Četvrtak, 23.06.2016.

14:05

"Srbi, ne znate šta imate, čuvajte Vojvodinu“

Slovenija nema vojođanske ravnice, pa su nam troškovi proizvodnje veći. Čuvajte Vojvodinu, ne znate šta imate, rekao je Dejan Židan.

Izvor: B92

"Srbi, ne znate šta imate, èuvajte Vojvodinu“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

cobo

pre 7 godina

dule*
COYG je u pravu,ti si prespavao kad je kapitalizam usao na mala vrata demokratije !
Kakve subvencije,kakvo otvaranje firmi od drzave.To nije posao drzave,ovo je kapitalizam,kapitalizam,kapitalizam !!!!!!

sasa ns

pre 7 godina

@ privilegovana drzava u drzavi, 23. jun 2016 16:42

Ne znam ko si i odakle si. Dok ti tako razmisljas o Vojvodini, Beograd se odavno de fakto otcepio od Srbije. I to ne pominjes. Recite mi samo jednu stvar o Beogradu o kojoj se odlucuje negde van Beograda, tj u Srbiji.
BG ima svoju skupštinu, zastavu koju niko nije palio, HIMNU koju Vojvodina nema, Predsednika (gradonacelnika), svoju policijsku upravu koju Vojvodina nema, pa cak i svoju železnicu Beovoz, nezavisnu od ŽS koju Vojvodina nema.
Pametnom dovoljno.
Srpska Vojvodina nije privilegovana pokrajina, nego drzavotvorno bice u drzavi Srbiji, za koju je palo isuvise srpskih i nesrpskih glava, da bi ti mogao i da pomislis da je ukidas.
Vojvodina je srpskija od Srbije, i jedno mozemo ukinuti Srbiju i pripojiti je Vojvodini. Obrnuto nece da moze.
Vojvodina je civilizovanija, kulturnija, uctivija, ne toliko u odnosu na Srbiju, koliko u odnosu na Beograd. Mi smo veci Srbi od vas u Srbiji a oni u BG i nisu Srbi.
VOJVODINA JE MENTALITET A NE TERITORIJA. Kad to budes razumeo, bice ti mnogo lakse u zivotu.

Da li je moguce

pre 7 godina

@ COYG, 23. jun 2016 16:10

Najvece povrsine zasada grozdja, lubenica, jabuka i na primer paradajza i kupusa, nalaze se u Vojvodini. U Srbiji je to sljiva i malina, a u Beogradu korov. Prouci geografiju za osnovnu skolu da se ne brukas u neznanju.

hesky

pre 7 godina

Ne brini ti za vosu,nece ona nigde iz Srbije dok je nas srba tu,nego treba nam vas standard da i mi otvorimo pluca malo,zivimo u grcu finansijkom vec 50 godina vreme je za bolji standard..

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Mrzim ovakve poruke. Posebno od onih kojima smo oduvek bili "simpatični". Setimo se početka raspada Jugoslavije i ne zaboravimo kako je sve počelo. Bez obzira na presude Haškog tribunala, Slobodana Miloševića i onih "ratnohuškačkih" reči "Vas niko ne sme da bije". To su samo poluge za ispiranje ovo malo mozga koje nam je ostalo. Šta znači ova "dobronamerna" poruka ovog još "dobronamernijeg" Slovenca? Ona je namenjena dežurnim "ovcama", zar ne? Zar ovo ne bi bilo isto kao kada bi Aleksandar Vučić, ili neko iz Vlade Srbije, poručio Slovencima, "Čuvajte Sloveniju jer ne znate šta imate"?! A od koga da je čuvamo poštovani gospodine Slovenac? Da li postoje nečije aspiracije na ovaj deo Srbije i, ako postoje, zašto "dobri Slovenac" nije to javno artikulisao? Da nam makar naznači ko su potencijalni okupatori? Slovenci su nam ovako "pomagali" i oko KOsova i Metohije ako se dobro sećam?! Ovako, ovaj gospodin, tipično slovenački, baca "kosku" ne bi li se oko nje medjusobno izujedali?

Prcreca

pre 7 godina

Nažalost naši političarima je bitno da unište ne samo Vojvodinu već celu Srbiju. Kosovo je već otišlo, sledeća je i Vojvodina ako se ovako nastavi i na kraju od države Srbije neće biti ništa.

džabe izbori

pre 7 godina

Jel moze neko da mi objasni kako to bg pljačka ns? I to je grub izraz, jer je Vojvodina deo Srbije. Sve što se napravi u Vojvodini, ostaje na raspolaganju firmi ili pojedincu iz Vojvodine. Porez na dobit ostaje u Vojvodini. Uporedite jedan Niš ili Vranje, sa Novim Sadom i Somborom, pa ovi juzni gradovi izgledaju kao napuštena fabrika u odnosu na ove sa severa. Neko je pomenuo bg budzet od 100 miliona. Tačno, ali ns budžet je 20 miliona, ili 5x manji budžet za 8x manji grad, uz konstataciju da duplo veći grad zahteva više od duplo većeg budžeta. Ljudi, ne delite se više, ne žalim za jugoslavijom ni malo, ali 70% stanovnistva svih republika živi daleko gore nego pre raspada.

dule

pre 7 godina

(COYG, 23. jun 2016 16:10)

Manje više ništa od onog što si naveo nije tačno

1. država žestoko subvenciobiše otvaranje fabrika
2. izvoz pšenice iz Srbije nije slobodan

neutralni felsh

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je. Amin.A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli. 
(Vatra, 23. jun 2016 15:30) 
Ne mesati politiku sa ekonomijom,ovo je čisto ekonomski članak .
(Tomy, 23. jun 2016 16:06)


jugoslavija je rasturena iz iskljucivo ne-ekonomskih razloga. danas vidimo kako nam je bez nje, i ekonomski i svakojako.

til ojlenšpigel

pre 7 godina

(sremac, 23. jun 2016 14:44)
Evo pošto smo zemljaci, da mi stručno objasniš, kako to da je u Rumuniji najsiromašniji deo onaj koji je u njihovom Banatu, u Mađarskoj takođe, u Slovačkoj takođe, a po svim parolama trebalo bi da hrane celu Evropu.Biće da je nešto drugo po sredi nešto što se zove mentalitet. Uvek nam je neko drugi kriv, Beč, Pešta, Beograd, nikad da stanemo pred ogledalo i pogledamo istini u oči.

Evandjelista

pre 7 godina

Vojvodjanin sam i u srcu i u dusi, ali ovo da se odavde sve hrani i da ostatak Srbije, moje drzave, nista nevalja je cista budapastina. Sutra da se nesto desi Rumuni, Madjari i Hrvati dele istu na tri dela, zna se koja. A za ove sto se protive EKONOMSKOJ autonomiji jednog dela, ko vama brani da se izborite sa beogradizacijom Srbije? Zasto samo da drugi nema prava? Zasto mislite da mi ne bi podrzali Sumadince, Timocane, Pcinjane? Zemlja i voda su najbitniji resurs i toga fala bogu ima ali zato ima i svadje. Prestacemo da se svadjamo kad svi postanemo nadnicari kod nekih seika i ostalih...

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Vojvodina je kompletno izgubila SVE; samu sebe, svoje narodnosti, svoju ekonomiju, autonomiju, lepotu, svoju Dusu! Znam da ovo necete objaviti, ali ipak cu reci: idioti od nje prave "severnu Srbiju"!

NI

pre 7 godina

Nikad mi nije bilo jasno zasto se toliko svaka vlast uzasno ophodi prema Vojvodini. Ljudi, to nam je najvece blago koje imamo u Srbiji. Aj sto je zemlja mnooogo plodna, nego Vojvodina je prava centralnoevropska regija, sa visevekovnom kulturom. Pa pogledajte arhitekturu Vojvodine, a onda dodjite na jug zemlje i nemate sta da vidite. Evo dete mi je bilo na ekskurziji u Vojvodini (Novi Sad sa Karlovcima, manastiri na Fruskoj gori i Subotica sa Palicem; steta sto se nije obisao i Banat) i kaze "Kako je tamo cistije i sredjenije", i zaista deluje tako. Ali mora mnoooogo da se sredjuje! Ma znate sta od Palica moze da se napravi, pa nismo svesni! Subotica je po mom misljenju najlepsi grad, dakle lepsi i od Novog Sada (nema ljutnje Novosadjani), a deluje vrlo musavo, sa dosta neuredjenih fasada i grafitima na njima, a jos rade i pozoriste koje se gradi celih 8 godina (valjda tako bese), a da tu ne spominjem Zelenu fontanu, za koju vlast u Subotici boli uvo. Hocu da kazem da bi nam Vojvodina sluzila i kao turisticki biser sto i jeste. Nek se srede dvorci, nek se promovise nekadasnji Sirmijum i Starcevo, manastiri na Fruskoj gori, Sremski Karlovci... Mora vlast da se odnosi prema Vojvodini kao najznacajnijem delu zemlje. Zaista bi bilo steta da nam ovakvo blago propadne. Govorim kao neko ko nije iz Vojvodine, ali ne znam ni sam zasto je toliko volim.

Sa Slovencima, kao i sa nekim drugima, samo oprezno i na distanci

pre 7 godina

"Srbi, ne znate šta imate, čuvajte Vojvodinu“


Kako da razumem ovo, kao pretnju, ili kao upozorenje? Znam da nam Slovenci 80-ih i 90-ih nisu zabrinuto govorili "Srbi, cuvajte Kosovo, ne znate sta imate", cak naprotiv, trudili su se iz petnih zila da Kosovo odvoje od Srbije (to cine i danas), da Srbiju raskroje. Kao peti po redu su priznali secesiju Kosova?! Zato treba dooobro paziti na Vojvodinu cim su Slovenci poceli da nam "savetuju" da pazimo na Vojvodinu.

Huan Pablo Don Fernando

pre 7 godina

vojvodina ima potencijal da hrani celu zapadnu evropu, ali to ocito nekome nije u interesu isto kao i napredak srbije i balkana uopste!!!

džabe izbori

pre 7 godina

Seme zla je ovde posejano, već su ljudi poceli da se dele na dosljake, autonomaše, vojvođanske srbijance (to valjda treba da su doseljeni juzno od bg). Sad ga sami gajimo, ono raste kao ambrozija, jer mi Srbi odakle god da smo, ništa bolje ne umemo nego da generišemo inat i mržnju, a videli smo kako se to završi.

Neno

pre 7 godina

Ne eksploatise se samo Vojvodina, celu Srbiju ekspolatise Beograd. Vojvodjani su dobro i prosli, a sta je sa nama koji nemamo nikakvu autonomiju... Gradovi su sve siromasniji i siromasniji...

Tomy

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je. Amin.A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli.
(Vatra, 23. jun 2016 15:30)
Ne mesati politiku sa ekonomijom,ovo je čisto ekonomski članak .

COYG

pre 7 godina

Sta pricate, kakve fabrike? Ko ce da otvori fabriku i cega majke ti?
Komunizam je gotov, ako hoces da radis stvori sam sebi posao.
Zivis u Vojvodini, ko ti brani da zasadis sta hoces i to prodajes kome hoces?
I koje su to price da jedino Vojvodina hrani, ostatak Srbije proizvodi vise hrane od Vojvodine. Proverite cinjenice pa onda pricajte.
Odakle nam dolaze maline, sljive, jabuke, paprike, paradajz...
Ako iko hrani Srbiju to je sve ispod Beograda, Vojvodina vecinom hrani svoje dzepove jer sve to izvozi.

Vojvodina sve svoji izvozi bez kontrole drzave zato se i uvozi sve ostalo jer je ta kvalitetna psenica namenjena evropi a mi uvozimo brasno najgoreg moguceg kvaliteta. Pitajte pekare koliko im tesko da kupe dobro brasno, bas zbog toga jer ne mozemo da priustimo sopstveno brasno.

Imate subvencije, otvoreno trziste, Rusija kupuje sve iz Srbije u nenormalnim kolicinama, ako imate njivu nemojte da kukate kako vam neko nije dao nego povuci i potegni dobro pa ces imati.

Dosta vise sa kukanjem, tesko je i Grcima i Portugalcima i mnogim drugim drzavama, vreme je kad moras da das sve od sebe da uspes a ne kad cekas da ti neko donese posao od 1000€ mesecno u tvoje dvoriste.

privilegovana drzava u drzavi

pre 7 godina

Takvo uredjenje da je drzava podeljena na jednu privilegovanu pokrajinu koja ima samostalne organe, nadleznosti i budzet i posebnu televiziju i uzu drzavu koja nema ni jedan organ,nikakva ovlascenja i ni dinar budzeta, ne postoji nigde na svetu a najmanje u Sloveniji.

Ne postoji uza Slovenija, uza Hrvatska, uza Nemacka, uza Svajcarska, uza Bosna uza Amerika, uza Madjarska uza Austrougarska, uze Kosovo, nece postojati ni uza vojvodina kad ligasima i ldpudbasima neko pokloni drzavu. Ono sto ne postoji nigde ne treba da postoji ni u Srbiji.
Tzv. vojvodinu treba ukinuti, jer ne sluzi nicemu osim pljackanju Srbije i sirenju mrznje prema Srbiji.

Roko

pre 7 godina

Nemojte da komentarisete nesto sto neznate. 7% je + na sve ono sto dobijaju svi u srbiji.Sto znaci to je extra trosak za drzavu srbiju . Bilo bi dobro i bili bi smo svi ravnopravni kada toga nebi bilo ili da se zemlja decentralizira na 5 - 6 regiona i da svi dobijaju po 7%. Ovo je ocito tabu tema za politicare i o njoj nioko ne zeli ozbiljno i iskreno da govori a narod lupa jer nije upucen.

Aleksandar

pre 7 godina

@(leming, 23. jun 2016 14:33)

Ne otimaju oni ništa - narod to sam bud-zašto poklanja njima. Kad kažem 'narod' mislim na politikante na vlasti koje je taj narod sam izabrao - evo sad su i Vojvođani većinom glasali za iste njuške pa što bih ja ovde iz Holandije brinuo o Vojvodini kad oni koji tamo žive biraju ljude koji poklanjaju zemlju šeicima i raznoraznim muljatorima? Sami pali, sami se ubili...

slobodan petrovic

pre 7 godina

Sremac, nisu ti krivi Crnogorci što je brašno jeftinije u CG, i smokve i mandarine iz CG jeftinije je u Srbiji. To je trgovina- vi sve na politiku.

Mišić Milan

pre 7 godina

Zivim u Vojvodini i ne mogu vise da se naslusam tih gluposti kako je Vojvodina krava muzara Srbije i kako hrani celu Srbiju.
Prvo, ako neko isisava pare iz zemlje i od naroda, isisava podjednako i u Vojvodini i u ostatku Srbije.
Drugo, ostatak Srbije je velikim delom izuzetno pogodan za poljoprivrednu proizvodnju razne vrste, sela po Srbiji su itekako bogata oduvek bila...
Trece, kada bi Vojvodina postala nezavisna, jos lakse bi razni domaci i strani oteli zemlju od ljudi kojima ta zemlja pripada, zemljoradnika....

Marko

pre 7 godina

Sjatili se svi strucnjaci, menadzeri, biznismeni u BG pa kada ste tako sposobni zaradite sami novac a nas Vojvodjane samo pustite da posteno zivimo od svojih para

Vatra

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je.
Amin.
A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli.

jel me voles?

pre 7 godina

Ma kakvi, oni to hoce da daju strancima budzasto, rade sve samo da pritiskaju i eksploatisu pokrajinu zarad sopstvene zadnjice, da neko misli na paore i narod, to bi se vec videlo. A oni, ne zna se ko je gori, utrkuju se ko ce vise da nam zavuce.

pio

pre 7 godina

dobro je sto je neko ovo rekao.. sad ce vucko da proda vojvodinu nekim sejkovima da izgrade na primer, vestacku pustinju da imamo senzaciju i budemo lideri u regionu

Roto koš u srcu,Kosovo na duši!

pre 7 godina

Čuvaju Vojvodinu sa udelom 30% teritorije i 25% stanovništva imaju 7% novca iz budžeta!Litar mleka po centralnoj Srbiji 35 dinara u Vojvodini 25,a u Vrbaškoj opštini 16,a biće i 11 dinara za 1L mleka,dnevnica tj.,nadnica, od 800-1000 dinara!Što pre Vojvodina mora da se ,uzme u pamet,!

Bojan

pre 7 godina

Kakvo ukrupljivanje covece?Tajkuni ukrupnise sve. Kostic drzi Vojvodinu...katastrofalno stanje.Monopoli na sve strane.Treba sto vise malih i srednjih gazdinstava.Ovaj sprema teren za kupovinu..aj da malo ukrunjujemo vasu Slovenacku zemljicu

totalni herbicid

pre 7 godina

Otvorite nam FABRIKE !!!

Poljoprivreda zaposljava zanemarljiv broj ljudi !!!

Narod u Vojvodini nema posla i nema od toga nista sto se nekoliko tajkuna i sacica lokalnih veleposednika enormno bogati, bez da zaposljavaju ljude...

sremac

pre 7 godina

Dragi moj Dejane, uvek se Srbija ponasala prema Vojvodini kao prema lanjskom snegu. Cale sremac, bili davno u Crnoj Gori na letovanju i kad je video da je tamo brasno/hleb jeftiniji nego u njegovoj Vojvodini, po*izdeo. -Od cega li crnogorci prave hleb, od kamena!!!
Nikad vise u Crnu Goru nije otisao, govorio kako Srbija unistava svoju Holandiju. A Vojvodina je veca i kvalitetnija od bilo koje oranice u EU. Uvek je bila samo krava za muzenje, ovca za sisanje. Nikad nam Vojvodina nije bila prioritet. Let do Njujorka ce resiti sve probleme. Tako kaze mandatar.

sremac

pre 7 godina

Dragi moj Dejane, uvek se Srbija ponasala prema Vojvodini kao prema lanjskom snegu. Cale sremac, bili davno u Crnoj Gori na letovanju i kad je video da je tamo brasno/hleb jeftiniji nego u njegovoj Vojvodini, po*izdeo. -Od cega li crnogorci prave hleb, od kamena!!!
Nikad vise u Crnu Goru nije otisao, govorio kako Srbija unistava svoju Holandiju. A Vojvodina je veca i kvalitetnija od bilo koje oranice u EU. Uvek je bila samo krava za muzenje, ovca za sisanje. Nikad nam Vojvodina nije bila prioritet. Let do Njujorka ce resiti sve probleme. Tako kaze mandatar.

totalni herbicid

pre 7 godina

Otvorite nam FABRIKE !!!

Poljoprivreda zaposljava zanemarljiv broj ljudi !!!

Narod u Vojvodini nema posla i nema od toga nista sto se nekoliko tajkuna i sacica lokalnih veleposednika enormno bogati, bez da zaposljavaju ljude...

pio

pre 7 godina

dobro je sto je neko ovo rekao.. sad ce vucko da proda vojvodinu nekim sejkovima da izgrade na primer, vestacku pustinju da imamo senzaciju i budemo lideri u regionu

Vatra

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je.
Amin.
A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli.

Neno

pre 7 godina

Ne eksploatise se samo Vojvodina, celu Srbiju ekspolatise Beograd. Vojvodjani su dobro i prosli, a sta je sa nama koji nemamo nikakvu autonomiju... Gradovi su sve siromasniji i siromasniji...

jel me voles?

pre 7 godina

Ma kakvi, oni to hoce da daju strancima budzasto, rade sve samo da pritiskaju i eksploatisu pokrajinu zarad sopstvene zadnjice, da neko misli na paore i narod, to bi se vec videlo. A oni, ne zna se ko je gori, utrkuju se ko ce vise da nam zavuce.

Mišić Milan

pre 7 godina

Zivim u Vojvodini i ne mogu vise da se naslusam tih gluposti kako je Vojvodina krava muzara Srbije i kako hrani celu Srbiju.
Prvo, ako neko isisava pare iz zemlje i od naroda, isisava podjednako i u Vojvodini i u ostatku Srbije.
Drugo, ostatak Srbije je velikim delom izuzetno pogodan za poljoprivrednu proizvodnju razne vrste, sela po Srbiji su itekako bogata oduvek bila...
Trece, kada bi Vojvodina postala nezavisna, jos lakse bi razni domaci i strani oteli zemlju od ljudi kojima ta zemlja pripada, zemljoradnika....

Marko

pre 7 godina

Sjatili se svi strucnjaci, menadzeri, biznismeni u BG pa kada ste tako sposobni zaradite sami novac a nas Vojvodjane samo pustite da posteno zivimo od svojih para

Aleksandar

pre 7 godina

@(leming, 23. jun 2016 14:33)

Ne otimaju oni ništa - narod to sam bud-zašto poklanja njima. Kad kažem 'narod' mislim na politikante na vlasti koje je taj narod sam izabrao - evo sad su i Vojvođani većinom glasali za iste njuške pa što bih ja ovde iz Holandije brinuo o Vojvodini kad oni koji tamo žive biraju ljude koji poklanjaju zemlju šeicima i raznoraznim muljatorima? Sami pali, sami se ubili...

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Vojvodina je kompletno izgubila SVE; samu sebe, svoje narodnosti, svoju ekonomiju, autonomiju, lepotu, svoju Dusu! Znam da ovo necete objaviti, ali ipak cu reci: idioti od nje prave "severnu Srbiju"!

slobodan petrovic

pre 7 godina

Sremac, nisu ti krivi Crnogorci što je brašno jeftinije u CG, i smokve i mandarine iz CG jeftinije je u Srbiji. To je trgovina- vi sve na politiku.

Roto koš u srcu,Kosovo na duši!

pre 7 godina

Čuvaju Vojvodinu sa udelom 30% teritorije i 25% stanovništva imaju 7% novca iz budžeta!Litar mleka po centralnoj Srbiji 35 dinara u Vojvodini 25,a u Vrbaškoj opštini 16,a biće i 11 dinara za 1L mleka,dnevnica tj.,nadnica, od 800-1000 dinara!Što pre Vojvodina mora da se ,uzme u pamet,!

Bojan

pre 7 godina

Kakvo ukrupljivanje covece?Tajkuni ukrupnise sve. Kostic drzi Vojvodinu...katastrofalno stanje.Monopoli na sve strane.Treba sto vise malih i srednjih gazdinstava.Ovaj sprema teren za kupovinu..aj da malo ukrunjujemo vasu Slovenacku zemljicu

privilegovana drzava u drzavi

pre 7 godina

Takvo uredjenje da je drzava podeljena na jednu privilegovanu pokrajinu koja ima samostalne organe, nadleznosti i budzet i posebnu televiziju i uzu drzavu koja nema ni jedan organ,nikakva ovlascenja i ni dinar budzeta, ne postoji nigde na svetu a najmanje u Sloveniji.

Ne postoji uza Slovenija, uza Hrvatska, uza Nemacka, uza Svajcarska, uza Bosna uza Amerika, uza Madjarska uza Austrougarska, uze Kosovo, nece postojati ni uza vojvodina kad ligasima i ldpudbasima neko pokloni drzavu. Ono sto ne postoji nigde ne treba da postoji ni u Srbiji.
Tzv. vojvodinu treba ukinuti, jer ne sluzi nicemu osim pljackanju Srbije i sirenju mrznje prema Srbiji.

COYG

pre 7 godina

Sta pricate, kakve fabrike? Ko ce da otvori fabriku i cega majke ti?
Komunizam je gotov, ako hoces da radis stvori sam sebi posao.
Zivis u Vojvodini, ko ti brani da zasadis sta hoces i to prodajes kome hoces?
I koje su to price da jedino Vojvodina hrani, ostatak Srbije proizvodi vise hrane od Vojvodine. Proverite cinjenice pa onda pricajte.
Odakle nam dolaze maline, sljive, jabuke, paprike, paradajz...
Ako iko hrani Srbiju to je sve ispod Beograda, Vojvodina vecinom hrani svoje dzepove jer sve to izvozi.

Vojvodina sve svoji izvozi bez kontrole drzave zato se i uvozi sve ostalo jer je ta kvalitetna psenica namenjena evropi a mi uvozimo brasno najgoreg moguceg kvaliteta. Pitajte pekare koliko im tesko da kupe dobro brasno, bas zbog toga jer ne mozemo da priustimo sopstveno brasno.

Imate subvencije, otvoreno trziste, Rusija kupuje sve iz Srbije u nenormalnim kolicinama, ako imate njivu nemojte da kukate kako vam neko nije dao nego povuci i potegni dobro pa ces imati.

Dosta vise sa kukanjem, tesko je i Grcima i Portugalcima i mnogim drugim drzavama, vreme je kad moras da das sve od sebe da uspes a ne kad cekas da ti neko donese posao od 1000€ mesecno u tvoje dvoriste.

NI

pre 7 godina

Nikad mi nije bilo jasno zasto se toliko svaka vlast uzasno ophodi prema Vojvodini. Ljudi, to nam je najvece blago koje imamo u Srbiji. Aj sto je zemlja mnooogo plodna, nego Vojvodina je prava centralnoevropska regija, sa visevekovnom kulturom. Pa pogledajte arhitekturu Vojvodine, a onda dodjite na jug zemlje i nemate sta da vidite. Evo dete mi je bilo na ekskurziji u Vojvodini (Novi Sad sa Karlovcima, manastiri na Fruskoj gori i Subotica sa Palicem; steta sto se nije obisao i Banat) i kaze "Kako je tamo cistije i sredjenije", i zaista deluje tako. Ali mora mnoooogo da se sredjuje! Ma znate sta od Palica moze da se napravi, pa nismo svesni! Subotica je po mom misljenju najlepsi grad, dakle lepsi i od Novog Sada (nema ljutnje Novosadjani), a deluje vrlo musavo, sa dosta neuredjenih fasada i grafitima na njima, a jos rade i pozoriste koje se gradi celih 8 godina (valjda tako bese), a da tu ne spominjem Zelenu fontanu, za koju vlast u Subotici boli uvo. Hocu da kazem da bi nam Vojvodina sluzila i kao turisticki biser sto i jeste. Nek se srede dvorci, nek se promovise nekadasnji Sirmijum i Starcevo, manastiri na Fruskoj gori, Sremski Karlovci... Mora vlast da se odnosi prema Vojvodini kao najznacajnijem delu zemlje. Zaista bi bilo steta da nam ovakvo blago propadne. Govorim kao neko ko nije iz Vojvodine, ali ne znam ni sam zasto je toliko volim.

Evandjelista

pre 7 godina

Vojvodjanin sam i u srcu i u dusi, ali ovo da se odavde sve hrani i da ostatak Srbije, moje drzave, nista nevalja je cista budapastina. Sutra da se nesto desi Rumuni, Madjari i Hrvati dele istu na tri dela, zna se koja. A za ove sto se protive EKONOMSKOJ autonomiji jednog dela, ko vama brani da se izborite sa beogradizacijom Srbije? Zasto samo da drugi nema prava? Zasto mislite da mi ne bi podrzali Sumadince, Timocane, Pcinjane? Zemlja i voda su najbitniji resurs i toga fala bogu ima ali zato ima i svadje. Prestacemo da se svadjamo kad svi postanemo nadnicari kod nekih seika i ostalih...

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Mrzim ovakve poruke. Posebno od onih kojima smo oduvek bili "simpatični". Setimo se početka raspada Jugoslavije i ne zaboravimo kako je sve počelo. Bez obzira na presude Haškog tribunala, Slobodana Miloševića i onih "ratnohuškačkih" reči "Vas niko ne sme da bije". To su samo poluge za ispiranje ovo malo mozga koje nam je ostalo. Šta znači ova "dobronamerna" poruka ovog još "dobronamernijeg" Slovenca? Ona je namenjena dežurnim "ovcama", zar ne? Zar ovo ne bi bilo isto kao kada bi Aleksandar Vučić, ili neko iz Vlade Srbije, poručio Slovencima, "Čuvajte Sloveniju jer ne znate šta imate"?! A od koga da je čuvamo poštovani gospodine Slovenac? Da li postoje nečije aspiracije na ovaj deo Srbije i, ako postoje, zašto "dobri Slovenac" nije to javno artikulisao? Da nam makar naznači ko su potencijalni okupatori? Slovenci su nam ovako "pomagali" i oko KOsova i Metohije ako se dobro sećam?! Ovako, ovaj gospodin, tipično slovenački, baca "kosku" ne bi li se oko nje medjusobno izujedali?

Prcreca

pre 7 godina

Nažalost naši političarima je bitno da unište ne samo Vojvodinu već celu Srbiju. Kosovo je već otišlo, sledeća je i Vojvodina ako se ovako nastavi i na kraju od države Srbije neće biti ništa.

neutralni felsh

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je. Amin.A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli. 
(Vatra, 23. jun 2016 15:30) 
Ne mesati politiku sa ekonomijom,ovo je čisto ekonomski članak .
(Tomy, 23. jun 2016 16:06)


jugoslavija je rasturena iz iskljucivo ne-ekonomskih razloga. danas vidimo kako nam je bez nje, i ekonomski i svakojako.

džabe izbori

pre 7 godina

Seme zla je ovde posejano, već su ljudi poceli da se dele na dosljake, autonomaše, vojvođanske srbijance (to valjda treba da su doseljeni juzno od bg). Sad ga sami gajimo, ono raste kao ambrozija, jer mi Srbi odakle god da smo, ništa bolje ne umemo nego da generišemo inat i mržnju, a videli smo kako se to završi.

til ojlenšpigel

pre 7 godina

(sremac, 23. jun 2016 14:44)
Evo pošto smo zemljaci, da mi stručno objasniš, kako to da je u Rumuniji najsiromašniji deo onaj koji je u njihovom Banatu, u Mađarskoj takođe, u Slovačkoj takođe, a po svim parolama trebalo bi da hrane celu Evropu.Biće da je nešto drugo po sredi nešto što se zove mentalitet. Uvek nam je neko drugi kriv, Beč, Pešta, Beograd, nikad da stanemo pred ogledalo i pogledamo istini u oči.

džabe izbori

pre 7 godina

Jel moze neko da mi objasni kako to bg pljačka ns? I to je grub izraz, jer je Vojvodina deo Srbije. Sve što se napravi u Vojvodini, ostaje na raspolaganju firmi ili pojedincu iz Vojvodine. Porez na dobit ostaje u Vojvodini. Uporedite jedan Niš ili Vranje, sa Novim Sadom i Somborom, pa ovi juzni gradovi izgledaju kao napuštena fabrika u odnosu na ove sa severa. Neko je pomenuo bg budzet od 100 miliona. Tačno, ali ns budžet je 20 miliona, ili 5x manji budžet za 8x manji grad, uz konstataciju da duplo veći grad zahteva više od duplo većeg budžeta. Ljudi, ne delite se više, ne žalim za jugoslavijom ni malo, ali 70% stanovnistva svih republika živi daleko gore nego pre raspada.

Roko

pre 7 godina

Nemojte da komentarisete nesto sto neznate. 7% je + na sve ono sto dobijaju svi u srbiji.Sto znaci to je extra trosak za drzavu srbiju . Bilo bi dobro i bili bi smo svi ravnopravni kada toga nebi bilo ili da se zemlja decentralizira na 5 - 6 regiona i da svi dobijaju po 7%. Ovo je ocito tabu tema za politicare i o njoj nioko ne zeli ozbiljno i iskreno da govori a narod lupa jer nije upucen.

dule

pre 7 godina

(COYG, 23. jun 2016 16:10)

Manje više ništa od onog što si naveo nije tačno

1. država žestoko subvenciobiše otvaranje fabrika
2. izvoz pšenice iz Srbije nije slobodan

Tomy

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je. Amin.A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli.
(Vatra, 23. jun 2016 15:30)
Ne mesati politiku sa ekonomijom,ovo je čisto ekonomski članak .

Sa Slovencima, kao i sa nekim drugima, samo oprezno i na distanci

pre 7 godina

"Srbi, ne znate šta imate, čuvajte Vojvodinu“


Kako da razumem ovo, kao pretnju, ili kao upozorenje? Znam da nam Slovenci 80-ih i 90-ih nisu zabrinuto govorili "Srbi, cuvajte Kosovo, ne znate sta imate", cak naprotiv, trudili su se iz petnih zila da Kosovo odvoje od Srbije (to cine i danas), da Srbiju raskroje. Kao peti po redu su priznali secesiju Kosova?! Zato treba dooobro paziti na Vojvodinu cim su Slovenci poceli da nam "savetuju" da pazimo na Vojvodinu.

hesky

pre 7 godina

Ne brini ti za vosu,nece ona nigde iz Srbije dok je nas srba tu,nego treba nam vas standard da i mi otvorimo pluca malo,zivimo u grcu finansijkom vec 50 godina vreme je za bolji standard..

sasa ns

pre 7 godina

@ privilegovana drzava u drzavi, 23. jun 2016 16:42

Ne znam ko si i odakle si. Dok ti tako razmisljas o Vojvodini, Beograd se odavno de fakto otcepio od Srbije. I to ne pominjes. Recite mi samo jednu stvar o Beogradu o kojoj se odlucuje negde van Beograda, tj u Srbiji.
BG ima svoju skupštinu, zastavu koju niko nije palio, HIMNU koju Vojvodina nema, Predsednika (gradonacelnika), svoju policijsku upravu koju Vojvodina nema, pa cak i svoju železnicu Beovoz, nezavisnu od ŽS koju Vojvodina nema.
Pametnom dovoljno.
Srpska Vojvodina nije privilegovana pokrajina, nego drzavotvorno bice u drzavi Srbiji, za koju je palo isuvise srpskih i nesrpskih glava, da bi ti mogao i da pomislis da je ukidas.
Vojvodina je srpskija od Srbije, i jedno mozemo ukinuti Srbiju i pripojiti je Vojvodini. Obrnuto nece da moze.
Vojvodina je civilizovanija, kulturnija, uctivija, ne toliko u odnosu na Srbiju, koliko u odnosu na Beograd. Mi smo veci Srbi od vas u Srbiji a oni u BG i nisu Srbi.
VOJVODINA JE MENTALITET A NE TERITORIJA. Kad to budes razumeo, bice ti mnogo lakse u zivotu.

Huan Pablo Don Fernando

pre 7 godina

vojvodina ima potencijal da hrani celu zapadnu evropu, ali to ocito nekome nije u interesu isto kao i napredak srbije i balkana uopste!!!

Da li je moguce

pre 7 godina

@ COYG, 23. jun 2016 16:10

Najvece povrsine zasada grozdja, lubenica, jabuka i na primer paradajza i kupusa, nalaze se u Vojvodini. U Srbiji je to sljiva i malina, a u Beogradu korov. Prouci geografiju za osnovnu skolu da se ne brukas u neznanju.

cobo

pre 7 godina

dule*
COYG je u pravu,ti si prespavao kad je kapitalizam usao na mala vrata demokratije !
Kakve subvencije,kakvo otvaranje firmi od drzave.To nije posao drzave,ovo je kapitalizam,kapitalizam,kapitalizam !!!!!!

privilegovana drzava u drzavi

pre 7 godina

Takvo uredjenje da je drzava podeljena na jednu privilegovanu pokrajinu koja ima samostalne organe, nadleznosti i budzet i posebnu televiziju i uzu drzavu koja nema ni jedan organ,nikakva ovlascenja i ni dinar budzeta, ne postoji nigde na svetu a najmanje u Sloveniji.

Ne postoji uza Slovenija, uza Hrvatska, uza Nemacka, uza Svajcarska, uza Bosna uza Amerika, uza Madjarska uza Austrougarska, uze Kosovo, nece postojati ni uza vojvodina kad ligasima i ldpudbasima neko pokloni drzavu. Ono sto ne postoji nigde ne treba da postoji ni u Srbiji.
Tzv. vojvodinu treba ukinuti, jer ne sluzi nicemu osim pljackanju Srbije i sirenju mrznje prema Srbiji.

Mišić Milan

pre 7 godina

Zivim u Vojvodini i ne mogu vise da se naslusam tih gluposti kako je Vojvodina krava muzara Srbije i kako hrani celu Srbiju.
Prvo, ako neko isisava pare iz zemlje i od naroda, isisava podjednako i u Vojvodini i u ostatku Srbije.
Drugo, ostatak Srbije je velikim delom izuzetno pogodan za poljoprivrednu proizvodnju razne vrste, sela po Srbiji su itekako bogata oduvek bila...
Trece, kada bi Vojvodina postala nezavisna, jos lakse bi razni domaci i strani oteli zemlju od ljudi kojima ta zemlja pripada, zemljoradnika....

COYG

pre 7 godina

Sta pricate, kakve fabrike? Ko ce da otvori fabriku i cega majke ti?
Komunizam je gotov, ako hoces da radis stvori sam sebi posao.
Zivis u Vojvodini, ko ti brani da zasadis sta hoces i to prodajes kome hoces?
I koje su to price da jedino Vojvodina hrani, ostatak Srbije proizvodi vise hrane od Vojvodine. Proverite cinjenice pa onda pricajte.
Odakle nam dolaze maline, sljive, jabuke, paprike, paradajz...
Ako iko hrani Srbiju to je sve ispod Beograda, Vojvodina vecinom hrani svoje dzepove jer sve to izvozi.

Vojvodina sve svoji izvozi bez kontrole drzave zato se i uvozi sve ostalo jer je ta kvalitetna psenica namenjena evropi a mi uvozimo brasno najgoreg moguceg kvaliteta. Pitajte pekare koliko im tesko da kupe dobro brasno, bas zbog toga jer ne mozemo da priustimo sopstveno brasno.

Imate subvencije, otvoreno trziste, Rusija kupuje sve iz Srbije u nenormalnim kolicinama, ako imate njivu nemojte da kukate kako vam neko nije dao nego povuci i potegni dobro pa ces imati.

Dosta vise sa kukanjem, tesko je i Grcima i Portugalcima i mnogim drugim drzavama, vreme je kad moras da das sve od sebe da uspes a ne kad cekas da ti neko donese posao od 1000€ mesecno u tvoje dvoriste.

totalni herbicid

pre 7 godina

Otvorite nam FABRIKE !!!

Poljoprivreda zaposljava zanemarljiv broj ljudi !!!

Narod u Vojvodini nema posla i nema od toga nista sto se nekoliko tajkuna i sacica lokalnih veleposednika enormno bogati, bez da zaposljavaju ljude...

sremac

pre 7 godina

Dragi moj Dejane, uvek se Srbija ponasala prema Vojvodini kao prema lanjskom snegu. Cale sremac, bili davno u Crnoj Gori na letovanju i kad je video da je tamo brasno/hleb jeftiniji nego u njegovoj Vojvodini, po*izdeo. -Od cega li crnogorci prave hleb, od kamena!!!
Nikad vise u Crnu Goru nije otisao, govorio kako Srbija unistava svoju Holandiju. A Vojvodina je veca i kvalitetnija od bilo koje oranice u EU. Uvek je bila samo krava za muzenje, ovca za sisanje. Nikad nam Vojvodina nije bila prioritet. Let do Njujorka ce resiti sve probleme. Tako kaze mandatar.

Roko

pre 7 godina

Nemojte da komentarisete nesto sto neznate. 7% je + na sve ono sto dobijaju svi u srbiji.Sto znaci to je extra trosak za drzavu srbiju . Bilo bi dobro i bili bi smo svi ravnopravni kada toga nebi bilo ili da se zemlja decentralizira na 5 - 6 regiona i da svi dobijaju po 7%. Ovo je ocito tabu tema za politicare i o njoj nioko ne zeli ozbiljno i iskreno da govori a narod lupa jer nije upucen.

džabe izbori

pre 7 godina

Jel moze neko da mi objasni kako to bg pljačka ns? I to je grub izraz, jer je Vojvodina deo Srbije. Sve što se napravi u Vojvodini, ostaje na raspolaganju firmi ili pojedincu iz Vojvodine. Porez na dobit ostaje u Vojvodini. Uporedite jedan Niš ili Vranje, sa Novim Sadom i Somborom, pa ovi juzni gradovi izgledaju kao napuštena fabrika u odnosu na ove sa severa. Neko je pomenuo bg budzet od 100 miliona. Tačno, ali ns budžet je 20 miliona, ili 5x manji budžet za 8x manji grad, uz konstataciju da duplo veći grad zahteva više od duplo većeg budžeta. Ljudi, ne delite se više, ne žalim za jugoslavijom ni malo, ali 70% stanovnistva svih republika živi daleko gore nego pre raspada.

Dosta vise Bre

pre 7 godina

Vojvodina je kompletno izgubila SVE; samu sebe, svoje narodnosti, svoju ekonomiju, autonomiju, lepotu, svoju Dusu! Znam da ovo necete objaviti, ali ipak cu reci: idioti od nje prave "severnu Srbiju"!

Mladen Mladenović

pre 7 godina

Mrzim ovakve poruke. Posebno od onih kojima smo oduvek bili "simpatični". Setimo se početka raspada Jugoslavije i ne zaboravimo kako je sve počelo. Bez obzira na presude Haškog tribunala, Slobodana Miloševića i onih "ratnohuškačkih" reči "Vas niko ne sme da bije". To su samo poluge za ispiranje ovo malo mozga koje nam je ostalo. Šta znači ova "dobronamerna" poruka ovog još "dobronamernijeg" Slovenca? Ona je namenjena dežurnim "ovcama", zar ne? Zar ovo ne bi bilo isto kao kada bi Aleksandar Vučić, ili neko iz Vlade Srbije, poručio Slovencima, "Čuvajte Sloveniju jer ne znate šta imate"?! A od koga da je čuvamo poštovani gospodine Slovenac? Da li postoje nečije aspiracije na ovaj deo Srbije i, ako postoje, zašto "dobri Slovenac" nije to javno artikulisao? Da nam makar naznači ko su potencijalni okupatori? Slovenci su nam ovako "pomagali" i oko KOsova i Metohije ako se dobro sećam?! Ovako, ovaj gospodin, tipično slovenački, baca "kosku" ne bi li se oko nje medjusobno izujedali?

Marko

pre 7 godina

Sjatili se svi strucnjaci, menadzeri, biznismeni u BG pa kada ste tako sposobni zaradite sami novac a nas Vojvodjane samo pustite da posteno zivimo od svojih para

Neno

pre 7 godina

Ne eksploatise se samo Vojvodina, celu Srbiju ekspolatise Beograd. Vojvodjani su dobro i prosli, a sta je sa nama koji nemamo nikakvu autonomiju... Gradovi su sve siromasniji i siromasniji...

hesky

pre 7 godina

Ne brini ti za vosu,nece ona nigde iz Srbije dok je nas srba tu,nego treba nam vas standard da i mi otvorimo pluca malo,zivimo u grcu finansijkom vec 50 godina vreme je za bolji standard..

Vatra

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je.
Amin.
A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli.

Tomy

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je. Amin.A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli.
(Vatra, 23. jun 2016 15:30)
Ne mesati politiku sa ekonomijom,ovo je čisto ekonomski članak .

Roto koš u srcu,Kosovo na duši!

pre 7 godina

Čuvaju Vojvodinu sa udelom 30% teritorije i 25% stanovništva imaju 7% novca iz budžeta!Litar mleka po centralnoj Srbiji 35 dinara u Vojvodini 25,a u Vrbaškoj opštini 16,a biće i 11 dinara za 1L mleka,dnevnica tj.,nadnica, od 800-1000 dinara!Što pre Vojvodina mora da se ,uzme u pamet,!

slobodan petrovic

pre 7 godina

Sremac, nisu ti krivi Crnogorci što je brašno jeftinije u CG, i smokve i mandarine iz CG jeftinije je u Srbiji. To je trgovina- vi sve na politiku.

Sa Slovencima, kao i sa nekim drugima, samo oprezno i na distanci

pre 7 godina

"Srbi, ne znate šta imate, čuvajte Vojvodinu“


Kako da razumem ovo, kao pretnju, ili kao upozorenje? Znam da nam Slovenci 80-ih i 90-ih nisu zabrinuto govorili "Srbi, cuvajte Kosovo, ne znate sta imate", cak naprotiv, trudili su se iz petnih zila da Kosovo odvoje od Srbije (to cine i danas), da Srbiju raskroje. Kao peti po redu su priznali secesiju Kosova?! Zato treba dooobro paziti na Vojvodinu cim su Slovenci poceli da nam "savetuju" da pazimo na Vojvodinu.

Prcreca

pre 7 godina

Nažalost naši političarima je bitno da unište ne samo Vojvodinu već celu Srbiju. Kosovo je već otišlo, sledeća je i Vojvodina ako se ovako nastavi i na kraju od države Srbije neće biti ništa.

pio

pre 7 godina

dobro je sto je neko ovo rekao.. sad ce vucko da proda vojvodinu nekim sejkovima da izgrade na primer, vestacku pustinju da imamo senzaciju i budemo lideri u regionu

Huan Pablo Don Fernando

pre 7 godina

vojvodina ima potencijal da hrani celu zapadnu evropu, ali to ocito nekome nije u interesu isto kao i napredak srbije i balkana uopste!!!

jel me voles?

pre 7 godina

Ma kakvi, oni to hoce da daju strancima budzasto, rade sve samo da pritiskaju i eksploatisu pokrajinu zarad sopstvene zadnjice, da neko misli na paore i narod, to bi se vec videlo. A oni, ne zna se ko je gori, utrkuju se ko ce vise da nam zavuce.

til ojlenšpigel

pre 7 godina

(sremac, 23. jun 2016 14:44)
Evo pošto smo zemljaci, da mi stručno objasniš, kako to da je u Rumuniji najsiromašniji deo onaj koji je u njihovom Banatu, u Mađarskoj takođe, u Slovačkoj takođe, a po svim parolama trebalo bi da hrane celu Evropu.Biće da je nešto drugo po sredi nešto što se zove mentalitet. Uvek nam je neko drugi kriv, Beč, Pešta, Beograd, nikad da stanemo pred ogledalo i pogledamo istini u oči.

Evandjelista

pre 7 godina

Vojvodjanin sam i u srcu i u dusi, ali ovo da se odavde sve hrani i da ostatak Srbije, moje drzave, nista nevalja je cista budapastina. Sutra da se nesto desi Rumuni, Madjari i Hrvati dele istu na tri dela, zna se koja. A za ove sto se protive EKONOMSKOJ autonomiji jednog dela, ko vama brani da se izborite sa beogradizacijom Srbije? Zasto samo da drugi nema prava? Zasto mislite da mi ne bi podrzali Sumadince, Timocane, Pcinjane? Zemlja i voda su najbitniji resurs i toga fala bogu ima ali zato ima i svadje. Prestacemo da se svadjamo kad svi postanemo nadnicari kod nekih seika i ostalih...

sasa ns

pre 7 godina

@ privilegovana drzava u drzavi, 23. jun 2016 16:42

Ne znam ko si i odakle si. Dok ti tako razmisljas o Vojvodini, Beograd se odavno de fakto otcepio od Srbije. I to ne pominjes. Recite mi samo jednu stvar o Beogradu o kojoj se odlucuje negde van Beograda, tj u Srbiji.
BG ima svoju skupštinu, zastavu koju niko nije palio, HIMNU koju Vojvodina nema, Predsednika (gradonacelnika), svoju policijsku upravu koju Vojvodina nema, pa cak i svoju železnicu Beovoz, nezavisnu od ŽS koju Vojvodina nema.
Pametnom dovoljno.
Srpska Vojvodina nije privilegovana pokrajina, nego drzavotvorno bice u drzavi Srbiji, za koju je palo isuvise srpskih i nesrpskih glava, da bi ti mogao i da pomislis da je ukidas.
Vojvodina je srpskija od Srbije, i jedno mozemo ukinuti Srbiju i pripojiti je Vojvodini. Obrnuto nece da moze.
Vojvodina je civilizovanija, kulturnija, uctivija, ne toliko u odnosu na Srbiju, koliko u odnosu na Beograd. Mi smo veci Srbi od vas u Srbiji a oni u BG i nisu Srbi.
VOJVODINA JE MENTALITET A NE TERITORIJA. Kad to budes razumeo, bice ti mnogo lakse u zivotu.

NI

pre 7 godina

Nikad mi nije bilo jasno zasto se toliko svaka vlast uzasno ophodi prema Vojvodini. Ljudi, to nam je najvece blago koje imamo u Srbiji. Aj sto je zemlja mnooogo plodna, nego Vojvodina je prava centralnoevropska regija, sa visevekovnom kulturom. Pa pogledajte arhitekturu Vojvodine, a onda dodjite na jug zemlje i nemate sta da vidite. Evo dete mi je bilo na ekskurziji u Vojvodini (Novi Sad sa Karlovcima, manastiri na Fruskoj gori i Subotica sa Palicem; steta sto se nije obisao i Banat) i kaze "Kako je tamo cistije i sredjenije", i zaista deluje tako. Ali mora mnoooogo da se sredjuje! Ma znate sta od Palica moze da se napravi, pa nismo svesni! Subotica je po mom misljenju najlepsi grad, dakle lepsi i od Novog Sada (nema ljutnje Novosadjani), a deluje vrlo musavo, sa dosta neuredjenih fasada i grafitima na njima, a jos rade i pozoriste koje se gradi celih 8 godina (valjda tako bese), a da tu ne spominjem Zelenu fontanu, za koju vlast u Subotici boli uvo. Hocu da kazem da bi nam Vojvodina sluzila i kao turisticki biser sto i jeste. Nek se srede dvorci, nek se promovise nekadasnji Sirmijum i Starcevo, manastiri na Fruskoj gori, Sremski Karlovci... Mora vlast da se odnosi prema Vojvodini kao najznacajnijem delu zemlje. Zaista bi bilo steta da nam ovakvo blago propadne. Govorim kao neko ko nije iz Vojvodine, ali ne znam ni sam zasto je toliko volim.

neutralni felsh

pre 7 godina

Jugisloveni čuvajte Jugoslaviju, ne znate šta imate. Sačuvsmo je. Amin.A sve smo imali u njoj, al mi volimo da mrzimo, to nam je falilo, sad imamo mržnju na sve strane, pa živeli. 
(Vatra, 23. jun 2016 15:30) 
Ne mesati politiku sa ekonomijom,ovo je čisto ekonomski članak .
(Tomy, 23. jun 2016 16:06)


jugoslavija je rasturena iz iskljucivo ne-ekonomskih razloga. danas vidimo kako nam je bez nje, i ekonomski i svakojako.

Bojan

pre 7 godina

Kakvo ukrupljivanje covece?Tajkuni ukrupnise sve. Kostic drzi Vojvodinu...katastrofalno stanje.Monopoli na sve strane.Treba sto vise malih i srednjih gazdinstava.Ovaj sprema teren za kupovinu..aj da malo ukrunjujemo vasu Slovenacku zemljicu

Aleksandar

pre 7 godina

@(leming, 23. jun 2016 14:33)

Ne otimaju oni ništa - narod to sam bud-zašto poklanja njima. Kad kažem 'narod' mislim na politikante na vlasti koje je taj narod sam izabrao - evo sad su i Vojvođani većinom glasali za iste njuške pa što bih ja ovde iz Holandije brinuo o Vojvodini kad oni koji tamo žive biraju ljude koji poklanjaju zemlju šeicima i raznoraznim muljatorima? Sami pali, sami se ubili...

džabe izbori

pre 7 godina

Seme zla je ovde posejano, već su ljudi poceli da se dele na dosljake, autonomaše, vojvođanske srbijance (to valjda treba da su doseljeni juzno od bg). Sad ga sami gajimo, ono raste kao ambrozija, jer mi Srbi odakle god da smo, ništa bolje ne umemo nego da generišemo inat i mržnju, a videli smo kako se to završi.

Da li je moguce

pre 7 godina

@ COYG, 23. jun 2016 16:10

Najvece povrsine zasada grozdja, lubenica, jabuka i na primer paradajza i kupusa, nalaze se u Vojvodini. U Srbiji je to sljiva i malina, a u Beogradu korov. Prouci geografiju za osnovnu skolu da se ne brukas u neznanju.

cobo

pre 7 godina

dule*
COYG je u pravu,ti si prespavao kad je kapitalizam usao na mala vrata demokratije !
Kakve subvencije,kakvo otvaranje firmi od drzave.To nije posao drzave,ovo je kapitalizam,kapitalizam,kapitalizam !!!!!!

dule

pre 7 godina

(COYG, 23. jun 2016 16:10)

Manje više ništa od onog što si naveo nije tačno

1. država žestoko subvenciobiše otvaranje fabrika
2. izvoz pšenice iz Srbije nije slobodan