Sreda, 04.04.2018.

10:13

Er Srbija poleće sa "Konstantina" i to za BG?

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukoliko država postane vlasnik.

Izvor: FlyfromNis, A.P.

Er Srbija poleæe sa "Konstantina" i to za BG? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

BBB

pre 6 godina

Air Serbia ce po direktivi poletiti ka Nisu kao sto leti po direktivi za neke gradove sa polupraznim avionima umesto ka marsutama koje gradjani traze i zele npr Barselonu...

Don Kihot

pre 6 godina

Zasto bih koristio Air Serbia uopste?
Čak i kad idem poslovno, dakle kad firma plaća pa cena nije bitna - trazim da to bude neka ozbiljna kompanija. Lufthansa na primer. Koja mi ne naplacuje rezervaciju sedista, koja me ne zajebava za prtljag, ponudi kafu ili sok za džabe - i sve to po slicnim cenama karte. Cak i kad je malo skuplje, bar se osecam dobrodoslo.

Pera

pre 6 godina

Hvala ne treba, ostanite u Beogradu. I ove prdavce što danima lete vratite kod vas ili neka vojska plaća prelet iznad grada kao što grad plaća vojsci penale.

артиљерац

pre 6 godina

@ ддд Ал си га објаснио,свака ти част.рецимо ја,живим у Новом Саду,и летим за
Москву.Прво одем за Ниш,обавим царинску и пасошку контролу,ондак седнем на
јероплан дођем у београд и ускочим у јероплан за Москву.То мора да је објашњење из вучићевог кабинета.

sram vas bilo, hohstapleri!

pre 6 godina

Sad ce Air Srbija da pravi dugove niskom aerodromu, jer koncesionari nece dozvoliti neplacanje usluga Air Srbiji, kao sto su to dosad radili na Tesli!!!

Ovo je necuveno, Nislije juriiiiiissss...!!!

Daniel

pre 6 godina

Jedini smisao ovoga bi bilo presedanje u Nisu za Ryanair i ostale (potencijalne) niskotarifne kompanije al onda zasto bi Air Serbia pucala sebi u (vec ranjenu) nogu ?
Auto putem se stize brzo
Dakle vest zvuci prilicno nelogicno

ддд

pre 6 godina

Људи који не познају ствари пишу свашта. Ер Србија долази у Ниш како би омогућила трансферне летове преко чворишта у Београду. То значи да ако неко хоће да лети у Москву са Ер Србијом, у Нишу обави све процедуре са царином и пасошку контролу и онда у Београду у трансферној зони чека свој лет за Москву. То је пример.
Иначе, наравно да неће отерати лоу кост

артиљерац

pre 6 godina

Ајде да се не спрдамо бар ми коментатори,кад то ради,на жалост,држава.Ја сам
Богу хвала већ 35 година ваздухоповни инжењер.Летови испод 400 км међусобне
удаљености су НЕИСПЛАТИВИ.Авион и не стигне да постигне комерцијалну висину,30 000 стопа,већ иде на слетање.Лет до Тивта се обавља на 20 000 стопа(6000 м).
Што рече пок,Душко радовић:Више ме насмеје објашњење,него што ме расплаче
поскупљење.

Lebron

pre 6 godina

Država Srbija jedva je dočekala da iznajmi aerodrom Nikola Tesla stranoj kompaniji, ne razumem sada želju da prigrabi i Niški aerodrom!
Vučić je tvrdio da su aerodromi nerentabilni i da je uspeh što su našli zainteresovane....
Aerodrom u Nišu se oporavio dolaskom Low-Cost kompanija, i od potpune ruine opet zaživeo, zašto se država sada meša, kada stvari napokon dobro idu?!
Toliko je drugih oblasti gde je potrebna pomoć države, ostavite na miru aerodrom koji dobro radi, kajaćete se u suprotnom.

A Banjaluka

pre 6 godina

"Niš -- Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukoliko država postane vlasnik."

Naravno,iz Banjaluke letite vec odavno a Srbija nije vlasnik Banjaluckog Aerodroma,kako sad to?

Stanoje

pre 6 godina

Kako bre iz Niša za BG? Pa nece uspeti ni da poleti a već će biti sletanje. Od BG do Tivta avion ne uspe ni da se podigne na pravu visinu, zamisli tek ovo :-)

toma

pre 6 godina

ja cu brze autom stici dok se putnici ukrcaju i izadju i dodju sa aerodroma do beograda gde zele...i lete 15 min
sta necu cuti jos kakvih gluposti....oprosti im boze nisu oni krivi sto su idioti

Реалан

pre 6 godina

Е стварно је огромна удаљеност БГ - НИ да има смисла да се уведе овај полазак!

ime

pre 6 godina

Nis nece izgubiti niskotarifne letove, zato sto AirSerbia postaje niskotarifna kompanija u sledecih 3 meseca. AirSrbija ce pokusati da preuzme trziste low cost letova od wizz air-a i slicnih.

Ceo Etihad se reorganizuje upravo, jer je u najvecoj krizi od nastanka. Etihad je u poslednjih par meseci otpustio 500 ljudi. Otakazali su nakjvecu narudzbinu Airbus aviona. Kvalitet zaposlenih na svim pozicijama drasticno da opada pa vi razmislite kako ce to afektira rad kompanije.

objavite mi komentar

pre 6 godina

unapred planirano... zato se i dao u poklon drzavi... a zasto se nije dozvolilo low cost kompanijama da slecu i polecu sa konstantina? jer bi pukao bgd aerodrom...!

артиљерац

pre 6 godina

Линија Ниш-Београд,180 км ваздушне линије,15 минута лета.То је за психијатрију

Boris

pre 6 godina

Pa ima neke uvrnute logike u ovoj vesti! Umesto da Nišlije lete direktno i jeftino do evropskih destinacija, a da se ne bi njakali kolima ili autobusima do beogradskog aerodroma, lepo im omogućiti da se u Nišu ukrcaju u avion, u Beogradu presedanje u drugi avion, i onda ka Evropi. Sve naravno sa Air Serbia-om, i nekoliko puta skuplje nego što sada mogu leteti.

kako da ne

pre 6 godina

@Nislija
Jednom prilikom je pilot obavestio da smo iznad Bg-a. Uzleteo je sa piste u 20:30h, iznad Bg-a smo bili u 20:45h. I to jos nije dostigao bio visinu, jos je kasnije isao na gore. Ne bi se to nikome isplatilo, nema logike da uvodis let od 20-tak minuta, kada trebas da si na aerodromu barem sat ipo vremena ranije. Vec je to blizu 2 sata. Autom je 2 sata put. Busom direktno verujem 2 ipo sata. Takodje karte bi bile skuplje nego za bus, nije Srbija poput nekih zemalja sa jacom finansijskom moci pa da ima kratke letove unutar zemlje. Mada ne znam ni da li oni imaju. Npr u Ch imate Zeneva-Cirih, ali on posle nastavlja dalje. Taj let se gleda kao let npr Zeneva-Cirih-Beograd. Presedanje u Cirihu od 5 sati :) Ovo oni pustaju pricu za narod koji ne zna puno o svemu tome i narod koji ce da kaze ‘Vauuu iz Nisa za Bg avionom’, ‘Bravo’. A, svakako to nece ni uvesti. Bolje im je pruga i dobar voz. Nekih sat ipo direktno da ide voz. Sa presedanjima do 2. To je top. Poz

Pantagruel

pre 6 godina

Ово са линијом Београд-Ниш уопште није лоше. Годинама размишљам зашто и раније нешто слично нису урадили. Не мислим да ће бити исплативо летети Из Ниша за Београд или обрнуто онима који не иду нигде даље, него ми се чини логичним да за међународне летове којих тог дана из Ниша нема (јер се на неким релацијама лети једном у неколико дана) буду организована два-три шатла АТР-ом, тако да људи већ у Нишу обаве све административне фоемалности и само у транзиту преседну на међународни лет из Београда. Ко је летео за Америку зна о чему причам. Слетиш у Сан Франциско џамбо-џетом, па те одатле за Монтереј (који је удаљен свега 130 километара) вози авиончић капацитета од свега тридесетак путника, а све у оквиру исте карте. Сличном сам једном летео из Београда за Брисел, са преседаљем у Амстердаму.

Petar

pre 6 godina

Moras da dodjes bar sat - sat i po vremena pre poletanja. Letis 30 minuta (ili oko 45 ako treba malo da kruzi dok ne dodje na red za sletanje). Dok uzmes prtljag i izadjes sa aerodroma - jos 30 min. Dok dodjes do grada jos 25 min (taksijem-2000 din) ili 50 minuta gradskim prevozom (89din).
Za tolko vremena si vec stigao kolima/ busom u bg. U centar grada.

Jedino ako karta bude 10 evra..

poznavalac

pre 6 godina

Objasnjenja sve nelogicnija, bez vizije sta uraditi sa aerodromom osim ako nije sve izgovor da se ukloni konkurencija bgd aerodromu. Naravno sve na racun gradjana. Taj aerodrom treba da se profilise kao lowcost aerodrom pa ko voli nek izvoli. Sve to sto nam se desava je posledica bahatosti i stava ,,glasali ste za nas pa sta jos hocete?"

Nislija

pre 6 godina

Klasican primer zasto su upropastili "Teslu". Primer neisplative i neodrzive linije.

Avio linije imaju smisla samo ako postoji usteda vremena nevezano za cenu. Let do Bg-a bi trajao izmedju 30-40 min. Ukljucujuci 2 sata koliko treba da se bude pre leta na aerodromu (iako se to ne postuje striktno) i vreme da se od "Tesle" stigne do centra Bg-a dodje mu na isto kao autom ili autobusom.

Bolje da te pare uloze u razvoj pruge kojom bi realno trebalo sat vremena da su pruge kao u Evropi.

Strasno sta sve lupetaju ovih dana...

dabar

pre 6 godina

Sticajem okolnosti letela sam od Nisa do Beograda. Moram da naglasim da je let bio komercijalan. Trajao je 15, eventualno 20 minuta, putnici su sve vreme vezani pojasevima, jer prvo se avion dize, a kad dostigne potrebnu visinu odmah se spusta. Ne znam koliko bi se takav let isplatio, a jos je smesnije sto se vise vremena provede u putu do aerodroma i od aerodroma do grada. Doduse, citala sam da u svetu ima i jos mnogo vremenski kracih letova. U svakom slucaju, interesantno iskustvo.

Miodrag

pre 6 godina

Ej da nam ne prodajes tu foru Let Niš Beograd molim te. Ko veruje jos u to? To je potpuno neisplativo i jedan-korak-nazad resenje. Kakva linija 250km? Koliko će da traje let? Sat vremena u Nišu na aerodromu pa 20min let pa opet sat do centra Beograda to mu dodje isto kao da sam se vozio autobusom samo bez onog groznog osecaja kad poleće. Gospođo ministarka bolje pričajte sa sefom da napravite Brzu-Prugu od Niša do Beograda pa kao nemci da se vozimo 230km/h.

karta 200 €

pre 6 godina

Dva sata pre poletanja, pa let pola sata, pa cekanje prtljaga, pa Divljak-taxi do Slavije.....i za samo četiri sata ste u centru Beograda.

Mita

pre 6 godina

@Teletabisi jedni
Moze i do Uzica i Kraljeva.Ja mislim da je sve ovo pretvaranje Er Srbije u lou kost kompaniju.Dakle,dali ste Francuzima Beograd,a vi oteli Nis.A,niko da prica o ceni i parama koje se daju Er Srbiji.Da li je gradjanina preca bolnica ili avioni kojima ionako nikada i ne lete?Kao sto rece Zorana za Nislije da su za to glasali.A,svi ostali pamet u glavu kada glasate...

Skywalker

pre 6 godina

Gde su bili dosada? Možda je Niš u nekoj drugoj državi jer ispade da ona ulaže-upumpava državne pare samo u aerodrom Nikola Tesla, a kad treba u Niš onda je to problem. Ako država, kako reče predsednik, neće da ulaže u niški aerodrom, odgovor Niša bi trebao da bude potpuna obustava uplate novčanih sredstava u republički budžet pa ćemo imati novac da ulažemo u naš aerodrom, da ne bi molili Beograd za naše pare.

Nizdis

pre 6 godina

Ahahaha, pa kako let od Nisa do Beograda moze biti isplativ? Koliko kosta priprema aviona, gorivo i drugi troskovi? Ajde molim vas neka mi neko objasni....

Logika

pre 6 godina

JAT je imao 15 godina mogućnost da leti sa niškog aerodroma. 15 godina niko prstom nije mrdnuo da to uradi. E sad, kad se devojka udala, sad bi i AirSerbia da se ovajdi. Hvala, ne treba.

putnik

pre 6 godina

Kakva glupost. Avionom Nis Beograd na razdaljini od 300 kilometara.I onda te oderu sa kartom od 150 evra. Sat ranije da dodjes na aerodrom i let pola sata,pristajanje na terminal cekanje na prtljag to je sat ipo.Zadvaipo sta se kolika stigne.kao kada biLufthansa letela naliniji Minhen Stutgart

Fiki

pre 6 godina

Da leti za Beograd?! Pa avion na toj udaljenosti nece stici ni da uzleti, a vec ce morati da sleti! To je za otimanje para, jer ce let kostati 150 evra, a avion ne potrosi kerozina ni za 100 eura (ne bukvalno, da budem jasan za bukvaliste) al da se skonta poenta.

A Banjaluka

pre 6 godina

"Niš -- Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukoliko država postane vlasnik."

Naravno,iz Banjaluke letite vec odavno a Srbija nije vlasnik Banjaluckog Aerodroma,kako sad to?

ддд

pre 6 godina

Људи који не познају ствари пишу свашта. Ер Србија долази у Ниш како би омогућила трансферне летове преко чворишта у Београду. То значи да ако неко хоће да лети у Москву са Ер Србијом, у Нишу обави све процедуре са царином и пасошку контролу и онда у Београду у трансферној зони чека свој лет за Москву. То је пример.
Иначе, наравно да неће отерати лоу кост

артиљерац

pre 6 godina

Линија Ниш-Београд,180 км ваздушне линије,15 минута лета.То је за психијатрију

Nislija

pre 6 godina

Klasican primer zasto su upropastili "Teslu". Primer neisplative i neodrzive linije.

Avio linije imaju smisla samo ako postoji usteda vremena nevezano za cenu. Let do Bg-a bi trajao izmedju 30-40 min. Ukljucujuci 2 sata koliko treba da se bude pre leta na aerodromu (iako se to ne postuje striktno) i vreme da se od "Tesle" stigne do centra Bg-a dodje mu na isto kao autom ili autobusom.

Bolje da te pare uloze u razvoj pruge kojom bi realno trebalo sat vremena da su pruge kao u Evropi.

Strasno sta sve lupetaju ovih dana...

Pantagruel

pre 6 godina

Ово са линијом Београд-Ниш уопште није лоше. Годинама размишљам зашто и раније нешто слично нису урадили. Не мислим да ће бити исплативо летети Из Ниша за Београд или обрнуто онима који не иду нигде даље, него ми се чини логичним да за међународне летове којих тог дана из Ниша нема (јер се на неким релацијама лети једном у неколико дана) буду организована два-три шатла АТР-ом, тако да људи већ у Нишу обаве све административне фоемалности и само у транзиту преседну на међународни лет из Београда. Ко је летео за Америку зна о чему причам. Слетиш у Сан Франциско џамбо-џетом, па те одатле за Монтереј (који је удаљен свега 130 километара) вози авиончић капацитета од свега тридесетак путника, а све у оквиру исте карте. Сличном сам једном летео из Београда за Брисел, са преседаљем у Амстердаму.

артиљерац

pre 6 godina

Ајде да се не спрдамо бар ми коментатори,кад то ради,на жалост,држава.Ја сам
Богу хвала већ 35 година ваздухоповни инжењер.Летови испод 400 км међусобне
удаљености су НЕИСПЛАТИВИ.Авион и не стигне да постигне комерцијалну висину,30 000 стопа,већ иде на слетање.Лет до Тивта се обавља на 20 000 стопа(6000 м).
Што рече пок,Душко радовић:Више ме насмеје објашњење,него што ме расплаче
поскупљење.

sram vas bilo, hohstapleri!

pre 6 godina

Sad ce Air Srbija da pravi dugove niskom aerodromu, jer koncesionari nece dozvoliti neplacanje usluga Air Srbiji, kao sto su to dosad radili na Tesli!!!

Ovo je necuveno, Nislije juriiiiiissss...!!!

Lebron

pre 6 godina

Država Srbija jedva je dočekala da iznajmi aerodrom Nikola Tesla stranoj kompaniji, ne razumem sada želju da prigrabi i Niški aerodrom!
Vučić je tvrdio da su aerodromi nerentabilni i da je uspeh što su našli zainteresovane....
Aerodrom u Nišu se oporavio dolaskom Low-Cost kompanija, i od potpune ruine opet zaživeo, zašto se država sada meša, kada stvari napokon dobro idu?!
Toliko je drugih oblasti gde je potrebna pomoć države, ostavite na miru aerodrom koji dobro radi, kajaćete se u suprotnom.

Logika

pre 6 godina

JAT je imao 15 godina mogućnost da leti sa niškog aerodroma. 15 godina niko prstom nije mrdnuo da to uradi. E sad, kad se devojka udala, sad bi i AirSerbia da se ovajdi. Hvala, ne treba.

kako da ne

pre 6 godina

@Nislija
Jednom prilikom je pilot obavestio da smo iznad Bg-a. Uzleteo je sa piste u 20:30h, iznad Bg-a smo bili u 20:45h. I to jos nije dostigao bio visinu, jos je kasnije isao na gore. Ne bi se to nikome isplatilo, nema logike da uvodis let od 20-tak minuta, kada trebas da si na aerodromu barem sat ipo vremena ranije. Vec je to blizu 2 sata. Autom je 2 sata put. Busom direktno verujem 2 ipo sata. Takodje karte bi bile skuplje nego za bus, nije Srbija poput nekih zemalja sa jacom finansijskom moci pa da ima kratke letove unutar zemlje. Mada ne znam ni da li oni imaju. Npr u Ch imate Zeneva-Cirih, ali on posle nastavlja dalje. Taj let se gleda kao let npr Zeneva-Cirih-Beograd. Presedanje u Cirihu od 5 sati :) Ovo oni pustaju pricu za narod koji ne zna puno o svemu tome i narod koji ce da kaze ‘Vauuu iz Nisa za Bg avionom’, ‘Bravo’. A, svakako to nece ni uvesti. Bolje im je pruga i dobar voz. Nekih sat ipo direktno da ide voz. Sa presedanjima do 2. To je top. Poz

Boris

pre 6 godina

Pa ima neke uvrnute logike u ovoj vesti! Umesto da Nišlije lete direktno i jeftino do evropskih destinacija, a da se ne bi njakali kolima ili autobusima do beogradskog aerodroma, lepo im omogućiti da se u Nišu ukrcaju u avion, u Beogradu presedanje u drugi avion, i onda ka Evropi. Sve naravno sa Air Serbia-om, i nekoliko puta skuplje nego što sada mogu leteti.

Petar

pre 6 godina

Moras da dodjes bar sat - sat i po vremena pre poletanja. Letis 30 minuta (ili oko 45 ako treba malo da kruzi dok ne dodje na red za sletanje). Dok uzmes prtljag i izadjes sa aerodroma - jos 30 min. Dok dodjes do grada jos 25 min (taksijem-2000 din) ili 50 minuta gradskim prevozom (89din).
Za tolko vremena si vec stigao kolima/ busom u bg. U centar grada.

Jedino ako karta bude 10 evra..

Stanoje

pre 6 godina

Kako bre iz Niša za BG? Pa nece uspeti ni da poleti a već će biti sletanje. Od BG do Tivta avion ne uspe ni da se podigne na pravu visinu, zamisli tek ovo :-)

toma

pre 6 godina

ja cu brze autom stici dok se putnici ukrcaju i izadju i dodju sa aerodroma do beograda gde zele...i lete 15 min
sta necu cuti jos kakvih gluposti....oprosti im boze nisu oni krivi sto su idioti

Mita

pre 6 godina

@Teletabisi jedni
Moze i do Uzica i Kraljeva.Ja mislim da je sve ovo pretvaranje Er Srbije u lou kost kompaniju.Dakle,dali ste Francuzima Beograd,a vi oteli Nis.A,niko da prica o ceni i parama koje se daju Er Srbiji.Da li je gradjanina preca bolnica ili avioni kojima ionako nikada i ne lete?Kao sto rece Zorana za Nislije da su za to glasali.A,svi ostali pamet u glavu kada glasate...

Реалан

pre 6 godina

Е стварно је огромна удаљеност БГ - НИ да има смисла да се уведе овај полазак!

Miodrag

pre 6 godina

Ej da nam ne prodajes tu foru Let Niš Beograd molim te. Ko veruje jos u to? To je potpuno neisplativo i jedan-korak-nazad resenje. Kakva linija 250km? Koliko će da traje let? Sat vremena u Nišu na aerodromu pa 20min let pa opet sat do centra Beograda to mu dodje isto kao da sam se vozio autobusom samo bez onog groznog osecaja kad poleće. Gospođo ministarka bolje pričajte sa sefom da napravite Brzu-Prugu od Niša do Beograda pa kao nemci da se vozimo 230km/h.

ime

pre 6 godina

Nis nece izgubiti niskotarifne letove, zato sto AirSerbia postaje niskotarifna kompanija u sledecih 3 meseca. AirSrbija ce pokusati da preuzme trziste low cost letova od wizz air-a i slicnih.

Ceo Etihad se reorganizuje upravo, jer je u najvecoj krizi od nastanka. Etihad je u poslednjih par meseci otpustio 500 ljudi. Otakazali su nakjvecu narudzbinu Airbus aviona. Kvalitet zaposlenih na svim pozicijama drasticno da opada pa vi razmislite kako ce to afektira rad kompanije.

артиљерац

pre 6 godina

@ ддд Ал си га објаснио,свака ти част.рецимо ја,живим у Новом Саду,и летим за
Москву.Прво одем за Ниш,обавим царинску и пасошку контролу,ондак седнем на
јероплан дођем у београд и ускочим у јероплан за Москву.То мора да је објашњење из вучићевог кабинета.

Skywalker

pre 6 godina

Gde su bili dosada? Možda je Niš u nekoj drugoj državi jer ispade da ona ulaže-upumpava državne pare samo u aerodrom Nikola Tesla, a kad treba u Niš onda je to problem. Ako država, kako reče predsednik, neće da ulaže u niški aerodrom, odgovor Niša bi trebao da bude potpuna obustava uplate novčanih sredstava u republički budžet pa ćemo imati novac da ulažemo u naš aerodrom, da ne bi molili Beograd za naše pare.

karta 200 €

pre 6 godina

Dva sata pre poletanja, pa let pola sata, pa cekanje prtljaga, pa Divljak-taxi do Slavije.....i za samo četiri sata ste u centru Beograda.

objavite mi komentar

pre 6 godina

unapred planirano... zato se i dao u poklon drzavi... a zasto se nije dozvolilo low cost kompanijama da slecu i polecu sa konstantina? jer bi pukao bgd aerodrom...!

poznavalac

pre 6 godina

Objasnjenja sve nelogicnija, bez vizije sta uraditi sa aerodromom osim ako nije sve izgovor da se ukloni konkurencija bgd aerodromu. Naravno sve na racun gradjana. Taj aerodrom treba da se profilise kao lowcost aerodrom pa ko voli nek izvoli. Sve to sto nam se desava je posledica bahatosti i stava ,,glasali ste za nas pa sta jos hocete?"

putnik

pre 6 godina

Kakva glupost. Avionom Nis Beograd na razdaljini od 300 kilometara.I onda te oderu sa kartom od 150 evra. Sat ranije da dodjes na aerodrom i let pola sata,pristajanje na terminal cekanje na prtljag to je sat ipo.Zadvaipo sta se kolika stigne.kao kada biLufthansa letela naliniji Minhen Stutgart

Fiki

pre 6 godina

Da leti za Beograd?! Pa avion na toj udaljenosti nece stici ni da uzleti, a vec ce morati da sleti! To je za otimanje para, jer ce let kostati 150 evra, a avion ne potrosi kerozina ni za 100 eura (ne bukvalno, da budem jasan za bukvaliste) al da se skonta poenta.

dabar

pre 6 godina

Sticajem okolnosti letela sam od Nisa do Beograda. Moram da naglasim da je let bio komercijalan. Trajao je 15, eventualno 20 minuta, putnici su sve vreme vezani pojasevima, jer prvo se avion dize, a kad dostigne potrebnu visinu odmah se spusta. Ne znam koliko bi se takav let isplatio, a jos je smesnije sto se vise vremena provede u putu do aerodroma i od aerodroma do grada. Doduse, citala sam da u svetu ima i jos mnogo vremenski kracih letova. U svakom slucaju, interesantno iskustvo.

Nizdis

pre 6 godina

Ahahaha, pa kako let od Nisa do Beograda moze biti isplativ? Koliko kosta priprema aviona, gorivo i drugi troskovi? Ajde molim vas neka mi neko objasni....

Pera

pre 6 godina

Hvala ne treba, ostanite u Beogradu. I ove prdavce što danima lete vratite kod vas ili neka vojska plaća prelet iznad grada kao što grad plaća vojsci penale.

Daniel

pre 6 godina

Jedini smisao ovoga bi bilo presedanje u Nisu za Ryanair i ostale (potencijalne) niskotarifne kompanije al onda zasto bi Air Serbia pucala sebi u (vec ranjenu) nogu ?
Auto putem se stize brzo
Dakle vest zvuci prilicno nelogicno

Don Kihot

pre 6 godina

Zasto bih koristio Air Serbia uopste?
Čak i kad idem poslovno, dakle kad firma plaća pa cena nije bitna - trazim da to bude neka ozbiljna kompanija. Lufthansa na primer. Koja mi ne naplacuje rezervaciju sedista, koja me ne zajebava za prtljag, ponudi kafu ili sok za džabe - i sve to po slicnim cenama karte. Cak i kad je malo skuplje, bar se osecam dobrodoslo.

BBB

pre 6 godina

Air Serbia ce po direktivi poletiti ka Nisu kao sto leti po direktivi za neke gradove sa polupraznim avionima umesto ka marsutama koje gradjani traze i zele npr Barselonu...

артиљерац

pre 6 godina

Линија Ниш-Београд,180 км ваздушне линије,15 минута лета.То је за психијатрију

артиљерац

pre 6 godina

Ајде да се не спрдамо бар ми коментатори,кад то ради,на жалост,држава.Ја сам
Богу хвала већ 35 година ваздухоповни инжењер.Летови испод 400 км међусобне
удаљености су НЕИСПЛАТИВИ.Авион и не стигне да постигне комерцијалну висину,30 000 стопа,већ иде на слетање.Лет до Тивта се обавља на 20 000 стопа(6000 м).
Што рече пок,Душко радовић:Више ме насмеје објашњење,него што ме расплаче
поскупљење.

Lebron

pre 6 godina

Država Srbija jedva je dočekala da iznajmi aerodrom Nikola Tesla stranoj kompaniji, ne razumem sada želju da prigrabi i Niški aerodrom!
Vučić je tvrdio da su aerodromi nerentabilni i da je uspeh što su našli zainteresovane....
Aerodrom u Nišu se oporavio dolaskom Low-Cost kompanija, i od potpune ruine opet zaživeo, zašto se država sada meša, kada stvari napokon dobro idu?!
Toliko je drugih oblasti gde je potrebna pomoć države, ostavite na miru aerodrom koji dobro radi, kajaćete se u suprotnom.

toma

pre 6 godina

ja cu brze autom stici dok se putnici ukrcaju i izadju i dodju sa aerodroma do beograda gde zele...i lete 15 min
sta necu cuti jos kakvih gluposti....oprosti im boze nisu oni krivi sto su idioti

Boris

pre 6 godina

Pa ima neke uvrnute logike u ovoj vesti! Umesto da Nišlije lete direktno i jeftino do evropskih destinacija, a da se ne bi njakali kolima ili autobusima do beogradskog aerodroma, lepo im omogućiti da se u Nišu ukrcaju u avion, u Beogradu presedanje u drugi avion, i onda ka Evropi. Sve naravno sa Air Serbia-om, i nekoliko puta skuplje nego što sada mogu leteti.

Nislija

pre 6 godina

Klasican primer zasto su upropastili "Teslu". Primer neisplative i neodrzive linije.

Avio linije imaju smisla samo ako postoji usteda vremena nevezano za cenu. Let do Bg-a bi trajao izmedju 30-40 min. Ukljucujuci 2 sata koliko treba da se bude pre leta na aerodromu (iako se to ne postuje striktno) i vreme da se od "Tesle" stigne do centra Bg-a dodje mu na isto kao autom ili autobusom.

Bolje da te pare uloze u razvoj pruge kojom bi realno trebalo sat vremena da su pruge kao u Evropi.

Strasno sta sve lupetaju ovih dana...

sram vas bilo, hohstapleri!

pre 6 godina

Sad ce Air Srbija da pravi dugove niskom aerodromu, jer koncesionari nece dozvoliti neplacanje usluga Air Srbiji, kao sto su to dosad radili na Tesli!!!

Ovo je necuveno, Nislije juriiiiiissss...!!!

Logika

pre 6 godina

JAT je imao 15 godina mogućnost da leti sa niškog aerodroma. 15 godina niko prstom nije mrdnuo da to uradi. E sad, kad se devojka udala, sad bi i AirSerbia da se ovajdi. Hvala, ne treba.

Реалан

pre 6 godina

Е стварно је огромна удаљеност БГ - НИ да има смисла да се уведе овај полазак!

Skywalker

pre 6 godina

Gde su bili dosada? Možda je Niš u nekoj drugoj državi jer ispade da ona ulaže-upumpava državne pare samo u aerodrom Nikola Tesla, a kad treba u Niš onda je to problem. Ako država, kako reče predsednik, neće da ulaže u niški aerodrom, odgovor Niša bi trebao da bude potpuna obustava uplate novčanih sredstava u republički budžet pa ćemo imati novac da ulažemo u naš aerodrom, da ne bi molili Beograd za naše pare.

objavite mi komentar

pre 6 godina

unapred planirano... zato se i dao u poklon drzavi... a zasto se nije dozvolilo low cost kompanijama da slecu i polecu sa konstantina? jer bi pukao bgd aerodrom...!

Miodrag

pre 6 godina

Ej da nam ne prodajes tu foru Let Niš Beograd molim te. Ko veruje jos u to? To je potpuno neisplativo i jedan-korak-nazad resenje. Kakva linija 250km? Koliko će da traje let? Sat vremena u Nišu na aerodromu pa 20min let pa opet sat do centra Beograda to mu dodje isto kao da sam se vozio autobusom samo bez onog groznog osecaja kad poleće. Gospođo ministarka bolje pričajte sa sefom da napravite Brzu-Prugu od Niša do Beograda pa kao nemci da se vozimo 230km/h.

putnik

pre 6 godina

Kakva glupost. Avionom Nis Beograd na razdaljini od 300 kilometara.I onda te oderu sa kartom od 150 evra. Sat ranije da dodjes na aerodrom i let pola sata,pristajanje na terminal cekanje na prtljag to je sat ipo.Zadvaipo sta se kolika stigne.kao kada biLufthansa letela naliniji Minhen Stutgart

poznavalac

pre 6 godina

Objasnjenja sve nelogicnija, bez vizije sta uraditi sa aerodromom osim ako nije sve izgovor da se ukloni konkurencija bgd aerodromu. Naravno sve na racun gradjana. Taj aerodrom treba da se profilise kao lowcost aerodrom pa ko voli nek izvoli. Sve to sto nam se desava je posledica bahatosti i stava ,,glasali ste za nas pa sta jos hocete?"

Petar

pre 6 godina

Moras da dodjes bar sat - sat i po vremena pre poletanja. Letis 30 minuta (ili oko 45 ako treba malo da kruzi dok ne dodje na red za sletanje). Dok uzmes prtljag i izadjes sa aerodroma - jos 30 min. Dok dodjes do grada jos 25 min (taksijem-2000 din) ili 50 minuta gradskim prevozom (89din).
Za tolko vremena si vec stigao kolima/ busom u bg. U centar grada.

Jedino ako karta bude 10 evra..

Stanoje

pre 6 godina

Kako bre iz Niša za BG? Pa nece uspeti ni da poleti a već će biti sletanje. Od BG do Tivta avion ne uspe ni da se podigne na pravu visinu, zamisli tek ovo :-)

Mita

pre 6 godina

@Teletabisi jedni
Moze i do Uzica i Kraljeva.Ja mislim da je sve ovo pretvaranje Er Srbije u lou kost kompaniju.Dakle,dali ste Francuzima Beograd,a vi oteli Nis.A,niko da prica o ceni i parama koje se daju Er Srbiji.Da li je gradjanina preca bolnica ili avioni kojima ionako nikada i ne lete?Kao sto rece Zorana za Nislije da su za to glasali.A,svi ostali pamet u glavu kada glasate...

Pera

pre 6 godina

Hvala ne treba, ostanite u Beogradu. I ove prdavce što danima lete vratite kod vas ili neka vojska plaća prelet iznad grada kao što grad plaća vojsci penale.

артиљерац

pre 6 godina

@ ддд Ал си га објаснио,свака ти част.рецимо ја,живим у Новом Саду,и летим за
Москву.Прво одем за Ниш,обавим царинску и пасошку контролу,ондак седнем на
јероплан дођем у београд и ускочим у јероплан за Москву.То мора да је објашњење из вучићевог кабинета.

karta 200 €

pre 6 godina

Dva sata pre poletanja, pa let pola sata, pa cekanje prtljaga, pa Divljak-taxi do Slavije.....i za samo četiri sata ste u centru Beograda.

Daniel

pre 6 godina

Jedini smisao ovoga bi bilo presedanje u Nisu za Ryanair i ostale (potencijalne) niskotarifne kompanije al onda zasto bi Air Serbia pucala sebi u (vec ranjenu) nogu ?
Auto putem se stize brzo
Dakle vest zvuci prilicno nelogicno

Don Kihot

pre 6 godina

Zasto bih koristio Air Serbia uopste?
Čak i kad idem poslovno, dakle kad firma plaća pa cena nije bitna - trazim da to bude neka ozbiljna kompanija. Lufthansa na primer. Koja mi ne naplacuje rezervaciju sedista, koja me ne zajebava za prtljag, ponudi kafu ili sok za džabe - i sve to po slicnim cenama karte. Cak i kad je malo skuplje, bar se osecam dobrodoslo.

Nizdis

pre 6 godina

Ahahaha, pa kako let od Nisa do Beograda moze biti isplativ? Koliko kosta priprema aviona, gorivo i drugi troskovi? Ajde molim vas neka mi neko objasni....

Fiki

pre 6 godina

Da leti za Beograd?! Pa avion na toj udaljenosti nece stici ni da uzleti, a vec ce morati da sleti! To je za otimanje para, jer ce let kostati 150 evra, a avion ne potrosi kerozina ni za 100 eura (ne bukvalno, da budem jasan za bukvaliste) al da se skonta poenta.

kako da ne

pre 6 godina

@Nislija
Jednom prilikom je pilot obavestio da smo iznad Bg-a. Uzleteo je sa piste u 20:30h, iznad Bg-a smo bili u 20:45h. I to jos nije dostigao bio visinu, jos je kasnije isao na gore. Ne bi se to nikome isplatilo, nema logike da uvodis let od 20-tak minuta, kada trebas da si na aerodromu barem sat ipo vremena ranije. Vec je to blizu 2 sata. Autom je 2 sata put. Busom direktno verujem 2 ipo sata. Takodje karte bi bile skuplje nego za bus, nije Srbija poput nekih zemalja sa jacom finansijskom moci pa da ima kratke letove unutar zemlje. Mada ne znam ni da li oni imaju. Npr u Ch imate Zeneva-Cirih, ali on posle nastavlja dalje. Taj let se gleda kao let npr Zeneva-Cirih-Beograd. Presedanje u Cirihu od 5 sati :) Ovo oni pustaju pricu za narod koji ne zna puno o svemu tome i narod koji ce da kaze ‘Vauuu iz Nisa za Bg avionom’, ‘Bravo’. A, svakako to nece ni uvesti. Bolje im je pruga i dobar voz. Nekih sat ipo direktno da ide voz. Sa presedanjima do 2. To je top. Poz

BBB

pre 6 godina

Air Serbia ce po direktivi poletiti ka Nisu kao sto leti po direktivi za neke gradove sa polupraznim avionima umesto ka marsutama koje gradjani traze i zele npr Barselonu...

ддд

pre 6 godina

Људи који не познају ствари пишу свашта. Ер Србија долази у Ниш како би омогућила трансферне летове преко чворишта у Београду. То значи да ако неко хоће да лети у Москву са Ер Србијом, у Нишу обави све процедуре са царином и пасошку контролу и онда у Београду у трансферној зони чека свој лет за Москву. То је пример.
Иначе, наравно да неће отерати лоу кост

Pantagruel

pre 6 godina

Ово са линијом Београд-Ниш уопште није лоше. Годинама размишљам зашто и раније нешто слично нису урадили. Не мислим да ће бити исплативо летети Из Ниша за Београд или обрнуто онима који не иду нигде даље, него ми се чини логичним да за међународне летове којих тог дана из Ниша нема (јер се на неким релацијама лети једном у неколико дана) буду организована два-три шатла АТР-ом, тако да људи већ у Нишу обаве све административне фоемалности и само у транзиту преседну на међународни лет из Београда. Ко је летео за Америку зна о чему причам. Слетиш у Сан Франциско џамбо-џетом, па те одатле за Монтереј (који је удаљен свега 130 километара) вози авиончић капацитета од свега тридесетак путника, а све у оквиру исте карте. Сличном сам једном летео из Београда за Брисел, са преседаљем у Амстердаму.

ime

pre 6 godina

Nis nece izgubiti niskotarifne letove, zato sto AirSerbia postaje niskotarifna kompanija u sledecih 3 meseca. AirSrbija ce pokusati da preuzme trziste low cost letova od wizz air-a i slicnih.

Ceo Etihad se reorganizuje upravo, jer je u najvecoj krizi od nastanka. Etihad je u poslednjih par meseci otpustio 500 ljudi. Otakazali su nakjvecu narudzbinu Airbus aviona. Kvalitet zaposlenih na svim pozicijama drasticno da opada pa vi razmislite kako ce to afektira rad kompanije.

dabar

pre 6 godina

Sticajem okolnosti letela sam od Nisa do Beograda. Moram da naglasim da je let bio komercijalan. Trajao je 15, eventualno 20 minuta, putnici su sve vreme vezani pojasevima, jer prvo se avion dize, a kad dostigne potrebnu visinu odmah se spusta. Ne znam koliko bi se takav let isplatio, a jos je smesnije sto se vise vremena provede u putu do aerodroma i od aerodroma do grada. Doduse, citala sam da u svetu ima i jos mnogo vremenski kracih letova. U svakom slucaju, interesantno iskustvo.

A Banjaluka

pre 6 godina

"Niš -- Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija mogao bi do kraja godine da poleti sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" ukoliko država postane vlasnik."

Naravno,iz Banjaluke letite vec odavno a Srbija nije vlasnik Banjaluckog Aerodroma,kako sad to?