Utorak, 12.05.2015.

00:16

Vučić: Srbija se neće mešati

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja.

Izvor: Danas

Vuèiæ: Srbija se neæe mešati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Sara

pre 8 godina

Nije lako gledati sta se desava u susednoj zemlji, strasno je! Dobro je da su eliminisali najopasniju teroristicku grupu u regionu. Moramo stititi i svoje gradjane, misliti na njihovu bezbednost.

Miloš

pre 8 godina

Srbija je vojno sposobna da stvari u regionu drzi pod kontrolom, i spremni smo da reagujemo u svakom trenutku u slucaju ugrozavanja nase bezbednosti.

kaja

pre 8 godina

Dovoljno imamo svojih unutrasnjih problema , tako da nam ne treba da se mesamo u tudje,a premijer je bio jasan kada je rekao da se necemo mesati u stvari drugih drzava.

Boing Boing

pre 8 godina

Vreme i politika Srbije se znatno promenila, danas smo bitni sebi i sobom se bavimo, suosećamo se sa problemima drugih, ali se prvenstveno brinemo da kod nas ne dođe do istih.

Natasa

pre 8 godina

Iskreno, Makedoniji nikako ne sluzi na cast priznavanje Kosova, tako da ne znam...mozda....U svakom slucaju mozemo da izrazimo zaljenje zbog zrtava i osudimo terorizam!

@Jagoda@

pre 8 godina

Srbija štiti svoje interese i nema prava da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja. U slučaju da neko ugrožava naše interese moramo se braniti.

riječanin

pre 8 godina

Tko zna koliko su ovi teroristi pobili ljudi u regionu.Sućut svim porodicama poginulih policajaca koji su učinili veliku stvar za Balkan.Hvala vam junaci a treba se uvijek miješati u terorizam naročito u svojoj kući i okućnici.Nakon svih ovih ratova još uvijek mi Albanski narod nije jasan i nikako ga ne mogu da shvatim.

slavko

pre 8 godina

Nema potrebe da se mesamo, krenuli smo svojim putem i mislim da to ne bi ni bilo dobro. Cuvamo i obezbedjujemo nase granice i mislim da je to dovoljno, nisu na nasoj teritoriji.

Buba u uhu

pre 8 godina

Srbija je danas okrenuta sebi i svojim problema i nema potrebe da se meša u tuđa posla, jer svakako ne dozvoljava ni da se neko meša u njene.

veka

pre 8 godina

Nazalost Makedonija se pod pritiskom SAD neslavno mesala u unutrasnje stvari Srbije i priznala nezavisno Kosovo tako da je ocekivano da se Srbija ne mesa u unutrasnje stvari Makedonije. Ko drugom jamu kopa na kraju sam u nju upada.

pikolo

pre 8 godina

Oni koji sada zale Makedoniju iz evropske zajednice mogli bi aktivnije da se ukljuce u borbu protiv albanskih ekstremista. Srbija se mora okrenuti svojim unutrasnjim pitanjima i premijer je bio jasan da se nece mesati u unutrasnje stvari drugih drzava.

SaucySalamander

pre 8 godina

Mi jos ne znamo ko je i sta tamo uradio!
Pojavljuju se price da je to MKD vlast organizovala kako bi ujednilia zemlju posto se opozicija mnogo buni.
Mnogim analiticarima iz MKD (ne albanskim, vec makednoskim) nije jasno zasto su teroristi izabrali naseljeno mesto u kome bas i nemaju podrsku za svoju bazu i sta su hteli da urade.

Najbolje je da se jos ne mesamo nikako jer je to unutrasnje pitanje MKD i neka sami resavaju!

Federer

pre 8 godina

Indikativan je izostanak oštre osude zvaničnika Evropske Unije koja je, barem deklarativno, najviše "zabrinuta" za ukupnu bezbednost i regionalnu stabilnost. U bizarnim izrazima "žaljenja" treba videti prećutnu i prikrivenu podršku za projekat "prirodne Albanije". Šiptarski ekspanzionizam i ekstremizam, verovatno, ne može biti zadovoljniji ukupnim efektima svoje terorističke akcije. Mislim da je bojazan od eskalacije sukoba u Makedoniji opravdana jer je šiptarima, de facto, dato "zeleno svetlo". U tom smislu, veliko je pitanje u kojoj meri možemo ostati neutralni. Mislim da je demonstarcija odlučnosti da se interveniše i više nego potrebna i politički plauzabilna. Naše pregovaračke pozicije u Briselu bi, samim tim, MOMENTALNO postale drugačij !

marta

pre 8 godina

EU,SAD,NATO i ostali koji donose odluke o miru i stabilnosti, treba zapravo da vide ko stvara nemire, jer ocigledno postoji neki problem na jugu, a ne da za sve optuzuju Srbiju, Makedoniju

Bikica

pre 8 godina

Naravno da se ne mesamo. Jos nam samo fali da guramo nos tamo gde mu nije mesto pa da, kako je praksa pokazala, izvucemo najdeblji kraj.

Stepa

pre 8 godina

Naravno da nema mešanja sa naše strane, ali je licemerna izjava stranih državnika da bi makedonske vlasti trebalo da pregovaraju sa teroristima.

Natasa

pre 8 godina

Nekako je logicno da se ni mi niti bilo ko drugi mesa u unutrasnje stvari druge drzave, ali ono sto mi moramo uciniti jeste da budemo spremni da odgovorimo na svaki impuls!

ema

pre 8 godina

SAD, EU, OEBS-a i NATO sada izrazavaju zaljenje za Makedoniju a kada su vrsili pritisak na Skoplje da prizna nezavisno Kosovo nisu nikoga zalili. Kako posejes tako ces i poznjeti. Premijer je jesno istakao da Srbije nema snage da se mesa u unutrasnje stvari drugih zemalja i da je dovoljno ucinila za mir i stabilnost u regionu.

Sara

pre 8 godina

Mudro, onako kako zelimo da se druge zemlje odnose prema nasoj samostalnoj politici, tako treba i mi da se ponasamo prema njihovim odlukama i unutrasnjim pitanjima.

Mare

pre 8 godina

Makedonija treba da bude na oprezu da ne prođu kao mi sa Kosovom. Nije naše da im mi govorimo šta da rade, dosta nam je naših muka. Mi samo nećemo dozvoliti da se to širi i kod nas.

pile

pre 8 godina

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji i na tome ce se završiti svo njihovo zalaganje u borbi protiv albanskih ekstremista. Makedonija je prodala svoju cast kada je priznala nezavisno Kosovo i opravdano je da se Srbija ne mesa u sukobe na severu Makedonije.

cutura

pre 8 godina

Srbija se ne mesa u unutrasnje probleme drugih drzava i tako treba i da ostane jer vazimo za nosioca mira i stabilnosti na Balkanu. Za probleme i teroristicke napade u Makedoniji trebalo bi EU ozbiljnije da se ukljuci da se isti ne bi ponavljali i eventualno sirili na druge teritorije.

android

pre 8 godina

Konacno da i od premijera cujem nesto sa cim se apsolutno slazem. Trebamo da gledamo svoja posla,a u krajnjoj liniji moramo misliti i na Srbe na Kosovu,posebno na one u enklavama. Da ne pominjem koliko je mali makedonski wannabe diktator Gruevski naklonjen Srbima

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Pa da, Makedonija je na drugom kontinentu, hiljadama kilometara daleko od nas, tako da je skroz logično da na sve to što se tamo dešava Vučić ovako odgovori...

Aristotel

pre 8 godina

Sukob u Makedoniji je nešto što svakoj zemlji može da se desi, neumesno jeste komentarisati događaje koji su se izdešavali, ali ih svakako treba imati na umu.

dado90

pre 8 godina

Vestom i odgovornom politikom u poslednje vreme Srbija je stub mira i stabilnosti u regionu i tako treba i da ostane u budućnosti. Ono sto je najbitnije jeste da se nasim gradjanima obezbedi mir i bezbednost na jugu i da kroz dijalog sa ostalim zemljama regiona se postigne dogovor o diplomatskom resenju problema a ne oruzjem, naravno ukoliko se svi usaglase.

dida

pre 8 godina

Srbiji je dovoljno ratova i zveckanja oruzja a eventualne probleme treba resavati diplomatskim putem ukoliko je to moguće. Sa obzirom kako se albanci ponasaju podrzao bih svaku ideju saveza svih ugrozenih zemalja od strane albanskih terorista jer je ocigledno da ih neko podrzava u svemu ovome sto rade.

cukce

pre 8 godina

I ne treba da se mesa, ali svakako treba da osudi terorizam sto ni jedan nas zvanicnik nije ucinio, a kad se desilo ono u Francuskoj sa karikaturistima utrkivali su se nasi zvanicnici ko ce prvi da osudi (naravno da je trebalo osuditi). Ovako ni Vucic ni ostali nasi zvanicnici nemaju pravo na svoje misljenje jer niko od EU zvanicnika nije osudio ovaj teroristicki akt pa nece ili ne smeju ni oni. Slepa je Evropa a i Srbija kod ociju!

neko iz mase

pre 8 godina

Sramota! Ni rec o osudi teroristickih napada... Crni Makedonci, obrali ste bostan! :(
Jedino vas moze izvuci to da ujka Sem izgubi interes prema kalimero-naciji.

Kiza

pre 8 godina

"Beograd -- Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja". Takodje se ne mesa ni u
svoje stvari.

Леонид Брежнев

pre 8 godina

Ima onaj stari vic o Čehoslovačkoj iz 1968. godine. Ako zamenimo ime zemlje, može se reći da je Srbija naj neutralnija zemlja na svetu, pošto se ne meša se ni u svoje poslove, a kamo li tuđe.

mag

pre 8 godina

Kad se kad amera desi teroristicki napad oni odu 10000 km daleko i potuku jedan narod ne pitajuci ko je kriv a ovi muceni Makedonci ne mogu ni svoju zemlju da brane. Sta ti je zapadna demokratija covece.

Markat

pre 8 godina

Pametno.Nismo mi oni da dajemo baze odakle bi ih Albanci napadali.Davali su baze NATO-u kad nas je bombardovao,sad nek se obrati njima za odbranu.

Mare,NS

pre 8 godina

Tako je!

To treba da rese ONI,koji su stvorili kvazi-drzavice i poklonili ih onima,koji ih nikada u istoriji nisu ni imali.

Gledajmo svoja posla i ne nasedajmo na provokacije.

Sukob izmedju onih,koji su nam uz nesebicnu pomoc `medjunarodne zajednice` oteli deo teritorije i ovih drugih,koji su tu otimacinu medju prvima priznali(pod pritiskom iste),naivno misleci da i oni nece doci na red,nikako ne treba da nas zanima,a jos manje brine.

Lepo je videti i za svaku pohvalu,da smo makar nesto naucili iz `blize` istorije!

A,ona `dalja` nas uci,da `na kraju balade` uvek dodjemo na svoje!!!

Realni

pre 8 godina

EU izražava žaljenje zbog izgubljenih života ??? Čijih ?? Dakle, sve je jasno - Albanci su u regionu neka zaštićena super-rasa, dok naravno ne odrade zadatak i dođe vrijeme da se puste niz potok...

Balkan je ubjedljivo najgluplji region na svijetu.

popeye

pre 8 godina

Да, само то су и наше унутрашње ствари ако су ови дошли са Космета, а Космет је и даље део Србије, премијеру!

pikolo

pre 8 godina

Oni koji sada zale Makedoniju iz evropske zajednice mogli bi aktivnije da se ukljuce u borbu protiv albanskih ekstremista. Srbija se mora okrenuti svojim unutrasnjim pitanjima i premijer je bio jasan da se nece mesati u unutrasnje stvari drugih drzava.

SaucySalamander

pre 8 godina

Mi jos ne znamo ko je i sta tamo uradio!
Pojavljuju se price da je to MKD vlast organizovala kako bi ujednilia zemlju posto se opozicija mnogo buni.
Mnogim analiticarima iz MKD (ne albanskim, vec makednoskim) nije jasno zasto su teroristi izabrali naseljeno mesto u kome bas i nemaju podrsku za svoju bazu i sta su hteli da urade.

Najbolje je da se jos ne mesamo nikako jer je to unutrasnje pitanje MKD i neka sami resavaju!

Natasa

pre 8 godina

Iskreno, Makedoniji nikako ne sluzi na cast priznavanje Kosova, tako da ne znam...mozda....U svakom slucaju mozemo da izrazimo zaljenje zbog zrtava i osudimo terorizam!

riječanin

pre 8 godina

Tko zna koliko su ovi teroristi pobili ljudi u regionu.Sućut svim porodicama poginulih policajaca koji su učinili veliku stvar za Balkan.Hvala vam junaci a treba se uvijek miješati u terorizam naročito u svojoj kući i okućnici.Nakon svih ovih ratova još uvijek mi Albanski narod nije jasan i nikako ga ne mogu da shvatim.

Boing Boing

pre 8 godina

Vreme i politika Srbije se znatno promenila, danas smo bitni sebi i sobom se bavimo, suosećamo se sa problemima drugih, ali se prvenstveno brinemo da kod nas ne dođe do istih.

Stepa

pre 8 godina

Naravno da nema mešanja sa naše strane, ali je licemerna izjava stranih državnika da bi makedonske vlasti trebalo da pregovaraju sa teroristima.

Sara

pre 8 godina

Mudro, onako kako zelimo da se druge zemlje odnose prema nasoj samostalnoj politici, tako treba i mi da se ponasamo prema njihovim odlukama i unutrasnjim pitanjima.

@Jagoda@

pre 8 godina

Srbija štiti svoje interese i nema prava da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja. U slučaju da neko ugrožava naše interese moramo se braniti.

Natasa

pre 8 godina

Nekako je logicno da se ni mi niti bilo ko drugi mesa u unutrasnje stvari druge drzave, ali ono sto mi moramo uciniti jeste da budemo spremni da odgovorimo na svaki impuls!

Bikica

pre 8 godina

Naravno da se ne mesamo. Jos nam samo fali da guramo nos tamo gde mu nije mesto pa da, kako je praksa pokazala, izvucemo najdeblji kraj.

Mare

pre 8 godina

Makedonija treba da bude na oprezu da ne prođu kao mi sa Kosovom. Nije naše da im mi govorimo šta da rade, dosta nam je naših muka. Mi samo nećemo dozvoliti da se to širi i kod nas.

pile

pre 8 godina

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji i na tome ce se završiti svo njihovo zalaganje u borbi protiv albanskih ekstremista. Makedonija je prodala svoju cast kada je priznala nezavisno Kosovo i opravdano je da se Srbija ne mesa u sukobe na severu Makedonije.

dida

pre 8 godina

Srbiji je dovoljno ratova i zveckanja oruzja a eventualne probleme treba resavati diplomatskim putem ukoliko je to moguće. Sa obzirom kako se albanci ponasaju podrzao bih svaku ideju saveza svih ugrozenih zemalja od strane albanskih terorista jer je ocigledno da ih neko podrzava u svemu ovome sto rade.

Federer

pre 8 godina

Indikativan je izostanak oštre osude zvaničnika Evropske Unije koja je, barem deklarativno, najviše "zabrinuta" za ukupnu bezbednost i regionalnu stabilnost. U bizarnim izrazima "žaljenja" treba videti prećutnu i prikrivenu podršku za projekat "prirodne Albanije". Šiptarski ekspanzionizam i ekstremizam, verovatno, ne može biti zadovoljniji ukupnim efektima svoje terorističke akcije. Mislim da je bojazan od eskalacije sukoba u Makedoniji opravdana jer je šiptarima, de facto, dato "zeleno svetlo". U tom smislu, veliko je pitanje u kojoj meri možemo ostati neutralni. Mislim da je demonstarcija odlučnosti da se interveniše i više nego potrebna i politički plauzabilna. Naše pregovaračke pozicije u Briselu bi, samim tim, MOMENTALNO postale drugačij !

cutura

pre 8 godina

Srbija se ne mesa u unutrasnje probleme drugih drzava i tako treba i da ostane jer vazimo za nosioca mira i stabilnosti na Balkanu. Za probleme i teroristicke napade u Makedoniji trebalo bi EU ozbiljnije da se ukljuci da se isti ne bi ponavljali i eventualno sirili na druge teritorije.

marta

pre 8 godina

EU,SAD,NATO i ostali koji donose odluke o miru i stabilnosti, treba zapravo da vide ko stvara nemire, jer ocigledno postoji neki problem na jugu, a ne da za sve optuzuju Srbiju, Makedoniju

ema

pre 8 godina

SAD, EU, OEBS-a i NATO sada izrazavaju zaljenje za Makedoniju a kada su vrsili pritisak na Skoplje da prizna nezavisno Kosovo nisu nikoga zalili. Kako posejes tako ces i poznjeti. Premijer je jesno istakao da Srbije nema snage da se mesa u unutrasnje stvari drugih zemalja i da je dovoljno ucinila za mir i stabilnost u regionu.

slavko

pre 8 godina

Nema potrebe da se mesamo, krenuli smo svojim putem i mislim da to ne bi ni bilo dobro. Cuvamo i obezbedjujemo nase granice i mislim da je to dovoljno, nisu na nasoj teritoriji.

dado90

pre 8 godina

Vestom i odgovornom politikom u poslednje vreme Srbija je stub mira i stabilnosti u regionu i tako treba i da ostane u budućnosti. Ono sto je najbitnije jeste da se nasim gradjanima obezbedi mir i bezbednost na jugu i da kroz dijalog sa ostalim zemljama regiona se postigne dogovor o diplomatskom resenju problema a ne oruzjem, naravno ukoliko se svi usaglase.

Aristotel

pre 8 godina

Sukob u Makedoniji je nešto što svakoj zemlji može da se desi, neumesno jeste komentarisati događaje koji su se izdešavali, ali ih svakako treba imati na umu.

Buba u uhu

pre 8 godina

Srbija je danas okrenuta sebi i svojim problema i nema potrebe da se meša u tuđa posla, jer svakako ne dozvoljava ni da se neko meša u njene.

veka

pre 8 godina

Nazalost Makedonija se pod pritiskom SAD neslavno mesala u unutrasnje stvari Srbije i priznala nezavisno Kosovo tako da je ocekivano da se Srbija ne mesa u unutrasnje stvari Makedonije. Ko drugom jamu kopa na kraju sam u nju upada.

mag

pre 8 godina

Kad se kad amera desi teroristicki napad oni odu 10000 km daleko i potuku jedan narod ne pitajuci ko je kriv a ovi muceni Makedonci ne mogu ni svoju zemlju da brane. Sta ti je zapadna demokratija covece.

Markat

pre 8 godina

Pametno.Nismo mi oni da dajemo baze odakle bi ih Albanci napadali.Davali su baze NATO-u kad nas je bombardovao,sad nek se obrati njima za odbranu.

Miloš

pre 8 godina

Srbija je vojno sposobna da stvari u regionu drzi pod kontrolom, i spremni smo da reagujemo u svakom trenutku u slucaju ugrozavanja nase bezbednosti.

Mare,NS

pre 8 godina

Tako je!

To treba da rese ONI,koji su stvorili kvazi-drzavice i poklonili ih onima,koji ih nikada u istoriji nisu ni imali.

Gledajmo svoja posla i ne nasedajmo na provokacije.

Sukob izmedju onih,koji su nam uz nesebicnu pomoc `medjunarodne zajednice` oteli deo teritorije i ovih drugih,koji su tu otimacinu medju prvima priznali(pod pritiskom iste),naivno misleci da i oni nece doci na red,nikako ne treba da nas zanima,a jos manje brine.

Lepo je videti i za svaku pohvalu,da smo makar nesto naucili iz `blize` istorije!

A,ona `dalja` nas uci,da `na kraju balade` uvek dodjemo na svoje!!!

kaja

pre 8 godina

Dovoljno imamo svojih unutrasnjih problema , tako da nam ne treba da se mesamo u tudje,a premijer je bio jasan kada je rekao da se necemo mesati u stvari drugih drzava.

popeye

pre 8 godina

Да, само то су и наше унутрашње ствари ако су ови дошли са Космета, а Космет је и даље део Србије, премијеру!

Kiza

pre 8 godina

"Beograd -- Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja". Takodje se ne mesa ni u
svoje stvari.

Realni

pre 8 godina

EU izražava žaljenje zbog izgubljenih života ??? Čijih ?? Dakle, sve je jasno - Albanci su u regionu neka zaštićena super-rasa, dok naravno ne odrade zadatak i dođe vrijeme da se puste niz potok...

Balkan je ubjedljivo najgluplji region na svijetu.

Леонид Брежнев

pre 8 godina

Ima onaj stari vic o Čehoslovačkoj iz 1968. godine. Ako zamenimo ime zemlje, može se reći da je Srbija naj neutralnija zemlja na svetu, pošto se ne meša se ni u svoje poslove, a kamo li tuđe.

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Pa da, Makedonija je na drugom kontinentu, hiljadama kilometara daleko od nas, tako da je skroz logično da na sve to što se tamo dešava Vučić ovako odgovori...

cukce

pre 8 godina

I ne treba da se mesa, ali svakako treba da osudi terorizam sto ni jedan nas zvanicnik nije ucinio, a kad se desilo ono u Francuskoj sa karikaturistima utrkivali su se nasi zvanicnici ko ce prvi da osudi (naravno da je trebalo osuditi). Ovako ni Vucic ni ostali nasi zvanicnici nemaju pravo na svoje misljenje jer niko od EU zvanicnika nije osudio ovaj teroristicki akt pa nece ili ne smeju ni oni. Slepa je Evropa a i Srbija kod ociju!

neko iz mase

pre 8 godina

Sramota! Ni rec o osudi teroristickih napada... Crni Makedonci, obrali ste bostan! :(
Jedino vas moze izvuci to da ujka Sem izgubi interes prema kalimero-naciji.

android

pre 8 godina

Konacno da i od premijera cujem nesto sa cim se apsolutno slazem. Trebamo da gledamo svoja posla,a u krajnjoj liniji moramo misliti i na Srbe na Kosovu,posebno na one u enklavama. Da ne pominjem koliko je mali makedonski wannabe diktator Gruevski naklonjen Srbima

Sara

pre 8 godina

Nije lako gledati sta se desava u susednoj zemlji, strasno je! Dobro je da su eliminisali najopasniju teroristicku grupu u regionu. Moramo stititi i svoje gradjane, misliti na njihovu bezbednost.

android

pre 8 godina

Konacno da i od premijera cujem nesto sa cim se apsolutno slazem. Trebamo da gledamo svoja posla,a u krajnjoj liniji moramo misliti i na Srbe na Kosovu,posebno na one u enklavama. Da ne pominjem koliko je mali makedonski wannabe diktator Gruevski naklonjen Srbima

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Pa da, Makedonija je na drugom kontinentu, hiljadama kilometara daleko od nas, tako da je skroz logično da na sve to što se tamo dešava Vučić ovako odgovori...

cukce

pre 8 godina

I ne treba da se mesa, ali svakako treba da osudi terorizam sto ni jedan nas zvanicnik nije ucinio, a kad se desilo ono u Francuskoj sa karikaturistima utrkivali su se nasi zvanicnici ko ce prvi da osudi (naravno da je trebalo osuditi). Ovako ni Vucic ni ostali nasi zvanicnici nemaju pravo na svoje misljenje jer niko od EU zvanicnika nije osudio ovaj teroristicki akt pa nece ili ne smeju ni oni. Slepa je Evropa a i Srbija kod ociju!

neko iz mase

pre 8 godina

Sramota! Ni rec o osudi teroristickih napada... Crni Makedonci, obrali ste bostan! :(
Jedino vas moze izvuci to da ujka Sem izgubi interes prema kalimero-naciji.

Kiza

pre 8 godina

"Beograd -- Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je za list ''Danas'' da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja". Takodje se ne mesa ni u
svoje stvari.

Леонид Брежнев

pre 8 godina

Ima onaj stari vic o Čehoslovačkoj iz 1968. godine. Ako zamenimo ime zemlje, može se reći da je Srbija naj neutralnija zemlja na svetu, pošto se ne meša se ni u svoje poslove, a kamo li tuđe.

Realni

pre 8 godina

EU izražava žaljenje zbog izgubljenih života ??? Čijih ?? Dakle, sve je jasno - Albanci su u regionu neka zaštićena super-rasa, dok naravno ne odrade zadatak i dođe vrijeme da se puste niz potok...

Balkan je ubjedljivo najgluplji region na svijetu.

popeye

pre 8 godina

Да, само то су и наше унутрашње ствари ако су ови дошли са Космета, а Космет је и даље део Србије, премијеру!

pikolo

pre 8 godina

Oni koji sada zale Makedoniju iz evropske zajednice mogli bi aktivnije da se ukljuce u borbu protiv albanskih ekstremista. Srbija se mora okrenuti svojim unutrasnjim pitanjima i premijer je bio jasan da se nece mesati u unutrasnje stvari drugih drzava.

SaucySalamander

pre 8 godina

Mi jos ne znamo ko je i sta tamo uradio!
Pojavljuju se price da je to MKD vlast organizovala kako bi ujednilia zemlju posto se opozicija mnogo buni.
Mnogim analiticarima iz MKD (ne albanskim, vec makednoskim) nije jasno zasto su teroristi izabrali naseljeno mesto u kome bas i nemaju podrsku za svoju bazu i sta su hteli da urade.

Najbolje je da se jos ne mesamo nikako jer je to unutrasnje pitanje MKD i neka sami resavaju!

Mare,NS

pre 8 godina

Tako je!

To treba da rese ONI,koji su stvorili kvazi-drzavice i poklonili ih onima,koji ih nikada u istoriji nisu ni imali.

Gledajmo svoja posla i ne nasedajmo na provokacije.

Sukob izmedju onih,koji su nam uz nesebicnu pomoc `medjunarodne zajednice` oteli deo teritorije i ovih drugih,koji su tu otimacinu medju prvima priznali(pod pritiskom iste),naivno misleci da i oni nece doci na red,nikako ne treba da nas zanima,a jos manje brine.

Lepo je videti i za svaku pohvalu,da smo makar nesto naucili iz `blize` istorije!

A,ona `dalja` nas uci,da `na kraju balade` uvek dodjemo na svoje!!!

dado90

pre 8 godina

Vestom i odgovornom politikom u poslednje vreme Srbija je stub mira i stabilnosti u regionu i tako treba i da ostane u budućnosti. Ono sto je najbitnije jeste da se nasim gradjanima obezbedi mir i bezbednost na jugu i da kroz dijalog sa ostalim zemljama regiona se postigne dogovor o diplomatskom resenju problema a ne oruzjem, naravno ukoliko se svi usaglase.

dida

pre 8 godina

Srbiji je dovoljno ratova i zveckanja oruzja a eventualne probleme treba resavati diplomatskim putem ukoliko je to moguće. Sa obzirom kako se albanci ponasaju podrzao bih svaku ideju saveza svih ugrozenih zemalja od strane albanskih terorista jer je ocigledno da ih neko podrzava u svemu ovome sto rade.

Stepa

pre 8 godina

Naravno da nema mešanja sa naše strane, ali je licemerna izjava stranih državnika da bi makedonske vlasti trebalo da pregovaraju sa teroristima.

pile

pre 8 godina

Diplomatske misije SAD, EU, OEBS-a i NATO-a u Skoplju izrazile su žaljenje zbog događaja u Makedoniji i na tome ce se završiti svo njihovo zalaganje u borbi protiv albanskih ekstremista. Makedonija je prodala svoju cast kada je priznala nezavisno Kosovo i opravdano je da se Srbija ne mesa u sukobe na severu Makedonije.

veka

pre 8 godina

Nazalost Makedonija se pod pritiskom SAD neslavno mesala u unutrasnje stvari Srbije i priznala nezavisno Kosovo tako da je ocekivano da se Srbija ne mesa u unutrasnje stvari Makedonije. Ko drugom jamu kopa na kraju sam u nju upada.

slavko

pre 8 godina

Nema potrebe da se mesamo, krenuli smo svojim putem i mislim da to ne bi ni bilo dobro. Cuvamo i obezbedjujemo nase granice i mislim da je to dovoljno, nisu na nasoj teritoriji.

@Jagoda@

pre 8 godina

Srbija štiti svoje interese i nema prava da se meša u unutrašnje stvari drugih zemalja. U slučaju da neko ugrožava naše interese moramo se braniti.

mag

pre 8 godina

Kad se kad amera desi teroristicki napad oni odu 10000 km daleko i potuku jedan narod ne pitajuci ko je kriv a ovi muceni Makedonci ne mogu ni svoju zemlju da brane. Sta ti je zapadna demokratija covece.

cutura

pre 8 godina

Srbija se ne mesa u unutrasnje probleme drugih drzava i tako treba i da ostane jer vazimo za nosioca mira i stabilnosti na Balkanu. Za probleme i teroristicke napade u Makedoniji trebalo bi EU ozbiljnije da se ukljuci da se isti ne bi ponavljali i eventualno sirili na druge teritorije.

Natasa

pre 8 godina

Nekako je logicno da se ni mi niti bilo ko drugi mesa u unutrasnje stvari druge drzave, ali ono sto mi moramo uciniti jeste da budemo spremni da odgovorimo na svaki impuls!

ema

pre 8 godina

SAD, EU, OEBS-a i NATO sada izrazavaju zaljenje za Makedoniju a kada su vrsili pritisak na Skoplje da prizna nezavisno Kosovo nisu nikoga zalili. Kako posejes tako ces i poznjeti. Premijer je jesno istakao da Srbije nema snage da se mesa u unutrasnje stvari drugih zemalja i da je dovoljno ucinila za mir i stabilnost u regionu.

Sara

pre 8 godina

Mudro, onako kako zelimo da se druge zemlje odnose prema nasoj samostalnoj politici, tako treba i mi da se ponasamo prema njihovim odlukama i unutrasnjim pitanjima.

Bikica

pre 8 godina

Naravno da se ne mesamo. Jos nam samo fali da guramo nos tamo gde mu nije mesto pa da, kako je praksa pokazala, izvucemo najdeblji kraj.

Mare

pre 8 godina

Makedonija treba da bude na oprezu da ne prođu kao mi sa Kosovom. Nije naše da im mi govorimo šta da rade, dosta nam je naših muka. Mi samo nećemo dozvoliti da se to širi i kod nas.

marta

pre 8 godina

EU,SAD,NATO i ostali koji donose odluke o miru i stabilnosti, treba zapravo da vide ko stvara nemire, jer ocigledno postoji neki problem na jugu, a ne da za sve optuzuju Srbiju, Makedoniju

Boing Boing

pre 8 godina

Vreme i politika Srbije se znatno promenila, danas smo bitni sebi i sobom se bavimo, suosećamo se sa problemima drugih, ali se prvenstveno brinemo da kod nas ne dođe do istih.

Markat

pre 8 godina

Pametno.Nismo mi oni da dajemo baze odakle bi ih Albanci napadali.Davali su baze NATO-u kad nas je bombardovao,sad nek se obrati njima za odbranu.

Aristotel

pre 8 godina

Sukob u Makedoniji je nešto što svakoj zemlji može da se desi, neumesno jeste komentarisati događaje koji su se izdešavali, ali ih svakako treba imati na umu.

Federer

pre 8 godina

Indikativan je izostanak oštre osude zvaničnika Evropske Unije koja je, barem deklarativno, najviše "zabrinuta" za ukupnu bezbednost i regionalnu stabilnost. U bizarnim izrazima "žaljenja" treba videti prećutnu i prikrivenu podršku za projekat "prirodne Albanije". Šiptarski ekspanzionizam i ekstremizam, verovatno, ne može biti zadovoljniji ukupnim efektima svoje terorističke akcije. Mislim da je bojazan od eskalacije sukoba u Makedoniji opravdana jer je šiptarima, de facto, dato "zeleno svetlo". U tom smislu, veliko je pitanje u kojoj meri možemo ostati neutralni. Mislim da je demonstarcija odlučnosti da se interveniše i više nego potrebna i politički plauzabilna. Naše pregovaračke pozicije u Briselu bi, samim tim, MOMENTALNO postale drugačij !

Buba u uhu

pre 8 godina

Srbija je danas okrenuta sebi i svojim problema i nema potrebe da se meša u tuđa posla, jer svakako ne dozvoljava ni da se neko meša u njene.

riječanin

pre 8 godina

Tko zna koliko su ovi teroristi pobili ljudi u regionu.Sućut svim porodicama poginulih policajaca koji su učinili veliku stvar za Balkan.Hvala vam junaci a treba se uvijek miješati u terorizam naročito u svojoj kući i okućnici.Nakon svih ovih ratova još uvijek mi Albanski narod nije jasan i nikako ga ne mogu da shvatim.

Natasa

pre 8 godina

Iskreno, Makedoniji nikako ne sluzi na cast priznavanje Kosova, tako da ne znam...mozda....U svakom slucaju mozemo da izrazimo zaljenje zbog zrtava i osudimo terorizam!

kaja

pre 8 godina

Dovoljno imamo svojih unutrasnjih problema , tako da nam ne treba da se mesamo u tudje,a premijer je bio jasan kada je rekao da se necemo mesati u stvari drugih drzava.

Miloš

pre 8 godina

Srbija je vojno sposobna da stvari u regionu drzi pod kontrolom, i spremni smo da reagujemo u svakom trenutku u slucaju ugrozavanja nase bezbednosti.

Sara

pre 8 godina

Nije lako gledati sta se desava u susednoj zemlji, strasno je! Dobro je da su eliminisali najopasniju teroristicku grupu u regionu. Moramo stititi i svoje gradjane, misliti na njihovu bezbednost.