Utorak, 12.05.2015.

14:32

"Napali plaćenici, a ne teroristi"

Policija se u Kumanovu 9. maja sukobila s plaćenicima, a ne s terorističkom grupom, kako je zvanično objavljeno.

Izvor: Beta

"Napali plaæenici, a ne teroristi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

mlrekadzija

pre 8 godina

Vec je pocelo posipanje pepelom...uskoro ce ove ubice da oslobode uz izvinjenje zbog maltretiranja a porodicama ubujenih da plate odstetu... strasno sta sve telefonski poziv moze da ucini.

bole

pre 8 godina

Teroristi se uglavnom finansiraju novcem organizovanog kriminala, tako da su oni čisti teroristi a ne plaćenici, jer su imali uniforme i oznake terorističke UČK. Plaćenicima obeležja nisu potrebna, čak naprotiv ! Fokus interesovanja javnosti treba usmeriti na vezu terorista i albanskih političara, tj. i svih onih koji bi i dalje da pale vatru u tuđem dvorištu. Takvi zaslužuju brzu i oštru reakciju medjunarodnih institucija. Ako to izostane, onda trebamo da se zamislimo.

političarenje

pre 8 godina

Ovde se najviše polemiše oko termina "teroristi" ili "plaćenici", kao što se polemika vodila i vodi oko termina "genocid" ili "ratni zločin". U Kumanovu je policija izvršila razbijanje "nauružane grupe" za koju se pretpostavlja da je trebala da izvrše "terorističke napade", a u Srebrnici se desio "ratni zločin" od strane VRS sa svim elementima "genocida"
Suština je da je u Kumanovu ubijeno 8 policajaca, a u Srebrnici 8000 zarobljenika(što vojnih, što civilnih"

VI

pre 8 godina

Sve neke politike, analitike itd., gluposti. Ok jasno je kao dan ko su i odakle su dosli teroristi, bitno oni su napali i ubili policajce, nazalost. Zna se da im je cilj velika Albanija, to javno kazu. Pitanje je kako ce Makedonija resiti tu situaciju, pa i Srbija i Grcka.

Паја земунац

pre 8 godina

Плаћеници су група људи плаћених да обаве неки обично прљав посао, укључујући и убиства.
Терористи су група људи (плаћених или добровољано организованих) који изводе неку терористичку акцију током које су најчешће угрожени животи недужних особа.
Због чега Николовски инсистира на термину "плаћеници" није јасно. Није искључено да му се чини како је тако избегао да наоружане Албанце означи као кривце који угрожавају двонационални македонско - албански државни поредак, што би тзв. међународна заједница на сваки начин желела да одржи па и по цену даљих попуштања албанским захтевима. Симптоматично је држање Западних медија који испољавају све више симпатија према врло бучним и агресивним опонентима садашње македонске владе.

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 8 godina

Ono što se desilo 9.i 10. maja u ilegalno sagrađenom naselju u Kumanovu ustavno-pravno i teorijski se jedino može nazvati napad na ustavni poredak Makedonije.Kao humanista i altruista žalim za svim izgubljenim životima.Tačno je da se pukalo i to žestoko u Kumanovu, ali medijski rat i rat informacija oko oružanog sukoba u Kumanovu je u mnogome prevazišao oružane sukobe na terenu i bojim se da ne nosi ništa dobro.

Teroristi ili plaćenici, isto mu se piše

pre 8 godina

Izgleda da su se ovde stvari zaista otele kontroli. Jer, ne može se zaključiti da je terorističko-plaćenička grupa ilegalno ušla u Makedoniju, na primer u noći između petka 8. i subote 9. maja, došla u predgrađe Kumanova gde su ih čekale unapred iznajmljene kuće, a policija slučajno prolazila pa ih ugledala kako utovaraju oružje, municiju i eksploziv u kuće, pa otvorila vatru. Čini mi se da je veoma verovatno da su makedonske obaveštajne službe imale neophodne podatke o ovoj grupi znatno ranije, ali je, iz nekog razloga, policiji naređeno da krene u obračun baš u subotu pre podne. Osim toga, indikativno je da niko ne objavljuje tačan ili približan ukupan broj terorista-plaćenika. Kako je moguće da je uhapšeno 30 terorista, a ubijeno 17, dok niti jedan nije ranjen, prema 37 ranjenih policajaca? Kako je moguće da niko od civila nije ranjen, makar slučajno (a na slikama se vide granatirane, odnosno uništene kuće)? Da li je, onda, policija tačno znala u kojim kućama su teroristi-plaćenici? Ako je znala, otkad je to znala i zašto nije ništa preduzimala sve do 9. maja?

lipman

pre 8 godina

@ sijin vrat

Evo ja kao skolovani nezaposleni bezbednjak da ti objasnim - u konkretnom slucaju nema razlike izmedju teroriste i placenika. Ovo je bila teroristicka akcija, te je u tom smislu sekundarno da li su doticni napali zbog novca ili cistog ubedjenja u neku ideju. Ova izjava je smesna i sramotna, cisto politikanstvo. Ako si ti sa politickim ciljem izveo oruzani napad, to je terorizam. Gospodin se obrukao ovom izjavom i nista drugo.

Aleksandar

pre 8 godina

Koje gluposti priča ovaj Nikolovski.Pa koja je razlika između "plaćenika" i terorista ? U kom svojstvu se javnosti obraća penzionisani general.
Vlasti u Skoplju treba ovaj događaj da nazovu pravim imenom.U suprotnom Makedonija će biti prepuna raznih "plaćenika" koji će prekrojiti njene granice i trajno izmeniti njenu etničku strukturu.

Crni Grujo

pre 8 godina

Čovek je hteo da kaže da to nisu klasini teroristi koji imaju neke političke ciljeve, već plaćenici koje je neko unajmio da izazovu incident.Ako je neko pozvan da govori o tome, pozvan je on koji je predvodio makedonsku vojsku u ratu protiv Albanaca 2001. Malo analizirajte ko je sve osudio napad (a osudili su svi iz regiona kao i albanske partije u MKD), a ko je profitirao iz ovoga. Jedini kome je u interesu svo ovo sranje je vlast u MKD, jer je narod progutao udicu koja mu je servirana.

Adam

pre 8 godina

Ja zaista nemam informacije sta su uhapsena i pobijena 'gospoda' po strucnoj spremi, da li makedoniji placaju porez i doprinos, da li to sto rade rade iz ljubavi ili iz ciste materijalne koristi, ali bajo to sto su oni izvelije TERORIZAM!!! A vi komsije, ako nastavite ovako da se bavite analitikom i vrednosnim stavovima, na*ebali ste.

Bozidar

pre 8 godina

"Placenici"...pa onda bi svaka osoba mogla da uradi to za novac.
Nije tako,to su ljudi sa odredjenom ideologijom i ciljem.40 ljudi,citav jedan vod,naravno teroristicki.
Nije tacno,opet kazem...klasicno plasiranje price za javnost i umirivanje strasti.

ky3ma

pre 8 godina

U SAD svake godine udje hiljadu emigranata, droge , oruzja i cega sve ne. Amerika moze da potrosi para koliko god zeli i opet ne mzoe da zastiti svoju granicu a kao Makedonija moze i neko je znao da je oruzje preneto. Mozda je neko znao ali to ne mora da bude tacno. Ovom odgovara da prica ide u smeru da je makedonski vrh znao i da je sve ovo u stvari namestio. Zasto, to vec ne znam, ali se vidi ovako sa strane posmatrano..

rema

pre 8 godina

Bojim se da ce ovo da ispadne velika tuga... Ne bih zeleo da bude tako!
Ocigledna je namera destabilizacije, koju su najavi cak i Ruski politicari!
Znamo svi o cemu se radi, gas je obisao Bugarsku, u Tursku ulazi, kroz Grcku ce lako da se dogovore, al Makedonija ovakva uvek moze da pravi probleme...

Helios

pre 8 godina

Isto kao i kod nas. Obiman intervju, mnogo reči eminentne veličine, iskusnog profesionalca i velikog znalca a na kraju ostaje samo jednan, ali veliki:
?
Ne samo da odavde apsolutno ništa nismo saznali nego čak i ne znamo šta je on u stvari rekao! I ne samo da ništa nije izneo, i da je sve neko "možda", nego ni nema nikakvih nagoveštaja - osim da je policija "provaljena" - možda. Čak ni aluzijama ne naginje ni na koju stranu!
Je li ovo organizovano da se spreči pad Vlade? Vau, neko žrtvuje 8 života za ostanak na vlasti?! Pa su se preigrali? Ili nije tako? Pa - jel jeste ili nije?
Jel u direktnoj vezi sa nedavnim bliskim graničnim incidentom? Je li to ista grupa? Ili je ovo (ipak) "samo" faza pravljenja Velike Albanije? Ili je "samo" izboj sa lažne države KiM? Ili jeste to, ali je "samo" centralni ekonomsko-politički ogranak: Transfer Droge zapucao u borbi za prohodan kanal?
Ako su planirali diverzije po Skoplju gde su hapšenja u njemu? Zašto nema osude NATO struktura? Zašto ih niko van Balkana ne označava kao teroriste? Da li to znači da su deo NATO plana? Ili je samo i dalje zabrana da se, ne daj bože, neki albanac spomene u lošem kontekstu, kad su oni svi em samo divni em samo žrtve?
Ništa nam ovaj nije rekao. Osim da nije bio vešt da svoje neznanje predstavi kao mudro ćutanje. Dakle ništa nam nije rekao, osim 2 stvari: em ništa ne zna em je "generalski" pametan.

RadeBG

pre 8 godina

Znaci ako ti u Makedoniji neko plati da pucas na policiju onda nisi terorista nego placenik ili poslovni covek ili izvodjac radova. Odi u Ameriku pa pocni da pucas na policiju, ima da te izresetaju ko svajcarski sir pa ce posle da vide jesi li terorista ili pekar...
(Jaws)

A sta su za tebe bili u RSK oni sto su pucali na hrvatske policajce ili oni u BiH koji su preuzeli nasilno sve policijske stanice u suverenoj medjunarodno priznatoj drzavi...borci za slobodu?

xim

pre 8 godina

(Vančo, 12. maj 2015 14:48)

Mislis na Kremlj? U situaciji kada trenutna vlast (proruska) gubi podrsku, logicno je da je Kremlj finansirao ovu bunu, zarad sprecavanja protesta! Garantujem i da je Kremlj finansirao ubistvo naseg premijera Djindjica, upravo zbog toga to nikad nece ni da se otkrije! Price da je USA pokrenula ovo zbog Turskog toka su smesne, iz razloga sto Turski tok nema buducnost iz perspektive Rusije, kao sto su to pre nekoliko dana objavili...

sijin vrat

pre 8 godina

koja je razlika izmedju placenika i teroriste, ako moze nama laicima neki strucnjak iz ove oblasti da objasni? mislim ubijaju i jedni i drugi, placeni ili ne. nazovite stvar pravim imenom!

srndach

pre 8 godina

Teroristi/Oslobodioci su subjektivna kategorija i rade to sto rade zarad nekih ubedjenja.
Placenici rade za lovu i to je jedino njihovo ubedjenje.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 8 godina

Šta je tu zvanično, ako izjavu daje penzioner. Da li je dotični na nekoj funkciji? Osim u klubu penzionera. Nego čovek, biće da voli malo medijske pažnje. Teroristi su teroristi!

Che

pre 8 godina

Ako njih makedonci nazivaju placenicima...onda ja ne znam sto vise mi pisemo o njima...Ionako Makedonija nije poslusala apele iz Srbije da se sprema nesto.
Lepo mi da stitimo nase, ako zatreba nekada, a makedonci neka rade sta hoce.

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Gluplje saopstenje za stampu nije sroceno u istoriji saopstenja za stampu. Ovo je za svaku bolju antologiju ljudske gluposti.

Kako ovako nesto uopste moze artikulisano da se prokomentarise?

Marko

pre 8 godina

Cini mi se a to prosto ne mogu da verujem da neki ljudi hoce ovo da opravdaju tezom da je rec o placenicima. Ovo je terorizam, a da li su placeni ne znam, ali ovo sto su izveli je cist teroristicki akt. I tako ih moramo nazvati, teroristima.

Vančo

pre 8 godina

Ovo je izjava jednog političara, što Nikolovski i jeste. Gde su mu dokazi za tvrdnje i, praktično, optužbe na račun vlasti? Takođe, zašto se (namerno) ograničava na region kada traži organizatora destabilizacije Makedonije i nasilne smene vlasti? Ne upravlja se Makedonijom iz regiona, nego iz malo udaljenijih centara moći, i to je odavno jasno.

Jaws

pre 8 godina

Znaci ako ti u Makedoniji neko plati da pucas na policiju onda nisi terorista nego placenik ili poslovni covek ili izvodjac radova. Odi u Ameriku pa pocni da pucas na policiju, ima da te izresetaju ko svajcarski sir pa ce posle da vide jesi li terorista ili pekar...

Jaws

pre 8 godina

Znaci ako ti u Makedoniji neko plati da pucas na policiju onda nisi terorista nego placenik ili poslovni covek ili izvodjac radova. Odi u Ameriku pa pocni da pucas na policiju, ima da te izresetaju ko svajcarski sir pa ce posle da vide jesi li terorista ili pekar...

Vančo

pre 8 godina

Ovo je izjava jednog političara, što Nikolovski i jeste. Gde su mu dokazi za tvrdnje i, praktično, optužbe na račun vlasti? Takođe, zašto se (namerno) ograničava na region kada traži organizatora destabilizacije Makedonije i nasilne smene vlasti? Ne upravlja se Makedonijom iz regiona, nego iz malo udaljenijih centara moći, i to je odavno jasno.

sijin vrat

pre 8 godina

koja je razlika izmedju placenika i teroriste, ako moze nama laicima neki strucnjak iz ove oblasti da objasni? mislim ubijaju i jedni i drugi, placeni ili ne. nazovite stvar pravim imenom!

Aleksandar

pre 8 godina

Koje gluposti priča ovaj Nikolovski.Pa koja je razlika između "plaćenika" i terorista ? U kom svojstvu se javnosti obraća penzionisani general.
Vlasti u Skoplju treba ovaj događaj da nazovu pravim imenom.U suprotnom Makedonija će biti prepuna raznih "plaćenika" koji će prekrojiti njene granice i trajno izmeniti njenu etničku strukturu.

Adam

pre 8 godina

Ja zaista nemam informacije sta su uhapsena i pobijena 'gospoda' po strucnoj spremi, da li makedoniji placaju porez i doprinos, da li to sto rade rade iz ljubavi ili iz ciste materijalne koristi, ali bajo to sto su oni izvelije TERORIZAM!!! A vi komsije, ako nastavite ovako da se bavite analitikom i vrednosnim stavovima, na*ebali ste.

lipman

pre 8 godina

@ sijin vrat

Evo ja kao skolovani nezaposleni bezbednjak da ti objasnim - u konkretnom slucaju nema razlike izmedju teroriste i placenika. Ovo je bila teroristicka akcija, te je u tom smislu sekundarno da li su doticni napali zbog novca ili cistog ubedjenja u neku ideju. Ova izjava je smesna i sramotna, cisto politikanstvo. Ako si ti sa politickim ciljem izveo oruzani napad, to je terorizam. Gospodin se obrukao ovom izjavom i nista drugo.

Helios

pre 8 godina

Isto kao i kod nas. Obiman intervju, mnogo reči eminentne veličine, iskusnog profesionalca i velikog znalca a na kraju ostaje samo jednan, ali veliki:
?
Ne samo da odavde apsolutno ništa nismo saznali nego čak i ne znamo šta je on u stvari rekao! I ne samo da ništa nije izneo, i da je sve neko "možda", nego ni nema nikakvih nagoveštaja - osim da je policija "provaljena" - možda. Čak ni aluzijama ne naginje ni na koju stranu!
Je li ovo organizovano da se spreči pad Vlade? Vau, neko žrtvuje 8 života za ostanak na vlasti?! Pa su se preigrali? Ili nije tako? Pa - jel jeste ili nije?
Jel u direktnoj vezi sa nedavnim bliskim graničnim incidentom? Je li to ista grupa? Ili je ovo (ipak) "samo" faza pravljenja Velike Albanije? Ili je "samo" izboj sa lažne države KiM? Ili jeste to, ali je "samo" centralni ekonomsko-politički ogranak: Transfer Droge zapucao u borbi za prohodan kanal?
Ako su planirali diverzije po Skoplju gde su hapšenja u njemu? Zašto nema osude NATO struktura? Zašto ih niko van Balkana ne označava kao teroriste? Da li to znači da su deo NATO plana? Ili je samo i dalje zabrana da se, ne daj bože, neki albanac spomene u lošem kontekstu, kad su oni svi em samo divni em samo žrtve?
Ništa nam ovaj nije rekao. Osim da nije bio vešt da svoje neznanje predstavi kao mudro ćutanje. Dakle ništa nam nije rekao, osim 2 stvari: em ništa ne zna em je "generalski" pametan.

Che

pre 8 godina

Ako njih makedonci nazivaju placenicima...onda ja ne znam sto vise mi pisemo o njima...Ionako Makedonija nije poslusala apele iz Srbije da se sprema nesto.
Lepo mi da stitimo nase, ako zatreba nekada, a makedonci neka rade sta hoce.

Marko

pre 8 godina

Cini mi se a to prosto ne mogu da verujem da neki ljudi hoce ovo da opravdaju tezom da je rec o placenicima. Ovo je terorizam, a da li su placeni ne znam, ali ovo sto su izveli je cist teroristicki akt. I tako ih moramo nazvati, teroristima.

Teroristi ili plaćenici, isto mu se piše

pre 8 godina

Izgleda da su se ovde stvari zaista otele kontroli. Jer, ne može se zaključiti da je terorističko-plaćenička grupa ilegalno ušla u Makedoniju, na primer u noći između petka 8. i subote 9. maja, došla u predgrađe Kumanova gde su ih čekale unapred iznajmljene kuće, a policija slučajno prolazila pa ih ugledala kako utovaraju oružje, municiju i eksploziv u kuće, pa otvorila vatru. Čini mi se da je veoma verovatno da su makedonske obaveštajne službe imale neophodne podatke o ovoj grupi znatno ranije, ali je, iz nekog razloga, policiji naređeno da krene u obračun baš u subotu pre podne. Osim toga, indikativno je da niko ne objavljuje tačan ili približan ukupan broj terorista-plaćenika. Kako je moguće da je uhapšeno 30 terorista, a ubijeno 17, dok niti jedan nije ranjen, prema 37 ranjenih policajaca? Kako je moguće da niko od civila nije ranjen, makar slučajno (a na slikama se vide granatirane, odnosno uništene kuće)? Da li je, onda, policija tačno znala u kojim kućama su teroristi-plaćenici? Ako je znala, otkad je to znala i zašto nije ništa preduzimala sve do 9. maja?

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Gluplje saopstenje za stampu nije sroceno u istoriji saopstenja za stampu. Ovo je za svaku bolju antologiju ljudske gluposti.

Kako ovako nesto uopste moze artikulisano da se prokomentarise?

Crni Grujo

pre 8 godina

Čovek je hteo da kaže da to nisu klasini teroristi koji imaju neke političke ciljeve, već plaćenici koje je neko unajmio da izazovu incident.Ako je neko pozvan da govori o tome, pozvan je on koji je predvodio makedonsku vojsku u ratu protiv Albanaca 2001. Malo analizirajte ko je sve osudio napad (a osudili su svi iz regiona kao i albanske partije u MKD), a ko je profitirao iz ovoga. Jedini kome je u interesu svo ovo sranje je vlast u MKD, jer je narod progutao udicu koja mu je servirana.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 8 godina

Šta je tu zvanično, ako izjavu daje penzioner. Da li je dotični na nekoj funkciji? Osim u klubu penzionera. Nego čovek, biće da voli malo medijske pažnje. Teroristi su teroristi!

Паја земунац

pre 8 godina

Плаћеници су група људи плаћених да обаве неки обично прљав посао, укључујући и убиства.
Терористи су група људи (плаћених или добровољано организованих) који изводе неку терористичку акцију током које су најчешће угрожени животи недужних особа.
Због чега Николовски инсистира на термину "плаћеници" није јасно. Није искључено да му се чини како је тако избегао да наоружане Албанце означи као кривце који угрожавају двонационални македонско - албански државни поредак, што би тзв. међународна заједница на сваки начин желела да одржи па и по цену даљих попуштања албанским захтевима. Симптоматично је држање Западних медија који испољавају све више симпатија према врло бучним и агресивним опонентима садашње македонске владе.

Bozidar

pre 8 godina

"Placenici"...pa onda bi svaka osoba mogla da uradi to za novac.
Nije tako,to su ljudi sa odredjenom ideologijom i ciljem.40 ljudi,citav jedan vod,naravno teroristicki.
Nije tacno,opet kazem...klasicno plasiranje price za javnost i umirivanje strasti.

rema

pre 8 godina

Bojim se da ce ovo da ispadne velika tuga... Ne bih zeleo da bude tako!
Ocigledna je namera destabilizacije, koju su najavi cak i Ruski politicari!
Znamo svi o cemu se radi, gas je obisao Bugarsku, u Tursku ulazi, kroz Grcku ce lako da se dogovore, al Makedonija ovakva uvek moze da pravi probleme...

RadeBG

pre 8 godina

Znaci ako ti u Makedoniji neko plati da pucas na policiju onda nisi terorista nego placenik ili poslovni covek ili izvodjac radova. Odi u Ameriku pa pocni da pucas na policiju, ima da te izresetaju ko svajcarski sir pa ce posle da vide jesi li terorista ili pekar...
(Jaws)

A sta su za tebe bili u RSK oni sto su pucali na hrvatske policajce ili oni u BiH koji su preuzeli nasilno sve policijske stanice u suverenoj medjunarodno priznatoj drzavi...borci za slobodu?

srndach

pre 8 godina

Teroristi/Oslobodioci su subjektivna kategorija i rade to sto rade zarad nekih ubedjenja.
Placenici rade za lovu i to je jedino njihovo ubedjenje.

xim

pre 8 godina

(Vančo, 12. maj 2015 14:48)

Mislis na Kremlj? U situaciji kada trenutna vlast (proruska) gubi podrsku, logicno je da je Kremlj finansirao ovu bunu, zarad sprecavanja protesta! Garantujem i da je Kremlj finansirao ubistvo naseg premijera Djindjica, upravo zbog toga to nikad nece ni da se otkrije! Price da je USA pokrenula ovo zbog Turskog toka su smesne, iz razloga sto Turski tok nema buducnost iz perspektive Rusije, kao sto su to pre nekoliko dana objavili...

VI

pre 8 godina

Sve neke politike, analitike itd., gluposti. Ok jasno je kao dan ko su i odakle su dosli teroristi, bitno oni su napali i ubili policajce, nazalost. Zna se da im je cilj velika Albanija, to javno kazu. Pitanje je kako ce Makedonija resiti tu situaciju, pa i Srbija i Grcka.

ky3ma

pre 8 godina

U SAD svake godine udje hiljadu emigranata, droge , oruzja i cega sve ne. Amerika moze da potrosi para koliko god zeli i opet ne mzoe da zastiti svoju granicu a kao Makedonija moze i neko je znao da je oruzje preneto. Mozda je neko znao ali to ne mora da bude tacno. Ovom odgovara da prica ide u smeru da je makedonski vrh znao i da je sve ovo u stvari namestio. Zasto, to vec ne znam, ali se vidi ovako sa strane posmatrano..

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 8 godina

Ono što se desilo 9.i 10. maja u ilegalno sagrađenom naselju u Kumanovu ustavno-pravno i teorijski se jedino može nazvati napad na ustavni poredak Makedonije.Kao humanista i altruista žalim za svim izgubljenim životima.Tačno je da se pukalo i to žestoko u Kumanovu, ali medijski rat i rat informacija oko oružanog sukoba u Kumanovu je u mnogome prevazišao oružane sukobe na terenu i bojim se da ne nosi ništa dobro.

političarenje

pre 8 godina

Ovde se najviše polemiše oko termina "teroristi" ili "plaćenici", kao što se polemika vodila i vodi oko termina "genocid" ili "ratni zločin". U Kumanovu je policija izvršila razbijanje "nauružane grupe" za koju se pretpostavlja da je trebala da izvrše "terorističke napade", a u Srebrnici se desio "ratni zločin" od strane VRS sa svim elementima "genocida"
Suština je da je u Kumanovu ubijeno 8 policajaca, a u Srebrnici 8000 zarobljenika(što vojnih, što civilnih"

bole

pre 8 godina

Teroristi se uglavnom finansiraju novcem organizovanog kriminala, tako da su oni čisti teroristi a ne plaćenici, jer su imali uniforme i oznake terorističke UČK. Plaćenicima obeležja nisu potrebna, čak naprotiv ! Fokus interesovanja javnosti treba usmeriti na vezu terorista i albanskih političara, tj. i svih onih koji bi i dalje da pale vatru u tuđem dvorištu. Takvi zaslužuju brzu i oštru reakciju medjunarodnih institucija. Ako to izostane, onda trebamo da se zamislimo.

mlrekadzija

pre 8 godina

Vec je pocelo posipanje pepelom...uskoro ce ove ubice da oslobode uz izvinjenje zbog maltretiranja a porodicama ubujenih da plate odstetu... strasno sta sve telefonski poziv moze da ucini.

xim

pre 8 godina

(Vančo, 12. maj 2015 14:48)

Mislis na Kremlj? U situaciji kada trenutna vlast (proruska) gubi podrsku, logicno je da je Kremlj finansirao ovu bunu, zarad sprecavanja protesta! Garantujem i da je Kremlj finansirao ubistvo naseg premijera Djindjica, upravo zbog toga to nikad nece ni da se otkrije! Price da je USA pokrenula ovo zbog Turskog toka su smesne, iz razloga sto Turski tok nema buducnost iz perspektive Rusije, kao sto su to pre nekoliko dana objavili...

RadeBG

pre 8 godina

Znaci ako ti u Makedoniji neko plati da pucas na policiju onda nisi terorista nego placenik ili poslovni covek ili izvodjac radova. Odi u Ameriku pa pocni da pucas na policiju, ima da te izresetaju ko svajcarski sir pa ce posle da vide jesi li terorista ili pekar...
(Jaws)

A sta su za tebe bili u RSK oni sto su pucali na hrvatske policajce ili oni u BiH koji su preuzeli nasilno sve policijske stanice u suverenoj medjunarodno priznatoj drzavi...borci za slobodu?

političarenje

pre 8 godina

Ovde se najviše polemiše oko termina "teroristi" ili "plaćenici", kao što se polemika vodila i vodi oko termina "genocid" ili "ratni zločin". U Kumanovu je policija izvršila razbijanje "nauružane grupe" za koju se pretpostavlja da je trebala da izvrše "terorističke napade", a u Srebrnici se desio "ratni zločin" od strane VRS sa svim elementima "genocida"
Suština je da je u Kumanovu ubijeno 8 policajaca, a u Srebrnici 8000 zarobljenika(što vojnih, što civilnih"

Crni Grujo

pre 8 godina

Čovek je hteo da kaže da to nisu klasini teroristi koji imaju neke političke ciljeve, već plaćenici koje je neko unajmio da izazovu incident.Ako je neko pozvan da govori o tome, pozvan je on koji je predvodio makedonsku vojsku u ratu protiv Albanaca 2001. Malo analizirajte ko je sve osudio napad (a osudili su svi iz regiona kao i albanske partije u MKD), a ko je profitirao iz ovoga. Jedini kome je u interesu svo ovo sranje je vlast u MKD, jer je narod progutao udicu koja mu je servirana.

Vančo

pre 8 godina

Ovo je izjava jednog političara, što Nikolovski i jeste. Gde su mu dokazi za tvrdnje i, praktično, optužbe na račun vlasti? Takođe, zašto se (namerno) ograničava na region kada traži organizatora destabilizacije Makedonije i nasilne smene vlasti? Ne upravlja se Makedonijom iz regiona, nego iz malo udaljenijih centara moći, i to je odavno jasno.

ПАМЕТЊАКОВИЋ МЛАЂИ N.L.1320

pre 8 godina

Šta je tu zvanično, ako izjavu daje penzioner. Da li je dotični na nekoj funkciji? Osim u klubu penzionera. Nego čovek, biće da voli malo medijske pažnje. Teroristi su teroristi!

Jaws

pre 8 godina

Znaci ako ti u Makedoniji neko plati da pucas na policiju onda nisi terorista nego placenik ili poslovni covek ili izvodjac radova. Odi u Ameriku pa pocni da pucas na policiju, ima da te izresetaju ko svajcarski sir pa ce posle da vide jesi li terorista ili pekar...

lipman

pre 8 godina

@ sijin vrat

Evo ja kao skolovani nezaposleni bezbednjak da ti objasnim - u konkretnom slucaju nema razlike izmedju teroriste i placenika. Ovo je bila teroristicka akcija, te je u tom smislu sekundarno da li su doticni napali zbog novca ili cistog ubedjenja u neku ideju. Ova izjava je smesna i sramotna, cisto politikanstvo. Ako si ti sa politickim ciljem izveo oruzani napad, to je terorizam. Gospodin se obrukao ovom izjavom i nista drugo.

Aleksandar

pre 8 godina

Koje gluposti priča ovaj Nikolovski.Pa koja je razlika između "plaćenika" i terorista ? U kom svojstvu se javnosti obraća penzionisani general.
Vlasti u Skoplju treba ovaj događaj da nazovu pravim imenom.U suprotnom Makedonija će biti prepuna raznih "plaćenika" koji će prekrojiti njene granice i trajno izmeniti njenu etničku strukturu.

Marko

pre 8 godina

Cini mi se a to prosto ne mogu da verujem da neki ljudi hoce ovo da opravdaju tezom da je rec o placenicima. Ovo je terorizam, a da li su placeni ne znam, ali ovo sto su izveli je cist teroristicki akt. I tako ih moramo nazvati, teroristima.

DEDA CVETKO

pre 8 godina

Gluplje saopstenje za stampu nije sroceno u istoriji saopstenja za stampu. Ovo je za svaku bolju antologiju ljudske gluposti.

Kako ovako nesto uopste moze artikulisano da se prokomentarise?

VI

pre 8 godina

Sve neke politike, analitike itd., gluposti. Ok jasno je kao dan ko su i odakle su dosli teroristi, bitno oni su napali i ubili policajce, nazalost. Zna se da im je cilj velika Albanija, to javno kazu. Pitanje je kako ce Makedonija resiti tu situaciju, pa i Srbija i Grcka.

Adam

pre 8 godina

Ja zaista nemam informacije sta su uhapsena i pobijena 'gospoda' po strucnoj spremi, da li makedoniji placaju porez i doprinos, da li to sto rade rade iz ljubavi ili iz ciste materijalne koristi, ali bajo to sto su oni izvelije TERORIZAM!!! A vi komsije, ako nastavite ovako da se bavite analitikom i vrednosnim stavovima, na*ebali ste.

sijin vrat

pre 8 godina

koja je razlika izmedju placenika i teroriste, ako moze nama laicima neki strucnjak iz ove oblasti da objasni? mislim ubijaju i jedni i drugi, placeni ili ne. nazovite stvar pravim imenom!

ky3ma

pre 8 godina

U SAD svake godine udje hiljadu emigranata, droge , oruzja i cega sve ne. Amerika moze da potrosi para koliko god zeli i opet ne mzoe da zastiti svoju granicu a kao Makedonija moze i neko je znao da je oruzje preneto. Mozda je neko znao ali to ne mora da bude tacno. Ovom odgovara da prica ide u smeru da je makedonski vrh znao i da je sve ovo u stvari namestio. Zasto, to vec ne znam, ali se vidi ovako sa strane posmatrano..

Паја земунац

pre 8 godina

Плаћеници су група људи плаћених да обаве неки обично прљав посао, укључујући и убиства.
Терористи су група људи (плаћених или добровољано организованих) који изводе неку терористичку акцију током које су најчешће угрожени животи недужних особа.
Због чега Николовски инсистира на термину "плаћеници" није јасно. Није искључено да му се чини како је тако избегао да наоружане Албанце означи као кривце који угрожавају двонационални македонско - албански државни поредак, што би тзв. међународна заједница на сваки начин желела да одржи па и по цену даљих попуштања албанским захтевима. Симптоматично је држање Западних медија који испољавају све више симпатија према врло бучним и агресивним опонентима садашње македонске владе.

Che

pre 8 godina

Ako njih makedonci nazivaju placenicima...onda ja ne znam sto vise mi pisemo o njima...Ionako Makedonija nije poslusala apele iz Srbije da se sprema nesto.
Lepo mi da stitimo nase, ako zatreba nekada, a makedonci neka rade sta hoce.

Dex Dejvid dexdavid2@gmail.com

pre 8 godina

Ono što se desilo 9.i 10. maja u ilegalno sagrađenom naselju u Kumanovu ustavno-pravno i teorijski se jedino može nazvati napad na ustavni poredak Makedonije.Kao humanista i altruista žalim za svim izgubljenim životima.Tačno je da se pukalo i to žestoko u Kumanovu, ali medijski rat i rat informacija oko oružanog sukoba u Kumanovu je u mnogome prevazišao oružane sukobe na terenu i bojim se da ne nosi ništa dobro.

Bozidar

pre 8 godina

"Placenici"...pa onda bi svaka osoba mogla da uradi to za novac.
Nije tako,to su ljudi sa odredjenom ideologijom i ciljem.40 ljudi,citav jedan vod,naravno teroristicki.
Nije tacno,opet kazem...klasicno plasiranje price za javnost i umirivanje strasti.

Helios

pre 8 godina

Isto kao i kod nas. Obiman intervju, mnogo reči eminentne veličine, iskusnog profesionalca i velikog znalca a na kraju ostaje samo jednan, ali veliki:
?
Ne samo da odavde apsolutno ništa nismo saznali nego čak i ne znamo šta je on u stvari rekao! I ne samo da ništa nije izneo, i da je sve neko "možda", nego ni nema nikakvih nagoveštaja - osim da je policija "provaljena" - možda. Čak ni aluzijama ne naginje ni na koju stranu!
Je li ovo organizovano da se spreči pad Vlade? Vau, neko žrtvuje 8 života za ostanak na vlasti?! Pa su se preigrali? Ili nije tako? Pa - jel jeste ili nije?
Jel u direktnoj vezi sa nedavnim bliskim graničnim incidentom? Je li to ista grupa? Ili je ovo (ipak) "samo" faza pravljenja Velike Albanije? Ili je "samo" izboj sa lažne države KiM? Ili jeste to, ali je "samo" centralni ekonomsko-politički ogranak: Transfer Droge zapucao u borbi za prohodan kanal?
Ako su planirali diverzije po Skoplju gde su hapšenja u njemu? Zašto nema osude NATO struktura? Zašto ih niko van Balkana ne označava kao teroriste? Da li to znači da su deo NATO plana? Ili je samo i dalje zabrana da se, ne daj bože, neki albanac spomene u lošem kontekstu, kad su oni svi em samo divni em samo žrtve?
Ništa nam ovaj nije rekao. Osim da nije bio vešt da svoje neznanje predstavi kao mudro ćutanje. Dakle ništa nam nije rekao, osim 2 stvari: em ništa ne zna em je "generalski" pametan.

srndach

pre 8 godina

Teroristi/Oslobodioci su subjektivna kategorija i rade to sto rade zarad nekih ubedjenja.
Placenici rade za lovu i to je jedino njihovo ubedjenje.

rema

pre 8 godina

Bojim se da ce ovo da ispadne velika tuga... Ne bih zeleo da bude tako!
Ocigledna je namera destabilizacije, koju su najavi cak i Ruski politicari!
Znamo svi o cemu se radi, gas je obisao Bugarsku, u Tursku ulazi, kroz Grcku ce lako da se dogovore, al Makedonija ovakva uvek moze da pravi probleme...

Teroristi ili plaćenici, isto mu se piše

pre 8 godina

Izgleda da su se ovde stvari zaista otele kontroli. Jer, ne može se zaključiti da je terorističko-plaćenička grupa ilegalno ušla u Makedoniju, na primer u noći između petka 8. i subote 9. maja, došla u predgrađe Kumanova gde su ih čekale unapred iznajmljene kuće, a policija slučajno prolazila pa ih ugledala kako utovaraju oružje, municiju i eksploziv u kuće, pa otvorila vatru. Čini mi se da je veoma verovatno da su makedonske obaveštajne službe imale neophodne podatke o ovoj grupi znatno ranije, ali je, iz nekog razloga, policiji naređeno da krene u obračun baš u subotu pre podne. Osim toga, indikativno je da niko ne objavljuje tačan ili približan ukupan broj terorista-plaćenika. Kako je moguće da je uhapšeno 30 terorista, a ubijeno 17, dok niti jedan nije ranjen, prema 37 ranjenih policajaca? Kako je moguće da niko od civila nije ranjen, makar slučajno (a na slikama se vide granatirane, odnosno uništene kuće)? Da li je, onda, policija tačno znala u kojim kućama su teroristi-plaćenici? Ako je znala, otkad je to znala i zašto nije ništa preduzimala sve do 9. maja?

mlrekadzija

pre 8 godina

Vec je pocelo posipanje pepelom...uskoro ce ove ubice da oslobode uz izvinjenje zbog maltretiranja a porodicama ubujenih da plate odstetu... strasno sta sve telefonski poziv moze da ucini.

bole

pre 8 godina

Teroristi se uglavnom finansiraju novcem organizovanog kriminala, tako da su oni čisti teroristi a ne plaćenici, jer su imali uniforme i oznake terorističke UČK. Plaćenicima obeležja nisu potrebna, čak naprotiv ! Fokus interesovanja javnosti treba usmeriti na vezu terorista i albanskih političara, tj. i svih onih koji bi i dalje da pale vatru u tuđem dvorištu. Takvi zaslužuju brzu i oštru reakciju medjunarodnih institucija. Ako to izostane, onda trebamo da se zamislimo.