Subota, 16.05.2015.

00:54

"Susret sa Vučićem sam hteo ranije"

Predsednik vlade Aleksandar Vučić i zaštitnik građana Saša Janković sastali su se juče i dogovorili se o daljoj saradnji na unapređenju prava građa.

Izvor: Danas

"Susret sa Vuèiæem sam hteo ranije" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

blejd1

pre 8 godina

Kada vidim šta sve pojedinci ovde pišu za Jankovića pitam se da li oni uopšte razmišljaju ko je on,kako je došao na ovo mesto na kome je sada i kakva mu je prošlost.Jedno je sigurno,a to je da nije čist kako se on predstavlja.I sada kada se konačno sastao sa premijerom,sve što je imao reći da je ostao bez teksta pred novinarima.Nema šta da kaže.A bio je pun priče.Čudno.

Radmila Mijkovic

pre 8 godina

Bojim se da Vučiću ponestaje stamine za političko manevrisanje, sve što započne da radi tako mu dugo vremena treba da završi!

Aster Blistok

pre 8 godina

Iz ovoga se vidi ko je najjaci covek u drzavi...
(Rajnard, 16. maj 2015 22:07)

Njegova "jakost" je obrnuto proporcionalna kvaliteti zivljenja u Srbiji, eto koliko je jak!

Andante

pre 8 godina

Sastanak premijera Srbije i ombudsmana je pokazatelj da Srbija napreduje i da premijer aktivno radi na sistemskom progresu, kako bi Srbija bila moderna zemlja i kako bi sve strukture drzavnog sistema aktivno saradjivale!

Dylan Dog

pre 8 godina

E nek su seli i porazgovarali ko ljudi, sad jel moglo to i pre nije bitno, bitno je da se izglade nesuglasice i da idemo dalje punom parom, sve može da se dogovori kad se hoće i kad su ljudi razumni.

феноменологија

pre 8 godina

Многе се ствари у животу хоће, али за нешто треба заслужити да би хтели а ти очигледно ниси заслужан за тај разговор,очигледно је само била добра воља премијера, јер неко ко брани права грађана не сме да се бави политиком и малверзацијама, зато би ти боље било Јанковићи да даш оставку и да на твоје место дође неко ко ће тај посао обављати на добар и савестан начин.

gorstak

pre 8 godina

Mediji su stalno dolivali ulje na vatru i o tome svedoci i sturo saopstenje medijima nakon sastanka. Neke stvari najbolje je resavati bez velike medijske paznje, oci u oci i cvrstim stiskom ruke potvrditi dogovoreno.

вршни час

pre 8 godina

Свако ко ради добро свој посао не дичи се тиме, него ради како треба,тако да би му боље било да најзад почне да обавља свој посао омбудсмана и да престане да се бави политиком и сплеткарењем.

Mialek

pre 8 godina

Razgovorom se uvek resavaju problemi, ali sada sam bas skepticna po ovom resavanju problema, zato sto "zastitnik" sve politizuje i radi po nalogu opozicije.

Laki

pre 8 godina

I ako opzicija cini sve kako bi podstakla konflikte, Srbiju konacno vodi mudar covek koji u dijalogu i uvazavanju razlicitih misljenja vidi buducnost nacije.

Kosta

pre 8 godina

Nije važno na čiju inicijativu je sazvan sastanak, bitnije je da se normalno sarađuje, da nema političkog prepucavanja i napadanja vlasti samo zato što se Janković politički ne slaže sa vladajućom koakicijom. Janković nije političar i mora tako da se ponaša.

Stepa

pre 8 godina

Mislim da je malo verovatno da je Saša Janković zaboravio da pomene kako je tražio sastanak sa premijerom, a ovaj ga ostavio da čeka. Osim toga, ima zadrške između objave vesti i njegove izjave, tako da se ostavlja prostor mogućnosti da je otišao po svoj stav u žuto obojene stranačke prostorije.

Boro9

pre 8 godina

E Jankoviću izgleda si najzad shvatio da je posao Zaštitnika građana da bude deo sistema, a ne da bude neko ko će da se stavlja iznad zakona, pa da onda ulaziš u neprilike. Institucja Zaštitnika građana je nova u našem sistemu i očigledno je da se još svi kao društvo ne snalazimo sa njom, a prvi ti si zastranio nerazumevajuću šta je ti je pravi posao.

RUSKA

pre 8 godina

Razgovor je uvek resenje za probleme ako ih ima.Mada ja nisam bas sigurna da ce ti razgovori dati neke rezultate.Sobzirom da *zastitnik* sve politizuje i radi po nalogu opozicije.

aleksandradasic@ymail.com

pre 8 godina

Mislim da Vucica ne interesuju toliko prozivke Jovanovica koliko ga interesuje da prava gradjana budu ostvarena. Verujem da je sastanak dobro prosao, Vucic mi ne deluje kao neko ko bi trosio reci na nebitne izjave Jovanovica.

Davor

pre 8 godina

Sad moze Jankovic da kaze sta hoce, pa i to da je hteo razgovor pre mesec dana. Sustina je u tome da je Vucic prvi potegao i pozvao. Ali, Jankovicu, to je najmanje bitno. Bitno je da je tebi Vucic pokazao kako se resavaju eventualne nesuglasice.

Ana

pre 8 godina

Ja predlazem da se otkrije ko i po cijem nalogu diktira botovima ove neopevano glupave komentare i da se taj procesuira zbog hajke na zastitnika gradjana.

Mina

pre 8 godina

Verujem da ce na tim sastancima razgovorom da se resavaju nesuglasice, ali ne znam koliko ce Jankovic moci da prisustvuje-zbog obaveza prema stranci DS...napominjem da po zakonu-ombudsman ne sme biti clan partije! To verujem i Jankovic da zna i da ce se odluciti za jedan od ta dva posla!

Cane

pre 8 godina

Rad nezavisnih kontrolnih organa mora da bude u skladu sa Ustavom i zakonom, takodje je neophodna bolja saradnja sa organima javne vlasti jer je to u najboljem interesu građana.

strob

pre 8 godina

Uvek kada postoji dobra volja postoji i sansa da se stvari usklade,međutim svako ko zeli da se bavi politikom bi trebalo da svoje stavove i misljenje iznosi na stranackim skupovima i konferencijama za stampu............

Đenka

pre 8 godina

Nikad nije kasno da se razgovara i da se nađe pravo rešenje za nesuglasice kojih očigledno ima. Mada znajući kako funkcioniše i radi ''zaštitnik'' mislim da ti razgovori neće ništa bitnije promeniti. On je jednostavno naklonjen opoziciji i kao što znamo počeo je intenzivno da se bavi politikom što samo govori o tome koliko će biti teško da se preskoče sve barijere.

Milovan

pre 8 godina

Citam malo komentare i primecujem da ga neko cak i brani,Jankovica.Ko njega moze da pohvali kad covek ne radi svoj posao kako treba za cega je placen.Bolje da se ostavi politike i da stvarno bude zastitinik gradjana a ne samo na papiru .

Bokser

pre 8 godina

Samo se pitam šta li je sad smislio popularni Ombudsman. Za početak bi trebao da počne da se bavi zaštitom prava građana a ne da izvršava zadatke po svi znamo čijem nalogu. Kada to bude počeo da radi onda može da se shvati ozbiljno i da se ozbiljno razgovara o daljim potezima i rešavanju problema.

frankfurt

pre 8 godina

Vucic je pokazao koliko je ozbiljan politicar koji radi za Srbiju i njene interese ali mi nije jasno sto se uopste sastajao sa ovim "zastitnikom" sumnjive proslosti! Taj nije zasluzio Vucicevo vreme!

scream

pre 8 godina

Mene je ovaj zastitnik gradjana vise smorio! Vas???
Imamo mnogo vecih problema koje moramo da resavamo a ne njega toliko da gledamo i njime se bavimo!?

dida

pre 8 godina

Neko ko sa svojim pomocnicima prima 1500000 dinara mesecno od naroda ove zemlje a trenutno je najveci opozicionar u zemlji, itekako treba da bude smenjen sa trenutne funkcije.Ukoliko ste ''nezavisan organ'' i radite u sluzbi gradjana, bez obzira kojem politickom opredeljenju pripadaju, tako treba i da se ponasate, a ne da isplivavate kao lider opozicije.

Dragan

pre 8 godina

Inace premijer uvazava svakog ko god da je, iz koje kog stranke da je, koje god misljenje da ima, i to treba da se postuje a ne kritikuje. Mogu misliti koliko covek obaveza ima pa sta je cudno sto ga je tek sad pozvao na razgovor??? Bitno je da ga je pozvao jer nijedan nedovrsen posao nije ostavio pa nije ni ovaj. Covek radi i to je bitno. Razgovarali su, dogovorili se sigurno ili zapoceli dogovor i to je to, problem resen sto je najbitnije.

cukson

pre 8 godina

Slusajuci i citajuci poslednjih par meseci izjave gospodina Jankovica stekao sam utisak da je covek kao robot kojim upravljaju poslovodja Pajtic i gazda Miskovic.Mislim da takav covek ne zasluzuje da bude na funkciji zastitnika gradjana jer je ocigledno da deli narod i da se priklanja opoziciji, sto je neustavno.

Nikola

pre 8 godina

Bilo je potrebno smiriti strasti posle tokike prasine koja je podignuta, moraju da saradjuju radi dobrobit gradjana, ipak verujem da mu je Vucic stavio do znanja da ne mesa svoju funkciju sa pilitikom.

Baksuz1

pre 8 godina

Nisam siguran da Jankovic radi svoj posao kako treba,previse se po meni upusta u neke cisto politicke stvari,a sto zastitnik gradjana po meni nema pravo.

Trotinet

pre 8 godina

Pozitivan pomak koji je vredan paznje.Isto tako jankovic mora da zna da premijer zeli najbolje za ovu drzavu i da pokazuje svakim danom da mu je stalo da resi sto veci broj problema koji su ostali na njegovim ledjima od prethodnika koji nisu bas tako bili kritikovani sa njegove strane.Vise rada manje politike gospodine Jankovicu!!!

Marko

pre 8 godina

To sto je hteo pa nije to je njegova stvar,nadam se da mu je premijer objasnio neke stvari vezane za njegov posao i skrenuo paznju da se ne mesa tamo gde ne treba.

dalido

pre 8 godina

Nadam se da mu je Vucic stavio do znanja da ukoliko nastavi da mesa politiku i svoju funkciju, ne preostaje nista drugo nego da bude smenjen.Sramota je biti zastitnik svih gradjana a priklanjati se nekoj od partija a toliku platu primas od naroda.

A.

pre 8 godina

Dobro da te je i primio..
(dragance81, 16. maj 2015 10:14)

Vučić ga je POZVAO.
Oni koji vam smišljaju komentare bi trebalo prvo da pročitaju vest.

Bojan

pre 8 godina

Treba da razgovara sa svim strukturama drustva a to ko sta ocekuje od tih razgovora je problem svakog ponaosob.Jankovic ce svakako nastaviti po starom...

Miki78

pre 8 godina

Sta sam ja sve htela... Budi srecan Jankoviću sto se Vučić uopste sastao sa tobom, ja možda to ne bih uradila. Ali kad malo bolje sagledam situaciju, pa nije Vučić to uradio zbog tebe, već da bi malo stišao situaciju.

Srbijanko

pre 8 godina

"Samo se dijalogom mogu rešiti problemi", dobili botovi zadatak da ovo ponavljaju. Kakav dijalog, o čemu se tu može pregovarati, nisu oni pregovaračke srane, ombudsman je nezavisan, šta znači sad to da že se sastajati svake prve nedelje u mesecu. Hoćže li Janković njemu na noge ili će to biti naizmenično? Mislim da je Janković naseo, ali pre toga trebalo bi proveriti da li i drugi ombudsmani u svetu idu jednom mesečno, možda svake nedelje, kod predsednika vlada. Da li će se uljuditi Pirana iz Informera?

Nina

pre 8 godina

Dobro je sto su se sastali, jer svaka nesuglasica moze razgovorom da se resi...Usaglasili su se da je potrebna bolja saradnja organa javne vlasti sa nezavisnim kontrolnim organima i to u skladu sa Ustavom i zakonima, a u najboljem interesu građana, pa bi to i podrzala...

Jack

pre 8 godina

Hteo? Pa hteo sam i ja da budem pilot borbenog aviona...
(Jana, 16. maj 2015 09:05)

Ajmo malo koncentracije, rizikujes da dobijes sendvic bez ijednog priloga. Kad vec uzimas zensko ime, mora i recenica biti u zenskom rodu.

ns

pre 8 godina

ovo je bio zadtrasujuci napad kvazi polupismenih politicara koji misle da mogu podmetati svasta kao sto su radili 1941.g. Gospodo prosla su ta vremena. Ti si politicaru sluga ovog naroda i ne izivljavaj se na njemu. Radi kako treba ta svoj narod ili idi u rupu iz koje si izmigoljio.

dejan

pre 8 godina

(POP, 16. maj 2015 09:19)

Dobro jutro prijatelju, porani ti da ostavis komentar, nema veze sto je bez argumenata, nego daj samo da napisem nesto negativno. Nego da te pitam ja ko to koga hoce ovde da pobedi i kome to pada rejting?! Vic od rane zore.

POP

pre 8 godina

Vuciceva logika :

AKO NE MOZES DA GA POBEDIS, PRIDRUZIMU SE !

Vucic je video da mu preti opasnost od Jankovica , ne sada nego za dve - tri godine , kao i da mu pada rejting strmoglavo pa ajde da uradi nesto za promenu ! Pametno od njega u svakom slucaju .

SASA , AKO BOG DA BUDUCI PREDSEDNIK SRBIJE !

ostali se vole B 92 se čita

pre 8 godina

Najvažnije je da su se sastali i da postoji dobra volja za saradnjom. Svaki nesporazum se može rešiti razgovorom, nema razloga da se preko medija raspravljaju.

S Milovanovic

pre 8 godina

Dijalog je najoli način da se reše svi nesporazumi. Građani od ovog dijalog sigurno da neće imati štete u zemlji koja teži evropskim standardima.

Licemur

pre 8 godina

Razumem da sluzbeno moraju da saradjuju, ali nije valjda da cemo se praviti da sve sto je receno nije receno ili uradjeno?!? Meni je to bezkarakterno i licemerno! I cuj eufemizam: tabloid pokrenuo hajku!?! Ma da!

Sanja

pre 8 godina

Ovo je pozitivno sto su se sastali, jer je neophodno da predstavnici svih institucija u zemlji imaju dobru saradnju. Medjutim, da li predstavnik neke institucije dobro obavlja posao u skladu sa svojim ovlascenjima to ce zakljuciti nadlezni organi, pa ce shodno tome i doneti odluku.

Aleksandar Bugarski

pre 8 godina

Biće da su premijeru šapnuli iz Evrope da treba malo da se civilizuje ako misli da se približi Evropi.
MMF rekao šta je rekao, nema još poglavlja, sa Prištinom se ništa nije dogovorilo, bili tu još neki.
Premijer naprasno pozvao predstavnike NVO, pa Ombudsmana.
Izgleda da ga je krenulo.
Prosto poželim da i nama krene.

PEDJA

pre 8 godina

Sjajne osobine ima Sasa Jankovic :

1.kulturan 2.obrazovan 3.pametan
4.realan 5. vaspitan .6. demokrata
7. pomalo drcan (sto je dobro) 8.ima m_da . 9. veruje i postuje institucije

PODRSKA SASI JANKOVICU !

Danko

pre 8 godina

Bitno da je doslo do razgovora da su se usaglasili da treba raditi na daljem unapredjenju prava gradjana i svako treba da radi svoj posao kako bi nam bilo bolje!

precanin

pre 8 godina

Gasic, Stefanovic i komp. rec ne bi smeli da kazu bez Vucicevog odobrenja ! To se najbolje vidi iz komentara Vucica, gde sa nadmenim ponasanjem komentarise poteze Jankovica.

Brale

pre 8 godina

Ako su postigli dogovor, ocekujem da dobijemo na uvid strogo poverljiva dokumenta izjava svedoka o prebijanju Andreja Vucica. Nadam se samo da nije pao dogovor ne diraj ti mene, necu ni ja tebe . . .

ziko

pre 8 godina

sad se eto Vucic sastaje sa njim kao sve normalno, da vidi sta nije u redu, rekli su mu da ima nekih problema oko zastitnika gradjana, ha ha ha

Pokojni Toza

pre 8 godina

Mi odlično vidimo (i osećamo) kako svako od njih dvojice radi svoj posao.
Jedan nam guli kožu s ledja, dok mu drugi tupi nož, pa još više boli.
Ili po onoj ,,narodnoj"- ,,Nemoj više da me braniš, molim te. Ubiće me."

strob

pre 8 godina

Uvek kada postoji dobra volja postoji i sansa da se stvari usklade,međutim svako ko zeli da se bavi politikom bi trebalo da svoje stavove i misljenje iznosi na stranackim skupovima i konferencijama za stampu............

Trotinet

pre 8 godina

Pozitivan pomak koji je vredan paznje.Isto tako jankovic mora da zna da premijer zeli najbolje za ovu drzavu i da pokazuje svakim danom da mu je stalo da resi sto veci broj problema koji su ostali na njegovim ledjima od prethodnika koji nisu bas tako bili kritikovani sa njegove strane.Vise rada manje politike gospodine Jankovicu!!!

Miki78

pre 8 godina

Sta sam ja sve htela... Budi srecan Jankoviću sto se Vučić uopste sastao sa tobom, ja možda to ne bih uradila. Ali kad malo bolje sagledam situaciju, pa nije Vučić to uradio zbog tebe, već da bi malo stišao situaciju.

dejan

pre 8 godina

(POP, 16. maj 2015 09:19)

Dobro jutro prijatelju, porani ti da ostavis komentar, nema veze sto je bez argumenata, nego daj samo da napisem nesto negativno. Nego da te pitam ja ko to koga hoce ovde da pobedi i kome to pada rejting?! Vic od rane zore.

dalido

pre 8 godina

Nadam se da mu je Vucic stavio do znanja da ukoliko nastavi da mesa politiku i svoju funkciju, ne preostaje nista drugo nego da bude smenjen.Sramota je biti zastitnik svih gradjana a priklanjati se nekoj od partija a toliku platu primas od naroda.

Danko

pre 8 godina

Bitno da je doslo do razgovora da su se usaglasili da treba raditi na daljem unapredjenju prava gradjana i svako treba da radi svoj posao kako bi nam bilo bolje!

S Milovanovic

pre 8 godina

Dijalog je najoli način da se reše svi nesporazumi. Građani od ovog dijalog sigurno da neće imati štete u zemlji koja teži evropskim standardima.

Baksuz1

pre 8 godina

Nisam siguran da Jankovic radi svoj posao kako treba,previse se po meni upusta u neke cisto politicke stvari,a sto zastitnik gradjana po meni nema pravo.

ostali se vole B 92 se čita

pre 8 godina

Najvažnije je da su se sastali i da postoji dobra volja za saradnjom. Svaki nesporazum se može rešiti razgovorom, nema razloga da se preko medija raspravljaju.

Licemur

pre 8 godina

Razumem da sluzbeno moraju da saradjuju, ali nije valjda da cemo se praviti da sve sto je receno nije receno ili uradjeno?!? Meni je to bezkarakterno i licemerno! I cuj eufemizam: tabloid pokrenuo hajku!?! Ma da!

Sanja

pre 8 godina

Ovo je pozitivno sto su se sastali, jer je neophodno da predstavnici svih institucija u zemlji imaju dobru saradnju. Medjutim, da li predstavnik neke institucije dobro obavlja posao u skladu sa svojim ovlascenjima to ce zakljuciti nadlezni organi, pa ce shodno tome i doneti odluku.

Nina

pre 8 godina

Dobro je sto su se sastali, jer svaka nesuglasica moze razgovorom da se resi...Usaglasili su se da je potrebna bolja saradnja organa javne vlasti sa nezavisnim kontrolnim organima i to u skladu sa Ustavom i zakonima, a u najboljem interesu građana, pa bi to i podrzala...

Dragan

pre 8 godina

Inace premijer uvazava svakog ko god da je, iz koje kog stranke da je, koje god misljenje da ima, i to treba da se postuje a ne kritikuje. Mogu misliti koliko covek obaveza ima pa sta je cudno sto ga je tek sad pozvao na razgovor??? Bitno je da ga je pozvao jer nijedan nedovrsen posao nije ostavio pa nije ni ovaj. Covek radi i to je bitno. Razgovarali su, dogovorili se sigurno ili zapoceli dogovor i to je to, problem resen sto je najbitnije.

Nikola

pre 8 godina

Bilo je potrebno smiriti strasti posle tokike prasine koja je podignuta, moraju da saradjuju radi dobrobit gradjana, ipak verujem da mu je Vucic stavio do znanja da ne mesa svoju funkciju sa pilitikom.

Bojan

pre 8 godina

Treba da razgovara sa svim strukturama drustva a to ko sta ocekuje od tih razgovora je problem svakog ponaosob.Jankovic ce svakako nastaviti po starom...

Milovan

pre 8 godina

Citam malo komentare i primecujem da ga neko cak i brani,Jankovica.Ko njega moze da pohvali kad covek ne radi svoj posao kako treba za cega je placen.Bolje da se ostavi politike i da stvarno bude zastitinik gradjana a ne samo na papiru .

Marko

pre 8 godina

To sto je hteo pa nije to je njegova stvar,nadam se da mu je premijer objasnio neke stvari vezane za njegov posao i skrenuo paznju da se ne mesa tamo gde ne treba.

Bokser

pre 8 godina

Samo se pitam šta li je sad smislio popularni Ombudsman. Za početak bi trebao da počne da se bavi zaštitom prava građana a ne da izvršava zadatke po svi znamo čijem nalogu. Kada to bude počeo da radi onda može da se shvati ozbiljno i da se ozbiljno razgovara o daljim potezima i rešavanju problema.

RUSKA

pre 8 godina

Razgovor je uvek resenje za probleme ako ih ima.Mada ja nisam bas sigurna da ce ti razgovori dati neke rezultate.Sobzirom da *zastitnik* sve politizuje i radi po nalogu opozicije.

Stepa

pre 8 godina

Mislim da je malo verovatno da je Saša Janković zaboravio da pomene kako je tražio sastanak sa premijerom, a ovaj ga ostavio da čeka. Osim toga, ima zadrške između objave vesti i njegove izjave, tako da se ostavlja prostor mogućnosti da je otišao po svoj stav u žuto obojene stranačke prostorije.

aleksandradasic@ymail.com

pre 8 godina

Mislim da Vucica ne interesuju toliko prozivke Jovanovica koliko ga interesuje da prava gradjana budu ostvarena. Verujem da je sastanak dobro prosao, Vucic mi ne deluje kao neko ko bi trosio reci na nebitne izjave Jovanovica.

Kosta

pre 8 godina

Nije važno na čiju inicijativu je sazvan sastanak, bitnije je da se normalno sarađuje, da nema političkog prepucavanja i napadanja vlasti samo zato što se Janković politički ne slaže sa vladajućom koakicijom. Janković nije političar i mora tako da se ponaša.

cukson

pre 8 godina

Slusajuci i citajuci poslednjih par meseci izjave gospodina Jankovica stekao sam utisak da je covek kao robot kojim upravljaju poslovodja Pajtic i gazda Miskovic.Mislim da takav covek ne zasluzuje da bude na funkciji zastitnika gradjana jer je ocigledno da deli narod i da se priklanja opoziciji, sto je neustavno.

Laki

pre 8 godina

I ako opzicija cini sve kako bi podstakla konflikte, Srbiju konacno vodi mudar covek koji u dijalogu i uvazavanju razlicitih misljenja vidi buducnost nacije.

Mialek

pre 8 godina

Razgovorom se uvek resavaju problemi, ali sada sam bas skepticna po ovom resavanju problema, zato sto "zastitnik" sve politizuje i radi po nalogu opozicije.

Davor

pre 8 godina

Sad moze Jankovic da kaze sta hoce, pa i to da je hteo razgovor pre mesec dana. Sustina je u tome da je Vucic prvi potegao i pozvao. Ali, Jankovicu, to je najmanje bitno. Bitno je da je tebi Vucic pokazao kako se resavaju eventualne nesuglasice.

Đenka

pre 8 godina

Nikad nije kasno da se razgovara i da se nađe pravo rešenje za nesuglasice kojih očigledno ima. Mada znajući kako funkcioniše i radi ''zaštitnik'' mislim da ti razgovori neće ništa bitnije promeniti. On je jednostavno naklonjen opoziciji i kao što znamo počeo je intenzivno da se bavi politikom što samo govori o tome koliko će biti teško da se preskoče sve barijere.

dida

pre 8 godina

Neko ko sa svojim pomocnicima prima 1500000 dinara mesecno od naroda ove zemlje a trenutno je najveci opozicionar u zemlji, itekako treba da bude smenjen sa trenutne funkcije.Ukoliko ste ''nezavisan organ'' i radite u sluzbi gradjana, bez obzira kojem politickom opredeljenju pripadaju, tako treba i da se ponasate, a ne da isplivavate kao lider opozicije.

frankfurt

pre 8 godina

Vucic je pokazao koliko je ozbiljan politicar koji radi za Srbiju i njene interese ali mi nije jasno sto se uopste sastajao sa ovim "zastitnikom" sumnjive proslosti! Taj nije zasluzio Vucicevo vreme!

Boro9

pre 8 godina

E Jankoviću izgleda si najzad shvatio da je posao Zaštitnika građana da bude deo sistema, a ne da bude neko ko će da se stavlja iznad zakona, pa da onda ulaziš u neprilike. Institucja Zaštitnika građana je nova u našem sistemu i očigledno je da se još svi kao društvo ne snalazimo sa njom, a prvi ti si zastranio nerazumevajuću šta je ti je pravi posao.

PEDJA

pre 8 godina

Sjajne osobine ima Sasa Jankovic :

1.kulturan 2.obrazovan 3.pametan
4.realan 5. vaspitan .6. demokrata
7. pomalo drcan (sto je dobro) 8.ima m_da . 9. veruje i postuje institucije

PODRSKA SASI JANKOVICU !

scream

pre 8 godina

Mene je ovaj zastitnik gradjana vise smorio! Vas???
Imamo mnogo vecih problema koje moramo da resavamo a ne njega toliko da gledamo i njime se bavimo!?

Mina

pre 8 godina

Verujem da ce na tim sastancima razgovorom da se resavaju nesuglasice, ali ne znam koliko ce Jankovic moci da prisustvuje-zbog obaveza prema stranci DS...napominjem da po zakonu-ombudsman ne sme biti clan partije! To verujem i Jankovic da zna i da ce se odluciti za jedan od ta dva posla!

Cane

pre 8 godina

Rad nezavisnih kontrolnih organa mora da bude u skladu sa Ustavom i zakonom, takodje je neophodna bolja saradnja sa organima javne vlasti jer je to u najboljem interesu građana.

вршни час

pre 8 godina

Свако ко ради добро свој посао не дичи се тиме, него ради како треба,тако да би му боље било да најзад почне да обавља свој посао омбудсмана и да престане да се бави политиком и сплеткарењем.

феноменологија

pre 8 godina

Многе се ствари у животу хоће, али за нешто треба заслужити да би хтели а ти очигледно ниси заслужан за тај разговор,очигледно је само била добра воља премијера, јер неко ко брани права грађана не сме да се бави политиком и малверзацијама, зато би ти боље било Јанковићи да даш оставку и да на твоје место дође неко ко ће тај посао обављати на добар и савестан начин.

POP

pre 8 godina

Vuciceva logika :

AKO NE MOZES DA GA POBEDIS, PRIDRUZIMU SE !

Vucic je video da mu preti opasnost od Jankovica , ne sada nego za dve - tri godine , kao i da mu pada rejting strmoglavo pa ajde da uradi nesto za promenu ! Pametno od njega u svakom slucaju .

SASA , AKO BOG DA BUDUCI PREDSEDNIK SRBIJE !

precanin

pre 8 godina

Gasic, Stefanovic i komp. rec ne bi smeli da kazu bez Vucicevog odobrenja ! To se najbolje vidi iz komentara Vucica, gde sa nadmenim ponasanjem komentarise poteze Jankovica.

Aleksandar Bugarski

pre 8 godina

Biće da su premijeru šapnuli iz Evrope da treba malo da se civilizuje ako misli da se približi Evropi.
MMF rekao šta je rekao, nema još poglavlja, sa Prištinom se ništa nije dogovorilo, bili tu još neki.
Premijer naprasno pozvao predstavnike NVO, pa Ombudsmana.
Izgleda da ga je krenulo.
Prosto poželim da i nama krene.

gorstak

pre 8 godina

Mediji su stalno dolivali ulje na vatru i o tome svedoci i sturo saopstenje medijima nakon sastanka. Neke stvari najbolje je resavati bez velike medijske paznje, oci u oci i cvrstim stiskom ruke potvrditi dogovoreno.

Dylan Dog

pre 8 godina

E nek su seli i porazgovarali ko ljudi, sad jel moglo to i pre nije bitno, bitno je da se izglade nesuglasice i da idemo dalje punom parom, sve može da se dogovori kad se hoće i kad su ljudi razumni.

ziko

pre 8 godina

sad se eto Vucic sastaje sa njim kao sve normalno, da vidi sta nije u redu, rekli su mu da ima nekih problema oko zastitnika gradjana, ha ha ha

Brale

pre 8 godina

Ako su postigli dogovor, ocekujem da dobijemo na uvid strogo poverljiva dokumenta izjava svedoka o prebijanju Andreja Vucica. Nadam se samo da nije pao dogovor ne diraj ti mene, necu ni ja tebe . . .

Jack

pre 8 godina

Hteo? Pa hteo sam i ja da budem pilot borbenog aviona...
(Jana, 16. maj 2015 09:05)

Ajmo malo koncentracije, rizikujes da dobijes sendvic bez ijednog priloga. Kad vec uzimas zensko ime, mora i recenica biti u zenskom rodu.

ns

pre 8 godina

ovo je bio zadtrasujuci napad kvazi polupismenih politicara koji misle da mogu podmetati svasta kao sto su radili 1941.g. Gospodo prosla su ta vremena. Ti si politicaru sluga ovog naroda i ne izivljavaj se na njemu. Radi kako treba ta svoj narod ili idi u rupu iz koje si izmigoljio.

Srbijanko

pre 8 godina

"Samo se dijalogom mogu rešiti problemi", dobili botovi zadatak da ovo ponavljaju. Kakav dijalog, o čemu se tu može pregovarati, nisu oni pregovaračke srane, ombudsman je nezavisan, šta znači sad to da že se sastajati svake prve nedelje u mesecu. Hoćže li Janković njemu na noge ili će to biti naizmenično? Mislim da je Janković naseo, ali pre toga trebalo bi proveriti da li i drugi ombudsmani u svetu idu jednom mesečno, možda svake nedelje, kod predsednika vlada. Da li će se uljuditi Pirana iz Informera?

A.

pre 8 godina

Dobro da te je i primio..
(dragance81, 16. maj 2015 10:14)

Vučić ga je POZVAO.
Oni koji vam smišljaju komentare bi trebalo prvo da pročitaju vest.

Pokojni Toza

pre 8 godina

Mi odlično vidimo (i osećamo) kako svako od njih dvojice radi svoj posao.
Jedan nam guli kožu s ledja, dok mu drugi tupi nož, pa još više boli.
Ili po onoj ,,narodnoj"- ,,Nemoj više da me braniš, molim te. Ubiće me."

Ana

pre 8 godina

Ja predlazem da se otkrije ko i po cijem nalogu diktira botovima ove neopevano glupave komentare i da se taj procesuira zbog hajke na zastitnika gradjana.

Aster Blistok

pre 8 godina

Iz ovoga se vidi ko je najjaci covek u drzavi...
(Rajnard, 16. maj 2015 22:07)

Njegova "jakost" je obrnuto proporcionalna kvaliteti zivljenja u Srbiji, eto koliko je jak!

Radmila Mijkovic

pre 8 godina

Bojim se da Vučiću ponestaje stamine za političko manevrisanje, sve što započne da radi tako mu dugo vremena treba da završi!

blejd1

pre 8 godina

Kada vidim šta sve pojedinci ovde pišu za Jankovića pitam se da li oni uopšte razmišljaju ko je on,kako je došao na ovo mesto na kome je sada i kakva mu je prošlost.Jedno je sigurno,a to je da nije čist kako se on predstavlja.I sada kada se konačno sastao sa premijerom,sve što je imao reći da je ostao bez teksta pred novinarima.Nema šta da kaže.A bio je pun priče.Čudno.

Andante

pre 8 godina

Sastanak premijera Srbije i ombudsmana je pokazatelj da Srbija napreduje i da premijer aktivno radi na sistemskom progresu, kako bi Srbija bila moderna zemlja i kako bi sve strukture drzavnog sistema aktivno saradjivale!

POP

pre 8 godina

Vuciceva logika :

AKO NE MOZES DA GA POBEDIS, PRIDRUZIMU SE !

Vucic je video da mu preti opasnost od Jankovica , ne sada nego za dve - tri godine , kao i da mu pada rejting strmoglavo pa ajde da uradi nesto za promenu ! Pametno od njega u svakom slucaju .

SASA , AKO BOG DA BUDUCI PREDSEDNIK SRBIJE !

PEDJA

pre 8 godina

Sjajne osobine ima Sasa Jankovic :

1.kulturan 2.obrazovan 3.pametan
4.realan 5. vaspitan .6. demokrata
7. pomalo drcan (sto je dobro) 8.ima m_da . 9. veruje i postuje institucije

PODRSKA SASI JANKOVICU !

Aleksandar Bugarski

pre 8 godina

Biće da su premijeru šapnuli iz Evrope da treba malo da se civilizuje ako misli da se približi Evropi.
MMF rekao šta je rekao, nema još poglavlja, sa Prištinom se ništa nije dogovorilo, bili tu još neki.
Premijer naprasno pozvao predstavnike NVO, pa Ombudsmana.
Izgleda da ga je krenulo.
Prosto poželim da i nama krene.

precanin

pre 8 godina

Gasic, Stefanovic i komp. rec ne bi smeli da kazu bez Vucicevog odobrenja ! To se najbolje vidi iz komentara Vucica, gde sa nadmenim ponasanjem komentarise poteze Jankovica.

ns

pre 8 godina

ovo je bio zadtrasujuci napad kvazi polupismenih politicara koji misle da mogu podmetati svasta kao sto su radili 1941.g. Gospodo prosla su ta vremena. Ti si politicaru sluga ovog naroda i ne izivljavaj se na njemu. Radi kako treba ta svoj narod ili idi u rupu iz koje si izmigoljio.

A.

pre 8 godina

Dobro da te je i primio..
(dragance81, 16. maj 2015 10:14)

Vučić ga je POZVAO.
Oni koji vam smišljaju komentare bi trebalo prvo da pročitaju vest.

Srbijanko

pre 8 godina

"Samo se dijalogom mogu rešiti problemi", dobili botovi zadatak da ovo ponavljaju. Kakav dijalog, o čemu se tu može pregovarati, nisu oni pregovaračke srane, ombudsman je nezavisan, šta znači sad to da že se sastajati svake prve nedelje u mesecu. Hoćže li Janković njemu na noge ili će to biti naizmenično? Mislim da je Janković naseo, ali pre toga trebalo bi proveriti da li i drugi ombudsmani u svetu idu jednom mesečno, možda svake nedelje, kod predsednika vlada. Da li će se uljuditi Pirana iz Informera?

ziko

pre 8 godina

sad se eto Vucic sastaje sa njim kao sve normalno, da vidi sta nije u redu, rekli su mu da ima nekih problema oko zastitnika gradjana, ha ha ha

Jack

pre 8 godina

Hteo? Pa hteo sam i ja da budem pilot borbenog aviona...
(Jana, 16. maj 2015 09:05)

Ajmo malo koncentracije, rizikujes da dobijes sendvic bez ijednog priloga. Kad vec uzimas zensko ime, mora i recenica biti u zenskom rodu.

Brale

pre 8 godina

Ako su postigli dogovor, ocekujem da dobijemo na uvid strogo poverljiva dokumenta izjava svedoka o prebijanju Andreja Vucica. Nadam se samo da nije pao dogovor ne diraj ti mene, necu ni ja tebe . . .

Pokojni Toza

pre 8 godina

Mi odlično vidimo (i osećamo) kako svako od njih dvojice radi svoj posao.
Jedan nam guli kožu s ledja, dok mu drugi tupi nož, pa još više boli.
Ili po onoj ,,narodnoj"- ,,Nemoj više da me braniš, molim te. Ubiće me."

Ana

pre 8 godina

Ja predlazem da se otkrije ko i po cijem nalogu diktira botovima ove neopevano glupave komentare i da se taj procesuira zbog hajke na zastitnika gradjana.

S Milovanovic

pre 8 godina

Dijalog je najoli način da se reše svi nesporazumi. Građani od ovog dijalog sigurno da neće imati štete u zemlji koja teži evropskim standardima.

Sanja

pre 8 godina

Ovo je pozitivno sto su se sastali, jer je neophodno da predstavnici svih institucija u zemlji imaju dobru saradnju. Medjutim, da li predstavnik neke institucije dobro obavlja posao u skladu sa svojim ovlascenjima to ce zakljuciti nadlezni organi, pa ce shodno tome i doneti odluku.

dalido

pre 8 godina

Nadam se da mu je Vucic stavio do znanja da ukoliko nastavi da mesa politiku i svoju funkciju, ne preostaje nista drugo nego da bude smenjen.Sramota je biti zastitnik svih gradjana a priklanjati se nekoj od partija a toliku platu primas od naroda.

Miki78

pre 8 godina

Sta sam ja sve htela... Budi srecan Jankoviću sto se Vučić uopste sastao sa tobom, ja možda to ne bih uradila. Ali kad malo bolje sagledam situaciju, pa nije Vučić to uradio zbog tebe, već da bi malo stišao situaciju.

Trotinet

pre 8 godina

Pozitivan pomak koji je vredan paznje.Isto tako jankovic mora da zna da premijer zeli najbolje za ovu drzavu i da pokazuje svakim danom da mu je stalo da resi sto veci broj problema koji su ostali na njegovim ledjima od prethodnika koji nisu bas tako bili kritikovani sa njegove strane.Vise rada manje politike gospodine Jankovicu!!!

Andante

pre 8 godina

Sastanak premijera Srbije i ombudsmana je pokazatelj da Srbija napreduje i da premijer aktivno radi na sistemskom progresu, kako bi Srbija bila moderna zemlja i kako bi sve strukture drzavnog sistema aktivno saradjivale!

strob

pre 8 godina

Uvek kada postoji dobra volja postoji i sansa da se stvari usklade,međutim svako ko zeli da se bavi politikom bi trebalo da svoje stavove i misljenje iznosi na stranackim skupovima i konferencijama za stampu............

blejd1

pre 8 godina

Kada vidim šta sve pojedinci ovde pišu za Jankovića pitam se da li oni uopšte razmišljaju ko je on,kako je došao na ovo mesto na kome je sada i kakva mu je prošlost.Jedno je sigurno,a to je da nije čist kako se on predstavlja.I sada kada se konačno sastao sa premijerom,sve što je imao reći da je ostao bez teksta pred novinarima.Nema šta da kaže.A bio je pun priče.Čudno.

aleksandradasic@ymail.com

pre 8 godina

Mislim da Vucica ne interesuju toliko prozivke Jovanovica koliko ga interesuje da prava gradjana budu ostvarena. Verujem da je sastanak dobro prosao, Vucic mi ne deluje kao neko ko bi trosio reci na nebitne izjave Jovanovica.

Danko

pre 8 godina

Bitno da je doslo do razgovora da su se usaglasili da treba raditi na daljem unapredjenju prava gradjana i svako treba da radi svoj posao kako bi nam bilo bolje!

Baksuz1

pre 8 godina

Nisam siguran da Jankovic radi svoj posao kako treba,previse se po meni upusta u neke cisto politicke stvari,a sto zastitnik gradjana po meni nema pravo.

Nina

pre 8 godina

Dobro je sto su se sastali, jer svaka nesuglasica moze razgovorom da se resi...Usaglasili su se da je potrebna bolja saradnja organa javne vlasti sa nezavisnim kontrolnim organima i to u skladu sa Ustavom i zakonima, a u najboljem interesu građana, pa bi to i podrzala...

Davor

pre 8 godina

Sad moze Jankovic da kaze sta hoce, pa i to da je hteo razgovor pre mesec dana. Sustina je u tome da je Vucic prvi potegao i pozvao. Ali, Jankovicu, to je najmanje bitno. Bitno je da je tebi Vucic pokazao kako se resavaju eventualne nesuglasice.

ostali se vole B 92 se čita

pre 8 godina

Najvažnije je da su se sastali i da postoji dobra volja za saradnjom. Svaki nesporazum se može rešiti razgovorom, nema razloga da se preko medija raspravljaju.

феноменологија

pre 8 godina

Многе се ствари у животу хоће, али за нешто треба заслужити да би хтели а ти очигледно ниси заслужан за тај разговор,очигледно је само била добра воља премијера, јер неко ко брани права грађана не сме да се бави политиком и малверзацијама, зато би ти боље било Јанковићи да даш оставку и да на твоје место дође неко ко ће тај посао обављати на добар и савестан начин.

Marko

pre 8 godina

To sto je hteo pa nije to je njegova stvar,nadam se da mu je premijer objasnio neke stvari vezane za njegov posao i skrenuo paznju da se ne mesa tamo gde ne treba.

Nikola

pre 8 godina

Bilo je potrebno smiriti strasti posle tokike prasine koja je podignuta, moraju da saradjuju radi dobrobit gradjana, ipak verujem da mu je Vucic stavio do znanja da ne mesa svoju funkciju sa pilitikom.

Milovan

pre 8 godina

Citam malo komentare i primecujem da ga neko cak i brani,Jankovica.Ko njega moze da pohvali kad covek ne radi svoj posao kako treba za cega je placen.Bolje da se ostavi politike i da stvarno bude zastitinik gradjana a ne samo na papiru .

вршни час

pre 8 godina

Свако ко ради добро свој посао не дичи се тиме, него ради како треба,тако да би му боље било да најзад почне да обавља свој посао омбудсмана и да престане да се бави политиком и сплеткарењем.

dejan

pre 8 godina

(POP, 16. maj 2015 09:19)

Dobro jutro prijatelju, porani ti da ostavis komentar, nema veze sto je bez argumenata, nego daj samo da napisem nesto negativno. Nego da te pitam ja ko to koga hoce ovde da pobedi i kome to pada rejting?! Vic od rane zore.

scream

pre 8 godina

Mene je ovaj zastitnik gradjana vise smorio! Vas???
Imamo mnogo vecih problema koje moramo da resavamo a ne njega toliko da gledamo i njime se bavimo!?

cukson

pre 8 godina

Slusajuci i citajuci poslednjih par meseci izjave gospodina Jankovica stekao sam utisak da je covek kao robot kojim upravljaju poslovodja Pajtic i gazda Miskovic.Mislim da takav covek ne zasluzuje da bude na funkciji zastitnika gradjana jer je ocigledno da deli narod i da se priklanja opoziciji, sto je neustavno.

Dragan

pre 8 godina

Inace premijer uvazava svakog ko god da je, iz koje kog stranke da je, koje god misljenje da ima, i to treba da se postuje a ne kritikuje. Mogu misliti koliko covek obaveza ima pa sta je cudno sto ga je tek sad pozvao na razgovor??? Bitno je da ga je pozvao jer nijedan nedovrsen posao nije ostavio pa nije ni ovaj. Covek radi i to je bitno. Razgovarali su, dogovorili se sigurno ili zapoceli dogovor i to je to, problem resen sto je najbitnije.

Dylan Dog

pre 8 godina

E nek su seli i porazgovarali ko ljudi, sad jel moglo to i pre nije bitno, bitno je da se izglade nesuglasice i da idemo dalje punom parom, sve može da se dogovori kad se hoće i kad su ljudi razumni.

Bokser

pre 8 godina

Samo se pitam šta li je sad smislio popularni Ombudsman. Za početak bi trebao da počne da se bavi zaštitom prava građana a ne da izvršava zadatke po svi znamo čijem nalogu. Kada to bude počeo da radi onda može da se shvati ozbiljno i da se ozbiljno razgovara o daljim potezima i rešavanju problema.

RUSKA

pre 8 godina

Razgovor je uvek resenje za probleme ako ih ima.Mada ja nisam bas sigurna da ce ti razgovori dati neke rezultate.Sobzirom da *zastitnik* sve politizuje i radi po nalogu opozicije.

frankfurt

pre 8 godina

Vucic je pokazao koliko je ozbiljan politicar koji radi za Srbiju i njene interese ali mi nije jasno sto se uopste sastajao sa ovim "zastitnikom" sumnjive proslosti! Taj nije zasluzio Vucicevo vreme!

dida

pre 8 godina

Neko ko sa svojim pomocnicima prima 1500000 dinara mesecno od naroda ove zemlje a trenutno je najveci opozicionar u zemlji, itekako treba da bude smenjen sa trenutne funkcije.Ukoliko ste ''nezavisan organ'' i radite u sluzbi gradjana, bez obzira kojem politickom opredeljenju pripadaju, tako treba i da se ponasate, a ne da isplivavate kao lider opozicije.

Đenka

pre 8 godina

Nikad nije kasno da se razgovara i da se nađe pravo rešenje za nesuglasice kojih očigledno ima. Mada znajući kako funkcioniše i radi ''zaštitnik'' mislim da ti razgovori neće ništa bitnije promeniti. On je jednostavno naklonjen opoziciji i kao što znamo počeo je intenzivno da se bavi politikom što samo govori o tome koliko će biti teško da se preskoče sve barijere.

Boro9

pre 8 godina

E Jankoviću izgleda si najzad shvatio da je posao Zaštitnika građana da bude deo sistema, a ne da bude neko ko će da se stavlja iznad zakona, pa da onda ulaziš u neprilike. Institucja Zaštitnika građana je nova u našem sistemu i očigledno je da se još svi kao društvo ne snalazimo sa njom, a prvi ti si zastranio nerazumevajuću šta je ti je pravi posao.

Kosta

pre 8 godina

Nije važno na čiju inicijativu je sazvan sastanak, bitnije je da se normalno sarađuje, da nema političkog prepucavanja i napadanja vlasti samo zato što se Janković politički ne slaže sa vladajućom koakicijom. Janković nije političar i mora tako da se ponaša.

Laki

pre 8 godina

I ako opzicija cini sve kako bi podstakla konflikte, Srbiju konacno vodi mudar covek koji u dijalogu i uvazavanju razlicitih misljenja vidi buducnost nacije.

Mialek

pre 8 godina

Razgovorom se uvek resavaju problemi, ali sada sam bas skepticna po ovom resavanju problema, zato sto "zastitnik" sve politizuje i radi po nalogu opozicije.

Mina

pre 8 godina

Verujem da ce na tim sastancima razgovorom da se resavaju nesuglasice, ali ne znam koliko ce Jankovic moci da prisustvuje-zbog obaveza prema stranci DS...napominjem da po zakonu-ombudsman ne sme biti clan partije! To verujem i Jankovic da zna i da ce se odluciti za jedan od ta dva posla!

Stepa

pre 8 godina

Mislim da je malo verovatno da je Saša Janković zaboravio da pomene kako je tražio sastanak sa premijerom, a ovaj ga ostavio da čeka. Osim toga, ima zadrške između objave vesti i njegove izjave, tako da se ostavlja prostor mogućnosti da je otišao po svoj stav u žuto obojene stranačke prostorije.

Bojan

pre 8 godina

Treba da razgovara sa svim strukturama drustva a to ko sta ocekuje od tih razgovora je problem svakog ponaosob.Jankovic ce svakako nastaviti po starom...

Licemur

pre 8 godina

Razumem da sluzbeno moraju da saradjuju, ali nije valjda da cemo se praviti da sve sto je receno nije receno ili uradjeno?!? Meni je to bezkarakterno i licemerno! I cuj eufemizam: tabloid pokrenuo hajku!?! Ma da!

Cane

pre 8 godina

Rad nezavisnih kontrolnih organa mora da bude u skladu sa Ustavom i zakonom, takodje je neophodna bolja saradnja sa organima javne vlasti jer je to u najboljem interesu građana.

gorstak

pre 8 godina

Mediji su stalno dolivali ulje na vatru i o tome svedoci i sturo saopstenje medijima nakon sastanka. Neke stvari najbolje je resavati bez velike medijske paznje, oci u oci i cvrstim stiskom ruke potvrditi dogovoreno.

Radmila Mijkovic

pre 8 godina

Bojim se da Vučiću ponestaje stamine za političko manevrisanje, sve što započne da radi tako mu dugo vremena treba da završi!

Aster Blistok

pre 8 godina

Iz ovoga se vidi ko je najjaci covek u drzavi...
(Rajnard, 16. maj 2015 22:07)

Njegova "jakost" je obrnuto proporcionalna kvaliteti zivljenja u Srbiji, eto koliko je jak!