Ponedeljak, 01.06.2015.

11:15

Mira Marković naredila Đorđeviću ubistvo Ćuruvije

Mira Marković (73), predsednica JUL-a, prema operativnim podacima, organizovala je sastanak na kome je dogovoreno ubistvo Slavka Ćuruvije, piše "Blic".

Izvor: Blic

Mira Markoviæ naredila Ðorðeviæu ubistvo Æuruvije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

SrbEUin

pre 8 godina

Dok je Sloba bio živ imali smo državu, institucije, vojsku, službe bezbednosti, privredu u svojim rukama,...(Sutjeska)

Da, apsolutno.
Ako prihvataš definiciju Kralja Sunce "Država to sam Ja". U našem slučaju bio je bračni par Sunce, i sve njihove prohteve državni aparat je izvršavao u ime države: Najveća inflacija u istoriji čovečanstva, pretakanje državnih nepokretnosti u privatnu svojinu, ratovanja protiv čitavog sveta za rad potvrđivanja svoje ideologije i opstanka na vlasti, uništavanje svih moralnih (pink) intelektualnih ("za mene je glas jednog čobanina jednakovredan kao glas akademika") obrazovnih ("mojoj deci ne treba školovanje, moj sin je svoj biznis formirao nošenjem gajbica, a ćerka u medijskoj industriji, samo sa završenom osnovnom školom") i duhovnih ("pitajte Alekseja zašto veruje u Boga") kulturoloških (Zoricu Brunclik ću predložiti za ministarku kulture). Privredu su organizovali ustanovljavanjem sitema buvljaka gde se vršio gotovo celokupni promet sve moguće robe, a akcizna roba je bila monopol njenog sina. Dostigli su savršenstvo u šarlatanskom i neogovornom upravljanju državom, jer su jednu SREDNJE razvijenu Srbiju doveli na poziciju najsiromašnije zemlje u Evropi, u grupu najsiromašnijih u svetu.
To je ta država o kojoj sa setom pričaš.

Vule

pre 8 godina

Kakva su to mafijaska vremena bila, da se covek smrzne. Vidim gospodju jasno kako narucuje čašu vode, dužu kafu sa slagom, jednu manju likvidaciju, i hitno limuzinu do pijace da joj ne nestanu kore za pitu i jabuke... obecala deci.

samo da se zna

pre 8 godina

Zašto ne pitate Vulina, JUL. potrćka, sada ministra? M.M. mu je bila kao majka! Šmrc!! Niko me ne voli, niko mi ne odgovara, samo me brišu! Šmrc!šmrc!:(

mdj

pre 8 godina

#potpuni poraz rusofilskog uma
Potpuno se slažem s vama ali oni su u stvari oduvek lupetali. Rusofile krasi duhovni astigmatizam, to jest duhovno slepilo, oni su u stanju da predju preko svake nakaznosti koja bode oči samo da bi oni imali zadnju reč, sto je još i simptom preispoljne gluposti. Pominju neke ratove od pre sto godina kad im kažeš da je Mira na kraju 20.veka u sred Evrope izdavala naredbe o likvidaciji novinara, ne znaju u kom veku žive, svejedno im je da li se radi o 1215. ili 2015. Problem rusofila je u tome što oni ne razumeju savremeni svet, da se danas na Zapadu smatra za zlo sve ono sto se na Zapadu 1945.smatralo za dobro. Ima na Zapadu danas puno nacionalista ali i strasno puno kosmopolita i to je ono sto rusofili ne mogu da ukapiraju i što im nikako ne ide u glavu jer je u Srbiji jako malo kosmopolita i jer Srbija liči na Zapad 1945.

Aster Blistok

pre 8 godina

@ Cekaj da se slegne pa onda laj

Prvo - pise se potpisuj a ne podpisuj.
Drugo- u civilizovanim zemljama treba dokazati ono cime teretis ljude a ne ubijati ih u haustoru cim pomislis da su rekli nesto krivo.
Trece- ko si ti da tvrdis da je Curuvija bio "bahat"?
Peto - zasto drzis stranu ubicama?

ZELJ(K)O PINK TV

pre 8 godina

DO BRO JUTROOOO! Kako bese ona dobija penziju iz Srbije i salje joj se u Rusiju. SRBIJOOO MOJA. Da li dobija penziju sto je ubijala ljude koji joj (nisu bili podobni ) se nisu svidjali?

sasa jokic

pre 8 godina

Pa sta mislite zasto su joj braca Rusi dali azil? I sta mislite koliko je to kostalo? Milijarde je platila zastitu, pokradenim parama od naroda Srbije i od sverca cigara, nafte i oruzja tokom ratova u bivsoj Jugi.
A sta je sa Stambolicem, pa i Kundakom i ko zna koliko ih je ios "precrtala".

Cekaj da se slegne pa onda laj

pre 8 godina

Da smo mi pametni i ona i onaj sto je sahranjen kao kuce u dvoristu u Pozarevcu su trebali biti osudjeni 6. oktobra i obeseni na Terazijama. Kao sto su i oni radili 1945.
(munze konza, 1. jun 2015 13:31)

Nesto slicno kao ti rekao im je navodno i Curuvija dok su bombe kao grad padale po Beogradu. "Podpisujte kapitulaciju ili cete oboje visiti na Terazijama", rekao im je navodno Curuvija u njihovoj sopstvenoj kuci. Da je tako prosao kako je prosao ne treba nikog pametnog da cudi. Nije znao u datim okolnostima da cuti. Bahatost ga je kostala glave, bas kao sto je i jos neke druge u to vreme kostala.

Dordje

pre 8 godina

Kad se setim devedesetih ,najezim se ! Zao mi samo onih sto su se klanjali Milosevicima a bilo ih je puno u to vreme ! Ostale su nazivali izdajnicima !

Xepoj

pre 8 godina

Crvena Vestica odgajana u jugokomunistickom duhu da mrzi sve sto je srpsko,treba da danm bude uzor Estonija u kojoj je zakonom izjednacen nacizam i komunizam,a onda zabraniti koriscenje svih simbola komunizma i nacizma i osuditi sve koji zagovaraju takve ideje.

Ko je kriv?

pre 8 godina

Bilo bi nekako ocekivano da se posle 5 Okrobra Mira i slicni zgrabe za kosu i utamnice do daljnjeg.Ali. ne lezi vraze.Ona ce jos 3 pune godine voditi politiku u Skupstini Jugoslavije?!

Sutjeska

pre 8 godina

"Operativna saznanja" imaju na sudu važnost lanjskog snega, ako nisu potvrđena izjavama neposrednih svedoka ili materijalnih dokaza, a sa tim u vezi, naslov vam je vise nego tendenciozan. Dok je Sloba bio živ imali smo državu, institucije, vojsku, službe bezbednosti, privredu u svojim rukama,... zato su ga i smakli. Sada mu sude isti ti koji su ga i ubili... A za Ćuruviju pitajte Vučića...

novinarstvo

pre 8 godina

Iako sam svoju mladost protracila u studentskim demonstracijama, znaci nisam fan doticne, pravo na demokratiju nam je svima uskraceno kad pocnemo da lincujemo ljude po medijima, i to je unistilo zdrav razum u ovoj zemlji vise od svega ostalog.

lalo

pre 8 godina

Rusofili da izvrse pritisak da se ovo dokaze na nasem sudu. Bilo bi dobro da se takva ozbilja optuzba potvrdi ili demantuje na srbijanskom sudu da ne bila bacana senka na vekovno srpsko/rusko prijateljstvo.

Nebojsa bg

pre 8 godina

Poslednji broj nedeljnika "Evropljanin", sa naslovom "Hapsenje Srbije, poslednje izdanje pre nego sto smo izbaceni iz zgrade "Borbe", one ruke sa lisicama su MOJE. Radio sam tada kao fotoreporter za taj nedeljnik. Posle izlaska tog broja, receno nam je da smo zabranjeni, i redakcija je premestena u prizemlje zgrade u kojoj je g. Curuvija ziveo, i ispred koje su ga ubili. Kada sam pitao urednika fotografije hocemo li raditi dalje, sta se desava, itd, dobio sam odgovor- "Sedi kuci, ne dolazi ovamo, jako je opasno. Ovi sa vrha su poludeli, ( a dobro znamo ko je bio VRH tada), molimo se da izvucemo zivu glavu". Malo zatim pocinje bombardovanje, a kada je Curuvija ubijen, i kada sam se cuo sa urednikom, rekao je, "sta sam ti rekao, secas se? ". Za mene, ova vest je stara onoliko koliko je proslo od ubistva.

Marija

pre 8 godina

Rusija dala azil Mirjani Markovic i Marku Milosevicu,...ali je novinar na ruskoj drzavnoj televiziji vrlo odlucno pozdravio ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica,....kao tako prolaze zapadne marionete i izdajice svoga naroda....(a zna se,tamo ni muva ne moze da poleti bez saglasnosti V.V.Putina...)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lidija, 1. jun 2015 15:24)

Upravo tako Lidija, unuk Lenjinovog kuvara i trenutni seg KGB mafije Vladimir je dao dozvolu da ruska nacionalna televizija kaze u udarnim vestima kako je Zoran bio kriminalac i zapadna marioneta koje je zasluzila metak.

UDBA je na mig KGB i ubila Zorana Djindjica , jer su zeleli da zaustave Srbiju 2003-e na putu ka EU i onda su doveli svoju Udbasko-KGB-ovsku ekipu ponovo na vlast u Srbiji preko druga Vojislava Damjanovica sa Udbaskim identitetom Kostunica dok su mu savetnike i sefove kabineta poslali iz Moskve direktno .

Vrlo brzo ce se sve saznati u Srbiji pitanje je nedelja , o tome sta je Udbaska bagra sa sefovima iz KGB-a sejala po Srbiji.

Samo ovaj put bice zatvoreni aerodromi kako agenti KGB-a i UDBE poput Mire ne bi mogli da odlete za Moskvu , ima ih prilicno u Srbiji koji bi pobegli za Moskvu kod njihovoh.

Mladen

pre 8 godina

Srbija je najneperspektivnije i najnepravednije mesto za zivot u Evropi. Svuda ima korupcije i kriminala, ali ovo kod nas je beskrajno loše. Naša generacija a ni generacije naše dece nece uspti da očiste mulj koji su zlikovci natalozili. Svaka cast svima koji su uspeli na vreme da pobegnu iz močvare, i započnu novi normalniji zivot bilo gde drugde. I sami znate da niste pogrešili.

Aleksandar I

pre 8 godina

Ubili su Curuviju samo zato sto je razmisljao drugacije,normalnije od njih, a bio je dobar i posten covek.Eto,u kakvom smo mi vremenu ziveli,i kakve lazi gledali i slusali. Nesto razmisljam,kada su tako ubijali nase (poput Stambolica,Curuvije itd),sta li su tek radili na Kosovui u Bosni? Brojne masovne grobnice iz tog vremena nam govore da su devedesete VELIKA MRLJA u istoriji Srbije, i pitam se da li cemo ikada to moci da ispravimo.
(branko, 01. jun 2015 14:32)
Slazem se s tobom,
a da li mislis da ti ostali nisu conilibzla nad Srbima?

Totalni poraz rusofilskog mita

pre 8 godina

Rusofili dotuceni do koske vise ne znaju gde udaraju. Cuj ovaj jedan kaze nesto u fazonu "pa sta, i Vatikan je skrivao naciste". Kakav sumrak zakrzljalih mozgova...

Nele

pre 8 godina

Sad kad se znaju cinjenice, za jedno deset godina ce da je optuze, a onda ce za 70 godina neka garnitura da je rehabilituje. I tako Srbija ide 70 koraka nazad pa jedan polu-korak napred. Za jedno deset godina stizemo u srednji vek, a tamo nas ceka hiljade zastarelih slucajeva za resavanje. Ali ajde prvo tetka Mirin slucaj da rasvetlimo, iako sam nestrpljiv.

vece i manje

pre 8 godina

E ovakve nam nasa "braca" Rusi cuvaju!!! Velika braca nema sta!!!
(Panto, 1. jun 2015 11:22)

Sta tek reci za gomilu nacista koje su Amerikanci posle II svetskog rata odveli u SAD i dali im sve pogodnosti? Slicno je ucinio i Vatikan pomazuci zlocincima da se dokopaju Juzne Amerike.
A Rusi drze Miru na svojoj teritoriji jer za to masno placa, a u Srbiji nikada nije bila krivicno gonjena. Pravo pitanje je zasto su je nasi sudovi i politicari stitili?

21. vek!!!

pre 8 godina

A hoce li nam je licemerna Ruska vlast izruciti sada da je osudimo jer nam je ubila sugradjanina? I sta kazu rusofili,zapad je licemeran je li?

STOP EU

pre 8 godina

Citam komentare I ne verujem kako su spremni da pljuju po Rusiji, a pre neki dan sto je nacista skoncao svoj zivot u Americi prirodnom smrcu? Ko je veci zlocinac nacista iz WW2 ili Markovic Mira?

Kukavni rusofilcici

pre 8 godina

Naravno, putinovi botovi su tu sa komentarima u stilu "nije Rusija kriva sto skriva ubice i kriminalce". Uvek je kriv neko drugi, a ovi zive u sred Moskve.

laf

pre 8 godina

kakve veze imaju Rusi? ona nema pravosnaznu presudu niti je na nasoj poternici, za njih je ona kao svaki drugi gradjanin Srbije. Rusi nemaju veze ovde me vise zabrinjava nasa drzava

Lidija

pre 8 godina

Rusija dala azil Mirjani Markovic i Marku Milosevicu,...ali je novinar na ruskoj drzavnoj televiziji vrlo odlucno pozdravio ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica,....kao tako prolaze zapadne marionete i izdajice svoga naroda....(a zna se,tamo ni muva ne moze da poleti bez saglasnosti V.V.Putina...)

Lidija

pre 8 godina

@marija 1.jun 2015. 12:02

Ako me secanje ne vara,isetala je za Rusiju krajem februara 2003., deset ili petnaest dana pre nego sto je Djindjic ubijen....skoro u isto vreme kad je Seselj,ispracen sa trubacima krenuo u Hag,i najavio KRVAVO PROLECE u Srbiji ("Bice krvi do kolena...")....i kad je T.Nikolic porucio Djindjicu da je i Tito pred smrt imao problem sa nogom...

Jeste DOS tada bio na vlasti,ali tada je ministar policije bio Dusan Mihajlovic,predsednik Nove demokratije koja je bila i u vladi Slobodana Milosevica pre toga....

Kabeza

pre 8 godina

@ovlascenja....

Baba Jula ili zlotvor cije ime necu da izgovaram (kao VOLDEMOR u serijalu o Hariju Poteru), je bila na funkciji zene predsednika Republike. Kao sto je to kod nas opste poznato da je muskarac glava porodice, a žena je šija koja glavu navija, shodno tome takva je situacija bila i kod njih. U jednoj od popularnih TV emisija ex predsednik Lilić je to zaista precizno i slikovito opisao...
Zar zaista mislis da neko kao ona, koja je psihički u paralelnom univerzumu, ne može sebi dati za pravo da izda jedno takvo naređenje, a da pritom neko od optuzenih joj kaze ko si ti i na kojoj si ti funkciji...

zdrav razum

pre 8 godina

Smuči mi se čim je vidim. Kao i kad vidim njenog iskvarenog sina, možda i više od samog Slobe ili Šešelja. Ne samo što su nas upropastili fizički, nego su nam zatrovali dušu.
SPS i JUL su za mene gori od radikala. Zašto? Zato što radikali idu na tebe motkom i znaš da treba da se sklanjaš. Dok ti ovi SPS-ovci ispiraju mozak preko svojih medija a ako ti je mozak jak i ne mogu da ti ga isperu, onda te podmuklo i perfidno okaljaju pred javnošću.

Dirty

pre 8 godina

Jeli to ona ista što je dadilji dodelila gajbu, otkupila dve vile na Dedinju a sinu dali Požarevac da se igra??? Ćerka maltretirala BITEF, košavom a muž ratovao daljinskim upravljačem??? Njegovi koalicioni partneri su i dalje na vlasti i to dobro situirani i iznad siromašne svakodnevnice???

Marija

pre 8 godina

Vanbracna cerka agenta ruske Kominterne Joshua Amroz Mayer-Tita vodje Udbaske bande poznatiji kao kamarad Walter ( za one koji su istoriju ucili iz laznih Udbaskih citanki za malu decu poznatiji sa laznim identitetom jao Josip Broz Tito mali Joze sa sankama iz Kumrovca) drugarica Mira koju njen KGB cuva u naselju Barhiva u Moskvi je kako pise u vesti naredila likvidaciju Curuvije.

Kako joj je otac likvidirao gradjane Srbije sa Udbaskom bandom tako i vanbracna cerka nastavila ocevim stopama sa svojim Udbasima.

Naravno tu je KGB da svojim agentima i "zasluznim radnicima" dodeli azil u Moskvi kad zatreba.


Klupko se u Srbiji odmotava veoma brzo UDBA sa svojima iz KGB-a vise nece moci da hekla po Srbiji.

Pored Curuvije Udbaska bagra sa Mirom i Slobom je likvidirala i Stambolica, Djindjica, Dadu Vujasinovic,Ziku Petrovica i sve ostale.
Ostaje da se Udbaska banda iz Barhive i Podmoskovlja isporuci Srpskim organima pravosudja.

alexva

pre 8 godina

mozda bi trebalo prvo proveriti otkud Curuviji na dan ubistva kofer pun para, da li ih je zaradio tako sto je sa svojom zenom prodavao tajne bezbednosne informacije nase drzave americkim i drugim zapadnim obavestajnim sluzbama jer su oboje bili sluzbenici DB-a!!!!

malo strpljenja

pre 8 godina

hvala majcici Rusiji sto nam je sacuvala sve te divne ljude iz 90ih, e sad malo neka ih vrati i neka putuje u Aziju, a Srbija u EU I NATO.
(sasa, 1. jun 2015 14:08)
Samo se malo strpi dok se Vucic ne vrati iz USA.Odmah idemo i u EU i u NATO.To sto je bio u to vreme Ministar informisanja, nije vazno, bio covek totalno neobavesten.Sad je posten i preposten.Kriv je naravno Putin, koji tada i nije bio na vlasti.

mizoginija

pre 8 godina

Izvinite, ali reci da je za sve to kriva jedna zena vrlo ogranicenih mogucnosti, a ne skupina muskaraca koji su uzeli da prekrajaju granice je malo previse.

357

pre 8 godina

Svakom normalnom gradjaninu je ovo bilo jasno istog trenutka kada se ubistvo i dogodilo.I ne samo ovo, vec i sva ubistva politickih protivnika, sudija, novinara itd. su delo tog zlocinackog rezima.I nije tacno da niko nije pricao o tome, ma sta mislili o njemu Vuk je uvek tacno iznosio imena i prezimena ljudi koji su ubijali za bracni par.Cela Srbija je poverovala u pricu da je Vuk sam sebi pucao u glavu, posle 5.oktobra Legija je proglasen za heroja a izjave tadasnjeg ministra Mihajlovica su sramotne i skandalozne.I zato smo tu gde jesmo jer uvek kasnimo 15-20 god. u svemu.

branko

pre 8 godina

Ubili su Curuviju samo zato sto je razmisljao drugacije,normalnije od njih, a bio je dobar i posten covek.Eto,u kakvom smo mi vremenu ziveli,i kakve lazi gledali i slusali. Nesto razmisljam,kada su tako ubijali nase (poput Stambolica,Curuvije itd),sta li su tek radili na Kosovui u Bosni? Brojne masovne grobnice iz tog vremena nam govore da su devedesete VELIKA MRLJA u istoriji Srbije, i pitam se da li cemo ikada to moci da ispravimo.

?

pre 8 godina

Pročitajte knjigu "Anatomija globalistickog smrada" od Dragana Filipovića Fice...biće vam sve jasnije...Ne opravdavam nikakav vid nasilja i ubistava,ali politička ubistva su već nešto drugo...još jednom,pročitajte knjigu...videćete ko su izdajnici..

mdj

pre 8 godina

#seljadin

Pa da stvarno svasta, SAD je bombardovala Hirosimu i Nagasaki a mi trazimo da nam Rusija izruci Miru. Ja sam mislila da samo mi "evrotalibani" gledamo svet iz pticje perspektive a vi debeovci iz zablje, ali u stvari ste vi debeovci toliko ograniceni da ne mozete da shvatite da sopstveni smrad nikada ne moze da bude drazi od tudjeg samo zato sto je svoj. Ja ni ne znam sta vi debeovci mislite kad kazete Rusija, da li tu mislite na one ljude sto pevaju kozacke i ciganske pesme ili sta, jer da ste citali bilo sta od savremenih ruskih postmodernista tesko da biste pomislili da su ti ljudi na vasem i narodnjackom nivou, da su vam duhovno bliski. I upravo zato sto u Rusiji ljudi vole da citaju knjige nece Putin tu jos dugo, zato pocnite da ucite kineski i da opet kao pod Mirom citate pazljivo sta kaze Zhenmin Zhibao.

Vrabac

pre 8 godina

I vrapci u Srbiji znaju da je ubistvo Ćuruvije naredila Mira Marković. Nije to jedino ubistvo koje je naredila.
Nadam se da će neko od optuženih progovoriti i spasti dušu.

Aca

pre 8 godina

Dokazi, dokazi ....
Čuj rekao neko Mira je naredila!
Ne branim nikog,briga me i za "Miru i Ćuruviju" , ali ovakve vesti i naslovi ipak treba da izađu nakon sudske presude!
I još nešto da dodam, čini mi se da je Mira idealna da se na nju svali to ubistvo, ubistvo će na taj način biti rešeno, a Mira se neće pomaći iz Moskve!

vladan

pre 8 godina

To su nasa "braca i prijatelji" Rusi, koji neprikriveno od pocetka stite ubice, sto je i ranije znao svako ko je to hteo da zna.
To je rusko "pravoslavno bratstvo"; Srbija je kao nikada prosarana ruskom spijunskom i propagandnom mrezom.

Washington

pre 8 godina

Izvinite, ali reci da je za sve to kriva jedna zena vrlo ogranicenih mogucnosti, a ne skupina muskaraca koji su uzeli da prekrajaju granice je malo previse.
(mizoginija, 1. jun 2015 14:32)

Jesi to rodjen/a juce? Jel ti znas koliko je ustvari Mira Markovic bila upletena u celu tu "Slobinu" politiku?

Ништа чудно

pre 8 godina

Овога за кога тврде да је непосредни извршилац био сам у прилици да упознам лично крајем 1999. и почетком 2000. године. Тада је био један од сувласника ноћног клуба у хотелу "Метропол" који је имао "егзотичне играчице" из Русије и Украјине. Волео је да се резмеће својом наводном припадношћу служби и да прети архитекти чијим радом на ентеријеру није био задовољан. Сећам се реченице "Јеси ли свестан да могу да те убијем и да за то никоме не одговарам". Пратила га је фама да је кућни пријате владајућег пара, али нисам знао да ли је то била истина или његово разметање.

Dule

pre 8 godina

Ja sam ubedjen da je Igra prestola inspirisana devedesetima u Srbiji. S tim sto su neke brutalne scene malo ublazili, jer je u stvarnosti to izgledalo mnogo brutalnije, a 'igraci' bili mnogo krvoločniji.

plavi andjelak

pre 8 godina

Pre izvesnog vremena, u Politici je bio clanak o svemocnim policijskim sluzbenim beleskama (novinar je Dusan T.). Povod je bio incident na splavu River. Zvuci da nema veze ali tada smo mogli cuti teoriju da sluzbene beleske sluze za manipulacije i ucene. Koga ne mrzi, nek' gugla. Danas nam se takva sluzbena beleska potura pod nos kao nesto 110% tacno, sigurno i provereno. Mhm, da, kako da ne.

DedaMiloje

pre 8 godina

Dokazi, dokazi ....
Čuj rekao neko Mira je naredila!
Ne branim nikog,briga me i za "Miru i Ćuruviju" , ali ovakve vesti i naslovi ipak treba da izađu nakon sudske presude!
I još nešto da dodam, čini mi se da je Mira idealna da se na nju svali to ubistvo, ubistvo će na taj način biti rešeno, a Mira se neće pomaći iz Moskve!
(Aca, 01. jun 2015 14:22)

A ne smetaju ti dokazi koje svakoga dana iznosi Informer na naslovnim stranama???

M

pre 8 godina

Krivite Rusiju nepotrebno. Pa ko ju je pustio da ode? DOS je tada bio na vlasti, shvatite to. Nemojte da krivite druge. Mi Srbi smo sami sebi krivi za sve. Mi smo ih trpeli tolike godine na vlasti. Evo i dan danas glasaju za SPS, ulaze sa njima u koalicije. I Vuka koji nije preuzeo vlast 1991. kada je mogao, evo i dan danas ga slusamo kako pametuje uglavljen u sadasnju vlast. Svi do jednog su u dilu i povezani. Zato smo danas, 16 godina posle ubistva Curuvije, u blatu do grla.

Pedja

pre 8 godina

Jok, moja pokojna baba je naručila ubistvo. Da je uhapšena na vreme (sa ostatkom familije i prijatelja) sad nam se ne bi smejala iz Moskve nego iz zatvora. Najaveće zlo koje je zadesilo Srbiju su Miloševići i radikali.

Aca

pre 8 godina

DedaMiloje,
Čitam samo B92, još uvek jedini normalan sajt, na tv-u imam memorisane samo sport klub, eurosport i arene, hbo... , novine ne čitam zadnjih 10 godina,jednom u životu glasao na izborima a 20 godina imam to pravo, to što sam napisao u komentaru je uopšteno reakcija na naslov i tekst, da je umesto Mira i Ćuruvija pisalo neka Jelena i Petar, isto bih napisao!

lovac botova

pre 8 godina

pa to svako zna pobogu još od kad.
umesto što se iznose 'vesti milenijuma' bolje da se dogovore da nam rusi posalju da malo vidi zatvor.
isplati se biti kriminalac izgleda

sladjana

pre 8 godina

Na kojoj je ona to funkciji bila da moze ovako nesto da naredi, a drugi da imaju potrebu da to sprovedu?
(ovlascenja, 1. jun 2015 13:52)

Ona je bila predsednica JUL-a i žena Slobodana Miloševića. Bila je siva eminencija tadašnje vlade, u njenoj stranci članovi su bili najmoćniji tajkuni, da ne kažem lopovi, koji su šakom i kapom finansirali JUL, naravno parama pokradenim od naroda. Pod njenim okriljem radio je PINK, po meni najveći otrov za um i ponašanje, kako mladih tako i starih, donošene su raznorazne uredbe i zakoni koji su legalizovali pljačku trezora NBJ, naravno radi se o pravu pojedinaca da stranu valutu kupuju po zvaničnom kursu koji je bio deset puta veći od uličnog, realnog kursa, legalizovan je šverc roba koje su danas akcizne, gde se porodica Milošević debelo ugrađivala, Bambilend nije sagrađen od gajbica, ako mi verujete. Neku njeni najbliži saradnici su ubijeni u uličnim obračunima, (Kundak, Petrović), na neke je nedavno pucano, (Beko), a oni koji su joj se otvoreno zamerili, ubujeni su pod okriljem DB. Ne znam da li se radi o vašem kratkom pamćenju ili lošoj nameri, ali Mira Marković mora da dođe u Srbiju dok su ovi na vlasti, jer su mnogi od njih bili njeni istomišljenici i saborci, da bude precesuirana po zakonima ove zemlje.

PG

pre 8 godina

nije ova drugarica zlo, samo je malo vise ambiciozna, sa previse visokim misljenjem o sebi, izuzetno motivisana, a sa sredstvima da to sprovodi u delo. da sam ja imao na raspolaganju sto i ona, mozda bih bio 7 puta gori...

Dufa

pre 8 godina

Mogli ste sačekati da Mira umre, pa izbaciti ovakve podatke... Kao da će nešto da se desi ženi od 73 godine...


A i prošlo je samo 16 godina... bravo za reformisano pravosudje i ekipu oko pravosudja.

Bunika

pre 8 godina

Petnaest godina je bilo potrebno za ove mrsave podatke koje je carsija vec znala! Kolektivni blam. Gospodju vampirusu isporuciti Srbiji.

h1ghwaymen

pre 8 godina

A sta ako je ovo prosto laž? Šta ako iza ubistva Ćuruvije stoje isti oni odgovorni i za Đinđićevu smrt, a organizovani su od strane zapadnih zemalja i one jedne istočne koja je glavni organizator svih nesreća? Ne uzimajte zdravo za gotovo ono što vam serviraju.

Dule

pre 8 godina

@ZZ: "Možda je Mira kad vam dođe u kućnu posetu; inače joj je ime Mirjana." Nije nama ni Mira, ni Mirjana, nego Mirjana Markovic. Necu sad ono "gospodja". Ali u pravu si, pre svega bi trebali da prestanemo da politicare nazivamo imenom. Nisu nam ni rodbina, niti komsije i prijatelji. A sad sto se tice Mirjane Markovic, pa to je srpska Lady Macbeth. Milosevica bolja/losa polovina po zlocinu. Procitajte Macbeth i razumecete zasto. Rusi nju nece nikad isporuciti, previse je para islo iz ruke u ruku da se ona osigura tamo.

c i t i z e n

pre 8 godina

@h1ghwaymen
i ostali relativizatori i konspiratori,
da li ste nekada bili u sukobu sa Mirjanom Markovic i imali prilike da razgovarate sa njom? Da li znate koji je to psiholoski profil? To iskustvo sam doziveo u prolece 1987. Vec tada je bila u stanju da naredi sta hoce. Zato nemojte da pricate napamet.

Ivan

pre 8 godina

Nikakvo iznenađenje. To da je Mirjana Marković naredila ovo ubistvo je bilo svima koji su hteli da otvore oči jasno još od 1999. Isto kao i za Stambolića, nema nikakve razlike. Čista likvidacija političkih protivnika, kao i u svakom drugom totalitarnom režimu.

Sledeći slučan na redu je Dada Vujasinović, a takođe bismo mogli da se konačno pozabavimo i ubistvom gardista, ima tu još podosta toga na žalost.

Dragan

pre 8 godina

Strasno, ako je ovo zvanicno a jeste izgleda.Znaci po istoj matrici ona je naredila i ubistvo Zorana Djindjica, sto sam ja oduvek tvrdio.Eno vam Seselja, pitajte njega.A sada Toma licno da pozove putina i postavi ultimatum ili da raskinemo diplomatske odnose i sve vas rusofile na stub srama.
Tito je bio veliki kada je rekao staljinu ne...ovi ostali mu nisu ni do kolena.

Balkanac

pre 8 godina

To se znalo drugog dana nakon ubistva samo sto niko nije javno rekao. Sada se ovo otkriva bas pred posetu USA. Jadno i bedno. Medjutim nikad nju na sudjenju necemo videti jer ona bezbrizno zivi u Rusiji sa svojim sinom.

Nimrod

pre 8 godina

Dobro jesu li svi ovi izlivi iznenadjenja zaista iskreni ili ironicni? Svima koji su hteli da im oci budu otvorene je ovo bilo jasno jos 1999te.

munze konza

pre 8 godina

Naravno da je ona sa svojim suprugom naredila sva ubistva. Svako ko je mislio drugacije(citaj: bio normalan) bio je na udaru.
Sta reci za osobu koja ubije kuma i baci ga u zivi krec? Monstrum kakav se retko radja. Da smo mi pametni i ona i onaj sto je sahranjen kao kuce u dvoristu u Pozarevcu su trebali biti osudjeni 6. oktobra i obeseni na Terazijama. Kao sto su i oni radili 1945.

Pi-Ter

pre 8 godina

Daj bre rascistite tu ljagu sa obraza. Pohapsite sve, osudite i stavite u zatvor. Da moze da se krene dalje, bez tih lanaca i kugli oko nogu. Dokle ce se bre Srbi stitidi zbog nekoliko idiota?

Mare

pre 8 godina

ako je to istina, Miru treba uhapsiti, a sto se tice onih koji smatraju da je svo zlo u Rusiji, koliko zlocinaca cuvaju NATO zemlje a koliko Rusija ?
(seljadin, 01. jun 2015 11:48)

Daleko više zločinaca čuva Rusija, to je činjenica.

Mare

pre 8 godina

A Rusija 15 godina čuva tu ženu zločinca od ruke pravde. Ovaj drugi otišao u Kinu, oni su nam isporučili onog nebitnog što je vozio kantrimena, aj sad da vidimo da li će isporučiti debeovca ubicu.

sturmmann

pre 8 godina

Naravno, o svemu ovome tzv. MUP Srbije nije imao pojma. Ili su bili zauzeti prebijanjem studenata, taksista, penzionera, itd, itd. I sudstvo takođe o svemu ovome nije imalo pojma. Ili su bili zauzeti praćenjem kretanja na kursnoj listi.

marija

pre 8 godina

Podignite optuznicu vec jednom i trazite njeno izrucenje, sad imate dokaze!!!

Mene samo zanima ko je taj mocnik koji je 16 godina drzao tu belesku u fioci i bio saucesnik, setao medju nama?

I ko je omogucio Mirjani Markovic da posle 5. oktobra iseta iz zemlje?

goran

pre 8 godina

A da o svemu tome,navodno, pojma nije imao tadasnji ministar informisanja, a danasnji premijer, prosto zvuci neverovatno! Uostalom,ovi na vlasti danas su bili na vlasti i tada. Nisu nosili bas "iste dresove", ali i Nemanja Vidic je Nemanja Vidic,igrao za Zvezdu,Mancester ili Inter. A i novinari pamte dobacivanja tadasnjeg ministra informisanja njima:"Gde vam je Curuvija,jel u zemlji ili van nje?"

Labud

pre 8 godina

Cim je krenula prica oko danasnjeg sudjenja, odmah su se aktivirali spavaci tipa Helios u starom debejskom maniru da bacaju prasinu u oci i daju neka "alternativna" resenja ovoga, a uvek u istom tonu - neke strane sluzbe - ne bi li se ideoloski oci i majke ocuvali netaknutim u tom paralelnom svetu.

Zoran

pre 8 godina

I sada da ponovimo ubistvo Slavka Curuvije, ubistvo cetvorice funkcionera SPO, ubistvo Stambolica,direktora JAT-a Petrovica,ubistvo Arkana, ubistvo sudije Simeunovica,pokusaj ubistva Vuka Draskovica u Budvi,odnosna sva ubistva samo 1999/2000 naredila je Mira Markovica ,a vlada Srbije je nevina.
Pa da podjemo dalje ubistvo generala Boska Buhe,premijera Zorana Djindjica,Momira Gavrilovica,Kuje Krijestorca,generalnog sekretata FSJ Branka Bulatovica.... i Ive Pukanica 2008 ,naredila je Mira Markovic?Zasto nema optuznice protiv Mire vec se spinuje sa "beleskom",zar nije zabranjeno objavljivati "zapise"?
Vucic je "sreca" Srbije jer ce svojim uticajem na optuznice upravo otkriti taj mracni policijski aparat koji je samo izvrsavao naredjenja za masovne likvidacije u Srbiji.Nadamo se da ce sada poceti istraga ko je od politicara naredio ubistvo Djindjica.

EU Citizen

pre 8 godina

Dobro, ovo smo svi manje više slutili i znali odavno, ovo sada je samo zvanična potvrda. Za mene je pvde najvažnija informacija da Rusija, vajkadašnji neprijatelj vitalnih srpskih interesa i svega normalnog u Srbiji, ne skriva samo lopove koji su pokrali milijarde našeg novca, već i beskrupulozne i besramne ubice. Samo toliko.

babababa

pre 8 godina

sigurno bi u službenim beleškama bilo napisano u bilo kakvom obliku da treba neko da se likvidira, ne volim je, ne branim je ali malo uključite mozak

Buron

pre 8 godina

Zlocinci nad zlocincima. Sloba, Mira, DB-ovci, i mnogi drugi. Zamislite, sve te ljude je vecina Srpskog naroda svojevremeno demokratski izabrala. Kakav narod takve im i vodje.

Steva

pre 8 godina

Mira to naredila,!!! dali je to moguće??? gospođa sa cvetom u kosi,i doktoratom.Bilo bi zanimljivo čuti šta o tome misli: Ružić, Dačić,Mrkonjić koji je stalno poziva da se vrati na dedinje. Svaka čast ovoj vlasti pre svega gosp.Vučiću što je okrenuo list i napokon rešio da tu stvar istera na čistac,jer bez toga nam nema napred.

seljadin

pre 8 godina

ako je to istina, Miru treba uhapsiti, a sto se tice onih koji smatraju da je svo zlo u Rusiji, koliko zlocinaca cuvaju NATO zemlje a koliko Rusija ?

EU Citizen

pre 8 godina

Dobro, ovo smo svi manje više slutili i znali odavno, ovo sada je samo zvanična potvrda. Za mene je pvde najvažnija informacija da Rusija, vajkadašnji neprijatelj vitalnih srpskih interesa i svega normalnog u Srbiji, ne skriva samo lopove koji su pokrali milijarde našeg novca, već i beskrupulozne i besramne ubice. Samo toliko.

Buron

pre 8 godina

Zlocinci nad zlocincima. Sloba, Mira, DB-ovci, i mnogi drugi. Zamislite, sve te ljude je vecina Srpskog naroda svojevremeno demokratski izabrala. Kakav narod takve im i vodje.

marija

pre 8 godina

Podignite optuznicu vec jednom i trazite njeno izrucenje, sad imate dokaze!!!

Mene samo zanima ko je taj mocnik koji je 16 godina drzao tu belesku u fioci i bio saucesnik, setao medju nama?

I ko je omogucio Mirjani Markovic da posle 5. oktobra iseta iz zemlje?

goran

pre 8 godina

A da o svemu tome,navodno, pojma nije imao tadasnji ministar informisanja, a danasnji premijer, prosto zvuci neverovatno! Uostalom,ovi na vlasti danas su bili na vlasti i tada. Nisu nosili bas "iste dresove", ali i Nemanja Vidic je Nemanja Vidic,igrao za Zvezdu,Mancester ili Inter. A i novinari pamte dobacivanja tadasnjeg ministra informisanja njima:"Gde vam je Curuvija,jel u zemlji ili van nje?"

sturmmann

pre 8 godina

Naravno, o svemu ovome tzv. MUP Srbije nije imao pojma. Ili su bili zauzeti prebijanjem studenata, taksista, penzionera, itd, itd. I sudstvo takođe o svemu ovome nije imalo pojma. Ili su bili zauzeti praćenjem kretanja na kursnoj listi.

Mare

pre 8 godina

ako je to istina, Miru treba uhapsiti, a sto se tice onih koji smatraju da je svo zlo u Rusiji, koliko zlocinaca cuvaju NATO zemlje a koliko Rusija ?
(seljadin, 01. jun 2015 11:48)

Daleko više zločinaca čuva Rusija, to je činjenica.

Mare

pre 8 godina

A Rusija 15 godina čuva tu ženu zločinca od ruke pravde. Ovaj drugi otišao u Kinu, oni su nam isporučili onog nebitnog što je vozio kantrimena, aj sad da vidimo da li će isporučiti debeovca ubicu.

Pi-Ter

pre 8 godina

Daj bre rascistite tu ljagu sa obraza. Pohapsite sve, osudite i stavite u zatvor. Da moze da se krene dalje, bez tih lanaca i kugli oko nogu. Dokle ce se bre Srbi stitidi zbog nekoliko idiota?

Balkanac

pre 8 godina

To se znalo drugog dana nakon ubistva samo sto niko nije javno rekao. Sada se ovo otkriva bas pred posetu USA. Jadno i bedno. Medjutim nikad nju na sudjenju necemo videti jer ona bezbrizno zivi u Rusiji sa svojim sinom.

Dragan

pre 8 godina

Strasno, ako je ovo zvanicno a jeste izgleda.Znaci po istoj matrici ona je naredila i ubistvo Zorana Djindjica, sto sam ja oduvek tvrdio.Eno vam Seselja, pitajte njega.A sada Toma licno da pozove putina i postavi ultimatum ili da raskinemo diplomatske odnose i sve vas rusofile na stub srama.
Tito je bio veliki kada je rekao staljinu ne...ovi ostali mu nisu ni do kolena.

Labud

pre 8 godina

Cim je krenula prica oko danasnjeg sudjenja, odmah su se aktivirali spavaci tipa Helios u starom debejskom maniru da bacaju prasinu u oci i daju neka "alternativna" resenja ovoga, a uvek u istom tonu - neke strane sluzbe - ne bi li se ideoloski oci i majke ocuvali netaknutim u tom paralelnom svetu.

munze konza

pre 8 godina

Naravno da je ona sa svojim suprugom naredila sva ubistva. Svako ko je mislio drugacije(citaj: bio normalan) bio je na udaru.
Sta reci za osobu koja ubije kuma i baci ga u zivi krec? Monstrum kakav se retko radja. Da smo mi pametni i ona i onaj sto je sahranjen kao kuce u dvoristu u Pozarevcu su trebali biti osudjeni 6. oktobra i obeseni na Terazijama. Kao sto su i oni radili 1945.

Dirty

pre 8 godina

Jeli to ona ista što je dadilji dodelila gajbu, otkupila dve vile na Dedinju a sinu dali Požarevac da se igra??? Ćerka maltretirala BITEF, košavom a muž ratovao daljinskim upravljačem??? Njegovi koalicioni partneri su i dalje na vlasti i to dobro situirani i iznad siromašne svakodnevnice???

Zoran

pre 8 godina

I sada da ponovimo ubistvo Slavka Curuvije, ubistvo cetvorice funkcionera SPO, ubistvo Stambolica,direktora JAT-a Petrovica,ubistvo Arkana, ubistvo sudije Simeunovica,pokusaj ubistva Vuka Draskovica u Budvi,odnosna sva ubistva samo 1999/2000 naredila je Mira Markovica ,a vlada Srbije je nevina.
Pa da podjemo dalje ubistvo generala Boska Buhe,premijera Zorana Djindjica,Momira Gavrilovica,Kuje Krijestorca,generalnog sekretata FSJ Branka Bulatovica.... i Ive Pukanica 2008 ,naredila je Mira Markovic?Zasto nema optuznice protiv Mire vec se spinuje sa "beleskom",zar nije zabranjeno objavljivati "zapise"?
Vucic je "sreca" Srbije jer ce svojim uticajem na optuznice upravo otkriti taj mracni policijski aparat koji je samo izvrsavao naredjenja za masovne likvidacije u Srbiji.Nadamo se da ce sada poceti istraga ko je od politicara naredio ubistvo Djindjica.

Dule

pre 8 godina

@ZZ: "Možda je Mira kad vam dođe u kućnu posetu; inače joj je ime Mirjana." Nije nama ni Mira, ni Mirjana, nego Mirjana Markovic. Necu sad ono "gospodja". Ali u pravu si, pre svega bi trebali da prestanemo da politicare nazivamo imenom. Nisu nam ni rodbina, niti komsije i prijatelji. A sad sto se tice Mirjane Markovic, pa to je srpska Lady Macbeth. Milosevica bolja/losa polovina po zlocinu. Procitajte Macbeth i razumecete zasto. Rusi nju nece nikad isporuciti, previse je para islo iz ruke u ruku da se ona osigura tamo.

Pedja

pre 8 godina

Jok, moja pokojna baba je naručila ubistvo. Da je uhapšena na vreme (sa ostatkom familije i prijatelja) sad nam se ne bi smejala iz Moskve nego iz zatvora. Najaveće zlo koje je zadesilo Srbiju su Miloševići i radikali.

Ivan

pre 8 godina

Nikakvo iznenađenje. To da je Mirjana Marković naredila ovo ubistvo je bilo svima koji su hteli da otvore oči jasno još od 1999. Isto kao i za Stambolića, nema nikakve razlike. Čista likvidacija političkih protivnika, kao i u svakom drugom totalitarnom režimu.

Sledeći slučan na redu je Dada Vujasinović, a takođe bismo mogli da se konačno pozabavimo i ubistvom gardista, ima tu još podosta toga na žalost.

seljadin

pre 8 godina

ako je to istina, Miru treba uhapsiti, a sto se tice onih koji smatraju da je svo zlo u Rusiji, koliko zlocinaca cuvaju NATO zemlje a koliko Rusija ?

zdrav razum

pre 8 godina

Smuči mi se čim je vidim. Kao i kad vidim njenog iskvarenog sina, možda i više od samog Slobe ili Šešelja. Ne samo što su nas upropastili fizički, nego su nam zatrovali dušu.
SPS i JUL su za mene gori od radikala. Zašto? Zato što radikali idu na tebe motkom i znaš da treba da se sklanjaš. Dok ti ovi SPS-ovci ispiraju mozak preko svojih medija a ako ti je mozak jak i ne mogu da ti ga isperu, onda te podmuklo i perfidno okaljaju pred javnošću.

Totalni poraz rusofilskog mita

pre 8 godina

Rusofili dotuceni do koske vise ne znaju gde udaraju. Cuj ovaj jedan kaze nesto u fazonu "pa sta, i Vatikan je skrivao naciste". Kakav sumrak zakrzljalih mozgova...

Bunika

pre 8 godina

Petnaest godina je bilo potrebno za ove mrsave podatke koje je carsija vec znala! Kolektivni blam. Gospodju vampirusu isporuciti Srbiji.

sladjana

pre 8 godina

Na kojoj je ona to funkciji bila da moze ovako nesto da naredi, a drugi da imaju potrebu da to sprovedu?
(ovlascenja, 1. jun 2015 13:52)

Ona je bila predsednica JUL-a i žena Slobodana Miloševića. Bila je siva eminencija tadašnje vlade, u njenoj stranci članovi su bili najmoćniji tajkuni, da ne kažem lopovi, koji su šakom i kapom finansirali JUL, naravno parama pokradenim od naroda. Pod njenim okriljem radio je PINK, po meni najveći otrov za um i ponašanje, kako mladih tako i starih, donošene su raznorazne uredbe i zakoni koji su legalizovali pljačku trezora NBJ, naravno radi se o pravu pojedinaca da stranu valutu kupuju po zvaničnom kursu koji je bio deset puta veći od uličnog, realnog kursa, legalizovan je šverc roba koje su danas akcizne, gde se porodica Milošević debelo ugrađivala, Bambilend nije sagrađen od gajbica, ako mi verujete. Neku njeni najbliži saradnici su ubijeni u uličnim obračunima, (Kundak, Petrović), na neke je nedavno pucano, (Beko), a oni koji su joj se otvoreno zamerili, ubujeni su pod okriljem DB. Ne znam da li se radi o vašem kratkom pamćenju ili lošoj nameri, ali Mira Marković mora da dođe u Srbiju dok su ovi na vlasti, jer su mnogi od njih bili njeni istomišljenici i saborci, da bude precesuirana po zakonima ove zemlje.

Mladen

pre 8 godina

Srbija je najneperspektivnije i najnepravednije mesto za zivot u Evropi. Svuda ima korupcije i kriminala, ali ovo kod nas je beskrajno loše. Naša generacija a ni generacije naše dece nece uspti da očiste mulj koji su zlikovci natalozili. Svaka cast svima koji su uspeli na vreme da pobegnu iz močvare, i započnu novi normalniji zivot bilo gde drugde. I sami znate da niste pogrešili.

Steva

pre 8 godina

Mira to naredila,!!! dali je to moguće??? gospođa sa cvetom u kosi,i doktoratom.Bilo bi zanimljivo čuti šta o tome misli: Ružić, Dačić,Mrkonjić koji je stalno poziva da se vrati na dedinje. Svaka čast ovoj vlasti pre svega gosp.Vučiću što je okrenuo list i napokon rešio da tu stvar istera na čistac,jer bez toga nam nema napred.

Ништа чудно

pre 8 godina

Овога за кога тврде да је непосредни извршилац био сам у прилици да упознам лично крајем 1999. и почетком 2000. године. Тада је био један од сувласника ноћног клуба у хотелу "Метропол" који је имао "егзотичне играчице" из Русије и Украјине. Волео је да се резмеће својом наводном припадношћу служби и да прети архитекти чијим радом на ентеријеру није био задовољан. Сећам се реченице "Јеси ли свестан да могу да те убијем и да за то никоме не одговарам". Пратила га је фама да је кућни пријате владајућег пара, али нисам знао да ли је то била истина или његово разметање.

Lidija

pre 8 godina

@marija 1.jun 2015. 12:02

Ako me secanje ne vara,isetala je za Rusiju krajem februara 2003., deset ili petnaest dana pre nego sto je Djindjic ubijen....skoro u isto vreme kad je Seselj,ispracen sa trubacima krenuo u Hag,i najavio KRVAVO PROLECE u Srbiji ("Bice krvi do kolena...")....i kad je T.Nikolic porucio Djindjicu da je i Tito pred smrt imao problem sa nogom...

Jeste DOS tada bio na vlasti,ali tada je ministar policije bio Dusan Mihajlovic,predsednik Nove demokratije koja je bila i u vladi Slobodana Milosevica pre toga....

Nebojsa bg

pre 8 godina

Poslednji broj nedeljnika "Evropljanin", sa naslovom "Hapsenje Srbije, poslednje izdanje pre nego sto smo izbaceni iz zgrade "Borbe", one ruke sa lisicama su MOJE. Radio sam tada kao fotoreporter za taj nedeljnik. Posle izlaska tog broja, receno nam je da smo zabranjeni, i redakcija je premestena u prizemlje zgrade u kojoj je g. Curuvija ziveo, i ispred koje su ga ubili. Kada sam pitao urednika fotografije hocemo li raditi dalje, sta se desava, itd, dobio sam odgovor- "Sedi kuci, ne dolazi ovamo, jako je opasno. Ovi sa vrha su poludeli, ( a dobro znamo ko je bio VRH tada), molimo se da izvucemo zivu glavu". Malo zatim pocinje bombardovanje, a kada je Curuvija ubijen, i kada sam se cuo sa urednikom, rekao je, "sta sam ti rekao, secas se? ". Za mene, ova vest je stara onoliko koliko je proslo od ubistva.

c i t i z e n

pre 8 godina

@h1ghwaymen
i ostali relativizatori i konspiratori,
da li ste nekada bili u sukobu sa Mirjanom Markovic i imali prilike da razgovarate sa njom? Da li znate koji je to psiholoski profil? To iskustvo sam doziveo u prolece 1987. Vec tada je bila u stanju da naredi sta hoce. Zato nemojte da pricate napamet.

sasa jokic

pre 8 godina

Pa sta mislite zasto su joj braca Rusi dali azil? I sta mislite koliko je to kostalo? Milijarde je platila zastitu, pokradenim parama od naroda Srbije i od sverca cigara, nafte i oruzja tokom ratova u bivsoj Jugi.
A sta je sa Stambolicem, pa i Kundakom i ko zna koliko ih je ios "precrtala".

Marija

pre 8 godina

Rusija dala azil Mirjani Markovic i Marku Milosevicu,...ali je novinar na ruskoj drzavnoj televiziji vrlo odlucno pozdravio ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica,....kao tako prolaze zapadne marionete i izdajice svoga naroda....(a zna se,tamo ni muva ne moze da poleti bez saglasnosti V.V.Putina...)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lidija, 1. jun 2015 15:24)

Upravo tako Lidija, unuk Lenjinovog kuvara i trenutni seg KGB mafije Vladimir je dao dozvolu da ruska nacionalna televizija kaze u udarnim vestima kako je Zoran bio kriminalac i zapadna marioneta koje je zasluzila metak.

UDBA je na mig KGB i ubila Zorana Djindjica , jer su zeleli da zaustave Srbiju 2003-e na putu ka EU i onda su doveli svoju Udbasko-KGB-ovsku ekipu ponovo na vlast u Srbiji preko druga Vojislava Damjanovica sa Udbaskim identitetom Kostunica dok su mu savetnike i sefove kabineta poslali iz Moskve direktno .

Vrlo brzo ce se sve saznati u Srbiji pitanje je nedelja , o tome sta je Udbaska bagra sa sefovima iz KGB-a sejala po Srbiji.

Samo ovaj put bice zatvoreni aerodromi kako agenti KGB-a i UDBE poput Mire ne bi mogli da odlete za Moskvu , ima ih prilicno u Srbiji koji bi pobegli za Moskvu kod njihovoh.

Kukavni rusofilcici

pre 8 godina

Naravno, putinovi botovi su tu sa komentarima u stilu "nije Rusija kriva sto skriva ubice i kriminalce". Uvek je kriv neko drugi, a ovi zive u sred Moskve.

Nimrod

pre 8 godina

Dobro jesu li svi ovi izlivi iznenadjenja zaista iskreni ili ironicni? Svima koji su hteli da im oci budu otvorene je ovo bilo jasno jos 1999te.

babababa

pre 8 godina

sigurno bi u službenim beleškama bilo napisano u bilo kakvom obliku da treba neko da se likvidira, ne volim je, ne branim je ali malo uključite mozak

Dordje

pre 8 godina

Kad se setim devedesetih ,najezim se ! Zao mi samo onih sto su se klanjali Milosevicima a bilo ih je puno u to vreme ! Ostale su nazivali izdajnicima !

ZELJ(K)O PINK TV

pre 8 godina

DO BRO JUTROOOO! Kako bese ona dobija penziju iz Srbije i salje joj se u Rusiju. SRBIJOOO MOJA. Da li dobija penziju sto je ubijala ljude koji joj (nisu bili podobni ) se nisu svidjali?

Aster Blistok

pre 8 godina

@ Cekaj da se slegne pa onda laj

Prvo - pise se potpisuj a ne podpisuj.
Drugo- u civilizovanim zemljama treba dokazati ono cime teretis ljude a ne ubijati ih u haustoru cim pomislis da su rekli nesto krivo.
Trece- ko si ti da tvrdis da je Curuvija bio "bahat"?
Peto - zasto drzis stranu ubicama?

357

pre 8 godina

Svakom normalnom gradjaninu je ovo bilo jasno istog trenutka kada se ubistvo i dogodilo.I ne samo ovo, vec i sva ubistva politickih protivnika, sudija, novinara itd. su delo tog zlocinackog rezima.I nije tacno da niko nije pricao o tome, ma sta mislili o njemu Vuk je uvek tacno iznosio imena i prezimena ljudi koji su ubijali za bracni par.Cela Srbija je poverovala u pricu da je Vuk sam sebi pucao u glavu, posle 5.oktobra Legija je proglasen za heroja a izjave tadasnjeg ministra Mihajlovica su sramotne i skandalozne.I zato smo tu gde jesmo jer uvek kasnimo 15-20 god. u svemu.

Vrabac

pre 8 godina

I vrapci u Srbiji znaju da je ubistvo Ćuruvije naredila Mira Marković. Nije to jedino ubistvo koje je naredila.
Nadam se da će neko od optuženih progovoriti i spasti dušu.

Lidija

pre 8 godina

Rusija dala azil Mirjani Markovic i Marku Milosevicu,...ali je novinar na ruskoj drzavnoj televiziji vrlo odlucno pozdravio ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica,....kao tako prolaze zapadne marionete i izdajice svoga naroda....(a zna se,tamo ni muva ne moze da poleti bez saglasnosti V.V.Putina...)

Kabeza

pre 8 godina

@ovlascenja....

Baba Jula ili zlotvor cije ime necu da izgovaram (kao VOLDEMOR u serijalu o Hariju Poteru), je bila na funkciji zene predsednika Republike. Kao sto je to kod nas opste poznato da je muskarac glava porodice, a žena je šija koja glavu navija, shodno tome takva je situacija bila i kod njih. U jednoj od popularnih TV emisija ex predsednik Lilić je to zaista precizno i slikovito opisao...
Zar zaista mislis da neko kao ona, koja je psihički u paralelnom univerzumu, ne može sebi dati za pravo da izda jedno takvo naređenje, a da pritom neko od optuzenih joj kaze ko si ti i na kojoj si ti funkciji...

Marija

pre 8 godina

Vanbracna cerka agenta ruske Kominterne Joshua Amroz Mayer-Tita vodje Udbaske bande poznatiji kao kamarad Walter ( za one koji su istoriju ucili iz laznih Udbaskih citanki za malu decu poznatiji sa laznim identitetom jao Josip Broz Tito mali Joze sa sankama iz Kumrovca) drugarica Mira koju njen KGB cuva u naselju Barhiva u Moskvi je kako pise u vesti naredila likvidaciju Curuvije.

Kako joj je otac likvidirao gradjane Srbije sa Udbaskom bandom tako i vanbracna cerka nastavila ocevim stopama sa svojim Udbasima.

Naravno tu je KGB da svojim agentima i "zasluznim radnicima" dodeli azil u Moskvi kad zatreba.


Klupko se u Srbiji odmotava veoma brzo UDBA sa svojima iz KGB-a vise nece moci da hekla po Srbiji.

Pored Curuvije Udbaska bagra sa Mirom i Slobom je likvidirala i Stambolica, Djindjica, Dadu Vujasinovic,Ziku Petrovica i sve ostale.
Ostaje da se Udbaska banda iz Barhive i Podmoskovlja isporuci Srpskim organima pravosudja.

Dufa

pre 8 godina

Mogli ste sačekati da Mira umre, pa izbaciti ovakve podatke... Kao da će nešto da se desi ženi od 73 godine...


A i prošlo je samo 16 godina... bravo za reformisano pravosudje i ekipu oko pravosudja.

Ko je kriv?

pre 8 godina

Bilo bi nekako ocekivano da se posle 5 Okrobra Mira i slicni zgrabe za kosu i utamnice do daljnjeg.Ali. ne lezi vraze.Ona ce jos 3 pune godine voditi politiku u Skupstini Jugoslavije?!

malo strpljenja

pre 8 godina

hvala majcici Rusiji sto nam je sacuvala sve te divne ljude iz 90ih, e sad malo neka ih vrati i neka putuje u Aziju, a Srbija u EU I NATO.
(sasa, 1. jun 2015 14:08)
Samo se malo strpi dok se Vucic ne vrati iz USA.Odmah idemo i u EU i u NATO.To sto je bio u to vreme Ministar informisanja, nije vazno, bio covek totalno neobavesten.Sad je posten i preposten.Kriv je naravno Putin, koji tada i nije bio na vlasti.

21. vek!!!

pre 8 godina

A hoce li nam je licemerna Ruska vlast izruciti sada da je osudimo jer nam je ubila sugradjanina? I sta kazu rusofili,zapad je licemeran je li?

vladan

pre 8 godina

To su nasa "braca i prijatelji" Rusi, koji neprikriveno od pocetka stite ubice, sto je i ranije znao svako ko je to hteo da zna.
To je rusko "pravoslavno bratstvo"; Srbija je kao nikada prosarana ruskom spijunskom i propagandnom mrezom.

samo da se zna

pre 8 godina

Zašto ne pitate Vulina, JUL. potrćka, sada ministra? M.M. mu je bila kao majka! Šmrc!! Niko me ne voli, niko mi ne odgovara, samo me brišu! Šmrc!šmrc!:(

Washington

pre 8 godina

Izvinite, ali reci da je za sve to kriva jedna zena vrlo ogranicenih mogucnosti, a ne skupina muskaraca koji su uzeli da prekrajaju granice je malo previse.
(mizoginija, 1. jun 2015 14:32)

Jesi to rodjen/a juce? Jel ti znas koliko je ustvari Mira Markovic bila upletena u celu tu "Slobinu" politiku?

Vule

pre 8 godina

Kakva su to mafijaska vremena bila, da se covek smrzne. Vidim gospodju jasno kako narucuje čašu vode, dužu kafu sa slagom, jednu manju likvidaciju, i hitno limuzinu do pijace da joj ne nestanu kore za pitu i jabuke... obecala deci.

M

pre 8 godina

Krivite Rusiju nepotrebno. Pa ko ju je pustio da ode? DOS je tada bio na vlasti, shvatite to. Nemojte da krivite druge. Mi Srbi smo sami sebi krivi za sve. Mi smo ih trpeli tolike godine na vlasti. Evo i dan danas glasaju za SPS, ulaze sa njima u koalicije. I Vuka koji nije preuzeo vlast 1991. kada je mogao, evo i dan danas ga slusamo kako pametuje uglavljen u sadasnju vlast. Svi do jednog su u dilu i povezani. Zato smo danas, 16 godina posle ubistva Curuvije, u blatu do grla.

Nele

pre 8 godina

Sad kad se znaju cinjenice, za jedno deset godina ce da je optuze, a onda ce za 70 godina neka garnitura da je rehabilituje. I tako Srbija ide 70 koraka nazad pa jedan polu-korak napred. Za jedno deset godina stizemo u srednji vek, a tamo nas ceka hiljade zastarelih slucajeva za resavanje. Ali ajde prvo tetka Mirin slucaj da rasvetlimo, iako sam nestrpljiv.

branko

pre 8 godina

Ubili su Curuviju samo zato sto je razmisljao drugacije,normalnije od njih, a bio je dobar i posten covek.Eto,u kakvom smo mi vremenu ziveli,i kakve lazi gledali i slusali. Nesto razmisljam,kada su tako ubijali nase (poput Stambolica,Curuvije itd),sta li su tek radili na Kosovui u Bosni? Brojne masovne grobnice iz tog vremena nam govore da su devedesete VELIKA MRLJA u istoriji Srbije, i pitam se da li cemo ikada to moci da ispravimo.

DedaMiloje

pre 8 godina

Dokazi, dokazi ....
Čuj rekao neko Mira je naredila!
Ne branim nikog,briga me i za "Miru i Ćuruviju" , ali ovakve vesti i naslovi ipak treba da izađu nakon sudske presude!
I još nešto da dodam, čini mi se da je Mira idealna da se na nju svali to ubistvo, ubistvo će na taj način biti rešeno, a Mira se neće pomaći iz Moskve!
(Aca, 01. jun 2015 14:22)

A ne smetaju ti dokazi koje svakoga dana iznosi Informer na naslovnim stranama???

Xepoj

pre 8 godina

Crvena Vestica odgajana u jugokomunistickom duhu da mrzi sve sto je srpsko,treba da danm bude uzor Estonija u kojoj je zakonom izjednacen nacizam i komunizam,a onda zabraniti koriscenje svih simbola komunizma i nacizma i osuditi sve koji zagovaraju takve ideje.

Dule

pre 8 godina

Ja sam ubedjen da je Igra prestola inspirisana devedesetima u Srbiji. S tim sto su neke brutalne scene malo ublazili, jer je u stvarnosti to izgledalo mnogo brutalnije, a 'igraci' bili mnogo krvoločniji.

vece i manje

pre 8 godina

E ovakve nam nasa "braca" Rusi cuvaju!!! Velika braca nema sta!!!
(Panto, 1. jun 2015 11:22)

Sta tek reci za gomilu nacista koje su Amerikanci posle II svetskog rata odveli u SAD i dali im sve pogodnosti? Slicno je ucinio i Vatikan pomazuci zlocincima da se dokopaju Juzne Amerike.
A Rusi drze Miru na svojoj teritoriji jer za to masno placa, a u Srbiji nikada nije bila krivicno gonjena. Pravo pitanje je zasto su je nasi sudovi i politicari stitili?

lovac botova

pre 8 godina

pa to svako zna pobogu još od kad.
umesto što se iznose 'vesti milenijuma' bolje da se dogovore da nam rusi posalju da malo vidi zatvor.
isplati se biti kriminalac izgleda

mdj

pre 8 godina

#potpuni poraz rusofilskog uma
Potpuno se slažem s vama ali oni su u stvari oduvek lupetali. Rusofile krasi duhovni astigmatizam, to jest duhovno slepilo, oni su u stanju da predju preko svake nakaznosti koja bode oči samo da bi oni imali zadnju reč, sto je još i simptom preispoljne gluposti. Pominju neke ratove od pre sto godina kad im kažeš da je Mira na kraju 20.veka u sred Evrope izdavala naredbe o likvidaciji novinara, ne znaju u kom veku žive, svejedno im je da li se radi o 1215. ili 2015. Problem rusofila je u tome što oni ne razumeju savremeni svet, da se danas na Zapadu smatra za zlo sve ono sto se na Zapadu 1945.smatralo za dobro. Ima na Zapadu danas puno nacionalista ali i strasno puno kosmopolita i to je ono sto rusofili ne mogu da ukapiraju i što im nikako ne ide u glavu jer je u Srbiji jako malo kosmopolita i jer Srbija liči na Zapad 1945.

mdj

pre 8 godina

#seljadin

Pa da stvarno svasta, SAD je bombardovala Hirosimu i Nagasaki a mi trazimo da nam Rusija izruci Miru. Ja sam mislila da samo mi "evrotalibani" gledamo svet iz pticje perspektive a vi debeovci iz zablje, ali u stvari ste vi debeovci toliko ograniceni da ne mozete da shvatite da sopstveni smrad nikada ne moze da bude drazi od tudjeg samo zato sto je svoj. Ja ni ne znam sta vi debeovci mislite kad kazete Rusija, da li tu mislite na one ljude sto pevaju kozacke i ciganske pesme ili sta, jer da ste citali bilo sta od savremenih ruskih postmodernista tesko da biste pomislili da su ti ljudi na vasem i narodnjackom nivou, da su vam duhovno bliski. I upravo zato sto u Rusiji ljudi vole da citaju knjige nece Putin tu jos dugo, zato pocnite da ucite kineski i da opet kao pod Mirom citate pazljivo sta kaze Zhenmin Zhibao.

novinarstvo

pre 8 godina

Iako sam svoju mladost protracila u studentskim demonstracijama, znaci nisam fan doticne, pravo na demokratiju nam je svima uskraceno kad pocnemo da lincujemo ljude po medijima, i to je unistilo zdrav razum u ovoj zemlji vise od svega ostalog.

Sutjeska

pre 8 godina

"Operativna saznanja" imaju na sudu važnost lanjskog snega, ako nisu potvrđena izjavama neposrednih svedoka ili materijalnih dokaza, a sa tim u vezi, naslov vam je vise nego tendenciozan. Dok je Sloba bio živ imali smo državu, institucije, vojsku, službe bezbednosti, privredu u svojim rukama,... zato su ga i smakli. Sada mu sude isti ti koji su ga i ubili... A za Ćuruviju pitajte Vučića...

h1ghwaymen

pre 8 godina

A sta ako je ovo prosto laž? Šta ako iza ubistva Ćuruvije stoje isti oni odgovorni i za Đinđićevu smrt, a organizovani su od strane zapadnih zemalja i one jedne istočne koja je glavni organizator svih nesreća? Ne uzimajte zdravo za gotovo ono što vam serviraju.

laf

pre 8 godina

kakve veze imaju Rusi? ona nema pravosnaznu presudu niti je na nasoj poternici, za njih je ona kao svaki drugi gradjanin Srbije. Rusi nemaju veze ovde me vise zabrinjava nasa drzava

alexva

pre 8 godina

mozda bi trebalo prvo proveriti otkud Curuviji na dan ubistva kofer pun para, da li ih je zaradio tako sto je sa svojom zenom prodavao tajne bezbednosne informacije nase drzave americkim i drugim zapadnim obavestajnim sluzbama jer su oboje bili sluzbenici DB-a!!!!

Aleksandar I

pre 8 godina

Ubili su Curuviju samo zato sto je razmisljao drugacije,normalnije od njih, a bio je dobar i posten covek.Eto,u kakvom smo mi vremenu ziveli,i kakve lazi gledali i slusali. Nesto razmisljam,kada su tako ubijali nase (poput Stambolica,Curuvije itd),sta li su tek radili na Kosovui u Bosni? Brojne masovne grobnice iz tog vremena nam govore da su devedesete VELIKA MRLJA u istoriji Srbije, i pitam se da li cemo ikada to moci da ispravimo.
(branko, 01. jun 2015 14:32)
Slazem se s tobom,
a da li mislis da ti ostali nisu conilibzla nad Srbima?

STOP EU

pre 8 godina

Citam komentare I ne verujem kako su spremni da pljuju po Rusiji, a pre neki dan sto je nacista skoncao svoj zivot u Americi prirodnom smrcu? Ko je veci zlocinac nacista iz WW2 ili Markovic Mira?

SrbEUin

pre 8 godina

Dok je Sloba bio živ imali smo državu, institucije, vojsku, službe bezbednosti, privredu u svojim rukama,...(Sutjeska)

Da, apsolutno.
Ako prihvataš definiciju Kralja Sunce "Država to sam Ja". U našem slučaju bio je bračni par Sunce, i sve njihove prohteve državni aparat je izvršavao u ime države: Najveća inflacija u istoriji čovečanstva, pretakanje državnih nepokretnosti u privatnu svojinu, ratovanja protiv čitavog sveta za rad potvrđivanja svoje ideologije i opstanka na vlasti, uništavanje svih moralnih (pink) intelektualnih ("za mene je glas jednog čobanina jednakovredan kao glas akademika") obrazovnih ("mojoj deci ne treba školovanje, moj sin je svoj biznis formirao nošenjem gajbica, a ćerka u medijskoj industriji, samo sa završenom osnovnom školom") i duhovnih ("pitajte Alekseja zašto veruje u Boga") kulturoloških (Zoricu Brunclik ću predložiti za ministarku kulture). Privredu su organizovali ustanovljavanjem sitema buvljaka gde se vršio gotovo celokupni promet sve moguće robe, a akcizna roba je bila monopol njenog sina. Dostigli su savršenstvo u šarlatanskom i neogovornom upravljanju državom, jer su jednu SREDNJE razvijenu Srbiju doveli na poziciju najsiromašnije zemlje u Evropi, u grupu najsiromašnijih u svetu.
To je ta država o kojoj sa setom pričaš.

plavi andjelak

pre 8 godina

Pre izvesnog vremena, u Politici je bio clanak o svemocnim policijskim sluzbenim beleskama (novinar je Dusan T.). Povod je bio incident na splavu River. Zvuci da nema veze ali tada smo mogli cuti teoriju da sluzbene beleske sluze za manipulacije i ucene. Koga ne mrzi, nek' gugla. Danas nam se takva sluzbena beleska potura pod nos kao nesto 110% tacno, sigurno i provereno. Mhm, da, kako da ne.

Cekaj da se slegne pa onda laj

pre 8 godina

Da smo mi pametni i ona i onaj sto je sahranjen kao kuce u dvoristu u Pozarevcu su trebali biti osudjeni 6. oktobra i obeseni na Terazijama. Kao sto su i oni radili 1945.
(munze konza, 1. jun 2015 13:31)

Nesto slicno kao ti rekao im je navodno i Curuvija dok su bombe kao grad padale po Beogradu. "Podpisujte kapitulaciju ili cete oboje visiti na Terazijama", rekao im je navodno Curuvija u njihovoj sopstvenoj kuci. Da je tako prosao kako je prosao ne treba nikog pametnog da cudi. Nije znao u datim okolnostima da cuti. Bahatost ga je kostala glave, bas kao sto je i jos neke druge u to vreme kostala.

Aca

pre 8 godina

Dokazi, dokazi ....
Čuj rekao neko Mira je naredila!
Ne branim nikog,briga me i za "Miru i Ćuruviju" , ali ovakve vesti i naslovi ipak treba da izađu nakon sudske presude!
I još nešto da dodam, čini mi se da je Mira idealna da se na nju svali to ubistvo, ubistvo će na taj način biti rešeno, a Mira se neće pomaći iz Moskve!

mizoginija

pre 8 godina

Izvinite, ali reci da je za sve to kriva jedna zena vrlo ogranicenih mogucnosti, a ne skupina muskaraca koji su uzeli da prekrajaju granice je malo previse.

?

pre 8 godina

Pročitajte knjigu "Anatomija globalistickog smrada" od Dragana Filipovića Fice...biće vam sve jasnije...Ne opravdavam nikakav vid nasilja i ubistava,ali politička ubistva su već nešto drugo...još jednom,pročitajte knjigu...videćete ko su izdajnici..

lalo

pre 8 godina

Rusofili da izvrse pritisak da se ovo dokaze na nasem sudu. Bilo bi dobro da se takva ozbilja optuzba potvrdi ili demantuje na srbijanskom sudu da ne bila bacana senka na vekovno srpsko/rusko prijateljstvo.

PG

pre 8 godina

nije ova drugarica zlo, samo je malo vise ambiciozna, sa previse visokim misljenjem o sebi, izuzetno motivisana, a sa sredstvima da to sprovodi u delo. da sam ja imao na raspolaganju sto i ona, mozda bih bio 7 puta gori...

Aca

pre 8 godina

DedaMiloje,
Čitam samo B92, još uvek jedini normalan sajt, na tv-u imam memorisane samo sport klub, eurosport i arene, hbo... , novine ne čitam zadnjih 10 godina,jednom u životu glasao na izborima a 20 godina imam to pravo, to što sam napisao u komentaru je uopšteno reakcija na naslov i tekst, da je umesto Mira i Ćuruvija pisalo neka Jelena i Petar, isto bih napisao!

babababa

pre 8 godina

sigurno bi u službenim beleškama bilo napisano u bilo kakvom obliku da treba neko da se likvidira, ne volim je, ne branim je ali malo uključite mozak

Steva

pre 8 godina

Mira to naredila,!!! dali je to moguće??? gospođa sa cvetom u kosi,i doktoratom.Bilo bi zanimljivo čuti šta o tome misli: Ružić, Dačić,Mrkonjić koji je stalno poziva da se vrati na dedinje. Svaka čast ovoj vlasti pre svega gosp.Vučiću što je okrenuo list i napokon rešio da tu stvar istera na čistac,jer bez toga nam nema napred.

h1ghwaymen

pre 8 godina

A sta ako je ovo prosto laž? Šta ako iza ubistva Ćuruvije stoje isti oni odgovorni i za Đinđićevu smrt, a organizovani su od strane zapadnih zemalja i one jedne istočne koja je glavni organizator svih nesreća? Ne uzimajte zdravo za gotovo ono što vam serviraju.

seljadin

pre 8 godina

ako je to istina, Miru treba uhapsiti, a sto se tice onih koji smatraju da je svo zlo u Rusiji, koliko zlocinaca cuvaju NATO zemlje a koliko Rusija ?

STOP EU

pre 8 godina

Citam komentare I ne verujem kako su spremni da pljuju po Rusiji, a pre neki dan sto je nacista skoncao svoj zivot u Americi prirodnom smrcu? Ko je veci zlocinac nacista iz WW2 ili Markovic Mira?

Cekaj da se slegne pa onda laj

pre 8 godina

Da smo mi pametni i ona i onaj sto je sahranjen kao kuce u dvoristu u Pozarevcu su trebali biti osudjeni 6. oktobra i obeseni na Terazijama. Kao sto su i oni radili 1945.
(munze konza, 1. jun 2015 13:31)

Nesto slicno kao ti rekao im je navodno i Curuvija dok su bombe kao grad padale po Beogradu. "Podpisujte kapitulaciju ili cete oboje visiti na Terazijama", rekao im je navodno Curuvija u njihovoj sopstvenoj kuci. Da je tako prosao kako je prosao ne treba nikog pametnog da cudi. Nije znao u datim okolnostima da cuti. Bahatost ga je kostala glave, bas kao sto je i jos neke druge u to vreme kostala.

alexva

pre 8 godina

mozda bi trebalo prvo proveriti otkud Curuviji na dan ubistva kofer pun para, da li ih je zaradio tako sto je sa svojom zenom prodavao tajne bezbednosne informacije nase drzave americkim i drugim zapadnim obavestajnim sluzbama jer su oboje bili sluzbenici DB-a!!!!

Aca

pre 8 godina

Dokazi, dokazi ....
Čuj rekao neko Mira je naredila!
Ne branim nikog,briga me i za "Miru i Ćuruviju" , ali ovakve vesti i naslovi ipak treba da izađu nakon sudske presude!
I još nešto da dodam, čini mi se da je Mira idealna da se na nju svali to ubistvo, ubistvo će na taj način biti rešeno, a Mira se neće pomaći iz Moskve!

Sutjeska

pre 8 godina

"Operativna saznanja" imaju na sudu važnost lanjskog snega, ako nisu potvrđena izjavama neposrednih svedoka ili materijalnih dokaza, a sa tim u vezi, naslov vam je vise nego tendenciozan. Dok je Sloba bio živ imali smo državu, institucije, vojsku, službe bezbednosti, privredu u svojim rukama,... zato su ga i smakli. Sada mu sude isti ti koji su ga i ubili... A za Ćuruviju pitajte Vučića...

EU Citizen

pre 8 godina

Dobro, ovo smo svi manje više slutili i znali odavno, ovo sada je samo zvanična potvrda. Za mene je pvde najvažnija informacija da Rusija, vajkadašnji neprijatelj vitalnih srpskih interesa i svega normalnog u Srbiji, ne skriva samo lopove koji su pokrali milijarde našeg novca, već i beskrupulozne i besramne ubice. Samo toliko.

Mare

pre 8 godina

ako je to istina, Miru treba uhapsiti, a sto se tice onih koji smatraju da je svo zlo u Rusiji, koliko zlocinaca cuvaju NATO zemlje a koliko Rusija ?
(seljadin, 01. jun 2015 11:48)

Daleko više zločinaca čuva Rusija, to je činjenica.

PG

pre 8 godina

nije ova drugarica zlo, samo je malo vise ambiciozna, sa previse visokim misljenjem o sebi, izuzetno motivisana, a sa sredstvima da to sprovodi u delo. da sam ja imao na raspolaganju sto i ona, mozda bih bio 7 puta gori...

vece i manje

pre 8 godina

E ovakve nam nasa "braca" Rusi cuvaju!!! Velika braca nema sta!!!
(Panto, 1. jun 2015 11:22)

Sta tek reci za gomilu nacista koje su Amerikanci posle II svetskog rata odveli u SAD i dali im sve pogodnosti? Slicno je ucinio i Vatikan pomazuci zlocincima da se dokopaju Juzne Amerike.
A Rusi drze Miru na svojoj teritoriji jer za to masno placa, a u Srbiji nikada nije bila krivicno gonjena. Pravo pitanje je zasto su je nasi sudovi i politicari stitili?

?

pre 8 godina

Pročitajte knjigu "Anatomija globalistickog smrada" od Dragana Filipovića Fice...biće vam sve jasnije...Ne opravdavam nikakav vid nasilja i ubistava,ali politička ubistva su već nešto drugo...još jednom,pročitajte knjigu...videćete ko su izdajnici..

mizoginija

pre 8 godina

Izvinite, ali reci da je za sve to kriva jedna zena vrlo ogranicenih mogucnosti, a ne skupina muskaraca koji su uzeli da prekrajaju granice je malo previse.

lalo

pre 8 godina

Rusofili da izvrse pritisak da se ovo dokaze na nasem sudu. Bilo bi dobro da se takva ozbilja optuzba potvrdi ili demantuje na srbijanskom sudu da ne bila bacana senka na vekovno srpsko/rusko prijateljstvo.

laf

pre 8 godina

kakve veze imaju Rusi? ona nema pravosnaznu presudu niti je na nasoj poternici, za njih je ona kao svaki drugi gradjanin Srbije. Rusi nemaju veze ovde me vise zabrinjava nasa drzava

Buron

pre 8 godina

Zlocinci nad zlocincima. Sloba, Mira, DB-ovci, i mnogi drugi. Zamislite, sve te ljude je vecina Srpskog naroda svojevremeno demokratski izabrala. Kakav narod takve im i vodje.

Xepoj

pre 8 godina

Crvena Vestica odgajana u jugokomunistickom duhu da mrzi sve sto je srpsko,treba da danm bude uzor Estonija u kojoj je zakonom izjednacen nacizam i komunizam,a onda zabraniti koriscenje svih simbola komunizma i nacizma i osuditi sve koji zagovaraju takve ideje.

plavi andjelak

pre 8 godina

Pre izvesnog vremena, u Politici je bio clanak o svemocnim policijskim sluzbenim beleskama (novinar je Dusan T.). Povod je bio incident na splavu River. Zvuci da nema veze ali tada smo mogli cuti teoriju da sluzbene beleske sluze za manipulacije i ucene. Koga ne mrzi, nek' gugla. Danas nam se takva sluzbena beleska potura pod nos kao nesto 110% tacno, sigurno i provereno. Mhm, da, kako da ne.

DedaMiloje

pre 8 godina

Dokazi, dokazi ....
Čuj rekao neko Mira je naredila!
Ne branim nikog,briga me i za "Miru i Ćuruviju" , ali ovakve vesti i naslovi ipak treba da izađu nakon sudske presude!
I još nešto da dodam, čini mi se da je Mira idealna da se na nju svali to ubistvo, ubistvo će na taj način biti rešeno, a Mira se neće pomaći iz Moskve!
(Aca, 01. jun 2015 14:22)

A ne smetaju ti dokazi koje svakoga dana iznosi Informer na naslovnim stranama???

Marija

pre 8 godina

Vanbracna cerka agenta ruske Kominterne Joshua Amroz Mayer-Tita vodje Udbaske bande poznatiji kao kamarad Walter ( za one koji su istoriju ucili iz laznih Udbaskih citanki za malu decu poznatiji sa laznim identitetom jao Josip Broz Tito mali Joze sa sankama iz Kumrovca) drugarica Mira koju njen KGB cuva u naselju Barhiva u Moskvi je kako pise u vesti naredila likvidaciju Curuvije.

Kako joj je otac likvidirao gradjane Srbije sa Udbaskom bandom tako i vanbracna cerka nastavila ocevim stopama sa svojim Udbasima.

Naravno tu je KGB da svojim agentima i "zasluznim radnicima" dodeli azil u Moskvi kad zatreba.


Klupko se u Srbiji odmotava veoma brzo UDBA sa svojima iz KGB-a vise nece moci da hekla po Srbiji.

Pored Curuvije Udbaska bagra sa Mirom i Slobom je likvidirala i Stambolica, Djindjica, Dadu Vujasinovic,Ziku Petrovica i sve ostale.
Ostaje da se Udbaska banda iz Barhive i Podmoskovlja isporuci Srpskim organima pravosudja.

Aleksandar I

pre 8 godina

Ubili su Curuviju samo zato sto je razmisljao drugacije,normalnije od njih, a bio je dobar i posten covek.Eto,u kakvom smo mi vremenu ziveli,i kakve lazi gledali i slusali. Nesto razmisljam,kada su tako ubijali nase (poput Stambolica,Curuvije itd),sta li su tek radili na Kosovui u Bosni? Brojne masovne grobnice iz tog vremena nam govore da su devedesete VELIKA MRLJA u istoriji Srbije, i pitam se da li cemo ikada to moci da ispravimo.
(branko, 01. jun 2015 14:32)
Slazem se s tobom,
a da li mislis da ti ostali nisu conilibzla nad Srbima?

Marija

pre 8 godina

Rusija dala azil Mirjani Markovic i Marku Milosevicu,...ali je novinar na ruskoj drzavnoj televiziji vrlo odlucno pozdravio ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica,....kao tako prolaze zapadne marionete i izdajice svoga naroda....(a zna se,tamo ni muva ne moze da poleti bez saglasnosti V.V.Putina...)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Lidija, 1. jun 2015 15:24)

Upravo tako Lidija, unuk Lenjinovog kuvara i trenutni seg KGB mafije Vladimir je dao dozvolu da ruska nacionalna televizija kaze u udarnim vestima kako je Zoran bio kriminalac i zapadna marioneta koje je zasluzila metak.

UDBA je na mig KGB i ubila Zorana Djindjica , jer su zeleli da zaustave Srbiju 2003-e na putu ka EU i onda su doveli svoju Udbasko-KGB-ovsku ekipu ponovo na vlast u Srbiji preko druga Vojislava Damjanovica sa Udbaskim identitetom Kostunica dok su mu savetnike i sefove kabineta poslali iz Moskve direktno .

Vrlo brzo ce se sve saznati u Srbiji pitanje je nedelja , o tome sta je Udbaska bagra sa sefovima iz KGB-a sejala po Srbiji.

Samo ovaj put bice zatvoreni aerodromi kako agenti KGB-a i UDBE poput Mire ne bi mogli da odlete za Moskvu , ima ih prilicno u Srbiji koji bi pobegli za Moskvu kod njihovoh.

Dragan

pre 8 godina

Strasno, ako je ovo zvanicno a jeste izgleda.Znaci po istoj matrici ona je naredila i ubistvo Zorana Djindjica, sto sam ja oduvek tvrdio.Eno vam Seselja, pitajte njega.A sada Toma licno da pozove putina i postavi ultimatum ili da raskinemo diplomatske odnose i sve vas rusofile na stub srama.
Tito je bio veliki kada je rekao staljinu ne...ovi ostali mu nisu ni do kolena.

mdj

pre 8 godina

#potpuni poraz rusofilskog uma
Potpuno se slažem s vama ali oni su u stvari oduvek lupetali. Rusofile krasi duhovni astigmatizam, to jest duhovno slepilo, oni su u stanju da predju preko svake nakaznosti koja bode oči samo da bi oni imali zadnju reč, sto je još i simptom preispoljne gluposti. Pominju neke ratove od pre sto godina kad im kažeš da je Mira na kraju 20.veka u sred Evrope izdavala naredbe o likvidaciji novinara, ne znaju u kom veku žive, svejedno im je da li se radi o 1215. ili 2015. Problem rusofila je u tome što oni ne razumeju savremeni svet, da se danas na Zapadu smatra za zlo sve ono sto se na Zapadu 1945.smatralo za dobro. Ima na Zapadu danas puno nacionalista ali i strasno puno kosmopolita i to je ono sto rusofili ne mogu da ukapiraju i što im nikako ne ide u glavu jer je u Srbiji jako malo kosmopolita i jer Srbija liči na Zapad 1945.

Zoran

pre 8 godina

I sada da ponovimo ubistvo Slavka Curuvije, ubistvo cetvorice funkcionera SPO, ubistvo Stambolica,direktora JAT-a Petrovica,ubistvo Arkana, ubistvo sudije Simeunovica,pokusaj ubistva Vuka Draskovica u Budvi,odnosna sva ubistva samo 1999/2000 naredila je Mira Markovica ,a vlada Srbije je nevina.
Pa da podjemo dalje ubistvo generala Boska Buhe,premijera Zorana Djindjica,Momira Gavrilovica,Kuje Krijestorca,generalnog sekretata FSJ Branka Bulatovica.... i Ive Pukanica 2008 ,naredila je Mira Markovic?Zasto nema optuznice protiv Mire vec se spinuje sa "beleskom",zar nije zabranjeno objavljivati "zapise"?
Vucic je "sreca" Srbije jer ce svojim uticajem na optuznice upravo otkriti taj mracni policijski aparat koji je samo izvrsavao naredjenja za masovne likvidacije u Srbiji.Nadamo se da ce sada poceti istraga ko je od politicara naredio ubistvo Djindjica.

Mare

pre 8 godina

A Rusija 15 godina čuva tu ženu zločinca od ruke pravde. Ovaj drugi otišao u Kinu, oni su nam isporučili onog nebitnog što je vozio kantrimena, aj sad da vidimo da li će isporučiti debeovca ubicu.

Totalni poraz rusofilskog mita

pre 8 godina

Rusofili dotuceni do koske vise ne znaju gde udaraju. Cuj ovaj jedan kaze nesto u fazonu "pa sta, i Vatikan je skrivao naciste". Kakav sumrak zakrzljalih mozgova...

mdj

pre 8 godina

#seljadin

Pa da stvarno svasta, SAD je bombardovala Hirosimu i Nagasaki a mi trazimo da nam Rusija izruci Miru. Ja sam mislila da samo mi "evrotalibani" gledamo svet iz pticje perspektive a vi debeovci iz zablje, ali u stvari ste vi debeovci toliko ograniceni da ne mozete da shvatite da sopstveni smrad nikada ne moze da bude drazi od tudjeg samo zato sto je svoj. Ja ni ne znam sta vi debeovci mislite kad kazete Rusija, da li tu mislite na one ljude sto pevaju kozacke i ciganske pesme ili sta, jer da ste citali bilo sta od savremenih ruskih postmodernista tesko da biste pomislili da su ti ljudi na vasem i narodnjackom nivou, da su vam duhovno bliski. I upravo zato sto u Rusiji ljudi vole da citaju knjige nece Putin tu jos dugo, zato pocnite da ucite kineski i da opet kao pod Mirom citate pazljivo sta kaze Zhenmin Zhibao.

branko

pre 8 godina

Ubili su Curuviju samo zato sto je razmisljao drugacije,normalnije od njih, a bio je dobar i posten covek.Eto,u kakvom smo mi vremenu ziveli,i kakve lazi gledali i slusali. Nesto razmisljam,kada su tako ubijali nase (poput Stambolica,Curuvije itd),sta li su tek radili na Kosovui u Bosni? Brojne masovne grobnice iz tog vremena nam govore da su devedesete VELIKA MRLJA u istoriji Srbije, i pitam se da li cemo ikada to moci da ispravimo.

Kukavni rusofilcici

pre 8 godina

Naravno, putinovi botovi su tu sa komentarima u stilu "nije Rusija kriva sto skriva ubice i kriminalce". Uvek je kriv neko drugi, a ovi zive u sred Moskve.

vladan

pre 8 godina

To su nasa "braca i prijatelji" Rusi, koji neprikriveno od pocetka stite ubice, sto je i ranije znao svako ko je to hteo da zna.
To je rusko "pravoslavno bratstvo"; Srbija je kao nikada prosarana ruskom spijunskom i propagandnom mrezom.

Lidija

pre 8 godina

Rusija dala azil Mirjani Markovic i Marku Milosevicu,...ali je novinar na ruskoj drzavnoj televiziji vrlo odlucno pozdravio ubistvo srpskog premijera Zorana Djindjica,....kao tako prolaze zapadne marionete i izdajice svoga naroda....(a zna se,tamo ni muva ne moze da poleti bez saglasnosti V.V.Putina...)

munze konza

pre 8 godina

Naravno da je ona sa svojim suprugom naredila sva ubistva. Svako ko je mislio drugacije(citaj: bio normalan) bio je na udaru.
Sta reci za osobu koja ubije kuma i baci ga u zivi krec? Monstrum kakav se retko radja. Da smo mi pametni i ona i onaj sto je sahranjen kao kuce u dvoristu u Pozarevcu su trebali biti osudjeni 6. oktobra i obeseni na Terazijama. Kao sto su i oni radili 1945.

21. vek!!!

pre 8 godina

A hoce li nam je licemerna Ruska vlast izruciti sada da je osudimo jer nam je ubila sugradjanina? I sta kazu rusofili,zapad je licemeran je li?

novinarstvo

pre 8 godina

Iako sam svoju mladost protracila u studentskim demonstracijama, znaci nisam fan doticne, pravo na demokratiju nam je svima uskraceno kad pocnemo da lincujemo ljude po medijima, i to je unistilo zdrav razum u ovoj zemlji vise od svega ostalog.

sasa jokic

pre 8 godina

Pa sta mislite zasto su joj braca Rusi dali azil? I sta mislite koliko je to kostalo? Milijarde je platila zastitu, pokradenim parama od naroda Srbije i od sverca cigara, nafte i oruzja tokom ratova u bivsoj Jugi.
A sta je sa Stambolicem, pa i Kundakom i ko zna koliko ih je ios "precrtala".

Dordje

pre 8 godina

Kad se setim devedesetih ,najezim se ! Zao mi samo onih sto su se klanjali Milosevicima a bilo ih je puno u to vreme ! Ostale su nazivali izdajnicima !

Pedja

pre 8 godina

Jok, moja pokojna baba je naručila ubistvo. Da je uhapšena na vreme (sa ostatkom familije i prijatelja) sad nam se ne bi smejala iz Moskve nego iz zatvora. Najaveće zlo koje je zadesilo Srbiju su Miloševići i radikali.

Aster Blistok

pre 8 godina

@ Cekaj da se slegne pa onda laj

Prvo - pise se potpisuj a ne podpisuj.
Drugo- u civilizovanim zemljama treba dokazati ono cime teretis ljude a ne ubijati ih u haustoru cim pomislis da su rekli nesto krivo.
Trece- ko si ti da tvrdis da je Curuvija bio "bahat"?
Peto - zasto drzis stranu ubicama?

Nele

pre 8 godina

Sad kad se znaju cinjenice, za jedno deset godina ce da je optuze, a onda ce za 70 godina neka garnitura da je rehabilituje. I tako Srbija ide 70 koraka nazad pa jedan polu-korak napred. Za jedno deset godina stizemo u srednji vek, a tamo nas ceka hiljade zastarelih slucajeva za resavanje. Ali ajde prvo tetka Mirin slucaj da rasvetlimo, iako sam nestrpljiv.

Mladen

pre 8 godina

Srbija je najneperspektivnije i najnepravednije mesto za zivot u Evropi. Svuda ima korupcije i kriminala, ali ovo kod nas je beskrajno loše. Naša generacija a ni generacije naše dece nece uspti da očiste mulj koji su zlikovci natalozili. Svaka cast svima koji su uspeli na vreme da pobegnu iz močvare, i započnu novi normalniji zivot bilo gde drugde. I sami znate da niste pogrešili.

marija

pre 8 godina

Podignite optuznicu vec jednom i trazite njeno izrucenje, sad imate dokaze!!!

Mene samo zanima ko je taj mocnik koji je 16 godina drzao tu belesku u fioci i bio saucesnik, setao medju nama?

I ko je omogucio Mirjani Markovic da posle 5. oktobra iseta iz zemlje?

Labud

pre 8 godina

Cim je krenula prica oko danasnjeg sudjenja, odmah su se aktivirali spavaci tipa Helios u starom debejskom maniru da bacaju prasinu u oci i daju neka "alternativna" resenja ovoga, a uvek u istom tonu - neke strane sluzbe - ne bi li se ideoloski oci i majke ocuvali netaknutim u tom paralelnom svetu.

Ko je kriv?

pre 8 godina

Bilo bi nekako ocekivano da se posle 5 Okrobra Mira i slicni zgrabe za kosu i utamnice do daljnjeg.Ali. ne lezi vraze.Ona ce jos 3 pune godine voditi politiku u Skupstini Jugoslavije?!

goran

pre 8 godina

A da o svemu tome,navodno, pojma nije imao tadasnji ministar informisanja, a danasnji premijer, prosto zvuci neverovatno! Uostalom,ovi na vlasti danas su bili na vlasti i tada. Nisu nosili bas "iste dresove", ali i Nemanja Vidic je Nemanja Vidic,igrao za Zvezdu,Mancester ili Inter. A i novinari pamte dobacivanja tadasnjeg ministra informisanja njima:"Gde vam je Curuvija,jel u zemlji ili van nje?"

Washington

pre 8 godina

Izvinite, ali reci da je za sve to kriva jedna zena vrlo ogranicenih mogucnosti, a ne skupina muskaraca koji su uzeli da prekrajaju granice je malo previse.
(mizoginija, 1. jun 2015 14:32)

Jesi to rodjen/a juce? Jel ti znas koliko je ustvari Mira Markovic bila upletena u celu tu "Slobinu" politiku?

Vule

pre 8 godina

Kakva su to mafijaska vremena bila, da se covek smrzne. Vidim gospodju jasno kako narucuje čašu vode, dužu kafu sa slagom, jednu manju likvidaciju, i hitno limuzinu do pijace da joj ne nestanu kore za pitu i jabuke... obecala deci.

Pi-Ter

pre 8 godina

Daj bre rascistite tu ljagu sa obraza. Pohapsite sve, osudite i stavite u zatvor. Da moze da se krene dalje, bez tih lanaca i kugli oko nogu. Dokle ce se bre Srbi stitidi zbog nekoliko idiota?

357

pre 8 godina

Svakom normalnom gradjaninu je ovo bilo jasno istog trenutka kada se ubistvo i dogodilo.I ne samo ovo, vec i sva ubistva politickih protivnika, sudija, novinara itd. su delo tog zlocinackog rezima.I nije tacno da niko nije pricao o tome, ma sta mislili o njemu Vuk je uvek tacno iznosio imena i prezimena ljudi koji su ubijali za bracni par.Cela Srbija je poverovala u pricu da je Vuk sam sebi pucao u glavu, posle 5.oktobra Legija je proglasen za heroja a izjave tadasnjeg ministra Mihajlovica su sramotne i skandalozne.I zato smo tu gde jesmo jer uvek kasnimo 15-20 god. u svemu.

Vrabac

pre 8 godina

I vrapci u Srbiji znaju da je ubistvo Ćuruvije naredila Mira Marković. Nije to jedino ubistvo koje je naredila.
Nadam se da će neko od optuženih progovoriti i spasti dušu.

ZELJ(K)O PINK TV

pre 8 godina

DO BRO JUTROOOO! Kako bese ona dobija penziju iz Srbije i salje joj se u Rusiju. SRBIJOOO MOJA. Da li dobija penziju sto je ubijala ljude koji joj (nisu bili podobni ) se nisu svidjali?

Lidija

pre 8 godina

@marija 1.jun 2015. 12:02

Ako me secanje ne vara,isetala je za Rusiju krajem februara 2003., deset ili petnaest dana pre nego sto je Djindjic ubijen....skoro u isto vreme kad je Seselj,ispracen sa trubacima krenuo u Hag,i najavio KRVAVO PROLECE u Srbiji ("Bice krvi do kolena...")....i kad je T.Nikolic porucio Djindjicu da je i Tito pred smrt imao problem sa nogom...

Jeste DOS tada bio na vlasti,ali tada je ministar policije bio Dusan Mihajlovic,predsednik Nove demokratije koja je bila i u vladi Slobodana Milosevica pre toga....

Nebojsa bg

pre 8 godina

Poslednji broj nedeljnika "Evropljanin", sa naslovom "Hapsenje Srbije, poslednje izdanje pre nego sto smo izbaceni iz zgrade "Borbe", one ruke sa lisicama su MOJE. Radio sam tada kao fotoreporter za taj nedeljnik. Posle izlaska tog broja, receno nam je da smo zabranjeni, i redakcija je premestena u prizemlje zgrade u kojoj je g. Curuvija ziveo, i ispred koje su ga ubili. Kada sam pitao urednika fotografije hocemo li raditi dalje, sta se desava, itd, dobio sam odgovor- "Sedi kuci, ne dolazi ovamo, jako je opasno. Ovi sa vrha su poludeli, ( a dobro znamo ko je bio VRH tada), molimo se da izvucemo zivu glavu". Malo zatim pocinje bombardovanje, a kada je Curuvija ubijen, i kada sam se cuo sa urednikom, rekao je, "sta sam ti rekao, secas se? ". Za mene, ova vest je stara onoliko koliko je proslo od ubistva.

Ivan

pre 8 godina

Nikakvo iznenađenje. To da je Mirjana Marković naredila ovo ubistvo je bilo svima koji su hteli da otvore oči jasno još od 1999. Isto kao i za Stambolića, nema nikakve razlike. Čista likvidacija političkih protivnika, kao i u svakom drugom totalitarnom režimu.

Sledeći slučan na redu je Dada Vujasinović, a takođe bismo mogli da se konačno pozabavimo i ubistvom gardista, ima tu još podosta toga na žalost.

c i t i z e n

pre 8 godina

@h1ghwaymen
i ostali relativizatori i konspiratori,
da li ste nekada bili u sukobu sa Mirjanom Markovic i imali prilike da razgovarate sa njom? Da li znate koji je to psiholoski profil? To iskustvo sam doziveo u prolece 1987. Vec tada je bila u stanju da naredi sta hoce. Zato nemojte da pricate napamet.

sladjana

pre 8 godina

Na kojoj je ona to funkciji bila da moze ovako nesto da naredi, a drugi da imaju potrebu da to sprovedu?
(ovlascenja, 1. jun 2015 13:52)

Ona je bila predsednica JUL-a i žena Slobodana Miloševića. Bila je siva eminencija tadašnje vlade, u njenoj stranci članovi su bili najmoćniji tajkuni, da ne kažem lopovi, koji su šakom i kapom finansirali JUL, naravno parama pokradenim od naroda. Pod njenim okriljem radio je PINK, po meni najveći otrov za um i ponašanje, kako mladih tako i starih, donošene su raznorazne uredbe i zakoni koji su legalizovali pljačku trezora NBJ, naravno radi se o pravu pojedinaca da stranu valutu kupuju po zvaničnom kursu koji je bio deset puta veći od uličnog, realnog kursa, legalizovan je šverc roba koje su danas akcizne, gde se porodica Milošević debelo ugrađivala, Bambilend nije sagrađen od gajbica, ako mi verujete. Neku njeni najbliži saradnici su ubijeni u uličnim obračunima, (Kundak, Petrović), na neke je nedavno pucano, (Beko), a oni koji su joj se otvoreno zamerili, ubujeni su pod okriljem DB. Ne znam da li se radi o vašem kratkom pamćenju ili lošoj nameri, ali Mira Marković mora da dođe u Srbiju dok su ovi na vlasti, jer su mnogi od njih bili njeni istomišljenici i saborci, da bude precesuirana po zakonima ove zemlje.

Dule

pre 8 godina

@ZZ: "Možda je Mira kad vam dođe u kućnu posetu; inače joj je ime Mirjana." Nije nama ni Mira, ni Mirjana, nego Mirjana Markovic. Necu sad ono "gospodja". Ali u pravu si, pre svega bi trebali da prestanemo da politicare nazivamo imenom. Nisu nam ni rodbina, niti komsije i prijatelji. A sad sto se tice Mirjane Markovic, pa to je srpska Lady Macbeth. Milosevica bolja/losa polovina po zlocinu. Procitajte Macbeth i razumecete zasto. Rusi nju nece nikad isporuciti, previse je para islo iz ruke u ruku da se ona osigura tamo.

zdrav razum

pre 8 godina

Smuči mi se čim je vidim. Kao i kad vidim njenog iskvarenog sina, možda i više od samog Slobe ili Šešelja. Ne samo što su nas upropastili fizički, nego su nam zatrovali dušu.
SPS i JUL su za mene gori od radikala. Zašto? Zato što radikali idu na tebe motkom i znaš da treba da se sklanjaš. Dok ti ovi SPS-ovci ispiraju mozak preko svojih medija a ako ti je mozak jak i ne mogu da ti ga isperu, onda te podmuklo i perfidno okaljaju pred javnošću.

M

pre 8 godina

Krivite Rusiju nepotrebno. Pa ko ju je pustio da ode? DOS je tada bio na vlasti, shvatite to. Nemojte da krivite druge. Mi Srbi smo sami sebi krivi za sve. Mi smo ih trpeli tolike godine na vlasti. Evo i dan danas glasaju za SPS, ulaze sa njima u koalicije. I Vuka koji nije preuzeo vlast 1991. kada je mogao, evo i dan danas ga slusamo kako pametuje uglavljen u sadasnju vlast. Svi do jednog su u dilu i povezani. Zato smo danas, 16 godina posle ubistva Curuvije, u blatu do grla.

lovac botova

pre 8 godina

pa to svako zna pobogu još od kad.
umesto što se iznose 'vesti milenijuma' bolje da se dogovore da nam rusi posalju da malo vidi zatvor.
isplati se biti kriminalac izgleda

Aca

pre 8 godina

DedaMiloje,
Čitam samo B92, još uvek jedini normalan sajt, na tv-u imam memorisane samo sport klub, eurosport i arene, hbo... , novine ne čitam zadnjih 10 godina,jednom u životu glasao na izborima a 20 godina imam to pravo, to što sam napisao u komentaru je uopšteno reakcija na naslov i tekst, da je umesto Mira i Ćuruvija pisalo neka Jelena i Petar, isto bih napisao!

malo strpljenja

pre 8 godina

hvala majcici Rusiji sto nam je sacuvala sve te divne ljude iz 90ih, e sad malo neka ih vrati i neka putuje u Aziju, a Srbija u EU I NATO.
(sasa, 1. jun 2015 14:08)
Samo se malo strpi dok se Vucic ne vrati iz USA.Odmah idemo i u EU i u NATO.To sto je bio u to vreme Ministar informisanja, nije vazno, bio covek totalno neobavesten.Sad je posten i preposten.Kriv je naravno Putin, koji tada i nije bio na vlasti.

Nimrod

pre 8 godina

Dobro jesu li svi ovi izlivi iznenadjenja zaista iskreni ili ironicni? Svima koji su hteli da im oci budu otvorene je ovo bilo jasno jos 1999te.

sturmmann

pre 8 godina

Naravno, o svemu ovome tzv. MUP Srbije nije imao pojma. Ili su bili zauzeti prebijanjem studenata, taksista, penzionera, itd, itd. I sudstvo takođe o svemu ovome nije imalo pojma. Ili su bili zauzeti praćenjem kretanja na kursnoj listi.

Balkanac

pre 8 godina

To se znalo drugog dana nakon ubistva samo sto niko nije javno rekao. Sada se ovo otkriva bas pred posetu USA. Jadno i bedno. Medjutim nikad nju na sudjenju necemo videti jer ona bezbrizno zivi u Rusiji sa svojim sinom.

samo da se zna

pre 8 godina

Zašto ne pitate Vulina, JUL. potrćka, sada ministra? M.M. mu je bila kao majka! Šmrc!! Niko me ne voli, niko mi ne odgovara, samo me brišu! Šmrc!šmrc!:(

Kabeza

pre 8 godina

@ovlascenja....

Baba Jula ili zlotvor cije ime necu da izgovaram (kao VOLDEMOR u serijalu o Hariju Poteru), je bila na funkciji zene predsednika Republike. Kao sto je to kod nas opste poznato da je muskarac glava porodice, a žena je šija koja glavu navija, shodno tome takva je situacija bila i kod njih. U jednoj od popularnih TV emisija ex predsednik Lilić je to zaista precizno i slikovito opisao...
Zar zaista mislis da neko kao ona, koja je psihički u paralelnom univerzumu, ne može sebi dati za pravo da izda jedno takvo naređenje, a da pritom neko od optuzenih joj kaze ko si ti i na kojoj si ti funkciji...

Dirty

pre 8 godina

Jeli to ona ista što je dadilji dodelila gajbu, otkupila dve vile na Dedinju a sinu dali Požarevac da se igra??? Ćerka maltretirala BITEF, košavom a muž ratovao daljinskim upravljačem??? Njegovi koalicioni partneri su i dalje na vlasti i to dobro situirani i iznad siromašne svakodnevnice???

Ништа чудно

pre 8 godina

Овога за кога тврде да је непосредни извршилац био сам у прилици да упознам лично крајем 1999. и почетком 2000. године. Тада је био један од сувласника ноћног клуба у хотелу "Метропол" који је имао "егзотичне играчице" из Русије и Украјине. Волео је да се резмеће својом наводном припадношћу служби и да прети архитекти чијим радом на ентеријеру није био задовољан. Сећам се реченице "Јеси ли свестан да могу да те убијем и да за то никоме не одговарам". Пратила га је фама да је кућни пријате владајућег пара, али нисам знао да ли је то била истина или његово разметање.

SrbEUin

pre 8 godina

Dok je Sloba bio živ imali smo državu, institucije, vojsku, službe bezbednosti, privredu u svojim rukama,...(Sutjeska)

Da, apsolutno.
Ako prihvataš definiciju Kralja Sunce "Država to sam Ja". U našem slučaju bio je bračni par Sunce, i sve njihove prohteve državni aparat je izvršavao u ime države: Najveća inflacija u istoriji čovečanstva, pretakanje državnih nepokretnosti u privatnu svojinu, ratovanja protiv čitavog sveta za rad potvrđivanja svoje ideologije i opstanka na vlasti, uništavanje svih moralnih (pink) intelektualnih ("za mene je glas jednog čobanina jednakovredan kao glas akademika") obrazovnih ("mojoj deci ne treba školovanje, moj sin je svoj biznis formirao nošenjem gajbica, a ćerka u medijskoj industriji, samo sa završenom osnovnom školom") i duhovnih ("pitajte Alekseja zašto veruje u Boga") kulturoloških (Zoricu Brunclik ću predložiti za ministarku kulture). Privredu su organizovali ustanovljavanjem sitema buvljaka gde se vršio gotovo celokupni promet sve moguće robe, a akcizna roba je bila monopol njenog sina. Dostigli su savršenstvo u šarlatanskom i neogovornom upravljanju državom, jer su jednu SREDNJE razvijenu Srbiju doveli na poziciju najsiromašnije zemlje u Evropi, u grupu najsiromašnijih u svetu.
To je ta država o kojoj sa setom pričaš.

Dule

pre 8 godina

Ja sam ubedjen da je Igra prestola inspirisana devedesetima u Srbiji. S tim sto su neke brutalne scene malo ublazili, jer je u stvarnosti to izgledalo mnogo brutalnije, a 'igraci' bili mnogo krvoločniji.

Bunika

pre 8 godina

Petnaest godina je bilo potrebno za ove mrsave podatke koje je carsija vec znala! Kolektivni blam. Gospodju vampirusu isporuciti Srbiji.

Dufa

pre 8 godina

Mogli ste sačekati da Mira umre, pa izbaciti ovakve podatke... Kao da će nešto da se desi ženi od 73 godine...


A i prošlo je samo 16 godina... bravo za reformisano pravosudje i ekipu oko pravosudja.