Ponedeljak, 25.05.2015.

18:37

Hag:Šešelj sutra ili najbrže moguće

U Ministarstvo pravde Srbije stigao je dopis Žalbenog veća Haškog tribunala o povratku lidera SRS Vojislava Šešelja u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu.

Izvor: Beta

Hag:Šešelj sutra ili najbrže moguæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

112 Komentari

Sortiraj po:

Roki

pre 8 godina

EU na sva usta govori o zabrinutosti rasta desnicarskih partija u Evropi, a Hag ovakvim postupcima upravo radi na jos daljem jacanju tih snaga.

Laki

pre 8 godina

Ocigledno je da EU ima dvojak politicki stav prema Srbiji , jednom rukom gladi a drugom samare lupa. Jedino resenje za Srbiju je da pokaze da je pravna drzava koja postupa u skladu sa zakonom i sopstvenim interesima.

Wyatt Earp

pre 8 godina

Bio bi red da Pretresno Veće, napokon, podseti Žalbeno Veće na Statut o radu Tužilaštva "haškog tribunala". Kao što je to vć, više puta, istakla Florens Artman, optuženo lice se NE MORA nalaziti u prostorijama sudnice u trenutku izricanja presude. I to jeste čest slučaj u radu ovakvo tipa suda, to jest, međunarodnog suda pravde. Drugo, zdravstveno stanje Vojislava Šešelje je toliko složeno da ni jedna od pritvorskih jedinica nema potrebne kapaciteta, tako da se optuženom OBJEKTIVNO ne može izaći u susret. I treba biti uveren da će naš pravni tim reagovati adsekvatno i primereno te da naše vlasti neće isporučivati NI JEDNO LICE ako za to to zaista nema pravnog osnova. Nije ovde reč toliko o Vojislavu Šešelju koliko o našem dignitetu i zaštiti našeg nacionalnog dostojonstva koje haški tribunal, kontinurano, povređuje i uzurpira.

Petar

pre 8 godina

Potez Haskog tribunala o privremenom pustanju Seselja na slobodu bio je totalno pogresan. Sad samo imamo probleme jer on zna koja su mu prava i koje su granice ovlascenja vlade Rs u konkretnom slucaju. Jasna je intencija ovog postupka tribunala ali ne znam koji ce biti epilog. Nadam se da ce nasa vlada postupiti u svemu u skladu sa ustavom i zakonima.

Ilija

pre 8 godina

Bez obzira ko je u pitanje, ovakvo ponasanje haskog suda je besmisleno i veoma neprofesionalno,bruka za jednu takvu instituciju!!!

rade

pre 8 godina

Ovo nam Ameri rade jer neco da se odreknemo RUSIJE.
Ali premijer zna sta treba da radi i postovace ustav.
Ako doce do isporucenja to desiti bez ikakvih nemira jer to neko
prizeljkuje.Ne smemo da nasednemo na Seseljevu retoriku i da posaljemo
ruznu sliku nase DRZAVE.Seselju predaj se sam kao prosli put.

Lazar

pre 8 godina

Tolike godine ga drže bez presude, pustaju ga što je bolestan i to teško, a sad odjednom nema to veze nego je rekao da se neće dobrovoljno vratiri i to je za ima Boga kršenje procedure i razlog za njegovo hitno vraćanje?????!!! BRUKA I SRAMOTA!!! Neljudi iz Haškog zatvora za Srbe imaju drugi cilj ali se nadam da će im se izjaloviti!

NW

pre 8 godina

Šešelj je stari i pozati politički lakrdijaš. Ne sme se zaboraviti da se on dobrovoljno predao Haškom tribunalu. Očekivao je da će se lako i brzo sa njima obračunati, onako kako se obraćunavao sa političkim neistomišljenicima kod nas. Ali se tu debelo prevario u računu.
Očekivao sam da će rušiti ove njegove pervertite i izdajnike ali ništa od svega toga. Za svo vreme boravka na slobodi, niti jednom nije napao Vučića sem što je rekao da se radi o velikom političkom manipulatoru. Nije morao da se trudi da nam otkrije toplu vodu , jer svako normallan to dobro vidi i bez njega!...

Micika

pre 8 godina

Samo Šešelju dižu rejting i ostalim desničarima. Sramota da nam ovako vraćaju što zagnjih godina Srbija ulaže ogroman napor da stabilizuje region!

Petar Kalinic

pre 8 godina

Pa polako, nećemo baš toliko da se žurimo, zar taj čovek ne beše boletsan? Zar ga nisu pustili jer je bio bolestan i na samrti? Kad pre ozdrave? Šta je to pio pa toliko brzo ozdrave? Nek oda tajnu lečenja raka pa nek ide da mu opet sude još 10 godina ako treba.

nikola

pre 8 godina

Ovoliko komentara koji dovode u vezu seseljevo pustanje i povratak u hag sa destabilizacijom velikog vam vodje i broj pluseva koji isti komentari dobiju, na najbolji nacin razotkriva stranacku masineriju sns. Takodje pokazuje da seselj nije bas toliko politicki marginalan, jer sto se vi vise uspinjete da nam to stavite do znanja znaci da njegov politicki rejting raste. I jos samo neko da nam objasni kako to da zemlje iz eu koje su nam prijatelji zele vladi da naude? Ako su nam prijatelji i zele nam najbolje, a veliki vodja je taj koji nas vodi na najbolji nacin onda nema smisla da nam saslju seselja da rusi vladu. Molio bih za objasnjenje od nekog od politickih strucnjaka ovde prisutnih.

mirce

pre 8 godina

Srbija je konacno posle mnogo godina krenula napred i smatram da bi Seselj trebalo da se dobrovoljno vrati u Hag da nas vise bar ovakve stvari ne u azadjuju

vesnica

pre 8 godina

Jasno je da je pred vladom tezaka zadatak u kome ni jedna strana nesme da ispasta i svi moraju biti zadovoljni. Treba naci najbolje moguce resenje, iskreno se nadam da ce uspeti da se izvuce iz ove situacije.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

za moju zaradu nece biti nikakvih promena. tako da ovo i nije vest. smesna mi je iskreno poslednja optuznica za vojvodinu. gledao sam svedoka na sudjenju koji se bunio da je dobio stari traktor a ostavio novi.ako je za to kriv seselj ja bih voleo da su svi ratni zlocinci kao on. pa on je sa vukom bio najdraza opozicija milosevicu.

vojce

pre 8 godina

Vlada Srbije se u ovoj situaciji nasla u nebranom grozdju jer niti je ucestvovala u pregovorima niti zna da li postoje bilo kakvi uslovi koje Seselj mora da postuje.

parz

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto Seselj opet ne ode dobrovoljno ?? Da ih pobedi jos jednom u nase ime. Da ih maltretira jos jedno 20 godina. Napred Seki, idi im pokazi.

Shayne

pre 8 godina

Verujem da su ga i pustili jer znaju kakav je Seselj a znali su da je nasa vlada krenula dobrim pravcem, i tako je seselj u ovom periodu i imao nekoliko provokacija i pokusaja destabilizacije i narusavanja odnosa sa hrvatskom, i kad vide da ne ide ajde da ga vratimo a usput sad traze da to izrucenje izvrsi vlada a nisu od iste trazene nikakve garancije prilikom pustanja. Jeste da nisam ljubitelj seselja ali treba u ovom slucaju postupiti u skladu sa ustavom i zakonom, jer je ipak nas gradjanin i pokazati da smo drzava koja postuje zakon.

Pretresar

pre 8 godina

Postoji Tužilaštvo, Pretresno Veće i Žalbeno Veće. Tužilaštvo tuži, optuženi se brani Žalbenom Veću a Pretresno Veće odlučuje o svemu. O presudi, puštanju na slobodu, ponovnom pozivu. Niti država Srbija, niti optuženik, nemaju nikakve obaveze prema prvom i trećem subjektu, već samo prema Pretresnom Veću, a kako oni nisu imali nikakvih validnih, pravnih osnova nisu znali šta da rade već su zašli u sivu pravničku zonu i pustili Dr. Šešelja bez objašnjenja. Sada, i kada bi pod nekakvim pritiskom tražili da se Šešelj vrati ponovo u sudnicu, doveli bi sami sebe u situaciju pred svojim osnivačem UN u takvu situaciju da bi se sve zemlje članice pitale, a šta ste radili 12 godina???!!!

MUDRI DEDICA

pre 8 godina

Vlada Srbije postupice po Ustavu Srbije kada je u pitanju izrucenje Seselja Hahu.Cilj Seseljevog dolaska bio je destabilizacija Srbije ali na srecu svih nas nije ostvaren.

Zlatko

pre 8 godina

Vlada treba da ispostuje sve procedure i da postupi po zakonu, ne treba praviti skandale sad oko toga,iako svi znamo da je Seselj rodjeni cirkuzant.

Borislav

pre 8 godina

Iako je politički imaginaran lik ipak je građanin Srbije i za njega važe ista pravila i zakoni kao i za druge građane. Tribunal ako je mislo da ga vraća isto tako iz humanih razloga kao što ga je pustio, onda nije trebao ni da ga pušta osim ako nisu postojale neke druge namere.

Bane

pre 8 godina

Vise puta sam pisao, EU nas namerno dovodi u takve situacije pokusavajuci da nas makar i malcice isprovocira da pokazemo makar i mrvicu nesaradnje prema njima da nam blokiraju pregovore. Sada smo ih doveli pred svrsen cin ili da nam otvore poglavlja ili da nam otvoreno kazu ne zelimo vas samo vas tovarimo. E ali ti licemeri nece ni jedno ni drugo da kazu vec da nam isceniraju nesaradnju da kazu sami smo krivi. Ja bih Seselja jos nocas spakovao, ne zato sto mislim da treba, vec da vidim sta ce onda izmisliti da nas destabilizuju samo da nam ne otvore poglavlja. Vratili bi oni Seselja opet sami za koji mesec.

majstor Zivota

pre 8 godina

odlazi cirkus iz vaseg malog grada,sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada, ko je domacin a ko je bio gost.....

narmii

pre 8 godina

Poslali su ga sa namerom da unese nemir medju nas, nije im uspelo. Izjalovio im se plan I traze ga nazad. Nista od vaseg plana, nije vam uspelo.

Sudstvo

pre 8 godina

Hag je u više navrata dokazao da je banana sud, sami su pokušali neki vid destabilizacije. Bilo kako bilo, Srbija treba da postupi prema zakonu!

Zoki

pre 8 godina

Šešelj je pušten bez garancija vlade Srbije, tako da Hag ne može da insistira na nekom ekspresnom postupku. Ono što može da se uradi je da se ponovi celokupna procedura, kao u slučaju kada se traži izručenje potpuno nove osobe.

luidji

pre 8 godina

Vratice se u najkracem mogucem roku sutra sigurno nece. Prvo treba razmotriti njegovo zdravstveno stanje i ispstovati sve zakonske procedure. Srbija je konacno postala pravna drzava i to se mora postovati.

Artemida

pre 8 godina

Ne postoji ni jedan apsolutni razlog bilo kakvog Šešeljevog cirkusiranju, od prvog dana je jasno rečeno da je sloboda privremena, on sam zna kokle dogovore je još postizao da bi se to dogodilo, sad zajedno sa Bramercom neka se dogovori oko vraćanja, nas neka poštedi te priče koja nas i neinteresuje.

Lord Snow

pre 8 godina

Molio bih nekog od pravne struke da pi pojasni: da li je ova materija stvarno pokrivena "međunarodnim javnim pravom"? Izgleda mi da je ovaj naš najbolji student nešto pomešao pa, ko velim, da pitam?

Cezar

pre 8 godina

Nije realno ni to što su ga pustili bez ispinjavanja i jednog uslova i onda za kratko vreme traže da se vrati nazad, a pri tome znaju da on to neće uraditi dobrovoljno. Nije jasna odluka tribunala ni o puštanju, a još manje sad o vraćanju, osim ako se posmatra u kontekstu da se Srbiji postavljaju nerealni uslovi ponovo.

Citalac 015

pre 8 godina

Ovo je dokaz da Bramerc nije dosao u Srbiju samo zbog svog izvestaja, vec prvenstveno da bi vrsio pritisak na Vladu oko izrucenja Seselja. Nadam se da ce mu premijer dati adekvatan odgovor, e sad da li ce on biti zadovoljan tim odgovorom videcemo.

Crna dama

pre 8 godina

Odluke tribunala su u potpunosti neozbiljne bile u slučaju Šešelja i samim tim se postavlja ozbiljno pitanje da su inscenirane kako bi se Srbiji opet nametnuli neki nerealni uslovi, kada destabilizacija nije uspela.

MašaBG

pre 8 godina

Šešelj je politički cirkusant, ali je pre svega građanin Srbije i vlada poštuje tu činjenicu i u skladu sa zakonom i njegovim zdravstvenim stanjem će postupati, ali Bramerc svakako svoj problem treba da iznosi tribunalu, a ne Srpskoj vladi.

Gvozden

pre 8 godina

Kada su počele glasine o tome da će Haški Tribunal zahtevati povratak Šešelja u pritvorsku jedinicu, tek tada se on setio da je bolestan i da bi, u skladu sa tim, trebalo i da se ponaša, pa su mu Vučić i ceo svet krivi, samo on baš ni za šta nije.

sasa

pre 8 godina

Seselj najbolje zna sta se sa zvanicnicima Haskog tribunala dogovorio a po meni je graska Haga zato sto su Vladu Srbije zaobisli u tim pregovorima.

petar

pre 8 godina

Vruc kropir se uvaljuje Srbiji u ruke, to je sad jasno, ali ovo je neozbiljnost jednog suda, danas ga pustamo,a sutra ga zeelimo nazad, a da pri tom se nista i nikog ne pitamo, pa ima i ova zemlja zakone.

Glorija

pre 8 godina

Evo sad situacije gde mora da se odigra pametno i ispravno.Pošto je Šešelj i dalje gradjanin Srbije,on podleže našim zakonima a vlada mora dobro da odmeri kako će rešti ovu situaciju.Verujem da i vlada i premijer već imaju rešenje koje će biti pametno i za Šešelja i za Srbiju jer su očekivali da će se ovako nešto uskoro dogoditi!

Antitheist

pre 8 godina

Alo, kume... ja sam, ja sam.... dooobro sam, nego, htedoh da te pitam- šta si planirao za odmor? Ma, ne, nego imam šemu za neki first minute offer za Holandiju, all inclusive... nije Amsterdam, Hag je... ne, ne može kuma, samo jedno mesto ostalo, a? Super je smeštaj, jednokrevetna soba, a, šta- prevoz, a, avionski, da, da, čarter..? Nemoj da se smaraš oko polaska, doći ćemo mi po tebe...

sasa

pre 8 godina

kad covek ozdravi onda cemo resiti izrucenje.
ne ide da se izrucuje bolestan covek ,artukovica i mnoge ubice nisu izrucivali zbog bolesti a seselj je bio 12 godina neosudjen a sudi mu se za dug jezik.

sasa

pre 8 godina

Mislim da je sad ovo vec klasican pritisak na Srbiju, nisu nas nista pitali kad su ga pustali, sad donose odluku da se vraca.....sad samo po zakonu raditi.

Tony Soprano

pre 8 godina

Stop povratku Šešelja u Hag. Pa kakav je to cirkus,šta zamišlja taj tribunal. Ništa mu nisu mogli,sami su ga pustili a sad ga žele nazad. Podrška za Šešelja u borbi protiv haškog zla.

Mala

pre 8 godina

Ja sam mislila da smo samo mi curkusanti na svim nivoima ove drzave od tetkice do menadzera i premijera, medjutim ovaj blam koji je sebi dozvolio tribunal je neprihvatljiv. Evo vam ga, iznosite ga sami ko vam je kriv!

Tony Soprano

pre 8 godina

Stop povratku Šešelja u Hag. Pa kakav je to cirkus,šta zamišlja taj tribunal. Ništa mu nisu mogli,sami su ga pustili a sad ga žele nazad. Podrška za Šešelja u borbi protiv haškog zla.

sasa

pre 8 godina

Mislim da je sad ovo vec klasican pritisak na Srbiju, nisu nas nista pitali kad su ga pustali, sad donose odluku da se vraca.....sad samo po zakonu raditi.

Citalac 015

pre 8 godina

Ovo je dokaz da Bramerc nije dosao u Srbiju samo zbog svog izvestaja, vec prvenstveno da bi vrsio pritisak na Vladu oko izrucenja Seselja. Nadam se da ce mu premijer dati adekvatan odgovor, e sad da li ce on biti zadovoljan tim odgovorom videcemo.

Lord Snow

pre 8 godina

Molio bih nekog od pravne struke da pi pojasni: da li je ova materija stvarno pokrivena "međunarodnim javnim pravom"? Izgleda mi da je ovaj naš najbolji student nešto pomešao pa, ko velim, da pitam?

Sudstvo

pre 8 godina

Hag je u više navrata dokazao da je banana sud, sami su pokušali neki vid destabilizacije. Bilo kako bilo, Srbija treba da postupi prema zakonu!

Cezar

pre 8 godina

Nije realno ni to što su ga pustili bez ispinjavanja i jednog uslova i onda za kratko vreme traže da se vrati nazad, a pri tome znaju da on to neće uraditi dobrovoljno. Nije jasna odluka tribunala ni o puštanju, a još manje sad o vraćanju, osim ako se posmatra u kontekstu da se Srbiji postavljaju nerealni uslovi ponovo.

majstor Zivota

pre 8 godina

odlazi cirkus iz vaseg malog grada,sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada, ko je domacin a ko je bio gost.....

Artemida

pre 8 godina

Ne postoji ni jedan apsolutni razlog bilo kakvog Šešeljevog cirkusiranju, od prvog dana je jasno rečeno da je sloboda privremena, on sam zna kokle dogovore je još postizao da bi se to dogodilo, sad zajedno sa Bramercom neka se dogovori oko vraćanja, nas neka poštedi te priče koja nas i neinteresuje.

sasa

pre 8 godina

kad covek ozdravi onda cemo resiti izrucenje.
ne ide da se izrucuje bolestan covek ,artukovica i mnoge ubice nisu izrucivali zbog bolesti a seselj je bio 12 godina neosudjen a sudi mu se za dug jezik.

luidji

pre 8 godina

Vratice se u najkracem mogucem roku sutra sigurno nece. Prvo treba razmotriti njegovo zdravstveno stanje i ispstovati sve zakonske procedure. Srbija je konacno postala pravna drzava i to se mora postovati.

narmii

pre 8 godina

Poslali su ga sa namerom da unese nemir medju nas, nije im uspelo. Izjalovio im se plan I traze ga nazad. Nista od vaseg plana, nije vam uspelo.

petar

pre 8 godina

Vruc kropir se uvaljuje Srbiji u ruke, to je sad jasno, ali ovo je neozbiljnost jednog suda, danas ga pustamo,a sutra ga zeelimo nazad, a da pri tom se nista i nikog ne pitamo, pa ima i ova zemlja zakone.

MašaBG

pre 8 godina

Šešelj je politički cirkusant, ali je pre svega građanin Srbije i vlada poštuje tu činjenicu i u skladu sa zakonom i njegovim zdravstvenim stanjem će postupati, ali Bramerc svakako svoj problem treba da iznosi tribunalu, a ne Srpskoj vladi.

Crna dama

pre 8 godina

Odluke tribunala su u potpunosti neozbiljne bile u slučaju Šešelja i samim tim se postavlja ozbiljno pitanje da su inscenirane kako bi se Srbiji opet nametnuli neki nerealni uslovi, kada destabilizacija nije uspela.

Zoki

pre 8 godina

Šešelj je pušten bez garancija vlade Srbije, tako da Hag ne može da insistira na nekom ekspresnom postupku. Ono što može da se uradi je da se ponovi celokupna procedura, kao u slučaju kada se traži izručenje potpuno nove osobe.

Borislav

pre 8 godina

Iako je politički imaginaran lik ipak je građanin Srbije i za njega važe ista pravila i zakoni kao i za druge građane. Tribunal ako je mislo da ga vraća isto tako iz humanih razloga kao što ga je pustio, onda nije trebao ni da ga pušta osim ako nisu postojale neke druge namere.

Gvozden

pre 8 godina

Kada su počele glasine o tome da će Haški Tribunal zahtevati povratak Šešelja u pritvorsku jedinicu, tek tada se on setio da je bolestan i da bi, u skladu sa tim, trebalo i da se ponaša, pa su mu Vučić i ceo svet krivi, samo on baš ni za šta nije.

Zlatko

pre 8 godina

Vlada treba da ispostuje sve procedure i da postupi po zakonu, ne treba praviti skandale sad oko toga,iako svi znamo da je Seselj rodjeni cirkuzant.

sasa

pre 8 godina

Seselj najbolje zna sta se sa zvanicnicima Haskog tribunala dogovorio a po meni je graska Haga zato sto su Vladu Srbije zaobisli u tim pregovorima.

Antitheist

pre 8 godina

Alo, kume... ja sam, ja sam.... dooobro sam, nego, htedoh da te pitam- šta si planirao za odmor? Ma, ne, nego imam šemu za neki first minute offer za Holandiju, all inclusive... nije Amsterdam, Hag je... ne, ne može kuma, samo jedno mesto ostalo, a? Super je smeštaj, jednokrevetna soba, a, šta- prevoz, a, avionski, da, da, čarter..? Nemoj da se smaraš oko polaska, doći ćemo mi po tebe...

Bane

pre 8 godina

Vise puta sam pisao, EU nas namerno dovodi u takve situacije pokusavajuci da nas makar i malcice isprovocira da pokazemo makar i mrvicu nesaradnje prema njima da nam blokiraju pregovore. Sada smo ih doveli pred svrsen cin ili da nam otvore poglavlja ili da nam otvoreno kazu ne zelimo vas samo vas tovarimo. E ali ti licemeri nece ni jedno ni drugo da kazu vec da nam isceniraju nesaradnju da kazu sami smo krivi. Ja bih Seselja jos nocas spakovao, ne zato sto mislim da treba, vec da vidim sta ce onda izmisliti da nas destabilizuju samo da nam ne otvore poglavlja. Vratili bi oni Seselja opet sami za koji mesec.

Glorija

pre 8 godina

Evo sad situacije gde mora da se odigra pametno i ispravno.Pošto je Šešelj i dalje gradjanin Srbije,on podleže našim zakonima a vlada mora dobro da odmeri kako će rešti ovu situaciju.Verujem da i vlada i premijer već imaju rešenje koje će biti pametno i za Šešelja i za Srbiju jer su očekivali da će se ovako nešto uskoro dogoditi!

Mala

pre 8 godina

Ja sam mislila da smo samo mi curkusanti na svim nivoima ove drzave od tetkice do menadzera i premijera, medjutim ovaj blam koji je sebi dozvolio tribunal je neprihvatljiv. Evo vam ga, iznosite ga sami ko vam je kriv!

MUDRI DEDICA

pre 8 godina

Vlada Srbije postupice po Ustavu Srbije kada je u pitanju izrucenje Seselja Hahu.Cilj Seseljevog dolaska bio je destabilizacija Srbije ali na srecu svih nas nije ostvaren.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

za moju zaradu nece biti nikakvih promena. tako da ovo i nije vest. smesna mi je iskreno poslednja optuznica za vojvodinu. gledao sam svedoka na sudjenju koji se bunio da je dobio stari traktor a ostavio novi.ako je za to kriv seselj ja bih voleo da su svi ratni zlocinci kao on. pa on je sa vukom bio najdraza opozicija milosevicu.

nikola

pre 8 godina

Ovoliko komentara koji dovode u vezu seseljevo pustanje i povratak u hag sa destabilizacijom velikog vam vodje i broj pluseva koji isti komentari dobiju, na najbolji nacin razotkriva stranacku masineriju sns. Takodje pokazuje da seselj nije bas toliko politicki marginalan, jer sto se vi vise uspinjete da nam to stavite do znanja znaci da njegov politicki rejting raste. I jos samo neko da nam objasni kako to da zemlje iz eu koje su nam prijatelji zele vladi da naude? Ako su nam prijatelji i zele nam najbolje, a veliki vodja je taj koji nas vodi na najbolji nacin onda nema smisla da nam saslju seselja da rusi vladu. Molio bih za objasnjenje od nekog od politickih strucnjaka ovde prisutnih.

NW

pre 8 godina

Šešelj je stari i pozati politički lakrdijaš. Ne sme se zaboraviti da se on dobrovoljno predao Haškom tribunalu. Očekivao je da će se lako i brzo sa njima obračunati, onako kako se obraćunavao sa političkim neistomišljenicima kod nas. Ali se tu debelo prevario u računu.
Očekivao sam da će rušiti ove njegove pervertite i izdajnike ali ništa od svega toga. Za svo vreme boravka na slobodi, niti jednom nije napao Vučića sem što je rekao da se radi o velikom političkom manipulatoru. Nije morao da se trudi da nam otkrije toplu vodu , jer svako normallan to dobro vidi i bez njega!...

Lazar

pre 8 godina

Tolike godine ga drže bez presude, pustaju ga što je bolestan i to teško, a sad odjednom nema to veze nego je rekao da se neće dobrovoljno vratiri i to je za ima Boga kršenje procedure i razlog za njegovo hitno vraćanje?????!!! BRUKA I SRAMOTA!!! Neljudi iz Haškog zatvora za Srbe imaju drugi cilj ali se nadam da će im se izjaloviti!

Petar Kalinic

pre 8 godina

Pa polako, nećemo baš toliko da se žurimo, zar taj čovek ne beše boletsan? Zar ga nisu pustili jer je bio bolestan i na samrti? Kad pre ozdrave? Šta je to pio pa toliko brzo ozdrave? Nek oda tajnu lečenja raka pa nek ide da mu opet sude još 10 godina ako treba.

Pretresar

pre 8 godina

Postoji Tužilaštvo, Pretresno Veće i Žalbeno Veće. Tužilaštvo tuži, optuženi se brani Žalbenom Veću a Pretresno Veće odlučuje o svemu. O presudi, puštanju na slobodu, ponovnom pozivu. Niti država Srbija, niti optuženik, nemaju nikakve obaveze prema prvom i trećem subjektu, već samo prema Pretresnom Veću, a kako oni nisu imali nikakvih validnih, pravnih osnova nisu znali šta da rade već su zašli u sivu pravničku zonu i pustili Dr. Šešelja bez objašnjenja. Sada, i kada bi pod nekakvim pritiskom tražili da se Šešelj vrati ponovo u sudnicu, doveli bi sami sebe u situaciju pred svojim osnivačem UN u takvu situaciju da bi se sve zemlje članice pitale, a šta ste radili 12 godina???!!!

Wyatt Earp

pre 8 godina

Bio bi red da Pretresno Veće, napokon, podseti Žalbeno Veće na Statut o radu Tužilaštva "haškog tribunala". Kao što je to vć, više puta, istakla Florens Artman, optuženo lice se NE MORA nalaziti u prostorijama sudnice u trenutku izricanja presude. I to jeste čest slučaj u radu ovakvo tipa suda, to jest, međunarodnog suda pravde. Drugo, zdravstveno stanje Vojislava Šešelje je toliko složeno da ni jedna od pritvorskih jedinica nema potrebne kapaciteta, tako da se optuženom OBJEKTIVNO ne može izaći u susret. I treba biti uveren da će naš pravni tim reagovati adsekvatno i primereno te da naše vlasti neće isporučivati NI JEDNO LICE ako za to to zaista nema pravnog osnova. Nije ovde reč toliko o Vojislavu Šešelju koliko o našem dignitetu i zaštiti našeg nacionalnog dostojonstva koje haški tribunal, kontinurano, povređuje i uzurpira.

parz

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto Seselj opet ne ode dobrovoljno ?? Da ih pobedi jos jednom u nase ime. Da ih maltretira jos jedno 20 godina. Napred Seki, idi im pokazi.

Ilija

pre 8 godina

Bez obzira ko je u pitanje, ovakvo ponasanje haskog suda je besmisleno i veoma neprofesionalno,bruka za jednu takvu instituciju!!!

Roki

pre 8 godina

EU na sva usta govori o zabrinutosti rasta desnicarskih partija u Evropi, a Hag ovakvim postupcima upravo radi na jos daljem jacanju tih snaga.

vojce

pre 8 godina

Vlada Srbije se u ovoj situaciji nasla u nebranom grozdju jer niti je ucestvovala u pregovorima niti zna da li postoje bilo kakvi uslovi koje Seselj mora da postuje.

mirce

pre 8 godina

Srbija je konacno posle mnogo godina krenula napred i smatram da bi Seselj trebalo da se dobrovoljno vrati u Hag da nas vise bar ovakve stvari ne u azadjuju

Micika

pre 8 godina

Samo Šešelju dižu rejting i ostalim desničarima. Sramota da nam ovako vraćaju što zagnjih godina Srbija ulaže ogroman napor da stabilizuje region!

Shayne

pre 8 godina

Verujem da su ga i pustili jer znaju kakav je Seselj a znali su da je nasa vlada krenula dobrim pravcem, i tako je seselj u ovom periodu i imao nekoliko provokacija i pokusaja destabilizacije i narusavanja odnosa sa hrvatskom, i kad vide da ne ide ajde da ga vratimo a usput sad traze da to izrucenje izvrsi vlada a nisu od iste trazene nikakve garancije prilikom pustanja. Jeste da nisam ljubitelj seselja ali treba u ovom slucaju postupiti u skladu sa ustavom i zakonom, jer je ipak nas gradjanin i pokazati da smo drzava koja postuje zakon.

vesnica

pre 8 godina

Jasno je da je pred vladom tezaka zadatak u kome ni jedna strana nesme da ispasta i svi moraju biti zadovoljni. Treba naci najbolje moguce resenje, iskreno se nadam da ce uspeti da se izvuce iz ove situacije.

Laki

pre 8 godina

Ocigledno je da EU ima dvojak politicki stav prema Srbiji , jednom rukom gladi a drugom samare lupa. Jedino resenje za Srbiju je da pokaze da je pravna drzava koja postupa u skladu sa zakonom i sopstvenim interesima.

Petar

pre 8 godina

Potez Haskog tribunala o privremenom pustanju Seselja na slobodu bio je totalno pogresan. Sad samo imamo probleme jer on zna koja su mu prava i koje su granice ovlascenja vlade Rs u konkretnom slucaju. Jasna je intencija ovog postupka tribunala ali ne znam koji ce biti epilog. Nadam se da ce nasa vlada postupiti u svemu u skladu sa ustavom i zakonima.

rade

pre 8 godina

Ovo nam Ameri rade jer neco da se odreknemo RUSIJE.
Ali premijer zna sta treba da radi i postovace ustav.
Ako doce do isporucenja to desiti bez ikakvih nemira jer to neko
prizeljkuje.Ne smemo da nasednemo na Seseljevu retoriku i da posaljemo
ruznu sliku nase DRZAVE.Seselju predaj se sam kao prosli put.

Antitheist

pre 8 godina

Alo, kume... ja sam, ja sam.... dooobro sam, nego, htedoh da te pitam- šta si planirao za odmor? Ma, ne, nego imam šemu za neki first minute offer za Holandiju, all inclusive... nije Amsterdam, Hag je... ne, ne može kuma, samo jedno mesto ostalo, a? Super je smeštaj, jednokrevetna soba, a, šta- prevoz, a, avionski, da, da, čarter..? Nemoj da se smaraš oko polaska, doći ćemo mi po tebe...

Mala

pre 8 godina

Ja sam mislila da smo samo mi curkusanti na svim nivoima ove drzave od tetkice do menadzera i premijera, medjutim ovaj blam koji je sebi dozvolio tribunal je neprihvatljiv. Evo vam ga, iznosite ga sami ko vam je kriv!

sasa

pre 8 godina

kad covek ozdravi onda cemo resiti izrucenje.
ne ide da se izrucuje bolestan covek ,artukovica i mnoge ubice nisu izrucivali zbog bolesti a seselj je bio 12 godina neosudjen a sudi mu se za dug jezik.

MUDRI DEDICA

pre 8 godina

Vlada Srbije postupice po Ustavu Srbije kada je u pitanju izrucenje Seselja Hahu.Cilj Seseljevog dolaska bio je destabilizacija Srbije ali na srecu svih nas nije ostvaren.

luidji

pre 8 godina

Vratice se u najkracem mogucem roku sutra sigurno nece. Prvo treba razmotriti njegovo zdravstveno stanje i ispstovati sve zakonske procedure. Srbija je konacno postala pravna drzava i to se mora postovati.

Tony Soprano

pre 8 godina

Stop povratku Šešelja u Hag. Pa kakav je to cirkus,šta zamišlja taj tribunal. Ništa mu nisu mogli,sami su ga pustili a sad ga žele nazad. Podrška za Šešelja u borbi protiv haškog zla.

narmii

pre 8 godina

Poslali su ga sa namerom da unese nemir medju nas, nije im uspelo. Izjalovio im se plan I traze ga nazad. Nista od vaseg plana, nije vam uspelo.

Glorija

pre 8 godina

Evo sad situacije gde mora da se odigra pametno i ispravno.Pošto je Šešelj i dalje gradjanin Srbije,on podleže našim zakonima a vlada mora dobro da odmeri kako će rešti ovu situaciju.Verujem da i vlada i premijer već imaju rešenje koje će biti pametno i za Šešelja i za Srbiju jer su očekivali da će se ovako nešto uskoro dogoditi!

sasa

pre 8 godina

Mislim da je sad ovo vec klasican pritisak na Srbiju, nisu nas nista pitali kad su ga pustali, sad donose odluku da se vraca.....sad samo po zakonu raditi.

sasa

pre 8 godina

Seselj najbolje zna sta se sa zvanicnicima Haskog tribunala dogovorio a po meni je graska Haga zato sto su Vladu Srbije zaobisli u tim pregovorima.

Gvozden

pre 8 godina

Kada su počele glasine o tome da će Haški Tribunal zahtevati povratak Šešelja u pritvorsku jedinicu, tek tada se on setio da je bolestan i da bi, u skladu sa tim, trebalo i da se ponaša, pa su mu Vučić i ceo svet krivi, samo on baš ni za šta nije.

Artemida

pre 8 godina

Ne postoji ni jedan apsolutni razlog bilo kakvog Šešeljevog cirkusiranju, od prvog dana je jasno rečeno da je sloboda privremena, on sam zna kokle dogovore je još postizao da bi se to dogodilo, sad zajedno sa Bramercom neka se dogovori oko vraćanja, nas neka poštedi te priče koja nas i neinteresuje.

Sudstvo

pre 8 godina

Hag je u više navrata dokazao da je banana sud, sami su pokušali neki vid destabilizacije. Bilo kako bilo, Srbija treba da postupi prema zakonu!

Citalac 015

pre 8 godina

Ovo je dokaz da Bramerc nije dosao u Srbiju samo zbog svog izvestaja, vec prvenstveno da bi vrsio pritisak na Vladu oko izrucenja Seselja. Nadam se da ce mu premijer dati adekvatan odgovor, e sad da li ce on biti zadovoljan tim odgovorom videcemo.

MašaBG

pre 8 godina

Šešelj je politički cirkusant, ali je pre svega građanin Srbije i vlada poštuje tu činjenicu i u skladu sa zakonom i njegovim zdravstvenim stanjem će postupati, ali Bramerc svakako svoj problem treba da iznosi tribunalu, a ne Srpskoj vladi.

Zoki

pre 8 godina

Šešelj je pušten bez garancija vlade Srbije, tako da Hag ne može da insistira na nekom ekspresnom postupku. Ono što može da se uradi je da se ponovi celokupna procedura, kao u slučaju kada se traži izručenje potpuno nove osobe.

Zlatko

pre 8 godina

Vlada treba da ispostuje sve procedure i da postupi po zakonu, ne treba praviti skandale sad oko toga,iako svi znamo da je Seselj rodjeni cirkuzant.

mirce

pre 8 godina

Srbija je konacno posle mnogo godina krenula napred i smatram da bi Seselj trebalo da se dobrovoljno vrati u Hag da nas vise bar ovakve stvari ne u azadjuju

majstor Zivota

pre 8 godina

odlazi cirkus iz vaseg malog grada,sirokim drumom sto izlazi na most. Odlazi cirkus i ja se pitam sada, ko je domacin a ko je bio gost.....

Micika

pre 8 godina

Samo Šešelju dižu rejting i ostalim desničarima. Sramota da nam ovako vraćaju što zagnjih godina Srbija ulaže ogroman napor da stabilizuje region!

petar

pre 8 godina

Vruc kropir se uvaljuje Srbiji u ruke, to je sad jasno, ali ovo je neozbiljnost jednog suda, danas ga pustamo,a sutra ga zeelimo nazad, a da pri tom se nista i nikog ne pitamo, pa ima i ova zemlja zakone.

Bane

pre 8 godina

Vise puta sam pisao, EU nas namerno dovodi u takve situacije pokusavajuci da nas makar i malcice isprovocira da pokazemo makar i mrvicu nesaradnje prema njima da nam blokiraju pregovore. Sada smo ih doveli pred svrsen cin ili da nam otvore poglavlja ili da nam otvoreno kazu ne zelimo vas samo vas tovarimo. E ali ti licemeri nece ni jedno ni drugo da kazu vec da nam isceniraju nesaradnju da kazu sami smo krivi. Ja bih Seselja jos nocas spakovao, ne zato sto mislim da treba, vec da vidim sta ce onda izmisliti da nas destabilizuju samo da nam ne otvore poglavlja. Vratili bi oni Seselja opet sami za koji mesec.

Borislav

pre 8 godina

Iako je politički imaginaran lik ipak je građanin Srbije i za njega važe ista pravila i zakoni kao i za druge građane. Tribunal ako je mislo da ga vraća isto tako iz humanih razloga kao što ga je pustio, onda nije trebao ni da ga pušta osim ako nisu postojale neke druge namere.

NW

pre 8 godina

Šešelj je stari i pozati politički lakrdijaš. Ne sme se zaboraviti da se on dobrovoljno predao Haškom tribunalu. Očekivao je da će se lako i brzo sa njima obračunati, onako kako se obraćunavao sa političkim neistomišljenicima kod nas. Ali se tu debelo prevario u računu.
Očekivao sam da će rušiti ove njegove pervertite i izdajnike ali ništa od svega toga. Za svo vreme boravka na slobodi, niti jednom nije napao Vučića sem što je rekao da se radi o velikom političkom manipulatoru. Nije morao da se trudi da nam otkrije toplu vodu , jer svako normallan to dobro vidi i bez njega!...

Crna dama

pre 8 godina

Odluke tribunala su u potpunosti neozbiljne bile u slučaju Šešelja i samim tim se postavlja ozbiljno pitanje da su inscenirane kako bi se Srbiji opet nametnuli neki nerealni uslovi, kada destabilizacija nije uspela.

Cezar

pre 8 godina

Nije realno ni to što su ga pustili bez ispinjavanja i jednog uslova i onda za kratko vreme traže da se vrati nazad, a pri tome znaju da on to neće uraditi dobrovoljno. Nije jasna odluka tribunala ni o puštanju, a još manje sad o vraćanju, osim ako se posmatra u kontekstu da se Srbiji postavljaju nerealni uslovi ponovo.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

za moju zaradu nece biti nikakvih promena. tako da ovo i nije vest. smesna mi je iskreno poslednja optuznica za vojvodinu. gledao sam svedoka na sudjenju koji se bunio da je dobio stari traktor a ostavio novi.ako je za to kriv seselj ja bih voleo da su svi ratni zlocinci kao on. pa on je sa vukom bio najdraza opozicija milosevicu.

Lord Snow

pre 8 godina

Molio bih nekog od pravne struke da pi pojasni: da li je ova materija stvarno pokrivena "međunarodnim javnim pravom"? Izgleda mi da je ovaj naš najbolji student nešto pomešao pa, ko velim, da pitam?

Petar Kalinic

pre 8 godina

Pa polako, nećemo baš toliko da se žurimo, zar taj čovek ne beše boletsan? Zar ga nisu pustili jer je bio bolestan i na samrti? Kad pre ozdrave? Šta je to pio pa toliko brzo ozdrave? Nek oda tajnu lečenja raka pa nek ide da mu opet sude još 10 godina ako treba.

rade

pre 8 godina

Ovo nam Ameri rade jer neco da se odreknemo RUSIJE.
Ali premijer zna sta treba da radi i postovace ustav.
Ako doce do isporucenja to desiti bez ikakvih nemira jer to neko
prizeljkuje.Ne smemo da nasednemo na Seseljevu retoriku i da posaljemo
ruznu sliku nase DRZAVE.Seselju predaj se sam kao prosli put.

vojce

pre 8 godina

Vlada Srbije se u ovoj situaciji nasla u nebranom grozdju jer niti je ucestvovala u pregovorima niti zna da li postoje bilo kakvi uslovi koje Seselj mora da postuje.

Shayne

pre 8 godina

Verujem da su ga i pustili jer znaju kakav je Seselj a znali su da je nasa vlada krenula dobrim pravcem, i tako je seselj u ovom periodu i imao nekoliko provokacija i pokusaja destabilizacije i narusavanja odnosa sa hrvatskom, i kad vide da ne ide ajde da ga vratimo a usput sad traze da to izrucenje izvrsi vlada a nisu od iste trazene nikakve garancije prilikom pustanja. Jeste da nisam ljubitelj seselja ali treba u ovom slucaju postupiti u skladu sa ustavom i zakonom, jer je ipak nas gradjanin i pokazati da smo drzava koja postuje zakon.

vesnica

pre 8 godina

Jasno je da je pred vladom tezaka zadatak u kome ni jedna strana nesme da ispasta i svi moraju biti zadovoljni. Treba naci najbolje moguce resenje, iskreno se nadam da ce uspeti da se izvuce iz ove situacije.

parz

pre 8 godina

Nije mi jasno zasto Seselj opet ne ode dobrovoljno ?? Da ih pobedi jos jednom u nase ime. Da ih maltretira jos jedno 20 godina. Napred Seki, idi im pokazi.

nikola

pre 8 godina

Ovoliko komentara koji dovode u vezu seseljevo pustanje i povratak u hag sa destabilizacijom velikog vam vodje i broj pluseva koji isti komentari dobiju, na najbolji nacin razotkriva stranacku masineriju sns. Takodje pokazuje da seselj nije bas toliko politicki marginalan, jer sto se vi vise uspinjete da nam to stavite do znanja znaci da njegov politicki rejting raste. I jos samo neko da nam objasni kako to da zemlje iz eu koje su nam prijatelji zele vladi da naude? Ako su nam prijatelji i zele nam najbolje, a veliki vodja je taj koji nas vodi na najbolji nacin onda nema smisla da nam saslju seselja da rusi vladu. Molio bih za objasnjenje od nekog od politickih strucnjaka ovde prisutnih.

Petar

pre 8 godina

Potez Haskog tribunala o privremenom pustanju Seselja na slobodu bio je totalno pogresan. Sad samo imamo probleme jer on zna koja su mu prava i koje su granice ovlascenja vlade Rs u konkretnom slucaju. Jasna je intencija ovog postupka tribunala ali ne znam koji ce biti epilog. Nadam se da ce nasa vlada postupiti u svemu u skladu sa ustavom i zakonima.

Pretresar

pre 8 godina

Postoji Tužilaštvo, Pretresno Veće i Žalbeno Veće. Tužilaštvo tuži, optuženi se brani Žalbenom Veću a Pretresno Veće odlučuje o svemu. O presudi, puštanju na slobodu, ponovnom pozivu. Niti država Srbija, niti optuženik, nemaju nikakve obaveze prema prvom i trećem subjektu, već samo prema Pretresnom Veću, a kako oni nisu imali nikakvih validnih, pravnih osnova nisu znali šta da rade već su zašli u sivu pravničku zonu i pustili Dr. Šešelja bez objašnjenja. Sada, i kada bi pod nekakvim pritiskom tražili da se Šešelj vrati ponovo u sudnicu, doveli bi sami sebe u situaciju pred svojim osnivačem UN u takvu situaciju da bi se sve zemlje članice pitale, a šta ste radili 12 godina???!!!

Ilija

pre 8 godina

Bez obzira ko je u pitanje, ovakvo ponasanje haskog suda je besmisleno i veoma neprofesionalno,bruka za jednu takvu instituciju!!!

Lazar

pre 8 godina

Tolike godine ga drže bez presude, pustaju ga što je bolestan i to teško, a sad odjednom nema to veze nego je rekao da se neće dobrovoljno vratiri i to je za ima Boga kršenje procedure i razlog za njegovo hitno vraćanje?????!!! BRUKA I SRAMOTA!!! Neljudi iz Haškog zatvora za Srbe imaju drugi cilj ali se nadam da će im se izjaloviti!

Wyatt Earp

pre 8 godina

Bio bi red da Pretresno Veće, napokon, podseti Žalbeno Veće na Statut o radu Tužilaštva "haškog tribunala". Kao što je to vć, više puta, istakla Florens Artman, optuženo lice se NE MORA nalaziti u prostorijama sudnice u trenutku izricanja presude. I to jeste čest slučaj u radu ovakvo tipa suda, to jest, međunarodnog suda pravde. Drugo, zdravstveno stanje Vojislava Šešelje je toliko složeno da ni jedna od pritvorskih jedinica nema potrebne kapaciteta, tako da se optuženom OBJEKTIVNO ne može izaći u susret. I treba biti uveren da će naš pravni tim reagovati adsekvatno i primereno te da naše vlasti neće isporučivati NI JEDNO LICE ako za to to zaista nema pravnog osnova. Nije ovde reč toliko o Vojislavu Šešelju koliko o našem dignitetu i zaštiti našeg nacionalnog dostojonstva koje haški tribunal, kontinurano, povređuje i uzurpira.

Laki

pre 8 godina

Ocigledno je da EU ima dvojak politicki stav prema Srbiji , jednom rukom gladi a drugom samare lupa. Jedino resenje za Srbiju je da pokaze da je pravna drzava koja postupa u skladu sa zakonom i sopstvenim interesima.

Roki

pre 8 godina

EU na sva usta govori o zabrinutosti rasta desnicarskih partija u Evropi, a Hag ovakvim postupcima upravo radi na jos daljem jacanju tih snaga.