Četvrtak, 21.05.2015.

12:05

Mali potpisuje: BG dobija žičaru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisaće protokol za realizaciju projekta za izradnju kabinske žičare - gondole u Beogradu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izvor: Tanjug

Mali potpisuje: BG dobija žièaru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

202 Komentari

Sortiraj po:

mujcinovic salih

pre 8 godina

(Masha sha)vi ste prototip onoga sto oni ne zele.Zavrsila fakultet nije "Megatrend".Govori jezike,'ajde engleski mada se i njemu klima al nemacki jezik nasih zakletih neprijatelja.Ovde se racunaju samo ruski i kineski.Sta vam znace Excel i acrobat radili ste u nekom cirkusu?Niste od ranije poznati policiji nemate sanse i pored najbolje volje da vas uposle?

St

pre 8 godina

BG je idealan za Zicare sa svojim brdima, steta sto se ozbiljnije ne radi na tome. Ovde na Vozdovcu i u komsiluku kompletan saobracaj obilazi brda i sve ide u istom smeru (stepe, kumodraska, bulevar itd) ka autoputu pa se posle vraca nazad dok su poprecne veze nikakve na celom potezu od trosarine do autoputa. Umesto da postoji zicara negde oko TC Stadion, prvi klik na Vojvode Stepe, drugi na vrh brda kod sokobanjske ili slicno, umesto da autobusima, kolima obilazimo okolo... da ne pominjem koliko to manje kosta i cistije je i atraktivnije od ostalih vidova saobracaja

Baby Kate

pre 8 godina

Smejati ili plakati...Mali, razumem ja tebe, ali razumi i ti mene grin emoticon Ako Kosutnjak postane turisticko mesto kako ste zamislili sa sve zicarama, necu vise nikada moci da se steknem pored hrasta na prostranoj poljani gde trckaraju deca i psi.Vi ne umete da uzivate u ovom gradu, vi ne umete da se izlezavate na travi i gledate u bubice i nebo.Vi to ne mozete jer ste zlikovci.Menjate nas grad iz korena prema sebi u koji ste vi dosli prekjuce.Lepo od vas bi bilo da novac kojim se bahanalisete po nasem gradu ulozite u lecenje dece i gradjana sirom Srbije, obezbedite domove galdnoj i goloj deci.Lepo bi bilo da ostavite ovaj narod da zivi u miru...

s.

pre 8 godina

izvinite, da li neko prepoznaje ovaj grad na slici?
(M, 22. maj 2015 00:56)

Građevina ispod desne gondole liči na Sagrada familia, znači Barcelona.
Ako je to građevina.

Baby Kate

pre 8 godina

Smejati ili plakati...Mali, razumem ja tebe, ali razumi i ti mene grin emoticon Ako Kosutnjak postane turisticko mesto kako ste zamislili sa sve zicarama, necu vise nikada moci da se steknem pored hrasta na prostranoj poljani gde trckaraju deca i psi.Vi ne umete da uzivate u ovom gradu, vi ne umete da se izlezavate na travi i gledate u bubice i nebo.Menjate nas grad iz korena prema sebi u koji ste vi dosli prekjuce.Lepo od vas bi bilo da novac kojim se bahanalisete po nasem gradu ulozite u lecenje dece i gradjana sirom Srbije, obezbedite domove galdnoj i goloj deci.Lepo bi bilo da ostavite ovaj narod da zivi u miru...

jecka

pre 8 godina

Aahha-ha-ha-ha! :-D Kooji ste vi carevi! Beograd i nova radna mesta za gondolijere, ringispil u Zrenjeninu, specijalne komunalne jedinice na nebu,...
:-D :-D Od danas citam i komentare - casna pionirska!

Mega Bot

pre 8 godina

Nas gradonacelnik sa svojom desnom rukom g. Vesicem je veliki neimar. Zavrsice se sve u isto vreme i obilaznica i Vojvode Stepe i zicara tako da ce to biti praznik za nas beogradjane. Pre toga ce vec biti gotov BG H2O jer taj projekt traje samo 30 g.

Alcale

pre 8 godina

Aj da stavimo na stranu to sto je opste stanje dno dna i sacijalno stanje gradjana...

Nego kakve veze ima skijalista Srbije sa zicarama? Oni ne prave zicare, oni ih kupuju od drugih! Zasto grad nije stavio tender pa da posao uzme firma koja proizvodi i postavlja zicare a ne firma koja ih koristi?

xxx

pre 8 godina

Ideja je divna zaista ali kod nas sve naopacke. Toliko toga treba da se sredi,popravi,izgradi pre zicare i Bgd na vodi ... Asfaltirati ulice pune rupa, srediti fasade koje padaju ljudima na glave,unaprediti bus i zeleznicki prevoz u Bgd i celoj zemlji,da se ne vozimo decenijama u smrdljivim i opasnim krsevima,o metrou,prolazima,mostovima da ne pricam.... Daleko smo mi od uredjene zemlje i prestonice kojoj jos samo panoramska zicara fali....A standard i bedan zivot sa platama i penzijama velicine tinejdzerskog dzeparca u normalnoj zemlji,to je posebna tema i najveca muka. Tako da dobro razmislite i brzo delajte jer je stanje u zemlji vise nego kriticno!!!

Logic

pre 8 godina

Fantastična ideja! Mada imam jednu malu primedbu: zašto ne povezati i BGH2O ovom žičarom, dodati još jednu stanicu na vr' one kule, mislim na onu od stotinak i kusur metara. Bila bi to svetska turistička atrakcija, naročito za one koji žude za viškom adrenalina! Imamo savršene prirode uslove - a ne košta ništa - košavu u trajanju od 1, 3, 7 ili 21 dan, prema tome, aranžmani za svačiji džep.

Kosmos-Stasmos

pre 8 godina

...'alo bre rođaci...hoćete žičare a periferija BG-a nema kanalizacije, centar nema metro, pristojnu železničku i autobusku stanicu (ne računam štajgu i okolis), infrastruktura skoro ista od pre 60 godina, na Slaviji štedite na podzemnim prelazima za pešake, dečija bolnica u Tirsovoj pre bukirana...neverovatno...bahatost u svom najboljem izdanju...umesto što glancate jarbole na brodu što tone bolje u potpalublje pa krpite rupe...

masovno odusevljenje

pre 8 godina

Zasto toliko kritika ima tu i prednosti:posto ni jedna od poplavljenih
opstina nije napravila plan od evtl.novih poplava,evo ideje,zicara i nema
vise poplava.Samo dovoljno visoko ih podici,molim!

Tatko

pre 8 godina

Ovaj čovek prvo treba da odgovara za Obrenovac (zajedno sa Čučkovićem). Prva stvar koju nova Vlast (kad-tad) treba da uradi je da ispita slučaj Obrenovac. Posle toga neka potpisuje šta hoće.
Pozdrav svima!

Dunster

pre 8 godina

"Protokol o izradi projekta" - gde na svetu još ovo ima - a kod nas to udarna vest. Verujem da se na ovom Protokolu radilo 6 meseci sa najmanje 30 radnika iz administracija grada i Skijališta. I to su sve "biseri" jednog sistema pogrešnih vrednosti. Našeg sistema.

toni

pre 8 godina

Drage komsije pisem ovo sa naboljom namerom Ova vasa vlada izgleda da ima iste savetnike kao ovi kod nas u Makedoniji.I kod nas su napravili zicaru i potrosili brdo para da upropaste centar grada sa nevigenim kicom.Otvorite oci

Ajde BREE

pre 8 godina

Pa tooo brate,,,vi ste svi šiznuli sada je jasno ko dan,,,pa BUS plus SKI PAS,,,pa veeeeliku ski skakaonicu,,,pa da Nemanjinom idu tramvaji na lanac kao u LA.,,a metro do Niša-i to sve odma da počne da se gradi.Hhehehe,,,ej bre,,delovi grada Beograda još nemaju kanalizaciju a i sa vodom kubure,ulice su nam iskopali valjda još turci i nikako da ih popravite,,zgrade nam se ruše,,,podrumi puni podzemnih voda,,,u soliterima ne rade instalacije i liftovi,,,jok bre, vi ne živite ovde!!!

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Nije žičara gradski prevoz...

S obzirom na šta Bg liči i ne treba njime šetati po zemlji a tako strance niko neće moći ni da bije.

Mene ipak brinu helikopteri. Biće belaja kad neki zakači žicu.

Bg ima toliko komunalnih problema koje treba rešavati, počev od kanalizacije koja se izliva po celom gradu, čim padne malo kiše, fasada zgrada u vlasništvu grada, prastarih vozila gradskog prevoza, nedoststak vozila i opreme hitne pomoći i domova zdravlja, i stalna priča da grad nema para, pa nema para!

Odakle pare za žičaru, gde je projekat sa elaboratom isplativosti, i zašto se Beogradjani nikada ništa ne pitaju?

Samovolja i bahatost ovog režima, na svim nivoima, je nepodnošljiva, Srbija je PRED BANKROTOM, plate i penzije još malo u visini vrednosti 90-tih, a glupi narod ćuti!

Da li su to bila obećanja SNS, da li ste za ovo glasali?

draganche

pre 8 godina

"Protokol o saradnji na pripremi realizacije Projekta"... e kad to potpisu, i ako se nekad nesto desi povodom toga, pristupice se potpisivanju npr. Ugovora o saradnji na pripremi realizacije Projekta. Potom ce doci do saradnje i radice se na pripremi realizacije Projekta. E a tek onda ce doci do realizacije Projekta, ako u medjuvremenu u tih prethodnih 20 godina i ne zaboravimo na ovu "fenomenalnu ideju". Meni, kao projektnom menadzeru, ovo je intelektualna uvreda...

cobi

pre 8 godina

Mi na Mirijevu krećemo da gradimo ski staze i stazu za Formulu 1...Predvidjamo da će se prve trke održati 2189.godine.Pa, vi vidite....

Pinokio

pre 8 godina

Znao sam da će biti komentara kao sve ode za Beograd.Pa evo moja porodica živi na 20 km od Beograda već 200 godina neki su u Beogradu neki u inostranstvu ali većina je ostala.Postoji i razlog zašto,jer previše volimo svoje mesto da bi smo ga tako lako napustili.Nemojte se ljutiti na Beograđane već na svoje zemljake koji napustaju svoje krajeve radi lakšeg ali nikako boljeg i lepšeg života.Zbog toga nestaju mala mesta.

Iskreno

pre 8 godina

Pre ce je napraviti Stamat na Zlatiboru, bez dinara drzavnih para, i to duzine 10 kilometara, nego ovi na vlasti... Ali nema veze, niko nam nije kriv, sami smo ih birali (ne ja)

plus korisno

pre 8 godina

(Poreski obveznik, 21. maj 2015 17:44

Samo ograniceni ne vide potencijal ovakvog projekta.Beograd i onako nema sta da ponudi narocito turistima, ovo je spas.

Docim da je mnogo bolje da Beograd dobije nadzwmnu zeleznicu umesto preskupog metroa.
Ti nadzemni vodovi bi nocu svetleli u najlepsim svetlima i reklamama.

A metro?

pre 8 godina

Ovi plavi i ne spominju unapređenje infrastrukture od vitalnog značaja (podzemna železnica). Nastavljaju da maskiraju i šminkaju. Tako će da i da završe karijeru.

HRvat

pre 8 godina

Ajde smirite se malo. Zicara bi bila tur atrakcija i cisti nacin prijevoza od tocke A do tocke B i vise tocaka. Daleko i visoko od gradskog auto kaosa. Sky line sam crtao jos kao mladic u jednom drugom evropskom gradu ali naftne kompanije mrze gubitak pa i projekt padne....
Volio bi kad bi Beograd ovo dobio.

e2

pre 8 godina

Nepotrbna investicija. Beograd nema metro, nema obilaznicu, pare se uzimaju za gondolu koja je nije ni na 10.om mestu prioriteta... Malo treba gazdovati i voditi racuna.

w12dvs

pre 8 godina

(Masha sha, 21. maj 2015 13:55)

U nekoj normalnoj zemlji bi sve te kvalifikacije znacile nesto ali ovde bez veze ti je ......... bez veze !
Sto se tice zicare i turista hajde bar ti turisti i mestani da dodju do te zicare u jednom komadu da ih ne ubije komad fasade, ne polome u prevozu ili tocak da ostave u nekoj rupi!
Inace u Londonu razmatraju da ukinu gondolu preko temze jer nije profitabilna!

Petar

pre 8 godina

@Masha sha
"Posedujem dobro znanje srpskog jezika i pravopisa."

Stvarno?! Ko ti je to rekao? Aha:

"Posedujem dopadljivost (to obično traže ne znam da definišem šta je to tačno)."

Mnogo je nepismenijih, istina... Posedovanje "dobrog znanja srpskog jezika i pravopisa" u moje vreme nije kvalifikacija,

Panta pandur

pre 8 godina

Ideja je stara i odlična!Jedina mana je trenutna vlast koja nije u stanju to da izvede,jer nije u stanju ni dve nacrtane ovce da sačuva,dok bi kliker svakako pokvarili.

Nezaposlen

pre 8 godina

A jel moze u Beogradu da se napravi nesto poput Venecije. Pusti lepo vodu kroz ulice pa da se umesto bus plusom prevozimo gondolama. Sta mislite koliko bi se samo gondolijera moglo zaposliti, a procvetala bi i industrija pravljenja gondola, sto bi sve unapredilo nasu privredu i zaposlilo ogroman broj ljudi.

vsh

pre 8 godina

mali ce ostaviti znacajan trag u beogradu. zapoceo je mnogo kapitalnih projekata od kojih ce beogradjani decenijama uzivati korist. siguran sam da ce ostati u dobrom secanju ziteljima prestonice. i vesic zajedno sa njim, kao njegova desna ruka.

Kimi

pre 8 godina

Jao bre beoradjani, sad vam ni ovo ne valja... te ne valja most, te ne valja Beograd na vodi, sad ne valja ni zicara... Evo dodjite u Nis, nama sve taman!

mnogo hteo mnogo započeo,bunt narodni njega je omeo

pre 8 godina

Beograd na vodi,mostovi,žičare,stvarno bruka koliko nam dobro ide. A kada počinje gradnja kosmodroma?

anticenzura

pre 8 godina

Pa u blokovima ima setaliste kraj Save,pa mi nije jasno sto bi isao da seta bilo ko kosutnjakom? Bolje da uradi kanalizaciju po prigradskim naseljima i pokrpi rupe,a ne da ide okolo sa Vesicem i obecava. Moze i u blokovima koji parking da napravi pre nego rasproda i poslednju livadu i naruzi blokove nebuloznim zgradama.

Beobrad

pre 8 godina

Zicara bi mogla da se postavi celom duzinom V. Stepe do Autokomande, sve od Kumodraza, od spomenika Stepe Spepanovica(jedna od najvisih tacaka u gradu).

Milan Stojanović

pre 8 godina

Ne možete da napravite podzemne prolaze na Slaviji a kao pravite žičaru !? Uzgred , ja svarno ne videh šta ovi napraviše u Beogradu . Sve je neko drugi smislio,započeo a oni jadnici samo završavaju.Ništa da osmisle , samo maglu prodaju !

Karlo

pre 8 godina

A kada ce Zrenjanin dobiti zicaru?
(nebeogradjanin, 21. maj 2015 16:53)

Sta ce Zrenjaninu zicara, ta mnogo je ravan! Jel' moze ringispil?

Poreski obveznik

pre 8 godina

Ovo je imalo smisla raditi dok nije postojao novi Most na Adi koji povezuje Novi Beograd sa Adom i Banovim Brdom, Kostunjakom.. nego su isli okolo vozilima ili camcima preko reke iz Blokova.
A povezivanje Kostunjaka sa Adom je takodje nepotrebno jer ima puno linija gradskog saobracaja koje voze ka Adi..

bili piton

pre 8 godina

E bas sam razmisljao kako nam bas zicara najvise fali u ovoj drzavi, svi problemi ce nam biti reseni. Mora da je cuo kako se pravi zicara od Kotora do Lovcena pa mu palo na pamet da sa tim projektom malo zamajava narod.

Don Kihot

pre 8 godina

Sredi fasade i odmah ćeš privući turiste, sredi malo i muzeje da goste ne vodimo po splavovima itd. Ne moramo nebu pod oblake ili da plutamo na vodi da bismo bili intetesantniji...

Lovac na botove

pre 8 godina

To ima u Londonu.Stvarno je ok,ali mi je malo cudno da jedna drzavna jasla zakljucuju ugovor sa drugim drzavnim jaslama? A to su sve pare iz istog lonca? Licno sumnjam da ce se napraviti ta stvar, a ako uspeju,treba cestitati jer bi to bio prvi vidljiv projekat ovog rezima za 3.5 god.
Ujedno,ne kapiram sta se dogadja sa Srbijom juzno od Bubanj potoka? To je dole sve propalo i ne znam sta te Opstine i Gradovi ocekuju i cemu se nadaju? Da im Bgd pravi projekte? Stanovnistvo se odozdo iseljava stampedom.

Драагооољуб

pre 8 godina

Па бре, немамо паре да закрпимо рупе на коливозу и сливнике; а хошемо да правиомо жичару!! Свашта, баш свашта!!!

Realno

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Isto kao i u GSP-u: zaustave vozilo zimedju dve stanice i insistiraju da osobe bez karte momentalno napuste vozilo!

sideswipe

pre 8 godina

Ne dirajte mi blok 44! Jedina oaza mira na NBGD, jos ste nas unakazili sa onim rugobatnim Akva parkom, a bolje su i te rusevine nego da mi se milion ljudi seta oko zgrade.

Драагооољуб

pre 8 godina

Nemam komentar! Mada, mogli bi da gradimo "Avalski toranj" na Velikom, jedinom, ratnom ostrvu! Zašto, pa za dobar vidikovac!!

aleksandar

pre 8 godina

Hoce li iko da počne neki proizvodni ili poljoprivredni projekat, da bi obezbedio zaradu pre nego što počne da baca novac u zabavne i neimarske sadržaje?

nasmejan gradjanin

pre 8 godina

Para za podzemni prolaz na Slaviji nema ali se zato ima za ZICARU u Bg-u :D Znaci ko vas ne zna skupo bi vas platio :) Blo da ste pozicija ili opozicija ovo mora da vas nasmeje. Mene licno interesuje kako napreduje Diznilend u Kragujevcu? :)

erving

pre 8 godina

Pa u Sremcici je otvoren kanal pored trotoara gde prolaze fekalije. Sredite prokletu kanalizaciju vec jednom! Stari Rim je imao, a mi u 21. veku ne mozemo, sramota za drzavu!

krekson

pre 8 godina

Ovi komentari na zicaru kao knjiga utisaka o putevima. Ajde i ja da se pozalim.
Slicnom trasom putujem do posla ali po patosu burazere Mali, i svakih sest meseci sam kod lokalnog majstora koji se tako razbija od posla da je uveo pivo u radionici. Auto mi je behind 2000 jeste stariji ali muka mi je vise od solja, kugle, spona, kriva felna.. Da je ostao preko sahranila bi ga kilometraza ali ne bi mu ta neka baba sto je presla samo 200h s njim promenila ni kapicu na tocku.
Mozda ja ipak volim pivo pa udaram po rupama ili rupa nema, al jedno je sigurno burazere Mali da se nesto kod nas opasno oseca da izrabljenu gumu.

Saša

pre 8 godina

Što se tiče fasada, gospodo to su vaše privatne kuće o kojima treba da vodite računa a ne da padaju ljudima na glavu. Jedino što grad treba da preduzme je da vas pokaznjava zbog ugrožavanja bezbednosti. A žičara je još jedna bajka u nedostatku znanja da se nešto konkretno uradi po pitanju bilo čega u ovoj zemlji.

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 8 godina

@masha sha

A meni je DOSADILO. To sto si nabrojala od programa je izgubljeno vreme u kucanju. To se podrazumeva da znas. Ja sam da se zida kod vas. Vucite kod vas ove hrk investitore sto ste nam istovarili.

John

pre 8 godina

Da je Duško Radović živ, svašta bi imao da kaže na ovu temu. Kao ono za metro: "Mnogi Beograđani su već pod zemljom i čekaju metro."

Proka

pre 8 godina

A, mi sa Konjarnika ( i drugih naselja) ćemo u grad i dalje u drndavim trolama kojima do Slavije treba pola sata.
Kakvi planeri i urbanisti? Užas !

Aleksej

pre 8 godina

za turiste i beogradjane bilo bi dovoljno okrečiti fasade okrpiti rupe i pokositi travu Beograd bi zablistao, može i gondola ali valjda se prvo temelj radi na kuci pa onda sprat po sprat i na kraju krov.

Boksi

pre 8 godina

Prva zatvorena žičara tzv.gondola u Beogradu bi trebalo da povezuje Kalemegdan (kod Pobednika recimo) sa Ušćem (kod Muzeja Savr.Umetnosti) jer tu šetaju turisti (a ne u bloku 44 ili Košutnjaku) a tu su i mladi koji uveče kad prošetaju Kalemegdanom obično se odluče da odu do splavova plus preko dana blizina Šoping centra, PC Ušće, NIS zgrada i Hajat). Posle kad krene da se isplaćuje treba razvijati i na drugim mestima.

Posmatrac

pre 8 godina

Koga ovi zavitlavaju?! Nemaju para, pa odustaju od podzemnih prolaza na Slaviji, a ovamo prave zicare, gondole lete sa jednog kraja grada na drugi. Samo nesto najavljuju. Ovo je verovatno 1A faza plana najave novog projekta. Faza 1B ce biti clanak sa izjavom gradonacelnika ili Vasica.

spejs

pre 8 godina

Ovo na slici je cuvena zicara MONZUIK U Barceloni,vozio sam se sa njom..Predivno,naravno za Barselonu...
Mali,ne samo po prezimenu,je ocigledno bio tamo,pa ko veli,kad moze Barselona,sto ne bi i mi?
Sreca da nije bio u Kejp Kenediju,sada bi negde "gradili" stanicu za lansiranje Spejs satlova....

samo konkretno

pre 8 godina

@Masha sha

Lepo si ovo sročila ali ne reče profesiju. To je važnije od proseka, a svaka čast na njemu, ali ako si završila neku svetsku književnost ili istoriju umetnosti, ili neki drugi lepi ali beskoristan fakultet, tvoje kvalifikacije nisu potrebne u ovoj zemlji. Surovo ali tako.

A što se tiče žičare, ako nadju investitore, pozdravljam.

ko zna, možda jeste

pre 8 godina

Ajde da privučemo turiste onim što već imamo, a ne onim što nemamo. Žičaru stavite na listu "dobrih ideja" i počnite da realizujete ideje korisne za narod.

mile

pre 8 godina

Oni helikoptere za vojsku nemaju. Rusi nam doniraju cisterne za vatrogasce. Kanalizaciju nisu resili po gradu.putevi puni rupa a ova nesretnik prica o gondolama. Dal ce se ovaj narod probuditi?

Veverica

pre 8 godina

Opet lansiranje još jedne nadri fantazije. A ovce će da poveruju i u nju. Narod leba nema da jede ni za sebe ni za decu, na 50 van Bgd počinje tamni vilajet, a ovi dolivaju ulje na vatru, gondolicom od blokova do šumice. Da bi neko uzeo pare kao što je uzeo pare za gondole na stroj planini, divčibarima i ostalim lokacijama gde nema ni dvoje turista. Neka vas je direktor skijališta ubedio kako da maknete lovu u svoj džep.

Veverica

pre 8 godina

Šta je sledeće, skijalište niz francusku ili niz tadeuša košćuška ? Mislim veća im je briga da li će biti veleslalom nego spust, od svega drugog. Davno je taj projekat na listi prioriteta čuvenog gradskog arhitekte, ali je u opasnoj konkurenciji sa onim tunelom od francuske do dorćola. Al ne sumnjam, čim vesić krene da raskopava tursko groblje na studentskom trgu, krenuće i mega tunel da se raskopava. Završiće ga u roku kao i vojvode stepe. Lud narod, što trpi da ga jaše sve veća od veće budale.

Živčara na H2O

pre 8 godina

Gondola je vrsta čamca na vesla sa ravnim dnom koji se tradicionalno koristi u Veneciji. Kakvu li su to kabinsku žičaru-gondolu zamislili u gradskoj vlasti, na čelu sa Malim, preostaje nam da vidimo. Možda ideja uključuje kabinsku žičaru od Bloka 44 do Save, zatim gondole preko Save, pa opet žičaru preko Ade Ciganlije, zatim gondole preko Savskog jezera, i na kraju uspinjaču od Makiša do Košutnjaka. A možda su gondole neophodne od BG/H2O do živčare?

Dragan Jove Torbica

pre 8 godina

Žičara iznad vode,Beograd na vodi,Obrenovac pod vodom,kako god okrenes mi ulazemo vodu koja nam preliva a ostali investitori neka se sami snađu.

Labud

pre 8 godina

Ma ukrpite rupe na putevima. Stalno mi nesto cangrlja u prednjim tockovima. Ajde one sto sam naucio napamet, od gajbe do sljake, ali i tu ima svakodnevnih iznenadjenja...Ali kada idem negde gde ne idem cesto, jos ono zutara osvetljenje gde se ne vidi ni bela macka....Stalno udaram u rupe, a osecaj je tako jak, kao kada opalis malim prstom o nogar od stola/stolice....Neke od njih su krateri...

munz

pre 8 godina

Mali se žalio da nema para. Ali očito ima. Dobićemo novu fontanu na Trgu Nikole Pašića pošto je postojeća, valjda, neuslovna?! Dobićemo žičaru i to preko JP "SKijališta", čisto da se doda par protočnih bojlera i mnogo dodatnih troškova za "konsultante" i neznamtišta... Gradonačelnik bi npr. mogao da se pozabavi komunalnim stvarima - da bude zapamćen kao gradonačelnik koji je Beograd učinio čistijim, tako što će uložiti u obrazovanje građana da ne prljaju i ruže grad, i u kažnjavanje onih koji ne žele da se obrazuju. I to ne košta mnogo. Ali mora da se radi, a gradske službe to mahom ne vole...

Washington

pre 8 godina

A turisti vec godinama govore kako je grad prljav i isaran bezveznim grafitima. Valjda bi to trebalo nekad da se resi?

Svidja mi se ideja, ali ako ce trebati 15 godina da se ovo realizuje, nista od toga.

moje ime

pre 8 godina

- zar nije logičnije da žičara ide recimo sa kalemegdana ili slične destinacije sa strane ako nećete da narušite pogled na kalemegdan, na recimo muzej savremene umetnosti koji se sredi npr. i na recimo ratno ostrvo koje se sredi za šetnju makar na dunavu ili na kej neki

- relacija koja se spominje već je sada pokrivena novim mostom u velikoj meri

- relacija koja se spominje može da služi samo beogradjanima, a ne turistima i koristiće se samo leti zbog ade što nema nikakve logike

- pretpostavka je da žičara treba da koristi turistima te bude dodatna ponuda da se turisti usmere na ono što grad ima da pruži, ne vidim nikakvu logiku da se to razmatra kao ozbiljan vid prevoza

makar sta!!!

pre 8 godina

Ja samo hocu da pitam Malog, "ODAKLE TI PARE"???

Trubili ste da je Djilas ostavio silne dugove, a vi, svaki dan najavite neko cudo, koje nikome ne treba, koje kosta basnoslovne cifre!!!

Usput, preljavstina i degradacija grada nikad nije bila na ovom nivou!!!

Поњавић Јован

pre 8 godina

Vazdušni tramvaj, preteča žičare koja je osmišljena još 1922. godine. U Arhivu je sačuvan nacrt „Građevinsko-tehničkog preduzeća Šumadija“ koje je osmislilo povezivanje Beograda i Zemuna žičarom koja bi vozila preko teritorije Novog Beograda...(vidi http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:472050-Beogradske-price-Kako-je-mogla-da-izgleda-prva-beogradska-zicara)

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Jos jedan od decackih snova.A Beograd ne moze da resi gradski saobracaj. Klima u autobusima sene ukljucuje jer kazu trosi se30% vise goriva.Na liniji 57 kojakruzi Banovim Brdom autobusi kao iz filma Ko to tamo peva krsevi iz Ikarbusa koji jedva izvuku uz ulicu Kneza Viseslava.Sve smo u gradu sredili jos samo zicara fali.A o metrou ni reci

svetla buducnost

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Kada se to izgradi, svaki komunalac ce vec posedovati svoj mali svemirski brodic, kojim ce obletati kabinu i laserskim zracima ugljenisati svakog ko se svercuje!!!

s.

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Pa izbacivaće, momentalno, putnike iz žičare, kako drukčije.

Masha sha

pre 8 godina

Pošto vidim da ispunjavaju natprirodne želje evo da i ja poželim stalan posao koji je plaćen barem 30 000 hiljada, da me prijave da imam zdravstveno (ne mora prevoz i topli obrok, mogu da hodam mlada sam, kiflu u pekari ću sama da kupim). Šta ja imam od kvalifikacija Državni fakultet završen u roku sa prosekom preko devet, neki master posle toga. Tečno govorim samo engleski, nemački osnovno znanje, španski na nivou Dačić. Izvrsno poznavanje računarskih programa MS Office, Acrobat, Explorer, itd.(posebno brzo kucanje i Excel). Posedujem dobro znanje srpskog jezika i pravopisa. Posedujem dopadljivost (to obično traže ne znam da definišem šta je to tačno). Savestano i odgovorno pristupam radu. Moram da priznam, od članka, sam pročitala samo naslov. Dojadilo mi da čitam o Beogradu na vodi, metrou..o žičarama, majke mi ne mogu...

Over and out!

ja

pre 8 godina

vecu budalastinu odavno nisam procitao. Grad pred bankrotom a oni dizu gondole.

a skijasi vec 20 godina sanjaju o gondoli iz brzeca do kopaonika...

Misljenje

pre 8 godina

Nije ideja stara vise od jedne decenije nego je stara tačno 26 godina. Projekat je urađen pre 25 godina, a da nije došlo do raspada države isti bi bio realizovan. Ideja je potekla od tadašnjeg rukovodstva opstine Cukarica, a finansiranje je bilo dogovoreno u saradnji sa Grckom kao deo saradnje opstine Cukarica i privrednika iz Atine. Sada ostaje pitanje da li ce koristiti vec postojeci projekat za koji mislim da nije sada primenjiv zbog promena na terenu ili ce da prave neki potpuno nov. Naravno uvek mozemo da postavimo pitanje da li ce ovo i maci dalje od obicne ideje.

milan

pre 8 godina

izgleda da se na račun naroda pravi grad zabave za neke strance. to zaključujem iz obilja projekata koji su usmereni na posetioce grada (tržni centri, prodavnice, tržni centri, prodavnice, restorani, hoteli, tržni centri...) i apsolutnog nepostojanja projekata otvaranja novih radnih mesta (fabrike, fabrike, fabrike..) već se i postojeća gase..dakle, mi ćemo se zadužiti, grcati u dugovima, smanjivati penzije, ukidati plate i zdravstvenu zaštitu, sve dok ne bankrotiramo, a onda će neki UAEljanin, Katarljanin, Nemac ili Hrvat, sve to da pokupi za 1€, i otera domoroce jer smetaju pogledu...

dezurni buntovnik

pre 8 godina

Bolje je bilo da ste za te pare kupili 2-4 velika recna katamarana za pesake i bicikle i napravite dve linije, recimo: Zemun - Hotel Jugoslavija - Pristaniste - Ada - Blok 45, kao i Pancevacki most - Luka Beograd - Pristaniste - Ada. Jedan veliki katamaran moze da primi i do 200 pesaka i 50 bicikala, razvija brzinu do 50 km/h i uz interval od po 20 minuta mogli bi da prevezu oko 600 ljudi na sat. Takvi trajekti se koriste u Svedskoj i Danskoj. U Beogradu bi rasteretili gradski prevoz, biciklistima bi omogucili prevoz s jednog kraja reke na drugi itd. A nabavkom dodatnih, manjih trajekta, kapacitet bi mogao da bude i veci. Reke vec imamo, pristanista zahtevaju minimalne dorade, sve je vec spremno za tako nesto.

skijaš

pre 8 godina

Ne znam kako smo do sada živeli bez žičare.
Bravo g. Mali, to je jedino i njvažnije što nam nedostaje.
Para ima onoliko, ni to nije problem.

Mislim samo da ideja nije nova, i da je stara skoro ceo vek: pokojni Nušić je sve to što se dešava opisao u nekoliko svojih dela.

MAŠAN

pre 8 godina

To je nastavak Metro-a jer zbog razlike nivoa Novog Beograda i Čukarice žičara "kupi" metro sa NBG strane i uzdiže ga na Čukaricu gde kasnije nastavlja pod zemljom.Kako bre ljudi ništa ne razumete!

Čiča Miloje

pre 8 godina

Jedva čekam da krenu turisti, pa da nestane struja jedno pet, šest sati, zbog toga što je neki rovokopač negde presekao neke kablove...Mada se to u Beogradu veoma retko dešava. Jedno pet, šest puta mesečno...

Veseli

pre 8 godina

Njemu je do žičare, a ostatak Srbije nek lomi točkove po putu, npr. relacija Loznica-Ljubovija-Užice!
Ni Alberto Tombe ne bi onakve rupčage izbegao!

GT40

pre 8 godina

Tipičan primer nesuvisle megalomanštine "gradskih otaca".I nažalost ne prvi.Po Beogradu ulice pune rupa,fasade uništene,nečistoća kao nikad po Novom Beogradu,komunalna preduzeća ne mogu da savladaju ni sakodnevne zadatke,kontrola kvaliteta radova ne postoji. I oni bi opet neki sega-mega-giga projekat. Sama ideja o žićari je dobra (i nije nova) ali priučeni nosioci vlasti u prestonici bi treblo prvo da rešavaju prioritete a ne da zamazuju oči šarenim maketama i nebulozama u ovoj bedi.
Za mene je prioritetni zadatak vlasti DA NIJEDAN GRAĐANIN SRBIJE NE ODE GLADAN NA SPAVANJE. Kad to omogućite,humanom socijal-demokratijom red dolazi na velike projekte.

Mufljuz

pre 8 godina

"Podsetimo, ideja o izgradnji žičare stara je više od jedne decenije."
Podsecam da je ideja o izgradnji Prokop zeleznicke stanice i metroa stara vise od 4 desenije.

Pantagruel

pre 8 godina

Одлично, с тим што постоји и стара идеја Вука Бојовића да се системом жичара повежу Калемегдан, Велико ратно острво и земунска обала на ушћу Саве у Дунав. Мислим да би она посебно била занимљива за стране туристе који кроз град пролете само на дан или два, а таквих је највише.

Cedo

pre 8 godina

Okrecite Beograd! Sredite zeleznicu i divlja naselja! Resite problem kanalizacije za prigradska naselja! Zakrpite rupu na Brankovom mostu! Postavite lift na mostu preko Ade!

Nadjite mesta u vrticima za decu! Dajte stipendije za studente! Hvala

antiparazit

pre 8 godina

Koji je ovo vic od vlasti, to je neviđeno u istoriji ove planete. A da gospoda završe makar samo jednu stvar, pre nego što nastave da najavljuju megalomanske projekte nekad u dalekoj budućnosti?
Sledi kosmodrom u Batajnici, veštačko ostrvo sa letovalištem za 100 000 turista, na Dunavu kod Vinče i skijalište na najvišoj planini na Balkanu, koju će takođe izgraditi SNS. Planinu, ne skijalište.

Nataša

pre 8 godina

??????
Hajde, za početak, pre svega planiranog, da mi očistimo zemlju, đubreta je na sve strane i hajde to da rešimo, da posadimo i cveće, da imamo drveće. Možda tada i uvidimo da zemlja nije baš tako loša i da nam silni ovi projekti nisu potrebni...čak naprotiv, samo će poružneti i ovako oštećen grad...

Robi

pre 8 godina

Hoce Coka i npr. Kanjiza dobiti isto zicare?...ili da se nasa turisticka ponuda bazira i dalje samo na biciklovima? Cisto pitamo-ako smemo da znamo.

Deki

pre 8 godina

Znajući kako nam održavaju grad i infrastrukturu, ako se ovo čudo uopšte i napravi, u jedno sam siguran: padaće ljudi i kabine sa neba.

Lektor

pre 8 godina

Joj, koja glupost. Gospodin Mali bolje da potpiše nešto vezano za metro, nego da baca pare na ovako neefikasan "prevoz". A pljuvali po mostu preko ade onoliko... Koja komedija...

Cedo

pre 8 godina

Okrecite Beograd! Sredite zeleznicu i divlja naselja! Resite problem kanalizacije za prigradska naselja! Zakrpite rupu na Brankovom mostu! Postavite lift na mostu preko Ade!

Nadjite mesta u vrticima za decu! Dajte stipendije za studente! Hvala

Mufljuz

pre 8 godina

"Podsetimo, ideja o izgradnji žičare stara je više od jedne decenije."
Podsecam da je ideja o izgradnji Prokop zeleznicke stanice i metroa stara vise od 4 desenije.

Lektor

pre 8 godina

Joj, koja glupost. Gospodin Mali bolje da potpiše nešto vezano za metro, nego da baca pare na ovako neefikasan "prevoz". A pljuvali po mostu preko ade onoliko... Koja komedija...

svetla buducnost

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Kada se to izgradi, svaki komunalac ce vec posedovati svoj mali svemirski brodic, kojim ce obletati kabinu i laserskim zracima ugljenisati svakog ko se svercuje!!!

Masha sha

pre 8 godina

Pošto vidim da ispunjavaju natprirodne želje evo da i ja poželim stalan posao koji je plaćen barem 30 000 hiljada, da me prijave da imam zdravstveno (ne mora prevoz i topli obrok, mogu da hodam mlada sam, kiflu u pekari ću sama da kupim). Šta ja imam od kvalifikacija Državni fakultet završen u roku sa prosekom preko devet, neki master posle toga. Tečno govorim samo engleski, nemački osnovno znanje, španski na nivou Dačić. Izvrsno poznavanje računarskih programa MS Office, Acrobat, Explorer, itd.(posebno brzo kucanje i Excel). Posedujem dobro znanje srpskog jezika i pravopisa. Posedujem dopadljivost (to obično traže ne znam da definišem šta je to tačno). Savestano i odgovorno pristupam radu. Moram da priznam, od članka, sam pročitala samo naslov. Dojadilo mi da čitam o Beogradu na vodi, metrou..o žičarama, majke mi ne mogu...

Over and out!

GT40

pre 8 godina

Tipičan primer nesuvisle megalomanštine "gradskih otaca".I nažalost ne prvi.Po Beogradu ulice pune rupa,fasade uništene,nečistoća kao nikad po Novom Beogradu,komunalna preduzeća ne mogu da savladaju ni sakodnevne zadatke,kontrola kvaliteta radova ne postoji. I oni bi opet neki sega-mega-giga projekat. Sama ideja o žićari je dobra (i nije nova) ali priučeni nosioci vlasti u prestonici bi treblo prvo da rešavaju prioritete a ne da zamazuju oči šarenim maketama i nebulozama u ovoj bedi.
Za mene je prioritetni zadatak vlasti DA NIJEDAN GRAĐANIN SRBIJE NE ODE GLADAN NA SPAVANJE. Kad to omogućite,humanom socijal-demokratijom red dolazi na velike projekte.

mile

pre 8 godina

Oni helikoptere za vojsku nemaju. Rusi nam doniraju cisterne za vatrogasce. Kanalizaciju nisu resili po gradu.putevi puni rupa a ova nesretnik prica o gondolama. Dal ce se ovaj narod probuditi?

Čiča Miloje

pre 8 godina

Jedva čekam da krenu turisti, pa da nestane struja jedno pet, šest sati, zbog toga što je neki rovokopač negde presekao neke kablove...Mada se to u Beogradu veoma retko dešava. Jedno pet, šest puta mesečno...

ja

pre 8 godina

vecu budalastinu odavno nisam procitao. Grad pred bankrotom a oni dizu gondole.

a skijasi vec 20 godina sanjaju o gondoli iz brzeca do kopaonika...

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Nije žičara gradski prevoz...

S obzirom na šta Bg liči i ne treba njime šetati po zemlji a tako strance niko neće moći ni da bije.

Mene ipak brinu helikopteri. Biće belaja kad neki zakači žicu.

Bg ima toliko komunalnih problema koje treba rešavati, počev od kanalizacije koja se izliva po celom gradu, čim padne malo kiše, fasada zgrada u vlasništvu grada, prastarih vozila gradskog prevoza, nedoststak vozila i opreme hitne pomoći i domova zdravlja, i stalna priča da grad nema para, pa nema para!

Odakle pare za žičaru, gde je projekat sa elaboratom isplativosti, i zašto se Beogradjani nikada ništa ne pitaju?

Samovolja i bahatost ovog režima, na svim nivoima, je nepodnošljiva, Srbija je PRED BANKROTOM, plate i penzije još malo u visini vrednosti 90-tih, a glupi narod ćuti!

Da li su to bila obećanja SNS, da li ste za ovo glasali?

s.

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Pa izbacivaće, momentalno, putnike iz žičare, kako drukčije.

Nataša

pre 8 godina

??????
Hajde, za početak, pre svega planiranog, da mi očistimo zemlju, đubreta je na sve strane i hajde to da rešimo, da posadimo i cveće, da imamo drveće. Možda tada i uvidimo da zemlja nije baš tako loša i da nam silni ovi projekti nisu potrebni...čak naprotiv, samo će poružneti i ovako oštećen grad...

Veseli

pre 8 godina

Njemu je do žičare, a ostatak Srbije nek lomi točkove po putu, npr. relacija Loznica-Ljubovija-Užice!
Ni Alberto Tombe ne bi onakve rupčage izbegao!

erving

pre 8 godina

Pa u Sremcici je otvoren kanal pored trotoara gde prolaze fekalije. Sredite prokletu kanalizaciju vec jednom! Stari Rim je imao, a mi u 21. veku ne mozemo, sramota za drzavu!

spejs

pre 8 godina

Ovo na slici je cuvena zicara MONZUIK U Barceloni,vozio sam se sa njom..Predivno,naravno za Barselonu...
Mali,ne samo po prezimenu,je ocigledno bio tamo,pa ko veli,kad moze Barselona,sto ne bi i mi?
Sreca da nije bio u Kejp Kenediju,sada bi negde "gradili" stanicu za lansiranje Spejs satlova....

Kosmos-Stasmos

pre 8 godina

...'alo bre rođaci...hoćete žičare a periferija BG-a nema kanalizacije, centar nema metro, pristojnu železničku i autobusku stanicu (ne računam štajgu i okolis), infrastruktura skoro ista od pre 60 godina, na Slaviji štedite na podzemnim prelazima za pešake, dečija bolnica u Tirsovoj pre bukirana...neverovatno...bahatost u svom najboljem izdanju...umesto što glancate jarbole na brodu što tone bolje u potpalublje pa krpite rupe...

nasmejan gradjanin

pre 8 godina

Para za podzemni prolaz na Slaviji nema ali se zato ima za ZICARU u Bg-u :D Znaci ko vas ne zna skupo bi vas platio :) Blo da ste pozicija ili opozicija ovo mora da vas nasmeje. Mene licno interesuje kako napreduje Diznilend u Kragujevcu? :)

John

pre 8 godina

Da je Duško Radović živ, svašta bi imao da kaže na ovu temu. Kao ono za metro: "Mnogi Beograđani su već pod zemljom i čekaju metro."

antiparazit

pre 8 godina

Koji je ovo vic od vlasti, to je neviđeno u istoriji ove planete. A da gospoda završe makar samo jednu stvar, pre nego što nastave da najavljuju megalomanske projekte nekad u dalekoj budućnosti?
Sledi kosmodrom u Batajnici, veštačko ostrvo sa letovalištem za 100 000 turista, na Dunavu kod Vinče i skijalište na najvišoj planini na Balkanu, koju će takođe izgraditi SNS. Planinu, ne skijalište.

e2

pre 8 godina

Nepotrbna investicija. Beograd nema metro, nema obilaznicu, pare se uzimaju za gondolu koja je nije ni na 10.om mestu prioriteta... Malo treba gazdovati i voditi racuna.

draganche

pre 8 godina

"Protokol o saradnji na pripremi realizacije Projekta"... e kad to potpisu, i ako se nekad nesto desi povodom toga, pristupice se potpisivanju npr. Ugovora o saradnji na pripremi realizacije Projekta. Potom ce doci do saradnje i radice se na pripremi realizacije Projekta. E a tek onda ce doci do realizacije Projekta, ako u medjuvremenu u tih prethodnih 20 godina i ne zaboravimo na ovu "fenomenalnu ideju". Meni, kao projektnom menadzeru, ovo je intelektualna uvreda...

Robi

pre 8 godina

Hoce Coka i npr. Kanjiza dobiti isto zicare?...ili da se nasa turisticka ponuda bazira i dalje samo na biciklovima? Cisto pitamo-ako smemo da znamo.

MAŠAN

pre 8 godina

To je nastavak Metro-a jer zbog razlike nivoa Novog Beograda i Čukarice žičara "kupi" metro sa NBG strane i uzdiže ga na Čukaricu gde kasnije nastavlja pod zemljom.Kako bre ljudi ništa ne razumete!

makar sta!!!

pre 8 godina

Ja samo hocu da pitam Malog, "ODAKLE TI PARE"???

Trubili ste da je Djilas ostavio silne dugove, a vi, svaki dan najavite neko cudo, koje nikome ne treba, koje kosta basnoslovne cifre!!!

Usput, preljavstina i degradacija grada nikad nije bila na ovom nivou!!!

dezurni buntovnik

pre 8 godina

Bolje je bilo da ste za te pare kupili 2-4 velika recna katamarana za pesake i bicikle i napravite dve linije, recimo: Zemun - Hotel Jugoslavija - Pristaniste - Ada - Blok 45, kao i Pancevacki most - Luka Beograd - Pristaniste - Ada. Jedan veliki katamaran moze da primi i do 200 pesaka i 50 bicikala, razvija brzinu do 50 km/h i uz interval od po 20 minuta mogli bi da prevezu oko 600 ljudi na sat. Takvi trajekti se koriste u Svedskoj i Danskoj. U Beogradu bi rasteretili gradski prevoz, biciklistima bi omogucili prevoz s jednog kraja reke na drugi itd. A nabavkom dodatnih, manjih trajekta, kapacitet bi mogao da bude i veci. Reke vec imamo, pristanista zahtevaju minimalne dorade, sve je vec spremno za tako nesto.

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Jos jedan od decackih snova.A Beograd ne moze da resi gradski saobracaj. Klima u autobusima sene ukljucuje jer kazu trosi se30% vise goriva.Na liniji 57 kojakruzi Banovim Brdom autobusi kao iz filma Ko to tamo peva krsevi iz Ikarbusa koji jedva izvuku uz ulicu Kneza Viseslava.Sve smo u gradu sredili jos samo zicara fali.A o metrou ni reci

Dragan Jove Torbica

pre 8 godina

Žičara iznad vode,Beograd na vodi,Obrenovac pod vodom,kako god okrenes mi ulazemo vodu koja nam preliva a ostali investitori neka se sami snađu.

Aleksej

pre 8 godina

za turiste i beogradjane bilo bi dovoljno okrečiti fasade okrpiti rupe i pokositi travu Beograd bi zablistao, može i gondola ali valjda se prvo temelj radi na kuci pa onda sprat po sprat i na kraju krov.

Realno

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Isto kao i u GSP-u: zaustave vozilo zimedju dve stanice i insistiraju da osobe bez karte momentalno napuste vozilo!

Veverica

pre 8 godina

Šta je sledeće, skijalište niz francusku ili niz tadeuša košćuška ? Mislim veća im je briga da li će biti veleslalom nego spust, od svega drugog. Davno je taj projekat na listi prioriteta čuvenog gradskog arhitekte, ali je u opasnoj konkurenciji sa onim tunelom od francuske do dorćola. Al ne sumnjam, čim vesić krene da raskopava tursko groblje na studentskom trgu, krenuće i mega tunel da se raskopava. Završiće ga u roku kao i vojvode stepe. Lud narod, što trpi da ga jaše sve veća od veće budale.

mnogo hteo mnogo započeo,bunt narodni njega je omeo

pre 8 godina

Beograd na vodi,mostovi,žičare,stvarno bruka koliko nam dobro ide. A kada počinje gradnja kosmodroma?

Nezaposlen

pre 8 godina

A jel moze u Beogradu da se napravi nesto poput Venecije. Pusti lepo vodu kroz ulice pa da se umesto bus plusom prevozimo gondolama. Sta mislite koliko bi se samo gondolijera moglo zaposliti, a procvetala bi i industrija pravljenja gondola, sto bi sve unapredilo nasu privredu i zaposlilo ogroman broj ljudi.

Karlo

pre 8 godina

A kada ce Zrenjanin dobiti zicaru?
(nebeogradjanin, 21. maj 2015 16:53)

Sta ce Zrenjaninu zicara, ta mnogo je ravan! Jel' moze ringispil?

cobi

pre 8 godina

Mi na Mirijevu krećemo da gradimo ski staze i stazu za Formulu 1...Predvidjamo da će se prve trke održati 2189.godine.Pa, vi vidite....

Iskreno

pre 8 godina

Pre ce je napraviti Stamat na Zlatiboru, bez dinara drzavnih para, i to duzine 10 kilometara, nego ovi na vlasti... Ali nema veze, niko nam nije kriv, sami smo ih birali (ne ja)

toni

pre 8 godina

Drage komsije pisem ovo sa naboljom namerom Ova vasa vlada izgleda da ima iste savetnike kao ovi kod nas u Makedoniji.I kod nas su napravili zicaru i potrosili brdo para da upropaste centar grada sa nevigenim kicom.Otvorite oci

Deki

pre 8 godina

Znajući kako nam održavaju grad i infrastrukturu, ako se ovo čudo uopšte i napravi, u jedno sam siguran: padaće ljudi i kabine sa neba.

Dunster

pre 8 godina

"Protokol o izradi projekta" - gde na svetu još ovo ima - a kod nas to udarna vest. Verujem da se na ovom Protokolu radilo 6 meseci sa najmanje 30 radnika iz administracija grada i Skijališta. I to su sve "biseri" jednog sistema pogrešnih vrednosti. Našeg sistema.

Panta pandur

pre 8 godina

Ideja je stara i odlična!Jedina mana je trenutna vlast koja nije u stanju to da izvede,jer nije u stanju ni dve nacrtane ovce da sačuva,dok bi kliker svakako pokvarili.

skijaš

pre 8 godina

Ne znam kako smo do sada živeli bez žičare.
Bravo g. Mali, to je jedino i njvažnije što nam nedostaje.
Para ima onoliko, ni to nije problem.

Mislim samo da ideja nije nova, i da je stara skoro ceo vek: pokojni Nušić je sve to što se dešava opisao u nekoliko svojih dela.

Posmatrac

pre 8 godina

Koga ovi zavitlavaju?! Nemaju para, pa odustaju od podzemnih prolaza na Slaviji, a ovamo prave zicare, gondole lete sa jednog kraja grada na drugi. Samo nesto najavljuju. Ovo je verovatno 1A faza plana najave novog projekta. Faza 1B ce biti clanak sa izjavom gradonacelnika ili Vasica.

Labud

pre 8 godina

Ma ukrpite rupe na putevima. Stalno mi nesto cangrlja u prednjim tockovima. Ajde one sto sam naucio napamet, od gajbe do sljake, ali i tu ima svakodnevnih iznenadjenja...Ali kada idem negde gde ne idem cesto, jos ono zutara osvetljenje gde se ne vidi ni bela macka....Stalno udaram u rupe, a osecaj je tako jak, kao kada opalis malim prstom o nogar od stola/stolice....Neke od njih su krateri...

Proka

pre 8 godina

A, mi sa Konjarnika ( i drugih naselja) ćemo u grad i dalje u drndavim trolama kojima do Slavije treba pola sata.
Kakvi planeri i urbanisti? Užas !

anticenzura

pre 8 godina

Pa u blokovima ima setaliste kraj Save,pa mi nije jasno sto bi isao da seta bilo ko kosutnjakom? Bolje da uradi kanalizaciju po prigradskim naseljima i pokrpi rupe,a ne da ide okolo sa Vesicem i obecava. Moze i u blokovima koji parking da napravi pre nego rasproda i poslednju livadu i naruzi blokove nebuloznim zgradama.

munz

pre 8 godina

Mali se žalio da nema para. Ali očito ima. Dobićemo novu fontanu na Trgu Nikole Pašića pošto je postojeća, valjda, neuslovna?! Dobićemo žičaru i to preko JP "SKijališta", čisto da se doda par protočnih bojlera i mnogo dodatnih troškova za "konsultante" i neznamtišta... Gradonačelnik bi npr. mogao da se pozabavi komunalnim stvarima - da bude zapamćen kao gradonačelnik koji je Beograd učinio čistijim, tako što će uložiti u obrazovanje građana da ne prljaju i ruže grad, i u kažnjavanje onih koji ne žele da se obrazuju. I to ne košta mnogo. Ali mora da se radi, a gradske službe to mahom ne vole...

Milan Stojanović

pre 8 godina

Ne možete da napravite podzemne prolaze na Slaviji a kao pravite žičaru !? Uzgred , ja svarno ne videh šta ovi napraviše u Beogradu . Sve je neko drugi smislio,započeo a oni jadnici samo završavaju.Ništa da osmisle , samo maglu prodaju !

Драагооољуб

pre 8 godina

Па бре, немамо паре да закрпимо рупе на коливозу и сливнике; а хошемо да правиомо жичару!! Свашта, баш свашта!!!

milan

pre 8 godina

izgleda da se na račun naroda pravi grad zabave za neke strance. to zaključujem iz obilja projekata koji su usmereni na posetioce grada (tržni centri, prodavnice, tržni centri, prodavnice, restorani, hoteli, tržni centri...) i apsolutnog nepostojanja projekata otvaranja novih radnih mesta (fabrike, fabrike, fabrike..) već se i postojeća gase..dakle, mi ćemo se zadužiti, grcati u dugovima, smanjivati penzije, ukidati plate i zdravstvenu zaštitu, sve dok ne bankrotiramo, a onda će neki UAEljanin, Katarljanin, Nemac ili Hrvat, sve to da pokupi za 1€, i otera domoroce jer smetaju pogledu...

Ajde BREE

pre 8 godina

Pa tooo brate,,,vi ste svi šiznuli sada je jasno ko dan,,,pa BUS plus SKI PAS,,,pa veeeeliku ski skakaonicu,,,pa da Nemanjinom idu tramvaji na lanac kao u LA.,,a metro do Niša-i to sve odma da počne da se gradi.Hhehehe,,,ej bre,,delovi grada Beograda još nemaju kanalizaciju a i sa vodom kubure,ulice su nam iskopali valjda još turci i nikako da ih popravite,,zgrade nam se ruše,,,podrumi puni podzemnih voda,,,u soliterima ne rade instalacije i liftovi,,,jok bre, vi ne živite ovde!!!

Tatko

pre 8 godina

Ovaj čovek prvo treba da odgovara za Obrenovac (zajedno sa Čučkovićem). Prva stvar koju nova Vlast (kad-tad) treba da uradi je da ispita slučaj Obrenovac. Posle toga neka potpisuje šta hoće.
Pozdrav svima!

Veverica

pre 8 godina

Opet lansiranje još jedne nadri fantazije. A ovce će da poveruju i u nju. Narod leba nema da jede ni za sebe ni za decu, na 50 van Bgd počinje tamni vilajet, a ovi dolivaju ulje na vatru, gondolicom od blokova do šumice. Da bi neko uzeo pare kao što je uzeo pare za gondole na stroj planini, divčibarima i ostalim lokacijama gde nema ni dvoje turista. Neka vas je direktor skijališta ubedio kako da maknete lovu u svoj džep.

krekson

pre 8 godina

Ovi komentari na zicaru kao knjiga utisaka o putevima. Ajde i ja da se pozalim.
Slicnom trasom putujem do posla ali po patosu burazere Mali, i svakih sest meseci sam kod lokalnog majstora koji se tako razbija od posla da je uveo pivo u radionici. Auto mi je behind 2000 jeste stariji ali muka mi je vise od solja, kugle, spona, kriva felna.. Da je ostao preko sahranila bi ga kilometraza ali ne bi mu ta neka baba sto je presla samo 200h s njim promenila ni kapicu na tocku.
Mozda ja ipak volim pivo pa udaram po rupama ili rupa nema, al jedno je sigurno burazere Mali da se nesto kod nas opasno oseca da izrabljenu gumu.

Don Kihot

pre 8 godina

Sredi fasade i odmah ćeš privući turiste, sredi malo i muzeje da goste ne vodimo po splavovima itd. Ne moramo nebu pod oblake ili da plutamo na vodi da bismo bili intetesantniji...

aleksandar

pre 8 godina

Hoce li iko da počne neki proizvodni ili poljoprivredni projekat, da bi obezbedio zaradu pre nego što počne da baca novac u zabavne i neimarske sadržaje?

Lovac na botove

pre 8 godina

To ima u Londonu.Stvarno je ok,ali mi je malo cudno da jedna drzavna jasla zakljucuju ugovor sa drugim drzavnim jaslama? A to su sve pare iz istog lonca? Licno sumnjam da ce se napraviti ta stvar, a ako uspeju,treba cestitati jer bi to bio prvi vidljiv projekat ovog rezima za 3.5 god.
Ujedno,ne kapiram sta se dogadja sa Srbijom juzno od Bubanj potoka? To je dole sve propalo i ne znam sta te Opstine i Gradovi ocekuju i cemu se nadaju? Da im Bgd pravi projekte? Stanovnistvo se odozdo iseljava stampedom.

bili piton

pre 8 godina

E bas sam razmisljao kako nam bas zicara najvise fali u ovoj drzavi, svi problemi ce nam biti reseni. Mora da je cuo kako se pravi zicara od Kotora do Lovcena pa mu palo na pamet da sa tim projektom malo zamajava narod.

Saša

pre 8 godina

Što se tiče fasada, gospodo to su vaše privatne kuće o kojima treba da vodite računa a ne da padaju ljudima na glavu. Jedino što grad treba da preduzme je da vas pokaznjava zbog ugrožavanja bezbednosti. A žičara je još jedna bajka u nedostatku znanja da se nešto konkretno uradi po pitanju bilo čega u ovoj zemlji.

A metro?

pre 8 godina

Ovi plavi i ne spominju unapređenje infrastrukture od vitalnog značaja (podzemna železnica). Nastavljaju da maskiraju i šminkaju. Tako će da i da završe karijeru.

Poreski obveznik

pre 8 godina

Ovo je imalo smisla raditi dok nije postojao novi Most na Adi koji povezuje Novi Beograd sa Adom i Banovim Brdom, Kostunjakom.. nego su isli okolo vozilima ili camcima preko reke iz Blokova.
A povezivanje Kostunjaka sa Adom je takodje nepotrebno jer ima puno linija gradskog saobracaja koje voze ka Adi..

ko zna, možda jeste

pre 8 godina

Ajde da privučemo turiste onim što već imamo, a ne onim što nemamo. Žičaru stavite na listu "dobrih ideja" i počnite da realizujete ideje korisne za narod.

masovno odusevljenje

pre 8 godina

Zasto toliko kritika ima tu i prednosti:posto ni jedna od poplavljenih
opstina nije napravila plan od evtl.novih poplava,evo ideje,zicara i nema
vise poplava.Samo dovoljno visoko ih podici,molim!

Boksi

pre 8 godina

Prva zatvorena žičara tzv.gondola u Beogradu bi trebalo da povezuje Kalemegdan (kod Pobednika recimo) sa Ušćem (kod Muzeja Savr.Umetnosti) jer tu šetaju turisti (a ne u bloku 44 ili Košutnjaku) a tu su i mladi koji uveče kad prošetaju Kalemegdanom obično se odluče da odu do splavova plus preko dana blizina Šoping centra, PC Ušće, NIS zgrada i Hajat). Posle kad krene da se isplaćuje treba razvijati i na drugim mestima.

w12dvs

pre 8 godina

(Masha sha, 21. maj 2015 13:55)

U nekoj normalnoj zemlji bi sve te kvalifikacije znacile nesto ali ovde bez veze ti je ......... bez veze !
Sto se tice zicare i turista hajde bar ti turisti i mestani da dodju do te zicare u jednom komadu da ih ne ubije komad fasade, ne polome u prevozu ili tocak da ostave u nekoj rupi!
Inace u Londonu razmatraju da ukinu gondolu preko temze jer nije profitabilna!

sideswipe

pre 8 godina

Ne dirajte mi blok 44! Jedina oaza mira na NBGD, jos ste nas unakazili sa onim rugobatnim Akva parkom, a bolje su i te rusevine nego da mi se milion ljudi seta oko zgrade.

Washington

pre 8 godina

A turisti vec godinama govore kako je grad prljav i isaran bezveznim grafitima. Valjda bi to trebalo nekad da se resi?

Svidja mi se ideja, ali ako ce trebati 15 godina da se ovo realizuje, nista od toga.

Драагооољуб

pre 8 godina

Nemam komentar! Mada, mogli bi da gradimo "Avalski toranj" na Velikom, jedinom, ratnom ostrvu! Zašto, pa za dobar vidikovac!!

Pantagruel

pre 8 godina

Одлично, с тим што постоји и стара идеја Вука Бојовића да се системом жичара повежу Калемегдан, Велико ратно острво и земунска обала на ушћу Саве у Дунав. Мислим да би она посебно била занимљива за стране туристе који кроз град пролете само на дан или два, а таквих је највише.

moje ime

pre 8 godina

- zar nije logičnije da žičara ide recimo sa kalemegdana ili slične destinacije sa strane ako nećete da narušite pogled na kalemegdan, na recimo muzej savremene umetnosti koji se sredi npr. i na recimo ratno ostrvo koje se sredi za šetnju makar na dunavu ili na kej neki

- relacija koja se spominje već je sada pokrivena novim mostom u velikoj meri

- relacija koja se spominje može da služi samo beogradjanima, a ne turistima i koristiće se samo leti zbog ade što nema nikakve logike

- pretpostavka je da žičara treba da koristi turistima te bude dodatna ponuda da se turisti usmere na ono što grad ima da pruži, ne vidim nikakvu logiku da se to razmatra kao ozbiljan vid prevoza

Misljenje

pre 8 godina

Nije ideja stara vise od jedne decenije nego je stara tačno 26 godina. Projekat je urađen pre 25 godina, a da nije došlo do raspada države isti bi bio realizovan. Ideja je potekla od tadašnjeg rukovodstva opstine Cukarica, a finansiranje je bilo dogovoreno u saradnji sa Grckom kao deo saradnje opstine Cukarica i privrednika iz Atine. Sada ostaje pitanje da li ce koristiti vec postojeci projekat za koji mislim da nije sada primenjiv zbog promena na terenu ili ce da prave neki potpuno nov. Naravno uvek mozemo da postavimo pitanje da li ce ovo i maci dalje od obicne ideje.

Živčara na H2O

pre 8 godina

Gondola je vrsta čamca na vesla sa ravnim dnom koji se tradicionalno koristi u Veneciji. Kakvu li su to kabinsku žičaru-gondolu zamislili u gradskoj vlasti, na čelu sa Malim, preostaje nam da vidimo. Možda ideja uključuje kabinsku žičaru od Bloka 44 do Save, zatim gondole preko Save, pa opet žičaru preko Ade Ciganlije, zatim gondole preko Savskog jezera, i na kraju uspinjaču od Makiša do Košutnjaka. A možda su gondole neophodne od BG/H2O do živčare?

Pinokio

pre 8 godina

Znao sam da će biti komentara kao sve ode za Beograd.Pa evo moja porodica živi na 20 km od Beograda već 200 godina neki su u Beogradu neki u inostranstvu ali većina je ostala.Postoji i razlog zašto,jer previše volimo svoje mesto da bi smo ga tako lako napustili.Nemojte se ljutiti na Beograđane već na svoje zemljake koji napustaju svoje krajeve radi lakšeg ali nikako boljeg i lepšeg života.Zbog toga nestaju mala mesta.

Kimi

pre 8 godina

Jao bre beoradjani, sad vam ni ovo ne valja... te ne valja most, te ne valja Beograd na vodi, sad ne valja ni zicara... Evo dodjite u Nis, nama sve taman!

Petar

pre 8 godina

@Masha sha
"Posedujem dobro znanje srpskog jezika i pravopisa."

Stvarno?! Ko ti je to rekao? Aha:

"Posedujem dopadljivost (to obično traže ne znam da definišem šta je to tačno)."

Mnogo je nepismenijih, istina... Posedovanje "dobrog znanja srpskog jezika i pravopisa" u moje vreme nije kvalifikacija,

Поњавић Јован

pre 8 godina

Vazdušni tramvaj, preteča žičare koja je osmišljena još 1922. godine. U Arhivu je sačuvan nacrt „Građevinsko-tehničkog preduzeća Šumadija“ koje je osmislilo povezivanje Beograda i Zemuna žičarom koja bi vozila preko teritorije Novog Beograda...(vidi http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:472050-Beogradske-price-Kako-je-mogla-da-izgleda-prva-beogradska-zicara)

Mega Bot

pre 8 godina

Nas gradonacelnik sa svojom desnom rukom g. Vesicem je veliki neimar. Zavrsice se sve u isto vreme i obilaznica i Vojvode Stepe i zicara tako da ce to biti praznik za nas beogradjane. Pre toga ce vec biti gotov BG H2O jer taj projekt traje samo 30 g.

Beobrad

pre 8 godina

Zicara bi mogla da se postavi celom duzinom V. Stepe do Autokomande, sve od Kumodraza, od spomenika Stepe Spepanovica(jedna od najvisih tacaka u gradu).

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 8 godina

@masha sha

A meni je DOSADILO. To sto si nabrojala od programa je izgubljeno vreme u kucanju. To se podrazumeva da znas. Ja sam da se zida kod vas. Vucite kod vas ove hrk investitore sto ste nam istovarili.

Alcale

pre 8 godina

Aj da stavimo na stranu to sto je opste stanje dno dna i sacijalno stanje gradjana...

Nego kakve veze ima skijalista Srbije sa zicarama? Oni ne prave zicare, oni ih kupuju od drugih! Zasto grad nije stavio tender pa da posao uzme firma koja proizvodi i postavlja zicare a ne firma koja ih koristi?

HRvat

pre 8 godina

Ajde smirite se malo. Zicara bi bila tur atrakcija i cisti nacin prijevoza od tocke A do tocke B i vise tocaka. Daleko i visoko od gradskog auto kaosa. Sky line sam crtao jos kao mladic u jednom drugom evropskom gradu ali naftne kompanije mrze gubitak pa i projekt padne....
Volio bi kad bi Beograd ovo dobio.

xxx

pre 8 godina

Ideja je divna zaista ali kod nas sve naopacke. Toliko toga treba da se sredi,popravi,izgradi pre zicare i Bgd na vodi ... Asfaltirati ulice pune rupa, srediti fasade koje padaju ljudima na glave,unaprediti bus i zeleznicki prevoz u Bgd i celoj zemlji,da se ne vozimo decenijama u smrdljivim i opasnim krsevima,o metrou,prolazima,mostovima da ne pricam.... Daleko smo mi od uredjene zemlje i prestonice kojoj jos samo panoramska zicara fali....A standard i bedan zivot sa platama i penzijama velicine tinejdzerskog dzeparca u normalnoj zemlji,to je posebna tema i najveca muka. Tako da dobro razmislite i brzo delajte jer je stanje u zemlji vise nego kriticno!!!

Logic

pre 8 godina

Fantastična ideja! Mada imam jednu malu primedbu: zašto ne povezati i BGH2O ovom žičarom, dodati još jednu stanicu na vr' one kule, mislim na onu od stotinak i kusur metara. Bila bi to svetska turistička atrakcija, naročito za one koji žude za viškom adrenalina! Imamo savršene prirode uslove - a ne košta ništa - košavu u trajanju od 1, 3, 7 ili 21 dan, prema tome, aranžmani za svačiji džep.

jecka

pre 8 godina

Aahha-ha-ha-ha! :-D Kooji ste vi carevi! Beograd i nova radna mesta za gondolijere, ringispil u Zrenjeninu, specijalne komunalne jedinice na nebu,...
:-D :-D Od danas citam i komentare - casna pionirska!

Baby Kate

pre 8 godina

Smejati ili plakati...Mali, razumem ja tebe, ali razumi i ti mene grin emoticon Ako Kosutnjak postane turisticko mesto kako ste zamislili sa sve zicarama, necu vise nikada moci da se steknem pored hrasta na prostranoj poljani gde trckaraju deca i psi.Vi ne umete da uzivate u ovom gradu, vi ne umete da se izlezavate na travi i gledate u bubice i nebo.Vi to ne mozete jer ste zlikovci.Menjate nas grad iz korena prema sebi u koji ste vi dosli prekjuce.Lepo od vas bi bilo da novac kojim se bahanalisete po nasem gradu ulozite u lecenje dece i gradjana sirom Srbije, obezbedite domove galdnoj i goloj deci.Lepo bi bilo da ostavite ovaj narod da zivi u miru...

Baby Kate

pre 8 godina

Smejati ili plakati...Mali, razumem ja tebe, ali razumi i ti mene grin emoticon Ako Kosutnjak postane turisticko mesto kako ste zamislili sa sve zicarama, necu vise nikada moci da se steknem pored hrasta na prostranoj poljani gde trckaraju deca i psi.Vi ne umete da uzivate u ovom gradu, vi ne umete da se izlezavate na travi i gledate u bubice i nebo.Menjate nas grad iz korena prema sebi u koji ste vi dosli prekjuce.Lepo od vas bi bilo da novac kojim se bahanalisete po nasem gradu ulozite u lecenje dece i gradjana sirom Srbije, obezbedite domove galdnoj i goloj deci.Lepo bi bilo da ostavite ovaj narod da zivi u miru...

samo konkretno

pre 8 godina

@Masha sha

Lepo si ovo sročila ali ne reče profesiju. To je važnije od proseka, a svaka čast na njemu, ali ako si završila neku svetsku književnost ili istoriju umetnosti, ili neki drugi lepi ali beskoristan fakultet, tvoje kvalifikacije nisu potrebne u ovoj zemlji. Surovo ali tako.

A što se tiče žičare, ako nadju investitore, pozdravljam.

vsh

pre 8 godina

mali ce ostaviti znacajan trag u beogradu. zapoceo je mnogo kapitalnih projekata od kojih ce beogradjani decenijama uzivati korist. siguran sam da ce ostati u dobrom secanju ziteljima prestonice. i vesic zajedno sa njim, kao njegova desna ruka.

s.

pre 8 godina

izvinite, da li neko prepoznaje ovaj grad na slici?
(M, 22. maj 2015 00:56)

Građevina ispod desne gondole liči na Sagrada familia, znači Barcelona.
Ako je to građevina.

plus korisno

pre 8 godina

(Poreski obveznik, 21. maj 2015 17:44

Samo ograniceni ne vide potencijal ovakvog projekta.Beograd i onako nema sta da ponudi narocito turistima, ovo je spas.

Docim da je mnogo bolje da Beograd dobije nadzwmnu zeleznicu umesto preskupog metroa.
Ti nadzemni vodovi bi nocu svetleli u najlepsim svetlima i reklamama.

mujcinovic salih

pre 8 godina

(Masha sha)vi ste prototip onoga sto oni ne zele.Zavrsila fakultet nije "Megatrend".Govori jezike,'ajde engleski mada se i njemu klima al nemacki jezik nasih zakletih neprijatelja.Ovde se racunaju samo ruski i kineski.Sta vam znace Excel i acrobat radili ste u nekom cirkusu?Niste od ranije poznati policiji nemate sanse i pored najbolje volje da vas uposle?

St

pre 8 godina

BG je idealan za Zicare sa svojim brdima, steta sto se ozbiljnije ne radi na tome. Ovde na Vozdovcu i u komsiluku kompletan saobracaj obilazi brda i sve ide u istom smeru (stepe, kumodraska, bulevar itd) ka autoputu pa se posle vraca nazad dok su poprecne veze nikakve na celom potezu od trosarine do autoputa. Umesto da postoji zicara negde oko TC Stadion, prvi klik na Vojvode Stepe, drugi na vrh brda kod sokobanjske ili slicno, umesto da autobusima, kolima obilazimo okolo... da ne pominjem koliko to manje kosta i cistije je i atraktivnije od ostalih vidova saobracaja

vsh

pre 8 godina

mali ce ostaviti znacajan trag u beogradu. zapoceo je mnogo kapitalnih projekata od kojih ce beogradjani decenijama uzivati korist. siguran sam da ce ostati u dobrom secanju ziteljima prestonice. i vesic zajedno sa njim, kao njegova desna ruka.

plus korisno

pre 8 godina

(Poreski obveznik, 21. maj 2015 17:44

Samo ograniceni ne vide potencijal ovakvog projekta.Beograd i onako nema sta da ponudi narocito turistima, ovo je spas.

Docim da je mnogo bolje da Beograd dobije nadzwmnu zeleznicu umesto preskupog metroa.
Ti nadzemni vodovi bi nocu svetleli u najlepsim svetlima i reklamama.

samo konkretno

pre 8 godina

@Masha sha

Lepo si ovo sročila ali ne reče profesiju. To je važnije od proseka, a svaka čast na njemu, ali ako si završila neku svetsku književnost ili istoriju umetnosti, ili neki drugi lepi ali beskoristan fakultet, tvoje kvalifikacije nisu potrebne u ovoj zemlji. Surovo ali tako.

A što se tiče žičare, ako nadju investitore, pozdravljam.

HRvat

pre 8 godina

Ajde smirite se malo. Zicara bi bila tur atrakcija i cisti nacin prijevoza od tocke A do tocke B i vise tocaka. Daleko i visoko od gradskog auto kaosa. Sky line sam crtao jos kao mladic u jednom drugom evropskom gradu ali naftne kompanije mrze gubitak pa i projekt padne....
Volio bi kad bi Beograd ovo dobio.

Pinokio

pre 8 godina

Znao sam da će biti komentara kao sve ode za Beograd.Pa evo moja porodica živi na 20 km od Beograda već 200 godina neki su u Beogradu neki u inostranstvu ali većina je ostala.Postoji i razlog zašto,jer previše volimo svoje mesto da bi smo ga tako lako napustili.Nemojte se ljutiti na Beograđane već na svoje zemljake koji napustaju svoje krajeve radi lakšeg ali nikako boljeg i lepšeg života.Zbog toga nestaju mala mesta.

Kimi

pre 8 godina

Jao bre beoradjani, sad vam ni ovo ne valja... te ne valja most, te ne valja Beograd na vodi, sad ne valja ni zicara... Evo dodjite u Nis, nama sve taman!

Masha sha

pre 8 godina

Pošto vidim da ispunjavaju natprirodne želje evo da i ja poželim stalan posao koji je plaćen barem 30 000 hiljada, da me prijave da imam zdravstveno (ne mora prevoz i topli obrok, mogu da hodam mlada sam, kiflu u pekari ću sama da kupim). Šta ja imam od kvalifikacija Državni fakultet završen u roku sa prosekom preko devet, neki master posle toga. Tečno govorim samo engleski, nemački osnovno znanje, španski na nivou Dačić. Izvrsno poznavanje računarskih programa MS Office, Acrobat, Explorer, itd.(posebno brzo kucanje i Excel). Posedujem dobro znanje srpskog jezika i pravopisa. Posedujem dopadljivost (to obično traže ne znam da definišem šta je to tačno). Savestano i odgovorno pristupam radu. Moram da priznam, od članka, sam pročitala samo naslov. Dojadilo mi da čitam o Beogradu na vodi, metrou..o žičarama, majke mi ne mogu...

Over and out!

Pantagruel

pre 8 godina

Одлично, с тим што постоји и стара идеја Вука Бојовића да се системом жичара повежу Калемегдан, Велико ратно острво и земунска обала на ушћу Саве у Дунав. Мислим да би она посебно била занимљива за стране туристе који кроз град пролете само на дан или два, а таквих је највише.

Cedo

pre 8 godina

Okrecite Beograd! Sredite zeleznicu i divlja naselja! Resite problem kanalizacije za prigradska naselja! Zakrpite rupu na Brankovom mostu! Postavite lift na mostu preko Ade!

Nadjite mesta u vrticima za decu! Dajte stipendije za studente! Hvala

Lektor

pre 8 godina

Joj, koja glupost. Gospodin Mali bolje da potpiše nešto vezano za metro, nego da baca pare na ovako neefikasan "prevoz". A pljuvali po mostu preko ade onoliko... Koja komedija...

Boksi

pre 8 godina

Prva zatvorena žičara tzv.gondola u Beogradu bi trebalo da povezuje Kalemegdan (kod Pobednika recimo) sa Ušćem (kod Muzeja Savr.Umetnosti) jer tu šetaju turisti (a ne u bloku 44 ili Košutnjaku) a tu su i mladi koji uveče kad prošetaju Kalemegdanom obično se odluče da odu do splavova plus preko dana blizina Šoping centra, PC Ušće, NIS zgrada i Hajat). Posle kad krene da se isplaćuje treba razvijati i na drugim mestima.

Veseli

pre 8 godina

Njemu je do žičare, a ostatak Srbije nek lomi točkove po putu, npr. relacija Loznica-Ljubovija-Užice!
Ni Alberto Tombe ne bi onakve rupčage izbegao!

Živčara na H2O

pre 8 godina

Gondola je vrsta čamca na vesla sa ravnim dnom koji se tradicionalno koristi u Veneciji. Kakvu li su to kabinsku žičaru-gondolu zamislili u gradskoj vlasti, na čelu sa Malim, preostaje nam da vidimo. Možda ideja uključuje kabinsku žičaru od Bloka 44 do Save, zatim gondole preko Save, pa opet žičaru preko Ade Ciganlije, zatim gondole preko Savskog jezera, i na kraju uspinjaču od Makiša do Košutnjaka. A možda su gondole neophodne od BG/H2O do živčare?

Robi

pre 8 godina

Hoce Coka i npr. Kanjiza dobiti isto zicare?...ili da se nasa turisticka ponuda bazira i dalje samo na biciklovima? Cisto pitamo-ako smemo da znamo.

ja

pre 8 godina

vecu budalastinu odavno nisam procitao. Grad pred bankrotom a oni dizu gondole.

a skijasi vec 20 godina sanjaju o gondoli iz brzeca do kopaonika...

Saša

pre 8 godina

Što se tiče fasada, gospodo to su vaše privatne kuće o kojima treba da vodite računa a ne da padaju ljudima na glavu. Jedino što grad treba da preduzme je da vas pokaznjava zbog ugrožavanja bezbednosti. A žičara je još jedna bajka u nedostatku znanja da se nešto konkretno uradi po pitanju bilo čega u ovoj zemlji.

Proka

pre 8 godina

A, mi sa Konjarnika ( i drugih naselja) ćemo u grad i dalje u drndavim trolama kojima do Slavije treba pola sata.
Kakvi planeri i urbanisti? Užas !

Lovac na botove

pre 8 godina

To ima u Londonu.Stvarno je ok,ali mi je malo cudno da jedna drzavna jasla zakljucuju ugovor sa drugim drzavnim jaslama? A to su sve pare iz istog lonca? Licno sumnjam da ce se napraviti ta stvar, a ako uspeju,treba cestitati jer bi to bio prvi vidljiv projekat ovog rezima za 3.5 god.
Ujedno,ne kapiram sta se dogadja sa Srbijom juzno od Bubanj potoka? To je dole sve propalo i ne znam sta te Opstine i Gradovi ocekuju i cemu se nadaju? Da im Bgd pravi projekte? Stanovnistvo se odozdo iseljava stampedom.

Nezaposlen

pre 8 godina

A jel moze u Beogradu da se napravi nesto poput Venecije. Pusti lepo vodu kroz ulice pa da se umesto bus plusom prevozimo gondolama. Sta mislite koliko bi se samo gondolijera moglo zaposliti, a procvetala bi i industrija pravljenja gondola, sto bi sve unapredilo nasu privredu i zaposlilo ogroman broj ljudi.

dezurni buntovnik

pre 8 godina

Bolje je bilo da ste za te pare kupili 2-4 velika recna katamarana za pesake i bicikle i napravite dve linije, recimo: Zemun - Hotel Jugoslavija - Pristaniste - Ada - Blok 45, kao i Pancevacki most - Luka Beograd - Pristaniste - Ada. Jedan veliki katamaran moze da primi i do 200 pesaka i 50 bicikala, razvija brzinu do 50 km/h i uz interval od po 20 minuta mogli bi da prevezu oko 600 ljudi na sat. Takvi trajekti se koriste u Svedskoj i Danskoj. U Beogradu bi rasteretili gradski prevoz, biciklistima bi omogucili prevoz s jednog kraja reke na drugi itd. A nabavkom dodatnih, manjih trajekta, kapacitet bi mogao da bude i veci. Reke vec imamo, pristanista zahtevaju minimalne dorade, sve je vec spremno za tako nesto.

sideswipe

pre 8 godina

Ne dirajte mi blok 44! Jedina oaza mira na NBGD, jos ste nas unakazili sa onim rugobatnim Akva parkom, a bolje su i te rusevine nego da mi se milion ljudi seta oko zgrade.

Beobrad

pre 8 godina

Zicara bi mogla da se postavi celom duzinom V. Stepe do Autokomande, sve od Kumodraza, od spomenika Stepe Spepanovica(jedna od najvisih tacaka u gradu).

Milan Stojanović

pre 8 godina

Ne možete da napravite podzemne prolaze na Slaviji a kao pravite žičaru !? Uzgred , ja svarno ne videh šta ovi napraviše u Beogradu . Sve je neko drugi smislio,započeo a oni jadnici samo završavaju.Ništa da osmisle , samo maglu prodaju !

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Nije žičara gradski prevoz...

S obzirom na šta Bg liči i ne treba njime šetati po zemlji a tako strance niko neće moći ni da bije.

Mene ipak brinu helikopteri. Biće belaja kad neki zakači žicu.

Bg ima toliko komunalnih problema koje treba rešavati, počev od kanalizacije koja se izliva po celom gradu, čim padne malo kiše, fasada zgrada u vlasništvu grada, prastarih vozila gradskog prevoza, nedoststak vozila i opreme hitne pomoći i domova zdravlja, i stalna priča da grad nema para, pa nema para!

Odakle pare za žičaru, gde je projekat sa elaboratom isplativosti, i zašto se Beogradjani nikada ništa ne pitaju?

Samovolja i bahatost ovog režima, na svim nivoima, je nepodnošljiva, Srbija je PRED BANKROTOM, plate i penzije još malo u visini vrednosti 90-tih, a glupi narod ćuti!

Da li su to bila obećanja SNS, da li ste za ovo glasali?

Nataša

pre 8 godina

??????
Hajde, za početak, pre svega planiranog, da mi očistimo zemlju, đubreta je na sve strane i hajde to da rešimo, da posadimo i cveće, da imamo drveće. Možda tada i uvidimo da zemlja nije baš tako loša i da nam silni ovi projekti nisu potrebni...čak naprotiv, samo će poružneti i ovako oštećen grad...

anticenzura

pre 8 godina

Pa u blokovima ima setaliste kraj Save,pa mi nije jasno sto bi isao da seta bilo ko kosutnjakom? Bolje da uradi kanalizaciju po prigradskim naseljima i pokrpi rupe,a ne da ide okolo sa Vesicem i obecava. Moze i u blokovima koji parking da napravi pre nego rasproda i poslednju livadu i naruzi blokove nebuloznim zgradama.

Petar

pre 8 godina

@Masha sha
"Posedujem dobro znanje srpskog jezika i pravopisa."

Stvarno?! Ko ti je to rekao? Aha:

"Posedujem dopadljivost (to obično traže ne znam da definišem šta je to tačno)."

Mnogo je nepismenijih, istina... Posedovanje "dobrog znanja srpskog jezika i pravopisa" u moje vreme nije kvalifikacija,

Čiča Miloje

pre 8 godina

Jedva čekam da krenu turisti, pa da nestane struja jedno pet, šest sati, zbog toga što je neki rovokopač negde presekao neke kablove...Mada se to u Beogradu veoma retko dešava. Jedno pet, šest puta mesečno...

Mufljuz

pre 8 godina

"Podsetimo, ideja o izgradnji žičare stara je više od jedne decenije."
Podsecam da je ideja o izgradnji Prokop zeleznicke stanice i metroa stara vise od 4 desenije.

GT40

pre 8 godina

Tipičan primer nesuvisle megalomanštine "gradskih otaca".I nažalost ne prvi.Po Beogradu ulice pune rupa,fasade uništene,nečistoća kao nikad po Novom Beogradu,komunalna preduzeća ne mogu da savladaju ni sakodnevne zadatke,kontrola kvaliteta radova ne postoji. I oni bi opet neki sega-mega-giga projekat. Sama ideja o žićari je dobra (i nije nova) ali priučeni nosioci vlasti u prestonici bi treblo prvo da rešavaju prioritete a ne da zamazuju oči šarenim maketama i nebulozama u ovoj bedi.
Za mene je prioritetni zadatak vlasti DA NIJEDAN GRAĐANIN SRBIJE NE ODE GLADAN NA SPAVANJE. Kad to omogućite,humanom socijal-demokratijom red dolazi na velike projekte.

Драагооољуб

pre 8 godina

Па бре, немамо паре да закрпимо рупе на коливозу и сливнике; а хошемо да правиомо жичару!! Свашта, баш свашта!!!

Poreski obveznik

pre 8 godina

Ovo je imalo smisla raditi dok nije postojao novi Most na Adi koji povezuje Novi Beograd sa Adom i Banovim Brdom, Kostunjakom.. nego su isli okolo vozilima ili camcima preko reke iz Blokova.
A povezivanje Kostunjaka sa Adom je takodje nepotrebno jer ima puno linija gradskog saobracaja koje voze ka Adi..

cobi

pre 8 godina

Mi na Mirijevu krećemo da gradimo ski staze i stazu za Formulu 1...Predvidjamo da će se prve trke održati 2189.godine.Pa, vi vidite....

Panta pandur

pre 8 godina

Ideja je stara i odlična!Jedina mana je trenutna vlast koja nije u stanju to da izvede,jer nije u stanju ni dve nacrtane ovce da sačuva,dok bi kliker svakako pokvarili.

Iskreno

pre 8 godina

Pre ce je napraviti Stamat na Zlatiboru, bez dinara drzavnih para, i to duzine 10 kilometara, nego ovi na vlasti... Ali nema veze, niko nam nije kriv, sami smo ih birali (ne ja)

masovno odusevljenje

pre 8 godina

Zasto toliko kritika ima tu i prednosti:posto ni jedna od poplavljenih
opstina nije napravila plan od evtl.novih poplava,evo ideje,zicara i nema
vise poplava.Samo dovoljno visoko ih podici,molim!

mnogo hteo mnogo započeo,bunt narodni njega je omeo

pre 8 godina

Beograd na vodi,mostovi,žičare,stvarno bruka koliko nam dobro ide. A kada počinje gradnja kosmodroma?

e2

pre 8 godina

Nepotrbna investicija. Beograd nema metro, nema obilaznicu, pare se uzimaju za gondolu koja je nije ni na 10.om mestu prioriteta... Malo treba gazdovati i voditi racuna.

Kosmos-Stasmos

pre 8 godina

...'alo bre rođaci...hoćete žičare a periferija BG-a nema kanalizacije, centar nema metro, pristojnu železničku i autobusku stanicu (ne računam štajgu i okolis), infrastruktura skoro ista od pre 60 godina, na Slaviji štedite na podzemnim prelazima za pešake, dečija bolnica u Tirsovoj pre bukirana...neverovatno...bahatost u svom najboljem izdanju...umesto što glancate jarbole na brodu što tone bolje u potpalublje pa krpite rupe...

moje ime

pre 8 godina

- zar nije logičnije da žičara ide recimo sa kalemegdana ili slične destinacije sa strane ako nećete da narušite pogled na kalemegdan, na recimo muzej savremene umetnosti koji se sredi npr. i na recimo ratno ostrvo koje se sredi za šetnju makar na dunavu ili na kej neki

- relacija koja se spominje već je sada pokrivena novim mostom u velikoj meri

- relacija koja se spominje može da služi samo beogradjanima, a ne turistima i koristiće se samo leti zbog ade što nema nikakve logike

- pretpostavka je da žičara treba da koristi turistima te bude dodatna ponuda da se turisti usmere na ono što grad ima da pruži, ne vidim nikakvu logiku da se to razmatra kao ozbiljan vid prevoza

Misljenje

pre 8 godina

Nije ideja stara vise od jedne decenije nego je stara tačno 26 godina. Projekat je urađen pre 25 godina, a da nije došlo do raspada države isti bi bio realizovan. Ideja je potekla od tadašnjeg rukovodstva opstine Cukarica, a finansiranje je bilo dogovoreno u saradnji sa Grckom kao deo saradnje opstine Cukarica i privrednika iz Atine. Sada ostaje pitanje da li ce koristiti vec postojeci projekat za koji mislim da nije sada primenjiv zbog promena na terenu ili ce da prave neki potpuno nov. Naravno uvek mozemo da postavimo pitanje da li ce ovo i maci dalje od obicne ideje.

MAŠAN

pre 8 godina

To je nastavak Metro-a jer zbog razlike nivoa Novog Beograda i Čukarice žičara "kupi" metro sa NBG strane i uzdiže ga na Čukaricu gde kasnije nastavlja pod zemljom.Kako bre ljudi ništa ne razumete!

mile

pre 8 godina

Oni helikoptere za vojsku nemaju. Rusi nam doniraju cisterne za vatrogasce. Kanalizaciju nisu resili po gradu.putevi puni rupa a ova nesretnik prica o gondolama. Dal ce se ovaj narod probuditi?

vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 8 godina

@masha sha

A meni je DOSADILO. To sto si nabrojala od programa je izgubljeno vreme u kucanju. To se podrazumeva da znas. Ja sam da se zida kod vas. Vucite kod vas ove hrk investitore sto ste nam istovarili.

bili piton

pre 8 godina

E bas sam razmisljao kako nam bas zicara najvise fali u ovoj drzavi, svi problemi ce nam biti reseni. Mora da je cuo kako se pravi zicara od Kotora do Lovcena pa mu palo na pamet da sa tim projektom malo zamajava narod.

toni

pre 8 godina

Drage komsije pisem ovo sa naboljom namerom Ova vasa vlada izgleda da ima iste savetnike kao ovi kod nas u Makedoniji.I kod nas su napravili zicaru i potrosili brdo para da upropaste centar grada sa nevigenim kicom.Otvorite oci

St

pre 8 godina

BG je idealan za Zicare sa svojim brdima, steta sto se ozbiljnije ne radi na tome. Ovde na Vozdovcu i u komsiluku kompletan saobracaj obilazi brda i sve ide u istom smeru (stepe, kumodraska, bulevar itd) ka autoputu pa se posle vraca nazad dok su poprecne veze nikakve na celom potezu od trosarine do autoputa. Umesto da postoji zicara negde oko TC Stadion, prvi klik na Vojvode Stepe, drugi na vrh brda kod sokobanjske ili slicno, umesto da autobusima, kolima obilazimo okolo... da ne pominjem koliko to manje kosta i cistije je i atraktivnije od ostalih vidova saobracaja

makar sta!!!

pre 8 godina

Ja samo hocu da pitam Malog, "ODAKLE TI PARE"???

Trubili ste da je Djilas ostavio silne dugove, a vi, svaki dan najavite neko cudo, koje nikome ne treba, koje kosta basnoslovne cifre!!!

Usput, preljavstina i degradacija grada nikad nije bila na ovom nivou!!!

Поњавић Јован

pre 8 godina

Vazdušni tramvaj, preteča žičare koja je osmišljena još 1922. godine. U Arhivu je sačuvan nacrt „Građevinsko-tehničkog preduzeća Šumadija“ koje je osmislilo povezivanje Beograda i Zemuna žičarom koja bi vozila preko teritorije Novog Beograda...(vidi http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:472050-Beogradske-price-Kako-je-mogla-da-izgleda-prva-beogradska-zicara)

Posmatrac

pre 8 godina

Koga ovi zavitlavaju?! Nemaju para, pa odustaju od podzemnih prolaza na Slaviji, a ovamo prave zicare, gondole lete sa jednog kraja grada na drugi. Samo nesto najavljuju. Ovo je verovatno 1A faza plana najave novog projekta. Faza 1B ce biti clanak sa izjavom gradonacelnika ili Vasica.

ko zna, možda jeste

pre 8 godina

Ajde da privučemo turiste onim što već imamo, a ne onim što nemamo. Žičaru stavite na listu "dobrih ideja" i počnite da realizujete ideje korisne za narod.

Realno

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Isto kao i u GSP-u: zaustave vozilo zimedju dve stanice i insistiraju da osobe bez karte momentalno napuste vozilo!

Don Kihot

pre 8 godina

Sredi fasade i odmah ćeš privući turiste, sredi malo i muzeje da goste ne vodimo po splavovima itd. Ne moramo nebu pod oblake ili da plutamo na vodi da bismo bili intetesantniji...

w12dvs

pre 8 godina

(Masha sha, 21. maj 2015 13:55)

U nekoj normalnoj zemlji bi sve te kvalifikacije znacile nesto ali ovde bez veze ti je ......... bez veze !
Sto se tice zicare i turista hajde bar ti turisti i mestani da dodju do te zicare u jednom komadu da ih ne ubije komad fasade, ne polome u prevozu ili tocak da ostave u nekoj rupi!
Inace u Londonu razmatraju da ukinu gondolu preko temze jer nije profitabilna!

Labud

pre 8 godina

Ma ukrpite rupe na putevima. Stalno mi nesto cangrlja u prednjim tockovima. Ajde one sto sam naucio napamet, od gajbe do sljake, ali i tu ima svakodnevnih iznenadjenja...Ali kada idem negde gde ne idem cesto, jos ono zutara osvetljenje gde se ne vidi ni bela macka....Stalno udaram u rupe, a osecaj je tako jak, kao kada opalis malim prstom o nogar od stola/stolice....Neke od njih su krateri...

Karlo

pre 8 godina

A kada ce Zrenjanin dobiti zicaru?
(nebeogradjanin, 21. maj 2015 16:53)

Sta ce Zrenjaninu zicara, ta mnogo je ravan! Jel' moze ringispil?

A metro?

pre 8 godina

Ovi plavi i ne spominju unapređenje infrastrukture od vitalnog značaja (podzemna železnica). Nastavljaju da maskiraju i šminkaju. Tako će da i da završe karijeru.

milan

pre 8 godina

izgleda da se na račun naroda pravi grad zabave za neke strance. to zaključujem iz obilja projekata koji su usmereni na posetioce grada (tržni centri, prodavnice, tržni centri, prodavnice, restorani, hoteli, tržni centri...) i apsolutnog nepostojanja projekata otvaranja novih radnih mesta (fabrike, fabrike, fabrike..) već se i postojeća gase..dakle, mi ćemo se zadužiti, grcati u dugovima, smanjivati penzije, ukidati plate i zdravstvenu zaštitu, sve dok ne bankrotiramo, a onda će neki UAEljanin, Katarljanin, Nemac ili Hrvat, sve to da pokupi za 1€, i otera domoroce jer smetaju pogledu...

munz

pre 8 godina

Mali se žalio da nema para. Ali očito ima. Dobićemo novu fontanu na Trgu Nikole Pašića pošto je postojeća, valjda, neuslovna?! Dobićemo žičaru i to preko JP "SKijališta", čisto da se doda par protočnih bojlera i mnogo dodatnih troškova za "konsultante" i neznamtišta... Gradonačelnik bi npr. mogao da se pozabavi komunalnim stvarima - da bude zapamćen kao gradonačelnik koji je Beograd učinio čistijim, tako što će uložiti u obrazovanje građana da ne prljaju i ruže grad, i u kažnjavanje onih koji ne žele da se obrazuju. I to ne košta mnogo. Ali mora da se radi, a gradske službe to mahom ne vole...

spejs

pre 8 godina

Ovo na slici je cuvena zicara MONZUIK U Barceloni,vozio sam se sa njom..Predivno,naravno za Barselonu...
Mali,ne samo po prezimenu,je ocigledno bio tamo,pa ko veli,kad moze Barselona,sto ne bi i mi?
Sreca da nije bio u Kejp Kenediju,sada bi negde "gradili" stanicu za lansiranje Spejs satlova....

Aleksej

pre 8 godina

za turiste i beogradjane bilo bi dovoljno okrečiti fasade okrpiti rupe i pokositi travu Beograd bi zablistao, može i gondola ali valjda se prvo temelj radi na kuci pa onda sprat po sprat i na kraju krov.

erving

pre 8 godina

Pa u Sremcici je otvoren kanal pored trotoara gde prolaze fekalije. Sredite prokletu kanalizaciju vec jednom! Stari Rim je imao, a mi u 21. veku ne mozemo, sramota za drzavu!

Драагооољуб

pre 8 godina

Nemam komentar! Mada, mogli bi da gradimo "Avalski toranj" na Velikom, jedinom, ratnom ostrvu! Zašto, pa za dobar vidikovac!!

draganche

pre 8 godina

"Protokol o saradnji na pripremi realizacije Projekta"... e kad to potpisu, i ako se nekad nesto desi povodom toga, pristupice se potpisivanju npr. Ugovora o saradnji na pripremi realizacije Projekta. Potom ce doci do saradnje i radice se na pripremi realizacije Projekta. E a tek onda ce doci do realizacije Projekta, ako u medjuvremenu u tih prethodnih 20 godina i ne zaboravimo na ovu "fenomenalnu ideju". Meni, kao projektnom menadzeru, ovo je intelektualna uvreda...

Tatko

pre 8 godina

Ovaj čovek prvo treba da odgovara za Obrenovac (zajedno sa Čučkovićem). Prva stvar koju nova Vlast (kad-tad) treba da uradi je da ispita slučaj Obrenovac. Posle toga neka potpisuje šta hoće.
Pozdrav svima!

Mega Bot

pre 8 godina

Nas gradonacelnik sa svojom desnom rukom g. Vesicem je veliki neimar. Zavrsice se sve u isto vreme i obilaznica i Vojvode Stepe i zicara tako da ce to biti praznik za nas beogradjane. Pre toga ce vec biti gotov BG H2O jer taj projekt traje samo 30 g.

jecka

pre 8 godina

Aahha-ha-ha-ha! :-D Kooji ste vi carevi! Beograd i nova radna mesta za gondolijere, ringispil u Zrenjeninu, specijalne komunalne jedinice na nebu,...
:-D :-D Od danas citam i komentare - casna pionirska!

mujcinovic salih

pre 8 godina

(Masha sha)vi ste prototip onoga sto oni ne zele.Zavrsila fakultet nije "Megatrend".Govori jezike,'ajde engleski mada se i njemu klima al nemacki jezik nasih zakletih neprijatelja.Ovde se racunaju samo ruski i kineski.Sta vam znace Excel i acrobat radili ste u nekom cirkusu?Niste od ranije poznati policiji nemate sanse i pored najbolje volje da vas uposle?

Washington

pre 8 godina

A turisti vec godinama govore kako je grad prljav i isaran bezveznim grafitima. Valjda bi to trebalo nekad da se resi?

Svidja mi se ideja, ali ako ce trebati 15 godina da se ovo realizuje, nista od toga.

Veverica

pre 8 godina

Šta je sledeće, skijalište niz francusku ili niz tadeuša košćuška ? Mislim veća im je briga da li će biti veleslalom nego spust, od svega drugog. Davno je taj projekat na listi prioriteta čuvenog gradskog arhitekte, ali je u opasnoj konkurenciji sa onim tunelom od francuske do dorćola. Al ne sumnjam, čim vesić krene da raskopava tursko groblje na studentskom trgu, krenuće i mega tunel da se raskopava. Završiće ga u roku kao i vojvode stepe. Lud narod, što trpi da ga jaše sve veća od veće budale.

s.

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Pa izbacivaće, momentalno, putnike iz žičare, kako drukčije.

Kaiser von Banovo Brdo

pre 8 godina

Jos jedan od decackih snova.A Beograd ne moze da resi gradski saobracaj. Klima u autobusima sene ukljucuje jer kazu trosi se30% vise goriva.Na liniji 57 kojakruzi Banovim Brdom autobusi kao iz filma Ko to tamo peva krsevi iz Ikarbusa koji jedva izvuku uz ulicu Kneza Viseslava.Sve smo u gradu sredili jos samo zicara fali.A o metrou ni reci

svetla buducnost

pre 8 godina

Да ли је предвиђено како ће овде дејствовати комунална полиција?
(Милосав, 21. maj 2015 12:50)

Kada se to izgradi, svaki komunalac ce vec posedovati svoj mali svemirski brodic, kojim ce obletati kabinu i laserskim zracima ugljenisati svakog ko se svercuje!!!

aleksandar

pre 8 godina

Hoce li iko da počne neki proizvodni ili poljoprivredni projekat, da bi obezbedio zaradu pre nego što počne da baca novac u zabavne i neimarske sadržaje?

Ajde BREE

pre 8 godina

Pa tooo brate,,,vi ste svi šiznuli sada je jasno ko dan,,,pa BUS plus SKI PAS,,,pa veeeeliku ski skakaonicu,,,pa da Nemanjinom idu tramvaji na lanac kao u LA.,,a metro do Niša-i to sve odma da počne da se gradi.Hhehehe,,,ej bre,,delovi grada Beograda još nemaju kanalizaciju a i sa vodom kubure,ulice su nam iskopali valjda još turci i nikako da ih popravite,,zgrade nam se ruše,,,podrumi puni podzemnih voda,,,u soliterima ne rade instalacije i liftovi,,,jok bre, vi ne živite ovde!!!

Logic

pre 8 godina

Fantastična ideja! Mada imam jednu malu primedbu: zašto ne povezati i BGH2O ovom žičarom, dodati još jednu stanicu na vr' one kule, mislim na onu od stotinak i kusur metara. Bila bi to svetska turistička atrakcija, naročito za one koji žude za viškom adrenalina! Imamo savršene prirode uslove - a ne košta ništa - košavu u trajanju od 1, 3, 7 ili 21 dan, prema tome, aranžmani za svačiji džep.

Baby Kate

pre 8 godina

Smejati ili plakati...Mali, razumem ja tebe, ali razumi i ti mene grin emoticon Ako Kosutnjak postane turisticko mesto kako ste zamislili sa sve zicarama, necu vise nikada moci da se steknem pored hrasta na prostranoj poljani gde trckaraju deca i psi.Vi ne umete da uzivate u ovom gradu, vi ne umete da se izlezavate na travi i gledate u bubice i nebo.Menjate nas grad iz korena prema sebi u koji ste vi dosli prekjuce.Lepo od vas bi bilo da novac kojim se bahanalisete po nasem gradu ulozite u lecenje dece i gradjana sirom Srbije, obezbedite domove galdnoj i goloj deci.Lepo bi bilo da ostavite ovaj narod da zivi u miru...

antiparazit

pre 8 godina

Koji je ovo vic od vlasti, to je neviđeno u istoriji ove planete. A da gospoda završe makar samo jednu stvar, pre nego što nastave da najavljuju megalomanske projekte nekad u dalekoj budućnosti?
Sledi kosmodrom u Batajnici, veštačko ostrvo sa letovalištem za 100 000 turista, na Dunavu kod Vinče i skijalište na najvišoj planini na Balkanu, koju će takođe izgraditi SNS. Planinu, ne skijalište.

Veverica

pre 8 godina

Opet lansiranje još jedne nadri fantazije. A ovce će da poveruju i u nju. Narod leba nema da jede ni za sebe ni za decu, na 50 van Bgd počinje tamni vilajet, a ovi dolivaju ulje na vatru, gondolicom od blokova do šumice. Da bi neko uzeo pare kao što je uzeo pare za gondole na stroj planini, divčibarima i ostalim lokacijama gde nema ni dvoje turista. Neka vas je direktor skijališta ubedio kako da maknete lovu u svoj džep.

skijaš

pre 8 godina

Ne znam kako smo do sada živeli bez žičare.
Bravo g. Mali, to je jedino i njvažnije što nam nedostaje.
Para ima onoliko, ni to nije problem.

Mislim samo da ideja nije nova, i da je stara skoro ceo vek: pokojni Nušić je sve to što se dešava opisao u nekoliko svojih dela.

krekson

pre 8 godina

Ovi komentari na zicaru kao knjiga utisaka o putevima. Ajde i ja da se pozalim.
Slicnom trasom putujem do posla ali po patosu burazere Mali, i svakih sest meseci sam kod lokalnog majstora koji se tako razbija od posla da je uveo pivo u radionici. Auto mi je behind 2000 jeste stariji ali muka mi je vise od solja, kugle, spona, kriva felna.. Da je ostao preko sahranila bi ga kilometraza ali ne bi mu ta neka baba sto je presla samo 200h s njim promenila ni kapicu na tocku.
Mozda ja ipak volim pivo pa udaram po rupama ili rupa nema, al jedno je sigurno burazere Mali da se nesto kod nas opasno oseca da izrabljenu gumu.

nasmejan gradjanin

pre 8 godina

Para za podzemni prolaz na Slaviji nema ali se zato ima za ZICARU u Bg-u :D Znaci ko vas ne zna skupo bi vas platio :) Blo da ste pozicija ili opozicija ovo mora da vas nasmeje. Mene licno interesuje kako napreduje Diznilend u Kragujevcu? :)

xxx

pre 8 godina

Ideja je divna zaista ali kod nas sve naopacke. Toliko toga treba da se sredi,popravi,izgradi pre zicare i Bgd na vodi ... Asfaltirati ulice pune rupa, srediti fasade koje padaju ljudima na glave,unaprediti bus i zeleznicki prevoz u Bgd i celoj zemlji,da se ne vozimo decenijama u smrdljivim i opasnim krsevima,o metrou,prolazima,mostovima da ne pricam.... Daleko smo mi od uredjene zemlje i prestonice kojoj jos samo panoramska zicara fali....A standard i bedan zivot sa platama i penzijama velicine tinejdzerskog dzeparca u normalnoj zemlji,to je posebna tema i najveca muka. Tako da dobro razmislite i brzo delajte jer je stanje u zemlji vise nego kriticno!!!

Alcale

pre 8 godina

Aj da stavimo na stranu to sto je opste stanje dno dna i sacijalno stanje gradjana...

Nego kakve veze ima skijalista Srbije sa zicarama? Oni ne prave zicare, oni ih kupuju od drugih! Zasto grad nije stavio tender pa da posao uzme firma koja proizvodi i postavlja zicare a ne firma koja ih koristi?

Baby Kate

pre 8 godina

Smejati ili plakati...Mali, razumem ja tebe, ali razumi i ti mene grin emoticon Ako Kosutnjak postane turisticko mesto kako ste zamislili sa sve zicarama, necu vise nikada moci da se steknem pored hrasta na prostranoj poljani gde trckaraju deca i psi.Vi ne umete da uzivate u ovom gradu, vi ne umete da se izlezavate na travi i gledate u bubice i nebo.Vi to ne mozete jer ste zlikovci.Menjate nas grad iz korena prema sebi u koji ste vi dosli prekjuce.Lepo od vas bi bilo da novac kojim se bahanalisete po nasem gradu ulozite u lecenje dece i gradjana sirom Srbije, obezbedite domove galdnoj i goloj deci.Lepo bi bilo da ostavite ovaj narod da zivi u miru...

Deki

pre 8 godina

Znajući kako nam održavaju grad i infrastrukturu, ako se ovo čudo uopšte i napravi, u jedno sam siguran: padaće ljudi i kabine sa neba.

Dragan Jove Torbica

pre 8 godina

Žičara iznad vode,Beograd na vodi,Obrenovac pod vodom,kako god okrenes mi ulazemo vodu koja nam preliva a ostali investitori neka se sami snađu.

John

pre 8 godina

Da je Duško Radović živ, svašta bi imao da kaže na ovu temu. Kao ono za metro: "Mnogi Beograđani su već pod zemljom i čekaju metro."

Dunster

pre 8 godina

"Protokol o izradi projekta" - gde na svetu još ovo ima - a kod nas to udarna vest. Verujem da se na ovom Protokolu radilo 6 meseci sa najmanje 30 radnika iz administracija grada i Skijališta. I to su sve "biseri" jednog sistema pogrešnih vrednosti. Našeg sistema.

s.

pre 8 godina

izvinite, da li neko prepoznaje ovaj grad na slici?
(M, 22. maj 2015 00:56)

Građevina ispod desne gondole liči na Sagrada familia, znači Barcelona.
Ako je to građevina.