Utorak, 02.06.2015.

14:03

"Za investitore iz SAD najbolji uslovi"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić započeo je posetu Vašingtonu i prvi dan su obeležili ekonomski susreti.

Izvor: B92

"Za investitore iz SAD najbolji uslovi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

WTO

pre 8 godina

Ova izjava je u suprotnosti sa pravilima I dobrim obicajima WTO, iz razloga sto neekonomskim, administrativnim merama, stavlja u privilegovani ekonomski polozaj odredjenu grupu investitora, stvarajuci joj uslove za ostvarivanje extra materijalne dobiti u odnosu na druge igrace na trzistu, diskriminirajuci ih na taj nacin I stavljajuci ih u neravnopravan trzisni polozaj.
R, savetujem premijeru da angazuje neke ozbiljne ekonomske I pravne savetnike, ali nikako iz grupe onih koje namerava da stavi u privilegovani trzisni polozaj, radi izbegavanja daljnjih stetnih posledica koje mogu nastati nakon ove I slicnih izjava.
Takodje, mogu da shvatim razdraganost, pa I euforiju I dobru volju Premijera, ali mu savetujem da se drzi ratia, jer to je samo posao. Inace bi se moglo desiti da generacije otplacuju stete firmama koje se profesionalno bave odstetom I utuzivanjem.

SNS u srcu

pre 8 godina

Znam nece biti laki razgovori ali Vucic ima jasni cilj da osigura stabilnost u regionu i da privoli SAD da pomognu laksem ulasku u EU

jova.iz.it

pre 8 godina

Izizetna priliak da se IT sektor malo razdrma i pokrene. Sastanak sa predstavnicima Dzeneral elektriksa, a posebno Majkrosofta je veoma vazan. Ja kao neko ko je zaposlen u IT sektoru, veoma pozitivno i sa optimizmom gledam na ove sastanke, jer smatram da mogu da donesu samo boljitak.

Musica

pre 8 godina

Koliko naših drzavljana živi i radi u SAD? Koliko njih se zali na svoj život gore? Trebalo je mnogo ranije da iniciramo saradnju sa Amerikom, realno, od saradnje sa njima možemo imati samo benefit.

Stanić

pre 8 godina

Opšte je poznato kakav IT sektor imaju u SAD, nadam se da to možemo da iskoristimo ako ne kroz neke investicije onda bar kroz ljudstvo i savete koji mogu da budu vrlo korisni.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Za investitore iz SAD - najbolji uslovi!

Za investitore iz SRB - poreska za vrat i reket do zatvaranja firme. Mi Srbi pod hitno moramo da rasformiramo našu državu. Sve sam video ali da ja plaćam porez a imam manja prava nego neko ko nema državljanstvo Srbije, to može samo mudra naprednjačka glava da smisli.

Dobrila022

pre 8 godina

Podržavam sve napore da se popravi reputacija Srbije i da se ubrza ekonomski oporavak. Na tom putu SAD igraju jako važnu ulogu, i ne možemo ih nikako preskočiti.

Mirka

pre 8 godina

Pa jeste vazna politicka stabilnost za investitore, ali i pravna sigurnost. Sam premijer je rekao da ne moze da sredi pravosudje bez EU, sporovi traju po vise od deset godina, o " nezavisnosti" sudova ne vredi trositi reci, Ustavni sud ne postoji. O kojim to najboljim uslovima je ovde rec?

popeye

pre 8 godina

Генијално, отмимо порезом бахатим пензионерима или власницима станова и дајмо сиротим страним инвеститорима!?

Gaga

pre 8 godina

Prvo: Zaista me je blam kada vidim sa kim se sve AV sastaje tamo u USA... Kako neko rece ovde sa trecerazrednim cinovnicima, toliko o tome koliko nas cene za koga nas smatraju, uzas!
Drugo: Da li zaista mislite i verujete da oni koji su razorili sve dobro ovde, pocevsi od velike drzave ovde sa nesagledivim posledicama i oni koji su vladari Nikaragve, Hondurasa, Paname, Salvadora i ostalih banana drzava u svetu, da ce ti bas nama uciniti dobro i da nam bude bolje...?!
Pa!Dame i gospodo, naravno oni gledaju samo svoje interese i to mnogo vise od drugih zemalja u svetu...!
Dzaba njihove investicije, ako nam plate budu 100$ mesecno, kao u pomenutim zemljama...! Od cega cemo tek ziveti i kako?!
Koliko mi se cini, doticni propagira jeftinu radnu snagu u Srbiji, kao da je njegova dedovina! Nista to nije dobro za nas... Nadam se, da se varam, ali uciteljica zivota - istorija drugacije misli i prica argumentovanu pricu...!

princip uzajmnosti

pre 8 godina

Najpre se ispita polje gde se moze preduzeti neki korak u pitanjima ekonomske politike, a onda kad tu stvari budu vidljive i konkretne, nastupa politika, gde vazi tender, sta dajes zauzvrat. i to je normalno.

Komentator

pre 8 godina

Resice se mnoge nedoumice ovom posetom i znacemo sta dalje ciniti kako bi se poglavlja sto pre pocela otvarati i kako bi nam se standard sto pre povecao!

Srdjan

pre 8 godina

Izgleda da u Srbiji pocinju da duvaju neki novi, mnogo povoljniji vetrovi, koji, konacno, u prvi plan stavljaju ekonomska, a ne politicka pitanja!

lung

pre 8 godina

Ekonomski interesi su iznad svega pa je zato krucijalno ubediti Amerikance da što više investiraju u srbiju.U tom slučaju ne bi mogli da destabilizuju našu zemlju jer bi time ugrozili svoja krupna ulaganja.

Gajin

pre 8 godina

Nadam se da razgovori i sastanci u toku posete Vašingtonu neće ostati samo na rečima, nego da će dati konkretne rezultate korisne za Srbiju.

Dragana

pre 8 godina

Ocigledno da nekome nije dovoljno nista sto se radi pa i sto se vise radi i dogovara to se vise kritikuje. Rusija i SAD su jedne od vodecih sila u svetu i to je uvek bilo i verovatno ce biti, i to svako zna. Covek koji zivi u svetu ne moze da bezi od drugih ljudi jer su tu oko njega i kad tad bice u kontaktu sa drugima. Onaj ko ne zeli da zivi sa drugima osami se na nekoj planini, u nekoj zabacenoj sumi, ili gde vec, i samuje jer mu drugi ne trebaju. Ako vec zivimo u ovom sadasnjem svetu ne mozemo bezati od njega. Potrebni su nam svi jer smo mi ekonomski i privredno unazadjeni od ranije i to onih koji bas sad kritikuju najvise, tako da nam trebaju i Rusija i SAD i EU jer moramo sa nekim saradjivati ako mislimo da uznapredujemo. Da li nekog volimo vise ili manje to nema veze sa privredom vec jake svetske kompanije imaju veze sa privredom tako da sa njima treba saradjivati, a cije su to ne mozemo birati.

tube

pre 8 godina

Veoma značajna poseta. Ishod će se videti kad dođe AM u Srbiju. Sada se odlučuje sudbina Srbije za narednu deceniju. Kom je jasno, kom nije, but tako je.

Protokol

pre 8 godina

Ovo je po protokolu, i vest je sasvim bez znacaja.i sama logika je da se najpre obave konsultacije u vezi privrede i ekonomije pa onda na red dolazi cista politika, koja za to trazi pokrice

Igor

pre 8 godina

Ovaj kao svako osrednji prodavac magle u stranim kompanijama u Srbiji - kad se od njega očekuje da donese nove kupce (u ovoj prilici investitore), on napravi posetu starim mušterijama jer se sa njima oseća komotno, oni ga iz učtivosti prime i brzo isprate nazad jer nemaju vreme za budalaštine, a onda se prodavac magle vrati nazad sa izveštajem da je sklopio sjajan posao, a porudžbina evo samo što neće, samo neke formalnosti da se srede.
Onda u firmi to brzo zaborave jer imaju veće probleme, i tako u krug.
Samo, kod tih stranaca se takvi brzo provale pa otkaz usledi posle godinu dana, a nama treba 10 godina gladovanja da se dozovemo pameti.

Dragana

pre 8 godina

Veoma je vazno da Srbija ima politicku podrsku SAD na putu za EU, a upravo je to uz privlacenje investicija cilj Vuciceve posete Vasingtonu.

konkretna

pre 8 godina

Znacaj ove posete se ogleda u konkretnosti. Nije poenta slikanje uz himnu i drzavnicke pocasti, vec konkretni razgovori, sta radimo, dokle smo dosli, sta planiramo, kako cemo zajedno dalje

Aleksandar

pre 8 godina

...''jeste, gosn' B: bio sam kod rame i sve smo se dogovorili sto ste rekli... ne, nema problema, ni sa ramom, ni sa osmanijem, keljmendijem, branom, hasimom... put? pa, gradicemo ga, naravno, od para sto narod placa komunalije, struje, vode, od donacija za poplavljene, penzija, socijalne pomoci, decijih dodataka... ne brinite nista vi ne treba da... hoce, moci ce da izdrzi i americke i albanske tenkove, bar dva puta!
sta ste pitali, izvin'te? a, pa jedan deo para ce ide na stranacki racun, za sendvice za ovu vrednu decu sto botuju, treba i malo da se neko posalje na tajland ponekada...
bolnice? neeeeee, nema potrebe, medigroup je vec tu, americka firma, ima da srede zdravstveno stanje srba cas posla, pa vec je nato to do pola sredio '99. kako, nasipi, brane, bedemi? a, pa to ce vec sava i dunav sami, znate te dve velike i mocne reke imaju vise snage nego svi buldozeri zajedno, a pustili su oni zuti i neke dabrove pre par godina, pa se zapatili...
a ima i za bilborde 'slavimo autoput do tirane', to ce i brat al zajeb da podrzi... ko da gradi? pa znam ko nece, srbi, rusi i kinezi, ali evo hasim ima svoju gradjevinsku firmu, pa ce zajedno on i velja... hvala, hvala, g B, sluzimo nar...ovaj, ne nar... mislim , znate vec sta ja mislim, pa vi ste mi rekli sta da mislim.''...

Maka

pre 8 godina

Podjednako su bitni i prvi i drugi dan, kako iz ekonomije tako i iz politike, potrebne su nam nove investicije i potreban nam je mir u regionu.

Novak

pre 8 godina

Sve tri kompanije sa kojima Vucic ima pojedinacne sastanke, a koje su vec prisutne u Srbiji, imaju mogucnos za dodatna ulaganja, na cemu treba maksimalno raditi.

znanje imanje

pre 8 godina

@ eskim ima ali ne može on do nikoga drugog doći. Pa sve ove firme već uveliko posluju u Srbiji i neko drugi ih je doveo. Pa ako se sećaš Dačić koji ne zna reč engleskog je doveo Balmera u Beograd prošle godine. Ova Vlada na čelu sa Vucicem nema znanje,konekcije i poverenje bilo koga da dovede u Srbiju da nešto otvori. Jedino ako neke razmišljaju da izađu iz zemlje zbog nepostovanja nekih prijašnjih dogovora pa on sada ide da im nešto obeća. NCR ima mislim oko 1500 mladih radnika sa solidnom platama bila bi šteta ako se povuku. GE isto ne mogu da dobiju dozvole za vetropark (NIS dobio).itd. To što će Vuccica Bajden da vidi na 10 minuta ne znači ništa. Uci će na zadnja vrata i na njih izaći. Tako se ne dočekuju drzavnici. Možda u hodniku sretne Obamu za neku sliku za lokalnu upotrebu. No na njegovu žalost neće biti istorijska jer predsednik Toma diploma već ima 2-3.

boki

pre 8 godina

Ekonomija je ono sto je nas prioritet I na tome mora da se radi, moraju se investitori dovoditi, ne kazem da ne treba da razgovaramo o politici, cuti druge stavove, ali ovo nam je prioritet.

Protokol

pre 8 godina

Ovo je po protokolu, i vest je sasvim bez znacaja.i sama logika je da se najpre obave konsultacije u vezi privrede i ekonomije pa onda na red dolazi cista politika, koja za to trazi pokrice

boki

pre 8 godina

Ekonomija je ono sto je nas prioritet I na tome mora da se radi, moraju se investitori dovoditi, ne kazem da ne treba da razgovaramo o politici, cuti druge stavove, ali ovo nam je prioritet.

Novak

pre 8 godina

Sve tri kompanije sa kojima Vucic ima pojedinacne sastanke, a koje su vec prisutne u Srbiji, imaju mogucnos za dodatna ulaganja, na cemu treba maksimalno raditi.

Maka

pre 8 godina

Podjednako su bitni i prvi i drugi dan, kako iz ekonomije tako i iz politike, potrebne su nam nove investicije i potreban nam je mir u regionu.

lung

pre 8 godina

Ekonomski interesi su iznad svega pa je zato krucijalno ubediti Amerikance da što više investiraju u srbiju.U tom slučaju ne bi mogli da destabilizuju našu zemlju jer bi time ugrozili svoja krupna ulaganja.

Dragana

pre 8 godina

Ocigledno da nekome nije dovoljno nista sto se radi pa i sto se vise radi i dogovara to se vise kritikuje. Rusija i SAD su jedne od vodecih sila u svetu i to je uvek bilo i verovatno ce biti, i to svako zna. Covek koji zivi u svetu ne moze da bezi od drugih ljudi jer su tu oko njega i kad tad bice u kontaktu sa drugima. Onaj ko ne zeli da zivi sa drugima osami se na nekoj planini, u nekoj zabacenoj sumi, ili gde vec, i samuje jer mu drugi ne trebaju. Ako vec zivimo u ovom sadasnjem svetu ne mozemo bezati od njega. Potrebni su nam svi jer smo mi ekonomski i privredno unazadjeni od ranije i to onih koji bas sad kritikuju najvise, tako da nam trebaju i Rusija i SAD i EU jer moramo sa nekim saradjivati ako mislimo da uznapredujemo. Da li nekog volimo vise ili manje to nema veze sa privredom vec jake svetske kompanije imaju veze sa privredom tako da sa njima treba saradjivati, a cije su to ne mozemo birati.

tube

pre 8 godina

Veoma značajna poseta. Ishod će se videti kad dođe AM u Srbiju. Sada se odlučuje sudbina Srbije za narednu deceniju. Kom je jasno, kom nije, but tako je.

konkretna

pre 8 godina

Znacaj ove posete se ogleda u konkretnosti. Nije poenta slikanje uz himnu i drzavnicke pocasti, vec konkretni razgovori, sta radimo, dokle smo dosli, sta planiramo, kako cemo zajedno dalje

princip uzajmnosti

pre 8 godina

Najpre se ispita polje gde se moze preduzeti neki korak u pitanjima ekonomske politike, a onda kad tu stvari budu vidljive i konkretne, nastupa politika, gde vazi tender, sta dajes zauzvrat. i to je normalno.

Dobrila022

pre 8 godina

Podržavam sve napore da se popravi reputacija Srbije i da se ubrza ekonomski oporavak. Na tom putu SAD igraju jako važnu ulogu, i ne možemo ih nikako preskočiti.

Srdjan

pre 8 godina

Izgleda da u Srbiji pocinju da duvaju neki novi, mnogo povoljniji vetrovi, koji, konacno, u prvi plan stavljaju ekonomska, a ne politicka pitanja!

Stanić

pre 8 godina

Opšte je poznato kakav IT sektor imaju u SAD, nadam se da to možemo da iskoristimo ako ne kroz neke investicije onda bar kroz ljudstvo i savete koji mogu da budu vrlo korisni.

Musica

pre 8 godina

Koliko naših drzavljana živi i radi u SAD? Koliko njih se zali na svoj život gore? Trebalo je mnogo ranije da iniciramo saradnju sa Amerikom, realno, od saradnje sa njima možemo imati samo benefit.

Gajin

pre 8 godina

Nadam se da razgovori i sastanci u toku posete Vašingtonu neće ostati samo na rečima, nego da će dati konkretne rezultate korisne za Srbiju.

jova.iz.it

pre 8 godina

Izizetna priliak da se IT sektor malo razdrma i pokrene. Sastanak sa predstavnicima Dzeneral elektriksa, a posebno Majkrosofta je veoma vazan. Ja kao neko ko je zaposlen u IT sektoru, veoma pozitivno i sa optimizmom gledam na ove sastanke, jer smatram da mogu da donesu samo boljitak.

SNS u srcu

pre 8 godina

Znam nece biti laki razgovori ali Vucic ima jasni cilj da osigura stabilnost u regionu i da privoli SAD da pomognu laksem ulasku u EU

Aleksandar

pre 8 godina

...''jeste, gosn' B: bio sam kod rame i sve smo se dogovorili sto ste rekli... ne, nema problema, ni sa ramom, ni sa osmanijem, keljmendijem, branom, hasimom... put? pa, gradicemo ga, naravno, od para sto narod placa komunalije, struje, vode, od donacija za poplavljene, penzija, socijalne pomoci, decijih dodataka... ne brinite nista vi ne treba da... hoce, moci ce da izdrzi i americke i albanske tenkove, bar dva puta!
sta ste pitali, izvin'te? a, pa jedan deo para ce ide na stranacki racun, za sendvice za ovu vrednu decu sto botuju, treba i malo da se neko posalje na tajland ponekada...
bolnice? neeeeee, nema potrebe, medigroup je vec tu, americka firma, ima da srede zdravstveno stanje srba cas posla, pa vec je nato to do pola sredio '99. kako, nasipi, brane, bedemi? a, pa to ce vec sava i dunav sami, znate te dve velike i mocne reke imaju vise snage nego svi buldozeri zajedno, a pustili su oni zuti i neke dabrove pre par godina, pa se zapatili...
a ima i za bilborde 'slavimo autoput do tirane', to ce i brat al zajeb da podrzi... ko da gradi? pa znam ko nece, srbi, rusi i kinezi, ali evo hasim ima svoju gradjevinsku firmu, pa ce zajedno on i velja... hvala, hvala, g B, sluzimo nar...ovaj, ne nar... mislim , znate vec sta ja mislim, pa vi ste mi rekli sta da mislim.''...

Komentator

pre 8 godina

Resice se mnoge nedoumice ovom posetom i znacemo sta dalje ciniti kako bi se poglavlja sto pre pocela otvarati i kako bi nam se standard sto pre povecao!

Dragana

pre 8 godina

Veoma je vazno da Srbija ima politicku podrsku SAD na putu za EU, a upravo je to uz privlacenje investicija cilj Vuciceve posete Vasingtonu.

Igor

pre 8 godina

Ovaj kao svako osrednji prodavac magle u stranim kompanijama u Srbiji - kad se od njega očekuje da donese nove kupce (u ovoj prilici investitore), on napravi posetu starim mušterijama jer se sa njima oseća komotno, oni ga iz učtivosti prime i brzo isprate nazad jer nemaju vreme za budalaštine, a onda se prodavac magle vrati nazad sa izveštajem da je sklopio sjajan posao, a porudžbina evo samo što neće, samo neke formalnosti da se srede.
Onda u firmi to brzo zaborave jer imaju veće probleme, i tako u krug.
Samo, kod tih stranaca se takvi brzo provale pa otkaz usledi posle godinu dana, a nama treba 10 godina gladovanja da se dozovemo pameti.

znanje imanje

pre 8 godina

@ eskim ima ali ne može on do nikoga drugog doći. Pa sve ove firme već uveliko posluju u Srbiji i neko drugi ih je doveo. Pa ako se sećaš Dačić koji ne zna reč engleskog je doveo Balmera u Beograd prošle godine. Ova Vlada na čelu sa Vucicem nema znanje,konekcije i poverenje bilo koga da dovede u Srbiju da nešto otvori. Jedino ako neke razmišljaju da izađu iz zemlje zbog nepostovanja nekih prijašnjih dogovora pa on sada ide da im nešto obeća. NCR ima mislim oko 1500 mladih radnika sa solidnom platama bila bi šteta ako se povuku. GE isto ne mogu da dobiju dozvole za vetropark (NIS dobio).itd. To što će Vuccica Bajden da vidi na 10 minuta ne znači ništa. Uci će na zadnja vrata i na njih izaći. Tako se ne dočekuju drzavnici. Možda u hodniku sretne Obamu za neku sliku za lokalnu upotrebu. No na njegovu žalost neće biti istorijska jer predsednik Toma diploma već ima 2-3.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Za investitore iz SAD - najbolji uslovi!

Za investitore iz SRB - poreska za vrat i reket do zatvaranja firme. Mi Srbi pod hitno moramo da rasformiramo našu državu. Sve sam video ali da ja plaćam porez a imam manja prava nego neko ko nema državljanstvo Srbije, to može samo mudra naprednjačka glava da smisli.

popeye

pre 8 godina

Генијално, отмимо порезом бахатим пензионерима или власницима станова и дајмо сиротим страним инвеститорима!?

Gaga

pre 8 godina

Prvo: Zaista me je blam kada vidim sa kim se sve AV sastaje tamo u USA... Kako neko rece ovde sa trecerazrednim cinovnicima, toliko o tome koliko nas cene za koga nas smatraju, uzas!
Drugo: Da li zaista mislite i verujete da oni koji su razorili sve dobro ovde, pocevsi od velike drzave ovde sa nesagledivim posledicama i oni koji su vladari Nikaragve, Hondurasa, Paname, Salvadora i ostalih banana drzava u svetu, da ce ti bas nama uciniti dobro i da nam bude bolje...?!
Pa!Dame i gospodo, naravno oni gledaju samo svoje interese i to mnogo vise od drugih zemalja u svetu...!
Dzaba njihove investicije, ako nam plate budu 100$ mesecno, kao u pomenutim zemljama...! Od cega cemo tek ziveti i kako?!
Koliko mi se cini, doticni propagira jeftinu radnu snagu u Srbiji, kao da je njegova dedovina! Nista to nije dobro za nas... Nadam se, da se varam, ali uciteljica zivota - istorija drugacije misli i prica argumentovanu pricu...!

Mirka

pre 8 godina

Pa jeste vazna politicka stabilnost za investitore, ali i pravna sigurnost. Sam premijer je rekao da ne moze da sredi pravosudje bez EU, sporovi traju po vise od deset godina, o " nezavisnosti" sudova ne vredi trositi reci, Ustavni sud ne postoji. O kojim to najboljim uslovima je ovde rec?

WTO

pre 8 godina

Ova izjava je u suprotnosti sa pravilima I dobrim obicajima WTO, iz razloga sto neekonomskim, administrativnim merama, stavlja u privilegovani ekonomski polozaj odredjenu grupu investitora, stvarajuci joj uslove za ostvarivanje extra materijalne dobiti u odnosu na druge igrace na trzistu, diskriminirajuci ih na taj nacin I stavljajuci ih u neravnopravan trzisni polozaj.
R, savetujem premijeru da angazuje neke ozbiljne ekonomske I pravne savetnike, ali nikako iz grupe onih koje namerava da stavi u privilegovani trzisni polozaj, radi izbegavanja daljnjih stetnih posledica koje mogu nastati nakon ove I slicnih izjava.
Takodje, mogu da shvatim razdraganost, pa I euforiju I dobru volju Premijera, ali mu savetujem da se drzi ratia, jer to je samo posao. Inace bi se moglo desiti da generacije otplacuju stete firmama koje se profesionalno bave odstetom I utuzivanjem.

Aleksandar

pre 8 godina

...''jeste, gosn' B: bio sam kod rame i sve smo se dogovorili sto ste rekli... ne, nema problema, ni sa ramom, ni sa osmanijem, keljmendijem, branom, hasimom... put? pa, gradicemo ga, naravno, od para sto narod placa komunalije, struje, vode, od donacija za poplavljene, penzija, socijalne pomoci, decijih dodataka... ne brinite nista vi ne treba da... hoce, moci ce da izdrzi i americke i albanske tenkove, bar dva puta!
sta ste pitali, izvin'te? a, pa jedan deo para ce ide na stranacki racun, za sendvice za ovu vrednu decu sto botuju, treba i malo da se neko posalje na tajland ponekada...
bolnice? neeeeee, nema potrebe, medigroup je vec tu, americka firma, ima da srede zdravstveno stanje srba cas posla, pa vec je nato to do pola sredio '99. kako, nasipi, brane, bedemi? a, pa to ce vec sava i dunav sami, znate te dve velike i mocne reke imaju vise snage nego svi buldozeri zajedno, a pustili su oni zuti i neke dabrove pre par godina, pa se zapatili...
a ima i za bilborde 'slavimo autoput do tirane', to ce i brat al zajeb da podrzi... ko da gradi? pa znam ko nece, srbi, rusi i kinezi, ali evo hasim ima svoju gradjevinsku firmu, pa ce zajedno on i velja... hvala, hvala, g B, sluzimo nar...ovaj, ne nar... mislim , znate vec sta ja mislim, pa vi ste mi rekli sta da mislim.''...

znanje imanje

pre 8 godina

@ eskim ima ali ne može on do nikoga drugog doći. Pa sve ove firme već uveliko posluju u Srbiji i neko drugi ih je doveo. Pa ako se sećaš Dačić koji ne zna reč engleskog je doveo Balmera u Beograd prošle godine. Ova Vlada na čelu sa Vucicem nema znanje,konekcije i poverenje bilo koga da dovede u Srbiju da nešto otvori. Jedino ako neke razmišljaju da izađu iz zemlje zbog nepostovanja nekih prijašnjih dogovora pa on sada ide da im nešto obeća. NCR ima mislim oko 1500 mladih radnika sa solidnom platama bila bi šteta ako se povuku. GE isto ne mogu da dobiju dozvole za vetropark (NIS dobio).itd. To što će Vuccica Bajden da vidi na 10 minuta ne znači ništa. Uci će na zadnja vrata i na njih izaći. Tako se ne dočekuju drzavnici. Možda u hodniku sretne Obamu za neku sliku za lokalnu upotrebu. No na njegovu žalost neće biti istorijska jer predsednik Toma diploma već ima 2-3.

Igor

pre 8 godina

Ovaj kao svako osrednji prodavac magle u stranim kompanijama u Srbiji - kad se od njega očekuje da donese nove kupce (u ovoj prilici investitore), on napravi posetu starim mušterijama jer se sa njima oseća komotno, oni ga iz učtivosti prime i brzo isprate nazad jer nemaju vreme za budalaštine, a onda se prodavac magle vrati nazad sa izveštajem da je sklopio sjajan posao, a porudžbina evo samo što neće, samo neke formalnosti da se srede.
Onda u firmi to brzo zaborave jer imaju veće probleme, i tako u krug.
Samo, kod tih stranaca se takvi brzo provale pa otkaz usledi posle godinu dana, a nama treba 10 godina gladovanja da se dozovemo pameti.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Za investitore iz SAD - najbolji uslovi!

Za investitore iz SRB - poreska za vrat i reket do zatvaranja firme. Mi Srbi pod hitno moramo da rasformiramo našu državu. Sve sam video ali da ja plaćam porez a imam manja prava nego neko ko nema državljanstvo Srbije, to može samo mudra naprednjačka glava da smisli.

Gaga

pre 8 godina

Prvo: Zaista me je blam kada vidim sa kim se sve AV sastaje tamo u USA... Kako neko rece ovde sa trecerazrednim cinovnicima, toliko o tome koliko nas cene za koga nas smatraju, uzas!
Drugo: Da li zaista mislite i verujete da oni koji su razorili sve dobro ovde, pocevsi od velike drzave ovde sa nesagledivim posledicama i oni koji su vladari Nikaragve, Hondurasa, Paname, Salvadora i ostalih banana drzava u svetu, da ce ti bas nama uciniti dobro i da nam bude bolje...?!
Pa!Dame i gospodo, naravno oni gledaju samo svoje interese i to mnogo vise od drugih zemalja u svetu...!
Dzaba njihove investicije, ako nam plate budu 100$ mesecno, kao u pomenutim zemljama...! Od cega cemo tek ziveti i kako?!
Koliko mi se cini, doticni propagira jeftinu radnu snagu u Srbiji, kao da je njegova dedovina! Nista to nije dobro za nas... Nadam se, da se varam, ali uciteljica zivota - istorija drugacije misli i prica argumentovanu pricu...!

Mirka

pre 8 godina

Pa jeste vazna politicka stabilnost za investitore, ali i pravna sigurnost. Sam premijer je rekao da ne moze da sredi pravosudje bez EU, sporovi traju po vise od deset godina, o " nezavisnosti" sudova ne vredi trositi reci, Ustavni sud ne postoji. O kojim to najboljim uslovima je ovde rec?

popeye

pre 8 godina

Генијално, отмимо порезом бахатим пензионерима или власницима станова и дајмо сиротим страним инвеститорима!?

WTO

pre 8 godina

Ova izjava je u suprotnosti sa pravilima I dobrim obicajima WTO, iz razloga sto neekonomskim, administrativnim merama, stavlja u privilegovani ekonomski polozaj odredjenu grupu investitora, stvarajuci joj uslove za ostvarivanje extra materijalne dobiti u odnosu na druge igrace na trzistu, diskriminirajuci ih na taj nacin I stavljajuci ih u neravnopravan trzisni polozaj.
R, savetujem premijeru da angazuje neke ozbiljne ekonomske I pravne savetnike, ali nikako iz grupe onih koje namerava da stavi u privilegovani trzisni polozaj, radi izbegavanja daljnjih stetnih posledica koje mogu nastati nakon ove I slicnih izjava.
Takodje, mogu da shvatim razdraganost, pa I euforiju I dobru volju Premijera, ali mu savetujem da se drzi ratia, jer to je samo posao. Inace bi se moglo desiti da generacije otplacuju stete firmama koje se profesionalno bave odstetom I utuzivanjem.

Maka

pre 8 godina

Podjednako su bitni i prvi i drugi dan, kako iz ekonomije tako i iz politike, potrebne su nam nove investicije i potreban nam je mir u regionu.

boki

pre 8 godina

Ekonomija je ono sto je nas prioritet I na tome mora da se radi, moraju se investitori dovoditi, ne kazem da ne treba da razgovaramo o politici, cuti druge stavove, ali ovo nam je prioritet.

Srdjan

pre 8 godina

Izgleda da u Srbiji pocinju da duvaju neki novi, mnogo povoljniji vetrovi, koji, konacno, u prvi plan stavljaju ekonomska, a ne politicka pitanja!

Novak

pre 8 godina

Sve tri kompanije sa kojima Vucic ima pojedinacne sastanke, a koje su vec prisutne u Srbiji, imaju mogucnos za dodatna ulaganja, na cemu treba maksimalno raditi.

Dragana

pre 8 godina

Veoma je vazno da Srbija ima politicku podrsku SAD na putu za EU, a upravo je to uz privlacenje investicija cilj Vuciceve posete Vasingtonu.

tube

pre 8 godina

Veoma značajna poseta. Ishod će se videti kad dođe AM u Srbiju. Sada se odlučuje sudbina Srbije za narednu deceniju. Kom je jasno, kom nije, but tako je.

Komentator

pre 8 godina

Resice se mnoge nedoumice ovom posetom i znacemo sta dalje ciniti kako bi se poglavlja sto pre pocela otvarati i kako bi nam se standard sto pre povecao!

lung

pre 8 godina

Ekonomski interesi su iznad svega pa je zato krucijalno ubediti Amerikance da što više investiraju u srbiju.U tom slučaju ne bi mogli da destabilizuju našu zemlju jer bi time ugrozili svoja krupna ulaganja.

konkretna

pre 8 godina

Znacaj ove posete se ogleda u konkretnosti. Nije poenta slikanje uz himnu i drzavnicke pocasti, vec konkretni razgovori, sta radimo, dokle smo dosli, sta planiramo, kako cemo zajedno dalje

Gajin

pre 8 godina

Nadam se da razgovori i sastanci u toku posete Vašingtonu neće ostati samo na rečima, nego da će dati konkretne rezultate korisne za Srbiju.

Dragana

pre 8 godina

Ocigledno da nekome nije dovoljno nista sto se radi pa i sto se vise radi i dogovara to se vise kritikuje. Rusija i SAD su jedne od vodecih sila u svetu i to je uvek bilo i verovatno ce biti, i to svako zna. Covek koji zivi u svetu ne moze da bezi od drugih ljudi jer su tu oko njega i kad tad bice u kontaktu sa drugima. Onaj ko ne zeli da zivi sa drugima osami se na nekoj planini, u nekoj zabacenoj sumi, ili gde vec, i samuje jer mu drugi ne trebaju. Ako vec zivimo u ovom sadasnjem svetu ne mozemo bezati od njega. Potrebni su nam svi jer smo mi ekonomski i privredno unazadjeni od ranije i to onih koji bas sad kritikuju najvise, tako da nam trebaju i Rusija i SAD i EU jer moramo sa nekim saradjivati ako mislimo da uznapredujemo. Da li nekog volimo vise ili manje to nema veze sa privredom vec jake svetske kompanije imaju veze sa privredom tako da sa njima treba saradjivati, a cije su to ne mozemo birati.

princip uzajmnosti

pre 8 godina

Najpre se ispita polje gde se moze preduzeti neki korak u pitanjima ekonomske politike, a onda kad tu stvari budu vidljive i konkretne, nastupa politika, gde vazi tender, sta dajes zauzvrat. i to je normalno.

jova.iz.it

pre 8 godina

Izizetna priliak da se IT sektor malo razdrma i pokrene. Sastanak sa predstavnicima Dzeneral elektriksa, a posebno Majkrosofta je veoma vazan. Ja kao neko ko je zaposlen u IT sektoru, veoma pozitivno i sa optimizmom gledam na ove sastanke, jer smatram da mogu da donesu samo boljitak.

Protokol

pre 8 godina

Ovo je po protokolu, i vest je sasvim bez znacaja.i sama logika je da se najpre obave konsultacije u vezi privrede i ekonomije pa onda na red dolazi cista politika, koja za to trazi pokrice

Dobrila022

pre 8 godina

Podržavam sve napore da se popravi reputacija Srbije i da se ubrza ekonomski oporavak. Na tom putu SAD igraju jako važnu ulogu, i ne možemo ih nikako preskočiti.

Musica

pre 8 godina

Koliko naših drzavljana živi i radi u SAD? Koliko njih se zali na svoj život gore? Trebalo je mnogo ranije da iniciramo saradnju sa Amerikom, realno, od saradnje sa njima možemo imati samo benefit.

Stanić

pre 8 godina

Opšte je poznato kakav IT sektor imaju u SAD, nadam se da to možemo da iskoristimo ako ne kroz neke investicije onda bar kroz ljudstvo i savete koji mogu da budu vrlo korisni.

SNS u srcu

pre 8 godina

Znam nece biti laki razgovori ali Vucic ima jasni cilj da osigura stabilnost u regionu i da privoli SAD da pomognu laksem ulasku u EU