Ponedeljak, 11.05.2015.

08:53

"V. Albaniju podržava deo Zapada"

Direktor VBA Petar Cvetković izjavio je da su srpske službe bezbednosti još u aprilu upozorile makedonske kolege da bi moglo da dođe do napada u Makedoniji.

Izvor: Beta

"V. Albaniju podržava deo Zapada" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 8 godina

Sta smo mi Srbi skrivili celom svetu? Zasto nas svi mrze, zasto im smetamo? U oba svetska rata smo bili na pobednickoj strani, dok su i dobar deo Hrvata, Albanci i muslimani bili na fasistickim i okupatorskim stranama oni se vecito neguju od strane zapadnih sila... Zasto smo trn u oku, zasto bre?

nirvana

pre 8 godina

Ovo je OVK indetifikovani su po imenu a na fotkama nose uniforme istih. Biće ovoga u CG u budućnosti kad odrade albanci parče teritorije po receptu kosova u srbiji. Članstvo u NATO ne znači da imaš njihovu podršku ni bezbednost. Ko ima zrno mozga u glavi vidi da Nato trupe brane interese US na bliskom istoku vrše akcije u zraku jer su ubijeni 2-3 amera. Bezbednost svoje članice makedonije il u budućnosti CG nije tolko bitno, mislim i da ne severu evrope su to svatili te nisu članice nato i imaju svoju vojsku. NATO je u prevodu US bataljon ako im neka članicapodpadne pod nož mora da bude interesna grupa amerikanaca da bi oni žrtvovali keš i slali nato trupe koje kuda. Jok treba poverujem da je putin došo iz rusije da pravi veliku albaniju na balkanu:)

seljadin

pre 8 godina

ne verujem da ce USA raditi na ocuvanju Crne Gore i Makedonije, samo zato sto su pred vratima NATO pakta.
Bio je i Kipar pred vratima NATO pakta, pa su Grci i Turci ratovali.

stefan

pre 8 godina

Ovaj kao da je dosao na kafu kod komsinice pa se zali,covece jesi ti neki faktor u ovoj zemlji ako jesi onda idi i uradi nesto a ne umesto toga da kukas po tabloidnim medijima!

Terminologija

pre 8 godina

@ "Ne znam kako je u ostalim EU zemljama, ovde u Italiji nisu nista javili na TV, kao da se nije nista ni desilo."
(Serbinho, 11. maj 2015 12:41)

Ovde (u Kanadi) tek od sinoc je pocelo da se obavestava o dogadjanjima u Makedoniji. U danasnjoj (pisanoj) stampiu se ne govori o napadu TERORISTA, vec o "grupi naoruzanih ljudi za koje se pretpostavlja da su Albanci (Bas tako u podnaslovima pise).

E, sad, sta je tu posebno zanimljivo? Da se kaze da su teroristi, SAD i njihovi saveznici bi reagovale (ne znam kako, ali bi reagovale) i Albanija/Kosovo bi na njihovu listu, pa bi izostala dosadasnja podrska i Kosovu i Albaniji. Ovako, kazu da je to "naoruzana grupa" i... Kao da su, recimo, gangsteri, a oni su unutrasnja stvar drzava u koje se SAD "ne mesa" (sic!)

mali geograf

pre 8 godina

Jug centralne Srbije? Centralnu Srbiju čini Šumadija a ona se prostire na jug do Zapadne Morave, tako da bi jug centralne Srbije bili Trstenik, Kruševac, Stalać... A Bujanovac i Preševo su na samom jugu Srbije!

lipman

pre 8 godina

@ Nikki

Makedonske vlasti nisu sprecile napad jer se napad desio i poginulo je 8 policajaca, uz mnogo vise ranjenih sto su katastrofalni gubici. Napad kada se spreci, on se i ne dogodi. Teroristi su dakle postigli uspeh jer su se ubiacili na teritoriju Makedonije i otpoceli dejstva.



@ apokalipticar

I mi smo uspeli da savladamo teroriste i separatiste, ali nismo uspeli da savladamo NATO. Ti rat protiv NATO pakta poredis sa antiteroristickom operacijom protiv 40 pesadinaca??? I prica oko Makedonije na zalost jos uvek nije zavrsena, tako da cemo tek videti da li su Makedonci uspeli da sacuvaju poredak i granice. I Kosovo cini oko 12% teritorije Srbije, a ne trecinu.

uskrsnji zec

pre 8 godina

@ Jedino resenje je da napravimo savez sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grckom i na taj nacin da se suprotstavimo Albaniju i njenoj teznji za otimanjem teritorije. Ako pojedinacno budemo resavali problem, bojim se da necemo uspeti, jer cemo se tesko suprotstaviti onima koji podrzavaju Albance.
(Luka, 11. maj 2015 11:42)

Luka, izgleda poslednjih 20 godina ne pratis politucku situaciju.
Albanija i Grcka su u NATOu, a CG i Makedonija su u procesu prikljucicanja savezu.

Sara

pre 8 godina

Albanci nemaju ni izbliza kapacitet za takvu ofanzivu. Za tako nesto trebalo bi da poraze cetiri, kakve takve, ali ipak vojske sto oni nisu sposobni ni u najludjim snovima. Jedino uz podrsku NATO, ali ni to nema logike, jer je Grcka u Nato-u i Cg pretenduje u nato.

Cika Ramadan

pre 8 godina

* Ne radi se o Velokoj Albaniji.
* Ovo sto se desavao u Kumanovo mislim da je uzrok nesposobne vlasti Makedonije i albanske partije koje su u vlasti Makedonije.
* Ponasanje Makedonske vlasti prema albancima doveo do toga.
* Bilo kog naroda u svetu nije dobro pretisnuti svakog dana na svoju slobodu ili bilo sta samo sto pripada drugoj grupi manjina u toj zemlji.
* Makedonske vlasti nastave ponasanje politike prema ne makedonskom narodu kaovu toj zemlji ne postoji drugi narodi, sto je velika greska.
* U celi balkan MORAJU sve vlade " DOGOVOTITI" i nastavi da radom da sve manjine koje zivi u tim zamljama da imaju svoja prava kao i normalnim zemljama.
* Vidimo i sami da be moze vise to da: Ne ti nemas pravu jet si srbin,makedonac,albanac, i slicno.
* Sve ove stvari moze da dodu na svoja mesta ako politicari zele....ali na zalost oni nece jer i ne im odgovara radi krade i druge koristi.
* Sada svaki politicar, politicki expert postane i koriste za koj poen za sebe ili svoju partiju i ime neduzne zrtvama. Sada svi su znali i dan kada pa cak i vreme...Sada zna i vidi i Cika Ramadan...i ja bi mogao da dam takve izjave da sam znao pa ja sam majstor za ovakve stvari ali kad je film zavrsen.
* Nista nesto novo kao obicno to je balkan budale koliko kod hocete i za puske i glasove...a ne za rad ili nesto dobro na zalost.

Hrvoje

pre 8 godina

Ma koji dio zapada, ne pišite gluposti, sve je to pritisak da se Srbija okani Rusije i prikloni EU. Onog trenutka kada srpski političari prestanu sjediti na dvije stolice, situacija će se 100 % okrenuti u korist Srbije i Makedonije. Srbija tek tada može inzistirati da je KIM sastavni dio Srbije i da mogu u EU samo kao dio Srbije i sa srpskim zakonima.

bez_cenzure

pre 8 godina

Albanci bez vojne podrške SAD-a na terenu nemaju velike šanse ni protiv ovakve vojske Srbije a kamo li protiv recimo Grčke. A kada bi Ameri promijenili interes i Albanci nastavili terorisati od Albanije bi ostalo samo slovo A. Interesi su promjenjivi a saveznici poput Albanaca prolazni! Jedini trajni američki saveznik je Izrael.

My Muse

pre 8 godina

Uvek je bolji sukob na tuđoj nego svojoj teritoriji. Pošto siromaštvo na kosovu jača a kosovske vodje nisu ništa uradile za narod već 10 godina..
Cela situacija mora da se ispuva kroz nasilje.

Bob Sent Kler

pre 8 godina

Dok se mi ovde bavimo albanskim teroristima nice Beograd na vodi. Sve je to uradio AV i Mali mu da bi nam skrenuli paznju. E jesu svetski igraci!

cika brka

pre 8 godina

Od ove Vlade netreba vise nista pametno ocekivati.Sve sto je moglo su pogresili i prevideli,a ljude koji pricaju o ovakvom scenariu,su skrajnuli iz obavestajnih krugova kao i medija pod izgovorom da "ne plase narod".Geostrateski gledano Rusija se vraca na Balkan i to ne zato sto voli nego sto stiti sebe i svoje interese,dok im ne udju u dvoriste.Ko to ne vidi nevredi objasnjavati,ali Grcka je najbolji primer za to.Uskoro ce pod pritiskom morati da se okrene Rusiji da bi spasila teritoriju,koju poverioci tako jako zela da uzmu.Posle Grcke ide Bugarska pa Srbija ako je pametna.Energetska stabilnost znaci moc a to ova garnitura kao i prethodna,ne zeli da spominje,jer su lobirani i placeni da rade za interes nekog drugog. a ne svog naroda.

anonimni

pre 8 godina

"Cvetković je za televiziju Pink rekao da su pripadnici te terorističke grupe bili" između ostalog "čak i sa juga centralne Srbije".
Ako direktor VBA daje takvu izjavu, to znači da znaju koja su to lica iz Srbije.
Zbog čega oni ne trunu u tamnici ovog trenutka, već im je dopušteno da vršljaju po balkanu i prave gnusne zločinačke akcije?!?

apokalipticar

pre 8 godina

Svaka cast Makedoniji, i Makedoncima, uspeli su da savladaju teroriste i separatiste i da sacuvaju granice, red i poredak. Za razliku od Srbije koja je izgubila i teritorije i rat. Danas se nesti busamo, kao " ne mogu nama kao nekima da ktimaju karaule....", a sa druge strane jedini smo u Evropi u novijoj istoriji koji smo izgubili trecinu drzave

izadje na videlo

pre 8 godina

Djavo je odneo salu! Sta jos treba da se dogodi pa da progledamo?
Oni "specojalci" sto nas cuvaju pogleda uperenog ka Makedoniji su lepi za slikanje za TV Dnevnik ali i njima treba pravovremena komanda!
Hocu da verujem da ce Srbija ovoga puta umeti da se pripremi ali...nesto se bojim!

vlada

pre 8 godina

Ovolika pompeznost i bombasticne izjave meni jasno govore da ove sluzbe samo koriste ili fabrikuju situaciju. Tako ce za sebe da ostvare vise moci i sredstava, sve pod plastom borbe za narodnu stvar, za drzavu, patriotizam, bla, bla, bla... sve se opet ponavlja, ja tim ljudima zbog toga ne mogu da verujem jer su vise puta prokockali nase poverenje.

petar

pre 8 godina

e, to je bezbednosna sluzba, prava informacija, pravo vreme...slicno je govorio i prokazeni M.S. svojevremeno za Kosovo, pa je bio izvikan i ocrnjen(odakle nama ti podaci, odakle nam pravo da spijuniramo....) pa se desio martovski pogrom, nenadoknadiva ljudska steta...Gde su sada ti kriticari? Gospodo? Da li iko cuje? Da li iko razume?

Luka

pre 8 godina

Jedino resenje je da napravimo savez sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grckom i na taj nacin da se suprotstavimo Albaniju i njenoj teznji za otimanjem teritorije. Ako pojedinacno budemo resavali problem, bojim se da necemo uspeti, jer cemo se tesko suprotstaviti onima koji podrzavaju Albance.

mikica novi beograd

pre 8 godina

našu BIA itd kao da Kolumbo vodi...

"deo zapada".. reci bre imenom i prezimenom šta imaš..kao i makedonci "teroristi su ušli iz druge države" a mi jadni mislili da je u pitanju svazilend ..

zna se ko šta ovde radi, ko protiv koga rovari.

srbi, pamet u glavu, "lako ćemo" period je odavno iza nas.

Pepi

pre 8 godina

Za ovo sto su poceli da rade, verovatno da im je neko dao podrsku i obecanje da nece biti procesuirani. Gotovo isti scenario se desavao 99 u Srbiji, Oproban recept, teroristi , napadi, odmazda drzave, krece CNN kampanja o kolonama nesretnih albanskih izbeglica, o ratnim zlocinima krvolocnih Makedonaca i eto ga, Kosovo 2 povezano sa Kosovom 1, a Ameri patroliraju tom teritorijom i formiraju svoje baze.

Eukaliptus

pre 8 godina

@glasac ds-a

Mogu da se uvrede jer smo stvari nazvali pravim imenom i izneli cinjenice? To ih boli? Pa to je njihov problem. A evropski politicar i briselske birokrate treba dobro da razmisle sta su dozvolili da se desava na teritoriji Evrope. Doobro da se zamisle! Sistem evropske bezbednosti ce postati realnost kada poslednji americki vojnik napusti tlo Evrope, a onda ce tek poceti krpljenje sta se moze zakrpiti. Oko umesanosti Amerikanaca oko ovoga u Kumanovu... nismo samo mi to rekli, sve novinske agencije van zapada doslovce ponavljaju ovo isto. Zvanicna Moskva je optuzila USA za organizaciju ovoga, jasno i glasno kroz saopstenje njihovog ministarstva: http://www.vesti.ru/doc.html?id=2569992 . Slicno je uradio i Peking. A Evropi je dosta bilo zavlacenja glave u pesak.

abudabinus filohije

pre 8 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem. Posle svih "dobijenih" ratova naši ljudi misle da se rat dobija ili sprečava tako što ćemo da šaljemo vojsku i policiju na jug. Treba da šaljemo PARE lobistickim kućama u USA i to ogromne pare i to stalno. Inače ćemo dobijati bitke sa puno mrtvih ali rat sigurno nećemo. Na žalost kao makedonci sada.

sta kazu ministri odbrane na ovo?

pre 8 godina

Prvi čovek VBA je rekao da ideje stvaranja velike Albanije imaju određenu podršku sa Zapada i da se to vidi i po tome kako neke političke izjave u tom smislu nisu bile osuđene, ali i po tome kako su zapadni mediji izveštavali o terorističkom napadu u Kumanovu.

Sad treba pitati sve ministre odbrane od 5. oktobra 2000. do danas da objasne zasto je pretopljeno tesko oruzje, smanjeno brojno stanje u vojsci i ukinuto sluzenje vojnog roka? A za to su redovno dobijali pohvale od Zapada da su odlicno reformisali vojsku. Na spisku tih ministara su Sutanovac, Tadic, Davinic, Stankovic, Vucic, Rodic i Gasic.

sasho

pre 8 godina

Ovo sto bi nam sad uzeli je sitnica u odnosu na velicinu kosova.Akcija sa 8 poginulih je losa akcija.Ne treba se hvaliti sta si znao,a sta nisi jer Albanci ne miruju za svoju veliku Albaniju.Kako je spreciti ako im SAD to obecaju?

СЕНОВИЋ

pre 8 godina

О чему се ради зна и онај сељак паприкар из Лесковца. Надам се да знају и наше службе безбедности. Питање је колика су им Му.. да реагују на време. Народ их има.

GlasBrisela

pre 8 godina

Jos samo da jasno kaze koji je to "deo zapada"! Uvijek nesto mute...mudruju...govore narodu svasta a ne kazu nista!
Dakle...koji je to "deo zapada"??

zoran

pre 8 godina

jel to onaj cvetkovic sto ne sme da kaze kako je gasic vredjao jankovica? pa kako mi tebi sada da verujemo za mnogo ozbiljnije stvari kad ti lazes za jednog obicnog keramicara?

zbanderas

pre 8 godina

Ovi se utrkuju pred kamere da se slikaju. Strašno.Nisam ni čuo ni video da bilo koja obaveštajna sluzba drzi intervijue i pozira za tv. Amaterski.

glasac ds-a

pre 8 godina

Ko ovlašćuje vojno lice da daje ovakve izjave? To što je ovaj gospodin daje izjave da deo Zapada podržava nije ništa novo,samo što se ovakve izjave na tom istom Zapadu mogu svakako protumačiti.Još se sukob nije desio u Srbiji već u susednoj državi.Vrlo mudra izjava,nema šta!

veliko je pitanje

pre 8 godina

Nema Srbija sta da se plasi. Nama su uzeli sta su hteli.
(Turn, over, 11. maj 2015 09:40)
Ne bi trebalo biti bas toliko siguran da su se zadovoljili.A i silni komentari da to sve organizuje vlast u Makedoniji zbog svojih pozicija mislim da je glupost.Oni samo to savrseno koriste za svoje namere.
Nemacka je ladno poslala policiju na nase granice da im ne da da udju kod njih.Sad cute, a totalno je neprirodno da oni beze od " svojih" u Srbiju a ne na Kosovo, koje im je tu pred nosom.

MM

pre 8 godina

Pazi da sam ja predsednik SAD isto bih podržavao Veliku Albaniju jer bih time držao u strahu države poput Srbije koje bi dale sve da ih moj neprijatelj Rusija vojno pohodi.
Zato Srbija mora da uđe u NATO i time dokaže da ne postojipotencijalna pretnja po bezbednost Zapada kome u tom slučaju Albanci više ne bi trebali. Ovi iz VBA su pod neposrednom komandom Kremlja i naravno da im fizanje panike odgovara.

Lazy Joe

pre 8 godina

Velika Albanija je zajednicki napor Velike Britanije,Nemacke,Italije,Vatikana i Turske, zapocet na kraju 19 veka. Taj plan je kasnije prepisan od strane Amerikanca koji su danas njegovi promoteri i pokrovitelji. Za njega se kace drugi planovi, kao sto je Velika Bugarska i Hrvatska ali i Osmanske teznje za povratkom na Balkan.
Sa ovakvim stanjem duha,plasim se da nemamo mnogo sanse.

Aster Blistok

pre 8 godina

Izem ti takvu vojsku koja koristi pink kao prozor u svet! Propadanje nase vojske se nastavlja ovakvim omalovazavanjem svega sto se postiglo u miru, sramota, cemer i jad!

Samo kazem

pre 8 godina

Bolje da mi šaljemo ovo malo vojske što imamo i pošaljemo u južni deo države (Vranje, Leskovac, Preševo, Bujanovac) radi preventive i da se sačuva ova teritorija koju imamo. Nije to nikakva vrsta panike, ali u budućnosti se može svašta očekivati.

Može da priča ko šta hoće, ali u budućnosti Albanci sigurno neće mirovati, zna se šta je njihov plan, zna se da imaju najjači lobi i pomoć "glavnog šefa". Uostalom, videli smo koliko su problematični i kako uspešno sprovode svoje planove.

Smuleco

pre 8 godina

Veliku Albaniji STVARA SAD! To je njihov projekat, koji još uvek nije završen. Počeo je Kosovom, nastavio se pobunom na jugu Srbije i u Tetovu pre 10-tak godina, sada je aktivirano Kumanovo, a sledi sigurno na kraju i Crna Gora. Evropa "spava" za to vreme.

Nikki

pre 8 godina

Makedonska policija i jeste pravovremeno reagovala i sprecila planirane napade na drzavu Makedoniju tako da bih rekao da su sve shvatili veoma ozbiljno i bili uspesni u svojoj akciji.

zoran

pre 8 godina

jel to onaj cvetkovic sto ne sme da kaze kako je gasic vredjao jankovica? pa kako mi tebi sada da verujemo za mnogo ozbiljnije stvari kad ti lazes za jednog obicnog keramicara?

zbanderas

pre 8 godina

Ovi se utrkuju pred kamere da se slikaju. Strašno.Nisam ni čuo ni video da bilo koja obaveštajna sluzba drzi intervijue i pozira za tv. Amaterski.

Aster Blistok

pre 8 godina

Izem ti takvu vojsku koja koristi pink kao prozor u svet! Propadanje nase vojske se nastavlja ovakvim omalovazavanjem svega sto se postiglo u miru, sramota, cemer i jad!

Lazy Joe

pre 8 godina

Velika Albanija je zajednicki napor Velike Britanije,Nemacke,Italije,Vatikana i Turske, zapocet na kraju 19 veka. Taj plan je kasnije prepisan od strane Amerikanca koji su danas njegovi promoteri i pokrovitelji. Za njega se kace drugi planovi, kao sto je Velika Bugarska i Hrvatska ali i Osmanske teznje za povratkom na Balkan.
Sa ovakvim stanjem duha,plasim se da nemamo mnogo sanse.

veliko je pitanje

pre 8 godina

Nema Srbija sta da se plasi. Nama su uzeli sta su hteli.
(Turn, over, 11. maj 2015 09:40)
Ne bi trebalo biti bas toliko siguran da su se zadovoljili.A i silni komentari da to sve organizuje vlast u Makedoniji zbog svojih pozicija mislim da je glupost.Oni samo to savrseno koriste za svoje namere.
Nemacka je ladno poslala policiju na nase granice da im ne da da udju kod njih.Sad cute, a totalno je neprirodno da oni beze od " svojih" u Srbiju a ne na Kosovo, koje im je tu pred nosom.

sasho

pre 8 godina

Ovo sto bi nam sad uzeli je sitnica u odnosu na velicinu kosova.Akcija sa 8 poginulih je losa akcija.Ne treba se hvaliti sta si znao,a sta nisi jer Albanci ne miruju za svoju veliku Albaniju.Kako je spreciti ako im SAD to obecaju?

Smuleco

pre 8 godina

Veliku Albaniji STVARA SAD! To je njihov projekat, koji još uvek nije završen. Počeo je Kosovom, nastavio se pobunom na jugu Srbije i u Tetovu pre 10-tak godina, sada je aktivirano Kumanovo, a sledi sigurno na kraju i Crna Gora. Evropa "spava" za to vreme.

СЕНОВИЋ

pre 8 godina

О чему се ради зна и онај сељак паприкар из Лесковца. Надам се да знају и наше службе безбедности. Питање је колика су им Му.. да реагују на време. Народ их има.

GlasBrisela

pre 8 godina

Jos samo da jasno kaze koji je to "deo zapada"! Uvijek nesto mute...mudruju...govore narodu svasta a ne kazu nista!
Dakle...koji je to "deo zapada"??

Nikki

pre 8 godina

Makedonska policija i jeste pravovremeno reagovala i sprecila planirane napade na drzavu Makedoniju tako da bih rekao da su sve shvatili veoma ozbiljno i bili uspesni u svojoj akciji.

Samo kazem

pre 8 godina

Bolje da mi šaljemo ovo malo vojske što imamo i pošaljemo u južni deo države (Vranje, Leskovac, Preševo, Bujanovac) radi preventive i da se sačuva ova teritorija koju imamo. Nije to nikakva vrsta panike, ali u budućnosti se može svašta očekivati.

Može da priča ko šta hoće, ali u budućnosti Albanci sigurno neće mirovati, zna se šta je njihov plan, zna se da imaju najjači lobi i pomoć "glavnog šefa". Uostalom, videli smo koliko su problematični i kako uspešno sprovode svoje planove.

sta kazu ministri odbrane na ovo?

pre 8 godina

Prvi čovek VBA je rekao da ideje stvaranja velike Albanije imaju određenu podršku sa Zapada i da se to vidi i po tome kako neke političke izjave u tom smislu nisu bile osuđene, ali i po tome kako su zapadni mediji izveštavali o terorističkom napadu u Kumanovu.

Sad treba pitati sve ministre odbrane od 5. oktobra 2000. do danas da objasne zasto je pretopljeno tesko oruzje, smanjeno brojno stanje u vojsci i ukinuto sluzenje vojnog roka? A za to su redovno dobijali pohvale od Zapada da su odlicno reformisali vojsku. Na spisku tih ministara su Sutanovac, Tadic, Davinic, Stankovic, Vucic, Rodic i Gasic.

Pepi

pre 8 godina

Za ovo sto su poceli da rade, verovatno da im je neko dao podrsku i obecanje da nece biti procesuirani. Gotovo isti scenario se desavao 99 u Srbiji, Oproban recept, teroristi , napadi, odmazda drzave, krece CNN kampanja o kolonama nesretnih albanskih izbeglica, o ratnim zlocinima krvolocnih Makedonaca i eto ga, Kosovo 2 povezano sa Kosovom 1, a Ameri patroliraju tom teritorijom i formiraju svoje baze.

bez_cenzure

pre 8 godina

Albanci bez vojne podrške SAD-a na terenu nemaju velike šanse ni protiv ovakve vojske Srbije a kamo li protiv recimo Grčke. A kada bi Ameri promijenili interes i Albanci nastavili terorisati od Albanije bi ostalo samo slovo A. Interesi su promjenjivi a saveznici poput Albanaca prolazni! Jedini trajni američki saveznik je Izrael.

abudabinus filohije

pre 8 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem. Posle svih "dobijenih" ratova naši ljudi misle da se rat dobija ili sprečava tako što ćemo da šaljemo vojsku i policiju na jug. Treba da šaljemo PARE lobistickim kućama u USA i to ogromne pare i to stalno. Inače ćemo dobijati bitke sa puno mrtvih ali rat sigurno nećemo. Na žalost kao makedonci sada.

glasac ds-a

pre 8 godina

Ko ovlašćuje vojno lice da daje ovakve izjave? To što je ovaj gospodin daje izjave da deo Zapada podržava nije ništa novo,samo što se ovakve izjave na tom istom Zapadu mogu svakako protumačiti.Još se sukob nije desio u Srbiji već u susednoj državi.Vrlo mudra izjava,nema šta!

mikica novi beograd

pre 8 godina

našu BIA itd kao da Kolumbo vodi...

"deo zapada".. reci bre imenom i prezimenom šta imaš..kao i makedonci "teroristi su ušli iz druge države" a mi jadni mislili da je u pitanju svazilend ..

zna se ko šta ovde radi, ko protiv koga rovari.

srbi, pamet u glavu, "lako ćemo" period je odavno iza nas.

Luka

pre 8 godina

Jedino resenje je da napravimo savez sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grckom i na taj nacin da se suprotstavimo Albaniju i njenoj teznji za otimanjem teritorije. Ako pojedinacno budemo resavali problem, bojim se da necemo uspeti, jer cemo se tesko suprotstaviti onima koji podrzavaju Albance.

anonimni

pre 8 godina

"Cvetković je za televiziju Pink rekao da su pripadnici te terorističke grupe bili" između ostalog "čak i sa juga centralne Srbije".
Ako direktor VBA daje takvu izjavu, to znači da znaju koja su to lica iz Srbije.
Zbog čega oni ne trunu u tamnici ovog trenutka, već im je dopušteno da vršljaju po balkanu i prave gnusne zločinačke akcije?!?

Eukaliptus

pre 8 godina

@glasac ds-a

Mogu da se uvrede jer smo stvari nazvali pravim imenom i izneli cinjenice? To ih boli? Pa to je njihov problem. A evropski politicar i briselske birokrate treba dobro da razmisle sta su dozvolili da se desava na teritoriji Evrope. Doobro da se zamisle! Sistem evropske bezbednosti ce postati realnost kada poslednji americki vojnik napusti tlo Evrope, a onda ce tek poceti krpljenje sta se moze zakrpiti. Oko umesanosti Amerikanaca oko ovoga u Kumanovu... nismo samo mi to rekli, sve novinske agencije van zapada doslovce ponavljaju ovo isto. Zvanicna Moskva je optuzila USA za organizaciju ovoga, jasno i glasno kroz saopstenje njihovog ministarstva: http://www.vesti.ru/doc.html?id=2569992 . Slicno je uradio i Peking. A Evropi je dosta bilo zavlacenja glave u pesak.

MM

pre 8 godina

Pazi da sam ja predsednik SAD isto bih podržavao Veliku Albaniju jer bih time držao u strahu države poput Srbije koje bi dale sve da ih moj neprijatelj Rusija vojno pohodi.
Zato Srbija mora da uđe u NATO i time dokaže da ne postojipotencijalna pretnja po bezbednost Zapada kome u tom slučaju Albanci više ne bi trebali. Ovi iz VBA su pod neposrednom komandom Kremlja i naravno da im fizanje panike odgovara.

petar

pre 8 godina

e, to je bezbednosna sluzba, prava informacija, pravo vreme...slicno je govorio i prokazeni M.S. svojevremeno za Kosovo, pa je bio izvikan i ocrnjen(odakle nama ti podaci, odakle nam pravo da spijuniramo....) pa se desio martovski pogrom, nenadoknadiva ljudska steta...Gde su sada ti kriticari? Gospodo? Da li iko cuje? Da li iko razume?

uskrsnji zec

pre 8 godina

@ Jedino resenje je da napravimo savez sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grckom i na taj nacin da se suprotstavimo Albaniju i njenoj teznji za otimanjem teritorije. Ako pojedinacno budemo resavali problem, bojim se da necemo uspeti, jer cemo se tesko suprotstaviti onima koji podrzavaju Albance.
(Luka, 11. maj 2015 11:42)

Luka, izgleda poslednjih 20 godina ne pratis politucku situaciju.
Albanija i Grcka su u NATOu, a CG i Makedonija su u procesu prikljucicanja savezu.

lipman

pre 8 godina

@ Nikki

Makedonske vlasti nisu sprecile napad jer se napad desio i poginulo je 8 policajaca, uz mnogo vise ranjenih sto su katastrofalni gubici. Napad kada se spreci, on se i ne dogodi. Teroristi su dakle postigli uspeh jer su se ubiacili na teritoriju Makedonije i otpoceli dejstva.



@ apokalipticar

I mi smo uspeli da savladamo teroriste i separatiste, ali nismo uspeli da savladamo NATO. Ti rat protiv NATO pakta poredis sa antiteroristickom operacijom protiv 40 pesadinaca??? I prica oko Makedonije na zalost jos uvek nije zavrsena, tako da cemo tek videti da li su Makedonci uspeli da sacuvaju poredak i granice. I Kosovo cini oko 12% teritorije Srbije, a ne trecinu.

izadje na videlo

pre 8 godina

Djavo je odneo salu! Sta jos treba da se dogodi pa da progledamo?
Oni "specojalci" sto nas cuvaju pogleda uperenog ka Makedoniji su lepi za slikanje za TV Dnevnik ali i njima treba pravovremena komanda!
Hocu da verujem da ce Srbija ovoga puta umeti da se pripremi ali...nesto se bojim!

My Muse

pre 8 godina

Uvek je bolji sukob na tuđoj nego svojoj teritoriji. Pošto siromaštvo na kosovu jača a kosovske vodje nisu ništa uradile za narod već 10 godina..
Cela situacija mora da se ispuva kroz nasilje.

Bob Sent Kler

pre 8 godina

Dok se mi ovde bavimo albanskim teroristima nice Beograd na vodi. Sve je to uradio AV i Mali mu da bi nam skrenuli paznju. E jesu svetski igraci!

Sara

pre 8 godina

Albanci nemaju ni izbliza kapacitet za takvu ofanzivu. Za tako nesto trebalo bi da poraze cetiri, kakve takve, ali ipak vojske sto oni nisu sposobni ni u najludjim snovima. Jedino uz podrsku NATO, ali ni to nema logike, jer je Grcka u Nato-u i Cg pretenduje u nato.

cika brka

pre 8 godina

Od ove Vlade netreba vise nista pametno ocekivati.Sve sto je moglo su pogresili i prevideli,a ljude koji pricaju o ovakvom scenariu,su skrajnuli iz obavestajnih krugova kao i medija pod izgovorom da "ne plase narod".Geostrateski gledano Rusija se vraca na Balkan i to ne zato sto voli nego sto stiti sebe i svoje interese,dok im ne udju u dvoriste.Ko to ne vidi nevredi objasnjavati,ali Grcka je najbolji primer za to.Uskoro ce pod pritiskom morati da se okrene Rusiji da bi spasila teritoriju,koju poverioci tako jako zela da uzmu.Posle Grcke ide Bugarska pa Srbija ako je pametna.Energetska stabilnost znaci moc a to ova garnitura kao i prethodna,ne zeli da spominje,jer su lobirani i placeni da rade za interes nekog drugog. a ne svog naroda.

Terminologija

pre 8 godina

@ "Ne znam kako je u ostalim EU zemljama, ovde u Italiji nisu nista javili na TV, kao da se nije nista ni desilo."
(Serbinho, 11. maj 2015 12:41)

Ovde (u Kanadi) tek od sinoc je pocelo da se obavestava o dogadjanjima u Makedoniji. U danasnjoj (pisanoj) stampiu se ne govori o napadu TERORISTA, vec o "grupi naoruzanih ljudi za koje se pretpostavlja da su Albanci (Bas tako u podnaslovima pise).

E, sad, sta je tu posebno zanimljivo? Da se kaze da su teroristi, SAD i njihovi saveznici bi reagovale (ne znam kako, ali bi reagovale) i Albanija/Kosovo bi na njihovu listu, pa bi izostala dosadasnja podrska i Kosovu i Albaniji. Ovako, kazu da je to "naoruzana grupa" i... Kao da su, recimo, gangsteri, a oni su unutrasnja stvar drzava u koje se SAD "ne mesa" (sic!)

vlada

pre 8 godina

Ovolika pompeznost i bombasticne izjave meni jasno govore da ove sluzbe samo koriste ili fabrikuju situaciju. Tako ce za sebe da ostvare vise moci i sredstava, sve pod plastom borbe za narodnu stvar, za drzavu, patriotizam, bla, bla, bla... sve se opet ponavlja, ja tim ljudima zbog toga ne mogu da verujem jer su vise puta prokockali nase poverenje.

Hrvoje

pre 8 godina

Ma koji dio zapada, ne pišite gluposti, sve je to pritisak da se Srbija okani Rusije i prikloni EU. Onog trenutka kada srpski političari prestanu sjediti na dvije stolice, situacija će se 100 % okrenuti u korist Srbije i Makedonije. Srbija tek tada može inzistirati da je KIM sastavni dio Srbije i da mogu u EU samo kao dio Srbije i sa srpskim zakonima.

Cika Ramadan

pre 8 godina

* Ne radi se o Velokoj Albaniji.
* Ovo sto se desavao u Kumanovo mislim da je uzrok nesposobne vlasti Makedonije i albanske partije koje su u vlasti Makedonije.
* Ponasanje Makedonske vlasti prema albancima doveo do toga.
* Bilo kog naroda u svetu nije dobro pretisnuti svakog dana na svoju slobodu ili bilo sta samo sto pripada drugoj grupi manjina u toj zemlji.
* Makedonske vlasti nastave ponasanje politike prema ne makedonskom narodu kaovu toj zemlji ne postoji drugi narodi, sto je velika greska.
* U celi balkan MORAJU sve vlade " DOGOVOTITI" i nastavi da radom da sve manjine koje zivi u tim zamljama da imaju svoja prava kao i normalnim zemljama.
* Vidimo i sami da be moze vise to da: Ne ti nemas pravu jet si srbin,makedonac,albanac, i slicno.
* Sve ove stvari moze da dodu na svoja mesta ako politicari zele....ali na zalost oni nece jer i ne im odgovara radi krade i druge koristi.
* Sada svaki politicar, politicki expert postane i koriste za koj poen za sebe ili svoju partiju i ime neduzne zrtvama. Sada svi su znali i dan kada pa cak i vreme...Sada zna i vidi i Cika Ramadan...i ja bi mogao da dam takve izjave da sam znao pa ja sam majstor za ovakve stvari ali kad je film zavrsen.
* Nista nesto novo kao obicno to je balkan budale koliko kod hocete i za puske i glasove...a ne za rad ili nesto dobro na zalost.

apokalipticar

pre 8 godina

Svaka cast Makedoniji, i Makedoncima, uspeli su da savladaju teroriste i separatiste i da sacuvaju granice, red i poredak. Za razliku od Srbije koja je izgubila i teritorije i rat. Danas se nesti busamo, kao " ne mogu nama kao nekima da ktimaju karaule....", a sa druge strane jedini smo u Evropi u novijoj istoriji koji smo izgubili trecinu drzave

seljadin

pre 8 godina

ne verujem da ce USA raditi na ocuvanju Crne Gore i Makedonije, samo zato sto su pred vratima NATO pakta.
Bio je i Kipar pred vratima NATO pakta, pa su Grci i Turci ratovali.

nirvana

pre 8 godina

Ovo je OVK indetifikovani su po imenu a na fotkama nose uniforme istih. Biće ovoga u CG u budućnosti kad odrade albanci parče teritorije po receptu kosova u srbiji. Članstvo u NATO ne znači da imaš njihovu podršku ni bezbednost. Ko ima zrno mozga u glavi vidi da Nato trupe brane interese US na bliskom istoku vrše akcije u zraku jer su ubijeni 2-3 amera. Bezbednost svoje članice makedonije il u budućnosti CG nije tolko bitno, mislim i da ne severu evrope su to svatili te nisu članice nato i imaju svoju vojsku. NATO je u prevodu US bataljon ako im neka članicapodpadne pod nož mora da bude interesna grupa amerikanaca da bi oni žrtvovali keš i slali nato trupe koje kuda. Jok treba poverujem da je putin došo iz rusije da pravi veliku albaniju na balkanu:)

stefan

pre 8 godina

Ovaj kao da je dosao na kafu kod komsinice pa se zali,covece jesi ti neki faktor u ovoj zemlji ako jesi onda idi i uradi nesto a ne umesto toga da kukas po tabloidnim medijima!

mali geograf

pre 8 godina

Jug centralne Srbije? Centralnu Srbiju čini Šumadija a ona se prostire na jug do Zapadne Morave, tako da bi jug centralne Srbije bili Trstenik, Kruševac, Stalać... A Bujanovac i Preševo su na samom jugu Srbije!

nikola

pre 8 godina

Sta smo mi Srbi skrivili celom svetu? Zasto nas svi mrze, zasto im smetamo? U oba svetska rata smo bili na pobednickoj strani, dok su i dobar deo Hrvata, Albanci i muslimani bili na fasistickim i okupatorskim stranama oni se vecito neguju od strane zapadnih sila... Zasto smo trn u oku, zasto bre?

MM

pre 8 godina

Pazi da sam ja predsednik SAD isto bih podržavao Veliku Albaniju jer bih time držao u strahu države poput Srbije koje bi dale sve da ih moj neprijatelj Rusija vojno pohodi.
Zato Srbija mora da uđe u NATO i time dokaže da ne postojipotencijalna pretnja po bezbednost Zapada kome u tom slučaju Albanci više ne bi trebali. Ovi iz VBA su pod neposrednom komandom Kremlja i naravno da im fizanje panike odgovara.

Nikki

pre 8 godina

Makedonska policija i jeste pravovremeno reagovala i sprecila planirane napade na drzavu Makedoniju tako da bih rekao da su sve shvatili veoma ozbiljno i bili uspesni u svojoj akciji.

Hrvoje

pre 8 godina

Ma koji dio zapada, ne pišite gluposti, sve je to pritisak da se Srbija okani Rusije i prikloni EU. Onog trenutka kada srpski političari prestanu sjediti na dvije stolice, situacija će se 100 % okrenuti u korist Srbije i Makedonije. Srbija tek tada može inzistirati da je KIM sastavni dio Srbije i da mogu u EU samo kao dio Srbije i sa srpskim zakonima.

apokalipticar

pre 8 godina

Svaka cast Makedoniji, i Makedoncima, uspeli su da savladaju teroriste i separatiste i da sacuvaju granice, red i poredak. Za razliku od Srbije koja je izgubila i teritorije i rat. Danas se nesti busamo, kao " ne mogu nama kao nekima da ktimaju karaule....", a sa druge strane jedini smo u Evropi u novijoj istoriji koji smo izgubili trecinu drzave

Cika Ramadan

pre 8 godina

* Ne radi se o Velokoj Albaniji.
* Ovo sto se desavao u Kumanovo mislim da je uzrok nesposobne vlasti Makedonije i albanske partije koje su u vlasti Makedonije.
* Ponasanje Makedonske vlasti prema albancima doveo do toga.
* Bilo kog naroda u svetu nije dobro pretisnuti svakog dana na svoju slobodu ili bilo sta samo sto pripada drugoj grupi manjina u toj zemlji.
* Makedonske vlasti nastave ponasanje politike prema ne makedonskom narodu kaovu toj zemlji ne postoji drugi narodi, sto je velika greska.
* U celi balkan MORAJU sve vlade " DOGOVOTITI" i nastavi da radom da sve manjine koje zivi u tim zamljama da imaju svoja prava kao i normalnim zemljama.
* Vidimo i sami da be moze vise to da: Ne ti nemas pravu jet si srbin,makedonac,albanac, i slicno.
* Sve ove stvari moze da dodu na svoja mesta ako politicari zele....ali na zalost oni nece jer i ne im odgovara radi krade i druge koristi.
* Sada svaki politicar, politicki expert postane i koriste za koj poen za sebe ili svoju partiju i ime neduzne zrtvama. Sada svi su znali i dan kada pa cak i vreme...Sada zna i vidi i Cika Ramadan...i ja bi mogao da dam takve izjave da sam znao pa ja sam majstor za ovakve stvari ali kad je film zavrsen.
* Nista nesto novo kao obicno to je balkan budale koliko kod hocete i za puske i glasove...a ne za rad ili nesto dobro na zalost.

Lazy Joe

pre 8 godina

Velika Albanija je zajednicki napor Velike Britanije,Nemacke,Italije,Vatikana i Turske, zapocet na kraju 19 veka. Taj plan je kasnije prepisan od strane Amerikanca koji su danas njegovi promoteri i pokrovitelji. Za njega se kace drugi planovi, kao sto je Velika Bugarska i Hrvatska ali i Osmanske teznje za povratkom na Balkan.
Sa ovakvim stanjem duha,plasim se da nemamo mnogo sanse.

glasac ds-a

pre 8 godina

Ko ovlašćuje vojno lice da daje ovakve izjave? To što je ovaj gospodin daje izjave da deo Zapada podržava nije ništa novo,samo što se ovakve izjave na tom istom Zapadu mogu svakako protumačiti.Još se sukob nije desio u Srbiji već u susednoj državi.Vrlo mudra izjava,nema šta!

zbanderas

pre 8 godina

Ovi se utrkuju pred kamere da se slikaju. Strašno.Nisam ni čuo ni video da bilo koja obaveštajna sluzba drzi intervijue i pozira za tv. Amaterski.

vlada

pre 8 godina

Ovolika pompeznost i bombasticne izjave meni jasno govore da ove sluzbe samo koriste ili fabrikuju situaciju. Tako ce za sebe da ostvare vise moci i sredstava, sve pod plastom borbe za narodnu stvar, za drzavu, patriotizam, bla, bla, bla... sve se opet ponavlja, ja tim ljudima zbog toga ne mogu da verujem jer su vise puta prokockali nase poverenje.

abudabinus filohije

pre 8 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem. Posle svih "dobijenih" ratova naši ljudi misle da se rat dobija ili sprečava tako što ćemo da šaljemo vojsku i policiju na jug. Treba da šaljemo PARE lobistickim kućama u USA i to ogromne pare i to stalno. Inače ćemo dobijati bitke sa puno mrtvih ali rat sigurno nećemo. Na žalost kao makedonci sada.

cika brka

pre 8 godina

Od ove Vlade netreba vise nista pametno ocekivati.Sve sto je moglo su pogresili i prevideli,a ljude koji pricaju o ovakvom scenariu,su skrajnuli iz obavestajnih krugova kao i medija pod izgovorom da "ne plase narod".Geostrateski gledano Rusija se vraca na Balkan i to ne zato sto voli nego sto stiti sebe i svoje interese,dok im ne udju u dvoriste.Ko to ne vidi nevredi objasnjavati,ali Grcka je najbolji primer za to.Uskoro ce pod pritiskom morati da se okrene Rusiji da bi spasila teritoriju,koju poverioci tako jako zela da uzmu.Posle Grcke ide Bugarska pa Srbija ako je pametna.Energetska stabilnost znaci moc a to ova garnitura kao i prethodna,ne zeli da spominje,jer su lobirani i placeni da rade za interes nekog drugog. a ne svog naroda.

Smuleco

pre 8 godina

Veliku Albaniji STVARA SAD! To je njihov projekat, koji još uvek nije završen. Počeo je Kosovom, nastavio se pobunom na jugu Srbije i u Tetovu pre 10-tak godina, sada je aktivirano Kumanovo, a sledi sigurno na kraju i Crna Gora. Evropa "spava" za to vreme.

zoran

pre 8 godina

jel to onaj cvetkovic sto ne sme da kaze kako je gasic vredjao jankovica? pa kako mi tebi sada da verujemo za mnogo ozbiljnije stvari kad ti lazes za jednog obicnog keramicara?

Luka

pre 8 godina

Jedino resenje je da napravimo savez sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grckom i na taj nacin da se suprotstavimo Albaniju i njenoj teznji za otimanjem teritorije. Ako pojedinacno budemo resavali problem, bojim se da necemo uspeti, jer cemo se tesko suprotstaviti onima koji podrzavaju Albance.

Samo kazem

pre 8 godina

Bolje da mi šaljemo ovo malo vojske što imamo i pošaljemo u južni deo države (Vranje, Leskovac, Preševo, Bujanovac) radi preventive i da se sačuva ova teritorija koju imamo. Nije to nikakva vrsta panike, ali u budućnosti se može svašta očekivati.

Može da priča ko šta hoće, ali u budućnosti Albanci sigurno neće mirovati, zna se šta je njihov plan, zna se da imaju najjači lobi i pomoć "glavnog šefa". Uostalom, videli smo koliko su problematični i kako uspešno sprovode svoje planove.

Eukaliptus

pre 8 godina

@glasac ds-a

Mogu da se uvrede jer smo stvari nazvali pravim imenom i izneli cinjenice? To ih boli? Pa to je njihov problem. A evropski politicar i briselske birokrate treba dobro da razmisle sta su dozvolili da se desava na teritoriji Evrope. Doobro da se zamisle! Sistem evropske bezbednosti ce postati realnost kada poslednji americki vojnik napusti tlo Evrope, a onda ce tek poceti krpljenje sta se moze zakrpiti. Oko umesanosti Amerikanaca oko ovoga u Kumanovu... nismo samo mi to rekli, sve novinske agencije van zapada doslovce ponavljaju ovo isto. Zvanicna Moskva je optuzila USA za organizaciju ovoga, jasno i glasno kroz saopstenje njihovog ministarstva: http://www.vesti.ru/doc.html?id=2569992 . Slicno je uradio i Peking. A Evropi je dosta bilo zavlacenja glave u pesak.

Bob Sent Kler

pre 8 godina

Dok se mi ovde bavimo albanskim teroristima nice Beograd na vodi. Sve je to uradio AV i Mali mu da bi nam skrenuli paznju. E jesu svetski igraci!

СЕНОВИЋ

pre 8 godina

О чему се ради зна и онај сељак паприкар из Лесковца. Надам се да знају и наше службе безбедности. Питање је колика су им Му.. да реагују на време. Народ их има.

Pepi

pre 8 godina

Za ovo sto su poceli da rade, verovatno da im je neko dao podrsku i obecanje da nece biti procesuirani. Gotovo isti scenario se desavao 99 u Srbiji, Oproban recept, teroristi , napadi, odmazda drzave, krece CNN kampanja o kolonama nesretnih albanskih izbeglica, o ratnim zlocinima krvolocnih Makedonaca i eto ga, Kosovo 2 povezano sa Kosovom 1, a Ameri patroliraju tom teritorijom i formiraju svoje baze.

Aster Blistok

pre 8 godina

Izem ti takvu vojsku koja koristi pink kao prozor u svet! Propadanje nase vojske se nastavlja ovakvim omalovazavanjem svega sto se postiglo u miru, sramota, cemer i jad!

sasho

pre 8 godina

Ovo sto bi nam sad uzeli je sitnica u odnosu na velicinu kosova.Akcija sa 8 poginulih je losa akcija.Ne treba se hvaliti sta si znao,a sta nisi jer Albanci ne miruju za svoju veliku Albaniju.Kako je spreciti ako im SAD to obecaju?

petar

pre 8 godina

e, to je bezbednosna sluzba, prava informacija, pravo vreme...slicno je govorio i prokazeni M.S. svojevremeno za Kosovo, pa je bio izvikan i ocrnjen(odakle nama ti podaci, odakle nam pravo da spijuniramo....) pa se desio martovski pogrom, nenadoknadiva ljudska steta...Gde su sada ti kriticari? Gospodo? Da li iko cuje? Da li iko razume?

bez_cenzure

pre 8 godina

Albanci bez vojne podrške SAD-a na terenu nemaju velike šanse ni protiv ovakve vojske Srbije a kamo li protiv recimo Grčke. A kada bi Ameri promijenili interes i Albanci nastavili terorisati od Albanije bi ostalo samo slovo A. Interesi su promjenjivi a saveznici poput Albanaca prolazni! Jedini trajni američki saveznik je Izrael.

GlasBrisela

pre 8 godina

Jos samo da jasno kaze koji je to "deo zapada"! Uvijek nesto mute...mudruju...govore narodu svasta a ne kazu nista!
Dakle...koji je to "deo zapada"??

izadje na videlo

pre 8 godina

Djavo je odneo salu! Sta jos treba da se dogodi pa da progledamo?
Oni "specojalci" sto nas cuvaju pogleda uperenog ka Makedoniji su lepi za slikanje za TV Dnevnik ali i njima treba pravovremena komanda!
Hocu da verujem da ce Srbija ovoga puta umeti da se pripremi ali...nesto se bojim!

sta kazu ministri odbrane na ovo?

pre 8 godina

Prvi čovek VBA je rekao da ideje stvaranja velike Albanije imaju određenu podršku sa Zapada i da se to vidi i po tome kako neke političke izjave u tom smislu nisu bile osuđene, ali i po tome kako su zapadni mediji izveštavali o terorističkom napadu u Kumanovu.

Sad treba pitati sve ministre odbrane od 5. oktobra 2000. do danas da objasne zasto je pretopljeno tesko oruzje, smanjeno brojno stanje u vojsci i ukinuto sluzenje vojnog roka? A za to su redovno dobijali pohvale od Zapada da su odlicno reformisali vojsku. Na spisku tih ministara su Sutanovac, Tadic, Davinic, Stankovic, Vucic, Rodic i Gasic.

veliko je pitanje

pre 8 godina

Nema Srbija sta da se plasi. Nama su uzeli sta su hteli.
(Turn, over, 11. maj 2015 09:40)
Ne bi trebalo biti bas toliko siguran da su se zadovoljili.A i silni komentari da to sve organizuje vlast u Makedoniji zbog svojih pozicija mislim da je glupost.Oni samo to savrseno koriste za svoje namere.
Nemacka je ladno poslala policiju na nase granice da im ne da da udju kod njih.Sad cute, a totalno je neprirodno da oni beze od " svojih" u Srbiju a ne na Kosovo, koje im je tu pred nosom.

Sara

pre 8 godina

Albanci nemaju ni izbliza kapacitet za takvu ofanzivu. Za tako nesto trebalo bi da poraze cetiri, kakve takve, ali ipak vojske sto oni nisu sposobni ni u najludjim snovima. Jedino uz podrsku NATO, ali ni to nema logike, jer je Grcka u Nato-u i Cg pretenduje u nato.

anonimni

pre 8 godina

"Cvetković je za televiziju Pink rekao da su pripadnici te terorističke grupe bili" između ostalog "čak i sa juga centralne Srbije".
Ako direktor VBA daje takvu izjavu, to znači da znaju koja su to lica iz Srbije.
Zbog čega oni ne trunu u tamnici ovog trenutka, već im je dopušteno da vršljaju po balkanu i prave gnusne zločinačke akcije?!?

mikica novi beograd

pre 8 godina

našu BIA itd kao da Kolumbo vodi...

"deo zapada".. reci bre imenom i prezimenom šta imaš..kao i makedonci "teroristi su ušli iz druge države" a mi jadni mislili da je u pitanju svazilend ..

zna se ko šta ovde radi, ko protiv koga rovari.

srbi, pamet u glavu, "lako ćemo" period je odavno iza nas.

uskrsnji zec

pre 8 godina

@ Jedino resenje je da napravimo savez sa Crnom Gorom, Makedonijom i Grckom i na taj nacin da se suprotstavimo Albaniju i njenoj teznji za otimanjem teritorije. Ako pojedinacno budemo resavali problem, bojim se da necemo uspeti, jer cemo se tesko suprotstaviti onima koji podrzavaju Albance.
(Luka, 11. maj 2015 11:42)

Luka, izgleda poslednjih 20 godina ne pratis politucku situaciju.
Albanija i Grcka su u NATOu, a CG i Makedonija su u procesu prikljucicanja savezu.

My Muse

pre 8 godina

Uvek je bolji sukob na tuđoj nego svojoj teritoriji. Pošto siromaštvo na kosovu jača a kosovske vodje nisu ništa uradile za narod već 10 godina..
Cela situacija mora da se ispuva kroz nasilje.

lipman

pre 8 godina

@ Nikki

Makedonske vlasti nisu sprecile napad jer se napad desio i poginulo je 8 policajaca, uz mnogo vise ranjenih sto su katastrofalni gubici. Napad kada se spreci, on se i ne dogodi. Teroristi su dakle postigli uspeh jer su se ubiacili na teritoriju Makedonije i otpoceli dejstva.



@ apokalipticar

I mi smo uspeli da savladamo teroriste i separatiste, ali nismo uspeli da savladamo NATO. Ti rat protiv NATO pakta poredis sa antiteroristickom operacijom protiv 40 pesadinaca??? I prica oko Makedonije na zalost jos uvek nije zavrsena, tako da cemo tek videti da li su Makedonci uspeli da sacuvaju poredak i granice. I Kosovo cini oko 12% teritorije Srbije, a ne trecinu.

stefan

pre 8 godina

Ovaj kao da je dosao na kafu kod komsinice pa se zali,covece jesi ti neki faktor u ovoj zemlji ako jesi onda idi i uradi nesto a ne umesto toga da kukas po tabloidnim medijima!

mali geograf

pre 8 godina

Jug centralne Srbije? Centralnu Srbiju čini Šumadija a ona se prostire na jug do Zapadne Morave, tako da bi jug centralne Srbije bili Trstenik, Kruševac, Stalać... A Bujanovac i Preševo su na samom jugu Srbije!

Terminologija

pre 8 godina

@ "Ne znam kako je u ostalim EU zemljama, ovde u Italiji nisu nista javili na TV, kao da se nije nista ni desilo."
(Serbinho, 11. maj 2015 12:41)

Ovde (u Kanadi) tek od sinoc je pocelo da se obavestava o dogadjanjima u Makedoniji. U danasnjoj (pisanoj) stampiu se ne govori o napadu TERORISTA, vec o "grupi naoruzanih ljudi za koje se pretpostavlja da su Albanci (Bas tako u podnaslovima pise).

E, sad, sta je tu posebno zanimljivo? Da se kaze da su teroristi, SAD i njihovi saveznici bi reagovale (ne znam kako, ali bi reagovale) i Albanija/Kosovo bi na njihovu listu, pa bi izostala dosadasnja podrska i Kosovu i Albaniji. Ovako, kazu da je to "naoruzana grupa" i... Kao da su, recimo, gangsteri, a oni su unutrasnja stvar drzava u koje se SAD "ne mesa" (sic!)

nirvana

pre 8 godina

Ovo je OVK indetifikovani su po imenu a na fotkama nose uniforme istih. Biće ovoga u CG u budućnosti kad odrade albanci parče teritorije po receptu kosova u srbiji. Članstvo u NATO ne znači da imaš njihovu podršku ni bezbednost. Ko ima zrno mozga u glavi vidi da Nato trupe brane interese US na bliskom istoku vrše akcije u zraku jer su ubijeni 2-3 amera. Bezbednost svoje članice makedonije il u budućnosti CG nije tolko bitno, mislim i da ne severu evrope su to svatili te nisu članice nato i imaju svoju vojsku. NATO je u prevodu US bataljon ako im neka članicapodpadne pod nož mora da bude interesna grupa amerikanaca da bi oni žrtvovali keš i slali nato trupe koje kuda. Jok treba poverujem da je putin došo iz rusije da pravi veliku albaniju na balkanu:)

seljadin

pre 8 godina

ne verujem da ce USA raditi na ocuvanju Crne Gore i Makedonije, samo zato sto su pred vratima NATO pakta.
Bio je i Kipar pred vratima NATO pakta, pa su Grci i Turci ratovali.

nikola

pre 8 godina

Sta smo mi Srbi skrivili celom svetu? Zasto nas svi mrze, zasto im smetamo? U oba svetska rata smo bili na pobednickoj strani, dok su i dobar deo Hrvata, Albanci i muslimani bili na fasistickim i okupatorskim stranama oni se vecito neguju od strane zapadnih sila... Zasto smo trn u oku, zasto bre?