Četvrtak, 07.05.2015.

07:50

I Nikolićev "mercedes" otkazao

Popravka službenog automobila predsednika Tomislava Nikolića koštaće 12.250.000 dinara, objavile su "Večernje novosti".

Izvor: Veèernje novosti

I Nikoliæev "mercedes" otkazao IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Milosav Jovandić

pre 7 godina

"Na "mercedesu S" potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera."

Čekajte, jel vi nekog za*ebavate. Na Mercedesu starom 6 godina pokvareni motor i diferencijal i napravljeno 100.000 evra štete.
Je li neko zatvoran zbog toga?

Odliveni

pre 8 godina

E moj predsednice... koliko se rakije moglo napraviti i prodati za 100 HILJADA EVRA?
Ili - koliko bi npr malih proizvodjaca proizvelo hektolitara vocnih rakija, da je drzava ulozila samo tih 100000 EUR kao pomoc/donaciju/jeftin kredit proizvodjacima? E moj Tomo, bruka si ti velika i propast za Srbiju. I ti i tvoj starmali Vucko.

zeljko

pre 8 godina

Vozim Mercedesa 2001. god,presao 550 000km i dalje radi kao sat.... Pokazite nam tog pacijenta koji sahrani s klasu za tako kratko vreme da ga posaljemo na detaljno posmatranje!

ludinovinar

pre 8 godina

@ Branche Japanche
Vristim od smeha vec pola sata.. Kakav si ti genije.. :-) Generalno ima jako duhovitih komentara, dobri smo mi jos.. "Da vide u Mercedesu gde grese.." hehehe Uzdravlje!

mix

pre 8 godina

ovaj mercedes pokrece 6.0 V12 motor i ujedno je jedan od najboljih V12 motora koji su na trzistu i prakticno je ne unistiv e sad veliko je pitanje kako se auto pokvarilo tako brzo mislim da je u pitanju neko pranje novca jer motor koji kosta oko 100k e ne kvari se tako lako i kroz istoriju se pokazao jako pouzdanim

kraja

pre 8 godina

...samo da naglasim da je 600.000 € baceno u vreme vladavine tadica, kad je srbija bila na vrhuncu prosperiteta...
...bar je on tako mislio kad je odlucio da se casti "malo boljim" kolima...

Sasha

pre 8 godina

Pravi predsednik se vozi RR a ne nemackim surogatom automombila.
(Aston Martin, 7. maj 2015 11:09)

Trivia: Rols Royce je u vlasnistvu BMW-a jos od 1998 i koriste njihove motore.

stana

pre 8 godina

Pravi predsednik se vozi RR a ne nemackim surogatom automombila.
(Aston Martin, 7. maj 2015 11:09)

A on je rodjen na dvoru pa za njegovu da ne kazem sta treba RR!

brasha

pre 8 godina

pomocu kojih trikova su unistili motor i menjac, pa ove masine treba da idu bar 700 000 kilometara, kako bre 5 godina stara mecka da se pokvari , ko je ovde lud bre, neko je kriv za ovaku stetu ajmo ime i prezime, naravno cupas sa posla il da vrce od plate.

keramicar

pre 8 godina

Tender!!!!! Pa valjda treba da se servisira (ako treba, a sumljam) kod ovlasnjenog servisera, a ne da majstor Djoka cacka po njemu!!!!!

darko k

pre 8 godina

Koliko ja znam ta mecka je kupljena za vladara Tadica I placena 620.000eur,nesto je brzo crkla posle 5g auto se pokvario ili nije odrzavana ili je krs

Largo Winch

pre 8 godina

Da je Srbija monarhija, Princ Aleksandar bi obavljao protokolarne funkcije šefa države koje sada obavlja Grof od Tomovače.

Da li neko zaista misli da bi ih obavljao lošije?
Da li neko misli da bi to bilo skuplje za državu?
Da li neko misli da bi imidž Srbije bio lošiji nego sada?

Koliko god ko mislio da je NKV Aleksandar ovakav ili onakav, čovjek i njegova porodica sa svojim gostima komuniciraju na 3 svjetska jezika, uljudno i direktno. Ja lično bih mu dao presto samo zbog toga što je tri mjeseca proveo vodeći čitav menadžment Fijata po raznim prijemima i sastancima prije njihovog dolaska u Srbiju. O tome nisam počitao ništa ni u jednom dnevnom listu u Srbiji.

Svaka čast Tomi i drugim predsjedincima Srbije proteklih godina, ali dgje god se pojave iza sebe ostavljaju trag diplomackih gafova i podebele račune za sve i svašta.

Ma ne bih ni u lift usao sa Nikolicem

pre 8 godina

Kratka hronologija:

Dacic nece da zameni gume na Nikolicevom sluzbenom vozilu.

Odrekao se sluzbenog i sada vozi privatni automobil.

Sluzbeno vozilo (brabus-mercedes od million evra) mu slupao mehanicar (ne dostaje epizoda „Nikolic se opet vozi sluzbenim vozilom“ ili “Dacic kupio gume Nikolicu za rodjendan”)

Nikolicevo sluzbeno vozilo nije registrovano.

Pilot prosuo kafu, kopilot zakacio komande, avion je bio pokvaren ...

Sluzbeni Mercedes od 600 k crko.

Zli jezici tvrde da mu to sve namesta onaj ...

Citajuci druge komentare primetio sam da se botovi nisu ni malo potrudili da opravdaju dragog nam predsednika, cak su i minusi izostali. Izgleda da su kod Telepronta najbolji sendvici.

ipak su srpske serije bolje od indijskih, spanskih, turskih...

Golf_fan

pre 8 godina

Mercedesovi diferencijali inace crkavaju kao Taxi vozila i nepostoji Taxi firma koja vozi ta auta duze od 200.000km, posle ih prodaju. Da se nasao kao prelomna tacka kljusini od 4 Tone tezine je skroz normalno, dok je motor bio dobro znojav, konstantno, posto nijedan od vozaca nije imao ni trunku razumevanja da se 4000 kg nevoze kao Punto iako motor to maskira.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Swedenonline, 7. maj 2015 11:39)

O čemu ti pričaš? Nije ti ovo Mečka za taksi.Ovo je specijalno vozilo urađeno u firmi za blindiranje koja je pod MB znakom. Se je projektom normirano.Ne misliš li da su sve ugrađene komponente konstruisane s velikom tolerancijom prema opterećenjima. Naravno da jesu. BTW maksimalna brzina ovog V12 520PS vozila je 210kmh. Tako da pri normalnoj cruising speed vožnji od npr.150kmh auto ni ne oseća težinu.

ko jel ja

pre 8 godina

Mozda nisu sipali ulje pa unistili motor. ili pogresno gorivo sipali. Srbijanski javasluk. Koliki dripci moraju da budu da uniste motor u vrhunskom autu koji moze da pređe milion kilometara bez problema.

danny

pre 8 godina

Vučić sistematski radi da spusti rejting Nikoliću . Zna kakav je srpski narod i da će da nasedne na svaku foru . Svi predsednici se voze u novim automobilima pa nek se vozi i on . Vučić je najveće zlo Srbije . PRAVDA ZA SRBIJU POD HITNO !!!

marija

pre 8 godina

uzbrdo ka selu neasfaltiranim putem nizbrdo od sela neasfaltiranim putem ... prevoz rodjaka i transport šljiva...i- ode mečka u 3 p.m.

Ucim nemacki i bezim odavde ovog leta

pre 8 godina

Otkazao je mozak naroda u Srbiji kada izlaze na izbore ne motor automobila politicara koje je narod glasao,glasa i glasace.

Motor automobila mozes opraviti ili zameniti drugim.

Mozak naroda u Srbiji na zalost ne mozes opraviti.Niti zameniti drugim.Takvi se radjamo.

Pametni,vredni,nepotkuljivi,strucni,znatizeljni i sa izuzetnim pamcenjem.

GT40

pre 8 godina

Blindirana vozila su teža od običnih i do 20 puta zbog balističkih ploča i blindiranih stakala. Kod takvih vozila amortizeri se menjaju u zavisnosti od upotrebe svke druge godine, a generalni remont motora se radi svakih 5 godina! (ВојводаизВојводине, 7. maj 2015 09:37)

N piši koješta.Značilo bi,po tvojoj računici, da je Mečka teška 60 tona a ovo vozilo nema više od 7-8tona. Zatim ovaj auto nema klasične amortizere, takođe motor ima toliko mnogo KS da mu težina nimalo ne smeta. Takođe,da li si se zapitao zašto tender da se raspisuje jer je to nepotrebno. Mercedes može samo a servisira njihov servis,po cenama koje su striktne,pogotovu ovakav specijalni automobil. Ne ma tu improvizacije ima samo neznanja i nesposobnosti. Kako svi Titovi oklopljeni automobili i MB Pulman 600 i Rols Rojs i danas rade savršeno?BTW videli mo ih na izložbi oldtajmera ispred Muzeja Jugoslavije. Samo Tomi ne valja ni Falkon ni Mečka S klase. A to je auto koji je pre godinu-dve proglašen najsvršenijim vozilom u serijskoj proizvodnji ikada.

Replay

pre 8 godina

Ja sam ubedjen da otkad su ga kupili nisu ga servisirali. Pa skoro je bila vest da su trebale ove skupocene gume koje su blindirane da se zamene i da auto lezi zbog toga.
5 godina auto, Bog zna kako su ga jos vozili i koliko su presli. Ovo je bre V12 motor sa 530 ks i 850 Nm, to je neunistivo.
Znam ljude koji voze Mecke i presle preko 500 000 km i isto kao da su nove izgledaju.

Vladan

pre 8 godina

Nikolić bi dobio veliki broj političkih poena kada bi rekao da neće više da se vozi u Mercedesu već u Fiatu 500l. Realno, blindirani auto mu i ne treba.

Swedenonline

pre 8 godina

Nista cudno sem cene!

Mercedesovi diferencijali inace crkavaju kao Taxi vozila i nepostoji Taxi firma koja vozi ta auta duze od 200.000km, posle ih prodaju. Da se nasao kao prelomna tacka kljusini od 4 Tone tezine je skroz normalno, dok je motor bio dobro znojav, konstantno, posto nijedan od vozaca nije imao ni trunku razumevanja da se 4000 kg nevoze kao Punto iako motor to maskira.

radnik

pre 8 godina

Trebalo bi da ima vazecu garanciju ako je 2010. godiste. Ukoliko taj kvar ne pokriva garancija, onda tim vozilom nije rukovano kako treba. U tom slucaju popravku zreba da plati vozac ili covek koji duguje to vozilo.

newenergy(ex antibot)

pre 8 godina

Moj rođak je kupio Forda starog 20 godina sa izrabljenim motorom. Evo pet godina vuče prikolicu i koristi ga kao poljoprivredno vozilo pa mu motor još nije crkao.
Mercedesovi motori,a naročito ovi velike kubikaže su neuništivi.

precanin

pre 8 godina

Ne treba se cuditi sto se auto pardon Mercedes pokvario , pa svako zna da posle predjenih 2 mili. kilometra treba menjati motor , diferencijal i sta jos. E tu je ta razlika izmedju Mercedesa i ostalih automobila, sto ostali mogu preci oko 100.000 km a ovaj Mercedes 2 mili.km.

radioaktivni

pre 8 godina

Ovde neko nesto mulja.
Ko zna engleski izvolite.
It is an armoured vehicle with European B6/B7 resistance level. It resists military-standard small-arms projectiles and provides protection against fragments from hand grenades and other explosive charges. Additional safety features include run-flat tyres, 90L self-sealing fuel tank and a fire-extinguishing system.[25] Other features include Michelin PAX 245-700 R470 AC tires, optional emergency fresh-air system, pneumatic emergency control system for the power windows (operates independently of the on-board electronics), emergency boot opening facility, optional Panic Alarm System, rear camera, heated front windscreen and heated front windows, adjustable doorhold system for all four doors, rear doors that are pulled shut automatically over the last few millimetres, rear electric roller blinds.[26] The vehicle has top speed of 210 km/h (130 mph), with GVW of 4,200 kg (9,300 lb).[27]
V12 Bi Turbo engine 5,513 cc, 517 PS.

Igor Gavran

pre 8 godina

Jedini nacin da za cetiri godine potpuno upropastis motor je da mu ne promenis ulje ili da ti isto iscuri. E, soferu koji nije promenio ulje uredno odbiti od plate cenu motora. I kakav je to motor od 100k evra?

MB

pre 8 godina

Taj auto je jos uvek u garanciji, to jest, troskove kvara treba da snosi Mercedes. Ali ako je do kvara doslo usled nestrucnog rukovanja, onda Mercedes nece platiti stetu. Sve mi se cini da je ovo drugo.

xim

pre 8 godina

ovaj auto moze da predje 2 miliona km, samo ako se normalno odrzava. ovde jec ili o nesposobnim voyacima i mehanicarima, ili o lazi, radi izvlacenja para iz drzavne kase. pokusaj sa avionom je propao, setite se!

mile

pre 8 godina

Kakav nemar i izivljavanje mora S klasa da izdrzi da bi unistio motor... To govori jako lose o ljudima koji voze taj auto. Ponasaju se kao da je to drustvena imovina, tj. nicije. U normalnoj zemlji bi zbog ovakvog nemara i finansijske stete letele ostavke na sve strane.

uvejs

pre 8 godina

Srbi,vi ste čudna nacija,kupite čoveku novi nek se malo šepuri, presednik je to. Pišite vi o prodatim preduzećima koja jos nisu isplatila deonice radnicima vec 6 god. radnici koji su pomrli čekajući isplatu,obidjite malo N.Pazar ,Rašku i ostala mesta.

Djoshica

pre 8 godina

Ljudi, ovaj auto je u toj blindiranoj opremi je težak između 5 i 7 tona. Prateće servisno osoblje, za njega bi moralo da dolazi redovno. Sa originalnim delovima, na broj km ili vremena. A vozač, da je specijalno obučen, kako za vožnju takvog auta, tako i da je tehnološko tehnički pismen. To jest, da zna više o motorima, nego naši ovlašćeni serviseri.

zoran

pre 8 godina

i da ima 500.000 hiljada km.sto je nista i za punto a ne za ovaj mercedes,toliko za 5 godina ne prolaze kamioni na medjunarodnu spediciju,a ako je presao toliko jel ovaj covek radi nesto ili se samo vozi

ima li koga?

pre 8 godina

a šta fali Tojoti 91vo godište?? Nema ništa blindirano a kad imaš prijatelje i ne zameriš se nikom onda ti nije problem :-)

zoki

pre 8 godina

nije mi jasno kako je moguce da mercedes , nije ni 5 godina star, mora na rmeontovanje motora ili jos gore komplet da se menja motor!?! pa sta su radili sa tim kolima pobogu

AnarhoKap

pre 8 godina

To je zato sto ga vozis po rupama do uzurpiranog zemljista i nelegalno izgradjenih objekata. Trebao si pitati druga Velju da ti izgradi put do tamo.

automehanicar

pre 8 godina

Pa sta je tu cudno? Majstor svog zanata...sarani sve za sta se dovati...
A to sto je on predsednik jedne drzave.....ma nema veze.....
Idemo...samo bahato....

LalaSaPlanine

pre 8 godina

Sta treba da radis sa jednim mercedesom da bi sve navedeno morao da menjas u roku od 5 godina? Mercedesovi auti prelaze i po 1 000 000 bez menjanja motora. A kao drugo nema bese mercedes 5 godina garancije za specijalna vozila? Cisto onako da pitam.

29

pre 8 godina

koji li je taj strucnjak sto ga je vozio.neki "dragan torbica" sigurno...sta li se slusa od muzike u predsednickom automobilu? nova ideja za novinare ;)

sss

pre 8 godina

Auto kupljen 2010 i vec ste ga unistili?? Pa ne bi vam ni ficu dao!! Garant od 2012 odkad su SNS dosli na vlast nije bio servisiran! Pa nije da samo sednes i vozis, mora i da se servisira!!!

zoran

pre 8 godina

Mercedes daje garanciju u trajanju od pet godina za motor i za ostale delove (AKO SE PRAVILNO KORISTI I REDOVNO SERVISIRA) i za modele iz viših klasa koji a su i desetak puta jeftiniji od 620 milki.
Tako da ovde nešto nije u vaservagu, reklo bi se? Crk'o načisto posle pet godina i dva meseca???? Napredno, mislim...

pedja

pre 8 godina

a šta bi sa onim mercedes džipim koji je stigao od Arapskog šeika prošle godine kao kompenz. za hotel na Kopaoniku - "pojela ga maca" ?!

oduševljen

pre 8 godina

pretpostavljam da je ovaj auto teži od 5.5 tona..možda i celih 7..zato je to sve i pocrkalo... nemojte da se čudite..to samo liči na auto..inače je oklopno vozilo..

poljak

pre 8 godina

Bmw je oskudniji ali sigurno mu nije menjan motor ni posle tolko godina! Kakav je to Mercedes postao kad mora da mu se menja motor posle 5 godina. Cisto sumnjam da je preso vise od 200k

Džoni

pre 8 godina

Meni samo nije jasno šta su ti vozači radili tom automobilu kada mu je za 5 godina otkazao motor? Nije to motor za kosilicu pa da ga zagušiš sa travom i on crkne! Predpostavljam da auto ima redovne servisne intervale tako da mi ovo još neverovatnije zvuči! Slupali mu džip, za drugi nemaju gume, sada urnisali mercedesa... Pitam se ko su ti vozači i kako neko ko vozi predsednika može da bude tako bahat i neodgovoran? Oni piloti se polivaju kafom, ovi sahranili mečku staru par godina, šta je sledeće?

ВојводаизВојводине

pre 8 godina

Blindirana vozila su teža od običnih i do 20 puta zbog balističkih ploča i blindiranih stakala. Kod takvih vozila amortizeri se menjaju u zavisnosti od upotrebe svke druge godine, a generalni remont motora se radi svakih 5 godina!

nikola

pre 8 godina

A sto i agregati..? Jel ima nesto da je ostalo ispravno..? Kompresor klime? Alternator? Ili ono.. oces samo motor ili sve zajedno? Ma daj sve.. sluzbeni je..

neutralni posmatrac

pre 8 godina

zasto se raapisuje tender svaki put za servis? zar nije logicno da imaju svoj tim, normalno, pazljivo izabran za ovakve poslove? ili zvanicni servis proizvodjaca, koji ce najlakse i nabavito te delove. nego glumimo ludilo svaki put

sasa

pre 8 godina

Daj nemojte da nas lozite... Zamena motora?! Pa ovi mercedesi prelaze po milion kilometara, a sad posle 4 godine mu treba zamena motora...ovo samo moze da poveruje onaj ko je malo vise ne inteligentan....

tony

pre 8 godina

...12.250.000 din tj. 100.000 eura za popravku Mercedesa...pa za te pare može da se kupi 8-9 novih FIAT-a 500, zašto predsednik mora da se vozi u Mercedesu, ko će njega da napada pa mu treba blindirani auto. Prodati taj Mercedes i kupiti nešto jeftinije, dosta je bilo rasipanja narodnih para. Nek bar jednom pokažu solidarnost sa narodom u ovim teškim vremenima. Trebalo bi da se ugleda na Urugvajskog predsednika koji vozi VW Bubu i veći deo plate daje u humanitarne svrhe. Naravno svi znamo da se to neće nikad desiti jer ova bahata, osiona vlast razmišlja samo o sebi i svojim džepovima, narod i njegova muka ih ne interesuju.

Realista

pre 8 godina

Prvo, objavite koliko je kilometara taj mercedes presao.
A zatim podignite krivicne prijave protiv sluzbi koje su trebale da se bave odrzavanjem tog automobila.

marko

pre 8 godina

Ako je ovo snimak iz Bajcetine to znaci da nije predvidjen za ovakve vukojebine.Ili je to ili ga voze "sloseri" od vozaca koji su do jue terali konjske zaprege.Kad se zaista napravi pravna drzava onda ni blindirana kola postaju nepotrebna.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Auto koji je napravljen ta izdrži napad tenkovskom granatom, kupljen 2010-te, crkao mu SAMO motor, diferencijal i zadnji amortizer. Auto koji takoreći nije vožen, posebno što je MERCEDES, pa još ojačan, crkao. Cccccccc, mora biti da je neki zaslužni član SNS-a (koji ima automehaničarsku radnju) konačno nagrađen za zasluge. 100.000€, popravka. Tačnije, majstoru 30.000, a on iz zahvalnosti ostatak od 70.000 uplati u stranku. I kako je uopšte moguće da se zna cena popravke a tender još nije ni bio?

Mile

pre 8 godina

Posle 4-5 godina spržiti motor, prosto neverovatno, a inace ovaj auto nema amortizere nego ima hidro pneumatsko vesanje.Ako je neka greska kod mercedesa, sama kompanija to nece dozvoliti vec ce o svom trosku zameniti sta nije u redu, zarad reputcije. Meni se to dogodilo sa sluzbenim kombijem pa su nam zamenili motor iako je istekla garancija bez jednog dinara troska, priznali gresku i zamenili motor.
Ovde nesto mnoogo smrdi.

SVD

pre 8 godina

Predsednik bogatije i uređenije zemlje Urugvaja Muhika (Mujica) sam je vozio svoj VW i ništa mu nije falilo za sve godine predsednikovanja. Naši nadri-političari moraju da imaju blindirani Mercedes pa da angažuju partijske stručnjake da ga održavaju - ato vam rezultata.

misula

pre 8 godina

Izem ti auto kome posle nepunih 5 godina moras da menjas sve sto nema veze sa elektronikom i karoserijom. Ne znam kako bi kojekakvi trebali da ga voze da bi unistili motor sa svim pratecim delovima, menjac i jos ponesto?

Djordje Mazić

pre 8 godina

U priču da na takvom specijal Mercedesu, od 2010 do sada, propadne ceo motor, sa agregaima,može da poveruje samo Basova baba Kurana! I'te, molim vas! Opet je, verovatno, u pitanju neka nameštaljka da zamenom motora , nekome,ko je blizak vlasti, uleti skoro za "dž" stari motor, još i te kako upotrebljiv,a da da se, pri nabavci novog, neko masno ugradi!

hiavata

pre 8 godina

zar nije Nikolicev mercedes dzip "otkazao" jos onomad kad je bio na servisu pa ga serviser malo izvezao na test i prevrnuo se? Onaj sto ga nismo kupili nego dobili na poklon od nekih arapa. Bas fini neki arapi, vole nas.

Au bato

pre 8 godina

Mercedesu starom 5 godina trebaju popravke u vrednosti od 100.000 evra? Zamena motora, diferencijala.... Zar takav auto ima manju garanciju od Kie koja kosta 20.000 evra?

bogdan

pre 8 godina

taj auto nije da se vozi po nasim putevima I od strane nasih bedevija od obezbedjenja vozaca. njima je vazno da voze mecke rovere da imaju duplekse kuce sojenice a drzava se raspada. putevi losi e sad mora drzava narod iz budzeta da popravi mecku. premijerovi plakati nakaradno izlepljeni po ulazu u beograd sta li misle gosti strane delegacije kada vide to? poenta je a se ne zivi u lepoj kuci I kolima koja je na deponiji. vec da I tu deponiju sredite jer sve ima svoju cenu kao I popravka te mecke.

voša

pre 8 godina

kako sad nikolićev kad je to kupio tadić od državnih para ....ovaj nikolić samo sve kvari avion a sad i ovu mečku ...dajte mu hitno juga pokvariće i onaj bmw.

analiticar bez pedigrea

pre 8 godina

ma prodaj to na poznatom placu ispred SIV-a i kupi nov. Malo je coveku sto se pati 20 godina starim falkonom jos treba da se klati neispravnim mercedesom, opremljenim za atomski udar...

covek ladno moze i jugicem da ide niko ga ne bi konstatovao, sta ce njemu blind auto, mislim...?

Zaprepasceni ljubitelj automobila

pre 8 godina

Ni prosecan auto srednje kategorije, korektno vozen, posle 5 godina ne dodje u stanje da su mu potrebne ovako ozbiljne opravke.
Da li je ovaj auto kupljen nov ili polovan? Koliko kilometara je presao? Kako je vozen ???? (Svejedno mi je u kojoj garnituri vlasti)...
Kojim vestinama mi uspevamo da unistimo vrhunsku tehnologiju - ili "Mercedes" ne pravi dobra vozila??? :-)))

Sojitj

pre 8 godina

Ej covece!! Zamena, ni manje ni vise nego `motora sa agregatima`.
Koja korupcija! Na visokom nivou.
Ja mislim da ovaj predsednicki mercedes zasluzuje jedan orden. Stvarno ga je zasluzio kad je i `dusu`, tj motor, ispustio :)

Aleksandar Stefanovic

pre 8 godina

"Mečka" kupljena 2010 i otišao joj motor i diferencijal????A zašto?Da li zbog neukog vozača?Da nije vozio neki"Miško"?Neko je drndao ta kola 5 godina,a mi svi da platimo.

Lezimir

pre 8 godina

Lično nisam ljubitelj motocikala niti mogu da razumem toliku strast motociklista prema istim, ali kada sam pre par dana video grčkog ministra finansija Varufakisa, kako posle konferencije za štampu stavlja kacigu na glavu i seda na motocikl-oduševio sam se! Nigde blinde, vozača, nigde gorila, sedne čovek na motocikl i vozi sam sebe gde hoće a da je potpuno bezbedan! Karla Bilta koji dolazi biciklom na posao u Švedskoj je suvišno i spominjati! A ovaj blindu od 600k evra! Pa za te pare da 3 vrtića sagradiš a vi gospodo javni funkcioneri u Fiat 500L, iako vam ja lično ne bi ni to dao-za vas je "Florida" puna kapa koliko ste unapredili ovu zemlju!

pero

pre 8 godina

Voleo bih da mi neko objasni, kako su uspeli da uniste mercedes od 600.000 evra za 5 godina. Moj stric vozi mercedes 190d 25 godina i jedan dinar nije dao na popravke a kao nov je. dD li se to predsednicki vozac mozda bahato ponasa kad je uspeo mercedesov motor od 100.000 evra da unisti?

Kuki

pre 8 godina

Za nepunih 5 godina unistiti mercedesov motor je zaista vrhunsko dostignuce! Dovoljno govori o odnosu pojedinaca prema drustvenoj svojini...

Реалан

pre 8 godina

Овај аутомобил је релативно млад, како то да му оде мотор? Да ли је у питању механички квар или је то последица лошег одржавања или лоше вожње (познато нам је како возачи возе службене аутомобиле). Углавном овако младом аутомобилу да се поквати мотор и диференцијал - то свакако није нормално! Надам се да ће неко овим да се позабави

Srbeen

pre 8 godina

Hoćete da kažete da su upropastili automobil od preko pola miliona evra,i to za par godina???!!Pa ja mog kadeta vozim godinama i još ide kao zmaj,ni blizu menjnja motora nije!Ja bih ovo na sud!

Samo pitam

pre 8 godina

Automobil kupljen 2010. godine, koštao 620.000 evra, i potrebna mu je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera?

Moj Colt je 2006. godište, prešao 200 000 i u mnogo je boljem stanju.

Kako ko, pa ja

pre 8 godina

2010. i vec se pokvario...

Ko zna u koje sve zabiti ih terala kampanja, pa je tako brzo otisao motor (mislim na oba predsednika od kad je nabavljen auto)!?

Gulamfer

pre 8 godina

Ovde neko nekoga zeza. Pet godina star mercedes (u garanciji), posebno pripremljen i opremljen, a da mu je crkao motor, diferencijal i amortizer. Ako je to istina, a nije, MDB moze odmah da zatvori vrata. Taj auto moze samo za redovnim odrzavanjem da ide minimalno 50 godina da ga ne taknes. Dalje, kakav crno tender? Ko ce da ga popravlja - Zika sa Moravu? Taj auto se popravalja samu u ovlascenom MB servisu i cena je svuda ista. Rapisuju tender da se sazna sta su usvinjili sa ovim autom?!?!? Ako je vozac zaribao motor (!!!!) odmah u zatvor. Ostetio drzavnu kasu za 100 000 Evra. Ali to je toliko nemoguce, poznavajuci ljude koji voze, cuvanje automobila, da je vreme da neki pravi novinar (ne blerovstina VN) istrazi o kakvoj se ovde mutljagi radi. A govorim iz licnog iskustva, jer imam 15 godina star MB i nista na njemu nije taknuto osim redovnih servisa i radi i isgleda kao da je tek izasao ispod cekica.

Branche Japanche

pre 8 godina

"potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera"

Eto ti ga sad.
Par godina star auto od 620k, vozili obučeni vozači, može da izdrži nuklearni udar, ali ne naše drumove i gorivo, ili je ipak u pitanju kvalitet...?

Za cenu popravke neka kupe bilo koji japanski auto, ili iskorite neki od poklonjenih Lexusa, a ovaj u muzej, ili da prodaju Mercedesu da oni vide gde greše...

Svaki današnji auto može da izrdži gađanje jajima i jogurtima, što je pretpostavljam realno najveći kalibar i cena municije koju bi domaći teroristi mogli da izdvoje za naše političare i njihove automobile:)

Od profi ubica/atentatora, ne pomaže na žalost danas ništa.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Auto koji je napravljen ta izdrži napad tenkovskom granatom, kupljen 2010-te, crkao mu SAMO motor, diferencijal i zadnji amortizer. Auto koji takoreći nije vožen, posebno što je MERCEDES, pa još ojačan, crkao. Cccccccc, mora biti da je neki zaslužni član SNS-a (koji ima automehaničarsku radnju) konačno nagrađen za zasluge. 100.000€, popravka. Tačnije, majstoru 30.000, a on iz zahvalnosti ostatak od 70.000 uplati u stranku. I kako je uopšte moguće da se zna cena popravke a tender još nije ni bio?

sasa

pre 8 godina

Daj nemojte da nas lozite... Zamena motora?! Pa ovi mercedesi prelaze po milion kilometara, a sad posle 4 godine mu treba zamena motora...ovo samo moze da poveruje onaj ko je malo vise ne inteligentan....

Realista

pre 8 godina

Prvo, objavite koliko je kilometara taj mercedes presao.
A zatim podignite krivicne prijave protiv sluzbi koje su trebale da se bave odrzavanjem tog automobila.

Džoni

pre 8 godina

Meni samo nije jasno šta su ti vozači radili tom automobilu kada mu je za 5 godina otkazao motor? Nije to motor za kosilicu pa da ga zagušiš sa travom i on crkne! Predpostavljam da auto ima redovne servisne intervale tako da mi ovo još neverovatnije zvuči! Slupali mu džip, za drugi nemaju gume, sada urnisali mercedesa... Pitam se ko su ti vozači i kako neko ko vozi predsednika može da bude tako bahat i neodgovoran? Oni piloti se polivaju kafom, ovi sahranili mečku staru par godina, šta je sledeće?

pedja

pre 8 godina

a šta bi sa onim mercedes džipim koji je stigao od Arapskog šeika prošle godine kao kompenz. za hotel na Kopaoniku - "pojela ga maca" ?!

poljak

pre 8 godina

Bmw je oskudniji ali sigurno mu nije menjan motor ni posle tolko godina! Kakav je to Mercedes postao kad mora da mu se menja motor posle 5 godina. Cisto sumnjam da je preso vise od 200k

Lezimir

pre 8 godina

Lično nisam ljubitelj motocikala niti mogu da razumem toliku strast motociklista prema istim, ali kada sam pre par dana video grčkog ministra finansija Varufakisa, kako posle konferencije za štampu stavlja kacigu na glavu i seda na motocikl-oduševio sam se! Nigde blinde, vozača, nigde gorila, sedne čovek na motocikl i vozi sam sebe gde hoće a da je potpuno bezbedan! Karla Bilta koji dolazi biciklom na posao u Švedskoj je suvišno i spominjati! A ovaj blindu od 600k evra! Pa za te pare da 3 vrtića sagradiš a vi gospodo javni funkcioneri u Fiat 500L, iako vam ja lično ne bi ni to dao-za vas je "Florida" puna kapa koliko ste unapredili ovu zemlju!

Samo pitam

pre 8 godina

Automobil kupljen 2010. godine, koštao 620.000 evra, i potrebna mu je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera?

Moj Colt je 2006. godište, prešao 200 000 i u mnogo je boljem stanju.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

zasto se raapisuje tender svaki put za servis? zar nije logicno da imaju svoj tim, normalno, pazljivo izabran za ovakve poslove? ili zvanicni servis proizvodjaca, koji ce najlakse i nabavito te delove. nego glumimo ludilo svaki put

Djordje Mazić

pre 8 godina

U priču da na takvom specijal Mercedesu, od 2010 do sada, propadne ceo motor, sa agregaima,može da poveruje samo Basova baba Kurana! I'te, molim vas! Opet je, verovatno, u pitanju neka nameštaljka da zamenom motora , nekome,ko je blizak vlasti, uleti skoro za "dž" stari motor, još i te kako upotrebljiv,a da da se, pri nabavci novog, neko masno ugradi!

Branche Japanche

pre 8 godina

"potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera"

Eto ti ga sad.
Par godina star auto od 620k, vozili obučeni vozači, može da izdrži nuklearni udar, ali ne naše drumove i gorivo, ili je ipak u pitanju kvalitet...?

Za cenu popravke neka kupe bilo koji japanski auto, ili iskorite neki od poklonjenih Lexusa, a ovaj u muzej, ili da prodaju Mercedesu da oni vide gde greše...

Svaki današnji auto može da izrdži gađanje jajima i jogurtima, što je pretpostavljam realno najveći kalibar i cena municije koju bi domaći teroristi mogli da izdvoje za naše političare i njihove automobile:)

Od profi ubica/atentatora, ne pomaže na žalost danas ništa.

Aleksandar Stefanovic

pre 8 godina

"Mečka" kupljena 2010 i otišao joj motor i diferencijal????A zašto?Da li zbog neukog vozača?Da nije vozio neki"Miško"?Neko je drndao ta kola 5 godina,a mi svi da platimo.

Gulamfer

pre 8 godina

Ovde neko nekoga zeza. Pet godina star mercedes (u garanciji), posebno pripremljen i opremljen, a da mu je crkao motor, diferencijal i amortizer. Ako je to istina, a nije, MDB moze odmah da zatvori vrata. Taj auto moze samo za redovnim odrzavanjem da ide minimalno 50 godina da ga ne taknes. Dalje, kakav crno tender? Ko ce da ga popravlja - Zika sa Moravu? Taj auto se popravalja samu u ovlascenom MB servisu i cena je svuda ista. Rapisuju tender da se sazna sta su usvinjili sa ovim autom?!?!? Ako je vozac zaribao motor (!!!!) odmah u zatvor. Ostetio drzavnu kasu za 100 000 Evra. Ali to je toliko nemoguce, poznavajuci ljude koji voze, cuvanje automobila, da je vreme da neki pravi novinar (ne blerovstina VN) istrazi o kakvoj se ovde mutljagi radi. A govorim iz licnog iskustva, jer imam 15 godina star MB i nista na njemu nije taknuto osim redovnih servisa i radi i isgleda kao da je tek izasao ispod cekica.

Sojitj

pre 8 godina

Ej covece!! Zamena, ni manje ni vise nego `motora sa agregatima`.
Koja korupcija! Na visokom nivou.
Ja mislim da ovaj predsednicki mercedes zasluzuje jedan orden. Stvarno ga je zasluzio kad je i `dusu`, tj motor, ispustio :)

misula

pre 8 godina

Izem ti auto kome posle nepunih 5 godina moras da menjas sve sto nema veze sa elektronikom i karoserijom. Ne znam kako bi kojekakvi trebali da ga voze da bi unistili motor sa svim pratecim delovima, menjac i jos ponesto?

Kuki

pre 8 godina

Za nepunih 5 godina unistiti mercedesov motor je zaista vrhunsko dostignuce! Dovoljno govori o odnosu pojedinaca prema drustvenoj svojini...

Zaprepasceni ljubitelj automobila

pre 8 godina

Ni prosecan auto srednje kategorije, korektno vozen, posle 5 godina ne dodje u stanje da su mu potrebne ovako ozbiljne opravke.
Da li je ovaj auto kupljen nov ili polovan? Koliko kilometara je presao? Kako je vozen ???? (Svejedno mi je u kojoj garnituri vlasti)...
Kojim vestinama mi uspevamo da unistimo vrhunsku tehnologiju - ili "Mercedes" ne pravi dobra vozila??? :-)))

Srbeen

pre 8 godina

Hoćete da kažete da su upropastili automobil od preko pola miliona evra,i to za par godina???!!Pa ja mog kadeta vozim godinama i još ide kao zmaj,ni blizu menjnja motora nije!Ja bih ovo na sud!

marija

pre 8 godina

uzbrdo ka selu neasfaltiranim putem nizbrdo od sela neasfaltiranim putem ... prevoz rodjaka i transport šljiva...i- ode mečka u 3 p.m.

hiavata

pre 8 godina

zar nije Nikolicev mercedes dzip "otkazao" jos onomad kad je bio na servisu pa ga serviser malo izvezao na test i prevrnuo se? Onaj sto ga nismo kupili nego dobili na poklon od nekih arapa. Bas fini neki arapi, vole nas.

Au bato

pre 8 godina

Mercedesu starom 5 godina trebaju popravke u vrednosti od 100.000 evra? Zamena motora, diferencijala.... Zar takav auto ima manju garanciju od Kie koja kosta 20.000 evra?

voša

pre 8 godina

kako sad nikolićev kad je to kupio tadić od državnih para ....ovaj nikolić samo sve kvari avion a sad i ovu mečku ...dajte mu hitno juga pokvariće i onaj bmw.

analiticar bez pedigrea

pre 8 godina

ma prodaj to na poznatom placu ispred SIV-a i kupi nov. Malo je coveku sto se pati 20 godina starim falkonom jos treba da se klati neispravnim mercedesom, opremljenim za atomski udar...

covek ladno moze i jugicem da ide niko ga ne bi konstatovao, sta ce njemu blind auto, mislim...?

pero

pre 8 godina

Voleo bih da mi neko objasni, kako su uspeli da uniste mercedes od 600.000 evra za 5 godina. Moj stric vozi mercedes 190d 25 godina i jedan dinar nije dao na popravke a kao nov je. dD li se to predsednicki vozac mozda bahato ponasa kad je uspeo mercedesov motor od 100.000 evra da unisti?

ko jel ja

pre 8 godina

Mozda nisu sipali ulje pa unistili motor. ili pogresno gorivo sipali. Srbijanski javasluk. Koliki dripci moraju da budu da uniste motor u vrhunskom autu koji moze da pređe milion kilometara bez problema.

Реалан

pre 8 godina

Овај аутомобил је релативно млад, како то да му оде мотор? Да ли је у питању механички квар или је то последица лошег одржавања или лоше вожње (познато нам је како возачи возе службене аутомобиле). Углавном овако младом аутомобилу да се поквати мотор и диференцијал - то свакако није нормално! Надам се да ће неко овим да се позабави

brasha

pre 8 godina

pomocu kojih trikova su unistili motor i menjac, pa ove masine treba da idu bar 700 000 kilometara, kako bre 5 godina stara mecka da se pokvari , ko je ovde lud bre, neko je kriv za ovaku stetu ajmo ime i prezime, naravno cupas sa posla il da vrce od plate.

newenergy(ex antibot)

pre 8 godina

Moj rođak je kupio Forda starog 20 godina sa izrabljenim motorom. Evo pet godina vuče prikolicu i koristi ga kao poljoprivredno vozilo pa mu motor još nije crkao.
Mercedesovi motori,a naročito ovi velike kubikaže su neuništivi.

xim

pre 8 godina

ovaj auto moze da predje 2 miliona km, samo ako se normalno odrzava. ovde jec ili o nesposobnim voyacima i mehanicarima, ili o lazi, radi izvlacenja para iz drzavne kase. pokusaj sa avionom je propao, setite se!

Ucim nemacki i bezim odavde ovog leta

pre 8 godina

Otkazao je mozak naroda u Srbiji kada izlaze na izbore ne motor automobila politicara koje je narod glasao,glasa i glasace.

Motor automobila mozes opraviti ili zameniti drugim.

Mozak naroda u Srbiji na zalost ne mozes opraviti.Niti zameniti drugim.Takvi se radjamo.

Pametni,vredni,nepotkuljivi,strucni,znatizeljni i sa izuzetnim pamcenjem.

bogdan

pre 8 godina

taj auto nije da se vozi po nasim putevima I od strane nasih bedevija od obezbedjenja vozaca. njima je vazno da voze mecke rovere da imaju duplekse kuce sojenice a drzava se raspada. putevi losi e sad mora drzava narod iz budzeta da popravi mecku. premijerovi plakati nakaradno izlepljeni po ulazu u beograd sta li misle gosti strane delegacije kada vide to? poenta je a se ne zivi u lepoj kuci I kolima koja je na deponiji. vec da I tu deponiju sredite jer sve ima svoju cenu kao I popravka te mecke.

Kako ko, pa ja

pre 8 godina

2010. i vec se pokvario...

Ko zna u koje sve zabiti ih terala kampanja, pa je tako brzo otisao motor (mislim na oba predsednika od kad je nabavljen auto)!?

GT40

pre 8 godina

Blindirana vozila su teža od običnih i do 20 puta zbog balističkih ploča i blindiranih stakala. Kod takvih vozila amortizeri se menjaju u zavisnosti od upotrebe svke druge godine, a generalni remont motora se radi svakih 5 godina! (ВојводаизВојводине, 7. maj 2015 09:37)

N piši koješta.Značilo bi,po tvojoj računici, da je Mečka teška 60 tona a ovo vozilo nema više od 7-8tona. Zatim ovaj auto nema klasične amortizere, takođe motor ima toliko mnogo KS da mu težina nimalo ne smeta. Takođe,da li si se zapitao zašto tender da se raspisuje jer je to nepotrebno. Mercedes može samo a servisira njihov servis,po cenama koje su striktne,pogotovu ovakav specijalni automobil. Ne ma tu improvizacije ima samo neznanja i nesposobnosti. Kako svi Titovi oklopljeni automobili i MB Pulman 600 i Rols Rojs i danas rade savršeno?BTW videli mo ih na izložbi oldtajmera ispred Muzeja Jugoslavije. Samo Tomi ne valja ni Falkon ni Mečka S klase. A to je auto koji je pre godinu-dve proglašen najsvršenijim vozilom u serijskoj proizvodnji ikada.

Vladan

pre 8 godina

Nikolić bi dobio veliki broj političkih poena kada bi rekao da neće više da se vozi u Mercedesu već u Fiatu 500l. Realno, blindirani auto mu i ne treba.

zoran

pre 8 godina

i da ima 500.000 hiljada km.sto je nista i za punto a ne za ovaj mercedes,toliko za 5 godina ne prolaze kamioni na medjunarodnu spediciju,a ako je presao toliko jel ovaj covek radi nesto ili se samo vozi

Replay

pre 8 godina

Ja sam ubedjen da otkad su ga kupili nisu ga servisirali. Pa skoro je bila vest da su trebale ove skupocene gume koje su blindirane da se zamene i da auto lezi zbog toga.
5 godina auto, Bog zna kako su ga jos vozili i koliko su presli. Ovo je bre V12 motor sa 530 ks i 850 Nm, to je neunistivo.
Znam ljude koji voze Mecke i presle preko 500 000 km i isto kao da su nove izgledaju.

Sasha

pre 8 godina

Pravi predsednik se vozi RR a ne nemackim surogatom automombila.
(Aston Martin, 7. maj 2015 11:09)

Trivia: Rols Royce je u vlasnistvu BMW-a jos od 1998 i koriste njihove motore.

automehanicar

pre 8 godina

Pa sta je tu cudno? Majstor svog zanata...sarani sve za sta se dovati...
A to sto je on predsednik jedne drzave.....ma nema veze.....
Idemo...samo bahato....

mile

pre 8 godina

Kakav nemar i izivljavanje mora S klasa da izdrzi da bi unistio motor... To govori jako lose o ljudima koji voze taj auto. Ponasaju se kao da je to drustvena imovina, tj. nicije. U normalnoj zemlji bi zbog ovakvog nemara i finansijske stete letele ostavke na sve strane.

danny

pre 8 godina

Vučić sistematski radi da spusti rejting Nikoliću . Zna kakav je srpski narod i da će da nasedne na svaku foru . Svi predsednici se voze u novim automobilima pa nek se vozi i on . Vučić je najveće zlo Srbije . PRAVDA ZA SRBIJU POD HITNO !!!

Largo Winch

pre 8 godina

Da je Srbija monarhija, Princ Aleksandar bi obavljao protokolarne funkcije šefa države koje sada obavlja Grof od Tomovače.

Da li neko zaista misli da bi ih obavljao lošije?
Da li neko misli da bi to bilo skuplje za državu?
Da li neko misli da bi imidž Srbije bio lošiji nego sada?

Koliko god ko mislio da je NKV Aleksandar ovakav ili onakav, čovjek i njegova porodica sa svojim gostima komuniciraju na 3 svjetska jezika, uljudno i direktno. Ja lično bih mu dao presto samo zbog toga što je tri mjeseca proveo vodeći čitav menadžment Fijata po raznim prijemima i sastancima prije njihovog dolaska u Srbiju. O tome nisam počitao ništa ni u jednom dnevnom listu u Srbiji.

Svaka čast Tomi i drugim predsjedincima Srbije proteklih godina, ali dgje god se pojave iza sebe ostavljaju trag diplomackih gafova i podebele račune za sve i svašta.

Mile

pre 8 godina

Posle 4-5 godina spržiti motor, prosto neverovatno, a inace ovaj auto nema amortizere nego ima hidro pneumatsko vesanje.Ako je neka greska kod mercedesa, sama kompanija to nece dozvoliti vec ce o svom trosku zameniti sta nije u redu, zarad reputcije. Meni se to dogodilo sa sluzbenim kombijem pa su nam zamenili motor iako je istekla garancija bez jednog dinara troska, priznali gresku i zamenili motor.
Ovde nesto mnoogo smrdi.

radnik

pre 8 godina

Trebalo bi da ima vazecu garanciju ako je 2010. godiste. Ukoliko taj kvar ne pokriva garancija, onda tim vozilom nije rukovano kako treba. U tom slucaju popravku zreba da plati vozac ili covek koji duguje to vozilo.

MB

pre 8 godina

Taj auto je jos uvek u garanciji, to jest, troskove kvara treba da snosi Mercedes. Ali ako je do kvara doslo usled nestrucnog rukovanja, onda Mercedes nece platiti stetu. Sve mi se cini da je ovo drugo.

zeljko

pre 8 godina

Vozim Mercedesa 2001. god,presao 550 000km i dalje radi kao sat.... Pokazite nam tog pacijenta koji sahrani s klasu za tako kratko vreme da ga posaljemo na detaljno posmatranje!

SVD

pre 8 godina

Predsednik bogatije i uređenije zemlje Urugvaja Muhika (Mujica) sam je vozio svoj VW i ništa mu nije falilo za sve godine predsednikovanja. Naši nadri-političari moraju da imaju blindirani Mercedes pa da angažuju partijske stručnjake da ga održavaju - ato vam rezultata.

zoki

pre 8 godina

nije mi jasno kako je moguce da mercedes , nije ni 5 godina star, mora na rmeontovanje motora ili jos gore komplet da se menja motor!?! pa sta su radili sa tim kolima pobogu

AnarhoKap

pre 8 godina

To je zato sto ga vozis po rupama do uzurpiranog zemljista i nelegalno izgradjenih objekata. Trebao si pitati druga Velju da ti izgradi put do tamo.

LalaSaPlanine

pre 8 godina

Sta treba da radis sa jednim mercedesom da bi sve navedeno morao da menjas u roku od 5 godina? Mercedesovi auti prelaze i po 1 000 000 bez menjanja motora. A kao drugo nema bese mercedes 5 godina garancije za specijalna vozila? Cisto onako da pitam.

mix

pre 8 godina

ovaj mercedes pokrece 6.0 V12 motor i ujedno je jedan od najboljih V12 motora koji su na trzistu i prakticno je ne unistiv e sad veliko je pitanje kako se auto pokvarilo tako brzo mislim da je u pitanju neko pranje novca jer motor koji kosta oko 100k e ne kvari se tako lako i kroz istoriju se pokazao jako pouzdanim

zoran

pre 8 godina

Mercedes daje garanciju u trajanju od pet godina za motor i za ostale delove (AKO SE PRAVILNO KORISTI I REDOVNO SERVISIRA) i za modele iz viših klasa koji a su i desetak puta jeftiniji od 620 milki.
Tako da ovde nešto nije u vaservagu, reklo bi se? Crk'o načisto posle pet godina i dva meseca???? Napredno, mislim...

Ma ne bih ni u lift usao sa Nikolicem

pre 8 godina

Kratka hronologija:

Dacic nece da zameni gume na Nikolicevom sluzbenom vozilu.

Odrekao se sluzbenog i sada vozi privatni automobil.

Sluzbeno vozilo (brabus-mercedes od million evra) mu slupao mehanicar (ne dostaje epizoda „Nikolic se opet vozi sluzbenim vozilom“ ili “Dacic kupio gume Nikolicu za rodjendan”)

Nikolicevo sluzbeno vozilo nije registrovano.

Pilot prosuo kafu, kopilot zakacio komande, avion je bio pokvaren ...

Sluzbeni Mercedes od 600 k crko.

Zli jezici tvrde da mu to sve namesta onaj ...

Citajuci druge komentare primetio sam da se botovi nisu ni malo potrudili da opravdaju dragog nam predsednika, cak su i minusi izostali. Izgleda da su kod Telepronta najbolji sendvici.

ipak su srpske serije bolje od indijskih, spanskih, turskih...

nikola

pre 8 godina

A sto i agregati..? Jel ima nesto da je ostalo ispravno..? Kompresor klime? Alternator? Ili ono.. oces samo motor ili sve zajedno? Ma daj sve.. sluzbeni je..

tony

pre 8 godina

...12.250.000 din tj. 100.000 eura za popravku Mercedesa...pa za te pare može da se kupi 8-9 novih FIAT-a 500, zašto predsednik mora da se vozi u Mercedesu, ko će njega da napada pa mu treba blindirani auto. Prodati taj Mercedes i kupiti nešto jeftinije, dosta je bilo rasipanja narodnih para. Nek bar jednom pokažu solidarnost sa narodom u ovim teškim vremenima. Trebalo bi da se ugleda na Urugvajskog predsednika koji vozi VW Bubu i veći deo plate daje u humanitarne svrhe. Naravno svi znamo da se to neće nikad desiti jer ova bahata, osiona vlast razmišlja samo o sebi i svojim džepovima, narod i njegova muka ih ne interesuju.

29

pre 8 godina

koji li je taj strucnjak sto ga je vozio.neki "dragan torbica" sigurno...sta li se slusa od muzike u predsednickom automobilu? nova ideja za novinare ;)

marko

pre 8 godina

Ako je ovo snimak iz Bajcetine to znaci da nije predvidjen za ovakve vukojebine.Ili je to ili ga voze "sloseri" od vozaca koji su do jue terali konjske zaprege.Kad se zaista napravi pravna drzava onda ni blindirana kola postaju nepotrebna.

uvejs

pre 8 godina

Srbi,vi ste čudna nacija,kupite čoveku novi nek se malo šepuri, presednik je to. Pišite vi o prodatim preduzećima koja jos nisu isplatila deonice radnicima vec 6 god. radnici koji su pomrli čekajući isplatu,obidjite malo N.Pazar ,Rašku i ostala mesta.

Igor Gavran

pre 8 godina

Jedini nacin da za cetiri godine potpuno upropastis motor je da mu ne promenis ulje ili da ti isto iscuri. E, soferu koji nije promenio ulje uredno odbiti od plate cenu motora. I kakav je to motor od 100k evra?

Djoshica

pre 8 godina

Ljudi, ovaj auto je u toj blindiranoj opremi je težak između 5 i 7 tona. Prateće servisno osoblje, za njega bi moralo da dolazi redovno. Sa originalnim delovima, na broj km ili vremena. A vozač, da je specijalno obučen, kako za vožnju takvog auta, tako i da je tehnološko tehnički pismen. To jest, da zna više o motorima, nego naši ovlašćeni serviseri.

stana

pre 8 godina

Pravi predsednik se vozi RR a ne nemackim surogatom automombila.
(Aston Martin, 7. maj 2015 11:09)

A on je rodjen na dvoru pa za njegovu da ne kazem sta treba RR!

ima li koga?

pre 8 godina

a šta fali Tojoti 91vo godište?? Nema ništa blindirano a kad imaš prijatelje i ne zameriš se nikom onda ti nije problem :-)

sss

pre 8 godina

Auto kupljen 2010 i vec ste ga unistili?? Pa ne bi vam ni ficu dao!! Garant od 2012 odkad su SNS dosli na vlast nije bio servisiran! Pa nije da samo sednes i vozis, mora i da se servisira!!!

radioaktivni

pre 8 godina

Ovde neko nesto mulja.
Ko zna engleski izvolite.
It is an armoured vehicle with European B6/B7 resistance level. It resists military-standard small-arms projectiles and provides protection against fragments from hand grenades and other explosive charges. Additional safety features include run-flat tyres, 90L self-sealing fuel tank and a fire-extinguishing system.[25] Other features include Michelin PAX 245-700 R470 AC tires, optional emergency fresh-air system, pneumatic emergency control system for the power windows (operates independently of the on-board electronics), emergency boot opening facility, optional Panic Alarm System, rear camera, heated front windscreen and heated front windows, adjustable doorhold system for all four doors, rear doors that are pulled shut automatically over the last few millimetres, rear electric roller blinds.[26] The vehicle has top speed of 210 km/h (130 mph), with GVW of 4,200 kg (9,300 lb).[27]
V12 Bi Turbo engine 5,513 cc, 517 PS.

Golf_fan

pre 8 godina

Mercedesovi diferencijali inace crkavaju kao Taxi vozila i nepostoji Taxi firma koja vozi ta auta duze od 200.000km, posle ih prodaju. Da se nasao kao prelomna tacka kljusini od 4 Tone tezine je skroz normalno, dok je motor bio dobro znojav, konstantno, posto nijedan od vozaca nije imao ni trunku razumevanja da se 4000 kg nevoze kao Punto iako motor to maskira.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Swedenonline, 7. maj 2015 11:39)

O čemu ti pričaš? Nije ti ovo Mečka za taksi.Ovo je specijalno vozilo urađeno u firmi za blindiranje koja je pod MB znakom. Se je projektom normirano.Ne misliš li da su sve ugrađene komponente konstruisane s velikom tolerancijom prema opterećenjima. Naravno da jesu. BTW maksimalna brzina ovog V12 520PS vozila je 210kmh. Tako da pri normalnoj cruising speed vožnji od npr.150kmh auto ni ne oseća težinu.

ludinovinar

pre 8 godina

@ Branche Japanche
Vristim od smeha vec pola sata.. Kakav si ti genije.. :-) Generalno ima jako duhovitih komentara, dobri smo mi jos.. "Da vide u Mercedesu gde grese.." hehehe Uzdravlje!

keramicar

pre 8 godina

Tender!!!!! Pa valjda treba da se servisira (ako treba, a sumljam) kod ovlasnjenog servisera, a ne da majstor Djoka cacka po njemu!!!!!

precanin

pre 8 godina

Ne treba se cuditi sto se auto pardon Mercedes pokvario , pa svako zna da posle predjenih 2 mili. kilometra treba menjati motor , diferencijal i sta jos. E tu je ta razlika izmedju Mercedesa i ostalih automobila, sto ostali mogu preci oko 100.000 km a ovaj Mercedes 2 mili.km.

Odliveni

pre 8 godina

E moj predsednice... koliko se rakije moglo napraviti i prodati za 100 HILJADA EVRA?
Ili - koliko bi npr malih proizvodjaca proizvelo hektolitara vocnih rakija, da je drzava ulozila samo tih 100000 EUR kao pomoc/donaciju/jeftin kredit proizvodjacima? E moj Tomo, bruka si ti velika i propast za Srbiju. I ti i tvoj starmali Vucko.

kraja

pre 8 godina

...samo da naglasim da je 600.000 € baceno u vreme vladavine tadica, kad je srbija bila na vrhuncu prosperiteta...
...bar je on tako mislio kad je odlucio da se casti "malo boljim" kolima...

Swedenonline

pre 8 godina

Nista cudno sem cene!

Mercedesovi diferencijali inace crkavaju kao Taxi vozila i nepostoji Taxi firma koja vozi ta auta duze od 200.000km, posle ih prodaju. Da se nasao kao prelomna tacka kljusini od 4 Tone tezine je skroz normalno, dok je motor bio dobro znojav, konstantno, posto nijedan od vozaca nije imao ni trunku razumevanja da se 4000 kg nevoze kao Punto iako motor to maskira.

darko k

pre 8 godina

Koliko ja znam ta mecka je kupljena za vladara Tadica I placena 620.000eur,nesto je brzo crkla posle 5g auto se pokvario ili nije odrzavana ili je krs

oduševljen

pre 8 godina

pretpostavljam da je ovaj auto teži od 5.5 tona..možda i celih 7..zato je to sve i pocrkalo... nemojte da se čudite..to samo liči na auto..inače je oklopno vozilo..

Milosav Jovandić

pre 7 godina

"Na "mercedesu S" potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera."

Čekajte, jel vi nekog za*ebavate. Na Mercedesu starom 6 godina pokvareni motor i diferencijal i napravljeno 100.000 evra štete.
Je li neko zatvoran zbog toga?

ВојводаизВојводине

pre 8 godina

Blindirana vozila su teža od običnih i do 20 puta zbog balističkih ploča i blindiranih stakala. Kod takvih vozila amortizeri se menjaju u zavisnosti od upotrebe svke druge godine, a generalni remont motora se radi svakih 5 godina!

ВојводаизВојводине

pre 8 godina

Blindirana vozila su teža od običnih i do 20 puta zbog balističkih ploča i blindiranih stakala. Kod takvih vozila amortizeri se menjaju u zavisnosti od upotrebe svke druge godine, a generalni remont motora se radi svakih 5 godina!

kraja

pre 8 godina

...samo da naglasim da je 600.000 € baceno u vreme vladavine tadica, kad je srbija bila na vrhuncu prosperiteta...
...bar je on tako mislio kad je odlucio da se casti "malo boljim" kolima...

oduševljen

pre 8 godina

pretpostavljam da je ovaj auto teži od 5.5 tona..možda i celih 7..zato je to sve i pocrkalo... nemojte da se čudite..to samo liči na auto..inače je oklopno vozilo..

Swedenonline

pre 8 godina

Nista cudno sem cene!

Mercedesovi diferencijali inace crkavaju kao Taxi vozila i nepostoji Taxi firma koja vozi ta auta duze od 200.000km, posle ih prodaju. Da se nasao kao prelomna tacka kljusini od 4 Tone tezine je skroz normalno, dok je motor bio dobro znojav, konstantno, posto nijedan od vozaca nije imao ni trunku razumevanja da se 4000 kg nevoze kao Punto iako motor to maskira.

Largo Winch

pre 8 godina

Da je Srbija monarhija, Princ Aleksandar bi obavljao protokolarne funkcije šefa države koje sada obavlja Grof od Tomovače.

Da li neko zaista misli da bi ih obavljao lošije?
Da li neko misli da bi to bilo skuplje za državu?
Da li neko misli da bi imidž Srbije bio lošiji nego sada?

Koliko god ko mislio da je NKV Aleksandar ovakav ili onakav, čovjek i njegova porodica sa svojim gostima komuniciraju na 3 svjetska jezika, uljudno i direktno. Ja lično bih mu dao presto samo zbog toga što je tri mjeseca proveo vodeći čitav menadžment Fijata po raznim prijemima i sastancima prije njihovog dolaska u Srbiju. O tome nisam počitao ništa ni u jednom dnevnom listu u Srbiji.

Svaka čast Tomi i drugim predsjedincima Srbije proteklih godina, ali dgje god se pojave iza sebe ostavljaju trag diplomackih gafova i podebele račune za sve i svašta.

darko k

pre 8 godina

Koliko ja znam ta mecka je kupljena za vladara Tadica I placena 620.000eur,nesto je brzo crkla posle 5g auto se pokvario ili nije odrzavana ili je krs

poljak

pre 8 godina

Bmw je oskudniji ali sigurno mu nije menjan motor ni posle tolko godina! Kakav je to Mercedes postao kad mora da mu se menja motor posle 5 godina. Cisto sumnjam da je preso vise od 200k

precanin

pre 8 godina

Ne treba se cuditi sto se auto pardon Mercedes pokvario , pa svako zna da posle predjenih 2 mili. kilometra treba menjati motor , diferencijal i sta jos. E tu je ta razlika izmedju Mercedesa i ostalih automobila, sto ostali mogu preci oko 100.000 km a ovaj Mercedes 2 mili.km.

danny

pre 8 godina

Vučić sistematski radi da spusti rejting Nikoliću . Zna kakav je srpski narod i da će da nasedne na svaku foru . Svi predsednici se voze u novim automobilima pa nek se vozi i on . Vučić je najveće zlo Srbije . PRAVDA ZA SRBIJU POD HITNO !!!

Zoran Loznica

pre 8 godina

Auto koji je napravljen ta izdrži napad tenkovskom granatom, kupljen 2010-te, crkao mu SAMO motor, diferencijal i zadnji amortizer. Auto koji takoreći nije vožen, posebno što je MERCEDES, pa još ojačan, crkao. Cccccccc, mora biti da je neki zaslužni član SNS-a (koji ima automehaničarsku radnju) konačno nagrađen za zasluge. 100.000€, popravka. Tačnije, majstoru 30.000, a on iz zahvalnosti ostatak od 70.000 uplati u stranku. I kako je uopšte moguće da se zna cena popravke a tender još nije ni bio?

Lezimir

pre 8 godina

Lično nisam ljubitelj motocikala niti mogu da razumem toliku strast motociklista prema istim, ali kada sam pre par dana video grčkog ministra finansija Varufakisa, kako posle konferencije za štampu stavlja kacigu na glavu i seda na motocikl-oduševio sam se! Nigde blinde, vozača, nigde gorila, sedne čovek na motocikl i vozi sam sebe gde hoće a da je potpuno bezbedan! Karla Bilta koji dolazi biciklom na posao u Švedskoj je suvišno i spominjati! A ovaj blindu od 600k evra! Pa za te pare da 3 vrtića sagradiš a vi gospodo javni funkcioneri u Fiat 500L, iako vam ja lično ne bi ni to dao-za vas je "Florida" puna kapa koliko ste unapredili ovu zemlju!

Realista

pre 8 godina

Prvo, objavite koliko je kilometara taj mercedes presao.
A zatim podignite krivicne prijave protiv sluzbi koje su trebale da se bave odrzavanjem tog automobila.

uvejs

pre 8 godina

Srbi,vi ste čudna nacija,kupite čoveku novi nek se malo šepuri, presednik je to. Pišite vi o prodatim preduzećima koja jos nisu isplatila deonice radnicima vec 6 god. radnici koji su pomrli čekajući isplatu,obidjite malo N.Pazar ,Rašku i ostala mesta.

bogdan

pre 8 godina

taj auto nije da se vozi po nasim putevima I od strane nasih bedevija od obezbedjenja vozaca. njima je vazno da voze mecke rovere da imaju duplekse kuce sojenice a drzava se raspada. putevi losi e sad mora drzava narod iz budzeta da popravi mecku. premijerovi plakati nakaradno izlepljeni po ulazu u beograd sta li misle gosti strane delegacije kada vide to? poenta je a se ne zivi u lepoj kuci I kolima koja je na deponiji. vec da I tu deponiju sredite jer sve ima svoju cenu kao I popravka te mecke.

Srbeen

pre 8 godina

Hoćete da kažete da su upropastili automobil od preko pola miliona evra,i to za par godina???!!Pa ja mog kadeta vozim godinama i još ide kao zmaj,ni blizu menjnja motora nije!Ja bih ovo na sud!

neutralni posmatrac

pre 8 godina

zasto se raapisuje tender svaki put za servis? zar nije logicno da imaju svoj tim, normalno, pazljivo izabran za ovakve poslove? ili zvanicni servis proizvodjaca, koji ce najlakse i nabavito te delove. nego glumimo ludilo svaki put

Ucim nemacki i bezim odavde ovog leta

pre 8 godina

Otkazao je mozak naroda u Srbiji kada izlaze na izbore ne motor automobila politicara koje je narod glasao,glasa i glasace.

Motor automobila mozes opraviti ili zameniti drugim.

Mozak naroda u Srbiji na zalost ne mozes opraviti.Niti zameniti drugim.Takvi se radjamo.

Pametni,vredni,nepotkuljivi,strucni,znatizeljni i sa izuzetnim pamcenjem.

brasha

pre 8 godina

pomocu kojih trikova su unistili motor i menjac, pa ove masine treba da idu bar 700 000 kilometara, kako bre 5 godina stara mecka da se pokvari , ko je ovde lud bre, neko je kriv za ovaku stetu ajmo ime i prezime, naravno cupas sa posla il da vrce od plate.

Sasha

pre 8 godina

Pravi predsednik se vozi RR a ne nemackim surogatom automombila.
(Aston Martin, 7. maj 2015 11:09)

Trivia: Rols Royce je u vlasnistvu BMW-a jos od 1998 i koriste njihove motore.

sasa

pre 8 godina

Daj nemojte da nas lozite... Zamena motora?! Pa ovi mercedesi prelaze po milion kilometara, a sad posle 4 godine mu treba zamena motora...ovo samo moze da poveruje onaj ko je malo vise ne inteligentan....

Golf_fan

pre 8 godina

Mercedesovi diferencijali inace crkavaju kao Taxi vozila i nepostoji Taxi firma koja vozi ta auta duze od 200.000km, posle ih prodaju. Da se nasao kao prelomna tacka kljusini od 4 Tone tezine je skroz normalno, dok je motor bio dobro znojav, konstantno, posto nijedan od vozaca nije imao ni trunku razumevanja da se 4000 kg nevoze kao Punto iako motor to maskira.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Swedenonline, 7. maj 2015 11:39)

O čemu ti pričaš? Nije ti ovo Mečka za taksi.Ovo je specijalno vozilo urađeno u firmi za blindiranje koja je pod MB znakom. Se je projektom normirano.Ne misliš li da su sve ugrađene komponente konstruisane s velikom tolerancijom prema opterećenjima. Naravno da jesu. BTW maksimalna brzina ovog V12 520PS vozila je 210kmh. Tako da pri normalnoj cruising speed vožnji od npr.150kmh auto ni ne oseća težinu.

newenergy(ex antibot)

pre 8 godina

Moj rođak je kupio Forda starog 20 godina sa izrabljenim motorom. Evo pet godina vuče prikolicu i koristi ga kao poljoprivredno vozilo pa mu motor još nije crkao.
Mercedesovi motori,a naročito ovi velike kubikaže su neuništivi.

Vladan

pre 8 godina

Nikolić bi dobio veliki broj političkih poena kada bi rekao da neće više da se vozi u Mercedesu već u Fiatu 500l. Realno, blindirani auto mu i ne treba.

GT40

pre 8 godina

Blindirana vozila su teža od običnih i do 20 puta zbog balističkih ploča i blindiranih stakala. Kod takvih vozila amortizeri se menjaju u zavisnosti od upotrebe svke druge godine, a generalni remont motora se radi svakih 5 godina! (ВојводаизВојводине, 7. maj 2015 09:37)

N piši koješta.Značilo bi,po tvojoj računici, da je Mečka teška 60 tona a ovo vozilo nema više od 7-8tona. Zatim ovaj auto nema klasične amortizere, takođe motor ima toliko mnogo KS da mu težina nimalo ne smeta. Takođe,da li si se zapitao zašto tender da se raspisuje jer je to nepotrebno. Mercedes može samo a servisira njihov servis,po cenama koje su striktne,pogotovu ovakav specijalni automobil. Ne ma tu improvizacije ima samo neznanja i nesposobnosti. Kako svi Titovi oklopljeni automobili i MB Pulman 600 i Rols Rojs i danas rade savršeno?BTW videli mo ih na izložbi oldtajmera ispred Muzeja Jugoslavije. Samo Tomi ne valja ni Falkon ni Mečka S klase. A to je auto koji je pre godinu-dve proglašen najsvršenijim vozilom u serijskoj proizvodnji ikada.

Aleksandar Stefanovic

pre 8 godina

"Mečka" kupljena 2010 i otišao joj motor i diferencijal????A zašto?Da li zbog neukog vozača?Da nije vozio neki"Miško"?Neko je drndao ta kola 5 godina,a mi svi da platimo.

Gulamfer

pre 8 godina

Ovde neko nekoga zeza. Pet godina star mercedes (u garanciji), posebno pripremljen i opremljen, a da mu je crkao motor, diferencijal i amortizer. Ako je to istina, a nije, MDB moze odmah da zatvori vrata. Taj auto moze samo za redovnim odrzavanjem da ide minimalno 50 godina da ga ne taknes. Dalje, kakav crno tender? Ko ce da ga popravlja - Zika sa Moravu? Taj auto se popravalja samu u ovlascenom MB servisu i cena je svuda ista. Rapisuju tender da se sazna sta su usvinjili sa ovim autom?!?!? Ako je vozac zaribao motor (!!!!) odmah u zatvor. Ostetio drzavnu kasu za 100 000 Evra. Ali to je toliko nemoguce, poznavajuci ljude koji voze, cuvanje automobila, da je vreme da neki pravi novinar (ne blerovstina VN) istrazi o kakvoj se ovde mutljagi radi. A govorim iz licnog iskustva, jer imam 15 godina star MB i nista na njemu nije taknuto osim redovnih servisa i radi i isgleda kao da je tek izasao ispod cekica.

pero

pre 8 godina

Voleo bih da mi neko objasni, kako su uspeli da uniste mercedes od 600.000 evra za 5 godina. Moj stric vozi mercedes 190d 25 godina i jedan dinar nije dao na popravke a kao nov je. dD li se to predsednicki vozac mozda bahato ponasa kad je uspeo mercedesov motor od 100.000 evra da unisti?

pedja

pre 8 godina

a šta bi sa onim mercedes džipim koji je stigao od Arapskog šeika prošle godine kao kompenz. za hotel na Kopaoniku - "pojela ga maca" ?!

Džoni

pre 8 godina

Meni samo nije jasno šta su ti vozači radili tom automobilu kada mu je za 5 godina otkazao motor? Nije to motor za kosilicu pa da ga zagušiš sa travom i on crkne! Predpostavljam da auto ima redovne servisne intervale tako da mi ovo još neverovatnije zvuči! Slupali mu džip, za drugi nemaju gume, sada urnisali mercedesa... Pitam se ko su ti vozači i kako neko ko vozi predsednika može da bude tako bahat i neodgovoran? Oni piloti se polivaju kafom, ovi sahranili mečku staru par godina, šta je sledeće?

misula

pre 8 godina

Izem ti auto kome posle nepunih 5 godina moras da menjas sve sto nema veze sa elektronikom i karoserijom. Ne znam kako bi kojekakvi trebali da ga voze da bi unistili motor sa svim pratecim delovima, menjac i jos ponesto?

mile

pre 8 godina

Kakav nemar i izivljavanje mora S klasa da izdrzi da bi unistio motor... To govori jako lose o ljudima koji voze taj auto. Ponasaju se kao da je to drustvena imovina, tj. nicije. U normalnoj zemlji bi zbog ovakvog nemara i finansijske stete letele ostavke na sve strane.

ko jel ja

pre 8 godina

Mozda nisu sipali ulje pa unistili motor. ili pogresno gorivo sipali. Srbijanski javasluk. Koliki dripci moraju da budu da uniste motor u vrhunskom autu koji moze da pređe milion kilometara bez problema.

Odliveni

pre 8 godina

E moj predsednice... koliko se rakije moglo napraviti i prodati za 100 HILJADA EVRA?
Ili - koliko bi npr malih proizvodjaca proizvelo hektolitara vocnih rakija, da je drzava ulozila samo tih 100000 EUR kao pomoc/donaciju/jeftin kredit proizvodjacima? E moj Tomo, bruka si ti velika i propast za Srbiju. I ti i tvoj starmali Vucko.

hiavata

pre 8 godina

zar nije Nikolicev mercedes dzip "otkazao" jos onomad kad je bio na servisu pa ga serviser malo izvezao na test i prevrnuo se? Onaj sto ga nismo kupili nego dobili na poklon od nekih arapa. Bas fini neki arapi, vole nas.

analiticar bez pedigrea

pre 8 godina

ma prodaj to na poznatom placu ispred SIV-a i kupi nov. Malo je coveku sto se pati 20 godina starim falkonom jos treba da se klati neispravnim mercedesom, opremljenim za atomski udar...

covek ladno moze i jugicem da ide niko ga ne bi konstatovao, sta ce njemu blind auto, mislim...?

Kuki

pre 8 godina

Za nepunih 5 godina unistiti mercedesov motor je zaista vrhunsko dostignuce! Dovoljno govori o odnosu pojedinaca prema drustvenoj svojini...

Branche Japanche

pre 8 godina

"potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera"

Eto ti ga sad.
Par godina star auto od 620k, vozili obučeni vozači, može da izdrži nuklearni udar, ali ne naše drumove i gorivo, ili je ipak u pitanju kvalitet...?

Za cenu popravke neka kupe bilo koji japanski auto, ili iskorite neki od poklonjenih Lexusa, a ovaj u muzej, ili da prodaju Mercedesu da oni vide gde greše...

Svaki današnji auto može da izrdži gađanje jajima i jogurtima, što je pretpostavljam realno najveći kalibar i cena municije koju bi domaći teroristi mogli da izdvoje za naše političare i njihove automobile:)

Od profi ubica/atentatora, ne pomaže na žalost danas ništa.

Samo pitam

pre 8 godina

Automobil kupljen 2010. godine, koštao 620.000 evra, i potrebna mu je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera?

Moj Colt je 2006. godište, prešao 200 000 i u mnogo je boljem stanju.

Djordje Mazić

pre 8 godina

U priču da na takvom specijal Mercedesu, od 2010 do sada, propadne ceo motor, sa agregaima,može da poveruje samo Basova baba Kurana! I'te, molim vas! Opet je, verovatno, u pitanju neka nameštaljka da zamenom motora , nekome,ko je blizak vlasti, uleti skoro za "dž" stari motor, još i te kako upotrebljiv,a da da se, pri nabavci novog, neko masno ugradi!

ima li koga?

pre 8 godina

a šta fali Tojoti 91vo godište?? Nema ništa blindirano a kad imaš prijatelje i ne zameriš se nikom onda ti nije problem :-)

Igor Gavran

pre 8 godina

Jedini nacin da za cetiri godine potpuno upropastis motor je da mu ne promenis ulje ili da ti isto iscuri. E, soferu koji nije promenio ulje uredno odbiti od plate cenu motora. I kakav je to motor od 100k evra?

LalaSaPlanine

pre 8 godina

Sta treba da radis sa jednim mercedesom da bi sve navedeno morao da menjas u roku od 5 godina? Mercedesovi auti prelaze i po 1 000 000 bez menjanja motora. A kao drugo nema bese mercedes 5 godina garancije za specijalna vozila? Cisto onako da pitam.

radnik

pre 8 godina

Trebalo bi da ima vazecu garanciju ako je 2010. godiste. Ukoliko taj kvar ne pokriva garancija, onda tim vozilom nije rukovano kako treba. U tom slucaju popravku zreba da plati vozac ili covek koji duguje to vozilo.

Replay

pre 8 godina

Ja sam ubedjen da otkad su ga kupili nisu ga servisirali. Pa skoro je bila vest da su trebale ove skupocene gume koje su blindirane da se zamene i da auto lezi zbog toga.
5 godina auto, Bog zna kako su ga jos vozili i koliko su presli. Ovo je bre V12 motor sa 530 ks i 850 Nm, to je neunistivo.
Znam ljude koji voze Mecke i presle preko 500 000 km i isto kao da su nove izgledaju.

keramicar

pre 8 godina

Tender!!!!! Pa valjda treba da se servisira (ako treba, a sumljam) kod ovlasnjenog servisera, a ne da majstor Djoka cacka po njemu!!!!!

zeljko

pre 8 godina

Vozim Mercedesa 2001. god,presao 550 000km i dalje radi kao sat.... Pokazite nam tog pacijenta koji sahrani s klasu za tako kratko vreme da ga posaljemo na detaljno posmatranje!

voša

pre 8 godina

kako sad nikolićev kad je to kupio tadić od državnih para ....ovaj nikolić samo sve kvari avion a sad i ovu mečku ...dajte mu hitno juga pokvariće i onaj bmw.

Kako ko, pa ja

pre 8 godina

2010. i vec se pokvario...

Ko zna u koje sve zabiti ih terala kampanja, pa je tako brzo otisao motor (mislim na oba predsednika od kad je nabavljen auto)!?

Sojitj

pre 8 godina

Ej covece!! Zamena, ni manje ni vise nego `motora sa agregatima`.
Koja korupcija! Na visokom nivou.
Ja mislim da ovaj predsednicki mercedes zasluzuje jedan orden. Stvarno ga je zasluzio kad je i `dusu`, tj motor, ispustio :)

Реалан

pre 8 godina

Овај аутомобил је релативно млад, како то да му оде мотор? Да ли је у питању механички квар или је то последица лошег одржавања или лоше вожње (познато нам је како возачи возе службене аутомобиле). Углавном овако младом аутомобилу да се поквати мотор и диференцијал - то свакако није нормално! Надам се да ће неко овим да се позабави

sss

pre 8 godina

Auto kupljen 2010 i vec ste ga unistili?? Pa ne bi vam ni ficu dao!! Garant od 2012 odkad su SNS dosli na vlast nije bio servisiran! Pa nije da samo sednes i vozis, mora i da se servisira!!!

Mile

pre 8 godina

Posle 4-5 godina spržiti motor, prosto neverovatno, a inace ovaj auto nema amortizere nego ima hidro pneumatsko vesanje.Ako je neka greska kod mercedesa, sama kompanija to nece dozvoliti vec ce o svom trosku zameniti sta nije u redu, zarad reputcije. Meni se to dogodilo sa sluzbenim kombijem pa su nam zamenili motor iako je istekla garancija bez jednog dinara troska, priznali gresku i zamenili motor.
Ovde nesto mnoogo smrdi.

29

pre 8 godina

koji li je taj strucnjak sto ga je vozio.neki "dragan torbica" sigurno...sta li se slusa od muzike u predsednickom automobilu? nova ideja za novinare ;)

SVD

pre 8 godina

Predsednik bogatije i uređenije zemlje Urugvaja Muhika (Mujica) sam je vozio svoj VW i ništa mu nije falilo za sve godine predsednikovanja. Naši nadri-političari moraju da imaju blindirani Mercedes pa da angažuju partijske stručnjake da ga održavaju - ato vam rezultata.

zoki

pre 8 godina

nije mi jasno kako je moguce da mercedes , nije ni 5 godina star, mora na rmeontovanje motora ili jos gore komplet da se menja motor!?! pa sta su radili sa tim kolima pobogu

automehanicar

pre 8 godina

Pa sta je tu cudno? Majstor svog zanata...sarani sve za sta se dovati...
A to sto je on predsednik jedne drzave.....ma nema veze.....
Idemo...samo bahato....

xim

pre 8 godina

ovaj auto moze da predje 2 miliona km, samo ako se normalno odrzava. ovde jec ili o nesposobnim voyacima i mehanicarima, ili o lazi, radi izvlacenja para iz drzavne kase. pokusaj sa avionom je propao, setite se!

stana

pre 8 godina

Pravi predsednik se vozi RR a ne nemackim surogatom automombila.
(Aston Martin, 7. maj 2015 11:09)

A on je rodjen na dvoru pa za njegovu da ne kazem sta treba RR!

Zaprepasceni ljubitelj automobila

pre 8 godina

Ni prosecan auto srednje kategorije, korektno vozen, posle 5 godina ne dodje u stanje da su mu potrebne ovako ozbiljne opravke.
Da li je ovaj auto kupljen nov ili polovan? Koliko kilometara je presao? Kako je vozen ???? (Svejedno mi je u kojoj garnituri vlasti)...
Kojim vestinama mi uspevamo da unistimo vrhunsku tehnologiju - ili "Mercedes" ne pravi dobra vozila??? :-)))

Au bato

pre 8 godina

Mercedesu starom 5 godina trebaju popravke u vrednosti od 100.000 evra? Zamena motora, diferencijala.... Zar takav auto ima manju garanciju od Kie koja kosta 20.000 evra?

marko

pre 8 godina

Ako je ovo snimak iz Bajcetine to znaci da nije predvidjen za ovakve vukojebine.Ili je to ili ga voze "sloseri" od vozaca koji su do jue terali konjske zaprege.Kad se zaista napravi pravna drzava onda ni blindirana kola postaju nepotrebna.

tony

pre 8 godina

...12.250.000 din tj. 100.000 eura za popravku Mercedesa...pa za te pare može da se kupi 8-9 novih FIAT-a 500, zašto predsednik mora da se vozi u Mercedesu, ko će njega da napada pa mu treba blindirani auto. Prodati taj Mercedes i kupiti nešto jeftinije, dosta je bilo rasipanja narodnih para. Nek bar jednom pokažu solidarnost sa narodom u ovim teškim vremenima. Trebalo bi da se ugleda na Urugvajskog predsednika koji vozi VW Bubu i veći deo plate daje u humanitarne svrhe. Naravno svi znamo da se to neće nikad desiti jer ova bahata, osiona vlast razmišlja samo o sebi i svojim džepovima, narod i njegova muka ih ne interesuju.

nikola

pre 8 godina

A sto i agregati..? Jel ima nesto da je ostalo ispravno..? Kompresor klime? Alternator? Ili ono.. oces samo motor ili sve zajedno? Ma daj sve.. sluzbeni je..

zoran

pre 8 godina

Mercedes daje garanciju u trajanju od pet godina za motor i za ostale delove (AKO SE PRAVILNO KORISTI I REDOVNO SERVISIRA) i za modele iz viših klasa koji a su i desetak puta jeftiniji od 620 milki.
Tako da ovde nešto nije u vaservagu, reklo bi se? Crk'o načisto posle pet godina i dva meseca???? Napredno, mislim...

MB

pre 8 godina

Taj auto je jos uvek u garanciji, to jest, troskove kvara treba da snosi Mercedes. Ali ako je do kvara doslo usled nestrucnog rukovanja, onda Mercedes nece platiti stetu. Sve mi se cini da je ovo drugo.

radioaktivni

pre 8 godina

Ovde neko nesto mulja.
Ko zna engleski izvolite.
It is an armoured vehicle with European B6/B7 resistance level. It resists military-standard small-arms projectiles and provides protection against fragments from hand grenades and other explosive charges. Additional safety features include run-flat tyres, 90L self-sealing fuel tank and a fire-extinguishing system.[25] Other features include Michelin PAX 245-700 R470 AC tires, optional emergency fresh-air system, pneumatic emergency control system for the power windows (operates independently of the on-board electronics), emergency boot opening facility, optional Panic Alarm System, rear camera, heated front windscreen and heated front windows, adjustable doorhold system for all four doors, rear doors that are pulled shut automatically over the last few millimetres, rear electric roller blinds.[26] The vehicle has top speed of 210 km/h (130 mph), with GVW of 4,200 kg (9,300 lb).[27]
V12 Bi Turbo engine 5,513 cc, 517 PS.

Djoshica

pre 8 godina

Ljudi, ovaj auto je u toj blindiranoj opremi je težak između 5 i 7 tona. Prateće servisno osoblje, za njega bi moralo da dolazi redovno. Sa originalnim delovima, na broj km ili vremena. A vozač, da je specijalno obučen, kako za vožnju takvog auta, tako i da je tehnološko tehnički pismen. To jest, da zna više o motorima, nego naši ovlašćeni serviseri.

AnarhoKap

pre 8 godina

To je zato sto ga vozis po rupama do uzurpiranog zemljista i nelegalno izgradjenih objekata. Trebao si pitati druga Velju da ti izgradi put do tamo.

zoran

pre 8 godina

i da ima 500.000 hiljada km.sto je nista i za punto a ne za ovaj mercedes,toliko za 5 godina ne prolaze kamioni na medjunarodnu spediciju,a ako je presao toliko jel ovaj covek radi nesto ili se samo vozi

marija

pre 8 godina

uzbrdo ka selu neasfaltiranim putem nizbrdo od sela neasfaltiranim putem ... prevoz rodjaka i transport šljiva...i- ode mečka u 3 p.m.

Ma ne bih ni u lift usao sa Nikolicem

pre 8 godina

Kratka hronologija:

Dacic nece da zameni gume na Nikolicevom sluzbenom vozilu.

Odrekao se sluzbenog i sada vozi privatni automobil.

Sluzbeno vozilo (brabus-mercedes od million evra) mu slupao mehanicar (ne dostaje epizoda „Nikolic se opet vozi sluzbenim vozilom“ ili “Dacic kupio gume Nikolicu za rodjendan”)

Nikolicevo sluzbeno vozilo nije registrovano.

Pilot prosuo kafu, kopilot zakacio komande, avion je bio pokvaren ...

Sluzbeni Mercedes od 600 k crko.

Zli jezici tvrde da mu to sve namesta onaj ...

Citajuci druge komentare primetio sam da se botovi nisu ni malo potrudili da opravdaju dragog nam predsednika, cak su i minusi izostali. Izgleda da su kod Telepronta najbolji sendvici.

ipak su srpske serije bolje od indijskih, spanskih, turskih...

mix

pre 8 godina

ovaj mercedes pokrece 6.0 V12 motor i ujedno je jedan od najboljih V12 motora koji su na trzistu i prakticno je ne unistiv e sad veliko je pitanje kako se auto pokvarilo tako brzo mislim da je u pitanju neko pranje novca jer motor koji kosta oko 100k e ne kvari se tako lako i kroz istoriju se pokazao jako pouzdanim

ludinovinar

pre 8 godina

@ Branche Japanche
Vristim od smeha vec pola sata.. Kakav si ti genije.. :-) Generalno ima jako duhovitih komentara, dobri smo mi jos.. "Da vide u Mercedesu gde grese.." hehehe Uzdravlje!

Milosav Jovandić

pre 7 godina

"Na "mercedesu S" potrebna je zamena motora sa agregatima, diferencijala i zadnjeg desnog amortizera."

Čekajte, jel vi nekog za*ebavate. Na Mercedesu starom 6 godina pokvareni motor i diferencijal i napravljeno 100.000 evra štete.
Je li neko zatvoran zbog toga?