Ponedeljak, 28.05.2012.

19:47

"Vlada DS-SNS nije dobro rešenje"

Vlada DS i SNS ne bi bila dobro rešenje. DS će u razgovorima sa koalicionim partnerima insistirati da buduća vlada radi kao tim, rekao Dragoljub Mićunović.

Izvor: B92

"Vlada DS-SNS nije dobro rešenje" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Milos

pre 11 godina

Glasaci su ovce, a Politicari pastiri... Ovca se prvo muze, dok ne ostari malo... I onda Kvrc... Isto tako i politicari, muzu, i onda kad nema vise para, posalji u rat neka ginu... Isti ti glasaci... o da...

skoncentrisise

pre 11 godina

Ne mislim da vredjam kao idi-mi-dodji-mi,ali zaista mislim da je deki Micunovicu proslo vreme cak i za partiju saha na Kalimegdanu!

U prolazu !

pre 11 godina

Druze Micunovicu, sad ste izasli iz misije rupe i uveliko filozofirate, to Vam je manir...pa, gde ste bili tokom kampanje, pa naravno sklonili su Vas da ne izgube i ono malo glasaca... Najbolje bi bilo za Vas, a narocito za nas, da odete u penziju, brate vreme Vam je, dugo, dugo ste na sceni, pustite malo mladje. Znam, tesko Vam je da se odvojite od fotelje ali...A, i poceli ste da pricate neke nebuloze o Hitleru i td.

Ser Toza

pre 11 godina

(Zoran - Sydney, 29. maj 2012 08:46)

Dakle Zorane, sta je poenta tvog komentara? Da nam kazes da si ti skolovan i inteligentan? Da smo mi u Srbiji neobrazovani i prosti?

Svojim komentarom si sebe svrstao u grupu arogantnih samozaljubljenika koji su ubedjeni da sve znaju i da su mnooogo pametni. Ako je tebi diploma sama po sebi dovoljna da se osecas superiornim u odnosu na druga ljudska bica, svaka ti cast. Zao mi je samo Australije koja ce sa takvima kakav si ti da prodje kao Srbija.

I hvala ti sto si u zemlju down-under, jedan necovek manje u Srbiji.

Sve najbolje ti zelim u zivotu.

jelena

pre 11 godina

Narod glasAo, političari izbore samo treba da realizuju, bez obzira kolIko im se ne dopada.Nek nadju zajednički jezik, jer jedina legitimna i legalna Vlada bi bila SNS-DS

Гусар

pre 11 godina

Таква влада и није добро решење, а мислим да је и обе стране не желе.
Демократе јер већ имају партнере око социјалиста, ЛДП, а напредњаци због идеолошких разлика у односу на ДС.

matori

pre 11 godina

"... Bez obzira na smanjivanje tenzija ne smemo zaboraviti i istoriju," rekao je Mićunović navodeći citat "oni koji hoće da zaborave spremni su da ponove". ..."

Znači (po Mićunoviću) SNS je nova stranka, koja još nema jasno definisan program, pa je zbog toga nedovoljno pouzdan partner za vlast, ali ima svoju istoriju (koju mi ne smemo da zaboravimo), i spada među "one koji hoće da zaborave spremni su da ponove", ali je sa druge strane, SPS stranka sa velikim iskustvom i jasnim programom (pa je podobna za koalicionog partnera u vlasti!), kojoj se nema šta zameriti i pamtiti (verovatno su već svi zaboravili), te zbog toga DS treba da nastavi sve što je započeto, sa istima sa kojima je i do sada, uz savet da "svaki ministar treba da bude odgovoran za svako ministarstvo, a ne samo za svoj resor" jer se tako manifestuje timski rad... (bla, bla, bla...)

Ja bih rekao da otprilike tako glasi definicija sveopšteg haosa!
Nemam živaca da navodim sve "bisere" koji se mogu pročitati, ali ovaj čovek je definitivno stigao do toga da ni sam ne zna šta kaže, pa lupeta gluposti!

O izigravanju volje birača (koji su VEĆINOM glasali za SNS), šteta je da se troše reči, jer to očigledno nikoga ne interesuje.
Uzgred, šta je sa tužbama koje su podnete u vezi sa javno registrovanim slučajevima izborne krađe?

Rade Božić

pre 11 godina

Gospodin Mićunović nije u pravu kada kaže da DS treba porazgovarati sa intelektualcima.
Treba razgovarati sa narodom-to je strahovit propust u prethodnim izborima a beli listići su izraz takvog stanja,koje je SNS FENOMENALNO ISKORISTILA.

Tri karte za Holivud

pre 11 godina

Meni deluje da Baba Draga još nije prelomio da li je za Tita ili za Staljina. Nakon ove izjave da treba promeniti narod uveren sam da prati domaću kinamatografiju i da se poistovećuje sa tamo nekim lokalnim milicionerom. Svi su krivi samo oni nisu.

jovan

pre 11 godina

"Bez obzira na smanjivanje tenzija ne smemo zaboraviti i istoriju," rekao je Mićunović navodeći citat "oni koji hoće da zaborave spremni su da ponove".
Dobar citat, nazalost mi u Srbiji ne samo da nastojimo da zaboravimo nego i iskrivljujemo isoriju, tako da se bojim da smo spremni ponoviti 1990 godine.

Zoran - Sydney

pre 11 godina

Kako je smesno citati komentare,ako si bas neutralan.Jedni su za a mnogi protiv.Ovi za su racionalni,a protiv su flustrirani.Imaju i razlog.95% ih je uslo u SNS sa misljenjem,pobedicemo pa ce mo se uvaliti u drzavne institucije,javna preduzeca.Posto sada vide da su ispaljeni ko rakete od njihovog dojucerasnjeg sefa,sada izmisljaju takve razloge protiv grupacije koja ce formirati vladu da je to smesno.Jedini problem SNS-a je taj sto ih je svako skolovan i inteligentan provalio.Ostali su verni oni drugi,oni koji su vecito i pravili probleme u jadnoj Srbiji i kojih je veliki procenat, samo zbog toga jer je ogroman broj pametnih,skolovanih i sposobnih otisao.Zao mi je postenih i skolovanih u toj zemlj,ali vecinu cine oni kojima je od predmeta u skoli najbolje isao mali i veliki odmor i oni koji od svega u zivotu znaju samo jedo,da kukaju.A sada udrite minuse,bas ce da me "pogodi".

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Vlada DS-SNS nije dobro rešenje"

Micunovic je 100% u pravu !
Nijedna Vlada u kojoj bi ucestvovala DS nije dobro rešenje za Srbiju !

Pera

pre 11 godina

"Građani imaju pravo da budu nezadovoljni. Ali, Demokratska stranka je kriva što nije uspela da ih uveri da za nju treba da glasaju".
....da nas uveri, prevari, navuče, zavuče da glasamo za nju.

E gosn. Mićune, tototalno ste se odvojili od naroda i stvarnosti. Vlada je trebala da radi bolje, a ne da nas dovede na ivicu bankrota.
Tada bi gradjani i bez "uveravanja" glasali za Vas.
I još nešto:
Niko ne očekuje čuda i svesni smo SEKE, ali prethodna Vlada kao da se trudila da pospeši krizu.
Djilas takodje nije idealan, ali je narod prepoznao da se iskreno trudi i da taj trud tu i tamo donosi boljitak.

Niki

pre 11 godina

Kakav zalosni potroseni starac,iz iste takve jadne stranke,demagog par ekselans,izaziva veeliko gadjenje u meni,a verujem i u velikoj vecini nacije...

Gorki

pre 11 godina

Pomirenje Tadica i Nikolica je i pomirenje dve Srbije koje su losi savetnici Tadica stvorili. Mislim da je ovo sjajan pocetak. Zato obojica LUPE u ruke i svaku privatizaciju, javnu nabavku, aferu , ministra , lokalnog mocnika na reviziju.
Nema vam mora ove godine. Zatvorite se i na posao jer stize "crni septembar" kada ce se placati cehovi bahatosti.
Rivalstvo je konkurencija g. Micunovicu, sta je tu lose?
Ova dvojica nose veliki teret na ledjima :jedan da je unistio Srbiju, a drugi da ce unistiti Srbiju.
Dokazite suprotno.
Puno srece.

hoce li biti bolje

pre 11 godina

postovani g. Micunovicu, pomenuli ste da vlada mora da radi kao tim, da ministri moraju imati odgovornost i za resore svojih kolega itd itd.
Znate li gde se to nauci, ta zajednicka odgovornost i pripadnost timu? To vaspitacice uce decu jos u vrticu, ali se meni cini da u vlast ima manje zajednistva nego kod male, impulsivne dece. S jedne strane, zvucite jako razborito, ali je zapravo sve to odavno jasno svima nama, ali se ne sprovodi. Nit je vlada sa DS na celu bila kao tim, niti su njeni uspesi nesto sto je drzavi donelo boljitak. Ako podvucemo crtu, mi zapravo na ekonomskom planu nista nismo postigli, kriza je sve losija, a postulate koje isticete kao najvaznije - demokratija i ravnopravnost, sami ste narusavali nebrojeno puta uticajem na medije.
Vasi oponenti nisu nista bolji od vas iz ds, na zalost, ali bi im ja ipak dao sansu da pokazu znaju li nesto, ili je jos jedan krug pakla pred nama prostim srbima.

Idi-mi-dodji-mi

pre 11 godina

Ko ne razume bele listiće, razumeće motke.
(Ko ne sluša pesmu, slušaće oluju - reče davno pesnik Branko Miljković stih za sva vremena.)

A Mićunović je od utemeljivača Demokratske stranke, koga su poštovali
svi bez obzira za koga glasaju, postao neopevana bruka i sramota Demokratske stranke, posebno krajnje nedemokratskim izjavama i arogancijom posle ovih izbora. Ne mislim da se promenio, već da nam je
devedesetih zamazivao oči slatkorečivim demokratskim parolama, a sada kad posle dvadeset godina sedenja u Skupštini treba voljom naroda da skloni svoje razmaženo dupe iz funkcionerske fotelje, ne bira načina da
do smrti bude makar kakvo levo smetalo samo da je i dalje na državnim jaslama. Fuj...!

Mena

pre 11 godina

G.Micunovicu, koliko ja shvatam vi ste i dalje za staru opciju da DS ostane da vlada beskonacno. Kazete da ce premijer i vlada imati mnogo tezak posao, pa naravno da ce imati, ko je doveo do ovog stanja nego vi zadnjih 8 godina. Kazete da SNS ne bi valjalo da udje u vladu, ja vas pitam zasto, osudjujete nesto sto niste ni pokusali. Po mojim razmisljanjima odavno je vas trebalo promeniti tj. vasu stranku kao i vas, vrlo ste dugo na sceni i nije vam lose, pa sa tih razloga i ne zelite da se ista menja, ovo naravno pod "plastom" da vi to sve radite jer mislite na "narod". G. Micunovicu ovaj narod vise ne zeli staro a svelo se na isto, ogranicavate rad predsednika, sto ga niste ogranicili kada je predsednik bio B.Tadic, sve je ovo tako providno, ostali isti ljudi na vlasti. Pitam se da li je 49% glasaca glasalo da ostanu isti, naravno da nije. Smatram da se sa istim ljudima, uz samo malu rotaciju nece nista poboljsati, a sto se tice odgovornosti nisam videla da je iko do sada odgovarao za bilo sta, sto dokazuje to jer su ostali isti na sceni. Verujte mi to narod sigurno nije zeleo. Iskreno!

Drago

pre 11 godina

Bas volim sto ce SPS do kraja unistiti DS,pored napacenog naroda ya vreme njihovog predsednika mnogim njihovim glasacima je zasmetala i koalicija sa SPS,a povrh svega ni taj isti SPS nije spasen jer je predsednik stranke dao podrsku Tadicu,a oni ga nisu poslusali,to samo Dacicu treba da pokaze za koga su se odlucili njegovi glasaci i sa kim treba u vladu...

Latinski termini u srpskoj političkoj ćirilici

pre 11 godina

Pojam legitimiteta očigledno se, namerno ili nenamerno, ovih dana pogrešno upotrebljava.

Termin "legitimitet" buduće Vlade ne može biti zasnovan na broju od najmanje 126 poslanika, jer je to zakonska/ustavna odredba i time predstavlja legalitet. Legitimitet, u ovom slučaju, jeste da je formiranje Vlade zasnovano na ispravnom ili prihvaćenom principu rezonovanja. Takav stav, blago rečeno, veoma je diskutabilan i veoma teško potkrepljiv, i to iz više razloga.

Vlada, na čelu sa Tadićem i DS-om teško se može smatrati legitimnom, jer je DS na prošlim izborima 2004. osvojila 38,70%, a na upravo okončanim izborima 22,06%, što je 16,64% manje (čak i ako oduzmemo rezultat G17/URS od 5,51%, to je pad od 11,13%). Osim toga, Boris Tadić je na predsedničkim izborima 2008. pobedio time što je osvojio preko 2.300.000 glasova (50,31%), dok je na upravo završenim predsedničkim izborima izgubio tako što je osvojio svega nešto malo preko 1.480.000 glasova (47,31%). Dakle, Tadić je izgubio predsedničke izbore i osvojio oko 820.000 glasova manje nego pre 4 godine. Tadić je u prethodne 4 godine, osim mandata predsednika države nezvanično vršio i funkciju premijera, tako da, rezonski, principijelno i zdravorazumski posmatrano nije u redu da on sastavlja Vladu i bude premijer. Legalno, naravno jeste. A možda je i dobro za DS, makar kratkoročno, ili za SNS, dugoročno. Za Srbiju ne verujem da jeste, i to manje-više u istoj meri kada bi kojim slučajem Nikolić i Tadić zamenili sadašnja mesta.

Miroslav Sabljić

pre 11 godina

Šta nam svašta napriča gospodin Mićunović? Soko se sokoli da ga ne boli.
Gubitnik se želi pretvoriti u pobednika.
Iz tog razloga nam nude Tadića, ovog puta za premijera.
Gospodin Mićunović, priča da vlada mora voditi politiku države a ne predsednik.To valjda zbog toga što je Tadić gubitnik.
Strašna je i izjava gospodina Mićunovića, da je evropska koalicija opet pobedila.
Šta je to dobro napravila evropska koalicija za svoje građane?
Teše nas, da smo zahvaljujući njima dobili kadidaturu za EU, ali bez datuma.
Ta evropska koalicija mi liči na vladara koji je smenjen 5 oktobra.
Vreme je za promene, vreme je za nešto novo, vreme je za one koji hoće i znaju.
Nama nisu potrebni vladari koji danas kažu energično NE a sutra energično DA, gospodine Mićunoviću.
A kad bi bili politički odgovorni, otišli bi u opoziciju.
Priča gospodina Mićunovića je priča političkog demagoga.
Zbog takvih priča DS je i izgubijo svako poverenje i kredibilitet.

mira

pre 11 godina

Ovi ne odustaju od demagogije. Umesto da govore o rezultatima DS, oni uporno govore kako je vladajuca koalicija osvojila vecinu. Svi znamo, da su DS, SPS, LDP i URS nastupali samostalno. Mogu oni opet da pricaju kako se dogovaraju na bazi programa i ciljeva, vecina nas dobro shvata da opet broje do 126.
Zbog cega se iskljucuje SNS? Saopsteni ciljevi nove vlade su borba protiv siromastva, nezaposlenosti, socijalni problemi i Evrointegracije. Gde se tu ne uklapa SNS?
Micunovic nastavlja ono sto je DS radio tokom kampanje, potcenjuje inteligenciju gradjana.

Milos

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno sto se DS stalno poziva na devedesete radi kritikovanja SNS-a kada u isto vreme prave koaliciju sa SPS-om. Koliko god zlo bio SNS, SPS je vece. Ovog puta SPS ima mnogo vise glasova (dve trecine koliko ima DS) i ulazi u vladu skoro ravnopravno sa DS-om. Meni je to mnogo veci problem nego da gledam Nikolica kao predsednika.

MV

pre 11 godina

Kako to narodna volja može da pogreši??? Neko je po svojoj volji glasao za nekoga zato što je tako hteo! Ova izjava je potpuno antidemokratska!

evita

pre 11 godina

A sto ne bi majke ti? Pa tebe je Djindjic i sklonio zbog ne-pragmaticnih stavova i sad se ponovo javljas! Ne bi bilo dobro za partijske profitere iz obe stranke, ali bi bilo dobro za narod jer bi kontrolisali jedni druge pa ne bi mogli bas onoliko da kradu!

GJ

pre 11 godina

Koji cinizam Mićunovića, sa SNS nije moguće pomirenje a sa SPS je moguće i culivanje. Ušunjo se ponovo u DS nakon Đinđićeve smrti, a i nek objasni ljudima zašto je pukao 9. mart!

Sale

pre 11 godina

DS je stranka levog centra!? Boze dokle ce ovi politicari da izmisljaju nove geometrijske pojmove? Brate, centar je centar! Nema tu levo, desno. A jos da je nas pokojni premijer Djindjic ziv, sad bi te poslao u penziju bez da trepne zbog ovakve tvoje izjave Micune. On je zivot dao (izgubio) zbog tih i takvih "levih centara"!!

Biljana

pre 11 godina

Ja mislim da je ova Vlada i te kako funkcionalna, dva protivnika-sto znaci veci stepen nadzora pa ce svi malo postenije da rade. Mozda se na kraju "Srbi sloze" i "spas dodje".

Dragan

pre 11 godina

Sa belom listicima ne mozes razgovarati. Kad bi oni hteli sa tobom da razgovaraju, ne bi bili beli listici. Bele listice su ubacivali glasaci koji veruju da su svi politicari u Srbiji lazovi i lopovi. Sa takvima se ne razgovara.

nedx11

pre 11 godina

Gospodine Micunovicu, ajte vi polako u "zasluzenu" penziju, svaka vama cast, ali se
dobro secam kako ste i 91-ve lepo ceo "ustanak" protiva Milosevica razblazili pricama o razboristosti i sl. Dovidjenja!

olga

pre 11 godina

Dovoljno je videti vremešnog Mićunovića koji misli da radi dok ne umre i ovu Nadu Kolundžiju koja je mislim promenila skoro sve stranke pa da čovek izgubi svaku nadu,uzme pasoš i ode i u Gvineju Bisao samo da negleda te likove.Hvala bogu što na vreme napusti oviu nesretnu državu.Tvrdim da u Srbiji ne će biti nikada dobro.

Miša Milošević

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a, vama niko nije ni ponudio vladu sa SNS pa da je odbijate kao neprihvatljivu. Naučite se demokratiji. Narod je rekao da vas više ne želi same na vlasti već nekog drugog a vaš odgovor je bio: "mi smo se obavezali da nikada ne odustanemo". Kome? Narodu? Pa narod je rekao da vas više neće.

Igorko

pre 11 godina

Da li je nekomu DS-u jasno da je koalicija s Dacicem cena koju placaju i da ce ih eventualna naredna takva koalicija totalno poniziti i svesti na ivicu cenzusa? Ne mogu da shvatim da svesno ulaze u zivo blato, jer vecina tajkuna i politickih krimosa je iz SPS-a. Ovo je samounistenje DS-a, ako napravi ponovo koaliciju s Dacicem.

Dimitrije

pre 11 godina

"Vlada vrši politiku. Predsednik ne treba da prelazi svoje ingerencije i vrši pritisak na vladu", rekao je Mićunović.
A dok je Tadić bio predsednik toga se nisi mogao setiti?

rema

pre 11 godina

E micunovicu ne znas ti nista za Srbiju je najbolja vlada SNS i DS jer ce Vas Dacic jos vise unistiti kao sada na ovim izborima i shvati da narod hoce i glasao je za PROMENE

Dimitrije

pre 11 godina

"Vlada vrši politiku. Predsednik ne treba da prelazi svoje ingerencije i vrši pritisak na vladu", rekao je Mićunović.
A dok je Tadić bio predsednik toga se nisi mogao setiti?

rema

pre 11 godina

E micunovicu ne znas ti nista za Srbiju je najbolja vlada SNS i DS jer ce Vas Dacic jos vise unistiti kao sada na ovim izborima i shvati da narod hoce i glasao je za PROMENE

GJ

pre 11 godina

Koji cinizam Mićunovića, sa SNS nije moguće pomirenje a sa SPS je moguće i culivanje. Ušunjo se ponovo u DS nakon Đinđićeve smrti, a i nek objasni ljudima zašto je pukao 9. mart!

olga

pre 11 godina

Dovoljno je videti vremešnog Mićunovića koji misli da radi dok ne umre i ovu Nadu Kolundžiju koja je mislim promenila skoro sve stranke pa da čovek izgubi svaku nadu,uzme pasoš i ode i u Gvineju Bisao samo da negleda te likove.Hvala bogu što na vreme napusti oviu nesretnu državu.Tvrdim da u Srbiji ne će biti nikada dobro.

evita

pre 11 godina

A sto ne bi majke ti? Pa tebe je Djindjic i sklonio zbog ne-pragmaticnih stavova i sad se ponovo javljas! Ne bi bilo dobro za partijske profitere iz obe stranke, ali bi bilo dobro za narod jer bi kontrolisali jedni druge pa ne bi mogli bas onoliko da kradu!

Dragan

pre 11 godina

Sa belom listicima ne mozes razgovarati. Kad bi oni hteli sa tobom da razgovaraju, ne bi bili beli listici. Bele listice su ubacivali glasaci koji veruju da su svi politicari u Srbiji lazovi i lopovi. Sa takvima se ne razgovara.

Sale

pre 11 godina

DS je stranka levog centra!? Boze dokle ce ovi politicari da izmisljaju nove geometrijske pojmove? Brate, centar je centar! Nema tu levo, desno. A jos da je nas pokojni premijer Djindjic ziv, sad bi te poslao u penziju bez da trepne zbog ovakve tvoje izjave Micune. On je zivot dao (izgubio) zbog tih i takvih "levih centara"!!

Miša Milošević

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a, vama niko nije ni ponudio vladu sa SNS pa da je odbijate kao neprihvatljivu. Naučite se demokratiji. Narod je rekao da vas više ne želi same na vlasti već nekog drugog a vaš odgovor je bio: "mi smo se obavezali da nikada ne odustanemo". Kome? Narodu? Pa narod je rekao da vas više neće.

Milos

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno sto se DS stalno poziva na devedesete radi kritikovanja SNS-a kada u isto vreme prave koaliciju sa SPS-om. Koliko god zlo bio SNS, SPS je vece. Ovog puta SPS ima mnogo vise glasova (dve trecine koliko ima DS) i ulazi u vladu skoro ravnopravno sa DS-om. Meni je to mnogo veci problem nego da gledam Nikolica kao predsednika.

nedx11

pre 11 godina

Gospodine Micunovicu, ajte vi polako u "zasluzenu" penziju, svaka vama cast, ali se
dobro secam kako ste i 91-ve lepo ceo "ustanak" protiva Milosevica razblazili pricama o razboristosti i sl. Dovidjenja!

Igorko

pre 11 godina

Da li je nekomu DS-u jasno da je koalicija s Dacicem cena koju placaju i da ce ih eventualna naredna takva koalicija totalno poniziti i svesti na ivicu cenzusa? Ne mogu da shvatim da svesno ulaze u zivo blato, jer vecina tajkuna i politickih krimosa je iz SPS-a. Ovo je samounistenje DS-a, ako napravi ponovo koaliciju s Dacicem.

MV

pre 11 godina

Kako to narodna volja može da pogreši??? Neko je po svojoj volji glasao za nekoga zato što je tako hteo! Ova izjava je potpuno antidemokratska!

Biljana

pre 11 godina

Ja mislim da je ova Vlada i te kako funkcionalna, dva protivnika-sto znaci veci stepen nadzora pa ce svi malo postenije da rade. Mozda se na kraju "Srbi sloze" i "spas dodje".

Miroslav Sabljić

pre 11 godina

Šta nam svašta napriča gospodin Mićunović? Soko se sokoli da ga ne boli.
Gubitnik se želi pretvoriti u pobednika.
Iz tog razloga nam nude Tadića, ovog puta za premijera.
Gospodin Mićunović, priča da vlada mora voditi politiku države a ne predsednik.To valjda zbog toga što je Tadić gubitnik.
Strašna je i izjava gospodina Mićunovića, da je evropska koalicija opet pobedila.
Šta je to dobro napravila evropska koalicija za svoje građane?
Teše nas, da smo zahvaljujući njima dobili kadidaturu za EU, ali bez datuma.
Ta evropska koalicija mi liči na vladara koji je smenjen 5 oktobra.
Vreme je za promene, vreme je za nešto novo, vreme je za one koji hoće i znaju.
Nama nisu potrebni vladari koji danas kažu energično NE a sutra energično DA, gospodine Mićunoviću.
A kad bi bili politički odgovorni, otišli bi u opoziciju.
Priča gospodina Mićunovića je priča političkog demagoga.
Zbog takvih priča DS je i izgubijo svako poverenje i kredibilitet.

Latinski termini u srpskoj političkoj ćirilici

pre 11 godina

Pojam legitimiteta očigledno se, namerno ili nenamerno, ovih dana pogrešno upotrebljava.

Termin "legitimitet" buduće Vlade ne može biti zasnovan na broju od najmanje 126 poslanika, jer je to zakonska/ustavna odredba i time predstavlja legalitet. Legitimitet, u ovom slučaju, jeste da je formiranje Vlade zasnovano na ispravnom ili prihvaćenom principu rezonovanja. Takav stav, blago rečeno, veoma je diskutabilan i veoma teško potkrepljiv, i to iz više razloga.

Vlada, na čelu sa Tadićem i DS-om teško se može smatrati legitimnom, jer je DS na prošlim izborima 2004. osvojila 38,70%, a na upravo okončanim izborima 22,06%, što je 16,64% manje (čak i ako oduzmemo rezultat G17/URS od 5,51%, to je pad od 11,13%). Osim toga, Boris Tadić je na predsedničkim izborima 2008. pobedio time što je osvojio preko 2.300.000 glasova (50,31%), dok je na upravo završenim predsedničkim izborima izgubio tako što je osvojio svega nešto malo preko 1.480.000 glasova (47,31%). Dakle, Tadić je izgubio predsedničke izbore i osvojio oko 820.000 glasova manje nego pre 4 godine. Tadić je u prethodne 4 godine, osim mandata predsednika države nezvanično vršio i funkciju premijera, tako da, rezonski, principijelno i zdravorazumski posmatrano nije u redu da on sastavlja Vladu i bude premijer. Legalno, naravno jeste. A možda je i dobro za DS, makar kratkoročno, ili za SNS, dugoročno. Za Srbiju ne verujem da jeste, i to manje-više u istoj meri kada bi kojim slučajem Nikolić i Tadić zamenili sadašnja mesta.

Mena

pre 11 godina

G.Micunovicu, koliko ja shvatam vi ste i dalje za staru opciju da DS ostane da vlada beskonacno. Kazete da ce premijer i vlada imati mnogo tezak posao, pa naravno da ce imati, ko je doveo do ovog stanja nego vi zadnjih 8 godina. Kazete da SNS ne bi valjalo da udje u vladu, ja vas pitam zasto, osudjujete nesto sto niste ni pokusali. Po mojim razmisljanjima odavno je vas trebalo promeniti tj. vasu stranku kao i vas, vrlo ste dugo na sceni i nije vam lose, pa sa tih razloga i ne zelite da se ista menja, ovo naravno pod "plastom" da vi to sve radite jer mislite na "narod". G. Micunovicu ovaj narod vise ne zeli staro a svelo se na isto, ogranicavate rad predsednika, sto ga niste ogranicili kada je predsednik bio B.Tadic, sve je ovo tako providno, ostali isti ljudi na vlasti. Pitam se da li je 49% glasaca glasalo da ostanu isti, naravno da nije. Smatram da se sa istim ljudima, uz samo malu rotaciju nece nista poboljsati, a sto se tice odgovornosti nisam videla da je iko do sada odgovarao za bilo sta, sto dokazuje to jer su ostali isti na sceni. Verujte mi to narod sigurno nije zeleo. Iskreno!

mira

pre 11 godina

Ovi ne odustaju od demagogije. Umesto da govore o rezultatima DS, oni uporno govore kako je vladajuca koalicija osvojila vecinu. Svi znamo, da su DS, SPS, LDP i URS nastupali samostalno. Mogu oni opet da pricaju kako se dogovaraju na bazi programa i ciljeva, vecina nas dobro shvata da opet broje do 126.
Zbog cega se iskljucuje SNS? Saopsteni ciljevi nove vlade su borba protiv siromastva, nezaposlenosti, socijalni problemi i Evrointegracije. Gde se tu ne uklapa SNS?
Micunovic nastavlja ono sto je DS radio tokom kampanje, potcenjuje inteligenciju gradjana.

hoce li biti bolje

pre 11 godina

postovani g. Micunovicu, pomenuli ste da vlada mora da radi kao tim, da ministri moraju imati odgovornost i za resore svojih kolega itd itd.
Znate li gde se to nauci, ta zajednicka odgovornost i pripadnost timu? To vaspitacice uce decu jos u vrticu, ali se meni cini da u vlast ima manje zajednistva nego kod male, impulsivne dece. S jedne strane, zvucite jako razborito, ali je zapravo sve to odavno jasno svima nama, ali se ne sprovodi. Nit je vlada sa DS na celu bila kao tim, niti su njeni uspesi nesto sto je drzavi donelo boljitak. Ako podvucemo crtu, mi zapravo na ekonomskom planu nista nismo postigli, kriza je sve losija, a postulate koje isticete kao najvaznije - demokratija i ravnopravnost, sami ste narusavali nebrojeno puta uticajem na medije.
Vasi oponenti nisu nista bolji od vas iz ds, na zalost, ali bi im ja ipak dao sansu da pokazu znaju li nesto, ili je jos jedan krug pakla pred nama prostim srbima.

Drago

pre 11 godina

Bas volim sto ce SPS do kraja unistiti DS,pored napacenog naroda ya vreme njihovog predsednika mnogim njihovim glasacima je zasmetala i koalicija sa SPS,a povrh svega ni taj isti SPS nije spasen jer je predsednik stranke dao podrsku Tadicu,a oni ga nisu poslusali,to samo Dacicu treba da pokaze za koga su se odlucili njegovi glasaci i sa kim treba u vladu...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Vlada DS-SNS nije dobro rešenje"

Micunovic je 100% u pravu !
Nijedna Vlada u kojoj bi ucestvovala DS nije dobro rešenje za Srbiju !

Tri karte za Holivud

pre 11 godina

Meni deluje da Baba Draga još nije prelomio da li je za Tita ili za Staljina. Nakon ove izjave da treba promeniti narod uveren sam da prati domaću kinamatografiju i da se poistovećuje sa tamo nekim lokalnim milicionerom. Svi su krivi samo oni nisu.

Niki

pre 11 godina

Kakav zalosni potroseni starac,iz iste takve jadne stranke,demagog par ekselans,izaziva veeliko gadjenje u meni,a verujem i u velikoj vecini nacije...

Idi-mi-dodji-mi

pre 11 godina

Ko ne razume bele listiće, razumeće motke.
(Ko ne sluša pesmu, slušaće oluju - reče davno pesnik Branko Miljković stih za sva vremena.)

A Mićunović je od utemeljivača Demokratske stranke, koga su poštovali
svi bez obzira za koga glasaju, postao neopevana bruka i sramota Demokratske stranke, posebno krajnje nedemokratskim izjavama i arogancijom posle ovih izbora. Ne mislim da se promenio, već da nam je
devedesetih zamazivao oči slatkorečivim demokratskim parolama, a sada kad posle dvadeset godina sedenja u Skupštini treba voljom naroda da skloni svoje razmaženo dupe iz funkcionerske fotelje, ne bira načina da
do smrti bude makar kakvo levo smetalo samo da je i dalje na državnim jaslama. Fuj...!

Rade Božić

pre 11 godina

Gospodin Mićunović nije u pravu kada kaže da DS treba porazgovarati sa intelektualcima.
Treba razgovarati sa narodom-to je strahovit propust u prethodnim izborima a beli listići su izraz takvog stanja,koje je SNS FENOMENALNO ISKORISTILA.

Pera

pre 11 godina

"Građani imaju pravo da budu nezadovoljni. Ali, Demokratska stranka je kriva što nije uspela da ih uveri da za nju treba da glasaju".
....da nas uveri, prevari, navuče, zavuče da glasamo za nju.

E gosn. Mićune, tototalno ste se odvojili od naroda i stvarnosti. Vlada je trebala da radi bolje, a ne da nas dovede na ivicu bankrota.
Tada bi gradjani i bez "uveravanja" glasali za Vas.
I još nešto:
Niko ne očekuje čuda i svesni smo SEKE, ali prethodna Vlada kao da se trudila da pospeši krizu.
Djilas takodje nije idealan, ali je narod prepoznao da se iskreno trudi i da taj trud tu i tamo donosi boljitak.

matori

pre 11 godina

"... Bez obzira na smanjivanje tenzija ne smemo zaboraviti i istoriju," rekao je Mićunović navodeći citat "oni koji hoće da zaborave spremni su da ponove". ..."

Znači (po Mićunoviću) SNS je nova stranka, koja još nema jasno definisan program, pa je zbog toga nedovoljno pouzdan partner za vlast, ali ima svoju istoriju (koju mi ne smemo da zaboravimo), i spada među "one koji hoće da zaborave spremni su da ponove", ali je sa druge strane, SPS stranka sa velikim iskustvom i jasnim programom (pa je podobna za koalicionog partnera u vlasti!), kojoj se nema šta zameriti i pamtiti (verovatno su već svi zaboravili), te zbog toga DS treba da nastavi sve što je započeto, sa istima sa kojima je i do sada, uz savet da "svaki ministar treba da bude odgovoran za svako ministarstvo, a ne samo za svoj resor" jer se tako manifestuje timski rad... (bla, bla, bla...)

Ja bih rekao da otprilike tako glasi definicija sveopšteg haosa!
Nemam živaca da navodim sve "bisere" koji se mogu pročitati, ali ovaj čovek je definitivno stigao do toga da ni sam ne zna šta kaže, pa lupeta gluposti!

O izigravanju volje birača (koji su VEĆINOM glasali za SNS), šteta je da se troše reči, jer to očigledno nikoga ne interesuje.
Uzgred, šta je sa tužbama koje su podnete u vezi sa javno registrovanim slučajevima izborne krađe?

jovan

pre 11 godina

"Bez obzira na smanjivanje tenzija ne smemo zaboraviti i istoriju," rekao je Mićunović navodeći citat "oni koji hoće da zaborave spremni su da ponove".
Dobar citat, nazalost mi u Srbiji ne samo da nastojimo da zaboravimo nego i iskrivljujemo isoriju, tako da se bojim da smo spremni ponoviti 1990 godine.

Zoran - Sydney

pre 11 godina

Kako je smesno citati komentare,ako si bas neutralan.Jedni su za a mnogi protiv.Ovi za su racionalni,a protiv su flustrirani.Imaju i razlog.95% ih je uslo u SNS sa misljenjem,pobedicemo pa ce mo se uvaliti u drzavne institucije,javna preduzeca.Posto sada vide da su ispaljeni ko rakete od njihovog dojucerasnjeg sefa,sada izmisljaju takve razloge protiv grupacije koja ce formirati vladu da je to smesno.Jedini problem SNS-a je taj sto ih je svako skolovan i inteligentan provalio.Ostali su verni oni drugi,oni koji su vecito i pravili probleme u jadnoj Srbiji i kojih je veliki procenat, samo zbog toga jer je ogroman broj pametnih,skolovanih i sposobnih otisao.Zao mi je postenih i skolovanih u toj zemlj,ali vecinu cine oni kojima je od predmeta u skoli najbolje isao mali i veliki odmor i oni koji od svega u zivotu znaju samo jedo,da kukaju.A sada udrite minuse,bas ce da me "pogodi".

jelena

pre 11 godina

Narod glasAo, političari izbore samo treba da realizuju, bez obzira kolIko im se ne dopada.Nek nadju zajednički jezik, jer jedina legitimna i legalna Vlada bi bila SNS-DS

U prolazu !

pre 11 godina

Druze Micunovicu, sad ste izasli iz misije rupe i uveliko filozofirate, to Vam je manir...pa, gde ste bili tokom kampanje, pa naravno sklonili su Vas da ne izgube i ono malo glasaca... Najbolje bi bilo za Vas, a narocito za nas, da odete u penziju, brate vreme Vam je, dugo, dugo ste na sceni, pustite malo mladje. Znam, tesko Vam je da se odvojite od fotelje ali...A, i poceli ste da pricate neke nebuloze o Hitleru i td.

skoncentrisise

pre 11 godina

Ne mislim da vredjam kao idi-mi-dodji-mi,ali zaista mislim da je deki Micunovicu proslo vreme cak i za partiju saha na Kalimegdanu!

Gorki

pre 11 godina

Pomirenje Tadica i Nikolica je i pomirenje dve Srbije koje su losi savetnici Tadica stvorili. Mislim da je ovo sjajan pocetak. Zato obojica LUPE u ruke i svaku privatizaciju, javnu nabavku, aferu , ministra , lokalnog mocnika na reviziju.
Nema vam mora ove godine. Zatvorite se i na posao jer stize "crni septembar" kada ce se placati cehovi bahatosti.
Rivalstvo je konkurencija g. Micunovicu, sta je tu lose?
Ova dvojica nose veliki teret na ledjima :jedan da je unistio Srbiju, a drugi da ce unistiti Srbiju.
Dokazite suprotno.
Puno srece.

Ser Toza

pre 11 godina

(Zoran - Sydney, 29. maj 2012 08:46)

Dakle Zorane, sta je poenta tvog komentara? Da nam kazes da si ti skolovan i inteligentan? Da smo mi u Srbiji neobrazovani i prosti?

Svojim komentarom si sebe svrstao u grupu arogantnih samozaljubljenika koji su ubedjeni da sve znaju i da su mnooogo pametni. Ako je tebi diploma sama po sebi dovoljna da se osecas superiornim u odnosu na druga ljudska bica, svaka ti cast. Zao mi je samo Australije koja ce sa takvima kakav si ti da prodje kao Srbija.

I hvala ti sto si u zemlju down-under, jedan necovek manje u Srbiji.

Sve najbolje ti zelim u zivotu.

Гусар

pre 11 godina

Таква влада и није добро решење, а мислим да је и обе стране не желе.
Демократе јер већ имају партнере око социјалиста, ЛДП, а напредњаци због идеолошких разлика у односу на ДС.

Milos

pre 11 godina

Glasaci su ovce, a Politicari pastiri... Ovca se prvo muze, dok ne ostari malo... I onda Kvrc... Isto tako i politicari, muzu, i onda kad nema vise para, posalji u rat neka ginu... Isti ti glasaci... o da...

rema

pre 11 godina

E micunovicu ne znas ti nista za Srbiju je najbolja vlada SNS i DS jer ce Vas Dacic jos vise unistiti kao sada na ovim izborima i shvati da narod hoce i glasao je za PROMENE

Sale

pre 11 godina

DS je stranka levog centra!? Boze dokle ce ovi politicari da izmisljaju nove geometrijske pojmove? Brate, centar je centar! Nema tu levo, desno. A jos da je nas pokojni premijer Djindjic ziv, sad bi te poslao u penziju bez da trepne zbog ovakve tvoje izjave Micune. On je zivot dao (izgubio) zbog tih i takvih "levih centara"!!

olga

pre 11 godina

Dovoljno je videti vremešnog Mićunovića koji misli da radi dok ne umre i ovu Nadu Kolundžiju koja je mislim promenila skoro sve stranke pa da čovek izgubi svaku nadu,uzme pasoš i ode i u Gvineju Bisao samo da negleda te likove.Hvala bogu što na vreme napusti oviu nesretnu državu.Tvrdim da u Srbiji ne će biti nikada dobro.

Biljana

pre 11 godina

Ja mislim da je ova Vlada i te kako funkcionalna, dva protivnika-sto znaci veci stepen nadzora pa ce svi malo postenije da rade. Mozda se na kraju "Srbi sloze" i "spas dodje".

Zoran - Sydney

pre 11 godina

Kako je smesno citati komentare,ako si bas neutralan.Jedni su za a mnogi protiv.Ovi za su racionalni,a protiv su flustrirani.Imaju i razlog.95% ih je uslo u SNS sa misljenjem,pobedicemo pa ce mo se uvaliti u drzavne institucije,javna preduzeca.Posto sada vide da su ispaljeni ko rakete od njihovog dojucerasnjeg sefa,sada izmisljaju takve razloge protiv grupacije koja ce formirati vladu da je to smesno.Jedini problem SNS-a je taj sto ih je svako skolovan i inteligentan provalio.Ostali su verni oni drugi,oni koji su vecito i pravili probleme u jadnoj Srbiji i kojih je veliki procenat, samo zbog toga jer je ogroman broj pametnih,skolovanih i sposobnih otisao.Zao mi je postenih i skolovanih u toj zemlj,ali vecinu cine oni kojima je od predmeta u skoli najbolje isao mali i veliki odmor i oni koji od svega u zivotu znaju samo jedo,da kukaju.A sada udrite minuse,bas ce da me "pogodi".

Miša Milošević

pre 11 godina

Gospodo iz DS-a, vama niko nije ni ponudio vladu sa SNS pa da je odbijate kao neprihvatljivu. Naučite se demokratiji. Narod je rekao da vas više ne želi same na vlasti već nekog drugog a vaš odgovor je bio: "mi smo se obavezali da nikada ne odustanemo". Kome? Narodu? Pa narod je rekao da vas više neće.

Dragan

pre 11 godina

Sa belom listicima ne mozes razgovarati. Kad bi oni hteli sa tobom da razgovaraju, ne bi bili beli listici. Bele listice su ubacivali glasaci koji veruju da su svi politicari u Srbiji lazovi i lopovi. Sa takvima se ne razgovara.

Dimitrije

pre 11 godina

"Vlada vrši politiku. Predsednik ne treba da prelazi svoje ingerencije i vrši pritisak na vladu", rekao je Mićunović.
A dok je Tadić bio predsednik toga se nisi mogao setiti?

MV

pre 11 godina

Kako to narodna volja može da pogreši??? Neko je po svojoj volji glasao za nekoga zato što je tako hteo! Ova izjava je potpuno antidemokratska!

evita

pre 11 godina

A sto ne bi majke ti? Pa tebe je Djindjic i sklonio zbog ne-pragmaticnih stavova i sad se ponovo javljas! Ne bi bilo dobro za partijske profitere iz obe stranke, ali bi bilo dobro za narod jer bi kontrolisali jedni druge pa ne bi mogli bas onoliko da kradu!

Niki

pre 11 godina

Kakav zalosni potroseni starac,iz iste takve jadne stranke,demagog par ekselans,izaziva veeliko gadjenje u meni,a verujem i u velikoj vecini nacije...

Igorko

pre 11 godina

Da li je nekomu DS-u jasno da je koalicija s Dacicem cena koju placaju i da ce ih eventualna naredna takva koalicija totalno poniziti i svesti na ivicu cenzusa? Ne mogu da shvatim da svesno ulaze u zivo blato, jer vecina tajkuna i politickih krimosa je iz SPS-a. Ovo je samounistenje DS-a, ako napravi ponovo koaliciju s Dacicem.

Mena

pre 11 godina

G.Micunovicu, koliko ja shvatam vi ste i dalje za staru opciju da DS ostane da vlada beskonacno. Kazete da ce premijer i vlada imati mnogo tezak posao, pa naravno da ce imati, ko je doveo do ovog stanja nego vi zadnjih 8 godina. Kazete da SNS ne bi valjalo da udje u vladu, ja vas pitam zasto, osudjujete nesto sto niste ni pokusali. Po mojim razmisljanjima odavno je vas trebalo promeniti tj. vasu stranku kao i vas, vrlo ste dugo na sceni i nije vam lose, pa sa tih razloga i ne zelite da se ista menja, ovo naravno pod "plastom" da vi to sve radite jer mislite na "narod". G. Micunovicu ovaj narod vise ne zeli staro a svelo se na isto, ogranicavate rad predsednika, sto ga niste ogranicili kada je predsednik bio B.Tadic, sve je ovo tako providno, ostali isti ljudi na vlasti. Pitam se da li je 49% glasaca glasalo da ostanu isti, naravno da nije. Smatram da se sa istim ljudima, uz samo malu rotaciju nece nista poboljsati, a sto se tice odgovornosti nisam videla da je iko do sada odgovarao za bilo sta, sto dokazuje to jer su ostali isti na sceni. Verujte mi to narod sigurno nije zeleo. Iskreno!

GJ

pre 11 godina

Koji cinizam Mićunovića, sa SNS nije moguće pomirenje a sa SPS je moguće i culivanje. Ušunjo se ponovo u DS nakon Đinđićeve smrti, a i nek objasni ljudima zašto je pukao 9. mart!

nedx11

pre 11 godina

Gospodine Micunovicu, ajte vi polako u "zasluzenu" penziju, svaka vama cast, ali se
dobro secam kako ste i 91-ve lepo ceo "ustanak" protiva Milosevica razblazili pricama o razboristosti i sl. Dovidjenja!

Miroslav Sabljić

pre 11 godina

Šta nam svašta napriča gospodin Mićunović? Soko se sokoli da ga ne boli.
Gubitnik se želi pretvoriti u pobednika.
Iz tog razloga nam nude Tadića, ovog puta za premijera.
Gospodin Mićunović, priča da vlada mora voditi politiku države a ne predsednik.To valjda zbog toga što je Tadić gubitnik.
Strašna je i izjava gospodina Mićunovića, da je evropska koalicija opet pobedila.
Šta je to dobro napravila evropska koalicija za svoje građane?
Teše nas, da smo zahvaljujući njima dobili kadidaturu za EU, ali bez datuma.
Ta evropska koalicija mi liči na vladara koji je smenjen 5 oktobra.
Vreme je za promene, vreme je za nešto novo, vreme je za one koji hoće i znaju.
Nama nisu potrebni vladari koji danas kažu energično NE a sutra energično DA, gospodine Mićunoviću.
A kad bi bili politički odgovorni, otišli bi u opoziciju.
Priča gospodina Mićunovića je priča političkog demagoga.
Zbog takvih priča DS je i izgubijo svako poverenje i kredibilitet.

Latinski termini u srpskoj političkoj ćirilici

pre 11 godina

Pojam legitimiteta očigledno se, namerno ili nenamerno, ovih dana pogrešno upotrebljava.

Termin "legitimitet" buduće Vlade ne može biti zasnovan na broju od najmanje 126 poslanika, jer je to zakonska/ustavna odredba i time predstavlja legalitet. Legitimitet, u ovom slučaju, jeste da je formiranje Vlade zasnovano na ispravnom ili prihvaćenom principu rezonovanja. Takav stav, blago rečeno, veoma je diskutabilan i veoma teško potkrepljiv, i to iz više razloga.

Vlada, na čelu sa Tadićem i DS-om teško se može smatrati legitimnom, jer je DS na prošlim izborima 2004. osvojila 38,70%, a na upravo okončanim izborima 22,06%, što je 16,64% manje (čak i ako oduzmemo rezultat G17/URS od 5,51%, to je pad od 11,13%). Osim toga, Boris Tadić je na predsedničkim izborima 2008. pobedio time što je osvojio preko 2.300.000 glasova (50,31%), dok je na upravo završenim predsedničkim izborima izgubio tako što je osvojio svega nešto malo preko 1.480.000 glasova (47,31%). Dakle, Tadić je izgubio predsedničke izbore i osvojio oko 820.000 glasova manje nego pre 4 godine. Tadić je u prethodne 4 godine, osim mandata predsednika države nezvanično vršio i funkciju premijera, tako da, rezonski, principijelno i zdravorazumski posmatrano nije u redu da on sastavlja Vladu i bude premijer. Legalno, naravno jeste. A možda je i dobro za DS, makar kratkoročno, ili za SNS, dugoročno. Za Srbiju ne verujem da jeste, i to manje-više u istoj meri kada bi kojim slučajem Nikolić i Tadić zamenili sadašnja mesta.

jovan

pre 11 godina

"Bez obzira na smanjivanje tenzija ne smemo zaboraviti i istoriju," rekao je Mićunović navodeći citat "oni koji hoće da zaborave spremni su da ponove".
Dobar citat, nazalost mi u Srbiji ne samo da nastojimo da zaboravimo nego i iskrivljujemo isoriju, tako da se bojim da smo spremni ponoviti 1990 godine.

mira

pre 11 godina

Ovi ne odustaju od demagogije. Umesto da govore o rezultatima DS, oni uporno govore kako je vladajuca koalicija osvojila vecinu. Svi znamo, da su DS, SPS, LDP i URS nastupali samostalno. Mogu oni opet da pricaju kako se dogovaraju na bazi programa i ciljeva, vecina nas dobro shvata da opet broje do 126.
Zbog cega se iskljucuje SNS? Saopsteni ciljevi nove vlade su borba protiv siromastva, nezaposlenosti, socijalni problemi i Evrointegracije. Gde se tu ne uklapa SNS?
Micunovic nastavlja ono sto je DS radio tokom kampanje, potcenjuje inteligenciju gradjana.

Drago

pre 11 godina

Bas volim sto ce SPS do kraja unistiti DS,pored napacenog naroda ya vreme njihovog predsednika mnogim njihovim glasacima je zasmetala i koalicija sa SPS,a povrh svega ni taj isti SPS nije spasen jer je predsednik stranke dao podrsku Tadicu,a oni ga nisu poslusali,to samo Dacicu treba da pokaze za koga su se odlucili njegovi glasaci i sa kim treba u vladu...

Milos

pre 11 godina

Nikako mi nije jasno sto se DS stalno poziva na devedesete radi kritikovanja SNS-a kada u isto vreme prave koaliciju sa SPS-om. Koliko god zlo bio SNS, SPS je vece. Ovog puta SPS ima mnogo vise glasova (dve trecine koliko ima DS) i ulazi u vladu skoro ravnopravno sa DS-om. Meni je to mnogo veci problem nego da gledam Nikolica kao predsednika.

Idi-mi-dodji-mi

pre 11 godina

Ko ne razume bele listiće, razumeće motke.
(Ko ne sluša pesmu, slušaće oluju - reče davno pesnik Branko Miljković stih za sva vremena.)

A Mićunović je od utemeljivača Demokratske stranke, koga su poštovali
svi bez obzira za koga glasaju, postao neopevana bruka i sramota Demokratske stranke, posebno krajnje nedemokratskim izjavama i arogancijom posle ovih izbora. Ne mislim da se promenio, već da nam je
devedesetih zamazivao oči slatkorečivim demokratskim parolama, a sada kad posle dvadeset godina sedenja u Skupštini treba voljom naroda da skloni svoje razmaženo dupe iz funkcionerske fotelje, ne bira načina da
do smrti bude makar kakvo levo smetalo samo da je i dalje na državnim jaslama. Fuj...!

Rade Božić

pre 11 godina

Gospodin Mićunović nije u pravu kada kaže da DS treba porazgovarati sa intelektualcima.
Treba razgovarati sa narodom-to je strahovit propust u prethodnim izborima a beli listići su izraz takvog stanja,koje je SNS FENOMENALNO ISKORISTILA.

hoce li biti bolje

pre 11 godina

postovani g. Micunovicu, pomenuli ste da vlada mora da radi kao tim, da ministri moraju imati odgovornost i za resore svojih kolega itd itd.
Znate li gde se to nauci, ta zajednicka odgovornost i pripadnost timu? To vaspitacice uce decu jos u vrticu, ali se meni cini da u vlast ima manje zajednistva nego kod male, impulsivne dece. S jedne strane, zvucite jako razborito, ali je zapravo sve to odavno jasno svima nama, ali se ne sprovodi. Nit je vlada sa DS na celu bila kao tim, niti su njeni uspesi nesto sto je drzavi donelo boljitak. Ako podvucemo crtu, mi zapravo na ekonomskom planu nista nismo postigli, kriza je sve losija, a postulate koje isticete kao najvaznije - demokratija i ravnopravnost, sami ste narusavali nebrojeno puta uticajem na medije.
Vasi oponenti nisu nista bolji od vas iz ds, na zalost, ali bi im ja ipak dao sansu da pokazu znaju li nesto, ili je jos jedan krug pakla pred nama prostim srbima.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"Vlada DS-SNS nije dobro rešenje"

Micunovic je 100% u pravu !
Nijedna Vlada u kojoj bi ucestvovala DS nije dobro rešenje za Srbiju !

Pera

pre 11 godina

"Građani imaju pravo da budu nezadovoljni. Ali, Demokratska stranka je kriva što nije uspela da ih uveri da za nju treba da glasaju".
....da nas uveri, prevari, navuče, zavuče da glasamo za nju.

E gosn. Mićune, tototalno ste se odvojili od naroda i stvarnosti. Vlada je trebala da radi bolje, a ne da nas dovede na ivicu bankrota.
Tada bi gradjani i bez "uveravanja" glasali za Vas.
I još nešto:
Niko ne očekuje čuda i svesni smo SEKE, ali prethodna Vlada kao da se trudila da pospeši krizu.
Djilas takodje nije idealan, ali je narod prepoznao da se iskreno trudi i da taj trud tu i tamo donosi boljitak.

Tri karte za Holivud

pre 11 godina

Meni deluje da Baba Draga još nije prelomio da li je za Tita ili za Staljina. Nakon ove izjave da treba promeniti narod uveren sam da prati domaću kinamatografiju i da se poistovećuje sa tamo nekim lokalnim milicionerom. Svi su krivi samo oni nisu.

Ser Toza

pre 11 godina

(Zoran - Sydney, 29. maj 2012 08:46)

Dakle Zorane, sta je poenta tvog komentara? Da nam kazes da si ti skolovan i inteligentan? Da smo mi u Srbiji neobrazovani i prosti?

Svojim komentarom si sebe svrstao u grupu arogantnih samozaljubljenika koji su ubedjeni da sve znaju i da su mnooogo pametni. Ako je tebi diploma sama po sebi dovoljna da se osecas superiornim u odnosu na druga ljudska bica, svaka ti cast. Zao mi je samo Australije koja ce sa takvima kakav si ti da prodje kao Srbija.

I hvala ti sto si u zemlju down-under, jedan necovek manje u Srbiji.

Sve najbolje ti zelim u zivotu.

Gorki

pre 11 godina

Pomirenje Tadica i Nikolica je i pomirenje dve Srbije koje su losi savetnici Tadica stvorili. Mislim da je ovo sjajan pocetak. Zato obojica LUPE u ruke i svaku privatizaciju, javnu nabavku, aferu , ministra , lokalnog mocnika na reviziju.
Nema vam mora ove godine. Zatvorite se i na posao jer stize "crni septembar" kada ce se placati cehovi bahatosti.
Rivalstvo je konkurencija g. Micunovicu, sta je tu lose?
Ova dvojica nose veliki teret na ledjima :jedan da je unistio Srbiju, a drugi da ce unistiti Srbiju.
Dokazite suprotno.
Puno srece.

Гусар

pre 11 godina

Таква влада и није добро решење, а мислим да је и обе стране не желе.
Демократе јер већ имају партнере око социјалиста, ЛДП, а напредњаци због идеолошких разлика у односу на ДС.

matori

pre 11 godina

"... Bez obzira na smanjivanje tenzija ne smemo zaboraviti i istoriju," rekao je Mićunović navodeći citat "oni koji hoće da zaborave spremni su da ponove". ..."

Znači (po Mićunoviću) SNS je nova stranka, koja još nema jasno definisan program, pa je zbog toga nedovoljno pouzdan partner za vlast, ali ima svoju istoriju (koju mi ne smemo da zaboravimo), i spada među "one koji hoće da zaborave spremni su da ponove", ali je sa druge strane, SPS stranka sa velikim iskustvom i jasnim programom (pa je podobna za koalicionog partnera u vlasti!), kojoj se nema šta zameriti i pamtiti (verovatno su već svi zaboravili), te zbog toga DS treba da nastavi sve što je započeto, sa istima sa kojima je i do sada, uz savet da "svaki ministar treba da bude odgovoran za svako ministarstvo, a ne samo za svoj resor" jer se tako manifestuje timski rad... (bla, bla, bla...)

Ja bih rekao da otprilike tako glasi definicija sveopšteg haosa!
Nemam živaca da navodim sve "bisere" koji se mogu pročitati, ali ovaj čovek je definitivno stigao do toga da ni sam ne zna šta kaže, pa lupeta gluposti!

O izigravanju volje birača (koji su VEĆINOM glasali za SNS), šteta je da se troše reči, jer to očigledno nikoga ne interesuje.
Uzgred, šta je sa tužbama koje su podnete u vezi sa javno registrovanim slučajevima izborne krađe?

jelena

pre 11 godina

Narod glasAo, političari izbore samo treba da realizuju, bez obzira kolIko im se ne dopada.Nek nadju zajednički jezik, jer jedina legitimna i legalna Vlada bi bila SNS-DS

U prolazu !

pre 11 godina

Druze Micunovicu, sad ste izasli iz misije rupe i uveliko filozofirate, to Vam je manir...pa, gde ste bili tokom kampanje, pa naravno sklonili su Vas da ne izgube i ono malo glasaca... Najbolje bi bilo za Vas, a narocito za nas, da odete u penziju, brate vreme Vam je, dugo, dugo ste na sceni, pustite malo mladje. Znam, tesko Vam je da se odvojite od fotelje ali...A, i poceli ste da pricate neke nebuloze o Hitleru i td.

skoncentrisise

pre 11 godina

Ne mislim da vredjam kao idi-mi-dodji-mi,ali zaista mislim da je deki Micunovicu proslo vreme cak i za partiju saha na Kalimegdanu!

Milos

pre 11 godina

Glasaci su ovce, a Politicari pastiri... Ovca se prvo muze, dok ne ostari malo... I onda Kvrc... Isto tako i politicari, muzu, i onda kad nema vise para, posalji u rat neka ginu... Isti ti glasaci... o da...