Za požar u JDP krivili su njega, Josif Tatić je imao genijalan odgovor

Tokom gostovanja u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, glumac Branko Cvejić se prisećao pojedinih nemilih trenutaka iz prošlosti.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.06.2017.

12:45

Za požar u JDP krivili su njega, Josif Tatić je imao genijalan odgovor
Foto: Prva TV / Screenshot

Branko Cvejić se može pohvaliti sjajnom karijerom. Od kada je završio glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969, postao je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta i narednih 50 godina (do dana-današnjeg) to je i ostao.

S ponosom ističe da je od 2002. do 2011. bio na mestu upravnika JDP.

Pošto je pozorište smatrao svojim domom, voditelj TV Prve Ivan Ivanović nije mogao a da ga ne pita kako se osećao kada je 1997. godine saznao da JDP gori, a da je za požar navodno kriv upravo on.

Da bi skrenuo temu s loših sećanja, ispričao je anegdotu koja se dogodila baš uoči požara.

“Pozorište se upalilo u 7 ujutru. Samo se sećam da me je Ćirilov zvao telefonom i rekao da gori, a zatim i moja žena koja je već bila na poslu. Ja izletim na balkon, gledam, ne mogu da verujem. Takoreći sam u pidžami otrčao u pozorište”, rekao je Cvejić.

“Sad, naravno, plačemo tu. Katastrofa, vatrogasci, užas. U jednom trenutku, dva-tri sata nakon početka požara, iz pravca hotela ‘Park’ pojavljuje se Josif Tatić. Ide polako i pita me: ‘Je li, dokle je dogurao požar?’ Kako ‘dokle je dogurao?’, kažem ja. ‘Pa, mislim, sta je izgorelo unutra?’, pita Tatić. ‘Pa’, kažem, ‘izgorela je kompletna scena, ne vidi se sada. Pogledaj krov, nema ga više. Što nije stradalo od vatre, stradalo je od vode, od gašenja’. ‘Molim? Od čega?’, kaže Tatić. ‘Od vode’, kažem. ‘Je li… da te pitam nešto’, kaže Tale. ‘Da li je u bifeu stradala ona knjiga dugovanja?”, zaključio je Cvejić sa osmehom na licu.

Isečak iz emisije možete pogledati ovde.

Izvor: prva.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: