Sreda, 22.03.2017.

10:48

Bond, Betmen, šta još treba ubiti posle "Terminatora"?

Izvor: B92

Bond, Betmen, šta još treba ubiti posle "Terminatora"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Ero s onoga svijeta

pre 7 godina

@CATAPA: Apsolutno se slazem sa izjavom. Jedini razlog zasto sam ih stavio u SF kategoriju, je zbog svega sto te filmove cini: vanzemaljci, letenje, laseri... Koriscenje FX i VFX taj film prosto svrstava u SF zanr, jer to postoji u domenu fantastike, kao strip.

neutralni felsh

pre 7 godina

alien 3 je mini remek delo, mladi fincher je ubo u samu sustinu... drugo je stvar sto publika mahom vise volela pirotehniku, pucanje i komandose.

CATAPA

pre 7 godina

A ako ne volite taj zanr, zaobidjite ga, molim vas
(Ero s onoga svijeta, 23. mart 2017 09:31)
Pridružujem se apelu, ali bih zamolio i tebe da žanr o kom govoriš ne nazivaš naučnom fantastikom jer to objektivno nije SF. Znam, pomešano je pod SF sve i svašta i vrlo često je za kategorizaciju nekog filma potrebno nekoliko žanrovskih odrednica, ali ilmovi o superherojima i sličnim fantastičnim bićima uglavnom se samo dotiču žanra SF, otprilike kao kada bi filmove o Supermenu nazvali ljubavnima zbog romanse Klarka i Lois. Možda ova analogija izgleda banalna, ali pravi ljubitelji i poznavaoci SF žanra će verovatno razumeti poentu.
Nažalost, SF žanr je toliko zagađen da su još samo "time travel" filmovi ostali koliko toliko žanrovski čisti. Stripovi o superherojima jesu regrutovali buduće poštovaoce SF žanra, ali u istoj meri u kojoj su to činile i obične bajke. Pravi SF uglavnom nije literatura za decu sa banalno jasnim poukama, a pogotovo ne za infantilne odrasle. Već odavno to nije.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@Ero s onoga svijeta, 23. mart 2017 09:31
Odlično rečeno. Snyder je, uostalom, uspeo ekranizovati Watchmen. Krajnji rezultat nije 100% savršen, ali je ipak reč o najboljoj ekranizaciji stripa/grafičke novele ikad.

Nolanova Batman trilogija je - let's face it - pretenciozno smeće (što bi se, objektivno, moglo reći za sve Nolanove filmove), a oni momenti u istoj koji zaista nešto vrede, svoje postojanje duguju radovima Frank Millera. I Alan Moorea - The Killing Joke; mada rahmetli Ledger i nije bio toliko uspešan u kanalisanju te konkretne inkarnacije Jokera.
Ni Burtonovi Batman filmovi (dva koja je režirao) u biti nemaju direktne veze sa stripom, ipak su bili adaptacija, ali se u dobroj meri oslanjaju na estetiku i duh stripa, tako da zaista jesu najbolji Batman filmovi.

Što se tiče Terminatora, nije trebalo snimiti ni Terminator 2, a kamoli ostale. Kec je bio apsolutno sjajan B film koji je prilično uspešno kombinovao Sci-Fi, horror i akciju. Dvojka je napravljana iz samo dva razloga - da onaj Austrian oaf dobije još jedan star vehicle (a njegovi fanovi zaboravili na Twins i Kindergarten Cop, pretpostavljam) i da se James Cameron nafatira.

Bond, Bond će uvek imati publiku.

@niko, 23. mart 2017 11:03
Logan nije remek-delo. Film sam po sebi i nije loš. Problem je što je bio zamišljen kao adaptacija stripa Old Man Logan (odličan strip, koji apsolutno preporučujem). Za koji Fox nema prava. Zbog čega je film brljotina, a funkcioniše samo kao Hugh Jackman sand-off.

niko

pre 7 godina

Samo onaj ko nije gledao Logana(V
ulverina)može da kaže da ne treba snimati Marvel filmove.Remek delo!Uostolom i netflix serije o marvel herojima pokazuju koliki tu dramski potencijal postoji, a ako ćemo iskreno zabavniji film od Guardians of galaxy dugo nije snimljen.

Ero s onoga svijeta

pre 7 godina

Vi svi sto pljujete po Snajderu, da li ste ikada procitali jedan jedini strip o Betmenu ili bilo koji drugi iz DC-ja? Covek radi filmove detaljno po stripu. Ni jedan nije omanuo. Ali je ovde izgleda moda da ljudi koji ne podnose SF filmove i stripove gledaju filmove tog zanra i onda pljuju po njima jer, zamisli, nisu ozbiljni filmovi. Nolanova trilogija ima veze s Betmenom samo po imenima likova, i ni po cemu vise.
P.S. Film po nekom stripu NE treba da bude realan bez specijalnih efekata, jer nije ni strip. Supermen nije "samo nadprosecno jak tip". Ne moze da se snimi realan film o njemu. A ako ne volite taj zanr, zaobidjite ga, molim vas

agent mahoun

pre 7 godina

S vremena na vreme onako proletim kroz trilogiju Nolana jedan od najboljih filmova svih vremena. Kad krene theme song sav se naježim... Posle toga jedino da naprave pauzu od jedno deset godina pa da opet probaju... Mada je već prošlo dosta... Bonda nikad nisam mogao da gledam mislim da nijedan nisam odgledao od početka do kraja... Ovo ostalo isto slažem se da je dojadilo. Mada bi gledao nove pirate.

Mr I

pre 7 godina

Batman Vs Superman je izvrstan film ma sta ko pricao. Pokupio je lose kritike bez razloga. Na interesantan nacin koristi pricu iz stripa Frenka Milera. Drugaciji je i jedan od retkih filmova koje sam pozeleo da pogledam jos jedanput u zadnje vreme. Zahtevniji je za gledanje od prosecnog Marvela, ali podosta nagradjuje...

Džole

pre 7 godina

Ne slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)
(St3fan KG, 22. mart 2017 11:13)
Da ti budem iskren ja čak i ne znam (ili moram da razmišljam) šta je Marvel, a šta DCComics, ali Suicide Squad je katastrofalno loš čiji je da je. Očekivao sam da ne može da bude loš kao što ga kude, a ono još gori.

Nouuuu

pre 7 godina

Ne gasite bre nista. Ako hocete - napravite dobar nastavak! Ako necete, ostavote nekom drugom, naci ce se, kao sto se nasao Nolan s Betmenima

уефалона

pre 7 godina

џаба им прича кад ће продуценти правити оно што прави паре. они који гледају и плаћаји карте су телад

m4

pre 7 godina

e slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)
(St3fan KG, 22. mart 2017 11:13)

Suicide Squad nije ni blizu ok filma,nisam verovao sta sam gledao.Za masu filmova bih se razocarao da sam dao pare za bioskop.

dtb_pro

pre 7 godina

Napisati da niti jedan nastavak Die Hard serijala nakon prvog dijela ne valja može lupiti samo pristrasan kritičar koji ne voli Semjuela Džeksona ili neki drugi pandrk. Treći film je na nivou prvog, ako ne i bolji. Brus Vilis u ponajboljem izdanju, pomenuti Džekson i Džeremi Ajrons u fantastičnim rolama i scenario vrhunski.

Ovakva izjava baca sjenu na sve ostalo napisano.

Bojan B.

pre 7 godina

Umro muški 1&2 su jedini filmovi koje priznajem, prava akcija sa vrcavim replikama, koje je napisao originalni scenarista Stiven de Soza.Ostali delovi su bili nepotrebni, ionako je drugi deo u stvari parodija prvog dela!

aha

pre 7 godina

(maxi, 22. mart 2017 13:59)

Ne slazem se u potpunosti. Prvi alien, pa i drugi i prva dva terminatora, na kraju i Nolanova betmen trilogija imaju neku vrednost, pogotovo prvi Alien koji je sa razlogom kultni horor. U svakom slucaju ne bih voleo da vidim nastavke jer prosto nisu odnosno nece biti kvalitetni, u to sam ubedjen.

vlade

pre 7 godina

franšizni filmovi, zaista ne postoje u pravom smislu, osim pirata, bonda i transformersa, jer ih rade ili isti reditelji ili imaju u više nastavaka iste glavne glumce.. ovo ostalo je plod uzimanja para na blagajnama! i zauvek će tako biti.. za deset godina, gledaće da ožive neku priču koja je bila aktuelna početkom ovog veka i tako u krug..

maxi

pre 7 godina

smesno....ovi filmovi su cista komercijala, sto znaci da je jedina svrha da donesu zaradu, nema ni u od umetnosti. tako da dok god oni uloze 200 miliona a on bude donosio i zaradu od 220 miliona oni ce se snimati, za sada oni donose mnogo vecu zaradu i halapljivi holivud nema nameru da stane.

gr4

pre 7 godina

Treba ubiti sve nastavke marvela...smorili su vise sa svim delovima avengersa, captain america, iron man a pogotovo spajdermena!
Taj stan lee nije mogao godinama film da izbaci jer mu je za 99% filma bilo potrebno specijalnih efekata. I sad na silu pokusava da nadoknadi prethodnih 30-40 godina!
Treba ugasiti i sve rimejke sto starih holivudskih a pogotovo evropskih/azijskih filmova!

esco

pre 7 godina

Gresis druze BvsS je ostvario profit ali zanemarljiv u odnosu na ocekivano. Receno je da mora da zaradi oko 800m(uzeli 870m u bioskopu) da bi izjednacio sve ulozeno.Naravno zaradice jos od blu ray izdanja itd.
DC je definitivno potreban restart ali msm da i oni znaju da sad nije pravo vreme jer su se vec previse upustili u trenutni ''univerzum''.

Miloš_NS

pre 7 godina

Neke od spomenutih franšiza bi možda i trebalo ukinuti, ali mislim da se to neće desiti iz jednostavnog razloga što su to filmovi koji, ma koliko loši bili, žive od stare slave i retko omanu u smislu profitabilnosti. Die Hard je posle legendarnog 3. dela postao katastrofa, Betmen je promenjiv, Terminator je već dugo slab ali će se vratiti Cameronu 2019., Bond je kao franšiza neuništiv kakav god film da izbace (to se pokazalo mnogo puta). Sve u svemu - taj "točak" će nastaviti da se okreće...

KORN

pre 7 godina

Ko voli neka gleda ko ne voli neka gleda ono sto voli.Ja nikad nisam voleo Bond filmove pa ih i ne gledam ali to ne znaci da ne treba da se snimaju.Tako ti je i sa rijaliti programima ja nemam pojma na kom mi je kanalu Pink,Heppy i ostale gluposti zato sto ne gledam.Isto je i što se tice muzike imaš internet pa gledaj ono sto voliš.Onaj ko nema internet lako ode do drugara da mu nareže na disk koliko mu duša želi.

Bree

pre 7 godina

Odgledas Nolanovu trilogiju Betmena i uzivas, vise ti ni ne treba :) Odgledao sam i ovaj Betmen v Supermen, naravno da sam razocaran, ali morate razumeti da je Zek Snajder umetnik da napravi los film i zaradi brdo love. U ovom slucaju mislim da su cisto zaradili negde 600+ mil. dolara.

Potencijalac

pre 7 godina

Realnost je totalno diskvalifikovana iz filmske umetnosti. Čak i festivali autorskog filma sve više mlate po filozofskoj imaginarnoj praznoj slami... Film je mrtav. Sve više dinamičnih piksela, za što intenzivnije gubljenje vremena.

St3fan KG

pre 7 godina

Ne slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)

drax

pre 7 godina

Film je trenutno u krizi zato sto su TV serije preuzele primat i sve moguce kombinacije u prici su vec isprobane.Studiji traze sigurnu stvar zato sto zele povratak investicije.Kada su pare u pitanju uvek ce kreativnost biti sekundarna nasprem profita.Sto se tice ove liste za vecinu se slazem medjutim uvek dobar pisac moze da izvuce vise iz price.Terminator nam je dugovao pricu direktno o Dzonu Koneru i buducnosti i to nikako da se realizuje lepo.Betmen ja licno mislim da nikada nije uradjen kako treba Burtonov je bio zanimljiv ali Burtonovski Sumaherovo je bilo grozota a Nolan je napravio jedan dobar deo zato sto ga je izvadio Ledzer ostalo je otpad itd itd Bond je kao Simsonovi moze da se radi u nedogled zato sto se status quo nikada ne menja ..

Никола

pre 7 godina

Не знам за остале, али угасити агента 007 маркетиншки никако није добар потез и сигуран сам да до тога неће доћи. Са маркетиншке стране све функционише како треба, а из угла многих филмофила јасно је да треба покушати са озбиљним режисерима.

Hmmmm

pre 7 godina

Ma snimace ih dok im nastavci budu donosili pare. Ne interesuje ih ni prica, ni kvalitet glume niti umetnicki dojam, samo pare. Tako da cemo gledati jos mnogo terminatora, betmena, dzona meklejna ali i osvetnika, vulverina, ratova zvezda, supermena i ostalih bljestavih-specijalnih-efekata-pun-zaboravices-me-sutra filmova.

Bree

pre 7 godina

Odgledas Nolanovu trilogiju Betmena i uzivas, vise ti ni ne treba :) Odgledao sam i ovaj Betmen v Supermen, naravno da sam razocaran, ali morate razumeti da je Zek Snajder umetnik da napravi los film i zaradi brdo love. U ovom slucaju mislim da su cisto zaradili negde 600+ mil. dolara.

Никола

pre 7 godina

Не знам за остале, али угасити агента 007 маркетиншки никако није добар потез и сигуран сам да до тога неће доћи. Са маркетиншке стране све функционише како треба, а из угла многих филмофила јасно је да треба покушати са озбиљним режисерима.

Hmmmm

pre 7 godina

Ma snimace ih dok im nastavci budu donosili pare. Ne interesuje ih ni prica, ni kvalitet glume niti umetnicki dojam, samo pare. Tako da cemo gledati jos mnogo terminatora, betmena, dzona meklejna ali i osvetnika, vulverina, ratova zvezda, supermena i ostalih bljestavih-specijalnih-efekata-pun-zaboravices-me-sutra filmova.

Potencijalac

pre 7 godina

Realnost je totalno diskvalifikovana iz filmske umetnosti. Čak i festivali autorskog filma sve više mlate po filozofskoj imaginarnoj praznoj slami... Film je mrtav. Sve više dinamičnih piksela, za što intenzivnije gubljenje vremena.

drax

pre 7 godina

Film je trenutno u krizi zato sto su TV serije preuzele primat i sve moguce kombinacije u prici su vec isprobane.Studiji traze sigurnu stvar zato sto zele povratak investicije.Kada su pare u pitanju uvek ce kreativnost biti sekundarna nasprem profita.Sto se tice ove liste za vecinu se slazem medjutim uvek dobar pisac moze da izvuce vise iz price.Terminator nam je dugovao pricu direktno o Dzonu Koneru i buducnosti i to nikako da se realizuje lepo.Betmen ja licno mislim da nikada nije uradjen kako treba Burtonov je bio zanimljiv ali Burtonovski Sumaherovo je bilo grozota a Nolan je napravio jedan dobar deo zato sto ga je izvadio Ledzer ostalo je otpad itd itd Bond je kao Simsonovi moze da se radi u nedogled zato sto se status quo nikada ne menja ..

gr4

pre 7 godina

Treba ubiti sve nastavke marvela...smorili su vise sa svim delovima avengersa, captain america, iron man a pogotovo spajdermena!
Taj stan lee nije mogao godinama film da izbaci jer mu je za 99% filma bilo potrebno specijalnih efekata. I sad na silu pokusava da nadoknadi prethodnih 30-40 godina!
Treba ugasiti i sve rimejke sto starih holivudskih a pogotovo evropskih/azijskih filmova!

dtb_pro

pre 7 godina

Napisati da niti jedan nastavak Die Hard serijala nakon prvog dijela ne valja može lupiti samo pristrasan kritičar koji ne voli Semjuela Džeksona ili neki drugi pandrk. Treći film je na nivou prvog, ako ne i bolji. Brus Vilis u ponajboljem izdanju, pomenuti Džekson i Džeremi Ajrons u fantastičnim rolama i scenario vrhunski.

Ovakva izjava baca sjenu na sve ostalo napisano.

St3fan KG

pre 7 godina

Ne slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)

KORN

pre 7 godina

Ko voli neka gleda ko ne voli neka gleda ono sto voli.Ja nikad nisam voleo Bond filmove pa ih i ne gledam ali to ne znaci da ne treba da se snimaju.Tako ti je i sa rijaliti programima ja nemam pojma na kom mi je kanalu Pink,Heppy i ostale gluposti zato sto ne gledam.Isto je i što se tice muzike imaš internet pa gledaj ono sto voliš.Onaj ko nema internet lako ode do drugara da mu nareže na disk koliko mu duša želi.

Miloš_NS

pre 7 godina

Neke od spomenutih franšiza bi možda i trebalo ukinuti, ali mislim da se to neće desiti iz jednostavnog razloga što su to filmovi koji, ma koliko loši bili, žive od stare slave i retko omanu u smislu profitabilnosti. Die Hard je posle legendarnog 3. dela postao katastrofa, Betmen je promenjiv, Terminator je već dugo slab ali će se vratiti Cameronu 2019., Bond je kao franšiza neuništiv kakav god film da izbace (to se pokazalo mnogo puta). Sve u svemu - taj "točak" će nastaviti da se okreće...

maxi

pre 7 godina

smesno....ovi filmovi su cista komercijala, sto znaci da je jedina svrha da donesu zaradu, nema ni u od umetnosti. tako da dok god oni uloze 200 miliona a on bude donosio i zaradu od 220 miliona oni ce se snimati, za sada oni donose mnogo vecu zaradu i halapljivi holivud nema nameru da stane.

m4

pre 7 godina

e slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)
(St3fan KG, 22. mart 2017 11:13)

Suicide Squad nije ni blizu ok filma,nisam verovao sta sam gledao.Za masu filmova bih se razocarao da sam dao pare za bioskop.

Ero s onoga svijeta

pre 7 godina

Vi svi sto pljujete po Snajderu, da li ste ikada procitali jedan jedini strip o Betmenu ili bilo koji drugi iz DC-ja? Covek radi filmove detaljno po stripu. Ni jedan nije omanuo. Ali je ovde izgleda moda da ljudi koji ne podnose SF filmove i stripove gledaju filmove tog zanra i onda pljuju po njima jer, zamisli, nisu ozbiljni filmovi. Nolanova trilogija ima veze s Betmenom samo po imenima likova, i ni po cemu vise.
P.S. Film po nekom stripu NE treba da bude realan bez specijalnih efekata, jer nije ni strip. Supermen nije "samo nadprosecno jak tip". Ne moze da se snimi realan film o njemu. A ako ne volite taj zanr, zaobidjite ga, molim vas

aha

pre 7 godina

(maxi, 22. mart 2017 13:59)

Ne slazem se u potpunosti. Prvi alien, pa i drugi i prva dva terminatora, na kraju i Nolanova betmen trilogija imaju neku vrednost, pogotovo prvi Alien koji je sa razlogom kultni horor. U svakom slucaju ne bih voleo da vidim nastavke jer prosto nisu odnosno nece biti kvalitetni, u to sam ubedjen.

esco

pre 7 godina

Gresis druze BvsS je ostvario profit ali zanemarljiv u odnosu na ocekivano. Receno je da mora da zaradi oko 800m(uzeli 870m u bioskopu) da bi izjednacio sve ulozeno.Naravno zaradice jos od blu ray izdanja itd.
DC je definitivno potreban restart ali msm da i oni znaju da sad nije pravo vreme jer su se vec previse upustili u trenutni ''univerzum''.

niko

pre 7 godina

Samo onaj ko nije gledao Logana(V
ulverina)može da kaže da ne treba snimati Marvel filmove.Remek delo!Uostolom i netflix serije o marvel herojima pokazuju koliki tu dramski potencijal postoji, a ako ćemo iskreno zabavniji film od Guardians of galaxy dugo nije snimljen.

Mr I

pre 7 godina

Batman Vs Superman je izvrstan film ma sta ko pricao. Pokupio je lose kritike bez razloga. Na interesantan nacin koristi pricu iz stripa Frenka Milera. Drugaciji je i jedan od retkih filmova koje sam pozeleo da pogledam jos jedanput u zadnje vreme. Zahtevniji je za gledanje od prosecnog Marvela, ali podosta nagradjuje...

vlade

pre 7 godina

franšizni filmovi, zaista ne postoje u pravom smislu, osim pirata, bonda i transformersa, jer ih rade ili isti reditelji ili imaju u više nastavaka iste glavne glumce.. ovo ostalo je plod uzimanja para na blagajnama! i zauvek će tako biti.. za deset godina, gledaće da ožive neku priču koja je bila aktuelna početkom ovog veka i tako u krug..

Nouuuu

pre 7 godina

Ne gasite bre nista. Ako hocete - napravite dobar nastavak! Ako necete, ostavote nekom drugom, naci ce se, kao sto se nasao Nolan s Betmenima

Džole

pre 7 godina

Ne slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)
(St3fan KG, 22. mart 2017 11:13)
Da ti budem iskren ja čak i ne znam (ili moram da razmišljam) šta je Marvel, a šta DCComics, ali Suicide Squad je katastrofalno loš čiji je da je. Očekivao sam da ne može da bude loš kao što ga kude, a ono još gori.

Bojan B.

pre 7 godina

Umro muški 1&2 su jedini filmovi koje priznajem, prava akcija sa vrcavim replikama, koje je napisao originalni scenarista Stiven de Soza.Ostali delovi su bili nepotrebni, ionako je drugi deo u stvari parodija prvog dela!

neutralni felsh

pre 7 godina

alien 3 je mini remek delo, mladi fincher je ubo u samu sustinu... drugo je stvar sto publika mahom vise volela pirotehniku, pucanje i komandose.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@Ero s onoga svijeta, 23. mart 2017 09:31
Odlično rečeno. Snyder je, uostalom, uspeo ekranizovati Watchmen. Krajnji rezultat nije 100% savršen, ali je ipak reč o najboljoj ekranizaciji stripa/grafičke novele ikad.

Nolanova Batman trilogija je - let's face it - pretenciozno smeće (što bi se, objektivno, moglo reći za sve Nolanove filmove), a oni momenti u istoj koji zaista nešto vrede, svoje postojanje duguju radovima Frank Millera. I Alan Moorea - The Killing Joke; mada rahmetli Ledger i nije bio toliko uspešan u kanalisanju te konkretne inkarnacije Jokera.
Ni Burtonovi Batman filmovi (dva koja je režirao) u biti nemaju direktne veze sa stripom, ipak su bili adaptacija, ali se u dobroj meri oslanjaju na estetiku i duh stripa, tako da zaista jesu najbolji Batman filmovi.

Što se tiče Terminatora, nije trebalo snimiti ni Terminator 2, a kamoli ostale. Kec je bio apsolutno sjajan B film koji je prilično uspešno kombinovao Sci-Fi, horror i akciju. Dvojka je napravljana iz samo dva razloga - da onaj Austrian oaf dobije još jedan star vehicle (a njegovi fanovi zaboravili na Twins i Kindergarten Cop, pretpostavljam) i da se James Cameron nafatira.

Bond, Bond će uvek imati publiku.

@niko, 23. mart 2017 11:03
Logan nije remek-delo. Film sam po sebi i nije loš. Problem je što je bio zamišljen kao adaptacija stripa Old Man Logan (odličan strip, koji apsolutno preporučujem). Za koji Fox nema prava. Zbog čega je film brljotina, a funkcioniše samo kao Hugh Jackman sand-off.

agent mahoun

pre 7 godina

S vremena na vreme onako proletim kroz trilogiju Nolana jedan od najboljih filmova svih vremena. Kad krene theme song sav se naježim... Posle toga jedino da naprave pauzu od jedno deset godina pa da opet probaju... Mada je već prošlo dosta... Bonda nikad nisam mogao da gledam mislim da nijedan nisam odgledao od početka do kraja... Ovo ostalo isto slažem se da je dojadilo. Mada bi gledao nove pirate.

CATAPA

pre 7 godina

A ako ne volite taj zanr, zaobidjite ga, molim vas
(Ero s onoga svijeta, 23. mart 2017 09:31)
Pridružujem se apelu, ali bih zamolio i tebe da žanr o kom govoriš ne nazivaš naučnom fantastikom jer to objektivno nije SF. Znam, pomešano je pod SF sve i svašta i vrlo često je za kategorizaciju nekog filma potrebno nekoliko žanrovskih odrednica, ali ilmovi o superherojima i sličnim fantastičnim bićima uglavnom se samo dotiču žanra SF, otprilike kao kada bi filmove o Supermenu nazvali ljubavnima zbog romanse Klarka i Lois. Možda ova analogija izgleda banalna, ali pravi ljubitelji i poznavaoci SF žanra će verovatno razumeti poentu.
Nažalost, SF žanr je toliko zagađen da su još samo "time travel" filmovi ostali koliko toliko žanrovski čisti. Stripovi o superherojima jesu regrutovali buduće poštovaoce SF žanra, ali u istoj meri u kojoj su to činile i obične bajke. Pravi SF uglavnom nije literatura za decu sa banalno jasnim poukama, a pogotovo ne za infantilne odrasle. Već odavno to nije.

уефалона

pre 7 godina

џаба им прича кад ће продуценти правити оно што прави паре. они који гледају и плаћаји карте су телад

Ero s onoga svijeta

pre 7 godina

@CATAPA: Apsolutno se slazem sa izjavom. Jedini razlog zasto sam ih stavio u SF kategoriju, je zbog svega sto te filmove cini: vanzemaljci, letenje, laseri... Koriscenje FX i VFX taj film prosto svrstava u SF zanr, jer to postoji u domenu fantastike, kao strip.

St3fan KG

pre 7 godina

Ne slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)

drax

pre 7 godina

Film je trenutno u krizi zato sto su TV serije preuzele primat i sve moguce kombinacije u prici su vec isprobane.Studiji traze sigurnu stvar zato sto zele povratak investicije.Kada su pare u pitanju uvek ce kreativnost biti sekundarna nasprem profita.Sto se tice ove liste za vecinu se slazem medjutim uvek dobar pisac moze da izvuce vise iz price.Terminator nam je dugovao pricu direktno o Dzonu Koneru i buducnosti i to nikako da se realizuje lepo.Betmen ja licno mislim da nikada nije uradjen kako treba Burtonov je bio zanimljiv ali Burtonovski Sumaherovo je bilo grozota a Nolan je napravio jedan dobar deo zato sto ga je izvadio Ledzer ostalo je otpad itd itd Bond je kao Simsonovi moze da se radi u nedogled zato sto se status quo nikada ne menja ..

gr4

pre 7 godina

Treba ubiti sve nastavke marvela...smorili su vise sa svim delovima avengersa, captain america, iron man a pogotovo spajdermena!
Taj stan lee nije mogao godinama film da izbaci jer mu je za 99% filma bilo potrebno specijalnih efekata. I sad na silu pokusava da nadoknadi prethodnih 30-40 godina!
Treba ugasiti i sve rimejke sto starih holivudskih a pogotovo evropskih/azijskih filmova!

Bojan B.

pre 7 godina

Umro muški 1&2 su jedini filmovi koje priznajem, prava akcija sa vrcavim replikama, koje je napisao originalni scenarista Stiven de Soza.Ostali delovi su bili nepotrebni, ionako je drugi deo u stvari parodija prvog dela!

Bree

pre 7 godina

Odgledas Nolanovu trilogiju Betmena i uzivas, vise ti ni ne treba :) Odgledao sam i ovaj Betmen v Supermen, naravno da sam razocaran, ali morate razumeti da je Zek Snajder umetnik da napravi los film i zaradi brdo love. U ovom slucaju mislim da su cisto zaradili negde 600+ mil. dolara.

Potencijalac

pre 7 godina

Realnost je totalno diskvalifikovana iz filmske umetnosti. Čak i festivali autorskog filma sve više mlate po filozofskoj imaginarnoj praznoj slami... Film je mrtav. Sve više dinamičnih piksela, za što intenzivnije gubljenje vremena.

Low Key Lyesmith

pre 7 godina

@Ero s onoga svijeta, 23. mart 2017 09:31
Odlično rečeno. Snyder je, uostalom, uspeo ekranizovati Watchmen. Krajnji rezultat nije 100% savršen, ali je ipak reč o najboljoj ekranizaciji stripa/grafičke novele ikad.

Nolanova Batman trilogija je - let's face it - pretenciozno smeće (što bi se, objektivno, moglo reći za sve Nolanove filmove), a oni momenti u istoj koji zaista nešto vrede, svoje postojanje duguju radovima Frank Millera. I Alan Moorea - The Killing Joke; mada rahmetli Ledger i nije bio toliko uspešan u kanalisanju te konkretne inkarnacije Jokera.
Ni Burtonovi Batman filmovi (dva koja je režirao) u biti nemaju direktne veze sa stripom, ipak su bili adaptacija, ali se u dobroj meri oslanjaju na estetiku i duh stripa, tako da zaista jesu najbolji Batman filmovi.

Što se tiče Terminatora, nije trebalo snimiti ni Terminator 2, a kamoli ostale. Kec je bio apsolutno sjajan B film koji je prilično uspešno kombinovao Sci-Fi, horror i akciju. Dvojka je napravljana iz samo dva razloga - da onaj Austrian oaf dobije još jedan star vehicle (a njegovi fanovi zaboravili na Twins i Kindergarten Cop, pretpostavljam) i da se James Cameron nafatira.

Bond, Bond će uvek imati publiku.

@niko, 23. mart 2017 11:03
Logan nije remek-delo. Film sam po sebi i nije loš. Problem je što je bio zamišljen kao adaptacija stripa Old Man Logan (odličan strip, koji apsolutno preporučujem). Za koji Fox nema prava. Zbog čega je film brljotina, a funkcioniše samo kao Hugh Jackman sand-off.

agent mahoun

pre 7 godina

S vremena na vreme onako proletim kroz trilogiju Nolana jedan od najboljih filmova svih vremena. Kad krene theme song sav se naježim... Posle toga jedino da naprave pauzu od jedno deset godina pa da opet probaju... Mada je već prošlo dosta... Bonda nikad nisam mogao da gledam mislim da nijedan nisam odgledao od početka do kraja... Ovo ostalo isto slažem se da je dojadilo. Mada bi gledao nove pirate.

niko

pre 7 godina

Samo onaj ko nije gledao Logana(V
ulverina)može da kaže da ne treba snimati Marvel filmove.Remek delo!Uostolom i netflix serije o marvel herojima pokazuju koliki tu dramski potencijal postoji, a ako ćemo iskreno zabavniji film od Guardians of galaxy dugo nije snimljen.

dtb_pro

pre 7 godina

Napisati da niti jedan nastavak Die Hard serijala nakon prvog dijela ne valja može lupiti samo pristrasan kritičar koji ne voli Semjuela Džeksona ili neki drugi pandrk. Treći film je na nivou prvog, ako ne i bolji. Brus Vilis u ponajboljem izdanju, pomenuti Džekson i Džeremi Ajrons u fantastičnim rolama i scenario vrhunski.

Ovakva izjava baca sjenu na sve ostalo napisano.

KORN

pre 7 godina

Ko voli neka gleda ko ne voli neka gleda ono sto voli.Ja nikad nisam voleo Bond filmove pa ih i ne gledam ali to ne znaci da ne treba da se snimaju.Tako ti je i sa rijaliti programima ja nemam pojma na kom mi je kanalu Pink,Heppy i ostale gluposti zato sto ne gledam.Isto je i što se tice muzike imaš internet pa gledaj ono sto voliš.Onaj ko nema internet lako ode do drugara da mu nareže na disk koliko mu duša želi.

Никола

pre 7 godina

Не знам за остале, али угасити агента 007 маркетиншки никако није добар потез и сигуран сам да до тога неће доћи. Са маркетиншке стране све функционише како треба, а из угла многих филмофила јасно је да треба покушати са озбиљним режисерима.

Hmmmm

pre 7 godina

Ma snimace ih dok im nastavci budu donosili pare. Ne interesuje ih ni prica, ni kvalitet glume niti umetnicki dojam, samo pare. Tako da cemo gledati jos mnogo terminatora, betmena, dzona meklejna ali i osvetnika, vulverina, ratova zvezda, supermena i ostalih bljestavih-specijalnih-efekata-pun-zaboravices-me-sutra filmova.

m4

pre 7 godina

e slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)
(St3fan KG, 22. mart 2017 11:13)

Suicide Squad nije ni blizu ok filma,nisam verovao sta sam gledao.Za masu filmova bih se razocarao da sam dao pare za bioskop.

Mr I

pre 7 godina

Batman Vs Superman je izvrstan film ma sta ko pricao. Pokupio je lose kritike bez razloga. Na interesantan nacin koristi pricu iz stripa Frenka Milera. Drugaciji je i jedan od retkih filmova koje sam pozeleo da pogledam jos jedanput u zadnje vreme. Zahtevniji je za gledanje od prosecnog Marvela, ali podosta nagradjuje...

Džole

pre 7 godina

Ne slazem se za Bonda i Betmena. A i Suicide Squad je sasvim ok film, ali 'ajde da hejtujemo sve što nije Marvel (a Marvel sam ima gomilu užasnih superheroj filmova)
(St3fan KG, 22. mart 2017 11:13)
Da ti budem iskren ja čak i ne znam (ili moram da razmišljam) šta je Marvel, a šta DCComics, ali Suicide Squad je katastrofalno loš čiji je da je. Očekivao sam da ne može da bude loš kao što ga kude, a ono još gori.

esco

pre 7 godina

Gresis druze BvsS je ostvario profit ali zanemarljiv u odnosu na ocekivano. Receno je da mora da zaradi oko 800m(uzeli 870m u bioskopu) da bi izjednacio sve ulozeno.Naravno zaradice jos od blu ray izdanja itd.
DC je definitivno potreban restart ali msm da i oni znaju da sad nije pravo vreme jer su se vec previse upustili u trenutni ''univerzum''.

Miloš_NS

pre 7 godina

Neke od spomenutih franšiza bi možda i trebalo ukinuti, ali mislim da se to neće desiti iz jednostavnog razloga što su to filmovi koji, ma koliko loši bili, žive od stare slave i retko omanu u smislu profitabilnosti. Die Hard je posle legendarnog 3. dela postao katastrofa, Betmen je promenjiv, Terminator je već dugo slab ali će se vratiti Cameronu 2019., Bond je kao franšiza neuništiv kakav god film da izbace (to se pokazalo mnogo puta). Sve u svemu - taj "točak" će nastaviti da se okreće...

vlade

pre 7 godina

franšizni filmovi, zaista ne postoje u pravom smislu, osim pirata, bonda i transformersa, jer ih rade ili isti reditelji ili imaju u više nastavaka iste glavne glumce.. ovo ostalo je plod uzimanja para na blagajnama! i zauvek će tako biti.. za deset godina, gledaće da ožive neku priču koja je bila aktuelna početkom ovog veka i tako u krug..

neutralni felsh

pre 7 godina

alien 3 je mini remek delo, mladi fincher je ubo u samu sustinu... drugo je stvar sto publika mahom vise volela pirotehniku, pucanje i komandose.

maxi

pre 7 godina

smesno....ovi filmovi su cista komercijala, sto znaci da je jedina svrha da donesu zaradu, nema ni u od umetnosti. tako da dok god oni uloze 200 miliona a on bude donosio i zaradu od 220 miliona oni ce se snimati, za sada oni donose mnogo vecu zaradu i halapljivi holivud nema nameru da stane.

уефалона

pre 7 godina

џаба им прича кад ће продуценти правити оно што прави паре. они који гледају и плаћаји карте су телад

Nouuuu

pre 7 godina

Ne gasite bre nista. Ako hocete - napravite dobar nastavak! Ako necete, ostavote nekom drugom, naci ce se, kao sto se nasao Nolan s Betmenima

aha

pre 7 godina

(maxi, 22. mart 2017 13:59)

Ne slazem se u potpunosti. Prvi alien, pa i drugi i prva dva terminatora, na kraju i Nolanova betmen trilogija imaju neku vrednost, pogotovo prvi Alien koji je sa razlogom kultni horor. U svakom slucaju ne bih voleo da vidim nastavke jer prosto nisu odnosno nece biti kvalitetni, u to sam ubedjen.

Ero s onoga svijeta

pre 7 godina

Vi svi sto pljujete po Snajderu, da li ste ikada procitali jedan jedini strip o Betmenu ili bilo koji drugi iz DC-ja? Covek radi filmove detaljno po stripu. Ni jedan nije omanuo. Ali je ovde izgleda moda da ljudi koji ne podnose SF filmove i stripove gledaju filmove tog zanra i onda pljuju po njima jer, zamisli, nisu ozbiljni filmovi. Nolanova trilogija ima veze s Betmenom samo po imenima likova, i ni po cemu vise.
P.S. Film po nekom stripu NE treba da bude realan bez specijalnih efekata, jer nije ni strip. Supermen nije "samo nadprosecno jak tip". Ne moze da se snimi realan film o njemu. A ako ne volite taj zanr, zaobidjite ga, molim vas

CATAPA

pre 7 godina

A ako ne volite taj zanr, zaobidjite ga, molim vas
(Ero s onoga svijeta, 23. mart 2017 09:31)
Pridružujem se apelu, ali bih zamolio i tebe da žanr o kom govoriš ne nazivaš naučnom fantastikom jer to objektivno nije SF. Znam, pomešano je pod SF sve i svašta i vrlo često je za kategorizaciju nekog filma potrebno nekoliko žanrovskih odrednica, ali ilmovi o superherojima i sličnim fantastičnim bićima uglavnom se samo dotiču žanra SF, otprilike kao kada bi filmove o Supermenu nazvali ljubavnima zbog romanse Klarka i Lois. Možda ova analogija izgleda banalna, ali pravi ljubitelji i poznavaoci SF žanra će verovatno razumeti poentu.
Nažalost, SF žanr je toliko zagađen da su još samo "time travel" filmovi ostali koliko toliko žanrovski čisti. Stripovi o superherojima jesu regrutovali buduće poštovaoce SF žanra, ali u istoj meri u kojoj su to činile i obične bajke. Pravi SF uglavnom nije literatura za decu sa banalno jasnim poukama, a pogotovo ne za infantilne odrasle. Već odavno to nije.

Ero s onoga svijeta

pre 7 godina

@CATAPA: Apsolutno se slazem sa izjavom. Jedini razlog zasto sam ih stavio u SF kategoriju, je zbog svega sto te filmove cini: vanzemaljci, letenje, laseri... Koriscenje FX i VFX taj film prosto svrstava u SF zanr, jer to postoji u domenu fantastike, kao strip.