pravde i zato je najbolje pobeci odavde.

Petrovic

pre 8 godina

Srbija je zadovoljna i time sto odredjen broj zemalja i nije glasao za clanstvo Kosova u Unesco, to nam je podrska od velikog znacaja. Najbitinije je da nas ovake odluke ne sputavaju na putu ka ostavrenju naseg cilja i zivota lepse buducnosti...

M O R G O T

pre 8 godina

Vuciceva izjava glasi ovako jel ti verujes meni ili svojim usima i ocima , nemoc ovog naroda je u tome koliko moze da trpi da nas neko ovako laze laze laze i vredja

Glas Srbije

pre 8 godina

"Predsednik srpske vlade istakao je da je zahvalan zemljama i njihovim najvišim predstavnicima koje su se ponele principijelno posle razgovora koje je sa njima imao po tom pitanju." Bolje bi bilo da se ta zahvalnost manifestuje malo konkretnijim merama, recimo favorizovnjem firmi iz tih drzava umesto sto sve dadosmo Nemcima, Austrijancima, Slovencima i drugima sa tog spiska koji su bili ZA.

Nena

pre 8 godina

Gradjani Srbije glavu gore, jos nista nije gotovo moramo se truditi i pregovarati sa sto vise zemalja kako bi ih ubedili da nas podrze i sacuvamo ono sto je nase.

Ана

pre 8 godina

Свака част на часној борби и огромној вољи да спречимо улазак Косова у Унеско! Ништа није изгубљено, настављамо преговоре и дипломатску борбу до краја!

Janko

pre 8 godina

Moramo ostati jedinstveni u svemu ovome. Vlada i premijer ce se maksimalno truditi da odbrane nase interese i da KIM ne bude ipak primljena u UNESCO.

VIT

pre 8 godina

Cenim premijerovu energiju, iako se ne slažem po mnogim stvarima, ne samo kosovskim.Bojim se da stvari izmiču kontroli i da u celu priču treba uneti više pragmatizma. Ponavljanje da je Kosovo naše očito neće dati rezultate. Ako smo spremni to priznati, krenimo dalje i izvučimo sve koristi koje možemo dok je još vreme za to. Niko nije živeo niti će živeti od ponosa, od tog oblika karme, koja postoji,ali se od nje ne živi.Budimo spremni staviti prst na čelo i razmisliti ko je to na našoj strani i zašto je na našoj strani i dokle će biti na našoj strani i šta će biti kada ne bude na našoj strani i ko će snositi odgovornosti što se to tako desilo, a mi slepo verovali.Zar se to već nije dešavalo. Budimo realni, svet je surov. Ne zaludjujmo se glasom Papua Gvinije. Poslednji je momenat za prave odluke, gospodine premijeru.

Mevlin gremlin

pre 8 godina

Čini se da je naša diplomatiija uradila dobra posao jer neke zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova nisu glasale za uvrštavnje ove teme na dnevni red. Glasanje o samom predlogu tek predstoji, a rezultat glasanja u izvršnom savetu UNESCO daje nadu da će se samo glasanje na kraju završiti dobro po nas.

Joksa

pre 8 godina

Glavu gore nego kako, mora se gledati u budućnost, kako preživeti, podići standard građana. Svaka čast kulturno istorijskim spomenicima treba da se borimo za njih ali ekonomija mora biti na prvom mestu.

pera

pre 8 godina

Prilikom sledeceg izjasnjavanja u UNESCU nadamo se da ce vecina prepoznati prave istorijske vrednosti i kome one znace, pa ce glasati po zdravom razumu .

degustator

pre 8 godina

"Nema odmora,dok traje obnova",sto bi rekao nas narod. Treba podrzati premijera i nikako neodustajati. Treba se do kraja boriti za nase ciljeve.

Vila

pre 8 godina

Mi, koji zivimo u unutrasnjosti Srbije ne smemo biti ravnodusni prema onome sto se danas desava u vezi Kosova. Samo zamislimo, da sto vec sutra, necemo biti svoji na svome, na pragovima nasih domova.

Jadranka

pre 8 godina

Kosovo nije nesto sto moze da se zaboravi i izbrise, to je nasa istorija i nase kulturno blago sa kojim se ponosimo i niko nam ne moze oduzeti to pravo.

Andrija

pre 8 godina

Srbija je kapija Evrope... Elem, imamo našu burnu prošlost, pustošenje ovih prostora, naše nevine žrtve...i niko to ne može osporiti, oduzeti ili uzurpirati na bilo koji način, a da istovremeno i sakrije "žig Srbije"! Svi znamo (a mišljenja sam da i drugi znaju) značaj srpskog za Srbiju! - a to je srpsko nasleđe! I premijer je apsolutno u pravu kada kaže da Srbija ništa nije (a i ne može izgubiti, jer je to naša bit!) izgubila, već su izgubili oni koji su žurili da nam pokažu kolika je njihova snaga i sila! Sa političkog aspekta, ništa nije gotovo jer niko od nas ne može predati svoju suštinu i pored toga što su politički prethodnici otimali od našeg naroda deo po deo, davali ga nekim silnicima, a danas bi da se prikažu kao potpuno nevini, te bi sve svoje pogubne odluke po naš narod - sručili današnjoj vlasti na glavu! Tako ne ide i ne može! Srbija to zna i prepoznaje - te razlikuje "žito od kukolja", i jedino nam preostaje da čvrsto grabimo napred - kao što smo i krenuli - da izgradimo neko novo lice i primerno društvo Srbije, koje će nastaviti da se bori za svoje, kao što se premijer danas bori za Srbiju!

once upon a time

pre 8 godina

Svako otimanje srpske baštine značilo bi ugrožavanje opstanka najznačajnijih religijskih, kulturnih i istorijskih spomenika naseg. naroda.

lovor

pre 8 godina

Nije prvi put da dozivimo ovako nesto i da osetimo nepravdu. Vazno je da smo mi u svakoj situaciji bili cistog obraza. Sve se okrece i svako na kraju dobije ono sto zasluzuje.

Rale82

pre 8 godina

Ovog puta je pobedio albanski lobi podpomognut gomilom para, sto ne znaci da uskoro nece biti drugacije, mi i dalje od Kosova ne odustajemo, to je Vucic jasno rekao.

Suzana

pre 8 godina

Nije ovo poraz Vlade Srbije, niti se ovo tiče samo njih, ne razumem osobe koje tako pišu ovde! Očigledna je borba premijera oko Kosova, kao nikoga ranije. Znam da će se boriti do poslednjeg atoma snage i nade!

latica

pre 8 godina

Srpske crkve i manastiri na Kosovu i Metohiji su vlasnistvo Srpske pravoslavne crkve i Republike Srbije i svako otimanje te baštine značilo bi nedvosmisleno ugrožavanje opstanka najznačajnijih religijskih, kulturnih i istorijskih spomenika srpskog naroda.

Milan Nis

pre 8 godina

Premijera pozdravlja njegov potpis na Briselskom sporazumu gde je potpisao da Srbija neće sprečavati Kosovo da postane deo medjunarodnih organizacija! Tada nije rekao da ne može da spava.

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

Vera

pre 8 godina

Ovim potezom Evropa "gura" Vučića od sebe, pa bi valjalo da on primeni malo agresivniju strategiju u lobiranju i da se više približi Rusiji.

Mihajl

pre 8 godina

Ako nas sve velike sile podrzavaju poput Rusije,Japana a problem prave male kao sto su Grcka i Makedonije zar nije logicno da Velike zemlje izvrse pritisak na one manje?

vera

pre 8 godina

glavu gore zato što je pred Srbijom svetla budućnost i samo mi možemo da budemo ti koji možemo sebi nešto da oduzmemo to je kao dan jasno

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

NatasaNBg

pre 8 godina

Smatram da nam je Aleksandar Vucic poslao zaista veliku poruku...da se drzimo zajedno i glavu gore da se uhvatimo u kostac sa problemima...

Vlada

pre 8 godina

Vlada i građani Srbije nikada neće prestati da se bore za očuvanje teritorijalnog integriteta i očuvanja svojih manastira i kulturnih dobara ma u kom delu Srbije se oni nalazili.

Nemanja

pre 8 godina

Odluka ne čudi uopšte, oni na tome rade godinama, uradiće i gore stvari, ali najvažnije je da mi nikada ne priznajemo ništa, Kosovo je naše i tačka!

Senka

pre 8 godina

Vera u srpsku ideju i nasu duhovnost bi trebalo da bude nesto iznad svake koristi, nesto sto nam daje snagu da kao nacija opstanemo u ovom teskom i mutnom vremenu.

purgerman

pre 8 godina

Zapravo nemam prava da se javim sto se tice Kosmeta,ali cinjenice su fatalne za Srbiju.I sam marsal Tito znao je kada je uz Srbiju stvorio i dvije autonomne pokrajine Kosmet i Vojvodinu. Be pokrajine bole su pod
patronatom Srbije sve do 1989 god. kada se desio GAZIMESTAN.Mnogi Srbi sa Kosmeta prodavali su svoja imanja Kosovarima i selili se u Srbiju.Raspadom drzave SFRJ jugoslovenske republike prestalo je uplacivati rate za te dvije autonomne pokrajine a Milosevic je svojom pogrjesnom politikom podignuo na noge Kosovare a on je na Kosmet otposlao vojsku zvanu JNA,i doslo je do vojnog sukoba sa mnogo zrtava na obje strane. Kad su se umjesale strane vojne sile da se obustave ratna dejstva bilo je vec kasno ,a Milosevic je izgubio taj rat i Kosmet je godinu za godinu jacao svoj utjecaj ma Kosovu i izborio kakovu takovu samostalnost. Nije premijer Vucic izgubio Kosovo vec
Slobodan Milosevic koji je i glavni krivac za nastalo stanje.Sada vratiti ure unazad je tesko sprovedivo,i jedino sto Srbiji preostaje da se saceka neka druga prilika sa drugacijim uslovima nego sto su sada.Kada bi Kosovo bilo primljeno u UN kao samostalna priznata drzava
postoji opasnost spajanjem sa Albanijom jer je to isti narod i isti jezik,tek onda je Kosovo za Srbiji zauvjek izgubljeno.Nisu samo manastiri na Kosovu od interesa za Srbiju vec i rudna bogatstva koja se procjenjuju na oko 500 miliardi € a da se jos zemno ulje i gas nije u potpunosti istrazeno !

Miloš

pre 8 godina

Znali smo da će biti ovakakv rezultat glasanja, možda nismo hteli to javno da priznamo, ali smo znali kakav je odnos snaga. Možda je najveće razočarenje to što su Crna Gora i Makedonija tako glasale, a one znaju šta se na Kosovu stvarno dešavalo i šta će biti sa manastirima ako se dodele Albancima na čuvanje.

SZF,Paris,FR

pre 8 godina

Postovani Gospodine Vucicu ;
Buduci da je lakse doprti do vas pisuci jedna komentar na vest na portalu B92 negoli sto bi to bilo da smo vam se obratili legalnim putem jer vas izgleda vise interesuje sta pisu tabloidi, uz svo postovanje koje imamo prema vama a zna se da cetnicka dijaspora uvek glasa za desnicu a nikad za levicu, usrdno vas molimo, kako bismo i dalje mogli da vas podrzavamo u borbi oko ciljeva i interesa Srbije u sedistu UNESC-a u Parizu, da izvolite odtrpati arheoloski lokalitet Kladenciste kod Bele Palanke i temelje Bazilike iz 4-5 veka za koju su culi i Françuski mediji.
Unapred zahvalni clanovi Svesrpske Zajednice Francuske (SZF).