Utorak, 08.05.2012.

18:47

TV duel Tadića i Nikolića 16. maja

Televizijski duel predsedničkih kandidata Borisa Tadića i Tomislava Nikolića biće održan 16. maja na Prvom programu RTS-a, javlja RTS.

Izvor: B92

TV duel Tadiæa i Nikoliæa 16. maja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

neko

pre 11 godina

@slucajni prolaznik
sad sam proverio, u pravu si. sad mi je lakse, mogu da gledam oba planetarno vazna dogadjaja. ovo ce biti finale pre finala

Bezimen

pre 11 godina

Tv duel u kojem kandidat dodje sa pripremljenim odgovorima i u kome nema D od debate...

U 2. krugu za promene... dosta je bilo

matko

pre 11 godina

@Stefan
Nema mirenja sa onim koji je Dr.Zoranu Djindjicu neposredno pred atentat porucivao probleme sa Titovom nogom pred smrt! Nema mirenja sa onim koji popravi krvnu sliku i dobije na tezini za vreme strajka gladju! Nema mirenja sa onim koji vidi Srbiju kao crnu saru na tepihu Evrope! Nema mirenja sa onim koji ne zna koji je smer na fakultetu zavrsio! NEma mirenja sa onim koji je prizivao rusku guberniju kao lokaciju Srbije medju drzavama sveta!

MUKNAVI

pre 11 godina

Kako i prilici ovima,duel ce se odrzati po salasku sunca iznad Tajkunerije na drvetu palma pod smajser kamerom javnog "servisa" cice tijanica..

Goran

pre 11 godina

TV duel ima smisla i dobro je da su oba kandidata prihvatila i usaglasila termin. Izbori 1 na 1 su sasvim razliciti u odnosu na stranke, primera radi u Francuskoj da su bili stranacki izbori pobedile bi desne snage ali na izborima za predsednika slavio je socijalista Oland. U slucaju ovih izbora blaga prednost je na strani Nikolica.

Coppelia

pre 11 godina

Darvin je bio u pravu!Uz ovakve alfa nozdrve, nadmeno sepurenje i pratecu razbojnicku narav,odricem se kreacionizma i prihvatam da su macke nastale evolucijom babuna.

SANJA

pre 11 godina

Mene jedino zanima da li cemo dobiti tih cuvenih 70 evraod telekoma.Ako nazovi gospodi to nista ne znaci, meni bednici znaci mnogo,Tadicu daj tu crkavicu pa cu da razmislim.

Doktor

pre 11 godina

Predlažem da Toma diploma stupi u momentalni štrajk gladju kako bi izvršio pritisak na Republičku izbornu komisiju u slučaju da po treći put izgubi u duelu sa Tadićem za mesto Predsednika. Samim tim bi i popravio krvnu sliku i smanjio nivo holesterola i triglicerida u krvi!

Posmatrač

pre 11 godina

Za g-dina Nikolića i za nas u Srbiji bolje je da se on ne kandiduje više ni za jednu funkciju. Gubeći duele (kao što će i ovaj), izbore (kao i ove) i ponižavajući sebe na razne načine (štrajk glađu, diploma, izjave...), nanosi štetu ugledu srbijanskog naroda i stvara utisak da mi ništa bolje ne možemo da ponudimo osim njega, Velje, Voje i sličnih. Ne radi nam to, mani se...

mlekadzija

pre 11 godina

Ne znam zasto ali me je ovo podsetilo na davni Tv duel Djukanovica i Bulatovica.
U svakom slucaju jedan od njih dvojce ce da prodje kao Nikson 1960....

Fenix

pre 11 godina

Kod nas u Republici Srpskoj su na vlasti demokrate na celu sa Dodikom a u koaliciji sa SPS koju vodi Djokic. Oni su dali podrsku demokratama i socijalistima u Srbiji koje vode Tadic i Dacic i koji su cesti gosti u Banja Luci. Ono sto je SDS u Republici Srpskoj to je SNS u Srbiji. Isto vazi i za radikale koji su u Srpskoj minorna stranka sto se evo desilo i sa radikalima u Srbiji. Ako je suditi po principu spojenih posuda nekako mi se namece misao da se vec zna ko ce u Srbiji biti predsjednik a naslucuje se Bogami i premijer. Mada su na nivou BiH demokrate i SDS u ljubavi, mislim da su male sanse da to isto naprave Tadic i Nikolic u Srbiji. Bilo kako bilo, posto imam pravo glasa u Srbiji sa mojom cetvoročlanom porodicom cu otici na izbore u Srbiju i dati svoj glas po instrukcijama naseg predsjednika Dodika. Pozdrav iz Republike Srpske.

razmisli

pre 11 godina

Interesuje me bas,za sta od ovog Toma moze da "prozove" Tadica?:

Ustavna ovlašćenja Predsednik Republike Srbije

Ustavna ovlašćenja Predsednik Republike Srbije su :

-biva biran neposredno, a smenjuje ga Narodna skupština
-predsedava pet godina od dana izbora
-može biti izabran najviše dva puta za Predsednika
-predstavlja državu u zemlji i svetu
-predlaže Narodnoj skupštini kandidata za Predsednika Vlade, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih spiskova
-ima pravo da stavi veto na donet Zakon i da ga vrati na ponovno razmatranje. Ukoliko se Zakon izglasa po drugi put, Predsednik Republike Srbije je dužan da ga potpiše
-postavlja i opoziva ukazom ambasadore Republike Srbije na osnovu predloga Vlade Srbije
-uživa imunitet kao narodni poslanik
-ima pravo da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike

-proglašava vanredno stanje

-dodeljuje pomilovanja i odlikovanja

To sto Toma ima pogresnu sliku o funkciji za koju se kandidovao je stvar njegove politicke nepismenosti.
Za ono sto bi on natukao "na nos" Tadicu, treba da dobije odgovore od bivse vlade. Ako hoce nesto da promeni, on mora da formira novu vladu, a ne da se grebe da bude predsednik, cije funkcije i duznosti sam upravo naveo.
Toma veciti zamenjuje teze i zato je tako i prosao u politici, a tako dobro prosao u zivotu ( finansijski).
Znaci, iz aviona sa radi o licnim interesima, a najvise o komleksu gubitnika, koji prelazi u kockarsku maniju ( jos ovu ruku, jos ovu ruku...)Opasan dijagnoza!

ccc

pre 11 godina

Ajde malo se spustite na zemlju,nije Nikolic lud da sam sebe politicki unisti saradnja sa onima koji su unistavali drzavu predhodne 4 godine prosto nije moguca. To bi bila potpuna izdaja velikog broja glasaca koji su mu dali poverenje upravo zato sto je obecao promene i slanje ds_a u politicku istoriju.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Taidcu i gospodine Nikolicu molim Vas ko Boga dogovorite se i posaljite u zaborav SpS...
Spasite ovu zemlju i ovaj napacen narod ako Boga znate, pa dokle vise sa Dacicem...2000 su se svi okupili pod jednom kapom i oterali starijeg Dacica, oterajte vi ovog Mladjeg Dacica u penziju

Bojan

pre 11 godina

Ne razumem Nikolica... umesto da izbegava direktni duel on ga predlaze, mislim da mu to nikako ne treba. Gomila mojih prijatelja, koji su apoliticni ili neopredeljeni, su svi do jednog komentarisali da ce glasati za Tadica iz razloga zato sto se prilikom javnih anstupa vidi da za razliku od Nikolica ima "drzavnicke" kvalitete i da deluje vise elokventan. Posle tog tv duela Tadicu ce jos vise rejting porasti.

Ja

pre 11 godina

Nece biti jedan na jedan, pa da vidimo neku zustru raspravu, nego prvo jedan, pa drugi.I to je duel ? Kakav duel, mi stvarno nismo normalni ako na to pristanemo!!!

sladjana slacccka

pre 11 godina

Čula sam od SNS-ovaca zlurade opaske na račun izgleda Borisa Tadića, jelte, izgleda im kao da je bolestan, pa sam mislila da bi bilo fer da jedna od tema nadmetanja bude i trka na 5000 metara. Mislim, da istrči Toma, onako našminkan ajlajnerom i maskarom, baš zdravo izgleda. A, da, Boris je tu trku već istrčao.

ciganDOgroba

pre 11 godina

Obojica su jednako odgovorni za 400 000 Srba manje u proteklih 9 godina. Ni jednom vladaru u istorije Srbije nije uspelo da bez bolesti,posasti i rata Srbija ostane bez 400 000 gradjana ! Treba do kraja zivota da sede u 4 zida i da se stide

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Taidcu i gospodine Nikolicu molim Vas ko Boga dogovorite se i posaljite u zaborav SpS...
Spasite ovu zemlju i ovaj napacen narod ako Boga znate, pa dokle vise sa Dacicem...2000 su se svi okupili pod jednom kapom i oterali starijeg Dacica, oterajte vi ovog Mladjeg Dacica u penziju

Mono Labe

pre 11 godina

Nema ništa strašnije nego Tomino pepeljasto lice ispred onog što bi trebala da bude zastava Srbije, a više nije od kako su je unakazili oni nesrećnici u Vladi Srbije koji su štitili lomljenje i divljanje razularenih fašističkih grupa po Beogradu.
Nema ništa tužnije nego kada se stranka koju je stvorio jedan Zoran Đinđić bratimi sa onima koji su ga streljali ispred zgrade Vlade.
Nema ništa mračnije nego kada se do Zoranove slike nalazi slika Milana Nedića, a nad mestom nad kojim je ubijen od 2010 vijori Nedićev barjak.
Za koga da glasam?
Kako mislite u Evropu sa znamenjem koje je plod mašte onih koji priželjkuju 30-te godine XX veka?
Strašno mi je žao, ali nevažeći listić je otklon od vaše prljave strasti! Možda i izvučete neku pouku.

vasar

pre 11 godina

Sve je ovo nebitno. Ocekujem naredne cetiri godine jos mnogo ministarstava i agencija (koje ce zadovoljiti 158 stranaka i ogranaka u vladi), mnogo neradnickih odbora i "preduzeca", partokratije, korupcije, tajkuna, pevaljki, nekulture... Nekako mi muka. Ako vec niste procitali na ovom istom portalu, obavezno nadjite na internetu o radu dvoje mladih dramaturga - "Subverzija partokratije". Sve ce vam biti jasno

Pera Bandera

pre 11 godina

Ne znam što je taj duel bitan toliko. Optuživaće jedan drugog za krađu naroda, države, svega. Nakon toga će da odu u kafanu zajedno na po jedno piće.

ponuda

pre 11 godina

Tadic ne moze da ponudi ni datum pocetka pregovora jer zna da ce morati prekrsiti Ustav, ne moze da ponudi ni bolji standard jer zna da je kasa ispraznjena vise od dozvoljenog pa moze da ponudi samo vece poreze i pdv i tako to.

cika Milos

pre 11 godina

Da sam na Tadicevom mestu ( a nisam ) lepo bi rekao;

- Hteo si u sredu, sad neces u sredu....ma ko te....ja cu biti u 20h u Aberdarevoj, dodji slobodno, ili nikad vise da me nisi izazvao na duel..

Komleksas, voli da se moli.....

alex

pre 11 godina

nikolic poseduje seljacku elokventnost koja bez greske dopire do 40% nepismenog stanovnistva u nasoj zemlji. slozicete se, to je dobra prednost u startu.

boki

pre 11 godina

Zar ima gospodin Tadic sa cime da izadje Nikolicu na crtu???? Obecao je 2008 investicije,200,000 radnih mesta,smanjenje korupcije,sigurnost i jos gomili toga.Jel ispunio bar nesto,NIJE!!!! I opet obecava isto - bolji zivot.Pa zar moze neko da glasa za njega,zar je cak 25% takvih!?!?!?! Zemljo Srbijo sta se sve u tebi desava!!!

Zalosna Sova

pre 11 godina

Ne treba ocekivati nista posebno. Jedan ce da vraca u 90-te. Drugi da prica o ociglednoj nesposobnosti 2000-te. Srbiji se ne pise dobro jer Ivica Dacic odlucuje. Sve u svemu moje je misljenje da vast treba podeliti. Jedan da pravi vladu drugi da bude predsednik. Pa nek kontrolisu

nikola

pre 11 godina

Eto prilike da se obojica pomire i to zvanično na tv-u pred milionskim auditorijumom i da oforme vlast ZAJEDNO (mislim na njihove dve stranke naravno)..Ako je već iskazana narodna volja na izborima , onda bi najpoštenije prema glasačima bilo da DS i SNS oforme vladu, bez obzira koliko to zvuči nerealno . U tom slučaju postojalo bi nekoliko scenarija, a najgori od svih bio bi da bi eventualni slom takve vlade doneo apsolutnu dominaciju SPS-a i njihove koalicije, ali sa druge strane ukoliko se obojica zaklinju da su pošteni i da njihove partije imaju program koji će zemlju izvući iz krize, eto im prilike da se dokažu na delu i to zajedno....naprednjaci neka u toj vladi "rovare" u smislu neka istražuju sporne privatizacije i neka hapse koga treba i ako treba, a demokrate neka dokažu svoju stručnost i nevinost, kako stalno za sebe tvrde, a sve na dobrobit svih građana Srbije.
Uz poštovanje svih glasača i svih građana Srbije rizikujem da mi lupate minuse i da zvučim glupo, ali molim sve koji ovo pročitaju da malo razmisle , shvatiće da je ovo najpoštenija i najkorektnija ponuda i opcija za sve u ovom trenutku.

Siniša

pre 11 godina

Pa nisu građani ,,podeljeni'' ako drugačije misle, a ja mislim, i do sada nikada nisam omanuo u proceni, da će Tadić ubedljivo pobediti Nikolića, kao što je i Đilas ubedljivo pobedio Vučića. Jednostavno, potpuo su nova vremena, a Nikolić nije dorastao, limitiran je, nema sposoban tim oko sebe, nema iskustva u vođenju države, nema dobre kontakte u svetu(sa stranim državnicima), pa dok se on uhoda ode voz...imamo i problem oko Kosova i Metohije, a Nikolić ne nudi nikakvo rešenje, osim referenduma, što je glupost i bežanje od odgovornosti, a problem ostaje.

Jogi

pre 11 godina

Obojca ste prigrlili tu fašističku strahotu na zastavi.
Taj papagaj je slika i prilika Srbije u kojoj živimo.
Još veći broj "belih" glasova!!!

boki

pre 11 godina

Zar vam ne lice price Borisa Tadica na price gospodina Sanadera? Potpuno isto je pricao i on: posao,sigurnost,investicije,radna mesta pa sada znamo svi gde je.Samo sto su Hrvati vazda bili napredniji i pametniji od nas pa su svog Sanadera smestili gde treba,a HDZ skinuli sa vlasti iako ih je HDZ uvela u EU!!!

Stefan

pre 11 godina

Borise,Tomo ako se Vas dvojica pomirite,pomirice se jedna polovina Srbije sa drugom,nemojte to da zaboravite. Vas dvojica zajedno,cela Srbija zajedno

Stefan

pre 11 godina

Borise,Tomo ako se Vas dvojica pomirite,pomirice se jedna polovina Srbije sa drugom,nemojte to da zaboravite. Vas dvojica zajedno,cela Srbija zajedno

alex

pre 11 godina

nikolic poseduje seljacku elokventnost koja bez greske dopire do 40% nepismenog stanovnistva u nasoj zemlji. slozicete se, to je dobra prednost u startu.

nikola

pre 11 godina

Eto prilike da se obojica pomire i to zvanično na tv-u pred milionskim auditorijumom i da oforme vlast ZAJEDNO (mislim na njihove dve stranke naravno)..Ako je već iskazana narodna volja na izborima , onda bi najpoštenije prema glasačima bilo da DS i SNS oforme vladu, bez obzira koliko to zvuči nerealno . U tom slučaju postojalo bi nekoliko scenarija, a najgori od svih bio bi da bi eventualni slom takve vlade doneo apsolutnu dominaciju SPS-a i njihove koalicije, ali sa druge strane ukoliko se obojica zaklinju da su pošteni i da njihove partije imaju program koji će zemlju izvući iz krize, eto im prilike da se dokažu na delu i to zajedno....naprednjaci neka u toj vladi "rovare" u smislu neka istražuju sporne privatizacije i neka hapse koga treba i ako treba, a demokrate neka dokažu svoju stručnost i nevinost, kako stalno za sebe tvrde, a sve na dobrobit svih građana Srbije.
Uz poštovanje svih glasača i svih građana Srbije rizikujem da mi lupate minuse i da zvučim glupo, ali molim sve koji ovo pročitaju da malo razmisle , shvatiće da je ovo najpoštenija i najkorektnija ponuda i opcija za sve u ovom trenutku.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Taidcu i gospodine Nikolicu molim Vas ko Boga dogovorite se i posaljite u zaborav SpS...
Spasite ovu zemlju i ovaj napacen narod ako Boga znate, pa dokle vise sa Dacicem...2000 su se svi okupili pod jednom kapom i oterali starijeg Dacica, oterajte vi ovog Mladjeg Dacica u penziju

Siniša

pre 11 godina

Pa nisu građani ,,podeljeni'' ako drugačije misle, a ja mislim, i do sada nikada nisam omanuo u proceni, da će Tadić ubedljivo pobediti Nikolića, kao što je i Đilas ubedljivo pobedio Vučića. Jednostavno, potpuo su nova vremena, a Nikolić nije dorastao, limitiran je, nema sposoban tim oko sebe, nema iskustva u vođenju države, nema dobre kontakte u svetu(sa stranim državnicima), pa dok se on uhoda ode voz...imamo i problem oko Kosova i Metohije, a Nikolić ne nudi nikakvo rešenje, osim referenduma, što je glupost i bežanje od odgovornosti, a problem ostaje.

Zalosna Sova

pre 11 godina

Ne treba ocekivati nista posebno. Jedan ce da vraca u 90-te. Drugi da prica o ociglednoj nesposobnosti 2000-te. Srbiji se ne pise dobro jer Ivica Dacic odlucuje. Sve u svemu moje je misljenje da vast treba podeliti. Jedan da pravi vladu drugi da bude predsednik. Pa nek kontrolisu

Bojan

pre 11 godina

Ne razumem Nikolica... umesto da izbegava direktni duel on ga predlaze, mislim da mu to nikako ne treba. Gomila mojih prijatelja, koji su apoliticni ili neopredeljeni, su svi do jednog komentarisali da ce glasati za Tadica iz razloga zato sto se prilikom javnih anstupa vidi da za razliku od Nikolica ima "drzavnicke" kvalitete i da deluje vise elokventan. Posle tog tv duela Tadicu ce jos vise rejting porasti.

boki

pre 11 godina

Zar ima gospodin Tadic sa cime da izadje Nikolicu na crtu???? Obecao je 2008 investicije,200,000 radnih mesta,smanjenje korupcije,sigurnost i jos gomili toga.Jel ispunio bar nesto,NIJE!!!! I opet obecava isto - bolji zivot.Pa zar moze neko da glasa za njega,zar je cak 25% takvih!?!?!?! Zemljo Srbijo sta se sve u tebi desava!!!

cika Milos

pre 11 godina

Da sam na Tadicevom mestu ( a nisam ) lepo bi rekao;

- Hteo si u sredu, sad neces u sredu....ma ko te....ja cu biti u 20h u Aberdarevoj, dodji slobodno, ili nikad vise da me nisi izazvao na duel..

Komleksas, voli da se moli.....

Jogi

pre 11 godina

Obojca ste prigrlili tu fašističku strahotu na zastavi.
Taj papagaj je slika i prilika Srbije u kojoj živimo.
Još veći broj "belih" glasova!!!

Posmatrač

pre 11 godina

Za g-dina Nikolića i za nas u Srbiji bolje je da se on ne kandiduje više ni za jednu funkciju. Gubeći duele (kao što će i ovaj), izbore (kao i ove) i ponižavajući sebe na razne načine (štrajk glađu, diploma, izjave...), nanosi štetu ugledu srbijanskog naroda i stvara utisak da mi ništa bolje ne možemo da ponudimo osim njega, Velje, Voje i sličnih. Ne radi nam to, mani se...

razmisli

pre 11 godina

Interesuje me bas,za sta od ovog Toma moze da "prozove" Tadica?:

Ustavna ovlašćenja Predsednik Republike Srbije

Ustavna ovlašćenja Predsednik Republike Srbije su :

-biva biran neposredno, a smenjuje ga Narodna skupština
-predsedava pet godina od dana izbora
-može biti izabran najviše dva puta za Predsednika
-predstavlja državu u zemlji i svetu
-predlaže Narodnoj skupštini kandidata za Predsednika Vlade, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih spiskova
-ima pravo da stavi veto na donet Zakon i da ga vrati na ponovno razmatranje. Ukoliko se Zakon izglasa po drugi put, Predsednik Republike Srbije je dužan da ga potpiše
-postavlja i opoziva ukazom ambasadore Republike Srbije na osnovu predloga Vlade Srbije
-uživa imunitet kao narodni poslanik
-ima pravo da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike

-proglašava vanredno stanje

-dodeljuje pomilovanja i odlikovanja

To sto Toma ima pogresnu sliku o funkciji za koju se kandidovao je stvar njegove politicke nepismenosti.
Za ono sto bi on natukao "na nos" Tadicu, treba da dobije odgovore od bivse vlade. Ako hoce nesto da promeni, on mora da formira novu vladu, a ne da se grebe da bude predsednik, cije funkcije i duznosti sam upravo naveo.
Toma veciti zamenjuje teze i zato je tako i prosao u politici, a tako dobro prosao u zivotu ( finansijski).
Znaci, iz aviona sa radi o licnim interesima, a najvise o komleksu gubitnika, koji prelazi u kockarsku maniju ( jos ovu ruku, jos ovu ruku...)Opasan dijagnoza!

boki

pre 11 godina

Zar vam ne lice price Borisa Tadica na price gospodina Sanadera? Potpuno isto je pricao i on: posao,sigurnost,investicije,radna mesta pa sada znamo svi gde je.Samo sto su Hrvati vazda bili napredniji i pametniji od nas pa su svog Sanadera smestili gde treba,a HDZ skinuli sa vlasti iako ih je HDZ uvela u EU!!!

sladjana slacccka

pre 11 godina

Čula sam od SNS-ovaca zlurade opaske na račun izgleda Borisa Tadića, jelte, izgleda im kao da je bolestan, pa sam mislila da bi bilo fer da jedna od tema nadmetanja bude i trka na 5000 metara. Mislim, da istrči Toma, onako našminkan ajlajnerom i maskarom, baš zdravo izgleda. A, da, Boris je tu trku već istrčao.

Doktor

pre 11 godina

Predlažem da Toma diploma stupi u momentalni štrajk gladju kako bi izvršio pritisak na Republičku izbornu komisiju u slučaju da po treći put izgubi u duelu sa Tadićem za mesto Predsednika. Samim tim bi i popravio krvnu sliku i smanjio nivo holesterola i triglicerida u krvi!

Mono Labe

pre 11 godina

Nema ništa strašnije nego Tomino pepeljasto lice ispred onog što bi trebala da bude zastava Srbije, a više nije od kako su je unakazili oni nesrećnici u Vladi Srbije koji su štitili lomljenje i divljanje razularenih fašističkih grupa po Beogradu.
Nema ništa tužnije nego kada se stranka koju je stvorio jedan Zoran Đinđić bratimi sa onima koji su ga streljali ispred zgrade Vlade.
Nema ništa mračnije nego kada se do Zoranove slike nalazi slika Milana Nedića, a nad mestom nad kojim je ubijen od 2010 vijori Nedićev barjak.
Za koga da glasam?
Kako mislite u Evropu sa znamenjem koje je plod mašte onih koji priželjkuju 30-te godine XX veka?
Strašno mi je žao, ali nevažeći listić je otklon od vaše prljave strasti! Možda i izvučete neku pouku.

Pera Bandera

pre 11 godina

Ne znam što je taj duel bitan toliko. Optuživaće jedan drugog za krađu naroda, države, svega. Nakon toga će da odu u kafanu zajedno na po jedno piće.

ponuda

pre 11 godina

Tadic ne moze da ponudi ni datum pocetka pregovora jer zna da ce morati prekrsiti Ustav, ne moze da ponudi ni bolji standard jer zna da je kasa ispraznjena vise od dozvoljenog pa moze da ponudi samo vece poreze i pdv i tako to.

ccc

pre 11 godina

Ajde malo se spustite na zemlju,nije Nikolic lud da sam sebe politicki unisti saradnja sa onima koji su unistavali drzavu predhodne 4 godine prosto nije moguca. To bi bila potpuna izdaja velikog broja glasaca koji su mu dali poverenje upravo zato sto je obecao promene i slanje ds_a u politicku istoriju.

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Taidcu i gospodine Nikolicu molim Vas ko Boga dogovorite se i posaljite u zaborav SpS...
Spasite ovu zemlju i ovaj napacen narod ako Boga znate, pa dokle vise sa Dacicem...2000 su se svi okupili pod jednom kapom i oterali starijeg Dacica, oterajte vi ovog Mladjeg Dacica u penziju

Ja

pre 11 godina

Nece biti jedan na jedan, pa da vidimo neku zustru raspravu, nego prvo jedan, pa drugi.I to je duel ? Kakav duel, mi stvarno nismo normalni ako na to pristanemo!!!

Fenix

pre 11 godina

Kod nas u Republici Srpskoj su na vlasti demokrate na celu sa Dodikom a u koaliciji sa SPS koju vodi Djokic. Oni su dali podrsku demokratama i socijalistima u Srbiji koje vode Tadic i Dacic i koji su cesti gosti u Banja Luci. Ono sto je SDS u Republici Srpskoj to je SNS u Srbiji. Isto vazi i za radikale koji su u Srpskoj minorna stranka sto se evo desilo i sa radikalima u Srbiji. Ako je suditi po principu spojenih posuda nekako mi se namece misao da se vec zna ko ce u Srbiji biti predsjednik a naslucuje se Bogami i premijer. Mada su na nivou BiH demokrate i SDS u ljubavi, mislim da su male sanse da to isto naprave Tadic i Nikolic u Srbiji. Bilo kako bilo, posto imam pravo glasa u Srbiji sa mojom cetvoročlanom porodicom cu otici na izbore u Srbiju i dati svoj glas po instrukcijama naseg predsjednika Dodika. Pozdrav iz Republike Srpske.

matko

pre 11 godina

@Stefan
Nema mirenja sa onim koji je Dr.Zoranu Djindjicu neposredno pred atentat porucivao probleme sa Titovom nogom pred smrt! Nema mirenja sa onim koji popravi krvnu sliku i dobije na tezini za vreme strajka gladju! Nema mirenja sa onim koji vidi Srbiju kao crnu saru na tepihu Evrope! Nema mirenja sa onim koji ne zna koji je smer na fakultetu zavrsio! NEma mirenja sa onim koji je prizivao rusku guberniju kao lokaciju Srbije medju drzavama sveta!

vasar

pre 11 godina

Sve je ovo nebitno. Ocekujem naredne cetiri godine jos mnogo ministarstava i agencija (koje ce zadovoljiti 158 stranaka i ogranaka u vladi), mnogo neradnickih odbora i "preduzeca", partokratije, korupcije, tajkuna, pevaljki, nekulture... Nekako mi muka. Ako vec niste procitali na ovom istom portalu, obavezno nadjite na internetu o radu dvoje mladih dramaturga - "Subverzija partokratije". Sve ce vam biti jasno

ciganDOgroba

pre 11 godina

Obojica su jednako odgovorni za 400 000 Srba manje u proteklih 9 godina. Ni jednom vladaru u istorije Srbije nije uspelo da bez bolesti,posasti i rata Srbija ostane bez 400 000 gradjana ! Treba do kraja zivota da sede u 4 zida i da se stide

mlekadzija

pre 11 godina

Ne znam zasto ali me je ovo podsetilo na davni Tv duel Djukanovica i Bulatovica.
U svakom slucaju jedan od njih dvojce ce da prodje kao Nikson 1960....

Goran

pre 11 godina

TV duel ima smisla i dobro je da su oba kandidata prihvatila i usaglasila termin. Izbori 1 na 1 su sasvim razliciti u odnosu na stranke, primera radi u Francuskoj da su bili stranacki izbori pobedile bi desne snage ali na izborima za predsednika slavio je socijalista Oland. U slucaju ovih izbora blaga prednost je na strani Nikolica.

MUKNAVI

pre 11 godina

Kako i prilici ovima,duel ce se odrzati po salasku sunca iznad Tajkunerije na drvetu palma pod smajser kamerom javnog "servisa" cice tijanica..

Coppelia

pre 11 godina

Darvin je bio u pravu!Uz ovakve alfa nozdrve, nadmeno sepurenje i pratecu razbojnicku narav,odricem se kreacionizma i prihvatam da su macke nastale evolucijom babuna.

Bezimen

pre 11 godina

Tv duel u kojem kandidat dodje sa pripremljenim odgovorima i u kome nema D od debate...

U 2. krugu za promene... dosta je bilo

SANJA

pre 11 godina

Mene jedino zanima da li cemo dobiti tih cuvenih 70 evraod telekoma.Ako nazovi gospodi to nista ne znaci, meni bednici znaci mnogo,Tadicu daj tu crkavicu pa cu da razmislim.

neko

pre 11 godina

@slucajni prolaznik
sad sam proverio, u pravu si. sad mi je lakse, mogu da gledam oba planetarno vazna dogadjaja. ovo ce biti finale pre finala

Stefan

pre 11 godina

Borise,Tomo ako se Vas dvojica pomirite,pomirice se jedna polovina Srbije sa drugom,nemojte to da zaboravite. Vas dvojica zajedno,cela Srbija zajedno

boki

pre 11 godina

Zar ima gospodin Tadic sa cime da izadje Nikolicu na crtu???? Obecao je 2008 investicije,200,000 radnih mesta,smanjenje korupcije,sigurnost i jos gomili toga.Jel ispunio bar nesto,NIJE!!!! I opet obecava isto - bolji zivot.Pa zar moze neko da glasa za njega,zar je cak 25% takvih!?!?!?! Zemljo Srbijo sta se sve u tebi desava!!!

Jogi

pre 11 godina

Obojca ste prigrlili tu fašističku strahotu na zastavi.
Taj papagaj je slika i prilika Srbije u kojoj živimo.
Još veći broj "belih" glasova!!!

boki

pre 11 godina

Zar vam ne lice price Borisa Tadica na price gospodina Sanadera? Potpuno isto je pricao i on: posao,sigurnost,investicije,radna mesta pa sada znamo svi gde je.Samo sto su Hrvati vazda bili napredniji i pametniji od nas pa su svog Sanadera smestili gde treba,a HDZ skinuli sa vlasti iako ih je HDZ uvela u EU!!!

Siniša

pre 11 godina

Pa nisu građani ,,podeljeni'' ako drugačije misle, a ja mislim, i do sada nikada nisam omanuo u proceni, da će Tadić ubedljivo pobediti Nikolića, kao što je i Đilas ubedljivo pobedio Vučića. Jednostavno, potpuo su nova vremena, a Nikolić nije dorastao, limitiran je, nema sposoban tim oko sebe, nema iskustva u vođenju države, nema dobre kontakte u svetu(sa stranim državnicima), pa dok se on uhoda ode voz...imamo i problem oko Kosova i Metohije, a Nikolić ne nudi nikakvo rešenje, osim referenduma, što je glupost i bežanje od odgovornosti, a problem ostaje.

alex

pre 11 godina

nikolic poseduje seljacku elokventnost koja bez greske dopire do 40% nepismenog stanovnistva u nasoj zemlji. slozicete se, to je dobra prednost u startu.

Bojan

pre 11 godina

Ne razumem Nikolica... umesto da izbegava direktni duel on ga predlaze, mislim da mu to nikako ne treba. Gomila mojih prijatelja, koji su apoliticni ili neopredeljeni, su svi do jednog komentarisali da ce glasati za Tadica iz razloga zato sto se prilikom javnih anstupa vidi da za razliku od Nikolica ima "drzavnicke" kvalitete i da deluje vise elokventan. Posle tog tv duela Tadicu ce jos vise rejting porasti.

ponuda

pre 11 godina

Tadic ne moze da ponudi ni datum pocetka pregovora jer zna da ce morati prekrsiti Ustav, ne moze da ponudi ni bolji standard jer zna da je kasa ispraznjena vise od dozvoljenog pa moze da ponudi samo vece poreze i pdv i tako to.

sladjana slacccka

pre 11 godina

Čula sam od SNS-ovaca zlurade opaske na račun izgleda Borisa Tadića, jelte, izgleda im kao da je bolestan, pa sam mislila da bi bilo fer da jedna od tema nadmetanja bude i trka na 5000 metara. Mislim, da istrči Toma, onako našminkan ajlajnerom i maskarom, baš zdravo izgleda. A, da, Boris je tu trku već istrčao.

nikola

pre 11 godina

Eto prilike da se obojica pomire i to zvanično na tv-u pred milionskim auditorijumom i da oforme vlast ZAJEDNO (mislim na njihove dve stranke naravno)..Ako je već iskazana narodna volja na izborima , onda bi najpoštenije prema glasačima bilo da DS i SNS oforme vladu, bez obzira koliko to zvuči nerealno . U tom slučaju postojalo bi nekoliko scenarija, a najgori od svih bio bi da bi eventualni slom takve vlade doneo apsolutnu dominaciju SPS-a i njihove koalicije, ali sa druge strane ukoliko se obojica zaklinju da su pošteni i da njihove partije imaju program koji će zemlju izvući iz krize, eto im prilike da se dokažu na delu i to zajedno....naprednjaci neka u toj vladi "rovare" u smislu neka istražuju sporne privatizacije i neka hapse koga treba i ako treba, a demokrate neka dokažu svoju stručnost i nevinost, kako stalno za sebe tvrde, a sve na dobrobit svih građana Srbije.
Uz poštovanje svih glasača i svih građana Srbije rizikujem da mi lupate minuse i da zvučim glupo, ali molim sve koji ovo pročitaju da malo razmisle , shvatiće da je ovo najpoštenija i najkorektnija ponuda i opcija za sve u ovom trenutku.

Fenix

pre 11 godina

Kod nas u Republici Srpskoj su na vlasti demokrate na celu sa Dodikom a u koaliciji sa SPS koju vodi Djokic. Oni su dali podrsku demokratama i socijalistima u Srbiji koje vode Tadic i Dacic i koji su cesti gosti u Banja Luci. Ono sto je SDS u Republici Srpskoj to je SNS u Srbiji. Isto vazi i za radikale koji su u Srpskoj minorna stranka sto se evo desilo i sa radikalima u Srbiji. Ako je suditi po principu spojenih posuda nekako mi se namece misao da se vec zna ko ce u Srbiji biti predsjednik a naslucuje se Bogami i premijer. Mada su na nivou BiH demokrate i SDS u ljubavi, mislim da su male sanse da to isto naprave Tadic i Nikolic u Srbiji. Bilo kako bilo, posto imam pravo glasa u Srbiji sa mojom cetvoročlanom porodicom cu otici na izbore u Srbiju i dati svoj glas po instrukcijama naseg predsjednika Dodika. Pozdrav iz Republike Srpske.

cika Milos

pre 11 godina

Da sam na Tadicevom mestu ( a nisam ) lepo bi rekao;

- Hteo si u sredu, sad neces u sredu....ma ko te....ja cu biti u 20h u Aberdarevoj, dodji slobodno, ili nikad vise da me nisi izazvao na duel..

Komleksas, voli da se moli.....

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Taidcu i gospodine Nikolicu molim Vas ko Boga dogovorite se i posaljite u zaborav SpS...
Spasite ovu zemlju i ovaj napacen narod ako Boga znate, pa dokle vise sa Dacicem...2000 su se svi okupili pod jednom kapom i oterali starijeg Dacica, oterajte vi ovog Mladjeg Dacica u penziju

Aleksandar

pre 11 godina

Gospodine Taidcu i gospodine Nikolicu molim Vas ko Boga dogovorite se i posaljite u zaborav SpS...
Spasite ovu zemlju i ovaj napacen narod ako Boga znate, pa dokle vise sa Dacicem...2000 su se svi okupili pod jednom kapom i oterali starijeg Dacica, oterajte vi ovog Mladjeg Dacica u penziju

razmisli

pre 11 godina

Interesuje me bas,za sta od ovog Toma moze da "prozove" Tadica?:

Ustavna ovlašćenja Predsednik Republike Srbije

Ustavna ovlašćenja Predsednik Republike Srbije su :

-biva biran neposredno, a smenjuje ga Narodna skupština
-predsedava pet godina od dana izbora
-može biti izabran najviše dva puta za Predsednika
-predstavlja državu u zemlji i svetu
-predlaže Narodnoj skupštini kandidata za Predsednika Vlade, pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih spiskova
-ima pravo da stavi veto na donet Zakon i da ga vrati na ponovno razmatranje. Ukoliko se Zakon izglasa po drugi put, Predsednik Republike Srbije je dužan da ga potpiše
-postavlja i opoziva ukazom ambasadore Republike Srbije na osnovu predloga Vlade Srbije
-uživa imunitet kao narodni poslanik
-ima pravo da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike

-proglašava vanredno stanje

-dodeljuje pomilovanja i odlikovanja

To sto Toma ima pogresnu sliku o funkciji za koju se kandidovao je stvar njegove politicke nepismenosti.
Za ono sto bi on natukao "na nos" Tadicu, treba da dobije odgovore od bivse vlade. Ako hoce nesto da promeni, on mora da formira novu vladu, a ne da se grebe da bude predsednik, cije funkcije i duznosti sam upravo naveo.
Toma veciti zamenjuje teze i zato je tako i prosao u politici, a tako dobro prosao u zivotu ( finansijski).
Znaci, iz aviona sa radi o licnim interesima, a najvise o komleksu gubitnika, koji prelazi u kockarsku maniju ( jos ovu ruku, jos ovu ruku...)Opasan dijagnoza!

Zalosna Sova

pre 11 godina

Ne treba ocekivati nista posebno. Jedan ce da vraca u 90-te. Drugi da prica o ociglednoj nesposobnosti 2000-te. Srbiji se ne pise dobro jer Ivica Dacic odlucuje. Sve u svemu moje je misljenje da vast treba podeliti. Jedan da pravi vladu drugi da bude predsednik. Pa nek kontrolisu

Doktor

pre 11 godina

Predlažem da Toma diploma stupi u momentalni štrajk gladju kako bi izvršio pritisak na Republičku izbornu komisiju u slučaju da po treći put izgubi u duelu sa Tadićem za mesto Predsednika. Samim tim bi i popravio krvnu sliku i smanjio nivo holesterola i triglicerida u krvi!

Posmatrač

pre 11 godina

Za g-dina Nikolića i za nas u Srbiji bolje je da se on ne kandiduje više ni za jednu funkciju. Gubeći duele (kao što će i ovaj), izbore (kao i ove) i ponižavajući sebe na razne načine (štrajk glađu, diploma, izjave...), nanosi štetu ugledu srbijanskog naroda i stvara utisak da mi ništa bolje ne možemo da ponudimo osim njega, Velje, Voje i sličnih. Ne radi nam to, mani se...

Pera Bandera

pre 11 godina

Ne znam što je taj duel bitan toliko. Optuživaće jedan drugog za krađu naroda, države, svega. Nakon toga će da odu u kafanu zajedno na po jedno piće.

ciganDOgroba

pre 11 godina

Obojica su jednako odgovorni za 400 000 Srba manje u proteklih 9 godina. Ni jednom vladaru u istorije Srbije nije uspelo da bez bolesti,posasti i rata Srbija ostane bez 400 000 gradjana ! Treba do kraja zivota da sede u 4 zida i da se stide

ccc

pre 11 godina

Ajde malo se spustite na zemlju,nije Nikolic lud da sam sebe politicki unisti saradnja sa onima koji su unistavali drzavu predhodne 4 godine prosto nije moguca. To bi bila potpuna izdaja velikog broja glasaca koji su mu dali poverenje upravo zato sto je obecao promene i slanje ds_a u politicku istoriju.

Goran

pre 11 godina

TV duel ima smisla i dobro je da su oba kandidata prihvatila i usaglasila termin. Izbori 1 na 1 su sasvim razliciti u odnosu na stranke, primera radi u Francuskoj da su bili stranacki izbori pobedile bi desne snage ali na izborima za predsednika slavio je socijalista Oland. U slucaju ovih izbora blaga prednost je na strani Nikolica.

Mono Labe

pre 11 godina

Nema ništa strašnije nego Tomino pepeljasto lice ispred onog što bi trebala da bude zastava Srbije, a više nije od kako su je unakazili oni nesrećnici u Vladi Srbije koji su štitili lomljenje i divljanje razularenih fašističkih grupa po Beogradu.
Nema ništa tužnije nego kada se stranka koju je stvorio jedan Zoran Đinđić bratimi sa onima koji su ga streljali ispred zgrade Vlade.
Nema ništa mračnije nego kada se do Zoranove slike nalazi slika Milana Nedića, a nad mestom nad kojim je ubijen od 2010 vijori Nedićev barjak.
Za koga da glasam?
Kako mislite u Evropu sa znamenjem koje je plod mašte onih koji priželjkuju 30-te godine XX veka?
Strašno mi je žao, ali nevažeći listić je otklon od vaše prljave strasti! Možda i izvučete neku pouku.

SANJA

pre 11 godina

Mene jedino zanima da li cemo dobiti tih cuvenih 70 evraod telekoma.Ako nazovi gospodi to nista ne znaci, meni bednici znaci mnogo,Tadicu daj tu crkavicu pa cu da razmislim.

matko

pre 11 godina

@Stefan
Nema mirenja sa onim koji je Dr.Zoranu Djindjicu neposredno pred atentat porucivao probleme sa Titovom nogom pred smrt! Nema mirenja sa onim koji popravi krvnu sliku i dobije na tezini za vreme strajka gladju! Nema mirenja sa onim koji vidi Srbiju kao crnu saru na tepihu Evrope! Nema mirenja sa onim koji ne zna koji je smer na fakultetu zavrsio! NEma mirenja sa onim koji je prizivao rusku guberniju kao lokaciju Srbije medju drzavama sveta!

Coppelia

pre 11 godina

Darvin je bio u pravu!Uz ovakve alfa nozdrve, nadmeno sepurenje i pratecu razbojnicku narav,odricem se kreacionizma i prihvatam da su macke nastale evolucijom babuna.

Ja

pre 11 godina

Nece biti jedan na jedan, pa da vidimo neku zustru raspravu, nego prvo jedan, pa drugi.I to je duel ? Kakav duel, mi stvarno nismo normalni ako na to pristanemo!!!

vasar

pre 11 godina

Sve je ovo nebitno. Ocekujem naredne cetiri godine jos mnogo ministarstava i agencija (koje ce zadovoljiti 158 stranaka i ogranaka u vladi), mnogo neradnickih odbora i "preduzeca", partokratije, korupcije, tajkuna, pevaljki, nekulture... Nekako mi muka. Ako vec niste procitali na ovom istom portalu, obavezno nadjite na internetu o radu dvoje mladih dramaturga - "Subverzija partokratije". Sve ce vam biti jasno

mlekadzija

pre 11 godina

Ne znam zasto ali me je ovo podsetilo na davni Tv duel Djukanovica i Bulatovica.
U svakom slucaju jedan od njih dvojce ce da prodje kao Nikson 1960....

Bezimen

pre 11 godina

Tv duel u kojem kandidat dodje sa pripremljenim odgovorima i u kome nema D od debate...

U 2. krugu za promene... dosta je bilo

MUKNAVI

pre 11 godina

Kako i prilici ovima,duel ce se odrzati po salasku sunca iznad Tajkunerije na drvetu palma pod smajser kamerom javnog "servisa" cice tijanica..

neko

pre 11 godina

@slucajni prolaznik
sad sam proverio, u pravu si. sad mi je lakse, mogu da gledam oba planetarno vazna dogadjaja. ovo ce biti finale pre finala