Sreda, 08.05.2019.

09:13

Veći računi od leta: MMF traži poskupljenje struje i reorganizaciju EPS

Misija MMF-a preporučiće da se cena struje od leta koriguje do pet odsto, piše Blic.

Izvor: Blic

Veæi raèuni od leta: MMF traži poskupljenje struje i reorganizaciju EPS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

borivoje surdilovic

pre 4 godine

konacno lepa vest....da i mi imamo cene kao u eu....i tv pretplata mora da skoci....ovo je do sada bilo dzabe...hvala predsedniku....

samo bahato

pre 4 godine

Dok nebude najskuplja struja u evropi nista nismo postigli, samo evropa sve treba da poskupi a plate treba smanjiti treba dati narodu cisto da prezivljava jer narod u srbiji nije za bolje.

Goran

pre 4 godine

A zašto se ukine akciza na računima za struju koja je 7% i uvedena je privremeno? Ta akciza se obračunava na ceo račun zajedno sa PDV-om. Porez na porez. Sramota.

moderni robovi

pre 4 godine

Isti scenario se širi od zapada prema istoku. Kao malo porasle plate, a odmah iza toga se dižu cene, to znači više para u državnu kasu i veća kreditna sposobnost države, to znači nove kredite i zransfer para iz siromašne države prema kreditoru.

Alex

pre 4 godine

Ako je cena elektricne energije vise puta manja od proseka cene te iste u evropskim drzavama, trebalo bi da se zna i da MMF tu utice takodje da je neto zarada oko 10 puta manja u proseku u odnosu ostalih drzava u Evropi. Tolko.... ali dzaba.

Mile Dodik

pre 4 godine

Ovi što komentarišu plate i cenu struje su totalno promašili mozak. Zato nam i ide ovako u državi. Svaki proizvod ima svoju realnu vrednost i svako smanjenje te cene mora da se nadomesti sa drugog mesta. Znači, mi prodajemo i kupujemo struju od evropskih država, tj, preko zime kupujemo po, njihovoj, većoj ceni, a leti im vraćamo, po našoj nižoj ceni. Čist gubitak. Možda je ipak najbolje da otera o MMF, počnemo da štampa o pare, povećamo plate i ojha!

Niks feršten

pre 4 godine

Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti.

Kao prvo potrošnja struje se ne obračunava u kilowatima nego u kilovat-satima, a drugo kWh sigurno ne košta 0.066 centi, to znači 0.00066 eura to je nemoguće, prije će biti da kWh košta 0.066 eura iliti 6.6 euro centi što već je skupo, u Hrvatskoj sam baš vidio na stranici od Elektre kWh 0.28 kuna ili 3.78 euro centi.

NY

pre 4 godine

Madjari otkacili MMF.Argentina je usla u duznicko ropstvo zbog MMF. Ta organizacija opstaje na malim i siromasnim zemljama
Njima finansijski upravlja Amerika

sitno

pre 4 godine

Не знам шта ММФ има против што је код нас струја најјефтинија. Та прича ми заиста није јасна. Вероватно то нешто не одговара Западу иначе не знам зашто им је то трн у оку. Па зар није циљ да проиѕводи појефтињују. Једино ако је ЕПС у губитку онда ајде да кажемо да има оправдања. Али у том случају прво бих преиспитао колико месечно одлази на плате у ЕПС-у и да ли је ту нешто сумњиво.

Иначе треба ићи логиком - кад се осетно више повећају плате грађанима у Србији онда треба повећати и ту цену струје и плаћати градски превоз. До тада то треба сторнирати, јер овај народ од свог постојања живи у беди (част изузецима).

alas

pre 4 godine

EPS vodi osoba kojoj je do tada vrh karijere bilo vodjenje prčenjare u Obrenovcu, posledice su pad proizvodnje na kopovima Kolubare. Zbog toga struja će se uvoziti narednih puno godina, i sve to zbog glasova za SNS iz Obrenovca.

Radosav

pre 4 godine

Kao gradjanin predlazem reorganizaciju eps-a, otpustanje viska zaposlenih od 70% tj partijskih sefova koji tamo dzabolebare i steci ce se uslovi ne za poskupljenje vec za drasticno pojeftinjenje struje. E sad jel cete slusati mmfove razne ili svoje gradjane...

Lider regiona

pre 4 godine

Čuj ovo, MMF vam traži poskupljenje struje, a ne traže povećanje minimalca, da zdravstveno osiguarnje ful pokriva zubare ili povećanje granice neoporezivog mjesečnog prihoda, u Hrvatskoj je neoporezivo 3800kn mjesečno, preko 60.000 dinara!

sdned

pre 4 godine

Ala nam MMF donosi dobrobit!! Svaki njihov zahtev znači veće bedovanje za stanovništvo. Svaki aranžman sa njima treba otkazati i zaboraviti.

Milos

pre 4 godine

Leti, svi na odmorima, nema kriticne mase. Svaka vlast od 90 tih sve zivo poskupljuje leti. A to sto je nezaposlenost, sto su plate male ?

Gipki

pre 4 godine

Samo smanjite troskove reprezentacije i eto para....pojurite kradljivce struje...poboljsajte efikasnost mreze i naplate...izbacite jedno 5000 stranackih radnika koji nemaju ni gde da sednu pa ni ne dolaze na posao i eto resenja ..a ne po kupcim i po narodu.

Fido

pre 4 godine

Pa normalno je da bude najjeftinija kad su najnize plate. 3 puta jeftinija od Evropskog proseka a kod njih plate 5 puta vece? Ko je ovde lud?

018

pre 4 godine

to se racuna tako sto se plata podeli sa cenom kilovata i vidite za prosecnu platu koliko se kilovata moze kupiti. izracunajte tako pa ce vam biti jasno da je cena kilovata u Srbiji jedna od najskupljih u evropi.

Dokle vise

pre 4 godine

Svako poskupljenje struje od 90ih ka ovamo je pljacka. Eps nije privatizovan pa da je legao novac svim gradjanima kao sto je trebalo da bude sa famoznih 1000 evra iz nis-a. Znaci oni kopaju ugalj iz zemlje koja pripada svima nama i od njega prave struju. I sad bi oni da nam tu istu struju prodaju po trzisnoj ceni koju namecu privatne kompanije koje u vecini slucajeva isti taj ugalj placaju. Da ne pricamo o nerealnim platama i hiljadama uhleba i malverzacija u epsu. Pri cemu seticete se da sve energetske projekte poput TE i HE i dalje finansira drzava odnosno mi a ne eps. Ovo je idealna kompanija sve gubitke ti pokrije drzava, nikakve resurse i porez ne placas a uz sve to porez svih nas ide da se prave nova postrojenja. Objasnite nam kako je moguce da strane firme prodaju jeftiniju struju od epsa iako koriste njihovu tj. nasu infrastrukturnu mrezu?

Tek onako usput...

pre 4 godine

Nije istina da je najjeftiniji jer oni u EPS-u prikažu cenu struje bez pdv, bez raznih taksi kojih ima mnogo i koje sve placa potrosač a kad bi sve prikazali kako zaista i jeste onda bi cena bila mmogo veca. Sve je to manipulativni trik da bi se dalje povecavala cena koja nije naravno ni sada mala ali u EPS radi ogroman broj partijskih parazita koje ovaj siromašni narod na taj način mora da izdržava. Pametnim dosta.

torpedo

pre 4 godine

Kakve veze ima razlika u ceni struje kod nas i van zemlje? Zasto mora da bude priblizna? Jel mi koristimo njihove resurse, mrezu, radnike? Ne, koristimo nase i u nasoj kuci trebamo mi da se pitamo.

niski76

pre 4 godine

Koje je zlo mmf i kapitalizam! Smeta ima sto imamo jeftiniju struju koja je nama na nase plate idalje preskupa. Koga briga za standard samo cepaj cene na gore, sve privatizuj i nek se bogati ko vec otima te pare. Zlo ali zlo je taj sistem zapadnjacki ali nazalost vise drugi izbor ne postoji. Ili smo sa njima ili protiv njih.

Sinak

pre 4 godine

Meni je struja poskupela 700 dinara u poslednjih 8 meseci bez ikakvih promena u ponasanju i potrosnji? Kako to? Svi racuni su se povecali? Ne moze vise struja da poskupljuje, struja je jeftina i mora biti, daje drzave bila bi dzabe koliki su nam porezi..
A da oterate mmf? Hah salim se, pa vi ste njihovi...

Perica

pre 4 godine

Kako su samo brižni ovi iz MMF—a i kako se brinu da nam bude dobro... Zašto ne spominju da Srbija ima jednu od najnižih prosečnih plata i penzija u Evropi?

Ujka Vasa

pre 4 godine

U računu za struju ima najmanje struje,pa je zato "jeftina".Uzmite ukupan iznos računa i podelite sa potrošenom energijom pa će te doći do suprotnog zaključka,da je struja skupa!

Arch

pre 4 godine

Kilovat među najjeftinijim u Evropi a realna zarada? Pustite vi te mantre o 500€, realna zarada većine nije preko 350€. Kada dobijete samo fiksne mesečne troškove ne ostaje vam za hranu i odeću ni 10.000,00 a kamo li za neke druge stvari. MMF preporučuje a baje u odelima koja vrede kao godišnja plata srpskog radnika.

veteran

pre 4 godine

od nove godine poskupeli ste struju privredi i to samo domaćim preduzećima za 25%,i normalno nigde to objavili niste, i ne mojte molim vas da lažete da je najjeftinija, hvala

NIkola

pre 4 godine

"Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti."

Kome da verujem..vama i MMFu ili racunu za struju???

Kad podelim racun i broj potrosenih kw na tom istom racunu dobijem oko 11 dinara sto je 11 dolar centi ..moj drug u americi gde su jedno 5-10 puta vece plate placa 8 centi po kw!!

JA original

pre 4 godine

Struja je 3 puta jeftinija od Evropskog proseka a plate su nam 5 puta manje od Evropskog proseka što dalje implicira da nam je struja i ovako preskupa.

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

A plate slične kao u EU u proseku od 2.ooo-4.000€,tako da je poskupljenje beznačajno,mogli bi i više da podignu bar 10% i milina svima dobro.

Sinak

pre 4 godine

Meni je struja poskupela 700 dinara u poslednjih 8 meseci bez ikakvih promena u ponasanju i potrosnji? Kako to? Svi racuni su se povecali? Ne moze vise struja da poskupljuje, struja je jeftina i mora biti, daje drzave bila bi dzabe koliki su nam porezi..
A da oterate mmf? Hah salim se, pa vi ste njihovi...

Dokle vise

pre 4 godine

Svako poskupljenje struje od 90ih ka ovamo je pljacka. Eps nije privatizovan pa da je legao novac svim gradjanima kao sto je trebalo da bude sa famoznih 1000 evra iz nis-a. Znaci oni kopaju ugalj iz zemlje koja pripada svima nama i od njega prave struju. I sad bi oni da nam tu istu struju prodaju po trzisnoj ceni koju namecu privatne kompanije koje u vecini slucajeva isti taj ugalj placaju. Da ne pricamo o nerealnim platama i hiljadama uhleba i malverzacija u epsu. Pri cemu seticete se da sve energetske projekte poput TE i HE i dalje finansira drzava odnosno mi a ne eps. Ovo je idealna kompanija sve gubitke ti pokrije drzava, nikakve resurse i porez ne placas a uz sve to porez svih nas ide da se prave nova postrojenja. Objasnite nam kako je moguce da strane firme prodaju jeftiniju struju od epsa iako koriste njihovu tj. nasu infrastrukturnu mrezu?

Ujka Vasa

pre 4 godine

U računu za struju ima najmanje struje,pa je zato "jeftina".Uzmite ukupan iznos računa i podelite sa potrošenom energijom pa će te doći do suprotnog zaključka,da je struja skupa!

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

A plate slične kao u EU u proseku od 2.ooo-4.000€,tako da je poskupljenje beznačajno,mogli bi i više da podignu bar 10% i milina svima dobro.

Arch

pre 4 godine

Kilovat među najjeftinijim u Evropi a realna zarada? Pustite vi te mantre o 500€, realna zarada većine nije preko 350€. Kada dobijete samo fiksne mesečne troškove ne ostaje vam za hranu i odeću ni 10.000,00 a kamo li za neke druge stvari. MMF preporučuje a baje u odelima koja vrede kao godišnja plata srpskog radnika.

NIkola

pre 4 godine

"Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti."

Kome da verujem..vama i MMFu ili racunu za struju???

Kad podelim racun i broj potrosenih kw na tom istom racunu dobijem oko 11 dinara sto je 11 dolar centi ..moj drug u americi gde su jedno 5-10 puta vece plate placa 8 centi po kw!!

Perica

pre 4 godine

Kako su samo brižni ovi iz MMF—a i kako se brinu da nam bude dobro... Zašto ne spominju da Srbija ima jednu od najnižih prosečnih plata i penzija u Evropi?

JA original

pre 4 godine

Struja je 3 puta jeftinija od Evropskog proseka a plate su nam 5 puta manje od Evropskog proseka što dalje implicira da nam je struja i ovako preskupa.

torpedo

pre 4 godine

Kakve veze ima razlika u ceni struje kod nas i van zemlje? Zasto mora da bude priblizna? Jel mi koristimo njihove resurse, mrezu, radnike? Ne, koristimo nase i u nasoj kuci trebamo mi da se pitamo.

Tek onako usput...

pre 4 godine

Nije istina da je najjeftiniji jer oni u EPS-u prikažu cenu struje bez pdv, bez raznih taksi kojih ima mnogo i koje sve placa potrosač a kad bi sve prikazali kako zaista i jeste onda bi cena bila mmogo veca. Sve je to manipulativni trik da bi se dalje povecavala cena koja nije naravno ni sada mala ali u EPS radi ogroman broj partijskih parazita koje ovaj siromašni narod na taj način mora da izdržava. Pametnim dosta.

Goran

pre 4 godine

A zašto se ukine akciza na računima za struju koja je 7% i uvedena je privremeno? Ta akciza se obračunava na ceo račun zajedno sa PDV-om. Porez na porez. Sramota.

alas

pre 4 godine

EPS vodi osoba kojoj je do tada vrh karijere bilo vodjenje prčenjare u Obrenovcu, posledice su pad proizvodnje na kopovima Kolubare. Zbog toga struja će se uvoziti narednih puno godina, i sve to zbog glasova za SNS iz Obrenovca.

Gipki

pre 4 godine

Samo smanjite troskove reprezentacije i eto para....pojurite kradljivce struje...poboljsajte efikasnost mreze i naplate...izbacite jedno 5000 stranackih radnika koji nemaju ni gde da sednu pa ni ne dolaze na posao i eto resenja ..a ne po kupcim i po narodu.

NY

pre 4 godine

Madjari otkacili MMF.Argentina je usla u duznicko ropstvo zbog MMF. Ta organizacija opstaje na malim i siromasnim zemljama
Njima finansijski upravlja Amerika

moderni robovi

pre 4 godine

Isti scenario se širi od zapada prema istoku. Kao malo porasle plate, a odmah iza toga se dižu cene, to znači više para u državnu kasu i veća kreditna sposobnost države, to znači nove kredite i zransfer para iz siromašne države prema kreditoru.

sitno

pre 4 godine

Не знам шта ММФ има против што је код нас струја најјефтинија. Та прича ми заиста није јасна. Вероватно то нешто не одговара Западу иначе не знам зашто им је то трн у оку. Па зар није циљ да проиѕводи појефтињују. Једино ако је ЕПС у губитку онда ајде да кажемо да има оправдања. Али у том случају прво бих преиспитао колико месечно одлази на плате у ЕПС-у и да ли је ту нешто сумњиво.

Иначе треба ићи логиком - кад се осетно више повећају плате грађанима у Србији онда треба повећати и ту цену струје и плаћати градски превоз. До тада то треба сторнирати, јер овај народ од свог постојања живи у беди (част изузецима).

Lider regiona

pre 4 godine

Čuj ovo, MMF vam traži poskupljenje struje, a ne traže povećanje minimalca, da zdravstveno osiguarnje ful pokriva zubare ili povećanje granice neoporezivog mjesečnog prihoda, u Hrvatskoj je neoporezivo 3800kn mjesečno, preko 60.000 dinara!

Alex

pre 4 godine

Ako je cena elektricne energije vise puta manja od proseka cene te iste u evropskim drzavama, trebalo bi da se zna i da MMF tu utice takodje da je neto zarada oko 10 puta manja u proseku u odnosu ostalih drzava u Evropi. Tolko.... ali dzaba.

Fido

pre 4 godine

Pa normalno je da bude najjeftinija kad su najnize plate. 3 puta jeftinija od Evropskog proseka a kod njih plate 5 puta vece? Ko je ovde lud?

Milos

pre 4 godine

Leti, svi na odmorima, nema kriticne mase. Svaka vlast od 90 tih sve zivo poskupljuje leti. A to sto je nezaposlenost, sto su plate male ?

veteran

pre 4 godine

od nove godine poskupeli ste struju privredi i to samo domaćim preduzećima za 25%,i normalno nigde to objavili niste, i ne mojte molim vas da lažete da je najjeftinija, hvala

Radosav

pre 4 godine

Kao gradjanin predlazem reorganizaciju eps-a, otpustanje viska zaposlenih od 70% tj partijskih sefova koji tamo dzabolebare i steci ce se uslovi ne za poskupljenje vec za drasticno pojeftinjenje struje. E sad jel cete slusati mmfove razne ili svoje gradjane...

sdned

pre 4 godine

Ala nam MMF donosi dobrobit!! Svaki njihov zahtev znači veće bedovanje za stanovništvo. Svaki aranžman sa njima treba otkazati i zaboraviti.

Niks feršten

pre 4 godine

Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti.

Kao prvo potrošnja struje se ne obračunava u kilowatima nego u kilovat-satima, a drugo kWh sigurno ne košta 0.066 centi, to znači 0.00066 eura to je nemoguće, prije će biti da kWh košta 0.066 eura iliti 6.6 euro centi što već je skupo, u Hrvatskoj sam baš vidio na stranici od Elektre kWh 0.28 kuna ili 3.78 euro centi.

018

pre 4 godine

to se racuna tako sto se plata podeli sa cenom kilovata i vidite za prosecnu platu koliko se kilovata moze kupiti. izracunajte tako pa ce vam biti jasno da je cena kilovata u Srbiji jedna od najskupljih u evropi.

niski76

pre 4 godine

Koje je zlo mmf i kapitalizam! Smeta ima sto imamo jeftiniju struju koja je nama na nase plate idalje preskupa. Koga briga za standard samo cepaj cene na gore, sve privatizuj i nek se bogati ko vec otima te pare. Zlo ali zlo je taj sistem zapadnjacki ali nazalost vise drugi izbor ne postoji. Ili smo sa njima ili protiv njih.

samo bahato

pre 4 godine

Dok nebude najskuplja struja u evropi nista nismo postigli, samo evropa sve treba da poskupi a plate treba smanjiti treba dati narodu cisto da prezivljava jer narod u srbiji nije za bolje.

Mile Dodik

pre 4 godine

Ovi što komentarišu plate i cenu struje su totalno promašili mozak. Zato nam i ide ovako u državi. Svaki proizvod ima svoju realnu vrednost i svako smanjenje te cene mora da se nadomesti sa drugog mesta. Znači, mi prodajemo i kupujemo struju od evropskih država, tj, preko zime kupujemo po, njihovoj, većoj ceni, a leti im vraćamo, po našoj nižoj ceni. Čist gubitak. Možda je ipak najbolje da otera o MMF, počnemo da štampa o pare, povećamo plate i ojha!

borivoje surdilovic

pre 4 godine

konacno lepa vest....da i mi imamo cene kao u eu....i tv pretplata mora da skoci....ovo je do sada bilo dzabe...hvala predsedniku....

Mile Dodik

pre 4 godine

Ovi što komentarišu plate i cenu struje su totalno promašili mozak. Zato nam i ide ovako u državi. Svaki proizvod ima svoju realnu vrednost i svako smanjenje te cene mora da se nadomesti sa drugog mesta. Znači, mi prodajemo i kupujemo struju od evropskih država, tj, preko zime kupujemo po, njihovoj, većoj ceni, a leti im vraćamo, po našoj nižoj ceni. Čist gubitak. Možda je ipak najbolje da otera o MMF, počnemo da štampa o pare, povećamo plate i ojha!

Sinak

pre 4 godine

Meni je struja poskupela 700 dinara u poslednjih 8 meseci bez ikakvih promena u ponasanju i potrosnji? Kako to? Svi racuni su se povecali? Ne moze vise struja da poskupljuje, struja je jeftina i mora biti, daje drzave bila bi dzabe koliki su nam porezi..
A da oterate mmf? Hah salim se, pa vi ste njihovi...

Dokle vise

pre 4 godine

Svako poskupljenje struje od 90ih ka ovamo je pljacka. Eps nije privatizovan pa da je legao novac svim gradjanima kao sto je trebalo da bude sa famoznih 1000 evra iz nis-a. Znaci oni kopaju ugalj iz zemlje koja pripada svima nama i od njega prave struju. I sad bi oni da nam tu istu struju prodaju po trzisnoj ceni koju namecu privatne kompanije koje u vecini slucajeva isti taj ugalj placaju. Da ne pricamo o nerealnim platama i hiljadama uhleba i malverzacija u epsu. Pri cemu seticete se da sve energetske projekte poput TE i HE i dalje finansira drzava odnosno mi a ne eps. Ovo je idealna kompanija sve gubitke ti pokrije drzava, nikakve resurse i porez ne placas a uz sve to porez svih nas ide da se prave nova postrojenja. Objasnite nam kako je moguce da strane firme prodaju jeftiniju struju od epsa iako koriste njihovu tj. nasu infrastrukturnu mrezu?

Ujka Vasa

pre 4 godine

U računu za struju ima najmanje struje,pa je zato "jeftina".Uzmite ukupan iznos računa i podelite sa potrošenom energijom pa će te doći do suprotnog zaključka,da je struja skupa!

Ostali samo dugmići

pre 4 godine

A plate slične kao u EU u proseku od 2.ooo-4.000€,tako da je poskupljenje beznačajno,mogli bi i više da podignu bar 10% i milina svima dobro.

Arch

pre 4 godine

Kilovat među najjeftinijim u Evropi a realna zarada? Pustite vi te mantre o 500€, realna zarada većine nije preko 350€. Kada dobijete samo fiksne mesečne troškove ne ostaje vam za hranu i odeću ni 10.000,00 a kamo li za neke druge stvari. MMF preporučuje a baje u odelima koja vrede kao godišnja plata srpskog radnika.

niski76

pre 4 godine

Koje je zlo mmf i kapitalizam! Smeta ima sto imamo jeftiniju struju koja je nama na nase plate idalje preskupa. Koga briga za standard samo cepaj cene na gore, sve privatizuj i nek se bogati ko vec otima te pare. Zlo ali zlo je taj sistem zapadnjacki ali nazalost vise drugi izbor ne postoji. Ili smo sa njima ili protiv njih.

Perica

pre 4 godine

Kako su samo brižni ovi iz MMF—a i kako se brinu da nam bude dobro... Zašto ne spominju da Srbija ima jednu od najnižih prosečnih plata i penzija u Evropi?

NIkola

pre 4 godine

"Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti."

Kome da verujem..vama i MMFu ili racunu za struju???

Kad podelim racun i broj potrosenih kw na tom istom racunu dobijem oko 11 dinara sto je 11 dolar centi ..moj drug u americi gde su jedno 5-10 puta vece plate placa 8 centi po kw!!

sitno

pre 4 godine

Не знам шта ММФ има против што је код нас струја најјефтинија. Та прича ми заиста није јасна. Вероватно то нешто не одговара Западу иначе не знам зашто им је то трн у оку. Па зар није циљ да проиѕводи појефтињују. Једино ако је ЕПС у губитку онда ајде да кажемо да има оправдања. Али у том случају прво бих преиспитао колико месечно одлази на плате у ЕПС-у и да ли је ту нешто сумњиво.

Иначе треба ићи логиком - кад се осетно више повећају плате грађанима у Србији онда треба повећати и ту цену струје и плаћати градски превоз. До тада то треба сторнирати, јер овај народ од свог постојања живи у беди (част изузецима).

Tek onako usput...

pre 4 godine

Nije istina da je najjeftiniji jer oni u EPS-u prikažu cenu struje bez pdv, bez raznih taksi kojih ima mnogo i koje sve placa potrosač a kad bi sve prikazali kako zaista i jeste onda bi cena bila mmogo veca. Sve je to manipulativni trik da bi se dalje povecavala cena koja nije naravno ni sada mala ali u EPS radi ogroman broj partijskih parazita koje ovaj siromašni narod na taj način mora da izdržava. Pametnim dosta.

alas

pre 4 godine

EPS vodi osoba kojoj je do tada vrh karijere bilo vodjenje prčenjare u Obrenovcu, posledice su pad proizvodnje na kopovima Kolubare. Zbog toga struja će se uvoziti narednih puno godina, i sve to zbog glasova za SNS iz Obrenovca.

moderni robovi

pre 4 godine

Isti scenario se širi od zapada prema istoku. Kao malo porasle plate, a odmah iza toga se dižu cene, to znači više para u državnu kasu i veća kreditna sposobnost države, to znači nove kredite i zransfer para iz siromašne države prema kreditoru.

torpedo

pre 4 godine

Kakve veze ima razlika u ceni struje kod nas i van zemlje? Zasto mora da bude priblizna? Jel mi koristimo njihove resurse, mrezu, radnike? Ne, koristimo nase i u nasoj kuci trebamo mi da se pitamo.

JA original

pre 4 godine

Struja je 3 puta jeftinija od Evropskog proseka a plate su nam 5 puta manje od Evropskog proseka što dalje implicira da nam je struja i ovako preskupa.

Radosav

pre 4 godine

Kao gradjanin predlazem reorganizaciju eps-a, otpustanje viska zaposlenih od 70% tj partijskih sefova koji tamo dzabolebare i steci ce se uslovi ne za poskupljenje vec za drasticno pojeftinjenje struje. E sad jel cete slusati mmfove razne ili svoje gradjane...

Alex

pre 4 godine

Ako je cena elektricne energije vise puta manja od proseka cene te iste u evropskim drzavama, trebalo bi da se zna i da MMF tu utice takodje da je neto zarada oko 10 puta manja u proseku u odnosu ostalih drzava u Evropi. Tolko.... ali dzaba.

Gipki

pre 4 godine

Samo smanjite troskove reprezentacije i eto para....pojurite kradljivce struje...poboljsajte efikasnost mreze i naplate...izbacite jedno 5000 stranackih radnika koji nemaju ni gde da sednu pa ni ne dolaze na posao i eto resenja ..a ne po kupcim i po narodu.

NY

pre 4 godine

Madjari otkacili MMF.Argentina je usla u duznicko ropstvo zbog MMF. Ta organizacija opstaje na malim i siromasnim zemljama
Njima finansijski upravlja Amerika

Niks feršten

pre 4 godine

Posle dve i po godine mirovanja, sve je izvesnije da će građani kilovat utrošene električne energije plaćati više od sadašnjih 0,066 evrocenti.

Kao prvo potrošnja struje se ne obračunava u kilowatima nego u kilovat-satima, a drugo kWh sigurno ne košta 0.066 centi, to znači 0.00066 eura to je nemoguće, prije će biti da kWh košta 0.066 eura iliti 6.6 euro centi što već je skupo, u Hrvatskoj sam baš vidio na stranici od Elektre kWh 0.28 kuna ili 3.78 euro centi.

Goran

pre 4 godine

A zašto se ukine akciza na računima za struju koja je 7% i uvedena je privremeno? Ta akciza se obračunava na ceo račun zajedno sa PDV-om. Porez na porez. Sramota.

samo bahato

pre 4 godine

Dok nebude najskuplja struja u evropi nista nismo postigli, samo evropa sve treba da poskupi a plate treba smanjiti treba dati narodu cisto da prezivljava jer narod u srbiji nije za bolje.

veteran

pre 4 godine

od nove godine poskupeli ste struju privredi i to samo domaćim preduzećima za 25%,i normalno nigde to objavili niste, i ne mojte molim vas da lažete da je najjeftinija, hvala

Milos

pre 4 godine

Leti, svi na odmorima, nema kriticne mase. Svaka vlast od 90 tih sve zivo poskupljuje leti. A to sto je nezaposlenost, sto su plate male ?

Fido

pre 4 godine

Pa normalno je da bude najjeftinija kad su najnize plate. 3 puta jeftinija od Evropskog proseka a kod njih plate 5 puta vece? Ko je ovde lud?

018

pre 4 godine

to se racuna tako sto se plata podeli sa cenom kilovata i vidite za prosecnu platu koliko se kilovata moze kupiti. izracunajte tako pa ce vam biti jasno da je cena kilovata u Srbiji jedna od najskupljih u evropi.

Lider regiona

pre 4 godine

Čuj ovo, MMF vam traži poskupljenje struje, a ne traže povećanje minimalca, da zdravstveno osiguarnje ful pokriva zubare ili povećanje granice neoporezivog mjesečnog prihoda, u Hrvatskoj je neoporezivo 3800kn mjesečno, preko 60.000 dinara!

sdned

pre 4 godine

Ala nam MMF donosi dobrobit!! Svaki njihov zahtev znači veće bedovanje za stanovništvo. Svaki aranžman sa njima treba otkazati i zaboraviti.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

konacno lepa vest....da i mi imamo cene kao u eu....i tv pretplata mora da skoci....ovo je do sada bilo dzabe...hvala predsedniku....