Aktuelno

Utorak, 19.05.2015.

11:38

Srbija se plasirala u finale Evrovizije

Izvor: Tanjug

Srbija se plasirala u finale Evrovizije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

Kirito

pre 8 godina

Uffff jakog li i elitnog takmicenja......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ice9, 20. maj 2015 14:21)

Sta se cudis? To ti je Grand parada na visokom nivou.

Ja2710

pre 8 godina

@xyz
Ma super je sve to, ali ne razumem vas koji ste samo za to da svaka zemlja peva na svom jeziku i da se "promovise kultura'. Da, to bi svakako bilo zanimljivo, ali ne znaci da MORA da bude tako.
A losih pesama ima pa ima na svakom takmicenju. I ove godine ima dobrih pesama, kao sto je pesma iz Estonije (originalno i zanimljivo), Rusije (lepa balada, odlicna poruka), Albanije (pesma ima veoma zarazan i dobar ritam, medjutim ona je juce uzivo zvucala poprilicno lose, ali popravice to u subotu sigurno), Australije (originalno, bar nije dosadno), Norveske (iako je mnogima dosadna, ja smatram da je kvalitetnija od vecine balada ove godine), Gruzije (malo repetativno, ali zanimljivo), Grcke (odlican nastup, pesma skroz ok, ima odlican glas) itd. Pa i mi naravno. Ono sto nas cini drugacijim od ostalih jeste to sto je pola pesme u stilu balade, a pola u tehno stilu. Licno ja smatram da pesma nije nista posebno, ali kada Bojana izadje na scenu i otpeva je onako, ucini je ne samo posebnom, nego jednom od najboljih!

Ja2710

pre 8 godina

@N
Rekla je "Thank you Europe! Thank you Australia!" jer Australija ucestvuje ove godine na evroviziji jer je milioni vec godinama tamo prate, tako da su pozvani na sezdesetogodisnjicu. A glasaju u oba polufinala i u finalu, tako da, eto, zato.

SAVET

pre 8 godina

Radim vec dve decenije kao organizaator muzickih festivala u EU.Pesma nije losa,nastup je bio dobar.Bicu jako direktan,to sto je nasa predstavnica malo "punacka" je ovde=PREDNOST.Ista ona koju su imale Ruske bakice pre neku godinu ali su bakice igrale,mrdale.Savetovao bih nasoj predstavnici da iskoristi svoju PREDNOST jer nema nista simpaticnije od "punacke osobe koja simpaticno igra".Nadam se da me shvatate sta sam zeleo da kazem,to caak deluje simpaticnije od drugih kad igraju.Vrlo je staticna i to ne valja,zato je dobro sto se okrenula oko sebe,taja jedan put ali i to je bilo u mestu.Treba napraviti neki pokret,osecati se VEC KAO POBEDNIK i onda=SVE JE MOGUCE.Realno ce nasa pesma zauzeti 5-o mesto jer nasa dijaspora ne razume Engleski ali nije vazno.

xyz

pre 8 godina

Ја2710 Наравно да нема везе са језиком. Али поента је да је 99,99% песама на најкомерцијалнији калуп. То је као и код нас Цеце, Јеце и остала шљ категорија. И на пример ја то смратам, музиком за кад циркнеш па не знаш где си. Лично преферирам orthodox Celts и Деспота, Аца је геније. Исто и Есхатон. Добра музика а и на српском и на енглеском.

eurotrash

pre 8 godina

@N: Takodje je rekla i 'Thank you Europe', dva kontinenta koji ucestvuju ove godine, da pokrije sve obozavatelje, gledaoce, glasace i publiku. Bila je u isto vreme profesionalna i ljubazna, prava diva.

Ma superiška

pre 8 godina

Mislim da broj pregleda svake pesme sa sinoćnjeg polufinala na YouTube-u govori o tome ko je ostavio najjači utisak. Iako je Rusija na prvom mestu po broju pregleda jer Sunce izlazi na Istoku, a i ima ih 150+ miliona, kako god Srbija bude prošla u finalu, naša Bojana, devojke i momci su imali apsolutno najbolji nastup sinoć i oni su što se mene tiče već pobedili. Prema tome, šta god odluči evropski žiri i publika u finalu, Bojana Stamenov i ostatak ekipe su pokazali kladioničarima i ostalim skepticima da je Srbija taj favorit iz senke. Srećno u finalu.:)

Aster Blistok

pre 8 godina

Po mojim kriterijumima sva muzika na ovoj Evroviziji me podseca na nesto sto sam ugazio par puta prelazeci preko travnatih povrsina i bilo je prilicno neugodnog mirisa. Po meni je, do sada, ipak najbolje posao odradila, nize pomenuta, "Riva" iz Zadra, jer je sve to spakovano bilo u vrhunski pop kic, lake note i reci i izrazi koje se sigurno lako pamte i imaju internacionalni karakter. Ne bi ulazio u detalje o kvaliteti muzike samo se jedan proizvod moze bolje prodati a drugi ni pod razno (IMHO).

Aster Blistok

pre 8 godina

Po mojim kriterijumima sva muzika na ovoj Evroviziji me podseca na nesto sto sam ugazio par puta prelazeci preko travnatih povrsina i bilo je prilicno neugodnog mirisa. Po meni je, do sada, ipak najbolje posao odradila, nize pomenuta, "Riva" iz Zadra, jer je sve to spakovano bilo u vrhunski pop kic, lake note i reci i izrazi koje se sigurno lako pamte i imaju internacionalni karakter. Ne bi ulazio u detalje o kvaliteti muzike samo se jedan proizvod moze bolje prodati a drugi ni pod razno (IMHO).

Aurora borealis

pre 8 godina

Vidim da se razumete u odnos koji Francuzi imaju prema engleskom jeziku, kako se ono kod nas kaže, "kao Marica.....". U Kanadi, tačnije Kvebeku je čak zabranjeno u izlozima radnji ispisivati reklamu ili bilo kakav tekst na engleskom. Ljudi su svesni značaja maternjeg jezika i šta on predstavlja. Jezik nije važan samo za ona živa bića koja riču ili zavijaju. Njima je svejedno. Važno je da ima "kukuruza". Kad čujete, na javnim skupovima, Obamu da govori francuski, gospodju Merkel španski ili Fransoa Olanda da se obraća na engleskom, javite se.
(Mladen Mladenovic, 20. maj 2015 13:12)

Vidim da ste preskočili moj odgovor na jedan od vaših predhodnih komentara pa ponovo istu stvar pišete. Kako me mrzi da sve ponovo pišem potražite moj komentar od sinoć (noćas).

Još jednom kažem, nije poenta u jeziku nego u muzici pa kome sviđa neka sluša, kome ne neka okrene glavu.

N

pre 8 godina

Bojana je sjajno otpevala! Nisam gledala Evroviziju - da li bi neko mogao da mi objasni zasto je, kako vidim na klipu ovde, na kraju viknula: Thank you, Australia?

marija

pre 8 godina

Vi koji raspravljate o jeziku,
da li ste primetili glavni refren na znakovnom jeziku?

Ponosna sam na Srbiju.
Jos jednom, srecno,
navija Srbija iz sve snage u slavu razlicitosti.
Bravo za nas tim.

Nece valjda

pre 8 godina

Pesmu je na engleskom napisao Carls Mason, koji je pisao i pobednicku za Koncitu Wurst, zastave duginih boja i nepriznate drzave Kosova se vijore dok Bojana peva, nekako je previse umiveno kao da su scenski nastup radili stranci, podrska od strane Koncite i Serifovicke za vreme bodovanja, i tako.... gejovizija u fulu.

Rhyzm

pre 8 godina

@Matrix

Apsolutno tacno, ova, na prvi pogled, banalna smejurija zvana "evrovizija", uopste nije tako banalna, i u poslednje vreme je prepuna simbola i politickih poruka i poruka raznih "pokreta".

Ja2710

pre 8 godina

@xyz
Kvalitet pesme ili umetnika se ne ocenjuje jezikom na kome peva. Bas ste mi tragikomicni vi i vasi komentari, kritikujete neki kvalitet a vrhunac vaseg znanja iz muzike su Ceca, Ivana Selakov i ostale.....Da ne lajem.

Ja2710

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Eto. Od takvih kao sto si ti mi je muka. Ne bi glasao za neku pesmu samo jer ne zelis da glasas za tu zemlju. Frustracije nemaju granice. Estonija i Albanija imaju dobre pesme, lupajte mi minuse koliko god hocete. Samo se dvojka iz Albanije isfalsirala u nastupu juce, bila je bolja na probama, a prica se da ima tuberkulozu, nadam se da nije istina. Inace Bojana je pokidala, ne sto smo prosli u finale nego cemo zavrsiti u prvih 15 sigurno.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Bojana je predivna osoba i sjajna pevacica,puno srece u subotu!

Mladen Mladenovicu... odmori malo
(Sandra,Geneve Sui, 20. maj 2015 13:38)
-------------
A ko je tvrdio da nije tako? Neverovatno ?! Nekima je, čini mi se, veliki problem bilo šta duže od proste rečenice.
Ne znam kakva je osoba ali znam da je veoma kvalitetna pevačica i, naravno, da joj želim puno sreće i, ništa manje nego, pobedu u subotu. Neću valjda glasati za Albaniju ili Estoniju?!

xyz

pre 8 godina

Црна Гора, Португал, Италија, Шпанија, Француска. Људи поштију свој језик, самим тим и свију културу и себе. Наравно и Аустралија и Велика Британија, којима је енглески матерњи. Поента Евровизије је, ваљда, да свако представи своју земљу, самим тим и њену кул?уру, тј. језик. Ово ке постало обичан концерт најкомерцијалније, сајако мало уметничке вредности.

Bane

pre 8 godina

(Matrix, 20. maj 2015 12:21)

Glavni favorit je Švedska sa kvotom 2, dog je tvoja Albanija sa kvotom 80. Kakve veze ima Albanija sa odcepljenjem Sedi 1.

miki

pre 8 godina

Pobede na Evroviziji su uglavnom političke. Hrvatska pred otcepljenje, skoro je bila i Ukrajina. Sad je definitivno na redu Albanija.
(Matrix, 20. maj 2015 12:21)

Sta sve ovi rusofili ne lupaju ovde, pa to je cudo!
Kad je Hrvatska pobjedila na Eurosongu??
Ako mislis na grupu Riva, to nije bila pobjeda Hrvatske, vec SFR Jugoslavije i Jugoslovenske Radio Televizije!

StariLaf

pre 8 godina

Kljucna recenica u tekstu ove pesme,zbog koje cemo imati visok plasman je "finaly I can say, I'm different and that's okay"...Nadam se da razumete i zasto,a to je odgovor i zasto je pesma pevana na engleskom,jer ipak treba svi da razumeju znacenje te recenice...

Maja, Zadar

pre 8 godina

Matrix, Hrvatska nije nikad pobijedila na euroviziji. Tad je još bila Jugoslavija i slučajno je grupa iz Hrvatske, a baš je Europu briga. Glasali su za Jugoslaviju, a Ruslana je pobijedila prije 10 godina.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic

Ocigledno je da nismo jedini autosovinisti u Evropi, jer koliko sam primetio, mali je procenat izvodjaca na Evroviziji koji peva na maternjem jeziku. A ako vam je za utehu, izgleda da Francuzi imaju najvise "palanackog duha", jer i oni sve redje nastupaju na maternjem jeziku a mnogo vise na engleskom iako ga organski ne podnose
(Put your money where your mouth is, 20. maj 2015 11:26)
----
Vidim da se razumete u odnos koji Francuzi imaju prema engleskom jeziku, kako se ono kod nas kaže, "kao Marica.....". U Kanadi, tačnije Kvebeku je čak zabranjeno u izlozima radnji ispisivati reklamu ili bilo kakav tekst na engleskom. Ljudi su svesni značaja maternjeg jezika i šta on predstavlja. Jezik nije važan samo za ona živa bića koja riču ili zavijaju. Njima je svejedno. Važno je da ima "kukuruza". Kad čujete, na javnim skupovima, Obamu da govori francuski, gospodju Merkel španski ili Fransoa Olanda da se obraća na engleskom, javite se.

Aleksandar

pre 8 godina

Oko cega se ovi komentatori svadjaju, pa to je tako jadno. Ovaj jedan cak i utripovao samoubistvo. Da...da, definitivno je lako manipulisati ljudskim rodom.

Raul

pre 8 godina

@Ne sto sam Albanac, ali albanska pesma je ubedlivo najbolja.
(alban, 19. maj 2015 23:38)

Albanska pesma:" Na kraj sela ŽUTA kuća, tititi tatata, žuta kućica"!

brax

pre 8 godina

pesma albanije je fenomenalna zato su i usli prvi u finale,a srpska jedva su usli na finale priznaliste ili ne to su cinjenice koj vidi ceo svet.

Vuja neznalica

pre 8 godina

Boki lepotice, samo napred! I Noleta pljuju sve dok im nabrekle žlezde rade a on, mangup, zapuši im usta pobedama i trofejima! Srećno u finalu, ti si naša pobednica!

djolefrankfurt

pre 8 godina

@ (veerghoen, 20. maj 2015 00:08)
delimicno tacno 50% strucni ziri koji je glaso pre dva dana a 50% sms evropa i australija.a austalija ucestvuje jer je ovo 60 ta ljubilarna evrovizija i ta manifestacija je veoma popularna tamo.

Miša, Bgd

pre 8 godina

Ako je ovo skandal kako onda da nazovemo pesmu Balkan, pa one tri od prošle godine, a pre toga ona brzo zaboravljena "(m)učenica" Kristine Kovač?
Što se tiče scenskog nastupa... jedina slika koja mi se javlja je princeza Lea u zlatnom bikiniju sa jedne i zaleđeni Han Solo sa druge :)

To be honest

pre 8 godina

Evrovizija je izgubila svoj smisao u svakom pogledu. Vise niko ne pravi objektivan I nezavisan nacionalni odabir izvodjaca I numera, gotovo niko ne peva na svom jeziku, evidentno je da je postala parada razlicitosti...sve to stoji. ALI u takvim okolnostima, Bojana je savrseno obavila zadatak. Cura je dala sve od sebe, izcukla svojom odlicnom interpretacijom poprilicno traljavo napisanu kompoziciju I tekst I dovela nas do finala. Cinjenica je I to da je oborila publiku sa nogu I dobila sjajne kritike. Zivim u UK I mogu vam reci da su britanski komentarori sa lica mesta u nekoliko navrata pomenuli Srbiiju kao svog favorita. Oni su po difoltu skloni cinizmu I nalazenju mane svima (a posebno nama, npr kada Nole igra), ali su sinoc bili puni hvale za Bojanu. Ako je ovo, gore opisano, trenutni kontekst Eurosonga, mi smo umnogome prevazisli postavljene ciljeve. Bravo Bojana I srecno.

Lovac na botove

pre 8 godina

Moze do mozda 10 og mesta, jer nasa dijaspora iako brojna nije ni prici albanskoj i drugim dijasporama u Eu,narocito po organizaciji.Tacno je da imamo oko 500-600.000 ljudi samo u Austriji,ali je pitanje da li ce svi da glasaju?

Gordana

pre 8 godina

Dajte, ljudi, opustite se i o'ladite malo! Evrovizija je cista, besmislena zabava, show koji moze biti ovakav ili onakav, ali takav je-kakav je i niko vas ne tera da ga gledate! Bojana je divna, slusala sam je uzivo u Beogradu pre x godina i ovo je prvi put da posaljemo nekoga ko zaista vredi, ne racunajuci Serifovicku. Pesma je ok u odnosu na nase druge popevke i zavijanja tipa Lane moje i ono nesto od Tomasevicke od cega mi se prevrce stomak. O Cipeli da ne govorimo, to je bio najveci promasaj ikad. Odlicno je sto peva na engleskom, svi je razumeju, prenosi nekakvu poruku i to je i cilj. Da se dopadnes i sto bolje plasiras. Scenski nastup mi se svideo, i takodje je bio jedan od nasih najboljih, a zena peva savrseno. Ne trazite neku preteranu dubinu i kvalitet, jer ga retko gde i ima, ako cemo realno. MTV je vece smece od Eurosonga, da ne govorimo o naduvanim muzikantima sa nasih prostora koji se takmice u plasiranju djubreta i plagijata. Na sve strane muzika koja nema nikakvu vrednost vec decenijama. Tako da, uzivajte u ovoj paradi ili nemojte, samo ne komentarisite vise Eurosong kao da je matematicka olimpijada, pobogu.

Mojemisljenje

pre 8 godina

evrovizija je neka EU verzija GRANDa
(3pr, 19. maj 2015 15:19)

Da prijatelju, al ta verzija granda ide jednom godisnje a ne 6 puta nedeljno kao ova nasa.

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic

Ocigledno je da nismo jedini autosovinisti u Evropi, jer koliko sam primetio, mali je procenat izvodjaca na Evroviziji koji peva na maternjem jeziku. A ako vam je za utehu, izgleda da Francuzi imaju najvise "palanackog duha", jer i oni sve redje nastupaju na maternjem jeziku a mnogo vise na engleskom iako ga organski ne podnose

navijac

pre 8 godina

Nisam cuo pesmu do sada. Sad vidim da i nije iznenadjenje sto je usla u finale, evrosong voli da propagira razlikost, gej lobi je tamo jak..

brazoria

pre 8 godina

Ove godine učestvuje Australija koja nije ni članica EBU, niti izdvaja novac za ovaj festival a omogućen joj je direktan plasman. Turci su u pravu! Sve je politika.
(neko iz mase, 20. maj 2015 08:45)

PA KAD NAJVISHI TORANJ U EVROPI MOZZE DA BUDE U EMIRATIMA-MOZZE I AUSTRALIJA DA BUDE EVROPSKA ZEMLJA!...IAKO JE KONTINENT!??!...

zozrzo

pre 8 godina

Bojana je solidna pevacica, nista posebno, zbog njene korpulentnosti podseca na neke crnacke pevacice koje razvaljuju. Medjutim, Bojana nije taj kapacitet iako bi ona to volela da bude. Tako da ne preterujte o hvalama na njen glas koji je svakako dobar. Pesma je izlizani klise i nista vise od toga, a cela stvar vezana za nas nastup je burazersko politicke prirode. Naime, cela ta muzicka grupacija koja nas predstavlja je pod sapom Sase Mirkovica, mutnog tipa koji je vazan vladajucoj garnituri. To je ono sto lose i zlo u celoj ovoj stvari oko Evrovizije.

marija

pre 8 godina

Pobedices, devojko!
- Razlike su OK...
Sa tim refrenom i treba da pobedis,
razvalices i u finalu tim mocnim glasom.
Srecno iz Beograda.

Analiza

pre 8 godina

Ovog puta definitivno Spanija dobija.
Devojka izgleda vrhunski ali i pesma je klasicni easy listening Euro Trance. Vecina ce dati Spaniji glasove kako zbog pesme tako i zbog toga sto nikada nisu dobili pa da im se pruzi prilika da organizuju i oni takmicenje u svojoj zemlji.

Od ostalih pesama bolje komponovana i sa boljim nastupom i scenogradijom je Gruzija iz nase grupe.

Naravno Bojana sigurno ide u prvih 10 a mozda i u 5. Od svih koje sam cuo preslusao sma skoro sve ona definitivno ima najbolji vokal ali joj je pesma losa i ne moze dobro da ga pokaze sem u poslednjem delu gde je kulminacija. Pocetak pesme blagi ocaj uopstalom kao i kompletna kompozicija koja je dosadna.

Scenografija i koreografija je totalni promasaj i nema blage veze sa pesmom i njenom emocijom. I spot je ocajana. Nigde veze. Ako bude gubila poene najvise ce ih izgubiti ne svojom krivicom vec zbog amaterizma ostale ekipe.

m

pre 8 godina

Nisam od obnih koji se mnogo stresiraju oko Evrovizije, Bojana je bila superm nije važno da li će da pobedi, ali i pesma iako nije ništa specijalno bolja je od većine. Meni se sviđa pesma iz Estonije. Odem sada na sajt evrovizije i čitam komentare ispod vesti pa ono je tragikomično koliko ima albanskih botova. Ostavili su toliko komentara kako Alnbanije pobeđuje, a ljudi im govore da je izvođenje bilo loše iako pesma nije loša i da će teško pobediti oni onda kreću sa svađom.

Sale

pre 8 godina

Na stranu - Evrovizija, LGBT lobi, fanfare i šljokice. Sve je to, na kraju krajeva, jedna velika zabava za običan narod, umoran od posla, vesti iz hronike i politike. Oni hoće samo da se malo zabave i čuju poneku dobru pesmu. Reč - dve o Bojani.
Bojana zaslužuje da je nazovemo umetnikom. Pratim njen rad u zadnjih nekoliko godina, idem na njene nastupe i - uživam. Ta cura, ne samo što je muzički obrazovana (što je najmanje važno), nego je toliko zrela i opuštena u svom poslu da tačno zna kako da spoji emociju i harizmu. Od Glorie Gaynor do Bisere Veletanlić. Uglavnom je prati bend Vasila Hadžimanova što daje jedan fantastičan muzički ugođaj. Žao mi je što je morala de se "desi" Evrovizija da bi postala medijski priznata ali to je dokaz da za kvalitet ipak ima nade na ovim prostorima. Bojana je zaista mnogo "jača" od pesme kojom nas predstavlja na ovom takmičenju ali ona to nikad neće priznati jer je skromna i ceni trud ekipe koja je oko nje.
Na Balkanu a posebno u našoj zemlji, ljudi su prilično umorni od silnih ratovanja, borbe za egzistenciju, političke utopije...
Zato im je potreban jedan Novak, zato im je potrebna jedna Bojana, da kroz njihove uspehe sebe mistifikuju i osete dostojanstvo i ponos. Ruku na srce, dobar smo mi narod, malo nam treba da budemo srećni.
Bojana, šta god da uradiš u Beču, budi i ostani onakva kakvu te znam. Budi svoja. Srećno.

Eldorado

pre 8 godina

Žao mi je Holandije koja poslednje 3 godine šalje samo svoje najveće zvezde na festival. Anouk, Ilse DeLange i Trijntje Oosterhuis su verovatno među naj 5 njihovih pevačica svih vremena. Izgleda da se oslanjaju samo na kvalitet i da ne lobiraju mnogo. Ako iduće godine pošalju trio O'G3NE, sestre koje su pobedile u Voice of Holland uz dobru pesmu i mnoooooogo lobiranja mogu do pobede.

Gost

pre 8 godina

Budimo realni... Evrovizija je postala parade kica I forsiranje manjih drzava. Mada ove godine je Italija konacno napravila pesmu u svom stilu I to odlicnu, Knez takodje ima dobru pesmu, pesma Rumunije je sa muzicke racke gledista isto dobra. Ove godine pobedjuje onaj ko politicki treba da pobedi... to je tako vec poslednjih 15-tak godina.

Future

pre 8 godina

Evrovizija propada iz godine u godinu.. dotakli su dno,više nisu zanimljivi.
(zar nije tako?, 19. maj 2015 21:41)
Pa ti nisi normalan/na. Ove godine su cak i najbolje pesme, sa jakim porukama, a to sto si ti rekao/la, moze da kaze samo neko ko nije niti gledao show niti razume engleski i pesme.

Dule

pre 8 godina

@Andrijana: "Bojana predstavlja Srbiju, nasu zemlju. I svi moramo biti ponosni na nju." Ti ces da nam govoris sta da slusamo i sta da mislimo? Bas me briga Evrovizija i ko to tamo peva. To nema veze sa kvalitetnom muzikom. Sto se mene tice, mogu da posalju neku starletu ili Tomislava Nikolica. To je inace sve jedan isti buckuris.

Pi-Ter

pre 8 godina

Evrovizija je cudno takmicenje: svi vole da gledaju i svi se sutra dan - stide onoga sto su vidjeli i culi. Kao losa rakija, recimo.

Eldorado

pre 8 godina

To što je na kladionicama skočila na 6 mesto po šansama za pobedu, nema toliko veze sa utiskom i nastupom već sa činjenicom da kladioničari preko svojih veza znaju kako je proteklo glasanje u 1 polufinalu. Verovatno je bila među prva 3 po plasmanu što bi u finalu trebalo da joj donese mesto među prvih 10 takmičara.

Strucnjak

pre 8 godina

Evrovizija nije Konkurs Pavaroti ili Mario Del Monaco gde se bira najbolji pevac ili pevacica.Ovde se bira PESMA..A pesme sve nalik jedna na drugu i opsta deracina.Ni jedna odmah da udje u uvo.Festival za gej populaciju koja uvek ispuni parter (sto se vidi kada prodje kamera). Mogli smo vizuelno nesto lepse da posaljemo ali je od starta bilo jasno da se sve radilo za Bojanu Stamenov

Maja, Zadar

pre 8 godina

Uspjeh je ući u finale Europe u bilo čemu. Da se radi o sportu sad bi već bilo 500 komentara i svaki pozitivan. Zato čestitam na uspjehu!

Vasilije

pre 8 godina

@Marija, ako cemo iskreno ona ne predstavlja Srbiju, ona predstavlja licni izbor nekolicine koji su zasluzeno ili ne u poziciji da odlucuju o tome ko ide na Evroviziju.

Don Kihot

pre 8 godina

Kako se smatra glavnim favoritom, kad je na kladionicama dvadeset i neka?
Elem, srecno Bojani.

(Kami, 19. maj 2015 12:46)

Bojana je posle nastupa u polufinalu trenutno šesti favorit na kladionicama. Što znači, skok za 20ak mesta posle jednog izvođenja. To dovoljno govori kakav je utisak ostavila. Ispred su samo Švedska, Rusija, Italija, Australija i Estonija.

neko iz mase

pre 8 godina

Evrovizija je imala kvalitetne izvođače i kompozicije do 1998. godine uključujući i tu godinu. Već od izbora za pjesmu Evrovizije godinu dana poslije u Jerusalimu postaje festival kiča i očajnih pjesama kao i izvođača loših vokalnih sposobnosti uz par izuzetaka nakon 2004. Turska ne učestvuje već drugu godinu. Turci su tražili da im se takođe omogući direktan plasman a ekonomski ne stoje lošije od Španije i Italije koje su povlaštene jer su kao među zemljama koje najviše izdvajaju za ovaj festival zabave. Iako ja mislim da najviše novca izdvajaju Velika Britanija i Njemačka. Italija je pauzirala i opet je išla direktno u finale. Turskoj nije omogućen direktan plasman te zbog toga bojkotuje Eurosong. Ove godine učestvuje Australija koja nije ni članica EBU, niti izdvaja novac za ovaj festival a omogućen joj je direktan plasman. Turci su u pravu! Sve je politika.

pomorac

pre 8 godina

Na Evroviziji se vise ne prolazi zbog glasa ili pjesme vec zbog izgleda. Guraju se "neprihvaceni" i to izuzetno otvoreno. Znaci ne velica se kvalitet vec mane

Ahem,,,

pre 8 godina

Nisam ni čuo ranije našu predstavnicu i juče pukom slučajnošću prebacim na RTS1 upravno na najavu Bojane.
Krene stvar i mislim se ništa posebno, statično i dosadno, ali onda se dogodi ona promena ritma koja je celu salu digla na noge. Na kraju je i onaj detalj sa selfijem (u životu nisam uradio ni jedan selfi, prim.aut.) mali detalj ali generacijama opsednutnih instagramom ovo samo može biti plus.

Sve u svemu, pesma ništa posebno, ona ima strava glas tu nema dileme ali stvarno mi se dopalo kako su napravili taj kick, od ničega su napravili nešto što je za trenutak iskočilo iz prosečnosti.

Milan

pre 8 godina

Pesma i nastup odlicni. Verzija na engleskom za klasu bolja od srpske verzije. Nisam ni pretpostavio da pesma u poslednjoj trecini ima tako sjajnu eksploziju ekstaze. Iskreno, nadam se da ce gej populacija prepoznati vrednost stihova (krajnje je vreme da neka pesma zameni "Relax"). A mi ostali mozemo osetiti moc pravog letnjeg DANCE hita. I naravno, uzivamo... Pretpostavljam da ima jos dobrih pesama (Austrija ima odlicnu) ali, naravno, navijam za Bojanu!

Aca

pre 8 godina

Meni se u pocetku uopste nije svidjala pesma na engleskom, ali kada je nastupala ja sam hteo da vristim koliko je ona to dobro izvela, koliko je dobro otpevala, koliko je aranzman bio dobar, da sam ja totalno zaboravio srpsku verziju i pevao celu noc samo na engleskom. Odlicna je pesma, odlicna pevacica, jedina zivahna pesma, sve ostale su kao uspavanke, treba i zasluzuje da pobedi!

Dr.Mancic

pre 8 godina

Budimo realni! Ako naša Monserat bude 5-ta mi smo na konju. Holandija,Rusija,Gruzija pa i Albanija :-o. Nemoze ova naša sa njima :-(

Tora

pre 8 godina

Ljudi, o'ladite malo. Ovo je Evrovizija, vid zabave, festival instant pop muzike. I to nije od skoro, tako je oduvek. I ne treba ga shvatati ozbiljno jer mu to nije ni cilj. Kao sto vec neko rece, to je dobra prilika da se skupi drustvo na picu, da se zeza i komentarise nastupe.

Vasa

pre 8 godina

Zasto po inerciji pricati kako su sve pesme dno, a verujem da to kazu ljudi koji i nisu odslusali nijednu pesmu.
Pesme uopste nisu tako lose, izvodjenja neka su vrhunska. Evrovizija danas je daleko od kica od pre desetak godina.
Bravo, Bojana.
Tvoj nastup je bio jedan od zapazenijih.
Ruskinja je razbila.
Albanka je razocarala iako i dalje ima najvecu paznju medija.

Nemanja Zivanovic BG

pre 8 godina

Lane moje ovih daaaAaAna... E to je bilo bre... Jedina nasa pesma koju sam zapamtio, uz "Molitvu". Sve ostalo je raspad od muzike. Mada i ne pratim evroviziju od kad je pobedilo "ONO" (ne moram da objasnjavam koje).

Mile

pre 8 godina

Bio u Stadthalle veceras :) fenomenalno vece, a ubedljivo najbolja reakcija u hali je bila uz nasu pesmu, odusevljen sam bio :) trebalo je to doziveti.

modesty

pre 8 godina

I u UK i u Australiji se svima svidela i favorit je, zajedno sa Ruskinjom. A sad idem da citam komentare, htela sam da ostavim svoj pre nego sto izgubim veru u ljude...

Aurora borealis

pre 8 godina

Gospodine "Geler", ja sam Srbin, Bojana je predstavnik Srbije, pa me zanima zasto bi pevala na engleskom, Norveskom ili spanskom?! Zasto ne peva na ruskom ili, na romskom? Kako se odlucila odnosno, ko je odlucio da to bude bas engleski? Inace, mozda ste u pravu. To nije autosovinizam, to je nesto mnogo gore i nize.
(Mladen Mladenovic, 19. maj 2015 20:58)

Pazite ovako, ovo je pre svega muzičko takmičenje, nije takmičenje za najlepši jezik. Ako je ona kao takmičarka sa timom odlučila da pesma bolje zvuči na engleskom nego na norveškom, španskom, ruskom, romskom ili srpskom jeziku zašto ne bi pevala na engleskom? Kada se budete kvalifikovali vi onda možete pevati na kome god jeziku hoćete.

E sada što se tiče same pesme, muzika bi morala biti mnogo bolja, Bojana peva odlično, a tekst pesme, iako se meni lično ne sviđa previše, za evroviziju može biti odličan. U vreme kada se svi bore za svoja prava jedna punija dama koja viče da je drugačija i da joj to ne smeta (svaka čast, ako njoj ne smeta što je punija što bi nama smetalo) mogla bi dobiti veliki broj glasova.

pizza pametnica

pre 8 godina

pa pesma uopste nije losa kako je napljuvase ovde u komentarima pre neki dan. bravo bojana. bas me je lepo iznenadila. pa ovakve pesme i pobedjuju. i ko uopste slusa pesme na evroviziji, naravno da cu da glasam za nas.

Dado

pre 8 godina

Kad bi u 1958 imali internet i kad bi kojim slucajem Srbiju predstavljao pevac sa pesmom Volare (legendarna pesma, jedna najboljih koje smo mogli cuti na Eurosongu), opet bi se ovde nasli pojedinci koji bi pljuvali i pricali kako se brukamo.

Iako ti pobeda na Eurosongu ne donese Bog zna sta, pa tako znaci ni brukanje ne donese nista lose, mislim da nije bas vitalnog znacaja, sta se salje, ma da se slazem, da ako pricamo o muzickom takmicenju, da barem saljemo nesto pristojno, a Srbija je to u vecini primera i uradila.

Pesma kao pesma, nije Bog zna sta, nije katastrofalna ali nije ni brukanje, ali je zato Bojana ODLICNA! Njena energija je neverovatna a to se moglo cuti i po reakciji publike. Zato, ako vas ne zanima, ne gledajte i ne smarajte, ako gledate, budite barem toliko ljudi pa podrzite Bojanu, jer ipak predatavlja Srbiju.

veerghoen

pre 8 godina

Људи дијаспора гласа и тим гласовима се обезбеђује финале. Румуна је рецимо пуно у Енглеској и Италији. Грка такође има много у Енглеској где раде. О Албанској дијаспори и да не причам, има их чак и у Сибиру. Гласају за Албанију из целог света. Дакле дијаспора доноси победе а не ко је од региона за кога гласао.

yasgod

pre 8 godina

Bila sam sa sestrom na ovoj prvoj polufinalnoj euroviziji i mogu reci da od svih ucesnika Bojana je dobila najveci aplauz i digla je celu halu na noge. Posle svih balada koje smo uglavnom slali ili neke pop pokusaje, ovo je osvezenje i svako ko nas je video sa nasom zastavom je nam cestitao i rekli da smo oduvali ostale.
Inace znam da kladionice nisu neki pokazatelj uspeha ali sad gledam i posle porvog polufinala Srbija se sa 26-og mesta plasirala na 6-to ^_^

kovalski

pre 8 godina

Sa ovom pesmo čak možda i imamo šanse za neko visoko mesto. Jer jasno se vidi iz prethodnih godina da se sve više teži pesmama koje govore o promeni i prihvatanju različitosti. Zbog toga sam odma i znao da prolazimo u finale sigurno...

Andrijana

pre 8 godina

Koliko primitivizma i bezobrazluka. Bojana predstavlja Srbiju, nasu zemlju. I svi moramo biti ponosni na nju. Koristite njenu kilazu za podsmeh, bruka i sramota kakvih ljudi ima. BOJANA IMALA TI 100 ILI 60KG SRBIJA TE PODRZAVA I UZ TEBE JE DO SAMOG KRAJA. SRECNO!

LLTQ

pre 8 godina

Ma Bojana je vrhunska pevacica, dobre su obe verzije i srpska i engleska i ne znam ko bi od nas iz srbije zeleo da ne prodjemo dobro na eurosongu to bi bio apsurd...BOJANA DO POBEDE!!!

Trajko

pre 8 godina

Fora je u tome što Evrovizija vrlo malo ima veze sa muzikom. To je jedna dosadnjikava televizijska priredba od koje jedna privatna korporacija fenomenalno profitira. Zabava za mediokritete. Vidite samo kakva pesme i izvođače šalje muzička velesila Vel. Britanija.

Granota

pre 8 godina

Evrovizija je za žene i gej populaciju. Muzika na njoj nema već niz godina nikakvu vrednost, jer su počeli da pobeđuju ne zbog pesme, nego jer su hard rokeri, transvestiti, lutkari, trbuhozborci, etc. Spektakl, a ne muzika.

Aleksandar

pre 8 godina

Bojana Stamenov je razvalila, a dvorana bukvalno eksplodirala. Napred Bojana! Toliko smo pakosni da od zlobe zavidimo i pljujemo našu predstavnicu. Ipak, pljuvači su neuspešni ljudi i ljudi nezadovoljni sami sobom. Prema tome, Bojana puna podrška, naježio sam se tokom tvog izvođenja. Svi uz Bojanu, u subotu 23.maja.

nya

pre 8 godina

Kod nas covek tacno ne mora ni vesti da cita, samo da otvori prozor i oslusne, ako ima nekog pucanja znas da smo pobedili (ili u ovom slucaju, prosli u finale) u necemu...

wtf

pre 8 godina

Zamolio bih sve kojima je nasa pesma losa i blam za srbiju nek pisu B92 i nek se prijave da oni pisu tekst, komponuju muziku i sve ostalo jer koliko vidim bas smo pametni i volimo gaziti svoje pa hajde da vidimo muzikalne eksperte sta bi oni poslali na euroviziju.
Pa sta ako peva na engleskom, mozes mislit smak sveta...
Cim nesto nije po volji odma eurovizija je kic, cirkus i da samo lgbt se samo loze a u stvari svi je prate i sve znaju.
Bojana je dala sve od sebe i dobro nas je predstavila.
Cura samo pevala pesmu koja je bila komponovana za euroviziju i otpevala je super.
Ima cime se ponositi u zivotu i postigla je vec znacajan korak u karijeri dok mi koji sedimo i komentarisemo na netu mozemo se zapitati sta smo mi postigli znacajno u zivotu.
Bojana samo napred.

opusteno u finale

pre 8 godina

Nastup Bojane na engleskom je pun pogodak,
uzgred refren pesme
Finally I can say, I am different and it's OK, here I am!

je... da kazemo vrlo prepoznatljiv i prihvatljiv za... da kazemo najuticajniji lobi ESC-a

Marija

pre 8 godina

Citam komentare i prosto ne mogu da verujem koliko zlobe ime u nama Srbima. Znaci strasno. Umesto da se pruzi podrska Bojani koja predstavlja SRBIJU, NASU DIVNU SRBIJU, sve sami komentari osude pljuvanja itd a ukoliko pobedi ti pljuvaci ce pevi biti ispred Narodne skupstine i vikati njeno ime. Sta reci osim - DVOLICNOST JE OCIGLEDNO SREDNJE IME NASE ZEMLJE SRBIJE.

BOJANA, SVE NAJBOLJE, DIVNA SI, PESMA JE DINAMICNA, PEVLJIVA, PA DOKLE GOD DOGURAS, A U FINALE PROLAZIS SIGURNO, JA SAM UZ TEBE! IDEMO BREEE!!!

dj

pre 8 godina

Ne kapiram negativne komentare na racun evrovizije jer je rec o veoma gledanom spektaklu i hteli to priznati ili ne retko koji hepening se moze pohvaliti ovolikom postojanoscu. Poslednjih godina je doslo do poboljsanja u bodovnom sistemu i jos mnogo cemu sto sve skupa izgleda pristojno. Dakle, ko voli nek' izvoli, rec je o muzici, opustite se i uzivajte. Ove godine ima bas mnogo lepih pesama i steta je omalovazavati toliki trud.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic, ko o cemu vi o autosovinizmu. Do sad su svi nasi predstavnici pevali na srpskom pa ne vidim razlog da ovaj put ne pevaju na engleskom. Pogotovo sto Bojana bolje peva na engleskom nego na nasem, a i tekst na nasem je poprilicno glup, nadam se da su ga malo popravili u engleskoj verziji. U svakom slucaju ova pesma nije dobra, ali nije ni skandalozno losa. Mislim da je neki evrivizijski prosek, pa sad ko to voli. U sustini nadam se da ce proci u finale, ali nam je grupa poprilicno losa jer nema ex yu drzava ni drzava u kojima je velika nasa dijaspora.
(Ros Geler, 19. maj 2015 15:58)
-----
Gospodine "Geler", ja sam Srbin, Bojana je predstavnik Srbije, pa me zanima zasto bi pevala na engleskom, Norveskom ili spanskom?! Zasto ne peva na ruskom ili, na romskom? Kako se odlucila odnosno, ko je odlucio da to bude bas engleski? Inace, mozda ste u pravu. To nije autosovinizam, to je nesto mnogo gore i nize.

Nikola S

pre 8 godina

Od kad je dotična izjavila da se ponosi činjenicom da ona i premijer Vučić imaju istog stilistu-želim joj poslednje mesto. A sama pesma je dno dnoova, dzabe MOĆAN VOKAL, kako vole da kažu.

Kami

pre 8 godina

Ne razumem stav da cemo se obrukati na Evroviziji. Pa slali smo i kvalitetne i tres pesme kao i svi drugi. Nece sigurno da opadne broj turista, smanje nam se plate ilo da nam uvedu sankcije zbog lose pesme. Treba shvatiti Evroviziju kao vid zabave i stvaranje privremene iluzije tolerancije i ljubavi u svetu.
Dobra prilika da sa drustvom uz pice i bocku provedete vece.
Opusteno, ljudi.

Meh

pre 8 godina

Ne pratim ovo od Molitve kad god to bese. Preslusao pesme i ocito se vidi da se juri mainstream. Ovaj iz Belgije ima pesmu fazon Lorde - Royals, Svedska maznula Guettin Lovers on the Sun, a nasa pesma koristi iste semplove (bubnjeve, efekte i taj oriental synth) kao Katy Perry - Unconditionally. Nista vec nevidjeno. Steta jer cura super peva. :/

Ros Geler

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic, ko o cemu vi o autosovinizmu. Do sad su svi nasi predstavnici pevali na srpskom pa ne vidim razlog da ovaj put ne pevaju na engleskom. Pogotovo sto Bojana bolje peva na engleskom nego na nasem, a i tekst na nasem je poprilicno glup, nadam se da su ga malo popravili u engleskoj verziji. U svakom slucaju ova pesma nije dobra, ali nije ni skandalozno losa. Mislim da je neki evrivizijski prosek, pa sad ko to voli. U sustini nadam se da ce proci u finale, ali nam je grupa poprilicno losa jer nema ex yu drzava ni drzava u kojima je velika nasa dijaspora.

Sramota

pre 8 godina

Ne bih mogao da kazem da smo na ovo takmicenje slali remek dela, ali ova pesma je zaista skandal. Potpuno mi je nejasno da je kompozitor i klika koja odlucuje o celoj ovoj ujdurmi imala hrabrosti da ovo cudo od kompozicije podmetne kao kandidata jedne zemlje za neko takmicenje. Grozno.

Maca

pre 8 godina

Sa Srbijom se takmici 16 drzava u prvom polufinalu a pravo da glasaju imaju 20.
Od nasih konkurenata smo dobili / dali sledece poene u finalima od 2007 do 2013 , samo smo dvaputa ostali bez finala 2009 i 2013 tako da smo tih godina davali poene u finalu
1. Rusija dobili samo 13 poena a dali cak 36 poena
2. Grcka dobili samo 17 poena a dali cak 35 poena
3. Belorusija dobili samo 8 poena a dali 2 jer nisu cesto bili u finalima
4. Albaniaj dobili smo 11 poena a dali samo 1 poen
5. Danska dobili smo 6 poena a dali 13
6. Makedonija dobili 47 dali 22 poena jer cesto nisu bili u finalima
7. Holandija dobili 30 poena dali 0 poena cesto nisu bilu u finalima
8. Madjarska dobili 23 poena dali 24 poena
9. Belgija dobili 12 poena dali 8 poena
10.Jermenija dobili 11 poena dali 6 poena
11. Moldavija dobili 9 poena dali 7 poena
12.Gruzija dobilia 6 poena dali 0 poena
13.Estonija dobili 0 poena dali 0 poena
15.Finska dobili 16 poena dali 0 poena

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ako bih bio nepristrasan, a za dobro muzike, smatram da ova numera ne treba da ide dalje. Zbog blama, kako za muziku tako i za Srbiju. Pa još na engleskom?! Nismo uspeli da se oslobodimo našeg palanačkog autošovinističkog mentaliteta, po kome sve što je sa strane, sve što ne razumemo, sve što nije naše, ima neku veću vrednost?! Pa ovo je takmičenje u kome učestvuju razne zemlje, razni narodi, razni jezici? Ako bih sve ovo prethodno isključio i ako bih bio gastarbajter u Austriji, glasao bih za Bojanu i ovu njenu "natezaljku", koja nema veze sa muzikom. Yamislite kolika bi to bila tragedija, koliki bi to poraz bio, da Bojana sa ovom pesmom pobedi?

Novosadjanin

pre 8 godina

Da se razumemo, Evrovizija nema nikakve veze sa kvalitetom pesme ili izvodjaca, ko god ima jaci lobi i promociju pobedjuje. Takodje i glasovi iseljenika iz susednih drzava mnogo znace.

Kami

pre 8 godina

Ne razumem stav da cemo se obrukati na Evroviziji. Pa slali smo i kvalitetne i tres pesme kao i svi drugi. Nece sigurno da opadne broj turista, smanje nam se plate ilo da nam uvedu sankcije zbog lose pesme. Treba shvatiti Evroviziju kao vid zabave i stvaranje privremene iluzije tolerancije i ljubavi u svetu.
Dobra prilika da sa drustvom uz pice i bocku provedete vece.
Opusteno, ljudi.

Marija

pre 8 godina

Citam komentare i prosto ne mogu da verujem koliko zlobe ime u nama Srbima. Znaci strasno. Umesto da se pruzi podrska Bojani koja predstavlja SRBIJU, NASU DIVNU SRBIJU, sve sami komentari osude pljuvanja itd a ukoliko pobedi ti pljuvaci ce pevi biti ispred Narodne skupstine i vikati njeno ime. Sta reci osim - DVOLICNOST JE OCIGLEDNO SREDNJE IME NASE ZEMLJE SRBIJE.

BOJANA, SVE NAJBOLJE, DIVNA SI, PESMA JE DINAMICNA, PEVLJIVA, PA DOKLE GOD DOGURAS, A U FINALE PROLAZIS SIGURNO, JA SAM UZ TEBE! IDEMO BREEE!!!

Novosadjanin

pre 8 godina

Da se razumemo, Evrovizija nema nikakve veze sa kvalitetom pesme ili izvodjaca, ko god ima jaci lobi i promociju pobedjuje. Takodje i glasovi iseljenika iz susednih drzava mnogo znace.

dj

pre 8 godina

Ne kapiram negativne komentare na racun evrovizije jer je rec o veoma gledanom spektaklu i hteli to priznati ili ne retko koji hepening se moze pohvaliti ovolikom postojanoscu. Poslednjih godina je doslo do poboljsanja u bodovnom sistemu i jos mnogo cemu sto sve skupa izgleda pristojno. Dakle, ko voli nek' izvoli, rec je o muzici, opustite se i uzivajte. Ove godine ima bas mnogo lepih pesama i steta je omalovazavati toliki trud.

Nikola S

pre 8 godina

Od kad je dotična izjavila da se ponosi činjenicom da ona i premijer Vučić imaju istog stilistu-želim joj poslednje mesto. A sama pesma je dno dnoova, dzabe MOĆAN VOKAL, kako vole da kažu.

Meh

pre 8 godina

Ne pratim ovo od Molitve kad god to bese. Preslusao pesme i ocito se vidi da se juri mainstream. Ovaj iz Belgije ima pesmu fazon Lorde - Royals, Svedska maznula Guettin Lovers on the Sun, a nasa pesma koristi iste semplove (bubnjeve, efekte i taj oriental synth) kao Katy Perry - Unconditionally. Nista vec nevidjeno. Steta jer cura super peva. :/

Ros Geler

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic, ko o cemu vi o autosovinizmu. Do sad su svi nasi predstavnici pevali na srpskom pa ne vidim razlog da ovaj put ne pevaju na engleskom. Pogotovo sto Bojana bolje peva na engleskom nego na nasem, a i tekst na nasem je poprilicno glup, nadam se da su ga malo popravili u engleskoj verziji. U svakom slucaju ova pesma nije dobra, ali nije ni skandalozno losa. Mislim da je neki evrivizijski prosek, pa sad ko to voli. U sustini nadam se da ce proci u finale, ali nam je grupa poprilicno losa jer nema ex yu drzava ni drzava u kojima je velika nasa dijaspora.

Maca

pre 8 godina

Sa Srbijom se takmici 16 drzava u prvom polufinalu a pravo da glasaju imaju 20.
Od nasih konkurenata smo dobili / dali sledece poene u finalima od 2007 do 2013 , samo smo dvaputa ostali bez finala 2009 i 2013 tako da smo tih godina davali poene u finalu
1. Rusija dobili samo 13 poena a dali cak 36 poena
2. Grcka dobili samo 17 poena a dali cak 35 poena
3. Belorusija dobili samo 8 poena a dali 2 jer nisu cesto bili u finalima
4. Albaniaj dobili smo 11 poena a dali samo 1 poen
5. Danska dobili smo 6 poena a dali 13
6. Makedonija dobili 47 dali 22 poena jer cesto nisu bili u finalima
7. Holandija dobili 30 poena dali 0 poena cesto nisu bilu u finalima
8. Madjarska dobili 23 poena dali 24 poena
9. Belgija dobili 12 poena dali 8 poena
10.Jermenija dobili 11 poena dali 6 poena
11. Moldavija dobili 9 poena dali 7 poena
12.Gruzija dobilia 6 poena dali 0 poena
13.Estonija dobili 0 poena dali 0 poena
15.Finska dobili 16 poena dali 0 poena

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ako bih bio nepristrasan, a za dobro muzike, smatram da ova numera ne treba da ide dalje. Zbog blama, kako za muziku tako i za Srbiju. Pa još na engleskom?! Nismo uspeli da se oslobodimo našeg palanačkog autošovinističkog mentaliteta, po kome sve što je sa strane, sve što ne razumemo, sve što nije naše, ima neku veću vrednost?! Pa ovo je takmičenje u kome učestvuju razne zemlje, razni narodi, razni jezici? Ako bih sve ovo prethodno isključio i ako bih bio gastarbajter u Austriji, glasao bih za Bojanu i ovu njenu "natezaljku", koja nema veze sa muzikom. Yamislite kolika bi to bila tragedija, koliki bi to poraz bio, da Bojana sa ovom pesmom pobedi?

Sramota

pre 8 godina

Ne bih mogao da kazem da smo na ovo takmicenje slali remek dela, ali ova pesma je zaista skandal. Potpuno mi je nejasno da je kompozitor i klika koja odlucuje o celoj ovoj ujdurmi imala hrabrosti da ovo cudo od kompozicije podmetne kao kandidata jedne zemlje za neko takmicenje. Grozno.

Gordana

pre 8 godina

Dajte, ljudi, opustite se i o'ladite malo! Evrovizija je cista, besmislena zabava, show koji moze biti ovakav ili onakav, ali takav je-kakav je i niko vas ne tera da ga gledate! Bojana je divna, slusala sam je uzivo u Beogradu pre x godina i ovo je prvi put da posaljemo nekoga ko zaista vredi, ne racunajuci Serifovicku. Pesma je ok u odnosu na nase druge popevke i zavijanja tipa Lane moje i ono nesto od Tomasevicke od cega mi se prevrce stomak. O Cipeli da ne govorimo, to je bio najveci promasaj ikad. Odlicno je sto peva na engleskom, svi je razumeju, prenosi nekakvu poruku i to je i cilj. Da se dopadnes i sto bolje plasiras. Scenski nastup mi se svideo, i takodje je bio jedan od nasih najboljih, a zena peva savrseno. Ne trazite neku preteranu dubinu i kvalitet, jer ga retko gde i ima, ako cemo realno. MTV je vece smece od Eurosonga, da ne govorimo o naduvanim muzikantima sa nasih prostora koji se takmice u plasiranju djubreta i plagijata. Na sve strane muzika koja nema nikakvu vrednost vec decenijama. Tako da, uzivajte u ovoj paradi ili nemojte, samo ne komentarisite vise Eurosong kao da je matematicka olimpijada, pobogu.

wtf

pre 8 godina

Zamolio bih sve kojima je nasa pesma losa i blam za srbiju nek pisu B92 i nek se prijave da oni pisu tekst, komponuju muziku i sve ostalo jer koliko vidim bas smo pametni i volimo gaziti svoje pa hajde da vidimo muzikalne eksperte sta bi oni poslali na euroviziju.
Pa sta ako peva na engleskom, mozes mislit smak sveta...
Cim nesto nije po volji odma eurovizija je kic, cirkus i da samo lgbt se samo loze a u stvari svi je prate i sve znaju.
Bojana je dala sve od sebe i dobro nas je predstavila.
Cura samo pevala pesmu koja je bila komponovana za euroviziju i otpevala je super.
Ima cime se ponositi u zivotu i postigla je vec znacajan korak u karijeri dok mi koji sedimo i komentarisemo na netu mozemo se zapitati sta smo mi postigli znacajno u zivotu.
Bojana samo napred.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic, ko o cemu vi o autosovinizmu. Do sad su svi nasi predstavnici pevali na srpskom pa ne vidim razlog da ovaj put ne pevaju na engleskom. Pogotovo sto Bojana bolje peva na engleskom nego na nasem, a i tekst na nasem je poprilicno glup, nadam se da su ga malo popravili u engleskoj verziji. U svakom slucaju ova pesma nije dobra, ali nije ni skandalozno losa. Mislim da je neki evrivizijski prosek, pa sad ko to voli. U sustini nadam se da ce proci u finale, ali nam je grupa poprilicno losa jer nema ex yu drzava ni drzava u kojima je velika nasa dijaspora.
(Ros Geler, 19. maj 2015 15:58)
-----
Gospodine "Geler", ja sam Srbin, Bojana je predstavnik Srbije, pa me zanima zasto bi pevala na engleskom, Norveskom ili spanskom?! Zasto ne peva na ruskom ili, na romskom? Kako se odlucila odnosno, ko je odlucio da to bude bas engleski? Inace, mozda ste u pravu. To nije autosovinizam, to je nesto mnogo gore i nize.

Mojemisljenje

pre 8 godina

evrovizija je neka EU verzija GRANDa
(3pr, 19. maj 2015 15:19)

Da prijatelju, al ta verzija granda ide jednom godisnje a ne 6 puta nedeljno kao ova nasa.

Andrijana

pre 8 godina

Koliko primitivizma i bezobrazluka. Bojana predstavlja Srbiju, nasu zemlju. I svi moramo biti ponosni na nju. Koristite njenu kilazu za podsmeh, bruka i sramota kakvih ljudi ima. BOJANA IMALA TI 100 ILI 60KG SRBIJA TE PODRZAVA I UZ TEBE JE DO SAMOG KRAJA. SRECNO!

Ahem,,,

pre 8 godina

Nisam ni čuo ranije našu predstavnicu i juče pukom slučajnošću prebacim na RTS1 upravno na najavu Bojane.
Krene stvar i mislim se ništa posebno, statično i dosadno, ali onda se dogodi ona promena ritma koja je celu salu digla na noge. Na kraju je i onaj detalj sa selfijem (u životu nisam uradio ni jedan selfi, prim.aut.) mali detalj ali generacijama opsednutnih instagramom ovo samo može biti plus.

Sve u svemu, pesma ništa posebno, ona ima strava glas tu nema dileme ali stvarno mi se dopalo kako su napravili taj kick, od ničega su napravili nešto što je za trenutak iskočilo iz prosečnosti.

Dule

pre 8 godina

@Andrijana: "Bojana predstavlja Srbiju, nasu zemlju. I svi moramo biti ponosni na nju." Ti ces da nam govoris sta da slusamo i sta da mislimo? Bas me briga Evrovizija i ko to tamo peva. To nema veze sa kvalitetnom muzikom. Sto se mene tice, mogu da posalju neku starletu ili Tomislava Nikolica. To je inace sve jedan isti buckuris.

neko iz mase

pre 8 godina

Evrovizija je imala kvalitetne izvođače i kompozicije do 1998. godine uključujući i tu godinu. Već od izbora za pjesmu Evrovizije godinu dana poslije u Jerusalimu postaje festival kiča i očajnih pjesama kao i izvođača loših vokalnih sposobnosti uz par izuzetaka nakon 2004. Turska ne učestvuje već drugu godinu. Turci su tražili da im se takođe omogući direktan plasman a ekonomski ne stoje lošije od Španije i Italije koje su povlaštene jer su kao među zemljama koje najviše izdvajaju za ovaj festival zabave. Iako ja mislim da najviše novca izdvajaju Velika Britanija i Njemačka. Italija je pauzirala i opet je išla direktno u finale. Turskoj nije omogućen direktan plasman te zbog toga bojkotuje Eurosong. Ove godine učestvuje Australija koja nije ni članica EBU, niti izdvaja novac za ovaj festival a omogućen joj je direktan plasman. Turci su u pravu! Sve je politika.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Uspjeh je ući u finale Europe u bilo čemu. Da se radi o sportu sad bi već bilo 500 komentara i svaki pozitivan. Zato čestitam na uspjehu!

Aca

pre 8 godina

Meni se u pocetku uopste nije svidjala pesma na engleskom, ali kada je nastupala ja sam hteo da vristim koliko je ona to dobro izvela, koliko je dobro otpevala, koliko je aranzman bio dobar, da sam ja totalno zaboravio srpsku verziju i pevao celu noc samo na engleskom. Odlicna je pesma, odlicna pevacica, jedina zivahna pesma, sve ostale su kao uspavanke, treba i zasluzuje da pobedi!

Mile

pre 8 godina

Bio u Stadthalle veceras :) fenomenalno vece, a ubedljivo najbolja reakcija u hali je bila uz nasu pesmu, odusevljen sam bio :) trebalo je to doziveti.

Don Kihot

pre 8 godina

Kako se smatra glavnim favoritom, kad je na kladionicama dvadeset i neka?
Elem, srecno Bojani.

(Kami, 19. maj 2015 12:46)

Bojana je posle nastupa u polufinalu trenutno šesti favorit na kladionicama. Što znači, skok za 20ak mesta posle jednog izvođenja. To dovoljno govori kakav je utisak ostavila. Ispred su samo Švedska, Rusija, Italija, Australija i Estonija.

Tora

pre 8 godina

Ljudi, o'ladite malo. Ovo je Evrovizija, vid zabave, festival instant pop muzike. I to nije od skoro, tako je oduvek. I ne treba ga shvatati ozbiljno jer mu to nije ni cilj. Kao sto vec neko rece, to je dobra prilika da se skupi drustvo na picu, da se zeza i komentarise nastupe.

Aleksandar

pre 8 godina

Bojana Stamenov je razvalila, a dvorana bukvalno eksplodirala. Napred Bojana! Toliko smo pakosni da od zlobe zavidimo i pljujemo našu predstavnicu. Ipak, pljuvači su neuspešni ljudi i ljudi nezadovoljni sami sobom. Prema tome, Bojana puna podrška, naježio sam se tokom tvog izvođenja. Svi uz Bojanu, u subotu 23.maja.

Milan

pre 8 godina

Pesma i nastup odlicni. Verzija na engleskom za klasu bolja od srpske verzije. Nisam ni pretpostavio da pesma u poslednjoj trecini ima tako sjajnu eksploziju ekstaze. Iskreno, nadam se da ce gej populacija prepoznati vrednost stihova (krajnje je vreme da neka pesma zameni "Relax"). A mi ostali mozemo osetiti moc pravog letnjeg DANCE hita. I naravno, uzivamo... Pretpostavljam da ima jos dobrih pesama (Austrija ima odlicnu) ali, naravno, navijam za Bojanu!

yasgod

pre 8 godina

Bila sam sa sestrom na ovoj prvoj polufinalnoj euroviziji i mogu reci da od svih ucesnika Bojana je dobila najveci aplauz i digla je celu halu na noge. Posle svih balada koje smo uglavnom slali ili neke pop pokusaje, ovo je osvezenje i svako ko nas je video sa nasom zastavom je nam cestitao i rekli da smo oduvali ostale.
Inace znam da kladionice nisu neki pokazatelj uspeha ali sad gledam i posle porvog polufinala Srbija se sa 26-og mesta plasirala na 6-to ^_^

modesty

pre 8 godina

I u UK i u Australiji se svima svidela i favorit je, zajedno sa Ruskinjom. A sad idem da citam komentare, htela sam da ostavim svoj pre nego sto izgubim veru u ljude...

Sale

pre 8 godina

Na stranu - Evrovizija, LGBT lobi, fanfare i šljokice. Sve je to, na kraju krajeva, jedna velika zabava za običan narod, umoran od posla, vesti iz hronike i politike. Oni hoće samo da se malo zabave i čuju poneku dobru pesmu. Reč - dve o Bojani.
Bojana zaslužuje da je nazovemo umetnikom. Pratim njen rad u zadnjih nekoliko godina, idem na njene nastupe i - uživam. Ta cura, ne samo što je muzički obrazovana (što je najmanje važno), nego je toliko zrela i opuštena u svom poslu da tačno zna kako da spoji emociju i harizmu. Od Glorie Gaynor do Bisere Veletanlić. Uglavnom je prati bend Vasila Hadžimanova što daje jedan fantastičan muzički ugođaj. Žao mi je što je morala de se "desi" Evrovizija da bi postala medijski priznata ali to je dokaz da za kvalitet ipak ima nade na ovim prostorima. Bojana je zaista mnogo "jača" od pesme kojom nas predstavlja na ovom takmičenju ali ona to nikad neće priznati jer je skromna i ceni trud ekipe koja je oko nje.
Na Balkanu a posebno u našoj zemlji, ljudi su prilično umorni od silnih ratovanja, borbe za egzistenciju, političke utopije...
Zato im je potreban jedan Novak, zato im je potrebna jedna Bojana, da kroz njihove uspehe sebe mistifikuju i osete dostojanstvo i ponos. Ruku na srce, dobar smo mi narod, malo nam treba da budemo srećni.
Bojana, šta god da uradiš u Beču, budi i ostani onakva kakvu te znam. Budi svoja. Srećno.

To be honest

pre 8 godina

Evrovizija je izgubila svoj smisao u svakom pogledu. Vise niko ne pravi objektivan I nezavisan nacionalni odabir izvodjaca I numera, gotovo niko ne peva na svom jeziku, evidentno je da je postala parada razlicitosti...sve to stoji. ALI u takvim okolnostima, Bojana je savrseno obavila zadatak. Cura je dala sve od sebe, izcukla svojom odlicnom interpretacijom poprilicno traljavo napisanu kompoziciju I tekst I dovela nas do finala. Cinjenica je I to da je oborila publiku sa nogu I dobila sjajne kritike. Zivim u UK I mogu vam reci da su britanski komentarori sa lica mesta u nekoliko navrata pomenuli Srbiiju kao svog favorita. Oni su po difoltu skloni cinizmu I nalazenju mane svima (a posebno nama, npr kada Nole igra), ali su sinoc bili puni hvale za Bojanu. Ako je ovo, gore opisano, trenutni kontekst Eurosonga, mi smo umnogome prevazisli postavljene ciljeve. Bravo Bojana I srecno.

opusteno u finale

pre 8 godina

Nastup Bojane na engleskom je pun pogodak,
uzgred refren pesme
Finally I can say, I am different and it's OK, here I am!

je... da kazemo vrlo prepoznatljiv i prihvatljiv za... da kazemo najuticajniji lobi ESC-a

Aurora borealis

pre 8 godina

Gospodine "Geler", ja sam Srbin, Bojana je predstavnik Srbije, pa me zanima zasto bi pevala na engleskom, Norveskom ili spanskom?! Zasto ne peva na ruskom ili, na romskom? Kako se odlucila odnosno, ko je odlucio da to bude bas engleski? Inace, mozda ste u pravu. To nije autosovinizam, to je nesto mnogo gore i nize.
(Mladen Mladenovic, 19. maj 2015 20:58)

Pazite ovako, ovo je pre svega muzičko takmičenje, nije takmičenje za najlepši jezik. Ako je ona kao takmičarka sa timom odlučila da pesma bolje zvuči na engleskom nego na norveškom, španskom, ruskom, romskom ili srpskom jeziku zašto ne bi pevala na engleskom? Kada se budete kvalifikovali vi onda možete pevati na kome god jeziku hoćete.

E sada što se tiče same pesme, muzika bi morala biti mnogo bolja, Bojana peva odlično, a tekst pesme, iako se meni lično ne sviđa previše, za evroviziju može biti odličan. U vreme kada se svi bore za svoja prava jedna punija dama koja viče da je drugačija i da joj to ne smeta (svaka čast, ako njoj ne smeta što je punija što bi nama smetalo) mogla bi dobiti veliki broj glasova.

kovalski

pre 8 godina

Sa ovom pesmo čak možda i imamo šanse za neko visoko mesto. Jer jasno se vidi iz prethodnih godina da se sve više teži pesmama koje govore o promeni i prihvatanju različitosti. Zbog toga sam odma i znao da prolazimo u finale sigurno...

Dado

pre 8 godina

Kad bi u 1958 imali internet i kad bi kojim slucajem Srbiju predstavljao pevac sa pesmom Volare (legendarna pesma, jedna najboljih koje smo mogli cuti na Eurosongu), opet bi se ovde nasli pojedinci koji bi pljuvali i pricali kako se brukamo.

Iako ti pobeda na Eurosongu ne donese Bog zna sta, pa tako znaci ni brukanje ne donese nista lose, mislim da nije bas vitalnog znacaja, sta se salje, ma da se slazem, da ako pricamo o muzickom takmicenju, da barem saljemo nesto pristojno, a Srbija je to u vecini primera i uradila.

Pesma kao pesma, nije Bog zna sta, nije katastrofalna ali nije ni brukanje, ali je zato Bojana ODLICNA! Njena energija je neverovatna a to se moglo cuti i po reakciji publike. Zato, ako vas ne zanima, ne gledajte i ne smarajte, ako gledate, budite barem toliko ljudi pa podrzite Bojanu, jer ipak predatavlja Srbiju.

pomorac

pre 8 godina

Na Evroviziji se vise ne prolazi zbog glasa ili pjesme vec zbog izgleda. Guraju se "neprihvaceni" i to izuzetno otvoreno. Znaci ne velica se kvalitet vec mane

marija

pre 8 godina

Pobedices, devojko!
- Razlike su OK...
Sa tim refrenom i treba da pobedis,
razvalices i u finalu tim mocnim glasom.
Srecno iz Beograda.

Vasa

pre 8 godina

Zasto po inerciji pricati kako su sve pesme dno, a verujem da to kazu ljudi koji i nisu odslusali nijednu pesmu.
Pesme uopste nisu tako lose, izvodjenja neka su vrhunska. Evrovizija danas je daleko od kica od pre desetak godina.
Bravo, Bojana.
Tvoj nastup je bio jedan od zapazenijih.
Ruskinja je razbila.
Albanka je razocarala iako i dalje ima najvecu paznju medija.

brazoria

pre 8 godina

Ove godine učestvuje Australija koja nije ni članica EBU, niti izdvaja novac za ovaj festival a omogućen joj je direktan plasman. Turci su u pravu! Sve je politika.
(neko iz mase, 20. maj 2015 08:45)

PA KAD NAJVISHI TORANJ U EVROPI MOZZE DA BUDE U EMIRATIMA-MOZZE I AUSTRALIJA DA BUDE EVROPSKA ZEMLJA!...IAKO JE KONTINENT!??!...

LLTQ

pre 8 godina

Ma Bojana je vrhunska pevacica, dobre su obe verzije i srpska i engleska i ne znam ko bi od nas iz srbije zeleo da ne prodjemo dobro na eurosongu to bi bio apsurd...BOJANA DO POBEDE!!!

pizza pametnica

pre 8 godina

pa pesma uopste nije losa kako je napljuvase ovde u komentarima pre neki dan. bravo bojana. bas me je lepo iznenadila. pa ovakve pesme i pobedjuju. i ko uopste slusa pesme na evroviziji, naravno da cu da glasam za nas.

Pi-Ter

pre 8 godina

Evrovizija je cudno takmicenje: svi vole da gledaju i svi se sutra dan - stide onoga sto su vidjeli i culi. Kao losa rakija, recimo.

miki

pre 8 godina

Pobede na Evroviziji su uglavnom političke. Hrvatska pred otcepljenje, skoro je bila i Ukrajina. Sad je definitivno na redu Albanija.
(Matrix, 20. maj 2015 12:21)

Sta sve ovi rusofili ne lupaju ovde, pa to je cudo!
Kad je Hrvatska pobjedila na Eurosongu??
Ako mislis na grupu Riva, to nije bila pobjeda Hrvatske, vec SFR Jugoslavije i Jugoslovenske Radio Televizije!

Trajko

pre 8 godina

Fora je u tome što Evrovizija vrlo malo ima veze sa muzikom. To je jedna dosadnjikava televizijska priredba od koje jedna privatna korporacija fenomenalno profitira. Zabava za mediokritete. Vidite samo kakva pesme i izvođače šalje muzička velesila Vel. Britanija.

Vasilije

pre 8 godina

@Marija, ako cemo iskreno ona ne predstavlja Srbiju, ona predstavlja licni izbor nekolicine koji su zasluzeno ili ne u poziciji da odlucuju o tome ko ide na Evroviziju.

Miša, Bgd

pre 8 godina

Ako je ovo skandal kako onda da nazovemo pesmu Balkan, pa one tri od prošle godine, a pre toga ona brzo zaboravljena "(m)učenica" Kristine Kovač?
Što se tiče scenskog nastupa... jedina slika koja mi se javlja je princeza Lea u zlatnom bikiniju sa jedne i zaleđeni Han Solo sa druge :)

StariLaf

pre 8 godina

Kljucna recenica u tekstu ove pesme,zbog koje cemo imati visok plasman je "finaly I can say, I'm different and that's okay"...Nadam se da razumete i zasto,a to je odgovor i zasto je pesma pevana na engleskom,jer ipak treba svi da razumeju znacenje te recenice...

Raul

pre 8 godina

@Ne sto sam Albanac, ali albanska pesma je ubedlivo najbolja.
(alban, 19. maj 2015 23:38)

Albanska pesma:" Na kraj sela ŽUTA kuća, tititi tatata, žuta kućica"!

navijac

pre 8 godina

Nisam cuo pesmu do sada. Sad vidim da i nije iznenadjenje sto je usla u finale, evrosong voli da propagira razlikost, gej lobi je tamo jak..

nya

pre 8 godina

Kod nas covek tacno ne mora ni vesti da cita, samo da otvori prozor i oslusne, ako ima nekog pucanja znas da smo pobedili (ili u ovom slucaju, prosli u finale) u necemu...

Granota

pre 8 godina

Evrovizija je za žene i gej populaciju. Muzika na njoj nema već niz godina nikakvu vrednost, jer su počeli da pobeđuju ne zbog pesme, nego jer su hard rokeri, transvestiti, lutkari, trbuhozborci, etc. Spektakl, a ne muzika.

Eldorado

pre 8 godina

To što je na kladionicama skočila na 6 mesto po šansama za pobedu, nema toliko veze sa utiskom i nastupom već sa činjenicom da kladioničari preko svojih veza znaju kako je proteklo glasanje u 1 polufinalu. Verovatno je bila među prva 3 po plasmanu što bi u finalu trebalo da joj donese mesto među prvih 10 takmičara.

m

pre 8 godina

Nisam od obnih koji se mnogo stresiraju oko Evrovizije, Bojana je bila superm nije važno da li će da pobedi, ali i pesma iako nije ništa specijalno bolja je od većine. Meni se sviđa pesma iz Estonije. Odem sada na sajt evrovizije i čitam komentare ispod vesti pa ono je tragikomično koliko ima albanskih botova. Ostavili su toliko komentara kako Alnbanije pobeđuje, a ljudi im govore da je izvođenje bilo loše iako pesma nije loša i da će teško pobediti oni onda kreću sa svađom.

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic

Ocigledno je da nismo jedini autosovinisti u Evropi, jer koliko sam primetio, mali je procenat izvodjaca na Evroviziji koji peva na maternjem jeziku. A ako vam je za utehu, izgleda da Francuzi imaju najvise "palanackog duha", jer i oni sve redje nastupaju na maternjem jeziku a mnogo vise na engleskom iako ga organski ne podnose

Future

pre 8 godina

Evrovizija propada iz godine u godinu.. dotakli su dno,više nisu zanimljivi.
(zar nije tako?, 19. maj 2015 21:41)
Pa ti nisi normalan/na. Ove godine su cak i najbolje pesme, sa jakim porukama, a to sto si ti rekao/la, moze da kaze samo neko ko nije niti gledao show niti razume engleski i pesme.

zozrzo

pre 8 godina

Bojana je solidna pevacica, nista posebno, zbog njene korpulentnosti podseca na neke crnacke pevacice koje razvaljuju. Medjutim, Bojana nije taj kapacitet iako bi ona to volela da bude. Tako da ne preterujte o hvalama na njen glas koji je svakako dobar. Pesma je izlizani klise i nista vise od toga, a cela stvar vezana za nas nastup je burazersko politicke prirode. Naime, cela ta muzicka grupacija koja nas predstavlja je pod sapom Sase Mirkovica, mutnog tipa koji je vazan vladajucoj garnituri. To je ono sto lose i zlo u celoj ovoj stvari oko Evrovizije.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Matrix, Hrvatska nije nikad pobijedila na euroviziji. Tad je još bila Jugoslavija i slučajno je grupa iz Hrvatske, a baš je Europu briga. Glasali su za Jugoslaviju, a Ruslana je pobijedila prije 10 godina.

Bane

pre 8 godina

(Matrix, 20. maj 2015 12:21)

Glavni favorit je Švedska sa kvotom 2, dog je tvoja Albanija sa kvotom 80. Kakve veze ima Albanija sa odcepljenjem Sedi 1.

veerghoen

pre 8 godina

Људи дијаспора гласа и тим гласовима се обезбеђује финале. Румуна је рецимо пуно у Енглеској и Италији. Грка такође има много у Енглеској где раде. О Албанској дијаспори и да не причам, има их чак и у Сибиру. Гласају за Албанију из целог света. Дакле дијаспора доноси победе а не ко је од региона за кога гласао.

Vuja neznalica

pre 8 godina

Boki lepotice, samo napred! I Noleta pljuju sve dok im nabrekle žlezde rade a on, mangup, zapuši im usta pobedama i trofejima! Srećno u finalu, ti si naša pobednica!

Ja2710

pre 8 godina

@xyz
Kvalitet pesme ili umetnika se ne ocenjuje jezikom na kome peva. Bas ste mi tragikomicni vi i vasi komentari, kritikujete neki kvalitet a vrhunac vaseg znanja iz muzike su Ceca, Ivana Selakov i ostale.....Da ne lajem.

Nemanja Zivanovic BG

pre 8 godina

Lane moje ovih daaaAaAna... E to je bilo bre... Jedina nasa pesma koju sam zapamtio, uz "Molitvu". Sve ostalo je raspad od muzike. Mada i ne pratim evroviziju od kad je pobedilo "ONO" (ne moram da objasnjavam koje).

Dr.Mancic

pre 8 godina

Budimo realni! Ako naša Monserat bude 5-ta mi smo na konju. Holandija,Rusija,Gruzija pa i Albanija :-o. Nemoze ova naša sa njima :-(

Rhyzm

pre 8 godina

@Matrix

Apsolutno tacno, ova, na prvi pogled, banalna smejurija zvana "evrovizija", uopste nije tako banalna, i u poslednje vreme je prepuna simbola i politickih poruka i poruka raznih "pokreta".

Lovac na botove

pre 8 godina

Moze do mozda 10 og mesta, jer nasa dijaspora iako brojna nije ni prici albanskoj i drugim dijasporama u Eu,narocito po organizaciji.Tacno je da imamo oko 500-600.000 ljudi samo u Austriji,ali je pitanje da li ce svi da glasaju?

Ja2710

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Eto. Od takvih kao sto si ti mi je muka. Ne bi glasao za neku pesmu samo jer ne zelis da glasas za tu zemlju. Frustracije nemaju granice. Estonija i Albanija imaju dobre pesme, lupajte mi minuse koliko god hocete. Samo se dvojka iz Albanije isfalsirala u nastupu juce, bila je bolja na probama, a prica se da ima tuberkulozu, nadam se da nije istina. Inace Bojana je pokidala, ne sto smo prosli u finale nego cemo zavrsiti u prvih 15 sigurno.

Eldorado

pre 8 godina

Žao mi je Holandije koja poslednje 3 godine šalje samo svoje najveće zvezde na festival. Anouk, Ilse DeLange i Trijntje Oosterhuis su verovatno među naj 5 njihovih pevačica svih vremena. Izgleda da se oslanjaju samo na kvalitet i da ne lobiraju mnogo. Ako iduće godine pošalju trio O'G3NE, sestre koje su pobedile u Voice of Holland uz dobru pesmu i mnoooooogo lobiranja mogu do pobede.

djolefrankfurt

pre 8 godina

@ (veerghoen, 20. maj 2015 00:08)
delimicno tacno 50% strucni ziri koji je glaso pre dva dana a 50% sms evropa i australija.a austalija ucestvuje jer je ovo 60 ta ljubilarna evrovizija i ta manifestacija je veoma popularna tamo.

Nece valjda

pre 8 godina

Pesmu je na engleskom napisao Carls Mason, koji je pisao i pobednicku za Koncitu Wurst, zastave duginih boja i nepriznate drzave Kosova se vijore dok Bojana peva, nekako je previse umiveno kao da su scenski nastup radili stranci, podrska od strane Koncite i Serifovicke za vreme bodovanja, i tako.... gejovizija u fulu.

N

pre 8 godina

Bojana je sjajno otpevala! Nisam gledala Evroviziju - da li bi neko mogao da mi objasni zasto je, kako vidim na klipu ovde, na kraju viknula: Thank you, Australia?

Ja2710

pre 8 godina

@N
Rekla je "Thank you Europe! Thank you Australia!" jer Australija ucestvuje ove godine na evroviziji jer je milioni vec godinama tamo prate, tako da su pozvani na sezdesetogodisnjicu. A glasaju u oba polufinala i u finalu, tako da, eto, zato.

eurotrash

pre 8 godina

@N: Takodje je rekla i 'Thank you Europe', dva kontinenta koji ucestvuju ove godine, da pokrije sve obozavatelje, gledaoce, glasace i publiku. Bila je u isto vreme profesionalna i ljubazna, prava diva.

Aurora borealis

pre 8 godina

Vidim da se razumete u odnos koji Francuzi imaju prema engleskom jeziku, kako se ono kod nas kaže, "kao Marica.....". U Kanadi, tačnije Kvebeku je čak zabranjeno u izlozima radnji ispisivati reklamu ili bilo kakav tekst na engleskom. Ljudi su svesni značaja maternjeg jezika i šta on predstavlja. Jezik nije važan samo za ona živa bića koja riču ili zavijaju. Njima je svejedno. Važno je da ima "kukuruza". Kad čujete, na javnim skupovima, Obamu da govori francuski, gospodju Merkel španski ili Fransoa Olanda da se obraća na engleskom, javite se.
(Mladen Mladenovic, 20. maj 2015 13:12)

Vidim da ste preskočili moj odgovor na jedan od vaših predhodnih komentara pa ponovo istu stvar pišete. Kako me mrzi da sve ponovo pišem potražite moj komentar od sinoć (noćas).

Još jednom kažem, nije poenta u jeziku nego u muzici pa kome sviđa neka sluša, kome ne neka okrene glavu.

Ma superiška

pre 8 godina

Mislim da broj pregleda svake pesme sa sinoćnjeg polufinala na YouTube-u govori o tome ko je ostavio najjači utisak. Iako je Rusija na prvom mestu po broju pregleda jer Sunce izlazi na Istoku, a i ima ih 150+ miliona, kako god Srbija bude prošla u finalu, naša Bojana, devojke i momci su imali apsolutno najbolji nastup sinoć i oni su što se mene tiče već pobedili. Prema tome, šta god odluči evropski žiri i publika u finalu, Bojana Stamenov i ostatak ekipe su pokazali kladioničarima i ostalim skepticima da je Srbija taj favorit iz senke. Srećno u finalu.:)

Gost

pre 8 godina

Budimo realni... Evrovizija je postala parade kica I forsiranje manjih drzava. Mada ove godine je Italija konacno napravila pesmu u svom stilu I to odlicnu, Knez takodje ima dobru pesmu, pesma Rumunije je sa muzicke racke gledista isto dobra. Ove godine pobedjuje onaj ko politicki treba da pobedi... to je tako vec poslednjih 15-tak godina.

xyz

pre 8 godina

Црна Гора, Португал, Италија, Шпанија, Француска. Људи поштију свој језик, самим тим и свију културу и себе. Наравно и Аустралија и Велика Британија, којима је енглески матерњи. Поента Евровизије је, ваљда, да свако представи своју земљу, самим тим и њену кул?уру, тј. језик. Ово ке постало обичан концерт најкомерцијалније, сајако мало уметничке вредности.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Bojana je predivna osoba i sjajna pevacica,puno srece u subotu!

Mladen Mladenovicu... odmori malo
(Sandra,Geneve Sui, 20. maj 2015 13:38)
-------------
A ko je tvrdio da nije tako? Neverovatno ?! Nekima je, čini mi se, veliki problem bilo šta duže od proste rečenice.
Ne znam kakva je osoba ali znam da je veoma kvalitetna pevačica i, naravno, da joj želim puno sreće i, ništa manje nego, pobedu u subotu. Neću valjda glasati za Albaniju ili Estoniju?!

marija

pre 8 godina

Vi koji raspravljate o jeziku,
da li ste primetili glavni refren na znakovnom jeziku?

Ponosna sam na Srbiju.
Jos jednom, srecno,
navija Srbija iz sve snage u slavu razlicitosti.
Bravo za nas tim.

SAVET

pre 8 godina

Radim vec dve decenije kao organizaator muzickih festivala u EU.Pesma nije losa,nastup je bio dobar.Bicu jako direktan,to sto je nasa predstavnica malo "punacka" je ovde=PREDNOST.Ista ona koju su imale Ruske bakice pre neku godinu ali su bakice igrale,mrdale.Savetovao bih nasoj predstavnici da iskoristi svoju PREDNOST jer nema nista simpaticnije od "punacke osobe koja simpaticno igra".Nadam se da me shvatate sta sam zeleo da kazem,to caak deluje simpaticnije od drugih kad igraju.Vrlo je staticna i to ne valja,zato je dobro sto se okrenula oko sebe,taja jedan put ali i to je bilo u mestu.Treba napraviti neki pokret,osecati se VEC KAO POBEDNIK i onda=SVE JE MOGUCE.Realno ce nasa pesma zauzeti 5-o mesto jer nasa dijaspora ne razume Engleski ali nije vazno.

Strucnjak

pre 8 godina

Evrovizija nije Konkurs Pavaroti ili Mario Del Monaco gde se bira najbolji pevac ili pevacica.Ovde se bira PESMA..A pesme sve nalik jedna na drugu i opsta deracina.Ni jedna odmah da udje u uvo.Festival za gej populaciju koja uvek ispuni parter (sto se vidi kada prodje kamera). Mogli smo vizuelno nesto lepse da posaljemo ali je od starta bilo jasno da se sve radilo za Bojanu Stamenov

Analiza

pre 8 godina

Ovog puta definitivno Spanija dobija.
Devojka izgleda vrhunski ali i pesma je klasicni easy listening Euro Trance. Vecina ce dati Spaniji glasove kako zbog pesme tako i zbog toga sto nikada nisu dobili pa da im se pruzi prilika da organizuju i oni takmicenje u svojoj zemlji.

Od ostalih pesama bolje komponovana i sa boljim nastupom i scenogradijom je Gruzija iz nase grupe.

Naravno Bojana sigurno ide u prvih 10 a mozda i u 5. Od svih koje sam cuo preslusao sma skoro sve ona definitivno ima najbolji vokal ali joj je pesma losa i ne moze dobro da ga pokaze sem u poslednjem delu gde je kulminacija. Pocetak pesme blagi ocaj uopstalom kao i kompletna kompozicija koja je dosadna.

Scenografija i koreografija je totalni promasaj i nema blage veze sa pesmom i njenom emocijom. I spot je ocajana. Nigde veze. Ako bude gubila poene najvise ce ih izgubiti ne svojom krivicom vec zbog amaterizma ostale ekipe.

Aleksandar

pre 8 godina

Oko cega se ovi komentatori svadjaju, pa to je tako jadno. Ovaj jedan cak i utripovao samoubistvo. Da...da, definitivno je lako manipulisati ljudskim rodom.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic

Ocigledno je da nismo jedini autosovinisti u Evropi, jer koliko sam primetio, mali je procenat izvodjaca na Evroviziji koji peva na maternjem jeziku. A ako vam je za utehu, izgleda da Francuzi imaju najvise "palanackog duha", jer i oni sve redje nastupaju na maternjem jeziku a mnogo vise na engleskom iako ga organski ne podnose
(Put your money where your mouth is, 20. maj 2015 11:26)
----
Vidim da se razumete u odnos koji Francuzi imaju prema engleskom jeziku, kako se ono kod nas kaže, "kao Marica.....". U Kanadi, tačnije Kvebeku je čak zabranjeno u izlozima radnji ispisivati reklamu ili bilo kakav tekst na engleskom. Ljudi su svesni značaja maternjeg jezika i šta on predstavlja. Jezik nije važan samo za ona živa bića koja riču ili zavijaju. Njima je svejedno. Važno je da ima "kukuruza". Kad čujete, na javnim skupovima, Obamu da govori francuski, gospodju Merkel španski ili Fransoa Olanda da se obraća na engleskom, javite se.

Aster Blistok

pre 8 godina

Po mojim kriterijumima sva muzika na ovoj Evroviziji me podseca na nesto sto sam ugazio par puta prelazeci preko travnatih povrsina i bilo je prilicno neugodnog mirisa. Po meni je, do sada, ipak najbolje posao odradila, nize pomenuta, "Riva" iz Zadra, jer je sve to spakovano bilo u vrhunski pop kic, lake note i reci i izrazi koje se sigurno lako pamte i imaju internacionalni karakter. Ne bi ulazio u detalje o kvaliteti muzike samo se jedan proizvod moze bolje prodati a drugi ni pod razno (IMHO).

Ja2710

pre 8 godina

@xyz
Ma super je sve to, ali ne razumem vas koji ste samo za to da svaka zemlja peva na svom jeziku i da se "promovise kultura'. Da, to bi svakako bilo zanimljivo, ali ne znaci da MORA da bude tako.
A losih pesama ima pa ima na svakom takmicenju. I ove godine ima dobrih pesama, kao sto je pesma iz Estonije (originalno i zanimljivo), Rusije (lepa balada, odlicna poruka), Albanije (pesma ima veoma zarazan i dobar ritam, medjutim ona je juce uzivo zvucala poprilicno lose, ali popravice to u subotu sigurno), Australije (originalno, bar nije dosadno), Norveske (iako je mnogima dosadna, ja smatram da je kvalitetnija od vecine balada ove godine), Gruzije (malo repetativno, ali zanimljivo), Grcke (odlican nastup, pesma skroz ok, ima odlican glas) itd. Pa i mi naravno. Ono sto nas cini drugacijim od ostalih jeste to sto je pola pesme u stilu balade, a pola u tehno stilu. Licno ja smatram da pesma nije nista posebno, ali kada Bojana izadje na scenu i otpeva je onako, ucini je ne samo posebnom, nego jednom od najboljih!

Kirito

pre 8 godina

Uffff jakog li i elitnog takmicenja......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ice9, 20. maj 2015 14:21)

Sta se cudis? To ti je Grand parada na visokom nivou.

brax

pre 8 godina

pesma albanije je fenomenalna zato su i usli prvi u finale,a srpska jedva su usli na finale priznaliste ili ne to su cinjenice koj vidi ceo svet.

xyz

pre 8 godina

Ја2710 Наравно да нема везе са језиком. Али поента је да је 99,99% песама на најкомерцијалнији калуп. То је као и код нас Цеце, Јеце и остала шљ категорија. И на пример ја то смратам, музиком за кад циркнеш па не знаш где си. Лично преферирам orthodox Celts и Деспота, Аца је геније. Исто и Есхатон. Добра музика а и на српском и на енглеском.

Aster Blistok

pre 8 godina

Po mojim kriterijumima sva muzika na ovoj Evroviziji me podseca na nesto sto sam ugazio par puta prelazeci preko travnatih povrsina i bilo je prilicno neugodnog mirisa. Po meni je, do sada, ipak najbolje posao odradila, nize pomenuta, "Riva" iz Zadra, jer je sve to spakovano bilo u vrhunski pop kic, lake note i reci i izrazi koje se sigurno lako pamte i imaju internacionalni karakter. Ne bi ulazio u detalje o kvaliteti muzike samo se jedan proizvod moze bolje prodati a drugi ni pod razno (IMHO).

Nikola S

pre 8 godina

Od kad je dotična izjavila da se ponosi činjenicom da ona i premijer Vučić imaju istog stilistu-želim joj poslednje mesto. A sama pesma je dno dnoova, dzabe MOĆAN VOKAL, kako vole da kažu.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ako bih bio nepristrasan, a za dobro muzike, smatram da ova numera ne treba da ide dalje. Zbog blama, kako za muziku tako i za Srbiju. Pa još na engleskom?! Nismo uspeli da se oslobodimo našeg palanačkog autošovinističkog mentaliteta, po kome sve što je sa strane, sve što ne razumemo, sve što nije naše, ima neku veću vrednost?! Pa ovo je takmičenje u kome učestvuju razne zemlje, razni narodi, razni jezici? Ako bih sve ovo prethodno isključio i ako bih bio gastarbajter u Austriji, glasao bih za Bojanu i ovu njenu "natezaljku", koja nema veze sa muzikom. Yamislite kolika bi to bila tragedija, koliki bi to poraz bio, da Bojana sa ovom pesmom pobedi?

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic, ko o cemu vi o autosovinizmu. Do sad su svi nasi predstavnici pevali na srpskom pa ne vidim razlog da ovaj put ne pevaju na engleskom. Pogotovo sto Bojana bolje peva na engleskom nego na nasem, a i tekst na nasem je poprilicno glup, nadam se da su ga malo popravili u engleskoj verziji. U svakom slucaju ova pesma nije dobra, ali nije ni skandalozno losa. Mislim da je neki evrivizijski prosek, pa sad ko to voli. U sustini nadam se da ce proci u finale, ali nam je grupa poprilicno losa jer nema ex yu drzava ni drzava u kojima je velika nasa dijaspora.
(Ros Geler, 19. maj 2015 15:58)
-----
Gospodine "Geler", ja sam Srbin, Bojana je predstavnik Srbije, pa me zanima zasto bi pevala na engleskom, Norveskom ili spanskom?! Zasto ne peva na ruskom ili, na romskom? Kako se odlucila odnosno, ko je odlucio da to bude bas engleski? Inace, mozda ste u pravu. To nije autosovinizam, to je nesto mnogo gore i nize.

Sramota

pre 8 godina

Ne bih mogao da kazem da smo na ovo takmicenje slali remek dela, ali ova pesma je zaista skandal. Potpuno mi je nejasno da je kompozitor i klika koja odlucuje o celoj ovoj ujdurmi imala hrabrosti da ovo cudo od kompozicije podmetne kao kandidata jedne zemlje za neko takmicenje. Grozno.

Marija

pre 8 godina

Citam komentare i prosto ne mogu da verujem koliko zlobe ime u nama Srbima. Znaci strasno. Umesto da se pruzi podrska Bojani koja predstavlja SRBIJU, NASU DIVNU SRBIJU, sve sami komentari osude pljuvanja itd a ukoliko pobedi ti pljuvaci ce pevi biti ispred Narodne skupstine i vikati njeno ime. Sta reci osim - DVOLICNOST JE OCIGLEDNO SREDNJE IME NASE ZEMLJE SRBIJE.

BOJANA, SVE NAJBOLJE, DIVNA SI, PESMA JE DINAMICNA, PEVLJIVA, PA DOKLE GOD DOGURAS, A U FINALE PROLAZIS SIGURNO, JA SAM UZ TEBE! IDEMO BREEE!!!

dj

pre 8 godina

Ne kapiram negativne komentare na racun evrovizije jer je rec o veoma gledanom spektaklu i hteli to priznati ili ne retko koji hepening se moze pohvaliti ovolikom postojanoscu. Poslednjih godina je doslo do poboljsanja u bodovnom sistemu i jos mnogo cemu sto sve skupa izgleda pristojno. Dakle, ko voli nek' izvoli, rec je o muzici, opustite se i uzivajte. Ove godine ima bas mnogo lepih pesama i steta je omalovazavati toliki trud.

Dr.Mancic

pre 8 godina

Budimo realni! Ako naša Monserat bude 5-ta mi smo na konju. Holandija,Rusija,Gruzija pa i Albanija :-o. Nemoze ova naša sa njima :-(

pomorac

pre 8 godina

Na Evroviziji se vise ne prolazi zbog glasa ili pjesme vec zbog izgleda. Guraju se "neprihvaceni" i to izuzetno otvoreno. Znaci ne velica se kvalitet vec mane

Dule

pre 8 godina

@Andrijana: "Bojana predstavlja Srbiju, nasu zemlju. I svi moramo biti ponosni na nju." Ti ces da nam govoris sta da slusamo i sta da mislimo? Bas me briga Evrovizija i ko to tamo peva. To nema veze sa kvalitetnom muzikom. Sto se mene tice, mogu da posalju neku starletu ili Tomislava Nikolica. To je inace sve jedan isti buckuris.

Nemanja Zivanovic BG

pre 8 godina

Lane moje ovih daaaAaAna... E to je bilo bre... Jedina nasa pesma koju sam zapamtio, uz "Molitvu". Sve ostalo je raspad od muzike. Mada i ne pratim evroviziju od kad je pobedilo "ONO" (ne moram da objasnjavam koje).

Ros Geler

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic, ko o cemu vi o autosovinizmu. Do sad su svi nasi predstavnici pevali na srpskom pa ne vidim razlog da ovaj put ne pevaju na engleskom. Pogotovo sto Bojana bolje peva na engleskom nego na nasem, a i tekst na nasem je poprilicno glup, nadam se da su ga malo popravili u engleskoj verziji. U svakom slucaju ova pesma nije dobra, ali nije ni skandalozno losa. Mislim da je neki evrivizijski prosek, pa sad ko to voli. U sustini nadam se da ce proci u finale, ali nam je grupa poprilicno losa jer nema ex yu drzava ni drzava u kojima je velika nasa dijaspora.

brax

pre 8 godina

pesma albanije je fenomenalna zato su i usli prvi u finale,a srpska jedva su usli na finale priznaliste ili ne to su cinjenice koj vidi ceo svet.

Maca

pre 8 godina

Sa Srbijom se takmici 16 drzava u prvom polufinalu a pravo da glasaju imaju 20.
Od nasih konkurenata smo dobili / dali sledece poene u finalima od 2007 do 2013 , samo smo dvaputa ostali bez finala 2009 i 2013 tako da smo tih godina davali poene u finalu
1. Rusija dobili samo 13 poena a dali cak 36 poena
2. Grcka dobili samo 17 poena a dali cak 35 poena
3. Belorusija dobili samo 8 poena a dali 2 jer nisu cesto bili u finalima
4. Albaniaj dobili smo 11 poena a dali samo 1 poen
5. Danska dobili smo 6 poena a dali 13
6. Makedonija dobili 47 dali 22 poena jer cesto nisu bili u finalima
7. Holandija dobili 30 poena dali 0 poena cesto nisu bilu u finalima
8. Madjarska dobili 23 poena dali 24 poena
9. Belgija dobili 12 poena dali 8 poena
10.Jermenija dobili 11 poena dali 6 poena
11. Moldavija dobili 9 poena dali 7 poena
12.Gruzija dobilia 6 poena dali 0 poena
13.Estonija dobili 0 poena dali 0 poena
15.Finska dobili 16 poena dali 0 poena

Kami

pre 8 godina

Ne razumem stav da cemo se obrukati na Evroviziji. Pa slali smo i kvalitetne i tres pesme kao i svi drugi. Nece sigurno da opadne broj turista, smanje nam se plate ilo da nam uvedu sankcije zbog lose pesme. Treba shvatiti Evroviziju kao vid zabave i stvaranje privremene iluzije tolerancije i ljubavi u svetu.
Dobra prilika da sa drustvom uz pice i bocku provedete vece.
Opusteno, ljudi.

zozrzo

pre 8 godina

Bojana je solidna pevacica, nista posebno, zbog njene korpulentnosti podseca na neke crnacke pevacice koje razvaljuju. Medjutim, Bojana nije taj kapacitet iako bi ona to volela da bude. Tako da ne preterujte o hvalama na njen glas koji je svakako dobar. Pesma je izlizani klise i nista vise od toga, a cela stvar vezana za nas nastup je burazersko politicke prirode. Naime, cela ta muzicka grupacija koja nas predstavlja je pod sapom Sase Mirkovica, mutnog tipa koji je vazan vladajucoj garnituri. To je ono sto lose i zlo u celoj ovoj stvari oko Evrovizije.

Granota

pre 8 godina

Evrovizija je za žene i gej populaciju. Muzika na njoj nema već niz godina nikakvu vrednost, jer su počeli da pobeđuju ne zbog pesme, nego jer su hard rokeri, transvestiti, lutkari, trbuhozborci, etc. Spektakl, a ne muzika.

Meh

pre 8 godina

Ne pratim ovo od Molitve kad god to bese. Preslusao pesme i ocito se vidi da se juri mainstream. Ovaj iz Belgije ima pesmu fazon Lorde - Royals, Svedska maznula Guettin Lovers on the Sun, a nasa pesma koristi iste semplove (bubnjeve, efekte i taj oriental synth) kao Katy Perry - Unconditionally. Nista vec nevidjeno. Steta jer cura super peva. :/

Vasilije

pre 8 godina

@Marija, ako cemo iskreno ona ne predstavlja Srbiju, ona predstavlja licni izbor nekolicine koji su zasluzeno ili ne u poziciji da odlucuju o tome ko ide na Evroviziju.

Novosadjanin

pre 8 godina

Da se razumemo, Evrovizija nema nikakve veze sa kvalitetom pesme ili izvodjaca, ko god ima jaci lobi i promociju pobedjuje. Takodje i glasovi iseljenika iz susednih drzava mnogo znace.

Trajko

pre 8 godina

Fora je u tome što Evrovizija vrlo malo ima veze sa muzikom. To je jedna dosadnjikava televizijska priredba od koje jedna privatna korporacija fenomenalno profitira. Zabava za mediokritete. Vidite samo kakva pesme i izvođače šalje muzička velesila Vel. Britanija.

Nece valjda

pre 8 godina

Pesmu je na engleskom napisao Carls Mason, koji je pisao i pobednicku za Koncitu Wurst, zastave duginih boja i nepriznate drzave Kosova se vijore dok Bojana peva, nekako je previse umiveno kao da su scenski nastup radili stranci, podrska od strane Koncite i Serifovicke za vreme bodovanja, i tako.... gejovizija u fulu.

Strucnjak

pre 8 godina

Evrovizija nije Konkurs Pavaroti ili Mario Del Monaco gde se bira najbolji pevac ili pevacica.Ovde se bira PESMA..A pesme sve nalik jedna na drugu i opsta deracina.Ni jedna odmah da udje u uvo.Festival za gej populaciju koja uvek ispuni parter (sto se vidi kada prodje kamera). Mogli smo vizuelno nesto lepse da posaljemo ali je od starta bilo jasno da se sve radilo za Bojanu Stamenov

xyz

pre 8 godina

Црна Гора, Португал, Италија, Шпанија, Француска. Људи поштију свој језик, самим тим и свију културу и себе. Наравно и Аустралија и Велика Британија, којима је енглески матерњи. Поента Евровизије је, ваљда, да свако представи своју земљу, самим тим и њену кул?уру, тј. језик. Ово ке постало обичан концерт најкомерцијалније, сајако мало уметничке вредности.

Lovac na botove

pre 8 godina

Moze do mozda 10 og mesta, jer nasa dijaspora iako brojna nije ni prici albanskoj i drugim dijasporama u Eu,narocito po organizaciji.Tacno je da imamo oko 500-600.000 ljudi samo u Austriji,ali je pitanje da li ce svi da glasaju?

neko iz mase

pre 8 godina

Evrovizija je imala kvalitetne izvođače i kompozicije do 1998. godine uključujući i tu godinu. Već od izbora za pjesmu Evrovizije godinu dana poslije u Jerusalimu postaje festival kiča i očajnih pjesama kao i izvođača loših vokalnih sposobnosti uz par izuzetaka nakon 2004. Turska ne učestvuje već drugu godinu. Turci su tražili da im se takođe omogući direktan plasman a ekonomski ne stoje lošije od Španije i Italije koje su povlaštene jer su kao među zemljama koje najviše izdvajaju za ovaj festival zabave. Iako ja mislim da najviše novca izdvajaju Velika Britanija i Njemačka. Italija je pauzirala i opet je išla direktno u finale. Turskoj nije omogućen direktan plasman te zbog toga bojkotuje Eurosong. Ove godine učestvuje Australija koja nije ni članica EBU, niti izdvaja novac za ovaj festival a omogućen joj je direktan plasman. Turci su u pravu! Sve je politika.

Andrijana

pre 8 godina

Koliko primitivizma i bezobrazluka. Bojana predstavlja Srbiju, nasu zemlju. I svi moramo biti ponosni na nju. Koristite njenu kilazu za podsmeh, bruka i sramota kakvih ljudi ima. BOJANA IMALA TI 100 ILI 60KG SRBIJA TE PODRZAVA I UZ TEBE JE DO SAMOG KRAJA. SRECNO!

Milan

pre 8 godina

Pesma i nastup odlicni. Verzija na engleskom za klasu bolja od srpske verzije. Nisam ni pretpostavio da pesma u poslednjoj trecini ima tako sjajnu eksploziju ekstaze. Iskreno, nadam se da ce gej populacija prepoznati vrednost stihova (krajnje je vreme da neka pesma zameni "Relax"). A mi ostali mozemo osetiti moc pravog letnjeg DANCE hita. I naravno, uzivamo... Pretpostavljam da ima jos dobrih pesama (Austrija ima odlicnu) ali, naravno, navijam za Bojanu!

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic

Ocigledno je da nismo jedini autosovinisti u Evropi, jer koliko sam primetio, mali je procenat izvodjaca na Evroviziji koji peva na maternjem jeziku. A ako vam je za utehu, izgleda da Francuzi imaju najvise "palanackog duha", jer i oni sve redje nastupaju na maternjem jeziku a mnogo vise na engleskom iako ga organski ne podnose
(Put your money where your mouth is, 20. maj 2015 11:26)
----
Vidim da se razumete u odnos koji Francuzi imaju prema engleskom jeziku, kako se ono kod nas kaže, "kao Marica.....". U Kanadi, tačnije Kvebeku je čak zabranjeno u izlozima radnji ispisivati reklamu ili bilo kakav tekst na engleskom. Ljudi su svesni značaja maternjeg jezika i šta on predstavlja. Jezik nije važan samo za ona živa bića koja riču ili zavijaju. Njima je svejedno. Važno je da ima "kukuruza". Kad čujete, na javnim skupovima, Obamu da govori francuski, gospodju Merkel španski ili Fransoa Olanda da se obraća na engleskom, javite se.

Vasa

pre 8 godina

Zasto po inerciji pricati kako su sve pesme dno, a verujem da to kazu ljudi koji i nisu odslusali nijednu pesmu.
Pesme uopste nisu tako lose, izvodjenja neka su vrhunska. Evrovizija danas je daleko od kica od pre desetak godina.
Bravo, Bojana.
Tvoj nastup je bio jedan od zapazenijih.
Ruskinja je razbila.
Albanka je razocarala iako i dalje ima najvecu paznju medija.

wtf

pre 8 godina

Zamolio bih sve kojima je nasa pesma losa i blam za srbiju nek pisu B92 i nek se prijave da oni pisu tekst, komponuju muziku i sve ostalo jer koliko vidim bas smo pametni i volimo gaziti svoje pa hajde da vidimo muzikalne eksperte sta bi oni poslali na euroviziju.
Pa sta ako peva na engleskom, mozes mislit smak sveta...
Cim nesto nije po volji odma eurovizija je kic, cirkus i da samo lgbt se samo loze a u stvari svi je prate i sve znaju.
Bojana je dala sve od sebe i dobro nas je predstavila.
Cura samo pevala pesmu koja je bila komponovana za euroviziju i otpevala je super.
Ima cime se ponositi u zivotu i postigla je vec znacajan korak u karijeri dok mi koji sedimo i komentarisemo na netu mozemo se zapitati sta smo mi postigli znacajno u zivotu.
Bojana samo napred.

Analiza

pre 8 godina

Ovog puta definitivno Spanija dobija.
Devojka izgleda vrhunski ali i pesma je klasicni easy listening Euro Trance. Vecina ce dati Spaniji glasove kako zbog pesme tako i zbog toga sto nikada nisu dobili pa da im se pruzi prilika da organizuju i oni takmicenje u svojoj zemlji.

Od ostalih pesama bolje komponovana i sa boljim nastupom i scenogradijom je Gruzija iz nase grupe.

Naravno Bojana sigurno ide u prvih 10 a mozda i u 5. Od svih koje sam cuo preslusao sma skoro sve ona definitivno ima najbolji vokal ali joj je pesma losa i ne moze dobro da ga pokaze sem u poslednjem delu gde je kulminacija. Pocetak pesme blagi ocaj uopstalom kao i kompletna kompozicija koja je dosadna.

Scenografija i koreografija je totalni promasaj i nema blage veze sa pesmom i njenom emocijom. I spot je ocajana. Nigde veze. Ako bude gubila poene najvise ce ih izgubiti ne svojom krivicom vec zbog amaterizma ostale ekipe.

Gost

pre 8 godina

Budimo realni... Evrovizija je postala parade kica I forsiranje manjih drzava. Mada ove godine je Italija konacno napravila pesmu u svom stilu I to odlicnu, Knez takodje ima dobru pesmu, pesma Rumunije je sa muzicke racke gledista isto dobra. Ove godine pobedjuje onaj ko politicki treba da pobedi... to je tako vec poslednjih 15-tak godina.

navijac

pre 8 godina

Nisam cuo pesmu do sada. Sad vidim da i nije iznenadjenje sto je usla u finale, evrosong voli da propagira razlikost, gej lobi je tamo jak..

Aleksandar

pre 8 godina

Bojana Stamenov je razvalila, a dvorana bukvalno eksplodirala. Napred Bojana! Toliko smo pakosni da od zlobe zavidimo i pljujemo našu predstavnicu. Ipak, pljuvači su neuspešni ljudi i ljudi nezadovoljni sami sobom. Prema tome, Bojana puna podrška, naježio sam se tokom tvog izvođenja. Svi uz Bojanu, u subotu 23.maja.

Raul

pre 8 godina

@Ne sto sam Albanac, ali albanska pesma je ubedlivo najbolja.
(alban, 19. maj 2015 23:38)

Albanska pesma:" Na kraj sela ŽUTA kuća, tititi tatata, žuta kućica"!

opusteno u finale

pre 8 godina

Nastup Bojane na engleskom je pun pogodak,
uzgred refren pesme
Finally I can say, I am different and it's OK, here I am!

je... da kazemo vrlo prepoznatljiv i prihvatljiv za... da kazemo najuticajniji lobi ESC-a

veerghoen

pre 8 godina

Људи дијаспора гласа и тим гласовима се обезбеђује финале. Румуна је рецимо пуно у Енглеској и Италији. Грка такође има много у Енглеској где раде. О Албанској дијаспори и да не причам, има их чак и у Сибиру. Гласају за Албанију из целог света. Дакле дијаспора доноси победе а не ко је од региона за кога гласао.

kovalski

pre 8 godina

Sa ovom pesmo čak možda i imamo šanse za neko visoko mesto. Jer jasno se vidi iz prethodnih godina da se sve više teži pesmama koje govore o promeni i prihvatanju različitosti. Zbog toga sam odma i znao da prolazimo u finale sigurno...

Gordana

pre 8 godina

Dajte, ljudi, opustite se i o'ladite malo! Evrovizija je cista, besmislena zabava, show koji moze biti ovakav ili onakav, ali takav je-kakav je i niko vas ne tera da ga gledate! Bojana je divna, slusala sam je uzivo u Beogradu pre x godina i ovo je prvi put da posaljemo nekoga ko zaista vredi, ne racunajuci Serifovicku. Pesma je ok u odnosu na nase druge popevke i zavijanja tipa Lane moje i ono nesto od Tomasevicke od cega mi se prevrce stomak. O Cipeli da ne govorimo, to je bio najveci promasaj ikad. Odlicno je sto peva na engleskom, svi je razumeju, prenosi nekakvu poruku i to je i cilj. Da se dopadnes i sto bolje plasiras. Scenski nastup mi se svideo, i takodje je bio jedan od nasih najboljih, a zena peva savrseno. Ne trazite neku preteranu dubinu i kvalitet, jer ga retko gde i ima, ako cemo realno. MTV je vece smece od Eurosonga, da ne govorimo o naduvanim muzikantima sa nasih prostora koji se takmice u plasiranju djubreta i plagijata. Na sve strane muzika koja nema nikakvu vrednost vec decenijama. Tako da, uzivajte u ovoj paradi ili nemojte, samo ne komentarisite vise Eurosong kao da je matematicka olimpijada, pobogu.

LLTQ

pre 8 godina

Ma Bojana je vrhunska pevacica, dobre su obe verzije i srpska i engleska i ne znam ko bi od nas iz srbije zeleo da ne prodjemo dobro na eurosongu to bi bio apsurd...BOJANA DO POBEDE!!!

Aca

pre 8 godina

Meni se u pocetku uopste nije svidjala pesma na engleskom, ali kada je nastupala ja sam hteo da vristim koliko je ona to dobro izvela, koliko je dobro otpevala, koliko je aranzman bio dobar, da sam ja totalno zaboravio srpsku verziju i pevao celu noc samo na engleskom. Odlicna je pesma, odlicna pevacica, jedina zivahna pesma, sve ostale su kao uspavanke, treba i zasluzuje da pobedi!

Future

pre 8 godina

Evrovizija propada iz godine u godinu.. dotakli su dno,više nisu zanimljivi.
(zar nije tako?, 19. maj 2015 21:41)
Pa ti nisi normalan/na. Ove godine su cak i najbolje pesme, sa jakim porukama, a to sto si ti rekao/la, moze da kaze samo neko ko nije niti gledao show niti razume engleski i pesme.

Don Kihot

pre 8 godina

Kako se smatra glavnim favoritom, kad je na kladionicama dvadeset i neka?
Elem, srecno Bojani.

(Kami, 19. maj 2015 12:46)

Bojana je posle nastupa u polufinalu trenutno šesti favorit na kladionicama. Što znači, skok za 20ak mesta posle jednog izvođenja. To dovoljno govori kakav je utisak ostavila. Ispred su samo Švedska, Rusija, Italija, Australija i Estonija.

m

pre 8 godina

Nisam od obnih koji se mnogo stresiraju oko Evrovizije, Bojana je bila superm nije važno da li će da pobedi, ali i pesma iako nije ništa specijalno bolja je od većine. Meni se sviđa pesma iz Estonije. Odem sada na sajt evrovizije i čitam komentare ispod vesti pa ono je tragikomično koliko ima albanskih botova. Ostavili su toliko komentara kako Alnbanije pobeđuje, a ljudi im govore da je izvođenje bilo loše iako pesma nije loša i da će teško pobediti oni onda kreću sa svađom.

Sale

pre 8 godina

Na stranu - Evrovizija, LGBT lobi, fanfare i šljokice. Sve je to, na kraju krajeva, jedna velika zabava za običan narod, umoran od posla, vesti iz hronike i politike. Oni hoće samo da se malo zabave i čuju poneku dobru pesmu. Reč - dve o Bojani.
Bojana zaslužuje da je nazovemo umetnikom. Pratim njen rad u zadnjih nekoliko godina, idem na njene nastupe i - uživam. Ta cura, ne samo što je muzički obrazovana (što je najmanje važno), nego je toliko zrela i opuštena u svom poslu da tačno zna kako da spoji emociju i harizmu. Od Glorie Gaynor do Bisere Veletanlić. Uglavnom je prati bend Vasila Hadžimanova što daje jedan fantastičan muzički ugođaj. Žao mi je što je morala de se "desi" Evrovizija da bi postala medijski priznata ali to je dokaz da za kvalitet ipak ima nade na ovim prostorima. Bojana je zaista mnogo "jača" od pesme kojom nas predstavlja na ovom takmičenju ali ona to nikad neće priznati jer je skromna i ceni trud ekipe koja je oko nje.
Na Balkanu a posebno u našoj zemlji, ljudi su prilično umorni od silnih ratovanja, borbe za egzistenciju, političke utopije...
Zato im je potreban jedan Novak, zato im je potrebna jedna Bojana, da kroz njihove uspehe sebe mistifikuju i osete dostojanstvo i ponos. Ruku na srce, dobar smo mi narod, malo nam treba da budemo srećni.
Bojana, šta god da uradiš u Beču, budi i ostani onakva kakvu te znam. Budi svoja. Srećno.

To be honest

pre 8 godina

Evrovizija je izgubila svoj smisao u svakom pogledu. Vise niko ne pravi objektivan I nezavisan nacionalni odabir izvodjaca I numera, gotovo niko ne peva na svom jeziku, evidentno je da je postala parada razlicitosti...sve to stoji. ALI u takvim okolnostima, Bojana je savrseno obavila zadatak. Cura je dala sve od sebe, izcukla svojom odlicnom interpretacijom poprilicno traljavo napisanu kompoziciju I tekst I dovela nas do finala. Cinjenica je I to da je oborila publiku sa nogu I dobila sjajne kritike. Zivim u UK I mogu vam reci da su britanski komentarori sa lica mesta u nekoliko navrata pomenuli Srbiiju kao svog favorita. Oni su po difoltu skloni cinizmu I nalazenju mane svima (a posebno nama, npr kada Nole igra), ali su sinoc bili puni hvale za Bojanu. Ako je ovo, gore opisano, trenutni kontekst Eurosonga, mi smo umnogome prevazisli postavljene ciljeve. Bravo Bojana I srecno.

Ahem,,,

pre 8 godina

Nisam ni čuo ranije našu predstavnicu i juče pukom slučajnošću prebacim na RTS1 upravno na najavu Bojane.
Krene stvar i mislim se ništa posebno, statično i dosadno, ali onda se dogodi ona promena ritma koja je celu salu digla na noge. Na kraju je i onaj detalj sa selfijem (u životu nisam uradio ni jedan selfi, prim.aut.) mali detalj ali generacijama opsednutnih instagramom ovo samo može biti plus.

Sve u svemu, pesma ništa posebno, ona ima strava glas tu nema dileme ali stvarno mi se dopalo kako su napravili taj kick, od ničega su napravili nešto što je za trenutak iskočilo iz prosečnosti.

Vuja neznalica

pre 8 godina

Boki lepotice, samo napred! I Noleta pljuju sve dok im nabrekle žlezde rade a on, mangup, zapuši im usta pobedama i trofejima! Srećno u finalu, ti si naša pobednica!

Mile

pre 8 godina

Bio u Stadthalle veceras :) fenomenalno vece, a ubedljivo najbolja reakcija u hali je bila uz nasu pesmu, odusevljen sam bio :) trebalo je to doziveti.

modesty

pre 8 godina

I u UK i u Australiji se svima svidela i favorit je, zajedno sa Ruskinjom. A sad idem da citam komentare, htela sam da ostavim svoj pre nego sto izgubim veru u ljude...

Maja, Zadar

pre 8 godina

Uspjeh je ući u finale Europe u bilo čemu. Da se radi o sportu sad bi već bilo 500 komentara i svaki pozitivan. Zato čestitam na uspjehu!

marija

pre 8 godina

Pobedices, devojko!
- Razlike su OK...
Sa tim refrenom i treba da pobedis,
razvalices i u finalu tim mocnim glasom.
Srecno iz Beograda.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Bojana je predivna osoba i sjajna pevacica,puno srece u subotu!

Mladen Mladenovicu... odmori malo
(Sandra,Geneve Sui, 20. maj 2015 13:38)
-------------
A ko je tvrdio da nije tako? Neverovatno ?! Nekima je, čini mi se, veliki problem bilo šta duže od proste rečenice.
Ne znam kakva je osoba ali znam da je veoma kvalitetna pevačica i, naravno, da joj želim puno sreće i, ništa manje nego, pobedu u subotu. Neću valjda glasati za Albaniju ili Estoniju?!

pizza pametnica

pre 8 godina

pa pesma uopste nije losa kako je napljuvase ovde u komentarima pre neki dan. bravo bojana. bas me je lepo iznenadila. pa ovakve pesme i pobedjuju. i ko uopste slusa pesme na evroviziji, naravno da cu da glasam za nas.

Dado

pre 8 godina

Kad bi u 1958 imali internet i kad bi kojim slucajem Srbiju predstavljao pevac sa pesmom Volare (legendarna pesma, jedna najboljih koje smo mogli cuti na Eurosongu), opet bi se ovde nasli pojedinci koji bi pljuvali i pricali kako se brukamo.

Iako ti pobeda na Eurosongu ne donese Bog zna sta, pa tako znaci ni brukanje ne donese nista lose, mislim da nije bas vitalnog znacaja, sta se salje, ma da se slazem, da ako pricamo o muzickom takmicenju, da barem saljemo nesto pristojno, a Srbija je to u vecini primera i uradila.

Pesma kao pesma, nije Bog zna sta, nije katastrofalna ali nije ni brukanje, ali je zato Bojana ODLICNA! Njena energija je neverovatna a to se moglo cuti i po reakciji publike. Zato, ako vas ne zanima, ne gledajte i ne smarajte, ako gledate, budite barem toliko ljudi pa podrzite Bojanu, jer ipak predatavlja Srbiju.

Rhyzm

pre 8 godina

@Matrix

Apsolutno tacno, ova, na prvi pogled, banalna smejurija zvana "evrovizija", uopste nije tako banalna, i u poslednje vreme je prepuna simbola i politickih poruka i poruka raznih "pokreta".

nya

pre 8 godina

Kod nas covek tacno ne mora ni vesti da cita, samo da otvori prozor i oslusne, ako ima nekog pucanja znas da smo pobedili (ili u ovom slucaju, prosli u finale) u necemu...

yasgod

pre 8 godina

Bila sam sa sestrom na ovoj prvoj polufinalnoj euroviziji i mogu reci da od svih ucesnika Bojana je dobila najveci aplauz i digla je celu halu na noge. Posle svih balada koje smo uglavnom slali ili neke pop pokusaje, ovo je osvezenje i svako ko nas je video sa nasom zastavom je nam cestitao i rekli da smo oduvali ostale.
Inace znam da kladionice nisu neki pokazatelj uspeha ali sad gledam i posle porvog polufinala Srbija se sa 26-og mesta plasirala na 6-to ^_^

Aurora borealis

pre 8 godina

Gospodine "Geler", ja sam Srbin, Bojana je predstavnik Srbije, pa me zanima zasto bi pevala na engleskom, Norveskom ili spanskom?! Zasto ne peva na ruskom ili, na romskom? Kako se odlucila odnosno, ko je odlucio da to bude bas engleski? Inace, mozda ste u pravu. To nije autosovinizam, to je nesto mnogo gore i nize.
(Mladen Mladenovic, 19. maj 2015 20:58)

Pazite ovako, ovo je pre svega muzičko takmičenje, nije takmičenje za najlepši jezik. Ako je ona kao takmičarka sa timom odlučila da pesma bolje zvuči na engleskom nego na norveškom, španskom, ruskom, romskom ili srpskom jeziku zašto ne bi pevala na engleskom? Kada se budete kvalifikovali vi onda možete pevati na kome god jeziku hoćete.

E sada što se tiče same pesme, muzika bi morala biti mnogo bolja, Bojana peva odlično, a tekst pesme, iako se meni lično ne sviđa previše, za evroviziju može biti odličan. U vreme kada se svi bore za svoja prava jedna punija dama koja viče da je drugačija i da joj to ne smeta (svaka čast, ako njoj ne smeta što je punija što bi nama smetalo) mogla bi dobiti veliki broj glasova.

Pi-Ter

pre 8 godina

Evrovizija je cudno takmicenje: svi vole da gledaju i svi se sutra dan - stide onoga sto su vidjeli i culi. Kao losa rakija, recimo.

Eldorado

pre 8 godina

Žao mi je Holandije koja poslednje 3 godine šalje samo svoje najveće zvezde na festival. Anouk, Ilse DeLange i Trijntje Oosterhuis su verovatno među naj 5 njihovih pevačica svih vremena. Izgleda da se oslanjaju samo na kvalitet i da ne lobiraju mnogo. Ako iduće godine pošalju trio O'G3NE, sestre koje su pobedile u Voice of Holland uz dobru pesmu i mnoooooogo lobiranja mogu do pobede.

Put your money where your mouth is

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic

Ocigledno je da nismo jedini autosovinisti u Evropi, jer koliko sam primetio, mali je procenat izvodjaca na Evroviziji koji peva na maternjem jeziku. A ako vam je za utehu, izgleda da Francuzi imaju najvise "palanackog duha", jer i oni sve redje nastupaju na maternjem jeziku a mnogo vise na engleskom iako ga organski ne podnose

Miša, Bgd

pre 8 godina

Ako je ovo skandal kako onda da nazovemo pesmu Balkan, pa one tri od prošle godine, a pre toga ona brzo zaboravljena "(m)učenica" Kristine Kovač?
Što se tiče scenskog nastupa... jedina slika koja mi se javlja je princeza Lea u zlatnom bikiniju sa jedne i zaleđeni Han Solo sa druge :)

Maja, Zadar

pre 8 godina

Matrix, Hrvatska nije nikad pobijedila na euroviziji. Tad je još bila Jugoslavija i slučajno je grupa iz Hrvatske, a baš je Europu briga. Glasali su za Jugoslaviju, a Ruslana je pobijedila prije 10 godina.

miki

pre 8 godina

Pobede na Evroviziji su uglavnom političke. Hrvatska pred otcepljenje, skoro je bila i Ukrajina. Sad je definitivno na redu Albanija.
(Matrix, 20. maj 2015 12:21)

Sta sve ovi rusofili ne lupaju ovde, pa to je cudo!
Kad je Hrvatska pobjedila na Eurosongu??
Ako mislis na grupu Riva, to nije bila pobjeda Hrvatske, vec SFR Jugoslavije i Jugoslovenske Radio Televizije!

xyz

pre 8 godina

Ја2710 Наравно да нема везе са језиком. Али поента је да је 99,99% песама на најкомерцијалнији калуп. То је као и код нас Цеце, Јеце и остала шљ категорија. И на пример ја то смратам, музиком за кад циркнеш па не знаш где си. Лично преферирам orthodox Celts и Деспота, Аца је геније. Исто и Есхатон. Добра музика а и на српском и на енглеском.

SAVET

pre 8 godina

Radim vec dve decenije kao organizaator muzickih festivala u EU.Pesma nije losa,nastup je bio dobar.Bicu jako direktan,to sto je nasa predstavnica malo "punacka" je ovde=PREDNOST.Ista ona koju su imale Ruske bakice pre neku godinu ali su bakice igrale,mrdale.Savetovao bih nasoj predstavnici da iskoristi svoju PREDNOST jer nema nista simpaticnije od "punacke osobe koja simpaticno igra".Nadam se da me shvatate sta sam zeleo da kazem,to caak deluje simpaticnije od drugih kad igraju.Vrlo je staticna i to ne valja,zato je dobro sto se okrenula oko sebe,taja jedan put ali i to je bilo u mestu.Treba napraviti neki pokret,osecati se VEC KAO POBEDNIK i onda=SVE JE MOGUCE.Realno ce nasa pesma zauzeti 5-o mesto jer nasa dijaspora ne razume Engleski ali nije vazno.

Aleksandar

pre 8 godina

Oko cega se ovi komentatori svadjaju, pa to je tako jadno. Ovaj jedan cak i utripovao samoubistvo. Da...da, definitivno je lako manipulisati ljudskim rodom.

Aurora borealis

pre 8 godina

Vidim da se razumete u odnos koji Francuzi imaju prema engleskom jeziku, kako se ono kod nas kaže, "kao Marica.....". U Kanadi, tačnije Kvebeku je čak zabranjeno u izlozima radnji ispisivati reklamu ili bilo kakav tekst na engleskom. Ljudi su svesni značaja maternjeg jezika i šta on predstavlja. Jezik nije važan samo za ona živa bića koja riču ili zavijaju. Njima je svejedno. Važno je da ima "kukuruza". Kad čujete, na javnim skupovima, Obamu da govori francuski, gospodju Merkel španski ili Fransoa Olanda da se obraća na engleskom, javite se.
(Mladen Mladenovic, 20. maj 2015 13:12)

Vidim da ste preskočili moj odgovor na jedan od vaših predhodnih komentara pa ponovo istu stvar pišete. Kako me mrzi da sve ponovo pišem potražite moj komentar od sinoć (noćas).

Još jednom kažem, nije poenta u jeziku nego u muzici pa kome sviđa neka sluša, kome ne neka okrene glavu.

Kirito

pre 8 godina

Uffff jakog li i elitnog takmicenja......
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ice9, 20. maj 2015 14:21)

Sta se cudis? To ti je Grand parada na visokom nivou.

Eldorado

pre 8 godina

To što je na kladionicama skočila na 6 mesto po šansama za pobedu, nema toliko veze sa utiskom i nastupom već sa činjenicom da kladioničari preko svojih veza znaju kako je proteklo glasanje u 1 polufinalu. Verovatno je bila među prva 3 po plasmanu što bi u finalu trebalo da joj donese mesto među prvih 10 takmičara.

brazoria

pre 8 godina

Ove godine učestvuje Australija koja nije ni članica EBU, niti izdvaja novac za ovaj festival a omogućen joj je direktan plasman. Turci su u pravu! Sve je politika.
(neko iz mase, 20. maj 2015 08:45)

PA KAD NAJVISHI TORANJ U EVROPI MOZZE DA BUDE U EMIRATIMA-MOZZE I AUSTRALIJA DA BUDE EVROPSKA ZEMLJA!...IAKO JE KONTINENT!??!...

djolefrankfurt

pre 8 godina

@ (veerghoen, 20. maj 2015 00:08)
delimicno tacno 50% strucni ziri koji je glaso pre dva dana a 50% sms evropa i australija.a austalija ucestvuje jer je ovo 60 ta ljubilarna evrovizija i ta manifestacija je veoma popularna tamo.

Mojemisljenje

pre 8 godina

evrovizija je neka EU verzija GRANDa
(3pr, 19. maj 2015 15:19)

Da prijatelju, al ta verzija granda ide jednom godisnje a ne 6 puta nedeljno kao ova nasa.

StariLaf

pre 8 godina

Kljucna recenica u tekstu ove pesme,zbog koje cemo imati visok plasman je "finaly I can say, I'm different and that's okay"...Nadam se da razumete i zasto,a to je odgovor i zasto je pesma pevana na engleskom,jer ipak treba svi da razumeju znacenje te recenice...

Bane

pre 8 godina

(Matrix, 20. maj 2015 12:21)

Glavni favorit je Švedska sa kvotom 2, dog je tvoja Albanija sa kvotom 80. Kakve veze ima Albanija sa odcepljenjem Sedi 1.

Ja2710

pre 8 godina

@xyz
Kvalitet pesme ili umetnika se ne ocenjuje jezikom na kome peva. Bas ste mi tragikomicni vi i vasi komentari, kritikujete neki kvalitet a vrhunac vaseg znanja iz muzike su Ceca, Ivana Selakov i ostale.....Da ne lajem.

Aster Blistok

pre 8 godina

Po mojim kriterijumima sva muzika na ovoj Evroviziji me podseca na nesto sto sam ugazio par puta prelazeci preko travnatih povrsina i bilo je prilicno neugodnog mirisa. Po meni je, do sada, ipak najbolje posao odradila, nize pomenuta, "Riva" iz Zadra, jer je sve to spakovano bilo u vrhunski pop kic, lake note i reci i izrazi koje se sigurno lako pamte i imaju internacionalni karakter. Ne bi ulazio u detalje o kvaliteti muzike samo se jedan proizvod moze bolje prodati a drugi ni pod razno (IMHO).

Ja2710

pre 8 godina

@xyz
Ma super je sve to, ali ne razumem vas koji ste samo za to da svaka zemlja peva na svom jeziku i da se "promovise kultura'. Da, to bi svakako bilo zanimljivo, ali ne znaci da MORA da bude tako.
A losih pesama ima pa ima na svakom takmicenju. I ove godine ima dobrih pesama, kao sto je pesma iz Estonije (originalno i zanimljivo), Rusije (lepa balada, odlicna poruka), Albanije (pesma ima veoma zarazan i dobar ritam, medjutim ona je juce uzivo zvucala poprilicno lose, ali popravice to u subotu sigurno), Australije (originalno, bar nije dosadno), Norveske (iako je mnogima dosadna, ja smatram da je kvalitetnija od vecine balada ove godine), Gruzije (malo repetativno, ali zanimljivo), Grcke (odlican nastup, pesma skroz ok, ima odlican glas) itd. Pa i mi naravno. Ono sto nas cini drugacijim od ostalih jeste to sto je pola pesme u stilu balade, a pola u tehno stilu. Licno ja smatram da pesma nije nista posebno, ali kada Bojana izadje na scenu i otpeva je onako, ucini je ne samo posebnom, nego jednom od najboljih!

Tora

pre 8 godina

Ljudi, o'ladite malo. Ovo je Evrovizija, vid zabave, festival instant pop muzike. I to nije od skoro, tako je oduvek. I ne treba ga shvatati ozbiljno jer mu to nije ni cilj. Kao sto vec neko rece, to je dobra prilika da se skupi drustvo na picu, da se zeza i komentarise nastupe.

Ja2710

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic
Eto. Od takvih kao sto si ti mi je muka. Ne bi glasao za neku pesmu samo jer ne zelis da glasas za tu zemlju. Frustracije nemaju granice. Estonija i Albanija imaju dobre pesme, lupajte mi minuse koliko god hocete. Samo se dvojka iz Albanije isfalsirala u nastupu juce, bila je bolja na probama, a prica se da ima tuberkulozu, nadam se da nije istina. Inace Bojana je pokidala, ne sto smo prosli u finale nego cemo zavrsiti u prvih 15 sigurno.

N

pre 8 godina

Bojana je sjajno otpevala! Nisam gledala Evroviziju - da li bi neko mogao da mi objasni zasto je, kako vidim na klipu ovde, na kraju viknula: Thank you, Australia?

Aster Blistok

pre 8 godina

Po mojim kriterijumima sva muzika na ovoj Evroviziji me podseca na nesto sto sam ugazio par puta prelazeci preko travnatih povrsina i bilo je prilicno neugodnog mirisa. Po meni je, do sada, ipak najbolje posao odradila, nize pomenuta, "Riva" iz Zadra, jer je sve to spakovano bilo u vrhunski pop kic, lake note i reci i izrazi koje se sigurno lako pamte i imaju internacionalni karakter. Ne bi ulazio u detalje o kvaliteti muzike samo se jedan proizvod moze bolje prodati a drugi ni pod razno (IMHO).

Ma superiška

pre 8 godina

Mislim da broj pregleda svake pesme sa sinoćnjeg polufinala na YouTube-u govori o tome ko je ostavio najjači utisak. Iako je Rusija na prvom mestu po broju pregleda jer Sunce izlazi na Istoku, a i ima ih 150+ miliona, kako god Srbija bude prošla u finalu, naša Bojana, devojke i momci su imali apsolutno najbolji nastup sinoć i oni su što se mene tiče već pobedili. Prema tome, šta god odluči evropski žiri i publika u finalu, Bojana Stamenov i ostatak ekipe su pokazali kladioničarima i ostalim skepticima da je Srbija taj favorit iz senke. Srećno u finalu.:)

eurotrash

pre 8 godina

@N: Takodje je rekla i 'Thank you Europe', dva kontinenta koji ucestvuju ove godine, da pokrije sve obozavatelje, gledaoce, glasace i publiku. Bila je u isto vreme profesionalna i ljubazna, prava diva.

marija

pre 8 godina

Vi koji raspravljate o jeziku,
da li ste primetili glavni refren na znakovnom jeziku?

Ponosna sam na Srbiju.
Jos jednom, srecno,
navija Srbija iz sve snage u slavu razlicitosti.
Bravo za nas tim.

Ja2710

pre 8 godina

@N
Rekla je "Thank you Europe! Thank you Australia!" jer Australija ucestvuje ove godine na evroviziji jer je milioni vec godinama tamo prate, tako da su pozvani na sezdesetogodisnjicu. A glasaju u oba polufinala i u finalu, tako da, eto, zato.