Ponedeljak, 18.05.2015.

21:30

Hakim, Barkli i Rokitsi iz ’97

Prvi put od 1997. godine ekipa Hjuston Rokitsa plasirala se u finale zapadne konferencije.

Izvor: SO

Hakim, Barkli i Rokitsi iz ’97 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Nisam voleo Hjuston i njihove igrače, jer su dobijali Orlando koji sam obožavao zbog Penija Hardaveja. Ali je Hakim klasa. Neverovatna tehnika i motorika za tolikog čoveka.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Nisam voleo Hjuston i njihove igrače, jer su dobijali Orlando koji sam obožavao zbog Penija Hardaveja. Ali je Hakim klasa. Neverovatna tehnika i motorika za tolikog čoveka.

lazaking

pre 9 godina

kakav je to igrac bio,brz kao bek,lupao js rampe ,zadrhavao se u vazduhu...kada sam prvi put video hauarda,onako nacrtanog,mislio sam da ce on biti poput njega,ali me je razocarao...da ta americka masinerija,ne moze da obuci centra koji za 20 poena po mecu mora da ima samo 3 prednosti,slobodna bacanja,levi i desni polu horogh,uz ovu fiziku,za mene je to strasno...
zato su im najbolji centri lige vucevic i pekovic....

duleKi

pre 9 godina

secam se jednog teksta iz 2004. kad je Dreksler planirao da se vrati kosarci u 42. godini......bio bi prvi kosarkas koji se vratio u nba posto je primljen u kucu slavnih.... legenda

spree15

pre 9 godina

Hakeem je ubacio toliko poena Robinsonu jer je bio uveren da je nepravedno izgubio MVP trofej koji je Admiralu urucen bas pre te utakmice.
Ja pratim NBA od pocetka devedesetih i sigurno je da je kvalitet na centarskoj poziciji drasticno opao ali reci da bi neko mladom obrvi Davisu stavio 50 poena je smesno,poredite igrace na vrhuncu karijere sa momkom koji nije ni blizu svog zenita,Davis ima 22 godine i potencijal da nadmasi neke od velikana,u tadasnjoj ligi bi sigurno mogli da igraju DeMarcus Cousins,Brook Lopez,Dwight Howard i jos neki igraci jer da se ne lazemo bilo je krs centara i tad:Ostretag,Longley,Seikaly,Jim Macilvane,Shawn Bradley(dunk test dummy),Montross.Oliver Miller je bio u ligi i ovo sto sam nabrojao su neki poznatiji likovi,ostali startni centri su izmedju ostalog bili:Andrew Lang,Felton Spencer,Olden Polynice,Dean Garret,Scott Williams,Lorenzen Wright,Uglavnom likovi koji su u svojim najboljim sezonama postizali oko 10 poena i retko ko je imao dvocifren broj skokova.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Clyde the glyde Drexler... Obožavao sam ovog umetnika sa košarkaškom loptom još iz Portlanda... Genije.
A tek Hakeem...
A ne ovi tetovirani pozeri danas.
NBA je postala potpuno nezanimljiva.

MRKY

pre 9 godina

@ zg-boy. Tom analogijom mozes rec da MJ nije ni primirisa naslovu dok L. Biirdu (koji ga je redovito 5-6 godina punija i izbaciva) nisu otisla ledja i da se u Detroitu nisu svi zavadili do krvi...Magic je dobija sidu tako da je Lakersima propalo stvaranje novog tima - MJ-u se masu stvari poklopilo - isto tako je i Deeam cekao i docekao.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 9 godina

Tacno sam znao koji ce potez biti mesto broj 1...

Da pravim sportsku emisiju, uvodna spica bi mi bila sacinjena od vec pomentuog Hakima, Vanje Grbica na OI u Sidneju, voleja Zidana, i neke magije Ronaldinja i Ronalda(pravog) + naravno Saletova trojka Hrvatima i Bodiroga schools Anthony :)

p.s sad sam se setio Pistol Pete Maravich-a... Genijalac, nije bacio "normalan" pas u zivotu

zato volim Tea, podseca malo na njega

petarczv

pre 9 godina

Pravo je uzivanje bilo citanje ovog texta kao i komentara...Mislio sam da samo ja mislim da je NBA ranije bio mnogo kvalitetniji kao i igraci...Danasnji klinci (jeremija) se kunu u de andre jordana i hauarda kao i u lebrona i irwinga... u najmanju ruku smesno...

fezequ

pre 9 godina

Kada jednom Admiralu ubacite prosecno onoliko poena u seriji, a pritom on za sobom ima MVP sezonu onda sigurno morate biti u uzem krugu najboljih centara.Hakim je nadigrao i Juinga i Seka(koji doduse nije bio u 'prime-u' ali je bio zver) a takvi centri bi danas bili nesumnjivo najbolji.Duel Hakim-Juing iz finala 94 i cela ta serija jedna od omiljenih, ona blokada na Starksu za kraj seste utakmice jedan od omiljenih poteza ikada.Svi u kraju su voleli Jordana i Bullse ali ja sam se divio Hakimu i Malonu.Za Karla mi je zao sto nema prsten ali ga nemaju ni Miler, Barkli, Juing, Kemp i mnogi drugi velikani tog vremena.Mnogi ce reci da je Hakim iskoristio Jordanovo odsustvo ali ja mislim da bi on makar jedan prsten sigurno uzeo.

Old school

pre 9 godina

Mislim da nemaju sanse protiv GSW-a. Kerr (trener GSW-a) odavno nije osvojio prsten, a Ori vise ne igra, tako da ovaj prsten ide Keru :)
*Ker i Ori zajedno imaju 12 prstena u 14 sezona, a nikada nisu igrali zajedno.

Mare

pre 9 godina

Vi nostalgicari preterujete sa time - Ma kakav je ovo NBA sada ? Pisete da ne gledate a opet isto pisete da ovaj NBA nista ne valja ? Nba liga je veoma kvalitetna i sada a da bi ste se u to uverili morate je gledati . U jednoj od najzanimljivijih plej of serija u poslednjih 20 godina koliko pratim kosarku Rakete su posle velikog zaostatka od 3-1 i seriji i minus 19 na pocetku 4/4 u 6-om mecu uspeli da se vrate i prodju u finale konferencije . Koliko se samo meceva zavrsilo sa prefinjenim majstorskim sutevima u poslednjim sekundama ...A znam da ce se i za 20 godina pojaviti nostalgicari koji ce tada pricati - eeee nekada je to Kari ubacivao lagano , koji je sad ovo NBA? Bezveze

Mustang

pre 9 godina

Ovakvi potezi se vise ne vidjaju - sada je sve snaga - igrac se zaleti,preskoci ili odnese cuvara i zakuca.
(Miki, 18. maj 2015 21:55)

Sta je tu lose? Nema vece atrakcije za americku publiku od atraktivnog zakucavanja.

Knickerbocker

pre 9 godina

@sreten žujkić, penzioner

Starac, imam i taj dres, Grant Hill No.33, domaca bijela kombinacija, logo na grudima crni konj sa vatrenom grivom, a iz oba S u "Pistons" izlaze dva auspuha takodje s vatrom :D Neko spomenu Orlando, pa da se pohvalim da imam i Penny Hardaway No.1, crni Orlando, to mi je bio prvi dres :) Nikako da ih uramim i okacim na zid. Eee mladosti, kakva bi to trojka za basket bila: Anfernee Hardaway, Grant Hill, Hakeem Olajuwon- hvala cao prijatno :) Dodao bih jos i Sprewella i Larry Johnsona kao rezerve, koje sam obozavao u Knicksima.

Zg-boy

pre 9 godina

Najbolji bloker svih vremena definitivno.Centar s najboljom tehnikom skoro pa sigurno.Najbolji centar svih vremena ni blizu,jer čak i u svoje vrijeme nije po snazi bio ni u prvih 5 lige što se samo centara tiče,tako da su i njega često znali i prebit i napunit.Da je Houston one godine na draftu uzeo MJ prošao bi puno bolje jer su već imali Haakemovog mentora Ralpha Samsona u ekipi i bili bi odmah contenderi za naslov.Čovjek je čak te godine bio mvp allstara dok je ta utakmica nešto značila.Inače kad smo kod izjava MJ,šta kažete na Haakimovu da vjerojatno nebi nikad uzeo prsten da ovom nije ubijen otac.

paspalj chandler

pre 9 godina

Howard Isley,Shandon Anderson,Chris Morris i Greg Foster su bili prejaki za klupu Houstona,sta je tek Stockton radio mladom Maloneyu...2 godine kasnije dolazi i Pippen ali su rezultati bili ispod svih ocekivanja.Sto se tice Hakeema evo opisa https://www.youtube.com/watch?v=gvMZU9fbpiY

Big Ron

pre 9 godina

Najezio sam se gledajuci ovaj video, a i citajuci pojedine komentare. Kakva se kosarka tad igrala !! Sve Hall of Fame igraci !!
Bilo bi dobro kad bi cesce ovi iz redakcije B92 pisali ovakve clanke.

Knickerbocker

pre 9 godina

Imam Olajdzuvonov dres sa slike, jer Barklijevog tada nije bilo u ponudi, tad sam bio klinac od 14 godina, sad ne mogu ni spavati u njemu koliko mi je mali, replike dresova pravio Champion, sjecam se da sam ga platio 100 maraka, daleke 1998-99 :) "ćevapi" na basketu su se zvali imenom njegovim :) Sad imam Jack Russell terijera, drugo leglo istih roditelja, ime u rodovniku je moralo biti na B pa sam morao istumbati redoslijed- Barkley sir Charles :)

Tomislav Master Nikolic

pre 9 godina

Prajs, Eli, Drexler, Barkli, Olajdzuvon sa jedne strane, a sa druge, Pejton, Hawkins, Perkins, Sremf(svaba), Kemp.Gleda se sve i onda sutradan sa burazerom igram na nba live 96' pa kasnije i 97', ja-Rockets, on uzm Supersonics-e. Eventualno se odigra chikago-utah jazz a ekipe zlo: tim hardaway, pipen, kukoc, jordan, longley, ...stiv ker a sa druge strane paklena ekipa jute, stokton, hornasek, rasel , meloun i Ostretag..... eeee j..em te rate:)

Jole

pre 9 godina

Ovim danasnjim centrima Hakim drzi casove kako se igra ledjima ka kosu i na niskom postu. Gledam klip kako Hakim vrti Admirala a kakav je Robinson tek bio centar. I sad razmisljam centri 90-tih ( Hakim, Robinson, Juing, Sekil, Mutombo, Morning, Divac, Sabonis ) koja je to kosarka bila.

Corleone

pre 9 godina

Ja mali klinac tad trenirao u Voši, jedan dan moj drugar dođe na trening u dresu Hakeem-a... original dres, kupila mu keva za rođendan, blago rečeno da sam bio ljubomoran... :)

pera

pre 9 godina

Eeeee, kakvi su to timovi nekad bili, ali MJ je bio neprikosnoven, nepobediv. Da nije bilo Bulsa Juta bi glat osvajala svake godine s Melounom.

Milan

pre 9 godina

Hakim, najbolji centar kog sam gledao, a gledao sam od Dzabara na dalje. Ovi prikazani potezi su budalastina u odnosu na sve sto je radio. Igra ledjima, licem prema kosu, tehnika pleja, sut sa poludistance... Nevidjeno. Covek koji je izmislio fadeaway. Ovim danasnjim Hauardima i Obrvama bi stavljao po 70, kada je Juingu, Robinsonu i Sheku stavljao po 35.

Finale protiv Njujorka koje su dobili 4:3, to se nece skoro gledati. Kakva luda ekipa, sa samo jednim superstarom, ali i gomilom sporednih klinaca koji imaju muda da trpaju u produzecima tipa Ori, Maksvel, Eli, Kasel...

DJ Ape

pre 9 godina

The Dream - uz Šakila i Vilta (koga nisam gledao, ali "brojevi" i slava ga svrstavaju u sam vrh) najbolji centar ikada. Ne smem da zamislim šta bi radio u današnjoj NBA... Mislim da bi balvanima Džordanu, Hauardu, Kendriku Perkinsu i ekipi davao po 50 poena po tekmi...

дурантула окц

pre 9 godina

Ne volim kad stariji preteruju koliko je pre nba bila bolja(ne samo nba, već i sve ostalo), ali ovakve poteze današnji centri mogu samo da sanjaju. Kao što bi rekli kod nas: pravi im decu. A tek potez na prvom mestu je fantazija, 7. mesto je faul u napadu, ali to sad nije toliko važno.

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 9 godina

(pera, 18. maj 2015 21:38)

Slazem se prijatelju,ja sam NBA poceo da pratim od 1987.Postao sam veliki navijac Bullsa,naravno ostao i do dan danas.Steta sto nije doslo do tog finala,bilo bi mozda i najbolje finale u istoriji NBA.

Zorz Vea

pre 9 godina

Prelep teskt,secam se svega,narocito te serije sa Jutom i trojke Stoktona za 4:2 u seriji. Od tad NBA nije ista za mene jer sam veliki simpatizer Hjustona bio jako dugo upravo zbog Olajdzuvona. Bek zarobljen u telu centra ali je opet imao toliko resenja u napadu da je bilo neverovatno za gledati. Mislim da se danas pozicija centra promenila u sistemima koji se forsiraju ali Hakim bi se snasao u bilo koje doba ove predivne igre,pa je zato smatran sa razlogom za najboljeg ikad na ovoj poziciji,jer ga ne bi Majkl Dzordan dzabe izabrao u svoju petorku svih vremena. Sve najbolje Hjustonu u seriji sa GSW.


Zivela Srbija i svako dobro

El Greco

pre 9 godina

Овај из '97 па надаље ми је био најлепши дрес једне НБА екипе, други ми је Детроитов из истог периода :) а Хаким, био је мајстор, заједно са Дрекслером играо паметну кошарку, види се и по постерима над Адмиралом и Јуингом.

Jim Beam

pre 9 godina

O'Nil, Admiral, Juing, Rodman i ostali - garantujem da će se u narednih 10 godina pojaviti centar koji će barem približno biti dobar kao oni. Ali igrač kao što je bio Hakim, to se rađa jednom u 100 godina. Jeste bio snažan i atleta, ali tehnika kakvu je posedovao za centra je za udžbenike. Svakom perspektivnom visokom klincu u Srbiji puštao bih po ceo dan utakmice Hakima i način kako je gradio poziciju i dolazio do poena. Ne očekujem da će neko od njih biti novi Hakim, ali da ima 10% njegove tehnike, bio bih prezadovoljan. Ne mora svaki poen centar da postigne tako što će nekoga ugurati u koš...

MilosBgd

pre 9 godina

Kakvi su to centri bili, Hakim, Patrik Juing, admiral Robinson, tada mladi Sekil, Horas Grant, Divac (zašto da ne), pa krila Šon Kemp, Rodman, Barkli, Meloun... Niska krila i bekove da ne pominjem Džordan, Pipen, Leri Bird, Medzik.... Ma koji je ovo sad NBA...

SALIER DEL FLORES

pre 9 godina

Biće zanimljiv duel Hardena I Karija, pogotovo zato sto je bilo tesno u MVP trci. Mislim da Harden želi da dokaže da je on trebao MVP da bude. However,nadam se pobedi Golden Stejta.

hawkeye

pre 9 godina

Nije mu slučajno nadimak "the dream" jer upravo takva je i bila njegova igra,lično mi je Hakim najbolji centar svih vremena a sada kada sam se i podsetio nekih igrača i timova iz te ere,Čikago,Nju Jork,Juta,Hjuston,Sietl....ova preostala četri tima u 2015. mogli bi da računaju na jednu pobedu u seriji,znam da se deci ovo neće dopasti ali mislim da ne preterujem.

mm

pre 9 godina

svaka vam cast na clanku!!!
da,VELIKI HAKIM,najelegantniji a samim tim i najbolji centar svih vremena(dobro,Bil Rasel,Vilt Cemberlejn itd. to su nijanse,bukvalno minimalne,samo je pitanje "ukusa" pojedinca)!!!
Uf,koje legende. To je bila NBA,ovo danas nemam zelju da gledam. Ne mislim da je to lose,katastrofalno,ali mene jednostavno ne moze niti jedna utakmica da privuce da zadnju deceniju pratim to takmicenje!!! Nazalost!!!
poz za stare generacije gledalaca NBA-a,kraj '80ih,'90e i pocetak milenijuma sa pedjom i divcem!!!

Miki

pre 9 godina

Ovaj potez na prvom mestu je najjaca finta koji je neki centar ikada izveo, jos ga cuva Robinson nista manje kvalitetna petica. Ovakvi potezi se vise ne vidjaju - sada je sve snaga - igrac se zaleti,preskoci ili odnese cuvara i zakuca.

pera

pre 9 godina

pratio sam nba negde od kraja osamdesetih i sto se mene licno tice, mozda i najveci zal ostaje za propustenom sansom da ovaj hjuston konacno izadje na megdan bulsima u finalu... juta je svoju sansu dobila i godinu dana kasnije, nije stokton morao da ubode bas onu trojku, bilo bi mnogo zanimljivije gledati hakima, barklija i klajda protiv cikaga bar tu jednu godinu, ali sta sad da se radi...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Neko je ovde pre izvesnog vremena uporedio Horforda sa Hakimom. Budibogsnama! Neka taj odgleda ovaj video, valjda ce mu biti neke stvari jasnije :)

mm

pre 9 godina

svaka vam cast na clanku!!!
da,VELIKI HAKIM,najelegantniji a samim tim i najbolji centar svih vremena(dobro,Bil Rasel,Vilt Cemberlejn itd. to su nijanse,bukvalno minimalne,samo je pitanje "ukusa" pojedinca)!!!
Uf,koje legende. To je bila NBA,ovo danas nemam zelju da gledam. Ne mislim da je to lose,katastrofalno,ali mene jednostavno ne moze niti jedna utakmica da privuce da zadnju deceniju pratim to takmicenje!!! Nazalost!!!
poz za stare generacije gledalaca NBA-a,kraj '80ih,'90e i pocetak milenijuma sa pedjom i divcem!!!

Miki

pre 9 godina

Ovaj potez na prvom mestu je najjaca finta koji je neki centar ikada izveo, jos ga cuva Robinson nista manje kvalitetna petica. Ovakvi potezi se vise ne vidjaju - sada je sve snaga - igrac se zaleti,preskoci ili odnese cuvara i zakuca.

MilosBgd

pre 9 godina

Kakvi su to centri bili, Hakim, Patrik Juing, admiral Robinson, tada mladi Sekil, Horas Grant, Divac (zašto da ne), pa krila Šon Kemp, Rodman, Barkli, Meloun... Niska krila i bekove da ne pominjem Džordan, Pipen, Leri Bird, Medzik.... Ma koji je ovo sad NBA...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Neko je ovde pre izvesnog vremena uporedio Horforda sa Hakimom. Budibogsnama! Neka taj odgleda ovaj video, valjda ce mu biti neke stvari jasnije :)

pera

pre 9 godina

pratio sam nba negde od kraja osamdesetih i sto se mene licno tice, mozda i najveci zal ostaje za propustenom sansom da ovaj hjuston konacno izadje na megdan bulsima u finalu... juta je svoju sansu dobila i godinu dana kasnije, nije stokton morao da ubode bas onu trojku, bilo bi mnogo zanimljivije gledati hakima, barklija i klajda protiv cikaga bar tu jednu godinu, ali sta sad da se radi...

Tomislav Master Nikolic

pre 9 godina

Prajs, Eli, Drexler, Barkli, Olajdzuvon sa jedne strane, a sa druge, Pejton, Hawkins, Perkins, Sremf(svaba), Kemp.Gleda se sve i onda sutradan sa burazerom igram na nba live 96' pa kasnije i 97', ja-Rockets, on uzm Supersonics-e. Eventualno se odigra chikago-utah jazz a ekipe zlo: tim hardaway, pipen, kukoc, jordan, longley, ...stiv ker a sa druge strane paklena ekipa jute, stokton, hornasek, rasel , meloun i Ostretag..... eeee j..em te rate:)

Jole

pre 9 godina

Ovim danasnjim centrima Hakim drzi casove kako se igra ledjima ka kosu i na niskom postu. Gledam klip kako Hakim vrti Admirala a kakav je Robinson tek bio centar. I sad razmisljam centri 90-tih ( Hakim, Robinson, Juing, Sekil, Mutombo, Morning, Divac, Sabonis ) koja je to kosarka bila.

Corleone

pre 9 godina

Ja mali klinac tad trenirao u Voši, jedan dan moj drugar dođe na trening u dresu Hakeem-a... original dres, kupila mu keva za rođendan, blago rečeno da sam bio ljubomoran... :)

Zorz Vea

pre 9 godina

Prelep teskt,secam se svega,narocito te serije sa Jutom i trojke Stoktona za 4:2 u seriji. Od tad NBA nije ista za mene jer sam veliki simpatizer Hjustona bio jako dugo upravo zbog Olajdzuvona. Bek zarobljen u telu centra ali je opet imao toliko resenja u napadu da je bilo neverovatno za gledati. Mislim da se danas pozicija centra promenila u sistemima koji se forsiraju ali Hakim bi se snasao u bilo koje doba ove predivne igre,pa je zato smatran sa razlogom za najboljeg ikad na ovoj poziciji,jer ga ne bi Majkl Dzordan dzabe izabrao u svoju petorku svih vremena. Sve najbolje Hjustonu u seriji sa GSW.


Zivela Srbija i svako dobro

hawkeye

pre 9 godina

Nije mu slučajno nadimak "the dream" jer upravo takva je i bila njegova igra,lično mi je Hakim najbolji centar svih vremena a sada kada sam se i podsetio nekih igrača i timova iz te ere,Čikago,Nju Jork,Juta,Hjuston,Sietl....ova preostala četri tima u 2015. mogli bi da računaju na jednu pobedu u seriji,znam da se deci ovo neće dopasti ali mislim da ne preterujem.

Jim Beam

pre 9 godina

O'Nil, Admiral, Juing, Rodman i ostali - garantujem da će se u narednih 10 godina pojaviti centar koji će barem približno biti dobar kao oni. Ali igrač kao što je bio Hakim, to se rađa jednom u 100 godina. Jeste bio snažan i atleta, ali tehnika kakvu je posedovao za centra je za udžbenike. Svakom perspektivnom visokom klincu u Srbiji puštao bih po ceo dan utakmice Hakima i način kako je gradio poziciju i dolazio do poena. Ne očekujem da će neko od njih biti novi Hakim, ali da ima 10% njegove tehnike, bio bih prezadovoljan. Ne mora svaki poen centar da postigne tako što će nekoga ugurati u koš...

Milan

pre 9 godina

Hakim, najbolji centar kog sam gledao, a gledao sam od Dzabara na dalje. Ovi prikazani potezi su budalastina u odnosu na sve sto je radio. Igra ledjima, licem prema kosu, tehnika pleja, sut sa poludistance... Nevidjeno. Covek koji je izmislio fadeaway. Ovim danasnjim Hauardima i Obrvama bi stavljao po 70, kada je Juingu, Robinsonu i Sheku stavljao po 35.

Finale protiv Njujorka koje su dobili 4:3, to se nece skoro gledati. Kakva luda ekipa, sa samo jednim superstarom, ali i gomilom sporednih klinaca koji imaju muda da trpaju u produzecima tipa Ori, Maksvel, Eli, Kasel...

DJ Ape

pre 9 godina

The Dream - uz Šakila i Vilta (koga nisam gledao, ali "brojevi" i slava ga svrstavaju u sam vrh) najbolji centar ikada. Ne smem da zamislim šta bi radio u današnjoj NBA... Mislim da bi balvanima Džordanu, Hauardu, Kendriku Perkinsu i ekipi davao po 50 poena po tekmi...

Big Ron

pre 9 godina

Najezio sam se gledajuci ovaj video, a i citajuci pojedine komentare. Kakva se kosarka tad igrala !! Sve Hall of Fame igraci !!
Bilo bi dobro kad bi cesce ovi iz redakcije B92 pisali ovakve clanke.

Mare

pre 9 godina

Vi nostalgicari preterujete sa time - Ma kakav je ovo NBA sada ? Pisete da ne gledate a opet isto pisete da ovaj NBA nista ne valja ? Nba liga je veoma kvalitetna i sada a da bi ste se u to uverili morate je gledati . U jednoj od najzanimljivijih plej of serija u poslednjih 20 godina koliko pratim kosarku Rakete su posle velikog zaostatka od 3-1 i seriji i minus 19 na pocetku 4/4 u 6-om mecu uspeli da se vrate i prodju u finale konferencije . Koliko se samo meceva zavrsilo sa prefinjenim majstorskim sutevima u poslednjim sekundama ...A znam da ce se i za 20 godina pojaviti nostalgicari koji ce tada pricati - eeee nekada je to Kari ubacivao lagano , koji je sad ovo NBA? Bezveze

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 9 godina

(pera, 18. maj 2015 21:38)

Slazem se prijatelju,ja sam NBA poceo da pratim od 1987.Postao sam veliki navijac Bullsa,naravno ostao i do dan danas.Steta sto nije doslo do tog finala,bilo bi mozda i najbolje finale u istoriji NBA.

Knickerbocker

pre 9 godina

@sreten žujkić, penzioner

Starac, imam i taj dres, Grant Hill No.33, domaca bijela kombinacija, logo na grudima crni konj sa vatrenom grivom, a iz oba S u "Pistons" izlaze dva auspuha takodje s vatrom :D Neko spomenu Orlando, pa da se pohvalim da imam i Penny Hardaway No.1, crni Orlando, to mi je bio prvi dres :) Nikako da ih uramim i okacim na zid. Eee mladosti, kakva bi to trojka za basket bila: Anfernee Hardaway, Grant Hill, Hakeem Olajuwon- hvala cao prijatno :) Dodao bih jos i Sprewella i Larry Johnsona kao rezerve, koje sam obozavao u Knicksima.

SALIER DEL FLORES

pre 9 godina

Biće zanimljiv duel Hardena I Karija, pogotovo zato sto je bilo tesno u MVP trci. Mislim da Harden želi da dokaže da je on trebao MVP da bude. However,nadam se pobedi Golden Stejta.

Knickerbocker

pre 9 godina

Imam Olajdzuvonov dres sa slike, jer Barklijevog tada nije bilo u ponudi, tad sam bio klinac od 14 godina, sad ne mogu ni spavati u njemu koliko mi je mali, replike dresova pravio Champion, sjecam se da sam ga platio 100 maraka, daleke 1998-99 :) "ćevapi" na basketu su se zvali imenom njegovim :) Sad imam Jack Russell terijera, drugo leglo istih roditelja, ime u rodovniku je moralo biti na B pa sam morao istumbati redoslijed- Barkley sir Charles :)

El Greco

pre 9 godina

Овај из '97 па надаље ми је био најлепши дрес једне НБА екипе, други ми је Детроитов из истог периода :) а Хаким, био је мајстор, заједно са Дрекслером играо паметну кошарку, види се и по постерима над Адмиралом и Јуингом.

pera

pre 9 godina

Eeeee, kakvi su to timovi nekad bili, ali MJ je bio neprikosnoven, nepobediv. Da nije bilo Bulsa Juta bi glat osvajala svake godine s Melounom.

Old school

pre 9 godina

Mislim da nemaju sanse protiv GSW-a. Kerr (trener GSW-a) odavno nije osvojio prsten, a Ori vise ne igra, tako da ovaj prsten ide Keru :)
*Ker i Ori zajedno imaju 12 prstena u 14 sezona, a nikada nisu igrali zajedno.

дурантула окц

pre 9 godina

Ne volim kad stariji preteruju koliko je pre nba bila bolja(ne samo nba, već i sve ostalo), ali ovakve poteze današnji centri mogu samo da sanjaju. Kao što bi rekli kod nas: pravi im decu. A tek potez na prvom mestu je fantazija, 7. mesto je faul u napadu, ali to sad nije toliko važno.

fezequ

pre 9 godina

Kada jednom Admiralu ubacite prosecno onoliko poena u seriji, a pritom on za sobom ima MVP sezonu onda sigurno morate biti u uzem krugu najboljih centara.Hakim je nadigrao i Juinga i Seka(koji doduse nije bio u 'prime-u' ali je bio zver) a takvi centri bi danas bili nesumnjivo najbolji.Duel Hakim-Juing iz finala 94 i cela ta serija jedna od omiljenih, ona blokada na Starksu za kraj seste utakmice jedan od omiljenih poteza ikada.Svi u kraju su voleli Jordana i Bullse ali ja sam se divio Hakimu i Malonu.Za Karla mi je zao sto nema prsten ali ga nemaju ni Miler, Barkli, Juing, Kemp i mnogi drugi velikani tog vremena.Mnogi ce reci da je Hakim iskoristio Jordanovo odsustvo ali ja mislim da bi on makar jedan prsten sigurno uzeo.

petarczv

pre 9 godina

Pravo je uzivanje bilo citanje ovog texta kao i komentara...Mislio sam da samo ja mislim da je NBA ranije bio mnogo kvalitetniji kao i igraci...Danasnji klinci (jeremija) se kunu u de andre jordana i hauarda kao i u lebrona i irwinga... u najmanju ruku smesno...

paspalj chandler

pre 9 godina

Howard Isley,Shandon Anderson,Chris Morris i Greg Foster su bili prejaki za klupu Houstona,sta je tek Stockton radio mladom Maloneyu...2 godine kasnije dolazi i Pippen ali su rezultati bili ispod svih ocekivanja.Sto se tice Hakeema evo opisa https://www.youtube.com/watch?v=gvMZU9fbpiY

MRKY

pre 9 godina

@ zg-boy. Tom analogijom mozes rec da MJ nije ni primirisa naslovu dok L. Biirdu (koji ga je redovito 5-6 godina punija i izbaciva) nisu otisla ledja i da se u Detroitu nisu svi zavadili do krvi...Magic je dobija sidu tako da je Lakersima propalo stvaranje novog tima - MJ-u se masu stvari poklopilo - isto tako je i Deeam cekao i docekao.

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 9 godina

Tacno sam znao koji ce potez biti mesto broj 1...

Da pravim sportsku emisiju, uvodna spica bi mi bila sacinjena od vec pomentuog Hakima, Vanje Grbica na OI u Sidneju, voleja Zidana, i neke magije Ronaldinja i Ronalda(pravog) + naravno Saletova trojka Hrvatima i Bodiroga schools Anthony :)

p.s sad sam se setio Pistol Pete Maravich-a... Genijalac, nije bacio "normalan" pas u zivotu

zato volim Tea, podseca malo na njega

spree15

pre 9 godina

Hakeem je ubacio toliko poena Robinsonu jer je bio uveren da je nepravedno izgubio MVP trofej koji je Admiralu urucen bas pre te utakmice.
Ja pratim NBA od pocetka devedesetih i sigurno je da je kvalitet na centarskoj poziciji drasticno opao ali reci da bi neko mladom obrvi Davisu stavio 50 poena je smesno,poredite igrace na vrhuncu karijere sa momkom koji nije ni blizu svog zenita,Davis ima 22 godine i potencijal da nadmasi neke od velikana,u tadasnjoj ligi bi sigurno mogli da igraju DeMarcus Cousins,Brook Lopez,Dwight Howard i jos neki igraci jer da se ne lazemo bilo je krs centara i tad:Ostretag,Longley,Seikaly,Jim Macilvane,Shawn Bradley(dunk test dummy),Montross.Oliver Miller je bio u ligi i ovo sto sam nabrojao su neki poznatiji likovi,ostali startni centri su izmedju ostalog bili:Andrew Lang,Felton Spencer,Olden Polynice,Dean Garret,Scott Williams,Lorenzen Wright,Uglavnom likovi koji su u svojim najboljim sezonama postizali oko 10 poena i retko ko je imao dvocifren broj skokova.

duleKi

pre 9 godina

secam se jednog teksta iz 2004. kad je Dreksler planirao da se vrati kosarci u 42. godini......bio bi prvi kosarkas koji se vratio u nba posto je primljen u kucu slavnih.... legenda

Zg-boy

pre 9 godina

Najbolji bloker svih vremena definitivno.Centar s najboljom tehnikom skoro pa sigurno.Najbolji centar svih vremena ni blizu,jer čak i u svoje vrijeme nije po snazi bio ni u prvih 5 lige što se samo centara tiče,tako da su i njega često znali i prebit i napunit.Da je Houston one godine na draftu uzeo MJ prošao bi puno bolje jer su već imali Haakemovog mentora Ralpha Samsona u ekipi i bili bi odmah contenderi za naslov.Čovjek je čak te godine bio mvp allstara dok je ta utakmica nešto značila.Inače kad smo kod izjava MJ,šta kažete na Haakimovu da vjerojatno nebi nikad uzeo prsten da ovom nije ubijen otac.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Clyde the glyde Drexler... Obožavao sam ovog umetnika sa košarkaškom loptom još iz Portlanda... Genije.
A tek Hakeem...
A ne ovi tetovirani pozeri danas.
NBA je postala potpuno nezanimljiva.

Mustang

pre 9 godina

Ovakvi potezi se vise ne vidjaju - sada je sve snaga - igrac se zaleti,preskoci ili odnese cuvara i zakuca.
(Miki, 18. maj 2015 21:55)

Sta je tu lose? Nema vece atrakcije za americku publiku od atraktivnog zakucavanja.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Nisam voleo Hjuston i njihove igrače, jer su dobijali Orlando koji sam obožavao zbog Penija Hardaveja. Ali je Hakim klasa. Neverovatna tehnika i motorika za tolikog čoveka.

lazaking

pre 9 godina

kakav je to igrac bio,brz kao bek,lupao js rampe ,zadrhavao se u vazduhu...kada sam prvi put video hauarda,onako nacrtanog,mislio sam da ce on biti poput njega,ali me je razocarao...da ta americka masinerija,ne moze da obuci centra koji za 20 poena po mecu mora da ima samo 3 prednosti,slobodna bacanja,levi i desni polu horogh,uz ovu fiziku,za mene je to strasno...
zato su im najbolji centri lige vucevic i pekovic....

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Nisam voleo Hjuston i njihove igrače, jer su dobijali Orlando koji sam obožavao zbog Penija Hardaveja. Ali je Hakim klasa. Neverovatna tehnika i motorika za tolikog čoveka.

Mustang

pre 9 godina

Ovakvi potezi se vise ne vidjaju - sada je sve snaga - igrac se zaleti,preskoci ili odnese cuvara i zakuca.
(Miki, 18. maj 2015 21:55)

Sta je tu lose? Nema vece atrakcije za americku publiku od atraktivnog zakucavanja.

Zg-boy

pre 9 godina

Najbolji bloker svih vremena definitivno.Centar s najboljom tehnikom skoro pa sigurno.Najbolji centar svih vremena ni blizu,jer čak i u svoje vrijeme nije po snazi bio ni u prvih 5 lige što se samo centara tiče,tako da su i njega često znali i prebit i napunit.Da je Houston one godine na draftu uzeo MJ prošao bi puno bolje jer su već imali Haakemovog mentora Ralpha Samsona u ekipi i bili bi odmah contenderi za naslov.Čovjek je čak te godine bio mvp allstara dok je ta utakmica nešto značila.Inače kad smo kod izjava MJ,šta kažete na Haakimovu da vjerojatno nebi nikad uzeo prsten da ovom nije ubijen otac.

mm

pre 9 godina

svaka vam cast na clanku!!!
da,VELIKI HAKIM,najelegantniji a samim tim i najbolji centar svih vremena(dobro,Bil Rasel,Vilt Cemberlejn itd. to su nijanse,bukvalno minimalne,samo je pitanje "ukusa" pojedinca)!!!
Uf,koje legende. To je bila NBA,ovo danas nemam zelju da gledam. Ne mislim da je to lose,katastrofalno,ali mene jednostavno ne moze niti jedna utakmica da privuce da zadnju deceniju pratim to takmicenje!!! Nazalost!!!
poz za stare generacije gledalaca NBA-a,kraj '80ih,'90e i pocetak milenijuma sa pedjom i divcem!!!

дурантула окц

pre 9 godina

Ne volim kad stariji preteruju koliko je pre nba bila bolja(ne samo nba, već i sve ostalo), ali ovakve poteze današnji centri mogu samo da sanjaju. Kao što bi rekli kod nas: pravi im decu. A tek potez na prvom mestu je fantazija, 7. mesto je faul u napadu, ali to sad nije toliko važno.

Mare

pre 9 godina

Vi nostalgicari preterujete sa time - Ma kakav je ovo NBA sada ? Pisete da ne gledate a opet isto pisete da ovaj NBA nista ne valja ? Nba liga je veoma kvalitetna i sada a da bi ste se u to uverili morate je gledati . U jednoj od najzanimljivijih plej of serija u poslednjih 20 godina koliko pratim kosarku Rakete su posle velikog zaostatka od 3-1 i seriji i minus 19 na pocetku 4/4 u 6-om mecu uspeli da se vrate i prodju u finale konferencije . Koliko se samo meceva zavrsilo sa prefinjenim majstorskim sutevima u poslednjim sekundama ...A znam da ce se i za 20 godina pojaviti nostalgicari koji ce tada pricati - eeee nekada je to Kari ubacivao lagano , koji je sad ovo NBA? Bezveze

SALIER DEL FLORES

pre 9 godina

Biće zanimljiv duel Hardena I Karija, pogotovo zato sto je bilo tesno u MVP trci. Mislim da Harden želi da dokaže da je on trebao MVP da bude. However,nadam se pobedi Golden Stejta.

MilosBgd

pre 9 godina

Kakvi su to centri bili, Hakim, Patrik Juing, admiral Robinson, tada mladi Sekil, Horas Grant, Divac (zašto da ne), pa krila Šon Kemp, Rodman, Barkli, Meloun... Niska krila i bekove da ne pominjem Džordan, Pipen, Leri Bird, Medzik.... Ma koji je ovo sad NBA...

hawkeye

pre 9 godina

Nije mu slučajno nadimak "the dream" jer upravo takva je i bila njegova igra,lično mi je Hakim najbolji centar svih vremena a sada kada sam se i podsetio nekih igrača i timova iz te ere,Čikago,Nju Jork,Juta,Hjuston,Sietl....ova preostala četri tima u 2015. mogli bi da računaju na jednu pobedu u seriji,znam da se deci ovo neće dopasti ali mislim da ne preterujem.

pera

pre 9 godina

Eeeee, kakvi su to timovi nekad bili, ali MJ je bio neprikosnoven, nepobediv. Da nije bilo Bulsa Juta bi glat osvajala svake godine s Melounom.

Milan

pre 9 godina

Hakim, najbolji centar kog sam gledao, a gledao sam od Dzabara na dalje. Ovi prikazani potezi su budalastina u odnosu na sve sto je radio. Igra ledjima, licem prema kosu, tehnika pleja, sut sa poludistance... Nevidjeno. Covek koji je izmislio fadeaway. Ovim danasnjim Hauardima i Obrvama bi stavljao po 70, kada je Juingu, Robinsonu i Sheku stavljao po 35.

Finale protiv Njujorka koje su dobili 4:3, to se nece skoro gledati. Kakva luda ekipa, sa samo jednim superstarom, ali i gomilom sporednih klinaca koji imaju muda da trpaju u produzecima tipa Ori, Maksvel, Eli, Kasel...

Pato, pozdrav iz Rovinja

pre 9 godina

Tacno sam znao koji ce potez biti mesto broj 1...

Da pravim sportsku emisiju, uvodna spica bi mi bila sacinjena od vec pomentuog Hakima, Vanje Grbica na OI u Sidneju, voleja Zidana, i neke magije Ronaldinja i Ronalda(pravog) + naravno Saletova trojka Hrvatima i Bodiroga schools Anthony :)

p.s sad sam se setio Pistol Pete Maravich-a... Genijalac, nije bacio "normalan" pas u zivotu

zato volim Tea, podseca malo na njega

Novosadjanin.

pre 9 godina

Neko je ovde pre izvesnog vremena uporedio Horforda sa Hakimom. Budibogsnama! Neka taj odgleda ovaj video, valjda ce mu biti neke stvari jasnije :)

Tomislav Master Nikolic

pre 9 godina

Prajs, Eli, Drexler, Barkli, Olajdzuvon sa jedne strane, a sa druge, Pejton, Hawkins, Perkins, Sremf(svaba), Kemp.Gleda se sve i onda sutradan sa burazerom igram na nba live 96' pa kasnije i 97', ja-Rockets, on uzm Supersonics-e. Eventualno se odigra chikago-utah jazz a ekipe zlo: tim hardaway, pipen, kukoc, jordan, longley, ...stiv ker a sa druge strane paklena ekipa jute, stokton, hornasek, rasel , meloun i Ostretag..... eeee j..em te rate:)

Knickerbocker

pre 9 godina

Imam Olajdzuvonov dres sa slike, jer Barklijevog tada nije bilo u ponudi, tad sam bio klinac od 14 godina, sad ne mogu ni spavati u njemu koliko mi je mali, replike dresova pravio Champion, sjecam se da sam ga platio 100 maraka, daleke 1998-99 :) "ćevapi" na basketu su se zvali imenom njegovim :) Sad imam Jack Russell terijera, drugo leglo istih roditelja, ime u rodovniku je moralo biti na B pa sam morao istumbati redoslijed- Barkley sir Charles :)

DJ Ape

pre 9 godina

The Dream - uz Šakila i Vilta (koga nisam gledao, ali "brojevi" i slava ga svrstavaju u sam vrh) najbolji centar ikada. Ne smem da zamislim šta bi radio u današnjoj NBA... Mislim da bi balvanima Džordanu, Hauardu, Kendriku Perkinsu i ekipi davao po 50 poena po tekmi...

Jim Beam

pre 9 godina

O'Nil, Admiral, Juing, Rodman i ostali - garantujem da će se u narednih 10 godina pojaviti centar koji će barem približno biti dobar kao oni. Ali igrač kao što je bio Hakim, to se rađa jednom u 100 godina. Jeste bio snažan i atleta, ali tehnika kakvu je posedovao za centra je za udžbenike. Svakom perspektivnom visokom klincu u Srbiji puštao bih po ceo dan utakmice Hakima i način kako je gradio poziciju i dolazio do poena. Ne očekujem da će neko od njih biti novi Hakim, ali da ima 10% njegove tehnike, bio bih prezadovoljan. Ne mora svaki poen centar da postigne tako što će nekoga ugurati u koš...

Samo je sljaka iznad nas,....

pre 9 godina

(pera, 18. maj 2015 21:38)

Slazem se prijatelju,ja sam NBA poceo da pratim od 1987.Postao sam veliki navijac Bullsa,naravno ostao i do dan danas.Steta sto nije doslo do tog finala,bilo bi mozda i najbolje finale u istoriji NBA.

Stjepana Supanca 15a, vaša je adresa!

pre 9 godina

Clyde the glyde Drexler... Obožavao sam ovog umetnika sa košarkaškom loptom još iz Portlanda... Genije.
A tek Hakeem...
A ne ovi tetovirani pozeri danas.
NBA je postala potpuno nezanimljiva.

pera

pre 9 godina

pratio sam nba negde od kraja osamdesetih i sto se mene licno tice, mozda i najveci zal ostaje za propustenom sansom da ovaj hjuston konacno izadje na megdan bulsima u finalu... juta je svoju sansu dobila i godinu dana kasnije, nije stokton morao da ubode bas onu trojku, bilo bi mnogo zanimljivije gledati hakima, barklija i klajda protiv cikaga bar tu jednu godinu, ali sta sad da se radi...

Miki

pre 9 godina

Ovaj potez na prvom mestu je najjaca finta koji je neki centar ikada izveo, jos ga cuva Robinson nista manje kvalitetna petica. Ovakvi potezi se vise ne vidjaju - sada je sve snaga - igrac se zaleti,preskoci ili odnese cuvara i zakuca.

El Greco

pre 9 godina

Овај из '97 па надаље ми је био најлепши дрес једне НБА екипе, други ми је Детроитов из истог периода :) а Хаким, био је мајстор, заједно са Дрекслером играо паметну кошарку, види се и по постерима над Адмиралом и Јуингом.

Knickerbocker

pre 9 godina

@sreten žujkić, penzioner

Starac, imam i taj dres, Grant Hill No.33, domaca bijela kombinacija, logo na grudima crni konj sa vatrenom grivom, a iz oba S u "Pistons" izlaze dva auspuha takodje s vatrom :D Neko spomenu Orlando, pa da se pohvalim da imam i Penny Hardaway No.1, crni Orlando, to mi je bio prvi dres :) Nikako da ih uramim i okacim na zid. Eee mladosti, kakva bi to trojka za basket bila: Anfernee Hardaway, Grant Hill, Hakeem Olajuwon- hvala cao prijatno :) Dodao bih jos i Sprewella i Larry Johnsona kao rezerve, koje sam obozavao u Knicksima.

lazaking

pre 9 godina

kakav je to igrac bio,brz kao bek,lupao js rampe ,zadrhavao se u vazduhu...kada sam prvi put video hauarda,onako nacrtanog,mislio sam da ce on biti poput njega,ali me je razocarao...da ta americka masinerija,ne moze da obuci centra koji za 20 poena po mecu mora da ima samo 3 prednosti,slobodna bacanja,levi i desni polu horogh,uz ovu fiziku,za mene je to strasno...
zato su im najbolji centri lige vucevic i pekovic....

Old school

pre 9 godina

Mislim da nemaju sanse protiv GSW-a. Kerr (trener GSW-a) odavno nije osvojio prsten, a Ori vise ne igra, tako da ovaj prsten ide Keru :)
*Ker i Ori zajedno imaju 12 prstena u 14 sezona, a nikada nisu igrali zajedno.

petarczv

pre 9 godina

Pravo je uzivanje bilo citanje ovog texta kao i komentara...Mislio sam da samo ja mislim da je NBA ranije bio mnogo kvalitetniji kao i igraci...Danasnji klinci (jeremija) se kunu u de andre jordana i hauarda kao i u lebrona i irwinga... u najmanju ruku smesno...

Jole

pre 9 godina

Ovim danasnjim centrima Hakim drzi casove kako se igra ledjima ka kosu i na niskom postu. Gledam klip kako Hakim vrti Admirala a kakav je Robinson tek bio centar. I sad razmisljam centri 90-tih ( Hakim, Robinson, Juing, Sekil, Mutombo, Morning, Divac, Sabonis ) koja je to kosarka bila.

Zorz Vea

pre 9 godina

Prelep teskt,secam se svega,narocito te serije sa Jutom i trojke Stoktona za 4:2 u seriji. Od tad NBA nije ista za mene jer sam veliki simpatizer Hjustona bio jako dugo upravo zbog Olajdzuvona. Bek zarobljen u telu centra ali je opet imao toliko resenja u napadu da je bilo neverovatno za gledati. Mislim da se danas pozicija centra promenila u sistemima koji se forsiraju ali Hakim bi se snasao u bilo koje doba ove predivne igre,pa je zato smatran sa razlogom za najboljeg ikad na ovoj poziciji,jer ga ne bi Majkl Dzordan dzabe izabrao u svoju petorku svih vremena. Sve najbolje Hjustonu u seriji sa GSW.


Zivela Srbija i svako dobro

Corleone

pre 9 godina

Ja mali klinac tad trenirao u Voši, jedan dan moj drugar dođe na trening u dresu Hakeem-a... original dres, kupila mu keva za rođendan, blago rečeno da sam bio ljubomoran... :)

paspalj chandler

pre 9 godina

Howard Isley,Shandon Anderson,Chris Morris i Greg Foster su bili prejaki za klupu Houstona,sta je tek Stockton radio mladom Maloneyu...2 godine kasnije dolazi i Pippen ali su rezultati bili ispod svih ocekivanja.Sto se tice Hakeema evo opisa https://www.youtube.com/watch?v=gvMZU9fbpiY

MRKY

pre 9 godina

@ zg-boy. Tom analogijom mozes rec da MJ nije ni primirisa naslovu dok L. Biirdu (koji ga je redovito 5-6 godina punija i izbaciva) nisu otisla ledja i da se u Detroitu nisu svi zavadili do krvi...Magic je dobija sidu tako da je Lakersima propalo stvaranje novog tima - MJ-u se masu stvari poklopilo - isto tako je i Deeam cekao i docekao.

Big Ron

pre 9 godina

Najezio sam se gledajuci ovaj video, a i citajuci pojedine komentare. Kakva se kosarka tad igrala !! Sve Hall of Fame igraci !!
Bilo bi dobro kad bi cesce ovi iz redakcije B92 pisali ovakve clanke.

fezequ

pre 9 godina

Kada jednom Admiralu ubacite prosecno onoliko poena u seriji, a pritom on za sobom ima MVP sezonu onda sigurno morate biti u uzem krugu najboljih centara.Hakim je nadigrao i Juinga i Seka(koji doduse nije bio u 'prime-u' ali je bio zver) a takvi centri bi danas bili nesumnjivo najbolji.Duel Hakim-Juing iz finala 94 i cela ta serija jedna od omiljenih, ona blokada na Starksu za kraj seste utakmice jedan od omiljenih poteza ikada.Svi u kraju su voleli Jordana i Bullse ali ja sam se divio Hakimu i Malonu.Za Karla mi je zao sto nema prsten ali ga nemaju ni Miler, Barkli, Juing, Kemp i mnogi drugi velikani tog vremena.Mnogi ce reci da je Hakim iskoristio Jordanovo odsustvo ali ja mislim da bi on makar jedan prsten sigurno uzeo.

duleKi

pre 9 godina

secam se jednog teksta iz 2004. kad je Dreksler planirao da se vrati kosarci u 42. godini......bio bi prvi kosarkas koji se vratio u nba posto je primljen u kucu slavnih.... legenda

spree15

pre 9 godina

Hakeem je ubacio toliko poena Robinsonu jer je bio uveren da je nepravedno izgubio MVP trofej koji je Admiralu urucen bas pre te utakmice.
Ja pratim NBA od pocetka devedesetih i sigurno je da je kvalitet na centarskoj poziciji drasticno opao ali reci da bi neko mladom obrvi Davisu stavio 50 poena je smesno,poredite igrace na vrhuncu karijere sa momkom koji nije ni blizu svog zenita,Davis ima 22 godine i potencijal da nadmasi neke od velikana,u tadasnjoj ligi bi sigurno mogli da igraju DeMarcus Cousins,Brook Lopez,Dwight Howard i jos neki igraci jer da se ne lazemo bilo je krs centara i tad:Ostretag,Longley,Seikaly,Jim Macilvane,Shawn Bradley(dunk test dummy),Montross.Oliver Miller je bio u ligi i ovo sto sam nabrojao su neki poznatiji likovi,ostali startni centri su izmedju ostalog bili:Andrew Lang,Felton Spencer,Olden Polynice,Dean Garret,Scott Williams,Lorenzen Wright,Uglavnom likovi koji su u svojim najboljim sezonama postizali oko 10 poena i retko ko je imao dvocifren broj skokova.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Nisam voleo Hjuston i njihove igrače, jer su dobijali Orlando koji sam obožavao zbog Penija Hardaveja. Ali je Hakim klasa. Neverovatna tehnika i motorika za tolikog čoveka.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Nisam voleo Hjuston i njihove igrače, jer su dobijali Orlando koji sam obožavao zbog Penija Hardaveja. Ali je Hakim klasa. Neverovatna tehnika i motorika za tolikog čoveka.