Subota, 03.10.2015.

09:31

Najbolji filmovi 2015. godine, do sada

Izvor: Tanjug

Najbolji filmovi 2015. godine, do sada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

neko drugi iz mase

pre 8 godina

Whiplash - Ameri su sveli umetnost na sportsku disciplinu. nije bitno ko najbolje svira već ko najbrže udara. Tri bubnjara se nadmeću i pobeđuje onaj ko najbolje mlati po bubnju bez ikakvog smisla i ritma.
Drugo, klinac hoće da postane veliki bubnjar a sam sedi u sobi i tuče po bubnjevima. Ne svira ni sa kim, ne sarađuje ni sa kim što se vidi u završnoj sceni gde stavlja sebe iznad celok orkestra a zapravo je ništa bez svih njih. Ok film ali ništa više od toga.

wer

pre 8 godina

birdman je:

1) veoma dobra drama, odlicna rezija & gluma i to je razlog sto se generalno smatra kvalitetnim filmom (a to i jeste)

2) ono sto ga cini kontroverzim je 'stilsko-umetnicki' momenat sa letenjem 'a la kusturica' i bespotrebnim prepumpanim metaforama, ali bas to je mladim nadobudnim hipsterima 'woooow' i ono sto mi 'obicni' ne razumemo

Tako dolazite u situaciju da ga jedana polovina ostrasceno dize u nebo a druga bespotrebno pljuje, a film dobija besplatnu reklamu.

Vrlo pristojna drama, sa izrazenim elementima preterivanja, valja pogledati...

FullHouse

pre 8 godina

Meni je Kamijev "Stranac" vrhunsko delo, ni najmanje dosadno, dok je Birdman dno dna, tj americka bljuvotina blago receno. Jedno morate da shvatite, Ameri ne prave umetnicke filmove, za to je zaduzen ostatak planete.
(realna, 3. oktobar 2015 13:55)

Samim tim sto koristis pojmove kao sto je "umetnicki film" iskljucujes svaku mogucnost da imas ikakve sposobnosti za kvalitetno prosudjivanje filma.

Nemanja 97

pre 8 godina

It follows nista posebno evo boljih horora,demonic,the gallows (found fontage horor jedan od boljih) the hallow,elysim,last shirt uzivajte :)

vitez koja

pre 8 godina

Ne vredi raspravljati ovde. Jedna stvar je jasna, IMDB ocena NAJOBJEKTIVNIJE pokazuje to kakav je film, dobar ili los, sve ostalo su stvari subjektivnog ukusa, a skup svih tih subjektivnih ukusa daje tu objektivnu sliku. Pozdrav!

milojko

pre 8 godina

ne bi bilo lose da ko ostavi ovde komentar napise koliko ima godina... sve imam utisak da je retko ko presao 25... sto po njima zanci da film ako nema ubistvo,detektiva,jurnajvu I dramsku muziku koja prati napetu scenu I nije bas neki film ...

Albert Trotter

pre 8 godina

Izvinjavam se. Ne film "Boja noći" nego " U vrelini noći" sa Sidni Poatjeom
@(Aron, 3. oktobar 2015 13:38)
Ako misliš na In the Heat of the Night, to je bio Hari Belafonte, a ne taj Sidni Poter.

bata djosa

pre 8 godina

@Kako su smesni ovi likovi sto su kao pametni pa su razumeli "Birdmana", a drugi su glupi jer nisu. Film je smece (A i to je eufemizam), monoton je i dosadan, nema nikakav zaplet, ne drzi paznju, ima izuzetno glup kraj, sta vise, vanserijski glup kraj (Pre nego sto pomislite da ga nisam razumeo, jesam kao i svi ostali, i dalje je notorno glup) i ogromna je degradacija za dodelu oskara. Kome se dopao ovaj film, taj ili se nije nagledao filmova ili je mazohista.

nije los film. nisi ti tu nista razumeo (ni one sitne forice koje su utkane u scenario). u stvari poprilicno je zabavan film, a samim tim i vredan gledanja. naprosto... idi prijatelju gledaj nesto drugo.. ne pljuj po necemu sto ne razumes.
inace sam siguran da ne podnosis (ako si uopste gledao) seriju Sajnfeld, zar ne? :) ima tako neki humor u filmu.. nije to za tebe ocigledno.

prijatelj iz Dubicha

pre 8 godina

Kakva je "pojava" ovaj "pinter"(chovek koji pravi burad),kako bi se prevelo njegovo prezime nemachkog porekla, FASSBINDER,tj. Fasbender....kad bih mogao da biram sopstveni "mushki" izgled kako bi se shto vishe svideo zzenama-to bi bio taj 'look'!....

cinik

pre 8 godina

@ Rvanje sa ludilom, Ritam ludila? Ludilo u prevodu povećava gledanost? Inače, slažem se da je Birdman plitak film koji glumi...ludilo?
(Nesa, 03. oktobar 2015 12:10)
Pogledaj Whiplash, ne radi se o ludilu o kome ti misliš. Odličan film sa odličnom muzikom. Rasplet na kraju je takođe odličan.

Ray Donovan

pre 8 godina

Hm lista prilično histerična,nisam sve gledao ali rvanje sa ludilom i whiplash meni odskaču.Koliko sam se god trudio da ne ocrnim Birdman nisam uspeo,meni lično veliko razočarenje u odnosu na ranije Gonzalesove filmove 21 gram,babel..... naravno da bih dodao tu neke filmove kojih nema na listi,recimo turski Zimski san ili kanadski Mamica ,Wild,ali šta radi tu mad max ????

rejnald

pre 8 godina

Не знам како су састављали ову листу али Birdman je филм из 2014 године и нажалост добитник Оскара.Иначе најбољи филм из прошле године је Interstelar, као и сваки Ноланов филм који увијек може да освоји Оскара али нажалост тај жири се увијек побрине да ускрати Нолана за награду jeр му у филмовима не виде тај фамозни,,умјетнички дојам".
Ове године најбољи филм највероватније Sci-Fi ,The Martian од легендарног Ридлија Скота који се коначно враћа после пар слабиx филмова што је снимио последњиx година.

Bojan

pre 8 godina

Od filmova koji se ovdje diskutuju odgledao sam Mad Max i Ex Machina. Imajuci u vidu vrstu filma, ciljnu publiku itd, ok je Mad Max. Ex Machina nije losa, isto je i ona ok. Film koji je na mene ostavio veci utisak je Levijatan. Ni on nije savrsen, ali je po meni dublji od mnogih filmova pomenutih ovdje.

planinski lav

pre 8 godina

Sve do sada snimljeno je ionako bilo da se prekrati vreme dok ne izađe World of warcraft, to ću da stavim na replay i gledam dok me žena ne izbaci iz kuće.

Doktor

pre 8 godina

@Šarliz alfa mužijak?!? Pa zar ne može da se kaže alfa ženka, a da to ima istu težinu... Podrška za feminizam!
(T T T, 3. oktobar 2015 12:28)

Glavnu ženka se obično označava kao beta dok je alfa za muzijake

O Boze

pre 8 godina

I onda zasto je farma najgledaniji show.
-Samo neko ogavno tup i sa ukusom lopate, moze da kaze za masterpiece kakav je Birdman da je los, tj. da nije fantastican.
Uzas danasnjice, preplavljeni smo ljudima ochigledno ometenim u razvoju, kojim je Batmen naj film ikad, a K.Kardasijan naj riba ever.

Zaq

pre 8 godina

Nadam se da nisam jedini koji čoveka pticu nije mogao da odgleda do kraja...Sada će da se jave stručnjaci da objasne umetnički dojam tog kultnog ostvarenja
(JeRemija, 03. oktobar 2015 09:58)
Nadam se da nisam jedini koji voli film Birdman... Sada ce da se jave strucnjaci da objasne kako je taj film djubre.

ekspert

pre 8 godina

Kako su smesni ovi likovi sto su kao pametni pa su razumeli "Birdmana", a drugi su glupi jer nisu. Film je smece (A i to je eufemizam), monoton je i dosadan, nema nikakav zaplet, ne drzi paznju, ima izuzetno glup kraj, sta vise, vanserijski glup kraj (Pre nego sto pomislite da ga nisam razumeo, jesam kao i svi ostali, i dalje je notorno glup) i ogromna je degradacija za dodelu oskara. Kome se dopao ovaj film, taj ili se nije nagledao filmova ili je mazohista.

realna

pre 8 godina

Birdman mrze i ne shvataju tipovi kojima je Kamijev "Stranac" bio dosadan,ako su ga uopste procitali...sta reci takvima-citajte Ladlama i gledajte Bonda...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ramplstilckin, 3. oktobar 2015 12:09)
Meni je Kamijev "Stranac" vrhunsko delo, ni najmanje dosadno, dok je Birdman dno dna, tj americka bljuvotina blago receno. Jedno morate da shvatite, Ameri ne prave umetnicke filmove, za to je zaduzen ostatak planete.

Aleksa

pre 8 godina

Onako iz glave "Slow west" sit sam se ismejao, iznenadjenje film, takodje nije loš "It follows" a dobar mi je "Tommorowland" iako je propao na blagajni i "Big eyes" .. ."Southpaw" bi možda bio dobar da mu nisu prethodili "Fighter" i "Warrior" prethodnih godina ... "Ex Machina" odličan, "Child 44" nije loš, ...onako iz sećanja. Ipak najbolji film koji sam pogledao ove godine je francuski "Tell no one" (Ne le dis à personne) iz 2006.-e :-)

Mrtvac

pre 8 godina

u zemlji gde je vrh zabava grand parada, farma, nisam ni ocekivao da bi birdman zauzeo visoko mesto na listi najboljih filmova. na srecu, pravi ljudi ce znati da cene takav fantastican film, zato je i dobio toliko oskara...

vince carter

pre 8 godina

Ja stvarno ne kapiram kako radi mozak coveku koji kaze da je birdman los film,pa ovde niko nije ni razumeo izgleda ni o cemu se tu radi,jedino covek koji je rekao da je parodija na kitonovu karijeru. Pazi birdman los a vecini je "the wolf of wall streat"genijalnost,toliko o tome,eto ja sam na primer iskljucio na pola taj film zajedno sa mojim drugarima koji su se slozili. A mad max vam je los hahah,pa max je konacno za mene jedan gledljiv akcioni film sa scenama koje su uradili kaskaderi sa pravim vozilima sa minimalno efekta a ne kao filmovi majkla beja negledljivi do bola. Naravno tom hardy me jos vise zainteresovao jer sam odusevljem njegovom glumom i filmovima: stuart:life a backwards,bronson,locke,the drop,serija peaky blinders..neverovatan glumac uz nadolazece filmove legend i the revenant sa njim i di capriom koji ce mislim biti neverovatan film.

Leo

pre 8 godina

Ne znam po kojem kriteriju su neki filmovi iz ove godine, ali ako jesu, onda je i Interstellar trebao biti na ovoj listi. Meni je bolji od svih navedenih (nisam gledao Teško bit bogom, Listen up Phillip,Slow West i 45 Years). Isto tako, dodao bih listi i film Me and Earl and the dying girl .

Aron

pre 8 godina

Dobra lista. po meni najbolji film do sada ove godine je "Selma", fantastičan film rađen prema istinitom događaaju u vezi borbe za ljudska prava 60-ih. Zaista odličan istoriski film koji na zaista vrlo realan način i sa stilom se bavi pitanjem rasizma na jugu. Gluma je odlična, ton interesantan i zanilmnjiv, likovi veoma dobro objašnjeni, gluma odlična. Može da se kaže da od "Boje noći" nije bilo boljeg filma koji se bavio temom rasnih odnosa u Americi.

zoran1965

pre 8 godina

(max, 3. oktobar 2015 10:14)
na kablu ide ciklus s.korejskih filmova, pratiš ih ? ili samo ono što je trendi kod kvaziintelektualaca ?

Pavlović

pre 8 godina

Birdman kao film,koji treba da zainteresuje,zabavi...je ne zanimljiv,monoton,apsolutno gubljenje vremena!
E sad kao umetničko ostvarenje,za to zaista nisam stručan i kao takav me logično ne zanima!

Pametnjakovic Mladji

pre 8 godina

Zasad nisam odgledao neki film koji je iz 2015 i da mogu da kazem da je remek delo. Bitdman je malo dosadan, neko je dole spomenu film Sciairo koji jeste dobar ali tipicna americka propaganda poput american snipera, Foxchacher je negde sredina. zasad jedini film koji mi se dopao na neki macin jeste sothpaw,inside out ( i animirani filmovi su nekad odlicni setimo se toy story 1.2.3 ili moster inc...). Cekam da odgledam The Martiana i Black masa u koje ulazem najvecu nadu.

zoran1965

pre 8 godina

za BIRDMAN, kad porasteš kaš će ti se samo. za neke knjige i filmove, dok ne dodješ u odredjene godine, jednostavno ne možeš ih razumeti, kolko god da misliš da si pametan

manbird

pre 8 godina

Birdman je zanimljiv samo onima koji imaju više od 15 godina i koji su pogledali više od tri "letnja hita", a najzanimljiviji onima koji su pogledali stari Betmen serijal sa Majklom Kitonom, jer je ovo direktna parodija na njegovu karijeru, uz još dosta ismevanja tupavih holivudskih filmova i uobraženih glumaca. Naravno, ljudi koji to ne razumeju imaju pravo da im se film ne svidi. Zbog toga što naš narod ne razume satiru živimo kako živimo, a u pozorištu nema ni Nušića ni Domanovića.

AHTUNG DIHTUNG

pre 8 godina

Samo ljudi koji se ne razumeju u filmsku umetnost, averidzi kojima su samo blokbasteri prepuni klišea vrh a sve ostalo "gubljenje vremena", mogu izjaviti da je Birdman loš film.

sp

pre 8 godina

Što ste napali "It follows"? Nije tako dobar kao što se predstavljalo tokom marketinga pre premijere, ali nije ni tako loš. Pre svega radi se o horor filmu koji ne liči ni na jedan do sada i to mu je najveći plus. Ja bih na skali od 1 do 10 dao 6.

Beton

pre 8 godina

Nikada nisam gledao na filmove kroz to ko ih je radio i koliki im je budzet. Prevashodno se osvrnem na sadrzajnost, scenario, interakciju, jos ako glumac to dobro iznese, pun pogodak. Preporucujem i origins, revenge, eight below. Mislim da ce i ovaj everest biti u najmanjim ocekivanjima zanimljiv.

wacom

pre 8 godina

It follows mi bi skroz dobar, potpuni 80s vremeplov, muzika, rezija, bas mi prijalo. Listi bih dodao Ex Machina, sf/neo-noir, odlicna izvedba kako uloga u trouglu tako i vizuelno.

Ramplstilckin

pre 8 godina

Birdman mrze i ne shvataju tipovi kojima je Kamijev "Stranac" bio dosadan,ako su ga uopste procitali...sta reci takvima-citajte Ladlama i gledajte Bonda...

nema deda mraza

pre 8 godina

na zalost song of the sea je iz 2014/ mada ce taj biti na listi najboljih filmova jos dugo , dugo.../

od animiranih je nesumnjivo shaun the sheep- movie. bolji je od tog 'u tvojoj glavi' koji je klasicno holivudsko ..o.ravanje
'prophet'khalila gibrana je tek od nedavno doziveo biskopsko prikazivanje mada su mu kritike tako-tako. nije kvalitetna celina kao shaun the sheep ili song of the sea

kapetan esid

pre 8 godina

Pobesneli Maks, pa majkumu takva glupost od filma se retko snimi, a ima još diskutabilnih naslova ali ovaj raspali krš od filma strašno

Tuzlak

pre 8 godina

E, mislim da sam gledao najbolji ove godine - Sicario ! Gledati samo u kinu, film je dostojan nastavak Traffic-a, a Benicio je opasan! Sve preporuke.

sovuljaga

pre 8 godina

prvi na listo Covek ptica???au kako losa godina.mislim vecini se nije svideo film a meni je bio ok,zanimljiva prica,do negde,dobra ideja ali realizacija samo ok,a ima i dosta promasaja.i takav film je prvi na listi.strasno losa godina.

imdb

pre 8 godina

"Birdman" je toliko glup film da sam plakao što sam potrošio toliko vremena gledajući ga. Da ne gledam kat-kad filmove koji se snimaju sa budžetom manjim od prosečne plate u Srbiji, rekao bih da je ubedljivo najgori film koji sam gledao u životu, a ovako je samo jedan od najgorih.

max

pre 8 godina

Smesna lista podobna za gledaoce koji iskljucivo gledaju filmove snimljene na engleskom i opterecene budzetom i marketingom. A van te industrije se snimaju daleko sadrzajniji i zanimljiviji filmovi ali kako nisu na engleskom, prodecni prozdirac meka i kole ni ne zna da postoje. I bolje je tako jer bi i tamo usli sa parama i glupim idejama.

JeRemija

pre 8 godina

Nadam se da nisam jedini koji čoveka pticu nije mogao da odgleda do kraja...
Sada će da se jave stručnjaci da objasne umetnički dojam tog kultnog ostvarenja

manbird

pre 8 godina

Birdman je zanimljiv samo onima koji imaju više od 15 godina i koji su pogledali više od tri "letnja hita", a najzanimljiviji onima koji su pogledali stari Betmen serijal sa Majklom Kitonom, jer je ovo direktna parodija na njegovu karijeru, uz još dosta ismevanja tupavih holivudskih filmova i uobraženih glumaca. Naravno, ljudi koji to ne razumeju imaju pravo da im se film ne svidi. Zbog toga što naš narod ne razume satiru živimo kako živimo, a u pozorištu nema ni Nušića ni Domanovića.

JeRemija

pre 8 godina

Nadam se da nisam jedini koji čoveka pticu nije mogao da odgleda do kraja...
Sada će da se jave stručnjaci da objasne umetnički dojam tog kultnog ostvarenja

imdb

pre 8 godina

"Birdman" je toliko glup film da sam plakao što sam potrošio toliko vremena gledajući ga. Da ne gledam kat-kad filmove koji se snimaju sa budžetom manjim od prosečne plate u Srbiji, rekao bih da je ubedljivo najgori film koji sam gledao u životu, a ovako je samo jedan od najgorih.

zoran1965

pre 8 godina

za BIRDMAN, kad porasteš kaš će ti se samo. za neke knjige i filmove, dok ne dodješ u odredjene godine, jednostavno ne možeš ih razumeti, kolko god da misliš da si pametan

vince carter

pre 8 godina

Ja stvarno ne kapiram kako radi mozak coveku koji kaze da je birdman los film,pa ovde niko nije ni razumeo izgleda ni o cemu se tu radi,jedino covek koji je rekao da je parodija na kitonovu karijeru. Pazi birdman los a vecini je "the wolf of wall streat"genijalnost,toliko o tome,eto ja sam na primer iskljucio na pola taj film zajedno sa mojim drugarima koji su se slozili. A mad max vam je los hahah,pa max je konacno za mene jedan gledljiv akcioni film sa scenama koje su uradili kaskaderi sa pravim vozilima sa minimalno efekta a ne kao filmovi majkla beja negledljivi do bola. Naravno tom hardy me jos vise zainteresovao jer sam odusevljem njegovom glumom i filmovima: stuart:life a backwards,bronson,locke,the drop,serija peaky blinders..neverovatan glumac uz nadolazece filmove legend i the revenant sa njim i di capriom koji ce mislim biti neverovatan film.

Ramplstilckin

pre 8 godina

Birdman mrze i ne shvataju tipovi kojima je Kamijev "Stranac" bio dosadan,ako su ga uopste procitali...sta reci takvima-citajte Ladlama i gledajte Bonda...

max

pre 8 godina

Smesna lista podobna za gledaoce koji iskljucivo gledaju filmove snimljene na engleskom i opterecene budzetom i marketingom. A van te industrije se snimaju daleko sadrzajniji i zanimljiviji filmovi ali kako nisu na engleskom, prodecni prozdirac meka i kole ni ne zna da postoje. I bolje je tako jer bi i tamo usli sa parama i glupim idejama.

AHTUNG DIHTUNG

pre 8 godina

Samo ljudi koji se ne razumeju u filmsku umetnost, averidzi kojima su samo blokbasteri prepuni klišea vrh a sve ostalo "gubljenje vremena", mogu izjaviti da je Birdman loš film.

O Boze

pre 8 godina

I onda zasto je farma najgledaniji show.
-Samo neko ogavno tup i sa ukusom lopate, moze da kaze za masterpiece kakav je Birdman da je los, tj. da nije fantastican.
Uzas danasnjice, preplavljeni smo ljudima ochigledno ometenim u razvoju, kojim je Batmen naj film ikad, a K.Kardasijan naj riba ever.

Tuzlak

pre 8 godina

E, mislim da sam gledao najbolji ove godine - Sicario ! Gledati samo u kinu, film je dostojan nastavak Traffic-a, a Benicio je opasan! Sve preporuke.

Zaq

pre 8 godina

Nadam se da nisam jedini koji čoveka pticu nije mogao da odgleda do kraja...Sada će da se jave stručnjaci da objasne umetnički dojam tog kultnog ostvarenja
(JeRemija, 03. oktobar 2015 09:58)
Nadam se da nisam jedini koji voli film Birdman... Sada ce da se jave strucnjaci da objasne kako je taj film djubre.

kapetan esid

pre 8 godina

Pobesneli Maks, pa majkumu takva glupost od filma se retko snimi, a ima još diskutabilnih naslova ali ovaj raspali krš od filma strašno

realna

pre 8 godina

Birdman mrze i ne shvataju tipovi kojima je Kamijev "Stranac" bio dosadan,ako su ga uopste procitali...sta reci takvima-citajte Ladlama i gledajte Bonda...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ramplstilckin, 3. oktobar 2015 12:09)
Meni je Kamijev "Stranac" vrhunsko delo, ni najmanje dosadno, dok je Birdman dno dna, tj americka bljuvotina blago receno. Jedno morate da shvatite, Ameri ne prave umetnicke filmove, za to je zaduzen ostatak planete.

ekspert

pre 8 godina

Kako su smesni ovi likovi sto su kao pametni pa su razumeli "Birdmana", a drugi su glupi jer nisu. Film je smece (A i to je eufemizam), monoton je i dosadan, nema nikakav zaplet, ne drzi paznju, ima izuzetno glup kraj, sta vise, vanserijski glup kraj (Pre nego sto pomislite da ga nisam razumeo, jesam kao i svi ostali, i dalje je notorno glup) i ogromna je degradacija za dodelu oskara. Kome se dopao ovaj film, taj ili se nije nagledao filmova ili je mazohista.

Pavlović

pre 8 godina

Birdman kao film,koji treba da zainteresuje,zabavi...je ne zanimljiv,monoton,apsolutno gubljenje vremena!
E sad kao umetničko ostvarenje,za to zaista nisam stručan i kao takav me logično ne zanima!

Mrtvac

pre 8 godina

u zemlji gde je vrh zabava grand parada, farma, nisam ni ocekivao da bi birdman zauzeo visoko mesto na listi najboljih filmova. na srecu, pravi ljudi ce znati da cene takav fantastican film, zato je i dobio toliko oskara...

bata djosa

pre 8 godina

@Kako su smesni ovi likovi sto su kao pametni pa su razumeli "Birdmana", a drugi su glupi jer nisu. Film je smece (A i to je eufemizam), monoton je i dosadan, nema nikakav zaplet, ne drzi paznju, ima izuzetno glup kraj, sta vise, vanserijski glup kraj (Pre nego sto pomislite da ga nisam razumeo, jesam kao i svi ostali, i dalje je notorno glup) i ogromna je degradacija za dodelu oskara. Kome se dopao ovaj film, taj ili se nije nagledao filmova ili je mazohista.

nije los film. nisi ti tu nista razumeo (ni one sitne forice koje su utkane u scenario). u stvari poprilicno je zabavan film, a samim tim i vredan gledanja. naprosto... idi prijatelju gledaj nesto drugo.. ne pljuj po necemu sto ne razumes.
inace sam siguran da ne podnosis (ako si uopste gledao) seriju Sajnfeld, zar ne? :) ima tako neki humor u filmu.. nije to za tebe ocigledno.

sovuljaga

pre 8 godina

prvi na listo Covek ptica???au kako losa godina.mislim vecini se nije svideo film a meni je bio ok,zanimljiva prica,do negde,dobra ideja ali realizacija samo ok,a ima i dosta promasaja.i takav film je prvi na listi.strasno losa godina.

zoran1965

pre 8 godina

(max, 3. oktobar 2015 10:14)
na kablu ide ciklus s.korejskih filmova, pratiš ih ? ili samo ono što je trendi kod kvaziintelektualaca ?

Bojan

pre 8 godina

Od filmova koji se ovdje diskutuju odgledao sam Mad Max i Ex Machina. Imajuci u vidu vrstu filma, ciljnu publiku itd, ok je Mad Max. Ex Machina nije losa, isto je i ona ok. Film koji je na mene ostavio veci utisak je Levijatan. Ni on nije savrsen, ali je po meni dublji od mnogih filmova pomenutih ovdje.

Pametnjakovic Mladji

pre 8 godina

Zasad nisam odgledao neki film koji je iz 2015 i da mogu da kazem da je remek delo. Bitdman je malo dosadan, neko je dole spomenu film Sciairo koji jeste dobar ali tipicna americka propaganda poput american snipera, Foxchacher je negde sredina. zasad jedini film koji mi se dopao na neki macin jeste sothpaw,inside out ( i animirani filmovi su nekad odlicni setimo se toy story 1.2.3 ili moster inc...). Cekam da odgledam The Martiana i Black masa u koje ulazem najvecu nadu.

wacom

pre 8 godina

It follows mi bi skroz dobar, potpuni 80s vremeplov, muzika, rezija, bas mi prijalo. Listi bih dodao Ex Machina, sf/neo-noir, odlicna izvedba kako uloga u trouglu tako i vizuelno.

Leo

pre 8 godina

Ne znam po kojem kriteriju su neki filmovi iz ove godine, ali ako jesu, onda je i Interstellar trebao biti na ovoj listi. Meni je bolji od svih navedenih (nisam gledao Teško bit bogom, Listen up Phillip,Slow West i 45 Years). Isto tako, dodao bih listi i film Me and Earl and the dying girl .

rejnald

pre 8 godina

Не знам како су састављали ову листу али Birdman je филм из 2014 године и нажалост добитник Оскара.Иначе најбољи филм из прошле године је Interstelar, као и сваки Ноланов филм који увијек може да освоји Оскара али нажалост тај жири се увијек побрине да ускрати Нолана за награду jeр му у филмовима не виде тај фамозни,,умјетнички дојам".
Ове године најбољи филм највероватније Sci-Fi ,The Martian од легендарног Ридлија Скота који се коначно враћа после пар слабиx филмова што је снимио последњиx година.

prijatelj iz Dubicha

pre 8 godina

Kakva je "pojava" ovaj "pinter"(chovek koji pravi burad),kako bi se prevelo njegovo prezime nemachkog porekla, FASSBINDER,tj. Fasbender....kad bih mogao da biram sopstveni "mushki" izgled kako bi se shto vishe svideo zzenama-to bi bio taj 'look'!....

milojko

pre 8 godina

ne bi bilo lose da ko ostavi ovde komentar napise koliko ima godina... sve imam utisak da je retko ko presao 25... sto po njima zanci da film ako nema ubistvo,detektiva,jurnajvu I dramsku muziku koja prati napetu scenu I nije bas neki film ...

wer

pre 8 godina

birdman je:

1) veoma dobra drama, odlicna rezija & gluma i to je razlog sto se generalno smatra kvalitetnim filmom (a to i jeste)

2) ono sto ga cini kontroverzim je 'stilsko-umetnicki' momenat sa letenjem 'a la kusturica' i bespotrebnim prepumpanim metaforama, ali bas to je mladim nadobudnim hipsterima 'woooow' i ono sto mi 'obicni' ne razumemo

Tako dolazite u situaciju da ga jedana polovina ostrasceno dize u nebo a druga bespotrebno pljuje, a film dobija besplatnu reklamu.

Vrlo pristojna drama, sa izrazenim elementima preterivanja, valja pogledati...

Aleksa

pre 8 godina

Onako iz glave "Slow west" sit sam se ismejao, iznenadjenje film, takodje nije loš "It follows" a dobar mi je "Tommorowland" iako je propao na blagajni i "Big eyes" .. ."Southpaw" bi možda bio dobar da mu nisu prethodili "Fighter" i "Warrior" prethodnih godina ... "Ex Machina" odličan, "Child 44" nije loš, ...onako iz sećanja. Ipak najbolji film koji sam pogledao ove godine je francuski "Tell no one" (Ne le dis à personne) iz 2006.-e :-)

sp

pre 8 godina

Što ste napali "It follows"? Nije tako dobar kao što se predstavljalo tokom marketinga pre premijere, ali nije ni tako loš. Pre svega radi se o horor filmu koji ne liči ni na jedan do sada i to mu je najveći plus. Ja bih na skali od 1 do 10 dao 6.

FullHouse

pre 8 godina

Meni je Kamijev "Stranac" vrhunsko delo, ni najmanje dosadno, dok je Birdman dno dna, tj americka bljuvotina blago receno. Jedno morate da shvatite, Ameri ne prave umetnicke filmove, za to je zaduzen ostatak planete.
(realna, 3. oktobar 2015 13:55)

Samim tim sto koristis pojmove kao sto je "umetnicki film" iskljucujes svaku mogucnost da imas ikakve sposobnosti za kvalitetno prosudjivanje filma.

Aron

pre 8 godina

Dobra lista. po meni najbolji film do sada ove godine je "Selma", fantastičan film rađen prema istinitom događaaju u vezi borbe za ljudska prava 60-ih. Zaista odličan istoriski film koji na zaista vrlo realan način i sa stilom se bavi pitanjem rasizma na jugu. Gluma je odlična, ton interesantan i zanilmnjiv, likovi veoma dobro objašnjeni, gluma odlična. Može da se kaže da od "Boje noći" nije bilo boljeg filma koji se bavio temom rasnih odnosa u Americi.

Beton

pre 8 godina

Nikada nisam gledao na filmove kroz to ko ih je radio i koliki im je budzet. Prevashodno se osvrnem na sadrzajnost, scenario, interakciju, jos ako glumac to dobro iznese, pun pogodak. Preporucujem i origins, revenge, eight below. Mislim da ce i ovaj everest biti u najmanjim ocekivanjima zanimljiv.

cinik

pre 8 godina

@ Rvanje sa ludilom, Ritam ludila? Ludilo u prevodu povećava gledanost? Inače, slažem se da je Birdman plitak film koji glumi...ludilo?
(Nesa, 03. oktobar 2015 12:10)
Pogledaj Whiplash, ne radi se o ludilu o kome ti misliš. Odličan film sa odličnom muzikom. Rasplet na kraju je takođe odličan.

Doktor

pre 8 godina

@Šarliz alfa mužijak?!? Pa zar ne može da se kaže alfa ženka, a da to ima istu težinu... Podrška za feminizam!
(T T T, 3. oktobar 2015 12:28)

Glavnu ženka se obično označava kao beta dok je alfa za muzijake

Ray Donovan

pre 8 godina

Hm lista prilično histerična,nisam sve gledao ali rvanje sa ludilom i whiplash meni odskaču.Koliko sam se god trudio da ne ocrnim Birdman nisam uspeo,meni lično veliko razočarenje u odnosu na ranije Gonzalesove filmove 21 gram,babel..... naravno da bih dodao tu neke filmove kojih nema na listi,recimo turski Zimski san ili kanadski Mamica ,Wild,ali šta radi tu mad max ????

nema deda mraza

pre 8 godina

na zalost song of the sea je iz 2014/ mada ce taj biti na listi najboljih filmova jos dugo , dugo.../

od animiranih je nesumnjivo shaun the sheep- movie. bolji je od tog 'u tvojoj glavi' koji je klasicno holivudsko ..o.ravanje
'prophet'khalila gibrana je tek od nedavno doziveo biskopsko prikazivanje mada su mu kritike tako-tako. nije kvalitetna celina kao shaun the sheep ili song of the sea

planinski lav

pre 8 godina

Sve do sada snimljeno je ionako bilo da se prekrati vreme dok ne izađe World of warcraft, to ću da stavim na replay i gledam dok me žena ne izbaci iz kuće.

neko drugi iz mase

pre 8 godina

Whiplash - Ameri su sveli umetnost na sportsku disciplinu. nije bitno ko najbolje svira već ko najbrže udara. Tri bubnjara se nadmeću i pobeđuje onaj ko najbolje mlati po bubnju bez ikakvog smisla i ritma.
Drugo, klinac hoće da postane veliki bubnjar a sam sedi u sobi i tuče po bubnjevima. Ne svira ni sa kim, ne sarađuje ni sa kim što se vidi u završnoj sceni gde stavlja sebe iznad celok orkestra a zapravo je ništa bez svih njih. Ok film ali ništa više od toga.

vitez koja

pre 8 godina

Ne vredi raspravljati ovde. Jedna stvar je jasna, IMDB ocena NAJOBJEKTIVNIJE pokazuje to kakav je film, dobar ili los, sve ostalo su stvari subjektivnog ukusa, a skup svih tih subjektivnih ukusa daje tu objektivnu sliku. Pozdrav!

Albert Trotter

pre 8 godina

Izvinjavam se. Ne film "Boja noći" nego " U vrelini noći" sa Sidni Poatjeom
@(Aron, 3. oktobar 2015 13:38)
Ako misliš na In the Heat of the Night, to je bio Hari Belafonte, a ne taj Sidni Poter.

Nemanja 97

pre 8 godina

It follows nista posebno evo boljih horora,demonic,the gallows (found fontage horor jedan od boljih) the hallow,elysim,last shirt uzivajte :)

imdb

pre 8 godina

"Birdman" je toliko glup film da sam plakao što sam potrošio toliko vremena gledajući ga. Da ne gledam kat-kad filmove koji se snimaju sa budžetom manjim od prosečne plate u Srbiji, rekao bih da je ubedljivo najgori film koji sam gledao u životu, a ovako je samo jedan od najgorih.

JeRemija

pre 8 godina

Nadam se da nisam jedini koji čoveka pticu nije mogao da odgleda do kraja...
Sada će da se jave stručnjaci da objasne umetnički dojam tog kultnog ostvarenja

ekspert

pre 8 godina

Kako su smesni ovi likovi sto su kao pametni pa su razumeli "Birdmana", a drugi su glupi jer nisu. Film je smece (A i to je eufemizam), monoton je i dosadan, nema nikakav zaplet, ne drzi paznju, ima izuzetno glup kraj, sta vise, vanserijski glup kraj (Pre nego sto pomislite da ga nisam razumeo, jesam kao i svi ostali, i dalje je notorno glup) i ogromna je degradacija za dodelu oskara. Kome se dopao ovaj film, taj ili se nije nagledao filmova ili je mazohista.

Pavlović

pre 8 godina

Birdman kao film,koji treba da zainteresuje,zabavi...je ne zanimljiv,monoton,apsolutno gubljenje vremena!
E sad kao umetničko ostvarenje,za to zaista nisam stručan i kao takav me logično ne zanima!

Ramplstilckin

pre 8 godina

Birdman mrze i ne shvataju tipovi kojima je Kamijev "Stranac" bio dosadan,ako su ga uopste procitali...sta reci takvima-citajte Ladlama i gledajte Bonda...

kapetan esid

pre 8 godina

Pobesneli Maks, pa majkumu takva glupost od filma se retko snimi, a ima još diskutabilnih naslova ali ovaj raspali krš od filma strašno

max

pre 8 godina

Smesna lista podobna za gledaoce koji iskljucivo gledaju filmove snimljene na engleskom i opterecene budzetom i marketingom. A van te industrije se snimaju daleko sadrzajniji i zanimljiviji filmovi ali kako nisu na engleskom, prodecni prozdirac meka i kole ni ne zna da postoje. I bolje je tako jer bi i tamo usli sa parama i glupim idejama.

AHTUNG DIHTUNG

pre 8 godina

Samo ljudi koji se ne razumeju u filmsku umetnost, averidzi kojima su samo blokbasteri prepuni klišea vrh a sve ostalo "gubljenje vremena", mogu izjaviti da je Birdman loš film.

sovuljaga

pre 8 godina

prvi na listo Covek ptica???au kako losa godina.mislim vecini se nije svideo film a meni je bio ok,zanimljiva prica,do negde,dobra ideja ali realizacija samo ok,a ima i dosta promasaja.i takav film je prvi na listi.strasno losa godina.

manbird

pre 8 godina

Birdman je zanimljiv samo onima koji imaju više od 15 godina i koji su pogledali više od tri "letnja hita", a najzanimljiviji onima koji su pogledali stari Betmen serijal sa Majklom Kitonom, jer je ovo direktna parodija na njegovu karijeru, uz još dosta ismevanja tupavih holivudskih filmova i uobraženih glumaca. Naravno, ljudi koji to ne razumeju imaju pravo da im se film ne svidi. Zbog toga što naš narod ne razume satiru živimo kako živimo, a u pozorištu nema ni Nušića ni Domanovića.

vince carter

pre 8 godina

Ja stvarno ne kapiram kako radi mozak coveku koji kaze da je birdman los film,pa ovde niko nije ni razumeo izgleda ni o cemu se tu radi,jedino covek koji je rekao da je parodija na kitonovu karijeru. Pazi birdman los a vecini je "the wolf of wall streat"genijalnost,toliko o tome,eto ja sam na primer iskljucio na pola taj film zajedno sa mojim drugarima koji su se slozili. A mad max vam je los hahah,pa max je konacno za mene jedan gledljiv akcioni film sa scenama koje su uradili kaskaderi sa pravim vozilima sa minimalno efekta a ne kao filmovi majkla beja negledljivi do bola. Naravno tom hardy me jos vise zainteresovao jer sam odusevljem njegovom glumom i filmovima: stuart:life a backwards,bronson,locke,the drop,serija peaky blinders..neverovatan glumac uz nadolazece filmove legend i the revenant sa njim i di capriom koji ce mislim biti neverovatan film.

realna

pre 8 godina

Birdman mrze i ne shvataju tipovi kojima je Kamijev "Stranac" bio dosadan,ako su ga uopste procitali...sta reci takvima-citajte Ladlama i gledajte Bonda...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Ramplstilckin, 3. oktobar 2015 12:09)
Meni je Kamijev "Stranac" vrhunsko delo, ni najmanje dosadno, dok je Birdman dno dna, tj americka bljuvotina blago receno. Jedno morate da shvatite, Ameri ne prave umetnicke filmove, za to je zaduzen ostatak planete.

zoran1965

pre 8 godina

za BIRDMAN, kad porasteš kaš će ti se samo. za neke knjige i filmove, dok ne dodješ u odredjene godine, jednostavno ne možeš ih razumeti, kolko god da misliš da si pametan

O Boze

pre 8 godina

I onda zasto je farma najgledaniji show.
-Samo neko ogavno tup i sa ukusom lopate, moze da kaze za masterpiece kakav je Birdman da je los, tj. da nije fantastican.
Uzas danasnjice, preplavljeni smo ljudima ochigledno ometenim u razvoju, kojim je Batmen naj film ikad, a K.Kardasijan naj riba ever.

planinski lav

pre 8 godina

Sve do sada snimljeno je ionako bilo da se prekrati vreme dok ne izađe World of warcraft, to ću da stavim na replay i gledam dok me žena ne izbaci iz kuće.

Mrtvac

pre 8 godina

u zemlji gde je vrh zabava grand parada, farma, nisam ni ocekivao da bi birdman zauzeo visoko mesto na listi najboljih filmova. na srecu, pravi ljudi ce znati da cene takav fantastican film, zato je i dobio toliko oskara...

Zaq

pre 8 godina

Nadam se da nisam jedini koji čoveka pticu nije mogao da odgleda do kraja...Sada će da se jave stručnjaci da objasne umetnički dojam tog kultnog ostvarenja
(JeRemija, 03. oktobar 2015 09:58)
Nadam se da nisam jedini koji voli film Birdman... Sada ce da se jave strucnjaci da objasne kako je taj film djubre.

Doktor

pre 8 godina

@Šarliz alfa mužijak?!? Pa zar ne može da se kaže alfa ženka, a da to ima istu težinu... Podrška za feminizam!
(T T T, 3. oktobar 2015 12:28)

Glavnu ženka se obično označava kao beta dok je alfa za muzijake

vitez koja

pre 8 godina

Ne vredi raspravljati ovde. Jedna stvar je jasna, IMDB ocena NAJOBJEKTIVNIJE pokazuje to kakav je film, dobar ili los, sve ostalo su stvari subjektivnog ukusa, a skup svih tih subjektivnih ukusa daje tu objektivnu sliku. Pozdrav!

Pametnjakovic Mladji

pre 8 godina

Zasad nisam odgledao neki film koji je iz 2015 i da mogu da kazem da je remek delo. Bitdman je malo dosadan, neko je dole spomenu film Sciairo koji jeste dobar ali tipicna americka propaganda poput american snipera, Foxchacher je negde sredina. zasad jedini film koji mi se dopao na neki macin jeste sothpaw,inside out ( i animirani filmovi su nekad odlicni setimo se toy story 1.2.3 ili moster inc...). Cekam da odgledam The Martiana i Black masa u koje ulazem najvecu nadu.

rejnald

pre 8 godina

Не знам како су састављали ову листу али Birdman je филм из 2014 године и нажалост добитник Оскара.Иначе најбољи филм из прошле године је Interstelar, као и сваки Ноланов филм који увијек може да освоји Оскара али нажалост тај жири се увијек побрине да ускрати Нолана за награду jeр му у филмовима не виде тај фамозни,,умјетнички дојам".
Ове године најбољи филм највероватније Sci-Fi ,The Martian од легендарног Ридлија Скота који се коначно враћа после пар слабиx филмова што је снимио последњиx година.

Aron

pre 8 godina

Dobra lista. po meni najbolji film do sada ove godine je "Selma", fantastičan film rađen prema istinitom događaaju u vezi borbe za ljudska prava 60-ih. Zaista odličan istoriski film koji na zaista vrlo realan način i sa stilom se bavi pitanjem rasizma na jugu. Gluma je odlična, ton interesantan i zanilmnjiv, likovi veoma dobro objašnjeni, gluma odlična. Može da se kaže da od "Boje noći" nije bilo boljeg filma koji se bavio temom rasnih odnosa u Americi.

bata djosa

pre 8 godina

@Kako su smesni ovi likovi sto su kao pametni pa su razumeli "Birdmana", a drugi su glupi jer nisu. Film je smece (A i to je eufemizam), monoton je i dosadan, nema nikakav zaplet, ne drzi paznju, ima izuzetno glup kraj, sta vise, vanserijski glup kraj (Pre nego sto pomislite da ga nisam razumeo, jesam kao i svi ostali, i dalje je notorno glup) i ogromna je degradacija za dodelu oskara. Kome se dopao ovaj film, taj ili se nije nagledao filmova ili je mazohista.

nije los film. nisi ti tu nista razumeo (ni one sitne forice koje su utkane u scenario). u stvari poprilicno je zabavan film, a samim tim i vredan gledanja. naprosto... idi prijatelju gledaj nesto drugo.. ne pljuj po necemu sto ne razumes.
inace sam siguran da ne podnosis (ako si uopste gledao) seriju Sajnfeld, zar ne? :) ima tako neki humor u filmu.. nije to za tebe ocigledno.

Aleksa

pre 8 godina

Onako iz glave "Slow west" sit sam se ismejao, iznenadjenje film, takodje nije loš "It follows" a dobar mi je "Tommorowland" iako je propao na blagajni i "Big eyes" .. ."Southpaw" bi možda bio dobar da mu nisu prethodili "Fighter" i "Warrior" prethodnih godina ... "Ex Machina" odličan, "Child 44" nije loš, ...onako iz sećanja. Ipak najbolji film koji sam pogledao ove godine je francuski "Tell no one" (Ne le dis à personne) iz 2006.-e :-)

cinik

pre 8 godina

@ Rvanje sa ludilom, Ritam ludila? Ludilo u prevodu povećava gledanost? Inače, slažem se da je Birdman plitak film koji glumi...ludilo?
(Nesa, 03. oktobar 2015 12:10)
Pogledaj Whiplash, ne radi se o ludilu o kome ti misliš. Odličan film sa odličnom muzikom. Rasplet na kraju je takođe odličan.

zoran1965

pre 8 godina

(max, 3. oktobar 2015 10:14)
na kablu ide ciklus s.korejskih filmova, pratiš ih ? ili samo ono što je trendi kod kvaziintelektualaca ?

wacom

pre 8 godina

It follows mi bi skroz dobar, potpuni 80s vremeplov, muzika, rezija, bas mi prijalo. Listi bih dodao Ex Machina, sf/neo-noir, odlicna izvedba kako uloga u trouglu tako i vizuelno.

Leo

pre 8 godina

Ne znam po kojem kriteriju su neki filmovi iz ove godine, ali ako jesu, onda je i Interstellar trebao biti na ovoj listi. Meni je bolji od svih navedenih (nisam gledao Teško bit bogom, Listen up Phillip,Slow West i 45 Years). Isto tako, dodao bih listi i film Me and Earl and the dying girl .

Bojan

pre 8 godina

Od filmova koji se ovdje diskutuju odgledao sam Mad Max i Ex Machina. Imajuci u vidu vrstu filma, ciljnu publiku itd, ok je Mad Max. Ex Machina nije losa, isto je i ona ok. Film koji je na mene ostavio veci utisak je Levijatan. Ni on nije savrsen, ali je po meni dublji od mnogih filmova pomenutih ovdje.

neko drugi iz mase

pre 8 godina

Whiplash - Ameri su sveli umetnost na sportsku disciplinu. nije bitno ko najbolje svira već ko najbrže udara. Tri bubnjara se nadmeću i pobeđuje onaj ko najbolje mlati po bubnju bez ikakvog smisla i ritma.
Drugo, klinac hoće da postane veliki bubnjar a sam sedi u sobi i tuče po bubnjevima. Ne svira ni sa kim, ne sarađuje ni sa kim što se vidi u završnoj sceni gde stavlja sebe iznad celok orkestra a zapravo je ništa bez svih njih. Ok film ali ništa više od toga.

sp

pre 8 godina

Što ste napali "It follows"? Nije tako dobar kao što se predstavljalo tokom marketinga pre premijere, ali nije ni tako loš. Pre svega radi se o horor filmu koji ne liči ni na jedan do sada i to mu je najveći plus. Ja bih na skali od 1 do 10 dao 6.

Tuzlak

pre 8 godina

E, mislim da sam gledao najbolji ove godine - Sicario ! Gledati samo u kinu, film je dostojan nastavak Traffic-a, a Benicio je opasan! Sve preporuke.

Ray Donovan

pre 8 godina

Hm lista prilično histerična,nisam sve gledao ali rvanje sa ludilom i whiplash meni odskaču.Koliko sam se god trudio da ne ocrnim Birdman nisam uspeo,meni lično veliko razočarenje u odnosu na ranije Gonzalesove filmove 21 gram,babel..... naravno da bih dodao tu neke filmove kojih nema na listi,recimo turski Zimski san ili kanadski Mamica ,Wild,ali šta radi tu mad max ????

FullHouse

pre 8 godina

Meni je Kamijev "Stranac" vrhunsko delo, ni najmanje dosadno, dok je Birdman dno dna, tj americka bljuvotina blago receno. Jedno morate da shvatite, Ameri ne prave umetnicke filmove, za to je zaduzen ostatak planete.
(realna, 3. oktobar 2015 13:55)

Samim tim sto koristis pojmove kao sto je "umetnicki film" iskljucujes svaku mogucnost da imas ikakve sposobnosti za kvalitetno prosudjivanje filma.

nema deda mraza

pre 8 godina

na zalost song of the sea je iz 2014/ mada ce taj biti na listi najboljih filmova jos dugo , dugo.../

od animiranih je nesumnjivo shaun the sheep- movie. bolji je od tog 'u tvojoj glavi' koji je klasicno holivudsko ..o.ravanje
'prophet'khalila gibrana je tek od nedavno doziveo biskopsko prikazivanje mada su mu kritike tako-tako. nije kvalitetna celina kao shaun the sheep ili song of the sea

wer

pre 8 godina

birdman je:

1) veoma dobra drama, odlicna rezija & gluma i to je razlog sto se generalno smatra kvalitetnim filmom (a to i jeste)

2) ono sto ga cini kontroverzim je 'stilsko-umetnicki' momenat sa letenjem 'a la kusturica' i bespotrebnim prepumpanim metaforama, ali bas to je mladim nadobudnim hipsterima 'woooow' i ono sto mi 'obicni' ne razumemo

Tako dolazite u situaciju da ga jedana polovina ostrasceno dize u nebo a druga bespotrebno pljuje, a film dobija besplatnu reklamu.

Vrlo pristojna drama, sa izrazenim elementima preterivanja, valja pogledati...

Beton

pre 8 godina

Nikada nisam gledao na filmove kroz to ko ih je radio i koliki im je budzet. Prevashodno se osvrnem na sadrzajnost, scenario, interakciju, jos ako glumac to dobro iznese, pun pogodak. Preporucujem i origins, revenge, eight below. Mislim da ce i ovaj everest biti u najmanjim ocekivanjima zanimljiv.

Albert Trotter

pre 8 godina

Izvinjavam se. Ne film "Boja noći" nego " U vrelini noći" sa Sidni Poatjeom
@(Aron, 3. oktobar 2015 13:38)
Ako misliš na In the Heat of the Night, to je bio Hari Belafonte, a ne taj Sidni Poter.

prijatelj iz Dubicha

pre 8 godina

Kakva je "pojava" ovaj "pinter"(chovek koji pravi burad),kako bi se prevelo njegovo prezime nemachkog porekla, FASSBINDER,tj. Fasbender....kad bih mogao da biram sopstveni "mushki" izgled kako bi se shto vishe svideo zzenama-to bi bio taj 'look'!....

Nemanja 97

pre 8 godina

It follows nista posebno evo boljih horora,demonic,the gallows (found fontage horor jedan od boljih) the hallow,elysim,last shirt uzivajte :)

milojko

pre 8 godina

ne bi bilo lose da ko ostavi ovde komentar napise koliko ima godina... sve imam utisak da je retko ko presao 25... sto po njima zanci da film ako nema ubistvo,detektiva,jurnajvu I dramsku muziku koja prati napetu scenu I nije bas neki film ...