Nedelja, 17.05.2015.

13:42

Skoplje: "Prolazim kroz pakao Niki"

Nekoliko desetina hiljada građana okupilo se na antivladinom protestu pod motom "Građani za Makedoniju" ispred zgrade vlade u Skoplju.

Izvor: B92

Skoplje: "Prolazim kroz pakao Niki" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

komshija

pre 9 godina

Makedonac iz Floride,Nije tacno da su 70%glasali za grujevskog,njega su grci I srbija uz pomoc rusije doveo na vlast,grujevski sve banke prodao srbiji. svi vi I mi znamo da grujeski nije makedonac, ko shto I vi znate da grujeski je unuk grckog fashista koj je proterivao makedonce I albance iz grcke, njegov deda je bijo nikos grujos..grujevski je promenijo zastavu promenijo simbole.grujevski misli dok ima grcku srbiju I rusiju da je nedotican.grujevski je u koaliciju sa bivshim udbashom ali ahmeti, njega niko ne voli u makedoniju, on kako uspvjeva da krade glasova nikome nije poznato.koliko za makedoniju da hoce albanija da ga podeli,ona bi9 ga za 24sati podelila bi ga I niko nece moci stati na put albancima, zato ne void srpsku politiku, mi nismo za podelo nego smo za makedoniju, demokratsku a ne diktatorsku, drzitese ramkovog dogovora I kraj price

veerghoen

pre 9 godina

Замолио бих све људе из Србије да не носе олако суд. Нисте довољно упућени у стање ствари на терену и много неукусно делује када олако причате о озбиљним стварима.

Замислите да вам неко каже да је Слоба неправедно рушен. И он је имао већину у Скупштини, имао власт на локалу, подршку грађана, па је на крају завршио као пацов. Зашто су Срби рушили Слободана Милошевића? Јел су ЦИА и САД извели милион грађана на улицама Београда?

Слоба је срушен јер је девалвирао систем и угњетавао свој народ. Тако и у Македонији Никола Грујевски гуши сопствени народ.

4 banane umesto 4 ocila

pre 9 godina

dovoljno ih je izaslo za pad vlade. ali meni je ovaj utisak jaci - vidim zajedno zastave makedosnke, albanske i turske u skoplju. kada ce to biti moguce u beogradu?

VladimirUE

pre 9 godina

Podrska demokratskim promenama u Makedoniji uz nadu da je njihovoj korumpiranoj vlasti konacno jasno da ne mogu dalje da vladaju i da se mirno povuku. A onda im zelim najskoriji prijem u EU i mnogo bolji zivot.

Тони, Скопје

pre 9 godina

Велики дан за Македонију.Величанствен скуп од 100.000 грађана. Оно што је мени најдраже је то што се на скупу чуо македонски јазик, албански, турски, ромски, српски, аромански... Што су звезани прапори македоснки, албански, турски и ромски... То је Макеоднија.
А Груевски ће да оде. То је већ неминовно. Сигурно!

Makedonec

pre 9 godina

Fijasko opozicije.Licitirali su pre mitinga da che biti oko 100 000 demonstranata,a dali je bilo 20 000 i to mozhda jedna trechina bili su pripadnici manjine u Makedoniji.Jasno je da Zapad(samo zbog Grchke)zheli ova opozicija da dodze na vlast,ne zbog nekakve demokratije.Samo da smeni ime i federalizuje zemlju.Najvechi broj Makedonaca zna za tu nameru i zato nikad neche opozicija da pobedi u Makedoniji.A ime Makedonija pre 1990 g.nigde i nikad nije bilo prisutno u Grchkoj.A teritorija koja je sada severna Grchka sa Solunom,nikad pre 1913 g.nije bila pod kontroli Grchkoj.Uvek na toj teritorii pre 1913 g,Grci su bili manjina.U antichko vreme,antichki Makedonci su ratovali sa Grcima i imali su kraljestvo,a ne polise kao Grci.Nema nikakvih materijalni dokaza da su Sloveni od Karpata doshli na Balkan.Tu su starosedeoci.Ove chinjenice zali su i sudije u sudu u Hagu(ne onaj za ratne zlochine) i zato su presudile u korist Makedonije protiv Grchke.A EU i SAD ne zhele da primene tu odluku.

EU Citizen

pre 9 godina

Gruevski ima većinu u parlamentu, a vlast u demokratskim državama se ne smenjuje na ulici. Optužbe su ozbiljne i protiv njega i protiv Zaeva, ali, opet, u pravnim državama ne sudi ulica već sud.

Lost in translation?

pre 9 godina

"Сада си пао најниже, Никола", "Никола! Силази доле, нисам ти ја мајка", "Пролазим кроз пакао, Ники"

На кои овие казни се испраќаат? На српскaтa или македонската јавност?

samo podsecam

pre 9 godina

Kad vidim ovu sa prve slike odmah se setim kako je kod nas bilo. Naravno, posle ce da kuka kako radi za 100 evra i da ce iz Makedonije. I naravno da su Amerikanci ovo organizovali. I naravno da je u pitanju Turski tok. Mada, iskreno i bolje je da Ameri urade sto su naumili sve dok je mir i nema rata jer za njih to nije nista. Bolje besmislen zivot nego besmislena smrt.

Ma stvarno

pre 9 godina

Gomila neverovatnih komentara. Izgleda da je, što se nas tiče, glupo da ostavimo Makedonce da sami biraju svoju vlast. Ili, što je još neverovatnije, dozvoljavamo sebi da savetujemo Makedonce da neku vlast ruše ili ne. To ima dodatnu težinu s obzirom na to da saveti dolaze iz Srbije, zemlje čiji narod decenijama bira izuzetno dobro. Naši izbori su nas doveli na dno Evrope po standaru i razvoju, i do toga da zemlja ne zna gde su joj granice. Ali važno je da pametujemo!

Petar S. kome su IZGLEDA poceli objavljivati komentare (1)

pre 9 godina

OPREZ Braco Makedonci.
I ranije smo vidjali "vezivanje zastava" pa je posle bilo "medjusobnog ciscenja".

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Iz ovakve mase kulja nezadovoljstvo, koje nema nikakve veze sa zahtevima demonstranata. Kulja bes zbog siromastva, zbog malih plata, zbog osecaja nesigurnosti i beznadja. Drzava im je u procepu a glavni "prijatelji" odnosno SAD, Velika Britanija i Albanci im "pomazu", obecavajuci im lep i bogat zivot ali, tek kad nestanu. Kao narod i drzava. Da li od ovih naivaca ima barem jednog koji misli da ce smena ovog coveka da dovede do bilo kakvog poboljsanja? U bilo cemu?! Makedoncima, kao veoma bliskom narodu, zelim sve najbolje ali, uvezali su zastavu sa djavolima. Daj Boze da se opamete i ne budu naivni kao mi Srbi. Vec dvadeset godina rusimo sopstvenu drzavu nadajuci se da cemo jednoga dana doci do nemackih trezora, koje nam isti "prijatelji" obecavaju. Kako nam se drzava smanjuje tako nam i ti trezori bivaju sve udaljeniji. Postali smo "Buridanov magarac". Nadam se da ce Makedoniju i Makeodnce mimoici nasa "sreca".

Miki

pre 9 godina

Ove demonstracije je organizovala CIA ko onomad u Kijevu. U medjuvremenu standard ukrajinaca je danas 3 puta manji nego pre Majdana. Zato se u pamet braco Makedonci ne dozvolite da vam Amerika porobljava zemlju.

Poreklom Makedonac

pre 9 godina

Sreca pa Vucicevi, Nikolicevi i Dacicevi botovi ne posecuju ovu vest, inace bi dosad imali 200 negativnih komentara protiv ove velicanstvene smotre narodnog bunta protiv neprijatelja Makedonije , onih koji hoce da ih zavade i vladaju po svaku cenu.

Branko

pre 9 godina

napred , srusite ih !!!!! zivela demokratija !!!!!!
(Pedja, 17. maj 2015 14:00)


Ja sam mislio da je demokratija: izbori pa ko osvoji vecinu pravi vladu, a ne nasilno svrgavanje vlasti na ulici (Majdan, sada Skoplje...).
Izgleda da sam celi zivot lose mislio i da je "demokratija" ipak samo kada je na vlasti samo opcija koja odgovara zapadu. Bez obzira kako je dosla na vlast.

Makedonac iz Floride

pre 9 godina

Jedna stvar mi nije jasna kad se radilo o Ukrajini 90% komentatora dele isto mislenje da je majdan losh doneo rat razorio drzavu sada kad se radi za Makedoniju kad su isti sponzori i organizatori vecinom su za protest :) mislim Gruevski e malo dete za Janukovica i ako padne a glasali su ga 70% Makedonaca ondak stize kraj prvo federalizacija, pa ime i ondak ulazak u EU i kad se EU raspadne a nije to daleko i zapadni deo ide u takozvanu Veliku Albaniju poklon za sva dobra dela od njihovog mentora. Evo na kratko.

Dusan Silni

pre 9 godina

Interesantno je kako se Makedonci zaludjuju kako ce Albanci sa njima da se bore za bolju Makedoniju
Za njih postoji jedan cilj bez obzira zivili oni u Mak ,Albaniji,Crnoj Gori ili Srbiji
Dok se osvestite odnjece van ne trecinu nego cijelu Makedoniju

Sretno,
Trebace vam

pero

pre 9 godina

Ovaj protest organizuje nevladina organizacija (NGO), koja je pod direktnom kapom Soros-a koja je glavni sponzor opozicije. Na sutrasnji miting bice najmanje duplo vise ljudi koji su za podrsku ove Vlade. Pa da se prebrojimo...

zna-se-ko

pre 9 godina

Neki od visokih zvanicnika EU jer rekao da makedonski premijer treba da podnese ostavku. To nam nepogresivo govori ko stoji iz ovih "demoktratksih" dogadjanja. I ovog naseg premijera ce da puste niz vodu, cim im on malo otkaze poslusnost i pokaze interese za boljitak svoga naroda. Za sada se "dobro" drzi, nista od toga.

Maja

pre 9 godina

Na makedonskom portalu plusinfo.mk ima livestream. Videla sam sve zastave, makedonske, albanske, turske i romske, cak i japansku ratnu zastavu, samo srpske nema. Izgleda da je Demokratska partija Srba odlucila da ostane sa Gruevskim. Bas, bas tuzno.

Nada

pre 9 godina

Ovo je Amerika umešala prste, kao i uvek naravno... Evo šta će da bude, svrgnuće aktuelnu vlast, postaviće svoju koja će da blokira turski tok suprotno interesu Makedonije, a u interesu Amerike... Prosto je neverovatno koliko je lako izvršiti puč u današnje vreme

Milos

pre 9 godina

Nado,

I treba da se umesa Amerika, posto Balkanci nisu dorasli vladavini prava i demokratiji. Hvala Americi sto nas spasava od jos jedne balkanske svinjarije. Nadam se da ce, posto su tu blizu na Kosovu, uskoro i nas posetiti - prijateljski i dobronamerno.

Aeksandar

pre 9 godina

Bravo Makedonci. VMRO vam nije doneo ništa dobro, osim pokušaja da vam ukrade identitet slovenskog naroda.
Ovo što su napravili od Skoplja je skandalozno. Taj novac su mogli da utroše na poboljšanje ekonomskih prilika u zemlji.Volim Makedoniju, često sam letovao na Ohridskom jezeru, želim vam uspeh.

Nada

pre 9 godina

Ovo je Amerika umešala prste, kao i uvek naravno... Evo šta će da bude, svrgnuće aktuelnu vlast, postaviće svoju koja će da blokira turski tok suprotno interesu Makedonije, a u interesu Amerike... Prosto je neverovatno koliko je lako izvršiti puč u današnje vreme

Dusan Silni

pre 9 godina

Interesantno je kako se Makedonci zaludjuju kako ce Albanci sa njima da se bore za bolju Makedoniju
Za njih postoji jedan cilj bez obzira zivili oni u Mak ,Albaniji,Crnoj Gori ili Srbiji
Dok se osvestite odnjece van ne trecinu nego cijelu Makedoniju

Sretno,
Trebace vam

pero

pre 9 godina

Ovaj protest organizuje nevladina organizacija (NGO), koja je pod direktnom kapom Soros-a koja je glavni sponzor opozicije. Na sutrasnji miting bice najmanje duplo vise ljudi koji su za podrsku ove Vlade. Pa da se prebrojimo...

Branko

pre 9 godina

napred , srusite ih !!!!! zivela demokratija !!!!!!
(Pedja, 17. maj 2015 14:00)


Ja sam mislio da je demokratija: izbori pa ko osvoji vecinu pravi vladu, a ne nasilno svrgavanje vlasti na ulici (Majdan, sada Skoplje...).
Izgleda da sam celi zivot lose mislio i da je "demokratija" ipak samo kada je na vlasti samo opcija koja odgovara zapadu. Bez obzira kako je dosla na vlast.

Aeksandar

pre 9 godina

Bravo Makedonci. VMRO vam nije doneo ništa dobro, osim pokušaja da vam ukrade identitet slovenskog naroda.
Ovo što su napravili od Skoplja je skandalozno. Taj novac su mogli da utroše na poboljšanje ekonomskih prilika u zemlji.Volim Makedoniju, često sam letovao na Ohridskom jezeru, želim vam uspeh.

Makedonac iz Floride

pre 9 godina

Jedna stvar mi nije jasna kad se radilo o Ukrajini 90% komentatora dele isto mislenje da je majdan losh doneo rat razorio drzavu sada kad se radi za Makedoniju kad su isti sponzori i organizatori vecinom su za protest :) mislim Gruevski e malo dete za Janukovica i ako padne a glasali su ga 70% Makedonaca ondak stize kraj prvo federalizacija, pa ime i ondak ulazak u EU i kad se EU raspadne a nije to daleko i zapadni deo ide u takozvanu Veliku Albaniju poklon za sva dobra dela od njihovog mentora. Evo na kratko.

zna-se-ko

pre 9 godina

Neki od visokih zvanicnika EU jer rekao da makedonski premijer treba da podnese ostavku. To nam nepogresivo govori ko stoji iz ovih "demoktratksih" dogadjanja. I ovog naseg premijera ce da puste niz vodu, cim im on malo otkaze poslusnost i pokaze interese za boljitak svoga naroda. Za sada se "dobro" drzi, nista od toga.

Ma stvarno

pre 9 godina

Gomila neverovatnih komentara. Izgleda da je, što se nas tiče, glupo da ostavimo Makedonce da sami biraju svoju vlast. Ili, što je još neverovatnije, dozvoljavamo sebi da savetujemo Makedonce da neku vlast ruše ili ne. To ima dodatnu težinu s obzirom na to da saveti dolaze iz Srbije, zemlje čiji narod decenijama bira izuzetno dobro. Naši izbori su nas doveli na dno Evrope po standaru i razvoju, i do toga da zemlja ne zna gde su joj granice. Ali važno je da pametujemo!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Iz ovakve mase kulja nezadovoljstvo, koje nema nikakve veze sa zahtevima demonstranata. Kulja bes zbog siromastva, zbog malih plata, zbog osecaja nesigurnosti i beznadja. Drzava im je u procepu a glavni "prijatelji" odnosno SAD, Velika Britanija i Albanci im "pomazu", obecavajuci im lep i bogat zivot ali, tek kad nestanu. Kao narod i drzava. Da li od ovih naivaca ima barem jednog koji misli da ce smena ovog coveka da dovede do bilo kakvog poboljsanja? U bilo cemu?! Makedoncima, kao veoma bliskom narodu, zelim sve najbolje ali, uvezali su zastavu sa djavolima. Daj Boze da se opamete i ne budu naivni kao mi Srbi. Vec dvadeset godina rusimo sopstvenu drzavu nadajuci se da cemo jednoga dana doci do nemackih trezora, koje nam isti "prijatelji" obecavaju. Kako nam se drzava smanjuje tako nam i ti trezori bivaju sve udaljeniji. Postali smo "Buridanov magarac". Nadam se da ce Makedoniju i Makeodnce mimoici nasa "sreca".

Miki

pre 9 godina

Ove demonstracije je organizovala CIA ko onomad u Kijevu. U medjuvremenu standard ukrajinaca je danas 3 puta manji nego pre Majdana. Zato se u pamet braco Makedonci ne dozvolite da vam Amerika porobljava zemlju.

Maja

pre 9 godina

Na makedonskom portalu plusinfo.mk ima livestream. Videla sam sve zastave, makedonske, albanske, turske i romske, cak i japansku ratnu zastavu, samo srpske nema. Izgleda da je Demokratska partija Srba odlucila da ostane sa Gruevskim. Bas, bas tuzno.

Poreklom Makedonac

pre 9 godina

Sreca pa Vucicevi, Nikolicevi i Dacicevi botovi ne posecuju ovu vest, inace bi dosad imali 200 negativnih komentara protiv ove velicanstvene smotre narodnog bunta protiv neprijatelja Makedonije , onih koji hoce da ih zavade i vladaju po svaku cenu.

Petar S. kome su IZGLEDA poceli objavljivati komentare (1)

pre 9 godina

OPREZ Braco Makedonci.
I ranije smo vidjali "vezivanje zastava" pa je posle bilo "medjusobnog ciscenja".

Milos

pre 9 godina

Nado,

I treba da se umesa Amerika, posto Balkanci nisu dorasli vladavini prava i demokratiji. Hvala Americi sto nas spasava od jos jedne balkanske svinjarije. Nadam se da ce, posto su tu blizu na Kosovu, uskoro i nas posetiti - prijateljski i dobronamerno.

samo podsecam

pre 9 godina

Kad vidim ovu sa prve slike odmah se setim kako je kod nas bilo. Naravno, posle ce da kuka kako radi za 100 evra i da ce iz Makedonije. I naravno da su Amerikanci ovo organizovali. I naravno da je u pitanju Turski tok. Mada, iskreno i bolje je da Ameri urade sto su naumili sve dok je mir i nema rata jer za njih to nije nista. Bolje besmislen zivot nego besmislena smrt.

Lost in translation?

pre 9 godina

"Сада си пао најниже, Никола", "Никола! Силази доле, нисам ти ја мајка", "Пролазим кроз пакао, Ники"

На кои овие казни се испраќаат? На српскaтa или македонската јавност?

EU Citizen

pre 9 godina

Gruevski ima većinu u parlamentu, a vlast u demokratskim državama se ne smenjuje na ulici. Optužbe su ozbiljne i protiv njega i protiv Zaeva, ali, opet, u pravnim državama ne sudi ulica već sud.

4 banane umesto 4 ocila

pre 9 godina

dovoljno ih je izaslo za pad vlade. ali meni je ovaj utisak jaci - vidim zajedno zastave makedosnke, albanske i turske u skoplju. kada ce to biti moguce u beogradu?

Тони, Скопје

pre 9 godina

Велики дан за Македонију.Величанствен скуп од 100.000 грађана. Оно што је мени најдраже је то што се на скупу чуо македонски јазик, албански, турски, ромски, српски, аромански... Што су звезани прапори македоснки, албански, турски и ромски... То је Макеоднија.
А Груевски ће да оде. То је већ неминовно. Сигурно!

Makedonec

pre 9 godina

Fijasko opozicije.Licitirali su pre mitinga da che biti oko 100 000 demonstranata,a dali je bilo 20 000 i to mozhda jedna trechina bili su pripadnici manjine u Makedoniji.Jasno je da Zapad(samo zbog Grchke)zheli ova opozicija da dodze na vlast,ne zbog nekakve demokratije.Samo da smeni ime i federalizuje zemlju.Najvechi broj Makedonaca zna za tu nameru i zato nikad neche opozicija da pobedi u Makedoniji.A ime Makedonija pre 1990 g.nigde i nikad nije bilo prisutno u Grchkoj.A teritorija koja je sada severna Grchka sa Solunom,nikad pre 1913 g.nije bila pod kontroli Grchkoj.Uvek na toj teritorii pre 1913 g,Grci su bili manjina.U antichko vreme,antichki Makedonci su ratovali sa Grcima i imali su kraljestvo,a ne polise kao Grci.Nema nikakvih materijalni dokaza da su Sloveni od Karpata doshli na Balkan.Tu su starosedeoci.Ove chinjenice zali su i sudije u sudu u Hagu(ne onaj za ratne zlochine) i zato su presudile u korist Makedonije protiv Grchke.A EU i SAD ne zhele da primene tu odluku.

VladimirUE

pre 9 godina

Podrska demokratskim promenama u Makedoniji uz nadu da je njihovoj korumpiranoj vlasti konacno jasno da ne mogu dalje da vladaju i da se mirno povuku. A onda im zelim najskoriji prijem u EU i mnogo bolji zivot.

veerghoen

pre 9 godina

Замолио бих све људе из Србије да не носе олако суд. Нисте довољно упућени у стање ствари на терену и много неукусно делује када олако причате о озбиљним стварима.

Замислите да вам неко каже да је Слоба неправедно рушен. И он је имао већину у Скупштини, имао власт на локалу, подршку грађана, па је на крају завршио као пацов. Зашто су Срби рушили Слободана Милошевића? Јел су ЦИА и САД извели милион грађана на улицама Београда?

Слоба је срушен јер је девалвирао систем и угњетавао свој народ. Тако и у Македонији Никола Грујевски гуши сопствени народ.

komshija

pre 9 godina

Makedonac iz Floride,Nije tacno da su 70%glasali za grujevskog,njega su grci I srbija uz pomoc rusije doveo na vlast,grujevski sve banke prodao srbiji. svi vi I mi znamo da grujeski nije makedonac, ko shto I vi znate da grujeski je unuk grckog fashista koj je proterivao makedonce I albance iz grcke, njegov deda je bijo nikos grujos..grujevski je promenijo zastavu promenijo simbole.grujevski misli dok ima grcku srbiju I rusiju da je nedotican.grujevski je u koaliciju sa bivshim udbashom ali ahmeti, njega niko ne voli u makedoniju, on kako uspvjeva da krade glasova nikome nije poznato.koliko za makedoniju da hoce albanija da ga podeli,ona bi9 ga za 24sati podelila bi ga I niko nece moci stati na put albancima, zato ne void srpsku politiku, mi nismo za podelo nego smo za makedoniju, demokratsku a ne diktatorsku, drzitese ramkovog dogovora I kraj price

Milos

pre 9 godina

Nado,

I treba da se umesa Amerika, posto Balkanci nisu dorasli vladavini prava i demokratiji. Hvala Americi sto nas spasava od jos jedne balkanske svinjarije. Nadam se da ce, posto su tu blizu na Kosovu, uskoro i nas posetiti - prijateljski i dobronamerno.

Maja

pre 9 godina

Na makedonskom portalu plusinfo.mk ima livestream. Videla sam sve zastave, makedonske, albanske, turske i romske, cak i japansku ratnu zastavu, samo srpske nema. Izgleda da je Demokratska partija Srba odlucila da ostane sa Gruevskim. Bas, bas tuzno.

pero

pre 9 godina

Ovaj protest organizuje nevladina organizacija (NGO), koja je pod direktnom kapom Soros-a koja je glavni sponzor opozicije. Na sutrasnji miting bice najmanje duplo vise ljudi koji su za podrsku ove Vlade. Pa da se prebrojimo...

Nada

pre 9 godina

Ovo je Amerika umešala prste, kao i uvek naravno... Evo šta će da bude, svrgnuće aktuelnu vlast, postaviće svoju koja će da blokira turski tok suprotno interesu Makedonije, a u interesu Amerike... Prosto je neverovatno koliko je lako izvršiti puč u današnje vreme

Aeksandar

pre 9 godina

Bravo Makedonci. VMRO vam nije doneo ništa dobro, osim pokušaja da vam ukrade identitet slovenskog naroda.
Ovo što su napravili od Skoplja je skandalozno. Taj novac su mogli da utroše na poboljšanje ekonomskih prilika u zemlji.Volim Makedoniju, često sam letovao na Ohridskom jezeru, želim vam uspeh.

Dusan Silni

pre 9 godina

Interesantno je kako se Makedonci zaludjuju kako ce Albanci sa njima da se bore za bolju Makedoniju
Za njih postoji jedan cilj bez obzira zivili oni u Mak ,Albaniji,Crnoj Gori ili Srbiji
Dok se osvestite odnjece van ne trecinu nego cijelu Makedoniju

Sretno,
Trebace vam

Makedonec

pre 9 godina

Fijasko opozicije.Licitirali su pre mitinga da che biti oko 100 000 demonstranata,a dali je bilo 20 000 i to mozhda jedna trechina bili su pripadnici manjine u Makedoniji.Jasno je da Zapad(samo zbog Grchke)zheli ova opozicija da dodze na vlast,ne zbog nekakve demokratije.Samo da smeni ime i federalizuje zemlju.Najvechi broj Makedonaca zna za tu nameru i zato nikad neche opozicija da pobedi u Makedoniji.A ime Makedonija pre 1990 g.nigde i nikad nije bilo prisutno u Grchkoj.A teritorija koja je sada severna Grchka sa Solunom,nikad pre 1913 g.nije bila pod kontroli Grchkoj.Uvek na toj teritorii pre 1913 g,Grci su bili manjina.U antichko vreme,antichki Makedonci su ratovali sa Grcima i imali su kraljestvo,a ne polise kao Grci.Nema nikakvih materijalni dokaza da su Sloveni od Karpata doshli na Balkan.Tu su starosedeoci.Ove chinjenice zali su i sudije u sudu u Hagu(ne onaj za ratne zlochine) i zato su presudile u korist Makedonije protiv Grchke.A EU i SAD ne zhele da primene tu odluku.

Miki

pre 9 godina

Ove demonstracije je organizovala CIA ko onomad u Kijevu. U medjuvremenu standard ukrajinaca je danas 3 puta manji nego pre Majdana. Zato se u pamet braco Makedonci ne dozvolite da vam Amerika porobljava zemlju.

Poreklom Makedonac

pre 9 godina

Sreca pa Vucicevi, Nikolicevi i Dacicevi botovi ne posecuju ovu vest, inace bi dosad imali 200 negativnih komentara protiv ove velicanstvene smotre narodnog bunta protiv neprijatelja Makedonije , onih koji hoce da ih zavade i vladaju po svaku cenu.

Makedonac iz Floride

pre 9 godina

Jedna stvar mi nije jasna kad se radilo o Ukrajini 90% komentatora dele isto mislenje da je majdan losh doneo rat razorio drzavu sada kad se radi za Makedoniju kad su isti sponzori i organizatori vecinom su za protest :) mislim Gruevski e malo dete za Janukovica i ako padne a glasali su ga 70% Makedonaca ondak stize kraj prvo federalizacija, pa ime i ondak ulazak u EU i kad se EU raspadne a nije to daleko i zapadni deo ide u takozvanu Veliku Albaniju poklon za sva dobra dela od njihovog mentora. Evo na kratko.

Branko

pre 9 godina

napred , srusite ih !!!!! zivela demokratija !!!!!!
(Pedja, 17. maj 2015 14:00)


Ja sam mislio da je demokratija: izbori pa ko osvoji vecinu pravi vladu, a ne nasilno svrgavanje vlasti na ulici (Majdan, sada Skoplje...).
Izgleda da sam celi zivot lose mislio i da je "demokratija" ipak samo kada je na vlasti samo opcija koja odgovara zapadu. Bez obzira kako je dosla na vlast.

samo podsecam

pre 9 godina

Kad vidim ovu sa prve slike odmah se setim kako je kod nas bilo. Naravno, posle ce da kuka kako radi za 100 evra i da ce iz Makedonije. I naravno da su Amerikanci ovo organizovali. I naravno da je u pitanju Turski tok. Mada, iskreno i bolje je da Ameri urade sto su naumili sve dok je mir i nema rata jer za njih to nije nista. Bolje besmislen zivot nego besmislena smrt.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Iz ovakve mase kulja nezadovoljstvo, koje nema nikakve veze sa zahtevima demonstranata. Kulja bes zbog siromastva, zbog malih plata, zbog osecaja nesigurnosti i beznadja. Drzava im je u procepu a glavni "prijatelji" odnosno SAD, Velika Britanija i Albanci im "pomazu", obecavajuci im lep i bogat zivot ali, tek kad nestanu. Kao narod i drzava. Da li od ovih naivaca ima barem jednog koji misli da ce smena ovog coveka da dovede do bilo kakvog poboljsanja? U bilo cemu?! Makedoncima, kao veoma bliskom narodu, zelim sve najbolje ali, uvezali su zastavu sa djavolima. Daj Boze da se opamete i ne budu naivni kao mi Srbi. Vec dvadeset godina rusimo sopstvenu drzavu nadajuci se da cemo jednoga dana doci do nemackih trezora, koje nam isti "prijatelji" obecavaju. Kako nam se drzava smanjuje tako nam i ti trezori bivaju sve udaljeniji. Postali smo "Buridanov magarac". Nadam se da ce Makedoniju i Makeodnce mimoici nasa "sreca".

Petar S. kome su IZGLEDA poceli objavljivati komentare (1)

pre 9 godina

OPREZ Braco Makedonci.
I ranije smo vidjali "vezivanje zastava" pa je posle bilo "medjusobnog ciscenja".

zna-se-ko

pre 9 godina

Neki od visokih zvanicnika EU jer rekao da makedonski premijer treba da podnese ostavku. To nam nepogresivo govori ko stoji iz ovih "demoktratksih" dogadjanja. I ovog naseg premijera ce da puste niz vodu, cim im on malo otkaze poslusnost i pokaze interese za boljitak svoga naroda. Za sada se "dobro" drzi, nista od toga.

EU Citizen

pre 9 godina

Gruevski ima većinu u parlamentu, a vlast u demokratskim državama se ne smenjuje na ulici. Optužbe su ozbiljne i protiv njega i protiv Zaeva, ali, opet, u pravnim državama ne sudi ulica već sud.

VladimirUE

pre 9 godina

Podrska demokratskim promenama u Makedoniji uz nadu da je njihovoj korumpiranoj vlasti konacno jasno da ne mogu dalje da vladaju i da se mirno povuku. A onda im zelim najskoriji prijem u EU i mnogo bolji zivot.

Тони, Скопје

pre 9 godina

Велики дан за Македонију.Величанствен скуп од 100.000 грађана. Оно што је мени најдраже је то што се на скупу чуо македонски јазик, албански, турски, ромски, српски, аромански... Што су звезани прапори македоснки, албански, турски и ромски... То је Макеоднија.
А Груевски ће да оде. То је већ неминовно. Сигурно!

4 banane umesto 4 ocila

pre 9 godina

dovoljno ih je izaslo za pad vlade. ali meni je ovaj utisak jaci - vidim zajedno zastave makedosnke, albanske i turske u skoplju. kada ce to biti moguce u beogradu?

Ma stvarno

pre 9 godina

Gomila neverovatnih komentara. Izgleda da je, što se nas tiče, glupo da ostavimo Makedonce da sami biraju svoju vlast. Ili, što je još neverovatnije, dozvoljavamo sebi da savetujemo Makedonce da neku vlast ruše ili ne. To ima dodatnu težinu s obzirom na to da saveti dolaze iz Srbije, zemlje čiji narod decenijama bira izuzetno dobro. Naši izbori su nas doveli na dno Evrope po standaru i razvoju, i do toga da zemlja ne zna gde su joj granice. Ali važno je da pametujemo!

Lost in translation?

pre 9 godina

"Сада си пао најниже, Никола", "Никола! Силази доле, нисам ти ја мајка", "Пролазим кроз пакао, Ники"

На кои овие казни се испраќаат? На српскaтa или македонската јавност?

veerghoen

pre 9 godina

Замолио бих све људе из Србије да не носе олако суд. Нисте довољно упућени у стање ствари на терену и много неукусно делује када олако причате о озбиљним стварима.

Замислите да вам неко каже да је Слоба неправедно рушен. И он је имао већину у Скупштини, имао власт на локалу, подршку грађана, па је на крају завршио као пацов. Зашто су Срби рушили Слободана Милошевића? Јел су ЦИА и САД извели милион грађана на улицама Београда?

Слоба је срушен јер је девалвирао систем и угњетавао свој народ. Тако и у Македонији Никола Грујевски гуши сопствени народ.

komshija

pre 9 godina

Makedonac iz Floride,Nije tacno da su 70%glasali za grujevskog,njega su grci I srbija uz pomoc rusije doveo na vlast,grujevski sve banke prodao srbiji. svi vi I mi znamo da grujeski nije makedonac, ko shto I vi znate da grujeski je unuk grckog fashista koj je proterivao makedonce I albance iz grcke, njegov deda je bijo nikos grujos..grujevski je promenijo zastavu promenijo simbole.grujevski misli dok ima grcku srbiju I rusiju da je nedotican.grujevski je u koaliciju sa bivshim udbashom ali ahmeti, njega niko ne voli u makedoniju, on kako uspvjeva da krade glasova nikome nije poznato.koliko za makedoniju da hoce albanija da ga podeli,ona bi9 ga za 24sati podelila bi ga I niko nece moci stati na put albancima, zato ne void srpsku politiku, mi nismo za podelo nego smo za makedoniju, demokratsku a ne diktatorsku, drzitese ramkovog dogovora I kraj price