Nedelja, 18.12.2016.

08:15

Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4MOTION DSG Highline

Izvor: B92

Test: Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 4MOTION DSG Highline IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Dave

pre 7 godina

@Nemanja - izvini, koliko to više košta servis na MB GLK 2014-to godište od onog na istom godištu Tiguana? Verovatno nikada nisi kupio novi MB i čuo za Forte5 paket. Ne pričaj o stvarima koje ne poznaješ, gubiš kredibilitet. Inače, Tiguan je odličan automobil, ali MB je ipak nešto drugo.

hiavata

pre 7 godina

Ne znam kakve su kod nas cene,ja pre mesec dana uzeo u Beču na lizing komfort line 115kw,31 000e..naravno prezadovaljan...pre toga gledao Rav 4,preko 35,CX5 preko 35,Q5 preko 40,CRV preko 35..sva pomenuta vozila su modeli od pre 5 godina..
(Vw fan, 20. novembar 2016 10:12)

I ja bih u Nemackoj ili Austriji pre uzeo Nemacki automobil, ali u Srbiji nisam bas siguran. Prvi razlog je sto se kradu, izgledas komsiji pretenciozno i upadas u oci pa ce sutra da ti crkne krava, a i nije za nas standard.

bmwf10

pre 7 godina

(Buhaha, 21. novembar 2016 12:52)
kao 1 vjerovatno je malo i slagao , iz kog razloga ne znam.. al isto tako sam i ja taxi vozac u austriji , isto tako sam vozio sve ne samo hyundai.. problema ima svaki od mercedesa novog pa na dalje.. medju najboljim jeste bila skoda .. vozio sam octaviu sa 700000 i tek tad su poceli ozbiljniji problemi, ne sa motorom nego sa senzorima, filterima itd.. mercedes i co elektronika katastrofa! hyundai jede ulje..
ovo je sve licno iskustvo.m
a kao 2 taxi vozila i slicna vozila koja se u iste svrhe koriste nisu dobar primjer.. jer samo ta vozila mogu toliko prelazit jer se menja ulje 10x godisnje, voze se 24h dnevno, dakle nikad hladni i tako dalje .. pozz iz beca

Buhaha

pre 7 godina

(Molder, 21. novembar 2016 11:24)

Evo jedne izjave u rangu tvoje. Znam coveka u Svajcarskoj, taksirao je u hyundaiju jer je bio jeftin, a raniji modeli vazili za pouzdan auto. Presao je preko 500k km bez vecih kvarova. Neke sitnice i redovne servisi samo. Tako on kaze. Zamisli, ponovo je uzeo hyundai za taksi vozilo.

Molder

pre 7 godina

@kad bi znali
Prvo o dizajnu spolja i unutra...Lepota je u oku posmatraca i to je krajnje subjektivna stvar,meni je svaki vw lepsi od bilo kog hjundaji/kia vozila,kako spolja tako i unutra...Ali taj kriterijum je potpuno nebitan za kvalitet vozila...Imam u neposrednom okruzenju dva vw sa tim famoznim dsg menjacem, oba se blize cifri 200000km i nisu ni jednom stucnuli,nemoj da siris dezinformacije...Kad bude neki koreanac potrajao vise od 5 godina i izdrzao sve sto vw izdrzavaju jedno 40 godina unazad mozda imas pravo da kazes za kvalitet,performanse tih korejskih vozila zaostaju jedno tri decenije iza vw,svako moze na googlu to da vidi...Pisem ovo i ako sam fan drugog nemackog brenda,ali vw smatram za najozbiljnijeg takmaca u svakoj klasi...

Hahaha

pre 7 godina

@Nemanja ne bih da budem klasicni alfa trovac protiv vw, vozim 159 2.4jtdm staru 10 godina, auto koji je tezi i duzi od tiguana. Po gradu trosi 10, na ibarskoj 5.5, na autoputu uz tempomat na 140 uz izlete na 160-180 ravno 7. Na satu 180.000km doduse cisto sumnjam da nije smanjivana km. Gde je napredak u tehnologiji kad auto skoro 10 godina noviji, sa manjim motorom, bar 100kg laksi trosi isto ili vise?

Kad bi znali...

pre 7 godina

Prvo o tekstu. Totalno neobjektivan. Stalno nam nameće da je sve izvan serijski dobro i lijepo. Stalno neke usporedbe sa Audijem Q3. Tako je očito u glavi novinara, a jedina riječ za toliki neobjektivizam je - ljubav. Dotični je očito zaljubljen u VW.
Istina. Dizajn je već 10 puta prežvakan. Totalno neinventivan. Izbor mišje sive za komndnu tablu je užasan. To više ni u jefinije japance ne stavljaju. Naravno crna je rezervirana za Audi. Tako da su ovoga za 35.000€ namjerno poružnili, a vi ga slobodno kupite. Oblik centralne konzole ni u ovoj luksuznoj varijanti ne izgleda atraktivno. Za ovo nova Mazda CX-5 iznutra izgleda kao da ju je Mikelanđelo crtao.
Vidim da neki zaostaju 10 godina sa informacijama. Prije 10 godina Hyundai/KIA su prestigli VW po pouzdanosti tj. nekvarljivosti. Neću nabrajati sve motore, greške i afere koje su imali jer nemam toliko mjesta. Samo ću spomenuti da je ovaj mjenjač na listi najkvarljivijih mjenjača u povijesti serijskih automobila. Prve serije su bile za zamjenu (NE POPRAVAK!) nakon 40.000 km. Sada navodno izdrže i 70.000km prije zamjene! Napominjem da se taj mjenjač sa dvije spojke doplaćuje preko 2.000€, akošta zamjena preko 3.000€!
VW je danas u poziciji u kojoj je nekada bila Alfa. Na testu sve 5. Ali tko kupi i vozi...
Ovaj auto je odličan kao poslovni auto. Udoban je i prostran i lijepo ide. Potrošnja i kvarovi nisu vaša briga. Pa operite po gasu...

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Dejan L, 20. novembar 2016 11:52)

Pa naravno da ce kasko da pokrije stetu, ne razumem sta si hteo da kazes? Vozim japance preko 20 godina (svaki put novo kupljeno vozilo). Jednom me je neko zakacio na parkingu (branik), kasko je pokrio stetu, cenu delova i radova ni ne znam. Sad nedavno mi je pukla soferka od kamena na auto-putu, ista prica.
A o ceni ostalih delova tek nemam pojma jer nikada sem redovnog servisa nista nisam radio. U ovih malo vise od 20 godina, auto sam prodavao za 4-5 dana (na 5, 6 godina menjam auto), po odlicnoj ceni. Dakle, price o tome da japance nece da kupuju su smesne. Ja sam presavsi u japance progledao, ne znam gde se hauba otvara. Pre toga sam vozio (takodje nove) nemce, francuze itd. Kvarovi su bili cesti za nova vozila. Ja sam to shvatio pre 20 godina a vi se i dalje patite sa nemcima i ostalima i ubedjujte sebe u kvalitet istih. Pozdrav!

Baxuz

pre 7 godina

Vozio sam se po nasim putevima u A6 2012, Allroad 2011, oktaviji i pasatu. Kakve su to kocije, to je uzasno, kao da sedis na drvenoj klupi tokom zemljotresa. Vi koji to posedujete ste zesci mazohisti. Da ste ikada seli u Mercedes, Volvo, Sitroen, BMW... ne biste sada lupetali kao ti. Em sto ste ubedljivo najbahatiji u saobracaju,
(mile, 20. novembar 2016 11:23)

Ja sam tu lekciju naucio jos 2000. Tad sam zamenio peugeot 406 za Audi A4 i shvatio da sam zamenio auto za volovska kola.

C i n i k

pre 7 godina

Lepo,ali,kosta 35 000 e, dok Q3 kosta 45 000 e...
Nedostizno u Srbiji za one koji nisu pevaljke,starlete,kriminalci ili politicari.

Ne vozim Wagen, ali volim da kometarišem

pre 7 godina

Nisam emotivno vezan ni za jednu marku, ali kad god dođe vreme za zamenu kola, Wagen nikad nije bio opcija.Uvek je skuplji, krade se redovno, i na probnim vožnjama je tvrd kao da su točkovi od kamena.Što se gubitka vrednosti tiče, baš me briga, vozim kola desetak, dvanaest godina i prodam ih za tepsiju ribe posle, sa bezbroj kilometara na satu.Što se tiče cene delova, limarija kod svih je skupa, ali ja znam da vozim i ne trošim ni branike ni svetla.Dizel mi nikad nije bio zanimljiv, sa 30 do 60.000 km godišnje, plin za van grada, i mali auto za po gradu, odrađuju posao.

Metropola

pre 7 godina

Nikad vise Vw! Prevaranti fasisticki. Lazu i za potrosnju a delovi kostaju kao kod mercedesa samo sto se kvare malo redovnije da bude stvar gora.Pa pogledajte enterijer bilo koje Mazde ili Honde pa cak i toyote a o razlikama u kvalitetu da ne govorimo. Meni cale za 8 godina na Hondi menja samo ulje,gume i kocione plocice.
(Mrkonja, 19. novembar 2016 17:09)... delovi za mercedes nisu skupi! Mozes slobodno da proveris cenu fara c klase i neke kije! A sto se tice Honde tvog caleta, ne znam sta je cudno? I ja na vw polo isto tako nisam imao potrebe da nesto menjam, sem redovnog odrzavanja, doduse proslo je 6 godina a ne 8 kao kod te honde!

Nemanja

pre 7 godina

Vozim Tiguana 2014.godiste,2.0TDI 4motion,140 ks.Presao sam 60.000km i za sada nisam imao ni najmanju intervenciju.Servis,sto se cene tice,krajnje je korektan,kada se uporedi sa cenama servisa za RAV4 ili Mercedes GLK npr.Potrosnja po gradu je pristojnih 8l,a na auto putu oko 140-150 km/h,bar po bordu,do 9l.Ali ono sto me odusevljava jeste potrosnja u medjugradskoj voznji u rasponu od 80 do 110 km/h, 5,5l retko kada predje.Napomenuo bih da su ovo neke reference u voznji sa klimom.Auto je prostran,udoban,pouzdan,sto se u voznji i te kako oseca.U startu sam bio skeptican da li sam uradio pravu stvar kupovinom Tiguana,i mogu vam reci da sam sasvim zadovoljan.Jedinu gresku,bar po meni,napravio sam jer nisam uzeo automatsku transmisiju,vec saltaca.

GuyFawkes

pre 7 godina

U Nemackoj Mazda CX5, i to Nakama moze da se nadje za vec 24.5 k e,a Tiguan,klot verzija 22.6 k. Pa sad ko je blesav,nek pazari ovu prevaru...

Milan

pre 7 godina

Postoji i verzijaTiguana 2.0 BiTDI - biturbo motor sa 240ks. Nema ga u zvanicnom cenovniku za Srbiju, ali svakako moze da se poruci. Probao sam Passata sa tim motorom i ostao bez teksta. Kada sam izasao iz auta, nisam mogao da nadjem reci kojim bih opisao snagu i spremnost motora, ubrzanja su kao kod 3.0 motora, apsolutni sampion ubrzanja u klasi dizela do 2000 kubika.

Prvo probas pa kudis/hvalis

pre 7 godina

Ha, najvise ga pljuju oni koji ni nisu kupci, tj. nece nikad imati para za njega. Vozio sam Hondu CRV i Tiguana (prethodni modeli). Honda benzinac 150 ks, Tiguan osnovni dizel 110 ks. Maksimalna brzina kod Honde veca, ali nekako je Tiguan bio ubedljiviji na manjim i srednjim brzinama. Honda je dosta tvrdja, imala je 4x4 ali najveca mana joj ne bila mala autonomija, posebno kada sam isao na duze puteve pa vozio nesto brze. Bukvalno na 4 sata voznje nov rezervoar. Kod Tiguana se sedi jako udobno, sedista imaju neki idealan nagib, kao da su izlili kalup za mene, a pozadi veliki prozori cine prostor deci prijatnijim. Dizel motor malo vise brunda, posebno dok je hladan, dok je kod Honde gotovo besuman.

Nov Tiguan moze da bude samo bolji. Trenutno vozim sluzbeni auto, i nemam opciju izbora, ali da imam Tiguan bi svakako usao u najuzi izbor.

Dejan L

pre 7 godina

Ja nimalo ne sporim kvalitet Toyote, Honde, Mazde... , ali brate mili, radeći u autodelovima, japanca nikada ne bih uzeo, ali nikada, 'ajde što su delovi 3x skuplji od ostalih marki i da razumem, ali da limarija, branici, farovi i štopovi budu 5-10x skuplji nego za evropski auto, to mi ne ide u glavu. Pa se ti kockaj sa japancem. Najmanje čukanje, šteta 3.000€.
A delove čekaš, Toyota nema na lageru ama baš ništa. Nego da nebude jedina Toyota isprozivana, kod Honde su delovi kao za spejsšatl, pa nije Rolls Royce. I da zaključim temu jednom rečenicom: Mogu da razumem da su delovi skupi, ali što ih nema na lageru i što japanca neće niko polovnog... I nemojte mi prosipati fore kako će Kasko da pokrije štetu, moliću Vas!

Molder

pre 7 godina

@Timer
U kom to crtanom filmu je Kia "prestigla" VW po kvalitetu zivota ti?Poredis fabriku sa stogodisnjom tradicijom,legendarnim vozilima,sa rekordima u prodaji,sa tvorcima mnogih klasa,sa inovacijama,sa uspesima u auto sportu,ma mogao bih ovako do sutra...Sa nekima koji su do pre deceniju pravili kucne aparate...Da nema vozne osobine Kia sa dva motora i tri modela bolja od VW?Tragikomicno za svakog ko je nekad vozio auto...A tek sto ima Kia starijih od par godina na ulicama isto koliko i zirafa,tuzno je za porediti...

mile

pre 7 godina

@mile Tvoj dodir sa vw vozilima se zaustavio negde maximalno kod golfa 3 cim tako lupetas ! (markoni, 19. novembar 2016 22:08)

Vozio sam se po nasim putevima u A6 2012, Allroad 2011, oktaviji i pasatu. Kakve su to kocije, to je uzasno, kao da sedis na drvenoj klupi tokom zemljotresa. Vi koji to posedujete ste zesci mazohisti. Da ste ikada seli u Mercedes, Volvo, Sitroen, BMW... ne biste sada lupetali kao ti. Em sto ste ubedljivo najbahatiji u saobracaju, em sto vozite kocije koje u poslednje vreme nisu ni narocito pouzdane.

Vw fan

pre 7 godina

Ne znam kakve su kod nas cene,ja pre mesec dana uzeo u Beču na lizing komfort line 115kw,31 000e..naravno prezadovaljan...pre toga gledao Rav 4,preko 35,CX5 preko 35,Q5 preko 40,CRV preko 35..sva pomenuta vozila su modeli od pre 5 godina..

Mi

pre 7 godina

Ne razumem kad neko u bilo kom tekstu o VW pise o skandalu. Taj neko ocigledno nije cuo istrazivanje da svaki auto trosi u proseku 42% vise nego sto je fabrika napisala, a oko 10-15% vise nego sto board kompjuter pokazuje. Samim tim su izduvni gasovi daleko vise od onih na papiru. To nije skandal, jel tako? Tu niko nije slagao nista? Mogu da prebace sta hoce Volkswagenu ali je on i dalje dobar i pouzdan auto!

valje

pre 7 godina

Imam priliku da se često vozim i da vozim Tiguan iz 2008. 2.0tdi 4x4 od oko 140ks. Nisam ljubitelj vw, ali ja sam oduševljen tim vozilom. Kuda smo sve prošli nisam verovao da jedan SUV to može, a može i da se brzo vozi kad je potrebno. Vredi svaku paru.

Kuma prica

pre 7 godina

Kupiš francuski,korejski ili italijanski auto i posle 5 godina se pitaš dal je model iz prošlog veka..a cena mu padne kao da je iz predprošlog milenijuma..to kod VW ne važi..

renault team

pre 7 godina

Posto sam imao mogucnost da ga vozim jos pre 3 meseci mogu da kazem za nov auto odlican. ali u trendline opremi 4motion 150ks kosta 32.000e tako da mislim da full mora da kosta bar 40.000e a hteo sam da kazem das tolike pare a nigde rezervnog tocka od 100e :( sramota. daju ti samo ono za krpljenje a ako se isece guma zoves
kamion po tebe. sramota za vw.

Mrkonja

pre 7 godina

Nikad vise Vw! Prevaranti fasisticki. Lazu i za potrosnju a delovi kostaju kao kod mercedesa samo sto se kvare malo redovnije da bude stvar gora.
Pa pogledajte enterijer bilo koje Mazde ili Honde pa cak i toyote a o razlikama u kvalitetu da ne govorimo. Meni cale za 8 godina na Hondi menja samo ulje,gume i kocione plocice.

Ma Sta Ja Znam

pre 7 godina

O da. Ovde pljuju i udaraju minuse a u snovima vlaze na njih, e Srbijo na sta si ti spala kada je nedostizan san automobil marke VW...

Сораб

pre 7 godina

Тренутно радим у УК на огромном ауто сајту. Возим све нове „Вагене" сваки дан и могу вам рећи да је нови Тигуан фантастичан у сваком погледу! Ко има новца и ко воли овакве аутомобиле, не треба му ауди, мерцедес, волво... Тигуан има буквално све...

Dikh tu kava

pre 7 godina

Svi su u pravu. Posebno oni koji redovno "bubrege" ostavljaju u njemu, a jedva da su ga i na slici videli. Kao sto je i Megan pojam "mekoce", posebno treca generacija. Golf 7, je "FYI", jedan od najmeksih u klasi, a opet dovoljno "upravljiv", i vrlo prostran za svojih tek nesto preko 4.2m. Tako da zaista verujem da ni novi Tiguan nije tvrd. Prethodna verzija je takodje bila zacudjujuce prostrana i udobna, bar za sedenje, u odnosu na konkurenciju. Moze se tu svasta napisati, porediti duzina sedalnog dela sa konkurentima, visina sedista, itd, ali treba sesti, voziti, pa presuditi. VW ima jako dobar ugao sedalne povrsine (bar za moje dimenzije), pa cak i da je kraca u odnosu na konkurente, ne opterecuje toliko na putovanjima.

U pravu su verovatno i oni koji kazu da se kvari. Iznad "proseka". Ja mogu da posvedocim za tamo do neke 2009, kad sam imao neke "dublje" veze sa VW. Posle ne mogu.

Da li bi mi bio "prvi izbor"? Verovatno ne. Ajde zbog odvratnog prednjeg dela manje vise, ali zbog popularnosti koju uziva medju pozajmljivacima, ne tolike pouzdanosti i solidno visoke cene, ipak bih prvo "gadjao" Atecu. Koja, ruku na srce, verovatno nece biti manje popularna kod lopova, al ipak.. Kasko se inace podrazumeva, ali dzaba mi ga ako cu da se nedeljama akam sa osiguravacima i sve to vreme budem bez kola.

A nije da ne bih voleo da neko konacno napravi ozbiljnu analizu kvaliteta materijala i izolacije izmedju VW, Skode i Seata. Cisto da konacno razbijemo ili potvrdimo mit.

NIKOLA

pre 7 godina

Početna klot varijanta 1.4 turbac 125 konja 22699evra a imaš kugu koja je veća sa provereno boljim 1.5 ecobust motorom od 150 konja i opremom za 17990 evra.Ej bre za auto slabijih karakteristike 4700 evra više, pa nije Vw Mercedes,njihove početne cene su skandalozne.

Timer

pre 7 godina

Sada kada je Kia prestigla VW po pouzdanosti (dakle stvarnom kvalitetu delova) ljubitelji nemacke marke su poceli da nam pricaju o "osecaju kvaliteta", dakle o sarenoj lazi. Zanimljivo.

Marko

pre 7 godina

Zasto VW-ovi inzenjeri nisu pitali srpske komentatore za savet? Ovako su napravili krs koji nista ne valja.

Jedan spominje "ostavljanje bubrega u autu" , a lepo pise da je jedan od udobnijih u klasi.
Drugi se brine za ekologiju i emisiju izduvnih gasova, a u najboljem slucaju vozi krs iz uvoza sa skinutim DPF-om.
Treci zna koliko je novi DSG nepouzdan i da je 2.0 TDI napravljen za male kilometraze....

Bane

pre 7 godina

Sto volim kada testiraji model sa najacim paketom opreme, motorom, kvatrom, automatik koji kosta 35.000 evra nahvale do besvesti i kazu mozete ga kupiti vec za 22.000 evra, naravno on nije ni lika ni nalika na ovaj koji smo mi vozili ali eto mi iskoristili priliku da se vozikamo najskupljim. Pa ne treba meni novinar da mi kaze da je Tiguan napucan do kraja dobar, da eto motor od bezmalo 200 ks lepo ide, da DSG lepo menja brzine, da ima sasvim dovoljno opreme. Vi treba da testirate te najjeftinije modele, pa onda da kazete da li je 1.4 tsi od 125 ks dovoljan u tolikom autu, koliko trosi. takav motor u takvom autu, kada i pod kojim uslovima pokazuje slabosti, da testirate sa manualnim menjacem pa da se prozbori koja o tome koliko dobro je odmeren i uparen menjac spram motora, kakav je pod rukom i sl. Da se kaze kakav je osecaj i kvalitet materijala u "klotari" i sl.

Slovenac

pre 7 godina

VWove statistike u kvalitetu zrade i pouzdanosti su medju najgorima svih proizvodjaca. Ko ovo kupi, nema bas mnogo pameti u sebi. Menjac 7br DSG je medju najnepouzdanijim men jacima ikad u istoriji automobilizma. Elektronika jim je na nivou Fiat i Alfe iz 90ih, a ni motori nisu za neke velike kilometraze pravljeni. Sa ovim je zutom teoretski zadovoljan samo prvi kupac, koji ima celu fabricku garanciju. A i ti vidim da se zale, nisu slepci, naravno.

Kadar s' Megatrend'

pre 7 godina

Prelep auto.Sad' cemo da cujemo strucnjake i ljubitelje "istocnjacke egzotike", kako je ovaj model isti kao i prethodni, i kako se za te pare moze uzeti Kia, Hyundai ili Toyota sa boljom opremom.Samo vi gospodo terajte japanske i korejske krseve, ja vec 13 godina vozim vozila iz VW grupacije, i nemam nameru da se okrecem Aziji.:)

Franc

pre 7 godina

Hladno, do zla boga dosadno, sterilno, bezdusno, nezanimljivo, ruzno, obicno, kola na metar, losije i skuplje od bilo kog Renoa ili Mazde iz istog segmenta...

Replay

pre 7 godina

Taman bi bilo da je 25k. Kakvih crnih 35... Odavno je Volkswagen prestao da bude narodni auto. :) Za malo vece pare da kupite Q3 S Line koji je mnogo lepsi i kvalitetniji auto.

Ivan

pre 7 godina

Vozio sam se baš u ovoj verziji u Italiji i sve mi se to sviđa ali prijatelj čiji je auto kaže da ima problema sa multimedijalnim ekranom i osveljenjem u kolima, da je par puta išao u servis poprave, ono se ponovo desi i tako...

zvezdan

pre 7 godina

Auto je izvanredan posebno u Highline opremi, a sto se cene tice, on je bagatela u odnosu na Kia Sportage prethodne generacije (proizveden 2015), pogledajte na njihovom site 41.270 Eur... Kia je lider u visokim cenama, a na zacelju po osecaju kvaliteta i voznoj dinamici

Nemanja

pre 7 godina

Ne svidja mi se prednji deo pre svega. Jednostavno mi ruzan sa tim ogromnim kockastim farovima ( ko ga je video uzivo sigurno zna o cemu pricam). Prethodni model mi je bio originalniji. Ostalo je sigurno na nivou, al mi VW ne bi bio prvi izbor u ovoj klasi (a vozim automobil iz ove klase).

Bane

pre 7 godina

Sto volim kada testiraji model sa najacim paketom opreme, motorom, kvatrom, automatik koji kosta 35.000 evra nahvale do besvesti i kazu mozete ga kupiti vec za 22.000 evra, naravno on nije ni lika ni nalika na ovaj koji smo mi vozili ali eto mi iskoristili priliku da se vozikamo najskupljim. Pa ne treba meni novinar da mi kaze da je Tiguan napucan do kraja dobar, da eto motor od bezmalo 200 ks lepo ide, da DSG lepo menja brzine, da ima sasvim dovoljno opreme. Vi treba da testirate te najjeftinije modele, pa onda da kazete da li je 1.4 tsi od 125 ks dovoljan u tolikom autu, koliko trosi. takav motor u takvom autu, kada i pod kojim uslovima pokazuje slabosti, da testirate sa manualnim menjacem pa da se prozbori koja o tome koliko dobro je odmeren i uparen menjac spram motora, kakav je pod rukom i sl. Da se kaze kakav je osecaj i kvalitet materijala u "klotari" i sl.

Franc

pre 7 godina

Hladno, do zla boga dosadno, sterilno, bezdusno, nezanimljivo, ruzno, obicno, kola na metar, losije i skuplje od bilo kog Renoa ili Mazde iz istog segmenta...

Replay

pre 7 godina

Taman bi bilo da je 25k. Kakvih crnih 35... Odavno je Volkswagen prestao da bude narodni auto. :) Za malo vece pare da kupite Q3 S Line koji je mnogo lepsi i kvalitetniji auto.

Slovenac

pre 7 godina

VWove statistike u kvalitetu zrade i pouzdanosti su medju najgorima svih proizvodjaca. Ko ovo kupi, nema bas mnogo pameti u sebi. Menjac 7br DSG je medju najnepouzdanijim men jacima ikad u istoriji automobilizma. Elektronika jim je na nivou Fiat i Alfe iz 90ih, a ni motori nisu za neke velike kilometraze pravljeni. Sa ovim je zutom teoretski zadovoljan samo prvi kupac, koji ima celu fabricku garanciju. A i ti vidim da se zale, nisu slepci, naravno.

Ivan

pre 7 godina

Vozio sam se baš u ovoj verziji u Italiji i sve mi se to sviđa ali prijatelj čiji je auto kaže da ima problema sa multimedijalnim ekranom i osveljenjem u kolima, da je par puta išao u servis poprave, ono se ponovo desi i tako...

Mi

pre 7 godina

Ne razumem kad neko u bilo kom tekstu o VW pise o skandalu. Taj neko ocigledno nije cuo istrazivanje da svaki auto trosi u proseku 42% vise nego sto je fabrika napisala, a oko 10-15% vise nego sto board kompjuter pokazuje. Samim tim su izduvni gasovi daleko vise od onih na papiru. To nije skandal, jel tako? Tu niko nije slagao nista? Mogu da prebace sta hoce Volkswagenu ali je on i dalje dobar i pouzdan auto!

Kadar s' Megatrend'

pre 7 godina

Prelep auto.Sad' cemo da cujemo strucnjake i ljubitelje "istocnjacke egzotike", kako je ovaj model isti kao i prethodni, i kako se za te pare moze uzeti Kia, Hyundai ili Toyota sa boljom opremom.Samo vi gospodo terajte japanske i korejske krseve, ja vec 13 godina vozim vozila iz VW grupacije, i nemam nameru da se okrecem Aziji.:)

NIKOLA

pre 7 godina

Početna klot varijanta 1.4 turbac 125 konja 22699evra a imaš kugu koja je veća sa provereno boljim 1.5 ecobust motorom od 150 konja i opremom za 17990 evra.Ej bre za auto slabijih karakteristike 4700 evra više, pa nije Vw Mercedes,njihove početne cene su skandalozne.

Marko

pre 7 godina

Zasto VW-ovi inzenjeri nisu pitali srpske komentatore za savet? Ovako su napravili krs koji nista ne valja.

Jedan spominje "ostavljanje bubrega u autu" , a lepo pise da je jedan od udobnijih u klasi.
Drugi se brine za ekologiju i emisiju izduvnih gasova, a u najboljem slucaju vozi krs iz uvoza sa skinutim DPF-om.
Treci zna koliko je novi DSG nepouzdan i da je 2.0 TDI napravljen za male kilometraze....

renault team

pre 7 godina

Posto sam imao mogucnost da ga vozim jos pre 3 meseci mogu da kazem za nov auto odlican. ali u trendline opremi 4motion 150ks kosta 32.000e tako da mislim da full mora da kosta bar 40.000e a hteo sam da kazem das tolike pare a nigde rezervnog tocka od 100e :( sramota. daju ti samo ono za krpljenje a ako se isece guma zoves
kamion po tebe. sramota za vw.

Kuma prica

pre 7 godina

Kupiš francuski,korejski ili italijanski auto i posle 5 godina se pitaš dal je model iz prošlog veka..a cena mu padne kao da je iz predprošlog milenijuma..to kod VW ne važi..

zvezdan

pre 7 godina

Auto je izvanredan posebno u Highline opremi, a sto se cene tice, on je bagatela u odnosu na Kia Sportage prethodne generacije (proizveden 2015), pogledajte na njihovom site 41.270 Eur... Kia je lider u visokim cenama, a na zacelju po osecaju kvaliteta i voznoj dinamici

valje

pre 7 godina

Imam priliku da se često vozim i da vozim Tiguan iz 2008. 2.0tdi 4x4 od oko 140ks. Nisam ljubitelj vw, ali ja sam oduševljen tim vozilom. Kuda smo sve prošli nisam verovao da jedan SUV to može, a može i da se brzo vozi kad je potrebno. Vredi svaku paru.

Сораб

pre 7 godina

Тренутно радим у УК на огромном ауто сајту. Возим све нове „Вагене" сваки дан и могу вам рећи да је нови Тигуан фантастичан у сваком погледу! Ко има новца и ко воли овакве аутомобиле, не треба му ауди, мерцедес, волво... Тигуан има буквално све...

Mrkonja

pre 7 godina

Nikad vise Vw! Prevaranti fasisticki. Lazu i za potrosnju a delovi kostaju kao kod mercedesa samo sto se kvare malo redovnije da bude stvar gora.
Pa pogledajte enterijer bilo koje Mazde ili Honde pa cak i toyote a o razlikama u kvalitetu da ne govorimo. Meni cale za 8 godina na Hondi menja samo ulje,gume i kocione plocice.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Svi su u pravu. Posebno oni koji redovno "bubrege" ostavljaju u njemu, a jedva da su ga i na slici videli. Kao sto je i Megan pojam "mekoce", posebno treca generacija. Golf 7, je "FYI", jedan od najmeksih u klasi, a opet dovoljno "upravljiv", i vrlo prostran za svojih tek nesto preko 4.2m. Tako da zaista verujem da ni novi Tiguan nije tvrd. Prethodna verzija je takodje bila zacudjujuce prostrana i udobna, bar za sedenje, u odnosu na konkurenciju. Moze se tu svasta napisati, porediti duzina sedalnog dela sa konkurentima, visina sedista, itd, ali treba sesti, voziti, pa presuditi. VW ima jako dobar ugao sedalne povrsine (bar za moje dimenzije), pa cak i da je kraca u odnosu na konkurente, ne opterecuje toliko na putovanjima.

U pravu su verovatno i oni koji kazu da se kvari. Iznad "proseka". Ja mogu da posvedocim za tamo do neke 2009, kad sam imao neke "dublje" veze sa VW. Posle ne mogu.

Da li bi mi bio "prvi izbor"? Verovatno ne. Ajde zbog odvratnog prednjeg dela manje vise, ali zbog popularnosti koju uziva medju pozajmljivacima, ne tolike pouzdanosti i solidno visoke cene, ipak bih prvo "gadjao" Atecu. Koja, ruku na srce, verovatno nece biti manje popularna kod lopova, al ipak.. Kasko se inace podrazumeva, ali dzaba mi ga ako cu da se nedeljama akam sa osiguravacima i sve to vreme budem bez kola.

A nije da ne bih voleo da neko konacno napravi ozbiljnu analizu kvaliteta materijala i izolacije izmedju VW, Skode i Seata. Cisto da konacno razbijemo ili potvrdimo mit.

Nemanja

pre 7 godina

Ne svidja mi se prednji deo pre svega. Jednostavno mi ruzan sa tim ogromnim kockastim farovima ( ko ga je video uzivo sigurno zna o cemu pricam). Prethodni model mi je bio originalniji. Ostalo je sigurno na nivou, al mi VW ne bi bio prvi izbor u ovoj klasi (a vozim automobil iz ove klase).

Timer

pre 7 godina

Sada kada je Kia prestigla VW po pouzdanosti (dakle stvarnom kvalitetu delova) ljubitelji nemacke marke su poceli da nam pricaju o "osecaju kvaliteta", dakle o sarenoj lazi. Zanimljivo.

Ma Sta Ja Znam

pre 7 godina

O da. Ovde pljuju i udaraju minuse a u snovima vlaze na njih, e Srbijo na sta si ti spala kada je nedostizan san automobil marke VW...

Dejan L

pre 7 godina

Ja nimalo ne sporim kvalitet Toyote, Honde, Mazde... , ali brate mili, radeći u autodelovima, japanca nikada ne bih uzeo, ali nikada, 'ajde što su delovi 3x skuplji od ostalih marki i da razumem, ali da limarija, branici, farovi i štopovi budu 5-10x skuplji nego za evropski auto, to mi ne ide u glavu. Pa se ti kockaj sa japancem. Najmanje čukanje, šteta 3.000€.
A delove čekaš, Toyota nema na lageru ama baš ništa. Nego da nebude jedina Toyota isprozivana, kod Honde su delovi kao za spejsšatl, pa nije Rolls Royce. I da zaključim temu jednom rečenicom: Mogu da razumem da su delovi skupi, ali što ih nema na lageru i što japanca neće niko polovnog... I nemojte mi prosipati fore kako će Kasko da pokrije štetu, moliću Vas!

Molder

pre 7 godina

@Timer
U kom to crtanom filmu je Kia "prestigla" VW po kvalitetu zivota ti?Poredis fabriku sa stogodisnjom tradicijom,legendarnim vozilima,sa rekordima u prodaji,sa tvorcima mnogih klasa,sa inovacijama,sa uspesima u auto sportu,ma mogao bih ovako do sutra...Sa nekima koji su do pre deceniju pravili kucne aparate...Da nema vozne osobine Kia sa dva motora i tri modela bolja od VW?Tragikomicno za svakog ko je nekad vozio auto...A tek sto ima Kia starijih od par godina na ulicama isto koliko i zirafa,tuzno je za porediti...

Nemanja

pre 7 godina

Vozim Tiguana 2014.godiste,2.0TDI 4motion,140 ks.Presao sam 60.000km i za sada nisam imao ni najmanju intervenciju.Servis,sto se cene tice,krajnje je korektan,kada se uporedi sa cenama servisa za RAV4 ili Mercedes GLK npr.Potrosnja po gradu je pristojnih 8l,a na auto putu oko 140-150 km/h,bar po bordu,do 9l.Ali ono sto me odusevljava jeste potrosnja u medjugradskoj voznji u rasponu od 80 do 110 km/h, 5,5l retko kada predje.Napomenuo bih da su ovo neke reference u voznji sa klimom.Auto je prostran,udoban,pouzdan,sto se u voznji i te kako oseca.U startu sam bio skeptican da li sam uradio pravu stvar kupovinom Tiguana,i mogu vam reci da sam sasvim zadovoljan.Jedinu gresku,bar po meni,napravio sam jer nisam uzeo automatsku transmisiju,vec saltaca.

GuyFawkes

pre 7 godina

U Nemackoj Mazda CX5, i to Nakama moze da se nadje za vec 24.5 k e,a Tiguan,klot verzija 22.6 k. Pa sad ko je blesav,nek pazari ovu prevaru...

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Dejan L, 20. novembar 2016 11:52)

Pa naravno da ce kasko da pokrije stetu, ne razumem sta si hteo da kazes? Vozim japance preko 20 godina (svaki put novo kupljeno vozilo). Jednom me je neko zakacio na parkingu (branik), kasko je pokrio stetu, cenu delova i radova ni ne znam. Sad nedavno mi je pukla soferka od kamena na auto-putu, ista prica.
A o ceni ostalih delova tek nemam pojma jer nikada sem redovnog servisa nista nisam radio. U ovih malo vise od 20 godina, auto sam prodavao za 4-5 dana (na 5, 6 godina menjam auto), po odlicnoj ceni. Dakle, price o tome da japance nece da kupuju su smesne. Ja sam presavsi u japance progledao, ne znam gde se hauba otvara. Pre toga sam vozio (takodje nove) nemce, francuze itd. Kvarovi su bili cesti za nova vozila. Ja sam to shvatio pre 20 godina a vi se i dalje patite sa nemcima i ostalima i ubedjujte sebe u kvalitet istih. Pozdrav!

Milan

pre 7 godina

Postoji i verzijaTiguana 2.0 BiTDI - biturbo motor sa 240ks. Nema ga u zvanicnom cenovniku za Srbiju, ali svakako moze da se poruci. Probao sam Passata sa tim motorom i ostao bez teksta. Kada sam izasao iz auta, nisam mogao da nadjem reci kojim bih opisao snagu i spremnost motora, ubrzanja su kao kod 3.0 motora, apsolutni sampion ubrzanja u klasi dizela do 2000 kubika.

Molder

pre 7 godina

@kad bi znali
Prvo o dizajnu spolja i unutra...Lepota je u oku posmatraca i to je krajnje subjektivna stvar,meni je svaki vw lepsi od bilo kog hjundaji/kia vozila,kako spolja tako i unutra...Ali taj kriterijum je potpuno nebitan za kvalitet vozila...Imam u neposrednom okruzenju dva vw sa tim famoznim dsg menjacem, oba se blize cifri 200000km i nisu ni jednom stucnuli,nemoj da siris dezinformacije...Kad bude neki koreanac potrajao vise od 5 godina i izdrzao sve sto vw izdrzavaju jedno 40 godina unazad mozda imas pravo da kazes za kvalitet,performanse tih korejskih vozila zaostaju jedno tri decenije iza vw,svako moze na googlu to da vidi...Pisem ovo i ako sam fan drugog nemackog brenda,ali vw smatram za najozbiljnijeg takmaca u svakoj klasi...

Prvo probas pa kudis/hvalis

pre 7 godina

Ha, najvise ga pljuju oni koji ni nisu kupci, tj. nece nikad imati para za njega. Vozio sam Hondu CRV i Tiguana (prethodni modeli). Honda benzinac 150 ks, Tiguan osnovni dizel 110 ks. Maksimalna brzina kod Honde veca, ali nekako je Tiguan bio ubedljiviji na manjim i srednjim brzinama. Honda je dosta tvrdja, imala je 4x4 ali najveca mana joj ne bila mala autonomija, posebno kada sam isao na duze puteve pa vozio nesto brze. Bukvalno na 4 sata voznje nov rezervoar. Kod Tiguana se sedi jako udobno, sedista imaju neki idealan nagib, kao da su izlili kalup za mene, a pozadi veliki prozori cine prostor deci prijatnijim. Dizel motor malo vise brunda, posebno dok je hladan, dok je kod Honde gotovo besuman.

Nov Tiguan moze da bude samo bolji. Trenutno vozim sluzbeni auto, i nemam opciju izbora, ali da imam Tiguan bi svakako usao u najuzi izbor.

Kad bi znali...

pre 7 godina

Prvo o tekstu. Totalno neobjektivan. Stalno nam nameće da je sve izvan serijski dobro i lijepo. Stalno neke usporedbe sa Audijem Q3. Tako je očito u glavi novinara, a jedina riječ za toliki neobjektivizam je - ljubav. Dotični je očito zaljubljen u VW.
Istina. Dizajn je već 10 puta prežvakan. Totalno neinventivan. Izbor mišje sive za komndnu tablu je užasan. To više ni u jefinije japance ne stavljaju. Naravno crna je rezervirana za Audi. Tako da su ovoga za 35.000€ namjerno poružnili, a vi ga slobodno kupite. Oblik centralne konzole ni u ovoj luksuznoj varijanti ne izgleda atraktivno. Za ovo nova Mazda CX-5 iznutra izgleda kao da ju je Mikelanđelo crtao.
Vidim da neki zaostaju 10 godina sa informacijama. Prije 10 godina Hyundai/KIA su prestigli VW po pouzdanosti tj. nekvarljivosti. Neću nabrajati sve motore, greške i afere koje su imali jer nemam toliko mjesta. Samo ću spomenuti da je ovaj mjenjač na listi najkvarljivijih mjenjača u povijesti serijskih automobila. Prve serije su bile za zamjenu (NE POPRAVAK!) nakon 40.000 km. Sada navodno izdrže i 70.000km prije zamjene! Napominjem da se taj mjenjač sa dvije spojke doplaćuje preko 2.000€, akošta zamjena preko 3.000€!
VW je danas u poziciji u kojoj je nekada bila Alfa. Na testu sve 5. Ali tko kupi i vozi...
Ovaj auto je odličan kao poslovni auto. Udoban je i prostran i lijepo ide. Potrošnja i kvarovi nisu vaša briga. Pa operite po gasu...

Baxuz

pre 7 godina

Vozio sam se po nasim putevima u A6 2012, Allroad 2011, oktaviji i pasatu. Kakve su to kocije, to je uzasno, kao da sedis na drvenoj klupi tokom zemljotresa. Vi koji to posedujete ste zesci mazohisti. Da ste ikada seli u Mercedes, Volvo, Sitroen, BMW... ne biste sada lupetali kao ti. Em sto ste ubedljivo najbahatiji u saobracaju,
(mile, 20. novembar 2016 11:23)

Ja sam tu lekciju naucio jos 2000. Tad sam zamenio peugeot 406 za Audi A4 i shvatio da sam zamenio auto za volovska kola.

mile

pre 7 godina

@mile Tvoj dodir sa vw vozilima se zaustavio negde maximalno kod golfa 3 cim tako lupetas ! (markoni, 19. novembar 2016 22:08)

Vozio sam se po nasim putevima u A6 2012, Allroad 2011, oktaviji i pasatu. Kakve su to kocije, to je uzasno, kao da sedis na drvenoj klupi tokom zemljotresa. Vi koji to posedujete ste zesci mazohisti. Da ste ikada seli u Mercedes, Volvo, Sitroen, BMW... ne biste sada lupetali kao ti. Em sto ste ubedljivo najbahatiji u saobracaju, em sto vozite kocije koje u poslednje vreme nisu ni narocito pouzdane.

Hahaha

pre 7 godina

@Nemanja ne bih da budem klasicni alfa trovac protiv vw, vozim 159 2.4jtdm staru 10 godina, auto koji je tezi i duzi od tiguana. Po gradu trosi 10, na ibarskoj 5.5, na autoputu uz tempomat na 140 uz izlete na 160-180 ravno 7. Na satu 180.000km doduse cisto sumnjam da nije smanjivana km. Gde je napredak u tehnologiji kad auto skoro 10 godina noviji, sa manjim motorom, bar 100kg laksi trosi isto ili vise?

hiavata

pre 7 godina

Ne znam kakve su kod nas cene,ja pre mesec dana uzeo u Beču na lizing komfort line 115kw,31 000e..naravno prezadovaljan...pre toga gledao Rav 4,preko 35,CX5 preko 35,Q5 preko 40,CRV preko 35..sva pomenuta vozila su modeli od pre 5 godina..
(Vw fan, 20. novembar 2016 10:12)

I ja bih u Nemackoj ili Austriji pre uzeo Nemacki automobil, ali u Srbiji nisam bas siguran. Prvi razlog je sto se kradu, izgledas komsiji pretenciozno i upadas u oci pa ce sutra da ti crkne krava, a i nije za nas standard.

Vw fan

pre 7 godina

Ne znam kakve su kod nas cene,ja pre mesec dana uzeo u Beču na lizing komfort line 115kw,31 000e..naravno prezadovaljan...pre toga gledao Rav 4,preko 35,CX5 preko 35,Q5 preko 40,CRV preko 35..sva pomenuta vozila su modeli od pre 5 godina..

Metropola

pre 7 godina

Nikad vise Vw! Prevaranti fasisticki. Lazu i za potrosnju a delovi kostaju kao kod mercedesa samo sto se kvare malo redovnije da bude stvar gora.Pa pogledajte enterijer bilo koje Mazde ili Honde pa cak i toyote a o razlikama u kvalitetu da ne govorimo. Meni cale za 8 godina na Hondi menja samo ulje,gume i kocione plocice.
(Mrkonja, 19. novembar 2016 17:09)... delovi za mercedes nisu skupi! Mozes slobodno da proveris cenu fara c klase i neke kije! A sto se tice Honde tvog caleta, ne znam sta je cudno? I ja na vw polo isto tako nisam imao potrebe da nesto menjam, sem redovnog odrzavanja, doduse proslo je 6 godina a ne 8 kao kod te honde!

Ne vozim Wagen, ali volim da kometarišem

pre 7 godina

Nisam emotivno vezan ni za jednu marku, ali kad god dođe vreme za zamenu kola, Wagen nikad nije bio opcija.Uvek je skuplji, krade se redovno, i na probnim vožnjama je tvrd kao da su točkovi od kamena.Što se gubitka vrednosti tiče, baš me briga, vozim kola desetak, dvanaest godina i prodam ih za tepsiju ribe posle, sa bezbroj kilometara na satu.Što se tiče cene delova, limarija kod svih je skupa, ali ja znam da vozim i ne trošim ni branike ni svetla.Dizel mi nikad nije bio zanimljiv, sa 30 do 60.000 km godišnje, plin za van grada, i mali auto za po gradu, odrađuju posao.

Buhaha

pre 7 godina

(Molder, 21. novembar 2016 11:24)

Evo jedne izjave u rangu tvoje. Znam coveka u Svajcarskoj, taksirao je u hyundaiju jer je bio jeftin, a raniji modeli vazili za pouzdan auto. Presao je preko 500k km bez vecih kvarova. Neke sitnice i redovne servisi samo. Tako on kaze. Zamisli, ponovo je uzeo hyundai za taksi vozilo.

C i n i k

pre 7 godina

Lepo,ali,kosta 35 000 e, dok Q3 kosta 45 000 e...
Nedostizno u Srbiji za one koji nisu pevaljke,starlete,kriminalci ili politicari.

Dave

pre 7 godina

@Nemanja - izvini, koliko to više košta servis na MB GLK 2014-to godište od onog na istom godištu Tiguana? Verovatno nikada nisi kupio novi MB i čuo za Forte5 paket. Ne pričaj o stvarima koje ne poznaješ, gubiš kredibilitet. Inače, Tiguan je odličan automobil, ali MB je ipak nešto drugo.

bmwf10

pre 7 godina

(Buhaha, 21. novembar 2016 12:52)
kao 1 vjerovatno je malo i slagao , iz kog razloga ne znam.. al isto tako sam i ja taxi vozac u austriji , isto tako sam vozio sve ne samo hyundai.. problema ima svaki od mercedesa novog pa na dalje.. medju najboljim jeste bila skoda .. vozio sam octaviu sa 700000 i tek tad su poceli ozbiljniji problemi, ne sa motorom nego sa senzorima, filterima itd.. mercedes i co elektronika katastrofa! hyundai jede ulje..
ovo je sve licno iskustvo.m
a kao 2 taxi vozila i slicna vozila koja se u iste svrhe koriste nisu dobar primjer.. jer samo ta vozila mogu toliko prelazit jer se menja ulje 10x godisnje, voze se 24h dnevno, dakle nikad hladni i tako dalje .. pozz iz beca

Kadar s' Megatrend'

pre 7 godina

Prelep auto.Sad' cemo da cujemo strucnjake i ljubitelje "istocnjacke egzotike", kako je ovaj model isti kao i prethodni, i kako se za te pare moze uzeti Kia, Hyundai ili Toyota sa boljom opremom.Samo vi gospodo terajte japanske i korejske krseve, ja vec 13 godina vozim vozila iz VW grupacije, i nemam nameru da se okrecem Aziji.:)

Slovenac

pre 7 godina

VWove statistike u kvalitetu zrade i pouzdanosti su medju najgorima svih proizvodjaca. Ko ovo kupi, nema bas mnogo pameti u sebi. Menjac 7br DSG je medju najnepouzdanijim men jacima ikad u istoriji automobilizma. Elektronika jim je na nivou Fiat i Alfe iz 90ih, a ni motori nisu za neke velike kilometraze pravljeni. Sa ovim je zutom teoretski zadovoljan samo prvi kupac, koji ima celu fabricku garanciju. A i ti vidim da se zale, nisu slepci, naravno.

Franc

pre 7 godina

Hladno, do zla boga dosadno, sterilno, bezdusno, nezanimljivo, ruzno, obicno, kola na metar, losije i skuplje od bilo kog Renoa ili Mazde iz istog segmenta...

zvezdan

pre 7 godina

Auto je izvanredan posebno u Highline opremi, a sto se cene tice, on je bagatela u odnosu na Kia Sportage prethodne generacije (proizveden 2015), pogledajte na njihovom site 41.270 Eur... Kia je lider u visokim cenama, a na zacelju po osecaju kvaliteta i voznoj dinamici

Kuma prica

pre 7 godina

Kupiš francuski,korejski ili italijanski auto i posle 5 godina se pitaš dal je model iz prošlog veka..a cena mu padne kao da je iz predprošlog milenijuma..to kod VW ne važi..

Mrkonja

pre 7 godina

Nikad vise Vw! Prevaranti fasisticki. Lazu i za potrosnju a delovi kostaju kao kod mercedesa samo sto se kvare malo redovnije da bude stvar gora.
Pa pogledajte enterijer bilo koje Mazde ili Honde pa cak i toyote a o razlikama u kvalitetu da ne govorimo. Meni cale za 8 godina na Hondi menja samo ulje,gume i kocione plocice.

Mi

pre 7 godina

Ne razumem kad neko u bilo kom tekstu o VW pise o skandalu. Taj neko ocigledno nije cuo istrazivanje da svaki auto trosi u proseku 42% vise nego sto je fabrika napisala, a oko 10-15% vise nego sto board kompjuter pokazuje. Samim tim su izduvni gasovi daleko vise od onih na papiru. To nije skandal, jel tako? Tu niko nije slagao nista? Mogu da prebace sta hoce Volkswagenu ali je on i dalje dobar i pouzdan auto!

Timer

pre 7 godina

Sada kada je Kia prestigla VW po pouzdanosti (dakle stvarnom kvalitetu delova) ljubitelji nemacke marke su poceli da nam pricaju o "osecaju kvaliteta", dakle o sarenoj lazi. Zanimljivo.

Replay

pre 7 godina

Taman bi bilo da je 25k. Kakvih crnih 35... Odavno je Volkswagen prestao da bude narodni auto. :) Za malo vece pare da kupite Q3 S Line koji je mnogo lepsi i kvalitetniji auto.

Ma Sta Ja Znam

pre 7 godina

O da. Ovde pljuju i udaraju minuse a u snovima vlaze na njih, e Srbijo na sta si ti spala kada je nedostizan san automobil marke VW...

Nemanja

pre 7 godina

Ne svidja mi se prednji deo pre svega. Jednostavno mi ruzan sa tim ogromnim kockastim farovima ( ko ga je video uzivo sigurno zna o cemu pricam). Prethodni model mi je bio originalniji. Ostalo je sigurno na nivou, al mi VW ne bi bio prvi izbor u ovoj klasi (a vozim automobil iz ove klase).

Metropola

pre 7 godina

Nikad vise Vw! Prevaranti fasisticki. Lazu i za potrosnju a delovi kostaju kao kod mercedesa samo sto se kvare malo redovnije da bude stvar gora.Pa pogledajte enterijer bilo koje Mazde ili Honde pa cak i toyote a o razlikama u kvalitetu da ne govorimo. Meni cale za 8 godina na Hondi menja samo ulje,gume i kocione plocice.
(Mrkonja, 19. novembar 2016 17:09)... delovi za mercedes nisu skupi! Mozes slobodno da proveris cenu fara c klase i neke kije! A sto se tice Honde tvog caleta, ne znam sta je cudno? I ja na vw polo isto tako nisam imao potrebe da nesto menjam, sem redovnog odrzavanja, doduse proslo je 6 godina a ne 8 kao kod te honde!

Molder

pre 7 godina

@kad bi znali
Prvo o dizajnu spolja i unutra...Lepota je u oku posmatraca i to je krajnje subjektivna stvar,meni je svaki vw lepsi od bilo kog hjundaji/kia vozila,kako spolja tako i unutra...Ali taj kriterijum je potpuno nebitan za kvalitet vozila...Imam u neposrednom okruzenju dva vw sa tim famoznim dsg menjacem, oba se blize cifri 200000km i nisu ni jednom stucnuli,nemoj da siris dezinformacije...Kad bude neki koreanac potrajao vise od 5 godina i izdrzao sve sto vw izdrzavaju jedno 40 godina unazad mozda imas pravo da kazes za kvalitet,performanse tih korejskih vozila zaostaju jedno tri decenije iza vw,svako moze na googlu to da vidi...Pisem ovo i ako sam fan drugog nemackog brenda,ali vw smatram za najozbiljnijeg takmaca u svakoj klasi...

Сораб

pre 7 godina

Тренутно радим у УК на огромном ауто сајту. Возим све нове „Вагене" сваки дан и могу вам рећи да је нови Тигуан фантастичан у сваком погледу! Ко има новца и ко воли овакве аутомобиле, не треба му ауди, мерцедес, волво... Тигуан има буквално све...

Molder

pre 7 godina

@Timer
U kom to crtanom filmu je Kia "prestigla" VW po kvalitetu zivota ti?Poredis fabriku sa stogodisnjom tradicijom,legendarnim vozilima,sa rekordima u prodaji,sa tvorcima mnogih klasa,sa inovacijama,sa uspesima u auto sportu,ma mogao bih ovako do sutra...Sa nekima koji su do pre deceniju pravili kucne aparate...Da nema vozne osobine Kia sa dva motora i tri modela bolja od VW?Tragikomicno za svakog ko je nekad vozio auto...A tek sto ima Kia starijih od par godina na ulicama isto koliko i zirafa,tuzno je za porediti...

valje

pre 7 godina

Imam priliku da se često vozim i da vozim Tiguan iz 2008. 2.0tdi 4x4 od oko 140ks. Nisam ljubitelj vw, ali ja sam oduševljen tim vozilom. Kuda smo sve prošli nisam verovao da jedan SUV to može, a može i da se brzo vozi kad je potrebno. Vredi svaku paru.

Marko

pre 7 godina

Zasto VW-ovi inzenjeri nisu pitali srpske komentatore za savet? Ovako su napravili krs koji nista ne valja.

Jedan spominje "ostavljanje bubrega u autu" , a lepo pise da je jedan od udobnijih u klasi.
Drugi se brine za ekologiju i emisiju izduvnih gasova, a u najboljem slucaju vozi krs iz uvoza sa skinutim DPF-om.
Treci zna koliko je novi DSG nepouzdan i da je 2.0 TDI napravljen za male kilometraze....

Beogradjanin

pre 7 godina

@ (Dejan L, 20. novembar 2016 11:52)

Pa naravno da ce kasko da pokrije stetu, ne razumem sta si hteo da kazes? Vozim japance preko 20 godina (svaki put novo kupljeno vozilo). Jednom me je neko zakacio na parkingu (branik), kasko je pokrio stetu, cenu delova i radova ni ne znam. Sad nedavno mi je pukla soferka od kamena na auto-putu, ista prica.
A o ceni ostalih delova tek nemam pojma jer nikada sem redovnog servisa nista nisam radio. U ovih malo vise od 20 godina, auto sam prodavao za 4-5 dana (na 5, 6 godina menjam auto), po odlicnoj ceni. Dakle, price o tome da japance nece da kupuju su smesne. Ja sam presavsi u japance progledao, ne znam gde se hauba otvara. Pre toga sam vozio (takodje nove) nemce, francuze itd. Kvarovi su bili cesti za nova vozila. Ja sam to shvatio pre 20 godina a vi se i dalje patite sa nemcima i ostalima i ubedjujte sebe u kvalitet istih. Pozdrav!

NIKOLA

pre 7 godina

Početna klot varijanta 1.4 turbac 125 konja 22699evra a imaš kugu koja je veća sa provereno boljim 1.5 ecobust motorom od 150 konja i opremom za 17990 evra.Ej bre za auto slabijih karakteristike 4700 evra više, pa nije Vw Mercedes,njihove početne cene su skandalozne.

renault team

pre 7 godina

Posto sam imao mogucnost da ga vozim jos pre 3 meseci mogu da kazem za nov auto odlican. ali u trendline opremi 4motion 150ks kosta 32.000e tako da mislim da full mora da kosta bar 40.000e a hteo sam da kazem das tolike pare a nigde rezervnog tocka od 100e :( sramota. daju ti samo ono za krpljenje a ako se isece guma zoves
kamion po tebe. sramota za vw.

Bane

pre 7 godina

Sto volim kada testiraji model sa najacim paketom opreme, motorom, kvatrom, automatik koji kosta 35.000 evra nahvale do besvesti i kazu mozete ga kupiti vec za 22.000 evra, naravno on nije ni lika ni nalika na ovaj koji smo mi vozili ali eto mi iskoristili priliku da se vozikamo najskupljim. Pa ne treba meni novinar da mi kaze da je Tiguan napucan do kraja dobar, da eto motor od bezmalo 200 ks lepo ide, da DSG lepo menja brzine, da ima sasvim dovoljno opreme. Vi treba da testirate te najjeftinije modele, pa onda da kazete da li je 1.4 tsi od 125 ks dovoljan u tolikom autu, koliko trosi. takav motor u takvom autu, kada i pod kojim uslovima pokazuje slabosti, da testirate sa manualnim menjacem pa da se prozbori koja o tome koliko dobro je odmeren i uparen menjac spram motora, kakav je pod rukom i sl. Da se kaze kakav je osecaj i kvalitet materijala u "klotari" i sl.

GuyFawkes

pre 7 godina

U Nemackoj Mazda CX5, i to Nakama moze da se nadje za vec 24.5 k e,a Tiguan,klot verzija 22.6 k. Pa sad ko je blesav,nek pazari ovu prevaru...

Kad bi znali...

pre 7 godina

Prvo o tekstu. Totalno neobjektivan. Stalno nam nameće da je sve izvan serijski dobro i lijepo. Stalno neke usporedbe sa Audijem Q3. Tako je očito u glavi novinara, a jedina riječ za toliki neobjektivizam je - ljubav. Dotični je očito zaljubljen u VW.
Istina. Dizajn je već 10 puta prežvakan. Totalno neinventivan. Izbor mišje sive za komndnu tablu je užasan. To više ni u jefinije japance ne stavljaju. Naravno crna je rezervirana za Audi. Tako da su ovoga za 35.000€ namjerno poružnili, a vi ga slobodno kupite. Oblik centralne konzole ni u ovoj luksuznoj varijanti ne izgleda atraktivno. Za ovo nova Mazda CX-5 iznutra izgleda kao da ju je Mikelanđelo crtao.
Vidim da neki zaostaju 10 godina sa informacijama. Prije 10 godina Hyundai/KIA su prestigli VW po pouzdanosti tj. nekvarljivosti. Neću nabrajati sve motore, greške i afere koje su imali jer nemam toliko mjesta. Samo ću spomenuti da je ovaj mjenjač na listi najkvarljivijih mjenjača u povijesti serijskih automobila. Prve serije su bile za zamjenu (NE POPRAVAK!) nakon 40.000 km. Sada navodno izdrže i 70.000km prije zamjene! Napominjem da se taj mjenjač sa dvije spojke doplaćuje preko 2.000€, akošta zamjena preko 3.000€!
VW je danas u poziciji u kojoj je nekada bila Alfa. Na testu sve 5. Ali tko kupi i vozi...
Ovaj auto je odličan kao poslovni auto. Udoban je i prostran i lijepo ide. Potrošnja i kvarovi nisu vaša briga. Pa operite po gasu...

mile

pre 7 godina

@mile Tvoj dodir sa vw vozilima se zaustavio negde maximalno kod golfa 3 cim tako lupetas ! (markoni, 19. novembar 2016 22:08)

Vozio sam se po nasim putevima u A6 2012, Allroad 2011, oktaviji i pasatu. Kakve su to kocije, to je uzasno, kao da sedis na drvenoj klupi tokom zemljotresa. Vi koji to posedujete ste zesci mazohisti. Da ste ikada seli u Mercedes, Volvo, Sitroen, BMW... ne biste sada lupetali kao ti. Em sto ste ubedljivo najbahatiji u saobracaju, em sto vozite kocije koje u poslednje vreme nisu ni narocito pouzdane.

Ivan

pre 7 godina

Vozio sam se baš u ovoj verziji u Italiji i sve mi se to sviđa ali prijatelj čiji je auto kaže da ima problema sa multimedijalnim ekranom i osveljenjem u kolima, da je par puta išao u servis poprave, ono se ponovo desi i tako...

Dejan L

pre 7 godina

Ja nimalo ne sporim kvalitet Toyote, Honde, Mazde... , ali brate mili, radeći u autodelovima, japanca nikada ne bih uzeo, ali nikada, 'ajde što su delovi 3x skuplji od ostalih marki i da razumem, ali da limarija, branici, farovi i štopovi budu 5-10x skuplji nego za evropski auto, to mi ne ide u glavu. Pa se ti kockaj sa japancem. Najmanje čukanje, šteta 3.000€.
A delove čekaš, Toyota nema na lageru ama baš ništa. Nego da nebude jedina Toyota isprozivana, kod Honde su delovi kao za spejsšatl, pa nije Rolls Royce. I da zaključim temu jednom rečenicom: Mogu da razumem da su delovi skupi, ali što ih nema na lageru i što japanca neće niko polovnog... I nemojte mi prosipati fore kako će Kasko da pokrije štetu, moliću Vas!

Nemanja

pre 7 godina

Vozim Tiguana 2014.godiste,2.0TDI 4motion,140 ks.Presao sam 60.000km i za sada nisam imao ni najmanju intervenciju.Servis,sto se cene tice,krajnje je korektan,kada se uporedi sa cenama servisa za RAV4 ili Mercedes GLK npr.Potrosnja po gradu je pristojnih 8l,a na auto putu oko 140-150 km/h,bar po bordu,do 9l.Ali ono sto me odusevljava jeste potrosnja u medjugradskoj voznji u rasponu od 80 do 110 km/h, 5,5l retko kada predje.Napomenuo bih da su ovo neke reference u voznji sa klimom.Auto je prostran,udoban,pouzdan,sto se u voznji i te kako oseca.U startu sam bio skeptican da li sam uradio pravu stvar kupovinom Tiguana,i mogu vam reci da sam sasvim zadovoljan.Jedinu gresku,bar po meni,napravio sam jer nisam uzeo automatsku transmisiju,vec saltaca.

Baxuz

pre 7 godina

Vozio sam se po nasim putevima u A6 2012, Allroad 2011, oktaviji i pasatu. Kakve su to kocije, to je uzasno, kao da sedis na drvenoj klupi tokom zemljotresa. Vi koji to posedujete ste zesci mazohisti. Da ste ikada seli u Mercedes, Volvo, Sitroen, BMW... ne biste sada lupetali kao ti. Em sto ste ubedljivo najbahatiji u saobracaju,
(mile, 20. novembar 2016 11:23)

Ja sam tu lekciju naucio jos 2000. Tad sam zamenio peugeot 406 za Audi A4 i shvatio da sam zamenio auto za volovska kola.

Hahaha

pre 7 godina

@Nemanja ne bih da budem klasicni alfa trovac protiv vw, vozim 159 2.4jtdm staru 10 godina, auto koji je tezi i duzi od tiguana. Po gradu trosi 10, na ibarskoj 5.5, na autoputu uz tempomat na 140 uz izlete na 160-180 ravno 7. Na satu 180.000km doduse cisto sumnjam da nije smanjivana km. Gde je napredak u tehnologiji kad auto skoro 10 godina noviji, sa manjim motorom, bar 100kg laksi trosi isto ili vise?

Milan

pre 7 godina

Postoji i verzijaTiguana 2.0 BiTDI - biturbo motor sa 240ks. Nema ga u zvanicnom cenovniku za Srbiju, ali svakako moze da se poruci. Probao sam Passata sa tim motorom i ostao bez teksta. Kada sam izasao iz auta, nisam mogao da nadjem reci kojim bih opisao snagu i spremnost motora, ubrzanja su kao kod 3.0 motora, apsolutni sampion ubrzanja u klasi dizela do 2000 kubika.

Prvo probas pa kudis/hvalis

pre 7 godina

Ha, najvise ga pljuju oni koji ni nisu kupci, tj. nece nikad imati para za njega. Vozio sam Hondu CRV i Tiguana (prethodni modeli). Honda benzinac 150 ks, Tiguan osnovni dizel 110 ks. Maksimalna brzina kod Honde veca, ali nekako je Tiguan bio ubedljiviji na manjim i srednjim brzinama. Honda je dosta tvrdja, imala je 4x4 ali najveca mana joj ne bila mala autonomija, posebno kada sam isao na duze puteve pa vozio nesto brze. Bukvalno na 4 sata voznje nov rezervoar. Kod Tiguana se sedi jako udobno, sedista imaju neki idealan nagib, kao da su izlili kalup za mene, a pozadi veliki prozori cine prostor deci prijatnijim. Dizel motor malo vise brunda, posebno dok je hladan, dok je kod Honde gotovo besuman.

Nov Tiguan moze da bude samo bolji. Trenutno vozim sluzbeni auto, i nemam opciju izbora, ali da imam Tiguan bi svakako usao u najuzi izbor.

Ne vozim Wagen, ali volim da kometarišem

pre 7 godina

Nisam emotivno vezan ni za jednu marku, ali kad god dođe vreme za zamenu kola, Wagen nikad nije bio opcija.Uvek je skuplji, krade se redovno, i na probnim vožnjama je tvrd kao da su točkovi od kamena.Što se gubitka vrednosti tiče, baš me briga, vozim kola desetak, dvanaest godina i prodam ih za tepsiju ribe posle, sa bezbroj kilometara na satu.Što se tiče cene delova, limarija kod svih je skupa, ali ja znam da vozim i ne trošim ni branike ni svetla.Dizel mi nikad nije bio zanimljiv, sa 30 do 60.000 km godišnje, plin za van grada, i mali auto za po gradu, odrađuju posao.

Dikh tu kava

pre 7 godina

Svi su u pravu. Posebno oni koji redovno "bubrege" ostavljaju u njemu, a jedva da su ga i na slici videli. Kao sto je i Megan pojam "mekoce", posebno treca generacija. Golf 7, je "FYI", jedan od najmeksih u klasi, a opet dovoljno "upravljiv", i vrlo prostran za svojih tek nesto preko 4.2m. Tako da zaista verujem da ni novi Tiguan nije tvrd. Prethodna verzija je takodje bila zacudjujuce prostrana i udobna, bar za sedenje, u odnosu na konkurenciju. Moze se tu svasta napisati, porediti duzina sedalnog dela sa konkurentima, visina sedista, itd, ali treba sesti, voziti, pa presuditi. VW ima jako dobar ugao sedalne povrsine (bar za moje dimenzije), pa cak i da je kraca u odnosu na konkurente, ne opterecuje toliko na putovanjima.

U pravu su verovatno i oni koji kazu da se kvari. Iznad "proseka". Ja mogu da posvedocim za tamo do neke 2009, kad sam imao neke "dublje" veze sa VW. Posle ne mogu.

Da li bi mi bio "prvi izbor"? Verovatno ne. Ajde zbog odvratnog prednjeg dela manje vise, ali zbog popularnosti koju uziva medju pozajmljivacima, ne tolike pouzdanosti i solidno visoke cene, ipak bih prvo "gadjao" Atecu. Koja, ruku na srce, verovatno nece biti manje popularna kod lopova, al ipak.. Kasko se inace podrazumeva, ali dzaba mi ga ako cu da se nedeljama akam sa osiguravacima i sve to vreme budem bez kola.

A nije da ne bih voleo da neko konacno napravi ozbiljnu analizu kvaliteta materijala i izolacije izmedju VW, Skode i Seata. Cisto da konacno razbijemo ili potvrdimo mit.

Buhaha

pre 7 godina

(Molder, 21. novembar 2016 11:24)

Evo jedne izjave u rangu tvoje. Znam coveka u Svajcarskoj, taksirao je u hyundaiju jer je bio jeftin, a raniji modeli vazili za pouzdan auto. Presao je preko 500k km bez vecih kvarova. Neke sitnice i redovne servisi samo. Tako on kaze. Zamisli, ponovo je uzeo hyundai za taksi vozilo.

hiavata

pre 7 godina

Ne znam kakve su kod nas cene,ja pre mesec dana uzeo u Beču na lizing komfort line 115kw,31 000e..naravno prezadovaljan...pre toga gledao Rav 4,preko 35,CX5 preko 35,Q5 preko 40,CRV preko 35..sva pomenuta vozila su modeli od pre 5 godina..
(Vw fan, 20. novembar 2016 10:12)

I ja bih u Nemackoj ili Austriji pre uzeo Nemacki automobil, ali u Srbiji nisam bas siguran. Prvi razlog je sto se kradu, izgledas komsiji pretenciozno i upadas u oci pa ce sutra da ti crkne krava, a i nije za nas standard.

Vw fan

pre 7 godina

Ne znam kakve su kod nas cene,ja pre mesec dana uzeo u Beču na lizing komfort line 115kw,31 000e..naravno prezadovaljan...pre toga gledao Rav 4,preko 35,CX5 preko 35,Q5 preko 40,CRV preko 35..sva pomenuta vozila su modeli od pre 5 godina..

Dave

pre 7 godina

@Nemanja - izvini, koliko to više košta servis na MB GLK 2014-to godište od onog na istom godištu Tiguana? Verovatno nikada nisi kupio novi MB i čuo za Forte5 paket. Ne pričaj o stvarima koje ne poznaješ, gubiš kredibilitet. Inače, Tiguan je odličan automobil, ali MB je ipak nešto drugo.

bmwf10

pre 7 godina

(Buhaha, 21. novembar 2016 12:52)
kao 1 vjerovatno je malo i slagao , iz kog razloga ne znam.. al isto tako sam i ja taxi vozac u austriji , isto tako sam vozio sve ne samo hyundai.. problema ima svaki od mercedesa novog pa na dalje.. medju najboljim jeste bila skoda .. vozio sam octaviu sa 700000 i tek tad su poceli ozbiljniji problemi, ne sa motorom nego sa senzorima, filterima itd.. mercedes i co elektronika katastrofa! hyundai jede ulje..
ovo je sve licno iskustvo.m
a kao 2 taxi vozila i slicna vozila koja se u iste svrhe koriste nisu dobar primjer.. jer samo ta vozila mogu toliko prelazit jer se menja ulje 10x godisnje, voze se 24h dnevno, dakle nikad hladni i tako dalje .. pozz iz beca

C i n i k

pre 7 godina

Lepo,ali,kosta 35 000 e, dok Q3 kosta 45 000 e...
Nedostizno u Srbiji za one koji nisu pevaljke,starlete,kriminalci ili politicari.