Nedelja, 17.05.2015.

11:39

Slavija ipak bez podzemnih prolaza

Rekonstruisani Trg Slavija neće imati podzemne pešačke prolaze kako je bilo predviđeno projektom, a odustajanje od njih uštedeće novac za druge projekte.

Izvor: beograd.rs

Slavija ipak bez podzemnih prolaza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

polo89

pre 8 godina

Uadite kako treba ili nenojte dirata, da ne placamo dva puta isto. Mozda jednog dana neko bude pametan da uradi podzemne prolaze na Slaviji i resi problem javnog prevoza na kruznom toku.

Arhitekt

pre 8 godina

Da bi ovaj naš grad postao lep, prvo mora da bude funkcionalan.
Kome još u ovoj siromašnoj zemlji treba fontana, kada ima toliko gorećih problema. Čak i kada bi imalo smisla rekonstruisati Slaviju, svakako bi je trebalo uraditi po pravilima struke i sa pešačkim prolazima, jer je čitava ideja upravo u tome da se problem funkcionisanja i ukrštanja automobilskog i pešačkog saobraćaja sistemski reši.
Nije završena petlja kod Batajnice, stoje radovi i u bulevaru Vojvode Stepe, a otvaraju se nova gradilišta.
Besmisleno i potpuno loše rukovođenje gradom.

Arkadija

pre 8 godina

Vesiću, prelaziš na Slaviju, a završetak rekonstrukcije ulice Vojvode Stepe se ne nazire.

A gde će onda pešaci na Slaviji, neće valjda da lebde?
cela ideja rekonstrukcije Slavije je odvajanje pešaka od automobilskog i GSP saobraćaja.

iz struke

pre 8 godina

Realno cete napraviti jos veci haos. Gledao sam projekte,to sa prolazima i nije lose ali trebaju ogromne pare a ne treba sada u to ulagati.

mrak

pre 8 godina

Opušteno, uskoro ljudi neće imati ni za gorivo, pa će ceo bg biti pešačka zona.. Nazadnjaci su sve doveli do katastrogalnog stanja, neću im oprostiti sve prijatelje i rodbinu koji beže odavde, a ni to što će moja deca odrasti u tuđini!

my way

pre 8 godina

E, super. Ajde jos i na fontani ustedite i postavite je negde drugde gde ce lepo izgledati, a ne usred kruznog toga, gde ce jos i kolovoz da kvasi.

deks

pre 8 godina

Bez ili sa podzemnim prolazima Slavija ce biti razrovena a saobracaj u tom delu grada u blagom ili totalnom kolapsu. Zbog toga uopste nije racionalno ukinuti podzemne pesacke prolaze iz projekta pozivajuci se na znacajne ustede u nocu jer to nije jedini kriterijum racionalnosti, to dobro znaju iskusni inzenjeri. Sada vec kasno, ali pitanje pozemne garaze je mozda trebalo razmotriti.

krle - dron

pre 8 godina

Bruka,sta reci,ni posle 70-godina nista se nemenja,bez prolaza slavija ce ostati kokosinjac nasta i danas lici,radije neka odustanu od terazija ,konacno mora da se oformi neko telo za uredjenje grada gde politika nema sta da trazi,ko je bre taj Vesic,babica u svim rezimima,ocito guran od nekih sluzbi....

Srdjan

pre 8 godina

Pa zasto rekonstruisete Slaviju ako nema podzemnih prolaza za pesake?!?!? Necete vi nista ustedeti, nego cete baciti pare na sminku...

objektiv

pre 8 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće da i vozila i pešaci prolaze bez zaustavljanja bilo koga od ove dve kategorije, ako neko ne ode pod zemlju ili preko nekih mostova...? Evo razmišljam već pola sata i nikako da shvatim!
(Čiča Miloje, 17. maj 2015 14:47)

Vidi se cica da si ostao u proslom vremenu, pa ministar vojske je u istom trenutku na dva mesta a ti se nesto oscudjavas... Buducnost je stigla, fizika vise ne vazi matori

Miki

pre 8 godina

Hahaha na kraju ce zameniti cvece a bice prica ustedeli smo novac za druge projekte... Tamo je rizik preci ulicu,ali bice zato fontana!

Nasa posla

pre 8 godina

Uradite nesto kako treba od pocetka do kraja ili nemojte nista da radite! Predpostavljam da ce tender dobiti firma pod nazivom FUSERI, da se sve uradi u srpskom stilu. Sramota!

Kaća

pre 8 godina

A da sve bude jos logicnije Ruzveltova ulica je pre nepunih 3, 4 meseca cini mi se, rekonstruisana, i to bez ikakve velike potrebe, bilo je i precih stvari (pa i ulica)

treba znati...

pre 8 godina

Mozda usteda u izgradnji i postoji, ali... Kirija od zakupaca lokala u podzemnom prolazu je investivija koja se itekako isplati. Ovako nerezonskom odlukom lisavate Beograd prihoda od xy hiljada evrica mesecno. Bravo!

Marko

pre 8 godina

Ne razumem,pre kada se govorilo da će da prave podzemne prolaze,većina komentatora je bila protiv toga,ismevala taj predlog a sada kada su odustali od toga,ne mogu da veruju da grad odustaje,prizivaju Đilasa da se vrati....zbunjen sam.

depresivno siv i beo

pre 8 godina

Joj Beograde ruzan li si..
Svako selo na zapadu ima deset puta lepsu arhitekturu.
Crveni su dobro uradili svoj posao..
Aman dajte ozelenite Slaviju, u to ostrvo neku futuristicku a korisnu gradjevinu, tipa vodopadi u staklenoj kupoli koji se nocu presijavaju u raznim bojama.

Dexter

pre 8 godina

Pešaci će se TELEPRONTOVATI preko ulice,uz pomoć najnovije mašine čiji su projekat uradili napredni studenti sa Megatrenda,na čelu sa Mićom i njegovim kolegom drkadžijom iz Engleske.

Realno

pre 8 godina

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić

A jesu li originalno podzemni prolazi bili projektovani da budu u zlatu i dijamantima kada ce se njihovim ukidanjem ustedeti dovoljno para da se rekonstruise cela Ruzveltova???

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"Ipak, prava istina je da se to ne dešava zbog pobune javnosti, već zbog ograničenih sredstava u budžetu grada".

Aha...istina je da je ispod Slavije izvor vode.:))

dragan

pre 8 godina

“Dobili smo saobraćajno rešenje bez podzemnih prolaza a koje obezbeđuje bolju protočnost vozila nego sada ili sa prolazima”.

Pa ovo je stvarno genijalno.Bolja protocnost sa pesackim prelazima nego bez njih...ovom coveku dati dozivotnu nagradu za najvece gluposti izrecene javno bez trunke stida i srama

sladoledsmesom

pre 8 godina

Poenta rekonstrukcije Slavije i jeste u tome da se pesaci maknu sa kruznog toka i kolovoza! Koga bre briga za fontanu i sminkeraj? Upucace se pare a problem i dalje ostaje?
Koje mi dundjere. notorne neznalice i lopove u vlasti imamo...

vlmr

pre 8 godina

Ovde ne moraš ni da čitaš komentare...

svi koji niste botovi, možete opušteno lupiti plus na komentare koji imaju preko 100 pluseva i oko 100 minusa... odokativno, slobodno ;)

ovi ostali nisu zanimljivi... a realno botovi neka čitaju svaki... dao bog samo da zapisuju sve i šalju na neku analizu, pa tamo neko bitan da ih pročita :)

Dali bocek

pre 8 godina

Pih, pricam ti pricu. Ocigledno se omogucava potencijalnom kupcu hotela "Slavija" da poveca podzemne kapacitete kupljenog objekta. Velika je jagma na trgu i okolini za garazama, a lep je to prihod za onog ko se prosiri. U stvari, zivi bili pa videli

Nenad

pre 8 godina

A sta milite o tome da npr prilikom renoviranja Ruzveltove prebacite tramvaje na sredinu i spustite ih do Visnjicke gde vec postoji ostrvo, i samim tim oslobodite Bogosloviju od tramvaja i guzve a ne da kao do sada sve to lici na vasar sa onom okretnicom i onim limenim kioscima?!

samo kazem

pre 8 godina

Logika. Ustedecemo pare za druge projekte, a da ne radite rekonstrukciju uopste, tako bi imali novaca za jos vise projekata, ili je uradite kako treba ili je ne radite.

Max

pre 8 godina

Iz "pouzdanih izvora" saznajemo da ce se napraviti sedeca zicara koja ce prevoziti setace preko postojecih prelaza. Takodje razmatra se i pomeranje pesackih prelaza 50m nize tako da nece biti guzva na slaviji nego 50m dalje od nje. Sjajnoooooo

Sale

pre 8 godina

Mnogi se ovde pitaju čemu onda rekonstrukcija kada se ne radi glavna promena, a ja se pitam šta će u ovo slučaju uopšte imati da rekonstruišu, fontana? šta još?

nn

pre 8 godina

Kada ce grad uvesti da vlasnici automobila ako zele da udju u centar grada placaju svaki ulazak u isti centar. Tako cemo imati situaciju da se vazduh u centru poboljsa jer ce onda mnogi vlasnici automobila koristiti gradski prevoz a ne sopstvena kola.

milos

pre 8 godina

Meni je jos u vreme DSa rekao jedan prijatelj sa saobraćajnog faksa da ispod trga Slavija su postavljali cevi kako ko je stigao i da ništa nije obeleženo, i da bi samo njihovo traženje i razmeštanje bi koštalo pola cene radova.

Kad

pre 8 godina

Ja nikad nikoga nisam cuo u javnosti da se buni zbog podzemnih prolaza na Slaviji, ali sam zato cuo da se bune protiv bus plusa i komunalne policije pa ih nisu ukinuli.

Zuki

pre 8 godina

A zasto ne kazu koje je to idejno resenje? Mozda cemo da prelecemo preko zebri.
(Dostojevski, 17. maj 2015 12:45)

Teleprontovacemo se preko Slavije. Zar to nije ocigledno?

Petar

pre 8 godina

POdzemni prolaz. Predvideti mesot za komercijalne objekte dole,pa od rente lepo otplatiti deo investiciji. AKo neko ima interes, rentirac ei profitirati,drzava ce da vrati deo ulozenog u dolazecim godinama, manje ce biti povredjenih pesaka,manje tenzije,nervoze i guzve. Za ovo ne treba imati veci IQ od 2.

Nikola

pre 8 godina

Gurnite automobile pod zemlju, ako je moguce tramvaje ostavite gore i napravite lepe stanice i cvoriste, ako ne i njih dole, a gore da bude lep trg i to je to.. Ili i ne radite nista.

Leksa

pre 8 godina

Resene koje se krije je sledece: Na svakom izlazu iz kruga jedan policajac koji ce da zaustavi saobracaj na svaka 2 minuta na 10 sekundi da bi pesaci prelazili ulicu. Dakle, prednost automobilima dok pandur ne pusti pesake a ne obrnuto kao sto je danas slucaj.

Misleći pojedinac

pre 8 godina

I koja je poenta ove vesti? Pola vesti je prepričan tekst od 08.03. pri čemu gospodin najavljuje raspisivanje tendera i odluku da se podzemni prolazi ne grade a bez pojašnjenja šta je alternativa. Da li iko od "novinara" ima iole ideju kako se radi ovaj posao? Sve su se konferencije za štampu svele na klimanje glavom dok neki baja pojašnjava nešto što nema nikakvu suštinu i onda dobijemo "ovaj rekao ovo, onaj ono" bez ikakve analize. Zašto neko ne insistira na pitanju šta je alternativa? Ne znam za druge, ali ja iz ove vesti ništa nisam saznao i možete je slobodno skinuti sa sajta jer mi je muka od ovakvog zasipanja "informacijama" gde u moru gluposti nema ničeg konkretnog.

Čiča Miloje

pre 8 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće da i vozila i pešaci prolaze bez zaustavljanja bilo koga od ove dve kategorije, ako neko ne ode pod zemlju ili preko nekih mostova...? Evo razmišljam već pola sata i nikako da shvatim!

tutamuta

pre 8 godina

Prebacite novac sa projekta BgH2o koji će i ovako da se gradi 30 god i napravite poštene podzemne prolaze ili NE RADITE NIŠTA još jedno bacanje para na sitni sminkeraj ulica na ne treba!

Samo posteno, pa na sud!

pre 8 godina

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić i dodao da je posle toga, u narednim godinama, u planu rekonstrukcija Ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i tako sve do Kalemegdana, čime će biti potpuno obnovljen čuveni „krug dvojke”.

Ma naravno. A i kad ima vise projekata, vise je i mogucnosti za "ugradjivanje", pa eto vama radosti, a Beogradu kako bude, zar ne?

Djordje Vajfert

pre 8 godina

Neznaju oni sta je ispod Slavije! Nemaju pojma kuda ide i na kojoj dubini:
1. kanalizacija
2. vodovod
3. elektro kablovi
4. komunikacija
5. ...upisati slobodno ...

A o protestu javnosti samo trabunjaju. Niko se ne buni.

Tako je kad se nekompetenti bave kompetentnim poslovima...

Tupakamaru

pre 8 godina

Jedan pozitivan komentar nisam video na odluku gradskih čelnika! Pa dokle će vlast da zeza ljude? Na Sajmu se najbolje pokazalo da su podzemni prolazi dobra stvar. Koji to "stručnjak" je rekao da je podzemni prolaz nepotreban? Taj isti "stručnak" je napravio verovatno i rešenje kod Pupinovog mosta i tzv "lakat" krivine na NS putu. Nek oni sad prođu u 16-17 h tim putem bez zastoja. Tu je bar mogla pista da se napravi, a ne semafori na 50m

ATG

pre 8 godina

"Prelaz pešaka preko Slavije biće regulisan na drugačiji način nego do sada a na samom kružnom toku neće biti zaustavljanja ni vozila, ni pešaka.". A gde ce pesaci da prodju? Na izlazima iz kruznog toka, sto znaci da ce opet saobracaj da se zaustavi. Ova recenica je toliko kontradiktorna. Bas me zanina kako ce to da rese? Mogli su napraviti stepenice na izlazima iz kruznog toka, sa tim da bi motali napraviti i liftove za hendikepirane i starije gradjane i naravno za bebe, a to bi sigurno bilo jeftinije nego da kopaju ispod.

vlmr

pre 8 godina

Bruka!!!!Koliko su samo razni paunovi najavljivao ovaj projekat.

Pa nemojte da pravite fontanu onda. napravite podhode, pa kada bude para napravite i fontanu. ionako fontana neće raditi zimi, pošto ćete 6 meseci za izgradnju da uzurpirate leto.

uostalom slavija ili beograd na vodi sve je to isti scenario, a faza je nulta!

b.

pre 8 godina

"Ko jos u 21. veku gura pesake pod zemlju", bio je vrlo cest komentar na ovu vest... Gotovo svi su se slagali sa tim zapazanjem, zato sto se u produzetku recenice pljuvala gradska vlast. Ja bih sad voleo da neko od tih genija koji su to pisali, ili lupali pluseve, objasni kako onda resiti problem protoka saobracaja na Slaviji!? Dobicemo nalickanu rekonstrukciju, koja nece znacajno unaprediti funkcionisanje Slavije, koja ce stvoriti totalni kolaps u saobracaju u toku izvodjenja radova i najvaznije, koja ce ovaj grad kostati dosta novca!

Arhitekta

pre 8 godina

Da, mnogo bolje resenje od podzemnih prolaza, ne zaustavlja ni saobracaj ni pesake... Samo ne bi bilo pravo iznenadjenje kada bi nam odmah rekli koje je to resenje, mozda "Teleprontovanje"...?

Stiv

pre 8 godina

Uradite jednom nesto kao sto treba, bez kompromisa te vrste. Beograd nije Palanka i o ovakvim stvarima ne treba politicari da odlucuju kroz svoje kalkulacije. Pa sta sad, imate novac za Beograd na vodi nemate za podzemne prolaze?

neutralni posmatrac

pre 8 godina

A kako će to da reše problem pešaka ako nema podzemnih? Da neće pasarelu da postave? Da li razmišljaju o ljudima sa kolicima ili posebnim potrebama? Komicno

branko

pre 8 godina

kod nas se kaze ..ili slavi ili ostavi tako i vi ili sredite trg Savija ili ne zapocinji te taj posao --glavno je napraviti podzemne prolaze a sve ostalo je manje vazno ..najveci ploblem na slaviji su pesaci ..razmislite jos jednom pa onda presecita da ili ne ...dajte bar neka se narod izjasni makar preko Interneta..

asdf

pre 8 godina

Kako ružno ponašanje, godinu dana pričaju jednu priču i onda kao ništa. Tako je bilo i za Bg na vodi, prvo biće gotov za četiri godine i Arapi ulažu 3 mld evra, sada za trideset godina i ulažu 300 milona.. Kako očekuju da im se bilo šta veruje?

haha

pre 8 godina

najbitniju stvar neće uraditi... rekonstrukcija je i imala za cilj da potpuno odvoji pešake od ulica... sad će uraditi neko mutant-rešenje... ne znam, iskreno, sda li bi znali da zabodu 2 eksera u fosnu...

Što bi Nele reko u TLN, dva eksera, šest udaraca...

Bobb

pre 8 godina

Hm, "na samom kružnom toku neće biti zaustavljanja ni pešaka ni vozila." To samo znači da će postaviti semafore dalje od Slavije, a pešaci će morati dobro da se nahodaju da bi došli do prelaza. Jadnin ljudima će trebati pola sata hoda recimo od Nemanjine do Mekezijeve.

Fore, munje

pre 8 godina

Kako da ne - zbog neslaganja javnosti... Pa javnost se još manje slaže sa BG na H2O pa opet radite šta hoćete, sa sve onim nazovi gradonačelnikom koji ni rođeni stan verovatno nije u životu renovirao a hoće komad najskupljeg zemljišta na Balkanu da na njemu pravi kule i gradove.

s.

pre 8 godina

Kakav oni haos prave sa i po Beogradu, da li će neko za to odgovarati, nadam se da hoće, u suprotnom neki sledeći će nastaviti da uništavaju ovaj grad.
Ako nešto preostane posle ovh "stručnjaka i menadžera".

Nemanja

pre 8 godina

E svaka vam cast! I sta cete sa pesacima? Pa pesaci na Slaviji su danas uzrok saobracajnih zagusenja! Oni smanjuju kapacitet te rasrsknice enormno. Al sta ces, covek je po zanimanju menadzer, a ne inzenjer i zato i dobijem takva resenja. Ustedece se pare za druge projekte, Boze me sacuvaj... Pa sto uopste bilo sta radite na Slaviji?
Samo pogledajte pesake koji u Mekenzijevoj prelaze jedan po jedan u 16h, pa na Bulevaru Oslobodjenja, Nemanjinoj, ma ne zna se koji je prilaz gori. Napraviti moderne podzemen proalze, koji ce biti prijatni za pesake, sa svim pokretnim stepenicama za osobe sa invaliditetom itd. To je jedino normalno reseje.
Ali, po vasoj logici mozete da stavite i pesacke prelaze na Terazijama, Autokomandi, kod Brnakovog mosta... Strasno...

lol

pre 8 godina

Ne kapiram, ko se bunio protvi prolaza? Pa kako drugcije ce da regulisu to, mislim uvek moze pesacki most, znaci ili jedno ili drugo. Ali je po meni promasaj ne uraditi podzemni prolaz, zato sto se moze iskoristiti i za druge stvari, kao na primer prodavnice pekare itd, i samim tim povrate investiciju, plus u projektu mogu da ostave prostora za buducu metro stanicu koju spominju...

eho

pre 8 godina

Ова власт слуша примедбе...сем за Бгд на води. Ова власт је наследила пројекат за Славију коју су израдили стручњаци а као лоше и скупо решење приписује је власти и онда на основу примедби мења решење. Ко је урадио ревизију плана? Весићу саобраћај и урбанизам не почивају на принципима твоје политичке логике већ на утемељеним и логичким правилима функционисања града и протока саобраћаја. Питам се заиста за колике нас идиоте овај сматра кад може овакве глупости да на потури без проблема.

haha

pre 8 godina

najbitniju stvar neće uraditi... rekonstrukcija je i imala za cilj da potpuno odvoji pešake od ulica... sad će uraditi neko mutant-rešenje... ne znam, iskreno, sda li bi znali da zabodu 2 eksera u fosnu...

Što bi Nele reko u TLN, dva eksera, šest udaraca...

Fore, munje

pre 8 godina

Kako da ne - zbog neslaganja javnosti... Pa javnost se još manje slaže sa BG na H2O pa opet radite šta hoćete, sa sve onim nazovi gradonačelnikom koji ni rođeni stan verovatno nije u životu renovirao a hoće komad najskupljeg zemljišta na Balkanu da na njemu pravi kule i gradove.

Arhitekta

pre 8 godina

Da, mnogo bolje resenje od podzemnih prolaza, ne zaustavlja ni saobracaj ni pesake... Samo ne bi bilo pravo iznenadjenje kada bi nam odmah rekli koje je to resenje, mozda "Teleprontovanje"...?

Čiča Miloje

pre 8 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće da i vozila i pešaci prolaze bez zaustavljanja bilo koga od ove dve kategorije, ako neko ne ode pod zemlju ili preko nekih mostova...? Evo razmišljam već pola sata i nikako da shvatim!

Kad

pre 8 godina

Ja nikad nikoga nisam cuo u javnosti da se buni zbog podzemnih prolaza na Slaviji, ali sam zato cuo da se bune protiv bus plusa i komunalne policije pa ih nisu ukinuli.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

A kako će to da reše problem pešaka ako nema podzemnih? Da neće pasarelu da postave? Da li razmišljaju o ljudima sa kolicima ili posebnim potrebama? Komicno

asdf

pre 8 godina

Kako ružno ponašanje, godinu dana pričaju jednu priču i onda kao ništa. Tako je bilo i za Bg na vodi, prvo biće gotov za četiri godine i Arapi ulažu 3 mld evra, sada za trideset godina i ulažu 300 milona.. Kako očekuju da im se bilo šta veruje?

dragan

pre 8 godina

“Dobili smo saobraćajno rešenje bez podzemnih prolaza a koje obezbeđuje bolju protočnost vozila nego sada ili sa prolazima”.

Pa ovo je stvarno genijalno.Bolja protocnost sa pesackim prelazima nego bez njih...ovom coveku dati dozivotnu nagradu za najvece gluposti izrecene javno bez trunke stida i srama

s.

pre 8 godina

Kakav oni haos prave sa i po Beogradu, da li će neko za to odgovarati, nadam se da hoće, u suprotnom neki sledeći će nastaviti da uništavaju ovaj grad.
Ako nešto preostane posle ovh "stručnjaka i menadžera".

eho

pre 8 godina

Ова власт слуша примедбе...сем за Бгд на води. Ова власт је наследила пројекат за Славију коју су израдили стручњаци а као лоше и скупо решење приписује је власти и онда на основу примедби мења решење. Ко је урадио ревизију плана? Весићу саобраћај и урбанизам не почивају на принципима твоје политичке логике већ на утемељеним и логичким правилима функционисања града и протока саобраћаја. Питам се заиста за колике нас идиоте овај сматра кад може овакве глупости да на потури без проблема.

Zuki

pre 8 godina

A zasto ne kazu koje je to idejno resenje? Mozda cemo da prelecemo preko zebri.
(Dostojevski, 17. maj 2015 12:45)

Teleprontovacemo se preko Slavije. Zar to nije ocigledno?

Nemanja

pre 8 godina

E svaka vam cast! I sta cete sa pesacima? Pa pesaci na Slaviji su danas uzrok saobracajnih zagusenja! Oni smanjuju kapacitet te rasrsknice enormno. Al sta ces, covek je po zanimanju menadzer, a ne inzenjer i zato i dobijem takva resenja. Ustedece se pare za druge projekte, Boze me sacuvaj... Pa sto uopste bilo sta radite na Slaviji?
Samo pogledajte pesake koji u Mekenzijevoj prelaze jedan po jedan u 16h, pa na Bulevaru Oslobodjenja, Nemanjinoj, ma ne zna se koji je prilaz gori. Napraviti moderne podzemen proalze, koji ce biti prijatni za pesake, sa svim pokretnim stepenicama za osobe sa invaliditetom itd. To je jedino normalno reseje.
Ali, po vasoj logici mozete da stavite i pesacke prelaze na Terazijama, Autokomandi, kod Brnakovog mosta... Strasno...

Misleći pojedinac

pre 8 godina

I koja je poenta ove vesti? Pola vesti je prepričan tekst od 08.03. pri čemu gospodin najavljuje raspisivanje tendera i odluku da se podzemni prolazi ne grade a bez pojašnjenja šta je alternativa. Da li iko od "novinara" ima iole ideju kako se radi ovaj posao? Sve su se konferencije za štampu svele na klimanje glavom dok neki baja pojašnjava nešto što nema nikakvu suštinu i onda dobijemo "ovaj rekao ovo, onaj ono" bez ikakve analize. Zašto neko ne insistira na pitanju šta je alternativa? Ne znam za druge, ali ja iz ove vesti ništa nisam saznao i možete je slobodno skinuti sa sajta jer mi je muka od ovakvog zasipanja "informacijama" gde u moru gluposti nema ničeg konkretnog.

Bobb

pre 8 godina

Hm, "na samom kružnom toku neće biti zaustavljanja ni pešaka ni vozila." To samo znači da će postaviti semafore dalje od Slavije, a pešaci će morati dobro da se nahodaju da bi došli do prelaza. Jadnin ljudima će trebati pola sata hoda recimo od Nemanjine do Mekezijeve.

Djordje Vajfert

pre 8 godina

Neznaju oni sta je ispod Slavije! Nemaju pojma kuda ide i na kojoj dubini:
1. kanalizacija
2. vodovod
3. elektro kablovi
4. komunikacija
5. ...upisati slobodno ...

A o protestu javnosti samo trabunjaju. Niko se ne buni.

Tako je kad se nekompetenti bave kompetentnim poslovima...

Stiv

pre 8 godina

Uradite jednom nesto kao sto treba, bez kompromisa te vrste. Beograd nije Palanka i o ovakvim stvarima ne treba politicari da odlucuju kroz svoje kalkulacije. Pa sta sad, imate novac za Beograd na vodi nemate za podzemne prolaze?

sladoledsmesom

pre 8 godina

Poenta rekonstrukcije Slavije i jeste u tome da se pesaci maknu sa kruznog toka i kolovoza! Koga bre briga za fontanu i sminkeraj? Upucace se pare a problem i dalje ostaje?
Koje mi dundjere. notorne neznalice i lopove u vlasti imamo...

Dexter

pre 8 godina

Pešaci će se TELEPRONTOVATI preko ulice,uz pomoć najnovije mašine čiji su projekat uradili napredni studenti sa Megatrenda,na čelu sa Mićom i njegovim kolegom drkadžijom iz Engleske.

samo kazem

pre 8 godina

Logika. Ustedecemo pare za druge projekte, a da ne radite rekonstrukciju uopste, tako bi imali novaca za jos vise projekata, ili je uradite kako treba ili je ne radite.

Realno

pre 8 godina

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić

A jesu li originalno podzemni prolazi bili projektovani da budu u zlatu i dijamantima kada ce se njihovim ukidanjem ustedeti dovoljno para da se rekonstruise cela Ruzveltova???

Max

pre 8 godina

Iz "pouzdanih izvora" saznajemo da ce se napraviti sedeca zicara koja ce prevoziti setace preko postojecih prelaza. Takodje razmatra se i pomeranje pesackih prelaza 50m nize tako da nece biti guzva na slaviji nego 50m dalje od nje. Sjajnoooooo

branko

pre 8 godina

kod nas se kaze ..ili slavi ili ostavi tako i vi ili sredite trg Savija ili ne zapocinji te taj posao --glavno je napraviti podzemne prolaze a sve ostalo je manje vazno ..najveci ploblem na slaviji su pesaci ..razmislite jos jednom pa onda presecita da ili ne ...dajte bar neka se narod izjasni makar preko Interneta..

tutamuta

pre 8 godina

Prebacite novac sa projekta BgH2o koji će i ovako da se gradi 30 god i napravite poštene podzemne prolaze ili NE RADITE NIŠTA još jedno bacanje para na sitni sminkeraj ulica na ne treba!

Sale

pre 8 godina

Mnogi se ovde pitaju čemu onda rekonstrukcija kada se ne radi glavna promena, a ja se pitam šta će u ovo slučaju uopšte imati da rekonstruišu, fontana? šta još?

lol

pre 8 godina

Ne kapiram, ko se bunio protvi prolaza? Pa kako drugcije ce da regulisu to, mislim uvek moze pesacki most, znaci ili jedno ili drugo. Ali je po meni promasaj ne uraditi podzemni prolaz, zato sto se moze iskoristiti i za druge stvari, kao na primer prodavnice pekare itd, i samim tim povrate investiciju, plus u projektu mogu da ostave prostora za buducu metro stanicu koju spominju...

vlmr

pre 8 godina

Bruka!!!!Koliko su samo razni paunovi najavljivao ovaj projekat.

Pa nemojte da pravite fontanu onda. napravite podhode, pa kada bude para napravite i fontanu. ionako fontana neće raditi zimi, pošto ćete 6 meseci za izgradnju da uzurpirate leto.

uostalom slavija ili beograd na vodi sve je to isti scenario, a faza je nulta!

Samo posteno, pa na sud!

pre 8 godina

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić i dodao da je posle toga, u narednim godinama, u planu rekonstrukcija Ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i tako sve do Kalemegdana, čime će biti potpuno obnovljen čuveni „krug dvojke”.

Ma naravno. A i kad ima vise projekata, vise je i mogucnosti za "ugradjivanje", pa eto vama radosti, a Beogradu kako bude, zar ne?

Tupakamaru

pre 8 godina

Jedan pozitivan komentar nisam video na odluku gradskih čelnika! Pa dokle će vlast da zeza ljude? Na Sajmu se najbolje pokazalo da su podzemni prolazi dobra stvar. Koji to "stručnjak" je rekao da je podzemni prolaz nepotreban? Taj isti "stručnak" je napravio verovatno i rešenje kod Pupinovog mosta i tzv "lakat" krivine na NS putu. Nek oni sad prođu u 16-17 h tim putem bez zastoja. Tu je bar mogla pista da se napravi, a ne semafori na 50m

b.

pre 8 godina

"Ko jos u 21. veku gura pesake pod zemlju", bio je vrlo cest komentar na ovu vest... Gotovo svi su se slagali sa tim zapazanjem, zato sto se u produzetku recenice pljuvala gradska vlast. Ja bih sad voleo da neko od tih genija koji su to pisali, ili lupali pluseve, objasni kako onda resiti problem protoka saobracaja na Slaviji!? Dobicemo nalickanu rekonstrukciju, koja nece znacajno unaprediti funkcionisanje Slavije, koja ce stvoriti totalni kolaps u saobracaju u toku izvodjenja radova i najvaznije, koja ce ovaj grad kostati dosta novca!

Nikola

pre 8 godina

Gurnite automobile pod zemlju, ako je moguce tramvaje ostavite gore i napravite lepe stanice i cvoriste, ako ne i njih dole, a gore da bude lep trg i to je to.. Ili i ne radite nista.

Nenad

pre 8 godina

A sta milite o tome da npr prilikom renoviranja Ruzveltove prebacite tramvaje na sredinu i spustite ih do Visnjicke gde vec postoji ostrvo, i samim tim oslobodite Bogosloviju od tramvaja i guzve a ne da kao do sada sve to lici na vasar sa onom okretnicom i onim limenim kioscima?!

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"Ipak, prava istina je da se to ne dešava zbog pobune javnosti, već zbog ograničenih sredstava u budžetu grada".

Aha...istina je da je ispod Slavije izvor vode.:))

vlmr

pre 8 godina

Ovde ne moraš ni da čitaš komentare...

svi koji niste botovi, možete opušteno lupiti plus na komentare koji imaju preko 100 pluseva i oko 100 minusa... odokativno, slobodno ;)

ovi ostali nisu zanimljivi... a realno botovi neka čitaju svaki... dao bog samo da zapisuju sve i šalju na neku analizu, pa tamo neko bitan da ih pročita :)

Dali bocek

pre 8 godina

Pih, pricam ti pricu. Ocigledno se omogucava potencijalnom kupcu hotela "Slavija" da poveca podzemne kapacitete kupljenog objekta. Velika je jagma na trgu i okolini za garazama, a lep je to prihod za onog ko se prosiri. U stvari, zivi bili pa videli

milos

pre 8 godina

Meni je jos u vreme DSa rekao jedan prijatelj sa saobraćajnog faksa da ispod trga Slavija su postavljali cevi kako ko je stigao i da ništa nije obeleženo, i da bi samo njihovo traženje i razmeštanje bi koštalo pola cene radova.

ATG

pre 8 godina

"Prelaz pešaka preko Slavije biće regulisan na drugačiji način nego do sada a na samom kružnom toku neće biti zaustavljanja ni vozila, ni pešaka.". A gde ce pesaci da prodju? Na izlazima iz kruznog toka, sto znaci da ce opet saobracaj da se zaustavi. Ova recenica je toliko kontradiktorna. Bas me zanina kako ce to da rese? Mogli su napraviti stepenice na izlazima iz kruznog toka, sa tim da bi motali napraviti i liftove za hendikepirane i starije gradjane i naravno za bebe, a to bi sigurno bilo jeftinije nego da kopaju ispod.

Petar

pre 8 godina

POdzemni prolaz. Predvideti mesot za komercijalne objekte dole,pa od rente lepo otplatiti deo investiciji. AKo neko ima interes, rentirac ei profitirati,drzava ce da vrati deo ulozenog u dolazecim godinama, manje ce biti povredjenih pesaka,manje tenzije,nervoze i guzve. Za ovo ne treba imati veci IQ od 2.

objektiv

pre 8 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće da i vozila i pešaci prolaze bez zaustavljanja bilo koga od ove dve kategorije, ako neko ne ode pod zemlju ili preko nekih mostova...? Evo razmišljam već pola sata i nikako da shvatim!
(Čiča Miloje, 17. maj 2015 14:47)

Vidi se cica da si ostao u proslom vremenu, pa ministar vojske je u istom trenutku na dva mesta a ti se nesto oscudjavas... Buducnost je stigla, fizika vise ne vazi matori

nn

pre 8 godina

Kada ce grad uvesti da vlasnici automobila ako zele da udju u centar grada placaju svaki ulazak u isti centar. Tako cemo imati situaciju da se vazduh u centru poboljsa jer ce onda mnogi vlasnici automobila koristiti gradski prevoz a ne sopstvena kola.

Srdjan

pre 8 godina

Pa zasto rekonstruisete Slaviju ako nema podzemnih prolaza za pesake?!?!? Necete vi nista ustedeti, nego cete baciti pare na sminku...

Leksa

pre 8 godina

Resene koje se krije je sledece: Na svakom izlazu iz kruga jedan policajac koji ce da zaustavi saobracaj na svaka 2 minuta na 10 sekundi da bi pesaci prelazili ulicu. Dakle, prednost automobilima dok pandur ne pusti pesake a ne obrnuto kao sto je danas slucaj.

deks

pre 8 godina

Bez ili sa podzemnim prolazima Slavija ce biti razrovena a saobracaj u tom delu grada u blagom ili totalnom kolapsu. Zbog toga uopste nije racionalno ukinuti podzemne pesacke prolaze iz projekta pozivajuci se na znacajne ustede u nocu jer to nije jedini kriterijum racionalnosti, to dobro znaju iskusni inzenjeri. Sada vec kasno, ali pitanje pozemne garaze je mozda trebalo razmotriti.

treba znati...

pre 8 godina

Mozda usteda u izgradnji i postoji, ali... Kirija od zakupaca lokala u podzemnom prolazu je investivija koja se itekako isplati. Ovako nerezonskom odlukom lisavate Beograd prihoda od xy hiljada evrica mesecno. Bravo!

Nasa posla

pre 8 godina

Uradite nesto kako treba od pocetka do kraja ili nemojte nista da radite! Predpostavljam da ce tender dobiti firma pod nazivom FUSERI, da se sve uradi u srpskom stilu. Sramota!

depresivno siv i beo

pre 8 godina

Joj Beograde ruzan li si..
Svako selo na zapadu ima deset puta lepsu arhitekturu.
Crveni su dobro uradili svoj posao..
Aman dajte ozelenite Slaviju, u to ostrvo neku futuristicku a korisnu gradjevinu, tipa vodopadi u staklenoj kupoli koji se nocu presijavaju u raznim bojama.

Miki

pre 8 godina

Hahaha na kraju ce zameniti cvece a bice prica ustedeli smo novac za druge projekte... Tamo je rizik preci ulicu,ali bice zato fontana!

mrak

pre 8 godina

Opušteno, uskoro ljudi neće imati ni za gorivo, pa će ceo bg biti pešačka zona.. Nazadnjaci su sve doveli do katastrogalnog stanja, neću im oprostiti sve prijatelje i rodbinu koji beže odavde, a ni to što će moja deca odrasti u tuđini!

Kaća

pre 8 godina

A da sve bude jos logicnije Ruzveltova ulica je pre nepunih 3, 4 meseca cini mi se, rekonstruisana, i to bez ikakve velike potrebe, bilo je i precih stvari (pa i ulica)

krle - dron

pre 8 godina

Bruka,sta reci,ni posle 70-godina nista se nemenja,bez prolaza slavija ce ostati kokosinjac nasta i danas lici,radije neka odustanu od terazija ,konacno mora da se oformi neko telo za uredjenje grada gde politika nema sta da trazi,ko je bre taj Vesic,babica u svim rezimima,ocito guran od nekih sluzbi....

my way

pre 8 godina

E, super. Ajde jos i na fontani ustedite i postavite je negde drugde gde ce lepo izgledati, a ne usred kruznog toga, gde ce jos i kolovoz da kvasi.

Arkadija

pre 8 godina

Vesiću, prelaziš na Slaviju, a završetak rekonstrukcije ulice Vojvode Stepe se ne nazire.

A gde će onda pešaci na Slaviji, neće valjda da lebde?
cela ideja rekonstrukcije Slavije je odvajanje pešaka od automobilskog i GSP saobraćaja.

Arhitekt

pre 8 godina

Da bi ovaj naš grad postao lep, prvo mora da bude funkcionalan.
Kome još u ovoj siromašnoj zemlji treba fontana, kada ima toliko gorećih problema. Čak i kada bi imalo smisla rekonstruisati Slaviju, svakako bi je trebalo uraditi po pravilima struke i sa pešačkim prolazima, jer je čitava ideja upravo u tome da se problem funkcionisanja i ukrštanja automobilskog i pešačkog saobraćaja sistemski reši.
Nije završena petlja kod Batajnice, stoje radovi i u bulevaru Vojvode Stepe, a otvaraju se nova gradilišta.
Besmisleno i potpuno loše rukovođenje gradom.

polo89

pre 8 godina

Uadite kako treba ili nenojte dirata, da ne placamo dva puta isto. Mozda jednog dana neko bude pametan da uradi podzemne prolaze na Slaviji i resi problem javnog prevoza na kruznom toku.

iz struke

pre 8 godina

Realno cete napraviti jos veci haos. Gledao sam projekte,to sa prolazima i nije lose ali trebaju ogromne pare a ne treba sada u to ulagati.

Marko

pre 8 godina

Ne razumem,pre kada se govorilo da će da prave podzemne prolaze,većina komentatora je bila protiv toga,ismevala taj predlog a sada kada su odustali od toga,ne mogu da veruju da grad odustaje,prizivaju Đilasa da se vrati....zbunjen sam.

haha

pre 8 godina

najbitniju stvar neće uraditi... rekonstrukcija je i imala za cilj da potpuno odvoji pešake od ulica... sad će uraditi neko mutant-rešenje... ne znam, iskreno, sda li bi znali da zabodu 2 eksera u fosnu...

Što bi Nele reko u TLN, dva eksera, šest udaraca...

s.

pre 8 godina

Kakav oni haos prave sa i po Beogradu, da li će neko za to odgovarati, nadam se da hoće, u suprotnom neki sledeći će nastaviti da uništavaju ovaj grad.
Ako nešto preostane posle ovh "stručnjaka i menadžera".

neutralni posmatrac

pre 8 godina

A kako će to da reše problem pešaka ako nema podzemnih? Da neće pasarelu da postave? Da li razmišljaju o ljudima sa kolicima ili posebnim potrebama? Komicno

eho

pre 8 godina

Ова власт слуша примедбе...сем за Бгд на води. Ова власт је наследила пројекат за Славију коју су израдили стручњаци а као лоше и скупо решење приписује је власти и онда на основу примедби мења решење. Ко је урадио ревизију плана? Весићу саобраћај и урбанизам не почивају на принципима твоје политичке логике већ на утемељеним и логичким правилима функционисања града и протока саобраћаја. Питам се заиста за колике нас идиоте овај сматра кад може овакве глупости да на потури без проблема.

Fore, munje

pre 8 godina

Kako da ne - zbog neslaganja javnosti... Pa javnost se još manje slaže sa BG na H2O pa opet radite šta hoćete, sa sve onim nazovi gradonačelnikom koji ni rođeni stan verovatno nije u životu renovirao a hoće komad najskupljeg zemljišta na Balkanu da na njemu pravi kule i gradove.

branko

pre 8 godina

kod nas se kaze ..ili slavi ili ostavi tako i vi ili sredite trg Savija ili ne zapocinji te taj posao --glavno je napraviti podzemne prolaze a sve ostalo je manje vazno ..najveci ploblem na slaviji su pesaci ..razmislite jos jednom pa onda presecita da ili ne ...dajte bar neka se narod izjasni makar preko Interneta..

asdf

pre 8 godina

Kako ružno ponašanje, godinu dana pričaju jednu priču i onda kao ništa. Tako je bilo i za Bg na vodi, prvo biće gotov za četiri godine i Arapi ulažu 3 mld evra, sada za trideset godina i ulažu 300 milona.. Kako očekuju da im se bilo šta veruje?

Arhitekta

pre 8 godina

Da, mnogo bolje resenje od podzemnih prolaza, ne zaustavlja ni saobracaj ni pesake... Samo ne bi bilo pravo iznenadjenje kada bi nam odmah rekli koje je to resenje, mozda "Teleprontovanje"...?

Nemanja

pre 8 godina

E svaka vam cast! I sta cete sa pesacima? Pa pesaci na Slaviji su danas uzrok saobracajnih zagusenja! Oni smanjuju kapacitet te rasrsknice enormno. Al sta ces, covek je po zanimanju menadzer, a ne inzenjer i zato i dobijem takva resenja. Ustedece se pare za druge projekte, Boze me sacuvaj... Pa sto uopste bilo sta radite na Slaviji?
Samo pogledajte pesake koji u Mekenzijevoj prelaze jedan po jedan u 16h, pa na Bulevaru Oslobodjenja, Nemanjinoj, ma ne zna se koji je prilaz gori. Napraviti moderne podzemen proalze, koji ce biti prijatni za pesake, sa svim pokretnim stepenicama za osobe sa invaliditetom itd. To je jedino normalno reseje.
Ali, po vasoj logici mozete da stavite i pesacke prelaze na Terazijama, Autokomandi, kod Brnakovog mosta... Strasno...

Stiv

pre 8 godina

Uradite jednom nesto kao sto treba, bez kompromisa te vrste. Beograd nije Palanka i o ovakvim stvarima ne treba politicari da odlucuju kroz svoje kalkulacije. Pa sta sad, imate novac za Beograd na vodi nemate za podzemne prolaze?

lol

pre 8 godina

Ne kapiram, ko se bunio protvi prolaza? Pa kako drugcije ce da regulisu to, mislim uvek moze pesacki most, znaci ili jedno ili drugo. Ali je po meni promasaj ne uraditi podzemni prolaz, zato sto se moze iskoristiti i za druge stvari, kao na primer prodavnice pekare itd, i samim tim povrate investiciju, plus u projektu mogu da ostave prostora za buducu metro stanicu koju spominju...

Samo posteno, pa na sud!

pre 8 godina

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić i dodao da je posle toga, u narednim godinama, u planu rekonstrukcija Ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i tako sve do Kalemegdana, čime će biti potpuno obnovljen čuveni „krug dvojke”.

Ma naravno. A i kad ima vise projekata, vise je i mogucnosti za "ugradjivanje", pa eto vama radosti, a Beogradu kako bude, zar ne?

nn

pre 8 godina

Kada ce grad uvesti da vlasnici automobila ako zele da udju u centar grada placaju svaki ulazak u isti centar. Tako cemo imati situaciju da se vazduh u centru poboljsa jer ce onda mnogi vlasnici automobila koristiti gradski prevoz a ne sopstvena kola.

tutamuta

pre 8 godina

Prebacite novac sa projekta BgH2o koji će i ovako da se gradi 30 god i napravite poštene podzemne prolaze ili NE RADITE NIŠTA još jedno bacanje para na sitni sminkeraj ulica na ne treba!

Djordje Vajfert

pre 8 godina

Neznaju oni sta je ispod Slavije! Nemaju pojma kuda ide i na kojoj dubini:
1. kanalizacija
2. vodovod
3. elektro kablovi
4. komunikacija
5. ...upisati slobodno ...

A o protestu javnosti samo trabunjaju. Niko se ne buni.

Tako je kad se nekompetenti bave kompetentnim poslovima...

vlmr

pre 8 godina

Bruka!!!!Koliko su samo razni paunovi najavljivao ovaj projekat.

Pa nemojte da pravite fontanu onda. napravite podhode, pa kada bude para napravite i fontanu. ionako fontana neće raditi zimi, pošto ćete 6 meseci za izgradnju da uzurpirate leto.

uostalom slavija ili beograd na vodi sve je to isti scenario, a faza je nulta!

b.

pre 8 godina

"Ko jos u 21. veku gura pesake pod zemlju", bio je vrlo cest komentar na ovu vest... Gotovo svi su se slagali sa tim zapazanjem, zato sto se u produzetku recenice pljuvala gradska vlast. Ja bih sad voleo da neko od tih genija koji su to pisali, ili lupali pluseve, objasni kako onda resiti problem protoka saobracaja na Slaviji!? Dobicemo nalickanu rekonstrukciju, koja nece znacajno unaprediti funkcionisanje Slavije, koja ce stvoriti totalni kolaps u saobracaju u toku izvodjenja radova i najvaznije, koja ce ovaj grad kostati dosta novca!

Leksa

pre 8 godina

Resene koje se krije je sledece: Na svakom izlazu iz kruga jedan policajac koji ce da zaustavi saobracaj na svaka 2 minuta na 10 sekundi da bi pesaci prelazili ulicu. Dakle, prednost automobilima dok pandur ne pusti pesake a ne obrnuto kao sto je danas slucaj.

Petar

pre 8 godina

POdzemni prolaz. Predvideti mesot za komercijalne objekte dole,pa od rente lepo otplatiti deo investiciji. AKo neko ima interes, rentirac ei profitirati,drzava ce da vrati deo ulozenog u dolazecim godinama, manje ce biti povredjenih pesaka,manje tenzije,nervoze i guzve. Za ovo ne treba imati veci IQ od 2.

Marko

pre 8 godina

Ne razumem,pre kada se govorilo da će da prave podzemne prolaze,većina komentatora je bila protiv toga,ismevala taj predlog a sada kada su odustali od toga,ne mogu da veruju da grad odustaje,prizivaju Đilasa da se vrati....zbunjen sam.

milos

pre 8 godina

Meni je jos u vreme DSa rekao jedan prijatelj sa saobraćajnog faksa da ispod trga Slavija su postavljali cevi kako ko je stigao i da ništa nije obeleženo, i da bi samo njihovo traženje i razmeštanje bi koštalo pola cene radova.

Realno

pre 8 godina

“Novac koji smo uštedeli ukidanjem podzemnih prolaza biće usmeren na rekonstrukciju Ruzveltove ulice, koja će dobiti osim novog kolovoza i nove trotoare kao i biciklističku stazu” rekao je Vesić

A jesu li originalno podzemni prolazi bili projektovani da budu u zlatu i dijamantima kada ce se njihovim ukidanjem ustedeti dovoljno para da se rekonstruise cela Ruzveltova???

Nikola

pre 8 godina

Gurnite automobile pod zemlju, ako je moguce tramvaje ostavite gore i napravite lepe stanice i cvoriste, ako ne i njih dole, a gore da bude lep trg i to je to.. Ili i ne radite nista.

Bobb

pre 8 godina

Hm, "na samom kružnom toku neće biti zaustavljanja ni pešaka ni vozila." To samo znači da će postaviti semafore dalje od Slavije, a pešaci će morati dobro da se nahodaju da bi došli do prelaza. Jadnin ljudima će trebati pola sata hoda recimo od Nemanjine do Mekezijeve.

Tupakamaru

pre 8 godina

Jedan pozitivan komentar nisam video na odluku gradskih čelnika! Pa dokle će vlast da zeza ljude? Na Sajmu se najbolje pokazalo da su podzemni prolazi dobra stvar. Koji to "stručnjak" je rekao da je podzemni prolaz nepotreban? Taj isti "stručnak" je napravio verovatno i rešenje kod Pupinovog mosta i tzv "lakat" krivine na NS putu. Nek oni sad prođu u 16-17 h tim putem bez zastoja. Tu je bar mogla pista da se napravi, a ne semafori na 50m

Max

pre 8 godina

Iz "pouzdanih izvora" saznajemo da ce se napraviti sedeca zicara koja ce prevoziti setace preko postojecih prelaza. Takodje razmatra se i pomeranje pesackih prelaza 50m nize tako da nece biti guzva na slaviji nego 50m dalje od nje. Sjajnoooooo

sladoledsmesom

pre 8 godina

Poenta rekonstrukcije Slavije i jeste u tome da se pesaci maknu sa kruznog toka i kolovoza! Koga bre briga za fontanu i sminkeraj? Upucace se pare a problem i dalje ostaje?
Koje mi dundjere. notorne neznalice i lopove u vlasti imamo...

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"Ipak, prava istina je da se to ne dešava zbog pobune javnosti, već zbog ograničenih sredstava u budžetu grada".

Aha...istina je da je ispod Slavije izvor vode.:))

Zuki

pre 8 godina

A zasto ne kazu koje je to idejno resenje? Mozda cemo da prelecemo preko zebri.
(Dostojevski, 17. maj 2015 12:45)

Teleprontovacemo se preko Slavije. Zar to nije ocigledno?

Dali bocek

pre 8 godina

Pih, pricam ti pricu. Ocigledno se omogucava potencijalnom kupcu hotela "Slavija" da poveca podzemne kapacitete kupljenog objekta. Velika je jagma na trgu i okolini za garazama, a lep je to prihod za onog ko se prosiri. U stvari, zivi bili pa videli

depresivno siv i beo

pre 8 godina

Joj Beograde ruzan li si..
Svako selo na zapadu ima deset puta lepsu arhitekturu.
Crveni su dobro uradili svoj posao..
Aman dajte ozelenite Slaviju, u to ostrvo neku futuristicku a korisnu gradjevinu, tipa vodopadi u staklenoj kupoli koji se nocu presijavaju u raznim bojama.

Kad

pre 8 godina

Ja nikad nikoga nisam cuo u javnosti da se buni zbog podzemnih prolaza na Slaviji, ali sam zato cuo da se bune protiv bus plusa i komunalne policije pa ih nisu ukinuli.

samo kazem

pre 8 godina

Logika. Ustedecemo pare za druge projekte, a da ne radite rekonstrukciju uopste, tako bi imali novaca za jos vise projekata, ili je uradite kako treba ili je ne radite.

Dexter

pre 8 godina

Pešaci će se TELEPRONTOVATI preko ulice,uz pomoć najnovije mašine čiji su projekat uradili napredni studenti sa Megatrenda,na čelu sa Mićom i njegovim kolegom drkadžijom iz Engleske.

Misleći pojedinac

pre 8 godina

I koja je poenta ove vesti? Pola vesti je prepričan tekst od 08.03. pri čemu gospodin najavljuje raspisivanje tendera i odluku da se podzemni prolazi ne grade a bez pojašnjenja šta je alternativa. Da li iko od "novinara" ima iole ideju kako se radi ovaj posao? Sve su se konferencije za štampu svele na klimanje glavom dok neki baja pojašnjava nešto što nema nikakvu suštinu i onda dobijemo "ovaj rekao ovo, onaj ono" bez ikakve analize. Zašto neko ne insistira na pitanju šta je alternativa? Ne znam za druge, ali ja iz ove vesti ništa nisam saznao i možete je slobodno skinuti sa sajta jer mi je muka od ovakvog zasipanja "informacijama" gde u moru gluposti nema ničeg konkretnog.

Čiča Miloje

pre 8 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće da i vozila i pešaci prolaze bez zaustavljanja bilo koga od ove dve kategorije, ako neko ne ode pod zemlju ili preko nekih mostova...? Evo razmišljam već pola sata i nikako da shvatim!

Nenad

pre 8 godina

A sta milite o tome da npr prilikom renoviranja Ruzveltove prebacite tramvaje na sredinu i spustite ih do Visnjicke gde vec postoji ostrvo, i samim tim oslobodite Bogosloviju od tramvaja i guzve a ne da kao do sada sve to lici na vasar sa onom okretnicom i onim limenim kioscima?!

Sale

pre 8 godina

Mnogi se ovde pitaju čemu onda rekonstrukcija kada se ne radi glavna promena, a ja se pitam šta će u ovo slučaju uopšte imati da rekonstruišu, fontana? šta još?

dragan

pre 8 godina

“Dobili smo saobraćajno rešenje bez podzemnih prolaza a koje obezbeđuje bolju protočnost vozila nego sada ili sa prolazima”.

Pa ovo je stvarno genijalno.Bolja protocnost sa pesackim prelazima nego bez njih...ovom coveku dati dozivotnu nagradu za najvece gluposti izrecene javno bez trunke stida i srama

iz struke

pre 8 godina

Realno cete napraviti jos veci haos. Gledao sam projekte,to sa prolazima i nije lose ali trebaju ogromne pare a ne treba sada u to ulagati.

ATG

pre 8 godina

"Prelaz pešaka preko Slavije biće regulisan na drugačiji način nego do sada a na samom kružnom toku neće biti zaustavljanja ni vozila, ni pešaka.". A gde ce pesaci da prodju? Na izlazima iz kruznog toka, sto znaci da ce opet saobracaj da se zaustavi. Ova recenica je toliko kontradiktorna. Bas me zanina kako ce to da rese? Mogli su napraviti stepenice na izlazima iz kruznog toka, sa tim da bi motali napraviti i liftove za hendikepirane i starije gradjane i naravno za bebe, a to bi sigurno bilo jeftinije nego da kopaju ispod.

vlmr

pre 8 godina

Ovde ne moraš ni da čitaš komentare...

svi koji niste botovi, možete opušteno lupiti plus na komentare koji imaju preko 100 pluseva i oko 100 minusa... odokativno, slobodno ;)

ovi ostali nisu zanimljivi... a realno botovi neka čitaju svaki... dao bog samo da zapisuju sve i šalju na neku analizu, pa tamo neko bitan da ih pročita :)

deks

pre 8 godina

Bez ili sa podzemnim prolazima Slavija ce biti razrovena a saobracaj u tom delu grada u blagom ili totalnom kolapsu. Zbog toga uopste nije racionalno ukinuti podzemne pesacke prolaze iz projekta pozivajuci se na znacajne ustede u nocu jer to nije jedini kriterijum racionalnosti, to dobro znaju iskusni inzenjeri. Sada vec kasno, ali pitanje pozemne garaze je mozda trebalo razmotriti.

Miki

pre 8 godina

Hahaha na kraju ce zameniti cvece a bice prica ustedeli smo novac za druge projekte... Tamo je rizik preci ulicu,ali bice zato fontana!

Nasa posla

pre 8 godina

Uradite nesto kako treba od pocetka do kraja ili nemojte nista da radite! Predpostavljam da ce tender dobiti firma pod nazivom FUSERI, da se sve uradi u srpskom stilu. Sramota!

Kaća

pre 8 godina

A da sve bude jos logicnije Ruzveltova ulica je pre nepunih 3, 4 meseca cini mi se, rekonstruisana, i to bez ikakve velike potrebe, bilo je i precih stvari (pa i ulica)

treba znati...

pre 8 godina

Mozda usteda u izgradnji i postoji, ali... Kirija od zakupaca lokala u podzemnom prolazu je investivija koja se itekako isplati. Ovako nerezonskom odlukom lisavate Beograd prihoda od xy hiljada evrica mesecno. Bravo!

Srdjan

pre 8 godina

Pa zasto rekonstruisete Slaviju ako nema podzemnih prolaza za pesake?!?!? Necete vi nista ustedeti, nego cete baciti pare na sminku...

objektiv

pre 8 godina

Da li neko može da objasni kako je moguće da i vozila i pešaci prolaze bez zaustavljanja bilo koga od ove dve kategorije, ako neko ne ode pod zemlju ili preko nekih mostova...? Evo razmišljam već pola sata i nikako da shvatim!
(Čiča Miloje, 17. maj 2015 14:47)

Vidi se cica da si ostao u proslom vremenu, pa ministar vojske je u istom trenutku na dva mesta a ti se nesto oscudjavas... Buducnost je stigla, fizika vise ne vazi matori

krle - dron

pre 8 godina

Bruka,sta reci,ni posle 70-godina nista se nemenja,bez prolaza slavija ce ostati kokosinjac nasta i danas lici,radije neka odustanu od terazija ,konacno mora da se oformi neko telo za uredjenje grada gde politika nema sta da trazi,ko je bre taj Vesic,babica u svim rezimima,ocito guran od nekih sluzbi....

mrak

pre 8 godina

Opušteno, uskoro ljudi neće imati ni za gorivo, pa će ceo bg biti pešačka zona.. Nazadnjaci su sve doveli do katastrogalnog stanja, neću im oprostiti sve prijatelje i rodbinu koji beže odavde, a ni to što će moja deca odrasti u tuđini!

my way

pre 8 godina

E, super. Ajde jos i na fontani ustedite i postavite je negde drugde gde ce lepo izgledati, a ne usred kruznog toga, gde ce jos i kolovoz da kvasi.

Arkadija

pre 8 godina

Vesiću, prelaziš na Slaviju, a završetak rekonstrukcije ulice Vojvode Stepe se ne nazire.

A gde će onda pešaci na Slaviji, neće valjda da lebde?
cela ideja rekonstrukcije Slavije je odvajanje pešaka od automobilskog i GSP saobraćaja.

Arhitekt

pre 8 godina

Da bi ovaj naš grad postao lep, prvo mora da bude funkcionalan.
Kome još u ovoj siromašnoj zemlji treba fontana, kada ima toliko gorećih problema. Čak i kada bi imalo smisla rekonstruisati Slaviju, svakako bi je trebalo uraditi po pravilima struke i sa pešačkim prolazima, jer je čitava ideja upravo u tome da se problem funkcionisanja i ukrštanja automobilskog i pešačkog saobraćaja sistemski reši.
Nije završena petlja kod Batajnice, stoje radovi i u bulevaru Vojvode Stepe, a otvaraju se nova gradilišta.
Besmisleno i potpuno loše rukovođenje gradom.

polo89

pre 8 godina

Uadite kako treba ili nenojte dirata, da ne placamo dva puta isto. Mozda jednog dana neko bude pametan da uradi podzemne prolaze na Slaviji i resi problem javnog prevoza na kruznom toku.