Sreda, 06.05.2015.

10:38

Vučić: EU da uvaži napore Srbije

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da se nada da će zemlje Evropske unije uvažiti napore koje Srbija ulaže u dijalog sa Prištinom.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: EU da uvaži napore Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

KV

pre 8 godina

Politika Srbije se bazira na miru I poverenju.I takvu politiku je veoma bitno propagirati I na tom skupu, kako bi se nasa iskrena zelja I volja pronela u svet.Sigurna sam d ace ovi pregovori uroditi plodom .Nema brige.

Magdalena

pre 8 godina

Sbrija je postihla dobre rezulta, verujem da ce biti ubrzo otvorena poglavlja da postanemo clan EU. Trud i rad se na kraju svakako isplate.

Helen

pre 8 godina

Srbija se trudi da obezbedi stabilnost u regionu i da normalizuje odnose sa Pristinom. EU treba to da uzme u obzir kada bude odlucivala o otvaranju poglavlja pregovora.

Luj

pre 8 godina

Rukovodstvo Srbije je pokazalo izuzetnu angazovanost oko celokupne situacije na KiM!Pristup Srbije je odgovoran, tolerantan i primeren i vazno je da svetski politicki subjekti budu svesni te cinjenice!

dorijan

pre 8 godina

Srbija je mnogo toga uložila na putu ka ostvarenju svog cilja, EU interesuje napredak u svim oblastima, jedan od glavnih jeste dijalog sa Pristinom mada bi trebala da pritegne i drugu stranu...

just an ordinary girl

pre 8 godina

Nadamo se da ce zemlje EU uvažiti reforme koje se sprovode , otvaranjem pregovaračkih poglavlja i podržati napredak Srbije na evropskom putu.

kole

pre 8 godina

Naš trud i napor oko tih pregovora mora neko iz EU da uoči lepo im je rekao Vučić,Priština ionako pokušava da na svakom koraku zakoči pregovore.

laki

pre 8 godina

Vucic se nesumnjivo u spoljnoj politici bori za privlacenje investicija iz nama prijateljske Italije cija nam je podrska na putu ka EU je od velikog znacaja.

lena

pre 8 godina

Upravu je Vučić,dok se mi trudimo i preznojavamo u pregovorima dotle Priština vrši opstrukciju na svakom korku a to mora neko iz EU da primeti ako ne mi ćemo im sami reći.

Das Sein

pre 8 godina

Pravi je trenutak za demonstraciju odlučnosti da Srbija ne beži od "krupni i ozbljnih" tema kao što je njeno konačno geo-političko i makro-ekonosku pozicioniranje. Međutim, to implicira objektivnu, iskrenu i ozbiljnu nameru u prihvatanju Srbije kao ravnopravnog partnera. Da li Evropska Unija demonstrira jednu takvu ozbiljnost !? U čemu se ogleda iskrenost njenih namera !? Šta Srbija može očekivati na putu realnih integracionih procesa, osim uslova, zahteva i, često, polu-korektnih očekivanja !? Mnoge stvari se moraju promeniti u Briselu i Strazburu da bi Srbija, iskreno i bez distance, svoju sudbinu trajno vezala za projekat Evropske Unije. Treba to reći na najotvoreniji način pre nego što istinski i realno-objektivni pregovori, kroz famozna "otvaranja poglavlja", uopšte i otpočnu. Mislim da maksimalno treba podržati premijera u njegovom insistiranju na daleko realnijim i iskrenijim odnosima na relaciji Evropska Unija - Srbija.

Federer

pre 8 godina

Zaista, vreme je da Evropska Unija ispolji ozbiljnu nameru u pogledu našeg integracionog procesa. Predugo se iz Brisela i Strazbura upućuju samo uslovi, zahtevi i očekivanja. Trenutak je da EU izađe sa svojom vizijom integracije srpske nacionalne ekonomije u opštije sisteme podele rada i distrubucije kapitala. Mislim da je premijer Vučić u pravu kada insistira na jednom daleko otvorenijem odnosu EU. Suštinski uzev, naša pozocija proklamovane neutralnosti i nije toliko stvar neuslovljenog izbora koliko realnosti u odnošenju globalnih centara političke moći prema našem društvu i našoj nacionalnoj ekonomiji. Prema tome, trenutak je da se otvore poglavlja, na najozbiljniji i najiskreniji mogući način.

masa

pre 8 godina

Gradjani još uvek nisu osetili jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti.

e-krem

pre 8 godina

Kosovo ispunjava samo ono sto im se svidja,EU postavlja pokretne mete,nove uslove,Vucic se raspada od rada i radi danju i nocu,subotom i nedeljom kako bi gradjani uzivali u blaostanju,gradi i na vodi jer je Srbija mala pa ima malo zemlje pogotovo sto je sada suzena za 11.000km jednostranim odcepljenjem Kosova i sa rusima idemo ukorak tj.marsiramo kada ne sedimo na dve stolice ali uzalud.E pa neka sada EU ispunjava nase uslove malo a ne samo mi njihove pa gde to ima,pogotovu sto su nas za nista i bombardovali jos.Napred Vucicu jedino si ti vazan zaboravi na nas jer mi nismo vazni.

milos

pre 8 godina

Eno ti izvestaj UN a posle toga procitaj izvestaj EK, pa onda izadji pa lazi botove jos malo. Sta li tebi stavljaju u sendvic kad ovako lupetas?!

Profesorka

pre 8 godina

Ocekujemo da ce zemlje EU uvaziti napore koje Srbija ulaze u dijalog s Pristinom, da ce uvaziti i druge politicke i ekonomske reformske procese i otvaranjem pregovarackih poglavlja podrzati napredak Srbije na njenom evropskom putu.

gremlin

pre 8 godina

Koje reforme?!što si smanjio PLATE I PENZIJE,jel si video,sta se desi kad u zemlji EU smanje PENZIJE?!npr Italiji...to što te botovi hvale 24h,ne znači da je nas sramota koliko nam je dobro...

Frau

pre 8 godina

Srbija je uvek za pregovore.Imamo kao poteškoću i drugu stranu koja nije uvek flesibilna i spremna na dogovor.EU treba da razume i uvaži naše napore u ovim pregovorima.

opusteni

pre 8 godina

EU vise nema gde jer je Srbija ispunila sve sto je dogovoreno tako da mora da uvazi napore jer i da hoce suprotno ne postoji nijedan argument.

siki82

pre 8 godina

Konačan početak otvaranja prvih poglavlja bi značio da EU uvažava sve naše napore za sprovodjenje političkih i ekonomskih reformi,kao i napore uložene u normalizciju odnosa sa Kosovom.

Drcha

pre 8 godina

Srbiju treba malo i pomoci,pogurati napred,pokazali smo da imamo preveliku zelju da napredujemo u svim segmentima zivota,da se vremenom menjamo,da tezimo ka modernijim uslovima zivota,da mozemo da budemo civilizovani i da mozemo sve da postujemo. Zeljni smo napretka i znanja. Mislim da ce jednog dana Srbija biti jedna moderna i napredna i postovana drzava svukuda u svetu!

Drcha

pre 8 godina

Vucic vodi nasu drzavu u EU sigurnim putem. Srbija je usla na kolosek i hitro grabi napred ka evrointegracijama i blistavijoj,sigurnoj buducnosti,a sve zahvaljujuci radu naseg premijera i vlade Srbije.

obrenko

pre 8 godina

Aktuelna vlada je pokazala da ima hrabrosti da sprovede sve ekonomske mere, ma koliko one bile bolne, u cilju ozdravljenja srpske ekonomije.

akrobata68

pre 8 godina

Napokon imamo podrsku najuticajnijih zemalja u EU,to nije doslo samo od sebe.Neko je (premijer)zbog toga danonocno radio i eto uspeo.Mozda se to nekom i ne sviđa,ali je to tako.U jednom trenutku sam pomislio da će Vučiću biti lako zbog velike vecine koju je osvojio na izborima.I bilo bi da nije shvatio da nije vreme za igranje,i da moraju da se pokrenu ozbiljne reforme.Tada je dosta ljudi shvatilo da njemu nije preca ni popularnost ni partija od drzave.Ali posto mi idemo ka izlazu iz krize sigurno će EU uvaziti i uvazava sve nase napore i odricanja zarad boljeg sutra.

mire_ns

pre 8 godina

Srbija neizmerno i konstantno radi sve sto je u njenoj moci kako bi postigli najprihvatljiviji dogovor za obe strane, kao i niz drugih obaveza po standardima EU. I kao takva nebi trebalo da joj bilo ko staje na put evro integracijama.

kika11

pre 8 godina

Italija nam je od starta pružala podršku tokom evrointegracija,bili su nam iskreni partneri koji prate naše ekonomske reforme,i koji se zalažu za što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja.

11482

pre 8 godina

Srbija je uložila velike napore kako u dijalog sa Prištinom,tako i u uspostavljanje korektnih odnosa sa ostalim zemljama regiona,radilo se na susedskim vezama,očuvanju stabilnosti,a sve to bi trebalo uvažiti.

VladimirUE

pre 8 godina

EU ce mozda uvaziti napore u uspostavljanju susedskih odnosa sa Pristinom koje sprovodi Vucic ali sigurno nece toliki stepen kriminala, korupcije, neslobode medija i javnog iznosenja misljenja, kao ni napade na preostale nezavisne institucije. A narod je na ivici bunta zbog siromastva u koji ga je uvela SNS vlast.

Profesionalni komentator

pre 8 godina

EU zeli da Srbija prizna "nezavisno" Kosova najvise da bi oprali sebe od krsenja Helsinske povelje o nepovredivosti granica i od napada na suverenu drzavu bez odobrenja UN-a.

vArtemida

pre 8 godina

Srbija je okrenuta sebi i svojim problemima, danas njena vlada i premijer intenzivno rade na sređivanju nereda koji je pravljen poslednju deceniju bez milosti. Samim tim jedno od pitanja je i Kosovo koje odavno nikne pod našom kontrolom ali svakako treba raditi na tome da se što više sporazuma primeni.

Milutin Mladjenovic

pre 8 godina

Vučić:EU da uvaži napore Srbije >>> Koje napore?Da izbegavate svaku sistemsku promenu u društvu,da izvarate sve živo i mrtvo u Srbiji i svetu?Je l to?

Nina

pre 8 godina

Primena Briselskog sporazuma treba da se okonča do kraja ovog meseca. Ako Priština vrši opstrukciju, onda EU mora da nađe načina kako bi se ispoštovalo dogovoreno. Srbija na svom putu prema EU ne sme da bude talac manipulacija zvanične Prištine.

Janko

pre 8 godina

Srbija je danas reformski mnogo spremnija za ulazak u EU, nego što su neke zemlje, poput Bugarske, Rumunije i Hrvatske bile spremne u momentu kada su ulazile u EU.

bozidar

pre 8 godina

Mi smo stvarno mnogo toga uradili po tom pitanju da se unormalizuju ti razgovori sa Pristinom i stvarno je i za ocekivati da nam to EU uzme kao olaksavajuce okolnosti za nas ulazak u nju.

Bojan

pre 8 godina

Priština ispunjava od dogovorenog samo ono što Albancima odgovara. Posledice za neprimenjivanja nemaju,trpimo ih jedino mi. I sve dok je tako, dok EU ne prizna ko su krivci za kočenje sporazuma, neće ni početi pregovori za ulazak u EU. Verujem da će Vučić agresivnije ovo isticati i tražiti da se razume i uvaži pozicija Srbije.

Vlada

pre 8 godina

Eh ... kako je bilo lepo onih nekoliko dana oko 1. maja dok je "gazda" turistički obilazio Beč. Ni jedna jedina vest o njemu. Odmor za oči, uši i dušu. Ajde "gazda", idi opet negde na odmor. I ostani malo duže ... nekih 10-tak godina ...

GagY

pre 8 godina

Nema razloga da gospodin Vučić govori E.U. šta da radi, već jednostavno da sprovodi tačke Briselskog sporazuma kojeg je lično potpisao.Patetiše u startu, jer ga niko ne konstatuje van granica ove tužne zemlje.

Rankov

pre 8 godina

Srbija treba da traži da nam se uvaži konstruktivnost jer ako ne tražimo neće nas se niko ni setiti. Na kraju postoje zemlje iz EU koje nisu priznale tzv.Kosovo tako da ništa tu još nije gotovo. Treba čekati svoju šansu, razvijati ekonomiju i naravno i vojsku pa ako zatreba što da ne ući na Kosmet u slučaju nekog novog pogroma. Što ne bi NATO mogao da nas kao partnere pozove da pomegnemo ako se pojave nemiri. Ali sve se to traba planirati jer za slobodu se treba boriti i gristi.

obrenko

pre 8 godina

Aktuelna vlada je pokazala da ima hrabrosti da sprovede sve ekonomske mere, ma koliko one bile bolne, u cilju ozdravljenja srpske ekonomije.

Profesionalni komentator

pre 8 godina

EU zeli da Srbija prizna "nezavisno" Kosova najvise da bi oprali sebe od krsenja Helsinske povelje o nepovredivosti granica i od napada na suverenu drzavu bez odobrenja UN-a.

Drcha

pre 8 godina

Srbiju treba malo i pomoci,pogurati napred,pokazali smo da imamo preveliku zelju da napredujemo u svim segmentima zivota,da se vremenom menjamo,da tezimo ka modernijim uslovima zivota,da mozemo da budemo civilizovani i da mozemo sve da postujemo. Zeljni smo napretka i znanja. Mislim da ce jednog dana Srbija biti jedna moderna i napredna i postovana drzava svukuda u svetu!

Nina

pre 8 godina

Primena Briselskog sporazuma treba da se okonča do kraja ovog meseca. Ako Priština vrši opstrukciju, onda EU mora da nađe načina kako bi se ispoštovalo dogovoreno. Srbija na svom putu prema EU ne sme da bude talac manipulacija zvanične Prištine.

Drcha

pre 8 godina

Vucic vodi nasu drzavu u EU sigurnim putem. Srbija je usla na kolosek i hitro grabi napred ka evrointegracijama i blistavijoj,sigurnoj buducnosti,a sve zahvaljujuci radu naseg premijera i vlade Srbije.

mire_ns

pre 8 godina

Srbija neizmerno i konstantno radi sve sto je u njenoj moci kako bi postigli najprihvatljiviji dogovor za obe strane, kao i niz drugih obaveza po standardima EU. I kao takva nebi trebalo da joj bilo ko staje na put evro integracijama.

kole

pre 8 godina

Naš trud i napor oko tih pregovora mora neko iz EU da uoči lepo im je rekao Vučić,Priština ionako pokušava da na svakom koraku zakoči pregovore.

Bojan

pre 8 godina

Priština ispunjava od dogovorenog samo ono što Albancima odgovara. Posledice za neprimenjivanja nemaju,trpimo ih jedino mi. I sve dok je tako, dok EU ne prizna ko su krivci za kočenje sporazuma, neće ni početi pregovori za ulazak u EU. Verujem da će Vučić agresivnije ovo isticati i tražiti da se razume i uvaži pozicija Srbije.

Rankov

pre 8 godina

Srbija treba da traži da nam se uvaži konstruktivnost jer ako ne tražimo neće nas se niko ni setiti. Na kraju postoje zemlje iz EU koje nisu priznale tzv.Kosovo tako da ništa tu još nije gotovo. Treba čekati svoju šansu, razvijati ekonomiju i naravno i vojsku pa ako zatreba što da ne ući na Kosmet u slučaju nekog novog pogroma. Što ne bi NATO mogao da nas kao partnere pozove da pomegnemo ako se pojave nemiri. Ali sve se to traba planirati jer za slobodu se treba boriti i gristi.

Janko

pre 8 godina

Srbija je danas reformski mnogo spremnija za ulazak u EU, nego što su neke zemlje, poput Bugarske, Rumunije i Hrvatske bile spremne u momentu kada su ulazile u EU.

vArtemida

pre 8 godina

Srbija je okrenuta sebi i svojim problemima, danas njena vlada i premijer intenzivno rade na sređivanju nereda koji je pravljen poslednju deceniju bez milosti. Samim tim jedno od pitanja je i Kosovo koje odavno nikne pod našom kontrolom ali svakako treba raditi na tome da se što više sporazuma primeni.

masa

pre 8 godina

Gradjani još uvek nisu osetili jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti.

opusteni

pre 8 godina

EU vise nema gde jer je Srbija ispunila sve sto je dogovoreno tako da mora da uvazi napore jer i da hoce suprotno ne postoji nijedan argument.

kika11

pre 8 godina

Italija nam je od starta pružala podršku tokom evrointegracija,bili su nam iskreni partneri koji prate naše ekonomske reforme,i koji se zalažu za što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja.

bozidar

pre 8 godina

Mi smo stvarno mnogo toga uradili po tom pitanju da se unormalizuju ti razgovori sa Pristinom i stvarno je i za ocekivati da nam to EU uzme kao olaksavajuce okolnosti za nas ulazak u nju.

lena

pre 8 godina

Upravu je Vučić,dok se mi trudimo i preznojavamo u pregovorima dotle Priština vrši opstrukciju na svakom korku a to mora neko iz EU da primeti ako ne mi ćemo im sami reći.

11482

pre 8 godina

Srbija je uložila velike napore kako u dijalog sa Prištinom,tako i u uspostavljanje korektnih odnosa sa ostalim zemljama regiona,radilo se na susedskim vezama,očuvanju stabilnosti,a sve to bi trebalo uvažiti.

Frau

pre 8 godina

Srbija je uvek za pregovore.Imamo kao poteškoću i drugu stranu koja nije uvek flesibilna i spremna na dogovor.EU treba da razume i uvaži naše napore u ovim pregovorima.

akrobata68

pre 8 godina

Napokon imamo podrsku najuticajnijih zemalja u EU,to nije doslo samo od sebe.Neko je (premijer)zbog toga danonocno radio i eto uspeo.Mozda se to nekom i ne sviđa,ali je to tako.U jednom trenutku sam pomislio da će Vučiću biti lako zbog velike vecine koju je osvojio na izborima.I bilo bi da nije shvatio da nije vreme za igranje,i da moraju da se pokrenu ozbiljne reforme.Tada je dosta ljudi shvatilo da njemu nije preca ni popularnost ni partija od drzave.Ali posto mi idemo ka izlazu iz krize sigurno će EU uvaziti i uvazava sve nase napore i odricanja zarad boljeg sutra.

siki82

pre 8 godina

Konačan početak otvaranja prvih poglavlja bi značio da EU uvažava sve naše napore za sprovodjenje političkih i ekonomskih reformi,kao i napore uložene u normalizciju odnosa sa Kosovom.

Profesorka

pre 8 godina

Ocekujemo da ce zemlje EU uvaziti napore koje Srbija ulaze u dijalog s Pristinom, da ce uvaziti i druge politicke i ekonomske reformske procese i otvaranjem pregovarackih poglavlja podrzati napredak Srbije na njenom evropskom putu.

Federer

pre 8 godina

Zaista, vreme je da Evropska Unija ispolji ozbiljnu nameru u pogledu našeg integracionog procesa. Predugo se iz Brisela i Strazbura upućuju samo uslovi, zahtevi i očekivanja. Trenutak je da EU izađe sa svojom vizijom integracije srpske nacionalne ekonomije u opštije sisteme podele rada i distrubucije kapitala. Mislim da je premijer Vučić u pravu kada insistira na jednom daleko otvorenijem odnosu EU. Suštinski uzev, naša pozocija proklamovane neutralnosti i nije toliko stvar neuslovljenog izbora koliko realnosti u odnošenju globalnih centara političke moći prema našem društvu i našoj nacionalnoj ekonomiji. Prema tome, trenutak je da se otvore poglavlja, na najozbiljniji i najiskreniji mogući način.

e-krem

pre 8 godina

Kosovo ispunjava samo ono sto im se svidja,EU postavlja pokretne mete,nove uslove,Vucic se raspada od rada i radi danju i nocu,subotom i nedeljom kako bi gradjani uzivali u blaostanju,gradi i na vodi jer je Srbija mala pa ima malo zemlje pogotovo sto je sada suzena za 11.000km jednostranim odcepljenjem Kosova i sa rusima idemo ukorak tj.marsiramo kada ne sedimo na dve stolice ali uzalud.E pa neka sada EU ispunjava nase uslove malo a ne samo mi njihove pa gde to ima,pogotovu sto su nas za nista i bombardovali jos.Napred Vucicu jedino si ti vazan zaboravi na nas jer mi nismo vazni.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Nadamo se da ce zemlje EU uvažiti reforme koje se sprovode , otvaranjem pregovaračkih poglavlja i podržati napredak Srbije na evropskom putu.

Das Sein

pre 8 godina

Pravi je trenutak za demonstraciju odlučnosti da Srbija ne beži od "krupni i ozbljnih" tema kao što je njeno konačno geo-političko i makro-ekonosku pozicioniranje. Međutim, to implicira objektivnu, iskrenu i ozbiljnu nameru u prihvatanju Srbije kao ravnopravnog partnera. Da li Evropska Unija demonstrira jednu takvu ozbiljnost !? U čemu se ogleda iskrenost njenih namera !? Šta Srbija može očekivati na putu realnih integracionih procesa, osim uslova, zahteva i, često, polu-korektnih očekivanja !? Mnoge stvari se moraju promeniti u Briselu i Strazburu da bi Srbija, iskreno i bez distance, svoju sudbinu trajno vezala za projekat Evropske Unije. Treba to reći na najotvoreniji način pre nego što istinski i realno-objektivni pregovori, kroz famozna "otvaranja poglavlja", uopšte i otpočnu. Mislim da maksimalno treba podržati premijera u njegovom insistiranju na daleko realnijim i iskrenijim odnosima na relaciji Evropska Unija - Srbija.

laki

pre 8 godina

Vucic se nesumnjivo u spoljnoj politici bori za privlacenje investicija iz nama prijateljske Italije cija nam je podrska na putu ka EU je od velikog znacaja.

gremlin

pre 8 godina

Koje reforme?!što si smanjio PLATE I PENZIJE,jel si video,sta se desi kad u zemlji EU smanje PENZIJE?!npr Italiji...to što te botovi hvale 24h,ne znači da je nas sramota koliko nam je dobro...

Vlada

pre 8 godina

Eh ... kako je bilo lepo onih nekoliko dana oko 1. maja dok je "gazda" turistički obilazio Beč. Ni jedna jedina vest o njemu. Odmor za oči, uši i dušu. Ajde "gazda", idi opet negde na odmor. I ostani malo duže ... nekih 10-tak godina ...

VladimirUE

pre 8 godina

EU ce mozda uvaziti napore u uspostavljanju susedskih odnosa sa Pristinom koje sprovodi Vucic ali sigurno nece toliki stepen kriminala, korupcije, neslobode medija i javnog iznosenja misljenja, kao ni napade na preostale nezavisne institucije. A narod je na ivici bunta zbog siromastva u koji ga je uvela SNS vlast.

GagY

pre 8 godina

Nema razloga da gospodin Vučić govori E.U. šta da radi, već jednostavno da sprovodi tačke Briselskog sporazuma kojeg je lično potpisao.Patetiše u startu, jer ga niko ne konstatuje van granica ove tužne zemlje.

Milutin Mladjenovic

pre 8 godina

Vučić:EU da uvaži napore Srbije >>> Koje napore?Da izbegavate svaku sistemsku promenu u društvu,da izvarate sve živo i mrtvo u Srbiji i svetu?Je l to?

milos

pre 8 godina

Eno ti izvestaj UN a posle toga procitaj izvestaj EK, pa onda izadji pa lazi botove jos malo. Sta li tebi stavljaju u sendvic kad ovako lupetas?!

Helen

pre 8 godina

Srbija se trudi da obezbedi stabilnost u regionu i da normalizuje odnose sa Pristinom. EU treba to da uzme u obzir kada bude odlucivala o otvaranju poglavlja pregovora.

dorijan

pre 8 godina

Srbija je mnogo toga uložila na putu ka ostvarenju svog cilja, EU interesuje napredak u svim oblastima, jedan od glavnih jeste dijalog sa Pristinom mada bi trebala da pritegne i drugu stranu...

Luj

pre 8 godina

Rukovodstvo Srbije je pokazalo izuzetnu angazovanost oko celokupne situacije na KiM!Pristup Srbije je odgovoran, tolerantan i primeren i vazno je da svetski politicki subjekti budu svesni te cinjenice!

Magdalena

pre 8 godina

Sbrija je postihla dobre rezulta, verujem da ce biti ubrzo otvorena poglavlja da postanemo clan EU. Trud i rad se na kraju svakako isplate.

KV

pre 8 godina

Politika Srbije se bazira na miru I poverenju.I takvu politiku je veoma bitno propagirati I na tom skupu, kako bi se nasa iskrena zelja I volja pronela u svet.Sigurna sam d ace ovi pregovori uroditi plodom .Nema brige.

GagY

pre 8 godina

Nema razloga da gospodin Vučić govori E.U. šta da radi, već jednostavno da sprovodi tačke Briselskog sporazuma kojeg je lično potpisao.Patetiše u startu, jer ga niko ne konstatuje van granica ove tužne zemlje.

Milutin Mladjenovic

pre 8 godina

Vučić:EU da uvaži napore Srbije >>> Koje napore?Da izbegavate svaku sistemsku promenu u društvu,da izvarate sve živo i mrtvo u Srbiji i svetu?Je l to?

Vlada

pre 8 godina

Eh ... kako je bilo lepo onih nekoliko dana oko 1. maja dok je "gazda" turistički obilazio Beč. Ni jedna jedina vest o njemu. Odmor za oči, uši i dušu. Ajde "gazda", idi opet negde na odmor. I ostani malo duže ... nekih 10-tak godina ...

VladimirUE

pre 8 godina

EU ce mozda uvaziti napore u uspostavljanju susedskih odnosa sa Pristinom koje sprovodi Vucic ali sigurno nece toliki stepen kriminala, korupcije, neslobode medija i javnog iznosenja misljenja, kao ni napade na preostale nezavisne institucije. A narod je na ivici bunta zbog siromastva u koji ga je uvela SNS vlast.

gremlin

pre 8 godina

Koje reforme?!što si smanjio PLATE I PENZIJE,jel si video,sta se desi kad u zemlji EU smanje PENZIJE?!npr Italiji...to što te botovi hvale 24h,ne znači da je nas sramota koliko nam je dobro...

milos

pre 8 godina

Eno ti izvestaj UN a posle toga procitaj izvestaj EK, pa onda izadji pa lazi botove jos malo. Sta li tebi stavljaju u sendvic kad ovako lupetas?!

obrenko

pre 8 godina

Aktuelna vlada je pokazala da ima hrabrosti da sprovede sve ekonomske mere, ma koliko one bile bolne, u cilju ozdravljenja srpske ekonomije.

Drcha

pre 8 godina

Srbiju treba malo i pomoci,pogurati napred,pokazali smo da imamo preveliku zelju da napredujemo u svim segmentima zivota,da se vremenom menjamo,da tezimo ka modernijim uslovima zivota,da mozemo da budemo civilizovani i da mozemo sve da postujemo. Zeljni smo napretka i znanja. Mislim da ce jednog dana Srbija biti jedna moderna i napredna i postovana drzava svukuda u svetu!

vArtemida

pre 8 godina

Srbija je okrenuta sebi i svojim problemima, danas njena vlada i premijer intenzivno rade na sređivanju nereda koji je pravljen poslednju deceniju bez milosti. Samim tim jedno od pitanja je i Kosovo koje odavno nikne pod našom kontrolom ali svakako treba raditi na tome da se što više sporazuma primeni.

Drcha

pre 8 godina

Vucic vodi nasu drzavu u EU sigurnim putem. Srbija je usla na kolosek i hitro grabi napred ka evrointegracijama i blistavijoj,sigurnoj buducnosti,a sve zahvaljujuci radu naseg premijera i vlade Srbije.

Nina

pre 8 godina

Primena Briselskog sporazuma treba da se okonča do kraja ovog meseca. Ako Priština vrši opstrukciju, onda EU mora da nađe načina kako bi se ispoštovalo dogovoreno. Srbija na svom putu prema EU ne sme da bude talac manipulacija zvanične Prištine.

mire_ns

pre 8 godina

Srbija neizmerno i konstantno radi sve sto je u njenoj moci kako bi postigli najprihvatljiviji dogovor za obe strane, kao i niz drugih obaveza po standardima EU. I kao takva nebi trebalo da joj bilo ko staje na put evro integracijama.

Janko

pre 8 godina

Srbija je danas reformski mnogo spremnija za ulazak u EU, nego što su neke zemlje, poput Bugarske, Rumunije i Hrvatske bile spremne u momentu kada su ulazile u EU.

masa

pre 8 godina

Gradjani još uvek nisu osetili jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti.

Bojan

pre 8 godina

Priština ispunjava od dogovorenog samo ono što Albancima odgovara. Posledice za neprimenjivanja nemaju,trpimo ih jedino mi. I sve dok je tako, dok EU ne prizna ko su krivci za kočenje sporazuma, neće ni početi pregovori za ulazak u EU. Verujem da će Vučić agresivnije ovo isticati i tražiti da se razume i uvaži pozicija Srbije.

akrobata68

pre 8 godina

Napokon imamo podrsku najuticajnijih zemalja u EU,to nije doslo samo od sebe.Neko je (premijer)zbog toga danonocno radio i eto uspeo.Mozda se to nekom i ne sviđa,ali je to tako.U jednom trenutku sam pomislio da će Vučiću biti lako zbog velike vecine koju je osvojio na izborima.I bilo bi da nije shvatio da nije vreme za igranje,i da moraju da se pokrenu ozbiljne reforme.Tada je dosta ljudi shvatilo da njemu nije preca ni popularnost ni partija od drzave.Ali posto mi idemo ka izlazu iz krize sigurno će EU uvaziti i uvazava sve nase napore i odricanja zarad boljeg sutra.

bozidar

pre 8 godina

Mi smo stvarno mnogo toga uradili po tom pitanju da se unormalizuju ti razgovori sa Pristinom i stvarno je i za ocekivati da nam to EU uzme kao olaksavajuce okolnosti za nas ulazak u nju.

siki82

pre 8 godina

Konačan početak otvaranja prvih poglavlja bi značio da EU uvažava sve naše napore za sprovodjenje političkih i ekonomskih reformi,kao i napore uložene u normalizciju odnosa sa Kosovom.

Frau

pre 8 godina

Srbija je uvek za pregovore.Imamo kao poteškoću i drugu stranu koja nije uvek flesibilna i spremna na dogovor.EU treba da razume i uvaži naše napore u ovim pregovorima.

11482

pre 8 godina

Srbija je uložila velike napore kako u dijalog sa Prištinom,tako i u uspostavljanje korektnih odnosa sa ostalim zemljama regiona,radilo se na susedskim vezama,očuvanju stabilnosti,a sve to bi trebalo uvažiti.

kika11

pre 8 godina

Italija nam je od starta pružala podršku tokom evrointegracija,bili su nam iskreni partneri koji prate naše ekonomske reforme,i koji se zalažu za što skorije otvaranje pregovaračkih poglavlja.

Profesionalni komentator

pre 8 godina

EU zeli da Srbija prizna "nezavisno" Kosova najvise da bi oprali sebe od krsenja Helsinske povelje o nepovredivosti granica i od napada na suverenu drzavu bez odobrenja UN-a.

Rankov

pre 8 godina

Srbija treba da traži da nam se uvaži konstruktivnost jer ako ne tražimo neće nas se niko ni setiti. Na kraju postoje zemlje iz EU koje nisu priznale tzv.Kosovo tako da ništa tu još nije gotovo. Treba čekati svoju šansu, razvijati ekonomiju i naravno i vojsku pa ako zatreba što da ne ući na Kosmet u slučaju nekog novog pogroma. Što ne bi NATO mogao da nas kao partnere pozove da pomegnemo ako se pojave nemiri. Ali sve se to traba planirati jer za slobodu se treba boriti i gristi.

lena

pre 8 godina

Upravu je Vučić,dok se mi trudimo i preznojavamo u pregovorima dotle Priština vrši opstrukciju na svakom korku a to mora neko iz EU da primeti ako ne mi ćemo im sami reći.

laki

pre 8 godina

Vucic se nesumnjivo u spoljnoj politici bori za privlacenje investicija iz nama prijateljske Italije cija nam je podrska na putu ka EU je od velikog znacaja.

Das Sein

pre 8 godina

Pravi je trenutak za demonstraciju odlučnosti da Srbija ne beži od "krupni i ozbljnih" tema kao što je njeno konačno geo-političko i makro-ekonosku pozicioniranje. Međutim, to implicira objektivnu, iskrenu i ozbiljnu nameru u prihvatanju Srbije kao ravnopravnog partnera. Da li Evropska Unija demonstrira jednu takvu ozbiljnost !? U čemu se ogleda iskrenost njenih namera !? Šta Srbija može očekivati na putu realnih integracionih procesa, osim uslova, zahteva i, često, polu-korektnih očekivanja !? Mnoge stvari se moraju promeniti u Briselu i Strazburu da bi Srbija, iskreno i bez distance, svoju sudbinu trajno vezala za projekat Evropske Unije. Treba to reći na najotvoreniji način pre nego što istinski i realno-objektivni pregovori, kroz famozna "otvaranja poglavlja", uopšte i otpočnu. Mislim da maksimalno treba podržati premijera u njegovom insistiranju na daleko realnijim i iskrenijim odnosima na relaciji Evropska Unija - Srbija.

kole

pre 8 godina

Naš trud i napor oko tih pregovora mora neko iz EU da uoči lepo im je rekao Vučić,Priština ionako pokušava da na svakom koraku zakoči pregovore.

opusteni

pre 8 godina

EU vise nema gde jer je Srbija ispunila sve sto je dogovoreno tako da mora da uvazi napore jer i da hoce suprotno ne postoji nijedan argument.

Profesorka

pre 8 godina

Ocekujemo da ce zemlje EU uvaziti napore koje Srbija ulaze u dijalog s Pristinom, da ce uvaziti i druge politicke i ekonomske reformske procese i otvaranjem pregovarackih poglavlja podrzati napredak Srbije na njenom evropskom putu.

just an ordinary girl

pre 8 godina

Nadamo se da ce zemlje EU uvažiti reforme koje se sprovode , otvaranjem pregovaračkih poglavlja i podržati napredak Srbije na evropskom putu.

Federer

pre 8 godina

Zaista, vreme je da Evropska Unija ispolji ozbiljnu nameru u pogledu našeg integracionog procesa. Predugo se iz Brisela i Strazbura upućuju samo uslovi, zahtevi i očekivanja. Trenutak je da EU izađe sa svojom vizijom integracije srpske nacionalne ekonomije u opštije sisteme podele rada i distrubucije kapitala. Mislim da je premijer Vučić u pravu kada insistira na jednom daleko otvorenijem odnosu EU. Suštinski uzev, naša pozocija proklamovane neutralnosti i nije toliko stvar neuslovljenog izbora koliko realnosti u odnošenju globalnih centara političke moći prema našem društvu i našoj nacionalnoj ekonomiji. Prema tome, trenutak je da se otvore poglavlja, na najozbiljniji i najiskreniji mogući način.

e-krem

pre 8 godina

Kosovo ispunjava samo ono sto im se svidja,EU postavlja pokretne mete,nove uslove,Vucic se raspada od rada i radi danju i nocu,subotom i nedeljom kako bi gradjani uzivali u blaostanju,gradi i na vodi jer je Srbija mala pa ima malo zemlje pogotovo sto je sada suzena za 11.000km jednostranim odcepljenjem Kosova i sa rusima idemo ukorak tj.marsiramo kada ne sedimo na dve stolice ali uzalud.E pa neka sada EU ispunjava nase uslove malo a ne samo mi njihove pa gde to ima,pogotovu sto su nas za nista i bombardovali jos.Napred Vucicu jedino si ti vazan zaboravi na nas jer mi nismo vazni.

Helen

pre 8 godina

Srbija se trudi da obezbedi stabilnost u regionu i da normalizuje odnose sa Pristinom. EU treba to da uzme u obzir kada bude odlucivala o otvaranju poglavlja pregovora.

dorijan

pre 8 godina

Srbija je mnogo toga uložila na putu ka ostvarenju svog cilja, EU interesuje napredak u svim oblastima, jedan od glavnih jeste dijalog sa Pristinom mada bi trebala da pritegne i drugu stranu...

Luj

pre 8 godina

Rukovodstvo Srbije je pokazalo izuzetnu angazovanost oko celokupne situacije na KiM!Pristup Srbije je odgovoran, tolerantan i primeren i vazno je da svetski politicki subjekti budu svesni te cinjenice!

Magdalena

pre 8 godina

Sbrija je postihla dobre rezulta, verujem da ce biti ubrzo otvorena poglavlja da postanemo clan EU. Trud i rad se na kraju svakako isplate.

KV

pre 8 godina

Politika Srbije se bazira na miru I poverenju.I takvu politiku je veoma bitno propagirati I na tom skupu, kako bi se nasa iskrena zelja I volja pronela u svet.Sigurna sam d ace ovi pregovori uroditi plodom .Nema brige.