Sreda, 09.01.2013.

13:40

Šeik otvara banku, kupuje Jat?

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan planira velika ulaganja u našu zemlju. U poljoprivredu bar 200 miliona evra. A kako Novosti saznaju, interesuje ga i JAT.

Izvor: B92

Šeik otvara banku, kupuje Jat? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

305 Komentari

Sortiraj po:

emir

pre 11 godina

Nisam procitao niti cuo da su uopste pomenuli Novi Pazar i Sandzak ovim seikovima, a to dobro znaju sto ne. Jer bi seikovi mnogo vise ulozili na mestima gde zive njihova braca po veri, nego bilo gde u Srbiji. Samo napred i nemojte da z...ete nesto.

kavani

pre 11 godina

Svaka cast,treba nastaviti ovim tempom...dolaskom Seika,i njegovim ulaganjem,otvorice se nova radna mesta...to je ono, sto nam je godinama trebalo.

SILJA

pre 11 godina

Treba nastaviti ovim putem, jer je jako bitno dovlaciti investitore u nasu zemlju, jer ce time da se otvore nova radna mestaa...Samo ovako da se nastavi!

KIT

pre 11 godina

Srbija ce profitirati, jer ce ulaganjem Seika da se otovore nova radna mesta, smanjice se velika stopa nezaposlenosti...Danasnja vlada brine se za narod, radi, dok nas je predhodna pokrala i punila svoje dzepove!

zemlja bre!

pre 11 godina

zasta smo se mi borili? da cuvamo ono sta je nase? sto sada prodajmo nasu zemlju bivsim neprijateljima? samo pare, pare i pare je o cemu ova nova vlada misli.

TAJNI AGENT

pre 11 godina

Danasnja vlada radi punom parom, gradimo prijateljske odnose sa svima, dolaze investitori, nude nam se...Ulaganjem u poljoprivredu i druge privredne grane je veliko za nas! Predhodna vlast je gledala samo kako da pokrade narod!

dipolmata

pre 11 godina

Zasto do sada nisu uspostavljeni diplomatski odnosi sa UAE??? Imamo ambasade i konzulate po tamo nekim drzavama za koje jedva da je neko i cuo a nemamo u UAE.

Anonimus

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nasu zemlju,dovoditi ljude koji zele da ulazu u poljoprivredu i druge privredne grane.Treba raditi na reformama i dovodjenju stranih investitora,stoga podrzavam rad ove vlade.

Optimista

pre 11 godina

@OptimistaJa zaradjujem vise ovde nego ti kao austrijski wassermeister u UAE, za mene nemoj da brines. A ti procitaj ceo moj post i potrazi po Googleu ako ne verujes, kako zive i kako se tretiraju Indijci i Azijati u UAE, koji su 95% tamosnje radne snage. A sad ce biti i ovde. (popeye, 10. januar 2013 13:05).Kao prvo wassermeister, ne postoji takvo zanimanje kao drugo ja sam posle elektrotehnicke skole Rade Koncar u Bg-u sredio neke papire i u Austriji dosao na vise skolovanje,dobio sam jos dve diplome za elektricne uredjaje i rashladne uredjaje sada radim u firmi i paralelno dajem ispite ako Bog da bice i inzinjera od mene ako ne bicu prezadovoljan sa poslom koji radim a da ti u Srbiji zaradjujes vise od mene verujem ti,nemoras da mi objasnjavas,samo pomogni malo ovim komsijama i prosvetli ljude dole kako izlazis mesecno 2100 € pa da i oni lepo zive.

Pripravnik

pre 11 godina

ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

Član 1. Stav 3.
Vlasnik poljoprivrednog zemljišta ne može biti strano fiziko, odnosno
pravno lice.

MISLITE O TOME!!

velibor

pre 11 godina

Očigledno da je krenula predizborna kampanja! Svaki put pred izbore krenu d adolaze neki likovi iz inostranstva koji obećavaju milijarde!

Ja

pre 11 godina

Vec vise od pet godina zivim u Dubaiju i moram priznati da je i meni u pocetku bila cudna i kulutura i odeca, i obicaja lokalnih muskaraca i zena.

Medjutim kada provedete neko vreme ovde pocnete da cenite i kulturu i obicaje i uvidjate koliko su smerniji i kulturniji u ponasanju od prosecnog gradjanina nase zemlje. Uvek ce vam se obratiti sa postovanjem ukoliko i vi postujete njih. Cene profesionalizam i znanje i ne prave razlike odakle poticete. Ako ste iz Indije i strucni imacete isti status kao da ste i iz bilo koje druge zemlje. Istina je da ima i slabije placenih zanimanja ali i ti ljudi zive bolje nego u svojim zemljama i uspevaju da sa svojim skromnim platama koje su u proseku vece nego kod nas (npr vozac taxija ima 1000 dolara platu i smestaj i naravno kompanijska kola), izdrzavaju svoje porodice u Indiji, Pakistanu, Bangladeshu, Nepalu i drugde. Razvijene Evropske demokratije ne daju sansu takvoj radnoj snazi ni da dotakne njihove granice sem ilegalnih emigranata.

Od svoje zemlje (pustinje) napravili su raj u proteklih 20-30 godina, a od nase zemlje smo mi za isto to vreme uspeli da napravimo upravo suprotno.

Verujem da imaju zdrave ekonomske namere, da za razliku od drugih investitora nemaju nikakve politicke zahteve i uslove (ucene), tako da je za svaku pohlavu sto je nova vlada uspela da ostvari ovakve kontakte.

I na kraju ma da ne na poslednjem mestu, nama ovde, veoma ce znaciti da Srbija i UAE uspostave diplomatske odnose.

aleden22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. postenom svetu koji je bez posla treba omoguciti da radi. A za to su neophodne strane investicije. Pa u tom smslu treba pohvaliti Vucicevo dovodjenje seika u Srbiju.

sestraVesna

pre 11 godina

Sve investicije su dobro dosle. Politika nove Vlade lici na pricu koju je pokusavala da sprovede prethodna Vlada, samo sto postoje konkretni potezi. Do maja je bila samo prica!

sale malajku

pre 11 godina

Ponestalo nam peska u Deliblatskoj peščari, a Vučić sredio da nam ovaj u belim haljama, pokloni nekoliko šlepera prvorazrednog peska! Reko ja onomad da je mali Vuk velika faca! Čeka nas udoban i lep život na pesku!

Lena

pre 11 godina

Al Dahra je poznata po tome sto sadi GMO. Neke od nejmodifikovanijih sorti voca sade po Africi...Mislim da o tome Dinkic i Vucic ne razmisljaju. Mozda EU jedino bude prepreka za ludovanje po kombinatima i zemlji koja je vec zatrovana u Vojvodini. Zabraen za GMO u EU i dalje su na snazi i pored pritisaka SAD i kompanije kao sto je Monsanto.

popeye

pre 11 godina

@Optimista
Ja zaradjujem vise ovde nego ti kao austrijski wassermeister u UAE, za mene nemoj da brines. A ti procitaj ceo moj post i potrazi po Googleu ako ne verujes, kako zive i kako se tretiraju Indijci i Azijati u UAE, koji su 95% tamosnje radne snage. A sad ce biti i ovde.

ALEDEN22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. postenom svetu koji je bez posla treba omoguciti da radi. A za to su neophodne strane investicije. Pa u tom smslu treba pohvaliti Vucicevo dovodjenje seika u Srbiju.

iduljudi

pre 11 godina

(Andjela, 9. januar 2013 14:02)
Nema ni jedne zene u timu za docek. Da li je to slucajno ili namerno?

(pogledajte fotografije, 9. januar 2013 16:30)
Jeste li Vi slepi? I vas 90+ što ste kliknuli na preporučujem?

Nismo slepi, ona nije u timu za doček, već prevodilac.

Caan

pre 11 godina

Sad kukate da se poljoprivredni kombinati prodaju seiku, a nije bio problem da se prodaju nasim mafijasima-primer PIK Becej, pa su sad pred gasenjem.. Vrhunsko licemerje pojedinih komentatora.

marko nb

pre 11 godina

Gomila gluposti i marketing. Pa mi nemamo ni diplomatske odnose, ni konsulate nista. A oni nam prodaju tu neke smesne price.(mislim na ove nase strucnjake)

Optimista

pre 11 godina

@ (popeye, 10. januar 2013 11:50).
Nemoj da lupas gluposti u Dubai rade inzinjeri i majstori iz Nemacke i Austrije.Ja sam u austrijskoj firmi koja salje uprave takve majstore i rade rashladnu tehniku i zaradjuju super.Mislis da bi austrijanac ili svabo radio za dvesta eura mesecno,pa jel znas koliko kosta hrana pa za nedelju dana bi sa 200 dolara svi umrli redom.A ako si ti nekvalifikovan onda je i 200 eura previse za tebe bolje sedi kuci i cuti mozda ti nesto padne s'neba.

ode vojvodina za 250 po hektaru

pre 11 godina

Rusi su prodali Aljasku za 2 centa po hektaru, mi smo prodali Vojvodinu po 250 dolara po hektaru! Bolji smo hiljadu puta od Rusa!

Denis

pre 11 godina

Vucic je hrabar, sposoban i posvecen poslu koji obavlja. U ovom slucaju to je dovodjenje stranih investitora koji bi ulagali u nasu zemlju a time povecali broj radnih mesta. A povecavanje zaposlenosti je na prvom mestu.

zare

pre 11 godina

Kao sto je u predizbornoj kampanji i obecano od strane Vucica..., Srbija mora da saradjuje sa svim zemljama. Arapske zemlje mogu biti i motor razboja Srbije, potrebno je samo pridobiti njihovo poverenje, a to Vucicu za sada dobro ide.

marko

pre 11 godina

Vidim dosta komentara spominje vojvodinu, pa me zanima jel uopste znate o kojim kombinatima se radi? Stvarno ne razumem potrebu da neko komentarise nesto o cemu pojma nema. Opet sa druge strane, cist primer sopstvene zaludnosti i podleganja mediokritetskoj kampanji, a cega ocigledno ima koliko hoces.

aleden22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. Treba omoguciti postenom svetu da radi. Potrebna su nam strani investitori i nova radna mesta. Pa po tom osnovu podrska Vucicevom dovodjenju seika u Srbiju.

srebrni letac

pre 11 godina

Niko ko ima velike pare nije lud pa se prvo raspita kako se neka zemlja kotira na listi pogodnosti za ulaganje dakle koliki je rizik.Srbija na svim tim listama se kotira nikako sto zbog metastaze korupcije sto zbog nestabilnog politickog stanja pa onda kosovo i sve ostalo.Cak i zemlju u vojvodini da mu daju besplatno niko pametan nebi ulozio ogroman novac u nesigurno podrucje rizik je prveliki a i ima boljih destinacija a ovaj zasto je dosao i sta njega zanima,il je svratio samo da napumpa gume ili je neka mutljavina u pitanju videce se vec.

Bane NS

pre 11 godina

Glavna zabluda kada čujemo da dolaze investitori da ulože u nešto što ima potencijala ali je zakržljalo je da će to procvetati u smislu da će svi raditi, da će se otvoriti nova radna mesta i da će svi imati bogovske plate. E neće, jer ti investiori ulažu ovde isključivo zarad sopstvenih interesa i koristi a ne zarad našeg blagostanja. Mi smo nekada imali gigante koji su zapošljavali ogroman broj ljudi, ti giganti su dobro poslovali a profit koji su ostvarivali ostajao je njima tako da je uvek bilo prostora da se jedan deo tog profita deli radnicima. Tokom ratova i sakncija svi ti giganti su stali, izgubili korak sa svetom i sada je potrebno uložiti velika sredstva kako bi se tehnološki osavremenili, pokrenuli i bili konkurentni. Plan je bio da se ulaganje u te gigante sprovede privatizacijom, međutim šta smo postigli, prvo niko od stranih investitora nije hteo da ulaže u ta preduzeća jer je neisplativo, pa su poklonjeni domaćim tajkunima za jedan dinar, a ti tajkuni su onda rasprodavali tu imovinu i zemljište za mnogo više od jednog dinara koliko su platili, onda smo rasprodali ono što dobro radi, opet za male pare, e u to su investitori uložili ali traže efekte, pa su rekli e neće na tim poslovima 500 ljudi raditi opušteno, nego ćemo otpustiti 350 ljudi a 150 ljudi će raditi 12 sati dnevno i vikendom i praznicima i to za male pare kao jeftina radna snaga da bi što više para ostalo da ti strani investitori odnesu u svoju zemlju. E tako će biti i sa ovim!

ivan

pre 11 godina

Vucić i kompanija su sada "pošteni" jer su započeli novadnu borbu protiv korupcije...i sada mogu da rasprodaju ili poklanjaju Vojvodinu, i ostale nase firme bez tendera uz lične dogovore...

A.Semjonov

pre 11 godina

Arapi, Kinezi,Rusi itd.pokupovase americku zemlju i poslove sirom Amerike,Kanade,Afrike i tamo se niko ne zali zbog toga. Jedino B92 komentatori imaju uvek nesto protiv napretka ili saradnje.Pa dajte vec jednom neki konkretan predlog namesto stalnog i besplodnog kukumavcenja.Mozda vas vlada i kandiduje za nesto!?

Njegos

pre 11 godina

Arapska kultura je nezaobilazna, pa u "mracno" doba pre renesanse svetli poput zvezda koje, vecinu od njih, upravo Arapi otkrise. Njihov doprinos matematici, astrologiji, alhemiji i sveukupnom ljudskom saznanju je nemerljiv.

crni domino

pre 11 godina

Jos jedna ujdurma nase nesposobne vlasti. Posto ne umeju nista pametno da organizuju i urade, prodace sve strancima pa ce stranci da ubiru maslo i kajmak a narodu ce ostati samo za prezivljavanje.
Nasa blentava vlast smatra da nas zemljoradnik ne zna da proizvede dobru i jeftinu hranu, da je nas radnik glup i neinventivan a nasi poslodavci nesposobni da osmisle biznis i proizvodnju.
Nasa vlast je sposobna da uhapsi i maltretira svakoga ko je nesto postigao u zivotu, nasladjujuci se hapsenjima, lozeci kokosare, neradnike, partijske punoglavce i ostali olos ovog naroda, da su oni "zloupotrebom sluzbenog polozaja" opljackali drzavu.
Nasa vlast nikako da prizna da je ona kriva i nesposobna da napravi dore zakone koji bi pomogli seljacima, radnicima i menadzerima da postanu bogatiji i da svako moze da zaradi i deo da da drzavi, cime bi Srbija postala bogata.
Ovako, najlakse je sve rasprodati, proviziju staviti u svoj dzep, pojedince okriviti i naloziti decake sa barikada, svercere, kokosare, punoglavce i nepismen narod protiv svakoga ko bilo sta kaze protiv nesposobne vlasti!
Zivi bili jos koji mesec, oseticete i videti bericet od ove vlasti!

Dubaicanin

pre 11 godina

@neglasac
Sine moj slaboumni, da si nekad izasao iz tvog dvorista mozda bi i nesto naucio o svetu. Isprali su ti mozak ovih godina pa ne znas sta govoris. Ostavi se srbovanja, takvi umovi kao sto si ti su uzrok bede u kojoj zivis.

popeye

pre 11 godina

Pre nego sto pocnete da se radujete, mada ne znam cemu, rasprodaji zemlje valjda, treba da se infirmisete da su im u Emiratima radnici uglavnom Indusi koji rade za 100-200 dolara od jutra do mraka, sto se izgleda smesi i vama.

vredni seljak

pre 11 godina

@Deda
Pa sto mu ne da to sto ej zaraslo u korov istocne srbije nego daje ovo sto je nekada oteto i za cim postoji trka za svaki pedalje vojvodjanske zemlje i nema nista neobradjeno.
Neka nam reciprocitetom seik da par busotina nafte. oce malo morgen.

"Mi da smo znali pametno da koristimo nasu plodnu zemlju nebi zarasla u korov i cekala da neko dodje sa kraja sveta da je kupi i obradjuje. Zato nema sta da kukamo nego da pozelimo dobrodoslicu svakome ko zeli da radi i ulaze pa nek ima koristi a nama kolko udeli to nam je.Nisu oni krivi sto smo mi nesposobni neradnici.Ovi sto kukaju za zemljom neverujem da znaju sta je motika.
(DeDa, 10. januar 2013 10:06) "

seki

pre 11 godina

Lepo vam je govorio gos.EFENDIJA MUAMER ZUKORLIC da vas moze jedino da spasi muslimanski narod,koji zeli dobro ovoj Srbiji da jednom pocne normalno da zivi.Ali prvo treba da resi pitanje ovih sto Srbiju vode u propast zadnjih 20 godina.Ja sam musliman i zelim da zivim u bogatu Srbiju gde cemo svi lepo ziveti,ne samo ovi dosadasnji ministri sa svojom rodbinom.

DeDa

pre 11 godina

Mi da smo znali pametno da koristimo nasu plodnu zemlju nebi zarasla u korov i cekala da neko dodje sa kraja sveta da je kupi i obradjuje. Zato nema sta da kukamo nego da pozelimo dobrodoslicu svakome ko zeli da radi i ulaze pa nek ima koristi a nama kolko udeli to nam je.Nisu oni krivi sto smo mi nesposobni neradnici.Ovi sto kukaju za zemljom neverujem da znaju sta je motika.

moradoh

pre 11 godina

@zoran, 9. januar 2013 23:48

nebuloze pricas. postoji zemlja koja se zove bosna (ili sada bih) i ciji potomci nikad nisu dolazili u srbiju ili iskazivali mrznju prema istoj.
postoje i prva spominjanja istih, pazi pismenih, gdje pise: Bosnjani, Bosnjaci itd. nikad Srbi! postoji rjecnik jednog jezika, rjecnik stariji od najstarijeg hrvatskog ali i srpskog rjecnika. i to je rjecnik bosanskog jezika. ti arapima pricaj sta hoces, i turcima ako hoces... ima ipak nepobitnih povijesnih cinjenica :) pozdrav i sa zakasnjenjem hristos se rodi puno srece komsije zdravlja i ostalog

werko

pre 11 godina

Svaka investicija i svako otvaranje novih radnih mesta je veoma bitno za Srbiju. Jedino sto je logicno jeste da podrzimo Aleksandra Vucica i pozelimo da ovakvih poseta bude jos vise.

Aca

pre 11 godina

Da li Vi to prodajete zemlju nasih oceva i dedova? Koga ste pitali? Ok je da dodju u Srbiju sa kapitalom i uloze u proizvodnju hrane. Ok je da im se zemljiste rentira ili kompenzuje za mehanizaciju i opemu ali nikako da im se proda i to da oni budu vecinski vlasnik. Da li je to normalno? Prodajete zemlju, drzavu ,narod!!! Prst na celo pa razmislite jos jednom. Moze da se desi da se digne kuka i motika! Ne bi valjalo. Ovi pre vas su prodali sve fabrike a vi sad posto nemate sta drugo prodajte zemlju. Sramota. Tako se ne pokrece drzava. Tako se unistava drzava i prodaje.

Саша

pre 11 godina

Никако не дозволити никакву продају земље страним земљама, могу да је узму у најам али не и продаја. Ово није ништа друго но озваничено комадање Србије!

Gnjilanac

pre 11 godina

@ (Andjela, 9. januar 2013 14:02)

A ti bi da se dohvatis seika?!!! hahahaha

A sad ozbiljno: Ovo je dobro za Vojvodinu jer sta god Vojvodina proizvodi, dobar deo zarade (skoro cela zarada i plus neke takse) idu u Beogradu i po velikim gradovima centralne Srbije. Ako seik ulaze, mozda nesto i ostane za Vojvodinu...
Nego sta cete raditi snjim kad se bude pricalo o Nezavisnom Kosovu? Isterati ga iz Srbije i zadrzati sve sto je investirao. Pa pametno to... Samo me on cudi... Da cekamo i da vidimo da li ce nesto od toga biti...

Sremac

pre 11 godina

Ova prodaja (ili pokusaj prodaje) vojvodjanske zemlje ce izazvati toliko nezadovoljstvo medju paorima da je prvi ozbiljan korak ka nezavisnosti Vojvodine. Strasno je sto vlasti u Beogradu tako malo poznaju Vojvodjane i njihovu vezanost za zemlju, a dovoljno bi im bilo da su bar nekad otisli do Sava centra i poslusali "Ratnik paorskog srca".

david

pre 11 godina

Došao čovek sa buđelarom da vidi šta se nudi na rasprodaji. ima čovek,a srbija nema jer "nije mala,3 puta ratovala".emire kupi nas sve. Srbija u UAEU.

investitor

pre 11 godina

a u sto se vi bacate sa ciframa, kakav trilion kad je bdp celog sveta 65 biliona dolara godisnje. Ekonomija ove drzave ne moze da funkcionise zato sto ljudi ovde ne znaju da broje. Aj zapamtite da jednom da mi koristimoi dugu skalu brojeva a ameri kratku.

Sajo

pre 11 godina

Vec 17 godina zivim u Nemackoj,obisao sam celu evropu popreko i uzduz,kada sam napustao Srbiju tada nisam znao ali sada znam...NAJLEPSI DEO EVROPE JE OD INSTAMBULA DO BECA...os Crnog mora do Alpa...i to ubedljivo,sa najplodnijom zemljom,sa najepsom klimom,sa izuzetnom prirodom gde sve raste kao iz vode...Ni mi ni Bugari ni Hrvati,ni Makedonci...niko sa te prelepe zemlje nezna da koristi te bogom dane lepote i resurse,odnosno nece niko da radi uz tipicnu nasu rec NE ISPLATI SE...A Arapima se isplati i te kako...mi bijemo bitke iz 16 veka...rastzurismo jednu divnu zemlju koja je bila i politicki i ekonomski ZA UGLED u svetu i bila je i pitali smo se a sada posle svih bitaka cekamo da nam neko UDELI MEKI KREDIT..Rusi..EU a sada i ARAPI...Vi nemate pojma sta to ARAPIMA znaci kada dodju iz svoje pustinje u nasu divnu zemlju,,,PA njihovo poimanje dzeneta(raja)je kao sto je Srbija sa puno cveca plodne zemlje vode i puno lepih zena...ARAPI KUPUJU NE SAMO KOMBINATE VEC DZENET-RAJ DOLASKOM KOD NAS...A vi sugradjani samo OPUSTENO i u kukanje NE ISPLATI SE...

Mostar-BiH

pre 11 godina

A što se tiče ovih kredita, islamskih kako neko reče, pa imate u Sarajevu već godinama BBI banku. U biti su banke uvijek iste, ali slažem se da postoje neke razlike, tj. da su ove Islamske barem malo "humanije". Medjutim, kredit je kredit i ako ga neznas uloziti i okrenuti paru i zaraditi, opet si najebo.
Eto moje komšije, sretno i radujmo se svi ovim vijestima, a eto neka mi vas dobijemo u košarci na Eurobasketu hahaha.Ono znaš kada Mirza Teletović tricama napuni koš do vrha hahahahaha. I shvatite ovo samo kao navijačko zadirkivanje, a ne nikakvo nacionalno podbadanje. Jebo ljudi te gluposti više...

JIMI

pre 11 godina

Sada ce se neko bogato omrsiti!!!!!!!!!!!!!!!!
Ko šiša naše ljude po pitanju restitucije uzeli komunisti a uzeli i kvazi
Demokrate!!!!Prodali bi i rodjenu majku samo da ostanu na funkcijama!!!!!!

mikin

pre 11 godina

"samo vi dajte zemlju strancima, al nemoj posle da bude "student nije upalio zito " ! (homemaster, 9. januar 2013 23:37)"
-------------------------------------------
A onda ce da se iscudjavaju "odakle Saricu pasos i licna karta"!

mikin

pre 11 godina

Ovaj clanak me neodoljivo podseca na one nase humoristicke serije!

"Izvesno je da će kompanija "Al Dahra", koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje. Naša država će ostati manjinski suvlasnik u ovim kombinatima."
----------------------------------------------------------------------
Neka nam je Bog u pomoci! Kako je krenulo, ni hrane uskoro necemo imati.
ps. a onda se pitate kako se to sve dogadja srpskom narodu!

Ljilja

pre 11 godina

Hrana i sposobnost proizvodnje hrane je STRATESKA stvar buducnosti. Nisam sigurna da je raspodela vlasnistva na poljoprivrednim kombinatima bas najbolja....da nam se ne desi k'o Ruminima nekada..oni gladuju i jedu hranu najnizeg kvaliteta a sve kvalitetno je islo za USSR... ne bi valjalo...

Djordje

pre 11 godina

A moze li prvo ambasada, ajd neka bude i konzulat, pa cemo onda dalje ... ? Ima nas u Emiratima dovoljno ... a ko je imao posla sa pokusajem ambasade u Egiptu zna zasto.

Milan

pre 11 godina

Smatram da je princ dobronameran ali kada bude video(a već jeste) sa kakvim narodom ima posla,pobeći će u petak i zaboraviti gde je bio tri dana.
Kako da ima poslove sa ljudima koji kradu od skupštinskih dnevnica za gorivo kao da će voziti Mercedes slona do Emirata a ne maknu se iz Beograda?
Za primere većih lopovluka ne treba trošiti ovu moju wireless tastaturu i baterije.

Spasonosni Leteci Krastavac

pre 11 godina

I tako se "popalimo"...dodje Putin - evo milijarde, dve, tri...gasovodi, toplovodi, naftovodi...brze pruge, sve cveta...prodje mesec dana i vise niko nista ne pominje...evo ga sad ovaj kupuje Jat, stizu milijarde...bla bla bla...i tako ti pricam ...

nije nego

pre 11 godina

@Agurd. vazno je da vi znate sta hocete i da iz vas izvire iskrenost i ljubav prema bliznjem. A sto se tice princeve posete--bizns je biznis i tu nije potrebna ljubav nego je dovoljna korektnost i poslovnost. Interes je interes. Tako je i na istoku i na zapadu, pa valjda cemo i i"mi izmedju" da to vec jednom naucimo.

Strucnjak

pre 11 godina

Citam ove komentare i grohotom se smejem, zamisljam ljude kako sede u fotelji ceo bogovetni dan i gledaju kako da izbace svoje frustracije. 90% ove nacije su besposlicari koji ni ne shvataju da se osecaju prazno bas zbog toga sto ne rade, covek je stvoren da radi a ne da sedi pred ekranom, da se pravi strucnjak, politicar , naucnik. Prvo se treba skolovati, pa malo prakse, pa onda uvaziti sebe odredjenom titulom. Covek je dosao da nam ulepsa buducnost i da nam bar malo ulepsa ovu surovu odvratnu realnost u kojoj zivimo svaki dan. Ja sam iskreno upao u klinicku depresiju jer ne znam kako da pronadjem izlaz odavde, voleo bih da odem ali ne da crncim na baustelu, kao mnogi nasi ljudi koji nista van skela nisu ni videli od recimo, Nemacke, voleo bih da odem kao student, i trudim se. Medjutim mirim se i sa cinjenicom da mozda ne uspem, i ostacu ovde, i meni ce neki tamo stari pacenik od 55 godina sa slobovim idejama, da ruinira buducnost? :) E pa nece moci, da cutis i da pustis nas mlade da vodimo, doslo je nase vreme a mi zelimo da zivimo kao i svi Evropljani, tebi je vreme da se povuces i da zacepis usta :) Ajd pozz ljudi i demo u buducnost :D

SRBboy

pre 11 godina

@Agurd
Boze dragi koliko mrznje ima u tvom komentaru.
Pa jedan od bogatijih ljudi u Srbiji je vlasnik jednog od najvecih trgovinskih lanaca(da ne reklamiram) inace rodjeni Jordanac-Musliman
Dalje u Srbiji ima na stotine studenata iz muslimanskih zemalja i nikome nista ne fali.
Mi Srbi postujemo Islam a o tome ce najbolje posvedociti nas Reis ul ulema Adem Zilkic ili nas voljeni beogradski Muftija Jusufspahic.
Kazes da u arapskom svetu kada nekog hoce da ocrne kazu da je ko Srbin.....koja laz...godinama poslujem sa firmama iz Egipta,UAE i Kuvajta,bio sam tamo minimum 20 puta...Arapi Srbe vole kao i Srbi Arape,imamo slican mentalitet i tvoja laz to nikada nece promeniti.
Bolje se ti preispitaj u cijem srcu lezi mrznja i idi u Dzamiju da procistis dusu a ne da ovako blatis jedan narod i siris mrznju prema istom.
Seiku zelim dobrodoslicu,ne mora nista da ulaze hvala mu na poseti kao i celom arapskom svetu.
pozdrav svim ljudima dobre volje.

osmisliti

pre 11 godina

Zakonom bi trebala da se propise trajna zabrana promene namene, kupljenog poljoprivrednog zemljista.Treba biti jako obazriv u tome sta se daje i kako se daje.Da ne dodjemo u situaciju da nemamo sta da jedemo jednog dana.Jedino je malo diskutabilno sto mi imamo politicke probleme trenutno na Kosovu a oni su priznali Kosovo kao samostalnu drzavu i to medju prvima,pa se bojimo da tu ne bude za nas nekih problema, kada su oni u pitanju.Mislim da ne bude nekih posle uslovljavanja i tako...

Slobodan

pre 11 godina

Pogledajte samo u rubrici auto, "Londonci se bune zbog bucnih arapa". Nisam mogao da verujem svojim ocima i usima, na ulici i parkingu(bar je na snimku tako), ne moze se videti auto jeftiniji od 200.000 ojra. Ne bmw, audi i slicno, samo aventador, vejron, 599 i slicne zveri.

Sad zamislite ovog abu bekira, mislim da 99% komentatora(ukljucujem tu i sebe) nije u stanju da zamisli koliko je "tezak" ovaj covek. Njemu mi izgledamo kao ona musava, gola i bosa decurlija koja se igraju u blatu ispred kartonske kuce koja prokisnjava i koju ce sledeci povetarac da oduva, dok su im roditelji otisli u obilazak kontejnera da nabave malo hrane.

dragan

pre 11 godina

A tender? A javna nabavka? A usteda?
Po kom zakonu? Prekoracenja ovlasecnja? Zloupotreba polozaja?
Pa kud sa Mladjom?
Od rejting!!!!

Александар Џунић

pre 11 godina

Само 200 милиона евара? Ваљда је само толико понео у новчанику.

4-eu

pre 11 godina

Malo sam pogledao komentare. :)
Neki ljudi su zaista neverovatni. Nikako covek da vam ugodi.

Ovo je super ne samo za Srbiju, nego i za region.
Jaca Srbija, jaci region.
Podrzavam ovo.

Srx

pre 11 godina

Citam vest i ...
Pa covek ce da nam kupi sve sto imamo, ostavite nesto i za nas :-)

Nek se realizuje 20% od svega sto je pomenuto i u Srbiji ce se to osetiti na svim nivoima.

Niko

pre 11 godina

"Pa sto mu ne prodaju kosovo po povoljnim uslovima, da ne moraju vise da se bave deklaraciom.
(Mirko, 9. januar 2013 23:22)"

Zato sto nemaju tapiju na Kosovo to ce Taci i ekipa da prodaju..

Sheki

pre 11 godina

Ovo je rezultat saradnje Vucica sa Amerima. Zar mislite da Uae ulazu negde bez da dobiju zeleno svetlo od USA? Pa oni su najbolji saveznici Amerike u arapskom svetu, zato su i u zadnjih 5-6 godina ulagali ogromna sredstva na Kosovu a pogotovo u Albaniji gde njihove investicije mere se miljardama dolara

lev

pre 11 godina

Svi vide da ce poljoprivreda za desetak godina imati moc vecu nego sto ima nafta danas. Jedino je nama poljoprivreda "seljacka" i prevazidjena.
Umesto da mi tada postanemo novi 'Emirati', oni ce tada opet nas da snabdevaju, samo hranom, ko sto su nas do sada naftom.

Optimista

pre 11 godina

Znam samo jedno,amerikanci su najvise zaradili od arapa od njihovih kredita obrcuci njihov novac u svojim bankama,ako se on isto drzi islamskog zakona a sigurno je tako kod njih su kamate protiv Islama,onda je to lutrija za nas.Iskoristite ovo gospodo politicari on moze bez nas jos hiljadu godina a mi smo na rubu propasti.

mrzups

pre 11 godina

Kada nasi vec ne mogu da poprave stanje u poljoprivredi, moze valjda neko drugi... UAE ipak zudi za hranom... Iako imaju para, ipak je bolje napraviti koloniju u drugoj zemlji i dati posao za sitne pare, i veci deo proizvoda transportovati u svoju zemlju...

prokleta avlija

pre 11 godina

ma jeste i Diznilend ce da naprave i Park iz doba Jure i fabriku Deda mrazovih poklona...ma ajde bre...realno,pricao mu deda kako je dobro bilo zezanje u Karadjordjevu za vreme Tita pa dosao unuk da proveri i da pobije ono par jarebica,voluharica i dabrova sto je ostalo...jedina nepoznanica u celoj prici je,koji je djavo dolazio usred zime...i ako vec ima 1 trilion dolara u steku sto ne odvoji 17milijardi(sto je 1,7% svega sto ima) i ne izgradi kanal Dunava-Morava-Vardar_ Egejsko more pa da lje ka Pacifiku,sa tom lovom u kesu mozemo cirka da pocnemo da zidamo u aprilu a kanal je gotov do nove godine

gom

pre 11 godina

lepo je ovo zaista sto se ulaze u nasu zemlju ALI mene zanima da li ce preko poljoprivrede ujed. arapski emirati uvesti i genetski modifikovanu hranu(GMO) u nasu zemlju. poznato je UAE ima dobre odnose sa SAD i sto ameri ne bi mogli napraviti dogovr s njima oko uzgoja semena kad ce UAE u tom trenutku imati hiljade i hiljade hektara u svojim rukama

Agurd

pre 11 godina

Hehe...Ne mogu da se nacudim.Kako se Vucic grli sa princom.Plus malo skratili snimak da se ne vidi prisni zagrljaj.Sada nema cetnika svi su "demokrate".Sad su Muslimani dobri.Ne smetaju niti haljina niti obelezja islama.Nije vehabija iako ima bradu.Ne smeta brada sad.Cudim se srpskom dvolicnjastvu i dvostrukim arsinima.Kako li se samo obican srbin ulizuje za pare kad mu se vlast ovako ponasa.Mislite da je princ glup i da ne vidi da ga postujete samo sto ima para.Moracete da promenite iz korena svoj odnos prema muslimanima i islamu.Zasto glumite? Mislite da princ ne vidi vasu glumu? Mnogi iz vlasti bi bili izvrsni glumci za holivud.Mislite da princ ili neko njegov nece pitati Muslimane kako se odnosite prema njima u Srbiji? Coveka i nacije gledate samo kroz interes.Znam da ce vas moj komentar boleti.(ako uopste i bude objavljen).Citam komentare i cudim se.Vecina srba i ne zna sta hoce.Delujete mi ko ljudi koji bi nabrzinu da otmu pare coveku pa posle da nastave sa nacionalistickom politikom vredjanja islama i muslimana.Osim toga u arapskom svetu kad hoce za nekog da kazu da je zao,neiskren,dvolican,beskrupolazan,podao...kazu ovaj je ko srbin.
Iskreni savet:Postujte Muslimane i islam, prvenstveno one koji su u srbiji pa i ostale po svetu, doci ce mnogi da uloze novac.Ja licno znam da su neki princevi hteli da dodju.Ali...Otvorio covek srbin pumpu na auto putu sa halal restoranom za turke ,a vi drvlje i kamenje po njemu.Neiskrenost je kratkotrajna i ne isplati se.Jadno...

Slauter

pre 11 godina

Ovaj će nam uvesti GMO i kontrolisati dobar procenat obradivog zemljišta. Grci prodaju ostrva, Hrvati Plitvice, mi zemljište, pa ćemo videti gde će ko stići.

Savatije

pre 11 godina

Super. - A sto se komentara tice, ljudi nemojte se cuditi, to je vecinom po partijskom zadatku, tako bi bilo i da je suprotno. Mada, i komentari ovde ne sluze vec odavno da neko kaze nesto pametno ili da prosledi dodatnu informaciju, vec da se izbace frustracije.

uzas

pre 11 godina

Hajdemo da se kladimo da nece kupiti JAT jer bi to vec bila velika sposobnost nasih politicara da mu ga uvale, da ce kupiti vojvodjanska preduzeca i prodati zemlju, a prodaja se kao po obicaju u Srbiji naziva investicijom - razlika, ovaj put je u pitanju zemlja. I da od kredita, mekih kredita, banke itd, mi obican narod nemamo apsolutno nikakve koristi jer je to kredit, to se vraca. Sve u svemu sta ste uradili politicari - prodali zemlju, ali ovaj put bukvalno!

zoran

pre 11 godina

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Ko se ljuti na Muslimane..?? Malo si pobrkao lonchice, kako kaze nash narod.
Kao prvo, jedino Srbin menja nacionalnost, poreklo, jer je prihvatio drugu veroispovest. Kada to isprichah prijateljima iz Katara, Muslimani, ne verovashe i slatko se nasmejashe. No, kako slabo edukovanom Srbinu da objasnish da je on Srbin te i te vero-ispovesti, a da nije Arapin..???? Gotovo nemoguce. Vidish, to je vec stvar obrazovanja.
Znachi ljuti se Srbin na Srbina, jer jedan od dvojice ne poshtuje zemlju u kojoj je rodjen, chiji jezik govori, vodu pije. Ne poshtuje zemlju u kojoj su rodjeni njegovi pra-dedovi. To je ono shto moze da naljuti choveka, a ne njegova vera. Pravi vernik, nikada, ali nikada nece da rusi zemlju u kojoj zivi, chak i da u njoj nije rodjen ili , po korenima, ne pripada tom narodu, odnosno razlichite je ancionalnosti. Po tome se vidi nivo duhovne zrelosti.

cofi

pre 11 godina

Nije nikakva nesreca biti bednik materijalno ali bednik u glavi i te kako zato bezi care tamo gde ti je najlepse a ostavi ovaj trulez da i dalje trune jer mi volimo tako!

Kukavica

pre 11 godina

Rasprodasmo svu zemlju... Jadna nasa zemlja sa nama. Preci nam se u grobovima prevrcu, dosta vise ako za Boga znate! Ovaj u carsafu je dosao da vidi moze li jos sta da se iscedi iz ove napacene zemlje, sta njega zanima kako ce biti nasem narodu. Ljudi, probudite se dok nije kasno! Nestacemo potpuno!

tajkun

pre 11 godina

suludo je prodavati kombinate. 50% on 50% drzava. dati mu sva upravljacka prava. Bolje da nam neda nikakvu donaciju nego sto mu prodajemo zemlju. to je veleizdaja. znaci stranci mogu da dodju i pokupuju ama bas sve. Ovamo se kao borimo za Kosovo a sa druge strane rasprodajemo i ovo malo teritorija sto imamo. Sramota ko nas vodi. Nadam se da ce neka nova generacija politicara ovim sadasnjim suditi zbog prodaje drzavnih teritorija.

Niko i ništa

pre 11 godina

Mi smo Srbi, božiji narod - preživeli sve i svakog, vaskrsli, bla-bla-truć-truć...
Ma dajte - nismo sposobni ni za čačkanje nosa. Da smo znali, ne bi nam poljoprivreda, kao i sve ostalo, propalo. Uvek smo u krizi, uvek smo u bedi i nemaštini... Mi smo nesposobni i lenji, i tako smo i zaslužili. Nek' radi onaj ko želi i zna - bolje nego da sve propada. Naše zgrade, koje su izgrađene u Titovo vreme, nikada nisu okrečene - niti će !!! O čemu dalje da pričamo ! Bože - gradimo Belvil naselja, a sela gore !!!
Nismo mi ni poljoprivrednici, ni državnici, ni ljudi. Tako mala zemlja, a Vojvođani i Srbi iz južnijih kajeva ne mogu da se sporazumeju. Mi smo obični paraziti.

strsljen

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem... Pa kakvi smo mi to ljudi???? Pljuju po svemu a verovatno nemaju pojma ni oni sta pisu. Ljudi doveli coveka koji hoce da ulozi u ovu jadnu zemlju, da ozivi poljoprivredu, zaposli nase ljude, konacno postavi sisteme za navodnjavanje a mi pljujemo, sprdamo se i ni jedan pozitivan komentar! Pa sta bi trebalo da se uradi da bi mi bili zadovoljni, ne mogu da verujem kakvi smo! Kakve veze ima sto je arap, sto je UAE bez carinska zona, to je bitno a sto se nece zito i kukuruz susiti svake druge godine, sto ce hiljade ljudi dobiti posao, sto cemo moci da izvozimo to nema veze, to nije bitno... Ovi nas do juce opustosili, pokrali, unistili, ponizili a sad kad novi dovode ljude da ulazu e to ne valja!????

Mirjana!

pre 11 godina

Hvala ti Isuse, hvala i Alahu! A zluradi neka govore sta god zele. Nego, posto sam iz KG-a, nesto mi ovaj izvoz oruzja upade u oko. Dace Bog da sve bude, samo malo, makar jednu kap vere imajte, ovo je ipak dobro. Srbija ima ogromne potencijale koje ne moze ni pokrenuti ni iskoristiti bez stranih investicija. Zemlja se ne prodaje (onima koji tumace tekst na svoj nacin, a ne kako je napisano) nego se daje u zakup na neodredjeno! PA STA? Bar ce nesto da se radi. 1500 inzenjera, EJ! I to za samo jedan projekat, a gde su radnici za fabriku, menadzeri! Bice, ljudi, makar vredi malo strpljenja i optimizma. Sve je to dobro. I ta banka ce biti novost, pa tek kombinati koji ce imati pune ruke posla. Pa vodovodi po Srbiji. Pa JAT! Sada mozemo da nabrajamo. Ovo nije bajka, niti cemo postati preko noci razvijena zemlja, pogotovo ne od ulaganja jednog jedinog stranca, ali jeste matematika, logika i malo vere. Jedno dobro povlaci jos mnogo drugih. I nije ovo zahvaljujuci politicarima i biznismenima. Ovo je zato sto je Srbija sama po sebi zemlja ogromnih neiskoriscenih potencijala i prirodnih bogatstava i mogucnosti. Pa nemojte bas svaki put samo da terate neku kontru samo da bi iskali svoju isfrustriranost teskim i napacenim zivotom. Dajte recite Bogu, ako ste pametni i makar malo prosveceni, jedno hvala. Sta stalno nesto kukate, pa i kad nema razloga vi bi da sve bude crno, da se pokazete kao mucenici jedini na svetu. Jeste, namuceni smo, ali neki ne znaju ni da cene ono sto treba. Stidite se svi zluradi nevernici, evo ja cu umesto vas da zahvalim kome treba! Mozda nece ici pravo u moj dzep, ali MOJA SRBIJA ima neke sanse i ja zelim da ostanem u njoj!

Novak

pre 11 godina

Inace, jedini razlog zasto kupuju kombinate je zato sto je stranim drzavljanima zabranjena neposredna kupovina poljoprivredne zemlje na nasoj teritoriji. Ovo sa kombinatima, e to je rupa u zakonu. Sa sve vecim brojem stanovnika na globalnom nivou, meni je jako zao sto mi nismo ulozili tih par stotina miliona u poljoprivredu (a mozemo, koliko para baca drzava na gluposti), nego sto ce neko drugi to da ulozi i onda ce njemu da ide profit... I to profit koji ce da se konstantno povecava.

Pera ložač

pre 11 godina

Imam i ja jedan plac pogodan za poljoprivredu, nije veliki ali ja za razliku od gore pominjanih prodavaca jesam vlasnik tog placa. Investicije su OK ali prodaja tuđe poljoprivredne zemlje nije.

Barola

pre 11 godina

Ovako su davno i Albanci kupovali zemlju po Kosovu od Srba velikih hriscana i vernika...ali Srbin nevidi dalje od svog...i posle su nam svi krivi samo ne mi.

Milos

pre 11 godina

Cudno je toliko seikovo interesovanje za Srbiju. Nesto mi se cini da je 250 evra godisnje za iznajmjivanje hektara zemlje malo u poredjenju sa godisnjom stanarinom za dvosoban stan na primer. Mozda tu lezi zec. A sto se tice podatka da UAE rastu najbrze na svetu po stopi od 3 i nesto odsto je toliko smesno kao da su rekli da je Srbija najrazvijenija zemlja Evrope! :D Kina na primer raste 8,5% godisnje u realnim velicinama.

beo

pre 11 godina

Ja bi mu uz sve sto kupi gratis dao i one porusene zgrade u Kneza Milosa u Beogradu tj zgradu Generstaba i MUP-a. Bar da naprave nesto od njih a ne da stoje kao ruglo i kada stranci prodju svi vise pomisle, zar je drzava toliko jadna da ni posle skoro 14 godina nije mogla da popravi zgrade lli naprave nove a ne o bombardovanju. Setim se kada je bila Evrovizja u Beogradu da su mnogi ucesnici bili sokirani prizorom ispod gazele onog divljeg nelegalnog naselja i moze se reci sokirani sa srusenim zgradma u centru i cudilo ih je sto one nisu popravljene to je bilo 2008 godine 9 godina posle bombardovanja.

Milos

pre 11 godina

Sad kad je dosao ovaj seik sa avionom punim para mozemo da raspustimo Vladu! Ovaj seik je resenje svih nasih problema Galenike, Zelezare, Jata, PKB, koridora 10, Zvezde! Ne bi me cudilo da otkupi i Kosovo i pokloni ga Vucicu i Dacicu!

povlacim se

pre 11 godina

Citajuci neke komentare mogu samo da kazem jedno baksuzi bili baksuzi ostali.To su srbi!Ja odoh vani napokon a vi i dalje zivite u proslosti kako ste vi jeli kasikom dok su drugi jeli prstima i pozivajte duhove Obilica,Lazara itd. dok vam ne dojadi a nece nikad u to sam siguran!

Velja

pre 11 godina

@carinik Dinkić
ahahahah on je ukrao i japancu bajs nego posle izmontirali onog lika na videu se ne brukamo. Dinkicu care, Dinkicu care, Dinkicu care ....... ... ....

mala

pre 11 godina

Seik silno blago nudi hoce zamnom da poludi i veliku kesu dresi da probleme moje resi./.........Seik ne zna zelje moje ne zna kako stvari stoje i da celi Kuvajt ima osto bi u dugovima...

jovo

pre 11 godina

Kraju šala ljudi, ali naj ozbiljnije mislim da se ovo sa prodajom zemlje nije smelo desiti. Trebalo je birati neku varijantu koncesije na određen vremenski period,ovo nema smisla

Zoran

pre 11 godina

Ako princ bude investirao u državu, bude pokrenuo neku proizvodnju, taj će imatu tu i sopstvene ljude tad oni će dovući svoju familiju, sopstvene radnike. A tada će biti potrebe za Džamijama, ljudi opet pod arapima, nije li bilo dovoljno 500 godina po turcima. Srbija opet pod otomanskim carstvom. Propuštamo ih kroz mala vrata.

Laki

pre 11 godina

Kako postati roblje u sopstvenoj zemlji:

1. Uništiti preduzeća koja su stvarale prethodne generacije,
2. Jeftino ih prodati (pokloniti) tajkunima,
3. Na kraju rasprodati i plodnu zemlju.

E moj Srbine, ne piše ti se dobro...

Ludi Milojko

pre 11 godina

Mislim da su provalili da izumiremo. Eto njima prazne zemljice!!!
(lepa brena, 9. januar 2013 15:32)

Hiljadu pluseva, Breno za komentar! Ipak će Turska biti do Beča! Ne beži džaba Đeprđe u Rusiju, shvatio čovek da će i Francuska biti arabija!!

Bogdanovic

pre 11 godina

"Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje."!?? Sta zezate coveka! Sto mu niste dali za djabe!? On ce jadan jos morati da proizvodi Biogorivo, a nama je jednostavnije da uvozimo psenicu i kukuruz nego da je sami proizvodimo, a da ne pricam o tome da jos treba da se i izvozi! Radje i beduinu iz nekakvih pustinja nego domacem seljaku! STRASNO!!! Ti ljudi su 2012 kupili od amerikanaca 60 milijardi$ (milijardi $ !!!) oruzja! Sta to njima treba od nase vojne industrije? Mota vas kao malu decu! A ceo taj JAT kosta verovatno koliko i njegove garaze i staje za automobile i kamile!? Prodaste bre i boga i narod a sada nam i zemlju rasprodajete Bednici i Bedaci! Kako to da on zna sta ce sa zemljom i JAT-om , a vi neznate!?

nesa

pre 11 godina

Samo neka ulazu i tako ce tamo raditi nasi ljudi. A ko nije bio u UAE moze ovde da prica svasta. Da nam je samo cetvrtina njihovog standarda mogli bi da pevamo. Nego ,,dezurnim,, kriticarimane nista ne valja. Ni kad neko ulaze ni kad ne ulaze. Tih negativaca mi je vise puna glava.

pitalica

pre 11 godina

Koji je emirat u UAE bio na ivici bankrota pa su mu novac dali celnici drugog emirata iste drzave.
Sto se tice prodaje poljoprivrednih kombinata, crno se pise gradjanima Srbije , jer cemo sa ovim bedama od primanja pored ekonomske cene struje, gasa... da placamo i ekonomsku cenu hrane tj da nam cene naseg voca i povrca budu kao sto su cene u nekoj bogatoj skandinavskoj drzavi, samo sto oni imaju 5 puta vece plate od nasih.

ode zemlja u ...

pre 11 godina

@GORAN "Moja ideja je da ipak mi sebi pozovemo stručnjake koji će nas naučiti kako, uzmemo kredite kojima ćemo izgraditi potrebnu infrastrukturu i da radimo sami. Resurse imamo i ljudske i prirodne, treba samo da imamo i umne."

Svkakavih komentara moze da se procita ovde, a najsmesniji su ovi sto kukaju za prodaju zemlje! Pa nece arapin odneti tu zemlju u UAE, a ovde ostaviti rupu. I kakve su to gluposti da nas neko nauci da uzimamo povoljne kredite, pa Srbija je toliko zaduzena da ne moze da dobije ni pretplatu za mikijev zabavnik na odlozeno. Pa sad u Vojvodini ima drzavnih preduzeca poljoprivrednih koja svakim danom padaju u vecu krizu, zato sto ih ovi politicari sisaju na lokalnom novou ko kravu muzaru. Samo u okolini Sombora ima vise poljoprivrednih preduzeca koje kontrolise drzava i koja su u totalnom kolapsu, PP GRANICAR iz Gakova je bio pojam poljoprivredne firme danas svakog meseca imaju platu bruto 18.000.000 rsd a rade jedva 3500ha! Pa da imaju 500 eura zarade po Ha ne mogu da zarade samo za plate. Ako ovaj arapin ima pare za te firme i hoce da ih kupi i da ih podigne iz pepela gde su sad, pa treba ovi nasi iz vlade da ga poljube u d***. Jedino treba napraviti ozbiljan plan da ne moze da zbrise kad se njemu hoce kao ovi ameri iz smedereva, dobili firmu za dzabe, drzava uzela na sebe dugo od 1.7 milijardi dolara i pogasila svoje banke, da bi se on posle nekoliko godina spakovao i otisao jel mu ne odgovara vise!!!

sasa jokic

pre 11 godina

Goran@ Izadji malo ujutru, prosetaj ulicama, procitaj novine, popricaj sa prijateljima. Pa onda probaj da uporedis gde smo mi u odnosu na Dansku.
Ova poseta Princa Zajeda je jedinstvena sansa za Srbiju, mnoge zemlje, ukljucujci i Dansku bi voleli da Zajed ulaze kod njih, tako da ovu posetu kao narod treba posmatrati kao istorijsku sansu.
Ostavite vise uporedjivanja sa drugima, gledajte sta je nama dobro, gde smo mi, i sta nam treba.
Decenijama zavisimo od vremena, kao u srednjem veku, a imamo najvece potencijale u poljoprivredi. Srbija ima 5 miliona hektara obradivih povrsina, a oni uzimaju par desetina hiljada?! Pa neka uzmu i pola od kapaciteta, i neka nasa plodna zemlja dosrigne pune kapacitete, i da se konacno ostvari ono o cemu godinama pricamo, da hranimo Evropu, da nas seljak progleda, da se ljudi vrate na selo, da pospesimo natalitet, da prezivimo kao nacija!!
Ajde malo pozitivnog pogleda na stvari, ne gledajte poklonu u zube!

Brabuskava

pre 11 godina

Treba, uposliti, i dati našu zemlju, nama, a ne nikako drugima, a pogotovo da ona pređe u vlasništvo drugih. Pa zar smo dotle došli, da prodajemo tlo po kom hodamo. Dajte u zakup zemlju svom narodu, koji će plaćati i zakup i poreze i doprinose, i na taj način puniti budžet.
Ne mogu stvarno ovo da razumem, čija li je samo ovo ideja!

Branislav

pre 11 godina

I tako prodade Srbija i ono najvrednije sto ima, a sve to da bi nama bilo bolje i da narod ne bio gladan. Nazalost, tak sada ce biti gladan.

au stigao nam Sultan Sulejman Han

pre 11 godina

Ovaj kako je krenuo da ulaze bice Kosovo do Subotice a ne do Preseva i Bujanovca.On ih je priznao medju prvima, jer su njegovi.
Jos ce da ostavi UAE, preseli se ovde i zauzme Vucicevo mesto.Sta cemo mi onda bez Ace, ko ce da hapsi?

Морава и брда

pre 11 godina

Овакве потенцијалне пословне понуде и сарадњу треба озбиљно схватити и не дозволити да наша страна буде неозбиљна, немарна.

Кад могу да улажу велике паре и купују некретнине по Лондону и УК, треба да раде и у Србији, што да не!

Искористити сваку овакву и сличну прилику!

budalica

pre 11 godina

Opet prodajemo zemlju?? Strašno, koliko nesposobnih ljudi postoji u vlasti! Njihovo najkreativnije rešenje je da prodaju! Sramota! Sramota! Sramota!

Tuzla

pre 11 godina

A gdje je sad ono Vucicu kad kazes ubijte jednog srbina mi cemo stotinu muslimana, a sad su dobri arapi(muslimani) u d... im se uvlacis....

toza

pre 11 godina

A tender, a ponude a izbor najpovoljnijih. Hoće li biti javnog nadmetanja ili dogovorna kupovina i prodaja. Jel se to prodaje privatno ili državno (društveno). I ko je država i šta je država ili smo možda glasanjem dali i tapiju pojedincima (najboljima od najboljih) na raspolaganje državom.

Oliver

pre 11 godina

Pojedini komentari su stvarno neshvatljivi,nipodastavanje posete delegacije tako mocne i bogate zemlje kao sto je UAE je odraz ili totalnog neznanja i nepoznavanja sveta u kome zivimo ili je odraz zle namere,malicioznosti i zlobe koja naravno dolazi iz opozicionih krugova,ciji je patriotizam na tako niskom nivou,da bi vise voleli propast sadasnje vlasti nego da se nesto dobro desi za ovu zemlju.Da li iko misli da bi delegacija UAE potegla put od 6 sati leta dzinovskim Boeingom 777 sa desetinama clanova i to usred januara kada je u UAE 30 stepeni,a u Beogradu 0,da se zaista ne spremaju neki ozbiljni poslovi koji su inicijalno dogovoreni jos pre 3 meseca prilikom posete Vucica i Dinkica UAE?UAE i Katar danas spadaju u neke od najvecih investitora na planeti,dovoljno je videti arhitektonska cuda koja su napravili na svom tlu,dovoljno je videti cije reklame na dresovima nose najveci fudbalski klubovi,koliko para na oruzje trose zalivske drzave poput UAE,Katara,Kuvajta i Saudijske Arabije.Druga vazna stvar koja nas spaja je da je UAE punopravni clan Pokreta nesvrstanih,dok mi sada imamo status posmatraca.Ideja sa lovom u Karadjordjevu je odlicna,jer ce to seiku pruziti ne samo mogucnost dobrog lova,nego i podsecanje na jednog od osnivaca Pokreta nesvrstanih Tita,cije je to takodje bilo omiljeno loviste.U trenucima ekonomske krize zaista je veliki uspeh dovesti ovako mocnu delegaciju,to niko normalan i dobronameran ne moze osporiti.

UAE

pre 11 godina

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=675919#k8472386

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Zato sto je ovo GOSPODA iz Emirata,koji nisu fanatici, za razliku od nasih primitivnih komsija, AL i BiH.

glasac ds-a

pre 11 godina

Prodati strancima toliku zemlju?! Pa posle će oni lebom da nas hrane al po ceni od 10 evra hleb?! I posle demokrate izdajice!? Ako,ako...Tako treba,mast na leba...

Joca-Vrsac

pre 11 godina

Kladim se da je to ona tajkunska zemlja, kupljena od strane partijskih lopova i probisveta koji su prvo sve uradili da upropaste gigante pa su kupili zemlju za bud zasto, a sada , posto im se neradi, daju je u najam ovim beduinima, a srbiju i narod uskracuju za 14 000 hektara najzdravije zemlje u evropi gde ce verovatno da se proizvodi GMO i Biogorivo!!! Mi cemo naravno morati da uvozimo kukuruz i psenicu upravo u vreme kada je u svetu na redu poskupljenje prehrane!

Samouk

pre 11 godina

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Pa, i dolari su zeleni pa ih ne mrzimo..?
Šalu na stranu, većina "nit' vas voli-nit' vas ne voli", ljudima smeta nepoštivanje države u kojoj ste rođeni, kao npr. navijanje za tuđu državu i isticanje tuđih zastava!
99% ljudi u Srbiji živi loše - jedino vi i Albanci tvrdite da je to zbog vaše veroispovesti ili nacionalnosti...?? Ma nemoj, a na koga ja da se ljutim???

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Sta bi vam dedovi i pradedovi rekli kad bi ih vi mogli cuti!Kome dajete zemlju za koju su oni krvlju platili i vama ostavili u amanet!

precanin

pre 11 godina

Da li ste videli Vucica u poslednjih 20 godina , da se ovako iskreno smeje ?
Pa da budemo iskreni, red je da se i on jednom obraduje i nasmeje, zasluzio je, znace to narod da nagradi !

Za Sasu Jokic

pre 11 godina

Zao mi je, ali vas niko ne moze da izvuce iz blata. Posebno ne oni koji su toliko bogati, a nikad ništa nisu radili. Samo od nafte i gasa zive, a ništa svoje nisu razvijali.
Misle da s novcem sve moze.
Neka kupuju, ali zemlju ne smete prodavati, narod se pita.
Toliko bogati, kupuju hiljade hektara zemlje a nama ce dati meki kredit za kanale za navodnjavanje.
Tugo moja, sta smo docekali!

cofi

pre 11 godina

Pa vi niste normalni ljudi. Komentari tipa on je dosao ovde da pokrade ili dosao iz pustinje. Pa njegova porodica moze da zivi od njegovog bogastva jos najmanje 1000 godine, njemu stalo da pokrade ovu nasu crkavicu od zemlje. Ta metafora o pustinji vam isto nepije vodu to moze samo neko da tvrdi za koga je Beograd najveca svetska metropola. Najvise bih voleo da se covek vrati i odustane pa evo vam zadrzite ta vasa prirodna bogatstva u zivite u njima kao sto ste dosad ziveli a u narednih 100 od onih livada i njiva ostace vam samo korov pa hranite se njime. Svi su se do sada zalili se na situaciju, seljaci ostavljaju imanja prodaju traktore uvozite hranu a sada kad se neko setio da ulaze i investira onda se javljaju neki strucnjaci iz poljoprivrede i stocarstva i dele lekcije a ne ustaje vam se iz fotelja. Da ne smaram vise, ovu priliku imate jednom u 100 ne iskoristite li je, zivecete onako kako sam pomenuo gore. Ako ovo uspe onda treba svaki ekspert i besposlicar sa tastature da pljune sebi u lice. Poz!

kentaur

pre 11 godina

neka pokupuje sta god hoce, ali dati mu obradivu zemlju je totalna ludost!! on ce da ulozi 100 miliona ali u navodnjavanje svojih obradivih povrsina sa kojih ce da ubire plodove, a ako kupi JAT iskoristice ga da tu istu hranu izvozi u UAE! A mi? Pa nista, mi dobijemo tih 250e po aru i da nas bog vidi. Ovo je pljacka velikih razmera, a neko se tu dobro ugradio- hmmm, ko da mi je samo znati (vidi sliku)?? Isto bih rekao da ga je kupio MK, Rus, Amer ili Englez. Svi cuvaju svoje resurse, a mi prodajemo zemlju, vodu, mleko, secer, psenicu belosvetskim mafijasima i domacim tajkunima. Da li ima ista i ovoj drzavi sto nije dogovoreno "bratskom pogodbom" ??

pukli smo

pre 11 godina

Koliko zla i mrznje ima u ljudima, pa to je strasno. Da nam neko na tacni da resenje svih mogucih problema, ponovo bi bilo malih i pateticnih ljudi sa svojim zluradim komentarima.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

-За ЈАТ, хвала принцу; моје синове стално молим и преклињем да не лете (или што рјеђе)овом трулом компанијом.
-Само ми је фалила још једна банка у Србији. А вама?

Eh...

pre 11 godina

Cirilica uz de iure zabranjenu latinicu, zene sa maramama u crkvi odvojene od muskaraca, "porodicne" vrednosti uterane u kosti, batinanje stranaca i "izdajnika" obezbedjuje put u raj (oslobadjajuce presude)...
Ima gde i da dodje.
Narocito je interesantno posmatrati sada one koji preziru novac sa zapada, pricajuci o nedostatku duhovnosti i prodaji za sitan novac uz veliku cenu... Pa prvi cete vi biti zrtve dzamahirijske drzave i nesposobnih kabadahija u mantijama, belim ili crnim - bicete raja a ne gospodari, raja koja se seiri, jer je uplasena, ponizena, besna i nemocna, nad obespravljenim zenama i onima koje spahije proglase izdajnicima.
Ako tako nastavite, to "zadovoljstvo" ce se svesti samo na stanovnike jednog malog pasaluka.
Uzdravlje.

adje

pre 11 godina

to je odavno predlagao muftija da dovede seike i investiraju u celu srbiju ali nedadose tajkuni tadicevi.samo tako nastavite i dovodite investitore i ne gledajte ko je ko vazno da se srbija razvija i ulazu svi u nju,vucic je dobro poceo jos da hapsi bivsu vlast i srbija ce krenuti dobrim putem.

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

znaci rasprodaja zemlje i resursa se nastavlja??? a toliko su vam bila puna usta patriotizma!!! niste nista bolji od zutih, cak ste i gori jer ste nas lagali pred izbore!!! a miskovic je uhapsen verovatno da bi se ova zemlja,koju su mu obecali zuti i koju je avansirao, mogla predati ovima u carsavima za bagatelu!!!

Necu_u_Tor

pre 11 godina

Pazi, koja smo mi sramota... Naravno palo za oko sve sto iole vredi JAT Tehnika (ne JAT) i zemlja, zemlja koja je najvece bogatstvo, koja ce biti vece bogatstvo i od te proklete nafte, koja ce u relativno kratkom vremenskom nestati... I sto rece neko, dosli iz pustinje da prebogatu zemlju zemljom uce poljoprivredi... I na kraju, da ne budem pogresno protumacen, jasno je da je ovo neophodnost, ali mi se prosto place kada vidim koliko smo pukli i koliko smo nesposobni!

jeko je vajo

pre 11 godina

al ahli srbijah e majko Srbijo sta si dozivela, hrvati,slovenci, arapi, albanci... svi te redom kupuju... beograd ce se zvati new bagdad...

Милан

pre 11 godina

Добро нам дошао. Боље и они да узму земљу и да раде, притом запосливши мнооого наших људи, него да све пропадне као што и пропада.

Julka

pre 11 godina

Ujedinjeni Arapski Emirati su jedna od najmodernijih drzava, mislim da ce nam saradnja sa njima biti od velike vaznosti, posebno za nase mlade i obrazovane ljude

emigracija

pre 11 godina

Ma ljudi, nemoj da se ložite. Organizujemo se Srbi iz Emirata, nije nas malo ovde, pišemo peticiju šeicima da ne ulože ni dolar u Srbiju. Srbija je postala jedna prevarantska, lažovska i lopovska zemlja sa kojom niko normalan ne treba da ima posla. Mi ovde nemamo ni ambasadu da izvadimo pasoš, kakvo crno strategijsko partnerstvo.

Зоран

pre 11 godina

"Došli ovi iz peska da uče nas poljoprivredi. Pa jel stavio neko prst na čelo?!? Dok je njegov deda jeo kaktuse i tražio vodu u oazi vukući kamilu, mi u ovoj BLAGORODNOJ SRBIJI uništismo sve što je valjalo."

Па што им продајете кад сте толико паметнији од њих? Што сами не радите? Ех, што, зато што не знате ништа, само знате галаму да дижете.

maja

pre 11 godina

Vucic izgleda mnogo bolje ovako, kada radi nesto konkretno, dovodi investitore, brine za bolji zivot, podize zemlju ekonomski i diplomatski..
vise mu verujem tako nego kada preti hapsenjima, izivljava se na politickim protivnicima, izmislja prisluskivanja i ostale afere... ovo je mnogo bolje

dare 011

pre 11 godina

Došli ovi iz peska da uče nas poljoprivredi. Pa jel stavio neko prst na čelo?!? Dok je njegov deda jeo kaktuse i tražio vodu u oazi vukući kamilu, mi u ovoj BLAGORODNOJ SRBIJI uništismo sve što je valjalo. Toliki pašnjaci, reke i izvori pijaće vode. Sami smo sebi najgori dušmani i sa' će ovaj u čaršafu da nam podigne poljoprivredu. Miloše Obrenoviću...izvozili smo meso pre 300 godina a sada uvozimo sve, jer SPS ima kvote za uvoz!!! E moj Miloše...

talle007

pre 11 godina

Znao sam da cete pljuvati!!! Ne znam kako covek da vas zadovolji? Kad bi ste imali 3000€ platu bili biste nezadovoljni. Voleo bih da se vrate stari na vlast pa da se sakrijete u misiju rupu od sramote!!!

Al-Emaraat

pre 11 godina

Saradnja sa Emiratima će biti teška, a možda čak i nemoguća.
Prva - i do sada najbolja - prilika je propuštena kada je bio tender za mobilnog operatera u Srbiji. Tada je pobedio Telenor, a ne Emirates Telecom iz UAE (ja bih rado da zavirim u dokumentaciju i vidim koja je ponuda stvarno bila najbolja).
Tada su Emirati i investitori iz drugih arapskih država shvatili da je Srbija suštinski zatvorena za investicije, i od tada niko iz arapskog sveta u Stbiju nije ni pomišljao da ulaže.
Ovaj susret je posledica Vučićeve posete SAD prošle godine, kada su Amerikanci malo popustili (jer ih je Vučić pozvao da NATO kao KFOR ostane na Kosovu) i svojim najboljim partnerima Emiratima i Saudijskoj Arabiji nagovestili da ni Srbija nije loša za neke početne, ogledne investicije.
Na kraju će se ispostaviti da je ovo dobar pokušaj iz koga NEŠTO može da proizađe, ali da se ne nadamo unapred, nego kada bude.
Ko je upoznat sa detaljima, znaće o čemu je ovde reč...

Zmaj

pre 11 godina

@Goran

Ajde ne pravi se pametan! Kako ce Srbi da zive od proizvodnje hrane kad ih je vlast opljackala toliko da ih je naterala da prodaju zemlju da prezive? A ko je kupio zemlju? Tajkuni! I ti tajkuni su dali procenat onima iz vlasti za usluge. Svi srecni osim sirotinje raje. I kako to u Srbiji drzava subvencionise poljoprivredu? Nikako? U Holandiji niko ne sme imati vise od 100 hektara zemlje pa ti vidi kako ces postati tajkun. Srbija ima izopacenu i iskorumpiranu politicku scenu koju kompletno treba menjati. Od "pozicije" do "opozicije".

glupa Srpkinja

pre 11 godina

Svi pricaju ovde o nekoj nafti a njima je samo deo prihoda,negde oko 40% od nafte.UAE je bescarinska zona i valja se sve i svasta, peru pare do besvesti i nazad.Pa on da je tako velikodusan ne bi imao toliko para.A i veliki su strucnjaci za poljoprivredu,u pustinji i pesku sve radja i naopako da se zasadi.
Samo napred, navijajte za njega i njegove pare, bice Kosovo do Subotice kako su ovi umni novi vlastodrsci krenuli.To je narod njegove vere, hteli mi to ili ne.Priznali su im jednostranu nezavisnost medju prvima.

Kolega

pre 11 godina

Nadam se da Seik nece provesti noc u Beogradu jer postoji opasnost da mu ovi iz vrha drzave isprazne dzepove, poskidaju zlato a i avion moze da dobije noge.
Dobar primer su Akcinari Agrobanke koji ma je ova drzava brutalno otela privatnu imovinu.

carinik Dinkić

pre 11 godina

Ljudi, ja na ovim slikama ne vidim nigde Dinkića, da nije u avionu, čuva stvari uvaženim gostima? Šta ako počne da trkeljiše stvari ljudima? Daj proverite...da ne pukne bruka.

SALE

pre 11 godina

Trebao je da ga saceka Bogoljub Gagic Cherchil,muz Rajne Gagic i cjale Branda Gagicja,jer je on pokazao u Porodicnom blagu kako treba sa shejkovima....:)) plus bi Djoshu i Shpica stavio u odbor za docek...kakvi bre ovi politicari

Bob

pre 11 godina

Ma dosao malo da pogleda zemlju u koji je pricao njegov cale da ima nekog bravara za sefa koji ume svasta a prema najnovijim saznanjima nema bravara nego su unapredili sve u magistre i doktore pa nek ide malo nesto da nauci, jer ako je bravar rasturao sta tek ovi magistri o doktori rade... jadnik ima da dozivi sok zivota kad vidi ove znalce, ima da odmah kupuje konkorda jer sa ovim ide presporo nazad

ludi pera

pre 11 godina

dosao da kupi poljoprivredno zemljiste, pa ce uzgajati
zitarice, povrce i voce, posto nismo sposobni da sami radimo,
tako da nam rusi prodaju energente, arapi hranu. a mi cemo
da uzivamo odmarajuci lagano uz kavicu...

milance86

pre 11 godina

Investicije su Srbiji sada najpotrebnije, jer je nomoguce zapoceti bilo kakav posao bez novca za ulaganje. A nama treba da je drago sto je jedna bogata zemlja kao sto su UAE, zainteresovanja za ulaganje u nasu zemlju.

khm

pre 11 godina

Samo da ne bude dogovor da Srbija od svega ulozenog ima nekoliko milijardi evra godisnje, ali tako da 50% od toga ode politicarima i Beogradu. To je nasa vekovna nesreca i pretnja, lopovi, a ne ekonomska kriza, losa politika i slicno. "Ja pregovaram i meni tri'es posto!"

Joca sejker

pre 11 godina

Nije brate ovaj izgleda ko moj kum Joca, kad je izigravao sejka.A on ne razlikuje sejka i sejker...E da je moj kum Joca sejk, daleko bi dogurali...bili bi dobri ko nasi politicari i tajkuni...

no name

pre 11 godina

Meni ovo deluje ozbiljno, s obzirom da su se svi glavni predstavnici vlasti Srbije okupili oko gosta. Pa, onda preostaje samo da im pozelim srecu, da ne duzim mnogo, nije ovo za potcenjivanje ipak, samo da bude uspesno. Pa, srecno.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

A ne tako davno Seselj,Nikolic i tada mladjani Vucic ispred USA ambasada skupljali dobrovoljce da pomognu "braci Amerikancima"u borbi protiv Islamskog zla!!!
P.S.Koliko li je taj seik dao para za mudzahedine u Bosni i koliko ih je bilo iz njegove zemlje???

eto

pre 11 godina

bilo bi jako korisno da srbija otvori konzulat u UAE i pokuša da uspostavi što bolju saradnju sa arapima. To je ozbiljno tržište za naš izvoz i tamo se pronalaze investitori lakše nego bilo gde u svetu.

Goran

pre 11 godina

1400 godina Srbi žive na ovim prostorijama i bave se uglavno poljoprivrede. Za 1400 godina bavenja poljoprivredom se mi nismo mogli naučiti nište sem kako se seje, sadi, žneje i ore.
Mesto da Srbija danas ima vrhunskih naučnika sa poljoprivrednih fakulteta, mi imamo stare traktore i nekoliko poljoprivrednika koji jedva preživljavaju.
Srbi moji. Proizvodnja hrane je najbolji biznis u EU. U svakoj branži padaju prometi, samo prodaja hrane ostaje jaka i za vreme krize.
Razmislite malo. Ljudi može živeti i bez Iphone i bez kompjutere i bez raznorazne usluge, ali bez hrane nikad.
Ne podržavam ovo. Moja ideja je da ipak mi sebi pozovemo stručnjake koji će nas naučiti kako, uzmemo kredite kojima ćemo izgraditi potrebnu infrastrukturu i da radimo sami. Resurse imamo i ljudske i prirodne, treba samo da imamo i umne.

Ej sheki sheki

pre 11 godina

A gde je Lepa Brena na doceku? Mogla je da otpeva Ej sheki sheki..... dajem plus sto dolazi neko ko ima novca , ali nazalost i minus jer nema nikoga sposobnog u vlasti da to iskoristi na pravi nacin......Sve se svodi na odobrene i nikad neiskoriscene kredite, cekanje na listu projekata i slicno...a Srbija nema sta nema, samo nazalost slepi smo kod ociju..

Investicije su dobre, ali

pre 11 godina

Srbiji je svakako potrebno sto vise investicija.
Ali,zasto niko ne kaze okvire o kojima su pregovarali.
Ako je na dnevnom redu prodaja nase zemlje za obradu, ili iznajmljivanje na desetine godina, onda STOP tim aktivnostima.
Kostunica je poklonio nase izvore nafte i gasa, gubitak je milijarda USD svake godine.
Sve dajte, zemlju ne. Ona jedina hrani nas narod.A to je minimum minimuma.

zoran58

pre 11 godina

Videli su sa kakvom ljubavlju gledamo Sulejmana i procenili da smo najzad spremni da predjemo u islam. Nema veze i onako nije neka razlika.

Vladan Grujić

pre 11 godina

Verujem da svaki narod na svetu ima svoj izraz za "bogatog ujaka iz inostranstva". Mi smo našeg domaćeg, najbogatijeg TEČU uhapsili, pa tražimo bogate ujake napolju, jer se TEČA naljutio i neće da kaže gde drži pare. Ovaj što je došao iz Emirata (UAE) nije nam ujak i jedino može da nam bude dalji rođak po Adamu i Evi. Ali ... ima naftu, gas i PARE. O tome koliko on ima para, govori sastav našeg odbora za doček: srpski Eliot Nes i obaveštajno-bezbedonosni car Vučić, finansijski car Dinkić, šef našeg Pentagona Diković i šef naše CIA Rodić. Mislim da i samog Boga ne bi dočekala tako jaka delegacija.

Stari političar, nova obećanja, verujte mu narode

pre 11 godina

Da li je Vučić uspeo potpuno da izbriše iz glave dugogodišnju mantru Karlovac- Ogulin- Karlobag- Virovitica i potpuno se prešaltuje na novu mantru, borba protiv korupcije i kriminala, a usput i strane investicije? Mislim, da mu se ne pomeša tokom razgovora sa bogatim naftašima, ipak je dugo trajalo ono sa Šešeljem. Ccc, baš se brinem.

anticenzura

pre 11 godina

Ne volim ove na vlasti,ali sprdati se sa ovim Arapima je smesno...realno oni su ozbiljni i mogu da kupe nasu drzavu sa sve nama,a pitanje je samo kako ce se nasi politicari ponasati, i iskoristiti zainteresovanost ovih ljudi za investiranje.
Inace zdrav kapital vec odavno ne stize iz EU,tako da je bolje juriti investitore sa istoka,a ne ove iz EU koji na nas gledaju kao nizu rasu,cast sa nekima iz ozbiljnijih drzava!

pogledajte fotografije

pre 11 godina

Nema ni jedne zene u timu za docek. Da li je to slucajno ili namerno?
(Andjela, 9. januar 2013 14:02)

Jeste Vi slepi? I vas 90+ što ste kliknuli na preporučujem?

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Паз', принц нема значку/беџ са заставом земље (Емирата) на реверу, овај: огртачу.
Сумњиво, к'о да је недај боже онај кнез Долгоруки.
Пуно поштовање Принцу и Емиратима у којима сам радио и жив'ео далеке 1986-те.
Мој коментар се односи на нашу "стварност":
-да ли је, "браћо" радикали (без беџа) наш престолонаследик негдје имао дочек са црвеним тепихом и гардом?
-пољопривредно земљиште сте продали/поклонили (као активни учесници у политици) нашим тајкунима, без помпе.
-у свити за дочек нема Дачића, то ће вас скупо коштати.

Wien

pre 11 godina

Mnogo ste skepticni ljudi ali kada malo razmislim potpuno vas razumem.Samo malo preterujete sa pesimizmom.Ako se ne ostvari neki dobar dogovor nije vam seik kriv nego ovi nesposobni politicari.

Denis

pre 11 godina

Pa sacekajte ljudi da vidimo te projekte I KOLIKO ONI VREDE koji su pripremljeni u Abu Dabiju za investiranje u Srbiju. A posle mozemo da se bavimo crnim humorom ako bude potrebno.

samo primecujem

pre 11 godina

Je li ovaj dosao u vojnu posetu ili privrednu ili u posetu drzavi. Ako je dosao u drzavnu i privrednu onda ga na aerodromu sacekuje premijer.Ako je gost Tome Nikolica onda ispred palate federacije se pravi docek.Izgleda da je u Srbiji postala praksa da sa njim razgovara premijer pa onda predsenik SNS-a,pa sef drzave

Seele

pre 11 godina

Treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Za tako nešto potrebno je raditi na tome da se unapredi ekonomija i uspostavi saradnja sa svima u okviru zajedničkih interesa. Koliko vidim, Aleksandar Vučić je već imao uspešne razgovore u tom pravcu nedavnom posetom UAE-u, a sad su Ujedinjeni Emirati spremni da ulože sredstva u Srbiju. Ova poseta je zato veoma značajna za nas.

DENIS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je vredan ,pozrtvovan i potpuno posvecen poslu koji obavlja. Ocekujemo od ove posete seika velike investicije u privredu Srbije i namensku industiju.

Neko iz investicionog fonda

pre 11 godina

Btw ovaj lik je vrlo ozbiljana faca i pomera dosta stvari u ADIA-i ... Drzavni fond sa 1 trilionom sredstava.... Rekao bih da je ovo najozniljniji investitor koji je dosao u srbiju ikada... Samo je problem sto nasi ljudi u srbiji nisu njegova liga i sto verujem da smo tanki sa ponudom

zakeralo

pre 11 godina

Pih, kakav je ovo bre sheik. Da i malo drzi do sebe avion bi u najmanju ruku bio od zlata sa krilima napravljenim od dijamanata. Ovako covek bruka sebe i ceo emirat.

ALEDEN22

pre 11 godina

Treba malo da sacekamo da nam javno kazu kakvi su to projekti i koliko ce para seik uloziti odnosno investirati u Srbiju, koliko ce se radnika zaposliti , treba da vidimo i ugovore o saradnji naseg ministara odbrane i zamenika oruzanih snaga Ujedinjenih Emirata kako ce sve to uticati na popravku nase ekonomije. Onda cemo moci da hvalimo vladu na polju ekonomije.

zoran

pre 11 godina

Sta li on hoce od nas kad ima sve a mi nemamo nista?
(lesa, 9. januar 2013 14:06)

Nema zemlju crnicu, vec pustinjski pesak, a na njemu nishta ne raste. Samo, mi to shto imamo ne znamo shta da uradimo, pa tako Arapin , iz pustinje, dolazi da nam objasni par stvari u vezi poljuprivrede. Pitace poshto Vojvodina i zavrshio je posao. Tako, mi cemo biti i dalje Srbi u Srbiji bez zemlje. To je nama nasha borba dala da imamo vola za.....sami zavrshite...

Kolega

pre 11 godina

Nakon sastanka za zvanicnicima Srbije, Akcionari Agrobanke ce seiku skrenuti paznju kako su opljackani od strane drzave.
Tesko ce posle toga SEIK ostaviti 1 USD u ovu banana republiku koja pljacka investitore.

Neko iz investicionog fonda

pre 11 godina

Btw ovaj lik je vrlo ozbiljana faca i pomera dosta stvari u ADIA-i ... Drzavni fond sa 1 trilionom sredstava.... Rekao bih da je ovo najozniljniji investitor koji je dosao u srbiju ikada... Samo je problem sto nasi ljudi u srbiji nisu njegova liga i sto verujem da smo tanki sa ponudom

zoran

pre 11 godina

Sta li on hoce od nas kad ima sve a mi nemamo nista?
(lesa, 9. januar 2013 14:06)

Nema zemlju crnicu, vec pustinjski pesak, a na njemu nishta ne raste. Samo, mi to shto imamo ne znamo shta da uradimo, pa tako Arapin , iz pustinje, dolazi da nam objasni par stvari u vezi poljuprivrede. Pitace poshto Vojvodina i zavrshio je posao. Tako, mi cemo biti i dalje Srbi u Srbiji bez zemlje. To je nama nasha borba dala da imamo vola za.....sami zavrshite...

zakeralo

pre 11 godina

Pih, kakav je ovo bre sheik. Da i malo drzi do sebe avion bi u najmanju ruku bio od zlata sa krilima napravljenim od dijamanata. Ovako covek bruka sebe i ceo emirat.

Милан

pre 11 godina

Добро нам дошао. Боље и они да узму земљу и да раде, притом запосливши мнооого наших људи, него да све пропадне као што и пропада.

ludi pera

pre 11 godina

dosao da kupi poljoprivredno zemljiste, pa ce uzgajati
zitarice, povrce i voce, posto nismo sposobni da sami radimo,
tako da nam rusi prodaju energente, arapi hranu. a mi cemo
da uzivamo odmarajuci lagano uz kavicu...

carinik Dinkić

pre 11 godina

Ljudi, ja na ovim slikama ne vidim nigde Dinkića, da nije u avionu, čuva stvari uvaženim gostima? Šta ako počne da trkeljiše stvari ljudima? Daj proverite...da ne pukne bruka.

talle007

pre 11 godina

Znao sam da cete pljuvati!!! Ne znam kako covek da vas zadovolji? Kad bi ste imali 3000€ platu bili biste nezadovoljni. Voleo bih da se vrate stari na vlast pa da se sakrijete u misiju rupu od sramote!!!

Wien

pre 11 godina

Mnogo ste skepticni ljudi ali kada malo razmislim potpuno vas razumem.Samo malo preterujete sa pesimizmom.Ako se ne ostvari neki dobar dogovor nije vam seik kriv nego ovi nesposobni politicari.

anticenzura

pre 11 godina

Ne volim ove na vlasti,ali sprdati se sa ovim Arapima je smesno...realno oni su ozbiljni i mogu da kupe nasu drzavu sa sve nama,a pitanje je samo kako ce se nasi politicari ponasati, i iskoristiti zainteresovanost ovih ljudi za investiranje.
Inace zdrav kapital vec odavno ne stize iz EU,tako da je bolje juriti investitore sa istoka,a ne ove iz EU koji na nas gledaju kao nizu rasu,cast sa nekima iz ozbiljnijih drzava!

dare 011

pre 11 godina

Došli ovi iz peska da uče nas poljoprivredi. Pa jel stavio neko prst na čelo?!? Dok je njegov deda jeo kaktuse i tražio vodu u oazi vukući kamilu, mi u ovoj BLAGORODNOJ SRBIJI uništismo sve što je valjalo. Toliki pašnjaci, reke i izvori pijaće vode. Sami smo sebi najgori dušmani i sa' će ovaj u čaršafu da nam podigne poljoprivredu. Miloše Obrenoviću...izvozili smo meso pre 300 godina a sada uvozimo sve, jer SPS ima kvote za uvoz!!! E moj Miloše...

samo primecujem

pre 11 godina

Je li ovaj dosao u vojnu posetu ili privrednu ili u posetu drzavi. Ako je dosao u drzavnu i privrednu onda ga na aerodromu sacekuje premijer.Ako je gost Tome Nikolica onda ispred palate federacije se pravi docek.Izgleda da je u Srbiji postala praksa da sa njim razgovara premijer pa onda predsenik SNS-a,pa sef drzave

Ej sheki sheki

pre 11 godina

A gde je Lepa Brena na doceku? Mogla je da otpeva Ej sheki sheki..... dajem plus sto dolazi neko ko ima novca , ali nazalost i minus jer nema nikoga sposobnog u vlasti da to iskoristi na pravi nacin......Sve se svodi na odobrene i nikad neiskoriscene kredite, cekanje na listu projekata i slicno...a Srbija nema sta nema, samo nazalost slepi smo kod ociju..

Mirjana!

pre 11 godina

Hvala ti Isuse, hvala i Alahu! A zluradi neka govore sta god zele. Nego, posto sam iz KG-a, nesto mi ovaj izvoz oruzja upade u oko. Dace Bog da sve bude, samo malo, makar jednu kap vere imajte, ovo je ipak dobro. Srbija ima ogromne potencijale koje ne moze ni pokrenuti ni iskoristiti bez stranih investicija. Zemlja se ne prodaje (onima koji tumace tekst na svoj nacin, a ne kako je napisano) nego se daje u zakup na neodredjeno! PA STA? Bar ce nesto da se radi. 1500 inzenjera, EJ! I to za samo jedan projekat, a gde su radnici za fabriku, menadzeri! Bice, ljudi, makar vredi malo strpljenja i optimizma. Sve je to dobro. I ta banka ce biti novost, pa tek kombinati koji ce imati pune ruke posla. Pa vodovodi po Srbiji. Pa JAT! Sada mozemo da nabrajamo. Ovo nije bajka, niti cemo postati preko noci razvijena zemlja, pogotovo ne od ulaganja jednog jedinog stranca, ali jeste matematika, logika i malo vere. Jedno dobro povlaci jos mnogo drugih. I nije ovo zahvaljujuci politicarima i biznismenima. Ovo je zato sto je Srbija sama po sebi zemlja ogromnih neiskoriscenih potencijala i prirodnih bogatstava i mogucnosti. Pa nemojte bas svaki put samo da terate neku kontru samo da bi iskali svoju isfrustriranost teskim i napacenim zivotom. Dajte recite Bogu, ako ste pametni i makar malo prosveceni, jedno hvala. Sta stalno nesto kukate, pa i kad nema razloga vi bi da sve bude crno, da se pokazete kao mucenici jedini na svetu. Jeste, namuceni smo, ali neki ne znaju ni da cene ono sto treba. Stidite se svi zluradi nevernici, evo ja cu umesto vas da zahvalim kome treba! Mozda nece ici pravo u moj dzep, ali MOJA SRBIJA ima neke sanse i ja zelim da ostanem u njoj!

Al-Emaraat

pre 11 godina

Saradnja sa Emiratima će biti teška, a možda čak i nemoguća.
Prva - i do sada najbolja - prilika je propuštena kada je bio tender za mobilnog operatera u Srbiji. Tada je pobedio Telenor, a ne Emirates Telecom iz UAE (ja bih rado da zavirim u dokumentaciju i vidim koja je ponuda stvarno bila najbolja).
Tada su Emirati i investitori iz drugih arapskih država shvatili da je Srbija suštinski zatvorena za investicije, i od tada niko iz arapskog sveta u Stbiju nije ni pomišljao da ulaže.
Ovaj susret je posledica Vučićeve posete SAD prošle godine, kada su Amerikanci malo popustili (jer ih je Vučić pozvao da NATO kao KFOR ostane na Kosovu) i svojim najboljim partnerima Emiratima i Saudijskoj Arabiji nagovestili da ni Srbija nije loša za neke početne, ogledne investicije.
Na kraju će se ispostaviti da je ovo dobar pokušaj iz koga NEŠTO može da proizađe, ali da se ne nadamo unapred, nego kada bude.
Ko je upoznat sa detaljima, znaće o čemu je ovde reč...

Goran

pre 11 godina

1400 godina Srbi žive na ovim prostorijama i bave se uglavno poljoprivrede. Za 1400 godina bavenja poljoprivredom se mi nismo mogli naučiti nište sem kako se seje, sadi, žneje i ore.
Mesto da Srbija danas ima vrhunskih naučnika sa poljoprivrednih fakulteta, mi imamo stare traktore i nekoliko poljoprivrednika koji jedva preživljavaju.
Srbi moji. Proizvodnja hrane je najbolji biznis u EU. U svakoj branži padaju prometi, samo prodaja hrane ostaje jaka i za vreme krize.
Razmislite malo. Ljudi može živeti i bez Iphone i bez kompjutere i bez raznorazne usluge, ali bez hrane nikad.
Ne podržavam ovo. Moja ideja je da ipak mi sebi pozovemo stručnjake koji će nas naučiti kako, uzmemo kredite kojima ćemo izgraditi potrebnu infrastrukturu i da radimo sami. Resurse imamo i ljudske i prirodne, treba samo da imamo i umne.

Niko i ništa

pre 11 godina

Mi smo Srbi, božiji narod - preživeli sve i svakog, vaskrsli, bla-bla-truć-truć...
Ma dajte - nismo sposobni ni za čačkanje nosa. Da smo znali, ne bi nam poljoprivreda, kao i sve ostalo, propalo. Uvek smo u krizi, uvek smo u bedi i nemaštini... Mi smo nesposobni i lenji, i tako smo i zaslužili. Nek' radi onaj ko želi i zna - bolje nego da sve propada. Naše zgrade, koje su izgrađene u Titovo vreme, nikada nisu okrečene - niti će !!! O čemu dalje da pričamo ! Bože - gradimo Belvil naselja, a sela gore !!!
Nismo mi ni poljoprivrednici, ni državnici, ni ljudi. Tako mala zemlja, a Vojvođani i Srbi iz južnijih kajeva ne mogu da se sporazumeju. Mi smo obični paraziti.

Kolega

pre 11 godina

Nakon sastanka za zvanicnicima Srbije, Akcionari Agrobanke ce seiku skrenuti paznju kako su opljackani od strane drzave.
Tesko ce posle toga SEIK ostaviti 1 USD u ovu banana republiku koja pljacka investitore.

Srx

pre 11 godina

Citam vest i ...
Pa covek ce da nam kupi sve sto imamo, ostavite nesto i za nas :-)

Nek se realizuje 20% od svega sto je pomenuto i u Srbiji ce se to osetiti na svim nivoima.

lev

pre 11 godina

Svi vide da ce poljoprivreda za desetak godina imati moc vecu nego sto ima nafta danas. Jedino je nama poljoprivreda "seljacka" i prevazidjena.
Umesto da mi tada postanemo novi 'Emirati', oni ce tada opet nas da snabdevaju, samo hranom, ko sto su nas do sada naftom.

zoran58

pre 11 godina

Videli su sa kakvom ljubavlju gledamo Sulejmana i procenili da smo najzad spremni da predjemo u islam. Nema veze i onako nije neka razlika.

Denis

pre 11 godina

Pa sacekajte ljudi da vidimo te projekte I KOLIKO ONI VREDE koji su pripremljeni u Abu Dabiju za investiranje u Srbiju. A posle mozemo da se bavimo crnim humorom ako bude potrebno.

zoran

pre 11 godina

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Ko se ljuti na Muslimane..?? Malo si pobrkao lonchice, kako kaze nash narod.
Kao prvo, jedino Srbin menja nacionalnost, poreklo, jer je prihvatio drugu veroispovest. Kada to isprichah prijateljima iz Katara, Muslimani, ne verovashe i slatko se nasmejashe. No, kako slabo edukovanom Srbinu da objasnish da je on Srbin te i te vero-ispovesti, a da nije Arapin..???? Gotovo nemoguce. Vidish, to je vec stvar obrazovanja.
Znachi ljuti se Srbin na Srbina, jer jedan od dvojice ne poshtuje zemlju u kojoj je rodjen, chiji jezik govori, vodu pije. Ne poshtuje zemlju u kojoj su rodjeni njegovi pra-dedovi. To je ono shto moze da naljuti choveka, a ne njegova vera. Pravi vernik, nikada, ali nikada nece da rusi zemlju u kojoj zivi, chak i da u njoj nije rodjen ili , po korenima, ne pripada tom narodu, odnosno razlichite je ancionalnosti. Po tome se vidi nivo duhovne zrelosti.

DENIS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je vredan ,pozrtvovan i potpuno posvecen poslu koji obavlja. Ocekujemo od ove posete seika velike investicije u privredu Srbije i namensku industiju.

ALEDEN22

pre 11 godina

Treba malo da sacekamo da nam javno kazu kakvi su to projekti i koliko ce para seik uloziti odnosno investirati u Srbiju, koliko ce se radnika zaposliti , treba da vidimo i ugovore o saradnji naseg ministara odbrane i zamenika oruzanih snaga Ujedinjenih Emirata kako ce sve to uticati na popravku nase ekonomije. Onda cemo moci da hvalimo vladu na polju ekonomije.

Agurd

pre 11 godina

Hehe...Ne mogu da se nacudim.Kako se Vucic grli sa princom.Plus malo skratili snimak da se ne vidi prisni zagrljaj.Sada nema cetnika svi su "demokrate".Sad su Muslimani dobri.Ne smetaju niti haljina niti obelezja islama.Nije vehabija iako ima bradu.Ne smeta brada sad.Cudim se srpskom dvolicnjastvu i dvostrukim arsinima.Kako li se samo obican srbin ulizuje za pare kad mu se vlast ovako ponasa.Mislite da je princ glup i da ne vidi da ga postujete samo sto ima para.Moracete da promenite iz korena svoj odnos prema muslimanima i islamu.Zasto glumite? Mislite da princ ne vidi vasu glumu? Mnogi iz vlasti bi bili izvrsni glumci za holivud.Mislite da princ ili neko njegov nece pitati Muslimane kako se odnosite prema njima u Srbiji? Coveka i nacije gledate samo kroz interes.Znam da ce vas moj komentar boleti.(ako uopste i bude objavljen).Citam komentare i cudim se.Vecina srba i ne zna sta hoce.Delujete mi ko ljudi koji bi nabrzinu da otmu pare coveku pa posle da nastave sa nacionalistickom politikom vredjanja islama i muslimana.Osim toga u arapskom svetu kad hoce za nekog da kazu da je zao,neiskren,dvolican,beskrupolazan,podao...kazu ovaj je ko srbin.
Iskreni savet:Postujte Muslimane i islam, prvenstveno one koji su u srbiji pa i ostale po svetu, doci ce mnogi da uloze novac.Ja licno znam da su neki princevi hteli da dodju.Ali...Otvorio covek srbin pumpu na auto putu sa halal restoranom za turke ,a vi drvlje i kamenje po njemu.Neiskrenost je kratkotrajna i ne isplati se.Jadno...

Seele

pre 11 godina

Treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Za tako nešto potrebno je raditi na tome da se unapredi ekonomija i uspostavi saradnja sa svima u okviru zajedničkih interesa. Koliko vidim, Aleksandar Vučić je već imao uspešne razgovore u tom pravcu nedavnom posetom UAE-u, a sad su Ujedinjeni Emirati spremni da ulože sredstva u Srbiju. Ova poseta je zato veoma značajna za nas.

Bob

pre 11 godina

Ma dosao malo da pogleda zemlju u koji je pricao njegov cale da ima nekog bravara za sefa koji ume svasta a prema najnovijim saznanjima nema bravara nego su unapredili sve u magistre i doktore pa nek ide malo nesto da nauci, jer ako je bravar rasturao sta tek ovi magistri o doktori rade... jadnik ima da dozivi sok zivota kad vidi ove znalce, ima da odmah kupuje konkorda jer sa ovim ide presporo nazad

Zmaj

pre 11 godina

@Goran

Ajde ne pravi se pametan! Kako ce Srbi da zive od proizvodnje hrane kad ih je vlast opljackala toliko da ih je naterala da prodaju zemlju da prezive? A ko je kupio zemlju? Tajkuni! I ti tajkuni su dali procenat onima iz vlasti za usluge. Svi srecni osim sirotinje raje. I kako to u Srbiji drzava subvencionise poljoprivredu? Nikako? U Holandiji niko ne sme imati vise od 100 hektara zemlje pa ti vidi kako ces postati tajkun. Srbija ima izopacenu i iskorumpiranu politicku scenu koju kompletno treba menjati. Od "pozicije" do "opozicije".

Stari političar, nova obećanja, verujte mu narode

pre 11 godina

Da li je Vučić uspeo potpuno da izbriše iz glave dugogodišnju mantru Karlovac- Ogulin- Karlobag- Virovitica i potpuno se prešaltuje na novu mantru, borba protiv korupcije i kriminala, a usput i strane investicije? Mislim, da mu se ne pomeša tokom razgovora sa bogatim naftašima, ipak je dugo trajalo ono sa Šešeljem. Ccc, baš se brinem.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

A ne tako davno Seselj,Nikolic i tada mladjani Vucic ispred USA ambasada skupljali dobrovoljce da pomognu "braci Amerikancima"u borbi protiv Islamskog zla!!!
P.S.Koliko li je taj seik dao para za mudzahedine u Bosni i koliko ih je bilo iz njegove zemlje???

Kolega

pre 11 godina

Nadam se da Seik nece provesti noc u Beogradu jer postoji opasnost da mu ovi iz vrha drzave isprazne dzepove, poskidaju zlato a i avion moze da dobije noge.
Dobar primer su Akcinari Agrobanke koji ma je ova drzava brutalno otela privatnu imovinu.

Optimista

pre 11 godina

Znam samo jedno,amerikanci su najvise zaradili od arapa od njihovih kredita obrcuci njihov novac u svojim bankama,ako se on isto drzi islamskog zakona a sigurno je tako kod njih su kamate protiv Islama,onda je to lutrija za nas.Iskoristite ovo gospodo politicari on moze bez nas jos hiljadu godina a mi smo na rubu propasti.

Sajo

pre 11 godina

Vec 17 godina zivim u Nemackoj,obisao sam celu evropu popreko i uzduz,kada sam napustao Srbiju tada nisam znao ali sada znam...NAJLEPSI DEO EVROPE JE OD INSTAMBULA DO BECA...os Crnog mora do Alpa...i to ubedljivo,sa najplodnijom zemljom,sa najepsom klimom,sa izuzetnom prirodom gde sve raste kao iz vode...Ni mi ni Bugari ni Hrvati,ni Makedonci...niko sa te prelepe zemlje nezna da koristi te bogom dane lepote i resurse,odnosno nece niko da radi uz tipicnu nasu rec NE ISPLATI SE...A Arapima se isplati i te kako...mi bijemo bitke iz 16 veka...rastzurismo jednu divnu zemlju koja je bila i politicki i ekonomski ZA UGLED u svetu i bila je i pitali smo se a sada posle svih bitaka cekamo da nam neko UDELI MEKI KREDIT..Rusi..EU a sada i ARAPI...Vi nemate pojma sta to ARAPIMA znaci kada dodju iz svoje pustinje u nasu divnu zemlju,,,PA njihovo poimanje dzeneta(raja)je kao sto je Srbija sa puno cveca plodne zemlje vode i puno lepih zena...ARAPI KUPUJU NE SAMO KOMBINATE VEC DZENET-RAJ DOLASKOM KOD NAS...A vi sugradjani samo OPUSTENO i u kukanje NE ISPLATI SE...

Investicije su dobre, ali

pre 11 godina

Srbiji je svakako potrebno sto vise investicija.
Ali,zasto niko ne kaze okvire o kojima su pregovarali.
Ako je na dnevnom redu prodaja nase zemlje za obradu, ili iznajmljivanje na desetine godina, onda STOP tim aktivnostima.
Kostunica je poklonio nase izvore nafte i gasa, gubitak je milijarda USD svake godine.
Sve dajte, zemlju ne. Ona jedina hrani nas narod.A to je minimum minimuma.

glupa Srpkinja

pre 11 godina

Svi pricaju ovde o nekoj nafti a njima je samo deo prihoda,negde oko 40% od nafte.UAE je bescarinska zona i valja se sve i svasta, peru pare do besvesti i nazad.Pa on da je tako velikodusan ne bi imao toliko para.A i veliki su strucnjaci za poljoprivredu,u pustinji i pesku sve radja i naopako da se zasadi.
Samo napred, navijajte za njega i njegove pare, bice Kosovo do Subotice kako su ovi umni novi vlastodrsci krenuli.To je narod njegove vere, hteli mi to ili ne.Priznali su im jednostranu nezavisnost medju prvima.

Samouk

pre 11 godina

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Pa, i dolari su zeleni pa ih ne mrzimo..?
Šalu na stranu, većina "nit' vas voli-nit' vas ne voli", ljudima smeta nepoštivanje države u kojoj ste rođeni, kao npr. navijanje za tuđu državu i isticanje tuđih zastava!
99% ljudi u Srbiji živi loše - jedino vi i Albanci tvrdite da je to zbog vaše veroispovesti ili nacionalnosti...?? Ma nemoj, a na koga ja da se ljutim???

Vladan Grujić

pre 11 godina

Verujem da svaki narod na svetu ima svoj izraz za "bogatog ujaka iz inostranstva". Mi smo našeg domaćeg, najbogatijeg TEČU uhapsili, pa tražimo bogate ujake napolju, jer se TEČA naljutio i neće da kaže gde drži pare. Ovaj što je došao iz Emirata (UAE) nije nam ujak i jedino može da nam bude dalji rođak po Adamu i Evi. Ali ... ima naftu, gas i PARE. O tome koliko on ima para, govori sastav našeg odbora za doček: srpski Eliot Nes i obaveštajno-bezbedonosni car Vučić, finansijski car Dinkić, šef našeg Pentagona Diković i šef naše CIA Rodić. Mislim da i samog Boga ne bi dočekala tako jaka delegacija.

strsljen

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem... Pa kakvi smo mi to ljudi???? Pljuju po svemu a verovatno nemaju pojma ni oni sta pisu. Ljudi doveli coveka koji hoce da ulozi u ovu jadnu zemlju, da ozivi poljoprivredu, zaposli nase ljude, konacno postavi sisteme za navodnjavanje a mi pljujemo, sprdamo se i ni jedan pozitivan komentar! Pa sta bi trebalo da se uradi da bi mi bili zadovoljni, ne mogu da verujem kakvi smo! Kakve veze ima sto je arap, sto je UAE bez carinska zona, to je bitno a sto se nece zito i kukuruz susiti svake druge godine, sto ce hiljade ljudi dobiti posao, sto cemo moci da izvozimo to nema veze, to nije bitno... Ovi nas do juce opustosili, pokrali, unistili, ponizili a sad kad novi dovode ljude da ulazu e to ne valja!????

Milos

pre 11 godina

Sad kad je dosao ovaj seik sa avionom punim para mozemo da raspustimo Vladu! Ovaj seik je resenje svih nasih problema Galenike, Zelezare, Jata, PKB, koridora 10, Zvezde! Ne bi me cudilo da otkupi i Kosovo i pokloni ga Vucicu i Dacicu!

Savatije

pre 11 godina

Super. - A sto se komentara tice, ljudi nemojte se cuditi, to je vecinom po partijskom zadatku, tako bi bilo i da je suprotno. Mada, i komentari ovde ne sluze vec odavno da neko kaze nesto pametno ili da prosledi dodatnu informaciju, vec da se izbace frustracije.

khm

pre 11 godina

Samo da ne bude dogovor da Srbija od svega ulozenog ima nekoliko milijardi evra godisnje, ali tako da 50% od toga ode politicarima i Beogradu. To je nasa vekovna nesreca i pretnja, lopovi, a ne ekonomska kriza, losa politika i slicno. "Ja pregovaram i meni tri'es posto!"

Mostar-BiH

pre 11 godina

A što se tiče ovih kredita, islamskih kako neko reče, pa imate u Sarajevu već godinama BBI banku. U biti su banke uvijek iste, ali slažem se da postoje neke razlike, tj. da su ove Islamske barem malo "humanije". Medjutim, kredit je kredit i ako ga neznas uloziti i okrenuti paru i zaraditi, opet si najebo.
Eto moje komšije, sretno i radujmo se svi ovim vijestima, a eto neka mi vas dobijemo u košarci na Eurobasketu hahaha.Ono znaš kada Mirza Teletović tricama napuni koš do vrha hahahahaha. I shvatite ovo samo kao navijačko zadirkivanje, a ne nikakvo nacionalno podbadanje. Jebo ljudi te gluposti više...

cofi

pre 11 godina

Pa vi niste normalni ljudi. Komentari tipa on je dosao ovde da pokrade ili dosao iz pustinje. Pa njegova porodica moze da zivi od njegovog bogastva jos najmanje 1000 godine, njemu stalo da pokrade ovu nasu crkavicu od zemlje. Ta metafora o pustinji vam isto nepije vodu to moze samo neko da tvrdi za koga je Beograd najveca svetska metropola. Najvise bih voleo da se covek vrati i odustane pa evo vam zadrzite ta vasa prirodna bogatstva u zivite u njima kao sto ste dosad ziveli a u narednih 100 od onih livada i njiva ostace vam samo korov pa hranite se njime. Svi su se do sada zalili se na situaciju, seljaci ostavljaju imanja prodaju traktore uvozite hranu a sada kad se neko setio da ulaze i investira onda se javljaju neki strucnjaci iz poljoprivrede i stocarstva i dele lekcije a ne ustaje vam se iz fotelja. Da ne smaram vise, ovu priliku imate jednom u 100 ne iskoristite li je, zivecete onako kako sam pomenuo gore. Ako ovo uspe onda treba svaki ekspert i besposlicar sa tastature da pljune sebi u lice. Poz!

SRBboy

pre 11 godina

@Agurd
Boze dragi koliko mrznje ima u tvom komentaru.
Pa jedan od bogatijih ljudi u Srbiji je vlasnik jednog od najvecih trgovinskih lanaca(da ne reklamiram) inace rodjeni Jordanac-Musliman
Dalje u Srbiji ima na stotine studenata iz muslimanskih zemalja i nikome nista ne fali.
Mi Srbi postujemo Islam a o tome ce najbolje posvedociti nas Reis ul ulema Adem Zilkic ili nas voljeni beogradski Muftija Jusufspahic.
Kazes da u arapskom svetu kada nekog hoce da ocrne kazu da je ko Srbin.....koja laz...godinama poslujem sa firmama iz Egipta,UAE i Kuvajta,bio sam tamo minimum 20 puta...Arapi Srbe vole kao i Srbi Arape,imamo slican mentalitet i tvoja laz to nikada nece promeniti.
Bolje se ti preispitaj u cijem srcu lezi mrznja i idi u Dzamiju da procistis dusu a ne da ovako blatis jedan narod i siris mrznju prema istom.
Seiku zelim dobrodoslicu,ne mora nista da ulaze hvala mu na poseti kao i celom arapskom svetu.
pozdrav svim ljudima dobre volje.

uzas

pre 11 godina

Hajdemo da se kladimo da nece kupiti JAT jer bi to vec bila velika sposobnost nasih politicara da mu ga uvale, da ce kupiti vojvodjanska preduzeca i prodati zemlju, a prodaja se kao po obicaju u Srbiji naziva investicijom - razlika, ovaj put je u pitanju zemlja. I da od kredita, mekih kredita, banke itd, mi obican narod nemamo apsolutno nikakve koristi jer je to kredit, to se vraca. Sve u svemu sta ste uradili politicari - prodali zemlju, ali ovaj put bukvalno!

Slauter

pre 11 godina

Ovaj će nam uvesti GMO i kontrolisati dobar procenat obradivog zemljišta. Grci prodaju ostrva, Hrvati Plitvice, mi zemljište, pa ćemo videti gde će ko stići.

Pera ložač

pre 11 godina

Imam i ja jedan plac pogodan za poljoprivredu, nije veliki ali ja za razliku od gore pominjanih prodavaca jesam vlasnik tog placa. Investicije su OK ali prodaja tuđe poljoprivredne zemlje nije.

Barola

pre 11 godina

Ovako su davno i Albanci kupovali zemlju po Kosovu od Srba velikih hriscana i vernika...ali Srbin nevidi dalje od svog...i posle su nam svi krivi samo ne mi.

Laki

pre 11 godina

Kako postati roblje u sopstvenoj zemlji:

1. Uništiti preduzeća koja su stvarale prethodne generacije,
2. Jeftino ih prodati (pokloniti) tajkunima,
3. Na kraju rasprodati i plodnu zemlju.

E moj Srbine, ne piše ti se dobro...

Eh...

pre 11 godina

Cirilica uz de iure zabranjenu latinicu, zene sa maramama u crkvi odvojene od muskaraca, "porodicne" vrednosti uterane u kosti, batinanje stranaca i "izdajnika" obezbedjuje put u raj (oslobadjajuce presude)...
Ima gde i da dodje.
Narocito je interesantno posmatrati sada one koji preziru novac sa zapada, pricajuci o nedostatku duhovnosti i prodaji za sitan novac uz veliku cenu... Pa prvi cete vi biti zrtve dzamahirijske drzave i nesposobnih kabadahija u mantijama, belim ili crnim - bicete raja a ne gospodari, raja koja se seiri, jer je uplasena, ponizena, besna i nemocna, nad obespravljenim zenama i onima koje spahije proglase izdajnicima.
Ako tako nastavite, to "zadovoljstvo" ce se svesti samo na stanovnike jednog malog pasaluka.
Uzdravlje.

povlacim se

pre 11 godina

Citajuci neke komentare mogu samo da kazem jedno baksuzi bili baksuzi ostali.To su srbi!Ja odoh vani napokon a vi i dalje zivite u proslosti kako ste vi jeli kasikom dok su drugi jeli prstima i pozivajte duhove Obilica,Lazara itd. dok vam ne dojadi a nece nikad u to sam siguran!

pogledajte fotografije

pre 11 godina

Nema ni jedne zene u timu za docek. Da li je to slucajno ili namerno?
(Andjela, 9. januar 2013 14:02)

Jeste Vi slepi? I vas 90+ što ste kliknuli na preporučujem?

Kukavica

pre 11 godina

Rasprodasmo svu zemlju... Jadna nasa zemlja sa nama. Preci nam se u grobovima prevrcu, dosta vise ako za Boga znate! Ovaj u carsafu je dosao da vidi moze li jos sta da se iscedi iz ove napacene zemlje, sta njega zanima kako ce biti nasem narodu. Ljudi, probudite se dok nije kasno! Nestacemo potpuno!

eto

pre 11 godina

bilo bi jako korisno da srbija otvori konzulat u UAE i pokuša da uspostavi što bolju saradnju sa arapima. To je ozbiljno tržište za naš izvoz i tamo se pronalaze investitori lakše nego bilo gde u svetu.

tajkun

pre 11 godina

suludo je prodavati kombinate. 50% on 50% drzava. dati mu sva upravljacka prava. Bolje da nam neda nikakvu donaciju nego sto mu prodajemo zemlju. to je veleizdaja. znaci stranci mogu da dodju i pokupuju ama bas sve. Ovamo se kao borimo za Kosovo a sa druge strane rasprodajemo i ovo malo teritorija sto imamo. Sramota ko nas vodi. Nadam se da ce neka nova generacija politicara ovim sadasnjim suditi zbog prodaje drzavnih teritorija.

Novak

pre 11 godina

Inace, jedini razlog zasto kupuju kombinate je zato sto je stranim drzavljanima zabranjena neposredna kupovina poljoprivredne zemlje na nasoj teritoriji. Ovo sa kombinatima, e to je rupa u zakonu. Sa sve vecim brojem stanovnika na globalnom nivou, meni je jako zao sto mi nismo ulozili tih par stotina miliona u poljoprivredu (a mozemo, koliko para baca drzava na gluposti), nego sto ce neko drugi to da ulozi i onda ce njemu da ide profit... I to profit koji ce da se konstantno povecava.

Milos

pre 11 godina

Cudno je toliko seikovo interesovanje za Srbiju. Nesto mi se cini da je 250 evra godisnje za iznajmjivanje hektara zemlje malo u poredjenju sa godisnjom stanarinom za dvosoban stan na primer. Mozda tu lezi zec. A sto se tice podatka da UAE rastu najbrze na svetu po stopi od 3 i nesto odsto je toliko smesno kao da su rekli da je Srbija najrazvijenija zemlja Evrope! :D Kina na primer raste 8,5% godisnje u realnim velicinama.

milance86

pre 11 godina

Investicije su Srbiji sada najpotrebnije, jer je nomoguce zapoceti bilo kakav posao bez novca za ulaganje. A nama treba da je drago sto je jedna bogata zemlja kao sto su UAE, zainteresovanja za ulaganje u nasu zemlju.

no name

pre 11 godina

Meni ovo deluje ozbiljno, s obzirom da su se svi glavni predstavnici vlasti Srbije okupili oko gosta. Pa, onda preostaje samo da im pozelim srecu, da ne duzim mnogo, nije ovo za potcenjivanje ipak, samo da bude uspesno. Pa, srecno.

Oliver

pre 11 godina

Pojedini komentari su stvarno neshvatljivi,nipodastavanje posete delegacije tako mocne i bogate zemlje kao sto je UAE je odraz ili totalnog neznanja i nepoznavanja sveta u kome zivimo ili je odraz zle namere,malicioznosti i zlobe koja naravno dolazi iz opozicionih krugova,ciji je patriotizam na tako niskom nivou,da bi vise voleli propast sadasnje vlasti nego da se nesto dobro desi za ovu zemlju.Da li iko misli da bi delegacija UAE potegla put od 6 sati leta dzinovskim Boeingom 777 sa desetinama clanova i to usred januara kada je u UAE 30 stepeni,a u Beogradu 0,da se zaista ne spremaju neki ozbiljni poslovi koji su inicijalno dogovoreni jos pre 3 meseca prilikom posete Vucica i Dinkica UAE?UAE i Katar danas spadaju u neke od najvecih investitora na planeti,dovoljno je videti arhitektonska cuda koja su napravili na svom tlu,dovoljno je videti cije reklame na dresovima nose najveci fudbalski klubovi,koliko para na oruzje trose zalivske drzave poput UAE,Katara,Kuvajta i Saudijske Arabije.Druga vazna stvar koja nas spaja je da je UAE punopravni clan Pokreta nesvrstanih,dok mi sada imamo status posmatraca.Ideja sa lovom u Karadjordjevu je odlicna,jer ce to seiku pruziti ne samo mogucnost dobrog lova,nego i podsecanje na jednog od osnivaca Pokreta nesvrstanih Tita,cije je to takodje bilo omiljeno loviste.U trenucima ekonomske krize zaista je veliki uspeh dovesti ovako mocnu delegaciju,to niko normalan i dobronameran ne moze osporiti.

SALE

pre 11 godina

Trebao je da ga saceka Bogoljub Gagic Cherchil,muz Rajne Gagic i cjale Branda Gagicja,jer je on pokazao u Porodicnom blagu kako treba sa shejkovima....:)) plus bi Djoshu i Shpica stavio u odbor za docek...kakvi bre ovi politicari

sasa jokic

pre 11 godina

Goran@ Izadji malo ujutru, prosetaj ulicama, procitaj novine, popricaj sa prijateljima. Pa onda probaj da uporedis gde smo mi u odnosu na Dansku.
Ova poseta Princa Zajeda je jedinstvena sansa za Srbiju, mnoge zemlje, ukljucujci i Dansku bi voleli da Zajed ulaze kod njih, tako da ovu posetu kao narod treba posmatrati kao istorijsku sansu.
Ostavite vise uporedjivanja sa drugima, gledajte sta je nama dobro, gde smo mi, i sta nam treba.
Decenijama zavisimo od vremena, kao u srednjem veku, a imamo najvece potencijale u poljoprivredi. Srbija ima 5 miliona hektara obradivih povrsina, a oni uzimaju par desetina hiljada?! Pa neka uzmu i pola od kapaciteta, i neka nasa plodna zemlja dosrigne pune kapacitete, i da se konacno ostvari ono o cemu godinama pricamo, da hranimo Evropu, da nas seljak progleda, da se ljudi vrate na selo, da pospesimo natalitet, da prezivimo kao nacija!!
Ajde malo pozitivnog pogleda na stvari, ne gledajte poklonu u zube!

Sremac

pre 11 godina

Ova prodaja (ili pokusaj prodaje) vojvodjanske zemlje ce izazvati toliko nezadovoljstvo medju paorima da je prvi ozbiljan korak ka nezavisnosti Vojvodine. Strasno je sto vlasti u Beogradu tako malo poznaju Vojvodjane i njihovu vezanost za zemlju, a dovoljno bi im bilo da su bar nekad otisli do Sava centra i poslusali "Ratnik paorskog srca".

UAE

pre 11 godina

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=675919#k8472386

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Zato sto je ovo GOSPODA iz Emirata,koji nisu fanatici, za razliku od nasih primitivnih komsija, AL i BiH.

cofi

pre 11 godina

Nije nikakva nesreca biti bednik materijalno ali bednik u glavi i te kako zato bezi care tamo gde ti je najlepse a ostavi ovaj trulez da i dalje trune jer mi volimo tako!

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Паз', принц нема значку/беџ са заставом земље (Емирата) на реверу, овај: огртачу.
Сумњиво, к'о да је недај боже онај кнез Долгоруки.
Пуно поштовање Принцу и Емиратима у којима сам радио и жив'ео далеке 1986-те.
Мој коментар се односи на нашу "стварност":
-да ли је, "браћо" радикали (без беџа) наш престолонаследик негдје имао дочек са црвеним тепихом и гардом?
-пољопривредно земљиште сте продали/поклонили (као активни учесници у политици) нашим тајкунима, без помпе.
-у свити за дочек нема Дачића, то ће вас скупо коштати.

Tuzla

pre 11 godina

A gdje je sad ono Vucicu kad kazes ubijte jednog srbina mi cemo stotinu muslimana, a sad su dobri arapi(muslimani) u d... im se uvlacis....

mrzups

pre 11 godina

Kada nasi vec ne mogu da poprave stanje u poljoprivredi, moze valjda neko drugi... UAE ipak zudi za hranom... Iako imaju para, ipak je bolje napraviti koloniju u drugoj zemlji i dati posao za sitne pare, i veci deo proizvoda transportovati u svoju zemlju...

gom

pre 11 godina

lepo je ovo zaista sto se ulaze u nasu zemlju ALI mene zanima da li ce preko poljoprivrede ujed. arapski emirati uvesti i genetski modifikovanu hranu(GMO) u nasu zemlju. poznato je UAE ima dobre odnose sa SAD i sto ameri ne bi mogli napraviti dogovr s njima oko uzgoja semena kad ce UAE u tom trenutku imati hiljade i hiljade hektara u svojim rukama

prokleta avlija

pre 11 godina

ma jeste i Diznilend ce da naprave i Park iz doba Jure i fabriku Deda mrazovih poklona...ma ajde bre...realno,pricao mu deda kako je dobro bilo zezanje u Karadjordjevu za vreme Tita pa dosao unuk da proveri i da pobije ono par jarebica,voluharica i dabrova sto je ostalo...jedina nepoznanica u celoj prici je,koji je djavo dolazio usred zime...i ako vec ima 1 trilion dolara u steku sto ne odvoji 17milijardi(sto je 1,7% svega sto ima) i ne izgradi kanal Dunava-Morava-Vardar_ Egejsko more pa da lje ka Pacifiku,sa tom lovom u kesu mozemo cirka da pocnemo da zidamo u aprilu a kanal je gotov do nove godine

dragan

pre 11 godina

A tender? A javna nabavka? A usteda?
Po kom zakonu? Prekoracenja ovlasecnja? Zloupotreba polozaja?
Pa kud sa Mladjom?
Od rejting!!!!

Slobodan

pre 11 godina

Pogledajte samo u rubrici auto, "Londonci se bune zbog bucnih arapa". Nisam mogao da verujem svojim ocima i usima, na ulici i parkingu(bar je na snimku tako), ne moze se videti auto jeftiniji od 200.000 ojra. Ne bmw, audi i slicno, samo aventador, vejron, 599 i slicne zveri.

Sad zamislite ovog abu bekira, mislim da 99% komentatora(ukljucujem tu i sebe) nije u stanju da zamisli koliko je "tezak" ovaj covek. Njemu mi izgledamo kao ona musava, gola i bosa decurlija koja se igraju u blatu ispred kartonske kuce koja prokisnjava i koju ce sledeci povetarac da oduva, dok su im roditelji otisli u obilazak kontejnera da nabave malo hrane.

beo

pre 11 godina

Ja bi mu uz sve sto kupi gratis dao i one porusene zgrade u Kneza Milosa u Beogradu tj zgradu Generstaba i MUP-a. Bar da naprave nesto od njih a ne da stoje kao ruglo i kada stranci prodju svi vise pomisle, zar je drzava toliko jadna da ni posle skoro 14 godina nije mogla da popravi zgrade lli naprave nove a ne o bombardovanju. Setim se kada je bila Evrovizja u Beogradu da su mnogi ucesnici bili sokirani prizorom ispod gazele onog divljeg nelegalnog naselja i moze se reci sokirani sa srusenim zgradma u centru i cudilo ih je sto one nisu popravljene to je bilo 2008 godine 9 godina posle bombardovanja.

pukli smo

pre 11 godina

Koliko zla i mrznje ima u ljudima, pa to je strasno. Da nam neko na tacni da resenje svih mogucih problema, ponovo bi bilo malih i pateticnih ljudi sa svojim zluradim komentarima.

Ludi Milojko

pre 11 godina

Mislim da su provalili da izumiremo. Eto njima prazne zemljice!!!
(lepa brena, 9. januar 2013 15:32)

Hiljadu pluseva, Breno za komentar! Ipak će Turska biti do Beča! Ne beži džaba Đeprđe u Rusiju, shvatio čovek da će i Francuska biti arabija!!

ode zemlja u ...

pre 11 godina

@GORAN "Moja ideja je da ipak mi sebi pozovemo stručnjake koji će nas naučiti kako, uzmemo kredite kojima ćemo izgraditi potrebnu infrastrukturu i da radimo sami. Resurse imamo i ljudske i prirodne, treba samo da imamo i umne."

Svkakavih komentara moze da se procita ovde, a najsmesniji su ovi sto kukaju za prodaju zemlje! Pa nece arapin odneti tu zemlju u UAE, a ovde ostaviti rupu. I kakve su to gluposti da nas neko nauci da uzimamo povoljne kredite, pa Srbija je toliko zaduzena da ne moze da dobije ni pretplatu za mikijev zabavnik na odlozeno. Pa sad u Vojvodini ima drzavnih preduzeca poljoprivrednih koja svakim danom padaju u vecu krizu, zato sto ih ovi politicari sisaju na lokalnom novou ko kravu muzaru. Samo u okolini Sombora ima vise poljoprivrednih preduzeca koje kontrolise drzava i koja su u totalnom kolapsu, PP GRANICAR iz Gakova je bio pojam poljoprivredne firme danas svakog meseca imaju platu bruto 18.000.000 rsd a rade jedva 3500ha! Pa da imaju 500 eura zarade po Ha ne mogu da zarade samo za plate. Ako ovaj arapin ima pare za te firme i hoce da ih kupi i da ih podigne iz pepela gde su sad, pa treba ovi nasi iz vlade da ga poljube u d***. Jedino treba napraviti ozbiljan plan da ne moze da zbrise kad se njemu hoce kao ovi ameri iz smedereva, dobili firmu za dzabe, drzava uzela na sebe dugo od 1.7 milijardi dolara i pogasila svoje banke, da bi se on posle nekoliko godina spakovao i otisao jel mu ne odgovara vise!!!

Зоран

pre 11 godina

"Došli ovi iz peska da uče nas poljoprivredi. Pa jel stavio neko prst na čelo?!? Dok je njegov deda jeo kaktuse i tražio vodu u oazi vukući kamilu, mi u ovoj BLAGORODNOJ SRBIJI uništismo sve što je valjalo."

Па што им продајете кад сте толико паметнији од њих? Што сами не радите? Ех, што, зато што не знате ништа, само знате галаму да дижете.

Necu_u_Tor

pre 11 godina

Pazi, koja smo mi sramota... Naravno palo za oko sve sto iole vredi JAT Tehnika (ne JAT) i zemlja, zemlja koja je najvece bogatstvo, koja ce biti vece bogatstvo i od te proklete nafte, koja ce u relativno kratkom vremenskom nestati... I sto rece neko, dosli iz pustinje da prebogatu zemlju zemljom uce poljoprivredi... I na kraju, da ne budem pogresno protumacen, jasno je da je ovo neophodnost, ali mi se prosto place kada vidim koliko smo pukli i koliko smo nesposobni!

nesa

pre 11 godina

Samo neka ulazu i tako ce tamo raditi nasi ljudi. A ko nije bio u UAE moze ovde da prica svasta. Da nam je samo cetvrtina njihovog standarda mogli bi da pevamo. Nego ,,dezurnim,, kriticarimane nista ne valja. Ni kad neko ulaze ni kad ne ulaze. Tih negativaca mi je vise puna glava.

emigracija

pre 11 godina

Ma ljudi, nemoj da se ložite. Organizujemo se Srbi iz Emirata, nije nas malo ovde, pišemo peticiju šeicima da ne ulože ni dolar u Srbiju. Srbija je postala jedna prevarantska, lažovska i lopovska zemlja sa kojom niko normalan ne treba da ima posla. Mi ovde nemamo ni ambasadu da izvadimo pasoš, kakvo crno strategijsko partnerstvo.

Spasonosni Leteci Krastavac

pre 11 godina

I tako se "popalimo"...dodje Putin - evo milijarde, dve, tri...gasovodi, toplovodi, naftovodi...brze pruge, sve cveta...prodje mesec dana i vise niko nista ne pominje...evo ga sad ovaj kupuje Jat, stizu milijarde...bla bla bla...i tako ti pricam ...

jovo

pre 11 godina

Kraju šala ljudi, ali naj ozbiljnije mislim da se ovo sa prodajom zemlje nije smelo desiti. Trebalo je birati neku varijantu koncesije na određen vremenski period,ovo nema smisla

mikin

pre 11 godina

Ovaj clanak me neodoljivo podseca na one nase humoristicke serije!

"Izvesno je da će kompanija "Al Dahra", koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje. Naša država će ostati manjinski suvlasnik u ovim kombinatima."
----------------------------------------------------------------------
Neka nam je Bog u pomoci! Kako je krenulo, ni hrane uskoro necemo imati.
ps. a onda se pitate kako se to sve dogadja srpskom narodu!

JIMI

pre 11 godina

Sada ce se neko bogato omrsiti!!!!!!!!!!!!!!!!
Ko šiša naše ljude po pitanju restitucije uzeli komunisti a uzeli i kvazi
Demokrate!!!!Prodali bi i rodjenu majku samo da ostanu na funkcijama!!!!!!

mala

pre 11 godina

Seik silno blago nudi hoce zamnom da poludi i veliku kesu dresi da probleme moje resi./.........Seik ne zna zelje moje ne zna kako stvari stoje i da celi Kuvajt ima osto bi u dugovima...

au stigao nam Sultan Sulejman Han

pre 11 godina

Ovaj kako je krenuo da ulaze bice Kosovo do Subotice a ne do Preseva i Bujanovca.On ih je priznao medju prvima, jer su njegovi.
Jos ce da ostavi UAE, preseli se ovde i zauzme Vucicevo mesto.Sta cemo mi onda bez Ace, ko ce da hapsi?

seki

pre 11 godina

Lepo vam je govorio gos.EFENDIJA MUAMER ZUKORLIC da vas moze jedino da spasi muslimanski narod,koji zeli dobro ovoj Srbiji da jednom pocne normalno da zivi.Ali prvo treba da resi pitanje ovih sto Srbiju vode u propast zadnjih 20 godina.Ja sam musliman i zelim da zivim u bogatu Srbiju gde cemo svi lepo ziveti,ne samo ovi dosadasnji ministri sa svojom rodbinom.

Milan

pre 11 godina

Smatram da je princ dobronameran ali kada bude video(a već jeste) sa kakvim narodom ima posla,pobeći će u petak i zaboraviti gde je bio tri dana.
Kako da ima poslove sa ljudima koji kradu od skupštinskih dnevnica za gorivo kao da će voziti Mercedes slona do Emirata a ne maknu se iz Beograda?
Za primere većih lopovluka ne treba trošiti ovu moju wireless tastaturu i baterije.

Julka

pre 11 godina

Ujedinjeni Arapski Emirati su jedna od najmodernijih drzava, mislim da ce nam saradnja sa njima biti od velike vaznosti, posebno za nase mlade i obrazovane ljude

Александар Џунић

pre 11 godina

Само 200 милиона евара? Ваљда је само толико понео у новчанику.

Bogdanovic

pre 11 godina

"Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje."!?? Sta zezate coveka! Sto mu niste dali za djabe!? On ce jadan jos morati da proizvodi Biogorivo, a nama je jednostavnije da uvozimo psenicu i kukuruz nego da je sami proizvodimo, a da ne pricam o tome da jos treba da se i izvozi! Radje i beduinu iz nekakvih pustinja nego domacem seljaku! STRASNO!!! Ti ljudi su 2012 kupili od amerikanaca 60 milijardi$ (milijardi $ !!!) oruzja! Sta to njima treba od nase vojne industrije? Mota vas kao malu decu! A ceo taj JAT kosta verovatno koliko i njegove garaze i staje za automobile i kamile!? Prodaste bre i boga i narod a sada nam i zemlju rasprodajete Bednici i Bedaci! Kako to da on zna sta ce sa zemljom i JAT-om , a vi neznate!?

mikin

pre 11 godina

"samo vi dajte zemlju strancima, al nemoj posle da bude "student nije upalio zito " ! (homemaster, 9. januar 2013 23:37)"
-------------------------------------------
A onda ce da se iscudjavaju "odakle Saricu pasos i licna karta"!

Niko

pre 11 godina

"Pa sto mu ne prodaju kosovo po povoljnim uslovima, da ne moraju vise da se bave deklaraciom.
(Mirko, 9. januar 2013 23:22)"

Zato sto nemaju tapiju na Kosovo to ce Taci i ekipa da prodaju..

Sheki

pre 11 godina

Ovo je rezultat saradnje Vucica sa Amerima. Zar mislite da Uae ulazu negde bez da dobiju zeleno svetlo od USA? Pa oni su najbolji saveznici Amerike u arapskom svetu, zato su i u zadnjih 5-6 godina ulagali ogromna sredstva na Kosovu a pogotovo u Albaniji gde njihove investicije mere se miljardama dolara

Velja

pre 11 godina

@carinik Dinkić
ahahahah on je ukrao i japancu bajs nego posle izmontirali onog lika na videu se ne brukamo. Dinkicu care, Dinkicu care, Dinkicu care ....... ... ....

kentaur

pre 11 godina

neka pokupuje sta god hoce, ali dati mu obradivu zemlju je totalna ludost!! on ce da ulozi 100 miliona ali u navodnjavanje svojih obradivih povrsina sa kojih ce da ubire plodove, a ako kupi JAT iskoristice ga da tu istu hranu izvozi u UAE! A mi? Pa nista, mi dobijemo tih 250e po aru i da nas bog vidi. Ovo je pljacka velikih razmera, a neko se tu dobro ugradio- hmmm, ko da mi je samo znati (vidi sliku)?? Isto bih rekao da ga je kupio MK, Rus, Amer ili Englez. Svi cuvaju svoje resurse, a mi prodajemo zemlju, vodu, mleko, secer, psenicu belosvetskim mafijasima i domacim tajkunima. Da li ima ista i ovoj drzavi sto nije dogovoreno "bratskom pogodbom" ??

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

znaci rasprodaja zemlje i resursa se nastavlja??? a toliko su vam bila puna usta patriotizma!!! niste nista bolji od zutih, cak ste i gori jer ste nas lagali pred izbore!!! a miskovic je uhapsen verovatno da bi se ova zemlja,koju su mu obecali zuti i koju je avansirao, mogla predati ovima u carsavima za bagatelu!!!

precanin

pre 11 godina

Da li ste videli Vucica u poslednjih 20 godina , da se ovako iskreno smeje ?
Pa da budemo iskreni, red je da se i on jednom obraduje i nasmeje, zasluzio je, znace to narod da nagradi !

Морава и брда

pre 11 godina

Овакве потенцијалне пословне понуде и сарадњу треба озбиљно схватити и не дозволити да наша страна буде неозбиљна, немарна.

Кад могу да улажу велике паре и купују некретнине по Лондону и УК, треба да раде и у Србији, што да не!

Искористити сваку овакву и сличну прилику!

Ljilja

pre 11 godina

Hrana i sposobnost proizvodnje hrane je STRATESKA stvar buducnosti. Nisam sigurna da je raspodela vlasnistva na poljoprivrednim kombinatima bas najbolja....da nam se ne desi k'o Ruminima nekada..oni gladuju i jedu hranu najnizeg kvaliteta a sve kvalitetno je islo za USSR... ne bi valjalo...

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Sta bi vam dedovi i pradedovi rekli kad bi ih vi mogli cuti!Kome dajete zemlju za koju su oni krvlju platili i vama ostavili u amanet!

Aca

pre 11 godina

Da li Vi to prodajete zemlju nasih oceva i dedova? Koga ste pitali? Ok je da dodju u Srbiju sa kapitalom i uloze u proizvodnju hrane. Ok je da im se zemljiste rentira ili kompenzuje za mehanizaciju i opemu ali nikako da im se proda i to da oni budu vecinski vlasnik. Da li je to normalno? Prodajete zemlju, drzavu ,narod!!! Prst na celo pa razmislite jos jednom. Moze da se desi da se digne kuka i motika! Ne bi valjalo. Ovi pre vas su prodali sve fabrike a vi sad posto nemate sta drugo prodajte zemlju. Sramota. Tako se ne pokrece drzava. Tako se unistava drzava i prodaje.

Caan

pre 11 godina

Sad kukate da se poljoprivredni kombinati prodaju seiku, a nije bio problem da se prodaju nasim mafijasima-primer PIK Becej, pa su sad pred gasenjem.. Vrhunsko licemerje pojedinih komentatora.

maja

pre 11 godina

Vucic izgleda mnogo bolje ovako, kada radi nesto konkretno, dovodi investitore, brine za bolji zivot, podize zemlju ekonomski i diplomatski..
vise mu verujem tako nego kada preti hapsenjima, izivljava se na politickim protivnicima, izmislja prisluskivanja i ostale afere... ovo je mnogo bolje

glasac ds-a

pre 11 godina

Prodati strancima toliku zemlju?! Pa posle će oni lebom da nas hrane al po ceni od 10 evra hleb?! I posle demokrate izdajice!? Ako,ako...Tako treba,mast na leba...

osmisliti

pre 11 godina

Zakonom bi trebala da se propise trajna zabrana promene namene, kupljenog poljoprivrednog zemljista.Treba biti jako obazriv u tome sta se daje i kako se daje.Da ne dodjemo u situaciju da nemamo sta da jedemo jednog dana.Jedino je malo diskutabilno sto mi imamo politicke probleme trenutno na Kosovu a oni su priznali Kosovo kao samostalnu drzavu i to medju prvima,pa se bojimo da tu ne bude za nas nekih problema, kada su oni u pitanju.Mislim da ne bude nekih posle uslovljavanja i tako...

Djordje

pre 11 godina

A moze li prvo ambasada, ajd neka bude i konzulat, pa cemo onda dalje ... ? Ima nas u Emiratima dovoljno ... a ko je imao posla sa pokusajem ambasade u Egiptu zna zasto.

Zoran

pre 11 godina

Ako princ bude investirao u državu, bude pokrenuo neku proizvodnju, taj će imatu tu i sopstvene ljude tad oni će dovući svoju familiju, sopstvene radnike. A tada će biti potrebe za Džamijama, ljudi opet pod arapima, nije li bilo dovoljno 500 godina po turcima. Srbija opet pod otomanskim carstvom. Propuštamo ih kroz mala vrata.

DeDa

pre 11 godina

Mi da smo znali pametno da koristimo nasu plodnu zemlju nebi zarasla u korov i cekala da neko dodje sa kraja sveta da je kupi i obradjuje. Zato nema sta da kukamo nego da pozelimo dobrodoslicu svakome ko zeli da radi i ulaze pa nek ima koristi a nama kolko udeli to nam je.Nisu oni krivi sto smo mi nesposobni neradnici.Ovi sto kukaju za zemljom neverujem da znaju sta je motika.

Dubaicanin

pre 11 godina

@neglasac
Sine moj slaboumni, da si nekad izasao iz tvog dvorista mozda bi i nesto naucio o svetu. Isprali su ti mozak ovih godina pa ne znas sta govoris. Ostavi se srbovanja, takvi umovi kao sto si ti su uzrok bede u kojoj zivis.

adje

pre 11 godina

to je odavno predlagao muftija da dovede seike i investiraju u celu srbiju ali nedadose tajkuni tadicevi.samo tako nastavite i dovodite investitore i ne gledajte ko je ko vazno da se srbija razvija i ulazu svi u nju,vucic je dobro poceo jos da hapsi bivsu vlast i srbija ce krenuti dobrim putem.

jeko je vajo

pre 11 godina

al ahli srbijah e majko Srbijo sta si dozivela, hrvati,slovenci, arapi, albanci... svi te redom kupuju... beograd ce se zvati new bagdad...

4-eu

pre 11 godina

Malo sam pogledao komentare. :)
Neki ljudi su zaista neverovatni. Nikako covek da vam ugodi.

Ovo je super ne samo za Srbiju, nego i za region.
Jaca Srbija, jaci region.
Podrzavam ovo.

Саша

pre 11 godina

Никако не дозволити никакву продају земље страним земљама, могу да је узму у најам али не и продаја. Ово није ништа друго но озваничено комадање Србије!

budalica

pre 11 godina

Opet prodajemo zemlju?? Strašno, koliko nesposobnih ljudi postoji u vlasti! Njihovo najkreativnije rešenje je da prodaju! Sramota! Sramota! Sramota!

Za Sasu Jokic

pre 11 godina

Zao mi je, ali vas niko ne moze da izvuce iz blata. Posebno ne oni koji su toliko bogati, a nikad ništa nisu radili. Samo od nafte i gasa zive, a ništa svoje nisu razvijali.
Misle da s novcem sve moze.
Neka kupuju, ali zemlju ne smete prodavati, narod se pita.
Toliko bogati, kupuju hiljade hektara zemlje a nama ce dati meki kredit za kanale za navodnjavanje.
Tugo moja, sta smo docekali!

Strucnjak

pre 11 godina

Citam ove komentare i grohotom se smejem, zamisljam ljude kako sede u fotelji ceo bogovetni dan i gledaju kako da izbace svoje frustracije. 90% ove nacije su besposlicari koji ni ne shvataju da se osecaju prazno bas zbog toga sto ne rade, covek je stvoren da radi a ne da sedi pred ekranom, da se pravi strucnjak, politicar , naucnik. Prvo se treba skolovati, pa malo prakse, pa onda uvaziti sebe odredjenom titulom. Covek je dosao da nam ulepsa buducnost i da nam bar malo ulepsa ovu surovu odvratnu realnost u kojoj zivimo svaki dan. Ja sam iskreno upao u klinicku depresiju jer ne znam kako da pronadjem izlaz odavde, voleo bih da odem ali ne da crncim na baustelu, kao mnogi nasi ljudi koji nista van skela nisu ni videli od recimo, Nemacke, voleo bih da odem kao student, i trudim se. Medjutim mirim se i sa cinjenicom da mozda ne uspem, i ostacu ovde, i meni ce neki tamo stari pacenik od 55 godina sa slobovim idejama, da ruinira buducnost? :) E pa nece moci, da cutis i da pustis nas mlade da vodimo, doslo je nase vreme a mi zelimo da zivimo kao i svi Evropljani, tebi je vreme da se povuces i da zacepis usta :) Ajd pozz ljudi i demo u buducnost :D

nije nego

pre 11 godina

@Agurd. vazno je da vi znate sta hocete i da iz vas izvire iskrenost i ljubav prema bliznjem. A sto se tice princeve posete--bizns je biznis i tu nije potrebna ljubav nego je dovoljna korektnost i poslovnost. Interes je interes. Tako je i na istoku i na zapadu, pa valjda cemo i i"mi izmedju" da to vec jednom naucimo.

Joca sejker

pre 11 godina

Nije brate ovaj izgleda ko moj kum Joca, kad je izigravao sejka.A on ne razlikuje sejka i sejker...E da je moj kum Joca sejk, daleko bi dogurali...bili bi dobri ko nasi politicari i tajkuni...

david

pre 11 godina

Došao čovek sa buđelarom da vidi šta se nudi na rasprodaji. ima čovek,a srbija nema jer "nije mala,3 puta ratovala".emire kupi nas sve. Srbija u UAEU.

Njegos

pre 11 godina

Arapska kultura je nezaobilazna, pa u "mracno" doba pre renesanse svetli poput zvezda koje, vecinu od njih, upravo Arapi otkrise. Njihov doprinos matematici, astrologiji, alhemiji i sveukupnom ljudskom saznanju je nemerljiv.

A.Semjonov

pre 11 godina

Arapi, Kinezi,Rusi itd.pokupovase americku zemlju i poslove sirom Amerike,Kanade,Afrike i tamo se niko ne zali zbog toga. Jedino B92 komentatori imaju uvek nesto protiv napretka ili saradnje.Pa dajte vec jednom neki konkretan predlog namesto stalnog i besplodnog kukumavcenja.Mozda vas vlada i kandiduje za nesto!?

Branislav

pre 11 godina

I tako prodade Srbija i ono najvrednije sto ima, a sve to da bi nama bilo bolje i da narod ne bio gladan. Nazalost, tak sada ce biti gladan.

ivan

pre 11 godina

Vucić i kompanija su sada "pošteni" jer su započeli novadnu borbu protiv korupcije...i sada mogu da rasprodaju ili poklanjaju Vojvodinu, i ostale nase firme bez tendera uz lične dogovore...

ode vojvodina za 250 po hektaru

pre 11 godina

Rusi su prodali Aljasku za 2 centa po hektaru, mi smo prodali Vojvodinu po 250 dolara po hektaru! Bolji smo hiljadu puta od Rusa!

Ja

pre 11 godina

Vec vise od pet godina zivim u Dubaiju i moram priznati da je i meni u pocetku bila cudna i kulutura i odeca, i obicaja lokalnih muskaraca i zena.

Medjutim kada provedete neko vreme ovde pocnete da cenite i kulturu i obicaje i uvidjate koliko su smerniji i kulturniji u ponasanju od prosecnog gradjanina nase zemlje. Uvek ce vam se obratiti sa postovanjem ukoliko i vi postujete njih. Cene profesionalizam i znanje i ne prave razlike odakle poticete. Ako ste iz Indije i strucni imacete isti status kao da ste i iz bilo koje druge zemlje. Istina je da ima i slabije placenih zanimanja ali i ti ljudi zive bolje nego u svojim zemljama i uspevaju da sa svojim skromnim platama koje su u proseku vece nego kod nas (npr vozac taxija ima 1000 dolara platu i smestaj i naravno kompanijska kola), izdrzavaju svoje porodice u Indiji, Pakistanu, Bangladeshu, Nepalu i drugde. Razvijene Evropske demokratije ne daju sansu takvoj radnoj snazi ni da dotakne njihove granice sem ilegalnih emigranata.

Od svoje zemlje (pustinje) napravili su raj u proteklih 20-30 godina, a od nase zemlje smo mi za isto to vreme uspeli da napravimo upravo suprotno.

Verujem da imaju zdrave ekonomske namere, da za razliku od drugih investitora nemaju nikakve politicke zahteve i uslove (ucene), tako da je za svaku pohlavu sto je nova vlada uspela da ostvari ovakve kontakte.

I na kraju ma da ne na poslednjem mestu, nama ovde, veoma ce znaciti da Srbija i UAE uspostave diplomatske odnose.

Brabuskava

pre 11 godina

Treba, uposliti, i dati našu zemlju, nama, a ne nikako drugima, a pogotovo da ona pređe u vlasništvo drugih. Pa zar smo dotle došli, da prodajemo tlo po kom hodamo. Dajte u zakup zemlju svom narodu, koji će plaćati i zakup i poreze i doprinose, i na taj način puniti budžet.
Ne mogu stvarno ovo da razumem, čija li je samo ovo ideja!

popeye

pre 11 godina

Pre nego sto pocnete da se radujete, mada ne znam cemu, rasprodaji zemlje valjda, treba da se infirmisete da su im u Emiratima radnici uglavnom Indusi koji rade za 100-200 dolara od jutra do mraka, sto se izgleda smesi i vama.

toza

pre 11 godina

A tender, a ponude a izbor najpovoljnijih. Hoće li biti javnog nadmetanja ili dogovorna kupovina i prodaja. Jel se to prodaje privatno ili državno (društveno). I ko je država i šta je država ili smo možda glasanjem dali i tapiju pojedincima (najboljima od najboljih) na raspolaganje državom.

investitor

pre 11 godina

a u sto se vi bacate sa ciframa, kakav trilion kad je bdp celog sveta 65 biliona dolara godisnje. Ekonomija ove drzave ne moze da funkcionise zato sto ljudi ovde ne znaju da broje. Aj zapamtite da jednom da mi koristimoi dugu skalu brojeva a ameri kratku.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

-За ЈАТ, хвала принцу; моје синове стално молим и преклињем да не лете (или што рјеђе)овом трулом компанијом.
-Само ми је фалила још једна банка у Србији. А вама?

crni domino

pre 11 godina

Jos jedna ujdurma nase nesposobne vlasti. Posto ne umeju nista pametno da organizuju i urade, prodace sve strancima pa ce stranci da ubiru maslo i kajmak a narodu ce ostati samo za prezivljavanje.
Nasa blentava vlast smatra da nas zemljoradnik ne zna da proizvede dobru i jeftinu hranu, da je nas radnik glup i neinventivan a nasi poslodavci nesposobni da osmisle biznis i proizvodnju.
Nasa vlast je sposobna da uhapsi i maltretira svakoga ko je nesto postigao u zivotu, nasladjujuci se hapsenjima, lozeci kokosare, neradnike, partijske punoglavce i ostali olos ovog naroda, da su oni "zloupotrebom sluzbenog polozaja" opljackali drzavu.
Nasa vlast nikako da prizna da je ona kriva i nesposobna da napravi dore zakone koji bi pomogli seljacima, radnicima i menadzerima da postanu bogatiji i da svako moze da zaradi i deo da da drzavi, cime bi Srbija postala bogata.
Ovako, najlakse je sve rasprodati, proviziju staviti u svoj dzep, pojedince okriviti i naloziti decake sa barikada, svercere, kokosare, punoglavce i nepismen narod protiv svakoga ko bilo sta kaze protiv nesposobne vlasti!
Zivi bili jos koji mesec, oseticete i videti bericet od ove vlasti!

zare

pre 11 godina

Kao sto je u predizbornoj kampanji i obecano od strane Vucica..., Srbija mora da saradjuje sa svim zemljama. Arapske zemlje mogu biti i motor razboja Srbije, potrebno je samo pridobiti njihovo poverenje, a to Vucicu za sada dobro ide.

Bane NS

pre 11 godina

Glavna zabluda kada čujemo da dolaze investitori da ulože u nešto što ima potencijala ali je zakržljalo je da će to procvetati u smislu da će svi raditi, da će se otvoriti nova radna mesta i da će svi imati bogovske plate. E neće, jer ti investiori ulažu ovde isključivo zarad sopstvenih interesa i koristi a ne zarad našeg blagostanja. Mi smo nekada imali gigante koji su zapošljavali ogroman broj ljudi, ti giganti su dobro poslovali a profit koji su ostvarivali ostajao je njima tako da je uvek bilo prostora da se jedan deo tog profita deli radnicima. Tokom ratova i sakncija svi ti giganti su stali, izgubili korak sa svetom i sada je potrebno uložiti velika sredstva kako bi se tehnološki osavremenili, pokrenuli i bili konkurentni. Plan je bio da se ulaganje u te gigante sprovede privatizacijom, međutim šta smo postigli, prvo niko od stranih investitora nije hteo da ulaže u ta preduzeća jer je neisplativo, pa su poklonjeni domaćim tajkunima za jedan dinar, a ti tajkuni su onda rasprodavali tu imovinu i zemljište za mnogo više od jednog dinara koliko su platili, onda smo rasprodali ono što dobro radi, opet za male pare, e u to su investitori uložili ali traže efekte, pa su rekli e neće na tim poslovima 500 ljudi raditi opušteno, nego ćemo otpustiti 350 ljudi a 150 ljudi će raditi 12 sati dnevno i vikendom i praznicima i to za male pare kao jeftina radna snaga da bi što više para ostalo da ti strani investitori odnesu u svoju zemlju. E tako će biti i sa ovim!

pitalica

pre 11 godina

Koji je emirat u UAE bio na ivici bankrota pa su mu novac dali celnici drugog emirata iste drzave.
Sto se tice prodaje poljoprivrednih kombinata, crno se pise gradjanima Srbije , jer cemo sa ovim bedama od primanja pored ekonomske cene struje, gasa... da placamo i ekonomsku cenu hrane tj da nam cene naseg voca i povrca budu kao sto su cene u nekoj bogatoj skandinavskoj drzavi, samo sto oni imaju 5 puta vece plate od nasih.

werko

pre 11 godina

Svaka investicija i svako otvaranje novih radnih mesta je veoma bitno za Srbiju. Jedino sto je logicno jeste da podrzimo Aleksandra Vucica i pozelimo da ovakvih poseta bude jos vise.

Optimista

pre 11 godina

@ (popeye, 10. januar 2013 11:50).
Nemoj da lupas gluposti u Dubai rade inzinjeri i majstori iz Nemacke i Austrije.Ja sam u austrijskoj firmi koja salje uprave takve majstore i rade rashladnu tehniku i zaradjuju super.Mislis da bi austrijanac ili svabo radio za dvesta eura mesecno,pa jel znas koliko kosta hrana pa za nedelju dana bi sa 200 dolara svi umrli redom.A ako si ti nekvalifikovan onda je i 200 eura previse za tebe bolje sedi kuci i cuti mozda ti nesto padne s'neba.

Joca-Vrsac

pre 11 godina

Kladim se da je to ona tajkunska zemlja, kupljena od strane partijskih lopova i probisveta koji su prvo sve uradili da upropaste gigante pa su kupili zemlju za bud zasto, a sada , posto im se neradi, daju je u najam ovim beduinima, a srbiju i narod uskracuju za 14 000 hektara najzdravije zemlje u evropi gde ce verovatno da se proizvodi GMO i Biogorivo!!! Mi cemo naravno morati da uvozimo kukuruz i psenicu upravo u vreme kada je u svetu na redu poskupljenje prehrane!

srebrni letac

pre 11 godina

Niko ko ima velike pare nije lud pa se prvo raspita kako se neka zemlja kotira na listi pogodnosti za ulaganje dakle koliki je rizik.Srbija na svim tim listama se kotira nikako sto zbog metastaze korupcije sto zbog nestabilnog politickog stanja pa onda kosovo i sve ostalo.Cak i zemlju u vojvodini da mu daju besplatno niko pametan nebi ulozio ogroman novac u nesigurno podrucje rizik je prveliki a i ima boljih destinacija a ovaj zasto je dosao i sta njega zanima,il je svratio samo da napumpa gume ili je neka mutljavina u pitanju videce se vec.

iduljudi

pre 11 godina

(Andjela, 9. januar 2013 14:02)
Nema ni jedne zene u timu za docek. Da li je to slucajno ili namerno?

(pogledajte fotografije, 9. januar 2013 16:30)
Jeste li Vi slepi? I vas 90+ što ste kliknuli na preporučujem?

Nismo slepi, ona nije u timu za doček, već prevodilac.

Pripravnik

pre 11 godina

ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

Član 1. Stav 3.
Vlasnik poljoprivrednog zemljišta ne može biti strano fiziko, odnosno
pravno lice.

MISLITE O TOME!!

vredni seljak

pre 11 godina

@Deda
Pa sto mu ne da to sto ej zaraslo u korov istocne srbije nego daje ovo sto je nekada oteto i za cim postoji trka za svaki pedalje vojvodjanske zemlje i nema nista neobradjeno.
Neka nam reciprocitetom seik da par busotina nafte. oce malo morgen.

"Mi da smo znali pametno da koristimo nasu plodnu zemlju nebi zarasla u korov i cekala da neko dodje sa kraja sveta da je kupi i obradjuje. Zato nema sta da kukamo nego da pozelimo dobrodoslicu svakome ko zeli da radi i ulaze pa nek ima koristi a nama kolko udeli to nam je.Nisu oni krivi sto smo mi nesposobni neradnici.Ovi sto kukaju za zemljom neverujem da znaju sta je motika.
(DeDa, 10. januar 2013 10:06) "

marko nb

pre 11 godina

Gomila gluposti i marketing. Pa mi nemamo ni diplomatske odnose, ni konsulate nista. A oni nam prodaju tu neke smesne price.(mislim na ove nase strucnjake)

Lena

pre 11 godina

Al Dahra je poznata po tome sto sadi GMO. Neke od nejmodifikovanijih sorti voca sade po Africi...Mislim da o tome Dinkic i Vucic ne razmisljaju. Mozda EU jedino bude prepreka za ludovanje po kombinatima i zemlji koja je vec zatrovana u Vojvodini. Zabraen za GMO u EU i dalje su na snazi i pored pritisaka SAD i kompanije kao sto je Monsanto.

aleden22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. postenom svetu koji je bez posla treba omoguciti da radi. A za to su neophodne strane investicije. Pa u tom smslu treba pohvaliti Vucicevo dovodjenje seika u Srbiju.

TAJNI AGENT

pre 11 godina

Danasnja vlada radi punom parom, gradimo prijateljske odnose sa svima, dolaze investitori, nude nam se...Ulaganjem u poljoprivredu i druge privredne grane je veliko za nas! Predhodna vlast je gledala samo kako da pokrade narod!

sale malajku

pre 11 godina

Ponestalo nam peska u Deliblatskoj peščari, a Vučić sredio da nam ovaj u belim haljama, pokloni nekoliko šlepera prvorazrednog peska! Reko ja onomad da je mali Vuk velika faca! Čeka nas udoban i lep život na pesku!

moradoh

pre 11 godina

@zoran, 9. januar 2013 23:48

nebuloze pricas. postoji zemlja koja se zove bosna (ili sada bih) i ciji potomci nikad nisu dolazili u srbiju ili iskazivali mrznju prema istoj.
postoje i prva spominjanja istih, pazi pismenih, gdje pise: Bosnjani, Bosnjaci itd. nikad Srbi! postoji rjecnik jednog jezika, rjecnik stariji od najstarijeg hrvatskog ali i srpskog rjecnika. i to je rjecnik bosanskog jezika. ti arapima pricaj sta hoces, i turcima ako hoces... ima ipak nepobitnih povijesnih cinjenica :) pozdrav i sa zakasnjenjem hristos se rodi puno srece komsije zdravlja i ostalog

marko

pre 11 godina

Vidim dosta komentara spominje vojvodinu, pa me zanima jel uopste znate o kojim kombinatima se radi? Stvarno ne razumem potrebu da neko komentarise nesto o cemu pojma nema. Opet sa druge strane, cist primer sopstvene zaludnosti i podleganja mediokritetskoj kampanji, a cega ocigledno ima koliko hoces.

sestraVesna

pre 11 godina

Sve investicije su dobro dosle. Politika nove Vlade lici na pricu koju je pokusavala da sprovede prethodna Vlada, samo sto postoje konkretni potezi. Do maja je bila samo prica!

Anonimus

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nasu zemlju,dovoditi ljude koji zele da ulazu u poljoprivredu i druge privredne grane.Treba raditi na reformama i dovodjenju stranih investitora,stoga podrzavam rad ove vlade.

Optimista

pre 11 godina

@OptimistaJa zaradjujem vise ovde nego ti kao austrijski wassermeister u UAE, za mene nemoj da brines. A ti procitaj ceo moj post i potrazi po Googleu ako ne verujes, kako zive i kako se tretiraju Indijci i Azijati u UAE, koji su 95% tamosnje radne snage. A sad ce biti i ovde. (popeye, 10. januar 2013 13:05).Kao prvo wassermeister, ne postoji takvo zanimanje kao drugo ja sam posle elektrotehnicke skole Rade Koncar u Bg-u sredio neke papire i u Austriji dosao na vise skolovanje,dobio sam jos dve diplome za elektricne uredjaje i rashladne uredjaje sada radim u firmi i paralelno dajem ispite ako Bog da bice i inzinjera od mene ako ne bicu prezadovoljan sa poslom koji radim a da ti u Srbiji zaradjujes vise od mene verujem ti,nemoras da mi objasnjavas,samo pomogni malo ovim komsijama i prosvetli ljude dole kako izlazis mesecno 2100 € pa da i oni lepo zive.

dipolmata

pre 11 godina

Zasto do sada nisu uspostavljeni diplomatski odnosi sa UAE??? Imamo ambasade i konzulate po tamo nekim drzavama za koje jedva da je neko i cuo a nemamo u UAE.

zemlja bre!

pre 11 godina

zasta smo se mi borili? da cuvamo ono sta je nase? sto sada prodajmo nasu zemlju bivsim neprijateljima? samo pare, pare i pare je o cemu ova nova vlada misli.

Gnjilanac

pre 11 godina

@ (Andjela, 9. januar 2013 14:02)

A ti bi da se dohvatis seika?!!! hahahaha

A sad ozbiljno: Ovo je dobro za Vojvodinu jer sta god Vojvodina proizvodi, dobar deo zarade (skoro cela zarada i plus neke takse) idu u Beogradu i po velikim gradovima centralne Srbije. Ako seik ulaze, mozda nesto i ostane za Vojvodinu...
Nego sta cete raditi snjim kad se bude pricalo o Nezavisnom Kosovu? Isterati ga iz Srbije i zadrzati sve sto je investirao. Pa pametno to... Samo me on cudi... Da cekamo i da vidimo da li ce nesto od toga biti...

aleden22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. Treba omoguciti postenom svetu da radi. Potrebna su nam strani investitori i nova radna mesta. Pa po tom osnovu podrska Vucicevom dovodjenju seika u Srbiju.

Denis

pre 11 godina

Vucic je hrabar, sposoban i posvecen poslu koji obavlja. U ovom slucaju to je dovodjenje stranih investitora koji bi ulagali u nasu zemlju a time povecali broj radnih mesta. A povecavanje zaposlenosti je na prvom mestu.

ALEDEN22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. postenom svetu koji je bez posla treba omoguciti da radi. A za to su neophodne strane investicije. Pa u tom smslu treba pohvaliti Vucicevo dovodjenje seika u Srbiju.

velibor

pre 11 godina

Očigledno da je krenula predizborna kampanja! Svaki put pred izbore krenu d adolaze neki likovi iz inostranstva koji obećavaju milijarde!

kavani

pre 11 godina

Svaka cast,treba nastaviti ovim tempom...dolaskom Seika,i njegovim ulaganjem,otvorice se nova radna mesta...to je ono, sto nam je godinama trebalo.

emir

pre 11 godina

Nisam procitao niti cuo da su uopste pomenuli Novi Pazar i Sandzak ovim seikovima, a to dobro znaju sto ne. Jer bi seikovi mnogo vise ulozili na mestima gde zive njihova braca po veri, nego bilo gde u Srbiji. Samo napred i nemojte da z...ete nesto.

popeye

pre 11 godina

@Optimista
Ja zaradjujem vise ovde nego ti kao austrijski wassermeister u UAE, za mene nemoj da brines. A ti procitaj ceo moj post i potrazi po Googleu ako ne verujes, kako zive i kako se tretiraju Indijci i Azijati u UAE, koji su 95% tamosnje radne snage. A sad ce biti i ovde.

KIT

pre 11 godina

Srbija ce profitirati, jer ce ulaganjem Seika da se otovore nova radna mesta, smanjice se velika stopa nezaposlenosti...Danasnja vlada brine se za narod, radi, dok nas je predhodna pokrala i punila svoje dzepove!

SILJA

pre 11 godina

Treba nastaviti ovim putem, jer je jako bitno dovlaciti investitore u nasu zemlju, jer ce time da se otvore nova radna mestaa...Samo ovako da se nastavi!

DENIS

pre 11 godina

Aleksandar Vucic je vredan ,pozrtvovan i potpuno posvecen poslu koji obavlja. Ocekujemo od ove posete seika velike investicije u privredu Srbije i namensku industiju.

Agurd

pre 11 godina

Hehe...Ne mogu da se nacudim.Kako se Vucic grli sa princom.Plus malo skratili snimak da se ne vidi prisni zagrljaj.Sada nema cetnika svi su "demokrate".Sad su Muslimani dobri.Ne smetaju niti haljina niti obelezja islama.Nije vehabija iako ima bradu.Ne smeta brada sad.Cudim se srpskom dvolicnjastvu i dvostrukim arsinima.Kako li se samo obican srbin ulizuje za pare kad mu se vlast ovako ponasa.Mislite da je princ glup i da ne vidi da ga postujete samo sto ima para.Moracete da promenite iz korena svoj odnos prema muslimanima i islamu.Zasto glumite? Mislite da princ ne vidi vasu glumu? Mnogi iz vlasti bi bili izvrsni glumci za holivud.Mislite da princ ili neko njegov nece pitati Muslimane kako se odnosite prema njima u Srbiji? Coveka i nacije gledate samo kroz interes.Znam da ce vas moj komentar boleti.(ako uopste i bude objavljen).Citam komentare i cudim se.Vecina srba i ne zna sta hoce.Delujete mi ko ljudi koji bi nabrzinu da otmu pare coveku pa posle da nastave sa nacionalistickom politikom vredjanja islama i muslimana.Osim toga u arapskom svetu kad hoce za nekog da kazu da je zao,neiskren,dvolican,beskrupolazan,podao...kazu ovaj je ko srbin.
Iskreni savet:Postujte Muslimane i islam, prvenstveno one koji su u srbiji pa i ostale po svetu, doci ce mnogi da uloze novac.Ja licno znam da su neki princevi hteli da dodju.Ali...Otvorio covek srbin pumpu na auto putu sa halal restoranom za turke ,a vi drvlje i kamenje po njemu.Neiskrenost je kratkotrajna i ne isplati se.Jadno...

zakeralo

pre 11 godina

Pih, kakav je ovo bre sheik. Da i malo drzi do sebe avion bi u najmanju ruku bio od zlata sa krilima napravljenim od dijamanata. Ovako covek bruka sebe i ceo emirat.

dare 011

pre 11 godina

Došli ovi iz peska da uče nas poljoprivredi. Pa jel stavio neko prst na čelo?!? Dok je njegov deda jeo kaktuse i tražio vodu u oazi vukući kamilu, mi u ovoj BLAGORODNOJ SRBIJI uništismo sve što je valjalo. Toliki pašnjaci, reke i izvori pijaće vode. Sami smo sebi najgori dušmani i sa' će ovaj u čaršafu da nam podigne poljoprivredu. Miloše Obrenoviću...izvozili smo meso pre 300 godina a sada uvozimo sve, jer SPS ima kvote za uvoz!!! E moj Miloše...

Seele

pre 11 godina

Treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Za tako nešto potrebno je raditi na tome da se unapredi ekonomija i uspostavi saradnja sa svima u okviru zajedničkih interesa. Koliko vidim, Aleksandar Vučić je već imao uspešne razgovore u tom pravcu nedavnom posetom UAE-u, a sad su Ujedinjeni Emirati spremni da ulože sredstva u Srbiju. Ova poseta je zato veoma značajna za nas.

talle007

pre 11 godina

Znao sam da cete pljuvati!!! Ne znam kako covek da vas zadovolji? Kad bi ste imali 3000€ platu bili biste nezadovoljni. Voleo bih da se vrate stari na vlast pa da se sakrijete u misiju rupu od sramote!!!

Eh...

pre 11 godina

Cirilica uz de iure zabranjenu latinicu, zene sa maramama u crkvi odvojene od muskaraca, "porodicne" vrednosti uterane u kosti, batinanje stranaca i "izdajnika" obezbedjuje put u raj (oslobadjajuce presude)...
Ima gde i da dodje.
Narocito je interesantno posmatrati sada one koji preziru novac sa zapada, pricajuci o nedostatku duhovnosti i prodaji za sitan novac uz veliku cenu... Pa prvi cete vi biti zrtve dzamahirijske drzave i nesposobnih kabadahija u mantijama, belim ili crnim - bicete raja a ne gospodari, raja koja se seiri, jer je uplasena, ponizena, besna i nemocna, nad obespravljenim zenama i onima koje spahije proglase izdajnicima.
Ako tako nastavite, to "zadovoljstvo" ce se svesti samo na stanovnike jednog malog pasaluka.
Uzdravlje.

Kukavica

pre 11 godina

Rasprodasmo svu zemlju... Jadna nasa zemlja sa nama. Preci nam se u grobovima prevrcu, dosta vise ako za Boga znate! Ovaj u carsafu je dosao da vidi moze li jos sta da se iscedi iz ove napacene zemlje, sta njega zanima kako ce biti nasem narodu. Ljudi, probudite se dok nije kasno! Nestacemo potpuno!

prokleta avlija

pre 11 godina

ma jeste i Diznilend ce da naprave i Park iz doba Jure i fabriku Deda mrazovih poklona...ma ajde bre...realno,pricao mu deda kako je dobro bilo zezanje u Karadjordjevu za vreme Tita pa dosao unuk da proveri i da pobije ono par jarebica,voluharica i dabrova sto je ostalo...jedina nepoznanica u celoj prici je,koji je djavo dolazio usred zime...i ako vec ima 1 trilion dolara u steku sto ne odvoji 17milijardi(sto je 1,7% svega sto ima) i ne izgradi kanal Dunava-Morava-Vardar_ Egejsko more pa da lje ka Pacifiku,sa tom lovom u kesu mozemo cirka da pocnemo da zidamo u aprilu a kanal je gotov do nove godine

Stari političar, nova obećanja, verujte mu narode

pre 11 godina

Da li je Vučić uspeo potpuno da izbriše iz glave dugogodišnju mantru Karlovac- Ogulin- Karlobag- Virovitica i potpuno se prešaltuje na novu mantru, borba protiv korupcije i kriminala, a usput i strane investicije? Mislim, da mu se ne pomeša tokom razgovora sa bogatim naftašima, ipak je dugo trajalo ono sa Šešeljem. Ccc, baš se brinem.

glupa Srpkinja

pre 11 godina

Svi pricaju ovde o nekoj nafti a njima je samo deo prihoda,negde oko 40% od nafte.UAE je bescarinska zona i valja se sve i svasta, peru pare do besvesti i nazad.Pa on da je tako velikodusan ne bi imao toliko para.A i veliki su strucnjaci za poljoprivredu,u pustinji i pesku sve radja i naopako da se zasadi.
Samo napred, navijajte za njega i njegove pare, bice Kosovo do Subotice kako su ovi umni novi vlastodrsci krenuli.To je narod njegove vere, hteli mi to ili ne.Priznali su im jednostranu nezavisnost medju prvima.

Sremac

pre 11 godina

Ova prodaja (ili pokusaj prodaje) vojvodjanske zemlje ce izazvati toliko nezadovoljstvo medju paorima da je prvi ozbiljan korak ka nezavisnosti Vojvodine. Strasno je sto vlasti u Beogradu tako malo poznaju Vojvodjane i njihovu vezanost za zemlju, a dovoljno bi im bilo da su bar nekad otisli do Sava centra i poslusali "Ratnik paorskog srca".

Милан

pre 11 godina

Добро нам дошао. Боље и они да узму земљу и да раде, притом запосливши мнооого наших људи, него да све пропадне као што и пропада.

Kolega

pre 11 godina

Nakon sastanka za zvanicnicima Srbije, Akcionari Agrobanke ce seiku skrenuti paznju kako su opljackani od strane drzave.
Tesko ce posle toga SEIK ostaviti 1 USD u ovu banana republiku koja pljacka investitore.

Barola

pre 11 godina

Ovako su davno i Albanci kupovali zemlju po Kosovu od Srba velikih hriscana i vernika...ali Srbin nevidi dalje od svog...i posle su nam svi krivi samo ne mi.

"patriotski pljackas Covic"

pre 11 godina

A ne tako davno Seselj,Nikolic i tada mladjani Vucic ispred USA ambasada skupljali dobrovoljce da pomognu "braci Amerikancima"u borbi protiv Islamskog zla!!!
P.S.Koliko li je taj seik dao para za mudzahedine u Bosni i koliko ih je bilo iz njegove zemlje???

Mirjana!

pre 11 godina

Hvala ti Isuse, hvala i Alahu! A zluradi neka govore sta god zele. Nego, posto sam iz KG-a, nesto mi ovaj izvoz oruzja upade u oko. Dace Bog da sve bude, samo malo, makar jednu kap vere imajte, ovo je ipak dobro. Srbija ima ogromne potencijale koje ne moze ni pokrenuti ni iskoristiti bez stranih investicija. Zemlja se ne prodaje (onima koji tumace tekst na svoj nacin, a ne kako je napisano) nego se daje u zakup na neodredjeno! PA STA? Bar ce nesto da se radi. 1500 inzenjera, EJ! I to za samo jedan projekat, a gde su radnici za fabriku, menadzeri! Bice, ljudi, makar vredi malo strpljenja i optimizma. Sve je to dobro. I ta banka ce biti novost, pa tek kombinati koji ce imati pune ruke posla. Pa vodovodi po Srbiji. Pa JAT! Sada mozemo da nabrajamo. Ovo nije bajka, niti cemo postati preko noci razvijena zemlja, pogotovo ne od ulaganja jednog jedinog stranca, ali jeste matematika, logika i malo vere. Jedno dobro povlaci jos mnogo drugih. I nije ovo zahvaljujuci politicarima i biznismenima. Ovo je zato sto je Srbija sama po sebi zemlja ogromnih neiskoriscenih potencijala i prirodnih bogatstava i mogucnosti. Pa nemojte bas svaki put samo da terate neku kontru samo da bi iskali svoju isfrustriranost teskim i napacenim zivotom. Dajte recite Bogu, ako ste pametni i makar malo prosveceni, jedno hvala. Sta stalno nesto kukate, pa i kad nema razloga vi bi da sve bude crno, da se pokazete kao mucenici jedini na svetu. Jeste, namuceni smo, ali neki ne znaju ni da cene ono sto treba. Stidite se svi zluradi nevernici, evo ja cu umesto vas da zahvalim kome treba! Mozda nece ici pravo u moj dzep, ali MOJA SRBIJA ima neke sanse i ja zelim da ostanem u njoj!

zoran

pre 11 godina

Sta li on hoce od nas kad ima sve a mi nemamo nista?
(lesa, 9. januar 2013 14:06)

Nema zemlju crnicu, vec pustinjski pesak, a na njemu nishta ne raste. Samo, mi to shto imamo ne znamo shta da uradimo, pa tako Arapin , iz pustinje, dolazi da nam objasni par stvari u vezi poljuprivrede. Pitace poshto Vojvodina i zavrshio je posao. Tako, mi cemo biti i dalje Srbi u Srbiji bez zemlje. To je nama nasha borba dala da imamo vola za.....sami zavrshite...

Tuzla

pre 11 godina

A gdje je sad ono Vucicu kad kazes ubijte jednog srbina mi cemo stotinu muslimana, a sad su dobri arapi(muslimani) u d... im se uvlacis....

Goran

pre 11 godina

1400 godina Srbi žive na ovim prostorijama i bave se uglavno poljoprivrede. Za 1400 godina bavenja poljoprivredom se mi nismo mogli naučiti nište sem kako se seje, sadi, žneje i ore.
Mesto da Srbija danas ima vrhunskih naučnika sa poljoprivrednih fakulteta, mi imamo stare traktore i nekoliko poljoprivrednika koji jedva preživljavaju.
Srbi moji. Proizvodnja hrane je najbolji biznis u EU. U svakoj branži padaju prometi, samo prodaja hrane ostaje jaka i za vreme krize.
Razmislite malo. Ljudi može živeti i bez Iphone i bez kompjutere i bez raznorazne usluge, ali bez hrane nikad.
Ne podržavam ovo. Moja ideja je da ipak mi sebi pozovemo stručnjake koji će nas naučiti kako, uzmemo kredite kojima ćemo izgraditi potrebnu infrastrukturu i da radimo sami. Resurse imamo i ljudske i prirodne, treba samo da imamo i umne.

Zoran

pre 11 godina

Ako princ bude investirao u državu, bude pokrenuo neku proizvodnju, taj će imatu tu i sopstvene ljude tad oni će dovući svoju familiju, sopstvene radnike. A tada će biti potrebe za Džamijama, ljudi opet pod arapima, nije li bilo dovoljno 500 godina po turcima. Srbija opet pod otomanskim carstvom. Propuštamo ih kroz mala vrata.

Al-Emaraat

pre 11 godina

Saradnja sa Emiratima će biti teška, a možda čak i nemoguća.
Prva - i do sada najbolja - prilika je propuštena kada je bio tender za mobilnog operatera u Srbiji. Tada je pobedio Telenor, a ne Emirates Telecom iz UAE (ja bih rado da zavirim u dokumentaciju i vidim koja je ponuda stvarno bila najbolja).
Tada su Emirati i investitori iz drugih arapskih država shvatili da je Srbija suštinski zatvorena za investicije, i od tada niko iz arapskog sveta u Stbiju nije ni pomišljao da ulaže.
Ovaj susret je posledica Vučićeve posete SAD prošle godine, kada su Amerikanci malo popustili (jer ih je Vučić pozvao da NATO kao KFOR ostane na Kosovu) i svojim najboljim partnerima Emiratima i Saudijskoj Arabiji nagovestili da ni Srbija nije loša za neke početne, ogledne investicije.
Na kraju će se ispostaviti da je ovo dobar pokušaj iz koga NEŠTO može da proizađe, ali da se ne nadamo unapred, nego kada bude.
Ko je upoznat sa detaljima, znaće o čemu je ovde reč...

UAE

pre 11 godina

http://www.b92.net/biz/komentari.php?nav_id=675919#k8472386

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Zato sto je ovo GOSPODA iz Emirata,koji nisu fanatici, za razliku od nasih primitivnih komsija, AL i BiH.

emigracija

pre 11 godina

Ma ljudi, nemoj da se ložite. Organizujemo se Srbi iz Emirata, nije nas malo ovde, pišemo peticiju šeicima da ne ulože ni dolar u Srbiju. Srbija je postala jedna prevarantska, lažovska i lopovska zemlja sa kojom niko normalan ne treba da ima posla. Mi ovde nemamo ni ambasadu da izvadimo pasoš, kakvo crno strategijsko partnerstvo.

glasac ds-a

pre 11 godina

Prodati strancima toliku zemlju?! Pa posle će oni lebom da nas hrane al po ceni od 10 evra hleb?! I posle demokrate izdajice!? Ako,ako...Tako treba,mast na leba...

Neko iz investicionog fonda

pre 11 godina

Btw ovaj lik je vrlo ozbiljana faca i pomera dosta stvari u ADIA-i ... Drzavni fond sa 1 trilionom sredstava.... Rekao bih da je ovo najozniljniji investitor koji je dosao u srbiju ikada... Samo je problem sto nasi ljudi u srbiji nisu njegova liga i sto verujem da smo tanki sa ponudom

tajkun

pre 11 godina

suludo je prodavati kombinate. 50% on 50% drzava. dati mu sva upravljacka prava. Bolje da nam neda nikakvu donaciju nego sto mu prodajemo zemlju. to je veleizdaja. znaci stranci mogu da dodju i pokupuju ama bas sve. Ovamo se kao borimo za Kosovo a sa druge strane rasprodajemo i ovo malo teritorija sto imamo. Sramota ko nas vodi. Nadam se da ce neka nova generacija politicara ovim sadasnjim suditi zbog prodaje drzavnih teritorija.

Investicije su dobre, ali

pre 11 godina

Srbiji je svakako potrebno sto vise investicija.
Ali,zasto niko ne kaze okvire o kojima su pregovarali.
Ako je na dnevnom redu prodaja nase zemlje za obradu, ili iznajmljivanje na desetine godina, onda STOP tim aktivnostima.
Kostunica je poklonio nase izvore nafte i gasa, gubitak je milijarda USD svake godine.
Sve dajte, zemlju ne. Ona jedina hrani nas narod.A to je minimum minimuma.

budalica

pre 11 godina

Opet prodajemo zemlju?? Strašno, koliko nesposobnih ljudi postoji u vlasti! Njihovo najkreativnije rešenje je da prodaju! Sramota! Sramota! Sramota!

Branislav

pre 11 godina

I tako prodade Srbija i ono najvrednije sto ima, a sve to da bi nama bilo bolje i da narod ne bio gladan. Nazalost, tak sada ce biti gladan.

pitalica

pre 11 godina

Koji je emirat u UAE bio na ivici bankrota pa su mu novac dali celnici drugog emirata iste drzave.
Sto se tice prodaje poljoprivrednih kombinata, crno se pise gradjanima Srbije , jer cemo sa ovim bedama od primanja pored ekonomske cene struje, gasa... da placamo i ekonomsku cenu hrane tj da nam cene naseg voca i povrca budu kao sto su cene u nekoj bogatoj skandinavskoj drzavi, samo sto oni imaju 5 puta vece plate od nasih.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Паз', принц нема значку/беџ са заставом земље (Емирата) на реверу, овај: огртачу.
Сумњиво, к'о да је недај боже онај кнез Долгоруки.
Пуно поштовање Принцу и Емиратима у којима сам радио и жив'ео далеке 1986-те.
Мој коментар се односи на нашу "стварност":
-да ли је, "браћо" радикали (без беџа) наш престолонаследик негдје имао дочек са црвеним тепихом и гардом?
-пољопривредно земљиште сте продали/поклонили (као активни учесници у политици) нашим тајкунима, без помпе.
-у свити за дочек нема Дачића, то ће вас скупо коштати.

kentaur

pre 11 godina

neka pokupuje sta god hoce, ali dati mu obradivu zemlju je totalna ludost!! on ce da ulozi 100 miliona ali u navodnjavanje svojih obradivih povrsina sa kojih ce da ubire plodove, a ako kupi JAT iskoristice ga da tu istu hranu izvozi u UAE! A mi? Pa nista, mi dobijemo tih 250e po aru i da nas bog vidi. Ovo je pljacka velikih razmera, a neko se tu dobro ugradio- hmmm, ko da mi je samo znati (vidi sliku)?? Isto bih rekao da ga je kupio MK, Rus, Amer ili Englez. Svi cuvaju svoje resurse, a mi prodajemo zemlju, vodu, mleko, secer, psenicu belosvetskim mafijasima i domacim tajkunima. Da li ima ista i ovoj drzavi sto nije dogovoreno "bratskom pogodbom" ??

Joca-Vrsac

pre 11 godina

Kladim se da je to ona tajkunska zemlja, kupljena od strane partijskih lopova i probisveta koji su prvo sve uradili da upropaste gigante pa su kupili zemlju za bud zasto, a sada , posto im se neradi, daju je u najam ovim beduinima, a srbiju i narod uskracuju za 14 000 hektara najzdravije zemlje u evropi gde ce verovatno da se proizvodi GMO i Biogorivo!!! Mi cemo naravno morati da uvozimo kukuruz i psenicu upravo u vreme kada je u svetu na redu poskupljenje prehrane!

pogledajte fotografije

pre 11 godina

Nema ni jedne zene u timu za docek. Da li je to slucajno ili namerno?
(Andjela, 9. januar 2013 14:02)

Jeste Vi slepi? I vas 90+ što ste kliknuli na preporučujem?

jeko je vajo

pre 11 godina

al ahli srbijah e majko Srbijo sta si dozivela, hrvati,slovenci, arapi, albanci... svi te redom kupuju... beograd ce se zvati new bagdad...

Hajduk Stanko

pre 11 godina

Sta bi vam dedovi i pradedovi rekli kad bi ih vi mogli cuti!Kome dajete zemlju za koju su oni krvlju platili i vama ostavili u amanet!

samo tetki da odnesem lek

pre 11 godina

znaci rasprodaja zemlje i resursa se nastavlja??? a toliko su vam bila puna usta patriotizma!!! niste nista bolji od zutih, cak ste i gori jer ste nas lagali pred izbore!!! a miskovic je uhapsen verovatno da bi se ova zemlja,koju su mu obecali zuti i koju je avansirao, mogla predati ovima u carsavima za bagatelu!!!

strsljen

pre 11 godina

Citam komentare i ne mogu da verujem... Pa kakvi smo mi to ljudi???? Pljuju po svemu a verovatno nemaju pojma ni oni sta pisu. Ljudi doveli coveka koji hoce da ulozi u ovu jadnu zemlju, da ozivi poljoprivredu, zaposli nase ljude, konacno postavi sisteme za navodnjavanje a mi pljujemo, sprdamo se i ni jedan pozitivan komentar! Pa sta bi trebalo da se uradi da bi mi bili zadovoljni, ne mogu da verujem kakvi smo! Kakve veze ima sto je arap, sto je UAE bez carinska zona, to je bitno a sto se nece zito i kukuruz susiti svake druge godine, sto ce hiljade ljudi dobiti posao, sto cemo moci da izvozimo to nema veze, to nije bitno... Ovi nas do juce opustosili, pokrali, unistili, ponizili a sad kad novi dovode ljude da ulazu e to ne valja!????

anticenzura

pre 11 godina

Ne volim ove na vlasti,ali sprdati se sa ovim Arapima je smesno...realno oni su ozbiljni i mogu da kupe nasu drzavu sa sve nama,a pitanje je samo kako ce se nasi politicari ponasati, i iskoristiti zainteresovanost ovih ljudi za investiranje.
Inace zdrav kapital vec odavno ne stize iz EU,tako da je bolje juriti investitore sa istoka,a ne ove iz EU koji na nas gledaju kao nizu rasu,cast sa nekima iz ozbiljnijih drzava!

no name

pre 11 godina

Meni ovo deluje ozbiljno, s obzirom da su se svi glavni predstavnici vlasti Srbije okupili oko gosta. Pa, onda preostaje samo da im pozelim srecu, da ne duzim mnogo, nije ovo za potcenjivanje ipak, samo da bude uspesno. Pa, srecno.

Brabuskava

pre 11 godina

Treba, uposliti, i dati našu zemlju, nama, a ne nikako drugima, a pogotovo da ona pređe u vlasništvo drugih. Pa zar smo dotle došli, da prodajemo tlo po kom hodamo. Dajte u zakup zemlju svom narodu, koji će plaćati i zakup i poreze i doprinose, i na taj način puniti budžet.
Ne mogu stvarno ovo da razumem, čija li je samo ovo ideja!

au stigao nam Sultan Sulejman Han

pre 11 godina

Ovaj kako je krenuo da ulaze bice Kosovo do Subotice a ne do Preseva i Bujanovca.On ih je priznao medju prvima, jer su njegovi.
Jos ce da ostavi UAE, preseli se ovde i zauzme Vucicevo mesto.Sta cemo mi onda bez Ace, ko ce da hapsi?

zoran58

pre 11 godina

Videli su sa kakvom ljubavlju gledamo Sulejmana i procenili da smo najzad spremni da predjemo u islam. Nema veze i onako nije neka razlika.

Bogdanovic

pre 11 godina

"Planirano je i da ova firma u zakup uzme i 14.000 hektara obradivih površina, po ceni od 250 evra po hektaru godišnje."!?? Sta zezate coveka! Sto mu niste dali za djabe!? On ce jadan jos morati da proizvodi Biogorivo, a nama je jednostavnije da uvozimo psenicu i kukuruz nego da je sami proizvodimo, a da ne pricam o tome da jos treba da se i izvozi! Radje i beduinu iz nekakvih pustinja nego domacem seljaku! STRASNO!!! Ti ljudi su 2012 kupili od amerikanaca 60 milijardi$ (milijardi $ !!!) oruzja! Sta to njima treba od nase vojne industrije? Mota vas kao malu decu! A ceo taj JAT kosta verovatno koliko i njegove garaze i staje za automobile i kamile!? Prodaste bre i boga i narod a sada nam i zemlju rasprodajete Bednici i Bedaci! Kako to da on zna sta ce sa zemljom i JAT-om , a vi neznate!?

zoran

pre 11 godina

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Ko se ljuti na Muslimane..?? Malo si pobrkao lonchice, kako kaze nash narod.
Kao prvo, jedino Srbin menja nacionalnost, poreklo, jer je prihvatio drugu veroispovest. Kada to isprichah prijateljima iz Katara, Muslimani, ne verovashe i slatko se nasmejashe. No, kako slabo edukovanom Srbinu da objasnish da je on Srbin te i te vero-ispovesti, a da nije Arapin..???? Gotovo nemoguce. Vidish, to je vec stvar obrazovanja.
Znachi ljuti se Srbin na Srbina, jer jedan od dvojice ne poshtuje zemlju u kojoj je rodjen, chiji jezik govori, vodu pije. Ne poshtuje zemlju u kojoj su rodjeni njegovi pra-dedovi. To je ono shto moze da naljuti choveka, a ne njegova vera. Pravi vernik, nikada, ali nikada nece da rusi zemlju u kojoj zivi, chak i da u njoj nije rodjen ili , po korenima, ne pripada tom narodu, odnosno razlichite je ancionalnosti. Po tome se vidi nivo duhovne zrelosti.

Wien

pre 11 godina

Mnogo ste skepticni ljudi ali kada malo razmislim potpuno vas razumem.Samo malo preterujete sa pesimizmom.Ako se ne ostvari neki dobar dogovor nije vam seik kriv nego ovi nesposobni politicari.

Laki

pre 11 godina

Kako postati roblje u sopstvenoj zemlji:

1. Uništiti preduzeća koja su stvarale prethodne generacije,
2. Jeftino ih prodati (pokloniti) tajkunima,
3. Na kraju rasprodati i plodnu zemlju.

E moj Srbine, ne piše ti se dobro...

povlacim se

pre 11 godina

Citajuci neke komentare mogu samo da kazem jedno baksuzi bili baksuzi ostali.To su srbi!Ja odoh vani napokon a vi i dalje zivite u proslosti kako ste vi jeli kasikom dok su drugi jeli prstima i pozivajte duhove Obilica,Lazara itd. dok vam ne dojadi a nece nikad u to sam siguran!

moradoh

pre 11 godina

@zoran, 9. januar 2013 23:48

nebuloze pricas. postoji zemlja koja se zove bosna (ili sada bih) i ciji potomci nikad nisu dolazili u srbiju ili iskazivali mrznju prema istoj.
postoje i prva spominjanja istih, pazi pismenih, gdje pise: Bosnjani, Bosnjaci itd. nikad Srbi! postoji rjecnik jednog jezika, rjecnik stariji od najstarijeg hrvatskog ali i srpskog rjecnika. i to je rjecnik bosanskog jezika. ti arapima pricaj sta hoces, i turcima ako hoces... ima ipak nepobitnih povijesnih cinjenica :) pozdrav i sa zakasnjenjem hristos se rodi puno srece komsije zdravlja i ostalog

zare

pre 11 godina

Kao sto je u predizbornoj kampanji i obecano od strane Vucica..., Srbija mora da saradjuje sa svim zemljama. Arapske zemlje mogu biti i motor razboja Srbije, potrebno je samo pridobiti njihovo poverenje, a to Vucicu za sada dobro ide.

samo primecujem

pre 11 godina

Je li ovaj dosao u vojnu posetu ili privrednu ili u posetu drzavi. Ako je dosao u drzavnu i privrednu onda ga na aerodromu sacekuje premijer.Ako je gost Tome Nikolica onda ispred palate federacije se pravi docek.Izgleda da je u Srbiji postala praksa da sa njim razgovara premijer pa onda predsenik SNS-a,pa sef drzave

4-eu

pre 11 godina

Malo sam pogledao komentare. :)
Neki ljudi su zaista neverovatni. Nikako covek da vam ugodi.

Ovo je super ne samo za Srbiju, nego i za region.
Jaca Srbija, jaci region.
Podrzavam ovo.

Joca sejker

pre 11 godina

Nije brate ovaj izgleda ko moj kum Joca, kad je izigravao sejka.A on ne razlikuje sejka i sejker...E da je moj kum Joca sejk, daleko bi dogurali...bili bi dobri ko nasi politicari i tajkuni...

Za Sasu Jokic

pre 11 godina

Zao mi je, ali vas niko ne moze da izvuce iz blata. Posebno ne oni koji su toliko bogati, a nikad ništa nisu radili. Samo od nafte i gasa zive, a ništa svoje nisu razvijali.
Misle da s novcem sve moze.
Neka kupuju, ali zemlju ne smete prodavati, narod se pita.
Toliko bogati, kupuju hiljade hektara zemlje a nama ce dati meki kredit za kanale za navodnjavanje.
Tugo moja, sta smo docekali!

gom

pre 11 godina

lepo je ovo zaista sto se ulaze u nasu zemlju ALI mene zanima da li ce preko poljoprivrede ujed. arapski emirati uvesti i genetski modifikovanu hranu(GMO) u nasu zemlju. poznato je UAE ima dobre odnose sa SAD i sto ameri ne bi mogli napraviti dogovr s njima oko uzgoja semena kad ce UAE u tom trenutku imati hiljade i hiljade hektara u svojim rukama

Aca

pre 11 godina

Da li Vi to prodajete zemlju nasih oceva i dedova? Koga ste pitali? Ok je da dodju u Srbiju sa kapitalom i uloze u proizvodnju hrane. Ok je da im se zemljiste rentira ili kompenzuje za mehanizaciju i opemu ali nikako da im se proda i to da oni budu vecinski vlasnik. Da li je to normalno? Prodajete zemlju, drzavu ,narod!!! Prst na celo pa razmislite jos jednom. Moze da se desi da se digne kuka i motika! Ne bi valjalo. Ovi pre vas su prodali sve fabrike a vi sad posto nemate sta drugo prodajte zemlju. Sramota. Tako se ne pokrece drzava. Tako se unistava drzava i prodaje.

Ej sheki sheki

pre 11 godina

A gde je Lepa Brena na doceku? Mogla je da otpeva Ej sheki sheki..... dajem plus sto dolazi neko ko ima novca , ali nazalost i minus jer nema nikoga sposobnog u vlasti da to iskoristi na pravi nacin......Sve se svodi na odobrene i nikad neiskoriscene kredite, cekanje na listu projekata i slicno...a Srbija nema sta nema, samo nazalost slepi smo kod ociju..

SALE

pre 11 godina

Trebao je da ga saceka Bogoljub Gagic Cherchil,muz Rajne Gagic i cjale Branda Gagicja,jer je on pokazao u Porodicnom blagu kako treba sa shejkovima....:)) plus bi Djoshu i Shpica stavio u odbor za docek...kakvi bre ovi politicari

sasa jokic

pre 11 godina

Goran@ Izadji malo ujutru, prosetaj ulicama, procitaj novine, popricaj sa prijateljima. Pa onda probaj da uporedis gde smo mi u odnosu na Dansku.
Ova poseta Princa Zajeda je jedinstvena sansa za Srbiju, mnoge zemlje, ukljucujci i Dansku bi voleli da Zajed ulaze kod njih, tako da ovu posetu kao narod treba posmatrati kao istorijsku sansu.
Ostavite vise uporedjivanja sa drugima, gledajte sta je nama dobro, gde smo mi, i sta nam treba.
Decenijama zavisimo od vremena, kao u srednjem veku, a imamo najvece potencijale u poljoprivredi. Srbija ima 5 miliona hektara obradivih povrsina, a oni uzimaju par desetina hiljada?! Pa neka uzmu i pola od kapaciteta, i neka nasa plodna zemlja dosrigne pune kapacitete, i da se konacno ostvari ono o cemu godinama pricamo, da hranimo Evropu, da nas seljak progleda, da se ljudi vrate na selo, da pospesimo natalitet, da prezivimo kao nacija!!
Ajde malo pozitivnog pogleda na stvari, ne gledajte poklonu u zube!

Niko i ništa

pre 11 godina

Mi smo Srbi, božiji narod - preživeli sve i svakog, vaskrsli, bla-bla-truć-truć...
Ma dajte - nismo sposobni ni za čačkanje nosa. Da smo znali, ne bi nam poljoprivreda, kao i sve ostalo, propalo. Uvek smo u krizi, uvek smo u bedi i nemaštini... Mi smo nesposobni i lenji, i tako smo i zaslužili. Nek' radi onaj ko želi i zna - bolje nego da sve propada. Naše zgrade, koje su izgrađene u Titovo vreme, nikada nisu okrečene - niti će !!! O čemu dalje da pričamo ! Bože - gradimo Belvil naselja, a sela gore !!!
Nismo mi ni poljoprivrednici, ni državnici, ni ljudi. Tako mala zemlja, a Vojvođani i Srbi iz južnijih kajeva ne mogu da se sporazumeju. Mi smo obični paraziti.

milance86

pre 11 godina

Investicije su Srbiji sada najpotrebnije, jer je nomoguce zapoceti bilo kakav posao bez novca za ulaganje. A nama treba da je drago sto je jedna bogata zemlja kao sto su UAE, zainteresovanja za ulaganje u nasu zemlju.

adje

pre 11 godina

to je odavno predlagao muftija da dovede seike i investiraju u celu srbiju ali nedadose tajkuni tadicevi.samo tako nastavite i dovodite investitore i ne gledajte ko je ko vazno da se srbija razvija i ulazu svi u nju,vucic je dobro poceo jos da hapsi bivsu vlast i srbija ce krenuti dobrim putem.

Samouk

pre 11 godina

Zasto sada ne mrzite Muslimane?
(Enes, 9. januar 2013 19:02)

Pa, i dolari su zeleni pa ih ne mrzimo..?
Šalu na stranu, većina "nit' vas voli-nit' vas ne voli", ljudima smeta nepoštivanje države u kojoj ste rođeni, kao npr. navijanje za tuđu državu i isticanje tuđih zastava!
99% ljudi u Srbiji živi loše - jedino vi i Albanci tvrdite da je to zbog vaše veroispovesti ili nacionalnosti...?? Ma nemoj, a na koga ja da se ljutim???

Kolega

pre 11 godina

Nadam se da Seik nece provesti noc u Beogradu jer postoji opasnost da mu ovi iz vrha drzave isprazne dzepove, poskidaju zlato a i avion moze da dobije noge.
Dobar primer su Akcinari Agrobanke koji ma je ova drzava brutalno otela privatnu imovinu.

Julka

pre 11 godina

Ujedinjeni Arapski Emirati su jedna od najmodernijih drzava, mislim da ce nam saradnja sa njima biti od velike vaznosti, posebno za nase mlade i obrazovane ljude

werko

pre 11 godina

Svaka investicija i svako otvaranje novih radnih mesta je veoma bitno za Srbiju. Jedino sto je logicno jeste da podrzimo Aleksandra Vucica i pozelimo da ovakvih poseta bude jos vise.

pukli smo

pre 11 godina

Koliko zla i mrznje ima u ljudima, pa to je strasno. Da nam neko na tacni da resenje svih mogucih problema, ponovo bi bilo malih i pateticnih ljudi sa svojim zluradim komentarima.

Milos

pre 11 godina

Sad kad je dosao ovaj seik sa avionom punim para mozemo da raspustimo Vladu! Ovaj seik je resenje svih nasih problema Galenike, Zelezare, Jata, PKB, koridora 10, Zvezde! Ne bi me cudilo da otkupi i Kosovo i pokloni ga Vucicu i Dacicu!

mikin

pre 11 godina

Ovaj clanak me neodoljivo podseca na one nase humoristicke serije!

"Izvesno je da će kompanija "Al Dahra", koja je u vlasništvu šeika Al Nahjana, za oko 100 miliona evra, postati sa 80 odsto većinski vlasnik osam srpskih poljoprivrednih kombinata, koji poseduju oko 9.000 hektara zemlje. Naša država će ostati manjinski suvlasnik u ovim kombinatima."
----------------------------------------------------------------------
Neka nam je Bog u pomoci! Kako je krenulo, ni hrane uskoro necemo imati.
ps. a onda se pitate kako se to sve dogadja srpskom narodu!

sale malajku

pre 11 godina

Ponestalo nam peska u Deliblatskoj peščari, a Vučić sredio da nam ovaj u belim haljama, pokloni nekoliko šlepera prvorazrednog peska! Reko ja onomad da je mali Vuk velika faca! Čeka nas udoban i lep život na pesku!

eto

pre 11 godina

bilo bi jako korisno da srbija otvori konzulat u UAE i pokuša da uspostavi što bolju saradnju sa arapima. To je ozbiljno tržište za naš izvoz i tamo se pronalaze investitori lakše nego bilo gde u svetu.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

-За ЈАТ, хвала принцу; моје синове стално молим и преклињем да не лете (или што рјеђе)овом трулом компанијом.
-Само ми је фалила још једна банка у Србији. А вама?

Slauter

pre 11 godina

Ovaj će nam uvesti GMO i kontrolisati dobar procenat obradivog zemljišta. Grci prodaju ostrva, Hrvati Plitvice, mi zemljište, pa ćemo videti gde će ko stići.

Zmaj

pre 11 godina

@Goran

Ajde ne pravi se pametan! Kako ce Srbi da zive od proizvodnje hrane kad ih je vlast opljackala toliko da ih je naterala da prodaju zemlju da prezive? A ko je kupio zemlju? Tajkuni! I ti tajkuni su dali procenat onima iz vlasti za usluge. Svi srecni osim sirotinje raje. I kako to u Srbiji drzava subvencionise poljoprivredu? Nikako? U Holandiji niko ne sme imati vise od 100 hektara zemlje pa ti vidi kako ces postati tajkun. Srbija ima izopacenu i iskorumpiranu politicku scenu koju kompletno treba menjati. Od "pozicije" do "opozicije".

jovo

pre 11 godina

Kraju šala ljudi, ali naj ozbiljnije mislim da se ovo sa prodajom zemlje nije smelo desiti. Trebalo je birati neku varijantu koncesije na određen vremenski period,ovo nema smisla

Savatije

pre 11 godina

Super. - A sto se komentara tice, ljudi nemojte se cuditi, to je vecinom po partijskom zadatku, tako bi bilo i da je suprotno. Mada, i komentari ovde ne sluze vec odavno da neko kaze nesto pametno ili da prosledi dodatnu informaciju, vec da se izbace frustracije.

Strucnjak

pre 11 godina

Citam ove komentare i grohotom se smejem, zamisljam ljude kako sede u fotelji ceo bogovetni dan i gledaju kako da izbace svoje frustracije. 90% ove nacije su besposlicari koji ni ne shvataju da se osecaju prazno bas zbog toga sto ne rade, covek je stvoren da radi a ne da sedi pred ekranom, da se pravi strucnjak, politicar , naucnik. Prvo se treba skolovati, pa malo prakse, pa onda uvaziti sebe odredjenom titulom. Covek je dosao da nam ulepsa buducnost i da nam bar malo ulepsa ovu surovu odvratnu realnost u kojoj zivimo svaki dan. Ja sam iskreno upao u klinicku depresiju jer ne znam kako da pronadjem izlaz odavde, voleo bih da odem ali ne da crncim na baustelu, kao mnogi nasi ljudi koji nista van skela nisu ni videli od recimo, Nemacke, voleo bih da odem kao student, i trudim se. Medjutim mirim se i sa cinjenicom da mozda ne uspem, i ostacu ovde, i meni ce neki tamo stari pacenik od 55 godina sa slobovim idejama, da ruinira buducnost? :) E pa nece moci, da cutis i da pustis nas mlade da vodimo, doslo je nase vreme a mi zelimo da zivimo kao i svi Evropljani, tebi je vreme da se povuces i da zacepis usta :) Ajd pozz ljudi i demo u buducnost :D

nesa

pre 11 godina

Samo neka ulazu i tako ce tamo raditi nasi ljudi. A ko nije bio u UAE moze ovde da prica svasta. Da nam je samo cetvrtina njihovog standarda mogli bi da pevamo. Nego ,,dezurnim,, kriticarimane nista ne valja. Ni kad neko ulaze ni kad ne ulaze. Tih negativaca mi je vise puna glava.

beo

pre 11 godina

Ja bi mu uz sve sto kupi gratis dao i one porusene zgrade u Kneza Milosa u Beogradu tj zgradu Generstaba i MUP-a. Bar da naprave nesto od njih a ne da stoje kao ruglo i kada stranci prodju svi vise pomisle, zar je drzava toliko jadna da ni posle skoro 14 godina nije mogla da popravi zgrade lli naprave nove a ne o bombardovanju. Setim se kada je bila Evrovizja u Beogradu da su mnogi ucesnici bili sokirani prizorom ispod gazele onog divljeg nelegalnog naselja i moze se reci sokirani sa srusenim zgradma u centru i cudilo ih je sto one nisu popravljene to je bilo 2008 godine 9 godina posle bombardovanja.

uzas

pre 11 godina

Hajdemo da se kladimo da nece kupiti JAT jer bi to vec bila velika sposobnost nasih politicara da mu ga uvale, da ce kupiti vojvodjanska preduzeca i prodati zemlju, a prodaja se kao po obicaju u Srbiji naziva investicijom - razlika, ovaj put je u pitanju zemlja. I da od kredita, mekih kredita, banke itd, mi obican narod nemamo apsolutno nikakve koristi jer je to kredit, to se vraca. Sve u svemu sta ste uradili politicari - prodali zemlju, ali ovaj put bukvalno!

Optimista

pre 11 godina

Znam samo jedno,amerikanci su najvise zaradili od arapa od njihovih kredita obrcuci njihov novac u svojim bankama,ako se on isto drzi islamskog zakona a sigurno je tako kod njih su kamate protiv Islama,onda je to lutrija za nas.Iskoristite ovo gospodo politicari on moze bez nas jos hiljadu godina a mi smo na rubu propasti.

popeye

pre 11 godina

Pre nego sto pocnete da se radujete, mada ne znam cemu, rasprodaji zemlje valjda, treba da se infirmisete da su im u Emiratima radnici uglavnom Indusi koji rade za 100-200 dolara od jutra do mraka, sto se izgleda smesi i vama.

Denis

pre 11 godina

Pa sacekajte ljudi da vidimo te projekte I KOLIKO ONI VREDE koji su pripremljeni u Abu Dabiju za investiranje u Srbiju. A posle mozemo da se bavimo crnim humorom ako bude potrebno.

carinik Dinkić

pre 11 godina

Ljudi, ja na ovim slikama ne vidim nigde Dinkića, da nije u avionu, čuva stvari uvaženim gostima? Šta ako počne da trkeljiše stvari ljudima? Daj proverite...da ne pukne bruka.

Bob

pre 11 godina

Ma dosao malo da pogleda zemlju u koji je pricao njegov cale da ima nekog bravara za sefa koji ume svasta a prema najnovijim saznanjima nema bravara nego su unapredili sve u magistre i doktore pa nek ide malo nesto da nauci, jer ako je bravar rasturao sta tek ovi magistri o doktori rade... jadnik ima da dozivi sok zivota kad vidi ove znalce, ima da odmah kupuje konkorda jer sa ovim ide presporo nazad

Зоран

pre 11 godina

"Došli ovi iz peska da uče nas poljoprivredi. Pa jel stavio neko prst na čelo?!? Dok je njegov deda jeo kaktuse i tražio vodu u oazi vukući kamilu, mi u ovoj BLAGORODNOJ SRBIJI uništismo sve što je valjalo."

Па што им продајете кад сте толико паметнији од њих? Што сами не радите? Ех, што, зато што не знате ништа, само знате галаму да дижете.

Oliver

pre 11 godina

Pojedini komentari su stvarno neshvatljivi,nipodastavanje posete delegacije tako mocne i bogate zemlje kao sto je UAE je odraz ili totalnog neznanja i nepoznavanja sveta u kome zivimo ili je odraz zle namere,malicioznosti i zlobe koja naravno dolazi iz opozicionih krugova,ciji je patriotizam na tako niskom nivou,da bi vise voleli propast sadasnje vlasti nego da se nesto dobro desi za ovu zemlju.Da li iko misli da bi delegacija UAE potegla put od 6 sati leta dzinovskim Boeingom 777 sa desetinama clanova i to usred januara kada je u UAE 30 stepeni,a u Beogradu 0,da se zaista ne spremaju neki ozbiljni poslovi koji su inicijalno dogovoreni jos pre 3 meseca prilikom posete Vucica i Dinkica UAE?UAE i Katar danas spadaju u neke od najvecih investitora na planeti,dovoljno je videti arhitektonska cuda koja su napravili na svom tlu,dovoljno je videti cije reklame na dresovima nose najveci fudbalski klubovi,koliko para na oruzje trose zalivske drzave poput UAE,Katara,Kuvajta i Saudijske Arabije.Druga vazna stvar koja nas spaja je da je UAE punopravni clan Pokreta nesvrstanih,dok mi sada imamo status posmatraca.Ideja sa lovom u Karadjordjevu je odlicna,jer ce to seiku pruziti ne samo mogucnost dobrog lova,nego i podsecanje na jednog od osnivaca Pokreta nesvrstanih Tita,cije je to takodje bilo omiljeno loviste.U trenucima ekonomske krize zaista je veliki uspeh dovesti ovako mocnu delegaciju,to niko normalan i dobronameran ne moze osporiti.

Milos

pre 11 godina

Cudno je toliko seikovo interesovanje za Srbiju. Nesto mi se cini da je 250 evra godisnje za iznajmjivanje hektara zemlje malo u poredjenju sa godisnjom stanarinom za dvosoban stan na primer. Mozda tu lezi zec. A sto se tice podatka da UAE rastu najbrze na svetu po stopi od 3 i nesto odsto je toliko smesno kao da su rekli da je Srbija najrazvijenija zemlja Evrope! :D Kina na primer raste 8,5% godisnje u realnim velicinama.

Srx

pre 11 godina

Citam vest i ...
Pa covek ce da nam kupi sve sto imamo, ostavite nesto i za nas :-)

Nek se realizuje 20% od svega sto je pomenuto i u Srbiji ce se to osetiti na svim nivoima.

khm

pre 11 godina

Samo da ne bude dogovor da Srbija od svega ulozenog ima nekoliko milijardi evra godisnje, ali tako da 50% od toga ode politicarima i Beogradu. To je nasa vekovna nesreca i pretnja, lopovi, a ne ekonomska kriza, losa politika i slicno. "Ja pregovaram i meni tri'es posto!"

maja

pre 11 godina

Vucic izgleda mnogo bolje ovako, kada radi nesto konkretno, dovodi investitore, brine za bolji zivot, podize zemlju ekonomski i diplomatski..
vise mu verujem tako nego kada preti hapsenjima, izivljava se na politickim protivnicima, izmislja prisluskivanja i ostale afere... ovo je mnogo bolje

Necu_u_Tor

pre 11 godina

Pazi, koja smo mi sramota... Naravno palo za oko sve sto iole vredi JAT Tehnika (ne JAT) i zemlja, zemlja koja je najvece bogatstvo, koja ce biti vece bogatstvo i od te proklete nafte, koja ce u relativno kratkom vremenskom nestati... I sto rece neko, dosli iz pustinje da prebogatu zemlju zemljom uce poljoprivredi... I na kraju, da ne budem pogresno protumacen, jasno je da je ovo neophodnost, ali mi se prosto place kada vidim koliko smo pukli i koliko smo nesposobni!

Ludi Milojko

pre 11 godina

Mislim da su provalili da izumiremo. Eto njima prazne zemljice!!!
(lepa brena, 9. januar 2013 15:32)

Hiljadu pluseva, Breno za komentar! Ipak će Turska biti do Beča! Ne beži džaba Đeprđe u Rusiju, shvatio čovek da će i Francuska biti arabija!!

Pera ložač

pre 11 godina

Imam i ja jedan plac pogodan za poljoprivredu, nije veliki ali ja za razliku od gore pominjanih prodavaca jesam vlasnik tog placa. Investicije su OK ali prodaja tuđe poljoprivredne zemlje nije.

SRBboy

pre 11 godina

@Agurd
Boze dragi koliko mrznje ima u tvom komentaru.
Pa jedan od bogatijih ljudi u Srbiji je vlasnik jednog od najvecih trgovinskih lanaca(da ne reklamiram) inace rodjeni Jordanac-Musliman
Dalje u Srbiji ima na stotine studenata iz muslimanskih zemalja i nikome nista ne fali.
Mi Srbi postujemo Islam a o tome ce najbolje posvedociti nas Reis ul ulema Adem Zilkic ili nas voljeni beogradski Muftija Jusufspahic.
Kazes da u arapskom svetu kada nekog hoce da ocrne kazu da je ko Srbin.....koja laz...godinama poslujem sa firmama iz Egipta,UAE i Kuvajta,bio sam tamo minimum 20 puta...Arapi Srbe vole kao i Srbi Arape,imamo slican mentalitet i tvoja laz to nikada nece promeniti.
Bolje se ti preispitaj u cijem srcu lezi mrznja i idi u Dzamiju da procistis dusu a ne da ovako blatis jedan narod i siris mrznju prema istom.
Seiku zelim dobrodoslicu,ne mora nista da ulaze hvala mu na poseti kao i celom arapskom svetu.
pozdrav svim ljudima dobre volje.

cofi

pre 11 godina

Pa vi niste normalni ljudi. Komentari tipa on je dosao ovde da pokrade ili dosao iz pustinje. Pa njegova porodica moze da zivi od njegovog bogastva jos najmanje 1000 godine, njemu stalo da pokrade ovu nasu crkavicu od zemlje. Ta metafora o pustinji vam isto nepije vodu to moze samo neko da tvrdi za koga je Beograd najveca svetska metropola. Najvise bih voleo da se covek vrati i odustane pa evo vam zadrzite ta vasa prirodna bogatstva u zivite u njima kao sto ste dosad ziveli a u narednih 100 od onih livada i njiva ostace vam samo korov pa hranite se njime. Svi su se do sada zalili se na situaciju, seljaci ostavljaju imanja prodaju traktore uvozite hranu a sada kad se neko setio da ulaze i investira onda se javljaju neki strucnjaci iz poljoprivrede i stocarstva i dele lekcije a ne ustaje vam se iz fotelja. Da ne smaram vise, ovu priliku imate jednom u 100 ne iskoristite li je, zivecete onako kako sam pomenuo gore. Ako ovo uspe onda treba svaki ekspert i besposlicar sa tastature da pljune sebi u lice. Poz!

srebrni letac

pre 11 godina

Niko ko ima velike pare nije lud pa se prvo raspita kako se neka zemlja kotira na listi pogodnosti za ulaganje dakle koliki je rizik.Srbija na svim tim listama se kotira nikako sto zbog metastaze korupcije sto zbog nestabilnog politickog stanja pa onda kosovo i sve ostalo.Cak i zemlju u vojvodini da mu daju besplatno niko pametan nebi ulozio ogroman novac u nesigurno podrucje rizik je prveliki a i ima boljih destinacija a ovaj zasto je dosao i sta njega zanima,il je svratio samo da napumpa gume ili je neka mutljavina u pitanju videce se vec.

ivan

pre 11 godina

Vucić i kompanija su sada "pošteni" jer su započeli novadnu borbu protiv korupcije...i sada mogu da rasprodaju ili poklanjaju Vojvodinu, i ostale nase firme bez tendera uz lične dogovore...

Denis

pre 11 godina

Vucic je hrabar, sposoban i posvecen poslu koji obavlja. U ovom slucaju to je dovodjenje stranih investitora koji bi ulagali u nasu zemlju a time povecali broj radnih mesta. A povecavanje zaposlenosti je na prvom mestu.

ludi pera

pre 11 godina

dosao da kupi poljoprivredno zemljiste, pa ce uzgajati
zitarice, povrce i voce, posto nismo sposobni da sami radimo,
tako da nam rusi prodaju energente, arapi hranu. a mi cemo
da uzivamo odmarajuci lagano uz kavicu...

toza

pre 11 godina

A tender, a ponude a izbor najpovoljnijih. Hoće li biti javnog nadmetanja ili dogovorna kupovina i prodaja. Jel se to prodaje privatno ili državno (društveno). I ko je država i šta je država ili smo možda glasanjem dali i tapiju pojedincima (najboljima od najboljih) na raspolaganje državom.

DeDa

pre 11 godina

Mi da smo znali pametno da koristimo nasu plodnu zemlju nebi zarasla u korov i cekala da neko dodje sa kraja sveta da je kupi i obradjuje. Zato nema sta da kukamo nego da pozelimo dobrodoslicu svakome ko zeli da radi i ulaze pa nek ima koristi a nama kolko udeli to nam je.Nisu oni krivi sto smo mi nesposobni neradnici.Ovi sto kukaju za zemljom neverujem da znaju sta je motika.

crni domino

pre 11 godina

Jos jedna ujdurma nase nesposobne vlasti. Posto ne umeju nista pametno da organizuju i urade, prodace sve strancima pa ce stranci da ubiru maslo i kajmak a narodu ce ostati samo za prezivljavanje.
Nasa blentava vlast smatra da nas zemljoradnik ne zna da proizvede dobru i jeftinu hranu, da je nas radnik glup i neinventivan a nasi poslodavci nesposobni da osmisle biznis i proizvodnju.
Nasa vlast je sposobna da uhapsi i maltretira svakoga ko je nesto postigao u zivotu, nasladjujuci se hapsenjima, lozeci kokosare, neradnike, partijske punoglavce i ostali olos ovog naroda, da su oni "zloupotrebom sluzbenog polozaja" opljackali drzavu.
Nasa vlast nikako da prizna da je ona kriva i nesposobna da napravi dore zakone koji bi pomogli seljacima, radnicima i menadzerima da postanu bogatiji i da svako moze da zaradi i deo da da drzavi, cime bi Srbija postala bogata.
Ovako, najlakse je sve rasprodati, proviziju staviti u svoj dzep, pojedince okriviti i naloziti decake sa barikada, svercere, kokosare, punoglavce i nepismen narod protiv svakoga ko bilo sta kaze protiv nesposobne vlasti!
Zivi bili jos koji mesec, oseticete i videti bericet od ove vlasti!

A.Semjonov

pre 11 godina

Arapi, Kinezi,Rusi itd.pokupovase americku zemlju i poslove sirom Amerike,Kanade,Afrike i tamo se niko ne zali zbog toga. Jedino B92 komentatori imaju uvek nesto protiv napretka ili saradnje.Pa dajte vec jednom neki konkretan predlog namesto stalnog i besplodnog kukumavcenja.Mozda vas vlada i kandiduje za nesto!?

ode vojvodina za 250 po hektaru

pre 11 godina

Rusi su prodali Aljasku za 2 centa po hektaru, mi smo prodali Vojvodinu po 250 dolara po hektaru! Bolji smo hiljadu puta od Rusa!

aleden22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. Treba omoguciti postenom svetu da radi. Potrebna su nam strani investitori i nova radna mesta. Pa po tom osnovu podrska Vucicevom dovodjenju seika u Srbiju.

precanin

pre 11 godina

Da li ste videli Vucica u poslednjih 20 godina , da se ovako iskreno smeje ?
Pa da budemo iskreni, red je da se i on jednom obraduje i nasmeje, zasluzio je, znace to narod da nagradi !

ode zemlja u ...

pre 11 godina

@GORAN "Moja ideja je da ipak mi sebi pozovemo stručnjake koji će nas naučiti kako, uzmemo kredite kojima ćemo izgraditi potrebnu infrastrukturu i da radimo sami. Resurse imamo i ljudske i prirodne, treba samo da imamo i umne."

Svkakavih komentara moze da se procita ovde, a najsmesniji su ovi sto kukaju za prodaju zemlje! Pa nece arapin odneti tu zemlju u UAE, a ovde ostaviti rupu. I kakve su to gluposti da nas neko nauci da uzimamo povoljne kredite, pa Srbija je toliko zaduzena da ne moze da dobije ni pretplatu za mikijev zabavnik na odlozeno. Pa sad u Vojvodini ima drzavnih preduzeca poljoprivrednih koja svakim danom padaju u vecu krizu, zato sto ih ovi politicari sisaju na lokalnom novou ko kravu muzaru. Samo u okolini Sombora ima vise poljoprivrednih preduzeca koje kontrolise drzava i koja su u totalnom kolapsu, PP GRANICAR iz Gakova je bio pojam poljoprivredne firme danas svakog meseca imaju platu bruto 18.000.000 rsd a rade jedva 3500ha! Pa da imaju 500 eura zarade po Ha ne mogu da zarade samo za plate. Ako ovaj arapin ima pare za te firme i hoce da ih kupi i da ih podigne iz pepela gde su sad, pa treba ovi nasi iz vlade da ga poljube u d***. Jedino treba napraviti ozbiljan plan da ne moze da zbrise kad se njemu hoce kao ovi ameri iz smedereva, dobili firmu za dzabe, drzava uzela na sebe dugo od 1.7 milijardi dolara i pogasila svoje banke, da bi se on posle nekoliko godina spakovao i otisao jel mu ne odgovara vise!!!

cofi

pre 11 godina

Nije nikakva nesreca biti bednik materijalno ali bednik u glavi i te kako zato bezi care tamo gde ti je najlepse a ostavi ovaj trulez da i dalje trune jer mi volimo tako!

Gnjilanac

pre 11 godina

@ (Andjela, 9. januar 2013 14:02)

A ti bi da se dohvatis seika?!!! hahahaha

A sad ozbiljno: Ovo je dobro za Vojvodinu jer sta god Vojvodina proizvodi, dobar deo zarade (skoro cela zarada i plus neke takse) idu u Beogradu i po velikim gradovima centralne Srbije. Ako seik ulaze, mozda nesto i ostane za Vojvodinu...
Nego sta cete raditi snjim kad se bude pricalo o Nezavisnom Kosovu? Isterati ga iz Srbije i zadrzati sve sto je investirao. Pa pametno to... Samo me on cudi... Da cekamo i da vidimo da li ce nesto od toga biti...

Саша

pre 11 godina

Никако не дозволити никакву продају земље страним земљама, могу да је узму у најам али не и продаја. Ово није ништа друго но озваничено комадање Србије!

marko nb

pre 11 godina

Gomila gluposti i marketing. Pa mi nemamo ni diplomatske odnose, ni konsulate nista. A oni nam prodaju tu neke smesne price.(mislim na ove nase strucnjake)

ALEDEN22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. postenom svetu koji je bez posla treba omoguciti da radi. A za to su neophodne strane investicije. Pa u tom smslu treba pohvaliti Vucicevo dovodjenje seika u Srbiju.

mala

pre 11 godina

Seik silno blago nudi hoce zamnom da poludi i veliku kesu dresi da probleme moje resi./.........Seik ne zna zelje moje ne zna kako stvari stoje i da celi Kuvajt ima osto bi u dugovima...

Velja

pre 11 godina

@carinik Dinkić
ahahahah on je ukrao i japancu bajs nego posle izmontirali onog lika na videu se ne brukamo. Dinkicu care, Dinkicu care, Dinkicu care ....... ... ....

dragan

pre 11 godina

A tender? A javna nabavka? A usteda?
Po kom zakonu? Prekoracenja ovlasecnja? Zloupotreba polozaja?
Pa kud sa Mladjom?
Od rejting!!!!

JIMI

pre 11 godina

Sada ce se neko bogato omrsiti!!!!!!!!!!!!!!!!
Ko šiša naše ljude po pitanju restitucije uzeli komunisti a uzeli i kvazi
Demokrate!!!!Prodali bi i rodjenu majku samo da ostanu na funkcijama!!!!!!

Sajo

pre 11 godina

Vec 17 godina zivim u Nemackoj,obisao sam celu evropu popreko i uzduz,kada sam napustao Srbiju tada nisam znao ali sada znam...NAJLEPSI DEO EVROPE JE OD INSTAMBULA DO BECA...os Crnog mora do Alpa...i to ubedljivo,sa najplodnijom zemljom,sa najepsom klimom,sa izuzetnom prirodom gde sve raste kao iz vode...Ni mi ni Bugari ni Hrvati,ni Makedonci...niko sa te prelepe zemlje nezna da koristi te bogom dane lepote i resurse,odnosno nece niko da radi uz tipicnu nasu rec NE ISPLATI SE...A Arapima se isplati i te kako...mi bijemo bitke iz 16 veka...rastzurismo jednu divnu zemlju koja je bila i politicki i ekonomski ZA UGLED u svetu i bila je i pitali smo se a sada posle svih bitaka cekamo da nam neko UDELI MEKI KREDIT..Rusi..EU a sada i ARAPI...Vi nemate pojma sta to ARAPIMA znaci kada dodju iz svoje pustinje u nasu divnu zemlju,,,PA njihovo poimanje dzeneta(raja)je kao sto je Srbija sa puno cveca plodne zemlje vode i puno lepih zena...ARAPI KUPUJU NE SAMO KOMBINATE VEC DZENET-RAJ DOLASKOM KOD NAS...A vi sugradjani samo OPUSTENO i u kukanje NE ISPLATI SE...

Caan

pre 11 godina

Sad kukate da se poljoprivredni kombinati prodaju seiku, a nije bio problem da se prodaju nasim mafijasima-primer PIK Becej, pa su sad pred gasenjem.. Vrhunsko licemerje pojedinih komentatora.

ALEDEN22

pre 11 godina

Treba malo da sacekamo da nam javno kazu kakvi su to projekti i koliko ce para seik uloziti odnosno investirati u Srbiju, koliko ce se radnika zaposliti , treba da vidimo i ugovore o saradnji naseg ministara odbrane i zamenika oruzanih snaga Ujedinjenih Emirata kako ce sve to uticati na popravku nase ekonomije. Onda cemo moci da hvalimo vladu na polju ekonomije.

mrzups

pre 11 godina

Kada nasi vec ne mogu da poprave stanje u poljoprivredi, moze valjda neko drugi... UAE ipak zudi za hranom... Iako imaju para, ipak je bolje napraviti koloniju u drugoj zemlji i dati posao za sitne pare, i veci deo proizvoda transportovati u svoju zemlju...

Vladan Grujić

pre 11 godina

Verujem da svaki narod na svetu ima svoj izraz za "bogatog ujaka iz inostranstva". Mi smo našeg domaćeg, najbogatijeg TEČU uhapsili, pa tražimo bogate ujake napolju, jer se TEČA naljutio i neće da kaže gde drži pare. Ovaj što je došao iz Emirata (UAE) nije nam ujak i jedino može da nam bude dalji rođak po Adamu i Evi. Ali ... ima naftu, gas i PARE. O tome koliko on ima para, govori sastav našeg odbora za doček: srpski Eliot Nes i obaveštajno-bezbedonosni car Vučić, finansijski car Dinkić, šef našeg Pentagona Diković i šef naše CIA Rodić. Mislim da i samog Boga ne bi dočekala tako jaka delegacija.

Novak

pre 11 godina

Inace, jedini razlog zasto kupuju kombinate je zato sto je stranim drzavljanima zabranjena neposredna kupovina poljoprivredne zemlje na nasoj teritoriji. Ovo sa kombinatima, e to je rupa u zakonu. Sa sve vecim brojem stanovnika na globalnom nivou, meni je jako zao sto mi nismo ulozili tih par stotina miliona u poljoprivredu (a mozemo, koliko para baca drzava na gluposti), nego sto ce neko drugi to da ulozi i onda ce njemu da ide profit... I to profit koji ce da se konstantno povecava.

lev

pre 11 godina

Svi vide da ce poljoprivreda za desetak godina imati moc vecu nego sto ima nafta danas. Jedino je nama poljoprivreda "seljacka" i prevazidjena.
Umesto da mi tada postanemo novi 'Emirati', oni ce tada opet nas da snabdevaju, samo hranom, ko sto su nas do sada naftom.

Spasonosni Leteci Krastavac

pre 11 godina

I tako se "popalimo"...dodje Putin - evo milijarde, dve, tri...gasovodi, toplovodi, naftovodi...brze pruge, sve cveta...prodje mesec dana i vise niko nista ne pominje...evo ga sad ovaj kupuje Jat, stizu milijarde...bla bla bla...i tako ti pricam ...

Milan

pre 11 godina

Smatram da je princ dobronameran ali kada bude video(a već jeste) sa kakvim narodom ima posla,pobeći će u petak i zaboraviti gde je bio tri dana.
Kako da ima poslove sa ljudima koji kradu od skupštinskih dnevnica za gorivo kao da će voziti Mercedes slona do Emirata a ne maknu se iz Beograda?
Za primere većih lopovluka ne treba trošiti ovu moju wireless tastaturu i baterije.

mikin

pre 11 godina

"samo vi dajte zemlju strancima, al nemoj posle da bude "student nije upalio zito " ! (homemaster, 9. januar 2013 23:37)"
-------------------------------------------
A onda ce da se iscudjavaju "odakle Saricu pasos i licna karta"!

Dubaicanin

pre 11 godina

@neglasac
Sine moj slaboumni, da si nekad izasao iz tvog dvorista mozda bi i nesto naucio o svetu. Isprali su ti mozak ovih godina pa ne znas sta govoris. Ostavi se srbovanja, takvi umovi kao sto si ti su uzrok bede u kojoj zivis.

velibor

pre 11 godina

Očigledno da je krenula predizborna kampanja! Svaki put pred izbore krenu d adolaze neki likovi iz inostranstva koji obećavaju milijarde!

Морава и брда

pre 11 godina

Овакве потенцијалне пословне понуде и сарадњу треба озбиљно схватити и не дозволити да наша страна буде неозбиљна, немарна.

Кад могу да улажу велике паре и купују некретнине по Лондону и УК, треба да раде и у Србији, што да не!

Искористити сваку овакву и сличну прилику!

Ljilja

pre 11 godina

Hrana i sposobnost proizvodnje hrane je STRATESKA stvar buducnosti. Nisam sigurna da je raspodela vlasnistva na poljoprivrednim kombinatima bas najbolja....da nam se ne desi k'o Ruminima nekada..oni gladuju i jedu hranu najnizeg kvaliteta a sve kvalitetno je islo za USSR... ne bi valjalo...

Njegos

pre 11 godina

Arapska kultura je nezaobilazna, pa u "mracno" doba pre renesanse svetli poput zvezda koje, vecinu od njih, upravo Arapi otkrise. Njihov doprinos matematici, astrologiji, alhemiji i sveukupnom ljudskom saznanju je nemerljiv.

aleden22

pre 11 godina

Sve pohvale za Vucica. Nije dovoljno samo hapsiti tajkune i kriminalce. postenom svetu koji je bez posla treba omoguciti da radi. A za to su neophodne strane investicije. Pa u tom smslu treba pohvaliti Vucicevo dovodjenje seika u Srbiju.

investitor

pre 11 godina

a u sto se vi bacate sa ciframa, kakav trilion kad je bdp celog sveta 65 biliona dolara godisnje. Ekonomija ove drzave ne moze da funkcionise zato sto ljudi ovde ne znaju da broje. Aj zapamtite da jednom da mi koristimoi dugu skalu brojeva a ameri kratku.

david

pre 11 godina

Došao čovek sa buđelarom da vidi šta se nudi na rasprodaji. ima čovek,a srbija nema jer "nije mala,3 puta ratovala".emire kupi nas sve. Srbija u UAEU.

Optimista

pre 11 godina

@ (popeye, 10. januar 2013 11:50).
Nemoj da lupas gluposti u Dubai rade inzinjeri i majstori iz Nemacke i Austrije.Ja sam u austrijskoj firmi koja salje uprave takve majstore i rade rashladnu tehniku i zaradjuju super.Mislis da bi austrijanac ili svabo radio za dvesta eura mesecno,pa jel znas koliko kosta hrana pa za nedelju dana bi sa 200 dolara svi umrli redom.A ako si ti nekvalifikovan onda je i 200 eura previse za tebe bolje sedi kuci i cuti mozda ti nesto padne s'neba.

sestraVesna

pre 11 godina

Sve investicije su dobro dosle. Politika nove Vlade lici na pricu koju je pokusavala da sprovede prethodna Vlada, samo sto postoje konkretni potezi. Do maja je bila samo prica!

Anonimus

pre 11 godina

Ovo je jako dobro za nasu zemlju,dovoditi ljude koji zele da ulazu u poljoprivredu i druge privredne grane.Treba raditi na reformama i dovodjenju stranih investitora,stoga podrzavam rad ove vlade.

zemlja bre!

pre 11 godina

zasta smo se mi borili? da cuvamo ono sta je nase? sto sada prodajmo nasu zemlju bivsim neprijateljima? samo pare, pare i pare je o cemu ova nova vlada misli.

Mostar-BiH

pre 11 godina

A što se tiče ovih kredita, islamskih kako neko reče, pa imate u Sarajevu već godinama BBI banku. U biti su banke uvijek iste, ali slažem se da postoje neke razlike, tj. da su ove Islamske barem malo "humanije". Medjutim, kredit je kredit i ako ga neznas uloziti i okrenuti paru i zaraditi, opet si najebo.
Eto moje komšije, sretno i radujmo se svi ovim vijestima, a eto neka mi vas dobijemo u košarci na Eurobasketu hahaha.Ono znaš kada Mirza Teletović tricama napuni koš do vrha hahahahaha. I shvatite ovo samo kao navijačko zadirkivanje, a ne nikakvo nacionalno podbadanje. Jebo ljudi te gluposti više...

popeye

pre 11 godina

@Optimista
Ja zaradjujem vise ovde nego ti kao austrijski wassermeister u UAE, za mene nemoj da brines. A ti procitaj ceo moj post i potrazi po Googleu ako ne verujes, kako zive i kako se tretiraju Indijci i Azijati u UAE, koji su 95% tamosnje radne snage. A sad ce biti i ovde.

Niko

pre 11 godina

"Pa sto mu ne prodaju kosovo po povoljnim uslovima, da ne moraju vise da se bave deklaraciom.
(Mirko, 9. januar 2013 23:22)"

Zato sto nemaju tapiju na Kosovo to ce Taci i ekipa da prodaju..

Sheki

pre 11 godina

Ovo je rezultat saradnje Vucica sa Amerima. Zar mislite da Uae ulazu negde bez da dobiju zeleno svetlo od USA? Pa oni su najbolji saveznici Amerike u arapskom svetu, zato su i u zadnjih 5-6 godina ulagali ogromna sredstva na Kosovu a pogotovo u Albaniji gde njihove investicije mere se miljardama dolara

Slobodan

pre 11 godina

Pogledajte samo u rubrici auto, "Londonci se bune zbog bucnih arapa". Nisam mogao da verujem svojim ocima i usima, na ulici i parkingu(bar je na snimku tako), ne moze se videti auto jeftiniji od 200.000 ojra. Ne bmw, audi i slicno, samo aventador, vejron, 599 i slicne zveri.

Sad zamislite ovog abu bekira, mislim da 99% komentatora(ukljucujem tu i sebe) nije u stanju da zamisli koliko je "tezak" ovaj covek. Njemu mi izgledamo kao ona musava, gola i bosa decurlija koja se igraju u blatu ispred kartonske kuce koja prokisnjava i koju ce sledeci povetarac da oduva, dok su im roditelji otisli u obilazak kontejnera da nabave malo hrane.

nije nego

pre 11 godina

@Agurd. vazno je da vi znate sta hocete i da iz vas izvire iskrenost i ljubav prema bliznjem. A sto se tice princeve posete--bizns je biznis i tu nije potrebna ljubav nego je dovoljna korektnost i poslovnost. Interes je interes. Tako je i na istoku i na zapadu, pa valjda cemo i i"mi izmedju" da to vec jednom naucimo.

seki

pre 11 godina

Lepo vam je govorio gos.EFENDIJA MUAMER ZUKORLIC da vas moze jedino da spasi muslimanski narod,koji zeli dobro ovoj Srbiji da jednom pocne normalno da zivi.Ali prvo treba da resi pitanje ovih sto Srbiju vode u propast zadnjih 20 godina.Ja sam musliman i zelim da zivim u bogatu Srbiju gde cemo svi lepo ziveti,ne samo ovi dosadasnji ministri sa svojom rodbinom.

TAJNI AGENT

pre 11 godina

Danasnja vlada radi punom parom, gradimo prijateljske odnose sa svima, dolaze investitori, nude nam se...Ulaganjem u poljoprivredu i druge privredne grane je veliko za nas! Predhodna vlast je gledala samo kako da pokrade narod!

kavani

pre 11 godina

Svaka cast,treba nastaviti ovim tempom...dolaskom Seika,i njegovim ulaganjem,otvorice se nova radna mesta...to je ono, sto nam je godinama trebalo.

Bane NS

pre 11 godina

Glavna zabluda kada čujemo da dolaze investitori da ulože u nešto što ima potencijala ali je zakržljalo je da će to procvetati u smislu da će svi raditi, da će se otvoriti nova radna mesta i da će svi imati bogovske plate. E neće, jer ti investiori ulažu ovde isključivo zarad sopstvenih interesa i koristi a ne zarad našeg blagostanja. Mi smo nekada imali gigante koji su zapošljavali ogroman broj ljudi, ti giganti su dobro poslovali a profit koji su ostvarivali ostajao je njima tako da je uvek bilo prostora da se jedan deo tog profita deli radnicima. Tokom ratova i sakncija svi ti giganti su stali, izgubili korak sa svetom i sada je potrebno uložiti velika sredstva kako bi se tehnološki osavremenili, pokrenuli i bili konkurentni. Plan je bio da se ulaganje u te gigante sprovede privatizacijom, međutim šta smo postigli, prvo niko od stranih investitora nije hteo da ulaže u ta preduzeća jer je neisplativo, pa su poklonjeni domaćim tajkunima za jedan dinar, a ti tajkuni su onda rasprodavali tu imovinu i zemljište za mnogo više od jednog dinara koliko su platili, onda smo rasprodali ono što dobro radi, opet za male pare, e u to su investitori uložili ali traže efekte, pa su rekli e neće na tim poslovima 500 ljudi raditi opušteno, nego ćemo otpustiti 350 ljudi a 150 ljudi će raditi 12 sati dnevno i vikendom i praznicima i to za male pare kao jeftina radna snaga da bi što više para ostalo da ti strani investitori odnesu u svoju zemlju. E tako će biti i sa ovim!

iduljudi

pre 11 godina

(Andjela, 9. januar 2013 14:02)
Nema ni jedne zene u timu za docek. Da li je to slucajno ili namerno?

(pogledajte fotografije, 9. januar 2013 16:30)
Jeste li Vi slepi? I vas 90+ što ste kliknuli na preporučujem?

Nismo slepi, ona nije u timu za doček, već prevodilac.

marko

pre 11 godina

Vidim dosta komentara spominje vojvodinu, pa me zanima jel uopste znate o kojim kombinatima se radi? Stvarno ne razumem potrebu da neko komentarise nesto o cemu pojma nema. Opet sa druge strane, cist primer sopstvene zaludnosti i podleganja mediokritetskoj kampanji, a cega ocigledno ima koliko hoces.

Pripravnik

pre 11 godina

ZAKON O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU

Član 1. Stav 3.
Vlasnik poljoprivrednog zemljišta ne može biti strano fiziko, odnosno
pravno lice.

MISLITE O TOME!!

emir

pre 11 godina

Nisam procitao niti cuo da su uopste pomenuli Novi Pazar i Sandzak ovim seikovima, a to dobro znaju sto ne. Jer bi seikovi mnogo vise ulozili na mestima gde zive njihova braca po veri, nego bilo gde u Srbiji. Samo napred i nemojte da z...ete nesto.

osmisliti

pre 11 godina

Zakonom bi trebala da se propise trajna zabrana promene namene, kupljenog poljoprivrednog zemljista.Treba biti jako obazriv u tome sta se daje i kako se daje.Da ne dodjemo u situaciju da nemamo sta da jedemo jednog dana.Jedino je malo diskutabilno sto mi imamo politicke probleme trenutno na Kosovu a oni su priznali Kosovo kao samostalnu drzavu i to medju prvima,pa se bojimo da tu ne bude za nas nekih problema, kada su oni u pitanju.Mislim da ne bude nekih posle uslovljavanja i tako...

vredni seljak

pre 11 godina

@Deda
Pa sto mu ne da to sto ej zaraslo u korov istocne srbije nego daje ovo sto je nekada oteto i za cim postoji trka za svaki pedalje vojvodjanske zemlje i nema nista neobradjeno.
Neka nam reciprocitetom seik da par busotina nafte. oce malo morgen.

"Mi da smo znali pametno da koristimo nasu plodnu zemlju nebi zarasla u korov i cekala da neko dodje sa kraja sveta da je kupi i obradjuje. Zato nema sta da kukamo nego da pozelimo dobrodoslicu svakome ko zeli da radi i ulaze pa nek ima koristi a nama kolko udeli to nam je.Nisu oni krivi sto smo mi nesposobni neradnici.Ovi sto kukaju za zemljom neverujem da znaju sta je motika.
(DeDa, 10. januar 2013 10:06) "

Lena

pre 11 godina

Al Dahra je poznata po tome sto sadi GMO. Neke od nejmodifikovanijih sorti voca sade po Africi...Mislim da o tome Dinkic i Vucic ne razmisljaju. Mozda EU jedino bude prepreka za ludovanje po kombinatima i zemlji koja je vec zatrovana u Vojvodini. Zabraen za GMO u EU i dalje su na snazi i pored pritisaka SAD i kompanije kao sto je Monsanto.

Ja

pre 11 godina

Vec vise od pet godina zivim u Dubaiju i moram priznati da je i meni u pocetku bila cudna i kulutura i odeca, i obicaja lokalnih muskaraca i zena.

Medjutim kada provedete neko vreme ovde pocnete da cenite i kulturu i obicaje i uvidjate koliko su smerniji i kulturniji u ponasanju od prosecnog gradjanina nase zemlje. Uvek ce vam se obratiti sa postovanjem ukoliko i vi postujete njih. Cene profesionalizam i znanje i ne prave razlike odakle poticete. Ako ste iz Indije i strucni imacete isti status kao da ste i iz bilo koje druge zemlje. Istina je da ima i slabije placenih zanimanja ali i ti ljudi zive bolje nego u svojim zemljama i uspevaju da sa svojim skromnim platama koje su u proseku vece nego kod nas (npr vozac taxija ima 1000 dolara platu i smestaj i naravno kompanijska kola), izdrzavaju svoje porodice u Indiji, Pakistanu, Bangladeshu, Nepalu i drugde. Razvijene Evropske demokratije ne daju sansu takvoj radnoj snazi ni da dotakne njihove granice sem ilegalnih emigranata.

Od svoje zemlje (pustinje) napravili su raj u proteklih 20-30 godina, a od nase zemlje smo mi za isto to vreme uspeli da napravimo upravo suprotno.

Verujem da imaju zdrave ekonomske namere, da za razliku od drugih investitora nemaju nikakve politicke zahteve i uslove (ucene), tako da je za svaku pohlavu sto je nova vlada uspela da ostvari ovakve kontakte.

I na kraju ma da ne na poslednjem mestu, nama ovde, veoma ce znaciti da Srbija i UAE uspostave diplomatske odnose.

KIT

pre 11 godina

Srbija ce profitirati, jer ce ulaganjem Seika da se otovore nova radna mesta, smanjice se velika stopa nezaposlenosti...Danasnja vlada brine se za narod, radi, dok nas je predhodna pokrala i punila svoje dzepove!

SILJA

pre 11 godina

Treba nastaviti ovim putem, jer je jako bitno dovlaciti investitore u nasu zemlju, jer ce time da se otvore nova radna mestaa...Samo ovako da se nastavi!

Александар Џунић

pre 11 godina

Само 200 милиона евара? Ваљда је само толико понео у новчанику.

Djordje

pre 11 godina

A moze li prvo ambasada, ajd neka bude i konzulat, pa cemo onda dalje ... ? Ima nas u Emiratima dovoljno ... a ko je imao posla sa pokusajem ambasade u Egiptu zna zasto.

Optimista

pre 11 godina

@OptimistaJa zaradjujem vise ovde nego ti kao austrijski wassermeister u UAE, za mene nemoj da brines. A ti procitaj ceo moj post i potrazi po Googleu ako ne verujes, kako zive i kako se tretiraju Indijci i Azijati u UAE, koji su 95% tamosnje radne snage. A sad ce biti i ovde. (popeye, 10. januar 2013 13:05).Kao prvo wassermeister, ne postoji takvo zanimanje kao drugo ja sam posle elektrotehnicke skole Rade Koncar u Bg-u sredio neke papire i u Austriji dosao na vise skolovanje,dobio sam jos dve diplome za elektricne uredjaje i rashladne uredjaje sada radim u firmi i paralelno dajem ispite ako Bog da bice i inzinjera od mene ako ne bicu prezadovoljan sa poslom koji radim a da ti u Srbiji zaradjujes vise od mene verujem ti,nemoras da mi objasnjavas,samo pomogni malo ovim komsijama i prosvetli ljude dole kako izlazis mesecno 2100 € pa da i oni lepo zive.

dipolmata

pre 11 godina

Zasto do sada nisu uspostavljeni diplomatski odnosi sa UAE??? Imamo ambasade i konzulate po tamo nekim drzavama za koje jedva da je neko i cuo a nemamo u UAE.