Utorak, 12.05.2015.

09:35

Volkswagen: 270 ks iz jednog litra i 3 cilindra

Izvor: B92

Volkswagen: 270 ks iz jednog litra i 3 cilindra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

HanSolo

pre 9 godina

Masinac.

Nije ovo ništa teško u stvari ako se zna šta se dešava u motoru..
Ja imam Uno Turbo od 1316 kubika A testirao sam ga na dinamo za 347,2 konja i sa 417 Nm obrtnog momenta na 6700 rpm.. Samo mi blok ostao od Fiata.. Klipovi od Suzuki 1300 Hayabuse. Radilica iz Verdija. Kompresija smanjena na 7,2 kile. Haltec ubrisgavane sa kapacitetom od 1000cc na svaki cilindar.. Turbo je Garrett gt28r..Kuplung sam mu ugradio sinter bez federa što može da izdrži 850 Nm.. Diferencijalu sam ugradio od BMW E46 u Fiatovu menjačku kuću.. Prednje kočnice su diskovi od Mercedesa E500(starog) A kaliperi su od Poršea 993..Zadnje kočnice su diskovi takođe Mercedesove, ali kaliperi su od Volvo V70R..
Sa ovim oču da kažem da sam ovako sam mogao da uradim za oko 4500 Evra, što nebi vw ili u stvari svaki proizvođač mogao da napravi sa njihovim resursima? Ovo im je u stvari vrlo lako sa današnjom tehnologijom .. Samo što on neće nikad da troši tako malo što kažu.. Mali motor jednostavno ne može biti ekonomski I snažan.. Moj troši 6 litre kad ga vozim vrlo mekano i fino, ali kad ga pritisnem nema problema da potroši 20-23 L.. Ali vredi Svaka litra!!

Elcano

pre 9 godina

Strateški potpuno pogrešno postavljen cilj i -pucanj u prazno Her Hajnc!
Prava meta 2015. je elektromobil masovne produkcije sa cenom do 13-15k eur, niže srednje klase snage oko 100-120ks, autonomije min.500-800km, vremenom punjenja baterija max 2h, 50% punjenja za 15min. I pristojnom mrežom pokrivenosti celog evropskog kontinenta, uz zadržavanje postojećih cena dopune baterija I dr pogodnosti.
Ovo je priča koju nemačka industrija, zarobljena I možda ucenjena naftnim i dr koncernima, još nije ni načela. Prepakivanje SUS tehnologije kojom Nemačka suvereno vlada, makar I uz bisere inovacije, je samo prežvakavanje istog već vidjenog, otužno I beskrajno dosadno.

Marko

pre 9 godina

Citam i ne verujem koliko komentara poput "ne valja, trajace 30,50 hiljada kilometara...", pa da li Vi stvarni verujete da bi izbacivali nesto tako u proizvodnju, uz normalno odrzavanje, zagrevanje i hladjenje turbine, taj motor ce da predje 150-200 hiljada bez problema, ljudi daju milione i milione evra u razvoj, testiranje, ali sta oni znaju... Poz za strucnjake :)

Zoran

pre 9 godina

(CarloNS, 12. maj 2015 12:22), automobili ne zastarevaju. Ako ti automobil sluzi da se udobno vozis i bez popravki onda nikad ne zastarevaju. A ako pratis modu, onda svake godine zastarevaju. Sve zavisi sta covek hoce. Samo ovakvo forsiranje modela nece dugo da potraje. Udarice se u zid. Evo recimo posek starosti auta u Americi je 11.4 godine. Ja mogui svake godine da pljusnem bar 50.000 dolara za kola, ali vozim Bjuika velikog, SUV i Tojotu 1998. godiste. Bjuik je nov, placen 50.000 i star 3 godine.

Radovan

pre 9 godina

MAZDA 323F benzin - službeni auto u Srbiji sa 3.000.000 kilometara, sve dok mu blok nije pukao, veoma loš i kratkog veka auto.
Kako ne bi bio loš auto kada je u Srbiji gorivo vrhunskog kvaliteta, putevi bolji nego u Holandiji, servisi najbolji na svetu, a vozači stručni eksperti za vožnju i tehniku.

Svaki auto je dobar AKO znate da ga koristite i održavate.
Jedino su evropski auti dobri za vlasnika fabrike, pogotovo "premijum" modeli - premijum cena, premijum održavanje, premijum cena delova, dok korisnik "misli" da je premijum persona.

Zuki

pre 9 godina

"Želeli smo da pokažemo koliki potencijal za usavršavanjem i dalje u sebi kriju motori sa unutrašnjim sagorevanjem"

Sibanje mrtvog konja. Magicnih 30% termalne efikasnosti nece preci nikada. Osim ako ne izmisle neko drugo gorivo koje bi sagorevali.

Zoran

pre 9 godina

"Dam se kladaiti da polovica današnjih proizvođača automobila ima tehnologiju da proizvede motor koji se može voziti 1.000.000 km bez generalke"

To je imao Mercedes za jedan svoj model pre 40 godina. I videli da im se ne isplati. Sada se ide na mazanje sa elektronikom i kao ne zagadjuje sredinu. Struja, a baterije sa raznoraznim hemikalijama verovatno sluze da se covek osvezi na vrucini.

Evo komsija u Srbiji kupio neki Audi 40 godina star. Koliko presao, pitam, kaze 800.000km, suv kao barut. A kupi sada Audi A6, posle 100.000 ima da ti pusta negde ulje, a dao si 60.000 evra.

Ivan

pre 9 godina

Sjećam se formule 1 sa turbo motorima. 1,5 litara 1500 KS. To je bilo prije 40 godina. Tako da je sve pitanje kvalitete materijala, cijene i isplativosti. Dam se kladaiti da polovica današnjih proizvođača automobila ima tehnologiju da proizvede motor koji se može voziti 1.000.000 km bez generalke. Samo, kome će onda trebati novi auti?

Golf 2 je neunistiv

pre 9 godina

Svi ponavljate jedno te isto kao papagaji. A verujem da vecina vas ne zna da nabroji kljucne delove motora odnosno ne daj boze rastavi i sastavi jedan a 100% sam siguran da niko ne bi uspeo da rastavi i sastavi moderniji motor nalik ovome o kome je ovde rec a uz sav neophodan alat.

Neko ko bi kupio taj motor ne bi imao u planu da ga vozi milione kilometara, odrzava na uglu kod Paje sa fals uljem jednom u tri godine, koristeci fals delove sa buvljaka, polovne pneumatike iz Austrije sa ucrtanim sarama, reparirane amortizere, Kineske ksenone koji jedino uspesno zaslepljuju itd. Klasican Srpski stav koji bi od auta da bude F1, dzip, tenk, kamion, da trosi kao bicikla i da se ne mora ulagati u njega a da traje do smrti.

Ne svidja vam se, u redu, to automatski ne znaci da inzinjeri jedne od najuspesnijih marki automobila na svetu sa vekovnom tradicijom ne znaju sta rade...

Porez na upotrebu vozila nije postojao pre 2000te

pre 9 godina

Ovakvi motori u inostranstvu služe za to da imaju manju emisiju co2, po katalogu, pošto se ispituju u laganoj vožnji kad se turbo još nije pokrenuo. A kod nas,dok vlada ne smisli neki nov namet, jeftiniji su za registraciju.

CarloNS

pre 9 godina

Evo Honda izbacila dizelaša 1.6 i daje milion kilometara garancije ... Eto za to vredi dati više para ...
(Dejan, 12. maj 2015 11:23)

Vredi taksi i dostavnim vozilima. Prosečnom vozaču koji prelazi 15-20 hiljada kilometara godišnje, dovoljan je motor koji izdrži 200 hiljada. To mu je dovoljno za 10 do 12 godina vožnje. Automobili sve više liče na mobilne telefone i vrlo brzo moralno zastarevaju. Fordov 1.0 Ecoboost je projektovan na 240 hiljada. Meni recimo, koji godišnje prelazim 10 hiljada to je dovoljno za 24 godine vožnje. Ovu Hondu koju si naveo morali bi da voze i praunuci.

Dejan

pre 9 godina

Niko se još nije proslavio sa tim malolitražnim motorima u kočijama od tonu ili tonu i po ...
Ako Japanci to ne prave imaju valjda razlog za to ...
Osim toga gledao sam im potrošnje i karakteristike na putu u nekoliko testova i trošili su više od zapreminski jačih, manje su pružali u realnom korišćenju i bili skuplji !? Ne vidim dobit a samim tim ni svrhu.
...
Evo Honda izbacila dizelaša 1.6 i daje milion kilometara garancije ... Eto za to vredi dati više para ...

Error404

pre 9 godina

I vek trajanja 50.000km...inace ni dosadasnji malolitraznji motori im nisu bili za ponos, a kamoli ovo cudo...
(Milos, 12. maj 2015 09:43)
Nece da se ugradi u ni jedan model, eventualno neki prototip. Cilj im je da pokazu da mogu puno izvuci iz takvog malog motora, ne pouzdanost!!

Digi

pre 9 godina

I kome uopste treba takav motor, isforsiran do krajnjih granica i sto predhodni komentator napisa maksimum mu je 30-50000 kilometara a o potrosnji i zagadjivanju ni reci i plus nama u Srbiji sa ovakvim putevima i ogranicenjima brzine mnogo je i 50ks.

Veliki brat

pre 9 godina

A sad lepo napravite na bazi tog motora 2.0tsi V6 sa nekih 400+ konja, da prosečna raja bude zaista zadovoljna performansama, a da ne mora svaki dan da sipa goriva za 200e.

U Srbiji svakako niko neće bizi zadovoljan ni ovim od 270 konja, s obzirom na cene osiguranja (čiju minimalnu cenu odobrava Narodna Banka Srbije, štiteći "interese naroda"), jer oni kojima nije bitna cena registracije ne kupuju ove trocilindraše.

Ale

pre 9 godina

Za tebe je ocigledno dizel 2.5 sa 72 KS. Ako vec pricas o trajnosti, moj prijatelj je presao sa turbobenzncem forda 1.0 od 125 ks 116 000 km i sve fercera perfektno.

хаџија

pre 9 godina

mnogim komentatorima preporučujem da pročitaju neku od knjiga o motorima SUS, mlaznim, pulsnim motorima i venkelima izdatih do 1940-te. nije nerazumljivo i manje će lupetati

Dejan

pre 9 godina

Super, a sada posto ste vec stavilu turbinu, stavite i plivajući zamajac i sva ostala cuda tehnike tako da prosecan gradjanin apsolutno vise ne moze da odrzava automobil

Gonzo!

pre 9 godina

Kako uopšte može bilo ko da zna kolika je trajnost ovakvog motora?Nije ni stavljen u vozilo a gomila internet "stručnjaka" je već procenila da ništa ne valja,da ste tako pametni vi bi radili na razvoju ovog čuda a ne vrlo dobro plaćeni inženjeri iz VW.Malo realnosti i poštovanja prema tuđem radu je izgleda veoma veliki problem za pojedince,mnogo je lakše kukati i vređati preko tastature.

internet strucnjaci

pre 9 godina

ocekujem salve komentara internet strucnjaka koji jos zive u 90im kako je ovo laz i kako je nemoguce i kako ce da traje motor do prvog proleca

nemacki strucnjaci nemaju pojma, nas seljak zna najbolje

sve to samo pokazuje limitiranost veceg dela populacije da prihvati novo (tehnicko dostignuce)

*

pre 9 godina

Moj Passat 1.9 TDI 110 KS iz 98 presao 700.000 km. Nekima tada nije bio lep ali kad sad stanem pored vrsnjaka "japanaca i francuza" vidi se nemacki kvalitet

Marko

pre 9 godina

@Milos
Garancija je 150.000, zasto bi pravili nesto sto bi se moralo menjati 3 puta u garanciji? Zasto bi hteli da budu na gubitku i da unistavaju vrednost brenda?
Ma sta oni znaju, trebalo je da pitaju strucnjake iz Srbije umesto da trose milione na razvoj.

Dragan Torbica

pre 9 godina

I koliko će da traje, posle 100 hiljda stavljaj novi?
Mercedes-Benz E 300 W124 - 2960 cm³, šest cilindara, 179 konja. To je motor kojim možeš da pređeš iks miliona kilometara.

Marko

pre 9 godina

@Milos
Garancija je 150.000, zasto bi pravili nesto sto bi se moralo menjati 3 puta u garanciji? Zasto bi hteli da budu na gubitku i da unistavaju vrednost brenda?
Ma sta oni znaju, trebalo je da pitaju strucnjake iz Srbije umesto da trose milione na razvoj.

Ivan

pre 9 godina

Sjećam se formule 1 sa turbo motorima. 1,5 litara 1500 KS. To je bilo prije 40 godina. Tako da je sve pitanje kvalitete materijala, cijene i isplativosti. Dam se kladaiti da polovica današnjih proizvođača automobila ima tehnologiju da proizvede motor koji se može voziti 1.000.000 km bez generalke. Samo, kome će onda trebati novi auti?

Dejan

pre 9 godina

Super, a sada posto ste vec stavilu turbinu, stavite i plivajući zamajac i sva ostala cuda tehnike tako da prosecan gradjanin apsolutno vise ne moze da odrzava automobil

Golf 2 je neunistiv

pre 9 godina

Svi ponavljate jedno te isto kao papagaji. A verujem da vecina vas ne zna da nabroji kljucne delove motora odnosno ne daj boze rastavi i sastavi jedan a 100% sam siguran da niko ne bi uspeo da rastavi i sastavi moderniji motor nalik ovome o kome je ovde rec a uz sav neophodan alat.

Neko ko bi kupio taj motor ne bi imao u planu da ga vozi milione kilometara, odrzava na uglu kod Paje sa fals uljem jednom u tri godine, koristeci fals delove sa buvljaka, polovne pneumatike iz Austrije sa ucrtanim sarama, reparirane amortizere, Kineske ksenone koji jedino uspesno zaslepljuju itd. Klasican Srpski stav koji bi od auta da bude F1, dzip, tenk, kamion, da trosi kao bicikla i da se ne mora ulagati u njega a da traje do smrti.

Ne svidja vam se, u redu, to automatski ne znaci da inzinjeri jedne od najuspesnijih marki automobila na svetu sa vekovnom tradicijom ne znaju sta rade...

Veliki brat

pre 9 godina

A sad lepo napravite na bazi tog motora 2.0tsi V6 sa nekih 400+ konja, da prosečna raja bude zaista zadovoljna performansama, a da ne mora svaki dan da sipa goriva za 200e.

U Srbiji svakako niko neće bizi zadovoljan ni ovim od 270 konja, s obzirom na cene osiguranja (čiju minimalnu cenu odobrava Narodna Banka Srbije, štiteći "interese naroda"), jer oni kojima nije bitna cena registracije ne kupuju ove trocilindraše.

Ale

pre 9 godina

Za tebe je ocigledno dizel 2.5 sa 72 KS. Ako vec pricas o trajnosti, moj prijatelj je presao sa turbobenzncem forda 1.0 od 125 ks 116 000 km i sve fercera perfektno.

CarloNS

pre 9 godina

Evo Honda izbacila dizelaša 1.6 i daje milion kilometara garancije ... Eto za to vredi dati više para ...
(Dejan, 12. maj 2015 11:23)

Vredi taksi i dostavnim vozilima. Prosečnom vozaču koji prelazi 15-20 hiljada kilometara godišnje, dovoljan je motor koji izdrži 200 hiljada. To mu je dovoljno za 10 do 12 godina vožnje. Automobili sve više liče na mobilne telefone i vrlo brzo moralno zastarevaju. Fordov 1.0 Ecoboost je projektovan na 240 hiljada. Meni recimo, koji godišnje prelazim 10 hiljada to je dovoljno za 24 godine vožnje. Ovu Hondu koju si naveo morali bi da voze i praunuci.

Gonzo!

pre 9 godina

Kako uopšte može bilo ko da zna kolika je trajnost ovakvog motora?Nije ni stavljen u vozilo a gomila internet "stručnjaka" je već procenila da ništa ne valja,da ste tako pametni vi bi radili na razvoju ovog čuda a ne vrlo dobro plaćeni inženjeri iz VW.Malo realnosti i poštovanja prema tuđem radu je izgleda veoma veliki problem za pojedince,mnogo je lakše kukati i vređati preko tastature.

Error404

pre 9 godina

I vek trajanja 50.000km...inace ni dosadasnji malolitraznji motori im nisu bili za ponos, a kamoli ovo cudo...
(Milos, 12. maj 2015 09:43)
Nece da se ugradi u ni jedan model, eventualno neki prototip. Cilj im je da pokazu da mogu puno izvuci iz takvog malog motora, ne pouzdanost!!

Dragan Torbica

pre 9 godina

I koliko će da traje, posle 100 hiljda stavljaj novi?
Mercedes-Benz E 300 W124 - 2960 cm³, šest cilindara, 179 konja. To je motor kojim možeš da pređeš iks miliona kilometara.

internet strucnjaci

pre 9 godina

ocekujem salve komentara internet strucnjaka koji jos zive u 90im kako je ovo laz i kako je nemoguce i kako ce da traje motor do prvog proleca

nemacki strucnjaci nemaju pojma, nas seljak zna najbolje

sve to samo pokazuje limitiranost veceg dela populacije da prihvati novo (tehnicko dostignuce)

Zoran

pre 9 godina

"Dam se kladaiti da polovica današnjih proizvođača automobila ima tehnologiju da proizvede motor koji se može voziti 1.000.000 km bez generalke"

To je imao Mercedes za jedan svoj model pre 40 godina. I videli da im se ne isplati. Sada se ide na mazanje sa elektronikom i kao ne zagadjuje sredinu. Struja, a baterije sa raznoraznim hemikalijama verovatno sluze da se covek osvezi na vrucini.

Evo komsija u Srbiji kupio neki Audi 40 godina star. Koliko presao, pitam, kaze 800.000km, suv kao barut. A kupi sada Audi A6, posle 100.000 ima da ti pusta negde ulje, a dao si 60.000 evra.

*

pre 9 godina

Moj Passat 1.9 TDI 110 KS iz 98 presao 700.000 km. Nekima tada nije bio lep ali kad sad stanem pored vrsnjaka "japanaca i francuza" vidi se nemacki kvalitet

Radovan

pre 9 godina

MAZDA 323F benzin - službeni auto u Srbiji sa 3.000.000 kilometara, sve dok mu blok nije pukao, veoma loš i kratkog veka auto.
Kako ne bi bio loš auto kada je u Srbiji gorivo vrhunskog kvaliteta, putevi bolji nego u Holandiji, servisi najbolji na svetu, a vozači stručni eksperti za vožnju i tehniku.

Svaki auto je dobar AKO znate da ga koristite i održavate.
Jedino su evropski auti dobri za vlasnika fabrike, pogotovo "premijum" modeli - premijum cena, premijum održavanje, premijum cena delova, dok korisnik "misli" da je premijum persona.

Porez na upotrebu vozila nije postojao pre 2000te

pre 9 godina

Ovakvi motori u inostranstvu služe za to da imaju manju emisiju co2, po katalogu, pošto se ispituju u laganoj vožnji kad se turbo još nije pokrenuo. A kod nas,dok vlada ne smisli neki nov namet, jeftiniji su za registraciju.

Zuki

pre 9 godina

"Želeli smo da pokažemo koliki potencijal za usavršavanjem i dalje u sebi kriju motori sa unutrašnjim sagorevanjem"

Sibanje mrtvog konja. Magicnih 30% termalne efikasnosti nece preci nikada. Osim ako ne izmisle neko drugo gorivo koje bi sagorevali.

хаџија

pre 9 godina

mnogim komentatorima preporučujem da pročitaju neku od knjiga o motorima SUS, mlaznim, pulsnim motorima i venkelima izdatih do 1940-te. nije nerazumljivo i manje će lupetati

Dejan

pre 9 godina

Niko se još nije proslavio sa tim malolitražnim motorima u kočijama od tonu ili tonu i po ...
Ako Japanci to ne prave imaju valjda razlog za to ...
Osim toga gledao sam im potrošnje i karakteristike na putu u nekoliko testova i trošili su više od zapreminski jačih, manje su pružali u realnom korišćenju i bili skuplji !? Ne vidim dobit a samim tim ni svrhu.
...
Evo Honda izbacila dizelaša 1.6 i daje milion kilometara garancije ... Eto za to vredi dati više para ...

HanSolo

pre 9 godina

Masinac.

Nije ovo ništa teško u stvari ako se zna šta se dešava u motoru..
Ja imam Uno Turbo od 1316 kubika A testirao sam ga na dinamo za 347,2 konja i sa 417 Nm obrtnog momenta na 6700 rpm.. Samo mi blok ostao od Fiata.. Klipovi od Suzuki 1300 Hayabuse. Radilica iz Verdija. Kompresija smanjena na 7,2 kile. Haltec ubrisgavane sa kapacitetom od 1000cc na svaki cilindar.. Turbo je Garrett gt28r..Kuplung sam mu ugradio sinter bez federa što može da izdrži 850 Nm.. Diferencijalu sam ugradio od BMW E46 u Fiatovu menjačku kuću.. Prednje kočnice su diskovi od Mercedesa E500(starog) A kaliperi su od Poršea 993..Zadnje kočnice su diskovi takođe Mercedesove, ali kaliperi su od Volvo V70R..
Sa ovim oču da kažem da sam ovako sam mogao da uradim za oko 4500 Evra, što nebi vw ili u stvari svaki proizvođač mogao da napravi sa njihovim resursima? Ovo im je u stvari vrlo lako sa današnjom tehnologijom .. Samo što on neće nikad da troši tako malo što kažu.. Mali motor jednostavno ne može biti ekonomski I snažan.. Moj troši 6 litre kad ga vozim vrlo mekano i fino, ali kad ga pritisnem nema problema da potroši 20-23 L.. Ali vredi Svaka litra!!

Digi

pre 9 godina

I kome uopste treba takav motor, isforsiran do krajnjih granica i sto predhodni komentator napisa maksimum mu je 30-50000 kilometara a o potrosnji i zagadjivanju ni reci i plus nama u Srbiji sa ovakvim putevima i ogranicenjima brzine mnogo je i 50ks.

Marko

pre 9 godina

Citam i ne verujem koliko komentara poput "ne valja, trajace 30,50 hiljada kilometara...", pa da li Vi stvarni verujete da bi izbacivali nesto tako u proizvodnju, uz normalno odrzavanje, zagrevanje i hladjenje turbine, taj motor ce da predje 150-200 hiljada bez problema, ljudi daju milione i milione evra u razvoj, testiranje, ali sta oni znaju... Poz za strucnjake :)

Elcano

pre 9 godina

Strateški potpuno pogrešno postavljen cilj i -pucanj u prazno Her Hajnc!
Prava meta 2015. je elektromobil masovne produkcije sa cenom do 13-15k eur, niže srednje klase snage oko 100-120ks, autonomije min.500-800km, vremenom punjenja baterija max 2h, 50% punjenja za 15min. I pristojnom mrežom pokrivenosti celog evropskog kontinenta, uz zadržavanje postojećih cena dopune baterija I dr pogodnosti.
Ovo je priča koju nemačka industrija, zarobljena I možda ucenjena naftnim i dr koncernima, još nije ni načela. Prepakivanje SUS tehnologije kojom Nemačka suvereno vlada, makar I uz bisere inovacije, je samo prežvakavanje istog već vidjenog, otužno I beskrajno dosadno.

Zoran

pre 9 godina

(CarloNS, 12. maj 2015 12:22), automobili ne zastarevaju. Ako ti automobil sluzi da se udobno vozis i bez popravki onda nikad ne zastarevaju. A ako pratis modu, onda svake godine zastarevaju. Sve zavisi sta covek hoce. Samo ovakvo forsiranje modela nece dugo da potraje. Udarice se u zid. Evo recimo posek starosti auta u Americi je 11.4 godine. Ja mogui svake godine da pljusnem bar 50.000 dolara za kola, ali vozim Bjuika velikog, SUV i Tojotu 1998. godiste. Bjuik je nov, placen 50.000 i star 3 godine.

*

pre 9 godina

Moj Passat 1.9 TDI 110 KS iz 98 presao 700.000 km. Nekima tada nije bio lep ali kad sad stanem pored vrsnjaka "japanaca i francuza" vidi se nemacki kvalitet

Digi

pre 9 godina

I kome uopste treba takav motor, isforsiran do krajnjih granica i sto predhodni komentator napisa maksimum mu je 30-50000 kilometara a o potrosnji i zagadjivanju ni reci i plus nama u Srbiji sa ovakvim putevima i ogranicenjima brzine mnogo je i 50ks.

Dragan Torbica

pre 9 godina

I koliko će da traje, posle 100 hiljda stavljaj novi?
Mercedes-Benz E 300 W124 - 2960 cm³, šest cilindara, 179 konja. To je motor kojim možeš da pređeš iks miliona kilometara.

Dejan

pre 9 godina

Super, a sada posto ste vec stavilu turbinu, stavite i plivajući zamajac i sva ostala cuda tehnike tako da prosecan gradjanin apsolutno vise ne moze da odrzava automobil

Dejan

pre 9 godina

Niko se još nije proslavio sa tim malolitražnim motorima u kočijama od tonu ili tonu i po ...
Ako Japanci to ne prave imaju valjda razlog za to ...
Osim toga gledao sam im potrošnje i karakteristike na putu u nekoliko testova i trošili su više od zapreminski jačih, manje su pružali u realnom korišćenju i bili skuplji !? Ne vidim dobit a samim tim ni svrhu.
...
Evo Honda izbacila dizelaša 1.6 i daje milion kilometara garancije ... Eto za to vredi dati više para ...

Ale

pre 9 godina

Za tebe je ocigledno dizel 2.5 sa 72 KS. Ako vec pricas o trajnosti, moj prijatelj je presao sa turbobenzncem forda 1.0 od 125 ks 116 000 km i sve fercera perfektno.

Error404

pre 9 godina

I vek trajanja 50.000km...inace ni dosadasnji malolitraznji motori im nisu bili za ponos, a kamoli ovo cudo...
(Milos, 12. maj 2015 09:43)
Nece da se ugradi u ni jedan model, eventualno neki prototip. Cilj im je da pokazu da mogu puno izvuci iz takvog malog motora, ne pouzdanost!!

Zoran

pre 9 godina

"Dam se kladaiti da polovica današnjih proizvođača automobila ima tehnologiju da proizvede motor koji se može voziti 1.000.000 km bez generalke"

To je imao Mercedes za jedan svoj model pre 40 godina. I videli da im se ne isplati. Sada se ide na mazanje sa elektronikom i kao ne zagadjuje sredinu. Struja, a baterije sa raznoraznim hemikalijama verovatno sluze da se covek osvezi na vrucini.

Evo komsija u Srbiji kupio neki Audi 40 godina star. Koliko presao, pitam, kaze 800.000km, suv kao barut. A kupi sada Audi A6, posle 100.000 ima da ti pusta negde ulje, a dao si 60.000 evra.

Marko

pre 9 godina

@Milos
Garancija je 150.000, zasto bi pravili nesto sto bi se moralo menjati 3 puta u garanciji? Zasto bi hteli da budu na gubitku i da unistavaju vrednost brenda?
Ma sta oni znaju, trebalo je da pitaju strucnjake iz Srbije umesto da trose milione na razvoj.

internet strucnjaci

pre 9 godina

ocekujem salve komentara internet strucnjaka koji jos zive u 90im kako je ovo laz i kako je nemoguce i kako ce da traje motor do prvog proleca

nemacki strucnjaci nemaju pojma, nas seljak zna najbolje

sve to samo pokazuje limitiranost veceg dela populacije da prihvati novo (tehnicko dostignuce)

Golf 2 je neunistiv

pre 9 godina

Svi ponavljate jedno te isto kao papagaji. A verujem da vecina vas ne zna da nabroji kljucne delove motora odnosno ne daj boze rastavi i sastavi jedan a 100% sam siguran da niko ne bi uspeo da rastavi i sastavi moderniji motor nalik ovome o kome je ovde rec a uz sav neophodan alat.

Neko ko bi kupio taj motor ne bi imao u planu da ga vozi milione kilometara, odrzava na uglu kod Paje sa fals uljem jednom u tri godine, koristeci fals delove sa buvljaka, polovne pneumatike iz Austrije sa ucrtanim sarama, reparirane amortizere, Kineske ksenone koji jedino uspesno zaslepljuju itd. Klasican Srpski stav koji bi od auta da bude F1, dzip, tenk, kamion, da trosi kao bicikla i da se ne mora ulagati u njega a da traje do smrti.

Ne svidja vam se, u redu, to automatski ne znaci da inzinjeri jedne od najuspesnijih marki automobila na svetu sa vekovnom tradicijom ne znaju sta rade...

CarloNS

pre 9 godina

Evo Honda izbacila dizelaša 1.6 i daje milion kilometara garancije ... Eto za to vredi dati više para ...
(Dejan, 12. maj 2015 11:23)

Vredi taksi i dostavnim vozilima. Prosečnom vozaču koji prelazi 15-20 hiljada kilometara godišnje, dovoljan je motor koji izdrži 200 hiljada. To mu je dovoljno za 10 do 12 godina vožnje. Automobili sve više liče na mobilne telefone i vrlo brzo moralno zastarevaju. Fordov 1.0 Ecoboost je projektovan na 240 hiljada. Meni recimo, koji godišnje prelazim 10 hiljada to je dovoljno za 24 godine vožnje. Ovu Hondu koju si naveo morali bi da voze i praunuci.

Gonzo!

pre 9 godina

Kako uopšte može bilo ko da zna kolika je trajnost ovakvog motora?Nije ni stavljen u vozilo a gomila internet "stručnjaka" je već procenila da ništa ne valja,da ste tako pametni vi bi radili na razvoju ovog čuda a ne vrlo dobro plaćeni inženjeri iz VW.Malo realnosti i poštovanja prema tuđem radu je izgleda veoma veliki problem za pojedince,mnogo je lakše kukati i vređati preko tastature.

Elcano

pre 9 godina

Strateški potpuno pogrešno postavljen cilj i -pucanj u prazno Her Hajnc!
Prava meta 2015. je elektromobil masovne produkcije sa cenom do 13-15k eur, niže srednje klase snage oko 100-120ks, autonomije min.500-800km, vremenom punjenja baterija max 2h, 50% punjenja za 15min. I pristojnom mrežom pokrivenosti celog evropskog kontinenta, uz zadržavanje postojećih cena dopune baterija I dr pogodnosti.
Ovo je priča koju nemačka industrija, zarobljena I možda ucenjena naftnim i dr koncernima, još nije ni načela. Prepakivanje SUS tehnologije kojom Nemačka suvereno vlada, makar I uz bisere inovacije, je samo prežvakavanje istog već vidjenog, otužno I beskrajno dosadno.

Radovan

pre 9 godina

MAZDA 323F benzin - službeni auto u Srbiji sa 3.000.000 kilometara, sve dok mu blok nije pukao, veoma loš i kratkog veka auto.
Kako ne bi bio loš auto kada je u Srbiji gorivo vrhunskog kvaliteta, putevi bolji nego u Holandiji, servisi najbolji na svetu, a vozači stručni eksperti za vožnju i tehniku.

Svaki auto je dobar AKO znate da ga koristite i održavate.
Jedino su evropski auti dobri za vlasnika fabrike, pogotovo "premijum" modeli - premijum cena, premijum održavanje, premijum cena delova, dok korisnik "misli" da je premijum persona.

Marko

pre 9 godina

Citam i ne verujem koliko komentara poput "ne valja, trajace 30,50 hiljada kilometara...", pa da li Vi stvarni verujete da bi izbacivali nesto tako u proizvodnju, uz normalno odrzavanje, zagrevanje i hladjenje turbine, taj motor ce da predje 150-200 hiljada bez problema, ljudi daju milione i milione evra u razvoj, testiranje, ali sta oni znaju... Poz za strucnjake :)

Zoran

pre 9 godina

(CarloNS, 12. maj 2015 12:22), automobili ne zastarevaju. Ako ti automobil sluzi da se udobno vozis i bez popravki onda nikad ne zastarevaju. A ako pratis modu, onda svake godine zastarevaju. Sve zavisi sta covek hoce. Samo ovakvo forsiranje modela nece dugo da potraje. Udarice se u zid. Evo recimo posek starosti auta u Americi je 11.4 godine. Ja mogui svake godine da pljusnem bar 50.000 dolara za kola, ali vozim Bjuika velikog, SUV i Tojotu 1998. godiste. Bjuik je nov, placen 50.000 i star 3 godine.

Zuki

pre 9 godina

"Želeli smo da pokažemo koliki potencijal za usavršavanjem i dalje u sebi kriju motori sa unutrašnjim sagorevanjem"

Sibanje mrtvog konja. Magicnih 30% termalne efikasnosti nece preci nikada. Osim ako ne izmisle neko drugo gorivo koje bi sagorevali.

Veliki brat

pre 9 godina

A sad lepo napravite na bazi tog motora 2.0tsi V6 sa nekih 400+ konja, da prosečna raja bude zaista zadovoljna performansama, a da ne mora svaki dan da sipa goriva za 200e.

U Srbiji svakako niko neće bizi zadovoljan ni ovim od 270 konja, s obzirom na cene osiguranja (čiju minimalnu cenu odobrava Narodna Banka Srbije, štiteći "interese naroda"), jer oni kojima nije bitna cena registracije ne kupuju ove trocilindraše.

хаџија

pre 9 godina

mnogim komentatorima preporučujem da pročitaju neku od knjiga o motorima SUS, mlaznim, pulsnim motorima i venkelima izdatih do 1940-te. nije nerazumljivo i manje će lupetati

Ivan

pre 9 godina

Sjećam se formule 1 sa turbo motorima. 1,5 litara 1500 KS. To je bilo prije 40 godina. Tako da je sve pitanje kvalitete materijala, cijene i isplativosti. Dam se kladaiti da polovica današnjih proizvođača automobila ima tehnologiju da proizvede motor koji se može voziti 1.000.000 km bez generalke. Samo, kome će onda trebati novi auti?

HanSolo

pre 9 godina

Masinac.

Nije ovo ništa teško u stvari ako se zna šta se dešava u motoru..
Ja imam Uno Turbo od 1316 kubika A testirao sam ga na dinamo za 347,2 konja i sa 417 Nm obrtnog momenta na 6700 rpm.. Samo mi blok ostao od Fiata.. Klipovi od Suzuki 1300 Hayabuse. Radilica iz Verdija. Kompresija smanjena na 7,2 kile. Haltec ubrisgavane sa kapacitetom od 1000cc na svaki cilindar.. Turbo je Garrett gt28r..Kuplung sam mu ugradio sinter bez federa što može da izdrži 850 Nm.. Diferencijalu sam ugradio od BMW E46 u Fiatovu menjačku kuću.. Prednje kočnice su diskovi od Mercedesa E500(starog) A kaliperi su od Poršea 993..Zadnje kočnice su diskovi takođe Mercedesove, ali kaliperi su od Volvo V70R..
Sa ovim oču da kažem da sam ovako sam mogao da uradim za oko 4500 Evra, što nebi vw ili u stvari svaki proizvođač mogao da napravi sa njihovim resursima? Ovo im je u stvari vrlo lako sa današnjom tehnologijom .. Samo što on neće nikad da troši tako malo što kažu.. Mali motor jednostavno ne može biti ekonomski I snažan.. Moj troši 6 litre kad ga vozim vrlo mekano i fino, ali kad ga pritisnem nema problema da potroši 20-23 L.. Ali vredi Svaka litra!!

Porez na upotrebu vozila nije postojao pre 2000te

pre 9 godina

Ovakvi motori u inostranstvu služe za to da imaju manju emisiju co2, po katalogu, pošto se ispituju u laganoj vožnji kad se turbo još nije pokrenuo. A kod nas,dok vlada ne smisli neki nov namet, jeftiniji su za registraciju.