Ponedeljak, 31.03.2003.

18:04

Luković posredno tražio zaštitu Tribunala?

Izvor: B92

Lukoviæ posredno tražio zaštitu Tribunala? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 21 godinu

Gde je sad cenjeni profesor Cavoski,da nam sada malo drzi predavanja o Karadzicu patrioti.Takodje bi ga trebalo dovesti pred komisiju koja ce utvrdjivati napade u stampi na pokojnog Premijera.Mislim da je pomenuti "patriota" epicentar placenih kolumnista od strane Legije i Duleta Spasojevica.

Njegos

pre 21 godinu

Jeli to onaj "patriota" sto je ubijao i pljackao, rasturao drogu, unistavao mladost po svojoj otadzbini i na kraju u ime patriotizma ubio coveka koji je gradio novu i bolju Srbiju ? Sramota !!!

Dragan

pre 21 godinu

A sta bi sa onim pravilom, "sa teroristima nema nagodbi"? Ako Haski sud sada hoce sa njim da naprave nagodbu kad se sve ovo zna, grdji su od njega. To bi gospodin Svilanovic, naravno na diplomatski nacin, trebalo da im kaze, a ne "u redu".

Ana

pre 21 godinu

Ma kakvo pogadjanje! Proslo je vrijeme toga. On sada moze samo kao Biljana. Gukni, pa ces manje dobiti. 'Ko bi molim vas, radio posao sa raskrinkanim monstrumom?

Vule, Portugal

pre 21 godinu

Ha ha, pa ovo je cirkus ili je vec sve gotovo. Sta Karadzic i Mladic ne slusaju vesti pa ce da sede u mestu, ne razumem. Priznacete da zvuchi malo bizarno ideja da mozzess ubiti premijera i potom se izvuci na davanje informacija o nekoj drugoj dvojci ubica. Zelim da verujem da je zlikovac obecao da ce pevati daleko vise, a da ce mu ovi u Hagu posle promeniti identitet u neki zatvorski broj.

Radmilo

pre 21 godinu

Sigurno je da je ova bedna kukavica pokusala da se nagodi. Medjutim mislim da bi nagodba Haskog tribunala sa njim bila tempirana bomba za medjunarodno pravosudje. Covek je visestruki ubica, a medju ubijenima su bivsi predsednik Srbije i premijer Zoran Djindjic. Ne verujem da je nagodba moguca!

amot

pre 21 godinu

Treba pozdraviti nagovestaj mogucnosti da je cak i pukovnik (general? narednik?) Legija shvatio neophodnost saradnje s haskim sudom.

Mилан

pre 21 godinu

Зашто се чудите? Па продао би тај и рођену мајку само да побегне иѕ овога у шта је ушао. Уосталом има хрватски пасош а представљао се као велики Србин!

Goran

pre 21 godinu

On je ovoj zemlji potreban ZIV !!! Ima on da peva mnogo stvari koje ce rasvetliti ove posrnule godine kroz koje smo prosli. Steta sto su ubijeni Kum i Shiptar, smrt je za njih preblaga kazna.

Coi 99

pre 21 godinu

S obzirom na lakocu stvaranja mitova i legendi u ovom deformisanom drustvu,bilo bi strasno da se Legija tako opusteno izvuce.On mora da bude kaznjen,a do Karadzica i Mladica postoje i drugi putevi.

Andrej

pre 21 godinu

Ne treba zaboraviti da je ovaj covek organizovao ubistvo premijera jedne drzave. I sada treba da mu Hag da drugi identitet ( citaj: slobodu) da bi on rekao gde se nalaze Karadzic i Mladic. Pa ne mislite valjda da se Karadzic i Mladic nalaze samo na jednom mestu. Garantujem da su oni vec sada promenili svoja skrovista i otisli tamo gde Legija ni ne pomislja da su. Prema tome, bilo kakva kombinacija i dil Haga sa Legijom, zlocincem i ubicom tolikih ljudi u Srbiji medju kojima je i srpski premijer bilo bi ravno amnestiranju Legije od zlocina i bila bi sramota za Haski tribunal. Dati takvom coveku drugi identitet za neka svedocenja koja ne bi Hagu donela mnogo koristi, znacilo bi omoguciti takvom zlocincu da se pod drugim identitetom vrati u Srbiju i pocne da ubija sve redom. Ne verujem da bi Karla del Ponte to prihvatila, a ako bi prihvatila, onda bi pokazala da je jedan obican licemer koja je kobajagi sazaljevala premijera Djindjica, a na drugoj strani daje zastitu njegovom ubici.

Sandra

pre 21 godinu

Da li je moguce da jedna medjunarodna institucija moze da ponudi promenu identiteta jednom kriminalcu protiv koga postoje dokazi za tolike zlocine tolikih vrsta u tolikim zemljama? Zar ne postoji drugi nacin da se dodje do potrebnih podataka o Karadzicu i Mladicu, s obzirom na Hasku saradnju sa SCG i ostalim zemljama? OVO JE STRASNO!!!

Sait B.

pre 21 godinu

Da nije postojao onaj odbojni stav prema Tribunalu koji navodno samo Srbe izvodi pred sud i da je saradnja bila iskrena a ne izazivanje stomacnih bolova istrazitelji Suda bi na vreme otkrili Legiju i njegovo bratsvo zbog drugih grozota i ne bi stigli da ubiju Premijera.Ovako ispada da spremnost na saradnju je pokazana tek kada se i javnost u Srbiji uverila da Hag sumnjici samo moguce zlocince a ne nekakve heroje.Nema mesta strahu da ce Legija biti zasticen od Tribunala.On moze svedociti kao i Rade Markovic a potom da odgovara za svoje zlocine.Ali bi bila prava nepravda da kaznu izdrzava po zatvorima Skandinavije.Treba da to oduzi u svome domu gde je ranije bio toliko obozavan.

Vedran, Toronto

pre 21 godinu

Uopste me ne bi iznenadilo da se i ovog puta pokaze da pravda razlicito 'deluje' na razlicite ljude. Ne mogu opisati tacno koliko bih se osecao frustrirano kada bi se ovakav covek izvukao tako lako. U meni preovladjuje osecaj gadjenja.

SSSS

pre 21 godinu

Podsetio bih samo komentatore a i pisca teksta u kome se
kaze, da je Legija ili Ulemek bio blizak sa Karadjicem i
Mladicem, da kad se prica o ovako opasnim i osetljivim
temama, vodi zaista racuna o poznavanju materija o kojoj
se prica.
Slucajno se secam vrlo dobro obilnog pisanja domace (opozicione)
stampe kada je isti taj Ulemek ili Legija osamario nekog generala
Andrica u RS i da je tada Mladic proterao iz RS Arkana i sve
njegove ljude a samim tim i pomenutog, tada pukovnika
Ulemeka. zbog tog slucaja i isto tako samaranja nekog majora
Dopudje u Krajini ranije kao i zbog maltretiranja, prebijanja,
sisanja do glave a i ubijanja,nasilno mobilisanih krajiskih
izbeglica.
Zapamtio sam vrlo dobro citiranje Mladicevih reci
recenih Arkanu: "Napustices RS dobrovoljno sa svojim
ljudima, ili u sanduku." Arkan se tada sa svim svojima
vratio u Srbiju a Miloseviceva stampa je sve to zataskavala.
Ako je autor mislio da je to bliskost...................

Dragana ( Frankfurt)

pre 21 godinu

Ako sud u Hagu pristane da "udomi" Legiju,svi cemo znati da on za njih predstavlja "mamac" kojim mogu da se uhvate vece ribe,kao sto su Mladic i Karadzic. Onda trebamo da se zapitamo, da li oni postoje da ubicama sude ili da iste takve brane i daju im utocista,sto je jako moguce,jer se trenutno tamo svi osecaju jako sigurno!!!!

goran

pre 21 godinu

Ako je to tacno, eto nam jos jednog dokaza o " patriotizmu " tipova kao sto je on. Do juce se zaklinjao i u Karadzica i u Mladica, a danas je spreman da ih oda. I to nikome drugom, nego bas Tribunalu. Nama su se, valjda, dogodile sve moguce tragedije koje mogu da zadese neki narod. I sve moguce zablude. Iskreno se nadam da cemo barem neku pouku izvuci iz svega ovoga i da cemo se kolektivno opametiti, mada moram da priznam da ne bih smeo da stavim ruku u vatru za to. A ovo je, koliko god sve tragicno bilo, idealna prilika da se suocimo sa sobom, jer se ( nazalost ) najbolje uci iz poraza. U pobedama se uziva, a u porazima se izvlace pouke. A mi smo u proteklih 15-tak godina imali poraza i poraza, svake vrste: i moralnih i etickih i ekonomskih i nacionalnih i ljudskih i istorijskih i duhovnih, pa na kraju krajeva i vojnih. Pamet u glavu.

Nino

pre 21 godinu

Pa ako ubici Hag da imunitet, onda treba prekinuti svu saradnju sa zastitnikom zlocinaca! Ovaj covek nije samo neka ulicna baraba, nego stoji iza ubistva premijera jedne drzave. Ako Hag to podrzava ili se zalaze za nekaznjavanje takvih, onda nam njihova pravda ne treba.

Zoran, Nemacka

pre 21 godinu

Ljudi, nemojmo da zaboravimo da je celu ovu ujdurmu, pocev od Legije, JSO-a, Seselja, mafije, ubistava, bede, beznadeznosti, itd, itd, itd...samo i samo Slobodan Milosevic napravio, jer je jednom umislio da je neko...
A sad sedi tamo gde nema smrtne kazne...
A i ovaj drugi ludak je ukapirao da je tamo sigurnije...
C'est la vie...

Dragan

pre 21 godinu

Treba ga uloviti pre nego sto se dogovori sa Karlom inace ce se taj olos vratiti kasnije sa drugim identitetom da nas i dalje terorise. Karla moze doci kasnije u Sremsku Mitrovicu (ili Pozarevac) da ga intervjuise.

djuro

pre 21 godinu

Jos dok je krvavo oslobadjao Koraj u Bosni od starih baba i nejaci vidjelo se da ce ce postati ovisan o krvi i posle rata. Krajnje neprijatan i osion tip.

CCCC

pre 21 godinu

I zamisljam vec scenu kako se Legija pojavljuje kao zasticeni svedok protiv Milosevica i Seselja,kako su drugi uhvaceni uz pomoc Legije,a ova dvojica mu postavljaju pitanja o svemu sto je povezano sa kriminalom
i povezanosti politicara. I narod ce na kraju da ispasta zbog budala, kriminalaca, takozvanih
politicara, iskompeksiranih bolesnih umova, zeljnih vlasti i po cenu ljudskog roda,bezdusnih okorelih ubica.I ne zavaravajte se vi koji ste bili,vi koji ste sad i vi koji ce te doci, da ce te pravdu i istinu izbeci sta god radili gde god bili.Srbija i Crna Gora je jedna mala evropska drzava demokratski neobrazovana,pravi mali djak prvak, kojoj ce Evropa i Hag uvek da stoji iznad glave kada, bude los djak,i jednog dana kad nas prihvate kao svoje demokratsko cedo,posto cemo biti najbolji demokratski poredak jugoistocnih Evropljana recice nam sta je ISTINA, koja nas je ovaj period proslog i sadasnjeg veka, zadesila ili jos bolje receno desava.

kosta

pre 21 godinu

"Na muci se poznaju junaci"Sada svi mogu da vide i da se uvere koje je nistavilo,mizerija i bednik dojucerasnji sef Milosevicevog eskadrona smrti,nosilac medalje Obilic,"hrabri i neustrasivi ratnik bez mane i straha" a sada begunac i glavni osumnjiceni u organizovanju atentata na premijera Srbije Djindjica,Ivana Stambolica,Vuka Draskovica a verovatno i mnogih drugih neresenih ubistva.Sada je pao jos nize da svoj bedni i ljigavi zivot otkupi prodajuci druge Srbe.E to je taj Legija pa neka ga sad u pravom svetlu vide i njegovi jataci koji ga verovatno sada skrivaju.Nadam se ne zadugo.Pravda ce te naci kad tad.`

Rada

pre 21 godinu

A da nije ta nagodba vec napravljena kad ne moze da se komentarise?
Zamislite kako se uskoro u Hagu pojavljuje novi zasticeni svedok koji je dozivotno nedodirljiv za nase vlasti!

Aca

pre 21 godinu

Sta ce im krvavi svedok protiv Karadzica, Mladica, Milosevica, Seselja? Evo, ja cu da svedocim da su oni bili glavni u Srbiji i Bosni, a leseve oko Srebrenice i drugde vec imaju, pa zar nije dosta?

adnan

pre 21 godinu

Izdajnik je i ako izda gdje su zlocinci? - ili su Karadjic i Mladic (jos uvijek) u Vasim ocima heroji koji su se borili za pravu stvar. Podrska promjenama u Srbiji iz BiH.

hag

pre 21 godinu

Da li je na putu jos jedna pogreska iz Haga? Haski svedok umesto da se kazni i Srbiji isporuci jer je sam priznao da je ucestvovao u ubistvu Arkana (jeste ubistvo kriminalca ali je i to ubistvo), nagraduje se promenom identiteta. Da li takva nagrada ceka i Legiju za par informacija koje njima trebaju?

Lale, Beč

pre 21 godinu

Taman posla da Tribunal napravi ovakvu nagodbu! To bi bila amnestija za Legijine zločine u Srbiji, on bi izmakao ruci pravde i negde uživao sa opljačkanim novcem.
Od svedočenja protiv Karadžića i Mladića, o čijim se delima gotovo sve zna, daleko je važnije svedočenje o njegovim nalogodavcima u Srbiji za likvidacije Ćuruvije, Pantovića, Bulatovića, Žike Petrovića i ostalih, kao i premijera Đinđića.

Borka sa Banovog Brda

pre 21 godinu

Ovo je samo dokaz da je haski tribunal jedina normalna institucija koja primerno radi svoj posao dok domace sudstvo samo sebi upada u klopke. Pa pored tih silnih hapsenja MUP-u je i dalje nemoguce da uhapsi jednog Sljivancanina, Radica, Karadzica, Mladica i ostalu bratiju sa jasnih spiskova haskoga tribunala.
Ja plediram za Lukovicevu ideju da nadje zajednickog jezika sa tribunalom kako bi umanjio svoju kaznu za sve ratne zlocine koje je pocinio a za koje ce mu se tek suditi pri tribunalu.

Lale, Beč

pre 21 godinu

Taman posla da Tribunal napravi ovakvu nagodbu! To bi bila amnestija za Legijine zločine u Srbiji, on bi izmakao ruci pravde i negde uživao sa opljačkanim novcem.
Od svedočenja protiv Karadžića i Mladića, o čijim se delima gotovo sve zna, daleko je važnije svedočenje o njegovim nalogodavcima u Srbiji za likvidacije Ćuruvije, Pantovića, Bulatovića, Žike Petrovića i ostalih, kao i premijera Đinđića.

Borka sa Banovog Brda

pre 21 godinu

Ovo je samo dokaz da je haski tribunal jedina normalna institucija koja primerno radi svoj posao dok domace sudstvo samo sebi upada u klopke. Pa pored tih silnih hapsenja MUP-u je i dalje nemoguce da uhapsi jednog Sljivancanina, Radica, Karadzica, Mladica i ostalu bratiju sa jasnih spiskova haskoga tribunala.
Ja plediram za Lukovicevu ideju da nadje zajednickog jezika sa tribunalom kako bi umanjio svoju kaznu za sve ratne zlocine koje je pocinio a za koje ce mu se tek suditi pri tribunalu.

hag

pre 21 godinu

Da li je na putu jos jedna pogreska iz Haga? Haski svedok umesto da se kazni i Srbiji isporuci jer je sam priznao da je ucestvovao u ubistvu Arkana (jeste ubistvo kriminalca ali je i to ubistvo), nagraduje se promenom identiteta. Da li takva nagrada ceka i Legiju za par informacija koje njima trebaju?

kosta

pre 21 godinu

"Na muci se poznaju junaci"Sada svi mogu da vide i da se uvere koje je nistavilo,mizerija i bednik dojucerasnji sef Milosevicevog eskadrona smrti,nosilac medalje Obilic,"hrabri i neustrasivi ratnik bez mane i straha" a sada begunac i glavni osumnjiceni u organizovanju atentata na premijera Srbije Djindjica,Ivana Stambolica,Vuka Draskovica a verovatno i mnogih drugih neresenih ubistva.Sada je pao jos nize da svoj bedni i ljigavi zivot otkupi prodajuci druge Srbe.E to je taj Legija pa neka ga sad u pravom svetlu vide i njegovi jataci koji ga verovatno sada skrivaju.Nadam se ne zadugo.Pravda ce te naci kad tad.`

Rada

pre 21 godinu

A da nije ta nagodba vec napravljena kad ne moze da se komentarise?
Zamislite kako se uskoro u Hagu pojavljuje novi zasticeni svedok koji je dozivotno nedodirljiv za nase vlasti!

adnan

pre 21 godinu

Izdajnik je i ako izda gdje su zlocinci? - ili su Karadjic i Mladic (jos uvijek) u Vasim ocima heroji koji su se borili za pravu stvar. Podrska promjenama u Srbiji iz BiH.

CCCC

pre 21 godinu

I zamisljam vec scenu kako se Legija pojavljuje kao zasticeni svedok protiv Milosevica i Seselja,kako su drugi uhvaceni uz pomoc Legije,a ova dvojica mu postavljaju pitanja o svemu sto je povezano sa kriminalom
i povezanosti politicara. I narod ce na kraju da ispasta zbog budala, kriminalaca, takozvanih
politicara, iskompeksiranih bolesnih umova, zeljnih vlasti i po cenu ljudskog roda,bezdusnih okorelih ubica.I ne zavaravajte se vi koji ste bili,vi koji ste sad i vi koji ce te doci, da ce te pravdu i istinu izbeci sta god radili gde god bili.Srbija i Crna Gora je jedna mala evropska drzava demokratski neobrazovana,pravi mali djak prvak, kojoj ce Evropa i Hag uvek da stoji iznad glave kada, bude los djak,i jednog dana kad nas prihvate kao svoje demokratsko cedo,posto cemo biti najbolji demokratski poredak jugoistocnih Evropljana recice nam sta je ISTINA, koja nas je ovaj period proslog i sadasnjeg veka, zadesila ili jos bolje receno desava.

Aca

pre 21 godinu

Sta ce im krvavi svedok protiv Karadzica, Mladica, Milosevica, Seselja? Evo, ja cu da svedocim da su oni bili glavni u Srbiji i Bosni, a leseve oko Srebrenice i drugde vec imaju, pa zar nije dosta?

djuro

pre 21 godinu

Jos dok je krvavo oslobadjao Koraj u Bosni od starih baba i nejaci vidjelo se da ce ce postati ovisan o krvi i posle rata. Krajnje neprijatan i osion tip.

Nino

pre 21 godinu

Pa ako ubici Hag da imunitet, onda treba prekinuti svu saradnju sa zastitnikom zlocinaca! Ovaj covek nije samo neka ulicna baraba, nego stoji iza ubistva premijera jedne drzave. Ako Hag to podrzava ili se zalaze za nekaznjavanje takvih, onda nam njihova pravda ne treba.

Zoran, Nemacka

pre 21 godinu

Ljudi, nemojmo da zaboravimo da je celu ovu ujdurmu, pocev od Legije, JSO-a, Seselja, mafije, ubistava, bede, beznadeznosti, itd, itd, itd...samo i samo Slobodan Milosevic napravio, jer je jednom umislio da je neko...
A sad sedi tamo gde nema smrtne kazne...
A i ovaj drugi ludak je ukapirao da je tamo sigurnije...
C'est la vie...

Dragan

pre 21 godinu

Treba ga uloviti pre nego sto se dogovori sa Karlom inace ce se taj olos vratiti kasnije sa drugim identitetom da nas i dalje terorise. Karla moze doci kasnije u Sremsku Mitrovicu (ili Pozarevac) da ga intervjuise.

goran

pre 21 godinu

Ako je to tacno, eto nam jos jednog dokaza o " patriotizmu " tipova kao sto je on. Do juce se zaklinjao i u Karadzica i u Mladica, a danas je spreman da ih oda. I to nikome drugom, nego bas Tribunalu. Nama su se, valjda, dogodile sve moguce tragedije koje mogu da zadese neki narod. I sve moguce zablude. Iskreno se nadam da cemo barem neku pouku izvuci iz svega ovoga i da cemo se kolektivno opametiti, mada moram da priznam da ne bih smeo da stavim ruku u vatru za to. A ovo je, koliko god sve tragicno bilo, idealna prilika da se suocimo sa sobom, jer se ( nazalost ) najbolje uci iz poraza. U pobedama se uziva, a u porazima se izvlace pouke. A mi smo u proteklih 15-tak godina imali poraza i poraza, svake vrste: i moralnih i etickih i ekonomskih i nacionalnih i ljudskih i istorijskih i duhovnih, pa na kraju krajeva i vojnih. Pamet u glavu.

Dragana ( Frankfurt)

pre 21 godinu

Ako sud u Hagu pristane da "udomi" Legiju,svi cemo znati da on za njih predstavlja "mamac" kojim mogu da se uhvate vece ribe,kao sto su Mladic i Karadzic. Onda trebamo da se zapitamo, da li oni postoje da ubicama sude ili da iste takve brane i daju im utocista,sto je jako moguce,jer se trenutno tamo svi osecaju jako sigurno!!!!

SSSS

pre 21 godinu

Podsetio bih samo komentatore a i pisca teksta u kome se
kaze, da je Legija ili Ulemek bio blizak sa Karadjicem i
Mladicem, da kad se prica o ovako opasnim i osetljivim
temama, vodi zaista racuna o poznavanju materija o kojoj
se prica.
Slucajno se secam vrlo dobro obilnog pisanja domace (opozicione)
stampe kada je isti taj Ulemek ili Legija osamario nekog generala
Andrica u RS i da je tada Mladic proterao iz RS Arkana i sve
njegove ljude a samim tim i pomenutog, tada pukovnika
Ulemeka. zbog tog slucaja i isto tako samaranja nekog majora
Dopudje u Krajini ranije kao i zbog maltretiranja, prebijanja,
sisanja do glave a i ubijanja,nasilno mobilisanih krajiskih
izbeglica.
Zapamtio sam vrlo dobro citiranje Mladicevih reci
recenih Arkanu: "Napustices RS dobrovoljno sa svojim
ljudima, ili u sanduku." Arkan se tada sa svim svojima
vratio u Srbiju a Miloseviceva stampa je sve to zataskavala.
Ako je autor mislio da je to bliskost...................

Vedran, Toronto

pre 21 godinu

Uopste me ne bi iznenadilo da se i ovog puta pokaze da pravda razlicito 'deluje' na razlicite ljude. Ne mogu opisati tacno koliko bih se osecao frustrirano kada bi se ovakav covek izvukao tako lako. U meni preovladjuje osecaj gadjenja.

Goran

pre 21 godinu

On je ovoj zemlji potreban ZIV !!! Ima on da peva mnogo stvari koje ce rasvetliti ove posrnule godine kroz koje smo prosli. Steta sto su ubijeni Kum i Shiptar, smrt je za njih preblaga kazna.

Sandra

pre 21 godinu

Da li je moguce da jedna medjunarodna institucija moze da ponudi promenu identiteta jednom kriminalcu protiv koga postoje dokazi za tolike zlocine tolikih vrsta u tolikim zemljama? Zar ne postoji drugi nacin da se dodje do potrebnih podataka o Karadzicu i Mladicu, s obzirom na Hasku saradnju sa SCG i ostalim zemljama? OVO JE STRASNO!!!

Sait B.

pre 21 godinu

Da nije postojao onaj odbojni stav prema Tribunalu koji navodno samo Srbe izvodi pred sud i da je saradnja bila iskrena a ne izazivanje stomacnih bolova istrazitelji Suda bi na vreme otkrili Legiju i njegovo bratsvo zbog drugih grozota i ne bi stigli da ubiju Premijera.Ovako ispada da spremnost na saradnju je pokazana tek kada se i javnost u Srbiji uverila da Hag sumnjici samo moguce zlocince a ne nekakve heroje.Nema mesta strahu da ce Legija biti zasticen od Tribunala.On moze svedociti kao i Rade Markovic a potom da odgovara za svoje zlocine.Ali bi bila prava nepravda da kaznu izdrzava po zatvorima Skandinavije.Treba da to oduzi u svome domu gde je ranije bio toliko obozavan.

Andrej

pre 21 godinu

Ne treba zaboraviti da je ovaj covek organizovao ubistvo premijera jedne drzave. I sada treba da mu Hag da drugi identitet ( citaj: slobodu) da bi on rekao gde se nalaze Karadzic i Mladic. Pa ne mislite valjda da se Karadzic i Mladic nalaze samo na jednom mestu. Garantujem da su oni vec sada promenili svoja skrovista i otisli tamo gde Legija ni ne pomislja da su. Prema tome, bilo kakva kombinacija i dil Haga sa Legijom, zlocincem i ubicom tolikih ljudi u Srbiji medju kojima je i srpski premijer bilo bi ravno amnestiranju Legije od zlocina i bila bi sramota za Haski tribunal. Dati takvom coveku drugi identitet za neka svedocenja koja ne bi Hagu donela mnogo koristi, znacilo bi omoguciti takvom zlocincu da se pod drugim identitetom vrati u Srbiju i pocne da ubija sve redom. Ne verujem da bi Karla del Ponte to prihvatila, a ako bi prihvatila, onda bi pokazala da je jedan obican licemer koja je kobajagi sazaljevala premijera Djindjica, a na drugoj strani daje zastitu njegovom ubici.

Coi 99

pre 21 godinu

S obzirom na lakocu stvaranja mitova i legendi u ovom deformisanom drustvu,bilo bi strasno da se Legija tako opusteno izvuce.On mora da bude kaznjen,a do Karadzica i Mladica postoje i drugi putevi.

amot

pre 21 godinu

Treba pozdraviti nagovestaj mogucnosti da je cak i pukovnik (general? narednik?) Legija shvatio neophodnost saradnje s haskim sudom.

Mилан

pre 21 godinu

Зашто се чудите? Па продао би тај и рођену мајку само да побегне иѕ овога у шта је ушао. Уосталом има хрватски пасош а представљао се као велики Србин!

Vule, Portugal

pre 21 godinu

Ha ha, pa ovo je cirkus ili je vec sve gotovo. Sta Karadzic i Mladic ne slusaju vesti pa ce da sede u mestu, ne razumem. Priznacete da zvuchi malo bizarno ideja da mozzess ubiti premijera i potom se izvuci na davanje informacija o nekoj drugoj dvojci ubica. Zelim da verujem da je zlikovac obecao da ce pevati daleko vise, a da ce mu ovi u Hagu posle promeniti identitet u neki zatvorski broj.

Radmilo

pre 21 godinu

Sigurno je da je ova bedna kukavica pokusala da se nagodi. Medjutim mislim da bi nagodba Haskog tribunala sa njim bila tempirana bomba za medjunarodno pravosudje. Covek je visestruki ubica, a medju ubijenima su bivsi predsednik Srbije i premijer Zoran Djindjic. Ne verujem da je nagodba moguca!

Ana

pre 21 godinu

Ma kakvo pogadjanje! Proslo je vrijeme toga. On sada moze samo kao Biljana. Gukni, pa ces manje dobiti. 'Ko bi molim vas, radio posao sa raskrinkanim monstrumom?

Dragan

pre 21 godinu

A sta bi sa onim pravilom, "sa teroristima nema nagodbi"? Ako Haski sud sada hoce sa njim da naprave nagodbu kad se sve ovo zna, grdji su od njega. To bi gospodin Svilanovic, naravno na diplomatski nacin, trebalo da im kaze, a ne "u redu".

Njegos

pre 21 godinu

Jeli to onaj "patriota" sto je ubijao i pljackao, rasturao drogu, unistavao mladost po svojoj otadzbini i na kraju u ime patriotizma ubio coveka koji je gradio novu i bolju Srbiju ? Sramota !!!

sasa jokic

pre 21 godinu

Gde je sad cenjeni profesor Cavoski,da nam sada malo drzi predavanja o Karadzicu patrioti.Takodje bi ga trebalo dovesti pred komisiju koja ce utvrdjivati napade u stampi na pokojnog Premijera.Mislim da je pomenuti "patriota" epicentar placenih kolumnista od strane Legije i Duleta Spasojevica.

Lale, Beč

pre 21 godinu

Taman posla da Tribunal napravi ovakvu nagodbu! To bi bila amnestija za Legijine zločine u Srbiji, on bi izmakao ruci pravde i negde uživao sa opljačkanim novcem.
Od svedočenja protiv Karadžića i Mladića, o čijim se delima gotovo sve zna, daleko je važnije svedočenje o njegovim nalogodavcima u Srbiji za likvidacije Ćuruvije, Pantovića, Bulatovića, Žike Petrovića i ostalih, kao i premijera Đinđića.

Borka sa Banovog Brda

pre 21 godinu

Ovo je samo dokaz da je haski tribunal jedina normalna institucija koja primerno radi svoj posao dok domace sudstvo samo sebi upada u klopke. Pa pored tih silnih hapsenja MUP-u je i dalje nemoguce da uhapsi jednog Sljivancanina, Radica, Karadzica, Mladica i ostalu bratiju sa jasnih spiskova haskoga tribunala.
Ja plediram za Lukovicevu ideju da nadje zajednickog jezika sa tribunalom kako bi umanjio svoju kaznu za sve ratne zlocine koje je pocinio a za koje ce mu se tek suditi pri tribunalu.

hag

pre 21 godinu

Da li je na putu jos jedna pogreska iz Haga? Haski svedok umesto da se kazni i Srbiji isporuci jer je sam priznao da je ucestvovao u ubistvu Arkana (jeste ubistvo kriminalca ali je i to ubistvo), nagraduje se promenom identiteta. Da li takva nagrada ceka i Legiju za par informacija koje njima trebaju?

kosta

pre 21 godinu

"Na muci se poznaju junaci"Sada svi mogu da vide i da se uvere koje je nistavilo,mizerija i bednik dojucerasnji sef Milosevicevog eskadrona smrti,nosilac medalje Obilic,"hrabri i neustrasivi ratnik bez mane i straha" a sada begunac i glavni osumnjiceni u organizovanju atentata na premijera Srbije Djindjica,Ivana Stambolica,Vuka Draskovica a verovatno i mnogih drugih neresenih ubistva.Sada je pao jos nize da svoj bedni i ljigavi zivot otkupi prodajuci druge Srbe.E to je taj Legija pa neka ga sad u pravom svetlu vide i njegovi jataci koji ga verovatno sada skrivaju.Nadam se ne zadugo.Pravda ce te naci kad tad.`

Rada

pre 21 godinu

A da nije ta nagodba vec napravljena kad ne moze da se komentarise?
Zamislite kako se uskoro u Hagu pojavljuje novi zasticeni svedok koji je dozivotno nedodirljiv za nase vlasti!

adnan

pre 21 godinu

Izdajnik je i ako izda gdje su zlocinci? - ili su Karadjic i Mladic (jos uvijek) u Vasim ocima heroji koji su se borili za pravu stvar. Podrska promjenama u Srbiji iz BiH.

CCCC

pre 21 godinu

I zamisljam vec scenu kako se Legija pojavljuje kao zasticeni svedok protiv Milosevica i Seselja,kako su drugi uhvaceni uz pomoc Legije,a ova dvojica mu postavljaju pitanja o svemu sto je povezano sa kriminalom
i povezanosti politicara. I narod ce na kraju da ispasta zbog budala, kriminalaca, takozvanih
politicara, iskompeksiranih bolesnih umova, zeljnih vlasti i po cenu ljudskog roda,bezdusnih okorelih ubica.I ne zavaravajte se vi koji ste bili,vi koji ste sad i vi koji ce te doci, da ce te pravdu i istinu izbeci sta god radili gde god bili.Srbija i Crna Gora je jedna mala evropska drzava demokratski neobrazovana,pravi mali djak prvak, kojoj ce Evropa i Hag uvek da stoji iznad glave kada, bude los djak,i jednog dana kad nas prihvate kao svoje demokratsko cedo,posto cemo biti najbolji demokratski poredak jugoistocnih Evropljana recice nam sta je ISTINA, koja nas je ovaj period proslog i sadasnjeg veka, zadesila ili jos bolje receno desava.

Aca

pre 21 godinu

Sta ce im krvavi svedok protiv Karadzica, Mladica, Milosevica, Seselja? Evo, ja cu da svedocim da su oni bili glavni u Srbiji i Bosni, a leseve oko Srebrenice i drugde vec imaju, pa zar nije dosta?

djuro

pre 21 godinu

Jos dok je krvavo oslobadjao Koraj u Bosni od starih baba i nejaci vidjelo se da ce ce postati ovisan o krvi i posle rata. Krajnje neprijatan i osion tip.

Nino

pre 21 godinu

Pa ako ubici Hag da imunitet, onda treba prekinuti svu saradnju sa zastitnikom zlocinaca! Ovaj covek nije samo neka ulicna baraba, nego stoji iza ubistva premijera jedne drzave. Ako Hag to podrzava ili se zalaze za nekaznjavanje takvih, onda nam njihova pravda ne treba.

Zoran, Nemacka

pre 21 godinu

Ljudi, nemojmo da zaboravimo da je celu ovu ujdurmu, pocev od Legije, JSO-a, Seselja, mafije, ubistava, bede, beznadeznosti, itd, itd, itd...samo i samo Slobodan Milosevic napravio, jer je jednom umislio da je neko...
A sad sedi tamo gde nema smrtne kazne...
A i ovaj drugi ludak je ukapirao da je tamo sigurnije...
C'est la vie...

Dragan

pre 21 godinu

Treba ga uloviti pre nego sto se dogovori sa Karlom inace ce se taj olos vratiti kasnije sa drugim identitetom da nas i dalje terorise. Karla moze doci kasnije u Sremsku Mitrovicu (ili Pozarevac) da ga intervjuise.

goran

pre 21 godinu

Ako je to tacno, eto nam jos jednog dokaza o " patriotizmu " tipova kao sto je on. Do juce se zaklinjao i u Karadzica i u Mladica, a danas je spreman da ih oda. I to nikome drugom, nego bas Tribunalu. Nama su se, valjda, dogodile sve moguce tragedije koje mogu da zadese neki narod. I sve moguce zablude. Iskreno se nadam da cemo barem neku pouku izvuci iz svega ovoga i da cemo se kolektivno opametiti, mada moram da priznam da ne bih smeo da stavim ruku u vatru za to. A ovo je, koliko god sve tragicno bilo, idealna prilika da se suocimo sa sobom, jer se ( nazalost ) najbolje uci iz poraza. U pobedama se uziva, a u porazima se izvlace pouke. A mi smo u proteklih 15-tak godina imali poraza i poraza, svake vrste: i moralnih i etickih i ekonomskih i nacionalnih i ljudskih i istorijskih i duhovnih, pa na kraju krajeva i vojnih. Pamet u glavu.

Dragana ( Frankfurt)

pre 21 godinu

Ako sud u Hagu pristane da "udomi" Legiju,svi cemo znati da on za njih predstavlja "mamac" kojim mogu da se uhvate vece ribe,kao sto su Mladic i Karadzic. Onda trebamo da se zapitamo, da li oni postoje da ubicama sude ili da iste takve brane i daju im utocista,sto je jako moguce,jer se trenutno tamo svi osecaju jako sigurno!!!!

SSSS

pre 21 godinu

Podsetio bih samo komentatore a i pisca teksta u kome se
kaze, da je Legija ili Ulemek bio blizak sa Karadjicem i
Mladicem, da kad se prica o ovako opasnim i osetljivim
temama, vodi zaista racuna o poznavanju materija o kojoj
se prica.
Slucajno se secam vrlo dobro obilnog pisanja domace (opozicione)
stampe kada je isti taj Ulemek ili Legija osamario nekog generala
Andrica u RS i da je tada Mladic proterao iz RS Arkana i sve
njegove ljude a samim tim i pomenutog, tada pukovnika
Ulemeka. zbog tog slucaja i isto tako samaranja nekog majora
Dopudje u Krajini ranije kao i zbog maltretiranja, prebijanja,
sisanja do glave a i ubijanja,nasilno mobilisanih krajiskih
izbeglica.
Zapamtio sam vrlo dobro citiranje Mladicevih reci
recenih Arkanu: "Napustices RS dobrovoljno sa svojim
ljudima, ili u sanduku." Arkan se tada sa svim svojima
vratio u Srbiju a Miloseviceva stampa je sve to zataskavala.
Ako je autor mislio da je to bliskost...................

Vedran, Toronto

pre 21 godinu

Uopste me ne bi iznenadilo da se i ovog puta pokaze da pravda razlicito 'deluje' na razlicite ljude. Ne mogu opisati tacno koliko bih se osecao frustrirano kada bi se ovakav covek izvukao tako lako. U meni preovladjuje osecaj gadjenja.

Goran

pre 21 godinu

On je ovoj zemlji potreban ZIV !!! Ima on da peva mnogo stvari koje ce rasvetliti ove posrnule godine kroz koje smo prosli. Steta sto su ubijeni Kum i Shiptar, smrt je za njih preblaga kazna.

Sandra

pre 21 godinu

Da li je moguce da jedna medjunarodna institucija moze da ponudi promenu identiteta jednom kriminalcu protiv koga postoje dokazi za tolike zlocine tolikih vrsta u tolikim zemljama? Zar ne postoji drugi nacin da se dodje do potrebnih podataka o Karadzicu i Mladicu, s obzirom na Hasku saradnju sa SCG i ostalim zemljama? OVO JE STRASNO!!!

Sait B.

pre 21 godinu

Da nije postojao onaj odbojni stav prema Tribunalu koji navodno samo Srbe izvodi pred sud i da je saradnja bila iskrena a ne izazivanje stomacnih bolova istrazitelji Suda bi na vreme otkrili Legiju i njegovo bratsvo zbog drugih grozota i ne bi stigli da ubiju Premijera.Ovako ispada da spremnost na saradnju je pokazana tek kada se i javnost u Srbiji uverila da Hag sumnjici samo moguce zlocince a ne nekakve heroje.Nema mesta strahu da ce Legija biti zasticen od Tribunala.On moze svedociti kao i Rade Markovic a potom da odgovara za svoje zlocine.Ali bi bila prava nepravda da kaznu izdrzava po zatvorima Skandinavije.Treba da to oduzi u svome domu gde je ranije bio toliko obozavan.

Andrej

pre 21 godinu

Ne treba zaboraviti da je ovaj covek organizovao ubistvo premijera jedne drzave. I sada treba da mu Hag da drugi identitet ( citaj: slobodu) da bi on rekao gde se nalaze Karadzic i Mladic. Pa ne mislite valjda da se Karadzic i Mladic nalaze samo na jednom mestu. Garantujem da su oni vec sada promenili svoja skrovista i otisli tamo gde Legija ni ne pomislja da su. Prema tome, bilo kakva kombinacija i dil Haga sa Legijom, zlocincem i ubicom tolikih ljudi u Srbiji medju kojima je i srpski premijer bilo bi ravno amnestiranju Legije od zlocina i bila bi sramota za Haski tribunal. Dati takvom coveku drugi identitet za neka svedocenja koja ne bi Hagu donela mnogo koristi, znacilo bi omoguciti takvom zlocincu da se pod drugim identitetom vrati u Srbiju i pocne da ubija sve redom. Ne verujem da bi Karla del Ponte to prihvatila, a ako bi prihvatila, onda bi pokazala da je jedan obican licemer koja je kobajagi sazaljevala premijera Djindjica, a na drugoj strani daje zastitu njegovom ubici.

Coi 99

pre 21 godinu

S obzirom na lakocu stvaranja mitova i legendi u ovom deformisanom drustvu,bilo bi strasno da se Legija tako opusteno izvuce.On mora da bude kaznjen,a do Karadzica i Mladica postoje i drugi putevi.

amot

pre 21 godinu

Treba pozdraviti nagovestaj mogucnosti da je cak i pukovnik (general? narednik?) Legija shvatio neophodnost saradnje s haskim sudom.

Mилан

pre 21 godinu

Зашто се чудите? Па продао би тај и рођену мајку само да побегне иѕ овога у шта је ушао. Уосталом има хрватски пасош а представљао се као велики Србин!

Vule, Portugal

pre 21 godinu

Ha ha, pa ovo je cirkus ili je vec sve gotovo. Sta Karadzic i Mladic ne slusaju vesti pa ce da sede u mestu, ne razumem. Priznacete da zvuchi malo bizarno ideja da mozzess ubiti premijera i potom se izvuci na davanje informacija o nekoj drugoj dvojci ubica. Zelim da verujem da je zlikovac obecao da ce pevati daleko vise, a da ce mu ovi u Hagu posle promeniti identitet u neki zatvorski broj.

Radmilo

pre 21 godinu

Sigurno je da je ova bedna kukavica pokusala da se nagodi. Medjutim mislim da bi nagodba Haskog tribunala sa njim bila tempirana bomba za medjunarodno pravosudje. Covek je visestruki ubica, a medju ubijenima su bivsi predsednik Srbije i premijer Zoran Djindjic. Ne verujem da je nagodba moguca!

Ana

pre 21 godinu

Ma kakvo pogadjanje! Proslo je vrijeme toga. On sada moze samo kao Biljana. Gukni, pa ces manje dobiti. 'Ko bi molim vas, radio posao sa raskrinkanim monstrumom?

Dragan

pre 21 godinu

A sta bi sa onim pravilom, "sa teroristima nema nagodbi"? Ako Haski sud sada hoce sa njim da naprave nagodbu kad se sve ovo zna, grdji su od njega. To bi gospodin Svilanovic, naravno na diplomatski nacin, trebalo da im kaze, a ne "u redu".

Njegos

pre 21 godinu

Jeli to onaj "patriota" sto je ubijao i pljackao, rasturao drogu, unistavao mladost po svojoj otadzbini i na kraju u ime patriotizma ubio coveka koji je gradio novu i bolju Srbiju ? Sramota !!!

sasa jokic

pre 21 godinu

Gde je sad cenjeni profesor Cavoski,da nam sada malo drzi predavanja o Karadzicu patrioti.Takodje bi ga trebalo dovesti pred komisiju koja ce utvrdjivati napade u stampi na pokojnog Premijera.Mislim da je pomenuti "patriota" epicentar placenih kolumnista od strane Legije i Duleta Spasojevica.