Ponedeljak, 06.04.2015.

16:22

"Ako sruše Brezovicu, Srbi odlaze"

Međuministarska grupa Vlade Kosova doneće sutra konačnu odluku o privatizaciji Skijaškog centra Brezovica.

Izvor: B92

"Ako sruše Brezovicu, Srbi odlaze" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

lemy

pre 9 godina

e sad je na nasoj vladi da pokaze zube,ako dopusti ovo oduzimanje,otimanje zemlje i radnih mesta, prodajem sve i selim se sa svojom porodicom sto dalje od Srbije i njenih rusitelja,jeste da zivim u Krusevcu i kao ne bi trebalo da me dotice,ali me jako,jako dotice...

aleksandar

pre 9 godina

Još jedan blef u prazno. Gde će da odu, u Srbiju gde nema posla, u druge krajeve Kosova gde nema posla, u straćare i izbegličke 'hotele'? Da neće da ih prime u inostranstvu? I ko će žaliti za njima, albanci koji tamo ostanu? Umesto glupavih i neefikasnih pretnji, trebalo je boriti se pravnim sredstvima na vreme, a sada je moguća tužba pred stranim sudom, naravno, ako uopšte posedujemo dokaze o svojini a ne dižemo samo praznu galamu. Ko zna, možda su hoteli i skijališta u vlasništvu pokrajine, pa je tu Milošević nešto naknadno prekrajao i prebacivao; u tom slučaju nemamo ništa u rukama. Nešto mi se čini, po načinu na koji su se naši političari naglo utišali oko Brezovice, da je baš to slučaj.

Vladimir

pre 9 godina

Zanimljivo, kada se Arapima prodaje zemlja po Srbiji, onda ta zemlja nije ničija "duša" i "koren" nego sve može, i šta više, još je i za dobrobit Srpskog naroda.
Samo zavisi ko prodaje i kome ide u džep.

Mo

pre 9 godina

Koji bre postojeci ski centar. Pa on ne postoji. Zicare rade dva dana pa mesec dana su u kvaru. Onaj hotel je katastrofa. Ja sam prosle godine bio, a i pre 20 godina i nista se nije izmenilo, hotel zatvoren. Ja ne razumem zasto se neko buni kada je tamo sve mrtvo. Investicije ce doneti radna mesta ali posle taj derektor nema vise na crno.

Mason

pre 9 godina

Evo! Opet zavera i crna magija protiv srbe ili su u pitanju masoni! Pa sto je vama ljudi, sve sto se radi i gradi, vi se protivite! Cak i investicije su vam zavere.

leposav

pre 9 godina

A sad zamislite da Srbija oduzme zemlju nasim sugradjanima Albancima u Presevskoj dolini da bi tamo gradili kanal Dunav-Solun ili neki slicni debilizam? Koliko bi proslo pre nego sto EU i SAD zakukaju o krsenju ljudskih prava? Ponekad se pitam da li su Srbi za njih uopste ljudi?

miki

pre 9 godina

Zivim dole ceo svoj zivot.Jedino sto je ostalo od srpskih firmi je ski centar. To je albancima trn u oku, jer znaju sta je Sar planina, biser nase zemlje.Ako to uzmu bicemo potpuno zavisni od njih jer vlada nema jasnu politiku kako da zastiti ljude I imovinu. Mnogi su prodali zemlju , ali ziveti sa svih strana okruzen albancima je neverovatan psihicki pritisak. Neka nam Bog nas pomogne.

Perazdera

pre 9 godina

Ovo je dobra vest za Srbiju. Do sada su skijalista srbije arcili drzavne pare i investirali po naduvanim cenama godinama posluju sa minusom a pravi profit ostvaruju hotelijeri i ugostitelji (kole itd. )

Kontras

pre 9 godina

Da li Beograd shvata da srpske enklave na Kosovu, ukljucujuci i Brezovicu i Strpce, zive sve teze? Mora se mnogo vise ciniti da se ti Srbi juzno od Ibra zadrze dole. Srbima na severu Kosova treba takodje pomoci, ali sever zivi gotovo normalno. Ja ne mogu da shvatim kome treba pomoci ako ne Srbe koji i dan danas zive na Kosovu i nisu prodali bez obzira na sve.

Dugi

pre 9 godina

Pitajte Bucana na cijem zemljistu je izgradio motel i da li ima dozvolu za to. 700 ili vec koliko vikendica imaju dozvole izdate od SO Strpce a zna se ko su bili predsednici opstine. Ajde molim vas prodajte zemljiste Nacionalnog parka negde u Srbiji.

babushka

pre 9 godina

2015-ta je, a tek sad ima nade da se nesto uradi, a i nije sigurno zbog mnogih faktora: 1.beograd ne zeli razvoj kosova 2.politicari kriminalci na kosovu zele veci deo torte 3.lokalni stanovnici zive u bedi pa ko daje vise ce da ih kupi 4.medjunarodna zajednica "dodje do zakljucka" da ako se ovo spovodi onda ce se remetiti medjuetnicki odnosi i blokirace sve.
Prica nasih zivota!!!

sigurimi jugend, neprocenjivo

pre 9 godina

@repus

Svaka cast sto si potrudio da svoj spin napises na cirilici, medjutim da si ga napisao i na glagoljici, ne bi postigao nista sa njim. Svima je jasno o cemu se ovde radi, da iza ove "francusko-andorske korporacije" stoje Albanci, da je cilj albanizacija i tog dela Kosova i potiskivanje srpskih interesa, da nikakvih 400 miliona evra nema niti ce ih biti. A o postenju samo nemojte vi Albanci nista da pricate. Imas primer autoputa koji se na Kosovu napravio u americko-turskoj reziji koji vrlo jasno govori koliko ste "posteni", "transparentni" i sta sve ne.

4 banane = 4 ocila

pre 9 godina

sta dizu paniku, pa nece valjda da im radnici dolaze iz pristine? srusice stare objekte , izgraditi nove, skocice im plate jer ce dolaziti stranci i to je to. mozda zaposle i nekog albanca ako ne bude dovoljno lokalnih radnika.

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 9 godina

@Brezs
Kako se neko pravi naivan. Inace, cilj vas Albanaca je da Srbi budu "bogati i ekonomski nezavosni" sto se vidi na 85% Kosova gde ste vecina i koju drzite pod kontrolom i odakle su Srbi proterani a preostali zive u getima, diskriminisani u svim oblastima? Kako vas nije sramota da ovako bezocno lazete? Ova "privatizacija" ima za cilj stavljanje pod albansku kontrolu i tog preostalog dela Kosova gde su Srbi vecina i gde zive kako-tako samostalno i nista vise. Cim bi se docepali Brezovice, Albanci bi porusili ono sto je imovina Srba, zaposlili Albance i par Srba kao dekor i sve pretvorili u jos vecu rupcagu.

nezavisno realan

pre 9 godina

Planina koja je pravi potencijal za zimske sportove,a od toga svega samo u teoriji.Ni Srbi u svoje vreme,ni Albanci u svoje vreme nisu ulagali iz politickih razloga.sad je vreme nekih trecih(biznismena) i trebalo bi nesto uloziti da se konacno na Brezovici skija kao u Austriji.Srbi iz Strpca ako su pametni(smatram da nisu,jer njima manipulise Vulin i par lokalnih lopova)imace vece koristi nego do sada.Bice ih vise zaposljenih sa vecim i redovnim platama.

repus

pre 9 godina

не кукају срби због албанаца него нема дебеле провизије и разних бирократских керефека да ивеститор побегне него чим је нешто поштено одма се диже глас како је превара и овим бунтом да се неда градња се у ствари хоће да не изађе на видело како може брзо јефтино и на радост свију да се нешто уради и ту постоји страх да се неко не запита а што досад није урађено

Benny Hill

pre 9 godina

Ovo sad stvarno Bezobrazno,svaki put igramo neku zrtvu.Alo bre u Brezovici nije bilo investirano ni centa od vreme Tita.Tamo su zicare od 80ih.koje rade ponekad samo.Hoteli isto iz vremena komunizma.Radi se o koncesiji,nije privatizacija.Radi se o investiciji od 400miljona Eur.Otvorice se minimun 3000 novih radnih mesta,a to prvenstveno dobice lokalni srbi.Moze da se ozivi ovo jadno mesto.Gradice se hoteli,pa suveniri pa mali biznis restorani pa mali hoteli,pa kuce na rentu,to uvek je dobrobit za lokalce.A ovako odma,srbi odlaze?!Pa ako nisu do sad otisli znaci ostace.Srbi nisu protiv investicija,protiv turista.

Miki

pre 9 godina

Ovo je klasican ekonomski genocid i aparthejd koji vlasti Kosova sprovode nad Srbima na Kosmetu. Oduzimaju im zemlju bez njihove dozvole, oduzimaju imovinu Srba iz Strpca i preduzeca Inex iz Beograda, i ostavljaju ih bez posla i mogucnosti egzistencije. A Vucic cuti!

Brezs

pre 9 godina

Ja sam prosleg vikenda bio u Brezovicu na skijanje. Albanci i srbi se tamo veoma dobro slaze. Sramota kako nista se nije investiralo do sada tamo zbog obstrukcija in Beograda. Kamo li srece da svugde po Balkanu ima ovakvih stranih investicija. Pa mnogo srba sa Strpca ce se zaposliti u ovaj projekat. Zasto bi ovo bilo lose za srbe? Problem je u tome da ovo ne odgovara Beogradu jer oni manipuliraju sa srbima u Kosovo. Za Beograd, srbi u Kosovo treba da budu siromasni pa kao da ih oni spase...Zao mi je za srbe u Kosovo a nadam se da ovI u Strpce budu pametni...

Eugeni Ecriche

pre 9 godina

Takozvani Francusko Andorski konzorcijum je svojim obećanjima čak i Lafontena nadmašio.
Imaju nameru da poruši sve objekte i sve žičare kako bi postojeći ski centar uništili a novi ski centar žele da naprave usred 700 ileglano izgrađenih vikendica albanske elite.
Na planini koja ima prirodni sneg skoro šest meseci žele da naprave staze koje se veštački osnežavaju i koje su skoro kilometar niže od postojećeg centra kako bi eksproprijacijom oteli zemljište koje je u vlasništvu Srba.
Ovakav primer nije zabeležen od kako je sneg bele boje, da se u nacionalnom parku poruši postojeći ski centar i umesto njega navodno napravi novi koji prema planovima treba da ima čak i akva park.
Bilo bi interesantno da se pojave u Francuskoj, Italiji ili Austriji sa sličnim projektom pa da vidimo kako bi se proveli.
Ako je Ski Centar Brezovica Srpska firma, ako je zemljište u vlasništvu Srba otimanje Brezovice od strane takozvane kosovske vlade kroz espropriaciju,namestene zakone i odluke predstavlja najgoru vrstu prevare koja ima za cilj da preostale Srbe zauvek otera.
Davno je na Brezovici pao sneg i pokrio breg i davno su sve zverke pokazale svoj trag...

munz

pre 9 godina

Potpuno je jasno da iza "konzorcijuma" stoji albanski novac. Ovako države polako i sistemski menjaju etničku sliku. Prvo projekat, pa eksproprijacija, pa izgradnja, pa "dvojezično" zapošljavanje, pa ograničavanja od strane centrale. Za to vreme, deca idu u Srbiju u školu i tamo ostaju... Za 20 godina Srbi će postati manjina u Štrpcu. Možda se ovo ne bi desilo na mestu koje nema ekonomsku perspektivu, ali se ne to može reći za Brezovicu. E sad, da je Štrpce deo ZSO i da ZSO dobije nadležnost u prostornom planiranju, mogli bi da utiču na procese... Možda se zato Albancima i žuri da proguraju ovo.

Eugeni Ecriche

pre 9 godina

Takozvani Francusko Andorski konzorcijum je svojim obećanjima čak i Lafontena nadmašio.
Imaju nameru da poruši sve objekte i sve žičare kako bi postojeći ski centar uništili a novi ski centar žele da naprave usred 700 ileglano izgrađenih vikendica albanske elite.
Na planini koja ima prirodni sneg skoro šest meseci žele da naprave staze koje se veštački osnežavaju i koje su skoro kilometar niže od postojećeg centra kako bi eksproprijacijom oteli zemljište koje je u vlasništvu Srba.
Ovakav primer nije zabeležen od kako je sneg bele boje, da se u nacionalnom parku poruši postojeći ski centar i umesto njega navodno napravi novi koji prema planovima treba da ima čak i akva park.
Bilo bi interesantno da se pojave u Francuskoj, Italiji ili Austriji sa sličnim projektom pa da vidimo kako bi se proveli.
Ako je Ski Centar Brezovica Srpska firma, ako je zemljište u vlasništvu Srba otimanje Brezovice od strane takozvane kosovske vlade kroz espropriaciju,namestene zakone i odluke predstavlja najgoru vrstu prevare koja ima za cilj da preostale Srbe zauvek otera.
Davno je na Brezovici pao sneg i pokrio breg i davno su sve zverke pokazale svoj trag...

Miki

pre 9 godina

Ovo je klasican ekonomski genocid i aparthejd koji vlasti Kosova sprovode nad Srbima na Kosmetu. Oduzimaju im zemlju bez njihove dozvole, oduzimaju imovinu Srba iz Strpca i preduzeca Inex iz Beograda, i ostavljaju ih bez posla i mogucnosti egzistencije. A Vucic cuti!

munz

pre 9 godina

Potpuno je jasno da iza "konzorcijuma" stoji albanski novac. Ovako države polako i sistemski menjaju etničku sliku. Prvo projekat, pa eksproprijacija, pa izgradnja, pa "dvojezično" zapošljavanje, pa ograničavanja od strane centrale. Za to vreme, deca idu u Srbiju u školu i tamo ostaju... Za 20 godina Srbi će postati manjina u Štrpcu. Možda se ovo ne bi desilo na mestu koje nema ekonomsku perspektivu, ali se ne to može reći za Brezovicu. E sad, da je Štrpce deo ZSO i da ZSO dobije nadležnost u prostornom planiranju, mogli bi da utiču na procese... Možda se zato Albancima i žuri da proguraju ovo.

Brezs

pre 9 godina

Ja sam prosleg vikenda bio u Brezovicu na skijanje. Albanci i srbi se tamo veoma dobro slaze. Sramota kako nista se nije investiralo do sada tamo zbog obstrukcija in Beograda. Kamo li srece da svugde po Balkanu ima ovakvih stranih investicija. Pa mnogo srba sa Strpca ce se zaposliti u ovaj projekat. Zasto bi ovo bilo lose za srbe? Problem je u tome da ovo ne odgovara Beogradu jer oni manipuliraju sa srbima u Kosovo. Za Beograd, srbi u Kosovo treba da budu siromasni pa kao da ih oni spase...Zao mi je za srbe u Kosovo a nadam se da ovI u Strpce budu pametni...

Vladimir

pre 9 godina

Zanimljivo, kada se Arapima prodaje zemlja po Srbiji, onda ta zemlja nije ničija "duša" i "koren" nego sve može, i šta više, još je i za dobrobit Srpskog naroda.
Samo zavisi ko prodaje i kome ide u džep.

repus

pre 9 godina

не кукају срби због албанаца него нема дебеле провизије и разних бирократских керефека да ивеститор побегне него чим је нешто поштено одма се диже глас како је превара и овим бунтом да се неда градња се у ствари хоће да не изађе на видело како може брзо јефтино и на радост свију да се нешто уради и ту постоји страх да се неко не запита а што досад није урађено

lemy

pre 9 godina

e sad je na nasoj vladi da pokaze zube,ako dopusti ovo oduzimanje,otimanje zemlje i radnih mesta, prodajem sve i selim se sa svojom porodicom sto dalje od Srbije i njenih rusitelja,jeste da zivim u Krusevcu i kao ne bi trebalo da me dotice,ali me jako,jako dotice...

Mo

pre 9 godina

Koji bre postojeci ski centar. Pa on ne postoji. Zicare rade dva dana pa mesec dana su u kvaru. Onaj hotel je katastrofa. Ja sam prosle godine bio, a i pre 20 godina i nista se nije izmenilo, hotel zatvoren. Ja ne razumem zasto se neko buni kada je tamo sve mrtvo. Investicije ce doneti radna mesta ali posle taj derektor nema vise na crno.

leposav

pre 9 godina

A sad zamislite da Srbija oduzme zemlju nasim sugradjanima Albancima u Presevskoj dolini da bi tamo gradili kanal Dunav-Solun ili neki slicni debilizam? Koliko bi proslo pre nego sto EU i SAD zakukaju o krsenju ljudskih prava? Ponekad se pitam da li su Srbi za njih uopste ljudi?

miki

pre 9 godina

Zivim dole ceo svoj zivot.Jedino sto je ostalo od srpskih firmi je ski centar. To je albancima trn u oku, jer znaju sta je Sar planina, biser nase zemlje.Ako to uzmu bicemo potpuno zavisni od njih jer vlada nema jasnu politiku kako da zastiti ljude I imovinu. Mnogi su prodali zemlju , ali ziveti sa svih strana okruzen albancima je neverovatan psihicki pritisak. Neka nam Bog nas pomogne.

aleksandar

pre 9 godina

Još jedan blef u prazno. Gde će da odu, u Srbiju gde nema posla, u druge krajeve Kosova gde nema posla, u straćare i izbegličke 'hotele'? Da neće da ih prime u inostranstvu? I ko će žaliti za njima, albanci koji tamo ostanu? Umesto glupavih i neefikasnih pretnji, trebalo je boriti se pravnim sredstvima na vreme, a sada je moguća tužba pred stranim sudom, naravno, ako uopšte posedujemo dokaze o svojini a ne dižemo samo praznu galamu. Ko zna, možda su hoteli i skijališta u vlasništvu pokrajine, pa je tu Milošević nešto naknadno prekrajao i prebacivao; u tom slučaju nemamo ništa u rukama. Nešto mi se čini, po načinu na koji su se naši političari naglo utišali oko Brezovice, da je baš to slučaj.

Mason

pre 9 godina

Evo! Opet zavera i crna magija protiv srbe ili su u pitanju masoni! Pa sto je vama ljudi, sve sto se radi i gradi, vi se protivite! Cak i investicije su vam zavere.

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 9 godina

@Brezs
Kako se neko pravi naivan. Inace, cilj vas Albanaca je da Srbi budu "bogati i ekonomski nezavosni" sto se vidi na 85% Kosova gde ste vecina i koju drzite pod kontrolom i odakle su Srbi proterani a preostali zive u getima, diskriminisani u svim oblastima? Kako vas nije sramota da ovako bezocno lazete? Ova "privatizacija" ima za cilj stavljanje pod albansku kontrolu i tog preostalog dela Kosova gde su Srbi vecina i gde zive kako-tako samostalno i nista vise. Cim bi se docepali Brezovice, Albanci bi porusili ono sto je imovina Srba, zaposlili Albance i par Srba kao dekor i sve pretvorili u jos vecu rupcagu.

Kontras

pre 9 godina

Da li Beograd shvata da srpske enklave na Kosovu, ukljucujuci i Brezovicu i Strpce, zive sve teze? Mora se mnogo vise ciniti da se ti Srbi juzno od Ibra zadrze dole. Srbima na severu Kosova treba takodje pomoci, ali sever zivi gotovo normalno. Ja ne mogu da shvatim kome treba pomoci ako ne Srbe koji i dan danas zive na Kosovu i nisu prodali bez obzira na sve.

Dugi

pre 9 godina

Pitajte Bucana na cijem zemljistu je izgradio motel i da li ima dozvolu za to. 700 ili vec koliko vikendica imaju dozvole izdate od SO Strpce a zna se ko su bili predsednici opstine. Ajde molim vas prodajte zemljiste Nacionalnog parka negde u Srbiji.

Benny Hill

pre 9 godina

Ovo sad stvarno Bezobrazno,svaki put igramo neku zrtvu.Alo bre u Brezovici nije bilo investirano ni centa od vreme Tita.Tamo su zicare od 80ih.koje rade ponekad samo.Hoteli isto iz vremena komunizma.Radi se o koncesiji,nije privatizacija.Radi se o investiciji od 400miljona Eur.Otvorice se minimun 3000 novih radnih mesta,a to prvenstveno dobice lokalni srbi.Moze da se ozivi ovo jadno mesto.Gradice se hoteli,pa suveniri pa mali biznis restorani pa mali hoteli,pa kuce na rentu,to uvek je dobrobit za lokalce.A ovako odma,srbi odlaze?!Pa ako nisu do sad otisli znaci ostace.Srbi nisu protiv investicija,protiv turista.

4 banane = 4 ocila

pre 9 godina

sta dizu paniku, pa nece valjda da im radnici dolaze iz pristine? srusice stare objekte , izgraditi nove, skocice im plate jer ce dolaziti stranci i to je to. mozda zaposle i nekog albanca ako ne bude dovoljno lokalnih radnika.

sigurimi jugend, neprocenjivo

pre 9 godina

@repus

Svaka cast sto si potrudio da svoj spin napises na cirilici, medjutim da si ga napisao i na glagoljici, ne bi postigao nista sa njim. Svima je jasno o cemu se ovde radi, da iza ove "francusko-andorske korporacije" stoje Albanci, da je cilj albanizacija i tog dela Kosova i potiskivanje srpskih interesa, da nikakvih 400 miliona evra nema niti ce ih biti. A o postenju samo nemojte vi Albanci nista da pricate. Imas primer autoputa koji se na Kosovu napravio u americko-turskoj reziji koji vrlo jasno govori koliko ste "posteni", "transparentni" i sta sve ne.

nezavisno realan

pre 9 godina

Planina koja je pravi potencijal za zimske sportove,a od toga svega samo u teoriji.Ni Srbi u svoje vreme,ni Albanci u svoje vreme nisu ulagali iz politickih razloga.sad je vreme nekih trecih(biznismena) i trebalo bi nesto uloziti da se konacno na Brezovici skija kao u Austriji.Srbi iz Strpca ako su pametni(smatram da nisu,jer njima manipulise Vulin i par lokalnih lopova)imace vece koristi nego do sada.Bice ih vise zaposljenih sa vecim i redovnim platama.

Perazdera

pre 9 godina

Ovo je dobra vest za Srbiju. Do sada su skijalista srbije arcili drzavne pare i investirali po naduvanim cenama godinama posluju sa minusom a pravi profit ostvaruju hotelijeri i ugostitelji (kole itd. )

babushka

pre 9 godina

2015-ta je, a tek sad ima nade da se nesto uradi, a i nije sigurno zbog mnogih faktora: 1.beograd ne zeli razvoj kosova 2.politicari kriminalci na kosovu zele veci deo torte 3.lokalni stanovnici zive u bedi pa ko daje vise ce da ih kupi 4.medjunarodna zajednica "dodje do zakljucka" da ako se ovo spovodi onda ce se remetiti medjuetnicki odnosi i blokirace sve.
Prica nasih zivota!!!

Brezs

pre 9 godina

Ja sam prosleg vikenda bio u Brezovicu na skijanje. Albanci i srbi se tamo veoma dobro slaze. Sramota kako nista se nije investiralo do sada tamo zbog obstrukcija in Beograda. Kamo li srece da svugde po Balkanu ima ovakvih stranih investicija. Pa mnogo srba sa Strpca ce se zaposliti u ovaj projekat. Zasto bi ovo bilo lose za srbe? Problem je u tome da ovo ne odgovara Beogradu jer oni manipuliraju sa srbima u Kosovo. Za Beograd, srbi u Kosovo treba da budu siromasni pa kao da ih oni spase...Zao mi je za srbe u Kosovo a nadam se da ovI u Strpce budu pametni...

repus

pre 9 godina

не кукају срби због албанаца него нема дебеле провизије и разних бирократских керефека да ивеститор побегне него чим је нешто поштено одма се диже глас како је превара и овим бунтом да се неда градња се у ствари хоће да не изађе на видело како може брзо јефтино и на радост свију да се нешто уради и ту постоји страх да се неко не запита а што досад није урађено

Miki

pre 9 godina

Ovo je klasican ekonomski genocid i aparthejd koji vlasti Kosova sprovode nad Srbima na Kosmetu. Oduzimaju im zemlju bez njihove dozvole, oduzimaju imovinu Srba iz Strpca i preduzeca Inex iz Beograda, i ostavljaju ih bez posla i mogucnosti egzistencije. A Vucic cuti!

Mason

pre 9 godina

Evo! Opet zavera i crna magija protiv srbe ili su u pitanju masoni! Pa sto je vama ljudi, sve sto se radi i gradi, vi se protivite! Cak i investicije su vam zavere.

Eugeni Ecriche

pre 9 godina

Takozvani Francusko Andorski konzorcijum je svojim obećanjima čak i Lafontena nadmašio.
Imaju nameru da poruši sve objekte i sve žičare kako bi postojeći ski centar uništili a novi ski centar žele da naprave usred 700 ileglano izgrađenih vikendica albanske elite.
Na planini koja ima prirodni sneg skoro šest meseci žele da naprave staze koje se veštački osnežavaju i koje su skoro kilometar niže od postojećeg centra kako bi eksproprijacijom oteli zemljište koje je u vlasništvu Srba.
Ovakav primer nije zabeležen od kako je sneg bele boje, da se u nacionalnom parku poruši postojeći ski centar i umesto njega navodno napravi novi koji prema planovima treba da ima čak i akva park.
Bilo bi interesantno da se pojave u Francuskoj, Italiji ili Austriji sa sličnim projektom pa da vidimo kako bi se proveli.
Ako je Ski Centar Brezovica Srpska firma, ako je zemljište u vlasništvu Srba otimanje Brezovice od strane takozvane kosovske vlade kroz espropriaciju,namestene zakone i odluke predstavlja najgoru vrstu prevare koja ima za cilj da preostale Srbe zauvek otera.
Davno je na Brezovici pao sneg i pokrio breg i davno su sve zverke pokazale svoj trag...

munz

pre 9 godina

Potpuno je jasno da iza "konzorcijuma" stoji albanski novac. Ovako države polako i sistemski menjaju etničku sliku. Prvo projekat, pa eksproprijacija, pa izgradnja, pa "dvojezično" zapošljavanje, pa ograničavanja od strane centrale. Za to vreme, deca idu u Srbiju u školu i tamo ostaju... Za 20 godina Srbi će postati manjina u Štrpcu. Možda se ovo ne bi desilo na mestu koje nema ekonomsku perspektivu, ali se ne to može reći za Brezovicu. E sad, da je Štrpce deo ZSO i da ZSO dobije nadležnost u prostornom planiranju, mogli bi da utiču na procese... Možda se zato Albancima i žuri da proguraju ovo.

Mo

pre 9 godina

Koji bre postojeci ski centar. Pa on ne postoji. Zicare rade dva dana pa mesec dana su u kvaru. Onaj hotel je katastrofa. Ja sam prosle godine bio, a i pre 20 godina i nista se nije izmenilo, hotel zatvoren. Ja ne razumem zasto se neko buni kada je tamo sve mrtvo. Investicije ce doneti radna mesta ali posle taj derektor nema vise na crno.

4 banane = 4 ocila

pre 9 godina

sta dizu paniku, pa nece valjda da im radnici dolaze iz pristine? srusice stare objekte , izgraditi nove, skocice im plate jer ce dolaziti stranci i to je to. mozda zaposle i nekog albanca ako ne bude dovoljno lokalnih radnika.

lemy

pre 9 godina

e sad je na nasoj vladi da pokaze zube,ako dopusti ovo oduzimanje,otimanje zemlje i radnih mesta, prodajem sve i selim se sa svojom porodicom sto dalje od Srbije i njenih rusitelja,jeste da zivim u Krusevcu i kao ne bi trebalo da me dotice,ali me jako,jako dotice...

leposav

pre 9 godina

A sad zamislite da Srbija oduzme zemlju nasim sugradjanima Albancima u Presevskoj dolini da bi tamo gradili kanal Dunav-Solun ili neki slicni debilizam? Koliko bi proslo pre nego sto EU i SAD zakukaju o krsenju ljudskih prava? Ponekad se pitam da li su Srbi za njih uopste ljudi?

miki

pre 9 godina

Zivim dole ceo svoj zivot.Jedino sto je ostalo od srpskih firmi je ski centar. To je albancima trn u oku, jer znaju sta je Sar planina, biser nase zemlje.Ako to uzmu bicemo potpuno zavisni od njih jer vlada nema jasnu politiku kako da zastiti ljude I imovinu. Mnogi su prodali zemlju , ali ziveti sa svih strana okruzen albancima je neverovatan psihicki pritisak. Neka nam Bog nas pomogne.

Benny Hill

pre 9 godina

Ovo sad stvarno Bezobrazno,svaki put igramo neku zrtvu.Alo bre u Brezovici nije bilo investirano ni centa od vreme Tita.Tamo su zicare od 80ih.koje rade ponekad samo.Hoteli isto iz vremena komunizma.Radi se o koncesiji,nije privatizacija.Radi se o investiciji od 400miljona Eur.Otvorice se minimun 3000 novih radnih mesta,a to prvenstveno dobice lokalni srbi.Moze da se ozivi ovo jadno mesto.Gradice se hoteli,pa suveniri pa mali biznis restorani pa mali hoteli,pa kuce na rentu,to uvek je dobrobit za lokalce.A ovako odma,srbi odlaze?!Pa ako nisu do sad otisli znaci ostace.Srbi nisu protiv investicija,protiv turista.

Perazdera

pre 9 godina

Ovo je dobra vest za Srbiju. Do sada su skijalista srbije arcili drzavne pare i investirali po naduvanim cenama godinama posluju sa minusom a pravi profit ostvaruju hotelijeri i ugostitelji (kole itd. )

ko vas ne zna skupo bi vas platio

pre 9 godina

@Brezs
Kako se neko pravi naivan. Inace, cilj vas Albanaca je da Srbi budu "bogati i ekonomski nezavosni" sto se vidi na 85% Kosova gde ste vecina i koju drzite pod kontrolom i odakle su Srbi proterani a preostali zive u getima, diskriminisani u svim oblastima? Kako vas nije sramota da ovako bezocno lazete? Ova "privatizacija" ima za cilj stavljanje pod albansku kontrolu i tog preostalog dela Kosova gde su Srbi vecina i gde zive kako-tako samostalno i nista vise. Cim bi se docepali Brezovice, Albanci bi porusili ono sto je imovina Srba, zaposlili Albance i par Srba kao dekor i sve pretvorili u jos vecu rupcagu.

Vladimir

pre 9 godina

Zanimljivo, kada se Arapima prodaje zemlja po Srbiji, onda ta zemlja nije ničija "duša" i "koren" nego sve može, i šta više, još je i za dobrobit Srpskog naroda.
Samo zavisi ko prodaje i kome ide u džep.

nezavisno realan

pre 9 godina

Planina koja je pravi potencijal za zimske sportove,a od toga svega samo u teoriji.Ni Srbi u svoje vreme,ni Albanci u svoje vreme nisu ulagali iz politickih razloga.sad je vreme nekih trecih(biznismena) i trebalo bi nesto uloziti da se konacno na Brezovici skija kao u Austriji.Srbi iz Strpca ako su pametni(smatram da nisu,jer njima manipulise Vulin i par lokalnih lopova)imace vece koristi nego do sada.Bice ih vise zaposljenih sa vecim i redovnim platama.

sigurimi jugend, neprocenjivo

pre 9 godina

@repus

Svaka cast sto si potrudio da svoj spin napises na cirilici, medjutim da si ga napisao i na glagoljici, ne bi postigao nista sa njim. Svima je jasno o cemu se ovde radi, da iza ove "francusko-andorske korporacije" stoje Albanci, da je cilj albanizacija i tog dela Kosova i potiskivanje srpskih interesa, da nikakvih 400 miliona evra nema niti ce ih biti. A o postenju samo nemojte vi Albanci nista da pricate. Imas primer autoputa koji se na Kosovu napravio u americko-turskoj reziji koji vrlo jasno govori koliko ste "posteni", "transparentni" i sta sve ne.

aleksandar

pre 9 godina

Još jedan blef u prazno. Gde će da odu, u Srbiju gde nema posla, u druge krajeve Kosova gde nema posla, u straćare i izbegličke 'hotele'? Da neće da ih prime u inostranstvu? I ko će žaliti za njima, albanci koji tamo ostanu? Umesto glupavih i neefikasnih pretnji, trebalo je boriti se pravnim sredstvima na vreme, a sada je moguća tužba pred stranim sudom, naravno, ako uopšte posedujemo dokaze o svojini a ne dižemo samo praznu galamu. Ko zna, možda su hoteli i skijališta u vlasništvu pokrajine, pa je tu Milošević nešto naknadno prekrajao i prebacivao; u tom slučaju nemamo ništa u rukama. Nešto mi se čini, po načinu na koji su se naši političari naglo utišali oko Brezovice, da je baš to slučaj.

Kontras

pre 9 godina

Da li Beograd shvata da srpske enklave na Kosovu, ukljucujuci i Brezovicu i Strpce, zive sve teze? Mora se mnogo vise ciniti da se ti Srbi juzno od Ibra zadrze dole. Srbima na severu Kosova treba takodje pomoci, ali sever zivi gotovo normalno. Ja ne mogu da shvatim kome treba pomoci ako ne Srbe koji i dan danas zive na Kosovu i nisu prodali bez obzira na sve.

babushka

pre 9 godina

2015-ta je, a tek sad ima nade da se nesto uradi, a i nije sigurno zbog mnogih faktora: 1.beograd ne zeli razvoj kosova 2.politicari kriminalci na kosovu zele veci deo torte 3.lokalni stanovnici zive u bedi pa ko daje vise ce da ih kupi 4.medjunarodna zajednica "dodje do zakljucka" da ako se ovo spovodi onda ce se remetiti medjuetnicki odnosi i blokirace sve.
Prica nasih zivota!!!

Dugi

pre 9 godina

Pitajte Bucana na cijem zemljistu je izgradio motel i da li ima dozvolu za to. 700 ili vec koliko vikendica imaju dozvole izdate od SO Strpce a zna se ko su bili predsednici opstine. Ajde molim vas prodajte zemljiste Nacionalnog parka negde u Srbiji.