Nedelja, 17.02.2013.

12:25

Vučić sa šeikom posetio sajam

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je u Abu Dabiju otvaranju najvećeg sajma naoružanja i opreme na Bliskom istoku - IDEX.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ sa šeikom posetio sajam IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

D&D

pre 11 godina

Poseta Aleksandra Vučića UAR gde je potpisao Međudržavni sporazum o saradnji dve zemlje je veoma dobra prilika za uspostavljanje saradnje u okviru zajedničkih interesa. Postoje velike mogućnosti za dobru investicionu i stratešku saradnju. Najvažnije je obezbediti ekonomski napredak zemlje, a u tome nam Emirati mogu dosta pomoći.

Principessa

pre 11 godina

Već prvi zvanični kontakti dokazuju da nam Emirati mogu biti odličan partner za dobru stratešku i investicionu saradnju. Napredak zemlje je prioritet, pa su svi koji su u mogućnosti da nam u tome pomognu dobrodošli.

General

pre 11 godina

Dobro je što se krenulo u privlačenje stranih investicija,i što će deo njih biti uložen i u vojnu industriju.Ova grana industrije je dugo bila zapostavljena,ali sadašnje državno rukovodstvo je prepoznalo mogućnost za ostvarenje značajne dobiti na tržištu ,setivši se rezultata koje je nekad ova industrija imala,jer je imalo uspeha u proizvodnji gotovo svih vrsta naoružanja.Pa,zašto se ne bi onda iskoristila prilika da se zaposli značajan broj građana,i samim tim poboljša njihov standard,sa oživljavanjem ove proizvodnje? Jako dobar potez ministra odbrane,zaista.

Jaša

pre 11 godina

Ovo je svakako dobra vest za Srbiju,i domaću vojnu industriju.Srbija može da ostvari veliku dobit,kroz ovu proizvodnju,i da stvori značajne kontakte na tržištu naoružanja.

natasa

pre 11 godina

Sa dolaskom nove vlasti mnogi su promenili svoj odnos prema Srbiji.Mnogi nam pruzaju podrsku,nude nam pomoc,investicije se najavljuju sa svih strana...mislim da polako krecemo u bolju buducnost!!!

salajko72

pre 11 godina

eh da su ovako i u proslom mandatu ministri radili i sklapali ugovore kao Vucic nebi imali armiju nezaposlenih i propalu industriju

mrvica

pre 11 godina

Na čiji štand dođe arapski šeik odmah dođu i investitori drugih zemalja jer ih interesuje gde treba ulagati! Srbija se pokrenula!

Alijansa

pre 11 godina

Srbija moze napredovati jedino uz investicije stranih drzava,posto domaca preduzeca gotovo da i nemamo,sve je otislo na dobos u prethodnom periodu!Nije mi jasno kako neko moze da osudjuje ono sto je dobro i sto donosi novac i napredak!Ja se slazem da treba da osavremenimo vojnu industriju i da se vratimo tamo gde smo nekada bili!

bob

pre 11 godina

Ovo niije neka turistička poseta, kako kažu neki simpatizeri DS-a, i ovo nisu neki nebitni ugovori koje Vučić potpisuje. Ovo su ugovori koji mogu da pokrenu čitavu srpsku ekonomiju. Zbog toga ne treba niko, ko misli dobro Srbiji, da kritikuje ovo iz stranačkog ugla. Ako je nešto dobro za Srbiju, ajde svi to da podržimo, bez obiza na stranke kojima pripadamo, ili nismo uopšte članovi bilo koje stranke.

MUNJA

pre 11 godina

Veoma me raduje ova situacija Vučić tamo predstavlja Srbiju, sada se svugde samo pozitivno priča o nama, konačno i nama da krene.

Margita R

pre 11 godina

Vojna industrija je u nasoj zemlji nazalost zapustena i ova saradnja ce doneti veliki profit Srbiji a i svakako da razvoj ove industrije nije za zanemarivanje.

Vladan

pre 11 godina

Malo bi se trebalo pripaziti sa muslimanskim zemljama. Emirati, Turska... Nije mi jasno sto se sa njima toliko lizemo? Turci su uzivo prenosili deklaraciju nezavisnosti Kosova na televiziji. Nevole oni nas. Vise vole one koji nas nevole. Ulazu u Sandzak, vezuju se sa Kosovom i Bosnom. Ljudi ima li od nasih politicara ko mozak? Ili im je pomucen pesmama turbo folka sto je u stvari Turski melos? Pamet u glavu inace nestasmo. Nepricam napamet.

ludi pera

pre 11 godina

vjerovatno smo i bolje mogli iskoristiti ovaj ugovor da nismo vezani sa rusiom za energente, vjerovatno bi dobili vrlo povoljno energente koji bi uveliko pomogli privredi i poljoprivredi...

marija

pre 11 godina

Sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jakom i fantasticnom zemljom, meni su sasvim sigurno sjajna vest. Ne znam sta tu kome moze da smeta, osim zlonamernima.

SDPR

pre 11 godina

@Marjan T.
Ti procitao u novinama da je ogroman sajam.E pa vidis rodjace, ja sam poslom prosle godine bio na tom sajmu.Izlozbeni prostor manji od hale 11 na beogradskom sajmu. Otvoreni prostor duplo manji od beogradskog sajma.Uglavnom istocno evropski i istocni proizvodjaci oklopnih vozila iz Kine,Indije, Rusije, Ceske.Zanas li kakav je sajam vojne opreme u Londonu.Ne mozes ceo da obidjes za jedan dan.

Samo pitam

pre 11 godina

@(marius

Ti mislis da ce sada seici da omoguce celoj Vojvodini navodnjavanje. Pa sto drzava ne bi ucinila.Zasto ni jedan paor u Vojvodini nije odvojio koju kintu da navodnjava svoja imanja,da postavi protiv gradnu mrezu, da osigura letinu.Sve ocekuju od drzave. Seici kupili par stotina hektara gde kazu da ce da prave stocnu hranu.Kupili zemljiste 3 i 4 kategorije.Sta ce oni to da nauce naseg seljaka.Kupuju propale kombinate.

I sada ce zbog namenske da nam skoci standard. Namenska nista ni manje ni vise nece proizvoditi nego sto je proizvodila.Gde je najava od milijardu dolara izvoza namenske.Tenkovi u kooperaciji sa bivsim republikama,Kuvajt,Irak,Libija

Slobo

pre 11 godina

Ni stara Jugoslavija nije gledala u UE, odnosno u zemlje koje su sada u njoj, gledali su u arape i ka istoku i bila je to mocna zemlja, a meni nije jasno zasto mi sada gledamo u UE kada im nista ne mozemo prodati umjesto da gledamo na trziste koje je 100 puta perspektivnije.

Brat Djura

pre 11 godina

Ne znam kome i čemu sluze zluradi komentari?Dali ovo treba da bude vest koja ce nas ,ako po obicaju podeliti na nase i njihove,na ove ili one.Daj manite se ovo je sjana vest i naravno da ce se kasnije ostiti potpisan sporazum sa Emiratima.

Tiduarikimika

pre 11 godina

Konačno prave, velike investicije, koje će značajno uticati na razvoj cele Srbije. Unapređenje dobrih odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i proširenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, od je zajedničkog interesa.

marius

pre 11 godina

Kažu, Vojvodina može da hrani pola Ervope. Možda i može, ali u današnje vreme bez sistema za navodnjavanja se ne može zamisliti moderna poljoprivredna prizvodnja. Klima se promenila, tako da danas, kada je sve više sušnih godina, poljoprivreda je nezamisliva bez navodnjavanja. Ovaj investitor ne samo da će poljoprivredno zemljište koje je kupio, ili uzeo u zakup, opremiti sistemima za navodnjavanje, nego će odobravati i povoljne kredite poljoprivrednim proizvođačima za ugradnju ovi sistema.

NikolaM

pre 11 godina

@Milos: A ja bih zamolio sve DS botove da prestanu da omalozavaju bas svaku vest! I skinite vise Tadicevu sliku sa zida i vratite ikonu! Ovo je odlicna vest u svakom pogledu, ko misli da nije neka mi samo da obrazlozenje?

drasko

pre 11 godina

Prica za malu decu. Zemlja koja uvozi kisobrane iz kine i motike iz Slovenije odjednom pravi sofisticirane vojne rakete a svake godine steta od grada 100%. Bolje neka pokrenu metalski kompleks kao tesku industriju koji npr. jedna Nemacka kod sebe nikad ni nije gasila, a savetovala je drugima da ugase.

epigon

pre 11 godina

U pravljenje raketa ulaze: inzenjering, mehanika, elektronika. Da li imamo kapacitete za to? Drugo, koja je to velika sila UAE da im treba puno raketa? Ovo vam je ko da ste sklopili ugovor sa Maltom o pravljenju automobila

Владимир

pre 11 godina

Мукица Вучић је остварио више дипломатских контаката, а чини се и искрених пријатеља, за ових пола године него ДС камарила и трабанти за 12 година. Причало се о кадровима, не могу се сетити једног успешног и достојног функције у прошлој деценији. Осим Јеремића, који је као такав добио корпу у партији...

Milos

pre 11 godina

Zamolio bih vas, Vuciceve botove, i ostale koji ga tako zdusno hvalite da se raspitate da li su radnici u novootvorenoj fabrici u Velikoj Plani dobili platu za svoj rad? evo i linka: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=29&nav_id=673312

niki

pre 11 godina

Ovo je veliki znaćaj za Srbiju a dobar potez sadašnje vlade.Otvaranje novih tržišta na istoku naročito u bogatim zemljama sveta omogućilo bi nam otvaranje novih radnih mesta.

Gradjanin

pre 11 godina

Verujem da će mi mozak pregoreti od zombi SNS komentatora koji ni nedeljom ne odmaraju, pa ću početi da verujem da Vučić veruje da će uskoro svi verovati u bolji život u Srbiji pod njegovim mudrim vođstvom!

Metuzalem

pre 11 godina

Ova ideja je sa svih aspekata toliko čudna, da je i pomisao na njenu realizaciju u domenu SF. Kojim to resursima raspolaže Srbija za ovaj projekat? Znanje, iskustvo, tehnologija, sirovine? Ovde se ništa ozbiljno nije doteralo do kraja u poslednjih skoro 30 godina.
Daj Bože da grešim, ali ovde može samo da igra neka druga priča.

king

pre 11 godina

Pravo da vam kazem da li je ovo dobro vreme ce da pokaze.Meni plata ista kao i sa proslom vladom,tako da konkretno nista mi nije bolje(meni licno) !

Marjan T.

pre 11 godina

Zasista ogroman sajam, a poseta seika nasem standu i potpisivanje ugovora je ogroman reklama, pored toga sto je odlican posao.Svaka cast.

jovan.teokarevic

pre 11 godina

Ajde ako neko od glavesina sdpra ili bilo ko normalna procita ovaj post nek javi ljudima da onaj sajt malo dorade, sramota niti slika niti karakteristika, neki informator iz 2008. godine. Mislim stvarno to kosta skoro nista, a znaci mnogo vise....

Industrija

pre 11 godina

Ovo je dobar potez, s obzirom da je Srbiji zaista potreban razvoj namenske industrije. Ako nesto imamo, to su strucnjaci, ali nemamo visoke tehnologije i novca za tako nesto. Ako su arapi voljni da saradjuju sa nama, mislim da bi to trebali oberucke da prihvatimo.

Marjan T.

pre 11 godina

Zasista ogroman sajam, a poseta seika nasem standu i potpisivanje ugovora je ogroman reklama, pored toga sto je odlican posao.Svaka cast.

Владимир

pre 11 godina

Мукица Вучић је остварио више дипломатских контаката, а чини се и искрених пријатеља, за ових пола године него ДС камарила и трабанти за 12 година. Причало се о кадровима, не могу се сетити једног успешног и достојног функције у прошлој деценији. Осим Јеремића, који је као такав добио корпу у партији...

marius

pre 11 godina

Kažu, Vojvodina može da hrani pola Ervope. Možda i može, ali u današnje vreme bez sistema za navodnjavanja se ne može zamisliti moderna poljoprivredna prizvodnja. Klima se promenila, tako da danas, kada je sve više sušnih godina, poljoprivreda je nezamisliva bez navodnjavanja. Ovaj investitor ne samo da će poljoprivredno zemljište koje je kupio, ili uzeo u zakup, opremiti sistemima za navodnjavanje, nego će odobravati i povoljne kredite poljoprivrednim proizvođačima za ugradnju ovi sistema.

Industrija

pre 11 godina

Ovo je dobar potez, s obzirom da je Srbiji zaista potreban razvoj namenske industrije. Ako nesto imamo, to su strucnjaci, ali nemamo visoke tehnologije i novca za tako nesto. Ako su arapi voljni da saradjuju sa nama, mislim da bi to trebali oberucke da prihvatimo.

NikolaM

pre 11 godina

@Milos: A ja bih zamolio sve DS botove da prestanu da omalozavaju bas svaku vest! I skinite vise Tadicevu sliku sa zida i vratite ikonu! Ovo je odlicna vest u svakom pogledu, ko misli da nije neka mi samo da obrazlozenje?

natasa

pre 11 godina

Sa dolaskom nove vlasti mnogi su promenili svoj odnos prema Srbiji.Mnogi nam pruzaju podrsku,nude nam pomoc,investicije se najavljuju sa svih strana...mislim da polako krecemo u bolju buducnost!!!

salajko72

pre 11 godina

eh da su ovako i u proslom mandatu ministri radili i sklapali ugovore kao Vucic nebi imali armiju nezaposlenih i propalu industriju

niki

pre 11 godina

Ovo je veliki znaćaj za Srbiju a dobar potez sadašnje vlade.Otvaranje novih tržišta na istoku naročito u bogatim zemljama sveta omogućilo bi nam otvaranje novih radnih mesta.

bob

pre 11 godina

Ovo niije neka turistička poseta, kako kažu neki simpatizeri DS-a, i ovo nisu neki nebitni ugovori koje Vučić potpisuje. Ovo su ugovori koji mogu da pokrenu čitavu srpsku ekonomiju. Zbog toga ne treba niko, ko misli dobro Srbiji, da kritikuje ovo iz stranačkog ugla. Ako je nešto dobro za Srbiju, ajde svi to da podržimo, bez obiza na stranke kojima pripadamo, ili nismo uopšte članovi bilo koje stranke.

jovan.teokarevic

pre 11 godina

Ajde ako neko od glavesina sdpra ili bilo ko normalna procita ovaj post nek javi ljudima da onaj sajt malo dorade, sramota niti slika niti karakteristika, neki informator iz 2008. godine. Mislim stvarno to kosta skoro nista, a znaci mnogo vise....

Margita R

pre 11 godina

Vojna industrija je u nasoj zemlji nazalost zapustena i ova saradnja ce doneti veliki profit Srbiji a i svakako da razvoj ove industrije nije za zanemarivanje.

MUNJA

pre 11 godina

Veoma me raduje ova situacija Vučić tamo predstavlja Srbiju, sada se svugde samo pozitivno priča o nama, konačno i nama da krene.

Alijansa

pre 11 godina

Srbija moze napredovati jedino uz investicije stranih drzava,posto domaca preduzeca gotovo da i nemamo,sve je otislo na dobos u prethodnom periodu!Nije mi jasno kako neko moze da osudjuje ono sto je dobro i sto donosi novac i napredak!Ja se slazem da treba da osavremenimo vojnu industriju i da se vratimo tamo gde smo nekada bili!

Brat Djura

pre 11 godina

Ne znam kome i čemu sluze zluradi komentari?Dali ovo treba da bude vest koja ce nas ,ako po obicaju podeliti na nase i njihove,na ove ili one.Daj manite se ovo je sjana vest i naravno da ce se kasnije ostiti potpisan sporazum sa Emiratima.

Tiduarikimika

pre 11 godina

Konačno prave, velike investicije, koje će značajno uticati na razvoj cele Srbije. Unapređenje dobrih odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i proširenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, od je zajedničkog interesa.

mrvica

pre 11 godina

Na čiji štand dođe arapski šeik odmah dođu i investitori drugih zemalja jer ih interesuje gde treba ulagati! Srbija se pokrenula!

marija

pre 11 godina

Sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jakom i fantasticnom zemljom, meni su sasvim sigurno sjajna vest. Ne znam sta tu kome moze da smeta, osim zlonamernima.

king

pre 11 godina

Pravo da vam kazem da li je ovo dobro vreme ce da pokaze.Meni plata ista kao i sa proslom vladom,tako da konkretno nista mi nije bolje(meni licno) !

Milos

pre 11 godina

Zamolio bih vas, Vuciceve botove, i ostale koji ga tako zdusno hvalite da se raspitate da li su radnici u novootvorenoj fabrici u Velikoj Plani dobili platu za svoj rad? evo i linka: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=29&nav_id=673312

Gradjanin

pre 11 godina

Verujem da će mi mozak pregoreti od zombi SNS komentatora koji ni nedeljom ne odmaraju, pa ću početi da verujem da Vučić veruje da će uskoro svi verovati u bolji život u Srbiji pod njegovim mudrim vođstvom!

Metuzalem

pre 11 godina

Ova ideja je sa svih aspekata toliko čudna, da je i pomisao na njenu realizaciju u domenu SF. Kojim to resursima raspolaže Srbija za ovaj projekat? Znanje, iskustvo, tehnologija, sirovine? Ovde se ništa ozbiljno nije doteralo do kraja u poslednjih skoro 30 godina.
Daj Bože da grešim, ali ovde može samo da igra neka druga priča.

drasko

pre 11 godina

Prica za malu decu. Zemlja koja uvozi kisobrane iz kine i motike iz Slovenije odjednom pravi sofisticirane vojne rakete a svake godine steta od grada 100%. Bolje neka pokrenu metalski kompleks kao tesku industriju koji npr. jedna Nemacka kod sebe nikad ni nije gasila, a savetovala je drugima da ugase.

epigon

pre 11 godina

U pravljenje raketa ulaze: inzenjering, mehanika, elektronika. Da li imamo kapacitete za to? Drugo, koja je to velika sila UAE da im treba puno raketa? Ovo vam je ko da ste sklopili ugovor sa Maltom o pravljenju automobila

ludi pera

pre 11 godina

vjerovatno smo i bolje mogli iskoristiti ovaj ugovor da nismo vezani sa rusiom za energente, vjerovatno bi dobili vrlo povoljno energente koji bi uveliko pomogli privredi i poljoprivredi...

Slobo

pre 11 godina

Ni stara Jugoslavija nije gledala u UE, odnosno u zemlje koje su sada u njoj, gledali su u arape i ka istoku i bila je to mocna zemlja, a meni nije jasno zasto mi sada gledamo u UE kada im nista ne mozemo prodati umjesto da gledamo na trziste koje je 100 puta perspektivnije.

Vladan

pre 11 godina

Malo bi se trebalo pripaziti sa muslimanskim zemljama. Emirati, Turska... Nije mi jasno sto se sa njima toliko lizemo? Turci su uzivo prenosili deklaraciju nezavisnosti Kosova na televiziji. Nevole oni nas. Vise vole one koji nas nevole. Ulazu u Sandzak, vezuju se sa Kosovom i Bosnom. Ljudi ima li od nasih politicara ko mozak? Ili im je pomucen pesmama turbo folka sto je u stvari Turski melos? Pamet u glavu inace nestasmo. Nepricam napamet.

SDPR

pre 11 godina

@Marjan T.
Ti procitao u novinama da je ogroman sajam.E pa vidis rodjace, ja sam poslom prosle godine bio na tom sajmu.Izlozbeni prostor manji od hale 11 na beogradskom sajmu. Otvoreni prostor duplo manji od beogradskog sajma.Uglavnom istocno evropski i istocni proizvodjaci oklopnih vozila iz Kine,Indije, Rusije, Ceske.Zanas li kakav je sajam vojne opreme u Londonu.Ne mozes ceo da obidjes za jedan dan.

Samo pitam

pre 11 godina

@(marius

Ti mislis da ce sada seici da omoguce celoj Vojvodini navodnjavanje. Pa sto drzava ne bi ucinila.Zasto ni jedan paor u Vojvodini nije odvojio koju kintu da navodnjava svoja imanja,da postavi protiv gradnu mrezu, da osigura letinu.Sve ocekuju od drzave. Seici kupili par stotina hektara gde kazu da ce da prave stocnu hranu.Kupili zemljiste 3 i 4 kategorije.Sta ce oni to da nauce naseg seljaka.Kupuju propale kombinate.

I sada ce zbog namenske da nam skoci standard. Namenska nista ni manje ni vise nece proizvoditi nego sto je proizvodila.Gde je najava od milijardu dolara izvoza namenske.Tenkovi u kooperaciji sa bivsim republikama,Kuvajt,Irak,Libija

General

pre 11 godina

Dobro je što se krenulo u privlačenje stranih investicija,i što će deo njih biti uložen i u vojnu industriju.Ova grana industrije je dugo bila zapostavljena,ali sadašnje državno rukovodstvo je prepoznalo mogućnost za ostvarenje značajne dobiti na tržištu ,setivši se rezultata koje je nekad ova industrija imala,jer je imalo uspeha u proizvodnji gotovo svih vrsta naoružanja.Pa,zašto se ne bi onda iskoristila prilika da se zaposli značajan broj građana,i samim tim poboljša njihov standard,sa oživljavanjem ove proizvodnje? Jako dobar potez ministra odbrane,zaista.

Jaša

pre 11 godina

Ovo je svakako dobra vest za Srbiju,i domaću vojnu industriju.Srbija može da ostvari veliku dobit,kroz ovu proizvodnju,i da stvori značajne kontakte na tržištu naoružanja.

Principessa

pre 11 godina

Već prvi zvanični kontakti dokazuju da nam Emirati mogu biti odličan partner za dobru stratešku i investicionu saradnju. Napredak zemlje je prioritet, pa su svi koji su u mogućnosti da nam u tome pomognu dobrodošli.

D&D

pre 11 godina

Poseta Aleksandra Vučića UAR gde je potpisao Međudržavni sporazum o saradnji dve zemlje je veoma dobra prilika za uspostavljanje saradnje u okviru zajedničkih interesa. Postoje velike mogućnosti za dobru investicionu i stratešku saradnju. Najvažnije je obezbediti ekonomski napredak zemlje, a u tome nam Emirati mogu dosta pomoći.

drasko

pre 11 godina

Prica za malu decu. Zemlja koja uvozi kisobrane iz kine i motike iz Slovenije odjednom pravi sofisticirane vojne rakete a svake godine steta od grada 100%. Bolje neka pokrenu metalski kompleks kao tesku industriju koji npr. jedna Nemacka kod sebe nikad ni nije gasila, a savetovala je drugima da ugase.

Gradjanin

pre 11 godina

Verujem da će mi mozak pregoreti od zombi SNS komentatora koji ni nedeljom ne odmaraju, pa ću početi da verujem da Vučić veruje da će uskoro svi verovati u bolji život u Srbiji pod njegovim mudrim vođstvom!

epigon

pre 11 godina

U pravljenje raketa ulaze: inzenjering, mehanika, elektronika. Da li imamo kapacitete za to? Drugo, koja je to velika sila UAE da im treba puno raketa? Ovo vam je ko da ste sklopili ugovor sa Maltom o pravljenju automobila

Metuzalem

pre 11 godina

Ova ideja je sa svih aspekata toliko čudna, da je i pomisao na njenu realizaciju u domenu SF. Kojim to resursima raspolaže Srbija za ovaj projekat? Znanje, iskustvo, tehnologija, sirovine? Ovde se ništa ozbiljno nije doteralo do kraja u poslednjih skoro 30 godina.
Daj Bože da grešim, ali ovde može samo da igra neka druga priča.

Milos

pre 11 godina

Zamolio bih vas, Vuciceve botove, i ostale koji ga tako zdusno hvalite da se raspitate da li su radnici u novootvorenoj fabrici u Velikoj Plani dobili platu za svoj rad? evo i linka: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=29&nav_id=673312

Samo pitam

pre 11 godina

@(marius

Ti mislis da ce sada seici da omoguce celoj Vojvodini navodnjavanje. Pa sto drzava ne bi ucinila.Zasto ni jedan paor u Vojvodini nije odvojio koju kintu da navodnjava svoja imanja,da postavi protiv gradnu mrezu, da osigura letinu.Sve ocekuju od drzave. Seici kupili par stotina hektara gde kazu da ce da prave stocnu hranu.Kupili zemljiste 3 i 4 kategorije.Sta ce oni to da nauce naseg seljaka.Kupuju propale kombinate.

I sada ce zbog namenske da nam skoci standard. Namenska nista ni manje ni vise nece proizvoditi nego sto je proizvodila.Gde je najava od milijardu dolara izvoza namenske.Tenkovi u kooperaciji sa bivsim republikama,Kuvajt,Irak,Libija

SDPR

pre 11 godina

@Marjan T.
Ti procitao u novinama da je ogroman sajam.E pa vidis rodjace, ja sam poslom prosle godine bio na tom sajmu.Izlozbeni prostor manji od hale 11 na beogradskom sajmu. Otvoreni prostor duplo manji od beogradskog sajma.Uglavnom istocno evropski i istocni proizvodjaci oklopnih vozila iz Kine,Indije, Rusije, Ceske.Zanas li kakav je sajam vojne opreme u Londonu.Ne mozes ceo da obidjes za jedan dan.

Marjan T.

pre 11 godina

Zasista ogroman sajam, a poseta seika nasem standu i potpisivanje ugovora je ogroman reklama, pored toga sto je odlican posao.Svaka cast.

Vladan

pre 11 godina

Malo bi se trebalo pripaziti sa muslimanskim zemljama. Emirati, Turska... Nije mi jasno sto se sa njima toliko lizemo? Turci su uzivo prenosili deklaraciju nezavisnosti Kosova na televiziji. Nevole oni nas. Vise vole one koji nas nevole. Ulazu u Sandzak, vezuju se sa Kosovom i Bosnom. Ljudi ima li od nasih politicara ko mozak? Ili im je pomucen pesmama turbo folka sto je u stvari Turski melos? Pamet u glavu inace nestasmo. Nepricam napamet.

king

pre 11 godina

Pravo da vam kazem da li je ovo dobro vreme ce da pokaze.Meni plata ista kao i sa proslom vladom,tako da konkretno nista mi nije bolje(meni licno) !

Slobo

pre 11 godina

Ni stara Jugoslavija nije gledala u UE, odnosno u zemlje koje su sada u njoj, gledali su u arape i ka istoku i bila je to mocna zemlja, a meni nije jasno zasto mi sada gledamo u UE kada im nista ne mozemo prodati umjesto da gledamo na trziste koje je 100 puta perspektivnije.

NikolaM

pre 11 godina

@Milos: A ja bih zamolio sve DS botove da prestanu da omalozavaju bas svaku vest! I skinite vise Tadicevu sliku sa zida i vratite ikonu! Ovo je odlicna vest u svakom pogledu, ko misli da nije neka mi samo da obrazlozenje?

Владимир

pre 11 godina

Мукица Вучић је остварио више дипломатских контаката, а чини се и искрених пријатеља, за ових пола године него ДС камарила и трабанти за 12 година. Причало се о кадровима, не могу се сетити једног успешног и достојног функције у прошлој деценији. Осим Јеремића, који је као такав добио корпу у партији...

Industrija

pre 11 godina

Ovo je dobar potez, s obzirom da je Srbiji zaista potreban razvoj namenske industrije. Ako nesto imamo, to su strucnjaci, ali nemamo visoke tehnologije i novca za tako nesto. Ako su arapi voljni da saradjuju sa nama, mislim da bi to trebali oberucke da prihvatimo.

niki

pre 11 godina

Ovo je veliki znaćaj za Srbiju a dobar potez sadašnje vlade.Otvaranje novih tržišta na istoku naročito u bogatim zemljama sveta omogućilo bi nam otvaranje novih radnih mesta.

marija

pre 11 godina

Sporazum sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jakom i fantasticnom zemljom, meni su sasvim sigurno sjajna vest. Ne znam sta tu kome moze da smeta, osim zlonamernima.

marius

pre 11 godina

Kažu, Vojvodina može da hrani pola Ervope. Možda i može, ali u današnje vreme bez sistema za navodnjavanja se ne može zamisliti moderna poljoprivredna prizvodnja. Klima se promenila, tako da danas, kada je sve više sušnih godina, poljoprivreda je nezamisliva bez navodnjavanja. Ovaj investitor ne samo da će poljoprivredno zemljište koje je kupio, ili uzeo u zakup, opremiti sistemima za navodnjavanje, nego će odobravati i povoljne kredite poljoprivrednim proizvođačima za ugradnju ovi sistema.

ludi pera

pre 11 godina

vjerovatno smo i bolje mogli iskoristiti ovaj ugovor da nismo vezani sa rusiom za energente, vjerovatno bi dobili vrlo povoljno energente koji bi uveliko pomogli privredi i poljoprivredi...

MUNJA

pre 11 godina

Veoma me raduje ova situacija Vučić tamo predstavlja Srbiju, sada se svugde samo pozitivno priča o nama, konačno i nama da krene.

natasa

pre 11 godina

Sa dolaskom nove vlasti mnogi su promenili svoj odnos prema Srbiji.Mnogi nam pruzaju podrsku,nude nam pomoc,investicije se najavljuju sa svih strana...mislim da polako krecemo u bolju buducnost!!!

Brat Djura

pre 11 godina

Ne znam kome i čemu sluze zluradi komentari?Dali ovo treba da bude vest koja ce nas ,ako po obicaju podeliti na nase i njihove,na ove ili one.Daj manite se ovo je sjana vest i naravno da ce se kasnije ostiti potpisan sporazum sa Emiratima.

Tiduarikimika

pre 11 godina

Konačno prave, velike investicije, koje će značajno uticati na razvoj cele Srbije. Unapređenje dobrih odnosa sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i proširenje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane, od je zajedničkog interesa.

Margita R

pre 11 godina

Vojna industrija je u nasoj zemlji nazalost zapustena i ova saradnja ce doneti veliki profit Srbiji a i svakako da razvoj ove industrije nije za zanemarivanje.

mrvica

pre 11 godina

Na čiji štand dođe arapski šeik odmah dođu i investitori drugih zemalja jer ih interesuje gde treba ulagati! Srbija se pokrenula!

Alijansa

pre 11 godina

Srbija moze napredovati jedino uz investicije stranih drzava,posto domaca preduzeca gotovo da i nemamo,sve je otislo na dobos u prethodnom periodu!Nije mi jasno kako neko moze da osudjuje ono sto je dobro i sto donosi novac i napredak!Ja se slazem da treba da osavremenimo vojnu industriju i da se vratimo tamo gde smo nekada bili!

salajko72

pre 11 godina

eh da su ovako i u proslom mandatu ministri radili i sklapali ugovore kao Vucic nebi imali armiju nezaposlenih i propalu industriju

jovan.teokarevic

pre 11 godina

Ajde ako neko od glavesina sdpra ili bilo ko normalna procita ovaj post nek javi ljudima da onaj sajt malo dorade, sramota niti slika niti karakteristika, neki informator iz 2008. godine. Mislim stvarno to kosta skoro nista, a znaci mnogo vise....

bob

pre 11 godina

Ovo niije neka turistička poseta, kako kažu neki simpatizeri DS-a, i ovo nisu neki nebitni ugovori koje Vučić potpisuje. Ovo su ugovori koji mogu da pokrenu čitavu srpsku ekonomiju. Zbog toga ne treba niko, ko misli dobro Srbiji, da kritikuje ovo iz stranačkog ugla. Ako je nešto dobro za Srbiju, ajde svi to da podržimo, bez obiza na stranke kojima pripadamo, ili nismo uopšte članovi bilo koje stranke.

Jaša

pre 11 godina

Ovo je svakako dobra vest za Srbiju,i domaću vojnu industriju.Srbija može da ostvari veliku dobit,kroz ovu proizvodnju,i da stvori značajne kontakte na tržištu naoružanja.

General

pre 11 godina

Dobro je što se krenulo u privlačenje stranih investicija,i što će deo njih biti uložen i u vojnu industriju.Ova grana industrije je dugo bila zapostavljena,ali sadašnje državno rukovodstvo je prepoznalo mogućnost za ostvarenje značajne dobiti na tržištu ,setivši se rezultata koje je nekad ova industrija imala,jer je imalo uspeha u proizvodnji gotovo svih vrsta naoružanja.Pa,zašto se ne bi onda iskoristila prilika da se zaposli značajan broj građana,i samim tim poboljša njihov standard,sa oživljavanjem ove proizvodnje? Jako dobar potez ministra odbrane,zaista.

Principessa

pre 11 godina

Već prvi zvanični kontakti dokazuju da nam Emirati mogu biti odličan partner za dobru stratešku i investicionu saradnju. Napredak zemlje je prioritet, pa su svi koji su u mogućnosti da nam u tome pomognu dobrodošli.

D&D

pre 11 godina

Poseta Aleksandra Vučića UAR gde je potpisao Međudržavni sporazum o saradnji dve zemlje je veoma dobra prilika za uspostavljanje saradnje u okviru zajedničkih interesa. Postoje velike mogućnosti za dobru investicionu i stratešku saradnju. Najvažnije je obezbediti ekonomski napredak zemlje, a u tome nam Emirati mogu dosta pomoći.