Aktuelno

Četvrtak, 07.05.2015.

14:09

Osvežen BMW Serije 3: Šta je novo?

Izvor: B92

Osvežen BMW Serije 3: Šta je novo? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 9 godina

Vozio sam ovaj ovde u Americi, test voznju imao. Trojka ce uskoro da se pravi u Meksiku, tako da treba bezati od nje. Auto ima sjajna sedista, vrlo lepo legnu, za zadnje sediste je stvarno dobar u odnosu na masu, posebno Ford Mustanga (i njega sam probao). Poto vozim i Audi u Srbiju, sesticu, nema onu zihvanost i poletnost kao Audi. Iskreno osecam ga kao neku veliku zver, koja moze, ali nece. Ovde se Audi nije nesto probio, ali izgleda da mu sve bolje ide. BMW se vidja preko stare slave, ali nije to vise kao sto je bilo.

Zoran

pre 9 godina

@Zoran

Imas BMW Mobility okrenes njih i oni ce te uputiti u najblizi servis ;)
--------------

Najblizi servis ne radi uvek a posebno ne nocu i nedeljom ili subotom(kada se najvise i putuje) i nije uvek na 50 milja, jer ovde u Americi postoje oblasti koja su prilicno nenaseljena.

Zato ljudi skinu ove gume i kupe mormalne. Inace ne mozes da kupis sa standardnim gumama. A rezervnu opet nemas gde da stavis, pa onda ide specijalni lepak. Zato ja odustao od BMW-a. A i tvrd brate.

Equilibrium

pre 9 godina

"(Kapetan, 8. maj 2015 13:11) " - Odlično objašnjeno. Petica je savršena. Jedino što mi je čudno da se neko žalio na zvučnu izolaciju na 3ku.

mix

pre 9 godina

@ kapetane i pasat je u d segmentu a po gabaritima je blizi petici i e klasi ocu da kazem da superb i pasat nisu u mogucnosti da pariraju e segmentu odnosno petici e klasi a6 i onda su u nizem segmentu a oktavija je nize auto d segmenta nesto poput reno fluense kako li se vec pise

Bmw

pre 9 godina

Bmw je bio moj dečački san. Izbegavao sam ga zbog zloglasne zadnje vuče na njemu. Posle godina provedenih za volanom odlučim da ostvarim svoj san. Kupih Bmw, za mene ne postoji više druga marka. Dobre gume i praksa i nema problema sa zadnjom vučom. Neki se žale na udobnost sedišta, meni leže, mogao bi na kraj sveta da krenem da se ne umorim. Ležanje u krivinama, pa kao pegla ide, zalepljen. O opremi da ne pričam. 320d štedljiv a nudi dosta. Jedino što može praviti problem je cena održavanja i majstori. Ne zna svako da ih radi a ni Delta nije garancija. E sad, ne može premijum segment a da bude jeftino.

Kapetan

pre 9 godina

@mix
Prvo Škoda ima model superb, a ne super b. Superb spada u klasu sa C i bmw 3? Šta je onda Octavia? Biću iskren, ne razumem se u segmente, ali meni je superb bliža petici i e klasi, a octavia trojci, a4..

@nemanja
U pravu si, ali meni je posao takav, da do Lisabona imam 4-6 usputnih tačaka, Slovenija, dve u Italiji i tri u Francuskoj. Tako da nije baš ni do Aviona. Neka mesta su i po 150km do najbližeg aerodroma. A i na kraju, imam specifičan strah od letenja.

Nemanja

pre 9 godina

@(Kapetan, 8. maj 2015 13:11)

Vozim BMW i znam sta pricas, ali za put do Lisabona sluzi avion a ne auto! Ne razumem ljude koji koriste auto za put od preko 1000 km. Ljudi, avion je danas jeftiniji i od bus-a, a ako vam bas treba auto na odredistu, uzmite rent-a-car, ili ovaj carsharing sto stize i kod nas.

f30

pre 9 godina

Kao vlasnik f30, nadam se da ce na novom modelu da porade i na izolaciji koja je katastrofalna! Kada stojim na semaforu, uvek proveravam dali su svi prozori zatvoreni,...na brzini od 140km/h buka vetra je nepodnosljiva pogotovo na duzim relacijama. Pricamo o premijum klasi koji kosta 40k evrejcica! Mozda sam razmazen :) ali objektivan. Sve drugo je ok, mada nakon 1 god.vec razmisljam za promenu istog...

F30, 320d, SL

pre 9 godina

@Zoran

Imas BMW Mobility okrenes njih i oni ce te uputiti u najblizi servis ;)

Dok inace svidja mi se njihov koncept evolucije (sitne promene) kako bi cuvali kupce.

mix

pre 9 godina

@ kapetane naravno da je bmw 5 neuporediv sa skodom ali isto tako skoda super b spada u D segment sa c klasom bmw3 i a4 i tako da ti je poredjenje glupo.. kao da uporedis ovu bmw 3 sa recimo e klasom.. smesno

Replay

pre 9 godina

@meeskec
Skoro je bilo saopstenje od Daimlera da nece da rade tri cilindra niti ce da pozajmljuju od ikoga, jednostavno sw ne isplati tri cilindra, plus su poznati ti motori sa manama. Nisu dugovecni i bucni.

Migel

pre 9 godina

@Zoran

Moram da se slozim sa nekim delovima komentara. Presao sam sa xc60 (pre toga xc90) na X3 3.5i. Na Volvou sam imao dinamicko podesivo vesanja i sasvim pristojan T6 od 300ks. Sedista su bila poezija ...ali ipak sam presao na bmw. Prvog vikenda po preuzimanju novog vozila sam isao sa porodicom na velika jezera sto je oko 250 km u jednom smeru. Na pola puta je pocelo da me zulja sediste i poceo sam da razmisljam sta ako se probusi guma, sta da radim sa run on flat na 250 km od grada bez servisnog centra. Vozio sam umereno do 130 km/h bez naglih ubrzavanja i jedino mi se svidela potrosnja koja je bila skoro 15% bolja od xc60. Moram da priznam da sam u momentu pomislio da sam pogresio ali... cim sam presao oko 1600 km na novim kolima konacno sam probao kako stvarno ide... prebacio sam u Sport mode i iskljucio traction.
Menjac ulazi u neki suludi sport mode gde menja brzine neverovatno precizno, direktno kao da izleces iz katapulta. Auto lezi u krivini kao na sinama bez obzira na vise teziste, 335i ili 550i idu jos bolje. Ubrzanje je 5.5 sec do 100km/h ( fabricki pise 5.6sec), 550i je brzi skoro sekundu i moze da se poruci kao xDrive.
Jednistavno BMW se lepo vozi i zarad uzivancije covek mora da proguta malo tvrdje vesanje, idiotski run on flat i cudna sedista.

Ajmo sad iskreno

pre 9 godina

Ajde da vas samo pitam jednu stvar koliko od vas, koji imate negativne komentare, su vozili ili cak posedovali ovu trojku?
Ja imam 320d F30, i kad sam ga kupovao uzeo sam A4 i trojku na par dana testiranja i izabrao auto koji se MENI vise svidja i koji je za MENE bolji. Pre toga sam imao Mondeo Mk4, mazdu 6(prosli model), Passata B5, Alfu 156 i BMW E36. Pored toga imam priliku da redovno vozim A4 B8, A4 B6, toyota Camry(klasa iznad Avensis)i Accord. U celoj prici samo nisam imao dodira sa Mercedesom.
Ako cu biti iskren do sada jos nisam seo u perfektan/savrsen auto. Svaki auto ima neku manu. Moj auto ima skoro sve od opreme, samo nema sistem upozorenja za napustanje trake i adaptivni cruise control. Na primer ovaj auto nema mute taster i sedista su malo uska u sedalnom delu za moj ukus ali zato bocno drzanje je fenomenalno. Zato ima head up display sto retko koji auto ima i posteno receno ne znam kad sam zadnji put pogledao u voznji na kontrolnu tablu. Ali ako gledamo kao neku celinu uvek bi izabrao trojku od svih auta sto sam imao/vozio. Ide prelepo na putu, ispravlja sve krivine mnogo lepse nego audi A4 quatro, naravno po mom ukusu.
Porediti BMW/Audi/Mercedes sa bilo kojim auto Mazda/Honda/Ford je smesno. Naravno da ako je budzet ogranicavajuci faktor onda bih uvek prvo posegnuo za njima ali ako nije nema tih para koje mogu kupiti osmeh na mom licu svaki put kad sednem u trojku.
Nemam nikakvu nameru da se hvalim, samo hocu da dam sto je moguce realnu ocenu ove troke

Kapetan

pre 9 godina

@andrijano
E ovako, ja cu da poredim bmw5 i superb jer su to dva uporediva viozila. vozim e60 535xd 272hp. Drugar ima superb, isto su godiste. Razlika u ceni vise nego duplo. Po.pitanju motora i voznje glupo je.porediti 2.0tdi i 3.0d bi turbo. Ali porediti ova dva automobila je smesno, pocev od brenda, kvaliteta, udobnosti, komfora. Osecaj u voznji, sedista, prostor, materijali, izolacija, upijanje neravnina, sve je troduplo na strani bmw. Ljudi, sve to lepo izgleda na slikama,mene superb odusevljava, ali je ne bih kupio, all kada budete vozili sedmicno relacije po 3-4000km, pitacu vas ko je ko tu i zasto je bmw 50000, a skoda 25000. Svi voze astre i golfove, odu jednom godisnje na more i strucnjaci. Vozite do Lisabona bmw5, a onda vozte i superb, pa da vidimo, i tako svake dve nedelje. Trojka i superb nemaju dodirnih tacaka.

F11 530d 2014 FL

pre 9 godina

Da doprinesem diskusiji o rucnim kocnicama u BMW-u: Petica od 2009 F07, F10, F11 ima elektricnu rucnu kocnicu. Kazu pojedninci da to nije dovoljno sportsko resenje (drift?), ali ja nisam primetio neke nedostatke u svakodnevnoj upotrebi. Posto je elektronska, onda mogu i fore kao automatsko aktiviranje na semaforu (autohold) i otpustanje kad dodas gas itd.

Svaka cast svim obozavaocima škoda, hyundai-ja, hondi... Koliko para toliko i muzike

Aleksa

pre 9 godina

@rosonero

BMW, Audi i MB u premijum segmentu imaju svoje takmace u japanskim proizvođačima i to u vidu Infinitija, Leksusa i Akjure. U budžetnom cenovnom rangu i odnosu uloženog-dobijenog Nemci nemaju šta da traže protiv Japanaca, a Mazda, Honda i Nisan vrlo često jesu best buy. Kada bi mi neko nudio Mazdu 6 ili BMW 3 u cenovnom rangu do 30k evra, bez razmišljanja bih uzeo Mazdu jer su cene osiguranja i održavanja niže i normalnije, a i sasvim sigurno bih dobio znatno bogatiji paket. Motori i prateća tehnologija ne zaostaju.

Vozač

pre 9 godina

Zato sto BMW I dalje insistira na nekim tradicionalnim zahvatima pa makar to bila ne ne elektronska parking kocnica, ne osvrtuci se pritom na kritike raznoraznih shabana koji su navikli da ime sve bude na dugme i automatizovano.
(Boki, 8. maj 2015 08:21)
BMW je prvi na staroj seriji sedam izbacio onaj I-Drive,a na sledećoj koja izlazi na jesen u Franfurtu će biti mogućnost davanja komandi pokretom ruke.Ručna kočnica je nažalost jedino što je ostalo ne elektronsko kod BMW. Nekada sam ja vozio kola, sada ona pokušavaju da voze mene.

andrijano

pre 9 godina

i lik koji kupi skodu superb za 20000 evra nasmejace se ovoj trojci koja je 5000 evra skuplja i u kojoj cete zuljati kolena koliko je mala dok u superbu mozete fudbal da igrate...volim i ja bmw ali mislim da su nemci mnogo preterali sa cenama.dokaz je superb.auto vece klase za manje para.

rosonero

pre 9 godina

najjači su mi ovi što guraju mazde, nisane , honde u isti koš sa bmw, audi, mb a nisu seli u pomenute automobile , jer da jesu ... shvatili bi koliko su smešnu stvar odvalili.

Реалан

pre 9 godina

Мислио сам да ће више да га измене, да мало пристигну нову C класу, овако мислим да мерцедес и даље бежи испред. Таман да олакшају посао алфи, надам се да ће она да унесе мало живости у сегмент.

Miki

pre 9 godina

Honda Accord i Mazda 6 u istoj ovoj opremi kostaju 15.000 evra manje a imaju neuporedivo vise prostora u kabini. Zato nikad ne bih kupio nemacko vozilo jer japanci nude manje vise isto za mnogo manje novca.

Boki

pre 9 godina

Zato sto BMW I dalje insistira na nekim tradicionalnim zahvatima pa makar to bila ne ne elektronska parking kocnica, ne osvrtuci se pritom na kritike raznoraznih shabana koji su navikli da ime sve bude na dugme i automatizovano.

vladica

pre 9 godina

2.0l a samo 4 cilindra :( kako mi nedostaje baby six sa starih dobrih e28 i e34... najlepši zvuk dvolitraša i huk viska
novi modeli su prelepi....ali fale ta dva cilindra namanjim litražama

polo89

pre 9 godina

Nije mi jasno sto nisu ubacili elektronsku parking kocnicu. Da se razumemo sistem kod BMW-a nove generacije nije klasicna sajla koja blokira tockove tako da mozemo driftovati malo, proklizavanje i to.

nope

pre 9 godina

bmw je u ovoj klasi neprikosnoven, pravi auto sa naglaskom na uživanje u sportskoj vožnji, ali mi deluje nekako pre prosto posebno u poređenju s novom c klasom koja izgleda kao auto višeg ranga.

Gradjanin

pre 9 godina

E sad ovo je zaista lep auto. Ipak kada bi ispred mene rekli biraj izmedju:

BMW 318
Citroen C5
Audi A4

Recimo, da su to kola u istom rangu. Ja bih se opredelio za Citroen C5. Sve isto dobijes za 10.000€ manje.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Trocilindarski dizel sa 136 ks da ide 210 km/č?!
Možda ako ima masu manju od 1000 kg. Ili je marke BMW...
Samo njihovi od 136 ks "postižu" preko 200...jer imaju dobar marketing....he, he...

Zoki

pre 9 godina

Ja samo kod zadnjih svjetala vidim razliku,vremenom ce razlika biti uocljivija.
Nebi bilo lose da u ovakvim slucajevima stavite staru i novu sliku pa da se bolje vidi

Никола

pre 9 godina

Не знам да ли је Ауди А4 (190 кс) и БМВ 3 (184 кс) конкуренција Хонди акорд тајп С (190 кс) по перформансама, по квалитету мислим да није. Чуо сам да је и пресретач. Без сумње, сјајни аутомобили.

Zoran

pre 9 godina

Razlozi zasto sam odustao od novof BMW-a su:

Udobna sedista su manje udobna od neudobnih, a ne moze da se uzmu neudobna (recimo 550i).

Tvrd na rupama, cak i 535i.

Ima Run Flat Tire, nema rezervnu gumu, nego izbusenu mozes da vozis 50 milja i ako imas srece da radi prodavnica i da je uopste ima takvu gumu, onda kupis i neko ti zameni. Kazu i da je tvrdja voznja sa njima.

Marko

pre 9 godina

Dobar auto, ali redizajn je nekako bled. Ne znam da li su povecali spisak dodatne opreme. Posto Alfa Romeo zeli da postane alternativa BMW-u, mislim da ima olaksan posao. Predstavljanje naslednika 159 je zakazano za sledeci mesec. Mada poznajuci Italijane, ko zna sta ce se desiti. Ne bi me cudilo da su ga odradili pomalo traljavo.

Marko

pre 9 godina

Dobar auto, ali redizajn je nekako bled. Ne znam da li su povecali spisak dodatne opreme. Posto Alfa Romeo zeli da postane alternativa BMW-u, mislim da ima olaksan posao. Predstavljanje naslednika 159 je zakazano za sledeci mesec. Mada poznajuci Italijane, ko zna sta ce se desiti. Ne bi me cudilo da su ga odradili pomalo traljavo.

Zoki

pre 9 godina

Ja samo kod zadnjih svjetala vidim razliku,vremenom ce razlika biti uocljivija.
Nebi bilo lose da u ovakvim slucajevima stavite staru i novu sliku pa da se bolje vidi

rosonero

pre 9 godina

najjači su mi ovi što guraju mazde, nisane , honde u isti koš sa bmw, audi, mb a nisu seli u pomenute automobile , jer da jesu ... shvatili bi koliko su smešnu stvar odvalili.

Ajmo sad iskreno

pre 9 godina

Ajde da vas samo pitam jednu stvar koliko od vas, koji imate negativne komentare, su vozili ili cak posedovali ovu trojku?
Ja imam 320d F30, i kad sam ga kupovao uzeo sam A4 i trojku na par dana testiranja i izabrao auto koji se MENI vise svidja i koji je za MENE bolji. Pre toga sam imao Mondeo Mk4, mazdu 6(prosli model), Passata B5, Alfu 156 i BMW E36. Pored toga imam priliku da redovno vozim A4 B8, A4 B6, toyota Camry(klasa iznad Avensis)i Accord. U celoj prici samo nisam imao dodira sa Mercedesom.
Ako cu biti iskren do sada jos nisam seo u perfektan/savrsen auto. Svaki auto ima neku manu. Moj auto ima skoro sve od opreme, samo nema sistem upozorenja za napustanje trake i adaptivni cruise control. Na primer ovaj auto nema mute taster i sedista su malo uska u sedalnom delu za moj ukus ali zato bocno drzanje je fenomenalno. Zato ima head up display sto retko koji auto ima i posteno receno ne znam kad sam zadnji put pogledao u voznji na kontrolnu tablu. Ali ako gledamo kao neku celinu uvek bi izabrao trojku od svih auta sto sam imao/vozio. Ide prelepo na putu, ispravlja sve krivine mnogo lepse nego audi A4 quatro, naravno po mom ukusu.
Porediti BMW/Audi/Mercedes sa bilo kojim auto Mazda/Honda/Ford je smesno. Naravno da ako je budzet ogranicavajuci faktor onda bih uvek prvo posegnuo za njima ali ako nije nema tih para koje mogu kupiti osmeh na mom licu svaki put kad sednem u trojku.
Nemam nikakvu nameru da se hvalim, samo hocu da dam sto je moguce realnu ocenu ove troke

nope

pre 9 godina

bmw je u ovoj klasi neprikosnoven, pravi auto sa naglaskom na uživanje u sportskoj vožnji, ali mi deluje nekako pre prosto posebno u poređenju s novom c klasom koja izgleda kao auto višeg ranga.

Kapetan

pre 9 godina

@andrijano
E ovako, ja cu da poredim bmw5 i superb jer su to dva uporediva viozila. vozim e60 535xd 272hp. Drugar ima superb, isto su godiste. Razlika u ceni vise nego duplo. Po.pitanju motora i voznje glupo je.porediti 2.0tdi i 3.0d bi turbo. Ali porediti ova dva automobila je smesno, pocev od brenda, kvaliteta, udobnosti, komfora. Osecaj u voznji, sedista, prostor, materijali, izolacija, upijanje neravnina, sve je troduplo na strani bmw. Ljudi, sve to lepo izgleda na slikama,mene superb odusevljava, ali je ne bih kupio, all kada budete vozili sedmicno relacije po 3-4000km, pitacu vas ko je ko tu i zasto je bmw 50000, a skoda 25000. Svi voze astre i golfove, odu jednom godisnje na more i strucnjaci. Vozite do Lisabona bmw5, a onda vozte i superb, pa da vidimo, i tako svake dve nedelje. Trojka i superb nemaju dodirnih tacaka.

vladica

pre 9 godina

2.0l a samo 4 cilindra :( kako mi nedostaje baby six sa starih dobrih e28 i e34... najlepši zvuk dvolitraša i huk viska
novi modeli su prelepi....ali fale ta dva cilindra namanjim litražama

Migel

pre 9 godina

@Zoran

Moram da se slozim sa nekim delovima komentara. Presao sam sa xc60 (pre toga xc90) na X3 3.5i. Na Volvou sam imao dinamicko podesivo vesanja i sasvim pristojan T6 od 300ks. Sedista su bila poezija ...ali ipak sam presao na bmw. Prvog vikenda po preuzimanju novog vozila sam isao sa porodicom na velika jezera sto je oko 250 km u jednom smeru. Na pola puta je pocelo da me zulja sediste i poceo sam da razmisljam sta ako se probusi guma, sta da radim sa run on flat na 250 km od grada bez servisnog centra. Vozio sam umereno do 130 km/h bez naglih ubrzavanja i jedino mi se svidela potrosnja koja je bila skoro 15% bolja od xc60. Moram da priznam da sam u momentu pomislio da sam pogresio ali... cim sam presao oko 1600 km na novim kolima konacno sam probao kako stvarno ide... prebacio sam u Sport mode i iskljucio traction.
Menjac ulazi u neki suludi sport mode gde menja brzine neverovatno precizno, direktno kao da izleces iz katapulta. Auto lezi u krivini kao na sinama bez obzira na vise teziste, 335i ili 550i idu jos bolje. Ubrzanje je 5.5 sec do 100km/h ( fabricki pise 5.6sec), 550i je brzi skoro sekundu i moze da se poruci kao xDrive.
Jednistavno BMW se lepo vozi i zarad uzivancije covek mora da proguta malo tvrdje vesanje, idiotski run on flat i cudna sedista.

Boki

pre 9 godina

Zato sto BMW I dalje insistira na nekim tradicionalnim zahvatima pa makar to bila ne ne elektronska parking kocnica, ne osvrtuci se pritom na kritike raznoraznih shabana koji su navikli da ime sve bude na dugme i automatizovano.

Miki

pre 9 godina

Honda Accord i Mazda 6 u istoj ovoj opremi kostaju 15.000 evra manje a imaju neuporedivo vise prostora u kabini. Zato nikad ne bih kupio nemacko vozilo jer japanci nude manje vise isto za mnogo manje novca.

f30

pre 9 godina

Kao vlasnik f30, nadam se da ce na novom modelu da porade i na izolaciji koja je katastrofalna! Kada stojim na semaforu, uvek proveravam dali su svi prozori zatvoreni,...na brzini od 140km/h buka vetra je nepodnosljiva pogotovo na duzim relacijama. Pricamo o premijum klasi koji kosta 40k evrejcica! Mozda sam razmazen :) ali objektivan. Sve drugo je ok, mada nakon 1 god.vec razmisljam za promenu istog...

Zoran

pre 9 godina

Razlozi zasto sam odustao od novof BMW-a su:

Udobna sedista su manje udobna od neudobnih, a ne moze da se uzmu neudobna (recimo 550i).

Tvrd na rupama, cak i 535i.

Ima Run Flat Tire, nema rezervnu gumu, nego izbusenu mozes da vozis 50 milja i ako imas srece da radi prodavnica i da je uopste ima takvu gumu, onda kupis i neko ti zameni. Kazu i da je tvrdja voznja sa njima.

Gradjanin

pre 9 godina

E sad ovo je zaista lep auto. Ipak kada bi ispred mene rekli biraj izmedju:

BMW 318
Citroen C5
Audi A4

Recimo, da su to kola u istom rangu. Ja bih se opredelio za Citroen C5. Sve isto dobijes za 10.000€ manje.

Bmw

pre 9 godina

Bmw je bio moj dečački san. Izbegavao sam ga zbog zloglasne zadnje vuče na njemu. Posle godina provedenih za volanom odlučim da ostvarim svoj san. Kupih Bmw, za mene ne postoji više druga marka. Dobre gume i praksa i nema problema sa zadnjom vučom. Neki se žale na udobnost sedišta, meni leže, mogao bi na kraj sveta da krenem da se ne umorim. Ležanje u krivinama, pa kao pegla ide, zalepljen. O opremi da ne pričam. 320d štedljiv a nudi dosta. Jedino što može praviti problem je cena održavanja i majstori. Ne zna svako da ih radi a ni Delta nije garancija. E sad, ne može premijum segment a da bude jeftino.

Никола

pre 9 godina

Не знам да ли је Ауди А4 (190 кс) и БМВ 3 (184 кс) конкуренција Хонди акорд тајп С (190 кс) по перформансама, по квалитету мислим да није. Чуо сам да је и пресретач. Без сумње, сјајни аутомобили.

F11 530d 2014 FL

pre 9 godina

Da doprinesem diskusiji o rucnim kocnicama u BMW-u: Petica od 2009 F07, F10, F11 ima elektricnu rucnu kocnicu. Kazu pojedninci da to nije dovoljno sportsko resenje (drift?), ali ja nisam primetio neke nedostatke u svakodnevnoj upotrebi. Posto je elektronska, onda mogu i fore kao automatsko aktiviranje na semaforu (autohold) i otpustanje kad dodas gas itd.

Svaka cast svim obozavaocima škoda, hyundai-ja, hondi... Koliko para toliko i muzike

Aleksa

pre 9 godina

@rosonero

BMW, Audi i MB u premijum segmentu imaju svoje takmace u japanskim proizvođačima i to u vidu Infinitija, Leksusa i Akjure. U budžetnom cenovnom rangu i odnosu uloženog-dobijenog Nemci nemaju šta da traže protiv Japanaca, a Mazda, Honda i Nisan vrlo često jesu best buy. Kada bi mi neko nudio Mazdu 6 ili BMW 3 u cenovnom rangu do 30k evra, bez razmišljanja bih uzeo Mazdu jer su cene osiguranja i održavanja niže i normalnije, a i sasvim sigurno bih dobio znatno bogatiji paket. Motori i prateća tehnologija ne zaostaju.

Kapetan

pre 9 godina

@mix
Prvo Škoda ima model superb, a ne super b. Superb spada u klasu sa C i bmw 3? Šta je onda Octavia? Biću iskren, ne razumem se u segmente, ali meni je superb bliža petici i e klasi, a octavia trojci, a4..

@nemanja
U pravu si, ali meni je posao takav, da do Lisabona imam 4-6 usputnih tačaka, Slovenija, dve u Italiji i tri u Francuskoj. Tako da nije baš ni do Aviona. Neka mesta su i po 150km do najbližeg aerodroma. A i na kraju, imam specifičan strah od letenja.

Replay

pre 9 godina

@meeskec
Skoro je bilo saopstenje od Daimlera da nece da rade tri cilindra niti ce da pozajmljuju od ikoga, jednostavno sw ne isplati tri cilindra, plus su poznati ti motori sa manama. Nisu dugovecni i bucni.

Nemanja

pre 9 godina

@(Kapetan, 8. maj 2015 13:11)

Vozim BMW i znam sta pricas, ali za put do Lisabona sluzi avion a ne auto! Ne razumem ljude koji koriste auto za put od preko 1000 km. Ljudi, avion je danas jeftiniji i od bus-a, a ako vam bas treba auto na odredistu, uzmite rent-a-car, ili ovaj carsharing sto stize i kod nas.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Trocilindarski dizel sa 136 ks da ide 210 km/č?!
Možda ako ima masu manju od 1000 kg. Ili je marke BMW...
Samo njihovi od 136 ks "postižu" preko 200...jer imaju dobar marketing....he, he...

andrijano

pre 9 godina

i lik koji kupi skodu superb za 20000 evra nasmejace se ovoj trojci koja je 5000 evra skuplja i u kojoj cete zuljati kolena koliko je mala dok u superbu mozete fudbal da igrate...volim i ja bmw ali mislim da su nemci mnogo preterali sa cenama.dokaz je superb.auto vece klase za manje para.

Реалан

pre 9 godina

Мислио сам да ће више да га измене, да мало пристигну нову C класу, овако мислим да мерцедес и даље бежи испред. Таман да олакшају посао алфи, надам се да ће она да унесе мало живости у сегмент.

mix

pre 9 godina

@ kapetane naravno da je bmw 5 neuporediv sa skodom ali isto tako skoda super b spada u D segment sa c klasom bmw3 i a4 i tako da ti je poredjenje glupo.. kao da uporedis ovu bmw 3 sa recimo e klasom.. smesno

Vozač

pre 9 godina

Zato sto BMW I dalje insistira na nekim tradicionalnim zahvatima pa makar to bila ne ne elektronska parking kocnica, ne osvrtuci se pritom na kritike raznoraznih shabana koji su navikli da ime sve bude na dugme i automatizovano.
(Boki, 8. maj 2015 08:21)
BMW je prvi na staroj seriji sedam izbacio onaj I-Drive,a na sledećoj koja izlazi na jesen u Franfurtu će biti mogućnost davanja komandi pokretom ruke.Ručna kočnica je nažalost jedino što je ostalo ne elektronsko kod BMW. Nekada sam ja vozio kola, sada ona pokušavaju da voze mene.

polo89

pre 9 godina

Nije mi jasno sto nisu ubacili elektronsku parking kocnicu. Da se razumemo sistem kod BMW-a nove generacije nije klasicna sajla koja blokira tockove tako da mozemo driftovati malo, proklizavanje i to.

mix

pre 9 godina

@ kapetane i pasat je u d segmentu a po gabaritima je blizi petici i e klasi ocu da kazem da superb i pasat nisu u mogucnosti da pariraju e segmentu odnosno petici e klasi a6 i onda su u nizem segmentu a oktavija je nize auto d segmenta nesto poput reno fluense kako li se vec pise

Equilibrium

pre 9 godina

"(Kapetan, 8. maj 2015 13:11) " - Odlično objašnjeno. Petica je savršena. Jedino što mi je čudno da se neko žalio na zvučnu izolaciju na 3ku.

Zoran

pre 9 godina

@Zoran

Imas BMW Mobility okrenes njih i oni ce te uputiti u najblizi servis ;)
--------------

Najblizi servis ne radi uvek a posebno ne nocu i nedeljom ili subotom(kada se najvise i putuje) i nije uvek na 50 milja, jer ovde u Americi postoje oblasti koja su prilicno nenaseljena.

Zato ljudi skinu ove gume i kupe mormalne. Inace ne mozes da kupis sa standardnim gumama. A rezervnu opet nemas gde da stavis, pa onda ide specijalni lepak. Zato ja odustao od BMW-a. A i tvrd brate.

F30, 320d, SL

pre 9 godina

@Zoran

Imas BMW Mobility okrenes njih i oni ce te uputiti u najblizi servis ;)

Dok inace svidja mi se njihov koncept evolucije (sitne promene) kako bi cuvali kupce.

Zoran

pre 9 godina

Vozio sam ovaj ovde u Americi, test voznju imao. Trojka ce uskoro da se pravi u Meksiku, tako da treba bezati od nje. Auto ima sjajna sedista, vrlo lepo legnu, za zadnje sediste je stvarno dobar u odnosu na masu, posebno Ford Mustanga (i njega sam probao). Poto vozim i Audi u Srbiju, sesticu, nema onu zihvanost i poletnost kao Audi. Iskreno osecam ga kao neku veliku zver, koja moze, ali nece. Ovde se Audi nije nesto probio, ali izgleda da mu sve bolje ide. BMW se vidja preko stare slave, ali nije to vise kao sto je bilo.

Gradjanin

pre 9 godina

E sad ovo je zaista lep auto. Ipak kada bi ispred mene rekli biraj izmedju:

BMW 318
Citroen C5
Audi A4

Recimo, da su to kola u istom rangu. Ja bih se opredelio za Citroen C5. Sve isto dobijes za 10.000€ manje.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Trocilindarski dizel sa 136 ks da ide 210 km/č?!
Možda ako ima masu manju od 1000 kg. Ili je marke BMW...
Samo njihovi od 136 ks "postižu" preko 200...jer imaju dobar marketing....he, he...

Miki

pre 9 godina

Honda Accord i Mazda 6 u istoj ovoj opremi kostaju 15.000 evra manje a imaju neuporedivo vise prostora u kabini. Zato nikad ne bih kupio nemacko vozilo jer japanci nude manje vise isto za mnogo manje novca.

andrijano

pre 9 godina

i lik koji kupi skodu superb za 20000 evra nasmejace se ovoj trojci koja je 5000 evra skuplja i u kojoj cete zuljati kolena koliko je mala dok u superbu mozete fudbal da igrate...volim i ja bmw ali mislim da su nemci mnogo preterali sa cenama.dokaz je superb.auto vece klase za manje para.

Zoran

pre 9 godina

Razlozi zasto sam odustao od novof BMW-a su:

Udobna sedista su manje udobna od neudobnih, a ne moze da se uzmu neudobna (recimo 550i).

Tvrd na rupama, cak i 535i.

Ima Run Flat Tire, nema rezervnu gumu, nego izbusenu mozes da vozis 50 milja i ako imas srece da radi prodavnica i da je uopste ima takvu gumu, onda kupis i neko ti zameni. Kazu i da je tvrdja voznja sa njima.

Никола

pre 9 godina

Не знам да ли је Ауди А4 (190 кс) и БМВ 3 (184 кс) конкуренција Хонди акорд тајп С (190 кс) по перформансама, по квалитету мислим да није. Чуо сам да је и пресретач. Без сумње, сјајни аутомобили.

Zoran

pre 9 godina

Vozio sam ovaj ovde u Americi, test voznju imao. Trojka ce uskoro da se pravi u Meksiku, tako da treba bezati od nje. Auto ima sjajna sedista, vrlo lepo legnu, za zadnje sediste je stvarno dobar u odnosu na masu, posebno Ford Mustanga (i njega sam probao). Poto vozim i Audi u Srbiju, sesticu, nema onu zihvanost i poletnost kao Audi. Iskreno osecam ga kao neku veliku zver, koja moze, ali nece. Ovde se Audi nije nesto probio, ali izgleda da mu sve bolje ide. BMW se vidja preko stare slave, ali nije to vise kao sto je bilo.

Marko

pre 9 godina

Dobar auto, ali redizajn je nekako bled. Ne znam da li su povecali spisak dodatne opreme. Posto Alfa Romeo zeli da postane alternativa BMW-u, mislim da ima olaksan posao. Predstavljanje naslednika 159 je zakazano za sledeci mesec. Mada poznajuci Italijane, ko zna sta ce se desiti. Ne bi me cudilo da su ga odradili pomalo traljavo.

Реалан

pre 9 godina

Мислио сам да ће више да га измене, да мало пристигну нову C класу, овако мислим да мерцедес и даље бежи испред. Таман да олакшају посао алфи, надам се да ће она да унесе мало живости у сегмент.

Aleksa

pre 9 godina

@rosonero

BMW, Audi i MB u premijum segmentu imaju svoje takmace u japanskim proizvođačima i to u vidu Infinitija, Leksusa i Akjure. U budžetnom cenovnom rangu i odnosu uloženog-dobijenog Nemci nemaju šta da traže protiv Japanaca, a Mazda, Honda i Nisan vrlo često jesu best buy. Kada bi mi neko nudio Mazdu 6 ili BMW 3 u cenovnom rangu do 30k evra, bez razmišljanja bih uzeo Mazdu jer su cene osiguranja i održavanja niže i normalnije, a i sasvim sigurno bih dobio znatno bogatiji paket. Motori i prateća tehnologija ne zaostaju.

rosonero

pre 9 godina

najjači su mi ovi što guraju mazde, nisane , honde u isti koš sa bmw, audi, mb a nisu seli u pomenute automobile , jer da jesu ... shvatili bi koliko su smešnu stvar odvalili.

polo89

pre 9 godina

Nije mi jasno sto nisu ubacili elektronsku parking kocnicu. Da se razumemo sistem kod BMW-a nove generacije nije klasicna sajla koja blokira tockove tako da mozemo driftovati malo, proklizavanje i to.

nope

pre 9 godina

bmw je u ovoj klasi neprikosnoven, pravi auto sa naglaskom na uživanje u sportskoj vožnji, ali mi deluje nekako pre prosto posebno u poređenju s novom c klasom koja izgleda kao auto višeg ranga.

mix

pre 9 godina

@ kapetane naravno da je bmw 5 neuporediv sa skodom ali isto tako skoda super b spada u D segment sa c klasom bmw3 i a4 i tako da ti je poredjenje glupo.. kao da uporedis ovu bmw 3 sa recimo e klasom.. smesno

Zoran

pre 9 godina

@Zoran

Imas BMW Mobility okrenes njih i oni ce te uputiti u najblizi servis ;)
--------------

Najblizi servis ne radi uvek a posebno ne nocu i nedeljom ili subotom(kada se najvise i putuje) i nije uvek na 50 milja, jer ovde u Americi postoje oblasti koja su prilicno nenaseljena.

Zato ljudi skinu ove gume i kupe mormalne. Inace ne mozes da kupis sa standardnim gumama. A rezervnu opet nemas gde da stavis, pa onda ide specijalni lepak. Zato ja odustao od BMW-a. A i tvrd brate.

Kapetan

pre 9 godina

@andrijano
E ovako, ja cu da poredim bmw5 i superb jer su to dva uporediva viozila. vozim e60 535xd 272hp. Drugar ima superb, isto su godiste. Razlika u ceni vise nego duplo. Po.pitanju motora i voznje glupo je.porediti 2.0tdi i 3.0d bi turbo. Ali porediti ova dva automobila je smesno, pocev od brenda, kvaliteta, udobnosti, komfora. Osecaj u voznji, sedista, prostor, materijali, izolacija, upijanje neravnina, sve je troduplo na strani bmw. Ljudi, sve to lepo izgleda na slikama,mene superb odusevljava, ali je ne bih kupio, all kada budete vozili sedmicno relacije po 3-4000km, pitacu vas ko je ko tu i zasto je bmw 50000, a skoda 25000. Svi voze astre i golfove, odu jednom godisnje na more i strucnjaci. Vozite do Lisabona bmw5, a onda vozte i superb, pa da vidimo, i tako svake dve nedelje. Trojka i superb nemaju dodirnih tacaka.

Kapetan

pre 9 godina

@mix
Prvo Škoda ima model superb, a ne super b. Superb spada u klasu sa C i bmw 3? Šta je onda Octavia? Biću iskren, ne razumem se u segmente, ali meni je superb bliža petici i e klasi, a octavia trojci, a4..

@nemanja
U pravu si, ali meni je posao takav, da do Lisabona imam 4-6 usputnih tačaka, Slovenija, dve u Italiji i tri u Francuskoj. Tako da nije baš ni do Aviona. Neka mesta su i po 150km do najbližeg aerodroma. A i na kraju, imam specifičan strah od letenja.

Ajmo sad iskreno

pre 9 godina

Ajde da vas samo pitam jednu stvar koliko od vas, koji imate negativne komentare, su vozili ili cak posedovali ovu trojku?
Ja imam 320d F30, i kad sam ga kupovao uzeo sam A4 i trojku na par dana testiranja i izabrao auto koji se MENI vise svidja i koji je za MENE bolji. Pre toga sam imao Mondeo Mk4, mazdu 6(prosli model), Passata B5, Alfu 156 i BMW E36. Pored toga imam priliku da redovno vozim A4 B8, A4 B6, toyota Camry(klasa iznad Avensis)i Accord. U celoj prici samo nisam imao dodira sa Mercedesom.
Ako cu biti iskren do sada jos nisam seo u perfektan/savrsen auto. Svaki auto ima neku manu. Moj auto ima skoro sve od opreme, samo nema sistem upozorenja za napustanje trake i adaptivni cruise control. Na primer ovaj auto nema mute taster i sedista su malo uska u sedalnom delu za moj ukus ali zato bocno drzanje je fenomenalno. Zato ima head up display sto retko koji auto ima i posteno receno ne znam kad sam zadnji put pogledao u voznji na kontrolnu tablu. Ali ako gledamo kao neku celinu uvek bi izabrao trojku od svih auta sto sam imao/vozio. Ide prelepo na putu, ispravlja sve krivine mnogo lepse nego audi A4 quatro, naravno po mom ukusu.
Porediti BMW/Audi/Mercedes sa bilo kojim auto Mazda/Honda/Ford je smesno. Naravno da ako je budzet ogranicavajuci faktor onda bih uvek prvo posegnuo za njima ali ako nije nema tih para koje mogu kupiti osmeh na mom licu svaki put kad sednem u trojku.
Nemam nikakvu nameru da se hvalim, samo hocu da dam sto je moguce realnu ocenu ove troke

vladica

pre 9 godina

2.0l a samo 4 cilindra :( kako mi nedostaje baby six sa starih dobrih e28 i e34... najlepši zvuk dvolitraša i huk viska
novi modeli su prelepi....ali fale ta dva cilindra namanjim litražama

f30

pre 9 godina

Kao vlasnik f30, nadam se da ce na novom modelu da porade i na izolaciji koja je katastrofalna! Kada stojim na semaforu, uvek proveravam dali su svi prozori zatvoreni,...na brzini od 140km/h buka vetra je nepodnosljiva pogotovo na duzim relacijama. Pricamo o premijum klasi koji kosta 40k evrejcica! Mozda sam razmazen :) ali objektivan. Sve drugo je ok, mada nakon 1 god.vec razmisljam za promenu istog...

Nemanja

pre 9 godina

@(Kapetan, 8. maj 2015 13:11)

Vozim BMW i znam sta pricas, ali za put do Lisabona sluzi avion a ne auto! Ne razumem ljude koji koriste auto za put od preko 1000 km. Ljudi, avion je danas jeftiniji i od bus-a, a ako vam bas treba auto na odredistu, uzmite rent-a-car, ili ovaj carsharing sto stize i kod nas.

F11 530d 2014 FL

pre 9 godina

Da doprinesem diskusiji o rucnim kocnicama u BMW-u: Petica od 2009 F07, F10, F11 ima elektricnu rucnu kocnicu. Kazu pojedninci da to nije dovoljno sportsko resenje (drift?), ali ja nisam primetio neke nedostatke u svakodnevnoj upotrebi. Posto je elektronska, onda mogu i fore kao automatsko aktiviranje na semaforu (autohold) i otpustanje kad dodas gas itd.

Svaka cast svim obozavaocima škoda, hyundai-ja, hondi... Koliko para toliko i muzike

Replay

pre 9 godina

@meeskec
Skoro je bilo saopstenje od Daimlera da nece da rade tri cilindra niti ce da pozajmljuju od ikoga, jednostavno sw ne isplati tri cilindra, plus su poznati ti motori sa manama. Nisu dugovecni i bucni.

mix

pre 9 godina

@ kapetane i pasat je u d segmentu a po gabaritima je blizi petici i e klasi ocu da kazem da superb i pasat nisu u mogucnosti da pariraju e segmentu odnosno petici e klasi a6 i onda su u nizem segmentu a oktavija je nize auto d segmenta nesto poput reno fluense kako li se vec pise

Boki

pre 9 godina

Zato sto BMW I dalje insistira na nekim tradicionalnim zahvatima pa makar to bila ne ne elektronska parking kocnica, ne osvrtuci se pritom na kritike raznoraznih shabana koji su navikli da ime sve bude na dugme i automatizovano.

Vozač

pre 9 godina

Zato sto BMW I dalje insistira na nekim tradicionalnim zahvatima pa makar to bila ne ne elektronska parking kocnica, ne osvrtuci se pritom na kritike raznoraznih shabana koji su navikli da ime sve bude na dugme i automatizovano.
(Boki, 8. maj 2015 08:21)
BMW je prvi na staroj seriji sedam izbacio onaj I-Drive,a na sledećoj koja izlazi na jesen u Franfurtu će biti mogućnost davanja komandi pokretom ruke.Ručna kočnica je nažalost jedino što je ostalo ne elektronsko kod BMW. Nekada sam ja vozio kola, sada ona pokušavaju da voze mene.

Migel

pre 9 godina

@Zoran

Moram da se slozim sa nekim delovima komentara. Presao sam sa xc60 (pre toga xc90) na X3 3.5i. Na Volvou sam imao dinamicko podesivo vesanja i sasvim pristojan T6 od 300ks. Sedista su bila poezija ...ali ipak sam presao na bmw. Prvog vikenda po preuzimanju novog vozila sam isao sa porodicom na velika jezera sto je oko 250 km u jednom smeru. Na pola puta je pocelo da me zulja sediste i poceo sam da razmisljam sta ako se probusi guma, sta da radim sa run on flat na 250 km od grada bez servisnog centra. Vozio sam umereno do 130 km/h bez naglih ubrzavanja i jedino mi se svidela potrosnja koja je bila skoro 15% bolja od xc60. Moram da priznam da sam u momentu pomislio da sam pogresio ali... cim sam presao oko 1600 km na novim kolima konacno sam probao kako stvarno ide... prebacio sam u Sport mode i iskljucio traction.
Menjac ulazi u neki suludi sport mode gde menja brzine neverovatno precizno, direktno kao da izleces iz katapulta. Auto lezi u krivini kao na sinama bez obzira na vise teziste, 335i ili 550i idu jos bolje. Ubrzanje je 5.5 sec do 100km/h ( fabricki pise 5.6sec), 550i je brzi skoro sekundu i moze da se poruci kao xDrive.
Jednistavno BMW se lepo vozi i zarad uzivancije covek mora da proguta malo tvrdje vesanje, idiotski run on flat i cudna sedista.

Bmw

pre 9 godina

Bmw je bio moj dečački san. Izbegavao sam ga zbog zloglasne zadnje vuče na njemu. Posle godina provedenih za volanom odlučim da ostvarim svoj san. Kupih Bmw, za mene ne postoji više druga marka. Dobre gume i praksa i nema problema sa zadnjom vučom. Neki se žale na udobnost sedišta, meni leže, mogao bi na kraj sveta da krenem da se ne umorim. Ležanje u krivinama, pa kao pegla ide, zalepljen. O opremi da ne pričam. 320d štedljiv a nudi dosta. Jedino što može praviti problem je cena održavanja i majstori. Ne zna svako da ih radi a ni Delta nije garancija. E sad, ne može premijum segment a da bude jeftino.

Zoki

pre 9 godina

Ja samo kod zadnjih svjetala vidim razliku,vremenom ce razlika biti uocljivija.
Nebi bilo lose da u ovakvim slucajevima stavite staru i novu sliku pa da se bolje vidi

F30, 320d, SL

pre 9 godina

@Zoran

Imas BMW Mobility okrenes njih i oni ce te uputiti u najblizi servis ;)

Dok inace svidja mi se njihov koncept evolucije (sitne promene) kako bi cuvali kupce.

Equilibrium

pre 9 godina

"(Kapetan, 8. maj 2015 13:11) " - Odlično objašnjeno. Petica je savršena. Jedino što mi je čudno da se neko žalio na zvučnu izolaciju na 3ku.