Subota, 16.05.2015.

09:28

"Da ubedimo EU da smo spremni"

U Evropskoj uniji postoji zamor od proširenja i primanja novih članica, ali moramo da ubedimo drugu stranu da smo dovoljno spremni.

Izvor: Tanjug

"Da ubedimo EU da smo spremni" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

ana

pre 8 godina

Vlada je uradila sve da udjemo u EU, a da li smo mi kao narod spremni to je pitanje.Opozicija stalno nešto zanoveta, ali i to nije problem.Najveći problem je u našem narodu, jer mora da promeni svest na bolje, da prihvati realnost koju ne želi i ne priznaje.

jaca.dasic@gmail.com

pre 8 godina

Mi smo spremni za unapredjenje odnosa ali ne bih rekla da je druga strana zainteresovana za isto, tako da mislim da se drugima treba uputiti opomena.

Marinko

pre 8 godina

Politička volja postoji, kao i većinsko raspoloženje građana da idemu ka EU. Trebalo bi da oni koji su dežurni protivnici čak i onog što je dobro u Srbiji da se sklone sa ovog puta i da ne smetaju.

Jovan

pre 8 godina

Vec smo mnogo toga ucinili i ispunili date obaveze prema Evropskoj uniji, na njima je sad da odigraju kako bi Srbija postala jedna od clanica.

Pavle

pre 8 godina

Mi smo evropi pokazali nasu spremnost i potencijal za ulazak i prikljucenje, mi necemo prestati sa trudom ali je ipak na njima da taj nas trud nagrade.

Jovica86

pre 8 godina

Srbija je ucinila i vise nego sto se od nje ocekivalo i neumorno je to i nastavila da cini, i ocekujemo u najskorijem periodu otvaranje pregovora o pristupanju.

Todor

pre 8 godina

Mislim da od strane EU postoji razumevanje prema Srbiji sto se tice sprovodjenja reformi jer za njih je potrebno vreme. Srbija je dovoljno spremna.

Mirko

pre 8 godina

Srbija danas ima najvise sansi za ulazak u evropsku uniju. Naravno da jos uvek ima neki propusta i stvari koje treba ispraviti i uskoladiti ali za proteklih dve godine najvise je uradjeno u svim sverama i politickog i drustvenog zivota

Sin

pre 8 godina

Srbija je do sada pokazala spremnost da se menja postigli smo odlične rezultate za kratko vreme i uvek smo otvoreni za sve predloge kako bi građani živeli bolje!

HAVANA

pre 8 godina

Oni moraju malo nasu borbu sagledati iz razlicitih uglova, prvenstveno zato sto ima dost anepravednosti prema nama, a zamor nije nikakav razlog sto nas toliko dugo ne vide.

akrobata68

pre 8 godina

Mozda mi jos nismo dovoljno uradili,ali definitivno postoje stvari koje jesmo doveli u red,takođe mislim da mi jesmo konacno spremni da EU ozbiljno pocne da razmislja o nama kao o ozbiljnom partneru.Odnos sa susedima ne zavisi samo od nas i to svima treba da je jasno.Za dialog je uvek potrebno dve strane i naravno dobra volja i jedne i druge strane.Za sad u odnosima sa albancima samo jedna strana pokazuje zelju za saradnjom a to nisu albanci.

LILIANA

pre 8 godina

Mislim da smo toliko puta dokazali da smo kao zemlja u svakom pogledu spremni da pristupimo poglavljima, ali sve na kraju zavisi od njih.

CRYSTAL

pre 8 godina

Mi smo dokazali na sta smo spremni zarad ulaska u njihovo gnedo, a to sto njima treba citava vecnost to da vide njihov je propust, a nasa slabost.

Predrag

pre 8 godina

Srbija je vec do sada pokazala da ozbiljno prilazi reformama, ispunjava uslove EU. Evropa bi trebala vise da vrednuje rezultate koje je Srbija postigla na polju reformi i pregovora sa Pristinom.

Misko

pre 8 godina

Mislim da smo se mi pokazali odlicno od dolaska aktuelne vlasti tako da EU ima puno poverenje u nas i nece nam praviti problem za ulazak u uniju.

FONTELE

pre 8 godina

Postoji volja od strane vlade da se ta saradnja unapredi, da se čuju predlozi, sugestije i kritike sto je jako ohrabrujuce i osvezavajuce za nasu vladu i njihovu saradnju !

danilce

pre 8 godina

Udruzeni u zajednickom radu i spremni da iznsesmo sve reforme mozemo da siguramo da imamo ogromne sanse da dodjemo do zeljenog cilja.

Anatex

pre 8 godina

Uočeno je šta nije dovoljno dobro i ukazano i date su sugestije šta treba da se unapredi, a to je samo dobar pocetak NVO i vlade koje volje ka boljem i unapredjenijem drustvu a to je prvi korak ka EU!

Ice Coffee

pre 8 godina

Nemamo mi sta koga da ubedjujemo da li smo spremni ili ne. Iz aviona se vidi koliko je Srbija napredovala i dorasla da postane deo Evropske unije!

Чупакабрас

pre 8 godina

Не знам одакле приче да ћемо ми некога да убеђујемо? Србија је била више него јасна када је рекла да нећемо никога више низашта молити и колико видим тај став се поштује. Ако ЕУ не препознаје да радимо квалитетне ствари и да се Србија из дана у дан мења у позитивном смислу онда не треба ни да будемо део ЕУ.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

Јужна пруга

pre 8 godina

Ми смо спремни, а да ли нас они желе то је друго питање. Када смо кренули ка ЕУ сада нема назад.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

Dodji da te u(bedim)

pre 8 godina

Ubedjivati nekoga u nesto je obicno siledzijstvo i penetrantno dosadjivanje drugome. Ako nemas argumente i fakte kojima nesto kristalno dokazujes, onda neces ni supljim frazama nista postici.Voleo bih da neko tacku po tacku i stav po stav iznese ,sta je Srbija konkretno uradila po pitanju ekonomske i pravne kompatibilnosti sa EU i koje su to zajednicke eticke vrednosti koje Srbija deli sa zemljama Unije. Do danas nije otvoreno niti jedno poglavlje pegovora izmedju Srbije i EU. Zasto je to tako, relevantni faktor u samoj Uniji to vrlo dobro zna. Narod u Srbiji to ne zna, i tu u tom neznanju lezi problem u komunikaciji i njenoj iskrenosti izmedju vlasti i naroda.

Pufnica

pre 8 godina

Evidentno je da Srbija ulaze napore u formiranje savremenog uredjenog drustva, medjutim neophodno je da se sa ovom cinjenicom upoznaju i razliciti zvanicnici, kako bi se drustveni progres mogao nastaviti.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

пасарела

pre 8 godina

Самим залагањем и испуњење задатих циљева од стране европске уније, је један од кључних доказа спремности државе за отварање поглавља и учлањење у унију и зато само треба да се настави у том смеру и до краја заврше све реформе у Србији,јер су оне кључ за отварање врата уласка у унију.

lignjoslav

pre 8 godina

Evropska unija nas testira i postavlja uslove, verovatno gledaju koliko smo istrajni, ali vlada i premijer su odlucni po tom pitanju i uporni i nastavljaju sa reformama i uredjenjem i spremni su za razgovor sa svima kako bi napredovali na tom putu

Extra Nensi

pre 8 godina

Organizacije iz tzv. "nevladinog sektora" sada imaju priliku da, ako to istinski žele, budu daleko više integrisane u društveno-politički život zemlje. Premijer Vučić je ispoljio spremnost na znatno intenzivniji oblik saradnje sa ovim organizacijama i sada je na njihovim čelnicima da prihvate "pruženu ruku", ako se tako može reći. Drugim rečima, ako su ove društvene organizacija ZAISTA posvećene interesu društvenog i nacionalnog bića, interesima CELINE naše društvene zajednice, sada imaju priliku da to i demonstriraju. Premijer, de facto, obećava snažnu institucionalnu podršku delavanju "nevladinog sektora", što znači i finansijsku i organizacionu pomoć Prema tome, trenutak je da se "okrene novi list" u odnosima između "nevladinog sektora" i institucionalizovanih oblika vlasti i države. Nadajmo se da će to "nevladin sektor" umeti da ceni i iskoristi na PRAVILAN način !

Zvrk

pre 8 godina

Posle dosta vremena Srbija je uspostavila dobru spoljnu politiku, nema sumnje da ćemo ubediti EU da smo spremni, samo treba nastaviti ovim putem i tempom rada. Raditi na tome da se kompletno društvo menja i sprema za evropski put, kako bi u EU lakše mogli funkcionisati i prilagoditi se.

tajnomoja

pre 8 godina

Pa zar ispunjavanje ciljeva koje je EU stavila ispred nas nije dovoljan dokaz da smo spremni za ulazak u EU? Dobra stvar je još i to da mi i dalje sprovodimo reforme...

Gaja

pre 8 godina

Ako nas zele otvorice novo poglavlje a ako ne nece i to je test na kome cemo videti sta je u stvari istina u njihovoj prici i podrzavanju.

Stanija

pre 8 godina

Mi smo spremni ali izgleda da EU nije spremna za nas,koliko god se nasa Vlada trudila nazalost sve se odluke vezane za nase clanstvo nekako odlazu, preispituju.

ŠARGAREPA

pre 8 godina

EU se poigrava sa Srbijom,BIH,CG,Makedonijom, samo nam šalju bajate šargarepe i korumpirane kvazi eu političare,ništa im ne verujem ,ni smo za njih roba za potkusurivanje sa Rusijom.

Sladoled

pre 8 godina

Ne postoji drzava u kojoj sve funkcionise besprekorno, mislim da je Srbija dosta napredovala u poslednje vreme, oni mogu traziti i iglu u plast sena ali cinjenica je da smo spremni da postanemo clanovi E.U.

zoran

pre 8 godina

posle toliko lazi Vucic svoj narod ne moze da ubedi da je dan kada je dan a komoli nekog sa strane. Ustvari obicno je suprotno od onoga kako kaze. Skoro je najavljivao izlazak iz krize i bezbednost. Kuku nama.

danilo

pre 8 godina

Kad se bude osecalo da je obostrani interese priblizno isti, tada ce nas od eu deliti samo formalnosti. Da bi do toga doslo, moramo se prvo mi odluciti sta hocemo. Narod menja misljenje, hoce kaki-nece kaki. Ako smo za eu, podrzimo reforme, mmf, platimo cenu i eto nas na putu.

Dz.Martin

pre 8 godina

Iako u EU postoji zasicenje od prosirenja i primanja novih clanova, mislim da je Srbija, itekako, dobar i koristan kandidat za prosirenje, s' obirom na to sta sve Evropi moze da ponudi. Mislim da su i oni toga svesni i nadam se da ce da nas sto pre prihvate u svoje clanstvo.

zarbrinut

pre 8 godina

Ma ostavit Vi postrani uslove, svaka drzava kandidate ih je imala itekako. Njih cemo relativno lako ispuniti ako postoji dosledna poltika na putu postizanja cilja za clanstvstvo u EU. Medjutim, nas glavni problem je nedostatak strucnog kadra u drzavnoj administraciji za ostvarivanje tog cilja. A Srbija nema tog kadra niti dovoljno cini da ga stekne.Treba imati u vidu primer Crne Gore koja vec nekoliko godina sprovodi program obuke svojih kadrova, tako sto je jedna grupa od 100 eksperata na obuci u Brislu, a drugu grupu obucavaju eksperti EU koji dolaze u Podgoricu. I to daje rezultate Crnoj Gori. Imamo li mi takav program?

zola

pre 8 godina

Prosto ko pasulj niste za njih nikako odnosno zakasnili ste.Poveli ste ratove,izgubili ih,mrzite ih,neslusate ih a njih narod gleda nas kao na neko zaostalo pleme.Da bi se doveli u red treba nam 50 g a nemozemo ni sa rusima jer to nato ne zeli.

пасарела

pre 8 godina

Самим залагањем и испуњење задатих циљева од стране европске уније, је један од кључних доказа спремности државе за отварање поглавља и учлањење у унију и зато само треба да се настави у том смеру и до краја заврше све реформе у Србији,јер су оне кључ за отварање врата уласка у унију.

tajnomoja

pre 8 godina

Pa zar ispunjavanje ciljeva koje je EU stavila ispred nas nije dovoljan dokaz da smo spremni za ulazak u EU? Dobra stvar je još i to da mi i dalje sprovodimo reforme...

Јужна пруга

pre 8 godina

Ми смо спремни, а да ли нас они желе то је друго питање. Када смо кренули ка ЕУ сада нема назад.

Extra Nensi

pre 8 godina

Organizacije iz tzv. "nevladinog sektora" sada imaju priliku da, ako to istinski žele, budu daleko više integrisane u društveno-politički život zemlje. Premijer Vučić je ispoljio spremnost na znatno intenzivniji oblik saradnje sa ovim organizacijama i sada je na njihovim čelnicima da prihvate "pruženu ruku", ako se tako može reći. Drugim rečima, ako su ove društvene organizacija ZAISTA posvećene interesu društvenog i nacionalnog bića, interesima CELINE naše društvene zajednice, sada imaju priliku da to i demonstriraju. Premijer, de facto, obećava snažnu institucionalnu podršku delavanju "nevladinog sektora", što znači i finansijsku i organizacionu pomoć Prema tome, trenutak je da se "okrene novi list" u odnosima između "nevladinog sektora" i institucionalizovanih oblika vlasti i države. Nadajmo se da će to "nevladin sektor" umeti da ceni i iskoristi na PRAVILAN način !

lignjoslav

pre 8 godina

Evropska unija nas testira i postavlja uslove, verovatno gledaju koliko smo istrajni, ali vlada i premijer su odlucni po tom pitanju i uporni i nastavljaju sa reformama i uredjenjem i spremni su za razgovor sa svima kako bi napredovali na tom putu

ana

pre 8 godina

Vlada je uradila sve da udjemo u EU, a da li smo mi kao narod spremni to je pitanje.Opozicija stalno nešto zanoveta, ali i to nije problem.Najveći problem je u našem narodu, jer mora da promeni svest na bolje, da prihvati realnost koju ne želi i ne priznaje.

Dz.Martin

pre 8 godina

Iako u EU postoji zasicenje od prosirenja i primanja novih clanova, mislim da je Srbija, itekako, dobar i koristan kandidat za prosirenje, s' obirom na to sta sve Evropi moze da ponudi. Mislim da su i oni toga svesni i nadam se da ce da nas sto pre prihvate u svoje clanstvo.

Gaja

pre 8 godina

Ako nas zele otvorice novo poglavlje a ako ne nece i to je test na kome cemo videti sta je u stvari istina u njihovoj prici i podrzavanju.

Sladoled

pre 8 godina

Ne postoji drzava u kojoj sve funkcionise besprekorno, mislim da je Srbija dosta napredovala u poslednje vreme, oni mogu traziti i iglu u plast sena ali cinjenica je da smo spremni da postanemo clanovi E.U.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

danilo

pre 8 godina

Kad se bude osecalo da je obostrani interese priblizno isti, tada ce nas od eu deliti samo formalnosti. Da bi do toga doslo, moramo se prvo mi odluciti sta hocemo. Narod menja misljenje, hoce kaki-nece kaki. Ako smo za eu, podrzimo reforme, mmf, platimo cenu i eto nas na putu.

akrobata68

pre 8 godina

Mozda mi jos nismo dovoljno uradili,ali definitivno postoje stvari koje jesmo doveli u red,takođe mislim da mi jesmo konacno spremni da EU ozbiljno pocne da razmislja o nama kao o ozbiljnom partneru.Odnos sa susedima ne zavisi samo od nas i to svima treba da je jasno.Za dialog je uvek potrebno dve strane i naravno dobra volja i jedne i druge strane.Za sad u odnosima sa albancima samo jedna strana pokazuje zelju za saradnjom a to nisu albanci.

Sin

pre 8 godina

Srbija je do sada pokazala spremnost da se menja postigli smo odlične rezultate za kratko vreme i uvek smo otvoreni za sve predloge kako bi građani živeli bolje!

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

Jovan

pre 8 godina

Vec smo mnogo toga ucinili i ispunili date obaveze prema Evropskoj uniji, na njima je sad da odigraju kako bi Srbija postala jedna od clanica.

Ice Coffee

pre 8 godina

Nemamo mi sta koga da ubedjujemo da li smo spremni ili ne. Iz aviona se vidi koliko je Srbija napredovala i dorasla da postane deo Evropske unije!

Pavle

pre 8 godina

Mi smo evropi pokazali nasu spremnost i potencijal za ulazak i prikljucenje, mi necemo prestati sa trudom ali je ipak na njima da taj nas trud nagrade.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

Jovica86

pre 8 godina

Srbija je ucinila i vise nego sto se od nje ocekivalo i neumorno je to i nastavila da cini, i ocekujemo u najskorijem periodu otvaranje pregovora o pristupanju.

Zvrk

pre 8 godina

Posle dosta vremena Srbija je uspostavila dobru spoljnu politiku, nema sumnje da ćemo ubediti EU da smo spremni, samo treba nastaviti ovim putem i tempom rada. Raditi na tome da se kompletno društvo menja i sprema za evropski put, kako bi u EU lakše mogli funkcionisati i prilagoditi se.

CRYSTAL

pre 8 godina

Mi smo dokazali na sta smo spremni zarad ulaska u njihovo gnedo, a to sto njima treba citava vecnost to da vide njihov je propust, a nasa slabost.

HAVANA

pre 8 godina

Oni moraju malo nasu borbu sagledati iz razlicitih uglova, prvenstveno zato sto ima dost anepravednosti prema nama, a zamor nije nikakav razlog sto nas toliko dugo ne vide.

Чупакабрас

pre 8 godina

Не знам одакле приче да ћемо ми некога да убеђујемо? Србија је била више него јасна када је рекла да нећемо никога више низашта молити и колико видим тај став се поштује. Ако ЕУ не препознаје да радимо квалитетне ствари и да се Србија из дана у дан мења у позитивном смислу онда не треба ни да будемо део ЕУ.

Stanija

pre 8 godina

Mi smo spremni ali izgleda da EU nije spremna za nas,koliko god se nasa Vlada trudila nazalost sve se odluke vezane za nase clanstvo nekako odlazu, preispituju.

jaca.dasic@gmail.com

pre 8 godina

Mi smo spremni za unapredjenje odnosa ali ne bih rekla da je druga strana zainteresovana za isto, tako da mislim da se drugima treba uputiti opomena.

Marinko

pre 8 godina

Politička volja postoji, kao i većinsko raspoloženje građana da idemu ka EU. Trebalo bi da oni koji su dežurni protivnici čak i onog što je dobro u Srbiji da se sklone sa ovog puta i da ne smetaju.

Dodji da te u(bedim)

pre 8 godina

Ubedjivati nekoga u nesto je obicno siledzijstvo i penetrantno dosadjivanje drugome. Ako nemas argumente i fakte kojima nesto kristalno dokazujes, onda neces ni supljim frazama nista postici.Voleo bih da neko tacku po tacku i stav po stav iznese ,sta je Srbija konkretno uradila po pitanju ekonomske i pravne kompatibilnosti sa EU i koje su to zajednicke eticke vrednosti koje Srbija deli sa zemljama Unije. Do danas nije otvoreno niti jedno poglavlje pegovora izmedju Srbije i EU. Zasto je to tako, relevantni faktor u samoj Uniji to vrlo dobro zna. Narod u Srbiji to ne zna, i tu u tom neznanju lezi problem u komunikaciji i njenoj iskrenosti izmedju vlasti i naroda.

Todor

pre 8 godina

Mislim da od strane EU postoji razumevanje prema Srbiji sto se tice sprovodjenja reformi jer za njih je potrebno vreme. Srbija je dovoljno spremna.

LILIANA

pre 8 godina

Mislim da smo toliko puta dokazali da smo kao zemlja u svakom pogledu spremni da pristupimo poglavljima, ali sve na kraju zavisi od njih.

Pufnica

pre 8 godina

Evidentno je da Srbija ulaze napore u formiranje savremenog uredjenog drustva, medjutim neophodno je da se sa ovom cinjenicom upoznaju i razliciti zvanicnici, kako bi se drustveni progres mogao nastaviti.

Misko

pre 8 godina

Mislim da smo se mi pokazali odlicno od dolaska aktuelne vlasti tako da EU ima puno poverenje u nas i nece nam praviti problem za ulazak u uniju.

FONTELE

pre 8 godina

Postoji volja od strane vlade da se ta saradnja unapredi, da se čuju predlozi, sugestije i kritike sto je jako ohrabrujuce i osvezavajuce za nasu vladu i njihovu saradnju !

Predrag

pre 8 godina

Srbija je vec do sada pokazala da ozbiljno prilazi reformama, ispunjava uslove EU. Evropa bi trebala vise da vrednuje rezultate koje je Srbija postigla na polju reformi i pregovora sa Pristinom.

Anatex

pre 8 godina

Uočeno je šta nije dovoljno dobro i ukazano i date su sugestije šta treba da se unapredi, a to je samo dobar pocetak NVO i vlade koje volje ka boljem i unapredjenijem drustvu a to je prvi korak ka EU!

danilce

pre 8 godina

Udruzeni u zajednickom radu i spremni da iznsesmo sve reforme mozemo da siguramo da imamo ogromne sanse da dodjemo do zeljenog cilja.

Mirko

pre 8 godina

Srbija danas ima najvise sansi za ulazak u evropsku uniju. Naravno da jos uvek ima neki propusta i stvari koje treba ispraviti i uskoladiti ali za proteklih dve godine najvise je uradjeno u svim sverama i politickog i drustvenog zivota

zoran

pre 8 godina

posle toliko lazi Vucic svoj narod ne moze da ubedi da je dan kada je dan a komoli nekog sa strane. Ustvari obicno je suprotno od onoga kako kaze. Skoro je najavljivao izlazak iz krize i bezbednost. Kuku nama.

zola

pre 8 godina

Prosto ko pasulj niste za njih nikako odnosno zakasnili ste.Poveli ste ratove,izgubili ih,mrzite ih,neslusate ih a njih narod gleda nas kao na neko zaostalo pleme.Da bi se doveli u red treba nam 50 g a nemozemo ni sa rusima jer to nato ne zeli.

ŠARGAREPA

pre 8 godina

EU se poigrava sa Srbijom,BIH,CG,Makedonijom, samo nam šalju bajate šargarepe i korumpirane kvazi eu političare,ništa im ne verujem ,ni smo za njih roba za potkusurivanje sa Rusijom.

zarbrinut

pre 8 godina

Ma ostavit Vi postrani uslove, svaka drzava kandidate ih je imala itekako. Njih cemo relativno lako ispuniti ako postoji dosledna poltika na putu postizanja cilja za clanstvstvo u EU. Medjutim, nas glavni problem je nedostatak strucnog kadra u drzavnoj administraciji za ostvarivanje tog cilja. A Srbija nema tog kadra niti dovoljno cini da ga stekne.Treba imati u vidu primer Crne Gore koja vec nekoliko godina sprovodi program obuke svojih kadrova, tako sto je jedna grupa od 100 eksperata na obuci u Brislu, a drugu grupu obucavaju eksperti EU koji dolaze u Podgoricu. I to daje rezultate Crnoj Gori. Imamo li mi takav program?

zola

pre 8 godina

Prosto ko pasulj niste za njih nikako odnosno zakasnili ste.Poveli ste ratove,izgubili ih,mrzite ih,neslusate ih a njih narod gleda nas kao na neko zaostalo pleme.Da bi se doveli u red treba nam 50 g a nemozemo ni sa rusima jer to nato ne zeli.

zarbrinut

pre 8 godina

Ma ostavit Vi postrani uslove, svaka drzava kandidate ih je imala itekako. Njih cemo relativno lako ispuniti ako postoji dosledna poltika na putu postizanja cilja za clanstvstvo u EU. Medjutim, nas glavni problem je nedostatak strucnog kadra u drzavnoj administraciji za ostvarivanje tog cilja. A Srbija nema tog kadra niti dovoljno cini da ga stekne.Treba imati u vidu primer Crne Gore koja vec nekoliko godina sprovodi program obuke svojih kadrova, tako sto je jedna grupa od 100 eksperata na obuci u Brislu, a drugu grupu obucavaju eksperti EU koji dolaze u Podgoricu. I to daje rezultate Crnoj Gori. Imamo li mi takav program?

zoran

pre 8 godina

posle toliko lazi Vucic svoj narod ne moze da ubedi da je dan kada je dan a komoli nekog sa strane. Ustvari obicno je suprotno od onoga kako kaze. Skoro je najavljivao izlazak iz krize i bezbednost. Kuku nama.

ŠARGAREPA

pre 8 godina

EU se poigrava sa Srbijom,BIH,CG,Makedonijom, samo nam šalju bajate šargarepe i korumpirane kvazi eu političare,ništa im ne verujem ,ni smo za njih roba za potkusurivanje sa Rusijom.

Јужна пруга

pre 8 godina

Ми смо спремни, а да ли нас они желе то је друго питање. Када смо кренули ка ЕУ сада нема назад.

Sladoled

pre 8 godina

Ne postoji drzava u kojoj sve funkcionise besprekorno, mislim da je Srbija dosta napredovala u poslednje vreme, oni mogu traziti i iglu u plast sena ali cinjenica je da smo spremni da postanemo clanovi E.U.

tajnomoja

pre 8 godina

Pa zar ispunjavanje ciljeva koje je EU stavila ispred nas nije dovoljan dokaz da smo spremni za ulazak u EU? Dobra stvar je još i to da mi i dalje sprovodimo reforme...

Stanija

pre 8 godina

Mi smo spremni ali izgleda da EU nije spremna za nas,koliko god se nasa Vlada trudila nazalost sve se odluke vezane za nase clanstvo nekako odlazu, preispituju.

Gaja

pre 8 godina

Ako nas zele otvorice novo poglavlje a ako ne nece i to je test na kome cemo videti sta je u stvari istina u njihovoj prici i podrzavanju.

lignjoslav

pre 8 godina

Evropska unija nas testira i postavlja uslove, verovatno gledaju koliko smo istrajni, ali vlada i premijer su odlucni po tom pitanju i uporni i nastavljaju sa reformama i uredjenjem i spremni su za razgovor sa svima kako bi napredovali na tom putu

пасарела

pre 8 godina

Самим залагањем и испуњење задатих циљева од стране европске уније, је један од кључних доказа спремности државе за отварање поглавља и учлањење у унију и зато само треба да се настави у том смеру и до краја заврше све реформе у Србији,јер су оне кључ за отварање врата уласка у унију.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

саобраћајна незгода

pre 8 godina

Спремност Србије за отварање поглавља је неспорно, али као и увек и у свакој ситуацији када се ради о доказивању спремности за нешто мора се то показати беспрекорно и што ће сигурно и бити.

danilo

pre 8 godina

Kad se bude osecalo da je obostrani interese priblizno isti, tada ce nas od eu deliti samo formalnosti. Da bi do toga doslo, moramo se prvo mi odluciti sta hocemo. Narod menja misljenje, hoce kaki-nece kaki. Ako smo za eu, podrzimo reforme, mmf, platimo cenu i eto nas na putu.

Extra Nensi

pre 8 godina

Organizacije iz tzv. "nevladinog sektora" sada imaju priliku da, ako to istinski žele, budu daleko više integrisane u društveno-politički život zemlje. Premijer Vučić je ispoljio spremnost na znatno intenzivniji oblik saradnje sa ovim organizacijama i sada je na njihovim čelnicima da prihvate "pruženu ruku", ako se tako može reći. Drugim rečima, ako su ove društvene organizacija ZAISTA posvećene interesu društvenog i nacionalnog bića, interesima CELINE naše društvene zajednice, sada imaju priliku da to i demonstriraju. Premijer, de facto, obećava snažnu institucionalnu podršku delavanju "nevladinog sektora", što znači i finansijsku i organizacionu pomoć Prema tome, trenutak je da se "okrene novi list" u odnosima između "nevladinog sektora" i institucionalizovanih oblika vlasti i države. Nadajmo se da će to "nevladin sektor" umeti da ceni i iskoristi na PRAVILAN način !

Ice Coffee

pre 8 godina

Nemamo mi sta koga da ubedjujemo da li smo spremni ili ne. Iz aviona se vidi koliko je Srbija napredovala i dorasla da postane deo Evropske unije!

Pavle

pre 8 godina

Mi smo evropi pokazali nasu spremnost i potencijal za ulazak i prikljucenje, mi necemo prestati sa trudom ali je ipak na njima da taj nas trud nagrade.

jaca.dasic@gmail.com

pre 8 godina

Mi smo spremni za unapredjenje odnosa ali ne bih rekla da je druga strana zainteresovana za isto, tako da mislim da se drugima treba uputiti opomena.

Marinko

pre 8 godina

Politička volja postoji, kao i većinsko raspoloženje građana da idemu ka EU. Trebalo bi da oni koji su dežurni protivnici čak i onog što je dobro u Srbiji da se sklone sa ovog puta i da ne smetaju.

ana

pre 8 godina

Vlada je uradila sve da udjemo u EU, a da li smo mi kao narod spremni to je pitanje.Opozicija stalno nešto zanoveta, ali i to nije problem.Najveći problem je u našem narodu, jer mora da promeni svest na bolje, da prihvati realnost koju ne želi i ne priznaje.

Dz.Martin

pre 8 godina

Iako u EU postoji zasicenje od prosirenja i primanja novih clanova, mislim da je Srbija, itekako, dobar i koristan kandidat za prosirenje, s' obirom na to sta sve Evropi moze da ponudi. Mislim da su i oni toga svesni i nadam se da ce da nas sto pre prihvate u svoje clanstvo.

Zvrk

pre 8 godina

Posle dosta vremena Srbija je uspostavila dobru spoljnu politiku, nema sumnje da ćemo ubediti EU da smo spremni, samo treba nastaviti ovim putem i tempom rada. Raditi na tome da se kompletno društvo menja i sprema za evropski put, kako bi u EU lakše mogli funkcionisati i prilagoditi se.

Pufnica

pre 8 godina

Evidentno je da Srbija ulaze napore u formiranje savremenog uredjenog drustva, medjutim neophodno je da se sa ovom cinjenicom upoznaju i razliciti zvanicnici, kako bi se drustveni progres mogao nastaviti.

Чупакабрас

pre 8 godina

Не знам одакле приче да ћемо ми некога да убеђујемо? Србија је била више него јасна када је рекла да нећемо никога више низашта молити и колико видим тај став се поштује. Ако ЕУ не препознаје да радимо квалитетне ствари и да се Србија из дана у дан мења у позитивном смислу онда не треба ни да будемо део ЕУ.

Anatex

pre 8 godina

Uočeno je šta nije dovoljno dobro i ukazano i date su sugestije šta treba da se unapredi, a to je samo dobar pocetak NVO i vlade koje volje ka boljem i unapredjenijem drustvu a to je prvi korak ka EU!

danilce

pre 8 godina

Udruzeni u zajednickom radu i spremni da iznsesmo sve reforme mozemo da siguramo da imamo ogromne sanse da dodjemo do zeljenog cilja.

FONTELE

pre 8 godina

Postoji volja od strane vlade da se ta saradnja unapredi, da se čuju predlozi, sugestije i kritike sto je jako ohrabrujuce i osvezavajuce za nasu vladu i njihovu saradnju !

Misko

pre 8 godina

Mislim da smo se mi pokazali odlicno od dolaska aktuelne vlasti tako da EU ima puno poverenje u nas i nece nam praviti problem za ulazak u uniju.

Predrag

pre 8 godina

Srbija je vec do sada pokazala da ozbiljno prilazi reformama, ispunjava uslove EU. Evropa bi trebala vise da vrednuje rezultate koje je Srbija postigla na polju reformi i pregovora sa Pristinom.

LILIANA

pre 8 godina

Mislim da smo toliko puta dokazali da smo kao zemlja u svakom pogledu spremni da pristupimo poglavljima, ali sve na kraju zavisi od njih.

CRYSTAL

pre 8 godina

Mi smo dokazali na sta smo spremni zarad ulaska u njihovo gnedo, a to sto njima treba citava vecnost to da vide njihov je propust, a nasa slabost.

akrobata68

pre 8 godina

Mozda mi jos nismo dovoljno uradili,ali definitivno postoje stvari koje jesmo doveli u red,takođe mislim da mi jesmo konacno spremni da EU ozbiljno pocne da razmislja o nama kao o ozbiljnom partneru.Odnos sa susedima ne zavisi samo od nas i to svima treba da je jasno.Za dialog je uvek potrebno dve strane i naravno dobra volja i jedne i druge strane.Za sad u odnosima sa albancima samo jedna strana pokazuje zelju za saradnjom a to nisu albanci.

HAVANA

pre 8 godina

Oni moraju malo nasu borbu sagledati iz razlicitih uglova, prvenstveno zato sto ima dost anepravednosti prema nama, a zamor nije nikakav razlog sto nas toliko dugo ne vide.

Mirko

pre 8 godina

Srbija danas ima najvise sansi za ulazak u evropsku uniju. Naravno da jos uvek ima neki propusta i stvari koje treba ispraviti i uskoladiti ali za proteklih dve godine najvise je uradjeno u svim sverama i politickog i drustvenog zivota

Todor

pre 8 godina

Mislim da od strane EU postoji razumevanje prema Srbiji sto se tice sprovodjenja reformi jer za njih je potrebno vreme. Srbija je dovoljno spremna.

Sin

pre 8 godina

Srbija je do sada pokazala spremnost da se menja postigli smo odlične rezultate za kratko vreme i uvek smo otvoreni za sve predloge kako bi građani živeli bolje!

Jovan

pre 8 godina

Vec smo mnogo toga ucinili i ispunili date obaveze prema Evropskoj uniji, na njima je sad da odigraju kako bi Srbija postala jedna od clanica.

Jovica86

pre 8 godina

Srbija je ucinila i vise nego sto se od nje ocekivalo i neumorno je to i nastavila da cini, i ocekujemo u najskorijem periodu otvaranje pregovora o pristupanju.

Dodji da te u(bedim)

pre 8 godina

Ubedjivati nekoga u nesto je obicno siledzijstvo i penetrantno dosadjivanje drugome. Ako nemas argumente i fakte kojima nesto kristalno dokazujes, onda neces ni supljim frazama nista postici.Voleo bih da neko tacku po tacku i stav po stav iznese ,sta je Srbija konkretno uradila po pitanju ekonomske i pravne kompatibilnosti sa EU i koje su to zajednicke eticke vrednosti koje Srbija deli sa zemljama Unije. Do danas nije otvoreno niti jedno poglavlje pegovora izmedju Srbije i EU. Zasto je to tako, relevantni faktor u samoj Uniji to vrlo dobro zna. Narod u Srbiji to ne zna, i tu u tom neznanju lezi problem u komunikaciji i njenoj iskrenosti izmedju vlasti i naroda.