Aktuelno

Petak, 15.05.2015.

16:09

Dobrodošli na novi B92.net

Izvor: B92

Dobrodošli na novi B92.net IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

256 Komentari

Sortiraj po:

retype

pre 8 godina

Totalno nefunkcionalno, zbunjujuće, nepregledno. Početna stranica pretrpana, kao da je neko hteo da celu web prezentaciju stavi na jednu stranciu. Android aplikacija je poprilično bolja.

СрбЦГ

pre 8 godina

Ствар се да,колико-толико, поправити кад се зум смањи за 10%.

@асф Што теби смета српско национално писмо у Србији, које је још и официјелно?Ваљда Срби имају право да користе своје писмо у својој земљи,или не? Ћирилица као опција не би требало да буде проблем у 21. вијеку.Кад може Политика да нуди лат. што не може Б92 ћир?
Мени твоје нац. писмо уопште не смета(које год си нације), што прави битну разлику између нас.
Видим да баштиниш ”културу” свих освајача и агресора на Србе и Србију, који су увијек прво укидали ћирилицу у окупираним српским земљама.Извини,молим те, што сам предложио ћирилицу као опцију.Само немој да се љутиш.Нећу више то помињат.

Citaoc

pre 8 godina

Uz cestitke za rodjendan i na novom izgledu sajta,bilo bi red da isti podrazumeva manji stepen svakodnevne Rusofilije i mnogo manju prohodnost Rusofilsko/bootskih komentara.
hvala..

Zurkolomac

pre 8 godina

SAVET: pod hitno vratite stari dizajn ili unapredite ovaj postojeci, inace vam niko vise niko nece dolaziti na sajt. Novi dizajn je totalni promasaj i sta je najvaznije apsolutno nije u skladu sa modernim web-dizajnom...

GOTO delete current scheme; GOTO use the old scheme.

pre 8 godina

Staro je bilo bolje, ovo skidajte. I jos jedno: uvedite opciju odgovaranja na komentar. Da ne citiramo pa odgovaramo kao do sada. Hvala!

Vladimir

pre 8 godina

Sto se tice prilagodjavanja razlicitim velicinama ekrana to stoji. Sada na desktop verziji mogu da potrefim takvu velicinu da je top banner sa oglasima nevidiljiv :). Sto se tice belila tu bi ste mogli da ponudite korisnicke opcije (hint: naravno samo za registrovane korisnike) za izbor boje podloge i sl.
I naravno bilo bi lepo da osim sajta i ovi komentari budu responsive tj da neko iz dizajnerskog tima tu i tamo odgovori na poneki obrazlozen komentar.
PS
Na desktop varijanti (W8.1, Chrome) ne vidim da se prikazuje broj otkucanih karaktera.

Asf

pre 8 godina

Докле ћете истрајавати у игнорисању српског националног писма?
(СрбЦГ, 17. maj 2015 11:31... DOK JE SVETA I VEKA.

СрбЦГ

pre 8 godina

Више ми се свиђала претходна верзија сајта.Смијешно, али недавно сам помињао како се издвајате од осталих портала по дизајну. Дакле, од мене минус. И још један већи минус; нисте увели ћирилицу као опцију.
Докле ћете истрајавати у игнорисању српског националног писма?

Langus

pre 8 godina

"Mislim da cu uskoro dolaziti na sajt samo posredno preko Naslovi.net, jer je tamo preglednije.
Jednom recju, razocaran sam.
(Sunny, 16. maj 2015 22:23)"

Hvala za naslovi.net, super je! Prvo izaberes, tek posle povecavas sta ti se dopada!

Molba

pre 8 godina

Imam problem da brojem vesti po stranici. Kako obicno citam 95% naslove, molio bih da imam bar 30 naslova u Info, pa cu kliknuti ono sto me zanima. Nemam problem sa novitetima, ali stvarno ne nameravam da listam stranice za naslove koji su nekad bili na jednoj strani. Hvala.

iKrem

pre 8 godina

Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.
(Ske, 15. maj 2015 19:00)

Ti brate u Americi ne bi bio bilo čiji šef ni 3 minuta.

Sunny

pre 8 godina

Veliki korak u nazad. Broj vesti po strain ispod minimum, navigacija losija, prenatrpano nepotrebnim stvarima,...
Mislim da cu uskoro dolaziti na sajt samo posredno preko Naslovi.net, jer je tamo preglednije.
Jednom recju, razocaran sam.

Vasa bivsa čitateljka

pre 8 godina

Dragi nas B92 u casovima bola i tuge kada sam izgubila supruga, poseta Vasem sajtu je za mene bila jedini nacin da prebrodim OGROMNU tugu.
Posto sam veliki ljubitelj tenisa i pratila sam Vase komentare i analize, jutros sam bila zgranuta novim izgledom Vaseg sajta.

Procitah pazljivo i ČAK 98% posetilaca je da se vrati stari sajt.
Ukoliko Vam to nista ne znači, onda ZBOGOM B92

ferdinand

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 16. maj 2015 14:43) 

Jel se osecas dobro dok hranis svoj ego i pravis se pametan?Valjda nakon ovog komentara osecas kao da si pamentiji od svih kojima se ovaj format sajta ne svidja.
(joca, 16. maj 2015 18:39)

Ostavi se jeftine psihologije iz popularnih casopisa,i mani se bilo cijeg ega. Koliko si ogranicen, govori i to kako si shvatio moj komentar i nasao se prozvanim. Sustina, Srbima je sve novo bljak, kad se pojavio xp, win95 je zakon, kad se pojavila win7, xp je jedan jedini, win7 je komplikovan, izasao win10, ma win7 je zakon, ako se pojavi lolipop, bolji je kitket....bla ,bla, bla... Uvek ista prica. A nizak IQ jeste povezan sa nivoom adaptacije, tj prilagodjavanja na novotarije, a vidis i sam da se ovde 95% njih izjasnilo da je novi sajt b92 los,sto ne mora da bude cinjenica, da on to zaista jeste, vec da je stvar prilagodjavanja. Kad bude bio neki jos noviji, ovaj ce biti zakon.

Ozzy

pre 8 godina

Честитке на новом дизајну јер лепо је видети да се трудите да будете још бољи. Али с друге стране морам да напоменем да се мени нови дизајн уопште не свиђа. Ем је непрегледно, ем је прошли дизајн био одличан. А кад је нешто одлично не треба га мењати, бар не толико драстично.

Наравно, то што се мени не свиђа је само моје мишљење. Не значи нужно да је и тачно али како видим у коментарима да нисам једини који се буни, чак напротив већина сматра да је стари дизајн био бољи, онда се надам да ће мишљење већине ипак имати неког утицаја. Позз и све најбоље.

Ljubinko Pantic

pre 8 godina

Treba napraviti anketu i da se glasa da li da se vrati stari dizajn ili da ostane novi.Sudeci po komentarima,rekao bih da bi mnogi glasali da se vrati stari dizajn,i ja sam medju njima.Ni meni se ovaj novi ne svidja.
Sto kazu pobednicki tim se ne menja,stoga vracajte stari dizajn!! :))
Ozb,tesko mi je da se naviknem na ovaj novi.

Nikodije IV

pre 8 godina

Novi dizajn mi se ni malo ne svidja. Nije user friendly i ruzan je. Ako je moguce ukljucite i staru verziju kao jednu od mogucnosti. Ne zelim da postanem bivshi citalac.

Igor

pre 8 godina

"Na kraju, ali ne i najmanje važno, sajt B92 sada je responsive. To znači da će se sajt sada prilagoditi gotovom svakom ekranu na kom ga otvorite, od telefona, preko tableta, do računara."

Na full screen Chrome-u ili full screen Safari, monitor 24" sadrzaj je i dalje fokusiran na centar ekrana (sabijen na centar). Za ocekivati je da se sadrzaj prilagodi sirini ekrana...

Gari

pre 8 godina

Ckiljim dok citam vesti i komentare. Mnogo je belo! Moram da smanjim osvetljenost ekrana. Ubacite malo tamniju pozadinu, i povecajte ili podebljajte font. Nisam mator, imam dobar vid, ali mi ne prija ocima. Inace se vrlo brzo navikavam na promene, ali ovaj mi dizajn ne smeta zbog dizajna, vec zbog mucenja pri citanju, najozbiljniji i najiskreniji komentar.

joca

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 16. maj 2015 14:43)

Jel se osecas dobro dok hranis svoj ego i pravis se pametan?Valjda nakon ovog komentara osecas kao da si pamentiji od svih kojima se ovaj format sajta ne svidja.

zoka

pre 8 godina

Ako vam je imalo stalo do publike, vise od slepog pracenja trendova i to bez ikakve originalnosti, jer dobar dizajn treba da ima upotrebljivu vrednost, a ne samo formu, bilo bi lepo da to pokazete uvazavnjem kritika iz vecine kometara vasih citaoca vezano za novi izgled sajta. Znam da je vecina news sajtova skoro identicna u poslednje vreme, svi su beli i lice jedan na drugi. Najmanja stvar koju mozete uraditi, a koja je jedna od vecih zamerki da bar ublazite ovu belu pozadinu i razgranicite sekcije, bar nekom svetlo sivom u pozadini, mnogo bi znacilo i bilo prijatnije oku od ovog bljestavila, a ne bi puno poremetilo zacrtan flat dizajn (koji je opet mogao biti i mnogo originalniji). Dobar primer je npr. http://www.theguardian.com/uk gde tek blaga siva u pozadini, kao i tanke sive linije koje razgranicavaju sekcije mnogo uticu da sajt bude prijatniji za oko i pregledniji. Takodje i po meni jedan od dizajnerski najboljih domacih news sajtova - sajt www.rtv.rs je isto primer modernog a funkcionalnog dizajna te je prijatan oku zbog sivkaste pozadine (i sivo istaknutih naslova sekcija) zbog koje vas ekran nece oslepeti i obasjati celu sobu. Zadrzavanje na ovm novom b92 sajtu jutros mi je bilo maksimum 5 minuta, a sad se zadrzavam vise na nekim drugim portalima da procitam vesti. Nije uopste stvar u navikavanju na novo, volim novine, vec je stvar da ta novina bude bolja od prethodnog, a ne gora.

Arizona dream

pre 8 godina

Sve je ok,u trendu ste ali samo za android i iOS. Vreme je a i red da uradite update mobilne aplikacije za (blackberry) BB 10 OS, zaista,mnogo je zastarela (2 god.) a i nista ne valja. Nadam se da cete objaviti komentar jer koristi u dobre svrhe,pre svega za vas. Pozdrav

yoda

pre 8 godina

Na zalost, ne svidja mi se novi dizajn. Poprilicno je nepregledan. Jos jedna stvar koja nema veze sa dizajnom mi se ne svidja. B92 je bio jedini sajt na kome se nisu pojavljivala imena Seke Aleksic, Jelene Karleuse i drugih slicnih kreatura, a sada su stidljivo pocela da se pojavljuju. Molim Vas, vratite se na staro!

vasilije

pre 8 godina

Uopšte nisam zadovoljan novim izgledom, pre svega jer koristim samo sportski deo, a sada bez obzira na to gomila politike na toj strani, ako se to ne promeni onda cu potraziti neki drugi sajt- iovako ionako sve su bile iste vesti, ali čitam ovaj sajt zato sšto ima najviše komentara i to ga stavlja na prvo mesto u mom izboru

:)

pre 8 godina

Odlican izgled sajta, u duhu aplikacije. Super izgleda i na mobilnim uredjajima dovoljno je pregledan. Reklame se resavaju sa adblock-om, a stari je tek bio nepregledan ako cemo vec o funkcionalnosti sajta. Period adaptacije je uvek prisutan, a kome se ne svidja niko ga motkom ne bije da cita :) Inace npr. kurir je vazio za odlicno funkcionalan sajt (na stranu sadrzaj koji ne bi komentarisao). 2015 godina je i dizajn se menja sto je za pohvalu. E sad sto su ljudi navikli na jedno te isto ne znaci da mora istim da se povinuje, jer bi tako imao ruzan fb i ostale popularne sajtove. U prevodu sve je dobro ne preterujte :)

griz i jaja

pre 8 godina

kad citam sve ove komentare mnogo mi je jasnija ona narodna izreka:

"blene ko tele u šarena vrata! "

muuuu.... mnogo mi belo.... hihi

ferdinand

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.

zoran

pre 8 godina

Na vashu I nashu zalost, novi sajt je totalni promashaj.
Nepregledan do bola, tako da sam jedan od onih koji ce ga uglavnom izbegavati. Shteta, dobro ste krenuli.

WP

pre 8 godina

Sunce ti poljubm, oslepeh! Daj ubacite neke reklame sa strane da malo odmorim oči! Ovo nije dizajnerski fail, ovo je negledljivo. Niko ne može da se navikne da gleda u ovoliku belinu a da ga ne zaboli glava. Vratite na staro ili menjajte ovu kolor šemu, ovo je katastrofa.

miki_delija

pre 8 godina

MOLIMO VAS VRATITE NAM STARI IZGLED SAJTA!!!!

STARI IZGLED SAJTA JE NEUPOREDIVO BOLJI, PRE SVEGA PREGLEDNIJI!

SA OVIM "FENSI" IZGLEDOM UPROPASTILI STE PREGLEDNOST VESTI I UMANJILI MI JAKO ZELJU DA OTVORIM SAJT!!!

OVO JE SAMO PREPORUKA, NE OSPORAVAM TUDJI RAD I ZELJU ZA "NOVINAMA", POHVALJUJEM TRUD I RAD, ALI MOGLA JE MOZDA PRVO NEKA ANKETA! SVE NOVO NIJE UVEK BOLJE OD STAROG! KAO PRIMER JE DA JE GOOGLE UNISTIO GOOGLE TALK JEDAN PRELEP CHAT PROGRAM!

Kipo

pre 8 godina

Zar je moguće da se ljudi tako teško privikavaju na promene? Meni se iskreno sviđa što je dizajn sajta jednostavan. A i čini mi se da mi se strane mnogo brže učitavaju nego ranije što je jedan veliki PLUS! Ima naravno i par zamerki ali siguran sam da će se dosta stvari optimizovati i poboljšati u hodu. Tako da sve u svemu čestitam web timu B92 a sebi i posetiocima želim da nam ovaj novi izgled donese i malo lepše vesti :-)

Divac

pre 8 godina

Da li postoji mogucnost da se sa desne strane vrate najvaznije vesti iz ostalih oblasti (Sport, Biz, Tehnopolis, po 5 najvaznijih), kao sto je bilo na prethodnom sajtu. To je bilo ekstra, jer nije bilo potrebe da se ulazi u svaku oblast posebno da bi se videle te vesti...

Milan

pre 8 godina

Novi sajt je jedna velika katastrofa. Pricate o boljem pronalazenju informacija ali ovo sada je jako tesko za snalazenje. Nema uocljivih podela medju rubrikama samim tim sve izgleda nekako nabacano, bez reda i sablona. To u mnogome jako otezava nalazenje informacije a i samo citanje. Definitivno je previse bele koja zamara oci a i preterali ste sa ovim reklamama koje pokrivaju bukvalno sve. Shvatam da od toga zivite ali one su potpuno van koncepta i imam utisak da sam na sajt dosao zbog njih a ne da pogledam vesti sto je kontraproduktivno. Ljudi ce traziti alternative jer ovo jednostavno nije dobro. Korak u nazad!! Ne ostanite gluvi na bujicu negativnih komentara jer ste ovoga puta pogresili.

Vladan Nedić

pre 8 godina

Hajde lepo vratite stari izgled sajta zato što Vam ovaj novi ništa ne valja!Stari izgled sajta je bio najbolje rešenje kod svih informativnih sajtova!Sve je bilo na dohvat ruke,pregledno,informativno,sadržajno,koncizno...

Vladan

pre 8 godina

Otpustite web dizajnera koji vam je ovo napravio, objektivno sajt je vizuelno losiji nego ranije, previse praznog prostora, previse beline, slabija preglednost, realno nije dobro.

Ske

pre 8 godina

Cak i da hakujem user agent na telefonu i zatrazim desktop view, zakucam se na meta filter koji je ukljucen na neku ogromnu rezoluciju! Sta ste stavili u filteru leba vam, rezoluciju od 2560px? Alo, meni u garazi nece da otvori desktop verziju i ako je monitor 1024x768! Sta, moram da udjem u inspect element, da hakujem source i da ugasim filter pa refresh! Nemam pametnija posla! Necu da citam vesti i zalicete zbog ove promene za par dana kad vam padne visited na google analitics! Vec vam vidim pad poseta na stranicama! Ovi ljudi piste u komentarima, zavijaju u glas kao mecke! Ja ovoliko negodovanja nisam video u istoriji svog posla u web developmentu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Retardirano, 16. maj 2015 03:08)

Blago onom kome ti budes radio neki posao "u web develomentu" kada ti iz browsera "hakujes" source sa inspect element... pa refresh :)
Da to tako moze, znas koliko bi sajtova do sada bilo hakovano? SVI!!!
Budi srecan sto si samo ovde ispao glup i moli boga da te ne cuje neki poslodavac "u web developmentu".

Nikola

pre 8 godina

Heh Srbi, nikad im nista ne valja! Kakav smo to zatucan narod da nam svaka novina smeta. Ne valja windows 8 bolji XP, ma kakav fiat 500l bolji je golf 2 sto puta..... evo sad ni sajt b92 ima se ne svidja. Pa sacekajte ljudi koji dan da vam se oci priviknu pa tek onda komentarisite.

zeljko

pre 8 godina

Boljeje bilo staro uzdanje.ova bijela pozadina je sterilna i dosadna peijasnja je bila bolja jersi odijednom mogao pretraziti sto zelis ovo je lose.

Predrag M

pre 8 godina

Nisam proćitao baš sve komentare, ali i ono što sam pročitao mi je dovoljno. Pošto se korisnicima ovog sajta ne dopada, ni meni lično,ovo što ste uradili, hoćete li biti ljubazni pa da vratite stari izgled sajta. Ova verzija je baš, baš, loša.

Ivan

pre 8 godina

Moram da kažem da mi se novi dizajn baš i ne dopada. Nekako je nepregledan iako ima puno beline--imam utisak da toliko puno belog potpuno zagušuje sve ostalo.

Isto tako mi nije jasno zašto ste smanjili broj vesti na jednoj stranici--ranije sam mogao da vidim praktično ceo pregled dana na jednoj strani a sad moram nekoliko puta da klikćem na sledeću stranu... pretpostvljam da je razlog da bi se prikazalo više oglasa pošto idu na svakoj strani.

U svakom slučaju, bukvalno mi se više ne dolazi na sajt jer nije više prijatan za čitanje.

DekacNS

pre 8 godina

Vratite stari sajt! Nemam nameru da vas čitam preko telefona, a ovo je katastrofa! Možete se uveriti po komentarima, ako vam to nešto znači! Nadam se daljoj saradnji!

Srbijo međ' šljivama

pre 8 godina

To što ste vi zaostali i ne vidite da ceo svet prelazi na flat dizajn i responsive sajtove je vaš problem. Jedino što bih promenio je intenzitet ove bele boje na sajtu, ali ostalo je u redu.

matori

pre 8 godina

UŽAS!!!
Nepregledno, nepraktično, sporo, i loše - konfuzija do daske...
Zašto uvek mora da se pravi IMITACIJA nečega?
Neko već reče, ali da ponovim:
Ako ima takvih, koji vole da bulje u ekrančić veličine pakle cigareta, neka ih - tako im i treba (žaliće svoj vid kasnije)...
Ali zašto prisiljavate i nas, koji koristimo ekrane 14-17" (laptop), ili 19-24" (desktop), da buljimo u ovu nakaradnu šaradu, u kojoj je teško pronaći VEST, ili pročitati nešto bez tri listanja!?
Imam utisak, da se sve više gubite (i nestajete) u sivilu identičnih i dosadnih sajtova, koji osim senzacionalizma (i mnoštva pravopisnih grešaka) ne mogu da se pohvale ničim, što bi zaslužilo pažnju i odanost čitalaca...

daily show

pre 8 godina

nazalost, i ja se pridruzujem onima koji nisu odusevljeni novim dizajnom. pozdravljam nameru da uvedete responsive look & feel, ali nisam siguran da to treba da bude presudno jer imate (bar za android) odlicnu mobilnu aplikaciju. mislim da je i dalje najveci broj vasih citalaca na nekoj desktop platformi a ovom izmenom dizajna upravo njih odbijate.
sto se tice "suvise belog" sto se navodi u mnogim komentarima, mislim da nije toliki problem u beloj pozadini koliko u tome sto je font sada suvise svetao (govorim o desktop ekranima), glavni tekst je bledunjav na beloj pozadini i to je ono sto umara oci. malo jaci kontrast ostavice bolji utisak, bar je to moj zakljucak posle igranja sa stilovima.
takodje, mislim da bi pomoglo jasno razgranicenje blokova na stranici. elementi nekako "plivaju" na beloj pozadini, imam utisak da ucitavanje i rendering strane nije zavrsen.
u svakom slucaju, citacu vas i dalje.

Luka

pre 8 godina

Lepo je sto brinete da se menjate, ali ako vam se promene zasnivaju na dizajnu, onda nesto tu debelo nije u redu. Na prvo otvaranje, iznenadjenje. Nije bas da se covek odusevi. Citam da se ljudima cini kao da je nedovrseno otvaranje. Apsolutno isti dozivljaj sam imao i ja. Preglednost je znacajno manja nego kod starog sajta. A ako istinski zelite da budete bolji, savremeniji i, pre svega, kvalitetniji sklonite Bulevar (koji je odmah ispod glavnih vesti) i bulevarske teksove. Ovako delujete sizofreno. Imate dobre tekstove, dobre autore, blogovi su zanimljivi, ali Bulevar i slicni sadrzaji...Otvorite neki zaseban link, ako to vec mora da postoji u vasoj koncepciji.

Vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 8 godina

Citate vesti na poslu? Od svega citas vesti na pauzi? Pa nisi normalan. Verovatno i nabedjeni strucnjak .

Čika Žika - alkoholičar

pre 8 godina

Moram da primetim da se kod svakog redizajna ovog sajta ljudi žale na novi, a po plusevima vidim da je to stav velike većine. Apsurdno, ali isto je bilo i posle prošlog redizajna kada su kudili ovaj koji sada zdušno brane. To praktično znači da se portal dizajnerski spustio još jedan stepenik niže, ali nije to, stvar je u prilagođavanju na nova vizuelna rešenja. Lako bi ste to dokazali kad bi ste im vratili onaj pretprošli koji bi takođe osporavali, a nekad su ga vrlo branili. Isto je bilo i sa Windows 8.
Ljudi prepustite se promenama i uživajte u njima, tu se krije lepota življenja.

nex

pre 8 godina

Stari "crveni" sajt vam je bio odlican, "plavo-ljubicasti" djene-djene, a ovo sad ne znam da li je uopste podnosljivo... Promena radi promene, minimalizam radi minimalizma. Taj minimalizam je los i privremeni trend, budite iznad toga!

Retardirano

pre 8 godina

Cak i da hakujem user agent na telefonu i zatrazim desktop view, zakucam se na meta filter koji je ukljucen na neku ogromnu rezoluciju! Sta ste stavili u filteru leba vam, rezoluciju od 2560px? Alo, meni u garazi nece da otvori desktop verziju i ako je monitor 1024x768! Sta, moram da udjem u inspect element, da hakujem source i da ugasim filter pa refresh! Nemam pametnija posla! Necu da citam vesti i zalicete zbog ove promene za par dana kad vam padne visited na google analitics! Vec vam vidim pad poseta na stranicama! Ovi ljudi piste u komentarima, zavijaju u glas kao mecke! Ja ovoliko negodovanja nisam video u istoriji svog posla u web developmentu!

sasa

pre 8 godina

Pa ne mogu da verujem da jedine vesti koje mogu da citam upravo zbog dizajna, preglednosti, znam sta da citam a sta da preskocim vi ukidate da bi smo dobili Novosti2 koje me nerviraju. Pa ako vam ovi svi komentari nisu jasni vi tvrdoglavo nastavite jer ste vec ulozili u novi antidizajn

Paradox

pre 8 godina

Al ste pametni u djavola? Sad ste naredili index stranici da ako je rezolucija manja od predvidjene rezolucije na uredjaju, onda se stranica otvara u mobile view cak i ako sam web klijentu naredio da stranicu ucita u desktop modu! WTF bre? Sta ste stavili u meta bloku, 4K rezoluciju u filter? Ste normalni? Spustite to ispod 720px! Sad sa tableta i sa mobilnog ne mogu da otvorim b92 u desktop look jer nemam ekran od 22 prokletih inca i 1920x1050 rezolucije vec imam 1280x720! Lepo stavite funkciju tipa, ako je mobilni kanta sa manjom rezolucijom od 720 -> redirect na mobile, ako je drugacije -> klasicno ucitavanje! Ne znam ni koji ste kriterijum zadali za rezoluciju, pogledacu source code kad dodjem kuci! Brate mili! Ne verujem! I na malom laptopu ne mogu da vidim desktop verziju! Ja sam programer i ljudima dajem izbor hoce li da vide sajt u desktop ili u mobile view! Katastrofa! Em nepregledno, nema spiska vesti nego sve po blokovima pa skrolujem 16 dana da vidim ceo news feed! Lele! Le-Le!

dizajner

pre 8 godina

Znam, reci ce neko da je potrebno navikavanje, ali, nije to problem, vec su pre mene komentarisali ljudi. Kao da se stranica nije ucitala, i tako...

Saška

pre 8 godina

Ako ste hteli već nešto da menjate, bilo bi dobro da ste stavili nešto po sistemu instant mesidžinga (sa flag i edit opcijama)da bi se diskusija brže odvijala. Ovako dok admini odobre prođe život !

Dejan

pre 8 godina

Jako naporno za čitanje i snalaženje ... previše beline ... sve izgleda isto ... slike bez efekta, različiti segmenti vesti bez fizičkr podele ... užas ...
Možda sve ovo ima efekta na telefonu ili tabletu odnosno malim ekranima ali na 24" monitoru u 1920x1080 je užas,
Moram priznati da sam neke vesti bukvalno prevideo, a neke sa naporom našao prosto jer sam bio uporan
Zbunili ste me i prethodnim redizajnom početne strane ali kratko ali ponavljam NA velikom ekranu ovo baš smeta očima i napor je za pretragu

Ske

pre 8 godina

Ukinuli ste mogucnost podcasta "uzbudilnik" moze se samo slusati emisija koja je u toku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dragan, 15. maj 2015 22:12)

Dragane, od kada se podkasti slusaju na sajtu?
http://podcast.b92.net/uzbudilnik.xml

...

pre 8 godina

Au, ljudi moji, moram biti iskren i reci da je ovo uzasno. Ako ostane ovako nepregledno, sterilno belo i ubitacno za oci, mislim da cemo se rastati nakon desetak godina druzenja.

P.S Ja ne mogu ni 10 minuta da izdrzim, oci bole.

Pozdrav

draganz

pre 8 godina

Dizajne je odlican, ne stoji da je previse belog. Ne valjaju vam monitori ako vam zamarju oci ili ste ih previse osvetiliti. Savremen i cist. Ima tu dosta da se pohavali. Nego veca je korist da vam kazem sta nije dobro.
NIje dobro
1. nema cirilicna verzija
2. sto u komentarima nema link za odgovor na odredjeni komentar. Nesto kao Disqus
3. sto u komentarima ne mogu da se registrujem da ne bi neko drugi koristio moje ime
za sada toliko, kada otrijem jos nesto javicu

Korisnik B92 svakodnevno

pre 8 godina

Siguran sam da cete ovako dobiti vise klikova, jer se po stranici mogu procitati samo 9 vesti, pa moramo da klikcemo za sledecu stranicu. Znam i da vam to znaci za takmicenje sa drugim sajtovima, i da to povoljno utice na cenu reklamiranja na vasem sajtu. Ali, VRACAJTE STARI DIZAJN, ovo NISTA ne valja! Nije valjda tako tesko priznati gresku, i vratiti se na staro?

Lucky

pre 8 godina

Kada ste prešli sa crvenog na ljubičasti sajt pomislio sam kakava katastrofa, međutim sa ovim belim molim vas vratite prošli(ili pretprošli još bolje).

Milutin

pre 8 godina

Aplikacija za windows phone je katastrofa, tako da sam se bas obradovao kada sam procitao da je sajt responsive. Odmah potom je usledilo razocaranje, video klipovi se uopste ne vide u vestima...

Čitalaca odavno

pre 8 godina

Pa ja tek sad videh vest da je ovo novi sajt, već sam hteo da vam pošaljem mail da je nešto pokvareno.Pa gde su margine, tekst ide od ivice do ivice,mnogo je manje pregledan nego ranije.

Ichachos

pre 8 godina

Izgled sajta anemican. Slova bledunjava i mrsava. Garant je izmjenjen pod pritiskom nekog "Internet guru-a" koji je rekao da sajt "danas mora da bude flat".

Nadam se samo da ce ova moda brzo proci pa da stavite opet neki normalan dizajn.

milan

pre 8 godina

ovo je jezivo vratite stari izgled bole me oci ulazim samo preko telefona, danas dva puta usao racunarom i izasao posle dve sekunde, slosilo mi se, morao sam koliko je nepregledno i koliko me oci bole

moa

pre 8 godina

Ogroman header
b92 logo da se sazalis
los izbor glavne boje koja nije u dobrom kontrastu za belim fontom u svim velicinama
preglomazna reklama koja uzasno bode oci na homepage
glavna vest i slika - ogromna
ostale 'najvaznije vesti' lose razgranicene
ogromni baneri sa desne strane
skrolovanje unegogled
nicim razgranicene kolone sa tonom beline koja je neprijatna za gledanje
'Najnovije Najvažnije Najviše komentara' umesto pri vrhu, na sredini u sendvicu

ova forma sajta podseca na nekakav blog koji se besumucno puni sadrzajem a koji ljude slabo zanima

vise i vece ce znaci bolje
previse belog ne znaci citljivo u ovom slucaju

korak unazad...nazalost...mora da se dotera i utegne

veerghoen

pre 8 godina

Мала замерка. Вратите опцију да се коментари могу читати и након њиховог слања. Тога је било раније, а сада не може да се види.

Nadgard

pre 8 godina

Ovaj novi sajt je verovatno lepo zamisljen ali ne moze da se poredi sa preglednoscu i funkcionalnoscu prethodnog, dok dodjem do onog sto hocu da procitam i dok odaljim ekran dovoljno daleko da mi ne unisti oci prosto izgubim volju da citam vesti...

Bar nam stavite opciju izbora izmedju novog i starog izgleda, ako treba platicu vam...

Kreativni direktor u RL

pre 8 godina

15 naslova na strani i nije baš neko povećanje u odnosu na stari layout. Bezlična tipografija. Ima toliko dobrih, besplatnih web fontova i za naslove i za BC. Kao da ste se ugledali na sajtove iz Chrome-ovog news tab-a. Dijakritike na srpskim grafemama su groteskno velike u BC-u, posebno na Ž, š i đ... Generalno - loš izbor.
Likovno nerazgraničene grupe vesti, plus prejak kontrast.
Utiske vam prenosim gledajući sajt na 27" Apple display-u u punoj rezoluciji (2560x1440). Mogu samo da zamislim kako izgleda na nekom desktopu ili laptopu na nižoj rezoluciji.

Dača&B92-4ever

pre 8 godina

Dragi moji, ovo je toliko belo, da zrači i mnogo mi je naporno da čitam bilo šta. Razmislite o ovoj sugestiji. Ja moram da palim odavde.

DJ

pre 8 godina

Molim Vas, hakeri,Devoloperi, majstori... molim Vas, napravite najobicniji filter na mobilnoj aplikaciji za pretragu po sportovima! ja ako danas ne procitam vest npr o snukeru, necu je nikad naci vise....
Filter braco, fudbal, kosarka, tenis, ostali sportovi.... tesko? ili da dam neki predlog.....?
a sad ozbiljno, pozabavite se sa tim!

Bane Lukic

pre 8 godina

Ne svidja mi se nov dizajn. Ranije je web strana bila preglednija. Ni font slova mi se ne svidja... Vise mi se dopadaju uokvirene rubrike.

prolaznik

pre 8 godina

Dosta dugo čitam i povremeno komentarišem vesti na B92 ali ovo je agonija.

Izgleda da sledite logiku TV B92: sve dobro što imate brže bolje ukinete ili promenite na gore. Primer: jutarnji program koji je na B92 od skora u pogrešno vreme i skraćen do besmisla.

Da bih pregledao današnje vesti moram ko zna koliko puta da kliknem za sledeću stranicu (znam, to je da bi se svaki put učitale nove reklame) i polako gubim volju da klikćem dalje. Izdržao sam do kraja i mislim da ću potražiti neki drugi sajt sa vestima gde ne moram da klikćem nego samo PageDown. Ovo je bila odlična osobina i, naravno, ukinuli ste je.

U pregledu svih vesti dana sa strane su se nalazila najnovije ili najkomentarisanije vesti dana iz ostalih sekcija i oblasti. To je bilo fenomenalno. Te sekcije ne bih ni posećivao da nije bilo tog izbora sa strane. Od mene ste imali siguno duplu posećenost samo zbog toga. Još jedna odlična stvar koje, naravno, više nema.

Ogromna belina, preveliki font, preteran line space. Strahota.

Do sada sam vas čitao na mobilnom od 3,2" u Opera pregledaču. Nikada nikakvih problema nisam imao. Nemam pojma zašto ste išta menjali zbog mobilnih platformi jer većina koristi moćnije telefone i veće ekrane od mog telefona.

Sajt izgleda kao da je neko hteo da vas iskopira pa nije umeo to da uradi kako treba ali je računao da će neko ipak da se upeca.

Žao mi je što odlazim. Doduše, možda je i bolje da manje čitam vesti.

.

beogradjanka

pre 8 godina

JAO NA STA LICI:((((((((((((
NE SVIDJA MI SE
Izgleda kao neka jeftina kamatica.com ili neki sajt u zacetku i razvoju.
Ono ranije je hajt tek za ovo.

gago

pre 8 godina

Vratite stari izgled. Ovaj je stvarno los. B92 pratim ekstra vijesti ali sa ovakvim sajtom tj. Pregledom vijesti ste napravili katastrofu. Pozdrav iz RS.

nucky thompson

pre 8 godina

I ja na poslu ( New Jersey) citam vijesti ;) Reklame su prevelike, mislio sam da je nesto do mene, ali sad vidim da i drugi imaju isti problem. Razumijem da je rijec o ogladavanju i potrebi da se finansirs, ali reklama na vrhu je bas ogromna. pozdrav za kolegu Washington-ca :)

Darth Shone

pre 8 godina

Hmm, nije lose, ali dokle vise kopiranja METRO i MATERIAL? Mislim stvarno, malo mi je sto ga trpim na mobu i kompu, pa sad jos i ovde... Da se barem brze ucitava, ali ne, i dalje se vuce kao prebijen. A sta je razlog, e pa to pitajte adobe i njegove programere. Flash ubija svaki sajt.

Victorinox

pre 8 godina

Šta da vam kažem ljudi, čitaću vas i dalje, ali ovo je ružnije nego Windows 8. Dajte makar opciju izbora da se vidi više vesti po stranici, ono 10, 20, 50, taj rad... Valjda je i ovo prilagođeno za mobilne telefone, ali ima i nas matorih koji to ne obožavaju. Ne volim da čitam vesti na monitoru veličine pakla cigara, pa to ti je. Sve najbolje.

ivan

pre 8 godina

apaolutno odlicno izgleda. Sve je na svom mestu, veoma intuitivan. Jasno je da mnogi tesko prihvataju promene, ali ce se na ovaj dizajn veoma brzo navici.

xxx

pre 8 godina

MOLIM VAS vratite na sve vesti i u sve rubrike opciju "Kliknite za celokupan tekst članka" dok se citaju komentari!!! Molim Vas!!! Nadam se da komentare citate, vidim da je vracena mogucnost da se udje direktno u komentare sto je takodje sugerisano..."Kliknite za celokupan tekst članka" je ostalo u super zeni i bulevaru, vratite tu opciju svuda!!!!

Asparagus

pre 8 godina

Ok, razumem poentu i sviđa mi se ideja da se rade češći, a manje drastični apdejti, no moram reći da na kompu novi dizajn ne deluje lepo, izgleda kao neuspelo učitavanje stranice. Clean look i minimalizam su dobri dok i sami ne postanu distrakcija kao šta je ovde slučaj, ne treba svaka sitnica na ekranu imati svoj okvir, ali opet mora nekako sadržaj da se prirodno odeli jedan od drugog kako bi bio pregledan i oku ugodan, ovo baš deluje nedovršeno i nabacano.

Da se razumemo, ovo nisu "deal breaker" nedostaci, sajt sledi sličnu logiku kao i pre i nije se teško snaći, no dojam nije najbolji.
Eto, čisto dobronamerne kritike da novu verziju učinite ipak preglednijom i oku ugodnijom.

Pozadina bela

pre 8 godina

Ok je ali je bela pozadina jako nezgodna za oci.A i mogli bi ste da na istoj stranici stavite razlicite boje pozadine u odnosu na temu,recimo svetlo plavu za ljubimce,pa onda iznad toga malo,samo malo tamniju plavu za temu IZNAd,za zdravlje,pa jos jednu malcice tamnije plavu(samo primer) za temu iznad.Ovako je sve vrlo JEDNOLICNO :(

Nobody

pre 8 godina

Svidja mi se novi flat B92, menjati malo stvari ali cesce i u hodu mislim da je pravi izbor. Sajt izgleda veoma cisto, otvoreno i pregledno.
Jedna mala sugestija jeste da leva i desna strana budu za nijansu tamnije kako bismo mogli ostati fokusirani na sadrzaj koji citamo.

Dalibor81 Srbobran

pre 8 godina

Stari je bio prakticniji. Imao si spisak naslova,i biras sta oces da citas. A sad uz svaki naslov imas nepotrebne stvari kao sto je neka slika,pa pokoja recenica na tu temu... moras da saltas kilometar dok procitas sve naslove. Ne valja bre,vracajte onaj stari sistem!!!

miki

pre 8 godina

Kao da ste uzeli dizajn sa msn-a, skinuli stilove za grupisanje i smanjli sirinu. Trebali ste ga skroz iskopirati, ovako izgleda napola uradjen.

Powerslave

pre 8 godina

Uvek sam za inovacije i promene, čak i kad nema nekog preteranog razloga za to, samo ako se ne gubi na funkcionalnosti. A to se upravo sada desilo.
Previše bele boje je veoma naporno za oči, to je bukvalno prva stvar koju sam primetio. Siva ili neka druga, "manje agresivna" boja bi bila ok.
Dizajn deluje bezlično, bez jasnih granica između linkova, kategorija... ali to je nešto na šta ću se lako i brzo navići.
Što se tiče same navigacije po sajtu, uvek sam se iz nekog razloga nešto teže snalazio, ne znam ni sam zašto, ali to je više moj problem.

Neko je pomenuo onu mogućnost da se ponovo otvori cela vest iz komentara, bez potrebe da se učitava nova stranica, to je nešto što je bilo sasvim korisno, a sada ne postoji (ili bar nisam našao).
Takođe je neko pomenuo da brojač karaktera prilikom kucanja komentara ne radi, između ostalog ni na Firefox-u.
Možda bi bilo najbolje da se uvode potpuno nov način komentarisanja, neki koji omogućava direktne odgovore na komentare klikom na Reply, a ne ovako kako je sad. Mnogi sajtovi to imaju, čak i oni (mnogo) manje ozbiljni.

Sve u svemu, najviše bih voleo kad bi "PC verzija" web sajta ličila na Android aplikaciju jer je ona ubedljivo najbolja u svojoj oblasti, tu mislim da nema nikakve dileme.
Uvek koristim tamnu temu na telefonu, lepše izgleda, mnogo manje zamara oči, manje troši bateriju...

Kol

pre 8 godina

Za telefon je odlicna aplikacija evo sad sam usao preko kompa na sajt i malo je reci da izgleda katastrofa, ovoliko bele boje nema ni u bolnici vratite na staro ili makar malo vise tamne boje!

Pedu

pre 8 godina

Taman zaboravim da ste promenili nešto što je savršeno funkcionisalo i izgledalo, naviknem se na novo i lošije, i vi ga opet promenite.
Sad opet moram da se navikavam gde se nalaze stvari koje su mi bitne.
A dok se naviknem, pretpostavite koliko cu se puta setiti familije onome cija je ideja bila da se sve izmeni.
Nervirate me sve više.
Vasa je sreca sto ste vi jedini ostali normalni, pa nema sta drugo da se vidi.
Ali promenice se i to, kad-tad.

Rastko

pre 8 godina

Nema ovo veze sa tim što sam se navikao na stari dizajn, ovo ima veze što novi sajt nema nikakve veze. Eto to je moj utisak. Koristiću i dalje iOS aplikaciju(koja i te kako baguje) ali ne mogu da dolazim na novi sajt i zbog toga što oči bole od bele boje.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Otvorim sajt jutros i počnem da gunđam na kablovskog operatera misleći da mi je prespor net i čekam da otvori vaš sajt do kraja. Jer tako i izgleda, nedovršeno i nepregledno.

em-em

pre 8 godina

Da li biste razmotrili opciju izbora sekcija na mobilnim aplikacijama? Da bude moguce da se odredjene uopste ne pojavljuju i da se raspored menja po afinitetima korisnika?
Hvala!

Dunja

pre 8 godina

Stari izgled sajta je bio mnogo bolji, da ne kažem, najbolji od svih.
Novi je previše bledunjav, neorganizovan,gotovo haotičan ; bar što se tiće PC.
Pri svemu tome, nije reč o tome da ćemo se, vremenom, navići na novi izgled sajta - svakako, da hoćemo - već o činjenici da "nešto što je dobro, ne treba menjati".

Kad porastem bicu TV

pre 8 godina

Ja sam sebi malo redizajnirao jer, premda slabije vidim, font mi je stvarno og-ro-man. http://i.imgur.com/zUMuAqQ.png Verujem da dosta nas tu dolazi najviše zbog komentara, koji su daleko bolji od onih na ostalim portalima, tako da bi taj dio trebao biti istaknutiji. Znam da se inače korisnici skoro svih sajtova bune kad dođe do redizajna ali mislim da bi trebali razmotriti neke od predloga u komentarima. Ili, ako već mora ostati ovako, razmislite da dodate i neku lakšu compact opciju nalik (ili identičnu) starom dizajnu tako da posetitelji mogu izabrati dal da pregledaju ovako ili onako.

Plamenko

pre 8 godina

Što tehnologija više napreduje, dizajn i preglednost je sve lošija i lošija....
Suviše bledo, bez kreativnosti, jednolično....
Primenite pozitivne ideje i predloge kada već ostavljate prostor za komentare...

h

pre 8 godina

Meni se dopada samo zato sto sad vise nemoram da citam preko aplikacije vec je prilagodjena mobilnom telefonu tj. sto neko rece apikacija jede bateriju. Slazem se sa svima da je previse belo po meni bi bilo bolje da je crno ko sto ima da se izabere na aplikaciji. I treca i poslednja zamerka su reklame na pc sajtu koje unistise svaku car citanja. Znaci sve tri vrste pc,mobilni i aplikacija imaju sebi svojstvenu manu pa kad bi to nekako mogli da sklopite u jedno dobro bilo bi odlicno :-D

Maja

pre 8 godina

Znacajan mi je vas sajt i nije mi svejedno kada eksperimentisete sasvim nepotrebno. Nefunkcionalan je i nepregledan. Na starom sajtu se odmah videlo sve. A to je ipak najbitnije.

Korisnik obicni

pre 8 godina

Nema sumnje da cemo se svi prilagoditi promenama,ali se isto tako nadam da cete pazljivo saslusati i sagledati ocene korisnika.

I ja sam kao i vecina,morao da smanjim sa nekoliko klikova osvetljenost ekrana,jer belilo `bode` u oci.

Boje zaglavlja su mi nekako `hladne` i voleo bih da su pastelnije i pribliznije predjasnjim.

Vratite nam stari izgled za NAJNOVIJE,ne treba nam slika za bas svaku vest,kao ni par recenica iz iste,jer neke ljude ne zelimo ni na slici da vidimo,a i vi se mucite da BAS SVAKU VEST potkrepite slikom,koje u vecini slucajeva i nemaju neke bliske veze sa tekstom.
Mislite i na ljude,kojima je ogranicen broj MB(GB),jer im se nepotrebno povecava utrosak istih.

Naravno da ne treba i nece ostati sve kao sto je bilo( iako sasvim pristojno),ali u narednim danima zadrzite ovu temu,pa se potrudite da otklonite neke stvari u saradnji sa onima,koji vole da posecuju vas sajt.

Drugarski pozdrav!

P.S.Obavestavam korisnike FF-a,kojima nije podeseno automatsko apdejtovanje da je danas stigla verzija 38 o kojoj smo citali pre par dana na ovim stranama.

Washington

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.
(Washington, 15. maj 2015 17:14)


Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.
(Ske, 15. maj 2015 19:00)

Niti bi ja radio kod robovlasnika koji ne dozvoljava pauzu za radnike.

123

pre 8 godina

Kazu da covek ne voli promene, osim ako mu se ne menjaju pelene. Tako da, sve je stvar navike, za par dana necete se moci ni setiti kako je izgledala stara verzija, a kad izadje sledeca, ova ce vam biti bolja.

bank5

pre 8 godina

Stari dizajn je mnogo bolji, beline izmedju slika i vesti daju utisak siromasnosti. Sekcije su manje pregledne, nalik Blicu. :/
Pustite anketu...tipa koliko vam se svidja novi dizajn. :)

future

pre 8 godina

Hmm..bas Vas neki dan hvalim kako imate dobar sajt u odnosu na druge news portale,i vi sad napravite isti "trendy".Uvijek sam za promjene,al' ovo nije ispalo dobro.Glava boli od ovolike bijele boje.I MOLIM VAS DA NAPRAVITE UPDATE ZA WINDOWS PHONE APP! Bolje bi bilo da je povucete sa marketa nego da je ostavite osakacenu! WP je OS u usponu,samo vi to ne shvatate jos.

mikla

pre 8 godina

za ove sto kazu da im app nije update: reponsive znaci da sada kada otvorite sajt na telefonu ili tabletu u BROWSERU, sadrzaj ce biti pregledan.

Ske

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.
(Washington, 15. maj 2015 17:14)


Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.

Марко

pre 8 godina

Био је добар и стари изглед, али ни ово није лоше.

Али, ћирилице и даље нема? Зар је ту опцију толико тешко поставити?

lemi

pre 8 godina

Iskreno, ne svidja mi se dizajn ni na mobilnom telefonu ni na pc-u. To sto ste ga ucinili prilagodljivim na mobilinim uredjajima mi ne znaci previse, zato sto sam do sada mogao da bilo koji tekst ili sliku prilagodim jednim potezom i pritom sam imao iskustvo punog desktop sajta koji mi je nekako drazi od ove prilagodjene verzije.Desktop verzija mi za sad deluje malo konfuzno ali verovatno treba samo malo vremena da se naviknem

zoki

pre 8 godina

Pratim vas na tabletu i imam sledeci problem
Udjem u Tehnopolis, procitam tekst, vratim se nazad - na pocetak aplikacije, umesto na Tehnopolis. Procitam neki tekst o autima, jedan klik nazad i - vrati me na pocetak aplikacije b92. Gde god udjem da procitam nesto - svaki klik nazad vraca me na pocetak aplikacije, a onda ponovo skrolovanje nadole, tamo gde sam bio. Aman bre!
Pozdrav, Zoki.

Joca

pre 8 godina

Zbog glupe promene sam napustio serbiancafe
Neznam kad sam zadnju put bio tamo a i kad sam bio nisam iso dalje od prve stranice, a browser mi je bio namesten da direktno idem na SC.
Propazite se tih promena. To bi vam bio moj savet.

vlado

pre 8 godina

Kao sto su mnogi prethodno vec komentarisali ima previse beline i podele izmedju raznih vesti, oblasti itd. su teze uocljive, treba se navici. Sve u svemu stari izgled sajta je bio bolji.

trta

pre 8 godina

Nema veze sa sajtom ali ima sa mobilnom aplikacijom. Kada se posalje link iz bulevar poglavlja preko Share opcije link koji stigne na mejl je pogrešan ima dva puta http.

paris

pre 8 godina

Menu je ovo vrlo dobro odradjeno i voleo bih da sledeca nadogradja zadovolji ukuse svakoga.Stari sajt je bio prepun spamova mozda i virusa bar to mogu sada reci a to se desavalo na phone

Sok od zove orla

pre 8 godina

lepo je sve ovo,i treba vremenom da se prave novine,ali ljudi,zasto izbaciste "outline" ,pa tako nesto vec imamo na RTS.
vratite outline i srecan rodjendan Radiju, ubacite neku humoristicku emisiju nakon 22h da mi svetski putnici mozemo da se smejemo,sinoc nas ubiste onom tuc tuc muzikom.

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Za fon imate najjacu aplikaciju i favoriti ste mi . Ako ste zeleli lakse odrzavanje za racunarsku verziju nadam se da ste uspeli . Korisnici nece biti zadovoljni . Stara verzija je preglednija , ne umara dok trazimo vesti , ostrina slova je bolja . . .

Joe

pre 8 godina

Windows Phone? Imate Visual Studio Code, možeta za pola sata Android ili iOS aplikaciju da prepakujete za WP uz izmenu 20ak linija koda

EM

pre 8 godina

Zaboravio sam jos... definitivno FALI onaj carousel koji ste prije imali odmah ispod glavnih vesti. Barem ga dodajte za desktop/laptop/tablet verziju stranice.

Bush Doctor

pre 8 godina

Iskreno receno, MRZIM kada se menja raspored elemenata i velicina slova u zavisnosti od velicine prozora. I sta ce vam ovaj dosadni, kockasti dizajn? Sada svi to imaju i ne bih ga nazvao estetski prijatnim. Sta vise ...
(s, 15. maj 2015 16:24)

To sa slovima je responsive dizajn i neophodan je da bi sajt izgledao pristojno na svim mogucim uredjajima. Zato je i sve kockasto. Kad bi postojali samo iPhone, iPad i Mac od 27 inca, i nista drugo na ovom svetu, web dizajner bi bio slobodan. Ovako, posto postoji milion razlicitih velicina ekrana kao i odnosa visine i sirine, dizajner je vrlo ogranicen — moralo je ovako. I morace bar jos koju godinu.

Ipak, jeste moglo to mnogo lepse cak i u okviru koskastog, responsive dizajna. Rekao bih da dizajn jedva da postoji na novom sajtu.

U svakom slucaju prethodni sajt je bio totalni krs, tako da, ovo vam i nije lose.

realno

pre 8 godina

Sto se dizajna tice meni se svidja. Dok ste funkcionalnost izgubili u smislu da je tesko odrediti sta je sta na stranici. Jos kad bi navigaciju ucinili fiksnom tj. da prati prozor. Korisnici koji imaju problema da im nesto nije dobro ucitano bi preporucio da ociste kes jer izgleda strucnjak koji je radio redizajn nije promijenio verziju skripti.

Zoki

pre 8 godina

Nisam probao na telefonu i tabletu, ali na računaru je previše belog prostora. Međutim, postoje dva puno veća problema. Flash baner na naslovnoj strani jednostavno iritira svojom animacijom. Kod mene Safari to blokira, ali ako otvorim stranicu u Chrome, jednostavno previše odvlači pažnju. Drugo, ljudi vaš sajt otvaraju na raznim mestima, na nekim od njih nije prikladno da se automatski startuje audio. Na Chrome mi se sa desne strane pojavila neka reklama sa tri babe koje pevaju, trebalo mi je vremena da otkrijem odakle dolazi zvuk da bi ga ugasio. Bojom se da ću morati da budem oprezan gde otvaram B92, ne mogu sebi da priuštim da mi se takve stvari događaju na poslu.

Ske

pre 8 godina

Znaci, nas sa PC-ima ste otkacili? Pa hvala, sad i da hocu da vam ostanem veran ne mogu.
(Langus, 15. maj 2015 16:50)

Kako to mislis otkacili?
Mozda ti je clanak mlo konfuzan. "Responsive" znaci prilgadljiv "viewport-u" iliti displeju na kom gledas sajt, bez obzira na OS

Alex

pre 8 godina

@GT40: Bravo za komentar!
"Vaš web dizajner je bez hrabrijih ličnih ideja i vizuelne kulture"
Upravo to!
Poslao sam i jutros cim sam otvorio sajt sugestiju b92 timu, moja prva sugestija koju sam ikome poslao od nasih javnih medija. Onaj crveni-bordo sajt je bio sila, malo mi zasmetao ljubicasti dizajn, ali ovo sada nema veze sa zivotom, iskreno.

Washington

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.

todos

pre 8 godina

Na prvi pogled jako lose. Nekako mi je sve sitno i mnogo beline i font nije bas, bas. Mozda se vremenom naviknem... Odradite ovo kako valja ili vratite stari a promenite na njemu tj modernizujte neke sitnice.

navicemose

pre 8 godina

nista nije uokvireno, neke celine da se naprave, da se odvoji, da bude uocljivije i preglednije, ovako se ne zna sta je sta i gde samo lebdi po beloj pozadini, ne znam sto je greh staviti border ili background, sajt je sad kao rts.rs, ostale novine su ok ali treba doraditi.. kad sam prvi put otvorio mislio sam da se style.css nije ucitao

Tokyo

pre 8 godina

Toliko se beli ova nova verzija sajta da mi se čini kao da je prosuto brašno po ekranu. Meni lično mnogo više umara oči ova bela pozadina (nosim naočare sa jakom dioptrijom) u odnosu na staru. Tako da moj glas ipak ide na račun pređašnje verzije. Iako nisam protiv modernizacije i promena, pod uslovom da donesu boljitak. Da ne bude promena čisto radi promene...

EM

pre 8 godina

Nije lose ali evo par ideja:
1. Favicon je necitljiv sto moze nervirati ljude do te mere da vas sajt potpuno izbrisu iz bookmarka
2. Sekcije bi imale vise smisla kada bi ih jasno razdvojili recimo sivkastom bordurom
3. Imate cak 4 razlicite velicine slika. One najmanje slike su vam PREmale (ili ih povecajte ili skroz izbacite jer na njima se ne vidi nista)
4. Glavni meni bi mogao biti puno bolji. Monoton je ovako.
5. Pa zar bas moraju sve te reklame da iskacu na sve strane??? Ok, treba vam prihod ali vecina reklama je katastrofalna a neke su cak i uvredljive. Mislim da vas ljudi jos uvek drze za ozbiljan web portal pa nemojte da izgubite taj status...

Front-end developer

Ikilledkenny

pre 8 godina

Stara verzija za desktop bila je najbolja stranica vesti koju sam posecivao. Pregledno. Zna se gde je sta bez suvise detalja. Lako sve za pronaci. Iz istog razloga sam ostale izbegavao. Tesko da ce me nova verzija privuci. S obzirom da lici na sve ostalo trenutno.

Ske

pre 8 godina

Sistem za komentare vec godinama vristi za malo paznje i pokoji update. Ako hocu nekoga da "citiram" moram da kopiram njegov odgovor i samim tim trosim broj karaktera u mom postu. Moj odgovor nekome mora da ide ispod posta na koji odgovaram..
Captcha vam je iz 2004, kada ste poceli da postavljate trendove, u medjuvremenu, vreme je te trendove pregazilo. Google danas ima ReCaptcha proveru koja ne zahteva da se upise ni jedno jedino slovo...
Takodje, captcha je ponekad ista za sve komentare koje posaljem
"RWD" je vest iz 2010 i mislim da ako vec imate aplikaciju za telefone i tablete, to vam nije trebalo.
Dizajn manje vise... Mislim da je "content discovery" laksi ali to nam je najmanji problem jer u eri googla, informacija je udaljena samo jedan klik.
Brojac otkucanih karaktera u komentaru ne radi na OS X i Safariju

Eto, nadam se da cete sto pre osveziti modul za komentare, zastareo je, mnogo.

Miša

pre 8 godina

Ako vam nije teško, stavite u gornji desni ili levi ugao opciju da belu pozadinu "na klik" možemo da zamenimo za sivu boju ili neku, uslovno rečeno, manje napadnu.
U android aplikaciji koristim "tamnu temu". Naporna je pozadina bele boje za gledanje. Nemojte da me terate da se bakćem sa fajrfoksom da bih namestio boju.

Unapred zahvalan

nerazmažena

pre 8 godina

Kad sam danas pogledala rekoh sebi, o, ne. Šta je ovo? Ali obzirom da sam neko ko zna da će mu biti neobično tri dana a posle svejedno odustadoh od daljeg negodovanja. Imate dobrih komentara. Na PC-ju izgleda potpuno bez veze. Mnogo belog prostora, sve nekako na gomilu, usitnjeno, predhodna verzija mi je bila preglednija. Ranijih se i ne sećam. U svakom slučaju promenite što pre. Uradite nešto treće. E sad verujem da su vam ciljne grupe tableti, ipodi, iphoni, i smart telefoni, za njih je verovatno OK. Za PC je lošije.

zoka

pre 8 godina

Cenim trud b92 da se prate trendovi, ali zaista, ovaj redizajn sajta je izuzetno naporan za gledanje na PC-ju. Suvise belog i bukvalno bole oci od gledanja u ekran, a pritom nije uopste pregledno koliko je bilo pre,

Zeljko

pre 8 godina

Previse belog. Totalno sterilno, bezlicno, bez jasnog razdvajanja kolona i tema...
5 koraka nazad u poredjenju sa prethodnom verzijom... Zabole me oci od tolike beline...

Marko

pre 8 godina

Znam da ste se trudili i žao mi je što moram da vam kažem... ali nije lepo. I nije pregledno. Ali dobro je što napokon ima smisla na mobilnim.

GT40

pre 8 godina

Jako loše, bezlično,nepotrebna modernizacija sajta nadasve.Previše belog.Mnogo praznog prostora,podešeno više za mobilne telefone. Naravno,mi koji pratimo ovo zbog sadržaja navići ćemo se,ali Vaš web dizajner je bez hrabrijih ličnih ideja i vizuelne kulture.Verovatno nećete objaviti ovaj moj zaključak o sajtu jer mora se samo hvaliti novo. Time se stvara iluzija da je samo novo dobro i gubi kulturna dimenzija kontinuiteta i vizuelne prepoznatljivosti jednog sajta,u ovom slučaju medija.

Obren

pre 8 godina

Imao sam problem sa iphon-a da koristim aplikaciju. Nadam se da ste to resili. Ucitavanje nije uspelo, to je izbacivao stalno, a mislim da nije problem do interneta

Nesa

pre 8 godina

I stara verzija je bila pregledna i rubrike su bile lepo podeljene. Ubedljivo najbolji sajt za sve vrste vesti. Tako da kad mi se danas na android telefonu pojavila ova verzija, pokusavao sam da nadjem onu staru desktop varijantu na koju sam navikao. A onda sam video ovu vest :) Dobro, navici cemo se i na ovu verziju. Nastavite da i dalje budete najbolji.

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 8 godina

Malo sam se šlogirao ujutro, još se ne snalazim, al biće! Penzioneri imamo vremena, sve do kraja! Samo tako napred! Barem se dobro vidi, pa ne trebam povećavati!:)

75016

pre 8 godina

Za sada mi se ne svidja na kompu. iPhone app još ne vidim sa je updateovan.
Na kompu kao sto su drugi rekli suviše belog.
A ovako jedino sto mi stvarno smeta je to sto na kompu sam u glavnom otvarao vest tako sto kliknem na komentare pa new tab i tu je opcija da se iznad komentara otvori cela vest, a sada koliko vidim mora da se ide na novu stranicu iz komentara kako bi se došlo do vesti... Razmislite da vratite "pokaži ceo članak" plz.
Ali dobro bar se trudite ;)

John Doe

pre 8 godina

Vidim vecini se ne svidja novi dizajn,meni je fenomenalan :D nemojte da ga menjate,odlicni ste... Bukvalno jedini domaci portal koji posecujem..uz mondo po nekad,ma da su oni smorili sa sexom i stanijama...Odlicni ste,i dizajn je fenomenalan,pravo osvezenje..ne menjajte se :D

s

pre 8 godina

Iskreno receno, MRZIM kada se menja raspored elemenata i velicina slova u zavisnosti od velicine prozora. I sta ce vam ovaj dosadni, kockasti dizajn? Sada svi to imaju i ne bih ga nazvao estetski prijatnim. Sta vise ...

Mala povratna informacija

pre 8 godina

Najpre hvala Vam za bogat i zanimljiv sadržaj zbog kojeg sam svakodnevno na Vašem sajtu i smatram ga najboljim informativnim domaćim sajtom. Koristim Blackbarry 10 telefon i aplikacija za ovu platformu nije baš najbolja.

Što se tiče novog dizajna, uopšte nije pregledan, ne postoji jasno razgraničenje između kolona i kategorija i previše je kontrastan. Mislim da Vam je novi dizajn pre korak nazad nego napred.T

zoka

pre 8 godina

Cenim trud b92 da se prate trendovi, ali zaista, ovaj redizajn sajta je izuzetno naporan za gledanje na PC-ju. Suvise belog i bukvalno bole oci od gledanja u ekran, a pritom nije uopste pregledno koliko je bilo pre,

Mala povratna informacija

pre 8 godina

Najpre hvala Vam za bogat i zanimljiv sadržaj zbog kojeg sam svakodnevno na Vašem sajtu i smatram ga najboljim informativnim domaćim sajtom. Koristim Blackbarry 10 telefon i aplikacija za ovu platformu nije baš najbolja.

Što se tiče novog dizajna, uopšte nije pregledan, ne postoji jasno razgraničenje između kolona i kategorija i previše je kontrastan. Mislim da Vam je novi dizajn pre korak nazad nego napred.T

Marko

pre 8 godina

Znam da ste se trudili i žao mi je što moram da vam kažem... ali nije lepo. I nije pregledno. Ali dobro je što napokon ima smisla na mobilnim.

Zeljko

pre 8 godina

Previse belog. Totalno sterilno, bezlicno, bez jasnog razdvajanja kolona i tema...
5 koraka nazad u poredjenju sa prethodnom verzijom... Zabole me oci od tolike beline...

GT40

pre 8 godina

Jako loše, bezlično,nepotrebna modernizacija sajta nadasve.Previše belog.Mnogo praznog prostora,podešeno više za mobilne telefone. Naravno,mi koji pratimo ovo zbog sadržaja navići ćemo se,ali Vaš web dizajner je bez hrabrijih ličnih ideja i vizuelne kulture.Verovatno nećete objaviti ovaj moj zaključak o sajtu jer mora se samo hvaliti novo. Time se stvara iluzija da je samo novo dobro i gubi kulturna dimenzija kontinuiteta i vizuelne prepoznatljivosti jednog sajta,u ovom slučaju medija.

s

pre 8 godina

Iskreno receno, MRZIM kada se menja raspored elemenata i velicina slova u zavisnosti od velicine prozora. I sta ce vam ovaj dosadni, kockasti dizajn? Sada svi to imaju i ne bih ga nazvao estetski prijatnim. Sta vise ...

gago

pre 8 godina

Vratite stari izgled. Ovaj je stvarno los. B92 pratim ekstra vijesti ali sa ovakvim sajtom tj. Pregledom vijesti ste napravili katastrofu. Pozdrav iz RS.

75016

pre 8 godina

Za sada mi se ne svidja na kompu. iPhone app još ne vidim sa je updateovan.
Na kompu kao sto su drugi rekli suviše belog.
A ovako jedino sto mi stvarno smeta je to sto na kompu sam u glavnom otvarao vest tako sto kliknem na komentare pa new tab i tu je opcija da se iznad komentara otvori cela vest, a sada koliko vidim mora da se ide na novu stranicu iz komentara kako bi se došlo do vesti... Razmislite da vratite "pokaži ceo članak" plz.
Ali dobro bar se trudite ;)

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Otvorim sajt jutros i počnem da gunđam na kablovskog operatera misleći da mi je prespor net i čekam da otvori vaš sajt do kraja. Jer tako i izgleda, nedovršeno i nepregledno.

Washington

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.
(Washington, 15. maj 2015 17:14)


Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.
(Ske, 15. maj 2015 19:00)

Niti bi ja radio kod robovlasnika koji ne dozvoljava pauzu za radnike.

Tokyo

pre 8 godina

Toliko se beli ova nova verzija sajta da mi se čini kao da je prosuto brašno po ekranu. Meni lično mnogo više umara oči ova bela pozadina (nosim naočare sa jakom dioptrijom) u odnosu na staru. Tako da moj glas ipak ide na račun pređašnje verzije. Iako nisam protiv modernizacije i promena, pod uslovom da donesu boljitak. Da ne bude promena čisto radi promene...

Victorinox

pre 8 godina

Šta da vam kažem ljudi, čitaću vas i dalje, ali ovo je ružnije nego Windows 8. Dajte makar opciju izbora da se vidi više vesti po stranici, ono 10, 20, 50, taj rad... Valjda je i ovo prilagođeno za mobilne telefone, ali ima i nas matorih koji to ne obožavaju. Ne volim da čitam vesti na monitoru veličine pakla cigara, pa to ti je. Sve najbolje.

Dunja

pre 8 godina

Stari izgled sajta je bio mnogo bolji, da ne kažem, najbolji od svih.
Novi je previše bledunjav, neorganizovan,gotovo haotičan ; bar što se tiće PC.
Pri svemu tome, nije reč o tome da ćemo se, vremenom, navići na novi izgled sajta - svakako, da hoćemo - već o činjenici da "nešto što je dobro, ne treba menjati".

Alex

pre 8 godina

@GT40: Bravo za komentar!
"Vaš web dizajner je bez hrabrijih ličnih ideja i vizuelne kulture"
Upravo to!
Poslao sam i jutros cim sam otvorio sajt sugestiju b92 timu, moja prva sugestija koju sam ikome poslao od nasih javnih medija. Onaj crveni-bordo sajt je bio sila, malo mi zasmetao ljubicasti dizajn, ali ovo sada nema veze sa zivotom, iskreno.

vlado

pre 8 godina

Kao sto su mnogi prethodno vec komentarisali ima previse beline i podele izmedju raznih vesti, oblasti itd. su teze uocljive, treba se navici. Sve u svemu stari izgled sajta je bio bolji.

Dalibor81 Srbobran

pre 8 godina

Stari je bio prakticniji. Imao si spisak naslova,i biras sta oces da citas. A sad uz svaki naslov imas nepotrebne stvari kao sto je neka slika,pa pokoja recenica na tu temu... moras da saltas kilometar dok procitas sve naslove. Ne valja bre,vracajte onaj stari sistem!!!

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Za fon imate najjacu aplikaciju i favoriti ste mi . Ako ste zeleli lakse odrzavanje za racunarsku verziju nadam se da ste uspeli . Korisnici nece biti zadovoljni . Stara verzija je preglednija , ne umara dok trazimo vesti , ostrina slova je bolja . . .

nerazmažena

pre 8 godina

Kad sam danas pogledala rekoh sebi, o, ne. Šta je ovo? Ali obzirom da sam neko ko zna da će mu biti neobično tri dana a posle svejedno odustadoh od daljeg negodovanja. Imate dobrih komentara. Na PC-ju izgleda potpuno bez veze. Mnogo belog prostora, sve nekako na gomilu, usitnjeno, predhodna verzija mi je bila preglednija. Ranijih se i ne sećam. U svakom slučaju promenite što pre. Uradite nešto treće. E sad verujem da su vam ciljne grupe tableti, ipodi, iphoni, i smart telefoni, za njih je verovatno OK. Za PC je lošije.

Ikilledkenny

pre 8 godina

Stara verzija za desktop bila je najbolja stranica vesti koju sam posecivao. Pregledno. Zna se gde je sta bez suvise detalja. Lako sve za pronaci. Iz istog razloga sam ostale izbegavao. Tesko da ce me nova verzija privuci. S obzirom da lici na sve ostalo trenutno.

Zoki

pre 8 godina

Nisam probao na telefonu i tabletu, ali na računaru je previše belog prostora. Međutim, postoje dva puno veća problema. Flash baner na naslovnoj strani jednostavno iritira svojom animacijom. Kod mene Safari to blokira, ali ako otvorim stranicu u Chrome, jednostavno previše odvlači pažnju. Drugo, ljudi vaš sajt otvaraju na raznim mestima, na nekim od njih nije prikladno da se automatski startuje audio. Na Chrome mi se sa desne strane pojavila neka reklama sa tri babe koje pevaju, trebalo mi je vremena da otkrijem odakle dolazi zvuk da bi ga ugasio. Bojom se da ću morati da budem oprezan gde otvaram B92, ne mogu sebi da priuštim da mi se takve stvari događaju na poslu.

Asparagus

pre 8 godina

Ok, razumem poentu i sviđa mi se ideja da se rade češći, a manje drastični apdejti, no moram reći da na kompu novi dizajn ne deluje lepo, izgleda kao neuspelo učitavanje stranice. Clean look i minimalizam su dobri dok i sami ne postanu distrakcija kao šta je ovde slučaj, ne treba svaka sitnica na ekranu imati svoj okvir, ali opet mora nekako sadržaj da se prirodno odeli jedan od drugog kako bi bio pregledan i oku ugodan, ovo baš deluje nedovršeno i nabacano.

Da se razumemo, ovo nisu "deal breaker" nedostaci, sajt sledi sličnu logiku kao i pre i nije se teško snaći, no dojam nije najbolji.
Eto, čisto dobronamerne kritike da novu verziju učinite ipak preglednijom i oku ugodnijom.

EM

pre 8 godina

Nije lose ali evo par ideja:
1. Favicon je necitljiv sto moze nervirati ljude do te mere da vas sajt potpuno izbrisu iz bookmarka
2. Sekcije bi imale vise smisla kada bi ih jasno razdvojili recimo sivkastom bordurom
3. Imate cak 4 razlicite velicine slika. One najmanje slike su vam PREmale (ili ih povecajte ili skroz izbacite jer na njima se ne vidi nista)
4. Glavni meni bi mogao biti puno bolji. Monoton je ovako.
5. Pa zar bas moraju sve te reklame da iskacu na sve strane??? Ok, treba vam prihod ali vecina reklama je katastrofalna a neke su cak i uvredljive. Mislim da vas ljudi jos uvek drze za ozbiljan web portal pa nemojte da izgubite taj status...

Front-end developer

xxx

pre 8 godina

MOLIM VAS vratite na sve vesti i u sve rubrike opciju "Kliknite za celokupan tekst članka" dok se citaju komentari!!! Molim Vas!!! Nadam se da komentare citate, vidim da je vracena mogucnost da se udje direktno u komentare sto je takodje sugerisano..."Kliknite za celokupan tekst članka" je ostalo u super zeni i bulevaru, vratite tu opciju svuda!!!!

todos

pre 8 godina

Na prvi pogled jako lose. Nekako mi je sve sitno i mnogo beline i font nije bas, bas. Mozda se vremenom naviknem... Odradite ovo kako valja ili vratite stari a promenite na njemu tj modernizujte neke sitnice.

nucky thompson

pre 8 godina

I ja na poslu ( New Jersey) citam vijesti ;) Reklame su prevelike, mislio sam da je nesto do mene, ali sad vidim da i drugi imaju isti problem. Razumijem da je rijec o ogladavanju i potrebi da se finansirs, ali reklama na vrhu je bas ogromna. pozdrav za kolegu Washington-ca :)

future

pre 8 godina

Hmm..bas Vas neki dan hvalim kako imate dobar sajt u odnosu na druge news portale,i vi sad napravite isti "trendy".Uvijek sam za promjene,al' ovo nije ispalo dobro.Glava boli od ovolike bijele boje.I MOLIM VAS DA NAPRAVITE UPDATE ZA WINDOWS PHONE APP! Bolje bi bilo da je povucete sa marketa nego da je ostavite osakacenu! WP je OS u usponu,samo vi to ne shvatate jos.

miki

pre 8 godina

Kao da ste uzeli dizajn sa msn-a, skinuli stilove za grupisanje i smanjli sirinu. Trebali ste ga skroz iskopirati, ovako izgleda napola uradjen.

Powerslave

pre 8 godina

Uvek sam za inovacije i promene, čak i kad nema nekog preteranog razloga za to, samo ako se ne gubi na funkcionalnosti. A to se upravo sada desilo.
Previše bele boje je veoma naporno za oči, to je bukvalno prva stvar koju sam primetio. Siva ili neka druga, "manje agresivna" boja bi bila ok.
Dizajn deluje bezlično, bez jasnih granica između linkova, kategorija... ali to je nešto na šta ću se lako i brzo navići.
Što se tiče same navigacije po sajtu, uvek sam se iz nekog razloga nešto teže snalazio, ne znam ni sam zašto, ali to je više moj problem.

Neko je pomenuo onu mogućnost da se ponovo otvori cela vest iz komentara, bez potrebe da se učitava nova stranica, to je nešto što je bilo sasvim korisno, a sada ne postoji (ili bar nisam našao).
Takođe je neko pomenuo da brojač karaktera prilikom kucanja komentara ne radi, između ostalog ni na Firefox-u.
Možda bi bilo najbolje da se uvode potpuno nov način komentarisanja, neki koji omogućava direktne odgovore na komentare klikom na Reply, a ne ovako kako je sad. Mnogi sajtovi to imaju, čak i oni (mnogo) manje ozbiljni.

Sve u svemu, najviše bih voleo kad bi "PC verzija" web sajta ličila na Android aplikaciju jer je ona ubedljivo najbolja u svojoj oblasti, tu mislim da nema nikakve dileme.
Uvek koristim tamnu temu na telefonu, lepše izgleda, mnogo manje zamara oči, manje troši bateriju...

bank5

pre 8 godina

Stari dizajn je mnogo bolji, beline izmedju slika i vesti daju utisak siromasnosti. Sekcije su manje pregledne, nalik Blicu. :/
Pustite anketu...tipa koliko vam se svidja novi dizajn. :)

Plamenko

pre 8 godina

Što tehnologija više napreduje, dizajn i preglednost je sve lošija i lošija....
Suviše bledo, bez kreativnosti, jednolično....
Primenite pozitivne ideje i predloge kada već ostavljate prostor za komentare...

Joca

pre 8 godina

Zbog glupe promene sam napustio serbiancafe
Neznam kad sam zadnju put bio tamo a i kad sam bio nisam iso dalje od prve stranice, a browser mi je bio namesten da direktno idem na SC.
Propazite se tih promena. To bi vam bio moj savet.

navicemose

pre 8 godina

nista nije uokvireno, neke celine da se naprave, da se odvoji, da bude uocljivije i preglednije, ovako se ne zna sta je sta i gde samo lebdi po beloj pozadini, ne znam sto je greh staviti border ili background, sajt je sad kao rts.rs, ostale novine su ok ali treba doraditi.. kad sam prvi put otvorio mislio sam da se style.css nije ucitao

Darth Shone

pre 8 godina

Hmm, nije lose, ali dokle vise kopiranja METRO i MATERIAL? Mislim stvarno, malo mi je sto ga trpim na mobu i kompu, pa sad jos i ovde... Da se barem brze ucitava, ali ne, i dalje se vuce kao prebijen. A sta je razlog, e pa to pitajte adobe i njegove programere. Flash ubija svaki sajt.

Pozadina bela

pre 8 godina

Ok je ali je bela pozadina jako nezgodna za oci.A i mogli bi ste da na istoj stranici stavite razlicite boje pozadine u odnosu na temu,recimo svetlo plavu za ljubimce,pa onda iznad toga malo,samo malo tamniju plavu za temu IZNAd,za zdravlje,pa jos jednu malcice tamnije plavu(samo primer) za temu iznad.Ovako je sve vrlo JEDNOLICNO :(

Nesa

pre 8 godina

I stara verzija je bila pregledna i rubrike su bile lepo podeljene. Ubedljivo najbolji sajt za sve vrste vesti. Tako da kad mi se danas na android telefonu pojavila ova verzija, pokusavao sam da nadjem onu staru desktop varijantu na koju sam navikao. A onda sam video ovu vest :) Dobro, navici cemo se i na ovu verziju. Nastavite da i dalje budete najbolji.

Maja

pre 8 godina

Znacajan mi je vas sajt i nije mi svejedno kada eksperimentisete sasvim nepotrebno. Nefunkcionalan je i nepregledan. Na starom sajtu se odmah videlo sve. A to je ipak najbitnije.

Rastko

pre 8 godina

Nema ovo veze sa tim što sam se navikao na stari dizajn, ovo ima veze što novi sajt nema nikakve veze. Eto to je moj utisak. Koristiću i dalje iOS aplikaciju(koja i te kako baguje) ali ne mogu da dolazim na novi sajt i zbog toga što oči bole od bele boje.

zoran

pre 8 godina

Na vashu I nashu zalost, novi sajt je totalni promashaj.
Nepregledan do bola, tako da sam jedan od onih koji ce ga uglavnom izbegavati. Shteta, dobro ste krenuli.

Pedu

pre 8 godina

Taman zaboravim da ste promenili nešto što je savršeno funkcionisalo i izgledalo, naviknem se na novo i lošije, i vi ga opet promenite.
Sad opet moram da se navikavam gde se nalaze stvari koje su mi bitne.
A dok se naviknem, pretpostavite koliko cu se puta setiti familije onome cija je ideja bila da se sve izmeni.
Nervirate me sve više.
Vasa je sreca sto ste vi jedini ostali normalni, pa nema sta drugo da se vidi.
Ali promenice se i to, kad-tad.

Washington

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.

Korisnik obicni

pre 8 godina

Nema sumnje da cemo se svi prilagoditi promenama,ali se isto tako nadam da cete pazljivo saslusati i sagledati ocene korisnika.

I ja sam kao i vecina,morao da smanjim sa nekoliko klikova osvetljenost ekrana,jer belilo `bode` u oci.

Boje zaglavlja su mi nekako `hladne` i voleo bih da su pastelnije i pribliznije predjasnjim.

Vratite nam stari izgled za NAJNOVIJE,ne treba nam slika za bas svaku vest,kao ni par recenica iz iste,jer neke ljude ne zelimo ni na slici da vidimo,a i vi se mucite da BAS SVAKU VEST potkrepite slikom,koje u vecini slucajeva i nemaju neke bliske veze sa tekstom.
Mislite i na ljude,kojima je ogranicen broj MB(GB),jer im se nepotrebno povecava utrosak istih.

Naravno da ne treba i nece ostati sve kao sto je bilo( iako sasvim pristojno),ali u narednim danima zadrzite ovu temu,pa se potrudite da otklonite neke stvari u saradnji sa onima,koji vole da posecuju vas sajt.

Drugarski pozdrav!

P.S.Obavestavam korisnike FF-a,kojima nije podeseno automatsko apdejtovanje da je danas stigla verzija 38 o kojoj smo citali pre par dana na ovim stranama.

lemi

pre 8 godina

Iskreno, ne svidja mi se dizajn ni na mobilnom telefonu ni na pc-u. To sto ste ga ucinili prilagodljivim na mobilinim uredjajima mi ne znaci previse, zato sto sam do sada mogao da bilo koji tekst ili sliku prilagodim jednim potezom i pritom sam imao iskustvo punog desktop sajta koji mi je nekako drazi od ove prilagodjene verzije.Desktop verzija mi za sad deluje malo konfuzno ali verovatno treba samo malo vremena da se naviknem

zoki

pre 8 godina

Pratim vas na tabletu i imam sledeci problem
Udjem u Tehnopolis, procitam tekst, vratim se nazad - na pocetak aplikacije, umesto na Tehnopolis. Procitam neki tekst o autima, jedan klik nazad i - vrati me na pocetak aplikacije b92. Gde god udjem da procitam nesto - svaki klik nazad vraca me na pocetak aplikacije, a onda ponovo skrolovanje nadole, tamo gde sam bio. Aman bre!
Pozdrav, Zoki.

Miša

pre 8 godina

Ako vam nije teško, stavite u gornji desni ili levi ugao opciju da belu pozadinu "na klik" možemo da zamenimo za sivu boju ili neku, uslovno rečeno, manje napadnu.
U android aplikaciji koristim "tamnu temu". Naporna je pozadina bele boje za gledanje. Nemojte da me terate da se bakćem sa fajrfoksom da bih namestio boju.

Unapred zahvalan

Predrag M

pre 8 godina

Nisam proćitao baš sve komentare, ali i ono što sam pročitao mi je dovoljno. Pošto se korisnicima ovog sajta ne dopada, ni meni lično,ovo što ste uradili, hoćete li biti ljubazni pa da vratite stari izgled sajta. Ova verzija je baš, baš, loša.

Ivan

pre 8 godina

Moram da kažem da mi se novi dizajn baš i ne dopada. Nekako je nepregledan iako ima puno beline--imam utisak da toliko puno belog potpuno zagušuje sve ostalo.

Isto tako mi nije jasno zašto ste smanjili broj vesti na jednoj stranici--ranije sam mogao da vidim praktično ceo pregled dana na jednoj strani a sad moram nekoliko puta da klikćem na sledeću stranu... pretpostvljam da je razlog da bi se prikazalo više oglasa pošto idu na svakoj strani.

U svakom slučaju, bukvalno mi se više ne dolazi na sajt jer nije više prijatan za čitanje.

Ske

pre 8 godina

Sistem za komentare vec godinama vristi za malo paznje i pokoji update. Ako hocu nekoga da "citiram" moram da kopiram njegov odgovor i samim tim trosim broj karaktera u mom postu. Moj odgovor nekome mora da ide ispod posta na koji odgovaram..
Captcha vam je iz 2004, kada ste poceli da postavljate trendove, u medjuvremenu, vreme je te trendove pregazilo. Google danas ima ReCaptcha proveru koja ne zahteva da se upise ni jedno jedino slovo...
Takodje, captcha je ponekad ista za sve komentare koje posaljem
"RWD" je vest iz 2010 i mislim da ako vec imate aplikaciju za telefone i tablete, to vam nije trebalo.
Dizajn manje vise... Mislim da je "content discovery" laksi ali to nam je najmanji problem jer u eri googla, informacija je udaljena samo jedan klik.
Brojac otkucanih karaktera u komentaru ne radi na OS X i Safariju

Eto, nadam se da cete sto pre osveziti modul za komentare, zastareo je, mnogo.

Vladan

pre 8 godina

Otpustite web dizajnera koji vam je ovo napravio, objektivno sajt je vizuelno losiji nego ranije, previse praznog prostora, previse beline, slabija preglednost, realno nije dobro.

Kol

pre 8 godina

Za telefon je odlicna aplikacija evo sad sam usao preko kompa na sajt i malo je reci da izgleda katastrofa, ovoliko bele boje nema ni u bolnici vratite na staro ili makar malo vise tamne boje!

Vladan Nedić

pre 8 godina

Hajde lepo vratite stari izgled sajta zato što Vam ovaj novi ništa ne valja!Stari izgled sajta je bio najbolje rešenje kod svih informativnih sajtova!Sve je bilo na dohvat ruke,pregledno,informativno,sadržajno,koncizno...

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 8 godina

Malo sam se šlogirao ujutro, još se ne snalazim, al biće! Penzioneri imamo vremena, sve do kraja! Samo tako napred! Barem se dobro vidi, pa ne trebam povećavati!:)

yoda

pre 8 godina

Na zalost, ne svidja mi se novi dizajn. Poprilicno je nepregledan. Jos jedna stvar koja nema veze sa dizajnom mi se ne svidja. B92 je bio jedini sajt na kome se nisu pojavljivala imena Seke Aleksic, Jelene Karleuse i drugih slicnih kreatura, a sada su stidljivo pocela da se pojavljuju. Molim Vas, vratite se na staro!

WP

pre 8 godina

Sunce ti poljubm, oslepeh! Daj ubacite neke reklame sa strane da malo odmorim oči! Ovo nije dizajnerski fail, ovo je negledljivo. Niko ne može da se navikne da gleda u ovoliku belinu a da ga ne zaboli glava. Vratite na staro ili menjajte ovu kolor šemu, ovo je katastrofa.

Milan

pre 8 godina

Novi sajt je jedna velika katastrofa. Pricate o boljem pronalazenju informacija ali ovo sada je jako tesko za snalazenje. Nema uocljivih podela medju rubrikama samim tim sve izgleda nekako nabacano, bez reda i sablona. To u mnogome jako otezava nalazenje informacije a i samo citanje. Definitivno je previse bele koja zamara oci a i preterali ste sa ovim reklamama koje pokrivaju bukvalno sve. Shvatam da od toga zivite ali one su potpuno van koncepta i imam utisak da sam na sajt dosao zbog njih a ne da pogledam vesti sto je kontraproduktivno. Ljudi ce traziti alternative jer ovo jednostavno nije dobro. Korak u nazad!! Ne ostanite gluvi na bujicu negativnih komentara jer ste ovoga puta pogresili.

Kad porastem bicu TV

pre 8 godina

Ja sam sebi malo redizajnirao jer, premda slabije vidim, font mi je stvarno og-ro-man. http://i.imgur.com/zUMuAqQ.png Verujem da dosta nas tu dolazi najviše zbog komentara, koji su daleko bolji od onih na ostalim portalima, tako da bi taj dio trebao biti istaknutiji. Znam da se inače korisnici skoro svih sajtova bune kad dođe do redizajna ali mislim da bi trebali razmotriti neke od predloga u komentarima. Ili, ako već mora ostati ovako, razmislite da dodate i neku lakšu compact opciju nalik (ili identičnu) starom dizajnu tako da posetitelji mogu izabrati dal da pregledaju ovako ili onako.

miki_delija

pre 8 godina

MOLIMO VAS VRATITE NAM STARI IZGLED SAJTA!!!!

STARI IZGLED SAJTA JE NEUPOREDIVO BOLJI, PRE SVEGA PREGLEDNIJI!

SA OVIM "FENSI" IZGLEDOM UPROPASTILI STE PREGLEDNOST VESTI I UMANJILI MI JAKO ZELJU DA OTVORIM SAJT!!!

OVO JE SAMO PREPORUKA, NE OSPORAVAM TUDJI RAD I ZELJU ZA "NOVINAMA", POHVALJUJEM TRUD I RAD, ALI MOGLA JE MOZDA PRVO NEKA ANKETA! SVE NOVO NIJE UVEK BOLJE OD STAROG! KAO PRIMER JE DA JE GOOGLE UNISTIO GOOGLE TALK JEDAN PRELEP CHAT PROGRAM!

Obren

pre 8 godina

Imao sam problem sa iphon-a da koristim aplikaciju. Nadam se da ste to resili. Ucitavanje nije uspelo, to je izbacivao stalno, a mislim da nije problem do interneta

realno

pre 8 godina

Sto se dizajna tice meni se svidja. Dok ste funkcionalnost izgubili u smislu da je tesko odrediti sta je sta na stranici. Jos kad bi navigaciju ucinili fiksnom tj. da prati prozor. Korisnici koji imaju problema da im nesto nije dobro ucitano bi preporucio da ociste kes jer izgleda strucnjak koji je radio redizajn nije promijenio verziju skripti.

matori

pre 8 godina

UŽAS!!!
Nepregledno, nepraktično, sporo, i loše - konfuzija do daske...
Zašto uvek mora da se pravi IMITACIJA nečega?
Neko već reče, ali da ponovim:
Ako ima takvih, koji vole da bulje u ekrančić veličine pakle cigareta, neka ih - tako im i treba (žaliće svoj vid kasnije)...
Ali zašto prisiljavate i nas, koji koristimo ekrane 14-17" (laptop), ili 19-24" (desktop), da buljimo u ovu nakaradnu šaradu, u kojoj je teško pronaći VEST, ili pročitati nešto bez tri listanja!?
Imam utisak, da se sve više gubite (i nestajete) u sivilu identičnih i dosadnih sajtova, koji osim senzacionalizma (i mnoštva pravopisnih grešaka) ne mogu da se pohvale ničim, što bi zaslužilo pažnju i odanost čitalaca...

vasilije

pre 8 godina

Uopšte nisam zadovoljan novim izgledom, pre svega jer koristim samo sportski deo, a sada bez obzira na to gomila politike na toj strani, ako se to ne promeni onda cu potraziti neki drugi sajt- iovako ionako sve su bile iste vesti, ali čitam ovaj sajt zato sšto ima najviše komentara i to ga stavlja na prvo mesto u mom izboru

Марко

pre 8 godina

Био је добар и стари изглед, али ни ово није лоше.

Али, ћирилице и даље нема? Зар је ту опцију толико тешко поставити?

joca

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 16. maj 2015 14:43)

Jel se osecas dobro dok hranis svoj ego i pravis se pametan?Valjda nakon ovog komentara osecas kao da si pamentiji od svih kojima se ovaj format sajta ne svidja.

nex

pre 8 godina

Stari "crveni" sajt vam je bio odlican, "plavo-ljubicasti" djene-djene, a ovo sad ne znam da li je uopste podnosljivo... Promena radi promene, minimalizam radi minimalizma. Taj minimalizam je los i privremeni trend, budite iznad toga!

DekacNS

pre 8 godina

Vratite stari sajt! Nemam nameru da vas čitam preko telefona, a ovo je katastrofa! Možete se uveriti po komentarima, ako vam to nešto znači! Nadam se daljoj saradnji!

em-em

pre 8 godina

Da li biste razmotrili opciju izbora sekcija na mobilnim aplikacijama? Da bude moguce da se odredjene uopste ne pojavljuju i da se raspored menja po afinitetima korisnika?
Hvala!

zoka

pre 8 godina

Ako vam je imalo stalo do publike, vise od slepog pracenja trendova i to bez ikakve originalnosti, jer dobar dizajn treba da ima upotrebljivu vrednost, a ne samo formu, bilo bi lepo da to pokazete uvazavnjem kritika iz vecine kometara vasih citaoca vezano za novi izgled sajta. Znam da je vecina news sajtova skoro identicna u poslednje vreme, svi su beli i lice jedan na drugi. Najmanja stvar koju mozete uraditi, a koja je jedna od vecih zamerki da bar ublazite ovu belu pozadinu i razgranicite sekcije, bar nekom svetlo sivom u pozadini, mnogo bi znacilo i bilo prijatnije oku od ovog bljestavila, a ne bi puno poremetilo zacrtan flat dizajn (koji je opet mogao biti i mnogo originalniji). Dobar primer je npr. http://www.theguardian.com/uk gde tek blaga siva u pozadini, kao i tanke sive linije koje razgranicavaju sekcije mnogo uticu da sajt bude prijatniji za oko i pregledniji. Takodje i po meni jedan od dizajnerski najboljih domacih news sajtova - sajt www.rtv.rs je isto primer modernog a funkcionalnog dizajna te je prijatan oku zbog sivkaste pozadine (i sivo istaknutih naslova sekcija) zbog koje vas ekran nece oslepeti i obasjati celu sobu. Zadrzavanje na ovm novom b92 sajtu jutros mi je bilo maksimum 5 minuta, a sad se zadrzavam vise na nekim drugim portalima da procitam vesti. Nije uopste stvar u navikavanju na novo, volim novine, vec je stvar da ta novina bude bolja od prethodnog, a ne gora.

zeljko

pre 8 godina

Boljeje bilo staro uzdanje.ova bijela pozadina je sterilna i dosadna peijasnja je bila bolja jersi odijednom mogao pretraziti sto zelis ovo je lose.

daily show

pre 8 godina

nazalost, i ja se pridruzujem onima koji nisu odusevljeni novim dizajnom. pozdravljam nameru da uvedete responsive look & feel, ali nisam siguran da to treba da bude presudno jer imate (bar za android) odlicnu mobilnu aplikaciju. mislim da je i dalje najveci broj vasih citalaca na nekoj desktop platformi a ovom izmenom dizajna upravo njih odbijate.
sto se tice "suvise belog" sto se navodi u mnogim komentarima, mislim da nije toliki problem u beloj pozadini koliko u tome sto je font sada suvise svetao (govorim o desktop ekranima), glavni tekst je bledunjav na beloj pozadini i to je ono sto umara oci. malo jaci kontrast ostavice bolji utisak, bar je to moj zakljucak posle igranja sa stilovima.
takodje, mislim da bi pomoglo jasno razgranicenje blokova na stranici. elementi nekako "plivaju" na beloj pozadini, imam utisak da ucitavanje i rendering strane nije zavrsen.
u svakom slucaju, citacu vas i dalje.

Vasa bivsa čitateljka

pre 8 godina

Dragi nas B92 u casovima bola i tuge kada sam izgubila supruga, poseta Vasem sajtu je za mene bila jedini nacin da prebrodim OGROMNU tugu.
Posto sam veliki ljubitelj tenisa i pratila sam Vase komentare i analize, jutros sam bila zgranuta novim izgledom Vaseg sajta.

Procitah pazljivo i ČAK 98% posetilaca je da se vrati stari sajt.
Ukoliko Vam to nista ne znači, onda ZBOGOM B92

prolaznik

pre 8 godina

Dosta dugo čitam i povremeno komentarišem vesti na B92 ali ovo je agonija.

Izgleda da sledite logiku TV B92: sve dobro što imate brže bolje ukinete ili promenite na gore. Primer: jutarnji program koji je na B92 od skora u pogrešno vreme i skraćen do besmisla.

Da bih pregledao današnje vesti moram ko zna koliko puta da kliknem za sledeću stranicu (znam, to je da bi se svaki put učitale nove reklame) i polako gubim volju da klikćem dalje. Izdržao sam do kraja i mislim da ću potražiti neki drugi sajt sa vestima gde ne moram da klikćem nego samo PageDown. Ovo je bila odlična osobina i, naravno, ukinuli ste je.

U pregledu svih vesti dana sa strane su se nalazila najnovije ili najkomentarisanije vesti dana iz ostalih sekcija i oblasti. To je bilo fenomenalno. Te sekcije ne bih ni posećivao da nije bilo tog izbora sa strane. Od mene ste imali siguno duplu posećenost samo zbog toga. Još jedna odlična stvar koje, naravno, više nema.

Ogromna belina, preveliki font, preteran line space. Strahota.

Do sada sam vas čitao na mobilnom od 3,2" u Opera pregledaču. Nikada nikakvih problema nisam imao. Nemam pojma zašto ste išta menjali zbog mobilnih platformi jer većina koristi moćnije telefone i veće ekrane od mog telefona.

Sajt izgleda kao da je neko hteo da vas iskopira pa nije umeo to da uradi kako treba ali je računao da će neko ipak da se upeca.

Žao mi je što odlazim. Doduše, možda je i bolje da manje čitam vesti.

.

Korisnik B92 svakodnevno

pre 8 godina

Siguran sam da cete ovako dobiti vise klikova, jer se po stranici mogu procitati samo 9 vesti, pa moramo da klikcemo za sledecu stranicu. Znam i da vam to znaci za takmicenje sa drugim sajtovima, i da to povoljno utice na cenu reklamiranja na vasem sajtu. Ali, VRACAJTE STARI DIZAJN, ovo NISTA ne valja! Nije valjda tako tesko priznati gresku, i vratiti se na staro?

EM

pre 8 godina

Zaboravio sam jos... definitivno FALI onaj carousel koji ste prije imali odmah ispod glavnih vesti. Barem ga dodajte za desktop/laptop/tablet verziju stranice.

sasa

pre 8 godina

Pa ne mogu da verujem da jedine vesti koje mogu da citam upravo zbog dizajna, preglednosti, znam sta da citam a sta da preskocim vi ukidate da bi smo dobili Novosti2 koje me nerviraju. Pa ako vam ovi svi komentari nisu jasni vi tvrdoglavo nastavite jer ste vec ulozili u novi antidizajn

...

pre 8 godina

Au, ljudi moji, moram biti iskren i reci da je ovo uzasno. Ako ostane ovako nepregledno, sterilno belo i ubitacno za oci, mislim da cemo se rastati nakon desetak godina druzenja.

P.S Ja ne mogu ni 10 minuta da izdrzim, oci bole.

Pozdrav

Nikodije IV

pre 8 godina

Novi dizajn mi se ni malo ne svidja. Nije user friendly i ruzan je. Ako je moguce ukljucite i staru verziju kao jednu od mogucnosti. Ne zelim da postanem bivshi citalac.

Bane Lukic

pre 8 godina

Ne svidja mi se nov dizajn. Ranije je web strana bila preglednija. Ni font slova mi se ne svidja... Vise mi se dopadaju uokvirene rubrike.

Paradox

pre 8 godina

Al ste pametni u djavola? Sad ste naredili index stranici da ako je rezolucija manja od predvidjene rezolucije na uredjaju, onda se stranica otvara u mobile view cak i ako sam web klijentu naredio da stranicu ucita u desktop modu! WTF bre? Sta ste stavili u meta bloku, 4K rezoluciju u filter? Ste normalni? Spustite to ispod 720px! Sad sa tableta i sa mobilnog ne mogu da otvorim b92 u desktop look jer nemam ekran od 22 prokletih inca i 1920x1050 rezolucije vec imam 1280x720! Lepo stavite funkciju tipa, ako je mobilni kanta sa manjom rezolucijom od 720 -> redirect na mobile, ako je drugacije -> klasicno ucitavanje! Ne znam ni koji ste kriterijum zadali za rezoluciju, pogledacu source code kad dodjem kuci! Brate mili! Ne verujem! I na malom laptopu ne mogu da vidim desktop verziju! Ja sam programer i ljudima dajem izbor hoce li da vide sajt u desktop ili u mobile view! Katastrofa! Em nepregledno, nema spiska vesti nego sve po blokovima pa skrolujem 16 dana da vidim ceo news feed! Lele! Le-Le!

Luka

pre 8 godina

Lepo je sto brinete da se menjate, ali ako vam se promene zasnivaju na dizajnu, onda nesto tu debelo nije u redu. Na prvo otvaranje, iznenadjenje. Nije bas da se covek odusevi. Citam da se ljudima cini kao da je nedovrseno otvaranje. Apsolutno isti dozivljaj sam imao i ja. Preglednost je znacajno manja nego kod starog sajta. A ako istinski zelite da budete bolji, savremeniji i, pre svega, kvalitetniji sklonite Bulevar (koji je odmah ispod glavnih vesti) i bulevarske teksove. Ovako delujete sizofreno. Imate dobre tekstove, dobre autore, blogovi su zanimljivi, ali Bulevar i slicni sadrzaji...Otvorite neki zaseban link, ako to vec mora da postoji u vasoj koncepciji.

СрбЦГ

pre 8 godina

Више ми се свиђала претходна верзија сајта.Смијешно, али недавно сам помињао како се издвајате од осталих портала по дизајну. Дакле, од мене минус. И још један већи минус; нисте увели ћирилицу као опцију.
Докле ћете истрајавати у игнорисању српског националног писма?

beogradjanka

pre 8 godina

JAO NA STA LICI:((((((((((((
NE SVIDJA MI SE
Izgleda kao neka jeftina kamatica.com ili neki sajt u zacetku i razvoju.
Ono ranije je hajt tek za ovo.

Ichachos

pre 8 godina

Izgled sajta anemican. Slova bledunjava i mrsava. Garant je izmjenjen pod pritiskom nekog "Internet guru-a" koji je rekao da sajt "danas mora da bude flat".

Nadam se samo da ce ova moda brzo proci pa da stavite opet neki normalan dizajn.

Dejan

pre 8 godina

Jako naporno za čitanje i snalaženje ... previše beline ... sve izgleda isto ... slike bez efekta, različiti segmenti vesti bez fizičkr podele ... užas ...
Možda sve ovo ima efekta na telefonu ili tabletu odnosno malim ekranima ali na 24" monitoru u 1920x1080 je užas,
Moram priznati da sam neke vesti bukvalno prevideo, a neke sa naporom našao prosto jer sam bio uporan
Zbunili ste me i prethodnim redizajnom početne strane ali kratko ali ponavljam NA velikom ekranu ovo baš smeta očima i napor je za pretragu

Bush Doctor

pre 8 godina

Iskreno receno, MRZIM kada se menja raspored elemenata i velicina slova u zavisnosti od velicine prozora. I sta ce vam ovaj dosadni, kockasti dizajn? Sada svi to imaju i ne bih ga nazvao estetski prijatnim. Sta vise ...
(s, 15. maj 2015 16:24)

To sa slovima je responsive dizajn i neophodan je da bi sajt izgledao pristojno na svim mogucim uredjajima. Zato je i sve kockasto. Kad bi postojali samo iPhone, iPad i Mac od 27 inca, i nista drugo na ovom svetu, web dizajner bi bio slobodan. Ovako, posto postoji milion razlicitih velicina ekrana kao i odnosa visine i sirine, dizajner je vrlo ogranicen — moralo je ovako. I morace bar jos koju godinu.

Ipak, jeste moglo to mnogo lepse cak i u okviru koskastog, responsive dizajna. Rekao bih da dizajn jedva da postoji na novom sajtu.

U svakom slucaju prethodni sajt je bio totalni krs, tako da, ovo vam i nije lose.

Divac

pre 8 godina

Da li postoji mogucnost da se sa desne strane vrate najvaznije vesti iz ostalih oblasti (Sport, Biz, Tehnopolis, po 5 najvaznijih), kao sto je bilo na prethodnom sajtu. To je bilo ekstra, jer nije bilo potrebe da se ulazi u svaku oblast posebno da bi se videle te vesti...

Gari

pre 8 godina

Ckiljim dok citam vesti i komentare. Mnogo je belo! Moram da smanjim osvetljenost ekrana. Ubacite malo tamniju pozadinu, i povecajte ili podebljajte font. Nisam mator, imam dobar vid, ali mi ne prija ocima. Inace se vrlo brzo navikavam na promene, ali ovaj mi dizajn ne smeta zbog dizajna, vec zbog mucenja pri citanju, najozbiljniji i najiskreniji komentar.

iKrem

pre 8 godina

Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.
(Ske, 15. maj 2015 19:00)

Ti brate u Americi ne bi bio bilo čiji šef ni 3 minuta.

h

pre 8 godina

Meni se dopada samo zato sto sad vise nemoram da citam preko aplikacije vec je prilagodjena mobilnom telefonu tj. sto neko rece apikacija jede bateriju. Slazem se sa svima da je previse belo po meni bi bilo bolje da je crno ko sto ima da se izabere na aplikaciji. I treca i poslednja zamerka su reklame na pc sajtu koje unistise svaku car citanja. Znaci sve tri vrste pc,mobilni i aplikacija imaju sebi svojstvenu manu pa kad bi to nekako mogli da sklopite u jedno dobro bilo bi odlicno :-D

moa

pre 8 godina

Ogroman header
b92 logo da se sazalis
los izbor glavne boje koja nije u dobrom kontrastu za belim fontom u svim velicinama
preglomazna reklama koja uzasno bode oci na homepage
glavna vest i slika - ogromna
ostale 'najvaznije vesti' lose razgranicene
ogromni baneri sa desne strane
skrolovanje unegogled
nicim razgranicene kolone sa tonom beline koja je neprijatna za gledanje
'Najnovije Najvažnije Najviše komentara' umesto pri vrhu, na sredini u sendvicu

ova forma sajta podseca na nekakav blog koji se besumucno puni sadrzajem a koji ljude slabo zanima

vise i vece ce znaci bolje
previse belog ne znaci citljivo u ovom slucaju

korak unazad...nazalost...mora da se dotera i utegne

Ske

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.
(Washington, 15. maj 2015 17:14)


Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.

ivan

pre 8 godina

apaolutno odlicno izgleda. Sve je na svom mestu, veoma intuitivan. Jasno je da mnogi tesko prihvataju promene, ali ce se na ovaj dizajn veoma brzo navici.

Čitalaca odavno

pre 8 godina

Pa ja tek sad videh vest da je ovo novi sajt, već sam hteo da vam pošaljem mail da je nešto pokvareno.Pa gde su margine, tekst ide od ivice do ivice,mnogo je manje pregledan nego ranije.

Sok od zove orla

pre 8 godina

lepo je sve ovo,i treba vremenom da se prave novine,ali ljudi,zasto izbaciste "outline" ,pa tako nesto vec imamo na RTS.
vratite outline i srecan rodjendan Radiju, ubacite neku humoristicku emisiju nakon 22h da mi svetski putnici mozemo da se smejemo,sinoc nas ubiste onom tuc tuc muzikom.

Sunny

pre 8 godina

Veliki korak u nazad. Broj vesti po strain ispod minimum, navigacija losija, prenatrpano nepotrebnim stvarima,...
Mislim da cu uskoro dolaziti na sajt samo posredno preko Naslovi.net, jer je tamo preglednije.
Jednom recju, razocaran sam.

milan

pre 8 godina

ovo je jezivo vratite stari izgled bole me oci ulazim samo preko telefona, danas dva puta usao racunarom i izasao posle dve sekunde, slosilo mi se, morao sam koliko je nepregledno i koliko me oci bole

Ljubinko Pantic

pre 8 godina

Treba napraviti anketu i da se glasa da li da se vrati stari dizajn ili da ostane novi.Sudeci po komentarima,rekao bih da bi mnogi glasali da se vrati stari dizajn,i ja sam medju njima.Ni meni se ovaj novi ne svidja.
Sto kazu pobednicki tim se ne menja,stoga vracajte stari dizajn!! :))
Ozb,tesko mi je da se naviknem na ovaj novi.

Lucky

pre 8 godina

Kada ste prešli sa crvenog na ljubičasti sajt pomislio sam kakava katastrofa, međutim sa ovim belim molim vas vratite prošli(ili pretprošli još bolje).

Nikola

pre 8 godina

Heh Srbi, nikad im nista ne valja! Kakav smo to zatucan narod da nam svaka novina smeta. Ne valja windows 8 bolji XP, ma kakav fiat 500l bolji je golf 2 sto puta..... evo sad ni sajt b92 ima se ne svidja. Pa sacekajte ljudi koji dan da vam se oci priviknu pa tek onda komentarisite.

Nadgard

pre 8 godina

Ovaj novi sajt je verovatno lepo zamisljen ali ne moze da se poredi sa preglednoscu i funkcionalnoscu prethodnog, dok dodjem do onog sto hocu da procitam i dok odaljim ekran dovoljno daleko da mi ne unisti oci prosto izgubim volju da citam vesti...

Bar nam stavite opciju izbora izmedju novog i starog izgleda, ako treba platicu vam...

trta

pre 8 godina

Nema veze sa sajtom ali ima sa mobilnom aplikacijom. Kada se posalje link iz bulevar poglavlja preko Share opcije link koji stigne na mejl je pogrešan ima dva puta http.

Dača&B92-4ever

pre 8 godina

Dragi moji, ovo je toliko belo, da zrači i mnogo mi je naporno da čitam bilo šta. Razmislite o ovoj sugestiji. Ja moram da palim odavde.

Ske

pre 8 godina

Cak i da hakujem user agent na telefonu i zatrazim desktop view, zakucam se na meta filter koji je ukljucen na neku ogromnu rezoluciju! Sta ste stavili u filteru leba vam, rezoluciju od 2560px? Alo, meni u garazi nece da otvori desktop verziju i ako je monitor 1024x768! Sta, moram da udjem u inspect element, da hakujem source i da ugasim filter pa refresh! Nemam pametnija posla! Necu da citam vesti i zalicete zbog ove promene za par dana kad vam padne visited na google analitics! Vec vam vidim pad poseta na stranicama! Ovi ljudi piste u komentarima, zavijaju u glas kao mecke! Ja ovoliko negodovanja nisam video u istoriji svog posla u web developmentu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Retardirano, 16. maj 2015 03:08)

Blago onom kome ti budes radio neki posao "u web develomentu" kada ti iz browsera "hakujes" source sa inspect element... pa refresh :)
Da to tako moze, znas koliko bi sajtova do sada bilo hakovano? SVI!!!
Budi srecan sto si samo ovde ispao glup i moli boga da te ne cuje neki poslodavac "u web developmentu".

Ozzy

pre 8 godina

Честитке на новом дизајну јер лепо је видети да се трудите да будете још бољи. Али с друге стране морам да напоменем да се мени нови дизајн уопште не свиђа. Ем је непрегледно, ем је прошли дизајн био одличан. А кад је нешто одлично не треба га мењати, бар не толико драстично.

Наравно, то што се мени не свиђа је само моје мишљење. Не значи нужно да је и тачно али како видим у коментарима да нисам једини који се буни, чак напротив већина сматра да је стари дизајн био бољи, онда се надам да ће мишљење већине ипак имати неког утицаја. Позз и све најбоље.

Retardirano

pre 8 godina

Cak i da hakujem user agent na telefonu i zatrazim desktop view, zakucam se na meta filter koji je ukljucen na neku ogromnu rezoluciju! Sta ste stavili u filteru leba vam, rezoluciju od 2560px? Alo, meni u garazi nece da otvori desktop verziju i ako je monitor 1024x768! Sta, moram da udjem u inspect element, da hakujem source i da ugasim filter pa refresh! Nemam pametnija posla! Necu da citam vesti i zalicete zbog ove promene za par dana kad vam padne visited na google analitics! Vec vam vidim pad poseta na stranicama! Ovi ljudi piste u komentarima, zavijaju u glas kao mecke! Ja ovoliko negodovanja nisam video u istoriji svog posla u web developmentu!

Asf

pre 8 godina

Докле ћете истрајавати у игнорисању српског националног писма?
(СрбЦГ, 17. maj 2015 11:31... DOK JE SVETA I VEKA.

Joe

pre 8 godina

Windows Phone? Imate Visual Studio Code, možeta za pola sata Android ili iOS aplikaciju da prepakujete za WP uz izmenu 20ak linija koda

dizajner

pre 8 godina

Znam, reci ce neko da je potrebno navikavanje, ali, nije to problem, vec su pre mene komentarisali ljudi. Kao da se stranica nije ucitala, i tako...

griz i jaja

pre 8 godina

kad citam sve ove komentare mnogo mi je jasnija ona narodna izreka:

"blene ko tele u šarena vrata! "

muuuu.... mnogo mi belo.... hihi

Zurkolomac

pre 8 godina

SAVET: pod hitno vratite stari dizajn ili unapredite ovaj postojeci, inace vam niko vise niko nece dolaziti na sajt. Novi dizajn je totalni promasaj i sta je najvaznije apsolutno nije u skladu sa modernim web-dizajnom...

Saška

pre 8 godina

Ako ste hteli već nešto da menjate, bilo bi dobro da ste stavili nešto po sistemu instant mesidžinga (sa flag i edit opcijama)da bi se diskusija brže odvijala. Ovako dok admini odobre prođe život !

Igor

pre 8 godina

"Na kraju, ali ne i najmanje važno, sajt B92 sada je responsive. To znači da će se sajt sada prilagoditi gotovom svakom ekranu na kom ga otvorite, od telefona, preko tableta, do računara."

Na full screen Chrome-u ili full screen Safari, monitor 24" sadrzaj je i dalje fokusiran na centar ekrana (sabijen na centar). Za ocekivati je da se sadrzaj prilagodi sirini ekrana...

Molba

pre 8 godina

Imam problem da brojem vesti po stranici. Kako obicno citam 95% naslove, molio bih da imam bar 30 naslova u Info, pa cu kliknuti ono sto me zanima. Nemam problem sa novitetima, ali stvarno ne nameravam da listam stranice za naslove koji su nekad bili na jednoj strani. Hvala.

Langus

pre 8 godina

"Mislim da cu uskoro dolaziti na sajt samo posredno preko Naslovi.net, jer je tamo preglednije.
Jednom recju, razocaran sam.
(Sunny, 16. maj 2015 22:23)"

Hvala za naslovi.net, super je! Prvo izaberes, tek posle povecavas sta ti se dopada!

Milutin

pre 8 godina

Aplikacija za windows phone je katastrofa, tako da sam se bas obradovao kada sam procitao da je sajt responsive. Odmah potom je usledilo razocaranje, video klipovi se uopste ne vide u vestima...

Čika Žika - alkoholičar

pre 8 godina

Moram da primetim da se kod svakog redizajna ovog sajta ljudi žale na novi, a po plusevima vidim da je to stav velike većine. Apsurdno, ali isto je bilo i posle prošlog redizajna kada su kudili ovaj koji sada zdušno brane. To praktično znači da se portal dizajnerski spustio još jedan stepenik niže, ali nije to, stvar je u prilagođavanju na nova vizuelna rešenja. Lako bi ste to dokazali kad bi ste im vratili onaj pretprošli koji bi takođe osporavali, a nekad su ga vrlo branili. Isto je bilo i sa Windows 8.
Ljudi prepustite se promenama i uživajte u njima, tu se krije lepota življenja.

Kipo

pre 8 godina

Zar je moguće da se ljudi tako teško privikavaju na promene? Meni se iskreno sviđa što je dizajn sajta jednostavan. A i čini mi se da mi se strane mnogo brže učitavaju nego ranije što je jedan veliki PLUS! Ima naravno i par zamerki ali siguran sam da će se dosta stvari optimizovati i poboljšati u hodu. Tako da sve u svemu čestitam web timu B92 a sebi i posetiocima želim da nam ovaj novi izgled donese i malo lepše vesti :-)

Kreativni direktor u RL

pre 8 godina

15 naslova na strani i nije baš neko povećanje u odnosu na stari layout. Bezlična tipografija. Ima toliko dobrih, besplatnih web fontova i za naslove i za BC. Kao da ste se ugledali na sajtove iz Chrome-ovog news tab-a. Dijakritike na srpskim grafemama su groteskno velike u BC-u, posebno na Ž, š i đ... Generalno - loš izbor.
Likovno nerazgraničene grupe vesti, plus prejak kontrast.
Utiske vam prenosim gledajući sajt na 27" Apple display-u u punoj rezoluciji (2560x1440). Mogu samo da zamislim kako izgleda na nekom desktopu ili laptopu na nižoj rezoluciji.

ferdinand

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.

GOTO delete current scheme; GOTO use the old scheme.

pre 8 godina

Staro je bilo bolje, ovo skidajte. I jos jedno: uvedite opciju odgovaranja na komentar. Da ne citiramo pa odgovaramo kao do sada. Hvala!

DJ

pre 8 godina

Molim Vas, hakeri,Devoloperi, majstori... molim Vas, napravite najobicniji filter na mobilnoj aplikaciji za pretragu po sportovima! ja ako danas ne procitam vest npr o snukeru, necu je nikad naci vise....
Filter braco, fudbal, kosarka, tenis, ostali sportovi.... tesko? ili da dam neki predlog.....?
a sad ozbiljno, pozabavite se sa tim!

Srbijo međ' šljivama

pre 8 godina

To što ste vi zaostali i ne vidite da ceo svet prelazi na flat dizajn i responsive sajtove je vaš problem. Jedino što bih promenio je intenzitet ove bele boje na sajtu, ali ostalo je u redu.

:)

pre 8 godina

Odlican izgled sajta, u duhu aplikacije. Super izgleda i na mobilnim uredjajima dovoljno je pregledan. Reklame se resavaju sa adblock-om, a stari je tek bio nepregledan ako cemo vec o funkcionalnosti sajta. Period adaptacije je uvek prisutan, a kome se ne svidja niko ga motkom ne bije da cita :) Inace npr. kurir je vazio za odlicno funkcionalan sajt (na stranu sadrzaj koji ne bi komentarisao). 2015 godina je i dizajn se menja sto je za pohvalu. E sad sto su ljudi navikli na jedno te isto ne znaci da mora istim da se povinuje, jer bi tako imao ruzan fb i ostale popularne sajtove. U prevodu sve je dobro ne preterujte :)

123

pre 8 godina

Kazu da covek ne voli promene, osim ako mu se ne menjaju pelene. Tako da, sve je stvar navike, za par dana necete se moci ni setiti kako je izgledala stara verzija, a kad izadje sledeca, ova ce vam biti bolja.

Nobody

pre 8 godina

Svidja mi se novi flat B92, menjati malo stvari ali cesce i u hodu mislim da je pravi izbor. Sajt izgleda veoma cisto, otvoreno i pregledno.
Jedna mala sugestija jeste da leva i desna strana budu za nijansu tamnije kako bismo mogli ostati fokusirani na sadrzaj koji citamo.

veerghoen

pre 8 godina

Мала замерка. Вратите опцију да се коментари могу читати и након њиховог слања. Тога је било раније, а сада не може да се види.

Citaoc

pre 8 godina

Uz cestitke za rodjendan i na novom izgledu sajta,bilo bi red da isti podrazumeva manji stepen svakodnevne Rusofilije i mnogo manju prohodnost Rusofilsko/bootskih komentara.
hvala..

John Doe

pre 8 godina

Vidim vecini se ne svidja novi dizajn,meni je fenomenalan :D nemojte da ga menjate,odlicni ste... Bukvalno jedini domaci portal koji posecujem..uz mondo po nekad,ma da su oni smorili sa sexom i stanijama...Odlicni ste,i dizajn je fenomenalan,pravo osvezenje..ne menjajte se :D

Ske

pre 8 godina

Znaci, nas sa PC-ima ste otkacili? Pa hvala, sad i da hocu da vam ostanem veran ne mogu.
(Langus, 15. maj 2015 16:50)

Kako to mislis otkacili?
Mozda ti je clanak mlo konfuzan. "Responsive" znaci prilgadljiv "viewport-u" iliti displeju na kom gledas sajt, bez obzira na OS

ferdinand

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 16. maj 2015 14:43) 

Jel se osecas dobro dok hranis svoj ego i pravis se pametan?Valjda nakon ovog komentara osecas kao da si pamentiji od svih kojima se ovaj format sajta ne svidja.
(joca, 16. maj 2015 18:39)

Ostavi se jeftine psihologije iz popularnih casopisa,i mani se bilo cijeg ega. Koliko si ogranicen, govori i to kako si shvatio moj komentar i nasao se prozvanim. Sustina, Srbima je sve novo bljak, kad se pojavio xp, win95 je zakon, kad se pojavila win7, xp je jedan jedini, win7 je komplikovan, izasao win10, ma win7 je zakon, ako se pojavi lolipop, bolji je kitket....bla ,bla, bla... Uvek ista prica. A nizak IQ jeste povezan sa nivoom adaptacije, tj prilagodjavanja na novotarije, a vidis i sam da se ovde 95% njih izjasnilo da je novi sajt b92 los,sto ne mora da bude cinjenica, da on to zaista jeste, vec da je stvar prilagodjavanja. Kad bude bio neki jos noviji, ovaj ce biti zakon.

mikla

pre 8 godina

za ove sto kazu da im app nije update: reponsive znaci da sada kada otvorite sajt na telefonu ili tabletu u BROWSERU, sadrzaj ce biti pregledan.

Arizona dream

pre 8 godina

Sve je ok,u trendu ste ali samo za android i iOS. Vreme je a i red da uradite update mobilne aplikacije za (blackberry) BB 10 OS, zaista,mnogo je zastarela (2 god.) a i nista ne valja. Nadam se da cete objaviti komentar jer koristi u dobre svrhe,pre svega za vas. Pozdrav

paris

pre 8 godina

Menu je ovo vrlo dobro odradjeno i voleo bih da sledeca nadogradja zadovolji ukuse svakoga.Stari sajt je bio prepun spamova mozda i virusa bar to mogu sada reci a to se desavalo na phone

draganz

pre 8 godina

Dizajne je odlican, ne stoji da je previse belog. Ne valjaju vam monitori ako vam zamarju oci ili ste ih previse osvetiliti. Savremen i cist. Ima tu dosta da se pohavali. Nego veca je korist da vam kazem sta nije dobro.
NIje dobro
1. nema cirilicna verzija
2. sto u komentarima nema link za odgovor na odredjeni komentar. Nesto kao Disqus
3. sto u komentarima ne mogu da se registrujem da ne bi neko drugi koristio moje ime
za sada toliko, kada otrijem jos nesto javicu

Vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 8 godina

Citate vesti na poslu? Od svega citas vesti na pauzi? Pa nisi normalan. Verovatno i nabedjeni strucnjak .

Ske

pre 8 godina

Ukinuli ste mogucnost podcasta "uzbudilnik" moze se samo slusati emisija koja je u toku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dragan, 15. maj 2015 22:12)

Dragane, od kada se podkasti slusaju na sajtu?
http://podcast.b92.net/uzbudilnik.xml

СрбЦГ

pre 8 godina

Ствар се да,колико-толико, поправити кад се зум смањи за 10%.

@асф Што теби смета српско национално писмо у Србији, које је још и официјелно?Ваљда Срби имају право да користе своје писмо у својој земљи,или не? Ћирилица као опција не би требало да буде проблем у 21. вијеку.Кад може Политика да нуди лат. што не може Б92 ћир?
Мени твоје нац. писмо уопште не смета(које год си нације), што прави битну разлику између нас.
Видим да баштиниш ”културу” свих освајача и агресора на Србе и Србију, који су увијек прво укидали ћирилицу у окупираним српским земљама.Извини,молим те, што сам предложио ћирилицу као опцију.Само немој да се љутиш.Нећу више то помињат.

retype

pre 8 godina

Totalno nefunkcionalno, zbunjujuće, nepregledno. Početna stranica pretrpana, kao da je neko hteo da celu web prezentaciju stavi na jednu stranciu. Android aplikacija je poprilično bolja.

Vladimir

pre 8 godina

Sto se tice prilagodjavanja razlicitim velicinama ekrana to stoji. Sada na desktop verziji mogu da potrefim takvu velicinu da je top banner sa oglasima nevidiljiv :). Sto se tice belila tu bi ste mogli da ponudite korisnicke opcije (hint: naravno samo za registrovane korisnike) za izbor boje podloge i sl.
I naravno bilo bi lepo da osim sajta i ovi komentari budu responsive tj da neko iz dizajnerskog tima tu i tamo odgovori na poneki obrazlozen komentar.
PS
Na desktop varijanti (W8.1, Chrome) ne vidim da se prikazuje broj otkucanih karaktera.

ivan

pre 8 godina

apaolutno odlicno izgleda. Sve je na svom mestu, veoma intuitivan. Jasno je da mnogi tesko prihvataju promene, ali ce se na ovaj dizajn veoma brzo navici.

John Doe

pre 8 godina

Vidim vecini se ne svidja novi dizajn,meni je fenomenalan :D nemojte da ga menjate,odlicni ste... Bukvalno jedini domaci portal koji posecujem..uz mondo po nekad,ma da su oni smorili sa sexom i stanijama...Odlicni ste,i dizajn je fenomenalan,pravo osvezenje..ne menjajte se :D

Nobody

pre 8 godina

Svidja mi se novi flat B92, menjati malo stvari ali cesce i u hodu mislim da je pravi izbor. Sajt izgleda veoma cisto, otvoreno i pregledno.
Jedna mala sugestija jeste da leva i desna strana budu za nijansu tamnije kako bismo mogli ostati fokusirani na sadrzaj koji citamo.

Ske

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.
(Washington, 15. maj 2015 17:14)


Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.

Bush Doctor

pre 8 godina

Iskreno receno, MRZIM kada se menja raspored elemenata i velicina slova u zavisnosti od velicine prozora. I sta ce vam ovaj dosadni, kockasti dizajn? Sada svi to imaju i ne bih ga nazvao estetski prijatnim. Sta vise ...
(s, 15. maj 2015 16:24)

To sa slovima je responsive dizajn i neophodan je da bi sajt izgledao pristojno na svim mogucim uredjajima. Zato je i sve kockasto. Kad bi postojali samo iPhone, iPad i Mac od 27 inca, i nista drugo na ovom svetu, web dizajner bi bio slobodan. Ovako, posto postoji milion razlicitih velicina ekrana kao i odnosa visine i sirine, dizajner je vrlo ogranicen — moralo je ovako. I morace bar jos koju godinu.

Ipak, jeste moglo to mnogo lepse cak i u okviru koskastog, responsive dizajna. Rekao bih da dizajn jedva da postoji na novom sajtu.

U svakom slucaju prethodni sajt je bio totalni krs, tako da, ovo vam i nije lose.

Nikola

pre 8 godina

Heh Srbi, nikad im nista ne valja! Kakav smo to zatucan narod da nam svaka novina smeta. Ne valja windows 8 bolji XP, ma kakav fiat 500l bolji je golf 2 sto puta..... evo sad ni sajt b92 ima se ne svidja. Pa sacekajte ljudi koji dan da vam se oci priviknu pa tek onda komentarisite.

123

pre 8 godina

Kazu da covek ne voli promene, osim ako mu se ne menjaju pelene. Tako da, sve je stvar navike, za par dana necete se moci ni setiti kako je izgledala stara verzija, a kad izadje sledeca, ova ce vam biti bolja.

Ske

pre 8 godina

Znaci, nas sa PC-ima ste otkacili? Pa hvala, sad i da hocu da vam ostanem veran ne mogu.
(Langus, 15. maj 2015 16:50)

Kako to mislis otkacili?
Mozda ti je clanak mlo konfuzan. "Responsive" znaci prilgadljiv "viewport-u" iliti displeju na kom gledas sajt, bez obzira na OS

paris

pre 8 godina

Menu je ovo vrlo dobro odradjeno i voleo bih da sledeca nadogradja zadovolji ukuse svakoga.Stari sajt je bio prepun spamova mozda i virusa bar to mogu sada reci a to se desavalo na phone

Nesa

pre 8 godina

I stara verzija je bila pregledna i rubrike su bile lepo podeljene. Ubedljivo najbolji sajt za sve vrste vesti. Tako da kad mi se danas na android telefonu pojavila ova verzija, pokusavao sam da nadjem onu staru desktop varijantu na koju sam navikao. A onda sam video ovu vest :) Dobro, navici cemo se i na ovu verziju. Nastavite da i dalje budete najbolji.

Slovenac, dugogodišnji čitalac

pre 8 godina

Malo sam se šlogirao ujutro, još se ne snalazim, al biće! Penzioneri imamo vremena, sve do kraja! Samo tako napred! Barem se dobro vidi, pa ne trebam povećavati!:)

Kipo

pre 8 godina

Zar je moguće da se ljudi tako teško privikavaju na promene? Meni se iskreno sviđa što je dizajn sajta jednostavan. A i čini mi se da mi se strane mnogo brže učitavaju nego ranije što je jedan veliki PLUS! Ima naravno i par zamerki ali siguran sam da će se dosta stvari optimizovati i poboljšati u hodu. Tako da sve u svemu čestitam web timu B92 a sebi i posetiocima želim da nam ovaj novi izgled donese i malo lepše vesti :-)

ferdinand

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.

:)

pre 8 godina

Odlican izgled sajta, u duhu aplikacije. Super izgleda i na mobilnim uredjajima dovoljno je pregledan. Reklame se resavaju sa adblock-om, a stari je tek bio nepregledan ako cemo vec o funkcionalnosti sajta. Period adaptacije je uvek prisutan, a kome se ne svidja niko ga motkom ne bije da cita :) Inace npr. kurir je vazio za odlicno funkcionalan sajt (na stranu sadrzaj koji ne bi komentarisao). 2015 godina je i dizajn se menja sto je za pohvalu. E sad sto su ljudi navikli na jedno te isto ne znaci da mora istim da se povinuje, jer bi tako imao ruzan fb i ostale popularne sajtove. U prevodu sve je dobro ne preterujte :)

Марко

pre 8 godina

Био је добар и стари изглед, али ни ово није лоше.

Али, ћирилице и даље нема? Зар је ту опцију толико тешко поставити?

Srbijo međ' šljivama

pre 8 godina

To što ste vi zaostali i ne vidite da ceo svet prelazi na flat dizajn i responsive sajtove je vaš problem. Jedino što bih promenio je intenzitet ove bele boje na sajtu, ali ostalo je u redu.

Čika Žika - alkoholičar

pre 8 godina

Moram da primetim da se kod svakog redizajna ovog sajta ljudi žale na novi, a po plusevima vidim da je to stav velike većine. Apsurdno, ali isto je bilo i posle prošlog redizajna kada su kudili ovaj koji sada zdušno brane. To praktično znači da se portal dizajnerski spustio još jedan stepenik niže, ali nije to, stvar je u prilagođavanju na nova vizuelna rešenja. Lako bi ste to dokazali kad bi ste im vratili onaj pretprošli koji bi takođe osporavali, a nekad su ga vrlo branili. Isto je bilo i sa Windows 8.
Ljudi prepustite se promenama i uživajte u njima, tu se krije lepota življenja.

griz i jaja

pre 8 godina

kad citam sve ove komentare mnogo mi je jasnija ona narodna izreka:

"blene ko tele u šarena vrata! "

muuuu.... mnogo mi belo.... hihi

zoka

pre 8 godina

Cenim trud b92 da se prate trendovi, ali zaista, ovaj redizajn sajta je izuzetno naporan za gledanje na PC-ju. Suvise belog i bukvalno bole oci od gledanja u ekran, a pritom nije uopste pregledno koliko je bilo pre,

draganz

pre 8 godina

Dizajne je odlican, ne stoji da je previse belog. Ne valjaju vam monitori ako vam zamarju oci ili ste ih previse osvetiliti. Savremen i cist. Ima tu dosta da se pohavali. Nego veca je korist da vam kazem sta nije dobro.
NIje dobro
1. nema cirilicna verzija
2. sto u komentarima nema link za odgovor na odredjeni komentar. Nesto kao Disqus
3. sto u komentarima ne mogu da se registrujem da ne bi neko drugi koristio moje ime
za sada toliko, kada otrijem jos nesto javicu

s

pre 8 godina

Iskreno receno, MRZIM kada se menja raspored elemenata i velicina slova u zavisnosti od velicine prozora. I sta ce vam ovaj dosadni, kockasti dizajn? Sada svi to imaju i ne bih ga nazvao estetski prijatnim. Sta vise ...

Darth Shone

pre 8 godina

Hmm, nije lose, ali dokle vise kopiranja METRO i MATERIAL? Mislim stvarno, malo mi je sto ga trpim na mobu i kompu, pa sad jos i ovde... Da se barem brze ucitava, ali ne, i dalje se vuce kao prebijen. A sta je razlog, e pa to pitajte adobe i njegove programere. Flash ubija svaki sajt.

Victorinox

pre 8 godina

Šta da vam kažem ljudi, čitaću vas i dalje, ali ovo je ružnije nego Windows 8. Dajte makar opciju izbora da se vidi više vesti po stranici, ono 10, 20, 50, taj rad... Valjda je i ovo prilagođeno za mobilne telefone, ali ima i nas matorih koji to ne obožavaju. Ne volim da čitam vesti na monitoru veličine pakla cigara, pa to ti je. Sve najbolje.

Vojvodjanin kao poslednji mohikanac

pre 8 godina

Citate vesti na poslu? Od svega citas vesti na pauzi? Pa nisi normalan. Verovatno i nabedjeni strucnjak .

Zeljko

pre 8 godina

Previse belog. Totalno sterilno, bezlicno, bez jasnog razdvajanja kolona i tema...
5 koraka nazad u poredjenju sa prethodnom verzijom... Zabole me oci od tolike beline...

realno

pre 8 godina

Sto se dizajna tice meni se svidja. Dok ste funkcionalnost izgubili u smislu da je tesko odrediti sta je sta na stranici. Jos kad bi navigaciju ucinili fiksnom tj. da prati prozor. Korisnici koji imaju problema da im nesto nije dobro ucitano bi preporucio da ociste kes jer izgleda strucnjak koji je radio redizajn nije promijenio verziju skripti.

ferdinand

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 16. maj 2015 14:43) 

Jel se osecas dobro dok hranis svoj ego i pravis se pametan?Valjda nakon ovog komentara osecas kao da si pamentiji od svih kojima se ovaj format sajta ne svidja.
(joca, 16. maj 2015 18:39)

Ostavi se jeftine psihologije iz popularnih casopisa,i mani se bilo cijeg ega. Koliko si ogranicen, govori i to kako si shvatio moj komentar i nasao se prozvanim. Sustina, Srbima je sve novo bljak, kad se pojavio xp, win95 je zakon, kad se pojavila win7, xp je jedan jedini, win7 je komplikovan, izasao win10, ma win7 je zakon, ako se pojavi lolipop, bolji je kitket....bla ,bla, bla... Uvek ista prica. A nizak IQ jeste povezan sa nivoom adaptacije, tj prilagodjavanja na novotarije, a vidis i sam da se ovde 95% njih izjasnilo da je novi sajt b92 los,sto ne mora da bude cinjenica, da on to zaista jeste, vec da je stvar prilagodjavanja. Kad bude bio neki jos noviji, ovaj ce biti zakon.

Mala povratna informacija

pre 8 godina

Najpre hvala Vam za bogat i zanimljiv sadržaj zbog kojeg sam svakodnevno na Vašem sajtu i smatram ga najboljim informativnim domaćim sajtom. Koristim Blackbarry 10 telefon i aplikacija za ovu platformu nije baš najbolja.

Što se tiče novog dizajna, uopšte nije pregledan, ne postoji jasno razgraničenje između kolona i kategorija i previše je kontrastan. Mislim da Vam je novi dizajn pre korak nazad nego napred.T

mikla

pre 8 godina

za ove sto kazu da im app nije update: reponsive znaci da sada kada otvorite sajt na telefonu ili tabletu u BROWSERU, sadrzaj ce biti pregledan.

GT40

pre 8 godina

Jako loše, bezlično,nepotrebna modernizacija sajta nadasve.Previše belog.Mnogo praznog prostora,podešeno više za mobilne telefone. Naravno,mi koji pratimo ovo zbog sadržaja navići ćemo se,ali Vaš web dizajner je bez hrabrijih ličnih ideja i vizuelne kulture.Verovatno nećete objaviti ovaj moj zaključak o sajtu jer mora se samo hvaliti novo. Time se stvara iluzija da je samo novo dobro i gubi kulturna dimenzija kontinuiteta i vizuelne prepoznatljivosti jednog sajta,u ovom slučaju medija.

gago

pre 8 godina

Vratite stari izgled. Ovaj je stvarno los. B92 pratim ekstra vijesti ali sa ovakvim sajtom tj. Pregledom vijesti ste napravili katastrofu. Pozdrav iz RS.

Marko

pre 8 godina

Znam da ste se trudili i žao mi je što moram da vam kažem... ali nije lepo. I nije pregledno. Ali dobro je što napokon ima smisla na mobilnim.

Vladan Nedić

pre 8 godina

Hajde lepo vratite stari izgled sajta zato što Vam ovaj novi ništa ne valja!Stari izgled sajta je bio najbolje rešenje kod svih informativnih sajtova!Sve je bilo na dohvat ruke,pregledno,informativno,sadržajno,koncizno...

СрбЦГ

pre 8 godina

Више ми се свиђала претходна верзија сајта.Смијешно, али недавно сам помињао како се издвајате од осталих портала по дизајну. Дакле, од мене минус. И још један већи минус; нисте увели ћирилицу као опцију.
Докле ћете истрајавати у игнорисању српског националног писма?

Ske

pre 8 godina

Cak i da hakujem user agent na telefonu i zatrazim desktop view, zakucam se na meta filter koji je ukljucen na neku ogromnu rezoluciju! Sta ste stavili u filteru leba vam, rezoluciju od 2560px? Alo, meni u garazi nece da otvori desktop verziju i ako je monitor 1024x768! Sta, moram da udjem u inspect element, da hakujem source i da ugasim filter pa refresh! Nemam pametnija posla! Necu da citam vesti i zalicete zbog ove promene za par dana kad vam padne visited na google analitics! Vec vam vidim pad poseta na stranicama! Ovi ljudi piste u komentarima, zavijaju u glas kao mecke! Ja ovoliko negodovanja nisam video u istoriji svog posla u web developmentu!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Retardirano, 16. maj 2015 03:08)

Blago onom kome ti budes radio neki posao "u web develomentu" kada ti iz browsera "hakujes" source sa inspect element... pa refresh :)
Da to tako moze, znas koliko bi sajtova do sada bilo hakovano? SVI!!!
Budi srecan sto si samo ovde ispao glup i moli boga da te ne cuje neki poslodavac "u web developmentu".

75016

pre 8 godina

Za sada mi se ne svidja na kompu. iPhone app još ne vidim sa je updateovan.
Na kompu kao sto su drugi rekli suviše belog.
A ovako jedino sto mi stvarno smeta je to sto na kompu sam u glavnom otvarao vest tako sto kliknem na komentare pa new tab i tu je opcija da se iznad komentara otvori cela vest, a sada koliko vidim mora da se ide na novu stranicu iz komentara kako bi se došlo do vesti... Razmislite da vratite "pokaži ceo članak" plz.
Ali dobro bar se trudite ;)

Alex

pre 8 godina

@GT40: Bravo za komentar!
"Vaš web dizajner je bez hrabrijih ličnih ideja i vizuelne kulture"
Upravo to!
Poslao sam i jutros cim sam otvorio sajt sugestiju b92 timu, moja prva sugestija koju sam ikome poslao od nasih javnih medija. Onaj crveni-bordo sajt je bio sila, malo mi zasmetao ljubicasti dizajn, ali ovo sada nema veze sa zivotom, iskreno.

Vasa bivsa čitateljka

pre 8 godina

Dragi nas B92 u casovima bola i tuge kada sam izgubila supruga, poseta Vasem sajtu je za mene bila jedini nacin da prebrodim OGROMNU tugu.
Posto sam veliki ljubitelj tenisa i pratila sam Vase komentare i analize, jutros sam bila zgranuta novim izgledom Vaseg sajta.

Procitah pazljivo i ČAK 98% posetilaca je da se vrati stari sajt.
Ukoliko Vam to nista ne znači, onda ZBOGOM B92

h

pre 8 godina

Meni se dopada samo zato sto sad vise nemoram da citam preko aplikacije vec je prilagodjena mobilnom telefonu tj. sto neko rece apikacija jede bateriju. Slazem se sa svima da je previse belo po meni bi bilo bolje da je crno ko sto ima da se izabere na aplikaciji. I treca i poslednja zamerka su reklame na pc sajtu koje unistise svaku car citanja. Znaci sve tri vrste pc,mobilni i aplikacija imaju sebi svojstvenu manu pa kad bi to nekako mogli da sklopite u jedno dobro bilo bi odlicno :-D

Washington

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.
(Washington, 15. maj 2015 17:14)


Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.
(Ske, 15. maj 2015 19:00)

Niti bi ja radio kod robovlasnika koji ne dozvoljava pauzu za radnike.

Dalibor81 Srbobran

pre 8 godina

Stari je bio prakticniji. Imao si spisak naslova,i biras sta oces da citas. A sad uz svaki naslov imas nepotrebne stvari kao sto je neka slika,pa pokoja recenica na tu temu... moras da saltas kilometar dok procitas sve naslove. Ne valja bre,vracajte onaj stari sistem!!!

Vladan

pre 8 godina

Otpustite web dizajnera koji vam je ovo napravio, objektivno sajt je vizuelno losiji nego ranije, previse praznog prostora, previse beline, slabija preglednost, realno nije dobro.

zoran

pre 8 godina

Na vashu I nashu zalost, novi sajt je totalni promashaj.
Nepregledan do bola, tako da sam jedan od onih koji ce ga uglavnom izbegavati. Shteta, dobro ste krenuli.

Igor

pre 8 godina

"Na kraju, ali ne i najmanje važno, sajt B92 sada je responsive. To znači da će se sajt sada prilagoditi gotovom svakom ekranu na kom ga otvorite, od telefona, preko tableta, do računara."

Na full screen Chrome-u ili full screen Safari, monitor 24" sadrzaj je i dalje fokusiran na centar ekrana (sabijen na centar). Za ocekivati je da se sadrzaj prilagodi sirini ekrana...

Asf

pre 8 godina

Докле ћете истрајавати у игнорисању српског националног писма?
(СрбЦГ, 17. maj 2015 11:31... DOK JE SVETA I VEKA.

СрбЦГ

pre 8 godina

Ствар се да,колико-толико, поправити кад се зум смањи за 10%.

@асф Што теби смета српско национално писмо у Србији, које је још и официјелно?Ваљда Срби имају право да користе своје писмо у својој земљи,или не? Ћирилица као опција не би требало да буде проблем у 21. вијеку.Кад може Политика да нуди лат. што не може Б92 ћир?
Мени твоје нац. писмо уопште не смета(које год си нације), што прави битну разлику између нас.
Видим да баштиниш ”културу” свих освајача и агресора на Србе и Србију, који су увијек прво укидали ћирилицу у окупираним српским земљама.Извини,молим те, што сам предложио ћирилицу као опцију.Само немој да се љутиш.Нећу више то помињат.

Obren

pre 8 godina

Imao sam problem sa iphon-a da koristim aplikaciju. Nadam se da ste to resili. Ucitavanje nije uspelo, to je izbacivao stalno, a mislim da nije problem do interneta

Ske

pre 8 godina

Sistem za komentare vec godinama vristi za malo paznje i pokoji update. Ako hocu nekoga da "citiram" moram da kopiram njegov odgovor i samim tim trosim broj karaktera u mom postu. Moj odgovor nekome mora da ide ispod posta na koji odgovaram..
Captcha vam je iz 2004, kada ste poceli da postavljate trendove, u medjuvremenu, vreme je te trendove pregazilo. Google danas ima ReCaptcha proveru koja ne zahteva da se upise ni jedno jedino slovo...
Takodje, captcha je ponekad ista za sve komentare koje posaljem
"RWD" je vest iz 2010 i mislim da ako vec imate aplikaciju za telefone i tablete, to vam nije trebalo.
Dizajn manje vise... Mislim da je "content discovery" laksi ali to nam je najmanji problem jer u eri googla, informacija je udaljena samo jedan klik.
Brojac otkucanih karaktera u komentaru ne radi na OS X i Safariju

Eto, nadam se da cete sto pre osveziti modul za komentare, zastareo je, mnogo.

Tokyo

pre 8 godina

Toliko se beli ova nova verzija sajta da mi se čini kao da je prosuto brašno po ekranu. Meni lično mnogo više umara oči ova bela pozadina (nosim naočare sa jakom dioptrijom) u odnosu na staru. Tako da moj glas ipak ide na račun pređašnje verzije. Iako nisam protiv modernizacije i promena, pod uslovom da donesu boljitak. Da ne bude promena čisto radi promene...

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Za fon imate najjacu aplikaciju i favoriti ste mi . Ako ste zeleli lakse odrzavanje za racunarsku verziju nadam se da ste uspeli . Korisnici nece biti zadovoljni . Stara verzija je preglednija , ne umara dok trazimo vesti , ostrina slova je bolja . . .

Joca

pre 8 godina

Zbog glupe promene sam napustio serbiancafe
Neznam kad sam zadnju put bio tamo a i kad sam bio nisam iso dalje od prve stranice, a browser mi je bio namesten da direktno idem na SC.
Propazite se tih promena. To bi vam bio moj savet.

future

pre 8 godina

Hmm..bas Vas neki dan hvalim kako imate dobar sajt u odnosu na druge news portale,i vi sad napravite isti "trendy".Uvijek sam za promjene,al' ovo nije ispalo dobro.Glava boli od ovolike bijele boje.I MOLIM VAS DA NAPRAVITE UPDATE ZA WINDOWS PHONE APP! Bolje bi bilo da je povucete sa marketa nego da je ostavite osakacenu! WP je OS u usponu,samo vi to ne shvatate jos.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

Otvorim sajt jutros i počnem da gunđam na kablovskog operatera misleći da mi je prespor net i čekam da otvori vaš sajt do kraja. Jer tako i izgleda, nedovršeno i nepregledno.

Dunja

pre 8 godina

Stari izgled sajta je bio mnogo bolji, da ne kažem, najbolji od svih.
Novi je previše bledunjav, neorganizovan,gotovo haotičan ; bar što se tiće PC.
Pri svemu tome, nije reč o tome da ćemo se, vremenom, navići na novi izgled sajta - svakako, da hoćemo - već o činjenici da "nešto što je dobro, ne treba menjati".

WP

pre 8 godina

Sunce ti poljubm, oslepeh! Daj ubacite neke reklame sa strane da malo odmorim oči! Ovo nije dizajnerski fail, ovo je negledljivo. Niko ne može da se navikne da gleda u ovoliku belinu a da ga ne zaboli glava. Vratite na staro ili menjajte ovu kolor šemu, ovo je katastrofa.

Citaoc

pre 8 godina

Uz cestitke za rodjendan i na novom izgledu sajta,bilo bi red da isti podrazumeva manji stepen svakodnevne Rusofilije i mnogo manju prohodnost Rusofilsko/bootskih komentara.
hvala..

nerazmažena

pre 8 godina

Kad sam danas pogledala rekoh sebi, o, ne. Šta je ovo? Ali obzirom da sam neko ko zna da će mu biti neobično tri dana a posle svejedno odustadoh od daljeg negodovanja. Imate dobrih komentara. Na PC-ju izgleda potpuno bez veze. Mnogo belog prostora, sve nekako na gomilu, usitnjeno, predhodna verzija mi je bila preglednija. Ranijih se i ne sećam. U svakom slučaju promenite što pre. Uradite nešto treće. E sad verujem da su vam ciljne grupe tableti, ipodi, iphoni, i smart telefoni, za njih je verovatno OK. Za PC je lošije.

Joe

pre 8 godina

Windows Phone? Imate Visual Studio Code, možeta za pola sata Android ili iOS aplikaciju da prepakujete za WP uz izmenu 20ak linija koda

nucky thompson

pre 8 godina

I ja na poslu ( New Jersey) citam vijesti ;) Reklame su prevelike, mislio sam da je nesto do mene, ali sad vidim da i drugi imaju isti problem. Razumijem da je rijec o ogladavanju i potrebi da se finansirs, ali reklama na vrhu je bas ogromna. pozdrav za kolegu Washington-ca :)

Retardirano

pre 8 godina

Cak i da hakujem user agent na telefonu i zatrazim desktop view, zakucam se na meta filter koji je ukljucen na neku ogromnu rezoluciju! Sta ste stavili u filteru leba vam, rezoluciju od 2560px? Alo, meni u garazi nece da otvori desktop verziju i ako je monitor 1024x768! Sta, moram da udjem u inspect element, da hakujem source i da ugasim filter pa refresh! Nemam pametnija posla! Necu da citam vesti i zalicete zbog ove promene za par dana kad vam padne visited na google analitics! Vec vam vidim pad poseta na stranicama! Ovi ljudi piste u komentarima, zavijaju u glas kao mecke! Ja ovoliko negodovanja nisam video u istoriji svog posla u web developmentu!

Milan

pre 8 godina

Novi sajt je jedna velika katastrofa. Pricate o boljem pronalazenju informacija ali ovo sada je jako tesko za snalazenje. Nema uocljivih podela medju rubrikama samim tim sve izgleda nekako nabacano, bez reda i sablona. To u mnogome jako otezava nalazenje informacije a i samo citanje. Definitivno je previse bele koja zamara oci a i preterali ste sa ovim reklamama koje pokrivaju bukvalno sve. Shvatam da od toga zivite ali one su potpuno van koncepta i imam utisak da sam na sajt dosao zbog njih a ne da pogledam vesti sto je kontraproduktivno. Ljudi ce traziti alternative jer ovo jednostavno nije dobro. Korak u nazad!! Ne ostanite gluvi na bujicu negativnih komentara jer ste ovoga puta pogresili.

miki_delija

pre 8 godina

MOLIMO VAS VRATITE NAM STARI IZGLED SAJTA!!!!

STARI IZGLED SAJTA JE NEUPOREDIVO BOLJI, PRE SVEGA PREGLEDNIJI!

SA OVIM "FENSI" IZGLEDOM UPROPASTILI STE PREGLEDNOST VESTI I UMANJILI MI JAKO ZELJU DA OTVORIM SAJT!!!

OVO JE SAMO PREPORUKA, NE OSPORAVAM TUDJI RAD I ZELJU ZA "NOVINAMA", POHVALJUJEM TRUD I RAD, ALI MOGLA JE MOZDA PRVO NEKA ANKETA! SVE NOVO NIJE UVEK BOLJE OD STAROG! KAO PRIMER JE DA JE GOOGLE UNISTIO GOOGLE TALK JEDAN PRELEP CHAT PROGRAM!

Gari

pre 8 godina

Ckiljim dok citam vesti i komentare. Mnogo je belo! Moram da smanjim osvetljenost ekrana. Ubacite malo tamniju pozadinu, i povecajte ili podebljajte font. Nisam mator, imam dobar vid, ali mi ne prija ocima. Inace se vrlo brzo navikavam na promene, ali ovaj mi dizajn ne smeta zbog dizajna, vec zbog mucenja pri citanju, najozbiljniji i najiskreniji komentar.

Nikodije IV

pre 8 godina

Novi dizajn mi se ni malo ne svidja. Nije user friendly i ruzan je. Ako je moguce ukljucite i staru verziju kao jednu od mogucnosti. Ne zelim da postanem bivshi citalac.

Sunny

pre 8 godina

Veliki korak u nazad. Broj vesti po strain ispod minimum, navigacija losija, prenatrpano nepotrebnim stvarima,...
Mislim da cu uskoro dolaziti na sajt samo posredno preko Naslovi.net, jer je tamo preglednije.
Jednom recju, razocaran sam.

EM

pre 8 godina

Nije lose ali evo par ideja:
1. Favicon je necitljiv sto moze nervirati ljude do te mere da vas sajt potpuno izbrisu iz bookmarka
2. Sekcije bi imale vise smisla kada bi ih jasno razdvojili recimo sivkastom bordurom
3. Imate cak 4 razlicite velicine slika. One najmanje slike su vam PREmale (ili ih povecajte ili skroz izbacite jer na njima se ne vidi nista)
4. Glavni meni bi mogao biti puno bolji. Monoton je ovako.
5. Pa zar bas moraju sve te reklame da iskacu na sve strane??? Ok, treba vam prihod ali vecina reklama je katastrofalna a neke su cak i uvredljive. Mislim da vas ljudi jos uvek drze za ozbiljan web portal pa nemojte da izgubite taj status...

Front-end developer

navicemose

pre 8 godina

nista nije uokvireno, neke celine da se naprave, da se odvoji, da bude uocljivije i preglednije, ovako se ne zna sta je sta i gde samo lebdi po beloj pozadini, ne znam sto je greh staviti border ili background, sajt je sad kao rts.rs, ostale novine su ok ali treba doraditi.. kad sam prvi put otvorio mislio sam da se style.css nije ucitao

todos

pre 8 godina

Na prvi pogled jako lose. Nekako mi je sve sitno i mnogo beline i font nije bas, bas. Mozda se vremenom naviknem... Odradite ovo kako valja ili vratite stari a promenite na njemu tj modernizujte neke sitnice.

Sok od zove orla

pre 8 godina

lepo je sve ovo,i treba vremenom da se prave novine,ali ljudi,zasto izbaciste "outline" ,pa tako nesto vec imamo na RTS.
vratite outline i srecan rodjendan Radiju, ubacite neku humoristicku emisiju nakon 22h da mi svetski putnici mozemo da se smejemo,sinoc nas ubiste onom tuc tuc muzikom.

zoki

pre 8 godina

Pratim vas na tabletu i imam sledeci problem
Udjem u Tehnopolis, procitam tekst, vratim se nazad - na pocetak aplikacije, umesto na Tehnopolis. Procitam neki tekst o autima, jedan klik nazad i - vrati me na pocetak aplikacije b92. Gde god udjem da procitam nesto - svaki klik nazad vraca me na pocetak aplikacije, a onda ponovo skrolovanje nadole, tamo gde sam bio. Aman bre!
Pozdrav, Zoki.

vlado

pre 8 godina

Kao sto su mnogi prethodno vec komentarisali ima previse beline i podele izmedju raznih vesti, oblasti itd. su teze uocljive, treba se navici. Sve u svemu stari izgled sajta je bio bolji.

Korisnik obicni

pre 8 godina

Nema sumnje da cemo se svi prilagoditi promenama,ali se isto tako nadam da cete pazljivo saslusati i sagledati ocene korisnika.

I ja sam kao i vecina,morao da smanjim sa nekoliko klikova osvetljenost ekrana,jer belilo `bode` u oci.

Boje zaglavlja su mi nekako `hladne` i voleo bih da su pastelnije i pribliznije predjasnjim.

Vratite nam stari izgled za NAJNOVIJE,ne treba nam slika za bas svaku vest,kao ni par recenica iz iste,jer neke ljude ne zelimo ni na slici da vidimo,a i vi se mucite da BAS SVAKU VEST potkrepite slikom,koje u vecini slucajeva i nemaju neke bliske veze sa tekstom.
Mislite i na ljude,kojima je ogranicen broj MB(GB),jer im se nepotrebno povecava utrosak istih.

Naravno da ne treba i nece ostati sve kao sto je bilo( iako sasvim pristojno),ali u narednim danima zadrzite ovu temu,pa se potrudite da otklonite neke stvari u saradnji sa onima,koji vole da posecuju vas sajt.

Drugarski pozdrav!

P.S.Obavestavam korisnike FF-a,kojima nije podeseno automatsko apdejtovanje da je danas stigla verzija 38 o kojoj smo citali pre par dana na ovim stranama.

Pedu

pre 8 godina

Taman zaboravim da ste promenili nešto što je savršeno funkcionisalo i izgledalo, naviknem se na novo i lošije, i vi ga opet promenite.
Sad opet moram da se navikavam gde se nalaze stvari koje su mi bitne.
A dok se naviknem, pretpostavite koliko cu se puta setiti familije onome cija je ideja bila da se sve izmeni.
Nervirate me sve više.
Vasa je sreca sto ste vi jedini ostali normalni, pa nema sta drugo da se vidi.
Ali promenice se i to, kad-tad.

bank5

pre 8 godina

Stari dizajn je mnogo bolji, beline izmedju slika i vesti daju utisak siromasnosti. Sekcije su manje pregledne, nalik Blicu. :/
Pustite anketu...tipa koliko vam se svidja novi dizajn. :)

Pozadina bela

pre 8 godina

Ok je ali je bela pozadina jako nezgodna za oci.A i mogli bi ste da na istoj stranici stavite razlicite boje pozadine u odnosu na temu,recimo svetlo plavu za ljubimce,pa onda iznad toga malo,samo malo tamniju plavu za temu IZNAd,za zdravlje,pa jos jednu malcice tamnije plavu(samo primer) za temu iznad.Ovako je sve vrlo JEDNOLICNO :(

miki

pre 8 godina

Kao da ste uzeli dizajn sa msn-a, skinuli stilove za grupisanje i smanjli sirinu. Trebali ste ga skroz iskopirati, ovako izgleda napola uradjen.

nex

pre 8 godina

Stari "crveni" sajt vam je bio odlican, "plavo-ljubicasti" djene-djene, a ovo sad ne znam da li je uopste podnosljivo... Promena radi promene, minimalizam radi minimalizma. Taj minimalizam je los i privremeni trend, budite iznad toga!

Arizona dream

pre 8 godina

Sve je ok,u trendu ste ali samo za android i iOS. Vreme je a i red da uradite update mobilne aplikacije za (blackberry) BB 10 OS, zaista,mnogo je zastarela (2 god.) a i nista ne valja. Nadam se da cete objaviti komentar jer koristi u dobre svrhe,pre svega za vas. Pozdrav

joca

pre 8 godina

Niszak nivo adaptacije (prilagodjavanja) na novonastale stvari, situacije, govori o vrlo niskom IQ-u. U tome je izgleda problem, ne u samom izgledu sajta.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (ferdinand, 16. maj 2015 14:43)

Jel se osecas dobro dok hranis svoj ego i pravis se pametan?Valjda nakon ovog komentara osecas kao da si pamentiji od svih kojima se ovaj format sajta ne svidja.

Ljubinko Pantic

pre 8 godina

Treba napraviti anketu i da se glasa da li da se vrati stari dizajn ili da ostane novi.Sudeci po komentarima,rekao bih da bi mnogi glasali da se vrati stari dizajn,i ja sam medju njima.Ni meni se ovaj novi ne svidja.
Sto kazu pobednicki tim se ne menja,stoga vracajte stari dizajn!! :))
Ozb,tesko mi je da se naviknem na ovaj novi.

iKrem

pre 8 godina

Ti na poslu citas vesti? Brate, ne bi kod mene radio ni 5 minuta.
(Ske, 15. maj 2015 19:00)

Ti brate u Americi ne bi bio bilo čiji šef ni 3 minuta.

em-em

pre 8 godina

Da li biste razmotrili opciju izbora sekcija na mobilnim aplikacijama? Da bude moguce da se odredjene uopste ne pojavljuju i da se raspored menja po afinitetima korisnika?
Hvala!

Nadgard

pre 8 godina

Ovaj novi sajt je verovatno lepo zamisljen ali ne moze da se poredi sa preglednoscu i funkcionalnoscu prethodnog, dok dodjem do onog sto hocu da procitam i dok odaljim ekran dovoljno daleko da mi ne unisti oci prosto izgubim volju da citam vesti...

Bar nam stavite opciju izbora izmedju novog i starog izgleda, ako treba platicu vam...

Ichachos

pre 8 godina

Izgled sajta anemican. Slova bledunjava i mrsava. Garant je izmjenjen pod pritiskom nekog "Internet guru-a" koji je rekao da sajt "danas mora da bude flat".

Nadam se samo da ce ova moda brzo proci pa da stavite opet neki normalan dizajn.

dizajner

pre 8 godina

Znam, reci ce neko da je potrebno navikavanje, ali, nije to problem, vec su pre mene komentarisali ljudi. Kao da se stranica nije ucitala, i tako...

Paradox

pre 8 godina

Al ste pametni u djavola? Sad ste naredili index stranici da ako je rezolucija manja od predvidjene rezolucije na uredjaju, onda se stranica otvara u mobile view cak i ako sam web klijentu naredio da stranicu ucita u desktop modu! WTF bre? Sta ste stavili u meta bloku, 4K rezoluciju u filter? Ste normalni? Spustite to ispod 720px! Sad sa tableta i sa mobilnog ne mogu da otvorim b92 u desktop look jer nemam ekran od 22 prokletih inca i 1920x1050 rezolucije vec imam 1280x720! Lepo stavite funkciju tipa, ako je mobilni kanta sa manjom rezolucijom od 720 -> redirect na mobile, ako je drugacije -> klasicno ucitavanje! Ne znam ni koji ste kriterijum zadali za rezoluciju, pogledacu source code kad dodjem kuci! Brate mili! Ne verujem! I na malom laptopu ne mogu da vidim desktop verziju! Ja sam programer i ljudima dajem izbor hoce li da vide sajt u desktop ili u mobile view! Katastrofa! Em nepregledno, nema spiska vesti nego sve po blokovima pa skrolujem 16 dana da vidim ceo news feed! Lele! Le-Le!

sasa

pre 8 godina

Pa ne mogu da verujem da jedine vesti koje mogu da citam upravo zbog dizajna, preglednosti, znam sta da citam a sta da preskocim vi ukidate da bi smo dobili Novosti2 koje me nerviraju. Pa ako vam ovi svi komentari nisu jasni vi tvrdoglavo nastavite jer ste vec ulozili u novi antidizajn

matori

pre 8 godina

UŽAS!!!
Nepregledno, nepraktično, sporo, i loše - konfuzija do daske...
Zašto uvek mora da se pravi IMITACIJA nečega?
Neko već reče, ali da ponovim:
Ako ima takvih, koji vole da bulje u ekrančić veličine pakle cigareta, neka ih - tako im i treba (žaliće svoj vid kasnije)...
Ali zašto prisiljavate i nas, koji koristimo ekrane 14-17" (laptop), ili 19-24" (desktop), da buljimo u ovu nakaradnu šaradu, u kojoj je teško pronaći VEST, ili pročitati nešto bez tri listanja!?
Imam utisak, da se sve više gubite (i nestajete) u sivilu identičnih i dosadnih sajtova, koji osim senzacionalizma (i mnoštva pravopisnih grešaka) ne mogu da se pohvale ničim, što bi zaslužilo pažnju i odanost čitalaca...

daily show

pre 8 godina

nazalost, i ja se pridruzujem onima koji nisu odusevljeni novim dizajnom. pozdravljam nameru da uvedete responsive look & feel, ali nisam siguran da to treba da bude presudno jer imate (bar za android) odlicnu mobilnu aplikaciju. mislim da je i dalje najveci broj vasih citalaca na nekoj desktop platformi a ovom izmenom dizajna upravo njih odbijate.
sto se tice "suvise belog" sto se navodi u mnogim komentarima, mislim da nije toliki problem u beloj pozadini koliko u tome sto je font sada suvise svetao (govorim o desktop ekranima), glavni tekst je bledunjav na beloj pozadini i to je ono sto umara oci. malo jaci kontrast ostavice bolji utisak, bar je to moj zakljucak posle igranja sa stilovima.
takodje, mislim da bi pomoglo jasno razgranicenje blokova na stranici. elementi nekako "plivaju" na beloj pozadini, imam utisak da ucitavanje i rendering strane nije zavrsen.
u svakom slucaju, citacu vas i dalje.

DekacNS

pre 8 godina

Vratite stari sajt! Nemam nameru da vas čitam preko telefona, a ovo je katastrofa! Možete se uveriti po komentarima, ako vam to nešto znači! Nadam se daljoj saradnji!

zeljko

pre 8 godina

Boljeje bilo staro uzdanje.ova bijela pozadina je sterilna i dosadna peijasnja je bila bolja jersi odijednom mogao pretraziti sto zelis ovo je lose.

Predrag M

pre 8 godina

Nisam proćitao baš sve komentare, ali i ono što sam pročitao mi je dovoljno. Pošto se korisnicima ovog sajta ne dopada, ni meni lično,ovo što ste uradili, hoćete li biti ljubazni pa da vratite stari izgled sajta. Ova verzija je baš, baš, loša.

Ivan

pre 8 godina

Moram da kažem da mi se novi dizajn baš i ne dopada. Nekako je nepregledan iako ima puno beline--imam utisak da toliko puno belog potpuno zagušuje sve ostalo.

Isto tako mi nije jasno zašto ste smanjili broj vesti na jednoj stranici--ranije sam mogao da vidim praktično ceo pregled dana na jednoj strani a sad moram nekoliko puta da klikćem na sledeću stranu... pretpostvljam da je razlog da bi se prikazalo više oglasa pošto idu na svakoj strani.

U svakom slučaju, bukvalno mi se više ne dolazi na sajt jer nije više prijatan za čitanje.

GOTO delete current scheme; GOTO use the old scheme.

pre 8 godina

Staro je bilo bolje, ovo skidajte. I jos jedno: uvedite opciju odgovaranja na komentar. Da ne citiramo pa odgovaramo kao do sada. Hvala!

Zurkolomac

pre 8 godina

SAVET: pod hitno vratite stari dizajn ili unapredite ovaj postojeci, inace vam niko vise niko nece dolaziti na sajt. Novi dizajn je totalni promasaj i sta je najvaznije apsolutno nije u skladu sa modernim web-dizajnom...

Miša

pre 8 godina

Ako vam nije teško, stavite u gornji desni ili levi ugao opciju da belu pozadinu "na klik" možemo da zamenimo za sivu boju ili neku, uslovno rečeno, manje napadnu.
U android aplikaciji koristim "tamnu temu". Naporna je pozadina bele boje za gledanje. Nemojte da me terate da se bakćem sa fajrfoksom da bih namestio boju.

Unapred zahvalan

Zoki

pre 8 godina

Nisam probao na telefonu i tabletu, ali na računaru je previše belog prostora. Međutim, postoje dva puno veća problema. Flash baner na naslovnoj strani jednostavno iritira svojom animacijom. Kod mene Safari to blokira, ali ako otvorim stranicu u Chrome, jednostavno previše odvlači pažnju. Drugo, ljudi vaš sajt otvaraju na raznim mestima, na nekim od njih nije prikladno da se automatski startuje audio. Na Chrome mi se sa desne strane pojavila neka reklama sa tri babe koje pevaju, trebalo mi je vremena da otkrijem odakle dolazi zvuk da bi ga ugasio. Bojom se da ću morati da budem oprezan gde otvaram B92, ne mogu sebi da priuštim da mi se takve stvari događaju na poslu.

trta

pre 8 godina

Nema veze sa sajtom ali ima sa mobilnom aplikacijom. Kada se posalje link iz bulevar poglavlja preko Share opcije link koji stigne na mejl je pogrešan ima dva puta http.

EM

pre 8 godina

Zaboravio sam jos... definitivno FALI onaj carousel koji ste prije imali odmah ispod glavnih vesti. Barem ga dodajte za desktop/laptop/tablet verziju stranice.

Rastko

pre 8 godina

Nema ovo veze sa tim što sam se navikao na stari dizajn, ovo ima veze što novi sajt nema nikakve veze. Eto to je moj utisak. Koristiću i dalje iOS aplikaciju(koja i te kako baguje) ali ne mogu da dolazim na novi sajt i zbog toga što oči bole od bele boje.

Plamenko

pre 8 godina

Što tehnologija više napreduje, dizajn i preglednost je sve lošija i lošija....
Suviše bledo, bez kreativnosti, jednolično....
Primenite pozitivne ideje i predloge kada već ostavljate prostor za komentare...

Asparagus

pre 8 godina

Ok, razumem poentu i sviđa mi se ideja da se rade češći, a manje drastični apdejti, no moram reći da na kompu novi dizajn ne deluje lepo, izgleda kao neuspelo učitavanje stranice. Clean look i minimalizam su dobri dok i sami ne postanu distrakcija kao šta je ovde slučaj, ne treba svaka sitnica na ekranu imati svoj okvir, ali opet mora nekako sadržaj da se prirodno odeli jedan od drugog kako bi bio pregledan i oku ugodan, ovo baš deluje nedovršeno i nabacano.

Da se razumemo, ovo nisu "deal breaker" nedostaci, sajt sledi sličnu logiku kao i pre i nije se teško snaći, no dojam nije najbolji.
Eto, čisto dobronamerne kritike da novu verziju učinite ipak preglednijom i oku ugodnijom.

Kreativni direktor u RL

pre 8 godina

15 naslova na strani i nije baš neko povećanje u odnosu na stari layout. Bezlična tipografija. Ima toliko dobrih, besplatnih web fontova i za naslove i za BC. Kao da ste se ugledali na sajtove iz Chrome-ovog news tab-a. Dijakritike na srpskim grafemama su groteskno velike u BC-u, posebno na Ž, š i đ... Generalno - loš izbor.
Likovno nerazgraničene grupe vesti, plus prejak kontrast.
Utiske vam prenosim gledajući sajt na 27" Apple display-u u punoj rezoluciji (2560x1440). Mogu samo da zamislim kako izgleda na nekom desktopu ili laptopu na nižoj rezoluciji.

DJ

pre 8 godina

Molim Vas, hakeri,Devoloperi, majstori... molim Vas, napravite najobicniji filter na mobilnoj aplikaciji za pretragu po sportovima! ja ako danas ne procitam vest npr o snukeru, necu je nikad naci vise....
Filter braco, fudbal, kosarka, tenis, ostali sportovi.... tesko? ili da dam neki predlog.....?
a sad ozbiljno, pozabavite se sa tim!

prolaznik

pre 8 godina

Dosta dugo čitam i povremeno komentarišem vesti na B92 ali ovo je agonija.

Izgleda da sledite logiku TV B92: sve dobro što imate brže bolje ukinete ili promenite na gore. Primer: jutarnji program koji je na B92 od skora u pogrešno vreme i skraćen do besmisla.

Da bih pregledao današnje vesti moram ko zna koliko puta da kliknem za sledeću stranicu (znam, to je da bi se svaki put učitale nove reklame) i polako gubim volju da klikćem dalje. Izdržao sam do kraja i mislim da ću potražiti neki drugi sajt sa vestima gde ne moram da klikćem nego samo PageDown. Ovo je bila odlična osobina i, naravno, ukinuli ste je.

U pregledu svih vesti dana sa strane su se nalazila najnovije ili najkomentarisanije vesti dana iz ostalih sekcija i oblasti. To je bilo fenomenalno. Te sekcije ne bih ni posećivao da nije bilo tog izbora sa strane. Od mene ste imali siguno duplu posećenost samo zbog toga. Još jedna odlična stvar koje, naravno, više nema.

Ogromna belina, preveliki font, preteran line space. Strahota.

Do sada sam vas čitao na mobilnom od 3,2" u Opera pregledaču. Nikada nikakvih problema nisam imao. Nemam pojma zašto ste išta menjali zbog mobilnih platformi jer većina koristi moćnije telefone i veće ekrane od mog telefona.

Sajt izgleda kao da je neko hteo da vas iskopira pa nije umeo to da uradi kako treba ali je računao da će neko ipak da se upeca.

Žao mi je što odlazim. Doduše, možda je i bolje da manje čitam vesti.

.

Bane Lukic

pre 8 godina

Ne svidja mi se nov dizajn. Ranije je web strana bila preglednija. Ni font slova mi se ne svidja... Vise mi se dopadaju uokvirene rubrike.

beogradjanka

pre 8 godina

JAO NA STA LICI:((((((((((((
NE SVIDJA MI SE
Izgleda kao neka jeftina kamatica.com ili neki sajt u zacetku i razvoju.
Ono ranije je hajt tek za ovo.

moa

pre 8 godina

Ogroman header
b92 logo da se sazalis
los izbor glavne boje koja nije u dobrom kontrastu za belim fontom u svim velicinama
preglomazna reklama koja uzasno bode oci na homepage
glavna vest i slika - ogromna
ostale 'najvaznije vesti' lose razgranicene
ogromni baneri sa desne strane
skrolovanje unegogled
nicim razgranicene kolone sa tonom beline koja je neprijatna za gledanje
'Najnovije Najvažnije Najviše komentara' umesto pri vrhu, na sredini u sendvicu

ova forma sajta podseca na nekakav blog koji se besumucno puni sadrzajem a koji ljude slabo zanima

vise i vece ce znaci bolje
previse belog ne znaci citljivo u ovom slucaju

korak unazad...nazalost...mora da se dotera i utegne

Lucky

pre 8 godina

Kada ste prešli sa crvenog na ljubičasti sajt pomislio sam kakava katastrofa, međutim sa ovim belim molim vas vratite prošli(ili pretprošli još bolje).

Korisnik B92 svakodnevno

pre 8 godina

Siguran sam da cete ovako dobiti vise klikova, jer se po stranici mogu procitati samo 9 vesti, pa moramo da klikcemo za sledecu stranicu. Znam i da vam to znaci za takmicenje sa drugim sajtovima, i da to povoljno utice na cenu reklamiranja na vasem sajtu. Ali, VRACAJTE STARI DIZAJN, ovo NISTA ne valja! Nije valjda tako tesko priznati gresku, i vratiti se na staro?

Ske

pre 8 godina

Ukinuli ste mogucnost podcasta "uzbudilnik" moze se samo slusati emisija koja je u toku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dragan, 15. maj 2015 22:12)

Dragane, od kada se podkasti slusaju na sajtu?
http://podcast.b92.net/uzbudilnik.xml

Saška

pre 8 godina

Ako ste hteli već nešto da menjate, bilo bi dobro da ste stavili nešto po sistemu instant mesidžinga (sa flag i edit opcijama)da bi se diskusija brže odvijala. Ovako dok admini odobre prođe život !

Luka

pre 8 godina

Lepo je sto brinete da se menjate, ali ako vam se promene zasnivaju na dizajnu, onda nesto tu debelo nije u redu. Na prvo otvaranje, iznenadjenje. Nije bas da se covek odusevi. Citam da se ljudima cini kao da je nedovrseno otvaranje. Apsolutno isti dozivljaj sam imao i ja. Preglednost je znacajno manja nego kod starog sajta. A ako istinski zelite da budete bolji, savremeniji i, pre svega, kvalitetniji sklonite Bulevar (koji je odmah ispod glavnih vesti) i bulevarske teksove. Ovako delujete sizofreno. Imate dobre tekstove, dobre autore, blogovi su zanimljivi, ali Bulevar i slicni sadrzaji...Otvorite neki zaseban link, ako to vec mora da postoji u vasoj koncepciji.

vasilije

pre 8 godina

Uopšte nisam zadovoljan novim izgledom, pre svega jer koristim samo sportski deo, a sada bez obzira na to gomila politike na toj strani, ako se to ne promeni onda cu potraziti neki drugi sajt- iovako ionako sve su bile iste vesti, ali čitam ovaj sajt zato sšto ima najviše komentara i to ga stavlja na prvo mesto u mom izboru

zoka

pre 8 godina

Ako vam je imalo stalo do publike, vise od slepog pracenja trendova i to bez ikakve originalnosti, jer dobar dizajn treba da ima upotrebljivu vrednost, a ne samo formu, bilo bi lepo da to pokazete uvazavnjem kritika iz vecine kometara vasih citaoca vezano za novi izgled sajta. Znam da je vecina news sajtova skoro identicna u poslednje vreme, svi su beli i lice jedan na drugi. Najmanja stvar koju mozete uraditi, a koja je jedna od vecih zamerki da bar ublazite ovu belu pozadinu i razgranicite sekcije, bar nekom svetlo sivom u pozadini, mnogo bi znacilo i bilo prijatnije oku od ovog bljestavila, a ne bi puno poremetilo zacrtan flat dizajn (koji je opet mogao biti i mnogo originalniji). Dobar primer je npr. http://www.theguardian.com/uk gde tek blaga siva u pozadini, kao i tanke sive linije koje razgranicavaju sekcije mnogo uticu da sajt bude prijatniji za oko i pregledniji. Takodje i po meni jedan od dizajnerski najboljih domacih news sajtova - sajt www.rtv.rs je isto primer modernog a funkcionalnog dizajna te je prijatan oku zbog sivkaste pozadine (i sivo istaknutih naslova sekcija) zbog koje vas ekran nece oslepeti i obasjati celu sobu. Zadrzavanje na ovm novom b92 sajtu jutros mi je bilo maksimum 5 minuta, a sad se zadrzavam vise na nekim drugim portalima da procitam vesti. Nije uopste stvar u navikavanju na novo, volim novine, vec je stvar da ta novina bude bolja od prethodnog, a ne gora.

yoda

pre 8 godina

Na zalost, ne svidja mi se novi dizajn. Poprilicno je nepregledan. Jos jedna stvar koja nema veze sa dizajnom mi se ne svidja. B92 je bio jedini sajt na kome se nisu pojavljivala imena Seke Aleksic, Jelene Karleuse i drugih slicnih kreatura, a sada su stidljivo pocela da se pojavljuju. Molim Vas, vratite se na staro!

Ozzy

pre 8 godina

Честитке на новом дизајну јер лепо је видети да се трудите да будете још бољи. Али с друге стране морам да напоменем да се мени нови дизајн уопште не свиђа. Ем је непрегледно, ем је прошли дизајн био одличан. А кад је нешто одлично не треба га мењати, бар не толико драстично.

Наравно, то што се мени не свиђа је само моје мишљење. Не значи нужно да је и тачно али како видим у коментарима да нисам једини који се буни, чак напротив већина сматра да је стари дизајн био бољи, онда се надам да ће мишљење већине ипак имати неког утицаја. Позз и све најбоље.

Washington

pre 8 godina

Nisam siguran da li je ovo samo kod mene, ali ove Google reklame su ogromne i tako unistavaju raspored stranica na b92 vebsajtu. Kod kuce imam adblock pa me ne smaraju, na poslu ne smem da skidam plugin-e tako da svakodnevno gledam ogromne reklame. Uzasne su naprosto.

Jesam ja mozda jedini ili ljudi iz Srbije ne vide isto sto i ja? Uglavnom koliko god da ulepsate dizajn ove reklame ce da me bodu u oci.

Ikilledkenny

pre 8 godina

Stara verzija za desktop bila je najbolja stranica vesti koju sam posecivao. Pregledno. Zna se gde je sta bez suvise detalja. Lako sve za pronaci. Iz istog razloga sam ostale izbegavao. Tesko da ce me nova verzija privuci. S obzirom da lici na sve ostalo trenutno.

lemi

pre 8 godina

Iskreno, ne svidja mi se dizajn ni na mobilnom telefonu ni na pc-u. To sto ste ga ucinili prilagodljivim na mobilinim uredjajima mi ne znaci previse, zato sto sam do sada mogao da bilo koji tekst ili sliku prilagodim jednim potezom i pritom sam imao iskustvo punog desktop sajta koji mi je nekako drazi od ove prilagodjene verzije.Desktop verzija mi za sad deluje malo konfuzno ali verovatno treba samo malo vremena da se naviknem

Kol

pre 8 godina

Za telefon je odlicna aplikacija evo sad sam usao preko kompa na sajt i malo je reci da izgleda katastrofa, ovoliko bele boje nema ni u bolnici vratite na staro ili makar malo vise tamne boje!

Maja

pre 8 godina

Znacajan mi je vas sajt i nije mi svejedno kada eksperimentisete sasvim nepotrebno. Nefunkcionalan je i nepregledan. Na starom sajtu se odmah videlo sve. A to je ipak najbitnije.

Kad porastem bicu TV

pre 8 godina

Ja sam sebi malo redizajnirao jer, premda slabije vidim, font mi je stvarno og-ro-man. http://i.imgur.com/zUMuAqQ.png Verujem da dosta nas tu dolazi najviše zbog komentara, koji su daleko bolji od onih na ostalim portalima, tako da bi taj dio trebao biti istaknutiji. Znam da se inače korisnici skoro svih sajtova bune kad dođe do redizajna ali mislim da bi trebali razmotriti neke od predloga u komentarima. Ili, ako već mora ostati ovako, razmislite da dodate i neku lakšu compact opciju nalik (ili identičnu) starom dizajnu tako da posetitelji mogu izabrati dal da pregledaju ovako ili onako.

Powerslave

pre 8 godina

Uvek sam za inovacije i promene, čak i kad nema nekog preteranog razloga za to, samo ako se ne gubi na funkcionalnosti. A to se upravo sada desilo.
Previše bele boje je veoma naporno za oči, to je bukvalno prva stvar koju sam primetio. Siva ili neka druga, "manje agresivna" boja bi bila ok.
Dizajn deluje bezlično, bez jasnih granica između linkova, kategorija... ali to je nešto na šta ću se lako i brzo navići.
Što se tiče same navigacije po sajtu, uvek sam se iz nekog razloga nešto teže snalazio, ne znam ni sam zašto, ali to je više moj problem.

Neko je pomenuo onu mogućnost da se ponovo otvori cela vest iz komentara, bez potrebe da se učitava nova stranica, to je nešto što je bilo sasvim korisno, a sada ne postoji (ili bar nisam našao).
Takođe je neko pomenuo da brojač karaktera prilikom kucanja komentara ne radi, između ostalog ni na Firefox-u.
Možda bi bilo najbolje da se uvode potpuno nov način komentarisanja, neki koji omogućava direktne odgovore na komentare klikom na Reply, a ne ovako kako je sad. Mnogi sajtovi to imaju, čak i oni (mnogo) manje ozbiljni.

Sve u svemu, najviše bih voleo kad bi "PC verzija" web sajta ličila na Android aplikaciju jer je ona ubedljivo najbolja u svojoj oblasti, tu mislim da nema nikakve dileme.
Uvek koristim tamnu temu na telefonu, lepše izgleda, mnogo manje zamara oči, manje troši bateriju...

xxx

pre 8 godina

MOLIM VAS vratite na sve vesti i u sve rubrike opciju "Kliknite za celokupan tekst članka" dok se citaju komentari!!! Molim Vas!!! Nadam se da komentare citate, vidim da je vracena mogucnost da se udje direktno u komentare sto je takodje sugerisano..."Kliknite za celokupan tekst članka" je ostalo u super zeni i bulevaru, vratite tu opciju svuda!!!!

Dača&B92-4ever

pre 8 godina

Dragi moji, ovo je toliko belo, da zrači i mnogo mi je naporno da čitam bilo šta. Razmislite o ovoj sugestiji. Ja moram da palim odavde.

Milutin

pre 8 godina

Aplikacija za windows phone je katastrofa, tako da sam se bas obradovao kada sam procitao da je sajt responsive. Odmah potom je usledilo razocaranje, video klipovi se uopste ne vide u vestima...

milan

pre 8 godina

ovo je jezivo vratite stari izgled bole me oci ulazim samo preko telefona, danas dva puta usao racunarom i izasao posle dve sekunde, slosilo mi se, morao sam koliko je nepregledno i koliko me oci bole

Čitalaca odavno

pre 8 godina

Pa ja tek sad videh vest da je ovo novi sajt, već sam hteo da vam pošaljem mail da je nešto pokvareno.Pa gde su margine, tekst ide od ivice do ivice,mnogo je manje pregledan nego ranije.

veerghoen

pre 8 godina

Мала замерка. Вратите опцију да се коментари могу читати и након њиховог слања. Тога је било раније, а сада не може да се види.

Dejan

pre 8 godina

Jako naporno za čitanje i snalaženje ... previše beline ... sve izgleda isto ... slike bez efekta, različiti segmenti vesti bez fizičkr podele ... užas ...
Možda sve ovo ima efekta na telefonu ili tabletu odnosno malim ekranima ali na 24" monitoru u 1920x1080 je užas,
Moram priznati da sam neke vesti bukvalno prevideo, a neke sa naporom našao prosto jer sam bio uporan
Zbunili ste me i prethodnim redizajnom početne strane ali kratko ali ponavljam NA velikom ekranu ovo baš smeta očima i napor je za pretragu

...

pre 8 godina

Au, ljudi moji, moram biti iskren i reci da je ovo uzasno. Ako ostane ovako nepregledno, sterilno belo i ubitacno za oci, mislim da cemo se rastati nakon desetak godina druzenja.

P.S Ja ne mogu ni 10 minuta da izdrzim, oci bole.

Pozdrav

Divac

pre 8 godina

Da li postoji mogucnost da se sa desne strane vrate najvaznije vesti iz ostalih oblasti (Sport, Biz, Tehnopolis, po 5 najvaznijih), kao sto je bilo na prethodnom sajtu. To je bilo ekstra, jer nije bilo potrebe da se ulazi u svaku oblast posebno da bi se videle te vesti...

Molba

pre 8 godina

Imam problem da brojem vesti po stranici. Kako obicno citam 95% naslove, molio bih da imam bar 30 naslova u Info, pa cu kliknuti ono sto me zanima. Nemam problem sa novitetima, ali stvarno ne nameravam da listam stranice za naslove koji su nekad bili na jednoj strani. Hvala.

Langus

pre 8 godina

"Mislim da cu uskoro dolaziti na sajt samo posredno preko Naslovi.net, jer je tamo preglednije.
Jednom recju, razocaran sam.
(Sunny, 16. maj 2015 22:23)"

Hvala za naslovi.net, super je! Prvo izaberes, tek posle povecavas sta ti se dopada!

Vladimir

pre 8 godina

Sto se tice prilagodjavanja razlicitim velicinama ekrana to stoji. Sada na desktop verziji mogu da potrefim takvu velicinu da je top banner sa oglasima nevidiljiv :). Sto se tice belila tu bi ste mogli da ponudite korisnicke opcije (hint: naravno samo za registrovane korisnike) za izbor boje podloge i sl.
I naravno bilo bi lepo da osim sajta i ovi komentari budu responsive tj da neko iz dizajnerskog tima tu i tamo odgovori na poneki obrazlozen komentar.
PS
Na desktop varijanti (W8.1, Chrome) ne vidim da se prikazuje broj otkucanih karaktera.

retype

pre 8 godina

Totalno nefunkcionalno, zbunjujuće, nepregledno. Početna stranica pretrpana, kao da je neko hteo da celu web prezentaciju stavi na jednu stranciu. Android aplikacija je poprilično bolja.