Sreda, 27.05.2015.

22:32

NATO: Rusko zveckanje nuklearnom sabljom opasno

Ruska provokativna retorika o nuklearnom oružju i dramatična ekspanzija letova njenih strateških bombardera su duboko uznemirujući i opasni, ističe Stoltenberg.

Izvor: Tanjug

NATO: Rusko zveckanje nuklearnom sabljom opasno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

skyfall

pre 8 godina

@Gradjanin, 27. maj 2015 23:10
O tome ko može i da li ima čime da sprži svet možemo diskutovati beskonačno.
Štaviše, bojim se da i jedni i drugi imaju i previše kapaciteta da sprže svet i to više puta. Tako da je navijački post tipa jači i slabiji tata isključivo u službi marketinga jedne od strana i odražava samo nekopetenciju i ništa drugo. Mislim da su ruski ili američki stratezi oni koji znaju sta im je činiti, i da će potezi koji će biti povučeni odgovarati njihovim procenama zasnovaim na činjenicama koji vi ne poznajete.
I što se plašite minusa?

Surovi

pre 8 godina

Ovo je klasicna hladnoratovska retorika u kojoj se precutkuje najbitnija stvar,a to je da Rusija postavlja naoruzanje na svojoj teritoriji u cilju odbrane svoje zemlje.Cinjenica je da i jedni i drugi znaju da se to naoruzanje nikada nece upotrebiti,ali deluje mocno u medijima i plasi obican narod.
Sto se tice NATO-a i njihove pretnje Rusiji,videli smo svi koliko su efikasni po pitanju Krima.Jednostavno,apsolutno nista nisu bili u stanju da ucine po tom pitanju,niti ce ikada vise imati priliku da se time bave.Rusku teritoriju niko do sada nije efikasno i bez rata oduzeo,tako da nece to ni NATO uciniti.
Ono sto mnogi zaboravljau je to da Rusija nije sama,vec da ima podrsku od Kine i Indije,koje su dve najmnogoljudnije zemlje sveta,ekonomski veoma jake i znacajne,a vojno nepobedive i koje su takodje nuklearne sile i prirodni saveznici.Ovo sto se desava u Ukrajini je obicna igra u kojoj ginu ljudi u odnosu sto bi bilo kada bi neko bio dovoljno lud da zaista zapocne sukob sa Rusijom.

Branko

pre 8 godina

Navodeći primer ruskih akcija u Ukrajini i drugde, Stoltenberg zaključuje kako Rusija "demonstrira svoju vojnu silu, podstiče agresivni nacionalizam i ističe pravo na nametanje svoje volje susedima i otimanje zemlje".

Američkih akcija nije bilo u poslednjih 25 godina. Raznorazne revolucije od plišanih i obojenih do raznih proleća i razaranja država poput Iraka, Libije, Sirije, Egipta,... su izum Rusa. Jugoslaviju je neko razorio i bombardovao Srbiju i bacao osiromašeni uranijum. Ko je prekršio dogovor o neširenju NATO-a na zemlje bivšeg Varšavskog pakta. Ko je instalirao raketne sisteme oko Rusije u zemljama koje su postale američki sateliti? Odakle je došla Svetska ekonomska kriza 2008. godine i liberalni kapitalizam koji je u službi par američkih porodica poput Rotšilda i Rokfelera? Pa dosta više ako Boga znate, dozvolite i drugima da žive ne pripada Svet samo Vama i vašim vazalima.

Miloje

pre 8 godina

Da se ovaj iole razume u stvari o kojima govori, znao bi da je sasvim sve jedno da li su ruske rakete sa nuklearnim glavama u Kalinjingradu, iza Urala, na Kamčatki ili u Vladivostoku... Za nekoliko minuta biće tamo gde treba...ako budete vi to tražili...

Milorad

pre 8 godina

"Ko sa djavolom tikve sadi",tako je to kada se Evropa pretvorila u okupacionu zonu SAD!? Sada ste "dragi zapadni fasisti" u kandzama Rusije,nuklearno oruzje je na Krimu i Kalinjingradu,pa izvolite,napad na Rusiju,kao nekada Napoleon i Hitler,ali sada bi bili zbrisani sa lica zemlje u 7 dana!!!
Nisu ni ameri bas sigurni,stalna pretnja na njihovoj granici od atomskih podmornica,strateskih bombardera i balistickih raketa,a svi slucajno nose nuklearno oruzje!!!
Zaigrala mecka i pred vasim vratima!!!

Nikodije IV

pre 8 godina

Predlazem gospodi iz NATO-a da snimaju svoje izjave i da ih, kasnije, preslusavaju. Zaprepastice ih gomila izrecenih budalastina i neistina.

Fearless

pre 8 godina

@ Građanin,

Obožavam kada se neko potpiše kao građanin.

I udario sam plus na komentar, iz sažaljenja.

Vrlo je zanimljivo kako ste olako podlegli propagandi da je ceo svet protiv Rusije. Koliko god vi ili ja to želeli, Evropa postaje sve manje bitna, a da bi sačuvala nekakav položaj biće potrebna veća saradnja sa Rusijom. Nadam se da ste svesni toga, kao što ste svesni činjenice da ako dođe do nuklearnog rata - nema pobednika. Samo je pitanje ko će kasnije nestati od radijacije.

Pozdrav

Miša, Bgd

pre 8 godina

@(Gradjanin, 27. maj 2015 23:10)

Samo što i RUS i USA poseduju dovoljno nuklearnog oružja da unište sav život na zemlji, bez i da "nišane". To je i suština priče o "super-silama". Ne mogu biti pokorene klasičnim ratnim putem, prosto ako će izgubiti, razbucaće i sebe a i sve druge. Danas se ratovi ne vode da poraziš vojsku neke zemlje već da dovedeš na vlast u toj zemlji svoje ljude. Toliko...

tomy

pre 8 godina

@gradjanin

Covece nemas pojma.Ako bi Rusija na svojoj teritoriji aktivirala ono nuklearno sto sada ima ceo svet bi nestao.Ono malo ako bi ostalo umrli bi od radijacije i nedostatka sunca jer bi par godina zemlja bila bez svetlosti..da ti sad ne objasnjavam dalje.

Jezurka Jezic

pre 8 godina

Прво Павел, сад Столтенберг. Ово је толико очигледна пропаганда желећи да добију још већу јавну подршку за већи војни буџет.
И још неко да каже да се само Руси служе пропагандом.

djole

pre 8 godina

Prvi ste presli crvene linije i ignorisali RU. Za tako nenormalno ponasanje sami sad ispastate i nejasno je zasto kukate? Provocirali ste ih, pogazili sve dogovore i zasto se sada zalite? Svasta. Snosite.posledice svog ponasanja barem jednom dzentlmenski i bez drame i lazi

ŠTAZI

pre 8 godina

Baš si ih zabrinuo. NATO ubija decu nekonvencionalnim oružjem sa osiromašenim uraniumom širom sveta u ime "demokratije", a "pokvareni" Rusi raspoređuju vojsku u svojoj zemlji i to je "loš nacionalizam".

Gradjanin

pre 8 godina

Oni sprziti ceo svet ne mogu, a rizikuju da nestanu ako ih SVI napadnu. Bolje im je da ne zapocinju to sto moze da im dodje glave.
Samo molim botove bez lupanja minusa, jer me ti minusi ne zanimaju, a verujem iskreno (nikad ne gresim oko toga) da ni malo ne uticu na bilo kog normalnog coveka da promeni misljenje i zdrav razum.
Svako pismen zna ko ima vise komada nuklearnog arsenala, a vi se uzalud nadajte da ce neciji PVO sistem da odbrani bilo koga. Vi mislite da ce ovi gadjaju prackom vase miljenike?
Bio bi ceo svet vracen u kameno doba, a tih za koje botovi navijaju vise ne bi bilo, ako bi doslo do toga. Zato im je pametnije, ako veruju u Boga, da mu se pomole da do toga NIKAD ne dodje.

Темистокле

pre 8 godina

Па стварно Руси претерују... па где је то нато нешто лоше урадио...јадан нато не може ни на миру да шири демократију и да штити људска права...као што је то радио од Кореје па све до Украјине.

Gulamfer

pre 8 godina

A ranije sam gospodina Stoltenberga smatrao ozbiljnim diplomatom u kontaktima koje smo imali. Od trenutka imenovanja na ovo pogrdno mesto kao da je drugi covek, neumeren, iracionalan, besan. Verovatno kad ne bude vise GS NATO dozvace se razumu kao i svi bivsi politicari koji odjednom progovore mudro. Verovatno su iznenadne vezbe NATOa (izvinjavam se Finskoj i Svedskoj, ali one su protiv svojih naroda fakticki pristupile NATO tako da se vise ne moze govoriti o vojnoj neutralnosti) na Baltiku sa 90 aviona na samoj ruskoj granici najavljene i pozvani su ruski posmatraci? Ili vezbe koje pocinju za neki dan nadomak teritorijalnih voda kod Kalinjingrada su takodje sa ruskim posmatracima? A receno je lepo NATO - ne pravite PRO duz ruskih granica, postavicemo Iskandere iza vaseg sistema u Kalinjingrad. NATO - nece nama niko odredjivati gde cemo postavljati nase sisteme. Rusija - ni nama nece, radicemo na svojoj teritoriji sta hocemo posto sa vama nema dogovora. U Crnom moru su americki brodovi koji imaju novu generaciju krilatih raketa koje mogu da nose sve vrste bojevih glava, ukljucujuci i nuklearne i koje svakoga sekunda u doktrini munjevitog napada mogu da napdanu Moskvu. Pa zasto ona TU-160 ne bi krstario Atlantikom ili blizu obala Kalifornije. Ili gde su ruske podmornice na borbenim polozajima ovoga casa?

Mare,NS

pre 8 godina

""NATO:Rusko zveckanje nuklearnom sabljom opasno...""

Naravno da je opasno i ne cudi sto ste uznemireni.
Ali,vama je savest cista,nikad niste zveckali nikakvom sabljom,a kamoli je upotrebljavali sirom sveta,racunajuci i nasu malenkost.
Jel` tako,ANDJELI?
MILOSRDNI!!!

Zole

pre 8 godina

A kad je NATO imao dva puta vojne vezbe za godinu dana u Crnom Moru, to onda nije bilo zveckanje oružjem. Ja kad zveckam oruzjem, to je uredu a kad drugi zveckakju to je opasno.

Dejan

pre 8 godina

Opasna je bila i nasilna smena demokratski izabranog Predsednika Janukovica pa ste se odlucili ipak da na ulici izvrsite puc i dovedete proamericku vojnu huntu na vlast. Sve sto se desavalo posle toga je bila samo posledica dovodjenja vojne hunte na vlast.
Ne znam sta ste ocekivali od Rusije posle izlaska NATO-a na njene granice? Da li ste zaboravili kako su SAD reagovale na kubansku krizu?

kolee

pre 8 godina

Ni ste ni vi nevinasca! Znamo ko stalno zvecka i postavlja "stitove" na granice Rusije! Sta ste ocekivali da vas puste bez kucanja, pa nije Rusija Bosna i Hercegovina!

ŠTAZI

pre 8 godina

Baš si ih zabrinuo. NATO ubija decu nekonvencionalnim oružjem sa osiromašenim uraniumom širom sveta u ime "demokratije", a "pokvareni" Rusi raspoređuju vojsku u svojoj zemlji i to je "loš nacionalizam".

Темистокле

pre 8 godina

Па стварно Руси претерују... па где је то нато нешто лоше урадио...јадан нато не може ни на миру да шири демократију и да штити људска права...као што је то радио од Кореје па све до Украјине.

djole

pre 8 godina

Prvi ste presli crvene linije i ignorisali RU. Za tako nenormalno ponasanje sami sad ispastate i nejasno je zasto kukate? Provocirali ste ih, pogazili sve dogovore i zasto se sada zalite? Svasta. Snosite.posledice svog ponasanja barem jednom dzentlmenski i bez drame i lazi

Jezurka Jezic

pre 8 godina

Прво Павел, сад Столтенберг. Ово је толико очигледна пропаганда желећи да добију још већу јавну подршку за већи војни буџет.
И још неко да каже да се само Руси служе пропагандом.

Mare,NS

pre 8 godina

""NATO:Rusko zveckanje nuklearnom sabljom opasno...""

Naravno da je opasno i ne cudi sto ste uznemireni.
Ali,vama je savest cista,nikad niste zveckali nikakvom sabljom,a kamoli je upotrebljavali sirom sveta,racunajuci i nasu malenkost.
Jel` tako,ANDJELI?
MILOSRDNI!!!

Zole

pre 8 godina

A kad je NATO imao dva puta vojne vezbe za godinu dana u Crnom Moru, to onda nije bilo zveckanje oružjem. Ja kad zveckam oruzjem, to je uredu a kad drugi zveckakju to je opasno.

Gulamfer

pre 8 godina

A ranije sam gospodina Stoltenberga smatrao ozbiljnim diplomatom u kontaktima koje smo imali. Od trenutka imenovanja na ovo pogrdno mesto kao da je drugi covek, neumeren, iracionalan, besan. Verovatno kad ne bude vise GS NATO dozvace se razumu kao i svi bivsi politicari koji odjednom progovore mudro. Verovatno su iznenadne vezbe NATOa (izvinjavam se Finskoj i Svedskoj, ali one su protiv svojih naroda fakticki pristupile NATO tako da se vise ne moze govoriti o vojnoj neutralnosti) na Baltiku sa 90 aviona na samoj ruskoj granici najavljene i pozvani su ruski posmatraci? Ili vezbe koje pocinju za neki dan nadomak teritorijalnih voda kod Kalinjingrada su takodje sa ruskim posmatracima? A receno je lepo NATO - ne pravite PRO duz ruskih granica, postavicemo Iskandere iza vaseg sistema u Kalinjingrad. NATO - nece nama niko odredjivati gde cemo postavljati nase sisteme. Rusija - ni nama nece, radicemo na svojoj teritoriji sta hocemo posto sa vama nema dogovora. U Crnom moru su americki brodovi koji imaju novu generaciju krilatih raketa koje mogu da nose sve vrste bojevih glava, ukljucujuci i nuklearne i koje svakoga sekunda u doktrini munjevitog napada mogu da napdanu Moskvu. Pa zasto ona TU-160 ne bi krstario Atlantikom ili blizu obala Kalifornije. Ili gde su ruske podmornice na borbenim polozajima ovoga casa?

Dejan

pre 8 godina

Opasna je bila i nasilna smena demokratski izabranog Predsednika Janukovica pa ste se odlucili ipak da na ulici izvrsite puc i dovedete proamericku vojnu huntu na vlast. Sve sto se desavalo posle toga je bila samo posledica dovodjenja vojne hunte na vlast.
Ne znam sta ste ocekivali od Rusije posle izlaska NATO-a na njene granice? Da li ste zaboravili kako su SAD reagovale na kubansku krizu?

kolee

pre 8 godina

Ni ste ni vi nevinasca! Znamo ko stalno zvecka i postavlja "stitove" na granice Rusije! Sta ste ocekivali da vas puste bez kucanja, pa nije Rusija Bosna i Hercegovina!

Gradjanin

pre 8 godina

Oni sprziti ceo svet ne mogu, a rizikuju da nestanu ako ih SVI napadnu. Bolje im je da ne zapocinju to sto moze da im dodje glave.
Samo molim botove bez lupanja minusa, jer me ti minusi ne zanimaju, a verujem iskreno (nikad ne gresim oko toga) da ni malo ne uticu na bilo kog normalnog coveka da promeni misljenje i zdrav razum.
Svako pismen zna ko ima vise komada nuklearnog arsenala, a vi se uzalud nadajte da ce neciji PVO sistem da odbrani bilo koga. Vi mislite da ce ovi gadjaju prackom vase miljenike?
Bio bi ceo svet vracen u kameno doba, a tih za koje botovi navijaju vise ne bi bilo, ako bi doslo do toga. Zato im je pametnije, ako veruju u Boga, da mu se pomole da do toga NIKAD ne dodje.

Branko

pre 8 godina

Navodeći primer ruskih akcija u Ukrajini i drugde, Stoltenberg zaključuje kako Rusija "demonstrira svoju vojnu silu, podstiče agresivni nacionalizam i ističe pravo na nametanje svoje volje susedima i otimanje zemlje".

Američkih akcija nije bilo u poslednjih 25 godina. Raznorazne revolucije od plišanih i obojenih do raznih proleća i razaranja država poput Iraka, Libije, Sirije, Egipta,... su izum Rusa. Jugoslaviju je neko razorio i bombardovao Srbiju i bacao osiromašeni uranijum. Ko je prekršio dogovor o neširenju NATO-a na zemlje bivšeg Varšavskog pakta. Ko je instalirao raketne sisteme oko Rusije u zemljama koje su postale američki sateliti? Odakle je došla Svetska ekonomska kriza 2008. godine i liberalni kapitalizam koji je u službi par američkih porodica poput Rotšilda i Rokfelera? Pa dosta više ako Boga znate, dozvolite i drugima da žive ne pripada Svet samo Vama i vašim vazalima.

Nikodije IV

pre 8 godina

Predlazem gospodi iz NATO-a da snimaju svoje izjave i da ih, kasnije, preslusavaju. Zaprepastice ih gomila izrecenih budalastina i neistina.

Miloje

pre 8 godina

Da se ovaj iole razume u stvari o kojima govori, znao bi da je sasvim sve jedno da li su ruske rakete sa nuklearnim glavama u Kalinjingradu, iza Urala, na Kamčatki ili u Vladivostoku... Za nekoliko minuta biće tamo gde treba...ako budete vi to tražili...

Surovi

pre 8 godina

Ovo je klasicna hladnoratovska retorika u kojoj se precutkuje najbitnija stvar,a to je da Rusija postavlja naoruzanje na svojoj teritoriji u cilju odbrane svoje zemlje.Cinjenica je da i jedni i drugi znaju da se to naoruzanje nikada nece upotrebiti,ali deluje mocno u medijima i plasi obican narod.
Sto se tice NATO-a i njihove pretnje Rusiji,videli smo svi koliko su efikasni po pitanju Krima.Jednostavno,apsolutno nista nisu bili u stanju da ucine po tom pitanju,niti ce ikada vise imati priliku da se time bave.Rusku teritoriju niko do sada nije efikasno i bez rata oduzeo,tako da nece to ni NATO uciniti.
Ono sto mnogi zaboravljau je to da Rusija nije sama,vec da ima podrsku od Kine i Indije,koje su dve najmnogoljudnije zemlje sveta,ekonomski veoma jake i znacajne,a vojno nepobedive i koje su takodje nuklearne sile i prirodni saveznici.Ovo sto se desava u Ukrajini je obicna igra u kojoj ginu ljudi u odnosu sto bi bilo kada bi neko bio dovoljno lud da zaista zapocne sukob sa Rusijom.

tomy

pre 8 godina

@gradjanin

Covece nemas pojma.Ako bi Rusija na svojoj teritoriji aktivirala ono nuklearno sto sada ima ceo svet bi nestao.Ono malo ako bi ostalo umrli bi od radijacije i nedostatka sunca jer bi par godina zemlja bila bez svetlosti..da ti sad ne objasnjavam dalje.

Miša, Bgd

pre 8 godina

@(Gradjanin, 27. maj 2015 23:10)

Samo što i RUS i USA poseduju dovoljno nuklearnog oružja da unište sav život na zemlji, bez i da "nišane". To je i suština priče o "super-silama". Ne mogu biti pokorene klasičnim ratnim putem, prosto ako će izgubiti, razbucaće i sebe a i sve druge. Danas se ratovi ne vode da poraziš vojsku neke zemlje već da dovedeš na vlast u toj zemlji svoje ljude. Toliko...

Fearless

pre 8 godina

@ Građanin,

Obožavam kada se neko potpiše kao građanin.

I udario sam plus na komentar, iz sažaljenja.

Vrlo je zanimljivo kako ste olako podlegli propagandi da je ceo svet protiv Rusije. Koliko god vi ili ja to želeli, Evropa postaje sve manje bitna, a da bi sačuvala nekakav položaj biće potrebna veća saradnja sa Rusijom. Nadam se da ste svesni toga, kao što ste svesni činjenice da ako dođe do nuklearnog rata - nema pobednika. Samo je pitanje ko će kasnije nestati od radijacije.

Pozdrav

Milorad

pre 8 godina

"Ko sa djavolom tikve sadi",tako je to kada se Evropa pretvorila u okupacionu zonu SAD!? Sada ste "dragi zapadni fasisti" u kandzama Rusije,nuklearno oruzje je na Krimu i Kalinjingradu,pa izvolite,napad na Rusiju,kao nekada Napoleon i Hitler,ali sada bi bili zbrisani sa lica zemlje u 7 dana!!!
Nisu ni ameri bas sigurni,stalna pretnja na njihovoj granici od atomskih podmornica,strateskih bombardera i balistickih raketa,a svi slucajno nose nuklearno oruzje!!!
Zaigrala mecka i pred vasim vratima!!!

skyfall

pre 8 godina

@Gradjanin, 27. maj 2015 23:10
O tome ko može i da li ima čime da sprži svet možemo diskutovati beskonačno.
Štaviše, bojim se da i jedni i drugi imaju i previše kapaciteta da sprže svet i to više puta. Tako da je navijački post tipa jači i slabiji tata isključivo u službi marketinga jedne od strana i odražava samo nekopetenciju i ništa drugo. Mislim da su ruski ili američki stratezi oni koji znaju sta im je činiti, i da će potezi koji će biti povučeni odgovarati njihovim procenama zasnovaim na činjenicama koji vi ne poznajete.
I što se plašite minusa?

Gradjanin

pre 8 godina

Oni sprziti ceo svet ne mogu, a rizikuju da nestanu ako ih SVI napadnu. Bolje im je da ne zapocinju to sto moze da im dodje glave.
Samo molim botove bez lupanja minusa, jer me ti minusi ne zanimaju, a verujem iskreno (nikad ne gresim oko toga) da ni malo ne uticu na bilo kog normalnog coveka da promeni misljenje i zdrav razum.
Svako pismen zna ko ima vise komada nuklearnog arsenala, a vi se uzalud nadajte da ce neciji PVO sistem da odbrani bilo koga. Vi mislite da ce ovi gadjaju prackom vase miljenike?
Bio bi ceo svet vracen u kameno doba, a tih za koje botovi navijaju vise ne bi bilo, ako bi doslo do toga. Zato im je pametnije, ako veruju u Boga, da mu se pomole da do toga NIKAD ne dodje.

djole

pre 8 godina

Prvi ste presli crvene linije i ignorisali RU. Za tako nenormalno ponasanje sami sad ispastate i nejasno je zasto kukate? Provocirali ste ih, pogazili sve dogovore i zasto se sada zalite? Svasta. Snosite.posledice svog ponasanja barem jednom dzentlmenski i bez drame i lazi

Dejan

pre 8 godina

Opasna je bila i nasilna smena demokratski izabranog Predsednika Janukovica pa ste se odlucili ipak da na ulici izvrsite puc i dovedete proamericku vojnu huntu na vlast. Sve sto se desavalo posle toga je bila samo posledica dovodjenja vojne hunte na vlast.
Ne znam sta ste ocekivali od Rusije posle izlaska NATO-a na njene granice? Da li ste zaboravili kako su SAD reagovale na kubansku krizu?

ŠTAZI

pre 8 godina

Baš si ih zabrinuo. NATO ubija decu nekonvencionalnim oružjem sa osiromašenim uraniumom širom sveta u ime "demokratije", a "pokvareni" Rusi raspoređuju vojsku u svojoj zemlji i to je "loš nacionalizam".

Mare,NS

pre 8 godina

""NATO:Rusko zveckanje nuklearnom sabljom opasno...""

Naravno da je opasno i ne cudi sto ste uznemireni.
Ali,vama je savest cista,nikad niste zveckali nikakvom sabljom,a kamoli je upotrebljavali sirom sveta,racunajuci i nasu malenkost.
Jel` tako,ANDJELI?
MILOSRDNI!!!

Темистокле

pre 8 godina

Па стварно Руси претерују... па где је то нато нешто лоше урадио...јадан нато не може ни на миру да шири демократију и да штити људска права...као што је то радио од Кореје па све до Украјине.

Jezurka Jezic

pre 8 godina

Прво Павел, сад Столтенберг. Ово је толико очигледна пропаганда желећи да добију још већу јавну подршку за већи војни буџет.
И још неко да каже да се само Руси служе пропагандом.

Gulamfer

pre 8 godina

A ranije sam gospodina Stoltenberga smatrao ozbiljnim diplomatom u kontaktima koje smo imali. Od trenutka imenovanja na ovo pogrdno mesto kao da je drugi covek, neumeren, iracionalan, besan. Verovatno kad ne bude vise GS NATO dozvace se razumu kao i svi bivsi politicari koji odjednom progovore mudro. Verovatno su iznenadne vezbe NATOa (izvinjavam se Finskoj i Svedskoj, ali one su protiv svojih naroda fakticki pristupile NATO tako da se vise ne moze govoriti o vojnoj neutralnosti) na Baltiku sa 90 aviona na samoj ruskoj granici najavljene i pozvani su ruski posmatraci? Ili vezbe koje pocinju za neki dan nadomak teritorijalnih voda kod Kalinjingrada su takodje sa ruskim posmatracima? A receno je lepo NATO - ne pravite PRO duz ruskih granica, postavicemo Iskandere iza vaseg sistema u Kalinjingrad. NATO - nece nama niko odredjivati gde cemo postavljati nase sisteme. Rusija - ni nama nece, radicemo na svojoj teritoriji sta hocemo posto sa vama nema dogovora. U Crnom moru su americki brodovi koji imaju novu generaciju krilatih raketa koje mogu da nose sve vrste bojevih glava, ukljucujuci i nuklearne i koje svakoga sekunda u doktrini munjevitog napada mogu da napdanu Moskvu. Pa zasto ona TU-160 ne bi krstario Atlantikom ili blizu obala Kalifornije. Ili gde su ruske podmornice na borbenim polozajima ovoga casa?

kolee

pre 8 godina

Ni ste ni vi nevinasca! Znamo ko stalno zvecka i postavlja "stitove" na granice Rusije! Sta ste ocekivali da vas puste bez kucanja, pa nije Rusija Bosna i Hercegovina!

Zole

pre 8 godina

A kad je NATO imao dva puta vojne vezbe za godinu dana u Crnom Moru, to onda nije bilo zveckanje oružjem. Ja kad zveckam oruzjem, to je uredu a kad drugi zveckakju to je opasno.

Fearless

pre 8 godina

@ Građanin,

Obožavam kada se neko potpiše kao građanin.

I udario sam plus na komentar, iz sažaljenja.

Vrlo je zanimljivo kako ste olako podlegli propagandi da je ceo svet protiv Rusije. Koliko god vi ili ja to želeli, Evropa postaje sve manje bitna, a da bi sačuvala nekakav položaj biće potrebna veća saradnja sa Rusijom. Nadam se da ste svesni toga, kao što ste svesni činjenice da ako dođe do nuklearnog rata - nema pobednika. Samo je pitanje ko će kasnije nestati od radijacije.

Pozdrav

Milorad

pre 8 godina

"Ko sa djavolom tikve sadi",tako je to kada se Evropa pretvorila u okupacionu zonu SAD!? Sada ste "dragi zapadni fasisti" u kandzama Rusije,nuklearno oruzje je na Krimu i Kalinjingradu,pa izvolite,napad na Rusiju,kao nekada Napoleon i Hitler,ali sada bi bili zbrisani sa lica zemlje u 7 dana!!!
Nisu ni ameri bas sigurni,stalna pretnja na njihovoj granici od atomskih podmornica,strateskih bombardera i balistickih raketa,a svi slucajno nose nuklearno oruzje!!!
Zaigrala mecka i pred vasim vratima!!!

Nikodije IV

pre 8 godina

Predlazem gospodi iz NATO-a da snimaju svoje izjave i da ih, kasnije, preslusavaju. Zaprepastice ih gomila izrecenih budalastina i neistina.

tomy

pre 8 godina

@gradjanin

Covece nemas pojma.Ako bi Rusija na svojoj teritoriji aktivirala ono nuklearno sto sada ima ceo svet bi nestao.Ono malo ako bi ostalo umrli bi od radijacije i nedostatka sunca jer bi par godina zemlja bila bez svetlosti..da ti sad ne objasnjavam dalje.

Miša, Bgd

pre 8 godina

@(Gradjanin, 27. maj 2015 23:10)

Samo što i RUS i USA poseduju dovoljno nuklearnog oružja da unište sav život na zemlji, bez i da "nišane". To je i suština priče o "super-silama". Ne mogu biti pokorene klasičnim ratnim putem, prosto ako će izgubiti, razbucaće i sebe a i sve druge. Danas se ratovi ne vode da poraziš vojsku neke zemlje već da dovedeš na vlast u toj zemlji svoje ljude. Toliko...

Miloje

pre 8 godina

Da se ovaj iole razume u stvari o kojima govori, znao bi da je sasvim sve jedno da li su ruske rakete sa nuklearnim glavama u Kalinjingradu, iza Urala, na Kamčatki ili u Vladivostoku... Za nekoliko minuta biće tamo gde treba...ako budete vi to tražili...

Surovi

pre 8 godina

Ovo je klasicna hladnoratovska retorika u kojoj se precutkuje najbitnija stvar,a to je da Rusija postavlja naoruzanje na svojoj teritoriji u cilju odbrane svoje zemlje.Cinjenica je da i jedni i drugi znaju da se to naoruzanje nikada nece upotrebiti,ali deluje mocno u medijima i plasi obican narod.
Sto se tice NATO-a i njihove pretnje Rusiji,videli smo svi koliko su efikasni po pitanju Krima.Jednostavno,apsolutno nista nisu bili u stanju da ucine po tom pitanju,niti ce ikada vise imati priliku da se time bave.Rusku teritoriju niko do sada nije efikasno i bez rata oduzeo,tako da nece to ni NATO uciniti.
Ono sto mnogi zaboravljau je to da Rusija nije sama,vec da ima podrsku od Kine i Indije,koje su dve najmnogoljudnije zemlje sveta,ekonomski veoma jake i znacajne,a vojno nepobedive i koje su takodje nuklearne sile i prirodni saveznici.Ovo sto se desava u Ukrajini je obicna igra u kojoj ginu ljudi u odnosu sto bi bilo kada bi neko bio dovoljno lud da zaista zapocne sukob sa Rusijom.

Branko

pre 8 godina

Navodeći primer ruskih akcija u Ukrajini i drugde, Stoltenberg zaključuje kako Rusija "demonstrira svoju vojnu silu, podstiče agresivni nacionalizam i ističe pravo na nametanje svoje volje susedima i otimanje zemlje".

Američkih akcija nije bilo u poslednjih 25 godina. Raznorazne revolucije od plišanih i obojenih do raznih proleća i razaranja država poput Iraka, Libije, Sirije, Egipta,... su izum Rusa. Jugoslaviju je neko razorio i bombardovao Srbiju i bacao osiromašeni uranijum. Ko je prekršio dogovor o neširenju NATO-a na zemlje bivšeg Varšavskog pakta. Ko je instalirao raketne sisteme oko Rusije u zemljama koje su postale američki sateliti? Odakle je došla Svetska ekonomska kriza 2008. godine i liberalni kapitalizam koji je u službi par američkih porodica poput Rotšilda i Rokfelera? Pa dosta više ako Boga znate, dozvolite i drugima da žive ne pripada Svet samo Vama i vašim vazalima.

skyfall

pre 8 godina

@Gradjanin, 27. maj 2015 23:10
O tome ko može i da li ima čime da sprži svet možemo diskutovati beskonačno.
Štaviše, bojim se da i jedni i drugi imaju i previše kapaciteta da sprže svet i to više puta. Tako da je navijački post tipa jači i slabiji tata isključivo u službi marketinga jedne od strana i odražava samo nekopetenciju i ništa drugo. Mislim da su ruski ili američki stratezi oni koji znaju sta im je činiti, i da će potezi koji će biti povučeni odgovarati njihovim procenama zasnovaim na činjenicama koji vi ne poznajete.
I što se plašite minusa?