Nedelja, 30.05.2010.

00:28

PE: Nemačka pobednik, Stanković 13.

Izvor: B92

PE: Nemaèka pobednik, Stankoviæ 13. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

164 Komentari

Sortiraj po:

ljubitelj

pre 11 godina

drago mi jeeeeeeeee!!!!!!nocima sam strepio ko će da pobedi,i drago mi je sto je konacno odrzana evrovizija na kojoj je pobeda u potpunosti zasluzena.A ti,bebo jedna,tutanj i odslusaj pesmu jos jednom.
kazem vam,uskoro ce ova pesma preplaviti internet.imam sposobnost proricanja,i znam da ce sledece godine pobediti svedska sa pesmom euforija.

Katarina00

pre 13 godina

@ i opet gluposti
Draga moja, ne trebas da brines za sirinu mojih vidika i za moje obrazovanje koje je na zavidnom nivou, i kojim se jako ponosim. Posebno ne trebas da brines o tome koliko putujem. Veruj mi obisla sam jako puno i zivela u mnogim zemljama. Upravo zato i iznosim takve tvrdnje, koje sigurno nisu zasnovane na americkim filmovima i evroviziji vec na sopstvenim iskustvima koje imam. Tvoju poruku sam savrseno razumela obzirom da nije preterano dubokoumna. Naprosto u njoj dominiraju provincijski pogledi na svet i ljude u njemu.

i dalje gluposti...

pre 13 godina

@Katarina00:
Moje obrazovanje je nešto sasvim privatno, čime izbegavam da se hvalim, mada ću reći samo jedno, čisto zbog opaske da bi trebalo da širim svoje vidike: samo osnovnu školu sam završila u Srbiji, dalje školovanje sam uspešno nastavila na Zapadu, u različitim zemljama. Upravo zato i znam o čemu govorim.
Nijednom u svom postu nisam rekla da mislim da su Srbi iznad drugih naroda. Naprotiv, moja poruka je bila da smo svi isti, ali i neprocenjivi u svojoj različitosti! ;) Nijednom nisam u svom postu napisala da je prosečna Srpkinja prelepa i preinteligentna, niti sam rekla da je prosečna Nemica narkoman. Prosek je prosek, i ne treba ni da bude ništa "pre-". Meni je čak simpatično što je Lena takva prosečna devojka iz naroda, i to sam navela kao plus.
Pošto si ti meni preporučila da proširim vidike, ja tebi preporučujem da pročitaš moj komentar ponovo, možda ga onda čak i razumeš :)
Ti i ostali koji misle kao ti, su upravo oni koji su radikalni i koji koče Srbiju. Te poslušaj svoj savet i proširi vidike! Skokni do Zapada na školovanje ili posao, pa se lati komentarisanja.

MISLIM

pre 13 godina

OVA DEVOJKA ĆERKA SAMOHRANE MAJKE DEFINITIVNO JE PESMOM I ŠARMOM UZ DOBRU LOGISTIKU OSVOJILA EVROPU,DONELA VELIKU RADOST NEMCIMA A IZAZIVA POŠTOVANJE SVOJOM INTELIGENCIJOM I IZJAVAMA O ŠKOLOVANJU. SRETNO JOJ BILO!

igor

pre 13 godina

Ispravak: Hrvatska je dala 8 bodova Stankovićevoj pjesmici.
I moja djeca (kao i mnoga druga u ZG) pjevuše Beograd, Beograd... potpuna pobjeda balkanske "kulture". Svi zajedno lagano u propast...

Balkaneros

pre 13 godina

u eurosongu veliku ulogu igra politika.susidi za suside i tako skupe bodove,a srbija je imala odlicnu pismu i predstavnika milana stankovica i zavrsila je 13.samo zato sta je dobila malo bodova od susida jedini susidi na eurosongu su bili bosna i hrvatska.hrvatska nije dala boda a bosna je dala 10 bodova dok crne gore i kosova nije bilo na eurosongu i sve ostale bodove su skupili radi pesme.AMERICKI KRITICARI SU PROGLASILI NAJBOLJU PETORKU EUROSONGA A TO SU BILI:NJEMACKA,GRČKA,SRBIJA,MOLDAVA,AZARBJEDJAN,A MILAN STANKOVIĆ JE NAJPOPULARNIJI PJEVAC EUROSONGA.JER GA JE JAKO HVALIO POZNATI KRITICAR PEREZ HILTON

Pavo Gibanica

pre 13 godina

Nemačka pesma je bila najbolja po svemu. Obična, jednostavna, odmah ušla u uši. Pevačica takođe. Nije se nametnula izgledom, kičom i šljokicama, već svojim glasom. Zaslužila je. Pesma će sigurno nastaviti da živi još godinu dana, ako ništa, bar kao radio hit. I "Molitva" je bila u istom stilu. I bila hit bar kod nas. Da li se neko seća Grka, Rusa ili bilo kog predhodnog pobednika koji su bili toliko naporni u uporni da su MORALI da pobede!!!
Malo mi je žao našeg kolo igrača, cupkača na desnoj nozi: Op, op, op... Pazi Milanče, prvo skoči... :)
Oplevili smo po njemu, a on klinac. Bitna mu je popularnost, ne kvalitet. Pa zar 99% posto dečaka i devojčice ne živi za to da bude jednog dana ultra popularno, da budu pevači na Grandu ili kriminalci? Pa to im serviramo 24 sata dnevno!!!
Ko još hoće da bude plivač, a da nema bazen!!!
Ko još hoće da trenira košarku, a naši klubovi nemaju para da plate sale!!!

A ipak kod nas većina to voli. Demokratija. Poštujem.
A to što tekst ima samo proste rečenice, to je naš jezik koji se pretvorio u Znači brate!
Znači brate Op, op, op... Znači ovo je Balkan. Brate, znači Milice haubice, znači, znači. Znači daću ostavku 2012. godine.
Značiiiiiii!!!
Da pošaljemo instrumental sledeće godine?!

Igor

pre 13 godina

Zaista mi je drago kada vidim da posjetioci sajta B92 pozitivno komentarišu , pa makar imali i primjedbe na pobjednicu, koja je bila od početka moj favorit i za koju sam glasao PO PRVI PUT IKADA NA ESC 5 puta. Oduševio me je komentar jednoga srednjovječnog gospodina, koji je pominjao svoju generaciju, koja je slušala Princa, Bowie-a i ostale muzičke tvrđave. Dragi gospodine, moram da kažem da je u današnjem svijetu globalnih komunikacija, tehnologija svakome data ista mogućnost da čuje, stvara muziku, uživa u njoj-ako zna. Loše je što se time stvaraju čitave horde "pratilaca" muzike, koji niti razmišljaju, niti znaju da slušaju. Dobro je ono što je u trendu, a ne što valja! "Pratioci" u muzici, u politici u međuljudskim odnosima su ono što danas preovladava na svim terenima. Mnogi komentatori ovoga teksta, opskrbljeni "napucanim" vokabularom se pitaju : KO TO JOŠ NORMALAN SLUŠA Evroviziju? Kao da bi nas trebalo biti briga da li neko sluša ili ne...Pitaju se -ZAŠTO JE NEŠT STAVLJENO U RUBRIKU "KULTURA"?! Takvi "pitači" nikada nisu ni prisutvovali nekom kulturnom događaju, a kamo li se upustili u praktikovanje kulture. Oni ne znaju niti za jednog slikara, ali znaju da je COOL posmatrati nadrealne škrabotine mladih kvazi-avangardista, u čijim se djelima ne može naći nikakav lični izražaj. Nazivaju treš-američku turbo-hip-hop-drmi-debel-guz scenu COOL i naprednom, dok sa druge strane ne znaju ništa o umjetnicima, koje ste pominjali( Bowie, Prince), nisu se zainteresovali da "prošvrljaju" istorijom srpske umjetničke R'N'R scene, da upoznaju djelo Šarla, EKV-a...Umjetnik sam po zanimanju, pratim ovu manifestaciju ako stignem, ali ne nalazim ništa loše u njenom značenju, čak-naprotiv ima duboke korjene u jedinstvu Evrope. Rodbina po zapadu zna često da prepričava euforiju koja po svim zapadnim zemljama vlada u noći Evrovizije, što mi je i simpatično i smiješno pomalo, ali nikako tužno. Lijepo je da muzika bude bojno polje, a takvi sukobi često izrode i kvalitetne pjesme. Urbani gadovi, bez identiteta i sa kompleksima nisu samo tragedija našeg društva, već i ostalih regionalnih društava.

Jelena Mihajlovic

pre 13 godina

U Srbiji je tesko ugoditi..
Milan nas je lepo predstavio,lep decko,lepo peva,u trendu,i koreografija nije bila nimalo ispod nivoa drugih,jedna od temperamentnijih izvoda iako je 13 mesto,masi se dopao...
izracunajte...

Meh...

pre 13 godina

Neki od Duskinih bisera:

1."Island je ove godine odlucio da napravi interesantan potez i posalje pesmu na francuskom." FYI pesma je na engleskom, samo je refen na francuskom sto dokazuje koliki je 'profesionalac' jer nije odvojila ni 2 sata pre samog takmicenja da na YT pregleda sve pesme, od kojih su neke mesecima ranije bile dostupne.

2. "Turska grupa 'Manga' je dobila naziv po kultnom japanskom crtacu u kome se pojavljuje pet karaktera." Ako vec ne znas o cemu pricas bolje cuti...

Da ne spominjem prozivanje kolege koji je prenosio drugo polufinale i koji je bio daleko prijatniji za slusanje, kao ni cinjenicu da je skoro svaki duhovit momenat koji su norveski voditelji pokusali da naprave ona potpuno ignorisala i upropastila svojim trabunjanjem o necemu potpuno irelevantnom.

Otkaz!

Katarina00

pre 13 godina

@opet gluposti u B92 komentarima
Ja prosto ne mogu da verujem da jedna obrazovana (ako si uopste obrazovana) osoba moze ovako da pise. Da omalovazava druge narode a uzdize svoj iako je evidentno da nasa pesma ne moze po kvalitetu da se poredi sa Nemackom. Na stranu to, kao sto rece stvar ukusa. Ali govoriti da su Nemacki tinejdzeri glupi, narkomani a nasi pametni i obrazovani je cist fasizam i primitivizam. Takve generalizacije su sprovodili samo nacisti za vreme drugog svetskog rata prema Jevrejima. Zaista treba da te bude sramota. Mene je sramota sto takvi ljudi kao sto si ti zive medju nama u Srbiji. Zato nam i jeste tako kako nam je, lebdimo i nikako se ne spustamo na zemlju da uvidimo ko smo zapravo i da se ni po cemu ne izdvajamo od drugih. Da smo zamisli OBICNA LJUDSKA BICA kao i Nemci, Francuzi, Spanci, Amerikanci, Rusi... svi jednaki, svi od krvi i mesa a ne NEBESKI NAROD, najpametniji, najlepsi, najobrazovaniji. Svako ko je iole putovao zna o cemu govorim. A tebi savetujem da malo prosiris svoje vidike.

Tijana

pre 13 godina

Po mom mišljenju Ukrajinska pesma je definitivno najbolja i muzički gledano i po originalnosti, mada takve pesme retko prolaze na ovakvim takmičenjima. Sledeća najbolja pesma mi je Nemačka, i njena pobeda me je zaista prijatno iznenadila jer je jedna od retkih pobedničkih pesama koje ćemo slušati i van Evrovizije (iako stilski podseća na kombinaciju Alanis Morissette i Lily Allen). Sve ostale su mi bile ili klasični evrovizijski fazon sa silnim raspevavanjima i nadpevavanjima kao iz Diznijevih filmova, ili su to bili pokušaji letnjih klubskih hitova čije varijacije na temu smo nebrojeno puta čuli (pogotovo vađenje ABBA-e iz naftalina za dansku pesmu). Naš Milan i mi sa njim, treba da bude prezadovoljan svojim plasmanom s obzirom na jedan od najbesmislenijih tekstova (osim one koštice kajsije koja je zastala u grlu jermenke)i na Bregine instant sklepane melodije (pozajmiš dva akorda tamo, dva akorda vamo i eto pesma), a pogotovo na falš koji je pratio svaku otpevanu strofu (više falša se jedino moglo čuti u završnici izraelske pesme što je bilo prilično bolno).

Laki

pre 13 godina

Ja samo mislim da Evrovizija šalje najgoru moguću sliku Evrope. Ako Ameri ovo gledaju, Afrikanci, pa i Azijci, mene nešto sramota.

Celokupna Evrovizija je đubre, a Evropljani su očito jako povodljivi, pa se niko ne usuđuje da dođe sa nečim dobrim. A i da dođe, verovatno ne bi bilo uspešno. Mislim da je Nemici engleski jako loš (prevashodno je nerazumljiv) i da je trebalo da peva na svome jeziku. Mada, pobedila je.

majstorkvaris

pre 13 godina

@opet gluposti u b92 komentarima
Nije sramota sramota biti Srbin i ne mora se gledati Woody Allen po svaku cenu ali "opet gluposti" shvati da je ovakvim pevaljkama mesto jedino u Stepojevcu i ibarskoj magistrali

67

pre 13 godina

pesma mozda nije nesto posebno,ali je nas predstavnik,postigao ono sto mi mnogo verovatno nikada necemo,zato mu iskreno cestitam,a sto se tice pobednika,opet stvar ukusa,ali i albanija je imala lepsu pesmu,a da ne govorim za neke druge-grcka,... .mislim da je definitivno problem evrovizije komsijsko glasanje a ne kvalitet,glavni problem

opet gluposti u b92 komentarima...

pre 13 godina

Zar nije poenta Evrovizije da se nauči o drugim zemljama i promovišu tolerancija i kulturološka različitost. Potpuno je smešno biti iz Nemačke ili Turske a pevati pesmu na engleskom jeziku! Pesma koju su Nemci poslali je mogla nastati u bilo kojoj zemlji - Španiji, Litvaniji, Belgiji...
S druge strane, ponosna sam što je Milan pevao na srpskom. Drago mi je da je pesma takva da predstavlja neki trenutni trend u Srbiji - kakav god on bio (o ukusima ne treba raspravljati). Drago mi je da je to melodija koja je zaista karaktersitična za Balkan, i koju na primer, jedan Norvežanin ne bi mogao napisati. Milan je sasvim sladak i simpatičan mladić, sa solidnim znanjem engleskog jezika, koji je bio sasvim pristojan i lepo vaspitan u svakom njegovom intervjuu koji sam videla. Lena gotovo da i ne govori engleski, i zaista je delovala ili naduvano ili pijano prilikom dodele nagrade. Doduše, tipičan je predstavnik nemačkih tinejdžerki - ne previše lepa, ne previše fino obučena, i ne previše inteligentna.
Zašto se sramotiti nečega što Srbija ima, a druge zemlje nemaju? Pa ne možemo svi slušati jazz i govoriti francuski kao drugi jezik, i gledati filove Vudi Alena! Upravo u tome je čar različitosti, i mnogo će vode proteći dok srpski "levičari" shvate da biti Srbin nije pogrdno, i nije ništa ružnije nego biti neki Nemac ili Francuz.

Igor

pre 13 godina

Iako mislim da je Rumunija imala ubedljivo najbolju pesmu, drago mi je da je pobedila jedna krajnje pozitivna, nepretenciozna devojka, ovaj, pesma.

Vesna___

pre 13 godina

Neko je pomenuo kako na zapadu vise neko ne prati Evroviziju pa sam morala da odgovorim na ove totalno netacne tvrdnje. Zivim u Svedskoj i ovde su ulice bukvalno puste kada je takmicenje za pesmu evrovizije. Ne znam gotovo nikoga ko to ne prati, od dece, mladih, do ljudi srednjih godina i penzionera. Bukvalno su svi bolesno opsednuti evrovizijom. Tako je u svim skandinavskim zemljama kao sto su Danska, Norveska, Island. Evrovizija je takodje jako popularna i u Nemackoj, Spaniji. Gledala sam na spanskoj televiziji koliko su zaludjeni time, emisije o evroviziji idu vec mesec dana pred takmicenje. Dovode razne strucnjake koji tipuju ko ce pobediti, skupljaju se na trgovima za vreme takmicenja. Jedine dve zemlje za koje bih se slozila da evrovizija nije bas popularna su Velika Britanija i Francuska, gde je popularnost evrovizije kao i u Srbiji. Posto smatram da Srbi nisu toliki fanatici za evroviziju kao Skandinavci, Spanci i Nemci, ni upola.

Woodoo

pre 13 godina

danas prebacujem kanale i vidim na Pinku Evroviziju. Rek'o ajd da vidim sta ce reci, kad oni "Milan je osvojio vise nego solidno 13 mesto". HEHEHEHE BAS vise nego solidno - pfffff

Natasa Popovic

pre 13 godina

schön!
endlich hat es deutschland nach 1982 auch mal wieder geschafft!
find ich echt toll!
der song ist eben bei allen ländern gut angekommen.
wenig bühnenshow…
ohne viel glamour…
ohne pyrotechnik…

…weniger ist eben mehr!

und das hat man auch gesehen und auch gehört

cabrts

pre 13 godina

Po mom skromnom i ocigledno usamljenom misljenju, Sofia Nizharadze iz Gruzije je nesto ubedljivo, ali zaista ubedljivo najbolje sto se sinoc moglo videti (i ne samo sinoc). Prosto mi je neverovatno da je tako slabo prosla (9. mesto, iza onih grckih seljaka), ali u tom televizijskom cirkusu nikada nije ni bilo neke logike. Sofia je muzicka diva u odnosu na sinocnu pobednicu, preporucujem svima koji nisu obratili paznju da je ponovo preslusaju (a i pogledaju!) kako bi se sami uverili.

Diaspora

pre 13 godina

Po meni, najkvalitetnija pesma je bila iz Ukrajine, ubedljivo! Zatim, Belgijanac je bio izvanredan. Prijatna iznenadjenja su bile Albanija i Moldavija, nepravedno prema dnu liste. Fantastican glas ima pevacica iz Rumunije. Zao mi je sto nismo dali bar 1 poen Albaniji, jer im je izvodjenje bilo na, ako ne na svetskom, onda bar na zapadnoevropskom nivou.

A Milan? Meni je on presladak klinac, a to je vec nesto pozitivno sto je Evropa mogla da vidi. Pokazala sam ga nekim mladim italijanskim tinejdzerkama, i sve su bile fascinirane njegovim izgledom. Jadan Milance, nije mu bilo lako pored tako jake konkurencije. Nemojte ga tako napadati, nije fer (iako licno ne podnosim tu vrstu muzike). Lep, mlad i moderan decko nas je pretstavljao i tacka. Naravno, daleko je Milance od lepote (fizicke, iz 70-ih) i divnog glasa jednog Zdravka Colica, ali, na srecu, trenutno zivimo u drugacijim vremenima, kada ce zahvaljujuci internetu Milan imati (i vec ima) fanove sirom sveta. Inace, steta sto je pesma Ovo je Balkan, po svemu sudeci sklepana za 5 minuta. I bolje je bilo, kao sto je neko pre mene vec primetio, da je koreografija ostala kao ona prethodna, ako ni zbog cega drugoga, onda bar kako bi se decko koncentrisao pre svega na glas, a ne na skokove. Prethodno je jako lepo i sexy izgledao, dok je u Oslu imao sasvim promasen look. Steta.

Nazalost, mi iz Italije nismo mogli da glasamo.

machicolation

pre 13 godina

Sve je dobro kad se dobro zavrsi!
Na ovoj Evroviziji, pravda je zadovoljena. Ne samo zato sto je pobedila Nemacka (fina pesmica za letnji hit + jednostavan i nonsalantan nastup + mlada, simpaticna i krajnje nepretenciozna pevacica), vec i zato sto su se visoko plasirali zaista oni najbolji (Rumunija!). Pa, dobro, osim par izuzetaka: pre svega mislim na Izrael – nepravedno plasiran cak iza Srbije!
Milan je, ocigledno, bio atrakcija sam po sebi (sto nije lose, naprotiv), ali je od pocetka bilo jasno da ce pesma iz Srbije lose proci. Sklepana na brzinu, samo za ovu potrebu, sa ciljem da se ‘dopadne’ na prvi pogled, da zavede i bez (dobre) muzike i bez (dobrog) teksta. To je valjda jedina pesma na ovogodisnjem ESC koju mozete odslusati 30 puta i opet se necete setiti melodije, ne ulazi u glavu – kao, uostalom, ni reci osim Ljubice, Balkana i Beograda.
Usudjujem se da kazem da je i koreografija bila potpuni promasaj!
Provokacija usmerena prema Evropi ovog puta nije uspela.

Unknown

pre 13 godina

al najjaci su ovi komentari o satelitima i politici "kako ce njemacka da kruzi oko nas satelitima i svugdje da nas prati" - vi ladno niste ni poentu pjesme razumjeli...
pjesma govori o tome kako je mlada djevojka zaljubljena, i kao "satelit" kruzi oko tog momka, prati svaki njegov pokret, presvlaci se svakih 5 minuta, ulazi u njegov vidokrug - simpaticna pjesma i meni je drago sto je pobijedila, svaka tinejdzerka ce moci da se pronadje u njoj a to je i poenta muzike, bice ovo ljetnji hit polako samo, iako ja nisam iz POP price, i ne slusam tu vrstu muzike, kao ni domacu muziku tipa Milan Stankovic i grand...ali konacno je pobijedila sveopsta i sveobuhvatna pjesma

Ljiljana, London

pre 13 godina

Ovo jos i bi najbolja Evrovizija po kvalitetu pesama. Uvek ima kitcha,to bez daljnjeg,ali sa moje liste 10 najboljih, ko god da je pobedio, ja sam zadovoljna - i ok sam sa Nemackom totalno jer bese na listi. Jedino mi zao za Estoniju sto se nisu kvalifikovali i sto se Rusi nisu kotirali vise (ne zbog Rusa, niti one pateticne situacije "gledam u tvoju sliku"), nego sto mi se svidela pesma i tip (Petr Nalic) je super umetnik - mada bi bilo bolje da je pevao na ruskom tu pesmu za Evroviziju (pogledajte jednu od njegovih "Guitar" : http://www.youtube.com/watch?v=AOzkN8dHnjk). Ili ovi iz Estonije "Malcolm Linkoln": http://www.youtube.com/watch?v=nnhBrfqzLJg , momci su totalno originalni.
Za mog Britanca Josha me zao, on ima super glas - ali mu je pesma boza i nije dosao do izrazaja.
A za nasu pesmu, bolje da nista ne kazem.

Milena

pre 13 godina

Nemacka pesma nezasluzeno pobedila,scenski nastup nikakav kao da se pripremila za noc vestica jeftina haljina,bledo lice taman karmin prekratka haljina za noge a la Dzon Vejn,glas nikakav,muzika zivahna moze da prodje,reci teksta uzas otprilike Ljubavi ne mogu bez tebe sve cu uraditi za tebe kupila sam i novi donji ves zbok tebe cak sam i nalakirala nokte na nogama zbog tebe,samo me zanima sta ovi silni muzick strucnjaci kazu za tako divan tekst......

ja

pre 13 godina

Odlgledao sam samo finalno veche, po meni jedini koji su se izdvojili kvalitetom su Nemacka (kombinacija Lilly Alen i Alanis u skromnom i pristojnom paketu)i Turska (koja je koliko sam primetio uvek pri vrhu i ima konstantan kvalitet pesama). Ostali za mnogo klasa nizhi.
Steta sto nije bilo neresheno...

Jimmy

pre 13 godina

Dakle jednu stvar bi svi komentatori ovde trebalo da imaju napameti. Ovaj klinja Milan je odradio svoj posao koliko je umeo i znao. Nije on sam sebe izabrao već neko drugi, kogod da je to bio. Svaka kritika na njegov račun je besmislena, jer da je bilo ko od nas pametnjakovića izabran da ide tamo uradio bi najbolje što može da prezentuje svoju zemlju. To što je naša pesma eksplicitno muzičko đubre je odgovornost RTS i autora pesme. Ivođač je kolateralna šteta. Dakle ne branim ga ali mu ni ne mogu ništa prigovoriti, jer je uradio koliko je umeo i znao i koliko su ga naučili. Da se osvrnem i na ostale učesnike. Ove godine je za razliku od prethodnih bilo značajno više solidnih pesama. Po meni, osim Nemačke pesme koja je tipični tinejdž pop, izdvaja se Danska, Island, Rumunija, Turska pa i Azerbejdžan i Albanija. Da, albanska pesma je bolja od naše šta god mislili dežurni patrioti. Dakle bilo je pesama koje ćemo sigurno slušati narednih godinu ili više dana. Meni je lično Danska pesma najbolja ali je to stvar ukusa. U svakom slučaju poredak pesama nakon ovogodišnje Evrovizije je manje više realno stanje i nema mu se šta prigovoriti. Naravno, ko hoće da bude objektivan.

A ti neces da pevas ?!?!

pre 13 godina

Vor der Kaserne
Vor dem grosen Tor
Stand eine Laterne
Und steht sie noch davor
So woll'n wir uns da wieder seh'n
Bei der Laterne wollen wir steh'n
Wie einst Lili Marleen. Wie einst Lili Marleen...

:)

pre 13 godina

Sve najlepse o Evrovoziji! Organizacija na nivou, bas su se potrudili, voditelji zanimljivi, mnogo stosova... Pesme vecinski lepe. Nemacka je svakako zasluzila pobedu! Fina pesma, i simpaticna devojka...
Molim Vas, pogledajte jedan od najlepsih delova Evrovizjije (po mom misljenju), koji, na zalost, Javni servis nije prikazao, zbog reklama (pred kraj su se ukljucili).
Originalna ideja! Ma milina :))) Uzivajte!!! http://www.youtube.com/watch?v=jc49xMUhV6I

iggy

pre 13 godina

Ako izuzmemo gastarbajterske i ex yu glasove, za nas niko nije glasao. Ako vec ucestvujemo u ovom cirkusu i ako i na taj nacin zelimo u Jevropu, onda bismo trebali da se malo ozbiljnije ovim pozabavimo i narednih godina saljemo kvalitetnije pesme

Rale

pre 13 godina

Svi vi koji se tripujete da je konkretno nasa pesma otisla na izbor za pesmu evrovizije zahvaljujuci SMS glasovima nasih gradjana - grdno se varate. Naime, neki mentol je odlucio da u zadnje vreme glavnu ulogu u svakoj pesmi koja nas predstavlja i koja treba da pobedi u bilo kom vecem takmicenju mora da ucestvuje na bilo koji nacin Bregovic. Taj deo mi nije jasan, tj. ta odluka ljudi koji imaju vlast nad ovim delom nasih zivota pa predpostavljam da su totalne muzicke neznalice ili su mu zemljaci?
Neka pise pesme bosancima, a nas neka pusti da ih pisemo sami. Ima dosta mladih muzicara koji valjda umeju da napisu dobru pesmu, i koji se razumeju u to sta narod u evropi slusa. Dosta vise sa tim Etno-glupostima. To ni gomilu ljudi u Srbiji ne interesuje, a ne gradjane drugih zemalja. Svi mi hocemo pesmu koja ce biti hit u diskotekama i na radio stanicama ovog leta, a narodnjake cu da slusam prave, kada mi do toga bude bilo.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da je pobedila najbolja pesma, i to pesma koja pripada ovom vremenu, uz nastup sa merom i ukusom. Možda ne baš u sjajnoj ivedbi, ali i to se u Leninom slučaju može smatrati simpatičnim :)

Aleksandar G.

pre 13 godina

Nadam se da je Jedinoj-televiziji-koju-plaćamo konačno jasno da Evropa nije zainteresovana za naše kafanske grozote sa trubom. Samo da neko sada ne pomene posećenost "Guče" kao kontra-argument, jer ne zaboravimo da tamo stranci isključivo dolaze da se naroljaju i nažderu, a ta buka od muzike im samo služi da još više prekorače limit količine alkohola i pečenja koje može da stane u njihov organizam.

Elem...imao sam priliku da gledam prenos na tri televizije - NRK1 (norveški državni kanal), RTS1 i RTS Digital, i upoređujem kvalitet...da li treba da kažem kolika je razlika u kvalitetu slike? Na RTS-u kao da je nekoliko puta re-kompresovana, boje su odvratne, detalji ne postoje, svaki brzi pokret je propraćen "kockicama" u slici...jadno, bedno i sramotno.

Nemica je bila ok...pesma nije ništa posebno, ali je devojka jako simpatična i jednostavna, tako da je verovatno to najviše uticalo
na njen uspeh. Drago mi je da je Nemačka posle gotovo tri decenije odnela pobedu.

Generalno, Evrovizija i dalje ne izlazi iz svog muzičkog klišea sa istrošenim idejama i veoma jeftinim i izlizanim melodijskim i aranžerskim izrazima...da ne pominjem glupe i stilski nepismene tekstove (govorim o zemljama koje neuspešno pokušavaju da se plasiraju na zbrzanom engleskom jeziku)...zato će muzika sa te manifestacije i dalje, potpuno zasluženo, biti ignorisana od diskografske industrije.

Što se tiče Duške i njenog "prenosa", ja bi' to rešio jednim momentalnim otkazom, ako me neko pita (a ne pita me niko ništa, bez obzira što dobija platu i iz mog džepa).

Nebojsa CH

pre 13 godina

Najbolji i najkorektniji komentator je bio sa Svajcarske TV.Za svakoga je imao da kaze ponbesto lepo i bio je veoma korektan.Jeste da je pri glasanju primetio kako neke zemlje daju poene samo svojim komsijama ali je i zu ispao korektan jer je naglasio da to svi rade.Kako ovi iz EX-YU, EX-SSSR tako i Skandinavci ili Spanci i Portugal itd.I covek jednostavno je mogao uzivati u prenosu a da ne zaspi.A ova nasa sto je prenosila? Boze, imao sam osecaj kao da sam negde na sahrani!FUJ

LENA_NAJBOLJA

pre 13 godina

Vrlo su mi zabavni ovi muzicki "strucnjaci" kojima je Nemacka bezveze i kich a Azerbejdzan, Jermeniju i Ukrajinu proglasavaju za vrhunski domen muzickog izrazaja danas. Ja kao neko ko se jako dugo bavi muzikom mogu samo reci da su te tri pesme dno dna. Ja kapiram da neko nema sluha ali da ga toliko nema da mu se svidi pesma drip drop drip drop, mislim stvarno porazavajuce. Onaj Rus je zavijao kao da je iz sume, decko ima ocigledan problem sa glasom a i pesmom koja je blago receno UZASNA. Nemacka je imala najbolju pesmu i svaki pravi strucnjak ce vam to reci. Pozdrav.

Mikica

pre 13 godina

Kako su neki ljudi jadni i zajedljivi. Nemacka je apsolutno zasluzeno pobedila. Prosto ne mogu da verujem sta neki bolesnici pisu.. Kako je Lena bila drogirana, kako je kriza uzrok Nemacke pobede, kako njihova diplomatija vrsi pritisak na druge pa cak se ide toloko daleko da se pominje teorija zavere, bilderberska grupa i masoni.. Alo ljudi, probudite se iz tog sna zvanog devedesete. DEVOJKA JE ZASLUZENO POBEDILA. Pored nje dobru pesmu su imale jos samo Danska, Rumunija, Belgija i Izrael. Ovo drugo je bilo ocaj. Azerbejdzanka nema pojma da peva, pesma joj je smesna... drip drop drip... a koreografija jos gora od nase. Nasu ne bih ni komentarisala.

Vladimir

pre 13 godina

Koliko se secam pisalo se kako je MIlan u Grckoj na promociji pesme docekan kao zvezda i da mu je posvecena velika paznja ? Sad se pitam ko tu laze? Svuda se pricalo da su okolne zemlje odusevljene, a dobijena je nula i od Bugarske, i Rumunije i Grcke. Niko ne voli nas melos, osim pojedinim medju nama, ciji nisam clan. Nijedne godine do sad se nije desilo da nam niko osim dijaspore ne da glas - ovo je bilo prvi put, izuzev mozda 3 glasa od Albanije, i 1 glasa od Kipra. Da nema dijaspore, mali bi delio poslednje mesto u finalu. A opet...bitno je da je on namestio shiske.

Sale

pre 13 godina

1. Ovu komentatorku/večitog vođu ekipe hitno menjati. Toliko zajedljivih komentara i amaterizma (na kraju ne zna ni koji smo) je previše čak i za "Jav(d)ni servis". Ali to je valjda odraz kriterijuma kadrovske (stranačke) selekcje u svim javnim i državnim preduzećima. Treba da vrate onog lika što je pre nje godinama komentarisao - odraz kulture i kompetentnosti.
2. Milan mnogo loš - trema šta li, podrhtavao mu glas a i koreografija lošija nego u BG-u na izboru. Generalno pesma je loša opa-cupa i tri reči od kojih glavna (balkan) evropljane asocira na sve grozote sa ovih prostora.
3. Vratiti se Beoviziji i zabraniti Marini, Tuti, Bregi, Fruti.. da se i tamo pojave.
4. Nemačka je konačno zaslužila jednu pobedu jer su ljudi totalni freakovi za evrovizijom - svake godine se okupe na trgovima da prate finalno veče tako da mi ih je do sada bilo i žao jer su slali neke gluposti koje su redovno završavale među poslednjima ali ih entuzijazam nije napuštao. Ali ona mala se stvarno čudno ponašala - pred svega primetio sam da je čak nešto i opsovala Ribaka kada je hteo da napravi neki fazon pri dodeli pehara/mikrofona - poljubio je kao u usta. Inače odlična je bila Rumunija, pa i Danska, Jermenija. Za one Turke mi nije jasno kako su pri vrhu a zalutali su (pored nas) još i Španija, Portugal, Ukrajina, GB, Rusija (horor).

Generalno, kao i u svemu dokazali smo da možemo da budemo najbolji pa sad možemo da se opustimo i brukamo.

Goran

pre 13 godina

Zasto je ova vest objavljena u rubrici "Kultura" ???

Inace, uvek je fascinantno videti na delu srpski provincijalizam koji se manifestuje u neverovatnoj paznji i posvecenosti kada su u pitanju ovakva seoska i trecerazredna takmicenja na koja u Evropi niko i ne obraca preveliku paznju. Sa stanovista umetnickog i komercijalnog efekta, Evrovizija niej relevantna vec skoro trideset godina. Vreme je da to neko kaze i Srbima...

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Dobro, bar je pevao na Srpskom pa ga niko nije razumeo. Patriotizam je samo izgovor za nasu glupost, covek ne zna engleski, i ne samo on nego 90% nasih pevaca. Ja sam gledao samo prvo vece, i to dok cuvena u nizu RTS elitnih komentatora nije imala signal. Cim se ona ukljucila da komentarise, na RTS svojstven nacin, ja sam batalio jer nisam mogao da se nerviraaaaaaaam!!! Da je u pitanju bila utakmica Partizana u el nasao bi neki livestream na engleskom, ali ovako....koga briga, cucu prvih 4,5 pesama na uTube.

Skolovanim umetnicima i kompozitorima poput Bregovica, Joksimovica harmonikasa, Lepe Brene, Sase Popovica i renomiranim skola pevanja kao sto je Grand bi trebalo zabraniti ucesce na kvalifikacijama za eurosong. Ali naravno, cinjenica je da 70% ljudi u srbiji to voli, tako da naredne godine ocekujem isto ovo samo u drugoj foliji. Skolovani i talentovani ljudi, u ovom slucaju muzicari, u Srbiji nikada nece moci da dodju do izrazaja - to je moj zakljucak svega.
I naravno, cestitke Nemackoj na pobedi.

relator

pre 13 godina

Niko do nas nije pomenuo svoj grad u pesmi i ocito je ona lokalnog karaktera.Lena devojka kao nekad Nena /previse belog/ ispod kvaliteta prvog nastupa.Sve u svemu s nasom reputacijom i novim glasanjem :kako sam se nadala dobro sam se udala!Doobrano ima da se pomucimo za dobar glas u evropi posto opet kotiramo kao zemlja krimi.i asocijalnog stava i ponasanja.Lepa razbibriga za subotu uvece za nas starije koji jos imamo srpljenja za sveopsti kolaps muzike!Nasa mladost je bila uz Prince,U2,Bouwia i velike ispred njih a sada jadni klinci sta ce da slusaju kad ovi penzioneri prestanu da sviraju.Pa cak i penzioner Bregovic posle tolikih godina moze da napise dopadljivu pesmicu koja neuglednoj zemlji koja za jotu nije popravila svoj ugled omoguci sredinu novim nacinom glasanja!To je to i mi smo tu gde smo. P.S.Stvarno smo albancima trebali da damo koji bod posto ocito trend ide u disko stil 80-tih.Vrlo neukusni pozivi javnog servisa su bili VRLO NEPREVARLJIVI!

JocaBG

pre 13 godina

Sateliti iznad balkana...
Bravo za Lenu , steta za Milana.
Mislim da je Milan zasluzio da bude medu prvih 5 a Lena je bila stvarno ekstra.
Mogli bi Milan i Lena u duetu....

nikkola

pre 13 godina

Čestitke pobedniku, uz malu digresiju. Moram da primetim da je Turska i ove kao i prethodnih godina imala odličnu pesmu. Mislim da niko nema tako konstantan kvalitet kao oni. Da ne spominjem da i danas rado slušam For Real, jednu od najboljih Eurosong pesama svih vremena, koja je bila tek na 4. mestu 2004.

Ana

pre 13 godina

Pobednica je u potpunosti prekopirala Kate Nash! Stvarno mi nije jasno kako su organizatori dopustili tako nesto. Aj' sto je nastupila sa prekopiranim nacinom pevanja i bojom glasa, al' da pobedi???

Voja

pre 13 godina

Cinjenica da smo mi dali Nemackoj 8 poena mi budi neku nadu, velika vecina istocno evrposkih zemalja je dala ili 1-2 ili nista.
Milan katastrofa, tacnije Bregovic i Tucakovicka (namerno ne kazem Tucakoviceva jer je to po meni odvratno). Voditeljka 0, mislim da je poludela sto je nemica pobedila. A onaj komentar na kraju "pa ona ni ne zna da treba da nastupi ponovo", alo bre! Devojka se totalno izgubila, nije ocekivala pobedu, bila je veoma spontana i simpaticna.

Sve imam neki osecaj da cemo i sledece godine poslati neke trube i slicno, i da ce ova opet voditi.
Ali opet, onih 8 poena za Nemce bi budi neku nadu.
Meni se i Izrealska pesma svidela.

gavra

pre 13 godina

Grcka je imala ubedljivo najbolju pesmu, posle njih Moldavija i tacka.
Nemacka je pobedila zato sto treba da spasava EU od bankrota i raspada.

Borijan

pre 13 godina

Nemačka pesmica, pa o.k. ako se ljudima dopada. Za mene je bilo i kvalitetnijih i boljih. A za one koji toliko kritikuju komentatorku RTS-a, molio bih da pogledaju arhivu B92 od 12. maja 2007. kada je Marija pobedila i da pročitaju sa koliko su pristrasnosti i ostrašćenosti komentarisali strani komentatori. Naša komentatorka može da im bude profeser na katedri profesionalnog i etičnog komenarisanja.

Ivan

pre 13 godina

Najsmesniji su mi ovi koji pisu da su srecni jer se Evrovizija konacno vratila na zapad. Koja nevidjena glupost. Pa valjda treba (Evrovizija) da ide tamo odakle je najbolja pesma!!
Nemacka pesma je ok (po strani sto ova mala i ne zna bas da peva) ali Azerbejdzan, Rumunija da su pobedile bilo bi isto apsolutno zasluzeno. Ali ne...neki su jednostavno srecni sto se Evrovizija vratila na zapad.
Tipicni primeri iskompleksiranih, malih ulizivaca.

bergaz

pre 13 godina

Nije mi jasno cemu ljutnja pojedinih citaoca!? Pa konacno je pobjedila normalna pop pjesma a ne kojekavi muzicki frankistajni.

Uz to se konacko doslo i do formule kako sprijeciti susjedsko poklanjanje glasova. Ne u potpunosti ali se taj problem barem reducirao do mjere izdrzljivosti. I vidjelo se da se glasovi zapadne, srednje i sjeverne europe podudaraju, jedino je istok razmjenjivao bodove izmedju sebe. ocito je tamo ziri jos pod utjecajem lokalpatriotizma.

u svakom slucaju, zasluzena pobjeda jedne klasicne pop pjesme. zaboga TO JE POP KONTEST

milos

pre 13 godina

bilo je barem deset boljih pesama od Lenine. a pesma je bas je bila jeziva, pevala je kako ce (Nemacka) da kruzi oko nas i da nas prati svugde... ako ista evrovizija i dalje nastavlja da bude politicko takmicenje. meni je cak i najzanimljiviji deo glasanje, da vidim kako su uspeli da izmanipulisu glasove. neko vreme sam mislio da ce Grcka pobediti zato sto su u krizi, ili Island, medjutim Nemacka je bio najlogicniji izbor posto oni jedini imaju para (a i najvise su zaludjeni EV).

Cuburka

pre 13 godina

Jednostavan nastup Nemice, slatka i pevljiva pesmica, bice letnji hit. A sto se mene tice i mog izbora:
Danska, Belgija, Rumunija i Engleska.
Ovi jeftini muzicki trikovi i prelake notice tipa grcke i srpske pesme mi stvarno ne piju vise vodu. A najveci cirkus je ipak bila pesma (a i nastup) Armenije - "Kostica kajsije".

nina

pre 13 godina

Zaomi je sto smo toliko negativni o nasem mladom svetu. drago mi je kada je bio i nastupio na nasem jeziku.jedan mlad i puno pozitivan decko.hvalamu za vesele momente 3VHZE

Fan

pre 13 godina

Duska Vucic je toliko nadahnuto prenosila dogadjanja da sam posle prvog nastupa Spanije, u kome nije primetila nista neobicno, presao Na HRT ne bi li budan otpratio tekmovanje. Na kraju se vratim na javni servis gde dozivotna Alfa i Omega nasih Evro raspevavanja nije sigurna da li smo zauzeli 12. ili 13. mesto.
Jos uvek se secamo njenih bisera iz Finske pre zavrsnog glasanja zirija iz Skoplja nije bila sigurna u pobedu i ako je stvar bila resena.
Lol.

Kontrafolk

pre 13 godina

Luzeri i zajedljivci, smorili ste sa "drogiranom Nemicom". Devojcica ima 19 godina a postala je kontinentalni pobednik. Kome ne bi u tim godinama klecala kolena?

Sven Goran

pre 13 godina

konacno realno. Zaista simpaticna pesma.

P.S. Milan i Brega i dalje misle da su imali najbolju stvar, al je bilo nepravedno glasanje :)

Brakuse Hop Hop!

E!

pre 13 godina

Sto volim ovaj poraz azijskog turbo-folka i njihove slepe plemensko-glasacke masine! Na evrovizijskom takmicenju konacno pobedlia Evropa, a ne Azija.

Ivan

pre 13 godina

Ja bih ovako rekao...na Nemacku je jednostavno bio red da pobedi posle 28 godina. Malo su ulozili vise para ove godine, malo libirali, malo intenzivniji marketing i to je to. Ova mala jeste simpa ali ne ume da peva. To kazu ljudi koji su iz muzike. I to ovde u Nemackoj. Nemci bi pobedili verovatno i ranijih godina, ali su im pesme bile KATASTROFALNE. Ova moze da prodje i naravno odmah pobeda. Sto se nas tice...nama ovaj nov nacin glasanja nikako ne odgovara...:)
Sve u svemu..., mi smo ionako pobedili 2007, tako da i ne moramo vise da se cimamo preterano.

Marko Dj

pre 13 godina

Nemica im(nam) je pokazala kakvu pesmu treba napisati i izvesti, kako bi ovaj eurovision šund imao nekog smisla!!!
Napokon svetlo na kraju višedecenijskog tunela!
Krafwerk, Rammstein, Alphaville, Scorpions!Austrijanac Falco!Nemci zaista mogu napraviti dobru pesmu :-)Mala ih je odvalila, ali stavrno!!!
A mi - mi nismo u tunelu - mi smo u podzemlju 20 god i samo kopamo i dalje na dole!!!

milos

pre 13 godina

Među svim onim drugim lepim i melodičnim pesmama, naš pevač je izgledao kao artist u cirkusu a i pesma je podsećala na cirkus. dobuila je toluiko poena samo zahvaljujući komšijama i dijaspori.

Srđan

pre 13 godina

Pobedila je najbolja pesma!
Treba ukinuti glasanje publike,ali se to neće desiti,jer se zarađuju fine pare od silnih sms-a...
Još kad bi uveli pravilo pevanja na maternjem jeziku,bilo bi idealno.

Muzicar

pre 13 godina

Očigledno se svima više smučio kič i šareniš na nastupima. Lena - jednostavno, šarmantno i različito. Zato je i pobedila. Meni se jako dopala i pesma Ukraine.

FILIP

pre 13 godina

po celoj prici i cinjenici je to da nije bilo diaspore iz francuske svajcarske nemacke i svecke nebi zavrsili ni na dvadesetom mestu !milane zahvali se diaspori prvo!!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Ja sam veoma razocaran nasim plasmanom. Mislim da je nasa pesma zasluzila da bude bolje plasirana. Moj favorit je bila Belgija "Me and my guitar", Irska je takodje bila lepa pesma. Bice valjda bolje sledeci put.

KG RULE

pre 13 godina

Najgore je sto dovodimo ljude sa strane da nam rade pesme i to jos uvek sa zastarelim zvukom koji dolazi iz sljivara i ovcama koje pasu po njemu.Uvek se pljuvalo tudje,svoje hvalili a mi u ambisu,najgori u svemu.Nikad nista nismo napravili.Gradjanska opcija ce razumeti sta sam hteo da kazem.Za patriote ....sumnjam.

Mislim

pre 13 godina

Možda da je ostala stara koreografija bili bi od 8 do 10 mesta i to je maksimum sa ovom pesmom.Umetnost čini pre svega ISKRENOST IZRAZA (Marija Šerifović)i varka da bi svako mogao to da uradi i otpeva(Lena) Samo kod Nemčke pesme to je vrlo vešto odrađeno niti je pesma naivna, a ni pevačica.Jednostavno Nemci rešili da osvoje Evroviziju,prostudirali što prolazi,dali pare,marketing, diplomatiju,lobije,(mnogi od njih ovise a i dužni su im)sklonili kič koji iritira; i kao u svemu ostalom (npr automobili)kad hoće i reše...BILI PRVI.Lično mislim da je pobednička pesma puna modernog ritma ali ima nešto mutno i dekadentno što mi se ne sviđa a i Lena(neki naivni kažu slatkiš)odglumila iznenađenje i ne sviđa mi se ta tetovaža na levoj ruci za tako naizgled pristojnu devojku iz diplomatske porodice.No stvarno je vreme da Nemačka ili neko od ovih 4 favorizovanih da pobedi.A šta da kažu Britanci?Koreografija im bila kao da su ovo 60 godine,a i očigledno ih ne voli niko u Eu oni misle da su još neka muzička imperija. Neka se zamisle sa koje su strane okeana HA HA.

Dermendziev

pre 13 godina

Predpostavljam da je to t.z.v zvezda Granada,a da je i bio predstavnik Pinkija,koji je video sve, pa i T....Vidno je da je preskocio njosnovnije elemente(lekcije) u pevanju,uz to se zbunio na sceni.Dodamo li da je pevao pesmu , na muziku,proverenog plagijatora ,izuzetno visoko je plasiran.Cini mi se da je poslat duet Bora Drljaca-Era ojdanic (oni puno vole da se druze sa mladima i osecaju se izuzetno vitalnim), otpevaju "Tjeraj mala stado i za brijega",mnogo bolje bi prosli cak i od "Ide Mile lajkovackom prugom" za koju bi Englezi sigurno glasali protiv,jer nikako da ukapiraju ,za njih ,nelogican tekst("kako talo da Mile ide prugom,zadrzava voz i voz zbog toga kasni!").
Eh nasi: kosarkasi,teniseri,vaterpolisti,fudbaleri,Kusturica,narode... ko sad vas tako"lepo" predstavlja i od koga???

II

pre 13 godina

Nisam gledala Evroviziju, ali ova nemacka pesma je jako losa, pa devojka skoro da ni ne peva... Kakve su tek ostale pesme bile (mislim da sam i nasu cula negde na kratko, i katastrofalna je).

Ja ne znam u cemu je poenta ovog takmicenja vise, jer u muzici sigurno nije.

I ne razumem komentare tipa Nemica je preslatka, secer, za gledanje...
Pa kakve veze ima izgled sa tim da li je zasluzila da pobedi... Ili je ovo mozda izbor za mis?

naivni

pre 13 godina

Prvo,vazno je da je pobedila pesma na engleskom. Drugo, i jos vaznije je da su Englezi poslednji, svet bi bio super kada bi od njih samo jezik ostao... Trece, da je pevanje sport, Nemacku bi diskvalifikovala doping kontrola.

Tanja

pre 13 godina

Lena Meyer Landrut's uncle was one of the founder of the Bilderberg Group, so it was known before the contest who wins. her live performance was a disaster and still won, nobody cared.

Mu.a za bubrege

pre 13 godina

Sada ce onaj propali plagijator da proglasi uspeh svoje pesme, a da nije bilo glasova dijaspore, ne bi ni usli u finale. A mislio sam da ne moze nize od proslogodisnje pesme.

Miloš

pre 13 godina

Potpuni debakl Srbije. Ta pesma se nikome nije svidela. Glasove je dobila isključivo od Srba iz ex-YU i dijaspore.
Bregović i Kusturica pokušavaju da Srbe pretvore u evropske Borate. Mi to trpimo, čak im pomažemo.

Biba

pre 13 godina

Ova cobanska pesma je samo pokazala da je Srbiji mesto na Farmi. Tu nema ni traga od nekog etno fazona i sve je kic: tekst, muzika(hopa - cupa), pojava pevaca. Ako je to srpski identitet, ja sam pingvin..

Zanatlija

pre 13 godina

Srbija je nastupila 8 po redu i sve do njenog nastupa pri svakom predstavljanju pevača prikazivana je mapa zemlje iz koje dolazi kao i zastava zemlje.

Kada je Srbija došla na red mape Srbije nije bilo!!!
Prikazali su samo zastavu.

Ali to nije sve:

Posle završetka Milanovog nastupa umesto naših navijača se pojavila Hrvatska i Slovenačka zastava!

Ovo je skandal i neviđena sramota organizatora ovogodišnjeg Eurosonga

Što se Milana tiče imam da kažem ovo:

On nije toliko loš pevač koliko je loša pesma!
Troje ljudi su sastavljali pesmu, svo troje su izuzetno dugo u estradnim vodama ali im ni to nije pomoglo da budu bolji od 13 mesta.

dacha

pre 13 godina

Ovaj naš netalentovani cirkuzant je pre za farmu nego za Evroviziju. Pri tome namerno pisem malo "f" jer mislim na pravu farmu, svinje, krave, kokoš. Tamo bih ga poslao sa sve Bregovićem. Tamo bi životinje brinule o njima pošto ova dva brilijanta verovatno sami o sebi ne bi umeli, a zauzvrat oni bi zabavljali životinje svojim nastupima

taraba

pre 13 godina

milan nije mogo vise da pruzi, a nije ni trebao. bio je profesionalan. sa moje strane mogo je bar deset mesta na gore da ode. svi su dali sta se moglo. a ko je najbolji danas odlucuje telefon i mediji a ne pevac

Monden

pre 13 godina

Kad je pobedila Rusija, bila je sovejtska kuhinja, kad je pobedila Srbija - balkanska, kad je Norvežanin trijumfovao - skandinavska,... Ova pobeda Nemačke pokazala je da nikakvo nameštanje i prijateljstvo/bratsvo između naroda ne pomaže kad je u pitanju kvalitet.

Realno je svake godine pobeđivala pesma koja se najviše svidela narodu (u celokupnoj Evropi).

Kome se ne sviđa Evrovizija ne mora da je gleda. Ko traži muzičko-scenski nastup na vrhunskom umetničkom nivou, neka poseti pozorište. To je kao da ste došli u diskoteku i očekujete da ćete čuti 'Travijatu'.

Meni se lično ubedljivo najviše svidela rumunska pesma (mislim da će biti hit ovog leta), ali je i nemačka izuzetno zanimljiva, pevljiva, melodična i pravo osveženje za evrovizijski standard.

P.S. Bio sam jako srećan kad sam čuo francusku pesmu, jer sam se uplašio da je naša najveće đubre.

Pipi

pre 13 godina

Ovo sve sto se dogodilo je dokaz da nije bio dobar nacin na koji smo birali pesmu. Trebalo je napraviti festival kao i svake prethodne godine. Nasa pesma kao i ekipa je bila losa, nikad gora.. a to sve zahvaljujuci grupi pojedinaca koja nikako da se skloni sa svojih "neprikosnovenih" pozicija i pusti druge, kvalitetnije ljude da rade. To dokazuje i katastrofalan komentar nase voditeljke Duske. Ne znam samo ko je nju tamo poslao. Tako zajedljivi i neprikladni komentari skoro nisu cuti. Bregu kao i Marinu to sve naravno uopste ne brine jer su svoje ogromne pare za ovu katastrofu odavno pokupili. Sramota na sta se trose nase pare. Drago mi je da je Nemacka pobedila i da se Evrovizija konacno vraca na zapad. Gomila odlicnih pevaca se pojavila kao i dobrih pesama i bice puno hitova sa ove Evrovizije. A Bregovicu i truloj ekipi mogu da porucim samo jedno: ZBOGOM ZAUVEK!!!

Andrej

pre 13 godina

vec se pre par meseci znalo ko ce biti pobednik ;)
mala lena 4 eva :)
jako karakteristican glas,jednostavna i slusljiva pesmica, slatka devojcica peva, sve u svemu, nemci su slavili pobedu cim su shvatili da su ozbiljni ljudi konacno oraganizovali selekciju za eurovision kandidate.
sasvim zasluzena pobeda, prvi put sam od pocetka do kraja bio siguran ko ce da pobedi.

MarioBros

pre 13 godina

Jako mi je drago što mi na ovako jednoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji upotrebljavamo redovno Srpski jezik, a čak jedna Rusija i sve komšije pevaju na engleskom.

Nije sve u pobedi, ima nečega i u kulturi ;D

Inače, nemačka baš fina love letnja pesmica, a Milan je bez greške bio u suštini nemam mu šta zameriti, video sam već pre par meseci sa čim idemo tamo i nisam očekivao pobedu, možda neko 5. mesto al dobro.

pfff razocaran

pre 13 godina

treba ukinuti ili bojkotovati evroviziju... sta je ovo? ova njemica ne umije da pjeva nego repuje ovdje uz note pop muzike?!.. sa iritirajucim krestavim glasom i jos gorim engleskim izgovorom. 100 puta u pjesmi kaze "you" "you" you you you" na tome joj se zasniva cijela rima... KO DA MI SE SPRDA NEKO U LICE! da je harizmaticna i prirodna to stoji ali to iako treba da se gleda nije glavno mjerilo!!! no izgleda da grijesim... pozdrav. meni je adrenalin podigla grcka kompozicija i azerbejdzan definitivno!

Ivan

pre 13 godina

Razumem ja, o ukusima ne treba raspravljati. ALI, Lena stvarno nema sluha za pevanje.
Još jednom su nam pokazali, da u Evropi vlada birokratija. Zašto se prešlo na žiri ? Neka ljudi odluče a ne šačica nekompetentnih ljudi u žiriu.
Nema veze, dijaspora, susedi. Jedan čovek, jedan glas. Ako živiš u jednoj Evropskoj zemlji imaš glas. Ovako ljudstvo imalo po pola glasa, ETO ti.
U medjuvremenu u Lizboni 300 000 ljudi izašlo na ulice. Nema veze. Samo, da se peva.

Igor-H

pre 13 godina

Bravo za Lenu, pored Ukrajine, najbolja pjesma. Za sve one koji kažu da mala ne zna da pjeva, neka na you tube-u pronađu "kako to ona pjeva", pa neka se jave. Bio sam impresioniran prije par mjeseci kada sam je čuo. jedan forumaš je dao pohvale za Alyoshuiz Ukrajine i u potpunosti se slažem da je harmonijski bila perfektna, međutim naš narod i ne zna šta znači sklad u muzici-jer to nije samo osobina klasične muzike. Danas sam banovan na forumu OGAE, jer sam obrazlažući kvalitet ukrajinske pjesme objasnio moderatoru(otišao u Oslo, kao znalac) da Grčka nema bolju pjesmu i da ukrajinska pjesma nije "sklepana"-kako je on kazao, za 3 minuta. Ljudi vjeruju da je Brega muzički genije...pa i neka jeste, ali je ova pjesma smeće neviđeno i nije mi jasno kako se ona nesretna komentatorka sa Javnog servisa onako primila na nju! Ponižavajuće je bilo slušati je kako "moljaka" da se pošalju glasovi. U čije ime ona moljaka i na Dnevniku i u svim emisijama, pa još kaže:"Znate, to rade svi, pa zato i mi"... Pa hoće li Servis napokon nešto da radi normalno, pa da od njega prečnu??? Ljudi, trebate poslušati pjesmu u HD-u, ništa je bez basova i pratećeg instrumentala, koji se ne čuje putem siromašnog tv-zvuka na srpski način-"pojačaj, tek da čuješ da tv radi" :)

Zoran

pre 13 godina

Koji blam mi je bio ovde u SAD kad sam cuo kako RTS poziva nase napolju da glasaju za nasu pesmu, jer iz Srbije ne moze da se glasa za srpsku pesmu, kao ni iz ostalih zemalja za svoju. Ne znam kako to da shavtim, kao propast vrednosti jednog drustva, kao bolesno samoljublej, kao lecenje komleksa ili kao pokvarenost. Inace, cim sam cuo nemacku, odmah sam znao da ce da pobedi, jer sve ostalo je daleko ispod. Nasa je uzas.

Dražen

pre 13 godina

Pa ovo je bila prva eurovizija koju se isplatilo gledati. Veliki broj dobrih pjesama, uz vrlo malo ljudi koji se glupiraju na pozornici. Armenija, Azerbejđan, Ukrajina, Rusija, Irska pa i Njemačka i Turska... Sve dobre pjesme. Možda uz ozbiljniji pristup, bez nepotrebnog ismijavanja događaja od strane njegovih sudionika, ova Eurovizija i ima nekog smisla.

Milan S.

pre 13 godina

Sve je bilo odlično - sem našeg nastupa (maltene jedini poeni koje smo dobili bili su od komšija i dijaspore, mene bi bilo sramota). Pobednici svaka čast - odavno se nije desilo da moj favorit pobedi!

RTS komentatorka je bila blaga katastrofa - zato smo žena i ja i gledali finale na jednom drugom kanalu - dok nismo izgubili signal i morali da se vratimo RTS-u i onom potpuno otužnom: "Ako ste iz dijaspore, MOLIM VAS glasajte za našu pesmu, pa nije baš TAKO ružna..."

PERA

pre 13 godina

Ma ovo je najgori ESC ikada ikada! Ona Rumunija onakva 3??? Danska zarobljena u 1984??? Strasno strasno! Susedi nas nisu castili - mi smo bili fer! Rusija nista Belorusiji a ubacili su ih u finale - onu grozu i jezu od pesme! Uzasna Evrovizija nikad gora apobednica paaa simpa - ipak su Srbija, Grcka, Francuska bile najsimpaticnije, cak i ona tetka iz Irske! Dogodine u Berlinu - pobed averovatno Spanije!

sasa jokic

pre 13 godina

Ovo takmicenje je vise cirkusijada nego bilo sta drugo! Ono sto je porazavajuce je da smo se zahvaljujuci dugogodisnjem srozavanju standarda i morala, u svemu izjednacili sa zemljama koje su do skora ile u istocnom bloku! Frizura, garderoba, i sama pesma koju je nas predstavnik izvodio su bruka i sramota!

milorad

pre 13 godina

Nikada bolja Evrovizija. Barem 10 odličnih pesama, u koje ne ubrajam našu. Lena je imala "naivnu" i simpatičnu pesmicu i jasno je bilo da će biti u vrhu. Rumunska pesma je pravi hit i da je iz popularnije zemlje ili da pripada skandinavskom - SSSR - Yu lobiju, Lena ne bi pobedila. Isto se odnosi na azerbejdžansku pesmu, koja je po svemu sjajna. Od etno pesama Grčka je nešto najbolje što se na Evroviziji pojavilo. Iako je prošla loše u finalu, Moldavija je otkriće.

Ne samo da je ova Evrovizija ubedljivo najbolja muzički u polsednjih 10 godina, nego nikada toliko prelepih žena: Olia Tira iz Moldavije, Paula Seling - Rumunija, Safura - Azerbejdžan, Eva Rivas - Jermenija, Alyosha - Ukrajina i sama Lena... Zaista je muka bila odlučiti za koga glasati. Na kraju od mene po 3 SMS za Rumuniju, Grčku i Moldaviju

MILAN

pre 13 godina

Milan je 13 ti i ako uzmemo u obzir ziri koji je iz EU, a da mi nismo Eu, to je sasvim dobar plasman. Ja ne znam, nas je deetoro gledalo eurosong i svi smo primetili ukljucujuci dva moja bliznca od 11 godina da je Lena bila drogiran ili pod lekovima,a Milan je imao tremu.

Zorzo

pre 13 godina

Devojka je imala zanimljivu pesmu,lepa je i zasluzeno pobedila.Nije potrebno da dovedes cirkus da bi imao nastup.Uostalom to pokazuju odlicni plasmani Belgijanca i Danaca.Ovaj nas je horor.Zao mi je Srbije,jer je predstavljaju sa Bregovicevim plagijat turbo folkom.Poskocicama se konacno stalo na put.Drago mi je da je ziri imao veliki udeo jer bi opet bilo "komsijanja" balkanaca i ex sovjeta.To pokazuju i poeni koje smo dobili,upravo od onih zemalja u kojima zivi nasa diaspora.Ostali su dali veliku NULU! Jos jednom utisku se ne mogu oteti,a to je grcka pesma koja nenormalno podseca na neki nas narodnjak ali ne znam koji. I na kraju besmisleni su komentari kako je namesteno.Onda bi bilo svake godine.Dobila je poene od skoro svih zemalja kao i Norveska prosle godine i Marija 2007. A Nemacka ima pravo da ulaze koliko hoce,najbogatija je i najvrednija zemlja Evrope.

dorograf

pre 13 godina

Milan je upropastio svoj nastup sa koreografijom. previse je usporio. nije bilo nicega dinamicnog, za razliku od onog na takmicenju kod nas gde je bilo neke price. od etno do ubanog fazona koji postoiji kod nas na balkanu.
a u oslu totlani promasaj. ne razumem zasto je menjai
o koreografiju

anta

pre 13 godina

Jos na pocetku sam reko,i ponavljam opet,ovom pesmom ni na nekom predskolskom takmicenju,ovakva pesma nebi prosla
jer pesma,apsolutno nema veze sa vezom.
moja mladji brat bi mogo da napise bolju.

sto se tice milana,sve pohvale.

Igor

pre 13 godina

Najbolja pesma uz Belgiju, Dansku, Norvešku, Azerbejdžan i Grčku. Da li ste primetili da je Rusija izvikana, cela arena je negodovala na sam pomen Rusije. Paradoksalno, Srbija je dobila 0 bodova od Grcke i Rusije, dok su nam plasman spasile Hrvatska, Albanija i BiH. Srbijo, vreme je da razmisliš!
Ipak, da ne mesam politiku. Nemacka je zasluženo pobedila i drago mi je što se Eurosong vraća na zapad ! :)

Marijana

pre 13 godina

Nemam reci.... Evropa definitivno nema dovoljno sluha.....Ova devojka sto je pobedila ne ume da peva.....Bolele su me usi dok sam je slusala kako recituje....

Kornel

pre 13 godina

Lena je preslatka...
I bas mi je drago sto je pobedila.. Evo moje top liste:
1) Danska
2) Rumunija
3) Nemacka
4) Francuska
5) Velika Britanija

Pedja

pre 13 godina

Hvala Nemackoj i hvala kvoti 4,00 zbog koje sam ja veceas malo bogatiji! DANKE DEUCHLAND!
Ko ije znao da cita izmedju redova za njega je ova pobeda iznenadjenje

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Po meni je ubedljivo najbolju pesmu imala Danska, ali to je vec stvar ukusa.

Ono sto nije stvar ukusa je da pobednica ne peva dobro (iako pesma ima dobar ritam). Nije mi jasno i ne mogu da verujem da je Nemacka uspela da pobedi. Verovatno je tako nesto moralo da se desi.

Mi smo dobili ono sto smo zasluzili. Da su u glasanbju ucestvovale Crna Gora i Austrija bili bi u prvih deset, ali to sada uopste nije bitno. Vazno je biti prvi.

Milan

pre 13 godina

Ja koliko kapiram tu Evroviziju, nije cirkus? I sta bi leptiri trebali da rade na sceni? Lena se uklopila u svoju pesmicu, skromno obucena, bez 160 boja na sebi, ne zna da peva al trudi se, njena pesma ima bar neki redosled reci za razliku od NEKIH, jel. Nas Milance, moj imenjak, nije to za njega. Za njega je studio u Simanovcima, gde sedi vesela gerijatrija i tapse na znak. Neki ljudi su u pravu kad se bune sto se glasa za komsije. Komentatorka je ponovila jedno 50 puta za ljude u dijaspori da glasaju za Bregovicevog kandidata. Pa ja necu! Kad mi se ne svidja necu, moze 10 puta da bude iz Srbije. Svabica je dobila glas od mene, ispostavicu joj racun ovih dana. Nadam se da ce odgovoriti i ostaviti broj telefona.

Astroboy

pre 13 godina

Pobednica Evrovizije je prekopirala stil pevanja od Kate Nash(ukljućujući i britanski akcenat)
Ipak ona ima samo 19 godina i muzički je neobrazovana,tako da mi je drago da je ta mladalaćka energija pobedila i simpatična pesmica,pride.

Što se tiče Milana Stankovića,teško da se mogao očekivati bolji plasman,sa ovom šaljivom melodijom i"zbunjujućim" tekstom...Podizanje 3 prsta baš i nije motivisalo dijasporu,kao ni "prijateljske" zemlje,kao što su Rusija ili Grčka.

tatjana

pre 13 godina

pravi pobednik ove godine je belgija. nemacka je pobedila vestim i skupim marketingom, a nova pravila, sa dva polufinala i slicnim, potpuno upropascuju glasanje. tako u finale nisu prosle recimo litvanija i svedska, obe odlicne pesme. Pak nemacka pesma, koja je dakle prvi put pustena u eter takoreci u toku glasanja tokom finalne veceri a dobija najvise glasova?

Vivijan

pre 13 godina

Cestitke za Nemacku, pesma je odlicna. Bez kicha i natrpane koreografije sto dominira kod Stankovica. Rumunija i Belgija su takodje imale odlicne pesme.

miki

pre 13 godina

Danska ima ubedljivo najbolju pesmu. Nemica je najlepsa.. a mi.. cccc.. sa nasim melosom.. vise prilici nekoj kafanskoj atmosferi.. moze da se slusa posle dve tri ljute.. Ovaj Eurosong je pokazao da se vraca zapadu sto me raduje..

Marko

pre 13 godina

i pored toga sto Milan nije muzicar ciji rad poznajem...bio je potpuno profi.Prijatno su me iznenadili i dvojica simpaticnih igraca.Veoma profi.Zapravo, nemam nikakav negativan komentar...

Skeptik

pre 13 godina

Ukrajinka je bila najbolja, ali kompleksna harmonija i ozbiljna pesma sa prizvukom džeza na evro-grand-show-viziji ne može da prođe. U svakom slučaju, ishod je primeren mentalnom nivou prosečnog evropskog glasača.

Genije

pre 13 godina

Lena je bila najbolja, Milan nije mogao biti bolji, ali moram i na prenos da se osvrnem... Onakvo perfidno verbalno diskvalifikovanje svih favorita (iz ugla komentatorke naših takmaca za prvo mesto:-), pa nekolegijalan odnos kroz spominjanje greške kolege kod prevoda "koštice", to nije bilo ni malo u duhu Evrovizije! A tek sto nije videla utrčavanje navijača za vreme Spanske pesme, pa nas jos ubedjivala da se to nije ni videlo na televiziji, pa za vreme glasanja omalovazavanje svih kulturnih i interesantnih izvestioca iz zemalja učesnica, nadam se da su dovoljni razlozi da se dotična komentatorka uputi na neki kurs PR-a gde će joj prva lekcija biti da isticanjem tuđih nedostataka i mana se ne stiču poeni za svoj cilj... Mozda bi bili i bolji, ali sa takvom karijeristkinjom u ekipi, bolje se nije moglo!
Posebne čestitke Norvezanima za organizaciju i od mene, baš u inat Njoj!

Lazar

pre 13 godina

ovogodisnji kvalitet pesama je daleko ispod onih prehodni godina, zato mislim da Lenina pobeda sasvim opravdana.
Milaninu intepretaciju sam ocekivao medju prvi pet ali ocigledno evropi nevezuje mnogo srpska truba i opa cupa. zahvaljujuci jakoj diaspori u nemackoj, svajcarskoj, svedskoj i francuskoj spasit je gori plasman.
Neverujem da postoji recept za osvajanje Evrovizije ali nadam se da se izabere iduci put pevacica/pevac sa pesmom koji moze dopasti evropi. Marija i Zeljko su dokazali da moze. Mislim da je to pravac.

Gjergj

pre 13 godina

Ehh komšije moji,Albanija vama dala ako ništa drugo 3 boda,a vi nama ni jedan,a ostalim komšijama ste dali pa i onima koji su imali mnogo goru pesmu od Albanske,nije to u redu.

Miskec

pre 13 godina

Hm mislim da je ovo namesteno i da Nemačka pesma nije bila tolko bolja od svih ostalih. Cudno je bilo i to kolko se pevačica tresla na kraju a znala je da je pobedila pola sata pre kraja glasanja. Baš sve čudno.

Milan je skroz razočarao. Jako puno treme, zadiho se dok je pevao. Nastup nije bio neki. Muzika je super mada je mogla da bude energičnija. A što se tiče texta to je gorza. Nadam se da više Bregović i Marina Tucaković neće pisati textove jer su očajni. Reči se ponavljaju po 300 puta text nema smisao nikakav. Bruka

Mada za razliku od prosle dve godine prvi put ce biti hitova sa evro songa.

Pozdrav svima

Genije

pre 13 godina

Lena je bila najbolja, Milan nije mogao biti bolji, ali moram i na prenos da se osvrnem... Onakvo perfidno verbalno diskvalifikovanje svih favorita (iz ugla komentatorke naših takmaca za prvo mesto:-), pa nekolegijalan odnos kroz spominjanje greške kolege kod prevoda "koštice", to nije bilo ni malo u duhu Evrovizije! A tek sto nije videla utrčavanje navijača za vreme Spanske pesme, pa nas jos ubedjivala da se to nije ni videlo na televiziji, pa za vreme glasanja omalovazavanje svih kulturnih i interesantnih izvestioca iz zemalja učesnica, nadam se da su dovoljni razlozi da se dotična komentatorka uputi na neki kurs PR-a gde će joj prva lekcija biti da isticanjem tuđih nedostataka i mana se ne stiču poeni za svoj cilj... Mozda bi bili i bolji, ali sa takvom karijeristkinjom u ekipi, bolje se nije moglo!
Posebne čestitke Norvezanima za organizaciju i od mene, baš u inat Njoj!

Milan

pre 13 godina

Ja koliko kapiram tu Evroviziju, nije cirkus? I sta bi leptiri trebali da rade na sceni? Lena se uklopila u svoju pesmicu, skromno obucena, bez 160 boja na sebi, ne zna da peva al trudi se, njena pesma ima bar neki redosled reci za razliku od NEKIH, jel. Nas Milance, moj imenjak, nije to za njega. Za njega je studio u Simanovcima, gde sedi vesela gerijatrija i tapse na znak. Neki ljudi su u pravu kad se bune sto se glasa za komsije. Komentatorka je ponovila jedno 50 puta za ljude u dijaspori da glasaju za Bregovicevog kandidata. Pa ja necu! Kad mi se ne svidja necu, moze 10 puta da bude iz Srbije. Svabica je dobila glas od mene, ispostavicu joj racun ovih dana. Nadam se da ce odgovoriti i ostaviti broj telefona.

Milan S.

pre 13 godina

Sve je bilo odlično - sem našeg nastupa (maltene jedini poeni koje smo dobili bili su od komšija i dijaspore, mene bi bilo sramota). Pobednici svaka čast - odavno se nije desilo da moj favorit pobedi!

RTS komentatorka je bila blaga katastrofa - zato smo žena i ja i gledali finale na jednom drugom kanalu - dok nismo izgubili signal i morali da se vratimo RTS-u i onom potpuno otužnom: "Ako ste iz dijaspore, MOLIM VAS glasajte za našu pesmu, pa nije baš TAKO ružna..."

miki

pre 13 godina

Danska ima ubedljivo najbolju pesmu. Nemica je najlepsa.. a mi.. cccc.. sa nasim melosom.. vise prilici nekoj kafanskoj atmosferi.. moze da se slusa posle dve tri ljute.. Ovaj Eurosong je pokazao da se vraca zapadu sto me raduje..

Gjergj

pre 13 godina

Ehh komšije moji,Albanija vama dala ako ništa drugo 3 boda,a vi nama ni jedan,a ostalim komšijama ste dali pa i onima koji su imali mnogo goru pesmu od Albanske,nije to u redu.

Miloš

pre 13 godina

Potpuni debakl Srbije. Ta pesma se nikome nije svidela. Glasove je dobila isključivo od Srba iz ex-YU i dijaspore.
Bregović i Kusturica pokušavaju da Srbe pretvore u evropske Borate. Mi to trpimo, čak im pomažemo.

Zorzo

pre 13 godina

Devojka je imala zanimljivu pesmu,lepa je i zasluzeno pobedila.Nije potrebno da dovedes cirkus da bi imao nastup.Uostalom to pokazuju odlicni plasmani Belgijanca i Danaca.Ovaj nas je horor.Zao mi je Srbije,jer je predstavljaju sa Bregovicevim plagijat turbo folkom.Poskocicama se konacno stalo na put.Drago mi je da je ziri imao veliki udeo jer bi opet bilo "komsijanja" balkanaca i ex sovjeta.To pokazuju i poeni koje smo dobili,upravo od onih zemalja u kojima zivi nasa diaspora.Ostali su dali veliku NULU! Jos jednom utisku se ne mogu oteti,a to je grcka pesma koja nenormalno podseca na neki nas narodnjak ali ne znam koji. I na kraju besmisleni su komentari kako je namesteno.Onda bi bilo svake godine.Dobila je poene od skoro svih zemalja kao i Norveska prosle godine i Marija 2007. A Nemacka ima pravo da ulaze koliko hoce,najbogatija je i najvrednija zemlja Evrope.

Biba

pre 13 godina

Ova cobanska pesma je samo pokazala da je Srbiji mesto na Farmi. Tu nema ni traga od nekog etno fazona i sve je kic: tekst, muzika(hopa - cupa), pojava pevaca. Ako je to srpski identitet, ja sam pingvin..

sasa jokic

pre 13 godina

Ovo takmicenje je vise cirkusijada nego bilo sta drugo! Ono sto je porazavajuce je da smo se zahvaljujuci dugogodisnjem srozavanju standarda i morala, u svemu izjednacili sa zemljama koje su do skora ile u istocnom bloku! Frizura, garderoba, i sama pesma koju je nas predstavnik izvodio su bruka i sramota!

Igor

pre 13 godina

Najbolja pesma uz Belgiju, Dansku, Norvešku, Azerbejdžan i Grčku. Da li ste primetili da je Rusija izvikana, cela arena je negodovala na sam pomen Rusije. Paradoksalno, Srbija je dobila 0 bodova od Grcke i Rusije, dok su nam plasman spasile Hrvatska, Albanija i BiH. Srbijo, vreme je da razmisliš!
Ipak, da ne mesam politiku. Nemacka je zasluženo pobedila i drago mi je što se Eurosong vraća na zapad ! :)

Vivijan

pre 13 godina

Cestitke za Nemacku, pesma je odlicna. Bez kicha i natrpane koreografije sto dominira kod Stankovica. Rumunija i Belgija su takodje imale odlicne pesme.

Astroboy

pre 13 godina

Pobednica Evrovizije je prekopirala stil pevanja od Kate Nash(ukljućujući i britanski akcenat)
Ipak ona ima samo 19 godina i muzički je neobrazovana,tako da mi je drago da je ta mladalaćka energija pobedila i simpatična pesmica,pride.

Što se tiče Milana Stankovića,teško da se mogao očekivati bolji plasman,sa ovom šaljivom melodijom i"zbunjujućim" tekstom...Podizanje 3 prsta baš i nije motivisalo dijasporu,kao ni "prijateljske" zemlje,kao što su Rusija ili Grčka.

Mu.a za bubrege

pre 13 godina

Sada ce onaj propali plagijator da proglasi uspeh svoje pesme, a da nije bilo glasova dijaspore, ne bi ni usli u finale. A mislio sam da ne moze nize od proslogodisnje pesme.

E!

pre 13 godina

Sto volim ovaj poraz azijskog turbo-folka i njihove slepe plemensko-glasacke masine! Na evrovizijskom takmicenju konacno pobedlia Evropa, a ne Azija.

Pedja

pre 13 godina

Hvala Nemackoj i hvala kvoti 4,00 zbog koje sam ja veceas malo bogatiji! DANKE DEUCHLAND!
Ko ije znao da cita izmedju redova za njega je ova pobeda iznenadjenje

dacha

pre 13 godina

Ovaj naš netalentovani cirkuzant je pre za farmu nego za Evroviziju. Pri tome namerno pisem malo "f" jer mislim na pravu farmu, svinje, krave, kokoš. Tamo bih ga poslao sa sve Bregovićem. Tamo bi životinje brinule o njima pošto ova dva brilijanta verovatno sami o sebi ne bi umeli, a zauzvrat oni bi zabavljali životinje svojim nastupima

Kontrafolk

pre 13 godina

Luzeri i zajedljivci, smorili ste sa "drogiranom Nemicom". Devojcica ima 19 godina a postala je kontinentalni pobednik. Kome ne bi u tim godinama klecala kolena?

Marko Dj

pre 13 godina

Nemica im(nam) je pokazala kakvu pesmu treba napisati i izvesti, kako bi ovaj eurovision šund imao nekog smisla!!!
Napokon svetlo na kraju višedecenijskog tunela!
Krafwerk, Rammstein, Alphaville, Scorpions!Austrijanac Falco!Nemci zaista mogu napraviti dobru pesmu :-)Mala ih je odvalila, ali stavrno!!!
A mi - mi nismo u tunelu - mi smo u podzemlju 20 god i samo kopamo i dalje na dole!!!

Zoran

pre 13 godina

Koji blam mi je bio ovde u SAD kad sam cuo kako RTS poziva nase napolju da glasaju za nasu pesmu, jer iz Srbije ne moze da se glasa za srpsku pesmu, kao ni iz ostalih zemalja za svoju. Ne znam kako to da shavtim, kao propast vrednosti jednog drustva, kao bolesno samoljublej, kao lecenje komleksa ili kao pokvarenost. Inace, cim sam cuo nemacku, odmah sam znao da ce da pobedi, jer sve ostalo je daleko ispod. Nasa je uzas.

Miskec

pre 13 godina

Hm mislim da je ovo namesteno i da Nemačka pesma nije bila tolko bolja od svih ostalih. Cudno je bilo i to kolko se pevačica tresla na kraju a znala je da je pobedila pola sata pre kraja glasanja. Baš sve čudno.

Milan je skroz razočarao. Jako puno treme, zadiho se dok je pevao. Nastup nije bio neki. Muzika je super mada je mogla da bude energičnija. A što se tiče texta to je gorza. Nadam se da više Bregović i Marina Tucaković neće pisati textove jer su očajni. Reči se ponavljaju po 300 puta text nema smisao nikakav. Bruka

Mada za razliku od prosle dve godine prvi put ce biti hitova sa evro songa.

Pozdrav svima

Monden

pre 13 godina

Kad je pobedila Rusija, bila je sovejtska kuhinja, kad je pobedila Srbija - balkanska, kad je Norvežanin trijumfovao - skandinavska,... Ova pobeda Nemačke pokazala je da nikakvo nameštanje i prijateljstvo/bratsvo između naroda ne pomaže kad je u pitanju kvalitet.

Realno je svake godine pobeđivala pesma koja se najviše svidela narodu (u celokupnoj Evropi).

Kome se ne sviđa Evrovizija ne mora da je gleda. Ko traži muzičko-scenski nastup na vrhunskom umetničkom nivou, neka poseti pozorište. To je kao da ste došli u diskoteku i očekujete da ćete čuti 'Travijatu'.

Meni se lično ubedljivo najviše svidela rumunska pesma (mislim da će biti hit ovog leta), ali je i nemačka izuzetno zanimljiva, pevljiva, melodična i pravo osveženje za evrovizijski standard.

P.S. Bio sam jako srećan kad sam čuo francusku pesmu, jer sam se uplašio da je naša najveće đubre.

Aleksandar G.

pre 13 godina

Nadam se da je Jedinoj-televiziji-koju-plaćamo konačno jasno da Evropa nije zainteresovana za naše kafanske grozote sa trubom. Samo da neko sada ne pomene posećenost "Guče" kao kontra-argument, jer ne zaboravimo da tamo stranci isključivo dolaze da se naroljaju i nažderu, a ta buka od muzike im samo služi da još više prekorače limit količine alkohola i pečenja koje može da stane u njihov organizam.

Elem...imao sam priliku da gledam prenos na tri televizije - NRK1 (norveški državni kanal), RTS1 i RTS Digital, i upoređujem kvalitet...da li treba da kažem kolika je razlika u kvalitetu slike? Na RTS-u kao da je nekoliko puta re-kompresovana, boje su odvratne, detalji ne postoje, svaki brzi pokret je propraćen "kockicama" u slici...jadno, bedno i sramotno.

Nemica je bila ok...pesma nije ništa posebno, ali je devojka jako simpatična i jednostavna, tako da je verovatno to najviše uticalo
na njen uspeh. Drago mi je da je Nemačka posle gotovo tri decenije odnela pobedu.

Generalno, Evrovizija i dalje ne izlazi iz svog muzičkog klišea sa istrošenim idejama i veoma jeftinim i izlizanim melodijskim i aranžerskim izrazima...da ne pominjem glupe i stilski nepismene tekstove (govorim o zemljama koje neuspešno pokušavaju da se plasiraju na zbrzanom engleskom jeziku)...zato će muzika sa te manifestacije i dalje, potpuno zasluženo, biti ignorisana od diskografske industrije.

Što se tiče Duške i njenog "prenosa", ja bi' to rešio jednim momentalnim otkazom, ako me neko pita (a ne pita me niko ništa, bez obzira što dobija platu i iz mog džepa).

Fan

pre 13 godina

Duska Vucic je toliko nadahnuto prenosila dogadjanja da sam posle prvog nastupa Spanije, u kome nije primetila nista neobicno, presao Na HRT ne bi li budan otpratio tekmovanje. Na kraju se vratim na javni servis gde dozivotna Alfa i Omega nasih Evro raspevavanja nije sigurna da li smo zauzeli 12. ili 13. mesto.
Jos uvek se secamo njenih bisera iz Finske pre zavrsnog glasanja zirija iz Skoplja nije bila sigurna u pobedu i ako je stvar bila resena.
Lol.

milorad

pre 13 godina

Nikada bolja Evrovizija. Barem 10 odličnih pesama, u koje ne ubrajam našu. Lena je imala "naivnu" i simpatičnu pesmicu i jasno je bilo da će biti u vrhu. Rumunska pesma je pravi hit i da je iz popularnije zemlje ili da pripada skandinavskom - SSSR - Yu lobiju, Lena ne bi pobedila. Isto se odnosi na azerbejdžansku pesmu, koja je po svemu sjajna. Od etno pesama Grčka je nešto najbolje što se na Evroviziji pojavilo. Iako je prošla loše u finalu, Moldavija je otkriće.

Ne samo da je ova Evrovizija ubedljivo najbolja muzički u polsednjih 10 godina, nego nikada toliko prelepih žena: Olia Tira iz Moldavije, Paula Seling - Rumunija, Safura - Azerbejdžan, Eva Rivas - Jermenija, Alyosha - Ukrajina i sama Lena... Zaista je muka bila odlučiti za koga glasati. Na kraju od mene po 3 SMS za Rumuniju, Grčku i Moldaviju

Muzicar

pre 13 godina

Očigledno se svima više smučio kič i šareniš na nastupima. Lena - jednostavno, šarmantno i različito. Zato je i pobedila. Meni se jako dopala i pesma Ukraine.

Igor-H

pre 13 godina

Bravo za Lenu, pored Ukrajine, najbolja pjesma. Za sve one koji kažu da mala ne zna da pjeva, neka na you tube-u pronađu "kako to ona pjeva", pa neka se jave. Bio sam impresioniran prije par mjeseci kada sam je čuo. jedan forumaš je dao pohvale za Alyoshuiz Ukrajine i u potpunosti se slažem da je harmonijski bila perfektna, međutim naš narod i ne zna šta znači sklad u muzici-jer to nije samo osobina klasične muzike. Danas sam banovan na forumu OGAE, jer sam obrazlažući kvalitet ukrajinske pjesme objasnio moderatoru(otišao u Oslo, kao znalac) da Grčka nema bolju pjesmu i da ukrajinska pjesma nije "sklepana"-kako je on kazao, za 3 minuta. Ljudi vjeruju da je Brega muzički genije...pa i neka jeste, ali je ova pjesma smeće neviđeno i nije mi jasno kako se ona nesretna komentatorka sa Javnog servisa onako primila na nju! Ponižavajuće je bilo slušati je kako "moljaka" da se pošalju glasovi. U čije ime ona moljaka i na Dnevniku i u svim emisijama, pa još kaže:"Znate, to rade svi, pa zato i mi"... Pa hoće li Servis napokon nešto da radi normalno, pa da od njega prečnu??? Ljudi, trebate poslušati pjesmu u HD-u, ništa je bez basova i pratećeg instrumentala, koji se ne čuje putem siromašnog tv-zvuka na srpski način-"pojačaj, tek da čuješ da tv radi" :)

Marijana

pre 13 godina

Nemam reci.... Evropa definitivno nema dovoljno sluha.....Ova devojka sto je pobedila ne ume da peva.....Bolele su me usi dok sam je slusala kako recituje....

Pipi

pre 13 godina

Ovo sve sto se dogodilo je dokaz da nije bio dobar nacin na koji smo birali pesmu. Trebalo je napraviti festival kao i svake prethodne godine. Nasa pesma kao i ekipa je bila losa, nikad gora.. a to sve zahvaljujuci grupi pojedinaca koja nikako da se skloni sa svojih "neprikosnovenih" pozicija i pusti druge, kvalitetnije ljude da rade. To dokazuje i katastrofalan komentar nase voditeljke Duske. Ne znam samo ko je nju tamo poslao. Tako zajedljivi i neprikladni komentari skoro nisu cuti. Bregu kao i Marinu to sve naravno uopste ne brine jer su svoje ogromne pare za ovu katastrofu odavno pokupili. Sramota na sta se trose nase pare. Drago mi je da je Nemacka pobedila i da se Evrovizija konacno vraca na zapad. Gomila odlicnih pevaca se pojavila kao i dobrih pesama i bice puno hitova sa ove Evrovizije. A Bregovicu i truloj ekipi mogu da porucim samo jedno: ZBOGOM ZAUVEK!!!

Voja

pre 13 godina

Cinjenica da smo mi dali Nemackoj 8 poena mi budi neku nadu, velika vecina istocno evrposkih zemalja je dala ili 1-2 ili nista.
Milan katastrofa, tacnije Bregovic i Tucakovicka (namerno ne kazem Tucakoviceva jer je to po meni odvratno). Voditeljka 0, mislim da je poludela sto je nemica pobedila. A onaj komentar na kraju "pa ona ni ne zna da treba da nastupi ponovo", alo bre! Devojka se totalno izgubila, nije ocekivala pobedu, bila je veoma spontana i simpaticna.

Sve imam neki osecaj da cemo i sledece godine poslati neke trube i slicno, i da ce ova opet voditi.
Ali opet, onih 8 poena za Nemce bi budi neku nadu.
Meni se i Izrealska pesma svidela.

Skeptik

pre 13 godina

Ukrajinka je bila najbolja, ali kompleksna harmonija i ozbiljna pesma sa prizvukom džeza na evro-grand-show-viziji ne može da prođe. U svakom slučaju, ishod je primeren mentalnom nivou prosečnog evropskog glasača.

KG RULE

pre 13 godina

Najgore je sto dovodimo ljude sa strane da nam rade pesme i to jos uvek sa zastarelim zvukom koji dolazi iz sljivara i ovcama koje pasu po njemu.Uvek se pljuvalo tudje,svoje hvalili a mi u ambisu,najgori u svemu.Nikad nista nismo napravili.Gradjanska opcija ce razumeti sta sam hteo da kazem.Za patriote ....sumnjam.

dorograf

pre 13 godina

Milan je upropastio svoj nastup sa koreografijom. previse je usporio. nije bilo nicega dinamicnog, za razliku od onog na takmicenju kod nas gde je bilo neke price. od etno do ubanog fazona koji postoiji kod nas na balkanu.
a u oslu totlani promasaj. ne razumem zasto je menjai
o koreografiju

iggy

pre 13 godina

Ako izuzmemo gastarbajterske i ex yu glasove, za nas niko nije glasao. Ako vec ucestvujemo u ovom cirkusu i ako i na taj nacin zelimo u Jevropu, onda bismo trebali da se malo ozbiljnije ovim pozabavimo i narednih godina saljemo kvalitetnije pesme

Zanatlija

pre 13 godina

Srbija je nastupila 8 po redu i sve do njenog nastupa pri svakom predstavljanju pevača prikazivana je mapa zemlje iz koje dolazi kao i zastava zemlje.

Kada je Srbija došla na red mape Srbije nije bilo!!!
Prikazali su samo zastavu.

Ali to nije sve:

Posle završetka Milanovog nastupa umesto naših navijača se pojavila Hrvatska i Slovenačka zastava!

Ovo je skandal i neviđena sramota organizatora ovogodišnjeg Eurosonga

Što se Milana tiče imam da kažem ovo:

On nije toliko loš pevač koliko je loša pesma!
Troje ljudi su sastavljali pesmu, svo troje su izuzetno dugo u estradnim vodama ali im ni to nije pomoglo da budu bolji od 13 mesta.

Sven Goran

pre 13 godina

konacno realno. Zaista simpaticna pesma.

P.S. Milan i Brega i dalje misle da su imali najbolju stvar, al je bilo nepravedno glasanje :)

Brakuse Hop Hop!

Nebojsa CH

pre 13 godina

Najbolji i najkorektniji komentator je bio sa Svajcarske TV.Za svakoga je imao da kaze ponbesto lepo i bio je veoma korektan.Jeste da je pri glasanju primetio kako neke zemlje daju poene samo svojim komsijama ali je i zu ispao korektan jer je naglasio da to svi rade.Kako ovi iz EX-YU, EX-SSSR tako i Skandinavci ili Spanci i Portugal itd.I covek jednostavno je mogao uzivati u prenosu a da ne zaspi.A ova nasa sto je prenosila? Boze, imao sam osecaj kao da sam negde na sahrani!FUJ

LENA_NAJBOLJA

pre 13 godina

Vrlo su mi zabavni ovi muzicki "strucnjaci" kojima je Nemacka bezveze i kich a Azerbejdzan, Jermeniju i Ukrajinu proglasavaju za vrhunski domen muzickog izrazaja danas. Ja kao neko ko se jako dugo bavi muzikom mogu samo reci da su te tri pesme dno dna. Ja kapiram da neko nema sluha ali da ga toliko nema da mu se svidi pesma drip drop drip drop, mislim stvarno porazavajuce. Onaj Rus je zavijao kao da je iz sume, decko ima ocigledan problem sa glasom a i pesmom koja je blago receno UZASNA. Nemacka je imala najbolju pesmu i svaki pravi strucnjak ce vam to reci. Pozdrav.

Rale

pre 13 godina

Svi vi koji se tripujete da je konkretno nasa pesma otisla na izbor za pesmu evrovizije zahvaljujuci SMS glasovima nasih gradjana - grdno se varate. Naime, neki mentol je odlucio da u zadnje vreme glavnu ulogu u svakoj pesmi koja nas predstavlja i koja treba da pobedi u bilo kom vecem takmicenju mora da ucestvuje na bilo koji nacin Bregovic. Taj deo mi nije jasan, tj. ta odluka ljudi koji imaju vlast nad ovim delom nasih zivota pa predpostavljam da su totalne muzicke neznalice ili su mu zemljaci?
Neka pise pesme bosancima, a nas neka pusti da ih pisemo sami. Ima dosta mladih muzicara koji valjda umeju da napisu dobru pesmu, i koji se razumeju u to sta narod u evropi slusa. Dosta vise sa tim Etno-glupostima. To ni gomilu ljudi u Srbiji ne interesuje, a ne gradjane drugih zemalja. Svi mi hocemo pesmu koja ce biti hit u diskotekama i na radio stanicama ovog leta, a narodnjake cu da slusam prave, kada mi do toga bude bilo.

Mislim

pre 13 godina

Možda da je ostala stara koreografija bili bi od 8 do 10 mesta i to je maksimum sa ovom pesmom.Umetnost čini pre svega ISKRENOST IZRAZA (Marija Šerifović)i varka da bi svako mogao to da uradi i otpeva(Lena) Samo kod Nemčke pesme to je vrlo vešto odrađeno niti je pesma naivna, a ni pevačica.Jednostavno Nemci rešili da osvoje Evroviziju,prostudirali što prolazi,dali pare,marketing, diplomatiju,lobije,(mnogi od njih ovise a i dužni su im)sklonili kič koji iritira; i kao u svemu ostalom (npr automobili)kad hoće i reše...BILI PRVI.Lično mislim da je pobednička pesma puna modernog ritma ali ima nešto mutno i dekadentno što mi se ne sviđa a i Lena(neki naivni kažu slatkiš)odglumila iznenađenje i ne sviđa mi se ta tetovaža na levoj ruci za tako naizgled pristojnu devojku iz diplomatske porodice.No stvarno je vreme da Nemačka ili neko od ovih 4 favorizovanih da pobedi.A šta da kažu Britanci?Koreografija im bila kao da su ovo 60 godine,a i očigledno ih ne voli niko u Eu oni misle da su još neka muzička imperija. Neka se zamisle sa koje su strane okeana HA HA.

milos

pre 13 godina

Među svim onim drugim lepim i melodičnim pesmama, naš pevač je izgledao kao artist u cirkusu a i pesma je podsećala na cirkus. dobuila je toluiko poena samo zahvaljujući komšijama i dijaspori.

Dermendziev

pre 13 godina

Predpostavljam da je to t.z.v zvezda Granada,a da je i bio predstavnik Pinkija,koji je video sve, pa i T....Vidno je da je preskocio njosnovnije elemente(lekcije) u pevanju,uz to se zbunio na sceni.Dodamo li da je pevao pesmu , na muziku,proverenog plagijatora ,izuzetno visoko je plasiran.Cini mi se da je poslat duet Bora Drljaca-Era ojdanic (oni puno vole da se druze sa mladima i osecaju se izuzetno vitalnim), otpevaju "Tjeraj mala stado i za brijega",mnogo bolje bi prosli cak i od "Ide Mile lajkovackom prugom" za koju bi Englezi sigurno glasali protiv,jer nikako da ukapiraju ,za njih ,nelogican tekst("kako talo da Mile ide prugom,zadrzava voz i voz zbog toga kasni!").
Eh nasi: kosarkasi,teniseri,vaterpolisti,fudbaleri,Kusturica,narode... ko sad vas tako"lepo" predstavlja i od koga???

bergaz

pre 13 godina

Nije mi jasno cemu ljutnja pojedinih citaoca!? Pa konacno je pobjedila normalna pop pjesma a ne kojekavi muzicki frankistajni.

Uz to se konacko doslo i do formule kako sprijeciti susjedsko poklanjanje glasova. Ne u potpunosti ali se taj problem barem reducirao do mjere izdrzljivosti. I vidjelo se da se glasovi zapadne, srednje i sjeverne europe podudaraju, jedino je istok razmjenjivao bodove izmedju sebe. ocito je tamo ziri jos pod utjecajem lokalpatriotizma.

u svakom slucaju, zasluzena pobjeda jedne klasicne pop pjesme. zaboga TO JE POP KONTEST

Jimmy

pre 13 godina

Dakle jednu stvar bi svi komentatori ovde trebalo da imaju napameti. Ovaj klinja Milan je odradio svoj posao koliko je umeo i znao. Nije on sam sebe izabrao već neko drugi, kogod da je to bio. Svaka kritika na njegov račun je besmislena, jer da je bilo ko od nas pametnjakovića izabran da ide tamo uradio bi najbolje što može da prezentuje svoju zemlju. To što je naša pesma eksplicitno muzičko đubre je odgovornost RTS i autora pesme. Ivođač je kolateralna šteta. Dakle ne branim ga ali mu ni ne mogu ništa prigovoriti, jer je uradio koliko je umeo i znao i koliko su ga naučili. Da se osvrnem i na ostale učesnike. Ove godine je za razliku od prethodnih bilo značajno više solidnih pesama. Po meni, osim Nemačke pesme koja je tipični tinejdž pop, izdvaja se Danska, Island, Rumunija, Turska pa i Azerbejdžan i Albanija. Da, albanska pesma je bolja od naše šta god mislili dežurni patrioti. Dakle bilo je pesama koje ćemo sigurno slušati narednih godinu ili više dana. Meni je lično Danska pesma najbolja ali je to stvar ukusa. U svakom slučaju poredak pesama nakon ovogodišnje Evrovizije je manje više realno stanje i nema mu se šta prigovoriti. Naravno, ko hoće da bude objektivan.

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Po meni je ubedljivo najbolju pesmu imala Danska, ali to je vec stvar ukusa.

Ono sto nije stvar ukusa je da pobednica ne peva dobro (iako pesma ima dobar ritam). Nije mi jasno i ne mogu da verujem da je Nemacka uspela da pobedi. Verovatno je tako nesto moralo da se desi.

Mi smo dobili ono sto smo zasluzili. Da su u glasanbju ucestvovale Crna Gora i Austrija bili bi u prvih deset, ali to sada uopste nije bitno. Vazno je biti prvi.

Lazar

pre 13 godina

ovogodisnji kvalitet pesama je daleko ispod onih prehodni godina, zato mislim da Lenina pobeda sasvim opravdana.
Milaninu intepretaciju sam ocekivao medju prvi pet ali ocigledno evropi nevezuje mnogo srpska truba i opa cupa. zahvaljujuci jakoj diaspori u nemackoj, svajcarskoj, svedskoj i francuskoj spasit je gori plasman.
Neverujem da postoji recept za osvajanje Evrovizije ali nadam se da se izabere iduci put pevacica/pevac sa pesmom koji moze dopasti evropi. Marija i Zeljko su dokazali da moze. Mislim da je to pravac.

Vladimir

pre 13 godina

Koliko se secam pisalo se kako je MIlan u Grckoj na promociji pesme docekan kao zvezda i da mu je posvecena velika paznja ? Sad se pitam ko tu laze? Svuda se pricalo da su okolne zemlje odusevljene, a dobijena je nula i od Bugarske, i Rumunije i Grcke. Niko ne voli nas melos, osim pojedinim medju nama, ciji nisam clan. Nijedne godine do sad se nije desilo da nam niko osim dijaspore ne da glas - ovo je bilo prvi put, izuzev mozda 3 glasa od Albanije, i 1 glasa od Kipra. Da nema dijaspore, mali bi delio poslednje mesto u finalu. A opet...bitno je da je on namestio shiske.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Dobro, bar je pevao na Srpskom pa ga niko nije razumeo. Patriotizam je samo izgovor za nasu glupost, covek ne zna engleski, i ne samo on nego 90% nasih pevaca. Ja sam gledao samo prvo vece, i to dok cuvena u nizu RTS elitnih komentatora nije imala signal. Cim se ona ukljucila da komentarise, na RTS svojstven nacin, ja sam batalio jer nisam mogao da se nerviraaaaaaaam!!! Da je u pitanju bila utakmica Partizana u el nasao bi neki livestream na engleskom, ali ovako....koga briga, cucu prvih 4,5 pesama na uTube.

Skolovanim umetnicima i kompozitorima poput Bregovica, Joksimovica harmonikasa, Lepe Brene, Sase Popovica i renomiranim skola pevanja kao sto je Grand bi trebalo zabraniti ucesce na kvalifikacijama za eurosong. Ali naravno, cinjenica je da 70% ljudi u srbiji to voli, tako da naredne godine ocekujem isto ovo samo u drugoj foliji. Skolovani i talentovani ljudi, u ovom slucaju muzicari, u Srbiji nikada nece moci da dodju do izrazaja - to je moj zakljucak svega.
I naravno, cestitke Nemackoj na pobedi.

Mikica

pre 13 godina

Kako su neki ljudi jadni i zajedljivi. Nemacka je apsolutno zasluzeno pobedila. Prosto ne mogu da verujem sta neki bolesnici pisu.. Kako je Lena bila drogirana, kako je kriza uzrok Nemacke pobede, kako njihova diplomatija vrsi pritisak na druge pa cak se ide toloko daleko da se pominje teorija zavere, bilderberska grupa i masoni.. Alo ljudi, probudite se iz tog sna zvanog devedesete. DEVOJKA JE ZASLUZENO POBEDILA. Pored nje dobru pesmu su imale jos samo Danska, Rumunija, Belgija i Izrael. Ovo drugo je bilo ocaj. Azerbejdzanka nema pojma da peva, pesma joj je smesna... drip drop drip... a koreografija jos gora od nase. Nasu ne bih ni komentarisala.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da je pobedila najbolja pesma, i to pesma koja pripada ovom vremenu, uz nastup sa merom i ukusom. Možda ne baš u sjajnoj ivedbi, ali i to se u Leninom slučaju može smatrati simpatičnim :)

Marko

pre 13 godina

i pored toga sto Milan nije muzicar ciji rad poznajem...bio je potpuno profi.Prijatno su me iznenadili i dvojica simpaticnih igraca.Veoma profi.Zapravo, nemam nikakav negativan komentar...

Srđan

pre 13 godina

Pobedila je najbolja pesma!
Treba ukinuti glasanje publike,ali se to neće desiti,jer se zarađuju fine pare od silnih sms-a...
Još kad bi uveli pravilo pevanja na maternjem jeziku,bilo bi idealno.

Kornel

pre 13 godina

Lena je preslatka...
I bas mi je drago sto je pobedila.. Evo moje top liste:
1) Danska
2) Rumunija
3) Nemacka
4) Francuska
5) Velika Britanija

Unknown

pre 13 godina

al najjaci su ovi komentari o satelitima i politici "kako ce njemacka da kruzi oko nas satelitima i svugdje da nas prati" - vi ladno niste ni poentu pjesme razumjeli...
pjesma govori o tome kako je mlada djevojka zaljubljena, i kao "satelit" kruzi oko tog momka, prati svaki njegov pokret, presvlaci se svakih 5 minuta, ulazi u njegov vidokrug - simpaticna pjesma i meni je drago sto je pobijedila, svaka tinejdzerka ce moci da se pronadje u njoj a to je i poenta muzike, bice ovo ljetnji hit polako samo, iako ja nisam iz POP price, i ne slusam tu vrstu muzike, kao ni domacu muziku tipa Milan Stankovic i grand...ali konacno je pobijedila sveopsta i sveobuhvatna pjesma

tatjana

pre 13 godina

pravi pobednik ove godine je belgija. nemacka je pobedila vestim i skupim marketingom, a nova pravila, sa dva polufinala i slicnim, potpuno upropascuju glasanje. tako u finale nisu prosle recimo litvanija i svedska, obe odlicne pesme. Pak nemacka pesma, koja je dakle prvi put pustena u eter takoreci u toku glasanja tokom finalne veceri a dobija najvise glasova?

II

pre 13 godina

Nisam gledala Evroviziju, ali ova nemacka pesma je jako losa, pa devojka skoro da ni ne peva... Kakve su tek ostale pesme bile (mislim da sam i nasu cula negde na kratko, i katastrofalna je).

Ja ne znam u cemu je poenta ovog takmicenja vise, jer u muzici sigurno nije.

I ne razumem komentare tipa Nemica je preslatka, secer, za gledanje...
Pa kakve veze ima izgled sa tim da li je zasluzila da pobedi... Ili je ovo mozda izbor za mis?

:)

pre 13 godina

Sve najlepse o Evrovoziji! Organizacija na nivou, bas su se potrudili, voditelji zanimljivi, mnogo stosova... Pesme vecinski lepe. Nemacka je svakako zasluzila pobedu! Fina pesma, i simpaticna devojka...
Molim Vas, pogledajte jedan od najlepsih delova Evrovizjije (po mom misljenju), koji, na zalost, Javni servis nije prikazao, zbog reklama (pred kraj su se ukljucili).
Originalna ideja! Ma milina :))) Uzivajte!!! http://www.youtube.com/watch?v=jc49xMUhV6I

FILIP

pre 13 godina

po celoj prici i cinjenici je to da nije bilo diaspore iz francuske svajcarske nemacke i svecke nebi zavrsili ni na dvadesetom mestu !milane zahvali se diaspori prvo!!

Ivan

pre 13 godina

Ja bih ovako rekao...na Nemacku je jednostavno bio red da pobedi posle 28 godina. Malo su ulozili vise para ove godine, malo libirali, malo intenzivniji marketing i to je to. Ova mala jeste simpa ali ne ume da peva. To kazu ljudi koji su iz muzike. I to ovde u Nemackoj. Nemci bi pobedili verovatno i ranijih godina, ali su im pesme bile KATASTROFALNE. Ova moze da prodje i naravno odmah pobeda. Sto se nas tice...nama ovaj nov nacin glasanja nikako ne odgovara...:)
Sve u svemu..., mi smo ionako pobedili 2007, tako da i ne moramo vise da se cimamo preterano.

anta

pre 13 godina

Jos na pocetku sam reko,i ponavljam opet,ovom pesmom ni na nekom predskolskom takmicenju,ovakva pesma nebi prosla
jer pesma,apsolutno nema veze sa vezom.
moja mladji brat bi mogo da napise bolju.

sto se tice milana,sve pohvale.

Ivan

pre 13 godina

Najsmesniji su mi ovi koji pisu da su srecni jer se Evrovizija konacno vratila na zapad. Koja nevidjena glupost. Pa valjda treba (Evrovizija) da ide tamo odakle je najbolja pesma!!
Nemacka pesma je ok (po strani sto ova mala i ne zna bas da peva) ali Azerbejdzan, Rumunija da su pobedile bilo bi isto apsolutno zasluzeno. Ali ne...neki su jednostavno srecni sto se Evrovizija vratila na zapad.
Tipicni primeri iskompleksiranih, malih ulizivaca.

Tanja

pre 13 godina

Lena Meyer Landrut's uncle was one of the founder of the Bilderberg Group, so it was known before the contest who wins. her live performance was a disaster and still won, nobody cared.

machicolation

pre 13 godina

Sve je dobro kad se dobro zavrsi!
Na ovoj Evroviziji, pravda je zadovoljena. Ne samo zato sto je pobedila Nemacka (fina pesmica za letnji hit + jednostavan i nonsalantan nastup + mlada, simpaticna i krajnje nepretenciozna pevacica), vec i zato sto su se visoko plasirali zaista oni najbolji (Rumunija!). Pa, dobro, osim par izuzetaka: pre svega mislim na Izrael – nepravedno plasiran cak iza Srbije!
Milan je, ocigledno, bio atrakcija sam po sebi (sto nije lose, naprotiv), ali je od pocetka bilo jasno da ce pesma iz Srbije lose proci. Sklepana na brzinu, samo za ovu potrebu, sa ciljem da se ‘dopadne’ na prvi pogled, da zavede i bez (dobre) muzike i bez (dobrog) teksta. To je valjda jedina pesma na ovogodisnjem ESC koju mozete odslusati 30 puta i opet se necete setiti melodije, ne ulazi u glavu – kao, uostalom, ni reci osim Ljubice, Balkana i Beograda.
Usudjujem se da kazem da je i koreografija bila potpuni promasaj!
Provokacija usmerena prema Evropi ovog puta nije uspela.

Sale

pre 13 godina

1. Ovu komentatorku/večitog vođu ekipe hitno menjati. Toliko zajedljivih komentara i amaterizma (na kraju ne zna ni koji smo) je previše čak i za "Jav(d)ni servis". Ali to je valjda odraz kriterijuma kadrovske (stranačke) selekcje u svim javnim i državnim preduzećima. Treba da vrate onog lika što je pre nje godinama komentarisao - odraz kulture i kompetentnosti.
2. Milan mnogo loš - trema šta li, podrhtavao mu glas a i koreografija lošija nego u BG-u na izboru. Generalno pesma je loša opa-cupa i tri reči od kojih glavna (balkan) evropljane asocira na sve grozote sa ovih prostora.
3. Vratiti se Beoviziji i zabraniti Marini, Tuti, Bregi, Fruti.. da se i tamo pojave.
4. Nemačka je konačno zaslužila jednu pobedu jer su ljudi totalni freakovi za evrovizijom - svake godine se okupe na trgovima da prate finalno veče tako da mi ih je do sada bilo i žao jer su slali neke gluposti koje su redovno završavale među poslednjima ali ih entuzijazam nije napuštao. Ali ona mala se stvarno čudno ponašala - pred svega primetio sam da je čak nešto i opsovala Ribaka kada je hteo da napravi neki fazon pri dodeli pehara/mikrofona - poljubio je kao u usta. Inače odlična je bila Rumunija, pa i Danska, Jermenija. Za one Turke mi nije jasno kako su pri vrhu a zalutali su (pored nas) još i Španija, Portugal, Ukrajina, GB, Rusija (horor).

Generalno, kao i u svemu dokazali smo da možemo da budemo najbolji pa sad možemo da se opustimo i brukamo.

Andrej

pre 13 godina

vec se pre par meseci znalo ko ce biti pobednik ;)
mala lena 4 eva :)
jako karakteristican glas,jednostavna i slusljiva pesmica, slatka devojcica peva, sve u svemu, nemci su slavili pobedu cim su shvatili da su ozbiljni ljudi konacno oraganizovali selekciju za eurovision kandidate.
sasvim zasluzena pobeda, prvi put sam od pocetka do kraja bio siguran ko ce da pobedi.

Woodoo

pre 13 godina

danas prebacujem kanale i vidim na Pinku Evroviziju. Rek'o ajd da vidim sta ce reci, kad oni "Milan je osvojio vise nego solidno 13 mesto". HEHEHEHE BAS vise nego solidno - pfffff

Dražen

pre 13 godina

Pa ovo je bila prva eurovizija koju se isplatilo gledati. Veliki broj dobrih pjesama, uz vrlo malo ljudi koji se glupiraju na pozornici. Armenija, Azerbejđan, Ukrajina, Rusija, Irska pa i Njemačka i Turska... Sve dobre pjesme. Možda uz ozbiljniji pristup, bez nepotrebnog ismijavanja događaja od strane njegovih sudionika, ova Eurovizija i ima nekog smisla.

naivni

pre 13 godina

Prvo,vazno je da je pobedila pesma na engleskom. Drugo, i jos vaznije je da su Englezi poslednji, svet bi bio super kada bi od njih samo jezik ostao... Trece, da je pevanje sport, Nemacku bi diskvalifikovala doping kontrola.

Cuburka

pre 13 godina

Jednostavan nastup Nemice, slatka i pevljiva pesmica, bice letnji hit. A sto se mene tice i mog izbora:
Danska, Belgija, Rumunija i Engleska.
Ovi jeftini muzicki trikovi i prelake notice tipa grcke i srpske pesme mi stvarno ne piju vise vodu. A najveci cirkus je ipak bila pesma (a i nastup) Armenije - "Kostica kajsije".

MILAN

pre 13 godina

Milan je 13 ti i ako uzmemo u obzir ziri koji je iz EU, a da mi nismo Eu, to je sasvim dobar plasman. Ja ne znam, nas je deetoro gledalo eurosong i svi smo primetili ukljucujuci dva moja bliznca od 11 godina da je Lena bila drogiran ili pod lekovima,a Milan je imao tremu.

nikkola

pre 13 godina

Čestitke pobedniku, uz malu digresiju. Moram da primetim da je Turska i ove kao i prethodnih godina imala odličnu pesmu. Mislim da niko nema tako konstantan kvalitet kao oni. Da ne spominjem da i danas rado slušam For Real, jednu od najboljih Eurosong pesama svih vremena, koja je bila tek na 4. mestu 2004.

PERA

pre 13 godina

Ma ovo je najgori ESC ikada ikada! Ona Rumunija onakva 3??? Danska zarobljena u 1984??? Strasno strasno! Susedi nas nisu castili - mi smo bili fer! Rusija nista Belorusiji a ubacili su ih u finale - onu grozu i jezu od pesme! Uzasna Evrovizija nikad gora apobednica paaa simpa - ipak su Srbija, Grcka, Francuska bile najsimpaticnije, cak i ona tetka iz Irske! Dogodine u Berlinu - pobed averovatno Spanije!

MarioBros

pre 13 godina

Jako mi je drago što mi na ovako jednoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji upotrebljavamo redovno Srpski jezik, a čak jedna Rusija i sve komšije pevaju na engleskom.

Nije sve u pobedi, ima nečega i u kulturi ;D

Inače, nemačka baš fina love letnja pesmica, a Milan je bez greške bio u suštini nemam mu šta zameriti, video sam već pre par meseci sa čim idemo tamo i nisam očekivao pobedu, možda neko 5. mesto al dobro.

ja

pre 13 godina

Odlgledao sam samo finalno veche, po meni jedini koji su se izdvojili kvalitetom su Nemacka (kombinacija Lilly Alen i Alanis u skromnom i pristojnom paketu)i Turska (koja je koliko sam primetio uvek pri vrhu i ima konstantan kvalitet pesama). Ostali za mnogo klasa nizhi.
Steta sto nije bilo neresheno...

Goran

pre 13 godina

Zasto je ova vest objavljena u rubrici "Kultura" ???

Inace, uvek je fascinantno videti na delu srpski provincijalizam koji se manifestuje u neverovatnoj paznji i posvecenosti kada su u pitanju ovakva seoska i trecerazredna takmicenja na koja u Evropi niko i ne obraca preveliku paznju. Sa stanovista umetnickog i komercijalnog efekta, Evrovizija niej relevantna vec skoro trideset godina. Vreme je da to neko kaze i Srbima...

pfff razocaran

pre 13 godina

treba ukinuti ili bojkotovati evroviziju... sta je ovo? ova njemica ne umije da pjeva nego repuje ovdje uz note pop muzike?!.. sa iritirajucim krestavim glasom i jos gorim engleskim izgovorom. 100 puta u pjesmi kaze "you" "you" you you you" na tome joj se zasniva cijela rima... KO DA MI SE SPRDA NEKO U LICE! da je harizmaticna i prirodna to stoji ali to iako treba da se gleda nije glavno mjerilo!!! no izgleda da grijesim... pozdrav. meni je adrenalin podigla grcka kompozicija i azerbejdzan definitivno!

nina

pre 13 godina

Zaomi je sto smo toliko negativni o nasem mladom svetu. drago mi je kada je bio i nastupio na nasem jeziku.jedan mlad i puno pozitivan decko.hvalamu za vesele momente 3VHZE

Ljiljana, London

pre 13 godina

Ovo jos i bi najbolja Evrovizija po kvalitetu pesama. Uvek ima kitcha,to bez daljnjeg,ali sa moje liste 10 najboljih, ko god da je pobedio, ja sam zadovoljna - i ok sam sa Nemackom totalno jer bese na listi. Jedino mi zao za Estoniju sto se nisu kvalifikovali i sto se Rusi nisu kotirali vise (ne zbog Rusa, niti one pateticne situacije "gledam u tvoju sliku"), nego sto mi se svidela pesma i tip (Petr Nalic) je super umetnik - mada bi bilo bolje da je pevao na ruskom tu pesmu za Evroviziju (pogledajte jednu od njegovih "Guitar" : http://www.youtube.com/watch?v=AOzkN8dHnjk). Ili ovi iz Estonije "Malcolm Linkoln": http://www.youtube.com/watch?v=nnhBrfqzLJg , momci su totalno originalni.
Za mog Britanca Josha me zao, on ima super glas - ali mu je pesma boza i nije dosao do izrazaja.
A za nasu pesmu, bolje da nista ne kazem.

Katarina00

pre 13 godina

@opet gluposti u B92 komentarima
Ja prosto ne mogu da verujem da jedna obrazovana (ako si uopste obrazovana) osoba moze ovako da pise. Da omalovazava druge narode a uzdize svoj iako je evidentno da nasa pesma ne moze po kvalitetu da se poredi sa Nemackom. Na stranu to, kao sto rece stvar ukusa. Ali govoriti da su Nemacki tinejdzeri glupi, narkomani a nasi pametni i obrazovani je cist fasizam i primitivizam. Takve generalizacije su sprovodili samo nacisti za vreme drugog svetskog rata prema Jevrejima. Zaista treba da te bude sramota. Mene je sramota sto takvi ljudi kao sto si ti zive medju nama u Srbiji. Zato nam i jeste tako kako nam je, lebdimo i nikako se ne spustamo na zemlju da uvidimo ko smo zapravo i da se ni po cemu ne izdvajamo od drugih. Da smo zamisli OBICNA LJUDSKA BICA kao i Nemci, Francuzi, Spanci, Amerikanci, Rusi... svi jednaki, svi od krvi i mesa a ne NEBESKI NAROD, najpametniji, najlepsi, najobrazovaniji. Svako ko je iole putovao zna o cemu govorim. A tebi savetujem da malo prosiris svoje vidike.

Ivan

pre 13 godina

Razumem ja, o ukusima ne treba raspravljati. ALI, Lena stvarno nema sluha za pevanje.
Još jednom su nam pokazali, da u Evropi vlada birokratija. Zašto se prešlo na žiri ? Neka ljudi odluče a ne šačica nekompetentnih ljudi u žiriu.
Nema veze, dijaspora, susedi. Jedan čovek, jedan glas. Ako živiš u jednoj Evropskoj zemlji imaš glas. Ovako ljudstvo imalo po pola glasa, ETO ti.
U medjuvremenu u Lizboni 300 000 ljudi izašlo na ulice. Nema veze. Samo, da se peva.

milos

pre 13 godina

bilo je barem deset boljih pesama od Lenine. a pesma je bas je bila jeziva, pevala je kako ce (Nemacka) da kruzi oko nas i da nas prati svugde... ako ista evrovizija i dalje nastavlja da bude politicko takmicenje. meni je cak i najzanimljiviji deo glasanje, da vidim kako su uspeli da izmanipulisu glasove. neko vreme sam mislio da ce Grcka pobediti zato sto su u krizi, ili Island, medjutim Nemacka je bio najlogicniji izbor posto oni jedini imaju para (a i najvise su zaludjeni EV).

Vesna___

pre 13 godina

Neko je pomenuo kako na zapadu vise neko ne prati Evroviziju pa sam morala da odgovorim na ove totalno netacne tvrdnje. Zivim u Svedskoj i ovde su ulice bukvalno puste kada je takmicenje za pesmu evrovizije. Ne znam gotovo nikoga ko to ne prati, od dece, mladih, do ljudi srednjih godina i penzionera. Bukvalno su svi bolesno opsednuti evrovizijom. Tako je u svim skandinavskim zemljama kao sto su Danska, Norveska, Island. Evrovizija je takodje jako popularna i u Nemackoj, Spaniji. Gledala sam na spanskoj televiziji koliko su zaludjeni time, emisije o evroviziji idu vec mesec dana pred takmicenje. Dovode razne strucnjake koji tipuju ko ce pobediti, skupljaju se na trgovima za vreme takmicenja. Jedine dve zemlje za koje bih se slozila da evrovizija nije bas popularna su Velika Britanija i Francuska, gde je popularnost evrovizije kao i u Srbiji. Posto smatram da Srbi nisu toliki fanatici za evroviziju kao Skandinavci, Spanci i Nemci, ni upola.

majstorkvaris

pre 13 godina

@opet gluposti u b92 komentarima
Nije sramota sramota biti Srbin i ne mora se gledati Woody Allen po svaku cenu ali "opet gluposti" shvati da je ovakvim pevaljkama mesto jedino u Stepojevcu i ibarskoj magistrali

Natasa Popovic

pre 13 godina

schön!
endlich hat es deutschland nach 1982 auch mal wieder geschafft!
find ich echt toll!
der song ist eben bei allen ländern gut angekommen.
wenig bühnenshow…
ohne viel glamour…
ohne pyrotechnik…

…weniger ist eben mehr!

und das hat man auch gesehen und auch gehört

opet gluposti u b92 komentarima...

pre 13 godina

Zar nije poenta Evrovizije da se nauči o drugim zemljama i promovišu tolerancija i kulturološka različitost. Potpuno je smešno biti iz Nemačke ili Turske a pevati pesmu na engleskom jeziku! Pesma koju su Nemci poslali je mogla nastati u bilo kojoj zemlji - Španiji, Litvaniji, Belgiji...
S druge strane, ponosna sam što je Milan pevao na srpskom. Drago mi je da je pesma takva da predstavlja neki trenutni trend u Srbiji - kakav god on bio (o ukusima ne treba raspravljati). Drago mi je da je to melodija koja je zaista karaktersitična za Balkan, i koju na primer, jedan Norvežanin ne bi mogao napisati. Milan je sasvim sladak i simpatičan mladić, sa solidnim znanjem engleskog jezika, koji je bio sasvim pristojan i lepo vaspitan u svakom njegovom intervjuu koji sam videla. Lena gotovo da i ne govori engleski, i zaista je delovala ili naduvano ili pijano prilikom dodele nagrade. Doduše, tipičan je predstavnik nemačkih tinejdžerki - ne previše lepa, ne previše fino obučena, i ne previše inteligentna.
Zašto se sramotiti nečega što Srbija ima, a druge zemlje nemaju? Pa ne možemo svi slušati jazz i govoriti francuski kao drugi jezik, i gledati filove Vudi Alena! Upravo u tome je čar različitosti, i mnogo će vode proteći dok srpski "levičari" shvate da biti Srbin nije pogrdno, i nije ništa ružnije nego biti neki Nemac ili Francuz.

Borijan

pre 13 godina

Nemačka pesmica, pa o.k. ako se ljudima dopada. Za mene je bilo i kvalitetnijih i boljih. A za one koji toliko kritikuju komentatorku RTS-a, molio bih da pogledaju arhivu B92 od 12. maja 2007. kada je Marija pobedila i da pročitaju sa koliko su pristrasnosti i ostrašćenosti komentarisali strani komentatori. Naša komentatorka može da im bude profeser na katedri profesionalnog i etičnog komenarisanja.

Diaspora

pre 13 godina

Po meni, najkvalitetnija pesma je bila iz Ukrajine, ubedljivo! Zatim, Belgijanac je bio izvanredan. Prijatna iznenadjenja su bile Albanija i Moldavija, nepravedno prema dnu liste. Fantastican glas ima pevacica iz Rumunije. Zao mi je sto nismo dali bar 1 poen Albaniji, jer im je izvodjenje bilo na, ako ne na svetskom, onda bar na zapadnoevropskom nivou.

A Milan? Meni je on presladak klinac, a to je vec nesto pozitivno sto je Evropa mogla da vidi. Pokazala sam ga nekim mladim italijanskim tinejdzerkama, i sve su bile fascinirane njegovim izgledom. Jadan Milance, nije mu bilo lako pored tako jake konkurencije. Nemojte ga tako napadati, nije fer (iako licno ne podnosim tu vrstu muzike). Lep, mlad i moderan decko nas je pretstavljao i tacka. Naravno, daleko je Milance od lepote (fizicke, iz 70-ih) i divnog glasa jednog Zdravka Colica, ali, na srecu, trenutno zivimo u drugacijim vremenima, kada ce zahvaljujuci internetu Milan imati (i vec ima) fanove sirom sveta. Inace, steta sto je pesma Ovo je Balkan, po svemu sudeci sklepana za 5 minuta. I bolje je bilo, kao sto je neko pre mene vec primetio, da je koreografija ostala kao ona prethodna, ako ni zbog cega drugoga, onda bar kako bi se decko koncentrisao pre svega na glas, a ne na skokove. Prethodno je jako lepo i sexy izgledao, dok je u Oslu imao sasvim promasen look. Steta.

Nazalost, mi iz Italije nismo mogli da glasamo.

Igor

pre 13 godina

Iako mislim da je Rumunija imala ubedljivo najbolju pesmu, drago mi je da je pobedila jedna krajnje pozitivna, nepretenciozna devojka, ovaj, pesma.

taraba

pre 13 godina

milan nije mogo vise da pruzi, a nije ni trebao. bio je profesionalan. sa moje strane mogo je bar deset mesta na gore da ode. svi su dali sta se moglo. a ko je najbolji danas odlucuje telefon i mediji a ne pevac

Pavo Gibanica

pre 13 godina

Nemačka pesma je bila najbolja po svemu. Obična, jednostavna, odmah ušla u uši. Pevačica takođe. Nije se nametnula izgledom, kičom i šljokicama, već svojim glasom. Zaslužila je. Pesma će sigurno nastaviti da živi još godinu dana, ako ništa, bar kao radio hit. I "Molitva" je bila u istom stilu. I bila hit bar kod nas. Da li se neko seća Grka, Rusa ili bilo kog predhodnog pobednika koji su bili toliko naporni u uporni da su MORALI da pobede!!!
Malo mi je žao našeg kolo igrača, cupkača na desnoj nozi: Op, op, op... Pazi Milanče, prvo skoči... :)
Oplevili smo po njemu, a on klinac. Bitna mu je popularnost, ne kvalitet. Pa zar 99% posto dečaka i devojčice ne živi za to da bude jednog dana ultra popularno, da budu pevači na Grandu ili kriminalci? Pa to im serviramo 24 sata dnevno!!!
Ko još hoće da bude plivač, a da nema bazen!!!
Ko još hoće da trenira košarku, a naši klubovi nemaju para da plate sale!!!

A ipak kod nas većina to voli. Demokratija. Poštujem.
A to što tekst ima samo proste rečenice, to je naš jezik koji se pretvorio u Znači brate!
Znači brate Op, op, op... Znači ovo je Balkan. Brate, znači Milice haubice, znači, znači. Znači daću ostavku 2012. godine.
Značiiiiiii!!!
Da pošaljemo instrumental sledeće godine?!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Ja sam veoma razocaran nasim plasmanom. Mislim da je nasa pesma zasluzila da bude bolje plasirana. Moj favorit je bila Belgija "Me and my guitar", Irska je takodje bila lepa pesma. Bice valjda bolje sledeci put.

Meh...

pre 13 godina

Neki od Duskinih bisera:

1."Island je ove godine odlucio da napravi interesantan potez i posalje pesmu na francuskom." FYI pesma je na engleskom, samo je refen na francuskom sto dokazuje koliki je 'profesionalac' jer nije odvojila ni 2 sata pre samog takmicenja da na YT pregleda sve pesme, od kojih su neke mesecima ranije bile dostupne.

2. "Turska grupa 'Manga' je dobila naziv po kultnom japanskom crtacu u kome se pojavljuje pet karaktera." Ako vec ne znas o cemu pricas bolje cuti...

Da ne spominjem prozivanje kolege koji je prenosio drugo polufinale i koji je bio daleko prijatniji za slusanje, kao ni cinjenicu da je skoro svaki duhovit momenat koji su norveski voditelji pokusali da naprave ona potpuno ignorisala i upropastila svojim trabunjanjem o necemu potpuno irelevantnom.

Otkaz!

Milena

pre 13 godina

Nemacka pesma nezasluzeno pobedila,scenski nastup nikakav kao da se pripremila za noc vestica jeftina haljina,bledo lice taman karmin prekratka haljina za noge a la Dzon Vejn,glas nikakav,muzika zivahna moze da prodje,reci teksta uzas otprilike Ljubavi ne mogu bez tebe sve cu uraditi za tebe kupila sam i novi donji ves zbok tebe cak sam i nalakirala nokte na nogama zbog tebe,samo me zanima sta ovi silni muzick strucnjaci kazu za tako divan tekst......

Ana

pre 13 godina

Pobednica je u potpunosti prekopirala Kate Nash! Stvarno mi nije jasno kako su organizatori dopustili tako nesto. Aj' sto je nastupila sa prekopiranim nacinom pevanja i bojom glasa, al' da pobedi???

A ti neces da pevas ?!?!

pre 13 godina

Vor der Kaserne
Vor dem grosen Tor
Stand eine Laterne
Und steht sie noch davor
So woll'n wir uns da wieder seh'n
Bei der Laterne wollen wir steh'n
Wie einst Lili Marleen. Wie einst Lili Marleen...

relator

pre 13 godina

Niko do nas nije pomenuo svoj grad u pesmi i ocito je ona lokalnog karaktera.Lena devojka kao nekad Nena /previse belog/ ispod kvaliteta prvog nastupa.Sve u svemu s nasom reputacijom i novim glasanjem :kako sam se nadala dobro sam se udala!Doobrano ima da se pomucimo za dobar glas u evropi posto opet kotiramo kao zemlja krimi.i asocijalnog stava i ponasanja.Lepa razbibriga za subotu uvece za nas starije koji jos imamo srpljenja za sveopsti kolaps muzike!Nasa mladost je bila uz Prince,U2,Bouwia i velike ispred njih a sada jadni klinci sta ce da slusaju kad ovi penzioneri prestanu da sviraju.Pa cak i penzioner Bregovic posle tolikih godina moze da napise dopadljivu pesmicu koja neuglednoj zemlji koja za jotu nije popravila svoj ugled omoguci sredinu novim nacinom glasanja!To je to i mi smo tu gde smo. P.S.Stvarno smo albancima trebali da damo koji bod posto ocito trend ide u disko stil 80-tih.Vrlo neukusni pozivi javnog servisa su bili VRLO NEPREVARLJIVI!

JocaBG

pre 13 godina

Sateliti iznad balkana...
Bravo za Lenu , steta za Milana.
Mislim da je Milan zasluzio da bude medu prvih 5 a Lena je bila stvarno ekstra.
Mogli bi Milan i Lena u duetu....

Tijana

pre 13 godina

Po mom mišljenju Ukrajinska pesma je definitivno najbolja i muzički gledano i po originalnosti, mada takve pesme retko prolaze na ovakvim takmičenjima. Sledeća najbolja pesma mi je Nemačka, i njena pobeda me je zaista prijatno iznenadila jer je jedna od retkih pobedničkih pesama koje ćemo slušati i van Evrovizije (iako stilski podseća na kombinaciju Alanis Morissette i Lily Allen). Sve ostale su mi bile ili klasični evrovizijski fazon sa silnim raspevavanjima i nadpevavanjima kao iz Diznijevih filmova, ili su to bili pokušaji letnjih klubskih hitova čije varijacije na temu smo nebrojeno puta čuli (pogotovo vađenje ABBA-e iz naftalina za dansku pesmu). Naš Milan i mi sa njim, treba da bude prezadovoljan svojim plasmanom s obzirom na jedan od najbesmislenijih tekstova (osim one koštice kajsije koja je zastala u grlu jermenke)i na Bregine instant sklepane melodije (pozajmiš dva akorda tamo, dva akorda vamo i eto pesma), a pogotovo na falš koji je pratio svaku otpevanu strofu (više falša se jedino moglo čuti u završnici izraelske pesme što je bilo prilično bolno).

Katarina00

pre 13 godina

@ i opet gluposti
Draga moja, ne trebas da brines za sirinu mojih vidika i za moje obrazovanje koje je na zavidnom nivou, i kojim se jako ponosim. Posebno ne trebas da brines o tome koliko putujem. Veruj mi obisla sam jako puno i zivela u mnogim zemljama. Upravo zato i iznosim takve tvrdnje, koje sigurno nisu zasnovane na americkim filmovima i evroviziji vec na sopstvenim iskustvima koje imam. Tvoju poruku sam savrseno razumela obzirom da nije preterano dubokoumna. Naprosto u njoj dominiraju provincijski pogledi na svet i ljude u njemu.

gavra

pre 13 godina

Grcka je imala ubedljivo najbolju pesmu, posle njih Moldavija i tacka.
Nemacka je pobedila zato sto treba da spasava EU od bankrota i raspada.

Igor

pre 13 godina

Zaista mi je drago kada vidim da posjetioci sajta B92 pozitivno komentarišu , pa makar imali i primjedbe na pobjednicu, koja je bila od početka moj favorit i za koju sam glasao PO PRVI PUT IKADA NA ESC 5 puta. Oduševio me je komentar jednoga srednjovječnog gospodina, koji je pominjao svoju generaciju, koja je slušala Princa, Bowie-a i ostale muzičke tvrđave. Dragi gospodine, moram da kažem da je u današnjem svijetu globalnih komunikacija, tehnologija svakome data ista mogućnost da čuje, stvara muziku, uživa u njoj-ako zna. Loše je što se time stvaraju čitave horde "pratilaca" muzike, koji niti razmišljaju, niti znaju da slušaju. Dobro je ono što je u trendu, a ne što valja! "Pratioci" u muzici, u politici u međuljudskim odnosima su ono što danas preovladava na svim terenima. Mnogi komentatori ovoga teksta, opskrbljeni "napucanim" vokabularom se pitaju : KO TO JOŠ NORMALAN SLUŠA Evroviziju? Kao da bi nas trebalo biti briga da li neko sluša ili ne...Pitaju se -ZAŠTO JE NEŠT STAVLJENO U RUBRIKU "KULTURA"?! Takvi "pitači" nikada nisu ni prisutvovali nekom kulturnom događaju, a kamo li se upustili u praktikovanje kulture. Oni ne znaju niti za jednog slikara, ali znaju da je COOL posmatrati nadrealne škrabotine mladih kvazi-avangardista, u čijim se djelima ne može naći nikakav lični izražaj. Nazivaju treš-američku turbo-hip-hop-drmi-debel-guz scenu COOL i naprednom, dok sa druge strane ne znaju ništa o umjetnicima, koje ste pominjali( Bowie, Prince), nisu se zainteresovali da "prošvrljaju" istorijom srpske umjetničke R'N'R scene, da upoznaju djelo Šarla, EKV-a...Umjetnik sam po zanimanju, pratim ovu manifestaciju ako stignem, ali ne nalazim ništa loše u njenom značenju, čak-naprotiv ima duboke korjene u jedinstvu Evrope. Rodbina po zapadu zna često da prepričava euforiju koja po svim zapadnim zemljama vlada u noći Evrovizije, što mi je i simpatično i smiješno pomalo, ali nikako tužno. Lijepo je da muzika bude bojno polje, a takvi sukobi često izrode i kvalitetne pjesme. Urbani gadovi, bez identiteta i sa kompleksima nisu samo tragedija našeg društva, već i ostalih regionalnih društava.

MISLIM

pre 13 godina

OVA DEVOJKA ĆERKA SAMOHRANE MAJKE DEFINITIVNO JE PESMOM I ŠARMOM UZ DOBRU LOGISTIKU OSVOJILA EVROPU,DONELA VELIKU RADOST NEMCIMA A IZAZIVA POŠTOVANJE SVOJOM INTELIGENCIJOM I IZJAVAMA O ŠKOLOVANJU. SRETNO JOJ BILO!

Balkaneros

pre 13 godina

u eurosongu veliku ulogu igra politika.susidi za suside i tako skupe bodove,a srbija je imala odlicnu pismu i predstavnika milana stankovica i zavrsila je 13.samo zato sta je dobila malo bodova od susida jedini susidi na eurosongu su bili bosna i hrvatska.hrvatska nije dala boda a bosna je dala 10 bodova dok crne gore i kosova nije bilo na eurosongu i sve ostale bodove su skupili radi pesme.AMERICKI KRITICARI SU PROGLASILI NAJBOLJU PETORKU EUROSONGA A TO SU BILI:NJEMACKA,GRČKA,SRBIJA,MOLDAVA,AZARBJEDJAN,A MILAN STANKOVIĆ JE NAJPOPULARNIJI PJEVAC EUROSONGA.JER GA JE JAKO HVALIO POZNATI KRITICAR PEREZ HILTON

cabrts

pre 13 godina

Po mom skromnom i ocigledno usamljenom misljenju, Sofia Nizharadze iz Gruzije je nesto ubedljivo, ali zaista ubedljivo najbolje sto se sinoc moglo videti (i ne samo sinoc). Prosto mi je neverovatno da je tako slabo prosla (9. mesto, iza onih grckih seljaka), ali u tom televizijskom cirkusu nikada nije ni bilo neke logike. Sofia je muzicka diva u odnosu na sinocnu pobednicu, preporucujem svima koji nisu obratili paznju da je ponovo preslusaju (a i pogledaju!) kako bi se sami uverili.

Laki

pre 13 godina

Ja samo mislim da Evrovizija šalje najgoru moguću sliku Evrope. Ako Ameri ovo gledaju, Afrikanci, pa i Azijci, mene nešto sramota.

Celokupna Evrovizija je đubre, a Evropljani su očito jako povodljivi, pa se niko ne usuđuje da dođe sa nečim dobrim. A i da dođe, verovatno ne bi bilo uspešno. Mislim da je Nemici engleski jako loš (prevashodno je nerazumljiv) i da je trebalo da peva na svome jeziku. Mada, pobedila je.

67

pre 13 godina

pesma mozda nije nesto posebno,ali je nas predstavnik,postigao ono sto mi mnogo verovatno nikada necemo,zato mu iskreno cestitam,a sto se tice pobednika,opet stvar ukusa,ali i albanija je imala lepsu pesmu,a da ne govorim za neke druge-grcka,... .mislim da je definitivno problem evrovizije komsijsko glasanje a ne kvalitet,glavni problem

Jelena Mihajlovic

pre 13 godina

U Srbiji je tesko ugoditi..
Milan nas je lepo predstavio,lep decko,lepo peva,u trendu,i koreografija nije bila nimalo ispod nivoa drugih,jedna od temperamentnijih izvoda iako je 13 mesto,masi se dopao...
izracunajte...

igor

pre 13 godina

Ispravak: Hrvatska je dala 8 bodova Stankovićevoj pjesmici.
I moja djeca (kao i mnoga druga u ZG) pjevuše Beograd, Beograd... potpuna pobjeda balkanske "kulture". Svi zajedno lagano u propast...

i dalje gluposti...

pre 13 godina

@Katarina00:
Moje obrazovanje je nešto sasvim privatno, čime izbegavam da se hvalim, mada ću reći samo jedno, čisto zbog opaske da bi trebalo da širim svoje vidike: samo osnovnu školu sam završila u Srbiji, dalje školovanje sam uspešno nastavila na Zapadu, u različitim zemljama. Upravo zato i znam o čemu govorim.
Nijednom u svom postu nisam rekla da mislim da su Srbi iznad drugih naroda. Naprotiv, moja poruka je bila da smo svi isti, ali i neprocenjivi u svojoj različitosti! ;) Nijednom nisam u svom postu napisala da je prosečna Srpkinja prelepa i preinteligentna, niti sam rekla da je prosečna Nemica narkoman. Prosek je prosek, i ne treba ni da bude ništa "pre-". Meni je čak simpatično što je Lena takva prosečna devojka iz naroda, i to sam navela kao plus.
Pošto si ti meni preporučila da proširim vidike, ja tebi preporučujem da pročitaš moj komentar ponovo, možda ga onda čak i razumeš :)
Ti i ostali koji misle kao ti, su upravo oni koji su radikalni i koji koče Srbiju. Te poslušaj svoj savet i proširi vidike! Skokni do Zapada na školovanje ili posao, pa se lati komentarisanja.

ljubitelj

pre 11 godina

drago mi jeeeeeeeee!!!!!!nocima sam strepio ko će da pobedi,i drago mi je sto je konacno odrzana evrovizija na kojoj je pobeda u potpunosti zasluzena.A ti,bebo jedna,tutanj i odslusaj pesmu jos jednom.
kazem vam,uskoro ce ova pesma preplaviti internet.imam sposobnost proricanja,i znam da ce sledece godine pobediti svedska sa pesmom euforija.

Marijana

pre 13 godina

Nemam reci.... Evropa definitivno nema dovoljno sluha.....Ova devojka sto je pobedila ne ume da peva.....Bolele su me usi dok sam je slusala kako recituje....

MILAN

pre 13 godina

Milan je 13 ti i ako uzmemo u obzir ziri koji je iz EU, a da mi nismo Eu, to je sasvim dobar plasman. Ja ne znam, nas je deetoro gledalo eurosong i svi smo primetili ukljucujuci dva moja bliznca od 11 godina da je Lena bila drogiran ili pod lekovima,a Milan je imao tremu.

Miskec

pre 13 godina

Hm mislim da je ovo namesteno i da Nemačka pesma nije bila tolko bolja od svih ostalih. Cudno je bilo i to kolko se pevačica tresla na kraju a znala je da je pobedila pola sata pre kraja glasanja. Baš sve čudno.

Milan je skroz razočarao. Jako puno treme, zadiho se dok je pevao. Nastup nije bio neki. Muzika je super mada je mogla da bude energičnija. A što se tiče texta to je gorza. Nadam se da više Bregović i Marina Tucaković neće pisati textove jer su očajni. Reči se ponavljaju po 300 puta text nema smisao nikakav. Bruka

Mada za razliku od prosle dve godine prvi put ce biti hitova sa evro songa.

Pozdrav svima

tatjana

pre 13 godina

pravi pobednik ove godine je belgija. nemacka je pobedila vestim i skupim marketingom, a nova pravila, sa dva polufinala i slicnim, potpuno upropascuju glasanje. tako u finale nisu prosle recimo litvanija i svedska, obe odlicne pesme. Pak nemacka pesma, koja je dakle prvi put pustena u eter takoreci u toku glasanja tokom finalne veceri a dobija najvise glasova?

Marko

pre 13 godina

i pored toga sto Milan nije muzicar ciji rad poznajem...bio je potpuno profi.Prijatno su me iznenadili i dvojica simpaticnih igraca.Veoma profi.Zapravo, nemam nikakav negativan komentar...

anta

pre 13 godina

Jos na pocetku sam reko,i ponavljam opet,ovom pesmom ni na nekom predskolskom takmicenju,ovakva pesma nebi prosla
jer pesma,apsolutno nema veze sa vezom.
moja mladji brat bi mogo da napise bolju.

sto se tice milana,sve pohvale.

PERA

pre 13 godina

Ma ovo je najgori ESC ikada ikada! Ona Rumunija onakva 3??? Danska zarobljena u 1984??? Strasno strasno! Susedi nas nisu castili - mi smo bili fer! Rusija nista Belorusiji a ubacili su ih u finale - onu grozu i jezu od pesme! Uzasna Evrovizija nikad gora apobednica paaa simpa - ipak su Srbija, Grcka, Francuska bile najsimpaticnije, cak i ona tetka iz Irske! Dogodine u Berlinu - pobed averovatno Spanije!

milos

pre 13 godina

bilo je barem deset boljih pesama od Lenine. a pesma je bas je bila jeziva, pevala je kako ce (Nemacka) da kruzi oko nas i da nas prati svugde... ako ista evrovizija i dalje nastavlja da bude politicko takmicenje. meni je cak i najzanimljiviji deo glasanje, da vidim kako su uspeli da izmanipulisu glasove. neko vreme sam mislio da ce Grcka pobediti zato sto su u krizi, ili Island, medjutim Nemacka je bio najlogicniji izbor posto oni jedini imaju para (a i najvise su zaludjeni EV).

miki

pre 13 godina

Danska ima ubedljivo najbolju pesmu. Nemica je najlepsa.. a mi.. cccc.. sa nasim melosom.. vise prilici nekoj kafanskoj atmosferi.. moze da se slusa posle dve tri ljute.. Ovaj Eurosong je pokazao da se vraca zapadu sto me raduje..

gavra

pre 13 godina

Grcka je imala ubedljivo najbolju pesmu, posle njih Moldavija i tacka.
Nemacka je pobedila zato sto treba da spasava EU od bankrota i raspada.

Milena

pre 13 godina

Nemacka pesma nezasluzeno pobedila,scenski nastup nikakav kao da se pripremila za noc vestica jeftina haljina,bledo lice taman karmin prekratka haljina za noge a la Dzon Vejn,glas nikakav,muzika zivahna moze da prodje,reci teksta uzas otprilike Ljubavi ne mogu bez tebe sve cu uraditi za tebe kupila sam i novi donji ves zbok tebe cak sam i nalakirala nokte na nogama zbog tebe,samo me zanima sta ovi silni muzick strucnjaci kazu za tako divan tekst......

Gjergj

pre 13 godina

Ehh komšije moji,Albanija vama dala ako ništa drugo 3 boda,a vi nama ni jedan,a ostalim komšijama ste dali pa i onima koji su imali mnogo goru pesmu od Albanske,nije to u redu.

pfff razocaran

pre 13 godina

treba ukinuti ili bojkotovati evroviziju... sta je ovo? ova njemica ne umije da pjeva nego repuje ovdje uz note pop muzike?!.. sa iritirajucim krestavim glasom i jos gorim engleskim izgovorom. 100 puta u pjesmi kaze "you" "you" you you you" na tome joj se zasniva cijela rima... KO DA MI SE SPRDA NEKO U LICE! da je harizmaticna i prirodna to stoji ali to iako treba da se gleda nije glavno mjerilo!!! no izgleda da grijesim... pozdrav. meni je adrenalin podigla grcka kompozicija i azerbejdzan definitivno!

II

pre 13 godina

Nisam gledala Evroviziju, ali ova nemacka pesma je jako losa, pa devojka skoro da ni ne peva... Kakve su tek ostale pesme bile (mislim da sam i nasu cula negde na kratko, i katastrofalna je).

Ja ne znam u cemu je poenta ovog takmicenja vise, jer u muzici sigurno nije.

I ne razumem komentare tipa Nemica je preslatka, secer, za gledanje...
Pa kakve veze ima izgled sa tim da li je zasluzila da pobedi... Ili je ovo mozda izbor za mis?

Kornel

pre 13 godina

Lena je preslatka...
I bas mi je drago sto je pobedila.. Evo moje top liste:
1) Danska
2) Rumunija
3) Nemacka
4) Francuska
5) Velika Britanija

naivni

pre 13 godina

Prvo,vazno je da je pobedila pesma na engleskom. Drugo, i jos vaznije je da su Englezi poslednji, svet bi bio super kada bi od njih samo jezik ostao... Trece, da je pevanje sport, Nemacku bi diskvalifikovala doping kontrola.

Tanja

pre 13 godina

Lena Meyer Landrut's uncle was one of the founder of the Bilderberg Group, so it was known before the contest who wins. her live performance was a disaster and still won, nobody cared.

milorad

pre 13 godina

Nikada bolja Evrovizija. Barem 10 odličnih pesama, u koje ne ubrajam našu. Lena je imala "naivnu" i simpatičnu pesmicu i jasno je bilo da će biti u vrhu. Rumunska pesma je pravi hit i da je iz popularnije zemlje ili da pripada skandinavskom - SSSR - Yu lobiju, Lena ne bi pobedila. Isto se odnosi na azerbejdžansku pesmu, koja je po svemu sjajna. Od etno pesama Grčka je nešto najbolje što se na Evroviziji pojavilo. Iako je prošla loše u finalu, Moldavija je otkriće.

Ne samo da je ova Evrovizija ubedljivo najbolja muzički u polsednjih 10 godina, nego nikada toliko prelepih žena: Olia Tira iz Moldavije, Paula Seling - Rumunija, Safura - Azerbejdžan, Eva Rivas - Jermenija, Alyosha - Ukrajina i sama Lena... Zaista je muka bila odlučiti za koga glasati. Na kraju od mene po 3 SMS za Rumuniju, Grčku i Moldaviju

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Ja sam veoma razocaran nasim plasmanom. Mislim da je nasa pesma zasluzila da bude bolje plasirana. Moj favorit je bila Belgija "Me and my guitar", Irska je takodje bila lepa pesma. Bice valjda bolje sledeci put.

opet gluposti u b92 komentarima...

pre 13 godina

Zar nije poenta Evrovizije da se nauči o drugim zemljama i promovišu tolerancija i kulturološka različitost. Potpuno je smešno biti iz Nemačke ili Turske a pevati pesmu na engleskom jeziku! Pesma koju su Nemci poslali je mogla nastati u bilo kojoj zemlji - Španiji, Litvaniji, Belgiji...
S druge strane, ponosna sam što je Milan pevao na srpskom. Drago mi je da je pesma takva da predstavlja neki trenutni trend u Srbiji - kakav god on bio (o ukusima ne treba raspravljati). Drago mi je da je to melodija koja je zaista karaktersitična za Balkan, i koju na primer, jedan Norvežanin ne bi mogao napisati. Milan je sasvim sladak i simpatičan mladić, sa solidnim znanjem engleskog jezika, koji je bio sasvim pristojan i lepo vaspitan u svakom njegovom intervjuu koji sam videla. Lena gotovo da i ne govori engleski, i zaista je delovala ili naduvano ili pijano prilikom dodele nagrade. Doduše, tipičan je predstavnik nemačkih tinejdžerki - ne previše lepa, ne previše fino obučena, i ne previše inteligentna.
Zašto se sramotiti nečega što Srbija ima, a druge zemlje nemaju? Pa ne možemo svi slušati jazz i govoriti francuski kao drugi jezik, i gledati filove Vudi Alena! Upravo u tome je čar različitosti, i mnogo će vode proteći dok srpski "levičari" shvate da biti Srbin nije pogrdno, i nije ništa ružnije nego biti neki Nemac ili Francuz.

Igor

pre 13 godina

Najbolja pesma uz Belgiju, Dansku, Norvešku, Azerbejdžan i Grčku. Da li ste primetili da je Rusija izvikana, cela arena je negodovala na sam pomen Rusije. Paradoksalno, Srbija je dobila 0 bodova od Grcke i Rusije, dok su nam plasman spasile Hrvatska, Albanija i BiH. Srbijo, vreme je da razmisliš!
Ipak, da ne mesam politiku. Nemacka je zasluženo pobedila i drago mi je što se Eurosong vraća na zapad ! :)

Ivan

pre 13 godina

Razumem ja, o ukusima ne treba raspravljati. ALI, Lena stvarno nema sluha za pevanje.
Još jednom su nam pokazali, da u Evropi vlada birokratija. Zašto se prešlo na žiri ? Neka ljudi odluče a ne šačica nekompetentnih ljudi u žiriu.
Nema veze, dijaspora, susedi. Jedan čovek, jedan glas. Ako živiš u jednoj Evropskoj zemlji imaš glas. Ovako ljudstvo imalo po pola glasa, ETO ti.
U medjuvremenu u Lizboni 300 000 ljudi izašlo na ulice. Nema veze. Samo, da se peva.

Lazar

pre 13 godina

ovogodisnji kvalitet pesama je daleko ispod onih prehodni godina, zato mislim da Lenina pobeda sasvim opravdana.
Milaninu intepretaciju sam ocekivao medju prvi pet ali ocigledno evropi nevezuje mnogo srpska truba i opa cupa. zahvaljujuci jakoj diaspori u nemackoj, svajcarskoj, svedskoj i francuskoj spasit je gori plasman.
Neverujem da postoji recept za osvajanje Evrovizije ali nadam se da se izabere iduci put pevacica/pevac sa pesmom koji moze dopasti evropi. Marija i Zeljko su dokazali da moze. Mislim da je to pravac.

nina

pre 13 godina

Zaomi je sto smo toliko negativni o nasem mladom svetu. drago mi je kada je bio i nastupio na nasem jeziku.jedan mlad i puno pozitivan decko.hvalamu za vesele momente 3VHZE

Skeptik

pre 13 godina

Ukrajinka je bila najbolja, ali kompleksna harmonija i ozbiljna pesma sa prizvukom džeza na evro-grand-show-viziji ne može da prođe. U svakom slučaju, ishod je primeren mentalnom nivou prosečnog evropskog glasača.

Borijan

pre 13 godina

Nemačka pesmica, pa o.k. ako se ljudima dopada. Za mene je bilo i kvalitetnijih i boljih. A za one koji toliko kritikuju komentatorku RTS-a, molio bih da pogledaju arhivu B92 od 12. maja 2007. kada je Marija pobedila i da pročitaju sa koliko su pristrasnosti i ostrašćenosti komentarisali strani komentatori. Naša komentatorka može da im bude profeser na katedri profesionalnog i etičnog komenarisanja.

Zanatlija

pre 13 godina

Srbija je nastupila 8 po redu i sve do njenog nastupa pri svakom predstavljanju pevača prikazivana je mapa zemlje iz koje dolazi kao i zastava zemlje.

Kada je Srbija došla na red mape Srbije nije bilo!!!
Prikazali su samo zastavu.

Ali to nije sve:

Posle završetka Milanovog nastupa umesto naših navijača se pojavila Hrvatska i Slovenačka zastava!

Ovo je skandal i neviđena sramota organizatora ovogodišnjeg Eurosonga

Što se Milana tiče imam da kažem ovo:

On nije toliko loš pevač koliko je loša pesma!
Troje ljudi su sastavljali pesmu, svo troje su izuzetno dugo u estradnim vodama ali im ni to nije pomoglo da budu bolji od 13 mesta.

sasa jokic

pre 13 godina

Ovo takmicenje je vise cirkusijada nego bilo sta drugo! Ono sto je porazavajuce je da smo se zahvaljujuci dugogodisnjem srozavanju standarda i morala, u svemu izjednacili sa zemljama koje su do skora ile u istocnom bloku! Frizura, garderoba, i sama pesma koju je nas predstavnik izvodio su bruka i sramota!

Ana

pre 13 godina

Pobednica je u potpunosti prekopirala Kate Nash! Stvarno mi nije jasno kako su organizatori dopustili tako nesto. Aj' sto je nastupila sa prekopiranim nacinom pevanja i bojom glasa, al' da pobedi???

taraba

pre 13 godina

milan nije mogo vise da pruzi, a nije ni trebao. bio je profesionalan. sa moje strane mogo je bar deset mesta na gore da ode. svi su dali sta se moglo. a ko je najbolji danas odlucuje telefon i mediji a ne pevac

JocaBG

pre 13 godina

Sateliti iznad balkana...
Bravo za Lenu , steta za Milana.
Mislim da je Milan zasluzio da bude medu prvih 5 a Lena je bila stvarno ekstra.
Mogli bi Milan i Lena u duetu....

Marko Dj

pre 13 godina

Nemica im(nam) je pokazala kakvu pesmu treba napisati i izvesti, kako bi ovaj eurovision šund imao nekog smisla!!!
Napokon svetlo na kraju višedecenijskog tunela!
Krafwerk, Rammstein, Alphaville, Scorpions!Austrijanac Falco!Nemci zaista mogu napraviti dobru pesmu :-)Mala ih je odvalila, ali stavrno!!!
A mi - mi nismo u tunelu - mi smo u podzemlju 20 god i samo kopamo i dalje na dole!!!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Po meni je ubedljivo najbolju pesmu imala Danska, ali to je vec stvar ukusa.

Ono sto nije stvar ukusa je da pobednica ne peva dobro (iako pesma ima dobar ritam). Nije mi jasno i ne mogu da verujem da je Nemacka uspela da pobedi. Verovatno je tako nesto moralo da se desi.

Mi smo dobili ono sto smo zasluzili. Da su u glasanbju ucestvovale Crna Gora i Austrija bili bi u prvih deset, ali to sada uopste nije bitno. Vazno je biti prvi.

Goran

pre 13 godina

Zasto je ova vest objavljena u rubrici "Kultura" ???

Inace, uvek je fascinantno videti na delu srpski provincijalizam koji se manifestuje u neverovatnoj paznji i posvecenosti kada su u pitanju ovakva seoska i trecerazredna takmicenja na koja u Evropi niko i ne obraca preveliku paznju. Sa stanovista umetnickog i komercijalnog efekta, Evrovizija niej relevantna vec skoro trideset godina. Vreme je da to neko kaze i Srbima...

Ivan

pre 13 godina

Najsmesniji su mi ovi koji pisu da su srecni jer se Evrovizija konacno vratila na zapad. Koja nevidjena glupost. Pa valjda treba (Evrovizija) da ide tamo odakle je najbolja pesma!!
Nemacka pesma je ok (po strani sto ova mala i ne zna bas da peva) ali Azerbejdzan, Rumunija da su pobedile bilo bi isto apsolutno zasluzeno. Ali ne...neki su jednostavno srecni sto se Evrovizija vratila na zapad.
Tipicni primeri iskompleksiranih, malih ulizivaca.

Mislim

pre 13 godina

Možda da je ostala stara koreografija bili bi od 8 do 10 mesta i to je maksimum sa ovom pesmom.Umetnost čini pre svega ISKRENOST IZRAZA (Marija Šerifović)i varka da bi svako mogao to da uradi i otpeva(Lena) Samo kod Nemčke pesme to je vrlo vešto odrađeno niti je pesma naivna, a ni pevačica.Jednostavno Nemci rešili da osvoje Evroviziju,prostudirali što prolazi,dali pare,marketing, diplomatiju,lobije,(mnogi od njih ovise a i dužni su im)sklonili kič koji iritira; i kao u svemu ostalom (npr automobili)kad hoće i reše...BILI PRVI.Lično mislim da je pobednička pesma puna modernog ritma ali ima nešto mutno i dekadentno što mi se ne sviđa a i Lena(neki naivni kažu slatkiš)odglumila iznenađenje i ne sviđa mi se ta tetovaža na levoj ruci za tako naizgled pristojnu devojku iz diplomatske porodice.No stvarno je vreme da Nemačka ili neko od ovih 4 favorizovanih da pobedi.A šta da kažu Britanci?Koreografija im bila kao da su ovo 60 godine,a i očigledno ih ne voli niko u Eu oni misle da su još neka muzička imperija. Neka se zamisle sa koje su strane okeana HA HA.

E!

pre 13 godina

Sto volim ovaj poraz azijskog turbo-folka i njihove slepe plemensko-glasacke masine! Na evrovizijskom takmicenju konacno pobedlia Evropa, a ne Azija.

Astroboy

pre 13 godina

Pobednica Evrovizije je prekopirala stil pevanja od Kate Nash(ukljućujući i britanski akcenat)
Ipak ona ima samo 19 godina i muzički je neobrazovana,tako da mi je drago da je ta mladalaćka energija pobedila i simpatična pesmica,pride.

Što se tiče Milana Stankovića,teško da se mogao očekivati bolji plasman,sa ovom šaljivom melodijom i"zbunjujućim" tekstom...Podizanje 3 prsta baš i nije motivisalo dijasporu,kao ni "prijateljske" zemlje,kao što su Rusija ili Grčka.

KG RULE

pre 13 godina

Najgore je sto dovodimo ljude sa strane da nam rade pesme i to jos uvek sa zastarelim zvukom koji dolazi iz sljivara i ovcama koje pasu po njemu.Uvek se pljuvalo tudje,svoje hvalili a mi u ambisu,najgori u svemu.Nikad nista nismo napravili.Gradjanska opcija ce razumeti sta sam hteo da kazem.Za patriote ....sumnjam.

LENA_NAJBOLJA

pre 13 godina

Vrlo su mi zabavni ovi muzicki "strucnjaci" kojima je Nemacka bezveze i kich a Azerbejdzan, Jermeniju i Ukrajinu proglasavaju za vrhunski domen muzickog izrazaja danas. Ja kao neko ko se jako dugo bavi muzikom mogu samo reci da su te tri pesme dno dna. Ja kapiram da neko nema sluha ali da ga toliko nema da mu se svidi pesma drip drop drip drop, mislim stvarno porazavajuce. Onaj Rus je zavijao kao da je iz sume, decko ima ocigledan problem sa glasom a i pesmom koja je blago receno UZASNA. Nemacka je imala najbolju pesmu i svaki pravi strucnjak ce vam to reci. Pozdrav.

Vivijan

pre 13 godina

Cestitke za Nemacku, pesma je odlicna. Bez kicha i natrpane koreografije sto dominira kod Stankovica. Rumunija i Belgija su takodje imale odlicne pesme.

dorograf

pre 13 godina

Milan je upropastio svoj nastup sa koreografijom. previse je usporio. nije bilo nicega dinamicnog, za razliku od onog na takmicenju kod nas gde je bilo neke price. od etno do ubanog fazona koji postoiji kod nas na balkanu.
a u oslu totlani promasaj. ne razumem zasto je menjai
o koreografiju

Genije

pre 13 godina

Lena je bila najbolja, Milan nije mogao biti bolji, ali moram i na prenos da se osvrnem... Onakvo perfidno verbalno diskvalifikovanje svih favorita (iz ugla komentatorke naših takmaca za prvo mesto:-), pa nekolegijalan odnos kroz spominjanje greške kolege kod prevoda "koštice", to nije bilo ni malo u duhu Evrovizije! A tek sto nije videla utrčavanje navijača za vreme Spanske pesme, pa nas jos ubedjivala da se to nije ni videlo na televiziji, pa za vreme glasanja omalovazavanje svih kulturnih i interesantnih izvestioca iz zemalja učesnica, nadam se da su dovoljni razlozi da se dotična komentatorka uputi na neki kurs PR-a gde će joj prva lekcija biti da isticanjem tuđih nedostataka i mana se ne stiču poeni za svoj cilj... Mozda bi bili i bolji, ali sa takvom karijeristkinjom u ekipi, bolje se nije moglo!
Posebne čestitke Norvezanima za organizaciju i od mene, baš u inat Njoj!

MarioBros

pre 13 godina

Jako mi je drago što mi na ovako jednoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji upotrebljavamo redovno Srpski jezik, a čak jedna Rusija i sve komšije pevaju na engleskom.

Nije sve u pobedi, ima nečega i u kulturi ;D

Inače, nemačka baš fina love letnja pesmica, a Milan je bez greške bio u suštini nemam mu šta zameriti, video sam već pre par meseci sa čim idemo tamo i nisam očekivao pobedu, možda neko 5. mesto al dobro.

A ti neces da pevas ?!?!

pre 13 godina

Vor der Kaserne
Vor dem grosen Tor
Stand eine Laterne
Und steht sie noch davor
So woll'n wir uns da wieder seh'n
Bei der Laterne wollen wir steh'n
Wie einst Lili Marleen. Wie einst Lili Marleen...

Monden

pre 13 godina

Kad je pobedila Rusija, bila je sovejtska kuhinja, kad je pobedila Srbija - balkanska, kad je Norvežanin trijumfovao - skandinavska,... Ova pobeda Nemačke pokazala je da nikakvo nameštanje i prijateljstvo/bratsvo između naroda ne pomaže kad je u pitanju kvalitet.

Realno je svake godine pobeđivala pesma koja se najviše svidela narodu (u celokupnoj Evropi).

Kome se ne sviđa Evrovizija ne mora da je gleda. Ko traži muzičko-scenski nastup na vrhunskom umetničkom nivou, neka poseti pozorište. To je kao da ste došli u diskoteku i očekujete da ćete čuti 'Travijatu'.

Meni se lično ubedljivo najviše svidela rumunska pesma (mislim da će biti hit ovog leta), ali je i nemačka izuzetno zanimljiva, pevljiva, melodična i pravo osveženje za evrovizijski standard.

P.S. Bio sam jako srećan kad sam čuo francusku pesmu, jer sam se uplašio da je naša najveće đubre.

Diaspora

pre 13 godina

Po meni, najkvalitetnija pesma je bila iz Ukrajine, ubedljivo! Zatim, Belgijanac je bio izvanredan. Prijatna iznenadjenja su bile Albanija i Moldavija, nepravedno prema dnu liste. Fantastican glas ima pevacica iz Rumunije. Zao mi je sto nismo dali bar 1 poen Albaniji, jer im je izvodjenje bilo na, ako ne na svetskom, onda bar na zapadnoevropskom nivou.

A Milan? Meni je on presladak klinac, a to je vec nesto pozitivno sto je Evropa mogla da vidi. Pokazala sam ga nekim mladim italijanskim tinejdzerkama, i sve su bile fascinirane njegovim izgledom. Jadan Milance, nije mu bilo lako pored tako jake konkurencije. Nemojte ga tako napadati, nije fer (iako licno ne podnosim tu vrstu muzike). Lep, mlad i moderan decko nas je pretstavljao i tacka. Naravno, daleko je Milance od lepote (fizicke, iz 70-ih) i divnog glasa jednog Zdravka Colica, ali, na srecu, trenutno zivimo u drugacijim vremenima, kada ce zahvaljujuci internetu Milan imati (i vec ima) fanove sirom sveta. Inace, steta sto je pesma Ovo je Balkan, po svemu sudeci sklepana za 5 minuta. I bolje je bilo, kao sto je neko pre mene vec primetio, da je koreografija ostala kao ona prethodna, ako ni zbog cega drugoga, onda bar kako bi se decko koncentrisao pre svega na glas, a ne na skokove. Prethodno je jako lepo i sexy izgledao, dok je u Oslu imao sasvim promasen look. Steta.

Nazalost, mi iz Italije nismo mogli da glasamo.

67

pre 13 godina

pesma mozda nije nesto posebno,ali je nas predstavnik,postigao ono sto mi mnogo verovatno nikada necemo,zato mu iskreno cestitam,a sto se tice pobednika,opet stvar ukusa,ali i albanija je imala lepsu pesmu,a da ne govorim za neke druge-grcka,... .mislim da je definitivno problem evrovizije komsijsko glasanje a ne kvalitet,glavni problem

Milan

pre 13 godina

Ja koliko kapiram tu Evroviziju, nije cirkus? I sta bi leptiri trebali da rade na sceni? Lena se uklopila u svoju pesmicu, skromno obucena, bez 160 boja na sebi, ne zna da peva al trudi se, njena pesma ima bar neki redosled reci za razliku od NEKIH, jel. Nas Milance, moj imenjak, nije to za njega. Za njega je studio u Simanovcima, gde sedi vesela gerijatrija i tapse na znak. Neki ljudi su u pravu kad se bune sto se glasa za komsije. Komentatorka je ponovila jedno 50 puta za ljude u dijaspori da glasaju za Bregovicevog kandidata. Pa ja necu! Kad mi se ne svidja necu, moze 10 puta da bude iz Srbije. Svabica je dobila glas od mene, ispostavicu joj racun ovih dana. Nadam se da ce odgovoriti i ostaviti broj telefona.

Ivan

pre 13 godina

Ja bih ovako rekao...na Nemacku je jednostavno bio red da pobedi posle 28 godina. Malo su ulozili vise para ove godine, malo libirali, malo intenzivniji marketing i to je to. Ova mala jeste simpa ali ne ume da peva. To kazu ljudi koji su iz muzike. I to ovde u Nemackoj. Nemci bi pobedili verovatno i ranijih godina, ali su im pesme bile KATASTROFALNE. Ova moze da prodje i naravno odmah pobeda. Sto se nas tice...nama ovaj nov nacin glasanja nikako ne odgovara...:)
Sve u svemu..., mi smo ionako pobedili 2007, tako da i ne moramo vise da se cimamo preterano.

Voja

pre 13 godina

Cinjenica da smo mi dali Nemackoj 8 poena mi budi neku nadu, velika vecina istocno evrposkih zemalja je dala ili 1-2 ili nista.
Milan katastrofa, tacnije Bregovic i Tucakovicka (namerno ne kazem Tucakoviceva jer je to po meni odvratno). Voditeljka 0, mislim da je poludela sto je nemica pobedila. A onaj komentar na kraju "pa ona ni ne zna da treba da nastupi ponovo", alo bre! Devojka se totalno izgubila, nije ocekivala pobedu, bila je veoma spontana i simpaticna.

Sve imam neki osecaj da cemo i sledece godine poslati neke trube i slicno, i da ce ova opet voditi.
Ali opet, onih 8 poena za Nemce bi budi neku nadu.
Meni se i Izrealska pesma svidela.

Natasa Popovic

pre 13 godina

schön!
endlich hat es deutschland nach 1982 auch mal wieder geschafft!
find ich echt toll!
der song ist eben bei allen ländern gut angekommen.
wenig bühnenshow…
ohne viel glamour…
ohne pyrotechnik…

…weniger ist eben mehr!

und das hat man auch gesehen und auch gehört

relator

pre 13 godina

Niko do nas nije pomenuo svoj grad u pesmi i ocito je ona lokalnog karaktera.Lena devojka kao nekad Nena /previse belog/ ispod kvaliteta prvog nastupa.Sve u svemu s nasom reputacijom i novim glasanjem :kako sam se nadala dobro sam se udala!Doobrano ima da se pomucimo za dobar glas u evropi posto opet kotiramo kao zemlja krimi.i asocijalnog stava i ponasanja.Lepa razbibriga za subotu uvece za nas starije koji jos imamo srpljenja za sveopsti kolaps muzike!Nasa mladost je bila uz Prince,U2,Bouwia i velike ispred njih a sada jadni klinci sta ce da slusaju kad ovi penzioneri prestanu da sviraju.Pa cak i penzioner Bregovic posle tolikih godina moze da napise dopadljivu pesmicu koja neuglednoj zemlji koja za jotu nije popravila svoj ugled omoguci sredinu novim nacinom glasanja!To je to i mi smo tu gde smo. P.S.Stvarno smo albancima trebali da damo koji bod posto ocito trend ide u disko stil 80-tih.Vrlo neukusni pozivi javnog servisa su bili VRLO NEPREVARLJIVI!

Pedja

pre 13 godina

Hvala Nemackoj i hvala kvoti 4,00 zbog koje sam ja veceas malo bogatiji! DANKE DEUCHLAND!
Ko ije znao da cita izmedju redova za njega je ova pobeda iznenadjenje

dacha

pre 13 godina

Ovaj naš netalentovani cirkuzant je pre za farmu nego za Evroviziju. Pri tome namerno pisem malo "f" jer mislim na pravu farmu, svinje, krave, kokoš. Tamo bih ga poslao sa sve Bregovićem. Tamo bi životinje brinule o njima pošto ova dva brilijanta verovatno sami o sebi ne bi umeli, a zauzvrat oni bi zabavljali životinje svojim nastupima

Zorzo

pre 13 godina

Devojka je imala zanimljivu pesmu,lepa je i zasluzeno pobedila.Nije potrebno da dovedes cirkus da bi imao nastup.Uostalom to pokazuju odlicni plasmani Belgijanca i Danaca.Ovaj nas je horor.Zao mi je Srbije,jer je predstavljaju sa Bregovicevim plagijat turbo folkom.Poskocicama se konacno stalo na put.Drago mi je da je ziri imao veliki udeo jer bi opet bilo "komsijanja" balkanaca i ex sovjeta.To pokazuju i poeni koje smo dobili,upravo od onih zemalja u kojima zivi nasa diaspora.Ostali su dali veliku NULU! Jos jednom utisku se ne mogu oteti,a to je grcka pesma koja nenormalno podseca na neki nas narodnjak ali ne znam koji. I na kraju besmisleni su komentari kako je namesteno.Onda bi bilo svake godine.Dobila je poene od skoro svih zemalja kao i Norveska prosle godine i Marija 2007. A Nemacka ima pravo da ulaze koliko hoce,najbogatija je i najvrednija zemlja Evrope.

Zoran

pre 13 godina

Koji blam mi je bio ovde u SAD kad sam cuo kako RTS poziva nase napolju da glasaju za nasu pesmu, jer iz Srbije ne moze da se glasa za srpsku pesmu, kao ni iz ostalih zemalja za svoju. Ne znam kako to da shavtim, kao propast vrednosti jednog drustva, kao bolesno samoljublej, kao lecenje komleksa ili kao pokvarenost. Inace, cim sam cuo nemacku, odmah sam znao da ce da pobedi, jer sve ostalo je daleko ispod. Nasa je uzas.

Miloš

pre 13 godina

Potpuni debakl Srbije. Ta pesma se nikome nije svidela. Glasove je dobila isključivo od Srba iz ex-YU i dijaspore.
Bregović i Kusturica pokušavaju da Srbe pretvore u evropske Borate. Mi to trpimo, čak im pomažemo.

Laki

pre 13 godina

Ja samo mislim da Evrovizija šalje najgoru moguću sliku Evrope. Ako Ameri ovo gledaju, Afrikanci, pa i Azijci, mene nešto sramota.

Celokupna Evrovizija je đubre, a Evropljani su očito jako povodljivi, pa se niko ne usuđuje da dođe sa nečim dobrim. A i da dođe, verovatno ne bi bilo uspešno. Mislim da je Nemici engleski jako loš (prevashodno je nerazumljiv) i da je trebalo da peva na svome jeziku. Mada, pobedila je.

Andrej

pre 13 godina

vec se pre par meseci znalo ko ce biti pobednik ;)
mala lena 4 eva :)
jako karakteristican glas,jednostavna i slusljiva pesmica, slatka devojcica peva, sve u svemu, nemci su slavili pobedu cim su shvatili da su ozbiljni ljudi konacno oraganizovali selekciju za eurovision kandidate.
sasvim zasluzena pobeda, prvi put sam od pocetka do kraja bio siguran ko ce da pobedi.

Dermendziev

pre 13 godina

Predpostavljam da je to t.z.v zvezda Granada,a da je i bio predstavnik Pinkija,koji je video sve, pa i T....Vidno je da je preskocio njosnovnije elemente(lekcije) u pevanju,uz to se zbunio na sceni.Dodamo li da je pevao pesmu , na muziku,proverenog plagijatora ,izuzetno visoko je plasiran.Cini mi se da je poslat duet Bora Drljaca-Era ojdanic (oni puno vole da se druze sa mladima i osecaju se izuzetno vitalnim), otpevaju "Tjeraj mala stado i za brijega",mnogo bolje bi prosli cak i od "Ide Mile lajkovackom prugom" za koju bi Englezi sigurno glasali protiv,jer nikako da ukapiraju ,za njih ,nelogican tekst("kako talo da Mile ide prugom,zadrzava voz i voz zbog toga kasni!").
Eh nasi: kosarkasi,teniseri,vaterpolisti,fudbaleri,Kusturica,narode... ko sad vas tako"lepo" predstavlja i od koga???

bergaz

pre 13 godina

Nije mi jasno cemu ljutnja pojedinih citaoca!? Pa konacno je pobjedila normalna pop pjesma a ne kojekavi muzicki frankistajni.

Uz to se konacko doslo i do formule kako sprijeciti susjedsko poklanjanje glasova. Ne u potpunosti ali se taj problem barem reducirao do mjere izdrzljivosti. I vidjelo se da se glasovi zapadne, srednje i sjeverne europe podudaraju, jedino je istok razmjenjivao bodove izmedju sebe. ocito je tamo ziri jos pod utjecajem lokalpatriotizma.

u svakom slucaju, zasluzena pobjeda jedne klasicne pop pjesme. zaboga TO JE POP KONTEST

Cuburka

pre 13 godina

Jednostavan nastup Nemice, slatka i pevljiva pesmica, bice letnji hit. A sto se mene tice i mog izbora:
Danska, Belgija, Rumunija i Engleska.
Ovi jeftini muzicki trikovi i prelake notice tipa grcke i srpske pesme mi stvarno ne piju vise vodu. A najveci cirkus je ipak bila pesma (a i nastup) Armenije - "Kostica kajsije".

Mikica

pre 13 godina

Kako su neki ljudi jadni i zajedljivi. Nemacka je apsolutno zasluzeno pobedila. Prosto ne mogu da verujem sta neki bolesnici pisu.. Kako je Lena bila drogirana, kako je kriza uzrok Nemacke pobede, kako njihova diplomatija vrsi pritisak na druge pa cak se ide toloko daleko da se pominje teorija zavere, bilderberska grupa i masoni.. Alo ljudi, probudite se iz tog sna zvanog devedesete. DEVOJKA JE ZASLUZENO POBEDILA. Pored nje dobru pesmu su imale jos samo Danska, Rumunija, Belgija i Izrael. Ovo drugo je bilo ocaj. Azerbejdzanka nema pojma da peva, pesma joj je smesna... drip drop drip... a koreografija jos gora od nase. Nasu ne bih ni komentarisala.

Aleksandar G.

pre 13 godina

Nadam se da je Jedinoj-televiziji-koju-plaćamo konačno jasno da Evropa nije zainteresovana za naše kafanske grozote sa trubom. Samo da neko sada ne pomene posećenost "Guče" kao kontra-argument, jer ne zaboravimo da tamo stranci isključivo dolaze da se naroljaju i nažderu, a ta buka od muzike im samo služi da još više prekorače limit količine alkohola i pečenja koje može da stane u njihov organizam.

Elem...imao sam priliku da gledam prenos na tri televizije - NRK1 (norveški državni kanal), RTS1 i RTS Digital, i upoređujem kvalitet...da li treba da kažem kolika je razlika u kvalitetu slike? Na RTS-u kao da je nekoliko puta re-kompresovana, boje su odvratne, detalji ne postoje, svaki brzi pokret je propraćen "kockicama" u slici...jadno, bedno i sramotno.

Nemica je bila ok...pesma nije ništa posebno, ali je devojka jako simpatična i jednostavna, tako da je verovatno to najviše uticalo
na njen uspeh. Drago mi je da je Nemačka posle gotovo tri decenije odnela pobedu.

Generalno, Evrovizija i dalje ne izlazi iz svog muzičkog klišea sa istrošenim idejama i veoma jeftinim i izlizanim melodijskim i aranžerskim izrazima...da ne pominjem glupe i stilski nepismene tekstove (govorim o zemljama koje neuspešno pokušavaju da se plasiraju na zbrzanom engleskom jeziku)...zato će muzika sa te manifestacije i dalje, potpuno zasluženo, biti ignorisana od diskografske industrije.

Što se tiče Duške i njenog "prenosa", ja bi' to rešio jednim momentalnim otkazom, ako me neko pita (a ne pita me niko ništa, bez obzira što dobija platu i iz mog džepa).

cabrts

pre 13 godina

Po mom skromnom i ocigledno usamljenom misljenju, Sofia Nizharadze iz Gruzije je nesto ubedljivo, ali zaista ubedljivo najbolje sto se sinoc moglo videti (i ne samo sinoc). Prosto mi je neverovatno da je tako slabo prosla (9. mesto, iza onih grckih seljaka), ali u tom televizijskom cirkusu nikada nije ni bilo neke logike. Sofia je muzicka diva u odnosu na sinocnu pobednicu, preporucujem svima koji nisu obratili paznju da je ponovo preslusaju (a i pogledaju!) kako bi se sami uverili.

Srđan

pre 13 godina

Pobedila je najbolja pesma!
Treba ukinuti glasanje publike,ali se to neće desiti,jer se zarađuju fine pare od silnih sms-a...
Još kad bi uveli pravilo pevanja na maternjem jeziku,bilo bi idealno.

Milan S.

pre 13 godina

Sve je bilo odlično - sem našeg nastupa (maltene jedini poeni koje smo dobili bili su od komšija i dijaspore, mene bi bilo sramota). Pobednici svaka čast - odavno se nije desilo da moj favorit pobedi!

RTS komentatorka je bila blaga katastrofa - zato smo žena i ja i gledali finale na jednom drugom kanalu - dok nismo izgubili signal i morali da se vratimo RTS-u i onom potpuno otužnom: "Ako ste iz dijaspore, MOLIM VAS glasajte za našu pesmu, pa nije baš TAKO ružna..."

Sale

pre 13 godina

1. Ovu komentatorku/večitog vođu ekipe hitno menjati. Toliko zajedljivih komentara i amaterizma (na kraju ne zna ni koji smo) je previše čak i za "Jav(d)ni servis". Ali to je valjda odraz kriterijuma kadrovske (stranačke) selekcje u svim javnim i državnim preduzećima. Treba da vrate onog lika što je pre nje godinama komentarisao - odraz kulture i kompetentnosti.
2. Milan mnogo loš - trema šta li, podrhtavao mu glas a i koreografija lošija nego u BG-u na izboru. Generalno pesma je loša opa-cupa i tri reči od kojih glavna (balkan) evropljane asocira na sve grozote sa ovih prostora.
3. Vratiti se Beoviziji i zabraniti Marini, Tuti, Bregi, Fruti.. da se i tamo pojave.
4. Nemačka je konačno zaslužila jednu pobedu jer su ljudi totalni freakovi za evrovizijom - svake godine se okupe na trgovima da prate finalno veče tako da mi ih je do sada bilo i žao jer su slali neke gluposti koje su redovno završavale među poslednjima ali ih entuzijazam nije napuštao. Ali ona mala se stvarno čudno ponašala - pred svega primetio sam da je čak nešto i opsovala Ribaka kada je hteo da napravi neki fazon pri dodeli pehara/mikrofona - poljubio je kao u usta. Inače odlična je bila Rumunija, pa i Danska, Jermenija. Za one Turke mi nije jasno kako su pri vrhu a zalutali su (pored nas) još i Španija, Portugal, Ukrajina, GB, Rusija (horor).

Generalno, kao i u svemu dokazali smo da možemo da budemo najbolji pa sad možemo da se opustimo i brukamo.

Vladimir

pre 13 godina

Koliko se secam pisalo se kako je MIlan u Grckoj na promociji pesme docekan kao zvezda i da mu je posvecena velika paznja ? Sad se pitam ko tu laze? Svuda se pricalo da su okolne zemlje odusevljene, a dobijena je nula i od Bugarske, i Rumunije i Grcke. Niko ne voli nas melos, osim pojedinim medju nama, ciji nisam clan. Nijedne godine do sad se nije desilo da nam niko osim dijaspore ne da glas - ovo je bilo prvi put, izuzev mozda 3 glasa od Albanije, i 1 glasa od Kipra. Da nema dijaspore, mali bi delio poslednje mesto u finalu. A opet...bitno je da je on namestio shiske.

Na zapadu nista novo

pre 13 godina

Dobro, bar je pevao na Srpskom pa ga niko nije razumeo. Patriotizam je samo izgovor za nasu glupost, covek ne zna engleski, i ne samo on nego 90% nasih pevaca. Ja sam gledao samo prvo vece, i to dok cuvena u nizu RTS elitnih komentatora nije imala signal. Cim se ona ukljucila da komentarise, na RTS svojstven nacin, ja sam batalio jer nisam mogao da se nerviraaaaaaaam!!! Da je u pitanju bila utakmica Partizana u el nasao bi neki livestream na engleskom, ali ovako....koga briga, cucu prvih 4,5 pesama na uTube.

Skolovanim umetnicima i kompozitorima poput Bregovica, Joksimovica harmonikasa, Lepe Brene, Sase Popovica i renomiranim skola pevanja kao sto je Grand bi trebalo zabraniti ucesce na kvalifikacijama za eurosong. Ali naravno, cinjenica je da 70% ljudi u srbiji to voli, tako da naredne godine ocekujem isto ovo samo u drugoj foliji. Skolovani i talentovani ljudi, u ovom slucaju muzicari, u Srbiji nikada nece moci da dodju do izrazaja - to je moj zakljucak svega.
I naravno, cestitke Nemackoj na pobedi.

i dalje gluposti...

pre 13 godina

@Katarina00:
Moje obrazovanje je nešto sasvim privatno, čime izbegavam da se hvalim, mada ću reći samo jedno, čisto zbog opaske da bi trebalo da širim svoje vidike: samo osnovnu školu sam završila u Srbiji, dalje školovanje sam uspešno nastavila na Zapadu, u različitim zemljama. Upravo zato i znam o čemu govorim.
Nijednom u svom postu nisam rekla da mislim da su Srbi iznad drugih naroda. Naprotiv, moja poruka je bila da smo svi isti, ali i neprocenjivi u svojoj različitosti! ;) Nijednom nisam u svom postu napisala da je prosečna Srpkinja prelepa i preinteligentna, niti sam rekla da je prosečna Nemica narkoman. Prosek je prosek, i ne treba ni da bude ništa "pre-". Meni je čak simpatično što je Lena takva prosečna devojka iz naroda, i to sam navela kao plus.
Pošto si ti meni preporučila da proširim vidike, ja tebi preporučujem da pročitaš moj komentar ponovo, možda ga onda čak i razumeš :)
Ti i ostali koji misle kao ti, su upravo oni koji su radikalni i koji koče Srbiju. Te poslušaj svoj savet i proširi vidike! Skokni do Zapada na školovanje ili posao, pa se lati komentarisanja.

Muzicar

pre 13 godina

Očigledno se svima više smučio kič i šareniš na nastupima. Lena - jednostavno, šarmantno i različito. Zato je i pobedila. Meni se jako dopala i pesma Ukraine.

milos

pre 13 godina

Među svim onim drugim lepim i melodičnim pesmama, naš pevač je izgledao kao artist u cirkusu a i pesma je podsećala na cirkus. dobuila je toluiko poena samo zahvaljujući komšijama i dijaspori.

Dejan

pre 13 godina

Mislim da je pobedila najbolja pesma, i to pesma koja pripada ovom vremenu, uz nastup sa merom i ukusom. Možda ne baš u sjajnoj ivedbi, ali i to se u Leninom slučaju može smatrati simpatičnim :)

Jelena Mihajlovic

pre 13 godina

U Srbiji je tesko ugoditi..
Milan nas je lepo predstavio,lep decko,lepo peva,u trendu,i koreografija nije bila nimalo ispod nivoa drugih,jedna od temperamentnijih izvoda iako je 13 mesto,masi se dopao...
izracunajte...

Igor-H

pre 13 godina

Bravo za Lenu, pored Ukrajine, najbolja pjesma. Za sve one koji kažu da mala ne zna da pjeva, neka na you tube-u pronađu "kako to ona pjeva", pa neka se jave. Bio sam impresioniran prije par mjeseci kada sam je čuo. jedan forumaš je dao pohvale za Alyoshuiz Ukrajine i u potpunosti se slažem da je harmonijski bila perfektna, međutim naš narod i ne zna šta znači sklad u muzici-jer to nije samo osobina klasične muzike. Danas sam banovan na forumu OGAE, jer sam obrazlažući kvalitet ukrajinske pjesme objasnio moderatoru(otišao u Oslo, kao znalac) da Grčka nema bolju pjesmu i da ukrajinska pjesma nije "sklepana"-kako je on kazao, za 3 minuta. Ljudi vjeruju da je Brega muzički genije...pa i neka jeste, ali je ova pjesma smeće neviđeno i nije mi jasno kako se ona nesretna komentatorka sa Javnog servisa onako primila na nju! Ponižavajuće je bilo slušati je kako "moljaka" da se pošalju glasovi. U čije ime ona moljaka i na Dnevniku i u svim emisijama, pa još kaže:"Znate, to rade svi, pa zato i mi"... Pa hoće li Servis napokon nešto da radi normalno, pa da od njega prečnu??? Ljudi, trebate poslušati pjesmu u HD-u, ništa je bez basova i pratećeg instrumentala, koji se ne čuje putem siromašnog tv-zvuka na srpski način-"pojačaj, tek da čuješ da tv radi" :)

Sven Goran

pre 13 godina

konacno realno. Zaista simpaticna pesma.

P.S. Milan i Brega i dalje misle da su imali najbolju stvar, al je bilo nepravedno glasanje :)

Brakuse Hop Hop!

Rale

pre 13 godina

Svi vi koji se tripujete da je konkretno nasa pesma otisla na izbor za pesmu evrovizije zahvaljujuci SMS glasovima nasih gradjana - grdno se varate. Naime, neki mentol je odlucio da u zadnje vreme glavnu ulogu u svakoj pesmi koja nas predstavlja i koja treba da pobedi u bilo kom vecem takmicenju mora da ucestvuje na bilo koji nacin Bregovic. Taj deo mi nije jasan, tj. ta odluka ljudi koji imaju vlast nad ovim delom nasih zivota pa predpostavljam da su totalne muzicke neznalice ili su mu zemljaci?
Neka pise pesme bosancima, a nas neka pusti da ih pisemo sami. Ima dosta mladih muzicara koji valjda umeju da napisu dobru pesmu, i koji se razumeju u to sta narod u evropi slusa. Dosta vise sa tim Etno-glupostima. To ni gomilu ljudi u Srbiji ne interesuje, a ne gradjane drugih zemalja. Svi mi hocemo pesmu koja ce biti hit u diskotekama i na radio stanicama ovog leta, a narodnjake cu da slusam prave, kada mi do toga bude bilo.

Unknown

pre 13 godina

al najjaci su ovi komentari o satelitima i politici "kako ce njemacka da kruzi oko nas satelitima i svugdje da nas prati" - vi ladno niste ni poentu pjesme razumjeli...
pjesma govori o tome kako je mlada djevojka zaljubljena, i kao "satelit" kruzi oko tog momka, prati svaki njegov pokret, presvlaci se svakih 5 minuta, ulazi u njegov vidokrug - simpaticna pjesma i meni je drago sto je pobijedila, svaka tinejdzerka ce moci da se pronadje u njoj a to je i poenta muzike, bice ovo ljetnji hit polako samo, iako ja nisam iz POP price, i ne slusam tu vrstu muzike, kao ni domacu muziku tipa Milan Stankovic i grand...ali konacno je pobijedila sveopsta i sveobuhvatna pjesma

machicolation

pre 13 godina

Sve je dobro kad se dobro zavrsi!
Na ovoj Evroviziji, pravda je zadovoljena. Ne samo zato sto je pobedila Nemacka (fina pesmica za letnji hit + jednostavan i nonsalantan nastup + mlada, simpaticna i krajnje nepretenciozna pevacica), vec i zato sto su se visoko plasirali zaista oni najbolji (Rumunija!). Pa, dobro, osim par izuzetaka: pre svega mislim na Izrael – nepravedno plasiran cak iza Srbije!
Milan je, ocigledno, bio atrakcija sam po sebi (sto nije lose, naprotiv), ali je od pocetka bilo jasno da ce pesma iz Srbije lose proci. Sklepana na brzinu, samo za ovu potrebu, sa ciljem da se ‘dopadne’ na prvi pogled, da zavede i bez (dobre) muzike i bez (dobrog) teksta. To je valjda jedina pesma na ovogodisnjem ESC koju mozete odslusati 30 puta i opet se necete setiti melodije, ne ulazi u glavu – kao, uostalom, ni reci osim Ljubice, Balkana i Beograda.
Usudjujem se da kazem da je i koreografija bila potpuni promasaj!
Provokacija usmerena prema Evropi ovog puta nije uspela.

Balkaneros

pre 13 godina

u eurosongu veliku ulogu igra politika.susidi za suside i tako skupe bodove,a srbija je imala odlicnu pismu i predstavnika milana stankovica i zavrsila je 13.samo zato sta je dobila malo bodova od susida jedini susidi na eurosongu su bili bosna i hrvatska.hrvatska nije dala boda a bosna je dala 10 bodova dok crne gore i kosova nije bilo na eurosongu i sve ostale bodove su skupili radi pesme.AMERICKI KRITICARI SU PROGLASILI NAJBOLJU PETORKU EUROSONGA A TO SU BILI:NJEMACKA,GRČKA,SRBIJA,MOLDAVA,AZARBJEDJAN,A MILAN STANKOVIĆ JE NAJPOPULARNIJI PJEVAC EUROSONGA.JER GA JE JAKO HVALIO POZNATI KRITICAR PEREZ HILTON

Kontrafolk

pre 13 godina

Luzeri i zajedljivci, smorili ste sa "drogiranom Nemicom". Devojcica ima 19 godina a postala je kontinentalni pobednik. Kome ne bi u tim godinama klecala kolena?

ja

pre 13 godina

Odlgledao sam samo finalno veche, po meni jedini koji su se izdvojili kvalitetom su Nemacka (kombinacija Lilly Alen i Alanis u skromnom i pristojnom paketu)i Turska (koja je koliko sam primetio uvek pri vrhu i ima konstantan kvalitet pesama). Ostali za mnogo klasa nizhi.
Steta sto nije bilo neresheno...

Katarina00

pre 13 godina

@opet gluposti u B92 komentarima
Ja prosto ne mogu da verujem da jedna obrazovana (ako si uopste obrazovana) osoba moze ovako da pise. Da omalovazava druge narode a uzdize svoj iako je evidentno da nasa pesma ne moze po kvalitetu da se poredi sa Nemackom. Na stranu to, kao sto rece stvar ukusa. Ali govoriti da su Nemacki tinejdzeri glupi, narkomani a nasi pametni i obrazovani je cist fasizam i primitivizam. Takve generalizacije su sprovodili samo nacisti za vreme drugog svetskog rata prema Jevrejima. Zaista treba da te bude sramota. Mene je sramota sto takvi ljudi kao sto si ti zive medju nama u Srbiji. Zato nam i jeste tako kako nam je, lebdimo i nikako se ne spustamo na zemlju da uvidimo ko smo zapravo i da se ni po cemu ne izdvajamo od drugih. Da smo zamisli OBICNA LJUDSKA BICA kao i Nemci, Francuzi, Spanci, Amerikanci, Rusi... svi jednaki, svi od krvi i mesa a ne NEBESKI NAROD, najpametniji, najlepsi, najobrazovaniji. Svako ko je iole putovao zna o cemu govorim. A tebi savetujem da malo prosiris svoje vidike.

Mu.a za bubrege

pre 13 godina

Sada ce onaj propali plagijator da proglasi uspeh svoje pesme, a da nije bilo glasova dijaspore, ne bi ni usli u finale. A mislio sam da ne moze nize od proslogodisnje pesme.

FILIP

pre 13 godina

po celoj prici i cinjenici je to da nije bilo diaspore iz francuske svajcarske nemacke i svecke nebi zavrsili ni na dvadesetom mestu !milane zahvali se diaspori prvo!!

nikkola

pre 13 godina

Čestitke pobedniku, uz malu digresiju. Moram da primetim da je Turska i ove kao i prethodnih godina imala odličnu pesmu. Mislim da niko nema tako konstantan kvalitet kao oni. Da ne spominjem da i danas rado slušam For Real, jednu od najboljih Eurosong pesama svih vremena, koja je bila tek na 4. mestu 2004.

:)

pre 13 godina

Sve najlepse o Evrovoziji! Organizacija na nivou, bas su se potrudili, voditelji zanimljivi, mnogo stosova... Pesme vecinski lepe. Nemacka je svakako zasluzila pobedu! Fina pesma, i simpaticna devojka...
Molim Vas, pogledajte jedan od najlepsih delova Evrovizjije (po mom misljenju), koji, na zalost, Javni servis nije prikazao, zbog reklama (pred kraj su se ukljucili).
Originalna ideja! Ma milina :))) Uzivajte!!! http://www.youtube.com/watch?v=jc49xMUhV6I

Jimmy

pre 13 godina

Dakle jednu stvar bi svi komentatori ovde trebalo da imaju napameti. Ovaj klinja Milan je odradio svoj posao koliko je umeo i znao. Nije on sam sebe izabrao već neko drugi, kogod da je to bio. Svaka kritika na njegov račun je besmislena, jer da je bilo ko od nas pametnjakovića izabran da ide tamo uradio bi najbolje što može da prezentuje svoju zemlju. To što je naša pesma eksplicitno muzičko đubre je odgovornost RTS i autora pesme. Ivođač je kolateralna šteta. Dakle ne branim ga ali mu ni ne mogu ništa prigovoriti, jer je uradio koliko je umeo i znao i koliko su ga naučili. Da se osvrnem i na ostale učesnike. Ove godine je za razliku od prethodnih bilo značajno više solidnih pesama. Po meni, osim Nemačke pesme koja je tipični tinejdž pop, izdvaja se Danska, Island, Rumunija, Turska pa i Azerbejdžan i Albanija. Da, albanska pesma je bolja od naše šta god mislili dežurni patrioti. Dakle bilo je pesama koje ćemo sigurno slušati narednih godinu ili više dana. Meni je lično Danska pesma najbolja ali je to stvar ukusa. U svakom slučaju poredak pesama nakon ovogodišnje Evrovizije je manje više realno stanje i nema mu se šta prigovoriti. Naravno, ko hoće da bude objektivan.

Woodoo

pre 13 godina

danas prebacujem kanale i vidim na Pinku Evroviziju. Rek'o ajd da vidim sta ce reci, kad oni "Milan je osvojio vise nego solidno 13 mesto". HEHEHEHE BAS vise nego solidno - pfffff

igor

pre 13 godina

Ispravak: Hrvatska je dala 8 bodova Stankovićevoj pjesmici.
I moja djeca (kao i mnoga druga u ZG) pjevuše Beograd, Beograd... potpuna pobjeda balkanske "kulture". Svi zajedno lagano u propast...

Dražen

pre 13 godina

Pa ovo je bila prva eurovizija koju se isplatilo gledati. Veliki broj dobrih pjesama, uz vrlo malo ljudi koji se glupiraju na pozornici. Armenija, Azerbejđan, Ukrajina, Rusija, Irska pa i Njemačka i Turska... Sve dobre pjesme. Možda uz ozbiljniji pristup, bez nepotrebnog ismijavanja događaja od strane njegovih sudionika, ova Eurovizija i ima nekog smisla.

Pipi

pre 13 godina

Ovo sve sto se dogodilo je dokaz da nije bio dobar nacin na koji smo birali pesmu. Trebalo je napraviti festival kao i svake prethodne godine. Nasa pesma kao i ekipa je bila losa, nikad gora.. a to sve zahvaljujuci grupi pojedinaca koja nikako da se skloni sa svojih "neprikosnovenih" pozicija i pusti druge, kvalitetnije ljude da rade. To dokazuje i katastrofalan komentar nase voditeljke Duske. Ne znam samo ko je nju tamo poslao. Tako zajedljivi i neprikladni komentari skoro nisu cuti. Bregu kao i Marinu to sve naravno uopste ne brine jer su svoje ogromne pare za ovu katastrofu odavno pokupili. Sramota na sta se trose nase pare. Drago mi je da je Nemacka pobedila i da se Evrovizija konacno vraca na zapad. Gomila odlicnih pevaca se pojavila kao i dobrih pesama i bice puno hitova sa ove Evrovizije. A Bregovicu i truloj ekipi mogu da porucim samo jedno: ZBOGOM ZAUVEK!!!

Biba

pre 13 godina

Ova cobanska pesma je samo pokazala da je Srbiji mesto na Farmi. Tu nema ni traga od nekog etno fazona i sve je kic: tekst, muzika(hopa - cupa), pojava pevaca. Ako je to srpski identitet, ja sam pingvin..

Vesna___

pre 13 godina

Neko je pomenuo kako na zapadu vise neko ne prati Evroviziju pa sam morala da odgovorim na ove totalno netacne tvrdnje. Zivim u Svedskoj i ovde su ulice bukvalno puste kada je takmicenje za pesmu evrovizije. Ne znam gotovo nikoga ko to ne prati, od dece, mladih, do ljudi srednjih godina i penzionera. Bukvalno su svi bolesno opsednuti evrovizijom. Tako je u svim skandinavskim zemljama kao sto su Danska, Norveska, Island. Evrovizija je takodje jako popularna i u Nemackoj, Spaniji. Gledala sam na spanskoj televiziji koliko su zaludjeni time, emisije o evroviziji idu vec mesec dana pred takmicenje. Dovode razne strucnjake koji tipuju ko ce pobediti, skupljaju se na trgovima za vreme takmicenja. Jedine dve zemlje za koje bih se slozila da evrovizija nije bas popularna su Velika Britanija i Francuska, gde je popularnost evrovizije kao i u Srbiji. Posto smatram da Srbi nisu toliki fanatici za evroviziju kao Skandinavci, Spanci i Nemci, ni upola.

iggy

pre 13 godina

Ako izuzmemo gastarbajterske i ex yu glasove, za nas niko nije glasao. Ako vec ucestvujemo u ovom cirkusu i ako i na taj nacin zelimo u Jevropu, onda bismo trebali da se malo ozbiljnije ovim pozabavimo i narednih godina saljemo kvalitetnije pesme

Nebojsa CH

pre 13 godina

Najbolji i najkorektniji komentator je bio sa Svajcarske TV.Za svakoga je imao da kaze ponbesto lepo i bio je veoma korektan.Jeste da je pri glasanju primetio kako neke zemlje daju poene samo svojim komsijama ali je i zu ispao korektan jer je naglasio da to svi rade.Kako ovi iz EX-YU, EX-SSSR tako i Skandinavci ili Spanci i Portugal itd.I covek jednostavno je mogao uzivati u prenosu a da ne zaspi.A ova nasa sto je prenosila? Boze, imao sam osecaj kao da sam negde na sahrani!FUJ

Ljiljana, London

pre 13 godina

Ovo jos i bi najbolja Evrovizija po kvalitetu pesama. Uvek ima kitcha,to bez daljnjeg,ali sa moje liste 10 najboljih, ko god da je pobedio, ja sam zadovoljna - i ok sam sa Nemackom totalno jer bese na listi. Jedino mi zao za Estoniju sto se nisu kvalifikovali i sto se Rusi nisu kotirali vise (ne zbog Rusa, niti one pateticne situacije "gledam u tvoju sliku"), nego sto mi se svidela pesma i tip (Petr Nalic) je super umetnik - mada bi bilo bolje da je pevao na ruskom tu pesmu za Evroviziju (pogledajte jednu od njegovih "Guitar" : http://www.youtube.com/watch?v=AOzkN8dHnjk). Ili ovi iz Estonije "Malcolm Linkoln": http://www.youtube.com/watch?v=nnhBrfqzLJg , momci su totalno originalni.
Za mog Britanca Josha me zao, on ima super glas - ali mu je pesma boza i nije dosao do izrazaja.
A za nasu pesmu, bolje da nista ne kazem.

Igor

pre 13 godina

Iako mislim da je Rumunija imala ubedljivo najbolju pesmu, drago mi je da je pobedila jedna krajnje pozitivna, nepretenciozna devojka, ovaj, pesma.

majstorkvaris

pre 13 godina

@opet gluposti u b92 komentarima
Nije sramota sramota biti Srbin i ne mora se gledati Woody Allen po svaku cenu ali "opet gluposti" shvati da je ovakvim pevaljkama mesto jedino u Stepojevcu i ibarskoj magistrali

Katarina00

pre 13 godina

@ i opet gluposti
Draga moja, ne trebas da brines za sirinu mojih vidika i za moje obrazovanje koje je na zavidnom nivou, i kojim se jako ponosim. Posebno ne trebas da brines o tome koliko putujem. Veruj mi obisla sam jako puno i zivela u mnogim zemljama. Upravo zato i iznosim takve tvrdnje, koje sigurno nisu zasnovane na americkim filmovima i evroviziji vec na sopstvenim iskustvima koje imam. Tvoju poruku sam savrseno razumela obzirom da nije preterano dubokoumna. Naprosto u njoj dominiraju provincijski pogledi na svet i ljude u njemu.

Tijana

pre 13 godina

Po mom mišljenju Ukrajinska pesma je definitivno najbolja i muzički gledano i po originalnosti, mada takve pesme retko prolaze na ovakvim takmičenjima. Sledeća najbolja pesma mi je Nemačka, i njena pobeda me je zaista prijatno iznenadila jer je jedna od retkih pobedničkih pesama koje ćemo slušati i van Evrovizije (iako stilski podseća na kombinaciju Alanis Morissette i Lily Allen). Sve ostale su mi bile ili klasični evrovizijski fazon sa silnim raspevavanjima i nadpevavanjima kao iz Diznijevih filmova, ili su to bili pokušaji letnjih klubskih hitova čije varijacije na temu smo nebrojeno puta čuli (pogotovo vađenje ABBA-e iz naftalina za dansku pesmu). Naš Milan i mi sa njim, treba da bude prezadovoljan svojim plasmanom s obzirom na jedan od najbesmislenijih tekstova (osim one koštice kajsije koja je zastala u grlu jermenke)i na Bregine instant sklepane melodije (pozajmiš dva akorda tamo, dva akorda vamo i eto pesma), a pogotovo na falš koji je pratio svaku otpevanu strofu (više falša se jedino moglo čuti u završnici izraelske pesme što je bilo prilično bolno).

Pavo Gibanica

pre 13 godina

Nemačka pesma je bila najbolja po svemu. Obična, jednostavna, odmah ušla u uši. Pevačica takođe. Nije se nametnula izgledom, kičom i šljokicama, već svojim glasom. Zaslužila je. Pesma će sigurno nastaviti da živi još godinu dana, ako ništa, bar kao radio hit. I "Molitva" je bila u istom stilu. I bila hit bar kod nas. Da li se neko seća Grka, Rusa ili bilo kog predhodnog pobednika koji su bili toliko naporni u uporni da su MORALI da pobede!!!
Malo mi je žao našeg kolo igrača, cupkača na desnoj nozi: Op, op, op... Pazi Milanče, prvo skoči... :)
Oplevili smo po njemu, a on klinac. Bitna mu je popularnost, ne kvalitet. Pa zar 99% posto dečaka i devojčice ne živi za to da bude jednog dana ultra popularno, da budu pevači na Grandu ili kriminalci? Pa to im serviramo 24 sata dnevno!!!
Ko još hoće da bude plivač, a da nema bazen!!!
Ko još hoće da trenira košarku, a naši klubovi nemaju para da plate sale!!!

A ipak kod nas većina to voli. Demokratija. Poštujem.
A to što tekst ima samo proste rečenice, to je naš jezik koji se pretvorio u Znači brate!
Znači brate Op, op, op... Znači ovo je Balkan. Brate, znači Milice haubice, znači, znači. Znači daću ostavku 2012. godine.
Značiiiiiii!!!
Da pošaljemo instrumental sledeće godine?!

Fan

pre 13 godina

Duska Vucic je toliko nadahnuto prenosila dogadjanja da sam posle prvog nastupa Spanije, u kome nije primetila nista neobicno, presao Na HRT ne bi li budan otpratio tekmovanje. Na kraju se vratim na javni servis gde dozivotna Alfa i Omega nasih Evro raspevavanja nije sigurna da li smo zauzeli 12. ili 13. mesto.
Jos uvek se secamo njenih bisera iz Finske pre zavrsnog glasanja zirija iz Skoplja nije bila sigurna u pobedu i ako je stvar bila resena.
Lol.

Meh...

pre 13 godina

Neki od Duskinih bisera:

1."Island je ove godine odlucio da napravi interesantan potez i posalje pesmu na francuskom." FYI pesma je na engleskom, samo je refen na francuskom sto dokazuje koliki je 'profesionalac' jer nije odvojila ni 2 sata pre samog takmicenja da na YT pregleda sve pesme, od kojih su neke mesecima ranije bile dostupne.

2. "Turska grupa 'Manga' je dobila naziv po kultnom japanskom crtacu u kome se pojavljuje pet karaktera." Ako vec ne znas o cemu pricas bolje cuti...

Da ne spominjem prozivanje kolege koji je prenosio drugo polufinale i koji je bio daleko prijatniji za slusanje, kao ni cinjenicu da je skoro svaki duhovit momenat koji su norveski voditelji pokusali da naprave ona potpuno ignorisala i upropastila svojim trabunjanjem o necemu potpuno irelevantnom.

Otkaz!

Igor

pre 13 godina

Zaista mi je drago kada vidim da posjetioci sajta B92 pozitivno komentarišu , pa makar imali i primjedbe na pobjednicu, koja je bila od početka moj favorit i za koju sam glasao PO PRVI PUT IKADA NA ESC 5 puta. Oduševio me je komentar jednoga srednjovječnog gospodina, koji je pominjao svoju generaciju, koja je slušala Princa, Bowie-a i ostale muzičke tvrđave. Dragi gospodine, moram da kažem da je u današnjem svijetu globalnih komunikacija, tehnologija svakome data ista mogućnost da čuje, stvara muziku, uživa u njoj-ako zna. Loše je što se time stvaraju čitave horde "pratilaca" muzike, koji niti razmišljaju, niti znaju da slušaju. Dobro je ono što je u trendu, a ne što valja! "Pratioci" u muzici, u politici u međuljudskim odnosima su ono što danas preovladava na svim terenima. Mnogi komentatori ovoga teksta, opskrbljeni "napucanim" vokabularom se pitaju : KO TO JOŠ NORMALAN SLUŠA Evroviziju? Kao da bi nas trebalo biti briga da li neko sluša ili ne...Pitaju se -ZAŠTO JE NEŠT STAVLJENO U RUBRIKU "KULTURA"?! Takvi "pitači" nikada nisu ni prisutvovali nekom kulturnom događaju, a kamo li se upustili u praktikovanje kulture. Oni ne znaju niti za jednog slikara, ali znaju da je COOL posmatrati nadrealne škrabotine mladih kvazi-avangardista, u čijim se djelima ne može naći nikakav lični izražaj. Nazivaju treš-američku turbo-hip-hop-drmi-debel-guz scenu COOL i naprednom, dok sa druge strane ne znaju ništa o umjetnicima, koje ste pominjali( Bowie, Prince), nisu se zainteresovali da "prošvrljaju" istorijom srpske umjetničke R'N'R scene, da upoznaju djelo Šarla, EKV-a...Umjetnik sam po zanimanju, pratim ovu manifestaciju ako stignem, ali ne nalazim ništa loše u njenom značenju, čak-naprotiv ima duboke korjene u jedinstvu Evrope. Rodbina po zapadu zna često da prepričava euforiju koja po svim zapadnim zemljama vlada u noći Evrovizije, što mi je i simpatično i smiješno pomalo, ali nikako tužno. Lijepo je da muzika bude bojno polje, a takvi sukobi često izrode i kvalitetne pjesme. Urbani gadovi, bez identiteta i sa kompleksima nisu samo tragedija našeg društva, već i ostalih regionalnih društava.

MISLIM

pre 13 godina

OVA DEVOJKA ĆERKA SAMOHRANE MAJKE DEFINITIVNO JE PESMOM I ŠARMOM UZ DOBRU LOGISTIKU OSVOJILA EVROPU,DONELA VELIKU RADOST NEMCIMA A IZAZIVA POŠTOVANJE SVOJOM INTELIGENCIJOM I IZJAVAMA O ŠKOLOVANJU. SRETNO JOJ BILO!

ljubitelj

pre 11 godina

drago mi jeeeeeeeee!!!!!!nocima sam strepio ko će da pobedi,i drago mi je sto je konacno odrzana evrovizija na kojoj je pobeda u potpunosti zasluzena.A ti,bebo jedna,tutanj i odslusaj pesmu jos jednom.
kazem vam,uskoro ce ova pesma preplaviti internet.imam sposobnost proricanja,i znam da ce sledece godine pobediti svedska sa pesmom euforija.