Utorak, 10.05.2011.

23:02

Srbija u finalu “Eurosonga”

Izvor: B92

Srbija u finalu “Eurosonga” IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

kole

pre 12 godina

"cudi me da je usla u finale, pesma je toliko iritantna da uvek promenim stanicu kada ona naidje"
A, ko tebe tera da sa Grand Parade" okreces na neki drugi kanal.
Podsecas na one iz Nadrealista kad ih muce ozbiljnom muzikom!!!
Teheranski punk tebi sigurno vise godi usima i mozgu nego ovako lepa
lagana melodija i zato brate sidji vise odavde!!!

Svi za broj 24 u finalu 14.maja 2011 godine

pre 12 godina

Nadam se da ce dijaspora glasati za Ninu tj Srbiju i u finalu 14.maja glasajuci za broj 24 u finalu. Glasaju sve drzave ucesnice.
Sada treba poraditi na lobiranju na evrovizijskim sajtovima poput esctoday,eurovision tv, na You Tube posebno na eurovision channelu u okviru istog sajta.

Agilni

pre 12 godina

Najvise me nervira ovo kao Gruzija cini mi se kada jos ubace neki rep.
Nadam se da takva pesma nikada nece pobediti na Evroviziji.
(Smeker, 11. maj 2011 08:39)

Po meni je gruzijska pesma jako dobra i nadam se da će u skorije vreme neka takva i pobediti. Na žalost, taj rep segment ju je upropastio i tu si potpuno u pravu. Bez toga bi bila skoro savršena.

Nina nas je prezentovala onako kako bi svako normalan voleo, a ne sa nekim patetikama i izopaščenošću, kako je bilo prethodnih godina. Mislim da se svakim danom stvara sve pozitivnija atmosfera oko nje i da ima sve veće šanse za visok plasman kako se finale bliži. Razbila je tremu, pa očekujem da će pevanje (posebno strofa) biti na još višem nivou.

matko

pre 12 godina

@AlexP
Iako si muzicar a Nina ti je dosadna, ipak mora da ti kazem, da svet gledas iskljucivo sa svojih pozicija a ne mozes ni da zamislis kako ga vidi neko mladji od tebe! Pa nista se nije zavrsilo osamdesetih osim mozda tvoje mladosti! Stavi se u poziciju "dvadeset godina kasnije" pa ces videti da i danas ima lepih i nedosadnih stvari da ima zelje da se postane slavan da ima radosti

Boki

pre 12 godina

Slusam i sviram totlano drugu vrstu muzike, ali mislim da je Nina mozda juce bila najbolji izvodjac u onoj smehotresnoj Evroviziji.
Sta smo sve mogli da vidimo i ko zna sta nas tek ceka, sve vishe se obraca paznja na scenski nastup-neke go go igrace/ce, bacace i gutace vatre i ostale cirkuske nakaze a sve manje na pevanje i kvalitet samih pesama.
Primetno je prosto utrkivanje za pevanje na engleskom jeziku, svaka druga treca rec je You, You, I, You... :-Q
Nina je malko falsirala u pojeidnim trenucima zbog treme, posebno u uvodu pesme za koji mislim da nije prilagodjen njenom glasu, ali u principu je otpevala prilicno kvalitetno, posebno u refrenu,a sve nedostatke je nadomestila svojim prelepim osmehom.
A Aca Lukas?!? Uz sve postovanje njega kao bivseg klavijaturiste Viktorije i za njegovo muzicko znanje-sta reci o njegovim GRCKIM kradjama, kad se zna da je covek prepavao-UKRAO vishe od pola svojih hitova!?

Milan

pre 12 godina

@ranko - Te zemlje koje ne učestvuju u kvalifikacijama su "stubovi Evrope" i bilo koje evropsko takmičenje je nezamislivo bez njih! Osim što su osnivači ovog festivala i najveći sponzori, to su velike i mnogoljudne zemlje čije kulture predstavljaju osnovu moderne evropske kulture, a njihovi jezici se govore u celom svetu. I ima još i 1001 razlog zašto one zaslužuju da uvek budu prisutne u finalu "Pesme Evrovizije"...

branko

pre 12 godina

@ranko
Ovi ne nastupaju u kvalifikacija jer finansijski drže u životu ovaj Eurosong pa im se tako daje vajld karta jer bi inače ispadali u kvalifikacijama. Eto zato ...

kole

pre 12 godina

Bravo Nina, iako ne ludujem za ovakvim manifestacijama, ona je jedna od malobrojnih koja zna da peva, a i ovako se predstavlja svoja zemlja.
I da, zaista ima smisla jedino kad se peva na svom jeziku.
Pogledajte onu glupost od hrvatske pesme.

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

@ Zar neko prati ovo takmicenje?
(Vladimir, 11. maj 2011 00:33)... bato, pogresio si rubriku, hajde izadji odavede molim te... nego da te pitam nesto, odakle ti info da je uopste bilo kakvo takmicenje, da nisi mozda sanjao ili su to domace biljke (doma svoga - Bora Corba) pomogle da postanes vidovid u stanju halucinacije? hajde setaj molim te...

Aleksandar

pre 12 godina

Nina je sinoc zaista bila "carobnica". Samouverena na sceni, nastup sveden, jednostavan i efektan bez svemirskih brodova, krstarica i ostalih cuda tehnike na sceni. Ono sto ce biti Ninin joker u finalu i zbog cega mislim da ce proci mnogo bolje nego sto joj kladionice predvidjaju to sto njena pesma moze da spoji ukus publike (bas zato sto "lici" na neku reklamu jer je tu istu potpisala K. Kovac a poenta reklame je da privuce paznju ljudi, zar ne? A vidim da su je svi zapamtili) i ukus zirija jer za razliku od prologodisnje Bregoviceve pesme ova pesma ne prevrce stomak muzicki obrazovanih ljudi. Tako da ocekujem po neki poen od vecine zemalja (pogotovo zapadnih). Evo, proslogodisnja pobednica Lena je odusevljena nasom pesmom, onda cuvena nemacka pevacica Nena je ishvalila Nininu pesmu u nekoj emisiji a vidim da ljudi javljaju da su i u toku sinocnjeg prenosa na nacionalnim televizijama komentatori imali lepe komentare za Ninu. U svakom slucaju finale ce biti vrlo zanimljivo :) a pozicija nam je odlicna - nastupamo kao 24-ti!

Gledateljka

pre 12 godina

Nina i devojke svaka cast. Divan glas, harizmaticne devojke, skromno. Drzimo Vam palceve. Kao sto je neko vec napisao pesma evrovizije bez komentara PR RTS-a Duske, prosto osvezavajuce, divno, i za ubuduce preporucljivo. Ova komentatorka suvise iritira, a o "lepom ponasanju" da i ne govorimo. Koje ona uopste? Komentari iz naseg studija sasvim dovoljni.

Lik

pre 12 godina

Naša devojka je predivna...ali ipak...reklama za prašak za veš s jedne strane i pesma onog Grčkog Boga s druge strane...mislim.......

novosadjanin

pre 12 godina

iskreno i objektivno, nasa pesma zajedno sa jos mozda 2 ili 3 su bile jedine pesme u kojima je izvodjac znao i da peva i nije zvucalo useparajuci kao kod nekih. Ne znam zasto su poceli svi da salju izvodjace koji uzasno zvuce

reptil

pre 12 godina

a ovi nasi shabani sto pljuju ovu predivnu devojku i njenu pesmu,sve su to vrsni majstori harmonije i kontrapunkta.nego,u subotu umesti nine vi okrenite grand,tamo je vas teren.go nina go.

vlado

pre 12 godina

citav paket koji nam j eprezentovala Nina je odlican i primeran mestu i vremenu...svidja mi se ovo novo nase lice....licno sam jako zadovoljan,nije bitno na kom se jeziku peva,od pesme evrovizije u usima preko citavog leta,ili godine ostaje najcesce samo melodija,a mislim da ova pesma to ima,podize raspolozenje i to je bitno...
hteo bih da dodam,nakon 4 godine su i austrijanci u izboru,imaju jako dobru pesmu,cura je iz Tirola,sa super glasom,skromna,lepo vaspitana...glasacu posle Nine i za nju!!

Marko

pre 12 godina

Neko je već rekao i ja se slažem sa tim: jedna od boljih stvari sinoć je bila ta što se glas komentatorke izgubio u masi Esprit Arene. Kako je lepše slušati neopterećenog i neprepotentnog komentatora/komentatorku.

Smeker

pre 12 godina

I u Nemackoj je dobila SAMO KOMPLIMENTE. Nasa pesma je favorit svih ovdasnjih cenjenih muzickih komentatora. Svi su napomenuli da je najcudnije kako Srbija eto nikako ne odustaje od maternjeg jezika a ipak vec par godina odlicno prolazi ! U svakom slucaju predvidja se plasman u prvih 10...
(Milica, 11. maj 2011 00:24)

Pa pevanje na maternjem bi i trebalo da bude poenta Evovizije.
Ja bas volim sto smo jedna od jos retkih zemalja koje ne pevaju na engleskom.

Evo i Hrvati ove godine pokleknuse i zapevase na engleskom. Blam za njih pored toliko dobrih muzicara tamo.

Najvise me nervira ovo kao Gruzija cini mi se kada jos ubace neki rep.
Nadam se da takva pesma nikada nece pobediti na Evroviziji.

Zabranio bih učešće svakom ko ne peva na svom jeziku!

pre 12 godina

Džaba sve kad se već priča da je predstavnik Velike Britanije iz Bosne&Hercegovine favorit.
Da li je to satisfakcija za ono što će Mile Dodik da uradi?

Lepa Najlepša

pre 12 godina

Mnogo mi se dopala Nina sinoć. I mnogo je to lepše zvučalo nego svih ovih prethodnih dana kod nas . Devojka mnogo bolje zvuči uživo ! Bravo za nju i napred!

Marchelius

pre 12 godina

Ne volim Evroviziju i slicne gluposti, ali nasi stvarno deluju ok. Ono sto sam cuo od pesama i sto mi se svidelo je definitivno Gruzija. Naravno, takve stvari ce sigurno zaobici nase radio stanice, jer to nije u duhu nase zaostale urbane sredine...

milan

pre 12 godina

Nemora svako biti odusvljen, mada imam osecaj da su komentarisali i oni koji nisu ni gledali ESC prvo polufinale ali notorno pljuju po svemu svome. Meni se pesma svidja vise nego kada je pevala u BG, bina i scena je bila super i u finalu ce biti sigurno sve jos bolje.
Drzimo ti placeve Nina, tebi i tvojim koleginicama za subotu.

Eon

pre 12 godina

Ovi što im pesma zvuči kao reklama za prašak verovatno bi najviše odgovaralo da nas je i ove godine predstavljao Milan Stanković....to bi im se sigurno dopalo.

OMG

pre 12 godina

Zar neko prati ovo takmicenje?
(Vladimir, 11. maj 2011 00:33)

A zasto neko ko ne prati ima potrebe da cita i komentarise?????

Nina, odlicna si! Srecno u finalu!

Muuuu

pre 12 godina

ova nasa... Ali sto ima glupu frizuru... Pobogu, pusti tu kosu malo da raste devojko i nemoj da se farbas.
(Mmmmm, 11. maj 2011 00:49)
hahahahahaha...pa da da liči na Cecu. A da stavi i silikonske lubenice? Lobotomija, pod obavezno.

JS

pre 12 godina

Nadam se da ce nasa dijaspora podzati Ninu i u finalu 14.maja 2011 glasajuci za broj 24 u finalu. Glasaju sve zemlje ucesnice u finalu.

srbijasine

pre 12 godina

Otisao sam da vidim kvote za kladjenje na Britanskim kladionicama. Nisam mogao da verujem da onom Francuzu koji peva neku operu daju ubedljivo najvece sanse!! Ne bi me cudilo da je vec odluceno ko ce biti prvi.

Maja

pre 12 godina

Susjedi čestitam na kvalifikaciji Nina je stvarno bila čarobna, vesela pjesma retro stil, svidjela mi se jako. Našu predstavnicu nebi komentirala, puno sreće u finalu. Pozdrav iz Rijeke!

helen

pre 12 godina

Drago mi je zbog nje sto se plasirala u finale.Ima dobar glas. Nina i devojke su mi bas bile slatke! Retro look na dobar nacin. Mnogo srece u finalu, zelim im sve najbolje!

Ivan

pre 12 godina

E najvise me nerviraju oni strucnjaci koji stalno pljuju po Evroviziji, a ocigledno je svake godine gledaju. Da je bas toliko lose takmicenje, ne bi opstalo toliko godina. Sta neko ocekuje? Da to bude takmicenje filharmonija? Pa medju toliko zemalja sigurno ce u finalu biti bar nekoliko numera koje ce biti slusane. Lepo je zabaviti se, pevati, imati pozitivnu energiju, a to je ESC, a takva je i nasa Nina. Ove godine imamo simpa devojku, koja ostavlja sjajan utisak o zemlji koju predstavlja. Samo napred, Nina!!!

Lola,Lozana

pre 12 godina

Bio sam skeptican ali me je devojka veceras kupila.Obzirom da nema iskustva sa nekih velikih pevackih desavanja i takmicenja,veceras je pokazala kako se peva i igra.Lep,sveden nastup,sa ukusom,ona sarmantna,devojke je izuzetno dobro prate!Bravo! Inace Lena,proslogodisnja pobednica na svajcarskoj televiziji je rekla da je Nina,predstavnica Srbije za nju najbolja!E sad,neki kazu da je to zbog bivseg decka beogradjanina ali svaka cast! Nina glasamo te ne samo mi Srbi u Svajcarskoj vec i drugi.Bravo za Anu Rossineli,svajcarsku predstavnicu,odlicna je bila,glasajte vi iz Srbije za nju!

Djo

pre 12 godina

Nina je bilo solidna sinoc, realno gledano - nasa pesma je u top 3 sinocnjeg polufinala. Potkrao se pokoji fals, ali sve u svemu dobro, i dalje je dobro sluzi falseto, samo nek se popravi disanje i na konju smo... I kako rece neki filozof, genije ne postoji ako je sam; covek je genije samo kad je okruzen drugim ljudima... :) Dakle Nina, poboljsaj se jos malo, pa da budes genijalna :)))

Dejan

pre 12 godina

Iako ne mogu da uhvatim reci, refren je prilicno pevljiv, onako bas u fazonu K2. Mislim da su najoriginalniji bili Islandjani, kao neki bend s pocetka 60' i Finac kao solista. Madjarska pesma je nezanimljiva, kao i hrvatska a litvnaska balada je bez veze. Trebali su uci Norvezani i Turci, koji su pre par godina imali solidan uspeh sa rok pesmom onih klinaca a i imaju dijasporu. To me cudi. U svakom slucaju, cestitke za Ninu. i Srecno u finalu!!! Zivela Srbija.

coa kaslu šakpra

pre 12 godina

@gradjanin
pa čuj, kad je neko učestalo na belom prašku, a uz to i na svakodnevnim dozama teheranskog melosa, sasvim očekivano je da mu ova stvar zvuči kao reklama za prašak..

AlexP

pre 12 godina

Pesma Evrovizije je prestala da ima koliko toliko dobre pesme jos krajem osamdesetih godina. Kad ne bi bilo vizuelnog dozivljaja, tj. ako bih slusao celu manifestaciju na radiju, zaspao bih posle trece pesme. Muzicar sam i znam sta govorim. Ninin nastup i pevanje mi se dopalo ali je pesma jako dosadna (ne tvrdim da je muzicki slaba, ali je dosadna). Generalno gledano, pop muzika je u celom svetu otisla u persun. Muzicka industrija je prezasicena i totalno komercijalizovana, kao uostalom i celi svet u svakom pogledu.

Nina

pre 12 godina

Ne zivim u Europi pa nisam ni bila u mogucnosti videti sve takmicare koji kako kazete su katastrofalni.Pogledala sam ovaj klip i pesma mi se apsolutno nesvidja,tipa tra,la,la vise nije ni za tinejdzere nego penzionere kojima se vec sve svidja.Neznam da li pratite American Idol ali tamo deca obaraju s nogu kako pevaju,naspram njih ovo zvuci isuvise naivno.

Stefan

pre 12 godina

Bravo NINA! :))) Idemo u top10! :) Odusevila me Grcka pesma, onaj melos i prelaz iz jedne u drugu vrstu muzike, Madjarica je isto dobra...
Otprilike prve 10 pesme bi trebale da budu, mozda promasim redosled, najvise se bunim izmedju prve cetri na listi...
1-Francuska
2-Svedska
3-BiH
4-Estonija(preslatka Estonka :) )
5-UK
6-Nemacka i Lena :)
7-Grcka
8-Madjarska
9-Azerbejdzan
10-SRBIJA

S.Goran

pre 12 godina

Drago mi je da smo prosli,ali i ocekivano jer zaista i drugi nisu nista specijalno.Mislim da u finalu pobedjuju Britanci,za njih nastupa grupa "Blue",koja je svetski popularna bila pre 10 godina,i zaista su dobri.

Eurovizionista sa iskustvom

pre 12 godina

Nastup je bio bolji nego kad se plasirala u Srbiji ali je imala tremu,pesma ovoga puta nije dobro ispevana.
Ne znam dali ce ovo sto pisem da bude primeceno ali gledalo je nas 12 fanova,ovde u Francuskoj i evo u cemu se svi slazemo:

1.Prava stvar je sto su izbacili onu dvojicu obucenih u odela sto kao sviraju pored,da se moze trebalo je umesto njih dve zenske da sviraju + ove 3 sto igraju + Nina kao izvodjac.
2. Jos jedna dobra stvar je poboljsano kretanje ovih triju sto igraju,bez greske,osvojile su scenu,trckarale okolo,pridruzila im se i Nina i nije ostala zalepljena za mikrofon medjutim u momentu kada im se pridruzila doslo je do male neartikulisanosti u pokretima,da se bolje uvezba.
3.Nina je mogla umesto belih carapa da ima neke carape koje su i same sve sarene,umesto crno-belih mindjusa da ubaci mindjuse u boji jer sve je u boji tako da ona samo ostaje nekako previse crno-bela te se ne uklapa u kompoziciju,moze neki cuperak cak u njenoj kosi da se ofarba u plavo-zeleo-ljubicasto.
4.Stajling igracica je dobar,napuciti pundje malo vislje(pogledati kako je nekada izgledala Olivija Njutn-Dzon sa Travoltom ili Oliveru Katarinu dok peva Shu-Shumadijo) a moze i malo sveziji primer- Ejmi Vajnhaus!
5. Scena je uzasno prazna,ubaciti nesto sto je iz te epohe,ne znam,plastiku neku,komad namestaja bilo bi teze ali videti sta Nemci mogu da nam daju za finale.
6.Pozadina, nije lose ali moze bolje,krugovi,ok ali pesma se zove Caroban,ovako se insistira na epohi ali ne i na tekstu pesme,moze se iskombinovati neka "carolija" ma makar bio to i Miki-Maus koji na kraju pokretom palice izbaci zvezdanu prasinu,ne znam dali je moguce da se uradi za tako kratko vreme,ako ne-ubaciti slike visokih stikli nacrtanih kao u crtacima(nesto nalik stilu Pink-Pantera) i nekadasnje frizure(glave sa frizurama) i slicno.
7. Pevati i igrati bez imalo treme i uz OSMEH ko sto radi Nina,takodje osmesi na licima igracica,nek se zaista stekne utisak da se ludo zabavljaju dok pevaju i igraju,vazno da su prosle u finale,nista drugo nije vazno,3 minuta su u pitanju,dakle maksimalno ispuniti scenu sa sto vise trckaranja i igre a na kraju zavrsiti tako sto ce tri igracice okruziti Ninu ,svaka sa jedne strane i naciniti dubok poklon prema Nini sa rukama podignutim uvis,kao neki"haug" pozdrav uz treperenje prstiju dok ona(Nina)zavrsava sa rukama podignutim uvis sa stisnutim pesnicama.

Eto,ovo je pisalo nas 5 koji smo ostali,medju nama :jedan stilista,dva dizajnera,jedan muzicar i jedan programer,28-37 godina i svi gay:)

gradjanin

pre 12 godina

Neko rece, pesma je kao reklama za deterdzent. Pa cela pesma Evrovizije je kao EPP. Tako da je nasa pesma odlicna. Vesela i sarena, reci nisu ni bitne kada ih niko i ne razume. Dosad smo prodavali pesmu komsijama. Hajde sada da prodamo ovaj deterdzent Evropi.

Go!

pre 12 godina

Pesma mi se nije dopadala (tacnije, bila mi je "nit' smrdi, nit' mirise" - sto je ipak napredak od cisto "smrdi" iz prethodne dve godine), ali kada sam je odslusala u kontekstu prvog polufinala, jednostavno je bila medju boljima u odnosu na ostale pesme, od kojih su mnoge bile katastrofalne.
Izvela ju je sjajno, izgledaju preslatko, mene je pridobila:)

S.

pre 12 godina

Albanija ispala ali uzela KOSOVO...
(ANA, 10. maj 2011 23:40)
???
Sta ovaj komentar radi ovde ?
Nisam gledala prenos, odladala sam samo video - clip. Lepo, retro, a ipak osvezavajuce.
Srecno u finalu, Nina!

Milica

pre 12 godina

I u Nemackoj je dobila SAMO KOMPLIMENTE. Nasa pesma je favorit svih ovdasnjih cenjenih muzickih komentatora. Svi su napomenuli da je najcudnije kako Srbija eto nikako ne odustaje od maternjeg jezika a ipak vec par godina odlicno prolazi ! U svakom slucaju predvidja se plasman u prvih 10...

aa

pre 12 godina

Svidja mi se sto smo jedni od retkih koji se drze tradicije da izvode numeru na svom jeziku.
Nina odlicna, zasluzeno ide u finale. Svaka cast!

Deki

pre 12 godina

Ne Nina, ti si bila čarobna večeras. U moru onog neukusa (osim možda 2-3 pesme) ovo je bilo pravo osveženje. Otpevano bez greške, sa vrlo malo treme, savršeno!

Стипе Месић

pre 12 godina

А лијепо сам вам поведал да отпјева Danke Deutschland...е,а сад бумо пјевали Даворике Дајке

Blanusha

pre 12 godina

Lepo je sto je prosla i zaista joj zelim puno uspeha...
Medjutim, nije mi jasno zasto sam uopste i gledao. Valjda mi je interensantno da vidim zastave i predstavnike, ali je stvarno uzas. Jednu jedinu dobru pesmu nisam mogao da cujem, i imam utisak da je iz godine u godinu, sve gore i gore. Mislim da ovo moze biti zaista lepo takmicenje sa super pesmama, pogotovo ako se uzme u obzir para koja se tu okrece. Stvarno mi nije jasno o cemu se radi...
Inace, Nemcima svaka cast za binu, efekte i sve ostalo...nisu napravili cirkus kao Rusi onda...

Mira

pre 12 godina

Nina sjajno peva, a i pesma je odlicna. Jedino sto mislim da treba poboljsati, to je odevanje. Devojka je jako lepa, ali ova sarena haljina, bele hulahopke - mozda je neko ocenio da se to slaze sa pesmom, ali bas je neukusno, nekako cirkuski.

Stefan

pre 12 godina

Pošteno, bila je jedna od najboljih, muzički gledano... Prateći vokali su bili u rangu onih sa 'Dark side of the Moon' od Pink Floyd-a, dok su ostali više zvučili kao neki amateri...mislim da imamo dobre šanse, pu pu pu, da je ne ureknem! :P

Belly

pre 12 godina

U poslednjih nedelju dana svi komentari vezani za nas ovogodisnji nastup na Evroviziji bili su uglavnom negativni. Poput onog - "Ma necemo proci ni polufinale!"

HA!

olja

pre 12 godina

e owakooooooooooooooo....pesma je blago receno katastrofaaaaaaaaa...al dobro,ipak smo prosli u finalee,sto je na kraju i najwaznijeeeeeeeeee :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD....nastup je bio fenomenalan,sto bi se reklo swetski kao i haljina i swe to,i ona je slatka...ali pesma...bozeeeeeeee XD..pozz i srecno u finalu...bicemo ispod 12 mesta,garant!!!!!!!!!!!!!!!

Ortodoks

pre 12 godina

Bravo za Ninu! Sitne stvari cine zivot srecnim. Vesela pesmica, puna zivota i radosti, u stvari kakvi i jesmo :-). Zivela Srbija! Srbija je vecna!

LazaBG

pre 12 godina

Svaka cast Nina, lepu si sliku poslala o Srbiji u ostatak Evrope veceras! Ja se ovde u Engleskoj istrosih na glasanje za Ninu, ali vredelo je! :))
BBC komentatorima se vrlo dopala numera i Ninin nastup (za razliku od Hrvatskog nastupa, gde im se samo dopao madjionicar), i mislim da je sve u svemu bio dobar izbor poveriti komponovanje sestrama Kovac. Nisam siguran da li je i pobeda moguca, jer koliko citam nije se dovoljno lobiralo, ali nista nije nemoguce!
U svakom slucaju hvala ti Nina, i sve cestitke! Srecno u finalu, a ja ima da posaljem SMS podsetnik svima u mom imeniku ovde u Engleskoj da glasaju za Srbiju u subotu.

Nataša

pre 12 godina

Čestitam Nini! Imponovalo mi je kako je nastup bio stilski umeren a ne onako kičerski "napucan" sa vatrometima, duvačima vatre, i svim i svačim što nema veze sa muzikom.

Orfej

pre 12 godina

Iako je jedan nas estradni umetnik napomenuo kako ga nasa pesma potseca na reklamu za prasak, prosli smo i to to jakom polufinalu. Bravo Nina.Mislim da su Turska i Norveska zasluzili finale pre nego Island i Finska.

LazaBG

pre 12 godina

Svaka cast Nina, lepu si sliku poslala o Srbiji u ostatak Evrope veceras! Ja se ovde u Engleskoj istrosih na glasanje za Ninu, ali vredelo je! :))
BBC komentatorima se vrlo dopala numera i Ninin nastup (za razliku od Hrvatskog nastupa, gde im se samo dopao madjionicar), i mislim da je sve u svemu bio dobar izbor poveriti komponovanje sestrama Kovac. Nisam siguran da li je i pobeda moguca, jer koliko citam nije se dovoljno lobiralo, ali nista nije nemoguce!
U svakom slucaju hvala ti Nina, i sve cestitke! Srecno u finalu, a ja ima da posaljem SMS podsetnik svima u mom imeniku ovde u Engleskoj da glasaju za Srbiju u subotu.

Ortodoks

pre 12 godina

Bravo za Ninu! Sitne stvari cine zivot srecnim. Vesela pesmica, puna zivota i radosti, u stvari kakvi i jesmo :-). Zivela Srbija! Srbija je vecna!

Stefan

pre 12 godina

Pošteno, bila je jedna od najboljih, muzički gledano... Prateći vokali su bili u rangu onih sa 'Dark side of the Moon' od Pink Floyd-a, dok su ostali više zvučili kao neki amateri...mislim da imamo dobre šanse, pu pu pu, da je ne ureknem! :P

Maja

pre 12 godina

Susjedi čestitam na kvalifikaciji Nina je stvarno bila čarobna, vesela pjesma retro stil, svidjela mi se jako. Našu predstavnicu nebi komentirala, puno sreće u finalu. Pozdrav iz Rijeke!

Nataša

pre 12 godina

Čestitam Nini! Imponovalo mi je kako je nastup bio stilski umeren a ne onako kičerski "napucan" sa vatrometima, duvačima vatre, i svim i svačim što nema veze sa muzikom.

Milica

pre 12 godina

I u Nemackoj je dobila SAMO KOMPLIMENTE. Nasa pesma je favorit svih ovdasnjih cenjenih muzickih komentatora. Svi su napomenuli da je najcudnije kako Srbija eto nikako ne odustaje od maternjeg jezika a ipak vec par godina odlicno prolazi ! U svakom slucaju predvidja se plasman u prvih 10...

aa

pre 12 godina

Svidja mi se sto smo jedni od retkih koji se drze tradicije da izvode numeru na svom jeziku.
Nina odlicna, zasluzeno ide u finale. Svaka cast!

Go!

pre 12 godina

Pesma mi se nije dopadala (tacnije, bila mi je "nit' smrdi, nit' mirise" - sto je ipak napredak od cisto "smrdi" iz prethodne dve godine), ali kada sam je odslusala u kontekstu prvog polufinala, jednostavno je bila medju boljima u odnosu na ostale pesme, od kojih su mnoge bile katastrofalne.
Izvela ju je sjajno, izgledaju preslatko, mene je pridobila:)

Deki

pre 12 godina

Ne Nina, ti si bila čarobna večeras. U moru onog neukusa (osim možda 2-3 pesme) ovo je bilo pravo osveženje. Otpevano bez greške, sa vrlo malo treme, savršeno!

Belly

pre 12 godina

U poslednjih nedelju dana svi komentari vezani za nas ovogodisnji nastup na Evroviziji bili su uglavnom negativni. Poput onog - "Ma necemo proci ni polufinale!"

HA!

gradjanin

pre 12 godina

Neko rece, pesma je kao reklama za deterdzent. Pa cela pesma Evrovizije je kao EPP. Tako da je nasa pesma odlicna. Vesela i sarena, reci nisu ni bitne kada ih niko i ne razume. Dosad smo prodavali pesmu komsijama. Hajde sada da prodamo ovaj deterdzent Evropi.

S.

pre 12 godina

Albanija ispala ali uzela KOSOVO...
(ANA, 10. maj 2011 23:40)
???
Sta ovaj komentar radi ovde ?
Nisam gledala prenos, odladala sam samo video - clip. Lepo, retro, a ipak osvezavajuce.
Srecno u finalu, Nina!

Lola,Lozana

pre 12 godina

Bio sam skeptican ali me je devojka veceras kupila.Obzirom da nema iskustva sa nekih velikih pevackih desavanja i takmicenja,veceras je pokazala kako se peva i igra.Lep,sveden nastup,sa ukusom,ona sarmantna,devojke je izuzetno dobro prate!Bravo! Inace Lena,proslogodisnja pobednica na svajcarskoj televiziji je rekla da je Nina,predstavnica Srbije za nju najbolja!E sad,neki kazu da je to zbog bivseg decka beogradjanina ali svaka cast! Nina glasamo te ne samo mi Srbi u Svajcarskoj vec i drugi.Bravo za Anu Rossineli,svajcarsku predstavnicu,odlicna je bila,glasajte vi iz Srbije za nju!

coa kaslu šakpra

pre 12 godina

@gradjanin
pa čuj, kad je neko učestalo na belom prašku, a uz to i na svakodnevnim dozama teheranskog melosa, sasvim očekivano je da mu ova stvar zvuči kao reklama za prašak..

Orfej

pre 12 godina

Iako je jedan nas estradni umetnik napomenuo kako ga nasa pesma potseca na reklamu za prasak, prosli smo i to to jakom polufinalu. Bravo Nina.Mislim da su Turska i Norveska zasluzili finale pre nego Island i Finska.

helen

pre 12 godina

Drago mi je zbog nje sto se plasirala u finale.Ima dobar glas. Nina i devojke su mi bas bile slatke! Retro look na dobar nacin. Mnogo srece u finalu, zelim im sve najbolje!

Blanusha

pre 12 godina

Lepo je sto je prosla i zaista joj zelim puno uspeha...
Medjutim, nije mi jasno zasto sam uopste i gledao. Valjda mi je interensantno da vidim zastave i predstavnike, ali je stvarno uzas. Jednu jedinu dobru pesmu nisam mogao da cujem, i imam utisak da je iz godine u godinu, sve gore i gore. Mislim da ovo moze biti zaista lepo takmicenje sa super pesmama, pogotovo ako se uzme u obzir para koja se tu okrece. Stvarno mi nije jasno o cemu se radi...
Inace, Nemcima svaka cast za binu, efekte i sve ostalo...nisu napravili cirkus kao Rusi onda...

Ivan

pre 12 godina

E najvise me nerviraju oni strucnjaci koji stalno pljuju po Evroviziji, a ocigledno je svake godine gledaju. Da je bas toliko lose takmicenje, ne bi opstalo toliko godina. Sta neko ocekuje? Da to bude takmicenje filharmonija? Pa medju toliko zemalja sigurno ce u finalu biti bar nekoliko numera koje ce biti slusane. Lepo je zabaviti se, pevati, imati pozitivnu energiju, a to je ESC, a takva je i nasa Nina. Ove godine imamo simpa devojku, koja ostavlja sjajan utisak o zemlji koju predstavlja. Samo napred, Nina!!!

Muuuu

pre 12 godina

ova nasa... Ali sto ima glupu frizuru... Pobogu, pusti tu kosu malo da raste devojko i nemoj da se farbas.
(Mmmmm, 11. maj 2011 00:49)
hahahahahaha...pa da da liči na Cecu. A da stavi i silikonske lubenice? Lobotomija, pod obavezno.

Eurovizionista sa iskustvom

pre 12 godina

Nastup je bio bolji nego kad se plasirala u Srbiji ali je imala tremu,pesma ovoga puta nije dobro ispevana.
Ne znam dali ce ovo sto pisem da bude primeceno ali gledalo je nas 12 fanova,ovde u Francuskoj i evo u cemu se svi slazemo:

1.Prava stvar je sto su izbacili onu dvojicu obucenih u odela sto kao sviraju pored,da se moze trebalo je umesto njih dve zenske da sviraju + ove 3 sto igraju + Nina kao izvodjac.
2. Jos jedna dobra stvar je poboljsano kretanje ovih triju sto igraju,bez greske,osvojile su scenu,trckarale okolo,pridruzila im se i Nina i nije ostala zalepljena za mikrofon medjutim u momentu kada im se pridruzila doslo je do male neartikulisanosti u pokretima,da se bolje uvezba.
3.Nina je mogla umesto belih carapa da ima neke carape koje su i same sve sarene,umesto crno-belih mindjusa da ubaci mindjuse u boji jer sve je u boji tako da ona samo ostaje nekako previse crno-bela te se ne uklapa u kompoziciju,moze neki cuperak cak u njenoj kosi da se ofarba u plavo-zeleo-ljubicasto.
4.Stajling igracica je dobar,napuciti pundje malo vislje(pogledati kako je nekada izgledala Olivija Njutn-Dzon sa Travoltom ili Oliveru Katarinu dok peva Shu-Shumadijo) a moze i malo sveziji primer- Ejmi Vajnhaus!
5. Scena je uzasno prazna,ubaciti nesto sto je iz te epohe,ne znam,plastiku neku,komad namestaja bilo bi teze ali videti sta Nemci mogu da nam daju za finale.
6.Pozadina, nije lose ali moze bolje,krugovi,ok ali pesma se zove Caroban,ovako se insistira na epohi ali ne i na tekstu pesme,moze se iskombinovati neka "carolija" ma makar bio to i Miki-Maus koji na kraju pokretom palice izbaci zvezdanu prasinu,ne znam dali je moguce da se uradi za tako kratko vreme,ako ne-ubaciti slike visokih stikli nacrtanih kao u crtacima(nesto nalik stilu Pink-Pantera) i nekadasnje frizure(glave sa frizurama) i slicno.
7. Pevati i igrati bez imalo treme i uz OSMEH ko sto radi Nina,takodje osmesi na licima igracica,nek se zaista stekne utisak da se ludo zabavljaju dok pevaju i igraju,vazno da su prosle u finale,nista drugo nije vazno,3 minuta su u pitanju,dakle maksimalno ispuniti scenu sa sto vise trckaranja i igre a na kraju zavrsiti tako sto ce tri igracice okruziti Ninu ,svaka sa jedne strane i naciniti dubok poklon prema Nini sa rukama podignutim uvis,kao neki"haug" pozdrav uz treperenje prstiju dok ona(Nina)zavrsava sa rukama podignutim uvis sa stisnutim pesnicama.

Eto,ovo je pisalo nas 5 koji smo ostali,medju nama :jedan stilista,dva dizajnera,jedan muzicar i jedan programer,28-37 godina i svi gay:)

OMG

pre 12 godina

Zar neko prati ovo takmicenje?
(Vladimir, 11. maj 2011 00:33)

A zasto neko ko ne prati ima potrebe da cita i komentarise?????

Nina, odlicna si! Srecno u finalu!

reptil

pre 12 godina

a ovi nasi shabani sto pljuju ovu predivnu devojku i njenu pesmu,sve su to vrsni majstori harmonije i kontrapunkta.nego,u subotu umesti nine vi okrenite grand,tamo je vas teren.go nina go.

Djo

pre 12 godina

Nina je bilo solidna sinoc, realno gledano - nasa pesma je u top 3 sinocnjeg polufinala. Potkrao se pokoji fals, ali sve u svemu dobro, i dalje je dobro sluzi falseto, samo nek se popravi disanje i na konju smo... I kako rece neki filozof, genije ne postoji ako je sam; covek je genije samo kad je okruzen drugim ljudima... :) Dakle Nina, poboljsaj se jos malo, pa da budes genijalna :)))

Eon

pre 12 godina

Ovi što im pesma zvuči kao reklama za prašak verovatno bi najviše odgovaralo da nas je i ove godine predstavljao Milan Stanković....to bi im se sigurno dopalo.

Marko

pre 12 godina

Neko je već rekao i ja se slažem sa tim: jedna od boljih stvari sinoć je bila ta što se glas komentatorke izgubio u masi Esprit Arene. Kako je lepše slušati neopterećenog i neprepotentnog komentatora/komentatorku.

Стипе Месић

pre 12 godina

А лијепо сам вам поведал да отпјева Danke Deutschland...е,а сад бумо пјевали Даворике Дајке

Smeker

pre 12 godina

I u Nemackoj je dobila SAMO KOMPLIMENTE. Nasa pesma je favorit svih ovdasnjih cenjenih muzickih komentatora. Svi su napomenuli da je najcudnije kako Srbija eto nikako ne odustaje od maternjeg jezika a ipak vec par godina odlicno prolazi ! U svakom slucaju predvidja se plasman u prvih 10...
(Milica, 11. maj 2011 00:24)

Pa pevanje na maternjem bi i trebalo da bude poenta Evovizije.
Ja bas volim sto smo jedna od jos retkih zemalja koje ne pevaju na engleskom.

Evo i Hrvati ove godine pokleknuse i zapevase na engleskom. Blam za njih pored toliko dobrih muzicara tamo.

Najvise me nervira ovo kao Gruzija cini mi se kada jos ubace neki rep.
Nadam se da takva pesma nikada nece pobediti na Evroviziji.

srbijasine

pre 12 godina

Otisao sam da vidim kvote za kladjenje na Britanskim kladionicama. Nisam mogao da verujem da onom Francuzu koji peva neku operu daju ubedljivo najvece sanse!! Ne bi me cudilo da je vec odluceno ko ce biti prvi.

Lepa Najlepša

pre 12 godina

Mnogo mi se dopala Nina sinoć. I mnogo je to lepše zvučalo nego svih ovih prethodnih dana kod nas . Devojka mnogo bolje zvuči uživo ! Bravo za nju i napred!

milan

pre 12 godina

Nemora svako biti odusvljen, mada imam osecaj da su komentarisali i oni koji nisu ni gledali ESC prvo polufinale ali notorno pljuju po svemu svome. Meni se pesma svidja vise nego kada je pevala u BG, bina i scena je bila super i u finalu ce biti sigurno sve jos bolje.
Drzimo ti placeve Nina, tebi i tvojim koleginicama za subotu.

JS

pre 12 godina

Nadam se da ce nasa dijaspora podzati Ninu i u finalu 14.maja 2011 glasajuci za broj 24 u finalu. Glasaju sve zemlje ucesnice u finalu.

novosadjanin

pre 12 godina

iskreno i objektivno, nasa pesma zajedno sa jos mozda 2 ili 3 su bile jedine pesme u kojima je izvodjac znao i da peva i nije zvucalo useparajuci kao kod nekih. Ne znam zasto su poceli svi da salju izvodjace koji uzasno zvuce

AlexP

pre 12 godina

Pesma Evrovizije je prestala da ima koliko toliko dobre pesme jos krajem osamdesetih godina. Kad ne bi bilo vizuelnog dozivljaja, tj. ako bih slusao celu manifestaciju na radiju, zaspao bih posle trece pesme. Muzicar sam i znam sta govorim. Ninin nastup i pevanje mi se dopalo ali je pesma jako dosadna (ne tvrdim da je muzicki slaba, ali je dosadna). Generalno gledano, pop muzika je u celom svetu otisla u persun. Muzicka industrija je prezasicena i totalno komercijalizovana, kao uostalom i celi svet u svakom pogledu.

Aleksandar

pre 12 godina

Nina je sinoc zaista bila "carobnica". Samouverena na sceni, nastup sveden, jednostavan i efektan bez svemirskih brodova, krstarica i ostalih cuda tehnike na sceni. Ono sto ce biti Ninin joker u finalu i zbog cega mislim da ce proci mnogo bolje nego sto joj kladionice predvidjaju to sto njena pesma moze da spoji ukus publike (bas zato sto "lici" na neku reklamu jer je tu istu potpisala K. Kovac a poenta reklame je da privuce paznju ljudi, zar ne? A vidim da su je svi zapamtili) i ukus zirija jer za razliku od prologodisnje Bregoviceve pesme ova pesma ne prevrce stomak muzicki obrazovanih ljudi. Tako da ocekujem po neki poen od vecine zemalja (pogotovo zapadnih). Evo, proslogodisnja pobednica Lena je odusevljena nasom pesmom, onda cuvena nemacka pevacica Nena je ishvalila Nininu pesmu u nekoj emisiji a vidim da ljudi javljaju da su i u toku sinocnjeg prenosa na nacionalnim televizijama komentatori imali lepe komentare za Ninu. U svakom slucaju finale ce biti vrlo zanimljivo :) a pozicija nam je odlicna - nastupamo kao 24-ti!

Dejan

pre 12 godina

Iako ne mogu da uhvatim reci, refren je prilicno pevljiv, onako bas u fazonu K2. Mislim da su najoriginalniji bili Islandjani, kao neki bend s pocetka 60' i Finac kao solista. Madjarska pesma je nezanimljiva, kao i hrvatska a litvnaska balada je bez veze. Trebali su uci Norvezani i Turci, koji su pre par godina imali solidan uspeh sa rok pesmom onih klinaca a i imaju dijasporu. To me cudi. U svakom slucaju, cestitke za Ninu. i Srecno u finalu!!! Zivela Srbija.

Gledateljka

pre 12 godina

Nina i devojke svaka cast. Divan glas, harizmaticne devojke, skromno. Drzimo Vam palceve. Kao sto je neko vec napisao pesma evrovizije bez komentara PR RTS-a Duske, prosto osvezavajuce, divno, i za ubuduce preporucljivo. Ova komentatorka suvise iritira, a o "lepom ponasanju" da i ne govorimo. Koje ona uopste? Komentari iz naseg studija sasvim dovoljni.

Boki

pre 12 godina

Slusam i sviram totlano drugu vrstu muzike, ali mislim da je Nina mozda juce bila najbolji izvodjac u onoj smehotresnoj Evroviziji.
Sta smo sve mogli da vidimo i ko zna sta nas tek ceka, sve vishe se obraca paznja na scenski nastup-neke go go igrace/ce, bacace i gutace vatre i ostale cirkuske nakaze a sve manje na pevanje i kvalitet samih pesama.
Primetno je prosto utrkivanje za pevanje na engleskom jeziku, svaka druga treca rec je You, You, I, You... :-Q
Nina je malko falsirala u pojeidnim trenucima zbog treme, posebno u uvodu pesme za koji mislim da nije prilagodjen njenom glasu, ali u principu je otpevala prilicno kvalitetno, posebno u refrenu,a sve nedostatke je nadomestila svojim prelepim osmehom.
A Aca Lukas?!? Uz sve postovanje njega kao bivseg klavijaturiste Viktorije i za njegovo muzicko znanje-sta reci o njegovim GRCKIM kradjama, kad se zna da je covek prepavao-UKRAO vishe od pola svojih hitova!?

kole

pre 12 godina

Bravo Nina, iako ne ludujem za ovakvim manifestacijama, ona je jedna od malobrojnih koja zna da peva, a i ovako se predstavlja svoja zemlja.
I da, zaista ima smisla jedino kad se peva na svom jeziku.
Pogledajte onu glupost od hrvatske pesme.

olja

pre 12 godina

e owakooooooooooooooo....pesma je blago receno katastrofaaaaaaaaa...al dobro,ipak smo prosli u finalee,sto je na kraju i najwaznijeeeeeeeeee :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD....nastup je bio fenomenalan,sto bi se reklo swetski kao i haljina i swe to,i ona je slatka...ali pesma...bozeeeeeeee XD..pozz i srecno u finalu...bicemo ispod 12 mesta,garant!!!!!!!!!!!!!!!

Mira

pre 12 godina

Nina sjajno peva, a i pesma je odlicna. Jedino sto mislim da treba poboljsati, to je odevanje. Devojka je jako lepa, ali ova sarena haljina, bele hulahopke - mozda je neko ocenio da se to slaze sa pesmom, ali bas je neukusno, nekako cirkuski.

Marchelius

pre 12 godina

Ne volim Evroviziju i slicne gluposti, ali nasi stvarno deluju ok. Ono sto sam cuo od pesama i sto mi se svidelo je definitivno Gruzija. Naravno, takve stvari ce sigurno zaobici nase radio stanice, jer to nije u duhu nase zaostale urbane sredine...

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

@ Zar neko prati ovo takmicenje?
(Vladimir, 11. maj 2011 00:33)... bato, pogresio si rubriku, hajde izadji odavede molim te... nego da te pitam nesto, odakle ti info da je uopste bilo kakvo takmicenje, da nisi mozda sanjao ili su to domace biljke (doma svoga - Bora Corba) pomogle da postanes vidovid u stanju halucinacije? hajde setaj molim te...

branko

pre 12 godina

@ranko
Ovi ne nastupaju u kvalifikacija jer finansijski drže u životu ovaj Eurosong pa im se tako daje vajld karta jer bi inače ispadali u kvalifikacijama. Eto zato ...

Zabranio bih učešće svakom ko ne peva na svom jeziku!

pre 12 godina

Džaba sve kad se već priča da je predstavnik Velike Britanije iz Bosne&Hercegovine favorit.
Da li je to satisfakcija za ono što će Mile Dodik da uradi?

Agilni

pre 12 godina

Najvise me nervira ovo kao Gruzija cini mi se kada jos ubace neki rep.
Nadam se da takva pesma nikada nece pobediti na Evroviziji.
(Smeker, 11. maj 2011 08:39)

Po meni je gruzijska pesma jako dobra i nadam se da će u skorije vreme neka takva i pobediti. Na žalost, taj rep segment ju je upropastio i tu si potpuno u pravu. Bez toga bi bila skoro savršena.

Nina nas je prezentovala onako kako bi svako normalan voleo, a ne sa nekim patetikama i izopaščenošću, kako je bilo prethodnih godina. Mislim da se svakim danom stvara sve pozitivnija atmosfera oko nje i da ima sve veće šanse za visok plasman kako se finale bliži. Razbila je tremu, pa očekujem da će pevanje (posebno strofa) biti na još višem nivou.

vlado

pre 12 godina

citav paket koji nam j eprezentovala Nina je odlican i primeran mestu i vremenu...svidja mi se ovo novo nase lice....licno sam jako zadovoljan,nije bitno na kom se jeziku peva,od pesme evrovizije u usima preko citavog leta,ili godine ostaje najcesce samo melodija,a mislim da ova pesma to ima,podize raspolozenje i to je bitno...
hteo bih da dodam,nakon 4 godine su i austrijanci u izboru,imaju jako dobru pesmu,cura je iz Tirola,sa super glasom,skromna,lepo vaspitana...glasacu posle Nine i za nju!!

Milan

pre 12 godina

@ranko - Te zemlje koje ne učestvuju u kvalifikacijama su "stubovi Evrope" i bilo koje evropsko takmičenje je nezamislivo bez njih! Osim što su osnivači ovog festivala i najveći sponzori, to su velike i mnogoljudne zemlje čije kulture predstavljaju osnovu moderne evropske kulture, a njihovi jezici se govore u celom svetu. I ima još i 1001 razlog zašto one zaslužuju da uvek budu prisutne u finalu "Pesme Evrovizije"...

S.Goran

pre 12 godina

Drago mi je da smo prosli,ali i ocekivano jer zaista i drugi nisu nista specijalno.Mislim da u finalu pobedjuju Britanci,za njih nastupa grupa "Blue",koja je svetski popularna bila pre 10 godina,i zaista su dobri.

matko

pre 12 godina

@AlexP
Iako si muzicar a Nina ti je dosadna, ipak mora da ti kazem, da svet gledas iskljucivo sa svojih pozicija a ne mozes ni da zamislis kako ga vidi neko mladji od tebe! Pa nista se nije zavrsilo osamdesetih osim mozda tvoje mladosti! Stavi se u poziciju "dvadeset godina kasnije" pa ces videti da i danas ima lepih i nedosadnih stvari da ima zelje da se postane slavan da ima radosti

Stefan

pre 12 godina

Bravo NINA! :))) Idemo u top10! :) Odusevila me Grcka pesma, onaj melos i prelaz iz jedne u drugu vrstu muzike, Madjarica je isto dobra...
Otprilike prve 10 pesme bi trebale da budu, mozda promasim redosled, najvise se bunim izmedju prve cetri na listi...
1-Francuska
2-Svedska
3-BiH
4-Estonija(preslatka Estonka :) )
5-UK
6-Nemacka i Lena :)
7-Grcka
8-Madjarska
9-Azerbejdzan
10-SRBIJA

Nina

pre 12 godina

Ne zivim u Europi pa nisam ni bila u mogucnosti videti sve takmicare koji kako kazete su katastrofalni.Pogledala sam ovaj klip i pesma mi se apsolutno nesvidja,tipa tra,la,la vise nije ni za tinejdzere nego penzionere kojima se vec sve svidja.Neznam da li pratite American Idol ali tamo deca obaraju s nogu kako pevaju,naspram njih ovo zvuci isuvise naivno.

kole

pre 12 godina

"cudi me da je usla u finale, pesma je toliko iritantna da uvek promenim stanicu kada ona naidje"
A, ko tebe tera da sa Grand Parade" okreces na neki drugi kanal.
Podsecas na one iz Nadrealista kad ih muce ozbiljnom muzikom!!!
Teheranski punk tebi sigurno vise godi usima i mozgu nego ovako lepa
lagana melodija i zato brate sidji vise odavde!!!

Svi za broj 24 u finalu 14.maja 2011 godine

pre 12 godina

Nadam se da ce dijaspora glasati za Ninu tj Srbiju i u finalu 14.maja glasajuci za broj 24 u finalu. Glasaju sve drzave ucesnice.
Sada treba poraditi na lobiranju na evrovizijskim sajtovima poput esctoday,eurovision tv, na You Tube posebno na eurovision channelu u okviru istog sajta.

Lik

pre 12 godina

Naša devojka je predivna...ali ipak...reklama za prašak za veš s jedne strane i pesma onog Grčkog Boga s druge strane...mislim.......

olja

pre 12 godina

e owakooooooooooooooo....pesma je blago receno katastrofaaaaaaaaa...al dobro,ipak smo prosli u finalee,sto je na kraju i najwaznijeeeeeeeeee :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD....nastup je bio fenomenalan,sto bi se reklo swetski kao i haljina i swe to,i ona je slatka...ali pesma...bozeeeeeeee XD..pozz i srecno u finalu...bicemo ispod 12 mesta,garant!!!!!!!!!!!!!!!

Nina

pre 12 godina

Ne zivim u Europi pa nisam ni bila u mogucnosti videti sve takmicare koji kako kazete su katastrofalni.Pogledala sam ovaj klip i pesma mi se apsolutno nesvidja,tipa tra,la,la vise nije ni za tinejdzere nego penzionere kojima se vec sve svidja.Neznam da li pratite American Idol ali tamo deca obaraju s nogu kako pevaju,naspram njih ovo zvuci isuvise naivno.

Mira

pre 12 godina

Nina sjajno peva, a i pesma je odlicna. Jedino sto mislim da treba poboljsati, to je odevanje. Devojka je jako lepa, ali ova sarena haljina, bele hulahopke - mozda je neko ocenio da se to slaze sa pesmom, ali bas je neukusno, nekako cirkuski.

Стипе Месић

pre 12 godina

А лијепо сам вам поведал да отпјева Danke Deutschland...е,а сад бумо пјевали Даворике Дајке

Stefan

pre 12 godina

Bravo NINA! :))) Idemo u top10! :) Odusevila me Grcka pesma, onaj melos i prelaz iz jedne u drugu vrstu muzike, Madjarica je isto dobra...
Otprilike prve 10 pesme bi trebale da budu, mozda promasim redosled, najvise se bunim izmedju prve cetri na listi...
1-Francuska
2-Svedska
3-BiH
4-Estonija(preslatka Estonka :) )
5-UK
6-Nemacka i Lena :)
7-Grcka
8-Madjarska
9-Azerbejdzan
10-SRBIJA

Eurovizionista sa iskustvom

pre 12 godina

Nastup je bio bolji nego kad se plasirala u Srbiji ali je imala tremu,pesma ovoga puta nije dobro ispevana.
Ne znam dali ce ovo sto pisem da bude primeceno ali gledalo je nas 12 fanova,ovde u Francuskoj i evo u cemu se svi slazemo:

1.Prava stvar je sto su izbacili onu dvojicu obucenih u odela sto kao sviraju pored,da se moze trebalo je umesto njih dve zenske da sviraju + ove 3 sto igraju + Nina kao izvodjac.
2. Jos jedna dobra stvar je poboljsano kretanje ovih triju sto igraju,bez greske,osvojile su scenu,trckarale okolo,pridruzila im se i Nina i nije ostala zalepljena za mikrofon medjutim u momentu kada im se pridruzila doslo je do male neartikulisanosti u pokretima,da se bolje uvezba.
3.Nina je mogla umesto belih carapa da ima neke carape koje su i same sve sarene,umesto crno-belih mindjusa da ubaci mindjuse u boji jer sve je u boji tako da ona samo ostaje nekako previse crno-bela te se ne uklapa u kompoziciju,moze neki cuperak cak u njenoj kosi da se ofarba u plavo-zeleo-ljubicasto.
4.Stajling igracica je dobar,napuciti pundje malo vislje(pogledati kako je nekada izgledala Olivija Njutn-Dzon sa Travoltom ili Oliveru Katarinu dok peva Shu-Shumadijo) a moze i malo sveziji primer- Ejmi Vajnhaus!
5. Scena je uzasno prazna,ubaciti nesto sto je iz te epohe,ne znam,plastiku neku,komad namestaja bilo bi teze ali videti sta Nemci mogu da nam daju za finale.
6.Pozadina, nije lose ali moze bolje,krugovi,ok ali pesma se zove Caroban,ovako se insistira na epohi ali ne i na tekstu pesme,moze se iskombinovati neka "carolija" ma makar bio to i Miki-Maus koji na kraju pokretom palice izbaci zvezdanu prasinu,ne znam dali je moguce da se uradi za tako kratko vreme,ako ne-ubaciti slike visokih stikli nacrtanih kao u crtacima(nesto nalik stilu Pink-Pantera) i nekadasnje frizure(glave sa frizurama) i slicno.
7. Pevati i igrati bez imalo treme i uz OSMEH ko sto radi Nina,takodje osmesi na licima igracica,nek se zaista stekne utisak da se ludo zabavljaju dok pevaju i igraju,vazno da su prosle u finale,nista drugo nije vazno,3 minuta su u pitanju,dakle maksimalno ispuniti scenu sa sto vise trckaranja i igre a na kraju zavrsiti tako sto ce tri igracice okruziti Ninu ,svaka sa jedne strane i naciniti dubok poklon prema Nini sa rukama podignutim uvis,kao neki"haug" pozdrav uz treperenje prstiju dok ona(Nina)zavrsava sa rukama podignutim uvis sa stisnutim pesnicama.

Eto,ovo je pisalo nas 5 koji smo ostali,medju nama :jedan stilista,dva dizajnera,jedan muzicar i jedan programer,28-37 godina i svi gay:)

S.Goran

pre 12 godina

Drago mi je da smo prosli,ali i ocekivano jer zaista i drugi nisu nista specijalno.Mislim da u finalu pobedjuju Britanci,za njih nastupa grupa "Blue",koja je svetski popularna bila pre 10 godina,i zaista su dobri.

Lik

pre 12 godina

Naša devojka je predivna...ali ipak...reklama za prašak za veš s jedne strane i pesma onog Grčkog Boga s druge strane...mislim.......

Zabranio bih učešće svakom ko ne peva na svom jeziku!

pre 12 godina

Džaba sve kad se već priča da je predstavnik Velike Britanije iz Bosne&Hercegovine favorit.
Da li je to satisfakcija za ono što će Mile Dodik da uradi?

Ortodoks

pre 12 godina

Bravo za Ninu! Sitne stvari cine zivot srecnim. Vesela pesmica, puna zivota i radosti, u stvari kakvi i jesmo :-). Zivela Srbija! Srbija je vecna!

AlexP

pre 12 godina

Pesma Evrovizije je prestala da ima koliko toliko dobre pesme jos krajem osamdesetih godina. Kad ne bi bilo vizuelnog dozivljaja, tj. ako bih slusao celu manifestaciju na radiju, zaspao bih posle trece pesme. Muzicar sam i znam sta govorim. Ninin nastup i pevanje mi se dopalo ali je pesma jako dosadna (ne tvrdim da je muzicki slaba, ali je dosadna). Generalno gledano, pop muzika je u celom svetu otisla u persun. Muzicka industrija je prezasicena i totalno komercijalizovana, kao uostalom i celi svet u svakom pogledu.

Stefan

pre 12 godina

Pošteno, bila je jedna od najboljih, muzički gledano... Prateći vokali su bili u rangu onih sa 'Dark side of the Moon' od Pink Floyd-a, dok su ostali više zvučili kao neki amateri...mislim da imamo dobre šanse, pu pu pu, da je ne ureknem! :P

Blanusha

pre 12 godina

Lepo je sto je prosla i zaista joj zelim puno uspeha...
Medjutim, nije mi jasno zasto sam uopste i gledao. Valjda mi je interensantno da vidim zastave i predstavnike, ali je stvarno uzas. Jednu jedinu dobru pesmu nisam mogao da cujem, i imam utisak da je iz godine u godinu, sve gore i gore. Mislim da ovo moze biti zaista lepo takmicenje sa super pesmama, pogotovo ako se uzme u obzir para koja se tu okrece. Stvarno mi nije jasno o cemu se radi...
Inace, Nemcima svaka cast za binu, efekte i sve ostalo...nisu napravili cirkus kao Rusi onda...

srbijasine

pre 12 godina

Otisao sam da vidim kvote za kladjenje na Britanskim kladionicama. Nisam mogao da verujem da onom Francuzu koji peva neku operu daju ubedljivo najvece sanse!! Ne bi me cudilo da je vec odluceno ko ce biti prvi.

Orfej

pre 12 godina

Iako je jedan nas estradni umetnik napomenuo kako ga nasa pesma potseca na reklamu za prasak, prosli smo i to to jakom polufinalu. Bravo Nina.Mislim da su Turska i Norveska zasluzili finale pre nego Island i Finska.

LazaBG

pre 12 godina

Svaka cast Nina, lepu si sliku poslala o Srbiji u ostatak Evrope veceras! Ja se ovde u Engleskoj istrosih na glasanje za Ninu, ali vredelo je! :))
BBC komentatorima se vrlo dopala numera i Ninin nastup (za razliku od Hrvatskog nastupa, gde im se samo dopao madjionicar), i mislim da je sve u svemu bio dobar izbor poveriti komponovanje sestrama Kovac. Nisam siguran da li je i pobeda moguca, jer koliko citam nije se dovoljno lobiralo, ali nista nije nemoguce!
U svakom slucaju hvala ti Nina, i sve cestitke! Srecno u finalu, a ja ima da posaljem SMS podsetnik svima u mom imeniku ovde u Engleskoj da glasaju za Srbiju u subotu.

Muuuu

pre 12 godina

ova nasa... Ali sto ima glupu frizuru... Pobogu, pusti tu kosu malo da raste devojko i nemoj da se farbas.
(Mmmmm, 11. maj 2011 00:49)
hahahahahaha...pa da da liči na Cecu. A da stavi i silikonske lubenice? Lobotomija, pod obavezno.

Eon

pre 12 godina

Ovi što im pesma zvuči kao reklama za prašak verovatno bi najviše odgovaralo da nas je i ove godine predstavljao Milan Stanković....to bi im se sigurno dopalo.

Marchelius

pre 12 godina

Ne volim Evroviziju i slicne gluposti, ali nasi stvarno deluju ok. Ono sto sam cuo od pesama i sto mi se svidelo je definitivno Gruzija. Naravno, takve stvari ce sigurno zaobici nase radio stanice, jer to nije u duhu nase zaostale urbane sredine...

coa kaslu šakpra

pre 12 godina

@gradjanin
pa čuj, kad je neko učestalo na belom prašku, a uz to i na svakodnevnim dozama teheranskog melosa, sasvim očekivano je da mu ova stvar zvuči kao reklama za prašak..

Milica

pre 12 godina

I u Nemackoj je dobila SAMO KOMPLIMENTE. Nasa pesma je favorit svih ovdasnjih cenjenih muzickih komentatora. Svi su napomenuli da je najcudnije kako Srbija eto nikako ne odustaje od maternjeg jezika a ipak vec par godina odlicno prolazi ! U svakom slucaju predvidja se plasman u prvih 10...

Smeker

pre 12 godina

I u Nemackoj je dobila SAMO KOMPLIMENTE. Nasa pesma je favorit svih ovdasnjih cenjenih muzickih komentatora. Svi su napomenuli da je najcudnije kako Srbija eto nikako ne odustaje od maternjeg jezika a ipak vec par godina odlicno prolazi ! U svakom slucaju predvidja se plasman u prvih 10...
(Milica, 11. maj 2011 00:24)

Pa pevanje na maternjem bi i trebalo da bude poenta Evovizije.
Ja bas volim sto smo jedna od jos retkih zemalja koje ne pevaju na engleskom.

Evo i Hrvati ove godine pokleknuse i zapevase na engleskom. Blam za njih pored toliko dobrih muzicara tamo.

Najvise me nervira ovo kao Gruzija cini mi se kada jos ubace neki rep.
Nadam se da takva pesma nikada nece pobediti na Evroviziji.

Belly

pre 12 godina

U poslednjih nedelju dana svi komentari vezani za nas ovogodisnji nastup na Evroviziji bili su uglavnom negativni. Poput onog - "Ma necemo proci ni polufinale!"

HA!

gradjanin

pre 12 godina

Neko rece, pesma je kao reklama za deterdzent. Pa cela pesma Evrovizije je kao EPP. Tako da je nasa pesma odlicna. Vesela i sarena, reci nisu ni bitne kada ih niko i ne razume. Dosad smo prodavali pesmu komsijama. Hajde sada da prodamo ovaj deterdzent Evropi.

Milan

pre 12 godina

@ranko - Te zemlje koje ne učestvuju u kvalifikacijama su "stubovi Evrope" i bilo koje evropsko takmičenje je nezamislivo bez njih! Osim što su osnivači ovog festivala i najveći sponzori, to su velike i mnogoljudne zemlje čije kulture predstavljaju osnovu moderne evropske kulture, a njihovi jezici se govore u celom svetu. I ima još i 1001 razlog zašto one zaslužuju da uvek budu prisutne u finalu "Pesme Evrovizije"...

Nataša

pre 12 godina

Čestitam Nini! Imponovalo mi je kako je nastup bio stilski umeren a ne onako kičerski "napucan" sa vatrometima, duvačima vatre, i svim i svačim što nema veze sa muzikom.

aa

pre 12 godina

Svidja mi se sto smo jedni od retkih koji se drze tradicije da izvode numeru na svom jeziku.
Nina odlicna, zasluzeno ide u finale. Svaka cast!

Deki

pre 12 godina

Ne Nina, ti si bila čarobna večeras. U moru onog neukusa (osim možda 2-3 pesme) ovo je bilo pravo osveženje. Otpevano bez greške, sa vrlo malo treme, savršeno!

Go!

pre 12 godina

Pesma mi se nije dopadala (tacnije, bila mi je "nit' smrdi, nit' mirise" - sto je ipak napredak od cisto "smrdi" iz prethodne dve godine), ali kada sam je odslusala u kontekstu prvog polufinala, jednostavno je bila medju boljima u odnosu na ostale pesme, od kojih su mnoge bile katastrofalne.
Izvela ju je sjajno, izgledaju preslatko, mene je pridobila:)

S.

pre 12 godina

Albanija ispala ali uzela KOSOVO...
(ANA, 10. maj 2011 23:40)
???
Sta ovaj komentar radi ovde ?
Nisam gledala prenos, odladala sam samo video - clip. Lepo, retro, a ipak osvezavajuce.
Srecno u finalu, Nina!

Djo

pre 12 godina

Nina je bilo solidna sinoc, realno gledano - nasa pesma je u top 3 sinocnjeg polufinala. Potkrao se pokoji fals, ali sve u svemu dobro, i dalje je dobro sluzi falseto, samo nek se popravi disanje i na konju smo... I kako rece neki filozof, genije ne postoji ako je sam; covek je genije samo kad je okruzen drugim ljudima... :) Dakle Nina, poboljsaj se jos malo, pa da budes genijalna :)))

Dejan

pre 12 godina

Iako ne mogu da uhvatim reci, refren je prilicno pevljiv, onako bas u fazonu K2. Mislim da su najoriginalniji bili Islandjani, kao neki bend s pocetka 60' i Finac kao solista. Madjarska pesma je nezanimljiva, kao i hrvatska a litvnaska balada je bez veze. Trebali su uci Norvezani i Turci, koji su pre par godina imali solidan uspeh sa rok pesmom onih klinaca a i imaju dijasporu. To me cudi. U svakom slucaju, cestitke za Ninu. i Srecno u finalu!!! Zivela Srbija.

helen

pre 12 godina

Drago mi je zbog nje sto se plasirala u finale.Ima dobar glas. Nina i devojke su mi bas bile slatke! Retro look na dobar nacin. Mnogo srece u finalu, zelim im sve najbolje!

OMG

pre 12 godina

Zar neko prati ovo takmicenje?
(Vladimir, 11. maj 2011 00:33)

A zasto neko ko ne prati ima potrebe da cita i komentarise?????

Nina, odlicna si! Srecno u finalu!

Marko

pre 12 godina

Neko je već rekao i ja se slažem sa tim: jedna od boljih stvari sinoć je bila ta što se glas komentatorke izgubio u masi Esprit Arene. Kako je lepše slušati neopterećenog i neprepotentnog komentatora/komentatorku.

Boki

pre 12 godina

Slusam i sviram totlano drugu vrstu muzike, ali mislim da je Nina mozda juce bila najbolji izvodjac u onoj smehotresnoj Evroviziji.
Sta smo sve mogli da vidimo i ko zna sta nas tek ceka, sve vishe se obraca paznja na scenski nastup-neke go go igrace/ce, bacace i gutace vatre i ostale cirkuske nakaze a sve manje na pevanje i kvalitet samih pesama.
Primetno je prosto utrkivanje za pevanje na engleskom jeziku, svaka druga treca rec je You, You, I, You... :-Q
Nina je malko falsirala u pojeidnim trenucima zbog treme, posebno u uvodu pesme za koji mislim da nije prilagodjen njenom glasu, ali u principu je otpevala prilicno kvalitetno, posebno u refrenu,a sve nedostatke je nadomestila svojim prelepim osmehom.
A Aca Lukas?!? Uz sve postovanje njega kao bivseg klavijaturiste Viktorije i za njegovo muzicko znanje-sta reci o njegovim GRCKIM kradjama, kad se zna da je covek prepavao-UKRAO vishe od pola svojih hitova!?

matko

pre 12 godina

@AlexP
Iako si muzicar a Nina ti je dosadna, ipak mora da ti kazem, da svet gledas iskljucivo sa svojih pozicija a ne mozes ni da zamislis kako ga vidi neko mladji od tebe! Pa nista se nije zavrsilo osamdesetih osim mozda tvoje mladosti! Stavi se u poziciju "dvadeset godina kasnije" pa ces videti da i danas ima lepih i nedosadnih stvari da ima zelje da se postane slavan da ima radosti

Agilni

pre 12 godina

Najvise me nervira ovo kao Gruzija cini mi se kada jos ubace neki rep.
Nadam se da takva pesma nikada nece pobediti na Evroviziji.
(Smeker, 11. maj 2011 08:39)

Po meni je gruzijska pesma jako dobra i nadam se da će u skorije vreme neka takva i pobediti. Na žalost, taj rep segment ju je upropastio i tu si potpuno u pravu. Bez toga bi bila skoro savršena.

Nina nas je prezentovala onako kako bi svako normalan voleo, a ne sa nekim patetikama i izopaščenošću, kako je bilo prethodnih godina. Mislim da se svakim danom stvara sve pozitivnija atmosfera oko nje i da ima sve veće šanse za visok plasman kako se finale bliži. Razbila je tremu, pa očekujem da će pevanje (posebno strofa) biti na još višem nivou.

kole

pre 12 godina

"cudi me da je usla u finale, pesma je toliko iritantna da uvek promenim stanicu kada ona naidje"
A, ko tebe tera da sa Grand Parade" okreces na neki drugi kanal.
Podsecas na one iz Nadrealista kad ih muce ozbiljnom muzikom!!!
Teheranski punk tebi sigurno vise godi usima i mozgu nego ovako lepa
lagana melodija i zato brate sidji vise odavde!!!

Ivan

pre 12 godina

E najvise me nerviraju oni strucnjaci koji stalno pljuju po Evroviziji, a ocigledno je svake godine gledaju. Da je bas toliko lose takmicenje, ne bi opstalo toliko godina. Sta neko ocekuje? Da to bude takmicenje filharmonija? Pa medju toliko zemalja sigurno ce u finalu biti bar nekoliko numera koje ce biti slusane. Lepo je zabaviti se, pevati, imati pozitivnu energiju, a to je ESC, a takva je i nasa Nina. Ove godine imamo simpa devojku, koja ostavlja sjajan utisak o zemlji koju predstavlja. Samo napred, Nina!!!

Maja

pre 12 godina

Susjedi čestitam na kvalifikaciji Nina je stvarno bila čarobna, vesela pjesma retro stil, svidjela mi se jako. Našu predstavnicu nebi komentirala, puno sreće u finalu. Pozdrav iz Rijeke!

JS

pre 12 godina

Nadam se da ce nasa dijaspora podzati Ninu i u finalu 14.maja 2011 glasajuci za broj 24 u finalu. Glasaju sve zemlje ucesnice u finalu.

milan

pre 12 godina

Nemora svako biti odusvljen, mada imam osecaj da su komentarisali i oni koji nisu ni gledali ESC prvo polufinale ali notorno pljuju po svemu svome. Meni se pesma svidja vise nego kada je pevala u BG, bina i scena je bila super i u finalu ce biti sigurno sve jos bolje.
Drzimo ti placeve Nina, tebi i tvojim koleginicama za subotu.

reptil

pre 12 godina

a ovi nasi shabani sto pljuju ovu predivnu devojku i njenu pesmu,sve su to vrsni majstori harmonije i kontrapunkta.nego,u subotu umesti nine vi okrenite grand,tamo je vas teren.go nina go.

Gledateljka

pre 12 godina

Nina i devojke svaka cast. Divan glas, harizmaticne devojke, skromno. Drzimo Vam palceve. Kao sto je neko vec napisao pesma evrovizije bez komentara PR RTS-a Duske, prosto osvezavajuce, divno, i za ubuduce preporucljivo. Ova komentatorka suvise iritira, a o "lepom ponasanju" da i ne govorimo. Koje ona uopste? Komentari iz naseg studija sasvim dovoljni.

kole

pre 12 godina

Bravo Nina, iako ne ludujem za ovakvim manifestacijama, ona je jedna od malobrojnih koja zna da peva, a i ovako se predstavlja svoja zemlja.
I da, zaista ima smisla jedino kad se peva na svom jeziku.
Pogledajte onu glupost od hrvatske pesme.

Lola,Lozana

pre 12 godina

Bio sam skeptican ali me je devojka veceras kupila.Obzirom da nema iskustva sa nekih velikih pevackih desavanja i takmicenja,veceras je pokazala kako se peva i igra.Lep,sveden nastup,sa ukusom,ona sarmantna,devojke je izuzetno dobro prate!Bravo! Inace Lena,proslogodisnja pobednica na svajcarskoj televiziji je rekla da je Nina,predstavnica Srbije za nju najbolja!E sad,neki kazu da je to zbog bivseg decka beogradjanina ali svaka cast! Nina glasamo te ne samo mi Srbi u Svajcarskoj vec i drugi.Bravo za Anu Rossineli,svajcarsku predstavnicu,odlicna je bila,glasajte vi iz Srbije za nju!

Lepa Najlepša

pre 12 godina

Mnogo mi se dopala Nina sinoć. I mnogo je to lepše zvučalo nego svih ovih prethodnih dana kod nas . Devojka mnogo bolje zvuči uživo ! Bravo za nju i napred!

novosadjanin

pre 12 godina

iskreno i objektivno, nasa pesma zajedno sa jos mozda 2 ili 3 su bile jedine pesme u kojima je izvodjac znao i da peva i nije zvucalo useparajuci kao kod nekih. Ne znam zasto su poceli svi da salju izvodjace koji uzasno zvuce

malo se (ne) razumem

pre 12 godina

@ Zar neko prati ovo takmicenje?
(Vladimir, 11. maj 2011 00:33)... bato, pogresio si rubriku, hajde izadji odavede molim te... nego da te pitam nesto, odakle ti info da je uopste bilo kakvo takmicenje, da nisi mozda sanjao ili su to domace biljke (doma svoga - Bora Corba) pomogle da postanes vidovid u stanju halucinacije? hajde setaj molim te...

vlado

pre 12 godina

citav paket koji nam j eprezentovala Nina je odlican i primeran mestu i vremenu...svidja mi se ovo novo nase lice....licno sam jako zadovoljan,nije bitno na kom se jeziku peva,od pesme evrovizije u usima preko citavog leta,ili godine ostaje najcesce samo melodija,a mislim da ova pesma to ima,podize raspolozenje i to je bitno...
hteo bih da dodam,nakon 4 godine su i austrijanci u izboru,imaju jako dobru pesmu,cura je iz Tirola,sa super glasom,skromna,lepo vaspitana...glasacu posle Nine i za nju!!

Aleksandar

pre 12 godina

Nina je sinoc zaista bila "carobnica". Samouverena na sceni, nastup sveden, jednostavan i efektan bez svemirskih brodova, krstarica i ostalih cuda tehnike na sceni. Ono sto ce biti Ninin joker u finalu i zbog cega mislim da ce proci mnogo bolje nego sto joj kladionice predvidjaju to sto njena pesma moze da spoji ukus publike (bas zato sto "lici" na neku reklamu jer je tu istu potpisala K. Kovac a poenta reklame je da privuce paznju ljudi, zar ne? A vidim da su je svi zapamtili) i ukus zirija jer za razliku od prologodisnje Bregoviceve pesme ova pesma ne prevrce stomak muzicki obrazovanih ljudi. Tako da ocekujem po neki poen od vecine zemalja (pogotovo zapadnih). Evo, proslogodisnja pobednica Lena je odusevljena nasom pesmom, onda cuvena nemacka pevacica Nena je ishvalila Nininu pesmu u nekoj emisiji a vidim da ljudi javljaju da su i u toku sinocnjeg prenosa na nacionalnim televizijama komentatori imali lepe komentare za Ninu. U svakom slucaju finale ce biti vrlo zanimljivo :) a pozicija nam je odlicna - nastupamo kao 24-ti!

branko

pre 12 godina

@ranko
Ovi ne nastupaju u kvalifikacija jer finansijski drže u životu ovaj Eurosong pa im se tako daje vajld karta jer bi inače ispadali u kvalifikacijama. Eto zato ...

Svi za broj 24 u finalu 14.maja 2011 godine

pre 12 godina

Nadam se da ce dijaspora glasati za Ninu tj Srbiju i u finalu 14.maja glasajuci za broj 24 u finalu. Glasaju sve drzave ucesnice.
Sada treba poraditi na lobiranju na evrovizijskim sajtovima poput esctoday,eurovision tv, na You Tube posebno na eurovision channelu u okviru istog sajta.