Utorak, 09.08.2016.

09:53

Da, Suicide Squad zaista nije ništa posebno

Izvor: Slobodan Marièiæ

Da, Suicide Squad zaista nije ništa posebno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Filmofil

pre 7 godina

Dugo nisam gledala ovakve filmove i zanimalo me kakav je, narocito posle procitanih komentara. Mislim da je daleko od remek dela, ali nije toliko ni los. Prica skripi, ima ih vise, nedovrseni karakteri. Sjajna Margot Robi (ako bude dobijala dobre uloge naparavice odlicnu karijeru), odlicna Viola Dejvis. Iz vremena kada sam gledala vise takvih filmova primecujem dosta "citata". Nikita, Lika Besona (Lik koji igra Viola lici pomalo na onog koga igra Ceki Kario). Hejli je mix Nikite od An Parijo i lika koji igra Deril Hana u Blejd runeru. Dzoker Dzareda Leta pomalo podseca na Gavrana (Viljem Defo) iz Vatrenih ulica. Vil Smit je Ok. Ima nekih motiva iz Dana nezavisnosti i Indijane Dzonsa. Muzika odlicno uklopljena. Sve u svemu, nije remek delo, ali je zabavan za popodne i kokice.

Komifo

pre 7 godina

"Djecaci", nisu nam iste kompetencije, pa nemojte sebi previse laskati pokusavajuci da mi replicirate na komentar, koji ocigledno niste razumeli. Kako onda ocekujete da ne ispadnete smesni.

(Paja, 9. avgust 2016 21:12)

Film je krš, ali teški krš, a tvoj patetični komentar o kompetenciji nije ni za hvalisanje u lošoj kafani pred fajront.

ss

pre 7 godina

Film je odlican,ko nije pogledao treba jer film zaista jeste dobar,ali mogao je biti i dosta bolji.Po mom misljenju trebali su da mozda malo jos naprave smesnije dijaloge kao sto izgleda u trejleru,i da trebali su da malo vise pokazu dzokera.na primer ako se u filmu on pokazivao na 15min trebalo je 30min.Za onih 15min koliko smo ga nazalost samo toliko mogli videti videlo se da ima malo talenta i da je dobar glumac ali uopste ne kao sto je bio hit ledzer (po mom misljenju).Mada ledzer je imao dosta duzu,bolju i bitniju ulogu u filmu.Zakljucak je da je film dobar,preporucujem ga gledati,ali bi bilo bolje da je izasao krajem septembra,pocetkom oktobra i da je kvalitetnije uradjen,umesto pocetkom avgusta.

zex1

pre 7 godina

ne znam zasto svi mere jednog drugog treceg dzokera... Nikolson je bio fenomenalan za svoju rolu, Hit takodje, Leto je prikazao sasvim drugacijeg lika , ne po svojoj slobodnoj volji, vec po nacrtanom novom modernom vec ispricanom liku... nije bas imao mesta da se razigra i unese nesto svoje da odskace od ocekivanog... velik broj ovde se pali na turske i spanske serije ili neke dubokoumne i dokumentarne filmove pa kad pogleda ovako nesto ono razocarenje... Niko vas ne primorava da gledate nesto sto ne razumete , niti zanr koji ne volite... Meni se generalno ne svidja sto svi furaju preko stripova i crtaca vec ispricanu pricu i odigran lik, te nemas bas necemu novom da se nadas... ali rado gledam...

Duka

pre 7 godina

Nisam gledao film, ali gledacu ga. Volim skoro sve zanrove i misljenja sam da se svaki zanr gleda iz drugacije perspektive. Ne mozes od ovog filma da ocekujes isto sto i od "Prohujalo sa vihorom" predpostavljam... Film je deo neke vece price i u gomili filmova iz iste price mora biti kukolja. Isto je kao kad se gleda serija gde mora biti lisijih i boljih epizoda. Zivi bili, ja ga sutra gledam, a vi kako hocete :)

Peaceful Warrior

pre 7 godina

Film je zabavan, da odmoris mozak. Najbolji tj najzabavniji deo filma je Margot Robbie sa njenim izjavama. "I want an espresso machine" je ubitacna recenica na kraju. Ako se dalje udubis u film, realno je bez veze i prica je jako slaba, ali opet, ovaj film i nije pravljen da bude u rangu Nolanovog Betmena tako da ni ocekivanja ne treba da budu prevelika :)

Injustice

pre 7 godina

Bio večereras i oduševio se. Ok, obožavam da čitam stripove pa sam subjektivan, ali čak iako nemate nikakvo predznanje o likovima, ne znam kako ne može nekom da se svidi Harli Kvin, ili Dedšot, pošto su Margot Robi i Vil Smit bili odlični. Tako da, ko nije gledao neka bude otvorenog uma, ne slušajte kritike jer su loše kritike plaćene od strane konkurenata WB (čitaj: Dizni). A ovi što se žale na činjenicu da se snimaju filmovi bazirani na stripovima, shvatite da ljudi ovo vole, većina ne voli da gleda češke, moldavske, iranske i ne znam kakve drame. Za to imate kinoteku, pa tamo uživajte u umetnosti, a nas koji volimo i čitamo stripove ostavite na miru. Uostalom ako vas ne zanima, nemojte ulaziti na ove vesti, iz naslova se jasno vidi o čemu je tekst (ili ste možda samo licemeri, koji gledaju ove filmove, a posle pokušavate na silu da budete uzvišeni...)

sladjana

pre 7 godina

priča u filmu je nelogična, zaplet počinje, ustvari, sa bratom veštice, brat je smešan, veštica ne može nikoga da uplaši, i uopšte, zabavila sam se i ismejala gomili viđenih gluposti. vil smit standardno dobar kao i džokerova devojka. sve u svemu, nelogično, smešno, predvidljivo, nategnuto, poprilično bezveze.

Fanatik

pre 7 godina

Vratih se upravo iz bioskopa i imam zeju da podelim utiske ovde: prvo pozitivne stvari, kojih je manje. Sve pohvale za Margot Robbie, glumi savrseno, lik ludace je izvukla maksimalno. Takodje, Jared Leto je neverovatan, prava je steta za film sto ga ima toliko malo i na marginama, sa tim isecenim scenama o kojima se prica film bi bio mnogo ubedljiviji. To su otprilike pozitivne strane ovog filma, uz solidnu glumu Will Smitha i ostatka ekipe. E sad, glavni problem filma je rupa u prici, koja je vrlo siroka i bas ispada zbrka, film koji je komotno mogao da traje 2,5-3 sata je uguran u dva sata, i nista nije razradjeno vec samo nabacano. Osim toga, previse efekata za moj ukus, imam osecaj kao da gledam crtani ja sam ipak za ozbiljniju varijantu (the dark knight). Kraj filma, kulminacija, je tako providan i bedan da lici na C holivudsku produkciju. Steta, ovaj film je mogao da bude savremeni masterpiece da je akcenat bio na odnosu Jokera i Harley, kao i da je prica bila dublja. Tako blizu a tako daleko, od mene ocena 7.

sasa

pre 7 godina

film je odlican, uzivao sam gledajuci ga, preporucujem ga svima za opustenih 100 minuta. od mene ocena 8 od 10. a za ono gubljenje vremena sa dedpulom ocena 3/10. patio sam gledajuci deadpool ranije, a najvise mi se ne svidja zbog "lokalnih" fazona(npr.kao kad bi u nasem filmu rekao glumac-pokosio sam ih sve ko zivojinovic bata ahahaha. mi bi se nasmejali, a ceo svet bi bio zacudjen. takvih "fora" ima mnogo,desetak u dedpulu, previse. imam 44 godine i to je MOJE misljenje.

Vozač Samotnjak

pre 7 godina

Čemu služe kritičari...u ostalom ništa i ne rade...

Meni je "Breaking Bad" naj bolja strana serija ikad napravljena(koju sam odgledao i ima KRAJ). Od domaćih "Vratiće se rode" unazad 20ak godina koja je snimljena...Filmovi mi služe da ih odgledam,uživam tih sat-dva,i da posle godinu dve ponovo odgledam ako se setim da vredi.Ovaj S.S. ću odgledati večeras,pa baš da vidim ko je u pravu.

Paja

pre 7 godina

@ Mario Bava i De Facto
"Djecaci", nisu nam iste kompetencije, pa nemojte sebi previse laskati pokusavajuci da mi replicirate na komentar, koji ocigledno niste razumeli. Kako onda ocekujete da ne ispadnete smesni.
Bio sam vrlo konkretan u svojoj opasci, jer ne mozes porediiti babe i zabe.
Da li bi mogli da kazemo da je Bahova muzika umetnost, a da muzika Pitera Gebrijela to nije? Samo zato sto ne prati Bahov kompozicioni postupak fuge i vodjenja glasova u cetvoroglasnoj invenciji?
Savetujem vam da ni ovde ne padnete u iskusenje rasprave, jer na ni u muzici kompetencije nisu iste. Uzivajte, gledajte sta vam volja, a dopustite i drugima da kazu svoje misljenje. Mozda nekada nesto i naucite ;)

TTD

pre 7 godina

Odavno sam prestao da citam "kritike" na rotten tomato jer su besmislene i totalno nerealne.
Veoma cesto napljuju filmove koji su odlicni a nahvale djubre od filma.
Nisam proverio ali sam cuo da je na sajtu gde je Suicide squad dobio 27% film "Sharknado" dobio 90%. Toliko o kredibilitetu.

Sto se filma tice, ja mislim da je pravo osvezenje i po mom misljenju zajedno sa Deadpool jedini koliko toliko dobar superhero film. Story line je besmislen (kao generalno u svim ovakvim filmovima) ali su karakteri odlicni narocito Harley Queen i Deadshot... Uzivao sam gledajuci ih. Specijalni efekti su isto dobri.
Film je generalno DOBAR!

inter

pre 7 godina

nisam gledao film, ali mogu da kazem da je deo teksta koji se odnosi na batman vs supermant totalni bs... to je ubedljivo najgori film koji sam ja gledao u zivotu, i zasluzuje ocenu 1/10...

Bob_Rock

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)


zato gledamo serije :)
(neutralni felsh, 9. avgust 2016 13:00)

zato imamo pajrtbej i gledamo klasike :)

Aleksandar

pre 7 godina

Film je težak prosak. Prehajpovan do bola. Joker se pojavljuje na jedno desetak minuta, ali mislim da je Leto odradio sasvim ok posao. Bilo bi to bolje da nisu izbacili dosta njegovih scena i još neke scene sa Harli. Greška je što je film PG-13 a ne R rated. Ovako nisu prikazali ni deo ludila u vezi Džokera i Harli. Ni delić scena iz stripa i ono što ih zapravo čini tako interesantnim likovima. Imali su odličan materijal za film, ali ćorak. Biće možda bolja uncut verzija.

Necke 27

pre 7 godina

Jared Leto mi se vise dopao neko Heath Ledger kao Joker. Ludilo je isijavalo iz njega i izazivao je u meni naizmenicno jezu i smeh. Tip Jokera koga on igra je, po mom misljenju, bas onakav kakav treba da bi bio zanimljiv. Nadam se da ce u narednim filmovima biti zastupljeniji.
(gandra, 09. avgust 2016 13:25)

A ima i posveta od njega prvom Džokeru Cezaru Romeru ?

ocevidac

pre 7 godina

Dzared Leto je trecerazredni glumac, ukoliko pokusamo da ga uporedimo sa Ledzerom.
Preterana sminka, usiljena gluma, foliranje u intervjuima, jednostavno svi recepti i pokusaji da se zabasuri nedostatak talenta koji je ocigledan.
Dzared Leto je samo jedan uvrnuti lik koji je imao dovoljno srece da se probije iz miliona prosecnih glumaca.
Kad god sam slusao najavu za S.S. slusao bih o Letovim poklonima i tome sta je radio da dodje do lika koji je mlak.
Sa druge strane, Ledzer je toliko uprostio Dzokera da je jezivo svako secanje na njegove scene koje su antologijske.

Mario Bava

pre 7 godina

@ Paja
Jedan frejm iz tog Gruzijskog dokumentarca ima vise umjetnickih kvaliteta nego kompletna Holivudska politicka kupusara u poslednjih 30 godina.Film je djecace,ako nisi znao,i dalje umjetnost..a ne dvosatna reklama o americkoj posebnosti i superiornosti u odnosu na sve i svakoga a narocito u odnosu na ruse.

FakeHero

pre 7 godina

Kad filmski studio potrosi $175 mil. da snimi film, a pre premijere i distribucije $175 mil. za snimanje naknadinih i promenjenih sceni i marketinsku kampanju onda znas sta da ocekujes.

Milos

pre 7 godina

Film je los, dijalozi su naivni i glupi, ne znam da li su procitali scenario pre snimanja, jer deluju da nisu. Jedino je dobra riba u filmu i to je to. Gluma ocajna, a toliko dobrih glumaca. Po meni, retko gluo film. Nemojte ga gledati u biokopu!

cojle

pre 7 godina

Naravno da je dršina...kao i 99% filmova od kad su u svaki žanr uključili CGI , od akcije do drame. Nema više filma bez 10min totalno banalne i besmislene i za priču nebitne, scene borbe il jurnjave kolima. Sve se pretvorilo u efekte i što bolje trejlere. A onda npr izvučeš "let iznad kukavičijeg gnezda" "Šo Šenk" i vidiš šta radi dobar scenarista il npr "predatora" "terminatra" "the thing" "aliena" i vidiš šta radi dobar režiser koji ima vrhunski tim specijalista za efekte. Samo najbolji su imali budzet za takve efekte.

A sad kada su kompijuteri srozali cenu efekata, niko živ više ni ne skida film sa tornta jer je i to smaranje. Pogleda ga na nekom sajtu, zaključi da je bio u pravu sa predrasudama i ćao zdravo.

Najbolji primer je pobesneli maks 2 i ovo novo go*no. Isti čovek radio. Kad nije imao budzet već se krpio, napravio remek delo, čim su majmunu dali mašinku, dobili smo nastavak sa Tinom Tarner...a pogotovo ovaj isprdak sa Hardijem.

Iz tog razloga, ja pičim samo Betmen igrice. Podesim na najlakše i par dana uživam. Priča i atmosfera nešto neverovatno pogotovo Mark Hamil kao Dzoker...pa sve DC kršine u zadnjih par godina a pogotovo marvelove bljuvotine, zajedno ne mogu da stanu na crtu bilo kojoj Betmen igrici.

ps imam 40 godina. Odrastao sam na stripovima koje sada uništavaju filmovima išao sam na premijeru mad maxa 1 i ogorčen sam današnjim filmovima a pogotovo muzikom, kada se porede sa onima iz 80ih.

Citizen Kane

pre 7 godina

Inače su filmovi sa superherojima, osim Betmena, srednja žalost, i ne mogu biti dobar film. Ove osobe koje kritikuju prefinjen ukus u komentarima, i brane ovo dno od filma, mogu samo da okrenu svoju stolicu put kompjutera, i nastave da igraju igrice po cijeli dan, i gledaju anime filmove i serije, smiješni su u najmanju ruku.

Hez

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)

Jesi gledao spanske, ruske, francuske, iranske, korejske filmove? Ko ti je kriv sto samo gledas holivudske filmove...

Helena

pre 7 godina

Problem je sto je studio ponovo pokusao da udovolji svima, a to je nemoguce. Ili ces da juris profit i snimiti PG13 film, ili ces slusati fanove i snimiti R film koji je veran materijalu, a ne ublazen i razvodnjen. Zato je Deadpool uspeo, a i on je cekao vise od deset godina. Da Rajan Rejnolds nije izbacio test materijal na net i da obozavaoci Deadpoola nisu zasuli Foks hiljadama mejlova trazeci da snime film, opet nista ne bi bilo od toga.

Paja

pre 7 godina

Film je ODLICAN, a ove sto imaju prefinjen ukus kao autor clanka, mogu da posavetujem da odgledaju neki gruzijski dokumentarac ili opus iranskih filmova iz sedamdesetih.

palop

pre 7 godina

@(Nikola, 09. avgust 2016 10:52)

DC (cije likove vise volim) pravi filmove na frku da bi sustigao Marvel koji vec godinama ima sve isplanirano. Vec sam napisao na drugoj vesti da je reziser ovog filma imao 6 nedelja da napise scenario jer su vec imali najavljen datum za film i snimanje je moralo da pocne i onda studio uzme i panicno mu isece film kako oni zele. Ne moze na taj nacin da se snimi dobar film, a da ne pricamo o celom njihovom univerzumu...

Marvel je prvo napravio solo filmove za vecinu likova i onda ih spojio u Avendzerse, dok DC totalno nakaradno pokusava da napravi uvod za Justice League. Ne znam kako razmisljaju te glavesine u kancelarijama studija, ali ne bi trebalo da pokusavaju da kopiraju Marvel, imaju drugacije likove i potencijal za malo ozbiljnije filmove, a oni su tacno na pola sad, zele da budu i mracni i smesni jer misle da to donosi pare...

gandra

pre 7 godina

Jared Leto mi se vise dopao neko Heath Ledger kao Joker. Ludilo je isijavalo iz njega i izazivao je u meni naizmenicno jezu i smeh. Tip Jokera koga on igra je, po mom misljenju, bas onakav kakav treba da bi bio zanimljiv. Nadam se da ce u narednim filmovima biti zastupljeniji.

charlie

pre 7 godina

Moderne filmove prodaju trejleri ,koji me sve više podsećaju na premijerove istupe u javnosti.Mnogo obećanja,velika očekivanja i na kraju razočarenja.

kole

pre 7 godina

da je marvel sad bi bila gadna glorifikacija,ali posto je dc onda je problem slab villain,prica...solidan film,zabavan,dobra muzika,moderno upakovan...

neutralni felsh

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)


zato gledamo serije :)

Remus

pre 7 godina

"Treba biti popustljiv prema njemu, Džered Leto je dobar glumac, videćemo šta će biti kada Džoker bude imao neku veću ulogu od ove. Najvažnije, ne treba ga porediti sa Hit Ledžerom."

Ovo je napisao filmski kriticar za najslabiju filmsku ulogu ikada? Pa Leto uopste i nije glumac a njegova kolicina energije u filmu je iritantno niska. Ovo je prvi film kome sam na IMDB-u dao cistu jedinicu a grupa koja ga je najbolje ocenila su tinejdzerke ispod 18 godina sto samo po sebi dovoljno govori o filmu.

Gordon Frimen je iz Pozarevac

pre 7 godina

Nisam gledao film, ali jedva cekam da ga gledam.Sto se tice Leta glupo je uporedjivati uloge njega i Ledzera u dva totalno zanrovski suprotna filma.Dedpul zaboraviti sto pre zato sto Marvelu ne lezi taj "sirovinski" humor.Od ovog filma ocekujem da se opustim jedno dva sata i nista vise (sarena plavusa je super).Sto se tice kritika samo se oslanjam na imdb.

Steve G

pre 7 godina

Nerealno slabe ocene za Batman v Superman i Suicide Squad na trulom paradajzu! Marvelovi filmovi listom imaju dobre ocene, a osim Guardians of Galaxy i Deadpool, krsevi od filmova. Marvel se malo uplasio konkurencije, cini mi se. A, i ovaj DC kasno krenuo...

Top

pre 7 godina

Iakp je trailer bio vise nego odvratan i besmislen...dao sam sansu filmu.

...

...

...

...


Ovo nije ni parodija, pa da kazes...da parodija dopusta ovo.... Kakav uzas od filma. Kakvo skrnavljenje...

Ovo je film za teen age... srednja skola koja prati parove i farmu .... takvi uzivace.

Koliko je jadan film Ne verujem da je DC Comics dao pravo da se snimi film sa ovakvim Jokerom i ostalim karakterima.

Smejurija.

mrmlj

pre 7 godina

"Doduše, po jednoj stvari je sličan Hitu Ledžeru - opsednutosti u pripremanju lika. Toliko se uneo u lik da je kolegama sa seta slao poklone koje bi Džoker nekome poslao. Tako je Margot Robi dobila živog pacova, Vil Smit metke, Kiler Krok je dobio Plejboj časopis, a ostatak ekipe između ostalog i iskorišćene kondome."

zbog slanja takvih "poklona" i pokusaja to da opravda "opsednutoscu u pripremanju lika" koji se pojavljuje u ukupno tri i po minuta filma, zasluzio je da ga cela ekipa filma prebije ko vola u kupusu. pa neka kazu posle da su mu to uradili da bi video kako je dzokeru kad ga betmen nalupa.

odgledao sam film i ne bih ga preporucio. nisam neki poznavalac stripova pa da zameram sto ovaj ili onaj lik nije kao u toj i toj epizodi ili da su zanemarili neke njihove price i sl. film jednostavno nije ni napet ni zabavan. sve sto pise u ovom clanku je tacno.

CATAPA

pre 7 godina

Trejleri su postali važniji od filma. Kao i sve drugo, robu prodaje ambalaža i brend, a ambalaža za ovaj film, naročito trejler sa Boemskom rapsodijom je zaista impresivna, luksuzna najava spektakla koji sledi "kad konzumirate".
Dakle, uspeli su da proizvedu nerealna očekivanja. Film i kao umetnosti i kao kič je vrsta prevare, ali ne ovakva vrsta prevare. Naslov se dakle odnosi na gledaoce, gledaoci su "suicide squad"? Pa, možda na taj način gledanja i film bude interesantniji?

Vragolan

pre 7 godina

Iskreno, meni se baš, baš dopao, definitivno najbolji od 3 post-Nolanova filma DC-a, i veliko poboljšanje u odnosu na bledi BatmanvSupernan.
Priča je zapravo bila dobra, nije bilo skroz crnih ili skroz belih karaktera, čak su i pozitivci sa jasno diskutabilnim moralnim kodom. Ali je ovo u stvari film o likovima, upoznavanju njih i šta koji predstvlja u DC Univerzumu, i kao takav je apsolutni pogodak. Gluma je na izuzetno visokom nivou, tu je DC uvek bio bolji od Marvela, kasting takođe pogodak.
Lično, smatram da je u top 5 filmova o super herojima ikada, ali je iz nekog razloga sada popularno mrzeti DC-eve filmove a veličati (uglavnom blede) Marvelove, pa se većina priklanja tom trendu.
Ja (a i celo društvo iz bioskopa) mislim svojom glavom i definitivno želim da vidim kako se ova priča razvija, ako su ovakvog kvaliteta platio bih kartu za još 5 nastavaka.
A što se predstojeće "Justice League" tiče, mislim da Snajder nije dobro rešenje i tu imam mala očekivanja.

hm

pre 7 godina

Smarate vise sa tim da je film los i da je Jaredov Joker los. Film je bas zabavan, Jared je odlican, iako je vrlo malo u filmu. Ko ne ume da gradi, ima jezik da rusi.

Saša

pre 7 godina

Ljudi film i jeste za decu od 10 do 14 godina, jer je i strip za taj uzrast. Da se razumemo, u USA važi jedno pravilo, strip je ocenjen kao da nije za taj uzrast, kako bi ga deca još više kupovala. Strip i film su taman na granici da roditelji deci u tom uzrastu "dopuste" da čitaju i gledaju, ako oni, npr. poprave ocene u školi.

Ne treba biti ložana, za takve stvari, cilj je ionako samo zabava. Ako vam nije jasno, pogledajte šta Vil Smit priča o tome kako on u tom filmu izgleda njegovom detetu.

Pozdrav!

da li je nekad ranije pisano o Marvelu

pre 7 godina

Ja ne pamtim da je i jedan Marvel izazvao ovoliko paznje. U Srbiji ionako samo najveci zaludjenici znaju za Marvelove junake, a sad su se svi odjednom nasli eksperti da ocenjuju stvari o kojima pojma nemaju. Realno, ne mozes uporedjivati Suicide Squad sa klasicima i pretvarati se da si strucnjak. Tako moze i moja baba da se pravi pametna a cak je i njoj jasno da mladje generacije imaju drugacija interesovanja.

huhu

pre 7 godina

Nisam ga gledao niti cu, ali cak je i trejler pomalo dosadan a oni se prave bas da zaintrigiraju. I desilo mi se mali milion puta da sam se odlucio za gledanje filma zbog trejlera i debelo zazalio. Sta je sledece iz Holivuda Deadpool protiv Hulka?

mala_maca

pre 7 godina

Po mom mišljenju, film je potupni promašaj! Jedino je glumačka ekipa super, ostalo, katastrofa! Toliko nelogičnosti, toliko "srećnih momenata"...kao da su ga pravili za decu od 10 godina! Bačene pare...

markonjero

pre 7 godina

Zar ne vidite obrazac kod novih filmova? Izbacuju se trejleri, najavljuje se sve svasta, dize se sto veca pompa da bi ljudi dosli u bioskop, a sam film posle bude glupost. Uvek ista prica

bonux

pre 7 godina

Gledao ga juce u 4DX bioskopu,film je sasvim dobar,zabavice vas sigurno,ko voli strip filmove topla preporuka da ga pogledate,ko zna ko i zasto stoji iza ovih "kritika"....
E sad ako neko ocekuje pricu i umetnicki utisak kao recimo "bekstvo iz sosenka" onda je to problem do te osobe,ovo je strip film sa puno efekata,pucanja,komicnih dijaloga i to je to...
Vredi gledati!

Vonler

pre 7 godina

Osoba koja je pisala ovaj clanak (bilo da je prepisan ili autorski) verovatno gleda filmove kao takve prateci trendove pljujuci po svemu i tragajuci za ultimativnim iskustvom koje je nasao u filmovima za koje je samo cuo da su kultni i za njega iskreno su bili dosadni iako to nije smeo da prizna ni sebi ni drugima.
Da se razumemo, film jos nisam ni pogledao, sto nije bitno za ovaj tekst koji se uglavnom bavi komparacijom uloga.
Svako ko je ijednom pogledao Brandona Lee-ja u "Vrani" slozice se da HL i nije bio TOLIKO sjajan kao Dzoker. Vecu famu je izazvala cinjenica da je nesrecnik neposredno po snimanju okoncao svoj zivot pa je i sama uloga dosla u centar paznje (ne sporim da nije bio sjajan ali nikako kao parametar drugima "kako treba").

nedim

pre 7 godina

zaista sam se nadao da ce dc da nastavi da snima kvalitetne filmove i prati nolanovu trilogiju, ali sto su izbacili prvi film posle tdk trilogije, citaj man of steel - bas sam se razocarao

Darko

pre 7 godina

U celom tekstu slažem se jedino sa činjenicom da su izbacili previše toga i napravili da likovi u njemu budu eto čisto tako, da popune prazno mesto.

Sve ostalo, od priče da je Viola Dejvis odlična (žena je totalno bleda u toj ulozi), do odličnog Betmena koji je jezivo loš i sav je "ukočen", kao i ovoga da je BvS dobar film, su toliko loše priče da do ove recenzije nikad nije ni trebalo da dođe.
Inače, Suicide Squad je sasvim solidan film, ako ne očekujete neki ne znam kakav spektakl, večernja zabava.

Android 17

pre 7 godina

Kriticari kazi da je los, okoreli DC fanovi takodje, ali da ima dobrih delova, obicna publika i ono koji su osrednje upoznati sa stripom kazu da je dobar, sta vise odlican.
Dosta toga je iseceno iz filma pa montaza i prica imaju rupe, narocito Joker, sto je i sam Leto potvrdio.
Ono oko cega se vecina slaze je da je Leto bio odlican i da je bio potreban u vecem delu filma.
Ja jos uvek cekam da ga pogledam, pa cu videti sam.

Nikola

pre 7 godina

Nije da ne volim tu vrstu filmova, ali zabrinjavajuce veliki broj superherojskih filmova je izasao u proteklih godinu dana, a jos veliki broj naslova tek treba da se prikaze. Iz tog razloga proizvode se filmovi na silu bez ikakvog kvaliteta i sadrzaja (dolazi do zasicenja i gubitka inspiracije), a cist takav primer je Suicide Squad. Slicna situacija je i u muzickoj i gaming industriji...

Ra

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.

VSotin

pre 7 godina

Gledao sam ga sinoć i uopšte nije loš koliko ga svi kritikuju, zabavan je pun akcije i pun komičnih scena, preporučujem svima da ga ogledaju, samo nemojte očekivati neki film koji će dobiti zlatnu palmu ili oskara.

Ra

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.

VSotin

pre 7 godina

Gledao sam ga sinoć i uopšte nije loš koliko ga svi kritikuju, zabavan je pun akcije i pun komičnih scena, preporučujem svima da ga ogledaju, samo nemojte očekivati neki film koji će dobiti zlatnu palmu ili oskara.

charlie

pre 7 godina

Moderne filmove prodaju trejleri ,koji me sve više podsećaju na premijerove istupe u javnosti.Mnogo obećanja,velika očekivanja i na kraju razočarenja.

Darko

pre 7 godina

U celom tekstu slažem se jedino sa činjenicom da su izbacili previše toga i napravili da likovi u njemu budu eto čisto tako, da popune prazno mesto.

Sve ostalo, od priče da je Viola Dejvis odlična (žena je totalno bleda u toj ulozi), do odličnog Betmena koji je jezivo loš i sav je "ukočen", kao i ovoga da je BvS dobar film, su toliko loše priče da do ove recenzije nikad nije ni trebalo da dođe.
Inače, Suicide Squad je sasvim solidan film, ako ne očekujete neki ne znam kakav spektakl, večernja zabava.

Nikola

pre 7 godina

Nije da ne volim tu vrstu filmova, ali zabrinjavajuce veliki broj superherojskih filmova je izasao u proteklih godinu dana, a jos veliki broj naslova tek treba da se prikaze. Iz tog razloga proizvode se filmovi na silu bez ikakvog kvaliteta i sadrzaja (dolazi do zasicenja i gubitka inspiracije), a cist takav primer je Suicide Squad. Slicna situacija je i u muzickoj i gaming industriji...

bonux

pre 7 godina

Gledao ga juce u 4DX bioskopu,film je sasvim dobar,zabavice vas sigurno,ko voli strip filmove topla preporuka da ga pogledate,ko zna ko i zasto stoji iza ovih "kritika"....
E sad ako neko ocekuje pricu i umetnicki utisak kao recimo "bekstvo iz sosenka" onda je to problem do te osobe,ovo je strip film sa puno efekata,pucanja,komicnih dijaloga i to je to...
Vredi gledati!

Vonler

pre 7 godina

Osoba koja je pisala ovaj clanak (bilo da je prepisan ili autorski) verovatno gleda filmove kao takve prateci trendove pljujuci po svemu i tragajuci za ultimativnim iskustvom koje je nasao u filmovima za koje je samo cuo da su kultni i za njega iskreno su bili dosadni iako to nije smeo da prizna ni sebi ni drugima.
Da se razumemo, film jos nisam ni pogledao, sto nije bitno za ovaj tekst koji se uglavnom bavi komparacijom uloga.
Svako ko je ijednom pogledao Brandona Lee-ja u "Vrani" slozice se da HL i nije bio TOLIKO sjajan kao Dzoker. Vecu famu je izazvala cinjenica da je nesrecnik neposredno po snimanju okoncao svoj zivot pa je i sama uloga dosla u centar paznje (ne sporim da nije bio sjajan ali nikako kao parametar drugima "kako treba").

markonjero

pre 7 godina

Zar ne vidite obrazac kod novih filmova? Izbacuju se trejleri, najavljuje se sve svasta, dize se sto veca pompa da bi ljudi dosli u bioskop, a sam film posle bude glupost. Uvek ista prica

Paja

pre 7 godina

Film je ODLICAN, a ove sto imaju prefinjen ukus kao autor clanka, mogu da posavetujem da odgledaju neki gruzijski dokumentarac ili opus iranskih filmova iz sedamdesetih.

neutralni felsh

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)


zato gledamo serije :)

da li je nekad ranije pisano o Marvelu

pre 7 godina

Ja ne pamtim da je i jedan Marvel izazvao ovoliko paznje. U Srbiji ionako samo najveci zaludjenici znaju za Marvelove junake, a sad su se svi odjednom nasli eksperti da ocenjuju stvari o kojima pojma nemaju. Realno, ne mozes uporedjivati Suicide Squad sa klasicima i pretvarati se da si strucnjak. Tako moze i moja baba da se pravi pametna a cak je i njoj jasno da mladje generacije imaju drugacija interesovanja.

Android 17

pre 7 godina

Kriticari kazi da je los, okoreli DC fanovi takodje, ali da ima dobrih delova, obicna publika i ono koji su osrednje upoznati sa stripom kazu da je dobar, sta vise odlican.
Dosta toga je iseceno iz filma pa montaza i prica imaju rupe, narocito Joker, sto je i sam Leto potvrdio.
Ono oko cega se vecina slaze je da je Leto bio odlican i da je bio potreban u vecem delu filma.
Ja jos uvek cekam da ga pogledam, pa cu videti sam.

Helena

pre 7 godina

Problem je sto je studio ponovo pokusao da udovolji svima, a to je nemoguce. Ili ces da juris profit i snimiti PG13 film, ili ces slusati fanove i snimiti R film koji je veran materijalu, a ne ublazen i razvodnjen. Zato je Deadpool uspeo, a i on je cekao vise od deset godina. Da Rajan Rejnolds nije izbacio test materijal na net i da obozavaoci Deadpoola nisu zasuli Foks hiljadama mejlova trazeci da snime film, opet nista ne bi bilo od toga.

nedim

pre 7 godina

zaista sam se nadao da ce dc da nastavi da snima kvalitetne filmove i prati nolanovu trilogiju, ali sto su izbacili prvi film posle tdk trilogije, citaj man of steel - bas sam se razocarao

kole

pre 7 godina

da je marvel sad bi bila gadna glorifikacija,ali posto je dc onda je problem slab villain,prica...solidan film,zabavan,dobra muzika,moderno upakovan...

cojle

pre 7 godina

Naravno da je dršina...kao i 99% filmova od kad su u svaki žanr uključili CGI , od akcije do drame. Nema više filma bez 10min totalno banalne i besmislene i za priču nebitne, scene borbe il jurnjave kolima. Sve se pretvorilo u efekte i što bolje trejlere. A onda npr izvučeš "let iznad kukavičijeg gnezda" "Šo Šenk" i vidiš šta radi dobar scenarista il npr "predatora" "terminatra" "the thing" "aliena" i vidiš šta radi dobar režiser koji ima vrhunski tim specijalista za efekte. Samo najbolji su imali budzet za takve efekte.

A sad kada su kompijuteri srozali cenu efekata, niko živ više ni ne skida film sa tornta jer je i to smaranje. Pogleda ga na nekom sajtu, zaključi da je bio u pravu sa predrasudama i ćao zdravo.

Najbolji primer je pobesneli maks 2 i ovo novo go*no. Isti čovek radio. Kad nije imao budzet već se krpio, napravio remek delo, čim su majmunu dali mašinku, dobili smo nastavak sa Tinom Tarner...a pogotovo ovaj isprdak sa Hardijem.

Iz tog razloga, ja pičim samo Betmen igrice. Podesim na najlakše i par dana uživam. Priča i atmosfera nešto neverovatno pogotovo Mark Hamil kao Dzoker...pa sve DC kršine u zadnjih par godina a pogotovo marvelove bljuvotine, zajedno ne mogu da stanu na crtu bilo kojoj Betmen igrici.

ps imam 40 godina. Odrastao sam na stripovima koje sada uništavaju filmovima išao sam na premijeru mad maxa 1 i ogorčen sam današnjim filmovima a pogotovo muzikom, kada se porede sa onima iz 80ih.

gandra

pre 7 godina

Jared Leto mi se vise dopao neko Heath Ledger kao Joker. Ludilo je isijavalo iz njega i izazivao je u meni naizmenicno jezu i smeh. Tip Jokera koga on igra je, po mom misljenju, bas onakav kakav treba da bi bio zanimljiv. Nadam se da ce u narednim filmovima biti zastupljeniji.

mala_maca

pre 7 godina

Po mom mišljenju, film je potupni promašaj! Jedino je glumačka ekipa super, ostalo, katastrofa! Toliko nelogičnosti, toliko "srećnih momenata"...kao da su ga pravili za decu od 10 godina! Bačene pare...

CATAPA

pre 7 godina

Trejleri su postali važniji od filma. Kao i sve drugo, robu prodaje ambalaža i brend, a ambalaža za ovaj film, naročito trejler sa Boemskom rapsodijom je zaista impresivna, luksuzna najava spektakla koji sledi "kad konzumirate".
Dakle, uspeli su da proizvedu nerealna očekivanja. Film i kao umetnosti i kao kič je vrsta prevare, ali ne ovakva vrsta prevare. Naslov se dakle odnosi na gledaoce, gledaoci su "suicide squad"? Pa, možda na taj način gledanja i film bude interesantniji?

mrmlj

pre 7 godina

"Doduše, po jednoj stvari je sličan Hitu Ledžeru - opsednutosti u pripremanju lika. Toliko se uneo u lik da je kolegama sa seta slao poklone koje bi Džoker nekome poslao. Tako je Margot Robi dobila živog pacova, Vil Smit metke, Kiler Krok je dobio Plejboj časopis, a ostatak ekipe između ostalog i iskorišćene kondome."

zbog slanja takvih "poklona" i pokusaja to da opravda "opsednutoscu u pripremanju lika" koji se pojavljuje u ukupno tri i po minuta filma, zasluzio je da ga cela ekipa filma prebije ko vola u kupusu. pa neka kazu posle da su mu to uradili da bi video kako je dzokeru kad ga betmen nalupa.

odgledao sam film i ne bih ga preporucio. nisam neki poznavalac stripova pa da zameram sto ovaj ili onaj lik nije kao u toj i toj epizodi ili da su zanemarili neke njihove price i sl. film jednostavno nije ni napet ni zabavan. sve sto pise u ovom clanku je tacno.

Bob_Rock

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)


zato gledamo serije :)
(neutralni felsh, 9. avgust 2016 13:00)

zato imamo pajrtbej i gledamo klasike :)

TTD

pre 7 godina

Odavno sam prestao da citam "kritike" na rotten tomato jer su besmislene i totalno nerealne.
Veoma cesto napljuju filmove koji su odlicni a nahvale djubre od filma.
Nisam proverio ali sam cuo da je na sajtu gde je Suicide squad dobio 27% film "Sharknado" dobio 90%. Toliko o kredibilitetu.

Sto se filma tice, ja mislim da je pravo osvezenje i po mom misljenju zajedno sa Deadpool jedini koliko toliko dobar superhero film. Story line je besmislen (kao generalno u svim ovakvim filmovima) ali su karakteri odlicni narocito Harley Queen i Deadshot... Uzivao sam gledajuci ih. Specijalni efekti su isto dobri.
Film je generalno DOBAR!

hm

pre 7 godina

Smarate vise sa tim da je film los i da je Jaredov Joker los. Film je bas zabavan, Jared je odlican, iako je vrlo malo u filmu. Ko ne ume da gradi, ima jezik da rusi.

palop

pre 7 godina

@(Nikola, 09. avgust 2016 10:52)

DC (cije likove vise volim) pravi filmove na frku da bi sustigao Marvel koji vec godinama ima sve isplanirano. Vec sam napisao na drugoj vesti da je reziser ovog filma imao 6 nedelja da napise scenario jer su vec imali najavljen datum za film i snimanje je moralo da pocne i onda studio uzme i panicno mu isece film kako oni zele. Ne moze na taj nacin da se snimi dobar film, a da ne pricamo o celom njihovom univerzumu...

Marvel je prvo napravio solo filmove za vecinu likova i onda ih spojio u Avendzerse, dok DC totalno nakaradno pokusava da napravi uvod za Justice League. Ne znam kako razmisljaju te glavesine u kancelarijama studija, ali ne bi trebalo da pokusavaju da kopiraju Marvel, imaju drugacije likove i potencijal za malo ozbiljnije filmove, a oni su tacno na pola sad, zele da budu i mracni i smesni jer misle da to donosi pare...

Top

pre 7 godina

Iakp je trailer bio vise nego odvratan i besmislen...dao sam sansu filmu.

...

...

...

...


Ovo nije ni parodija, pa da kazes...da parodija dopusta ovo.... Kakav uzas od filma. Kakvo skrnavljenje...

Ovo je film za teen age... srednja skola koja prati parove i farmu .... takvi uzivace.

Koliko je jadan film Ne verujem da je DC Comics dao pravo da se snimi film sa ovakvim Jokerom i ostalim karakterima.

Smejurija.

Steve G

pre 7 godina

Nerealno slabe ocene za Batman v Superman i Suicide Squad na trulom paradajzu! Marvelovi filmovi listom imaju dobre ocene, a osim Guardians of Galaxy i Deadpool, krsevi od filmova. Marvel se malo uplasio konkurencije, cini mi se. A, i ovaj DC kasno krenuo...

Hez

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)

Jesi gledao spanske, ruske, francuske, iranske, korejske filmove? Ko ti je kriv sto samo gledas holivudske filmove...

Gordon Frimen je iz Pozarevac

pre 7 godina

Nisam gledao film, ali jedva cekam da ga gledam.Sto se tice Leta glupo je uporedjivati uloge njega i Ledzera u dva totalno zanrovski suprotna filma.Dedpul zaboraviti sto pre zato sto Marvelu ne lezi taj "sirovinski" humor.Od ovog filma ocekujem da se opustim jedno dva sata i nista vise (sarena plavusa je super).Sto se tice kritika samo se oslanjam na imdb.

Mario Bava

pre 7 godina

@ Paja
Jedan frejm iz tog Gruzijskog dokumentarca ima vise umjetnickih kvaliteta nego kompletna Holivudska politicka kupusara u poslednjih 30 godina.Film je djecace,ako nisi znao,i dalje umjetnost..a ne dvosatna reklama o americkoj posebnosti i superiornosti u odnosu na sve i svakoga a narocito u odnosu na ruse.

FakeHero

pre 7 godina

Kad filmski studio potrosi $175 mil. da snimi film, a pre premijere i distribucije $175 mil. za snimanje naknadinih i promenjenih sceni i marketinsku kampanju onda znas sta da ocekujes.

Aleksandar

pre 7 godina

Film je težak prosak. Prehajpovan do bola. Joker se pojavljuje na jedno desetak minuta, ali mislim da je Leto odradio sasvim ok posao. Bilo bi to bolje da nisu izbacili dosta njegovih scena i još neke scene sa Harli. Greška je što je film PG-13 a ne R rated. Ovako nisu prikazali ni deo ludila u vezi Džokera i Harli. Ni delić scena iz stripa i ono što ih zapravo čini tako interesantnim likovima. Imali su odličan materijal za film, ali ćorak. Biće možda bolja uncut verzija.

ocevidac

pre 7 godina

Dzared Leto je trecerazredni glumac, ukoliko pokusamo da ga uporedimo sa Ledzerom.
Preterana sminka, usiljena gluma, foliranje u intervjuima, jednostavno svi recepti i pokusaji da se zabasuri nedostatak talenta koji je ocigledan.
Dzared Leto je samo jedan uvrnuti lik koji je imao dovoljno srece da se probije iz miliona prosecnih glumaca.
Kad god sam slusao najavu za S.S. slusao bih o Letovim poklonima i tome sta je radio da dodje do lika koji je mlak.
Sa druge strane, Ledzer je toliko uprostio Dzokera da je jezivo svako secanje na njegove scene koje su antologijske.

Vragolan

pre 7 godina

Iskreno, meni se baš, baš dopao, definitivno najbolji od 3 post-Nolanova filma DC-a, i veliko poboljšanje u odnosu na bledi BatmanvSupernan.
Priča je zapravo bila dobra, nije bilo skroz crnih ili skroz belih karaktera, čak su i pozitivci sa jasno diskutabilnim moralnim kodom. Ali je ovo u stvari film o likovima, upoznavanju njih i šta koji predstvlja u DC Univerzumu, i kao takav je apsolutni pogodak. Gluma je na izuzetno visokom nivou, tu je DC uvek bio bolji od Marvela, kasting takođe pogodak.
Lično, smatram da je u top 5 filmova o super herojima ikada, ali je iz nekog razloga sada popularno mrzeti DC-eve filmove a veličati (uglavnom blede) Marvelove, pa se većina priklanja tom trendu.
Ja (a i celo društvo iz bioskopa) mislim svojom glavom i definitivno želim da vidim kako se ova priča razvija, ako su ovakvog kvaliteta platio bih kartu za još 5 nastavaka.
A što se predstojeće "Justice League" tiče, mislim da Snajder nije dobro rešenje i tu imam mala očekivanja.

huhu

pre 7 godina

Nisam ga gledao niti cu, ali cak je i trejler pomalo dosadan a oni se prave bas da zaintrigiraju. I desilo mi se mali milion puta da sam se odlucio za gledanje filma zbog trejlera i debelo zazalio. Sta je sledece iz Holivuda Deadpool protiv Hulka?

Remus

pre 7 godina

"Treba biti popustljiv prema njemu, Džered Leto je dobar glumac, videćemo šta će biti kada Džoker bude imao neku veću ulogu od ove. Najvažnije, ne treba ga porediti sa Hit Ledžerom."

Ovo je napisao filmski kriticar za najslabiju filmsku ulogu ikada? Pa Leto uopste i nije glumac a njegova kolicina energije u filmu je iritantno niska. Ovo je prvi film kome sam na IMDB-u dao cistu jedinicu a grupa koja ga je najbolje ocenila su tinejdzerke ispod 18 godina sto samo po sebi dovoljno govori o filmu.

inter

pre 7 godina

nisam gledao film, ali mogu da kazem da je deo teksta koji se odnosi na batman vs supermant totalni bs... to je ubedljivo najgori film koji sam ja gledao u zivotu, i zasluzuje ocenu 1/10...

Saša

pre 7 godina

Ljudi film i jeste za decu od 10 do 14 godina, jer je i strip za taj uzrast. Da se razumemo, u USA važi jedno pravilo, strip je ocenjen kao da nije za taj uzrast, kako bi ga deca još više kupovala. Strip i film su taman na granici da roditelji deci u tom uzrastu "dopuste" da čitaju i gledaju, ako oni, npr. poprave ocene u školi.

Ne treba biti ložana, za takve stvari, cilj je ionako samo zabava. Ako vam nije jasno, pogledajte šta Vil Smit priča o tome kako on u tom filmu izgleda njegovom detetu.

Pozdrav!

Milos

pre 7 godina

Film je los, dijalozi su naivni i glupi, ne znam da li su procitali scenario pre snimanja, jer deluju da nisu. Jedino je dobra riba u filmu i to je to. Gluma ocajna, a toliko dobrih glumaca. Po meni, retko gluo film. Nemojte ga gledati u biokopu!

Citizen Kane

pre 7 godina

Inače su filmovi sa superherojima, osim Betmena, srednja žalost, i ne mogu biti dobar film. Ove osobe koje kritikuju prefinjen ukus u komentarima, i brane ovo dno od filma, mogu samo da okrenu svoju stolicu put kompjutera, i nastave da igraju igrice po cijeli dan, i gledaju anime filmove i serije, smiješni su u najmanju ruku.

Paja

pre 7 godina

@ Mario Bava i De Facto
"Djecaci", nisu nam iste kompetencije, pa nemojte sebi previse laskati pokusavajuci da mi replicirate na komentar, koji ocigledno niste razumeli. Kako onda ocekujete da ne ispadnete smesni.
Bio sam vrlo konkretan u svojoj opasci, jer ne mozes porediiti babe i zabe.
Da li bi mogli da kazemo da je Bahova muzika umetnost, a da muzika Pitera Gebrijela to nije? Samo zato sto ne prati Bahov kompozicioni postupak fuge i vodjenja glasova u cetvoroglasnoj invenciji?
Savetujem vam da ni ovde ne padnete u iskusenje rasprave, jer na ni u muzici kompetencije nisu iste. Uzivajte, gledajte sta vam volja, a dopustite i drugima da kazu svoje misljenje. Mozda nekada nesto i naucite ;)

Necke 27

pre 7 godina

Jared Leto mi se vise dopao neko Heath Ledger kao Joker. Ludilo je isijavalo iz njega i izazivao je u meni naizmenicno jezu i smeh. Tip Jokera koga on igra je, po mom misljenju, bas onakav kakav treba da bi bio zanimljiv. Nadam se da ce u narednim filmovima biti zastupljeniji.
(gandra, 09. avgust 2016 13:25)

A ima i posveta od njega prvom Džokeru Cezaru Romeru ?

sladjana

pre 7 godina

priča u filmu je nelogična, zaplet počinje, ustvari, sa bratom veštice, brat je smešan, veštica ne može nikoga da uplaši, i uopšte, zabavila sam se i ismejala gomili viđenih gluposti. vil smit standardno dobar kao i džokerova devojka. sve u svemu, nelogično, smešno, predvidljivo, nategnuto, poprilično bezveze.

Fanatik

pre 7 godina

Vratih se upravo iz bioskopa i imam zeju da podelim utiske ovde: prvo pozitivne stvari, kojih je manje. Sve pohvale za Margot Robbie, glumi savrseno, lik ludace je izvukla maksimalno. Takodje, Jared Leto je neverovatan, prava je steta za film sto ga ima toliko malo i na marginama, sa tim isecenim scenama o kojima se prica film bi bio mnogo ubedljiviji. To su otprilike pozitivne strane ovog filma, uz solidnu glumu Will Smitha i ostatka ekipe. E sad, glavni problem filma je rupa u prici, koja je vrlo siroka i bas ispada zbrka, film koji je komotno mogao da traje 2,5-3 sata je uguran u dva sata, i nista nije razradjeno vec samo nabacano. Osim toga, previse efekata za moj ukus, imam osecaj kao da gledam crtani ja sam ipak za ozbiljniju varijantu (the dark knight). Kraj filma, kulminacija, je tako providan i bedan da lici na C holivudsku produkciju. Steta, ovaj film je mogao da bude savremeni masterpiece da je akcenat bio na odnosu Jokera i Harley, kao i da je prica bila dublja. Tako blizu a tako daleko, od mene ocena 7.

sasa

pre 7 godina

film je odlican, uzivao sam gledajuci ga, preporucujem ga svima za opustenih 100 minuta. od mene ocena 8 od 10. a za ono gubljenje vremena sa dedpulom ocena 3/10. patio sam gledajuci deadpool ranije, a najvise mi se ne svidja zbog "lokalnih" fazona(npr.kao kad bi u nasem filmu rekao glumac-pokosio sam ih sve ko zivojinovic bata ahahaha. mi bi se nasmejali, a ceo svet bi bio zacudjen. takvih "fora" ima mnogo,desetak u dedpulu, previse. imam 44 godine i to je MOJE misljenje.

Vozač Samotnjak

pre 7 godina

Čemu služe kritičari...u ostalom ništa i ne rade...

Meni je "Breaking Bad" naj bolja strana serija ikad napravljena(koju sam odgledao i ima KRAJ). Od domaćih "Vratiće se rode" unazad 20ak godina koja je snimljena...Filmovi mi služe da ih odgledam,uživam tih sat-dva,i da posle godinu dve ponovo odgledam ako se setim da vredi.Ovaj S.S. ću odgledati večeras,pa baš da vidim ko je u pravu.

Injustice

pre 7 godina

Bio večereras i oduševio se. Ok, obožavam da čitam stripove pa sam subjektivan, ali čak iako nemate nikakvo predznanje o likovima, ne znam kako ne može nekom da se svidi Harli Kvin, ili Dedšot, pošto su Margot Robi i Vil Smit bili odlični. Tako da, ko nije gledao neka bude otvorenog uma, ne slušajte kritike jer su loše kritike plaćene od strane konkurenata WB (čitaj: Dizni). A ovi što se žale na činjenicu da se snimaju filmovi bazirani na stripovima, shvatite da ljudi ovo vole, većina ne voli da gleda češke, moldavske, iranske i ne znam kakve drame. Za to imate kinoteku, pa tamo uživajte u umetnosti, a nas koji volimo i čitamo stripove ostavite na miru. Uostalom ako vas ne zanima, nemojte ulaziti na ove vesti, iz naslova se jasno vidi o čemu je tekst (ili ste možda samo licemeri, koji gledaju ove filmove, a posle pokušavate na silu da budete uzvišeni...)

Duka

pre 7 godina

Nisam gledao film, ali gledacu ga. Volim skoro sve zanrove i misljenja sam da se svaki zanr gleda iz drugacije perspektive. Ne mozes od ovog filma da ocekujes isto sto i od "Prohujalo sa vihorom" predpostavljam... Film je deo neke vece price i u gomili filmova iz iste price mora biti kukolja. Isto je kao kad se gleda serija gde mora biti lisijih i boljih epizoda. Zivi bili, ja ga sutra gledam, a vi kako hocete :)

Komifo

pre 7 godina

"Djecaci", nisu nam iste kompetencije, pa nemojte sebi previse laskati pokusavajuci da mi replicirate na komentar, koji ocigledno niste razumeli. Kako onda ocekujete da ne ispadnete smesni.

(Paja, 9. avgust 2016 21:12)

Film je krš, ali teški krš, a tvoj patetični komentar o kompetenciji nije ni za hvalisanje u lošoj kafani pred fajront.

Peaceful Warrior

pre 7 godina

Film je zabavan, da odmoris mozak. Najbolji tj najzabavniji deo filma je Margot Robbie sa njenim izjavama. "I want an espresso machine" je ubitacna recenica na kraju. Ako se dalje udubis u film, realno je bez veze i prica je jako slaba, ali opet, ovaj film i nije pravljen da bude u rangu Nolanovog Betmena tako da ni ocekivanja ne treba da budu prevelika :)

ss

pre 7 godina

Film je odlican,ko nije pogledao treba jer film zaista jeste dobar,ali mogao je biti i dosta bolji.Po mom misljenju trebali su da mozda malo jos naprave smesnije dijaloge kao sto izgleda u trejleru,i da trebali su da malo vise pokazu dzokera.na primer ako se u filmu on pokazivao na 15min trebalo je 30min.Za onih 15min koliko smo ga nazalost samo toliko mogli videti videlo se da ima malo talenta i da je dobar glumac ali uopste ne kao sto je bio hit ledzer (po mom misljenju).Mada ledzer je imao dosta duzu,bolju i bitniju ulogu u filmu.Zakljucak je da je film dobar,preporucujem ga gledati,ali bi bilo bolje da je izasao krajem septembra,pocetkom oktobra i da je kvalitetnije uradjen,umesto pocetkom avgusta.

zex1

pre 7 godina

ne znam zasto svi mere jednog drugog treceg dzokera... Nikolson je bio fenomenalan za svoju rolu, Hit takodje, Leto je prikazao sasvim drugacijeg lika , ne po svojoj slobodnoj volji, vec po nacrtanom novom modernom vec ispricanom liku... nije bas imao mesta da se razigra i unese nesto svoje da odskace od ocekivanog... velik broj ovde se pali na turske i spanske serije ili neke dubokoumne i dokumentarne filmove pa kad pogleda ovako nesto ono razocarenje... Niko vas ne primorava da gledate nesto sto ne razumete , niti zanr koji ne volite... Meni se generalno ne svidja sto svi furaju preko stripova i crtaca vec ispricanu pricu i odigran lik, te nemas bas necemu novom da se nadas... ali rado gledam...

Filmofil

pre 7 godina

Dugo nisam gledala ovakve filmove i zanimalo me kakav je, narocito posle procitanih komentara. Mislim da je daleko od remek dela, ali nije toliko ni los. Prica skripi, ima ih vise, nedovrseni karakteri. Sjajna Margot Robi (ako bude dobijala dobre uloge naparavice odlicnu karijeru), odlicna Viola Dejvis. Iz vremena kada sam gledala vise takvih filmova primecujem dosta "citata". Nikita, Lika Besona (Lik koji igra Viola lici pomalo na onog koga igra Ceki Kario). Hejli je mix Nikite od An Parijo i lika koji igra Deril Hana u Blejd runeru. Dzoker Dzareda Leta pomalo podseca na Gavrana (Viljem Defo) iz Vatrenih ulica. Vil Smit je Ok. Ima nekih motiva iz Dana nezavisnosti i Indijane Dzonsa. Muzika odlicno uklopljena. Sve u svemu, nije remek delo, ali je zabavan za popodne i kokice.

Paja

pre 7 godina

Film je ODLICAN, a ove sto imaju prefinjen ukus kao autor clanka, mogu da posavetujem da odgledaju neki gruzijski dokumentarac ili opus iranskih filmova iz sedamdesetih.

Vonler

pre 7 godina

Osoba koja je pisala ovaj clanak (bilo da je prepisan ili autorski) verovatno gleda filmove kao takve prateci trendove pljujuci po svemu i tragajuci za ultimativnim iskustvom koje je nasao u filmovima za koje je samo cuo da su kultni i za njega iskreno su bili dosadni iako to nije smeo da prizna ni sebi ni drugima.
Da se razumemo, film jos nisam ni pogledao, sto nije bitno za ovaj tekst koji se uglavnom bavi komparacijom uloga.
Svako ko je ijednom pogledao Brandona Lee-ja u "Vrani" slozice se da HL i nije bio TOLIKO sjajan kao Dzoker. Vecu famu je izazvala cinjenica da je nesrecnik neposredno po snimanju okoncao svoj zivot pa je i sama uloga dosla u centar paznje (ne sporim da nije bio sjajan ali nikako kao parametar drugima "kako treba").

VSotin

pre 7 godina

Gledao sam ga sinoć i uopšte nije loš koliko ga svi kritikuju, zabavan je pun akcije i pun komičnih scena, preporučujem svima da ga ogledaju, samo nemojte očekivati neki film koji će dobiti zlatnu palmu ili oskara.

Ra

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.

bonux

pre 7 godina

Gledao ga juce u 4DX bioskopu,film je sasvim dobar,zabavice vas sigurno,ko voli strip filmove topla preporuka da ga pogledate,ko zna ko i zasto stoji iza ovih "kritika"....
E sad ako neko ocekuje pricu i umetnicki utisak kao recimo "bekstvo iz sosenka" onda je to problem do te osobe,ovo je strip film sa puno efekata,pucanja,komicnih dijaloga i to je to...
Vredi gledati!

Remus

pre 7 godina

"Treba biti popustljiv prema njemu, Džered Leto je dobar glumac, videćemo šta će biti kada Džoker bude imao neku veću ulogu od ove. Najvažnije, ne treba ga porediti sa Hit Ledžerom."

Ovo je napisao filmski kriticar za najslabiju filmsku ulogu ikada? Pa Leto uopste i nije glumac a njegova kolicina energije u filmu je iritantno niska. Ovo je prvi film kome sam na IMDB-u dao cistu jedinicu a grupa koja ga je najbolje ocenila su tinejdzerke ispod 18 godina sto samo po sebi dovoljno govori o filmu.

gandra

pre 7 godina

Jared Leto mi se vise dopao neko Heath Ledger kao Joker. Ludilo je isijavalo iz njega i izazivao je u meni naizmenicno jezu i smeh. Tip Jokera koga on igra je, po mom misljenju, bas onakav kakav treba da bi bio zanimljiv. Nadam se da ce u narednim filmovima biti zastupljeniji.

Steve G

pre 7 godina

Nerealno slabe ocene za Batman v Superman i Suicide Squad na trulom paradajzu! Marvelovi filmovi listom imaju dobre ocene, a osim Guardians of Galaxy i Deadpool, krsevi od filmova. Marvel se malo uplasio konkurencije, cini mi se. A, i ovaj DC kasno krenuo...

ocevidac

pre 7 godina

Dzared Leto je trecerazredni glumac, ukoliko pokusamo da ga uporedimo sa Ledzerom.
Preterana sminka, usiljena gluma, foliranje u intervjuima, jednostavno svi recepti i pokusaji da se zabasuri nedostatak talenta koji je ocigledan.
Dzared Leto je samo jedan uvrnuti lik koji je imao dovoljno srece da se probije iz miliona prosecnih glumaca.
Kad god sam slusao najavu za S.S. slusao bih o Letovim poklonima i tome sta je radio da dodje do lika koji je mlak.
Sa druge strane, Ledzer je toliko uprostio Dzokera da je jezivo svako secanje na njegove scene koje su antologijske.

Gordon Frimen je iz Pozarevac

pre 7 godina

Nisam gledao film, ali jedva cekam da ga gledam.Sto se tice Leta glupo je uporedjivati uloge njega i Ledzera u dva totalno zanrovski suprotna filma.Dedpul zaboraviti sto pre zato sto Marvelu ne lezi taj "sirovinski" humor.Od ovog filma ocekujem da se opustim jedno dva sata i nista vise (sarena plavusa je super).Sto se tice kritika samo se oslanjam na imdb.

Darko

pre 7 godina

U celom tekstu slažem se jedino sa činjenicom da su izbacili previše toga i napravili da likovi u njemu budu eto čisto tako, da popune prazno mesto.

Sve ostalo, od priče da je Viola Dejvis odlična (žena je totalno bleda u toj ulozi), do odličnog Betmena koji je jezivo loš i sav je "ukočen", kao i ovoga da je BvS dobar film, su toliko loše priče da do ove recenzije nikad nije ni trebalo da dođe.
Inače, Suicide Squad je sasvim solidan film, ako ne očekujete neki ne znam kakav spektakl, večernja zabava.

nedim

pre 7 godina

zaista sam se nadao da ce dc da nastavi da snima kvalitetne filmove i prati nolanovu trilogiju, ali sto su izbacili prvi film posle tdk trilogije, citaj man of steel - bas sam se razocarao

da li je nekad ranije pisano o Marvelu

pre 7 godina

Ja ne pamtim da je i jedan Marvel izazvao ovoliko paznje. U Srbiji ionako samo najveci zaludjenici znaju za Marvelove junake, a sad su se svi odjednom nasli eksperti da ocenjuju stvari o kojima pojma nemaju. Realno, ne mozes uporedjivati Suicide Squad sa klasicima i pretvarati se da si strucnjak. Tako moze i moja baba da se pravi pametna a cak je i njoj jasno da mladje generacije imaju drugacija interesovanja.

inter

pre 7 godina

nisam gledao film, ali mogu da kazem da je deo teksta koji se odnosi na batman vs supermant totalni bs... to je ubedljivo najgori film koji sam ja gledao u zivotu, i zasluzuje ocenu 1/10...

mala_maca

pre 7 godina

Po mom mišljenju, film je potupni promašaj! Jedino je glumačka ekipa super, ostalo, katastrofa! Toliko nelogičnosti, toliko "srećnih momenata"...kao da su ga pravili za decu od 10 godina! Bačene pare...

Vragolan

pre 7 godina

Iskreno, meni se baš, baš dopao, definitivno najbolji od 3 post-Nolanova filma DC-a, i veliko poboljšanje u odnosu na bledi BatmanvSupernan.
Priča je zapravo bila dobra, nije bilo skroz crnih ili skroz belih karaktera, čak su i pozitivci sa jasno diskutabilnim moralnim kodom. Ali je ovo u stvari film o likovima, upoznavanju njih i šta koji predstvlja u DC Univerzumu, i kao takav je apsolutni pogodak. Gluma je na izuzetno visokom nivou, tu je DC uvek bio bolji od Marvela, kasting takođe pogodak.
Lično, smatram da je u top 5 filmova o super herojima ikada, ali je iz nekog razloga sada popularno mrzeti DC-eve filmove a veličati (uglavnom blede) Marvelove, pa se većina priklanja tom trendu.
Ja (a i celo društvo iz bioskopa) mislim svojom glavom i definitivno želim da vidim kako se ova priča razvija, ako su ovakvog kvaliteta platio bih kartu za još 5 nastavaka.
A što se predstojeće "Justice League" tiče, mislim da Snajder nije dobro rešenje i tu imam mala očekivanja.

Top

pre 7 godina

Iakp je trailer bio vise nego odvratan i besmislen...dao sam sansu filmu.

...

...

...

...


Ovo nije ni parodija, pa da kazes...da parodija dopusta ovo.... Kakav uzas od filma. Kakvo skrnavljenje...

Ovo je film za teen age... srednja skola koja prati parove i farmu .... takvi uzivace.

Koliko je jadan film Ne verujem da je DC Comics dao pravo da se snimi film sa ovakvim Jokerom i ostalim karakterima.

Smejurija.

mrmlj

pre 7 godina

"Doduše, po jednoj stvari je sličan Hitu Ledžeru - opsednutosti u pripremanju lika. Toliko se uneo u lik da je kolegama sa seta slao poklone koje bi Džoker nekome poslao. Tako je Margot Robi dobila živog pacova, Vil Smit metke, Kiler Krok je dobio Plejboj časopis, a ostatak ekipe između ostalog i iskorišćene kondome."

zbog slanja takvih "poklona" i pokusaja to da opravda "opsednutoscu u pripremanju lika" koji se pojavljuje u ukupno tri i po minuta filma, zasluzio je da ga cela ekipa filma prebije ko vola u kupusu. pa neka kazu posle da su mu to uradili da bi video kako je dzokeru kad ga betmen nalupa.

odgledao sam film i ne bih ga preporucio. nisam neki poznavalac stripova pa da zameram sto ovaj ili onaj lik nije kao u toj i toj epizodi ili da su zanemarili neke njihove price i sl. film jednostavno nije ni napet ni zabavan. sve sto pise u ovom clanku je tacno.

TTD

pre 7 godina

Odavno sam prestao da citam "kritike" na rotten tomato jer su besmislene i totalno nerealne.
Veoma cesto napljuju filmove koji su odlicni a nahvale djubre od filma.
Nisam proverio ali sam cuo da je na sajtu gde je Suicide squad dobio 27% film "Sharknado" dobio 90%. Toliko o kredibilitetu.

Sto se filma tice, ja mislim da je pravo osvezenje i po mom misljenju zajedno sa Deadpool jedini koliko toliko dobar superhero film. Story line je besmislen (kao generalno u svim ovakvim filmovima) ali su karakteri odlicni narocito Harley Queen i Deadshot... Uzivao sam gledajuci ih. Specijalni efekti su isto dobri.
Film je generalno DOBAR!

kole

pre 7 godina

da je marvel sad bi bila gadna glorifikacija,ali posto je dc onda je problem slab villain,prica...solidan film,zabavan,dobra muzika,moderno upakovan...

huhu

pre 7 godina

Nisam ga gledao niti cu, ali cak je i trejler pomalo dosadan a oni se prave bas da zaintrigiraju. I desilo mi se mali milion puta da sam se odlucio za gledanje filma zbog trejlera i debelo zazalio. Sta je sledece iz Holivuda Deadpool protiv Hulka?

Saša

pre 7 godina

Ljudi film i jeste za decu od 10 do 14 godina, jer je i strip za taj uzrast. Da se razumemo, u USA važi jedno pravilo, strip je ocenjen kao da nije za taj uzrast, kako bi ga deca još više kupovala. Strip i film su taman na granici da roditelji deci u tom uzrastu "dopuste" da čitaju i gledaju, ako oni, npr. poprave ocene u školi.

Ne treba biti ložana, za takve stvari, cilj je ionako samo zabava. Ako vam nije jasno, pogledajte šta Vil Smit priča o tome kako on u tom filmu izgleda njegovom detetu.

Pozdrav!

Citizen Kane

pre 7 godina

Inače su filmovi sa superherojima, osim Betmena, srednja žalost, i ne mogu biti dobar film. Ove osobe koje kritikuju prefinjen ukus u komentarima, i brane ovo dno od filma, mogu samo da okrenu svoju stolicu put kompjutera, i nastave da igraju igrice po cijeli dan, i gledaju anime filmove i serije, smiješni su u najmanju ruku.

hm

pre 7 godina

Smarate vise sa tim da je film los i da je Jaredov Joker los. Film je bas zabavan, Jared je odlican, iako je vrlo malo u filmu. Ko ne ume da gradi, ima jezik da rusi.

Mario Bava

pre 7 godina

@ Paja
Jedan frejm iz tog Gruzijskog dokumentarca ima vise umjetnickih kvaliteta nego kompletna Holivudska politicka kupusara u poslednjih 30 godina.Film je djecace,ako nisi znao,i dalje umjetnost..a ne dvosatna reklama o americkoj posebnosti i superiornosti u odnosu na sve i svakoga a narocito u odnosu na ruse.

markonjero

pre 7 godina

Zar ne vidite obrazac kod novih filmova? Izbacuju se trejleri, najavljuje se sve svasta, dize se sto veca pompa da bi ljudi dosli u bioskop, a sam film posle bude glupost. Uvek ista prica

Milos

pre 7 godina

Film je los, dijalozi su naivni i glupi, ne znam da li su procitali scenario pre snimanja, jer deluju da nisu. Jedino je dobra riba u filmu i to je to. Gluma ocajna, a toliko dobrih glumaca. Po meni, retko gluo film. Nemojte ga gledati u biokopu!

Paja

pre 7 godina

@ Mario Bava i De Facto
"Djecaci", nisu nam iste kompetencije, pa nemojte sebi previse laskati pokusavajuci da mi replicirate na komentar, koji ocigledno niste razumeli. Kako onda ocekujete da ne ispadnete smesni.
Bio sam vrlo konkretan u svojoj opasci, jer ne mozes porediiti babe i zabe.
Da li bi mogli da kazemo da je Bahova muzika umetnost, a da muzika Pitera Gebrijela to nije? Samo zato sto ne prati Bahov kompozicioni postupak fuge i vodjenja glasova u cetvoroglasnoj invenciji?
Savetujem vam da ni ovde ne padnete u iskusenje rasprave, jer na ni u muzici kompetencije nisu iste. Uzivajte, gledajte sta vam volja, a dopustite i drugima da kazu svoje misljenje. Mozda nekada nesto i naucite ;)

cojle

pre 7 godina

Naravno da je dršina...kao i 99% filmova od kad su u svaki žanr uključili CGI , od akcije do drame. Nema više filma bez 10min totalno banalne i besmislene i za priču nebitne, scene borbe il jurnjave kolima. Sve se pretvorilo u efekte i što bolje trejlere. A onda npr izvučeš "let iznad kukavičijeg gnezda" "Šo Šenk" i vidiš šta radi dobar scenarista il npr "predatora" "terminatra" "the thing" "aliena" i vidiš šta radi dobar režiser koji ima vrhunski tim specijalista za efekte. Samo najbolji su imali budzet za takve efekte.

A sad kada su kompijuteri srozali cenu efekata, niko živ više ni ne skida film sa tornta jer je i to smaranje. Pogleda ga na nekom sajtu, zaključi da je bio u pravu sa predrasudama i ćao zdravo.

Najbolji primer je pobesneli maks 2 i ovo novo go*no. Isti čovek radio. Kad nije imao budzet već se krpio, napravio remek delo, čim su majmunu dali mašinku, dobili smo nastavak sa Tinom Tarner...a pogotovo ovaj isprdak sa Hardijem.

Iz tog razloga, ja pičim samo Betmen igrice. Podesim na najlakše i par dana uživam. Priča i atmosfera nešto neverovatno pogotovo Mark Hamil kao Dzoker...pa sve DC kršine u zadnjih par godina a pogotovo marvelove bljuvotine, zajedno ne mogu da stanu na crtu bilo kojoj Betmen igrici.

ps imam 40 godina. Odrastao sam na stripovima koje sada uništavaju filmovima išao sam na premijeru mad maxa 1 i ogorčen sam današnjim filmovima a pogotovo muzikom, kada se porede sa onima iz 80ih.

charlie

pre 7 godina

Moderne filmove prodaju trejleri ,koji me sve više podsećaju na premijerove istupe u javnosti.Mnogo obećanja,velika očekivanja i na kraju razočarenja.

Aleksandar

pre 7 godina

Film je težak prosak. Prehajpovan do bola. Joker se pojavljuje na jedno desetak minuta, ali mislim da je Leto odradio sasvim ok posao. Bilo bi to bolje da nisu izbacili dosta njegovih scena i još neke scene sa Harli. Greška je što je film PG-13 a ne R rated. Ovako nisu prikazali ni deo ludila u vezi Džokera i Harli. Ni delić scena iz stripa i ono što ih zapravo čini tako interesantnim likovima. Imali su odličan materijal za film, ali ćorak. Biće možda bolja uncut verzija.

neutralni felsh

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)


zato gledamo serije :)

Helena

pre 7 godina

Problem je sto je studio ponovo pokusao da udovolji svima, a to je nemoguce. Ili ces da juris profit i snimiti PG13 film, ili ces slusati fanove i snimiti R film koji je veran materijalu, a ne ublazen i razvodnjen. Zato je Deadpool uspeo, a i on je cekao vise od deset godina. Da Rajan Rejnolds nije izbacio test materijal na net i da obozavaoci Deadpoola nisu zasuli Foks hiljadama mejlova trazeci da snime film, opet nista ne bi bilo od toga.

Nikola

pre 7 godina

Nije da ne volim tu vrstu filmova, ali zabrinjavajuce veliki broj superherojskih filmova je izasao u proteklih godinu dana, a jos veliki broj naslova tek treba da se prikaze. Iz tog razloga proizvode se filmovi na silu bez ikakvog kvaliteta i sadrzaja (dolazi do zasicenja i gubitka inspiracije), a cist takav primer je Suicide Squad. Slicna situacija je i u muzickoj i gaming industriji...

Android 17

pre 7 godina

Kriticari kazi da je los, okoreli DC fanovi takodje, ali da ima dobrih delova, obicna publika i ono koji su osrednje upoznati sa stripom kazu da je dobar, sta vise odlican.
Dosta toga je iseceno iz filma pa montaza i prica imaju rupe, narocito Joker, sto je i sam Leto potvrdio.
Ono oko cega se vecina slaze je da je Leto bio odlican i da je bio potreban u vecem delu filma.
Ja jos uvek cekam da ga pogledam, pa cu videti sam.

CATAPA

pre 7 godina

Trejleri su postali važniji od filma. Kao i sve drugo, robu prodaje ambalaža i brend, a ambalaža za ovaj film, naročito trejler sa Boemskom rapsodijom je zaista impresivna, luksuzna najava spektakla koji sledi "kad konzumirate".
Dakle, uspeli su da proizvedu nerealna očekivanja. Film i kao umetnosti i kao kič je vrsta prevare, ali ne ovakva vrsta prevare. Naslov se dakle odnosi na gledaoce, gledaoci su "suicide squad"? Pa, možda na taj način gledanja i film bude interesantniji?

Hez

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)

Jesi gledao spanske, ruske, francuske, iranske, korejske filmove? Ko ti je kriv sto samo gledas holivudske filmove...

ss

pre 7 godina

Film je odlican,ko nije pogledao treba jer film zaista jeste dobar,ali mogao je biti i dosta bolji.Po mom misljenju trebali su da mozda malo jos naprave smesnije dijaloge kao sto izgleda u trejleru,i da trebali su da malo vise pokazu dzokera.na primer ako se u filmu on pokazivao na 15min trebalo je 30min.Za onih 15min koliko smo ga nazalost samo toliko mogli videti videlo se da ima malo talenta i da je dobar glumac ali uopste ne kao sto je bio hit ledzer (po mom misljenju).Mada ledzer je imao dosta duzu,bolju i bitniju ulogu u filmu.Zakljucak je da je film dobar,preporucujem ga gledati,ali bi bilo bolje da je izasao krajem septembra,pocetkom oktobra i da je kvalitetnije uradjen,umesto pocetkom avgusta.

palop

pre 7 godina

@(Nikola, 09. avgust 2016 10:52)

DC (cije likove vise volim) pravi filmove na frku da bi sustigao Marvel koji vec godinama ima sve isplanirano. Vec sam napisao na drugoj vesti da je reziser ovog filma imao 6 nedelja da napise scenario jer su vec imali najavljen datum za film i snimanje je moralo da pocne i onda studio uzme i panicno mu isece film kako oni zele. Ne moze na taj nacin da se snimi dobar film, a da ne pricamo o celom njihovom univerzumu...

Marvel je prvo napravio solo filmove za vecinu likova i onda ih spojio u Avendzerse, dok DC totalno nakaradno pokusava da napravi uvod za Justice League. Ne znam kako razmisljaju te glavesine u kancelarijama studija, ali ne bi trebalo da pokusavaju da kopiraju Marvel, imaju drugacije likove i potencijal za malo ozbiljnije filmove, a oni su tacno na pola sad, zele da budu i mracni i smesni jer misle da to donosi pare...

Necke 27

pre 7 godina

Jared Leto mi se vise dopao neko Heath Ledger kao Joker. Ludilo je isijavalo iz njega i izazivao je u meni naizmenicno jezu i smeh. Tip Jokera koga on igra je, po mom misljenju, bas onakav kakav treba da bi bio zanimljiv. Nadam se da ce u narednim filmovima biti zastupljeniji.
(gandra, 09. avgust 2016 13:25)

A ima i posveta od njega prvom Džokeru Cezaru Romeru ?

FakeHero

pre 7 godina

Kad filmski studio potrosi $175 mil. da snimi film, a pre premijere i distribucije $175 mil. za snimanje naknadinih i promenjenih sceni i marketinsku kampanju onda znas sta da ocekujes.

sasa

pre 7 godina

film je odlican, uzivao sam gledajuci ga, preporucujem ga svima za opustenih 100 minuta. od mene ocena 8 od 10. a za ono gubljenje vremena sa dedpulom ocena 3/10. patio sam gledajuci deadpool ranije, a najvise mi se ne svidja zbog "lokalnih" fazona(npr.kao kad bi u nasem filmu rekao glumac-pokosio sam ih sve ko zivojinovic bata ahahaha. mi bi se nasmejali, a ceo svet bi bio zacudjen. takvih "fora" ima mnogo,desetak u dedpulu, previse. imam 44 godine i to je MOJE misljenje.

Vozač Samotnjak

pre 7 godina

Čemu služe kritičari...u ostalom ništa i ne rade...

Meni je "Breaking Bad" naj bolja strana serija ikad napravljena(koju sam odgledao i ima KRAJ). Od domaćih "Vratiće se rode" unazad 20ak godina koja je snimljena...Filmovi mi služe da ih odgledam,uživam tih sat-dva,i da posle godinu dve ponovo odgledam ako se setim da vredi.Ovaj S.S. ću odgledati večeras,pa baš da vidim ko je u pravu.

Injustice

pre 7 godina

Bio večereras i oduševio se. Ok, obožavam da čitam stripove pa sam subjektivan, ali čak iako nemate nikakvo predznanje o likovima, ne znam kako ne može nekom da se svidi Harli Kvin, ili Dedšot, pošto su Margot Robi i Vil Smit bili odlični. Tako da, ko nije gledao neka bude otvorenog uma, ne slušajte kritike jer su loše kritike plaćene od strane konkurenata WB (čitaj: Dizni). A ovi što se žale na činjenicu da se snimaju filmovi bazirani na stripovima, shvatite da ljudi ovo vole, većina ne voli da gleda češke, moldavske, iranske i ne znam kakve drame. Za to imate kinoteku, pa tamo uživajte u umetnosti, a nas koji volimo i čitamo stripove ostavite na miru. Uostalom ako vas ne zanima, nemojte ulaziti na ove vesti, iz naslova se jasno vidi o čemu je tekst (ili ste možda samo licemeri, koji gledaju ove filmove, a posle pokušavate na silu da budete uzvišeni...)

zex1

pre 7 godina

ne znam zasto svi mere jednog drugog treceg dzokera... Nikolson je bio fenomenalan za svoju rolu, Hit takodje, Leto je prikazao sasvim drugacijeg lika , ne po svojoj slobodnoj volji, vec po nacrtanom novom modernom vec ispricanom liku... nije bas imao mesta da se razigra i unese nesto svoje da odskace od ocekivanog... velik broj ovde se pali na turske i spanske serije ili neke dubokoumne i dokumentarne filmove pa kad pogleda ovako nesto ono razocarenje... Niko vas ne primorava da gledate nesto sto ne razumete , niti zanr koji ne volite... Meni se generalno ne svidja sto svi furaju preko stripova i crtaca vec ispricanu pricu i odigran lik, te nemas bas necemu novom da se nadas... ali rado gledam...

Komifo

pre 7 godina

"Djecaci", nisu nam iste kompetencije, pa nemojte sebi previse laskati pokusavajuci da mi replicirate na komentar, koji ocigledno niste razumeli. Kako onda ocekujete da ne ispadnete smesni.

(Paja, 9. avgust 2016 21:12)

Film je krš, ali teški krš, a tvoj patetični komentar o kompetenciji nije ni za hvalisanje u lošoj kafani pred fajront.

Duka

pre 7 godina

Nisam gledao film, ali gledacu ga. Volim skoro sve zanrove i misljenja sam da se svaki zanr gleda iz drugacije perspektive. Ne mozes od ovog filma da ocekujes isto sto i od "Prohujalo sa vihorom" predpostavljam... Film je deo neke vece price i u gomili filmova iz iste price mora biti kukolja. Isto je kao kad se gleda serija gde mora biti lisijih i boljih epizoda. Zivi bili, ja ga sutra gledam, a vi kako hocete :)

Bob_Rock

pre 7 godina

Filmska umetnost je spala na blokbastere snimane po stripovima za decu. Nisam pogledao kvalitetan visokobudzetni film sigurno nekoliko godina, a i ti kvalitetni filmovi su samo izuzeci koji potvrdjuju pravilo. Tuga i tama.
(Ra, 09. avgust 2016 10:51)


zato gledamo serije :)
(neutralni felsh, 9. avgust 2016 13:00)

zato imamo pajrtbej i gledamo klasike :)

Fanatik

pre 7 godina

Vratih se upravo iz bioskopa i imam zeju da podelim utiske ovde: prvo pozitivne stvari, kojih je manje. Sve pohvale za Margot Robbie, glumi savrseno, lik ludace je izvukla maksimalno. Takodje, Jared Leto je neverovatan, prava je steta za film sto ga ima toliko malo i na marginama, sa tim isecenim scenama o kojima se prica film bi bio mnogo ubedljiviji. To su otprilike pozitivne strane ovog filma, uz solidnu glumu Will Smitha i ostatka ekipe. E sad, glavni problem filma je rupa u prici, koja je vrlo siroka i bas ispada zbrka, film koji je komotno mogao da traje 2,5-3 sata je uguran u dva sata, i nista nije razradjeno vec samo nabacano. Osim toga, previse efekata za moj ukus, imam osecaj kao da gledam crtani ja sam ipak za ozbiljniju varijantu (the dark knight). Kraj filma, kulminacija, je tako providan i bedan da lici na C holivudsku produkciju. Steta, ovaj film je mogao da bude savremeni masterpiece da je akcenat bio na odnosu Jokera i Harley, kao i da je prica bila dublja. Tako blizu a tako daleko, od mene ocena 7.

sladjana

pre 7 godina

priča u filmu je nelogična, zaplet počinje, ustvari, sa bratom veštice, brat je smešan, veštica ne može nikoga da uplaši, i uopšte, zabavila sam se i ismejala gomili viđenih gluposti. vil smit standardno dobar kao i džokerova devojka. sve u svemu, nelogično, smešno, predvidljivo, nategnuto, poprilično bezveze.

Peaceful Warrior

pre 7 godina

Film je zabavan, da odmoris mozak. Najbolji tj najzabavniji deo filma je Margot Robbie sa njenim izjavama. "I want an espresso machine" je ubitacna recenica na kraju. Ako se dalje udubis u film, realno je bez veze i prica je jako slaba, ali opet, ovaj film i nije pravljen da bude u rangu Nolanovog Betmena tako da ni ocekivanja ne treba da budu prevelika :)

Filmofil

pre 7 godina

Dugo nisam gledala ovakve filmove i zanimalo me kakav je, narocito posle procitanih komentara. Mislim da je daleko od remek dela, ali nije toliko ni los. Prica skripi, ima ih vise, nedovrseni karakteri. Sjajna Margot Robi (ako bude dobijala dobre uloge naparavice odlicnu karijeru), odlicna Viola Dejvis. Iz vremena kada sam gledala vise takvih filmova primecujem dosta "citata". Nikita, Lika Besona (Lik koji igra Viola lici pomalo na onog koga igra Ceki Kario). Hejli je mix Nikite od An Parijo i lika koji igra Deril Hana u Blejd runeru. Dzoker Dzareda Leta pomalo podseca na Gavrana (Viljem Defo) iz Vatrenih ulica. Vil Smit je Ok. Ima nekih motiva iz Dana nezavisnosti i Indijane Dzonsa. Muzika odlicno uklopljena. Sve u svemu, nije remek delo, ali je zabavan za popodne i kokice.