Sreda, 27.05.2015.

21:13

"Namere Albanije nedobronamerne"

Povodom izjava nakon susreta srpskog premijera Aleksandra Vučića sa albanskim kolegom Edijem Ramom, Miša Đurković smatra da su namere Albanije nedobronamerne.

Izvor: B92

"Namere Albanije nedobronamerne" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Digi

pre 8 godina

Ovaj tekst treba procitati dva puta jer analiza Albanskog ponasanja i cinjenja je izvanredna i tacna i od gospodina Djurkovica i Zivkovica.Sta nam je ciniti dalje neznam ali u svakom slucaju razgovarati i nista im ne verovati.

Vaske

pre 8 godina

Apsolutno istorijski korektna argumentacija i svaka čast za interpretaciju. Svi mi znamo kakvi su (bili) odnosi Srbije i Albanije i možemo samo da se pravimo ludi (često čak i za velike pare) i da verujemo u pomirenje i izgradnju dobrosusedskih odnosa. Odnosi sa Albanijom treba da budu isključivo ekonomsko i političko pitanje, zbog EU, a ne filantropija. Koga briga za Albaniju (šta se palite!!!), spoljnu politiku intenzivno treba graditi sa USA, UK, DE, CH i Skandinavskim zemljama, a Albancima uvesti ekstra porez na prolazak kroz Srbiju (iz istorijskih razloga) i biće super saradnja. Welcome to Serbia!

barracuda

pre 8 godina

Prvo, mi osnovna pitanja nismo definisali...šta smo,ko smo,gde smo? Kako pitanja nisu definsana normalno niti je moguće dati odgovor na ta pitanja, pitanja u suštini i postoje. Kakva država može da se izgradi na konceptu bezdržavnosti do bezdržava. Anti država. Stoga kada Vi se pitate ko je taj anti državni element, ko je izdajnik, šta je to korov a šta smilje i bosilje, Vi zapravo radite uzaludan posao. Radite uzaludan posao jer vi pokušavate da razdvojite korov od cveća a da pri tome ne znate razliku izmedju cveća i korova,žita od kukolja. Stoga je besmisleno deliti elemente na pro državne i anti državne u državi koja je anti država i anti država samo može proizvesti anti državne elemente. Ne može mačka omaciti pačiće nego samo mačiće. Priča o o slozi, slozi oko ČEGA? Forma jednom rečju, forma bez suštine i definicije. Sloga tako postaje bezumno gomilanje i natrpavanje i kako nema unutrašnje kohezivne sile, ta gomila se pri najmanjoj sili kruni i nestaje. Gomila postaje manja, to njih plaši, gomila dok na kraju ne nestanu u potpunosti. I to je ono što je Srbija,gomila svega i svačega, bez unutrašnje kohezivne sile i stoga kao takva, njen put je uvek okrenut protiv nje same prvo, pa tek onda protiv drugoga. Zato vam se javlja taj osećaj ugroženosti,da će Srbija nestati i da će Srbi kao narod nestati. I hoće, ali ne zbog uticaja drugih, več zato što samo naše ustrojstvo bezdržavnosti i naš pogleda na svet to nalaže.

Goran

pre 8 godina

A da bar pokušamo lepim rečima i kulturnim ponašanjem na obe strane da to promenimo za sva vremena,da uspeju u svom mandatu oba premijera ono što drugi nisu,a to je trajni mir i pomirenje.

krstivoje prvovencani Mileseva 1189 godina -

pre 8 godina

Dva veka sukoba,ako Igumanija Gracanice kaze da u tursko doba oko gracanice preko 200-godina nije bilo uopste srba sta su onda dva veka periodicnih sukoba i netrpeljivosti izmedju srba i albanskih plemena.Albanska plemena su bila uvek nezadovoljna svojim polozajem medju srbima iako su im srbi povremeno cinili mnoga dobra poput darovanja cistokrvnog srbina od oca i majke ISKANDERBEGA da imaju svojeg epskog junaka da mogu da pisu epske pesme i tako jednoga dana konacno postanu i nacija ,njegova licna obelezje zastave i stega postali su im nacionalni simboli,ali pravili su srbi i mnogo loseg prema albancima i zato je stvoren veliki medjusobni jaz narocito vladavinom prokletih komunjar fasista i na jednoj i drugoj strani,i jedni i drugi imamo slicno razvaljena drustva,narocito mi u zadnjih 12-godina gde smo doziveli da na kapiji cuvene klinike Laza Lazarevic stoji velika tabla sa unutrasnje strane sa natpisom izlazak na ulicu u grad NA SOPSTVENU ODGOVORNOST,brinu brate o pacijentima,tako da i Vucic i Rama imaju tezak istorijski zadatak da pokusaju pod patronatom evrope nadjemo zajednicki spas poput nemaca i francuza kako to rece i sam Rama.Nasi analiticari nazalost predugo su konzumirali kumrovacku travu tako da njih netreba uzimati preozbiljno,treba pruziti sansu mladjim generacijama da urede svoj zivot i da konacno srbi ponovo idu na brckanje na svoje istorijsko primorje,kome to smeta?.

dragins

pre 8 godina

Jadna li si Srbijo ne sa ovakvim analitičarima,kako neko napisa dole,već sa ovakvim narodom koji piše ovakve komentare..

Ne trebaju mi nikakvi analitičari da vidim šta se dešava...i ne samo danas...nego kroz celu istoriju međusibnih odnosa albanskog i srpskog naroda...

Albanske namere vidi svaki normalan čovek, a samo zaslepljeni mogu da poveruju u njihovu dobronamernost...nažalost je tako...i isto tako potpuno je jasno gde bi Albanci bili da nemaju podršku Zapada...

Al vrh su mi ovi Srbi koji se prave ludi....pa pišu ovakve komentare...oni su mi utisak dana...

misha

pre 8 godina

Misa prima platu i moze da prica sta god hoce bez posledica po svoju platu, jer ga za to placaju.
A Srbija u miru moze samo da prodaje i robu i pamet i Albaniji i Crnoj Gori i Makedoniji i Bosni. Ali samo u miru. U ratu se zna ko ce kome vise pomoci, videli smo vec.
Na unutrasnjem planu politika SNS nije za odusevljenje, ali ovo sto Vucic i njegovi saradnici prave u spoljnoj politici je za pohvalu i podrsku.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ovo vase shvatanje i ova prica, ovaj pesimizam, teorije da su svi protiv nas i namerno i zbog nas svi podrzavaju one koje mi ne volimo, nemanje volje ni zelje za menjanjem, vidjenju u svima ljutog neprijatelja osim u bratskoj Rusiji, e upravo to nas je izjelo i pojelo i dovelo tu gde jesmo! Procitao sam u jednoj jako pametnoj knjizi ' sudbina jednog naroda nece biti promenjena ako se on sam ne promeni!'
(anonymous, 27. maj 2015 23:16)
------
Nije nas Srbe uništio pesimizam i nepoverenje u druge već preterani optimizam i "ovčarsko" poverenje u sve i svakoga. Nas je uništila naša infantilnost da su nam susedi "braća", da su svi poput nas, da svi misle kao mi. Nisu svi protiv nas već samo Albanci, Hrvati i muslimani, kao i oni koji ih podržavaju. Na našoj strani je "samo" pravda i medjunarodno pravo. Naravno, čak i da su svi protiv nas nećemo valjda na tu činjenicu zatvarati oči i praviti se da nije tako, samo da ne bismo bili "pesimisti" i poklonici terorija da su "svi protiv nas". Jedan narod mora da pronadje modus vivendi i u moru mržnje, ne uzvraćajući istom merom ali, u kakvim se "vodama" nalazi. Šta treba da nam se još desi, barem od ovih naroda koje sam pomenuo, pa da se opametimo?

Gogi

pre 8 godina

Била је и Србија мезимче међународне заједнице и победник у Великом рату: уместо да реши сопствено национално питање тада, ,,елита" и краљ Александар одлучили су се за повезивање јужних Словена. Ни те потезе, као ни све што је касније уследило, одбијамо да сагледамо реално и глорификујемо их.
Зато не оптужујте Албанце што користе свој тренутак- ми смо свој имали и бацили га у ветар.

Pecanac iz Peci

pre 8 godina

(Bivsi komsija, 28. maj 2015 06:59) Slobodno ti rodjo otidni do urosevca, dlaka ti sa glave nece hvaliti. Ali sam u jedno siguran, da ti nikad nisi ni probao otici tamo jer mnogo verujes radio-televiziji, a nisi jedini. Pozdrav

Mihajlo

pre 8 godina

.......Daj boze da se V i R dogovore I da ponovo mogu kupiti odlican konjak "Skender beg"......(amb. 1/2 lit).......! Bio je stvarno dobar!

Ivan

pre 8 godina

Pa nije bas da samo Albanci koriste potrese da bi nasli kreditore za svoje interese..Srbi se ponose cinjenicom da su uvek bili na strani pobednika.

Mi smo koristili prvo Rusko-Turske ratove da bi dobili nezavisnost pa Francusko-Nemacku podelu dva puta da bi ujedinili sve Srbe pod jednu kapu (makar se to zvala Jugoslavija). Oba puta subnam Englezi pomogli. I tada su Srbi brojcano najvise rasli (1918-1990). Veliko je pitanje da li bi nas bilo vise da nismo ginuli po ratovima jer smo upravo izmedju tih ratova imali najveci rast stanovnistva.

Albanci imaju identicni interes kao i mi i trenutno se nalaze u 1918 ili 1945 gledajuci polozaj Srba - mogu sta hoce.

Ono sto mi treba da uradimo je da sacuvamo nacionalni korpus i da u sledecem deljenju karata, posto smo ovo devedesetih definitivno propustili, gledamo da prodjemo bolje.

Bivsi komsija

pre 8 godina

Pecanac, upravu si ti sad bi ste i Vi da zivimo normalno, ali posto ste nas oterali sa Kosova i Metohije iz svojih kuca pa iste zapalili, sa svoih njiva pa iste koristite dzabe, iz svoih skola i fabrika. Grobove nasih predaka ste porusili a crkve i manastire spalili.. Eee posle svega bi ti da zivimo normalno, a pitam ja tebe jel normalno sto ja nesmem ni posle sesnaest god. slobodno da odem u moj rodni Urosevac da zapalim ocu svecu na oskrnaveni grob iako sam bio dete u vreme rata i nikom se nisam zamerio, kao ni moja porodica.

Zaciorski

pre 8 godina

Dobro...i sta sad...znamo mi svi to vrlo dobro,hocemo li zbog toga preko nisana i svi u rat?Znam jedno,mene ni jedan rat vise videti nece!!!!

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Namere Srbije prema njenim gradjanima su nedobronamerne. Helikopter je pao pre 74 dana, poplave su bile pre godinu dana. Imam 25 god., diplomu, posao (bolje da ga nemam), stan i planiram svega da se odreknem i odem odavde jer nema nista od ove zemlje.

Albo boy

pre 8 godina

Pa realno Albanci su 90 % ostvarili sta su hteli. I sada je njima vise do mira nego Srbima. Srbi uglavnom prete da ce vojno preuzeti Kosovo nakon propasti SAD. Sad jos samo da propadne SAD pa da vidimo ko nije dobronameran :)

polako, bez zurbe

pre 8 godina

Samo treba malo da se urazumimo, ako svi budemo radili na uvodjenju zakona i reda, mozda pocnemo da zivimo kao kulturan svet, a ne kao balkanska plemena.

Duci0167

pre 8 godina

Hm,majstore ... ako pokusavas da me ubedis da dva naroda ne mogu da zive u miru,da ne budu u konfliktu konstantnom onda lazes! Mediji treba da prestanu sa trovanjem i pompeznim naslovima koji stvaraju mrznju u narodu. Da je po pisanju tabloida Albanci bi nam bili vec pred kucama,gluposti. Jos jedna stvar je okoreli nacional sovinizam tako "lepo" rasprostranjen u Srbiji. Da,ima i tamo istih ali zasto nam ne bi bio cilj da se ti pacenici sa obe strane malo spuste loptu. Ne moze biti nista dobro kada naraod (bilo koji) poziva na nasilje nad drugim narodom.

Bagration

pre 8 godina

свака част обојици саговорника. професора животића познајем са факса а овај је исто објаснио. буквално је свака реч на месту.

amonimno

pre 8 godina

Svi komentari su super . O dobrim namerama na ovim prostorima , necemo , bar ne ovaj vek. Toliko se znamo. Smo bih voleo kad bi Srbi nesto mogli nauciti od ovih koji nas "mrze " jer smo Srbi . Upravo mislim na Albance , Hrvate i druge , koji zahvaljujuci pragmaticnom delovanju u proteklih sto godina ostvarise svoj interes sa minimalnim gubicima .A Srbi eh!!! Te nismo iskoristili pobedu osamneste, prevarili nas crveni , kriv Milosevic ,Djindjic izdajnik i redom...Stalno su nam sudije svirale penal na dvadeset metara. Jednostavno stanimo na loptu i sacekajmo ono sto su docekali svi nedobri i nedobronamerni ! Mozda nam i prodje fora , samo strpljenja ,sad nije momenat

pecanac

pre 8 godina

Ne znam sta da kazem, samo me raduju neki pozitivni komentari. Ja jesam albanac ali, stvarno dosta konflikta i mrznje . Doslo vrjeme da gledamo na buducnost ,, a to je da imamo dobre odnose i da gledano da saradjujemo tako da svako ima korist od toga. Ne boli me uvo za veliku albaniji niti za rat nego samo da jednom pocnemo cjeniti zivot vise i da mislimo o buducnost nase dece i za buduce generacije. Makar ovi nek zive kao normalni ludi kao sto zive mladost u ozbilnim europskim zemlama

anonymous

pre 8 godina

Ovo vase shvatanje i ova prica, ovaj pesimizam, teorije da su svi protiv nas i namerno i zbog nas svi podrzavaju one koje mi ne volimo, nemanje volje ni zelje za menjanjem, vidjenju u svima ljutog neprijatelja osim u bratskoj Rusiji, e upravo to nas je izjelo i pojelo i dovelo tu gde jesmo! Procitao sam u jednoj jako pametnoj knjizi ' sudbina jednog naroda nece biti promenjena ako se on sam ne promeni!'

nikad podanik

pre 8 godina

Albanski premijer je umetnik, intelektualac i covek sa kojim se moze saradjivati.

Djurkovicu kao ekstremom desnicaru nije problem da svuda vidi neprijatelje.

A sta on sve zna da prica, a posebno KO GA TO SLUSA I KO MU VERUJE moze se proveriti ovde

https://www.youtube.com/watch?v=wJ60IhHI6fI

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je gospodin Vucic takav naivac, da ne kazem infantilac. Pretpostavljam da je sve ovo samo folklor sto je dobro za Srbe i Srbiju jer, sa Albancima se nikada ne mozemo nadmetati u prevarama, licemerstvu, lazima i zabadanjem noza u ledja. Oni su u tome za nas sampioni. Treba raditi na saradnji ali, pripremati se na vreme. Za svaki slucaj. Ne verujem da ce, kako Albanija tako i Albanci, bez obzira gde zive, bilo sta uraditi sto ide u korist Srbije. Svaki pregovor sa njima za njih ima jedan cilj. Da nas "omame" laznim obecaanjima i oslabe nas odbrambeni sistem. Pogledajte sta su ispostovali od dogovorenog? N I S T A.

Lovac na botove

pre 8 godina

Albanci znaju da izaberu stranu i to uvek,bas kao i Hrvati,ko je nama kriv sto to ne znamo? Cela jugoistocna Evropa je na strani zapadne Evrope i Usa,osim nas,pa sta da ocekujemo od bilo koga kad imamo takav stav? Znaci svi oko nas i u Eu su budale, a samo smo mi pametni? Pa nece biti..

pecanac

pre 8 godina

Ne znam sta da kazem, samo me raduju neki pozitivni komentari. Ja jesam albanac ali, stvarno dosta konflikta i mrznje . Doslo vrjeme da gledamo na buducnost ,, a to je da imamo dobre odnose i da gledano da saradjujemo tako da svako ima korist od toga. Ne boli me uvo za veliku albaniji niti za rat nego samo da jednom pocnemo cjeniti zivot vise i da mislimo o buducnost nase dece i za buduce generacije. Makar ovi nek zive kao normalni ludi kao sto zive mladost u ozbilnim europskim zemlama

Digi

pre 8 godina

Ovaj tekst treba procitati dva puta jer analiza Albanskog ponasanja i cinjenja je izvanredna i tacna i od gospodina Djurkovica i Zivkovica.Sta nam je ciniti dalje neznam ali u svakom slucaju razgovarati i nista im ne verovati.

Vaske

pre 8 godina

Apsolutno istorijski korektna argumentacija i svaka čast za interpretaciju. Svi mi znamo kakvi su (bili) odnosi Srbije i Albanije i možemo samo da se pravimo ludi (često čak i za velike pare) i da verujemo u pomirenje i izgradnju dobrosusedskih odnosa. Odnosi sa Albanijom treba da budu isključivo ekonomsko i političko pitanje, zbog EU, a ne filantropija. Koga briga za Albaniju (šta se palite!!!), spoljnu politiku intenzivno treba graditi sa USA, UK, DE, CH i Skandinavskim zemljama, a Albancima uvesti ekstra porez na prolazak kroz Srbiju (iz istorijskih razloga) i biće super saradnja. Welcome to Serbia!

Goran

pre 8 godina

A da bar pokušamo lepim rečima i kulturnim ponašanjem na obe strane da to promenimo za sva vremena,da uspeju u svom mandatu oba premijera ono što drugi nisu,a to je trajni mir i pomirenje.

Lovac na botove

pre 8 godina

Albanci znaju da izaberu stranu i to uvek,bas kao i Hrvati,ko je nama kriv sto to ne znamo? Cela jugoistocna Evropa je na strani zapadne Evrope i Usa,osim nas,pa sta da ocekujemo od bilo koga kad imamo takav stav? Znaci svi oko nas i u Eu su budale, a samo smo mi pametni? Pa nece biti..

misha

pre 8 godina

Misa prima platu i moze da prica sta god hoce bez posledica po svoju platu, jer ga za to placaju.
A Srbija u miru moze samo da prodaje i robu i pamet i Albaniji i Crnoj Gori i Makedoniji i Bosni. Ali samo u miru. U ratu se zna ko ce kome vise pomoci, videli smo vec.
Na unutrasnjem planu politika SNS nije za odusevljenje, ali ovo sto Vucic i njegovi saradnici prave u spoljnoj politici je za pohvalu i podrsku.

Pecanac iz Peci

pre 8 godina

(Bivsi komsija, 28. maj 2015 06:59) Slobodno ti rodjo otidni do urosevca, dlaka ti sa glave nece hvaliti. Ali sam u jedno siguran, da ti nikad nisi ni probao otici tamo jer mnogo verujes radio-televiziji, a nisi jedini. Pozdrav

anonymous

pre 8 godina

Ovo vase shvatanje i ova prica, ovaj pesimizam, teorije da su svi protiv nas i namerno i zbog nas svi podrzavaju one koje mi ne volimo, nemanje volje ni zelje za menjanjem, vidjenju u svima ljutog neprijatelja osim u bratskoj Rusiji, e upravo to nas je izjelo i pojelo i dovelo tu gde jesmo! Procitao sam u jednoj jako pametnoj knjizi ' sudbina jednog naroda nece biti promenjena ako se on sam ne promeni!'

Ivan

pre 8 godina

Pa nije bas da samo Albanci koriste potrese da bi nasli kreditore za svoje interese..Srbi se ponose cinjenicom da su uvek bili na strani pobednika.

Mi smo koristili prvo Rusko-Turske ratove da bi dobili nezavisnost pa Francusko-Nemacku podelu dva puta da bi ujedinili sve Srbe pod jednu kapu (makar se to zvala Jugoslavija). Oba puta subnam Englezi pomogli. I tada su Srbi brojcano najvise rasli (1918-1990). Veliko je pitanje da li bi nas bilo vise da nismo ginuli po ratovima jer smo upravo izmedju tih ratova imali najveci rast stanovnistva.

Albanci imaju identicni interes kao i mi i trenutno se nalaze u 1918 ili 1945 gledajuci polozaj Srba - mogu sta hoce.

Ono sto mi treba da uradimo je da sacuvamo nacionalni korpus i da u sledecem deljenju karata, posto smo ovo devedesetih definitivno propustili, gledamo da prodjemo bolje.

krstivoje prvovencani Mileseva 1189 godina -

pre 8 godina

Dva veka sukoba,ako Igumanija Gracanice kaze da u tursko doba oko gracanice preko 200-godina nije bilo uopste srba sta su onda dva veka periodicnih sukoba i netrpeljivosti izmedju srba i albanskih plemena.Albanska plemena su bila uvek nezadovoljna svojim polozajem medju srbima iako su im srbi povremeno cinili mnoga dobra poput darovanja cistokrvnog srbina od oca i majke ISKANDERBEGA da imaju svojeg epskog junaka da mogu da pisu epske pesme i tako jednoga dana konacno postanu i nacija ,njegova licna obelezje zastave i stega postali su im nacionalni simboli,ali pravili su srbi i mnogo loseg prema albancima i zato je stvoren veliki medjusobni jaz narocito vladavinom prokletih komunjar fasista i na jednoj i drugoj strani,i jedni i drugi imamo slicno razvaljena drustva,narocito mi u zadnjih 12-godina gde smo doziveli da na kapiji cuvene klinike Laza Lazarevic stoji velika tabla sa unutrasnje strane sa natpisom izlazak na ulicu u grad NA SOPSTVENU ODGOVORNOST,brinu brate o pacijentima,tako da i Vucic i Rama imaju tezak istorijski zadatak da pokusaju pod patronatom evrope nadjemo zajednicki spas poput nemaca i francuza kako to rece i sam Rama.Nasi analiticari nazalost predugo su konzumirali kumrovacku travu tako da njih netreba uzimati preozbiljno,treba pruziti sansu mladjim generacijama da urede svoj zivot i da konacno srbi ponovo idu na brckanje na svoje istorijsko primorje,kome to smeta?.

Zaciorski

pre 8 godina

Dobro...i sta sad...znamo mi svi to vrlo dobro,hocemo li zbog toga preko nisana i svi u rat?Znam jedno,mene ni jedan rat vise videti nece!!!!

Mihajlo

pre 8 godina

.......Daj boze da se V i R dogovore I da ponovo mogu kupiti odlican konjak "Skender beg"......(amb. 1/2 lit).......! Bio je stvarno dobar!

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je gospodin Vucic takav naivac, da ne kazem infantilac. Pretpostavljam da je sve ovo samo folklor sto je dobro za Srbe i Srbiju jer, sa Albancima se nikada ne mozemo nadmetati u prevarama, licemerstvu, lazima i zabadanjem noza u ledja. Oni su u tome za nas sampioni. Treba raditi na saradnji ali, pripremati se na vreme. Za svaki slucaj. Ne verujem da ce, kako Albanija tako i Albanci, bez obzira gde zive, bilo sta uraditi sto ide u korist Srbije. Svaki pregovor sa njima za njih ima jedan cilj. Da nas "omame" laznim obecaanjima i oslabe nas odbrambeni sistem. Pogledajte sta su ispostovali od dogovorenog? N I S T A.

polako, bez zurbe

pre 8 godina

Samo treba malo da se urazumimo, ako svi budemo radili na uvodjenju zakona i reda, mozda pocnemo da zivimo kao kulturan svet, a ne kao balkanska plemena.

Bagration

pre 8 godina

свака част обојици саговорника. професора животића познајем са факса а овај је исто објаснио. буквално је свака реч на месту.

Duci0167

pre 8 godina

Hm,majstore ... ako pokusavas da me ubedis da dva naroda ne mogu da zive u miru,da ne budu u konfliktu konstantnom onda lazes! Mediji treba da prestanu sa trovanjem i pompeznim naslovima koji stvaraju mrznju u narodu. Da je po pisanju tabloida Albanci bi nam bili vec pred kucama,gluposti. Jos jedna stvar je okoreli nacional sovinizam tako "lepo" rasprostranjen u Srbiji. Da,ima i tamo istih ali zasto nam ne bi bio cilj da se ti pacenici sa obe strane malo spuste loptu. Ne moze biti nista dobro kada naraod (bilo koji) poziva na nasilje nad drugim narodom.

nikad podanik

pre 8 godina

Albanski premijer je umetnik, intelektualac i covek sa kojim se moze saradjivati.

Djurkovicu kao ekstremom desnicaru nije problem da svuda vidi neprijatelje.

A sta on sve zna da prica, a posebno KO GA TO SLUSA I KO MU VERUJE moze se proveriti ovde

https://www.youtube.com/watch?v=wJ60IhHI6fI

dragins

pre 8 godina

Jadna li si Srbijo ne sa ovakvim analitičarima,kako neko napisa dole,već sa ovakvim narodom koji piše ovakve komentare..

Ne trebaju mi nikakvi analitičari da vidim šta se dešava...i ne samo danas...nego kroz celu istoriju međusibnih odnosa albanskog i srpskog naroda...

Albanske namere vidi svaki normalan čovek, a samo zaslepljeni mogu da poveruju u njihovu dobronamernost...nažalost je tako...i isto tako potpuno je jasno gde bi Albanci bili da nemaju podršku Zapada...

Al vrh su mi ovi Srbi koji se prave ludi....pa pišu ovakve komentare...oni su mi utisak dana...

Bivsi komsija

pre 8 godina

Pecanac, upravu si ti sad bi ste i Vi da zivimo normalno, ali posto ste nas oterali sa Kosova i Metohije iz svojih kuca pa iste zapalili, sa svoih njiva pa iste koristite dzabe, iz svoih skola i fabrika. Grobove nasih predaka ste porusili a crkve i manastire spalili.. Eee posle svega bi ti da zivimo normalno, a pitam ja tebe jel normalno sto ja nesmem ni posle sesnaest god. slobodno da odem u moj rodni Urosevac da zapalim ocu svecu na oskrnaveni grob iako sam bio dete u vreme rata i nikom se nisam zamerio, kao ni moja porodica.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Namere Srbije prema njenim gradjanima su nedobronamerne. Helikopter je pao pre 74 dana, poplave su bile pre godinu dana. Imam 25 god., diplomu, posao (bolje da ga nemam), stan i planiram svega da se odreknem i odem odavde jer nema nista od ove zemlje.

Gogi

pre 8 godina

Била је и Србија мезимче међународне заједнице и победник у Великом рату: уместо да реши сопствено национално питање тада, ,,елита" и краљ Александар одлучили су се за повезивање јужних Словена. Ни те потезе, као ни све што је касније уследило, одбијамо да сагледамо реално и глорификујемо их.
Зато не оптужујте Албанце што користе свој тренутак- ми смо свој имали и бацили га у ветар.

Albo boy

pre 8 godina

Pa realno Albanci su 90 % ostvarili sta su hteli. I sada je njima vise do mira nego Srbima. Srbi uglavnom prete da ce vojno preuzeti Kosovo nakon propasti SAD. Sad jos samo da propadne SAD pa da vidimo ko nije dobronameran :)

amonimno

pre 8 godina

Svi komentari su super . O dobrim namerama na ovim prostorima , necemo , bar ne ovaj vek. Toliko se znamo. Smo bih voleo kad bi Srbi nesto mogli nauciti od ovih koji nas "mrze " jer smo Srbi . Upravo mislim na Albance , Hrvate i druge , koji zahvaljujuci pragmaticnom delovanju u proteklih sto godina ostvarise svoj interes sa minimalnim gubicima .A Srbi eh!!! Te nismo iskoristili pobedu osamneste, prevarili nas crveni , kriv Milosevic ,Djindjic izdajnik i redom...Stalno su nam sudije svirale penal na dvadeset metara. Jednostavno stanimo na loptu i sacekajmo ono sto su docekali svi nedobri i nedobronamerni ! Mozda nam i prodje fora , samo strpljenja ,sad nije momenat

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ovo vase shvatanje i ova prica, ovaj pesimizam, teorije da su svi protiv nas i namerno i zbog nas svi podrzavaju one koje mi ne volimo, nemanje volje ni zelje za menjanjem, vidjenju u svima ljutog neprijatelja osim u bratskoj Rusiji, e upravo to nas je izjelo i pojelo i dovelo tu gde jesmo! Procitao sam u jednoj jako pametnoj knjizi ' sudbina jednog naroda nece biti promenjena ako se on sam ne promeni!'
(anonymous, 27. maj 2015 23:16)
------
Nije nas Srbe uništio pesimizam i nepoverenje u druge već preterani optimizam i "ovčarsko" poverenje u sve i svakoga. Nas je uništila naša infantilnost da su nam susedi "braća", da su svi poput nas, da svi misle kao mi. Nisu svi protiv nas već samo Albanci, Hrvati i muslimani, kao i oni koji ih podržavaju. Na našoj strani je "samo" pravda i medjunarodno pravo. Naravno, čak i da su svi protiv nas nećemo valjda na tu činjenicu zatvarati oči i praviti se da nije tako, samo da ne bismo bili "pesimisti" i poklonici terorija da su "svi protiv nas". Jedan narod mora da pronadje modus vivendi i u moru mržnje, ne uzvraćajući istom merom ali, u kakvim se "vodama" nalazi. Šta treba da nam se još desi, barem od ovih naroda koje sam pomenuo, pa da se opametimo?

barracuda

pre 8 godina

Prvo, mi osnovna pitanja nismo definisali...šta smo,ko smo,gde smo? Kako pitanja nisu definsana normalno niti je moguće dati odgovor na ta pitanja, pitanja u suštini i postoje. Kakva država može da se izgradi na konceptu bezdržavnosti do bezdržava. Anti država. Stoga kada Vi se pitate ko je taj anti državni element, ko je izdajnik, šta je to korov a šta smilje i bosilje, Vi zapravo radite uzaludan posao. Radite uzaludan posao jer vi pokušavate da razdvojite korov od cveća a da pri tome ne znate razliku izmedju cveća i korova,žita od kukolja. Stoga je besmisleno deliti elemente na pro državne i anti državne u državi koja je anti država i anti država samo može proizvesti anti državne elemente. Ne može mačka omaciti pačiće nego samo mačiće. Priča o o slozi, slozi oko ČEGA? Forma jednom rečju, forma bez suštine i definicije. Sloga tako postaje bezumno gomilanje i natrpavanje i kako nema unutrašnje kohezivne sile, ta gomila se pri najmanjoj sili kruni i nestaje. Gomila postaje manja, to njih plaši, gomila dok na kraju ne nestanu u potpunosti. I to je ono što je Srbija,gomila svega i svačega, bez unutrašnje kohezivne sile i stoga kao takva, njen put je uvek okrenut protiv nje same prvo, pa tek onda protiv drugoga. Zato vam se javlja taj osećaj ugroženosti,da će Srbija nestati i da će Srbi kao narod nestati. I hoće, ali ne zbog uticaja drugih, več zato što samo naše ustrojstvo bezdržavnosti i naš pogleda na svet to nalaže.

Lovac na botove

pre 8 godina

Albanci znaju da izaberu stranu i to uvek,bas kao i Hrvati,ko je nama kriv sto to ne znamo? Cela jugoistocna Evropa je na strani zapadne Evrope i Usa,osim nas,pa sta da ocekujemo od bilo koga kad imamo takav stav? Znaci svi oko nas i u Eu su budale, a samo smo mi pametni? Pa nece biti..

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je gospodin Vucic takav naivac, da ne kazem infantilac. Pretpostavljam da je sve ovo samo folklor sto je dobro za Srbe i Srbiju jer, sa Albancima se nikada ne mozemo nadmetati u prevarama, licemerstvu, lazima i zabadanjem noza u ledja. Oni su u tome za nas sampioni. Treba raditi na saradnji ali, pripremati se na vreme. Za svaki slucaj. Ne verujem da ce, kako Albanija tako i Albanci, bez obzira gde zive, bilo sta uraditi sto ide u korist Srbije. Svaki pregovor sa njima za njih ima jedan cilj. Da nas "omame" laznim obecaanjima i oslabe nas odbrambeni sistem. Pogledajte sta su ispostovali od dogovorenog? N I S T A.

nikad podanik

pre 8 godina

Albanski premijer je umetnik, intelektualac i covek sa kojim se moze saradjivati.

Djurkovicu kao ekstremom desnicaru nije problem da svuda vidi neprijatelje.

A sta on sve zna da prica, a posebno KO GA TO SLUSA I KO MU VERUJE moze se proveriti ovde

https://www.youtube.com/watch?v=wJ60IhHI6fI

barracuda

pre 8 godina

Prvo, mi osnovna pitanja nismo definisali...šta smo,ko smo,gde smo? Kako pitanja nisu definsana normalno niti je moguće dati odgovor na ta pitanja, pitanja u suštini i postoje. Kakva država može da se izgradi na konceptu bezdržavnosti do bezdržava. Anti država. Stoga kada Vi se pitate ko je taj anti državni element, ko je izdajnik, šta je to korov a šta smilje i bosilje, Vi zapravo radite uzaludan posao. Radite uzaludan posao jer vi pokušavate da razdvojite korov od cveća a da pri tome ne znate razliku izmedju cveća i korova,žita od kukolja. Stoga je besmisleno deliti elemente na pro državne i anti državne u državi koja je anti država i anti država samo može proizvesti anti državne elemente. Ne može mačka omaciti pačiće nego samo mačiće. Priča o o slozi, slozi oko ČEGA? Forma jednom rečju, forma bez suštine i definicije. Sloga tako postaje bezumno gomilanje i natrpavanje i kako nema unutrašnje kohezivne sile, ta gomila se pri najmanjoj sili kruni i nestaje. Gomila postaje manja, to njih plaši, gomila dok na kraju ne nestanu u potpunosti. I to je ono što je Srbija,gomila svega i svačega, bez unutrašnje kohezivne sile i stoga kao takva, njen put je uvek okrenut protiv nje same prvo, pa tek onda protiv drugoga. Zato vam se javlja taj osećaj ugroženosti,da će Srbija nestati i da će Srbi kao narod nestati. I hoće, ali ne zbog uticaja drugih, več zato što samo naše ustrojstvo bezdržavnosti i naš pogleda na svet to nalaže.

JessePinkmanPFC

pre 8 godina

Namere Srbije prema njenim gradjanima su nedobronamerne. Helikopter je pao pre 74 dana, poplave su bile pre godinu dana. Imam 25 god., diplomu, posao (bolje da ga nemam), stan i planiram svega da se odreknem i odem odavde jer nema nista od ove zemlje.

anonymous

pre 8 godina

Ovo vase shvatanje i ova prica, ovaj pesimizam, teorije da su svi protiv nas i namerno i zbog nas svi podrzavaju one koje mi ne volimo, nemanje volje ni zelje za menjanjem, vidjenju u svima ljutog neprijatelja osim u bratskoj Rusiji, e upravo to nas je izjelo i pojelo i dovelo tu gde jesmo! Procitao sam u jednoj jako pametnoj knjizi ' sudbina jednog naroda nece biti promenjena ako se on sam ne promeni!'

Albo boy

pre 8 godina

Pa realno Albanci su 90 % ostvarili sta su hteli. I sada je njima vise do mira nego Srbima. Srbi uglavnom prete da ce vojno preuzeti Kosovo nakon propasti SAD. Sad jos samo da propadne SAD pa da vidimo ko nije dobronameran :)

pecanac

pre 8 godina

Ne znam sta da kazem, samo me raduju neki pozitivni komentari. Ja jesam albanac ali, stvarno dosta konflikta i mrznje . Doslo vrjeme da gledamo na buducnost ,, a to je da imamo dobre odnose i da gledano da saradjujemo tako da svako ima korist od toga. Ne boli me uvo za veliku albaniji niti za rat nego samo da jednom pocnemo cjeniti zivot vise i da mislimo o buducnost nase dece i za buduce generacije. Makar ovi nek zive kao normalni ludi kao sto zive mladost u ozbilnim europskim zemlama

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ovo vase shvatanje i ova prica, ovaj pesimizam, teorije da su svi protiv nas i namerno i zbog nas svi podrzavaju one koje mi ne volimo, nemanje volje ni zelje za menjanjem, vidjenju u svima ljutog neprijatelja osim u bratskoj Rusiji, e upravo to nas je izjelo i pojelo i dovelo tu gde jesmo! Procitao sam u jednoj jako pametnoj knjizi ' sudbina jednog naroda nece biti promenjena ako se on sam ne promeni!'
(anonymous, 27. maj 2015 23:16)
------
Nije nas Srbe uništio pesimizam i nepoverenje u druge već preterani optimizam i "ovčarsko" poverenje u sve i svakoga. Nas je uništila naša infantilnost da su nam susedi "braća", da su svi poput nas, da svi misle kao mi. Nisu svi protiv nas već samo Albanci, Hrvati i muslimani, kao i oni koji ih podržavaju. Na našoj strani je "samo" pravda i medjunarodno pravo. Naravno, čak i da su svi protiv nas nećemo valjda na tu činjenicu zatvarati oči i praviti se da nije tako, samo da ne bismo bili "pesimisti" i poklonici terorija da su "svi protiv nas". Jedan narod mora da pronadje modus vivendi i u moru mržnje, ne uzvraćajući istom merom ali, u kakvim se "vodama" nalazi. Šta treba da nam se još desi, barem od ovih naroda koje sam pomenuo, pa da se opametimo?

Mihajlo

pre 8 godina

.......Daj boze da se V i R dogovore I da ponovo mogu kupiti odlican konjak "Skender beg"......(amb. 1/2 lit).......! Bio je stvarno dobar!

Bagration

pre 8 godina

свака част обојици саговорника. професора животића познајем са факса а овај је исто објаснио. буквално је свака реч на месту.

Duci0167

pre 8 godina

Hm,majstore ... ako pokusavas da me ubedis da dva naroda ne mogu da zive u miru,da ne budu u konfliktu konstantnom onda lazes! Mediji treba da prestanu sa trovanjem i pompeznim naslovima koji stvaraju mrznju u narodu. Da je po pisanju tabloida Albanci bi nam bili vec pred kucama,gluposti. Jos jedna stvar je okoreli nacional sovinizam tako "lepo" rasprostranjen u Srbiji. Da,ima i tamo istih ali zasto nam ne bi bio cilj da se ti pacenici sa obe strane malo spuste loptu. Ne moze biti nista dobro kada naraod (bilo koji) poziva na nasilje nad drugim narodom.

Bivsi komsija

pre 8 godina

Pecanac, upravu si ti sad bi ste i Vi da zivimo normalno, ali posto ste nas oterali sa Kosova i Metohije iz svojih kuca pa iste zapalili, sa svoih njiva pa iste koristite dzabe, iz svoih skola i fabrika. Grobove nasih predaka ste porusili a crkve i manastire spalili.. Eee posle svega bi ti da zivimo normalno, a pitam ja tebe jel normalno sto ja nesmem ni posle sesnaest god. slobodno da odem u moj rodni Urosevac da zapalim ocu svecu na oskrnaveni grob iako sam bio dete u vreme rata i nikom se nisam zamerio, kao ni moja porodica.

Pecanac iz Peci

pre 8 godina

(Bivsi komsija, 28. maj 2015 06:59) Slobodno ti rodjo otidni do urosevca, dlaka ti sa glave nece hvaliti. Ali sam u jedno siguran, da ti nikad nisi ni probao otici tamo jer mnogo verujes radio-televiziji, a nisi jedini. Pozdrav

Ivan

pre 8 godina

Pa nije bas da samo Albanci koriste potrese da bi nasli kreditore za svoje interese..Srbi se ponose cinjenicom da su uvek bili na strani pobednika.

Mi smo koristili prvo Rusko-Turske ratove da bi dobili nezavisnost pa Francusko-Nemacku podelu dva puta da bi ujedinili sve Srbe pod jednu kapu (makar se to zvala Jugoslavija). Oba puta subnam Englezi pomogli. I tada su Srbi brojcano najvise rasli (1918-1990). Veliko je pitanje da li bi nas bilo vise da nismo ginuli po ratovima jer smo upravo izmedju tih ratova imali najveci rast stanovnistva.

Albanci imaju identicni interes kao i mi i trenutno se nalaze u 1918 ili 1945 gledajuci polozaj Srba - mogu sta hoce.

Ono sto mi treba da uradimo je da sacuvamo nacionalni korpus i da u sledecem deljenju karata, posto smo ovo devedesetih definitivno propustili, gledamo da prodjemo bolje.

amonimno

pre 8 godina

Svi komentari su super . O dobrim namerama na ovim prostorima , necemo , bar ne ovaj vek. Toliko se znamo. Smo bih voleo kad bi Srbi nesto mogli nauciti od ovih koji nas "mrze " jer smo Srbi . Upravo mislim na Albance , Hrvate i druge , koji zahvaljujuci pragmaticnom delovanju u proteklih sto godina ostvarise svoj interes sa minimalnim gubicima .A Srbi eh!!! Te nismo iskoristili pobedu osamneste, prevarili nas crveni , kriv Milosevic ,Djindjic izdajnik i redom...Stalno su nam sudije svirale penal na dvadeset metara. Jednostavno stanimo na loptu i sacekajmo ono sto su docekali svi nedobri i nedobronamerni ! Mozda nam i prodje fora , samo strpljenja ,sad nije momenat

Zaciorski

pre 8 godina

Dobro...i sta sad...znamo mi svi to vrlo dobro,hocemo li zbog toga preko nisana i svi u rat?Znam jedno,mene ni jedan rat vise videti nece!!!!

polako, bez zurbe

pre 8 godina

Samo treba malo da se urazumimo, ako svi budemo radili na uvodjenju zakona i reda, mozda pocnemo da zivimo kao kulturan svet, a ne kao balkanska plemena.

dragins

pre 8 godina

Jadna li si Srbijo ne sa ovakvim analitičarima,kako neko napisa dole,već sa ovakvim narodom koji piše ovakve komentare..

Ne trebaju mi nikakvi analitičari da vidim šta se dešava...i ne samo danas...nego kroz celu istoriju međusibnih odnosa albanskog i srpskog naroda...

Albanske namere vidi svaki normalan čovek, a samo zaslepljeni mogu da poveruju u njihovu dobronamernost...nažalost je tako...i isto tako potpuno je jasno gde bi Albanci bili da nemaju podršku Zapada...

Al vrh su mi ovi Srbi koji se prave ludi....pa pišu ovakve komentare...oni su mi utisak dana...

Gogi

pre 8 godina

Била је и Србија мезимче међународне заједнице и победник у Великом рату: уместо да реши сопствено национално питање тада, ,,елита" и краљ Александар одлучили су се за повезивање јужних Словена. Ни те потезе, као ни све што је касније уследило, одбијамо да сагледамо реално и глорификујемо их.
Зато не оптужујте Албанце што користе свој тренутак- ми смо свој имали и бацили га у ветар.

Digi

pre 8 godina

Ovaj tekst treba procitati dva puta jer analiza Albanskog ponasanja i cinjenja je izvanredna i tacna i od gospodina Djurkovica i Zivkovica.Sta nam je ciniti dalje neznam ali u svakom slucaju razgovarati i nista im ne verovati.

krstivoje prvovencani Mileseva 1189 godina -

pre 8 godina

Dva veka sukoba,ako Igumanija Gracanice kaze da u tursko doba oko gracanice preko 200-godina nije bilo uopste srba sta su onda dva veka periodicnih sukoba i netrpeljivosti izmedju srba i albanskih plemena.Albanska plemena su bila uvek nezadovoljna svojim polozajem medju srbima iako su im srbi povremeno cinili mnoga dobra poput darovanja cistokrvnog srbina od oca i majke ISKANDERBEGA da imaju svojeg epskog junaka da mogu da pisu epske pesme i tako jednoga dana konacno postanu i nacija ,njegova licna obelezje zastave i stega postali su im nacionalni simboli,ali pravili su srbi i mnogo loseg prema albancima i zato je stvoren veliki medjusobni jaz narocito vladavinom prokletih komunjar fasista i na jednoj i drugoj strani,i jedni i drugi imamo slicno razvaljena drustva,narocito mi u zadnjih 12-godina gde smo doziveli da na kapiji cuvene klinike Laza Lazarevic stoji velika tabla sa unutrasnje strane sa natpisom izlazak na ulicu u grad NA SOPSTVENU ODGOVORNOST,brinu brate o pacijentima,tako da i Vucic i Rama imaju tezak istorijski zadatak da pokusaju pod patronatom evrope nadjemo zajednicki spas poput nemaca i francuza kako to rece i sam Rama.Nasi analiticari nazalost predugo su konzumirali kumrovacku travu tako da njih netreba uzimati preozbiljno,treba pruziti sansu mladjim generacijama da urede svoj zivot i da konacno srbi ponovo idu na brckanje na svoje istorijsko primorje,kome to smeta?.

Vaske

pre 8 godina

Apsolutno istorijski korektna argumentacija i svaka čast za interpretaciju. Svi mi znamo kakvi su (bili) odnosi Srbije i Albanije i možemo samo da se pravimo ludi (često čak i za velike pare) i da verujemo u pomirenje i izgradnju dobrosusedskih odnosa. Odnosi sa Albanijom treba da budu isključivo ekonomsko i političko pitanje, zbog EU, a ne filantropija. Koga briga za Albaniju (šta se palite!!!), spoljnu politiku intenzivno treba graditi sa USA, UK, DE, CH i Skandinavskim zemljama, a Albancima uvesti ekstra porez na prolazak kroz Srbiju (iz istorijskih razloga) i biće super saradnja. Welcome to Serbia!

misha

pre 8 godina

Misa prima platu i moze da prica sta god hoce bez posledica po svoju platu, jer ga za to placaju.
A Srbija u miru moze samo da prodaje i robu i pamet i Albaniji i Crnoj Gori i Makedoniji i Bosni. Ali samo u miru. U ratu se zna ko ce kome vise pomoci, videli smo vec.
Na unutrasnjem planu politika SNS nije za odusevljenje, ali ovo sto Vucic i njegovi saradnici prave u spoljnoj politici je za pohvalu i podrsku.

Goran

pre 8 godina

A da bar pokušamo lepim rečima i kulturnim ponašanjem na obe strane da to promenimo za sva vremena,da uspeju u svom mandatu oba premijera ono što drugi nisu,a to je trajni mir i pomirenje.