Utorak, 05.05.2015.

23:11

"Prvo pitanje finansiranja RTS-a"

Novi direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je da neće biti programskih, niti bilo kakvih drugih promena dok se ne reši pitanje finansiranja javnog servisa.

Izvor: Beta

"Prvo pitanje finansiranja RTS-a" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Čukandžijev

pre 8 godina

Priznaću da je dobar direktor ako bude doveo finansijsku policiju u Javni servis da pregleda poslovanje iz Tijanićevog vremena, a naročito primanja, što bi rekla prof. Rajna Dragičević, voditeljki koje bi htele da budu novinarke, a od škole imaju usta naduvana silikonom!

Pera

pre 8 godina

Za sve one koji gaje iluziju da će se izvući sa neplaćanjem takse:
pretplata je dobrovoljna, koristiš uslugu i plaćaš ili ne. Ako ne, ganja te RTS. Taksa, sa druge strane, je porez. Ako ne platiš, ganja te država. Po istom principu kao za PDV i ostale poreze. S obzirom na cifru koju treba platiti, i svu zaje*anciju sa državom, ako ne platiš, siguran sam da ćete plaćati kao bele lale.

malogradjanin

pre 8 godina

Nisam plaćao Milanoviću, nisam plaćao Tijaniću, neću plaćati ni tebi. Sve dok režim bude uređivao RTS ja plaćati neću. Hoću javni servis a ne "javni servis", hoću Dnevnik 2 u kojem se ministri i premijer preznojavaju kada ih novinari rešetaju sa pitanjima, hoću školski program za moje dete, onakav kakav sam gledao 80ih, hoću ozbiljan dramski i igrani program a ne ovaj kič i šund, hoću prenos novogodišnjeg koncerta iz Beča tokom kojeg voditeljka neće pričati tračeve... Hoću JAVNI SERVIS a ne ovo što vi zovete javnim servisom a zapravo je servis garniture na vlasti. Kada bude RTS zaista javni servis, dođite sa cifrom koju treba da platim i nema problema. Sa Bujoševićem, "pravim čovekom za kombinat", "novinarem" koji je dobar svakom režimu, od pravog javnog servisa nema ništa!
(Botovanje ludom radovanje, 05. maj 2015 23:39)

e pa nikada to neces dobiti bas zato sto neces da placas. kako mislis da budu nezavisni ako plate primaju iz budzeta. malo udare po vucicu i odma plate kasne 15 dana. zbog takvih kao sto si ti i nemamo javni servis. znao je vucic dobro zasto ukida pretplatu, samo sto glupi narod to ne kapira.

i tako to

pre 8 godina

Izuzetno cenim Vaš dosadašnji rad, nemojte nas izneveriti!
(Milanko, 6. maj 2015 09:02)

pridruzujem se, i puno srece, jer ce mu stvarno biti potrebna !~~

matori

pre 8 godina

..."Prvo pitanje finansiranja RTS-a"...

Grešite gospodine - to je POSLEDNJE pitanje!
Ako mnogo muljate oko tog, po vama prvog pitanja, mislim da će se ponovo otvoriti pitanje direktora RTS.

DEDA

pre 8 godina

Nije prvo pitanje novac vec sustinska reforma G-dine Bujosevicu. Ustvari tu nema sta da se reformise tu se jednostavno mora krenuti od nule, tj. mora se poceti sa izgradnjom jedne potpuno nove i totalno drugacije televizije, a to zahteva i znanje i mu.a koja koliko vidim, nemate. Ako je neka TV-Radio stanica nacionalna sta to znaci? To znaci da radi u korist te nacije, a da li je to ikada radio RTS? Nije nikada vec je radio i protiv drzave i protiv naroda, kome je uzgred budi receno naneo ogromnu stetu. Od ovog postojeceg RTS-a korist nema niko osim pet hiljada dzabalebarosa koji su navikli da ne rade nista, a da primaju dobru platu. Gasene su stotine hiljada radnih mesta u gradjevinskoj industriji koja je milijarde donosila ovoj zemlji, u masinskoj industriji, hemijskoj industriji i da ne nabrajam, a vi hocete da zadrzite 5000 parazita, da ih stavite na narodnu grbacu i onda da pricate tom istom narodu uspavanke. Nema od toga nista, jer narod to smece od televizije nece placati. Kada objasnite i rezimu i neradnicima sa RTS-a, da ce u toj novoj televziji raditi do 500 ljudi i to zestokih profesionalaca, da ce morati zestoko da zasucu rukave i da prave program koji ce privuci i gledaliste i sponzore, onda mozete i da se obratite gradjanima Srbije za pretplatu koja moze biti samo simbolicna, jer takve su plate i penzije u ovoj drzavi-simbolicne. Ali ako mislite, da ce ovaj narod i dalje izdrzavati stranacke neradnike i podrzati stvaranje nove SNS televizije, od toga nema nista!

samo te gledamo

pre 8 godina

A sta cemo sa ekonomijama, odmaralistima, raznim PGP kucama, komunjarama, starletama umesto Dusanke Kalanj, podrepanima, naftalin serijama!? Jel mislis da i dalje starlete vode emisije kao sinoc Upitnik i sve to i dalje finansiramo kroz pretplatu!?

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"On je istakao da je njegov cilj da plate zaposlenih budu pristojne, ili da bar ostanu na istom nivou..."!

Bravo! Kvalitet programa ti je 9. rupa na svirali, i sada je jasno da si ti izabran samo zato što pare voliš više od svega, a sa takvom osobom manipulacija ide k'o podmazana.

Povraća mi se od svih vas!

mića

pre 8 godina

ma kakva preplata smanji broj zaposlenih i smanji plate a mislim da su astronomske pa se sami izdržavajte, a ja vas uopšte ne gledam i neću da plaćam.

Boza

pre 8 godina

RTS vec uzima od gradjana, finansiraju se iz budzeta. Zasto i te takse uvoditi onda. Prema zakonu o informisanju mediji koji su na budzetu imaju drasticno smanjenu minutazu po satu za reklame. RTS prodaje sve sto stigne, ko to kontrolise a hoce jos para. Treba precistiti kadrovski RTS imace onda za sve ostalo. Priogram skremblovati, neka se placa gledanje kanala kao svuda u svetu. Ne gledam RTS, zasto da ga placam?

Milanko

pre 8 godina

Finansiranje. Pa to je najlakše...Smanjite broj zaposlenih po većini gradova SRbije kojima je najveći problem kako da se dogovore oko korišćenja godišnjeg odmora od prošle godine. Inače pošalju 1 eventualno 2 priloga nedeljno, a radi ih od 10 - 15 po gradskoj jedinici. I uvedite stilistu ovo je toliko bedno kada vidite pojedine likove. Ne moraju da nose D&G ali zna se koje se boje slažu, kakva je pristojna frizura, a o izveštajima tipa Žika Šarenica da ne pričam.
I na kraju poštovani Bujoševiću ne plaćam pretplatu od onog dana kada je ekipa Jedna pesma jedna želja bila u mom gradu, i kada su ručali u restoranu konobar ih je pitao koje pivo će popiti, a jedan od "nosača kablova" mu reče PA NAJSKUPLJE NARAVNO KAD FIRMA(NAROD SRBIJE)PLAĆA. E tu gamad morate da najurite. Izuzetno cenim Vaš dosadašnji rad, nemojte nas izneveriti!

talicni tom

pre 8 godina

Gospodine Bujosevicu,kada otpustite politicki,rodbinski i komsijski zaposlen kadar, kojih inace ima kao kusih pasa, imacete sasvim dovoljno za samofinansiranje vaseg servisa. Na kraju, skremblujte vase kanale, pa ko hoce da vas gleda, neka plati.

GRAĐANIN 2

pre 8 godina

Poštovani gosp.Bujoševiću,gledajući vas godinama u raznim emisijama na svim TV kanalaima imali smo prilike da vas slušamo u raznim vašim izjavama različite vrednosti kritiku razni kriznih momenata u dialogu sa političarima različitih stranaka i uvek ste išli linijom manjeg otpora e sada to više ne bi smelo biti ako želite ne sebi već građanima Srbije,ima jako kvalitetnih predloga komentatora ali da li će te to pročitati u to sumnjam jer vi ste novinarski intelekt "stvori da bude što uzbudljivije" a ne prepoznatljivije za prosek građana Srbije,ne želim vas odmah staviti na "zid" već vam želim da dir.RTS i Građani Srbije približno želimo uspeh, ako budete dir.pion vaš posao je daleko od istine i stvarnosti, podrška za uspeh, Hvala Uredniku na prostoru !!!!

Reket, omiljena privredna aktivnost kod Srbijanaca

pre 8 godina

@bivssi
Moze i bez pretplate, ali onda se dobije Pro7, Pink, happy...

Nije istina, ne moze ! Kada ti uvedu pretplatu onda MORAS da placas inace salju vojsku i policiju da ti uzmu stan ! Kao i kod naknade za odvodnjavanje !

Milosav

pre 8 godina

Није само проблем како обезбедити финансијска средства него и шта нудите за то. Дајте ми паре па ћу ја већ нешто смислити не делује добро. Мора се сагледати и реалност.
1. Да ли извештаји о броју несрећа, броју аутобуса, радовима на путу... само једног града захтевају претплату на простору целе Србије?
2. Да ли снимање улица кроз прозор студија захтева било какву претплату?
3. Колико кошта израда емисије са једним столом и неколико гостију?
4. Колико коштају репризе?
И да не дужим, свако кад нешто купује хоће да зна шта купује. Лепо би било да ми неко даје унапред паре а ја после да смишљам шта ћу му дати за тај новац.
У сваком слућају, желим Вам срећу. Неко наслеђе скоријег датума немате, да мењате имате много. Ако избегнете "револуционарне" промене, мало више укључите културне раднике ове земље можда и успете. Ако ништа не мењате сматраћу да Вам је циљ био положај и плата.

bivssi

pre 8 godina

kako su u komentarima svima puna usta kvalitetnog programa, Evrope, ali ujedno i price da ne treba da se placa taksa ili pretplata???
Pa ORF, BBC, ARD, HRT, SW, TF (...), svi oni imaju pretplatu, jer upravo se tako osigurava nezavisno, i tacno novinarstvo, kao i pokrivanje tema koje nisu komercijalne.
Moze i bez pretplate, ali onda se dobije Pro7, Pink, happy...
Cuce, mace, drljace...
Pa ko voli nek izvoli.

Orwell Vegan

pre 8 godina

Znaci nije visak zaposlenih prioritet vec kako uzeti pare. Vidi se da su izbori bili farsa. Mislim na one izbore kad je navodno pao DS. Sad ce jos da opet uvale onu 'nezavisnu novinarku' nazad. Strasno kakvi se mediokriteti ovde namecu kao ideal i autoritet.

sluge svih režima

pre 8 godina

Kada čujem kako je RTS "javni servis" uhvati me muka. RTS je uvek bio i ostao megafon vladajuće partije i nema nikakve veze sa javnošću osim što neobjektivnim dezinformisanjem pokušava da usmeri gradjane na režimski kolosek i napravi ih poslušnim ovčicama.

veseljko

pre 8 godina

Prvo pitanje nije *kako finansirati RTS nego "Kako smanjiti toliku armiju radnika(neradnika),smanjenje raprezentacije, kresanje plata...itd." Najbolje je po ledjima gradjana jer je za vas na RTS najbezbolnije i lepo svima u tako velikoj porodici.Ponavljam, nisam placao ni ranije (nemam) a necu ni sada pa vi razmisljajte kako cete sve to da prilagodite vasem daljem radu a ima nacina.

igi

pre 8 godina

Pa kada bih vam pretplata, taksa, ili kako se vec zove bila normalna, recimo do 100 dinara, pa i da platimo. A ne, vi lupite 500 dindzi, zasta za 2-3 kanala, ajde bre. Pa ja kablovsku placam 750 din sa 63(anal) i preko 60(dig) kanala....u ta 63 kanala je i rts, znaci vec placen.

?

pre 8 godina

Prvo pitanje bi trebalo da bude koliki su prihodi RTS-a u zadnjih 10 godina a koliki su rashodi. Da se vidi da li je bilo malverzacija i ko ce da odgovara ako ih je bilo. Drugo pitanje da li nama treba RTS ako ne moze sam da se finansira. Meni TV služi da pogledam neki film preko DVD-a (stvarno ne pada mi na pamet da gledam reklame) i neki sportski dogadjaj koji uglavnom nije na RTS-u, tako da ne vidim razlog zasto bi placao?

p

pre 8 godina

stigla digitalizacija i vise nema analognog signala tako da su potrebni dvbt2 uredjaji koji mogu da se skrebluju uvedege taksu ko plati gleda ko ne plati ne gleda to je resenje. bar ja tako mislim

Andjelko - RT po Svetu

pre 8 godina

Nigde na svetu RTS nije "javni servis". Zasto bi bio u Srbiji? Dali zato da bi se pljackali siromasni koji i ne koriste taj sevis jer nemaju dovoljno da kupe hleb. To treba da se privatizuje i svako da plati ako zeli taj sevis bez obaveze da mora da kupi kao do sada. Do sada su zaposljavani svi oni koji nemaju nikakve veze sa RTS ali su bili rodjaci I prijatelji. Taj servis nebi smeo da ima vise od 250 osoba jer je Srbija mala zemlja. Svi ostali su pod ugovorom kada zatrebaju.

LordMikula

pre 8 godina

Kao sto sam i rekao ranije Bujosevic je neko ko je podlozan zeljama vlasti i SNS-ov covek od poverenja na koga mogu racunati kada sve krene na gore!
Samo finansiranje RTS-a je preko sro miliona evra.... moje pitanje je GDE TE PARE IDU?!?!?!? EU ocekuje da se vlast otarasi medija, i ne vidim kako to Vucic ocekuje da "ispuni" ili je ovo samo manevar pred izbore za godinu dve.... u z a s!!! mi drzavu nemamo i nasa drzava ako je ikada i bilo je raspad obican!

Mrle

pre 8 godina

Nema plaćanja ni pretplate ni takse za RTS. Ovi su došli na vlast obećanjem da će ukinuti pretplatu, pa ako opet nameravaju da vrate pretplatu ili taksu onda to može samo posle novih izbora na kojima će obećati vraćanje harača.

Milos

pre 8 godina

Dodji na jug Srbije pa pitaj da li neko moze (ne da li hoce), da daje 500 din za RTS?! Ovde sa tim aarama ceo dan zivi jedna porodica!

gg

pre 8 godina

pretplata veća od 100din je apsolutni bezobrazluk! a i činjenica je da u rts radi daleko veći broj ljudi nego što je potrebno, a i da imaju uslove kao u socijalizmu.. Ko se "uvalio", miran je do penzije..

Horhe

pre 8 godina

Slušaj,...razumeo bih plaćanje ako je za neprofitabilne programe, dečiji program, dokumentarni (zaista dokumentarni, a ne pošaljemo lika sa kamerom da gaca po zabitima i priča sa babama), naučni program, pa čak i za žikinu šarenicu pobogu, i da ne zaboravim radio naravno..... Ali nikada, nikada neću shvatiti način razmišljanja koji dozvoljava da neko ode iz jutarnjeg programa tražeći priliku da radi nešto bolje, nešto "autorski", i ti im kažeš ok, ako je koncept dobar, originalna ideja, ako će biti nešto novo i zanimljivo.... naravno! A oni ti nakon 6 meseci razmišljanja ponude emisiju u kojoj tri voditelja ispituju jednog gosta!? I ti to prihvatiš, debelo ih platiš, opremiš studio....Stvarno!? 80 godina postojanja televizije, 80 godina svega i svačega, koncepta, spektakla, fijaska, suza, tuge, radosti i sreće, drame i komedije, filma, muzike, sporta, rata, života i smrti.....SVEGA!!! A oni smisle da umesto jednog voditelja, gosta ispituje njih troje!?

sss radnik u RTSu

pre 8 godina

Radnik na RTSu ima (20 hiljada fizički radnici 20%) (30 hiljada sa srednjom 70% ljudi). (45 hiljada sa fakultetom 8%) (Novinari koji su u informativi uz vlast 2% po 300 hiljada i više). I naravno urednici i direktori koji tuku milione kroz privatne produkcije. Skinite ove zadnje i stvar je rešena?

Dalibor

pre 9 godina

Koliko sekundi reklama dnevno emituje RTS, koliko komercijalne televizije, a koliko javni servisi u drugim zemljama? Zašto drugi javni servisi mogu da plate selektivni prenos OI, pa ljudi gledaju svoje sportiste, dok se naš komentator večito moli i iščuđava režiji što nikad ne prikažu našeg sportistu, nego rezultate saznajemo iz statistike, jer RTS plaća najjeftiniji prenos. Ako su već sportske TV otkupile prava na fudbal i košarku, zbog čega bar "ostalih sportova" nema na RTS? Zbog čega najplaćenije novinarke RTS-a prave emisije po narudžbini? Zašto se finansiraju projekti bez ikakve umetničke, informativne ili bilo koje druge vrednosti? Odgovor na sva ova pitanja je jednostavan. RTS ima ogroman višak radnika od kojih mnogi ne rade ništa. Naravno da će takvi pre zadržati radna mesta, nego ljudi koji rade, a kojih nije malo.

I.j.kv

pre 9 godina

Nece ni ti moci Bujosevicu da ostvaris njihovu zelju da se RTS placa....zato sto je to sinonim cenzurizane i ratnohuskacke televizije koja je unazadila Srbiju zajedno sasvim vlastima kojima je verno sluzila.Sto I danas radi.

lzr

pre 9 godina

Imate reklama isto koliko i ostali, a to sto ste glomazni je vas problem. Smejete se Pinku, a svaki dan kada ukljucim tv vidim Djosu. I tako dalje...

ILIJA

pre 9 godina

RTS nije preuticajan, on vise nema apsolutno nikakvu ulogu, ni u informisanju gradjana niti ima uticaja na dobijanje izbora. Sve informacije koje su nam vazne dobijamo preko interneta i preko drugih medija, a RTS je poslednji. Sto se izbora tice, na njih danas zahvaljujuci modernim tehnologijama najvise uticu drustvene mreze, a RTS je totalno beskoristan. RTS nikada nije bio servis gradjana, jer kao takav nije ni zamisljen. On je formiran sa ciljem da podrzi vladajucu stranku u svemu sto radi, makar to bilo i nakaradno, a koliku je ulogu imao u raspirivanju medjunacionalne mrznje i ratnom huskanju ne treba ni govoriti. Na RTS-u se nikada nije cula rec kritike na racun vladajuce garniture, on je uvek bio oslonac vlastodrscima, podrska i u najgorim trenucima, zato ga je narod mrzeo i ne oseca ga kao nacionalnu televiziju, jer to i nije. To je jedan glomazni aparat, koji udomljava tatinu i maminu decu i partijske poslusnike, a ne profesionalce i one koji znaju da naprave program. A vi gospodine Bujosevicu, prvo bi morali da kazete narodu gde je zavrsavao novac RTS-a, ko ga je trosio i u kakve svrhe, jer krajnje je vreme da vidimo ko je i sta radio, jer se u RTS slivao veliki novac. RTS ima vise zaposlenih od najbolje srpske fabrike, a vi kao novi direktor nemate petlju pa da kazete da je taj broj neodrziv i da mora biti 10 puta manji. A sto se tice finansiranja, pa jedan euro je ogroman novac na mesecnom nivou, jer i zaposleni na RTS-u, moraju da nauce da se novac mora zaraditi.

Bivsi

pre 9 godina

Placao i ispao budala.Prvo rascistite sa kablovskom i nemojte da neko placa visestruko.Taj takozvani javni servis ima zaposlenih koji da nose uniformu bi bili najaca sila Balkana.Drugo i jos vaznije,vise se prica o obavezi placanja javnog servisa nego,zdrastva,poreza i svega sto je vaznije od ispiranja mozga i uveravanje u nesto usta ne veruju ni zaposleni RTS.Inace cestitka Bujosevicu na izboru,nista nece da se promeni.

Miodrrrag

pre 9 godina

Prikazujete samo reprize serija "rekordne" gledanosti, najavljujete prenose teniskih turnira sa koji prikazujete sao Đokovića a čak ni Troickog sa tog turnira ne prenosite, teniserke kao da ne postoje. Jedino vredno su slagalica i donekle informartivni program a to su vam najjeftinije emisije. Imate preko 3000 stalno zaposlenih, smanjite to bar za pola i nećete imati nikakvih finansijskih problema.

alienware

pre 9 godina

Novinar direktor RTS.Rashodi,troskovi,zelja budicih platisa.Prvo treba da kucu dovede u red,smanji broj lezilebovica ,investirati ustedjen novac u produkciju ,kvalite programa...ali novinar to ne razume.I moj kolega sa posla bi mogao da bude direktor RTS,kaze prvo da mu daju dobru povisicu pa ce da se pokaze na poslu,nesto mi ovo lici na izjavu da prvo vidi koliko ce para da dobije pa tek onda .....

A ti i Vucic placajte sta god hocete od svojih para, stvarno mi je svejedno.

pre 9 godina

Rano si poceo da se posipas pepelom. Nisi ni izabran, a vec priznajes da si lagao na konkursu i da imas neostvarive ideje. Onda, brate, podnesi ostavku.

Na moje pare mozes da zaboravis, a trazicu nazad i one koje sam placao, jer sam ispao majmun.

Mladen

pre 9 godina

Prvo treba da se reši pitanje zaposlenja svih građana ove države pa onda da se RTS pita koliko mesečno da im se izdvaja. Mada bih ja ukinuo RTS jer ne vidim svrhu njihovog postojanja.

andrija

pre 9 godina

Da ne misle možda da plaćamo rts pretplatu??? Zatvorili su i unistili toliko fabrika, dobrih preduzeca, prodali mlekare, banke, cementare, pa baš me briga za rts....

Sale

pre 9 godina

Nisam SNS bot ali danima slusam kako je konkurs za direktora RTS-a namesten i da ce direktor biti Vucicev covek. E ako je Bujosevic Vucicev covek onda sam ja Deda mraz

katica

pre 9 godina

Videla nekoliko njegovih emisije "nije srpski ćutati " već je i izbor gostiju pokazao da se radi o dss verziji "uglađeni tijanić "
A postoje i brojevi politike kada je on bio glodur, ista ljilja samo u pantalonama! Znači ostajemo ruska gubernija!

greco-roman

pre 9 godina

Odmah da se izjasnim : Neću da plaćam RTS , ne gledam ga i ne treba mi! Ovo iznudjeno plaćanje kojekakvih taksi budi u meni revolt-placanje lezilebovicima da primaju iznad prosecne plate da bih gledao "Bolji zivot" zaista je apsurd. Povecavaju struju ,povecavaju dazbine i sad jos i ovo..Pa nemamo takav standard,makar bila taksa 500 dinara, kome je plata 18 hiljada i to mu je mnogo, i videcete bice slucajeva kada ce doci sudski izvrsitelji da konfiskuju ili naplate ili jos gore lupe administrativnu zabranu na platu,zarad cega???!! Zarad neplacenih taksi(devastiranom,nekvalitetnom) javnom servisu !!! Ne svidja mi se buducnost ovde u ovoj zemlji. Recice mozda mnogi na moj komentar pa ti idi , ja VOLIM svoju zemlju ali ovde nije zivot , vec prezivljavanje. Bolje raditi kao masinbravar u Svedskoj no ovde bilo sta!!

WP

pre 9 godina

1000 dindži pretplate po glavi stanovnika reklame pomoć države i opet će biti na nivou Happy TV jer ga vode režimski maloumnici. Kraj priče.

Kirito

pre 9 godina

Dogodine ce, nadam se, samo ostati partijski i glasacki kadar, da vam placa tu taksu. Ostalo ili ce da pomre od gladi ili ce uz pasos, trbuhom za kruhom van ove crne rupe.

Veljko

pre 9 godina

Prva izjava: da plate budu pristojne! Nista oko crtanih filmova ili naucnog programa. Nit pomenu kvaliteta ili ista slicno. Ne razumem, jel on prinudni upravnik od preduzetje ili generalni direktor JAVNOG servisa. Ok, finansiranje, al sta dobiti za uzvrat ? Bolji život ?

jedan_od_mnogih_robota

pre 9 godina

Živite od reklama kao i komercijalne tv jer nemate nista bolji program. Ne pada mi na pamet da vam placam. Večeras sam gledao Juventus - Bajern preko interneta. Napravite kulturni program, preuzmite prenose LS u fudbalu i kosarci, engleske, spanske pa i ove nase kosarkaske i fudbalske lige, najvažnije teniske turnire pa trazite pretplatu. Sa zadovoljstvom cu vama platiti a otkazati kablovskom operateru. U suprotnom, Bujoseviću, mene možeš slobodno da zaobidjes.

dr Mancic

pre 9 godina

Ja neću plaćati nešto što ne gledam i moje ustavno pravo mi to omogućava. Pošto smo u eri digitalizacije izvolte gospodo iz RTS skremblujte svoje kanale pa neka vas plaća onaj ko vas i gleda.
Ja sam spreman da ispunim svoje obećanje o neplacanju i idem i u zatvor ako treba a istovremeno cu glasati protiv sadašnjih vlasti (iako. ih podržavam) samo zbog tog rts-a.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Pa što si se javljao onda?! Kao da nisi znao da para nema za bacanje! Ako ne bude promena pregramske šeme, džaba krečenje. Ovo ti je poziv Vučiću...

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Nisam plaćao Milanoviću, nisam plaćao Tijaniću, neću plaćati ni tebi. Sve dok režim bude uređivao RTS ja plaćati neću. Hoću javni servis a ne "javni servis", hoću Dnevnik 2 u kojem se ministri i premijer preznojavaju kada ih novinari rešetaju sa pitanjima, hoću školski program za moje dete, onakav kakav sam gledao 80ih, hoću ozbiljan dramski i igrani program a ne ovaj kič i šund, hoću prenos novogodišnjeg koncerta iz Beča tokom kojeg voditeljka neće pričati tračeve... Hoću JAVNI SERVIS a ne ovo što vi zovete javnim servisom a zapravo je servis garniture na vlasti. Kada bude RTS zaista javni servis, dođite sa cifrom koju treba da platim i nema problema. Sa Bujoševićem, "pravim čovekom za kombinat", "novinarem" koji je dobar svakom režimu, od pravog javnog servisa nema ništa!

Zaposlen RTSa

pre 9 godina

Postovani gospodine Bujosevic,
pod hitno ukinite varijabilne (stimulativne) dodatke, koji sluze za zloupotrebe i dele se bez ikakvog kriterijuma. Time cete sigurno smanjiti troskove za neznatnu sumu.

Mihailo

pre 9 godina

Odma', ali odma' pređite na sledeću temu. Ako Pink, Prva... mogu da se finansiraju na osnovu reklama možete i vi. Kojom logikom RTS treba da bude na budžetu/teretu građana i da istovremeno ima istu količinu reklama kao privatne televizije?
Nisam do sada, a neću ni od sada, plaćati bilo kakvu pretplatu, taksu ili bilo šta slično. Ako niste u stanju da se finansirate - otpuštajte, ptravite bolji program pa povećajte cenu reklamiranja... radite šta god hoćete, ali se više skinite sa grbače naroda. Na kraju krajeva, onaj ko nije sposoban da postoji - neka nestane/ugasi se.

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Nisam plaćao Milanoviću, nisam plaćao Tijaniću, neću plaćati ni tebi. Sve dok režim bude uređivao RTS ja plaćati neću. Hoću javni servis a ne "javni servis", hoću Dnevnik 2 u kojem se ministri i premijer preznojavaju kada ih novinari rešetaju sa pitanjima, hoću školski program za moje dete, onakav kakav sam gledao 80ih, hoću ozbiljan dramski i igrani program a ne ovaj kič i šund, hoću prenos novogodišnjeg koncerta iz Beča tokom kojeg voditeljka neće pričati tračeve... Hoću JAVNI SERVIS a ne ovo što vi zovete javnim servisom a zapravo je servis garniture na vlasti. Kada bude RTS zaista javni servis, dođite sa cifrom koju treba da platim i nema problema. Sa Bujoševićem, "pravim čovekom za kombinat", "novinarem" koji je dobar svakom režimu, od pravog javnog servisa nema ništa!

Mihailo

pre 9 godina

Odma', ali odma' pređite na sledeću temu. Ako Pink, Prva... mogu da se finansiraju na osnovu reklama možete i vi. Kojom logikom RTS treba da bude na budžetu/teretu građana i da istovremeno ima istu količinu reklama kao privatne televizije?
Nisam do sada, a neću ni od sada, plaćati bilo kakvu pretplatu, taksu ili bilo šta slično. Ako niste u stanju da se finansirate - otpuštajte, ptravite bolji program pa povećajte cenu reklamiranja... radite šta god hoćete, ali se više skinite sa grbače naroda. Na kraju krajeva, onaj ko nije sposoban da postoji - neka nestane/ugasi se.

greco-roman

pre 9 godina

Odmah da se izjasnim : Neću da plaćam RTS , ne gledam ga i ne treba mi! Ovo iznudjeno plaćanje kojekakvih taksi budi u meni revolt-placanje lezilebovicima da primaju iznad prosecne plate da bih gledao "Bolji zivot" zaista je apsurd. Povecavaju struju ,povecavaju dazbine i sad jos i ovo..Pa nemamo takav standard,makar bila taksa 500 dinara, kome je plata 18 hiljada i to mu je mnogo, i videcete bice slucajeva kada ce doci sudski izvrsitelji da konfiskuju ili naplate ili jos gore lupe administrativnu zabranu na platu,zarad cega???!! Zarad neplacenih taksi(devastiranom,nekvalitetnom) javnom servisu !!! Ne svidja mi se buducnost ovde u ovoj zemlji. Recice mozda mnogi na moj komentar pa ti idi , ja VOLIM svoju zemlju ali ovde nije zivot , vec prezivljavanje. Bolje raditi kao masinbravar u Svedskoj no ovde bilo sta!!

WP

pre 9 godina

1000 dindži pretplate po glavi stanovnika reklame pomoć države i opet će biti na nivou Happy TV jer ga vode režimski maloumnici. Kraj priče.

andrija

pre 9 godina

Da ne misle možda da plaćamo rts pretplatu??? Zatvorili su i unistili toliko fabrika, dobrih preduzeca, prodali mlekare, banke, cementare, pa baš me briga za rts....

A ti i Vucic placajte sta god hocete od svojih para, stvarno mi je svejedno.

pre 9 godina

Rano si poceo da se posipas pepelom. Nisi ni izabran, a vec priznajes da si lagao na konkursu i da imas neostvarive ideje. Onda, brate, podnesi ostavku.

Na moje pare mozes da zaboravis, a trazicu nazad i one koje sam placao, jer sam ispao majmun.

Zaposlen RTSa

pre 9 godina

Postovani gospodine Bujosevic,
pod hitno ukinite varijabilne (stimulativne) dodatke, koji sluze za zloupotrebe i dele se bez ikakvog kriterijuma. Time cete sigurno smanjiti troskove za neznatnu sumu.

Veljko

pre 9 godina

Prva izjava: da plate budu pristojne! Nista oko crtanih filmova ili naucnog programa. Nit pomenu kvaliteta ili ista slicno. Ne razumem, jel on prinudni upravnik od preduzetje ili generalni direktor JAVNOG servisa. Ok, finansiranje, al sta dobiti za uzvrat ? Bolji život ?

dr Mancic

pre 9 godina

Ja neću plaćati nešto što ne gledam i moje ustavno pravo mi to omogućava. Pošto smo u eri digitalizacije izvolte gospodo iz RTS skremblujte svoje kanale pa neka vas plaća onaj ko vas i gleda.
Ja sam spreman da ispunim svoje obećanje o neplacanju i idem i u zatvor ako treba a istovremeno cu glasati protiv sadašnjih vlasti (iako. ih podržavam) samo zbog tog rts-a.

Mladen

pre 9 godina

Prvo treba da se reši pitanje zaposlenja svih građana ove države pa onda da se RTS pita koliko mesečno da im se izdvaja. Mada bih ja ukinuo RTS jer ne vidim svrhu njihovog postojanja.

Kirito

pre 9 godina

Dogodine ce, nadam se, samo ostati partijski i glasacki kadar, da vam placa tu taksu. Ostalo ili ce da pomre od gladi ili ce uz pasos, trbuhom za kruhom van ove crne rupe.

jedan_od_mnogih_robota

pre 9 godina

Živite od reklama kao i komercijalne tv jer nemate nista bolji program. Ne pada mi na pamet da vam placam. Večeras sam gledao Juventus - Bajern preko interneta. Napravite kulturni program, preuzmite prenose LS u fudbalu i kosarci, engleske, spanske pa i ove nase kosarkaske i fudbalske lige, najvažnije teniske turnire pa trazite pretplatu. Sa zadovoljstvom cu vama platiti a otkazati kablovskom operateru. U suprotnom, Bujoseviću, mene možeš slobodno da zaobidjes.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Pa što si se javljao onda?! Kao da nisi znao da para nema za bacanje! Ako ne bude promena pregramske šeme, džaba krečenje. Ovo ti je poziv Vučiću...

katica

pre 9 godina

Videla nekoliko njegovih emisije "nije srpski ćutati " već je i izbor gostiju pokazao da se radi o dss verziji "uglađeni tijanić "
A postoje i brojevi politike kada je on bio glodur, ista ljilja samo u pantalonama! Znači ostajemo ruska gubernija!

talicni tom

pre 8 godina

Gospodine Bujosevicu,kada otpustite politicki,rodbinski i komsijski zaposlen kadar, kojih inace ima kao kusih pasa, imacete sasvim dovoljno za samofinansiranje vaseg servisa. Na kraju, skremblujte vase kanale, pa ko hoce da vas gleda, neka plati.

sluge svih režima

pre 8 godina

Kada čujem kako je RTS "javni servis" uhvati me muka. RTS je uvek bio i ostao megafon vladajuće partije i nema nikakve veze sa javnošću osim što neobjektivnim dezinformisanjem pokušava da usmeri gradjane na režimski kolosek i napravi ih poslušnim ovčicama.

Milanko

pre 8 godina

Finansiranje. Pa to je najlakše...Smanjite broj zaposlenih po većini gradova SRbije kojima je najveći problem kako da se dogovore oko korišćenja godišnjeg odmora od prošle godine. Inače pošalju 1 eventualno 2 priloga nedeljno, a radi ih od 10 - 15 po gradskoj jedinici. I uvedite stilistu ovo je toliko bedno kada vidite pojedine likove. Ne moraju da nose D&G ali zna se koje se boje slažu, kakva je pristojna frizura, a o izveštajima tipa Žika Šarenica da ne pričam.
I na kraju poštovani Bujoševiću ne plaćam pretplatu od onog dana kada je ekipa Jedna pesma jedna želja bila u mom gradu, i kada su ručali u restoranu konobar ih je pitao koje pivo će popiti, a jedan od "nosača kablova" mu reče PA NAJSKUPLJE NARAVNO KAD FIRMA(NAROD SRBIJE)PLAĆA. E tu gamad morate da najurite. Izuzetno cenim Vaš dosadašnji rad, nemojte nas izneveriti!

veseljko

pre 8 godina

Prvo pitanje nije *kako finansirati RTS nego "Kako smanjiti toliku armiju radnika(neradnika),smanjenje raprezentacije, kresanje plata...itd." Najbolje je po ledjima gradjana jer je za vas na RTS najbezbolnije i lepo svima u tako velikoj porodici.Ponavljam, nisam placao ni ranije (nemam) a necu ni sada pa vi razmisljajte kako cete sve to da prilagodite vasem daljem radu a ima nacina.

Orwell Vegan

pre 8 godina

Znaci nije visak zaposlenih prioritet vec kako uzeti pare. Vidi se da su izbori bili farsa. Mislim na one izbore kad je navodno pao DS. Sad ce jos da opet uvale onu 'nezavisnu novinarku' nazad. Strasno kakvi se mediokriteti ovde namecu kao ideal i autoritet.

sss radnik u RTSu

pre 8 godina

Radnik na RTSu ima (20 hiljada fizički radnici 20%) (30 hiljada sa srednjom 70% ljudi). (45 hiljada sa fakultetom 8%) (Novinari koji su u informativi uz vlast 2% po 300 hiljada i više). I naravno urednici i direktori koji tuku milione kroz privatne produkcije. Skinite ove zadnje i stvar je rešena?

igi

pre 8 godina

Pa kada bih vam pretplata, taksa, ili kako se vec zove bila normalna, recimo do 100 dinara, pa i da platimo. A ne, vi lupite 500 dindzi, zasta za 2-3 kanala, ajde bre. Pa ja kablovsku placam 750 din sa 63(anal) i preko 60(dig) kanala....u ta 63 kanala je i rts, znaci vec placen.

Milos

pre 8 godina

Dodji na jug Srbije pa pitaj da li neko moze (ne da li hoce), da daje 500 din za RTS?! Ovde sa tim aarama ceo dan zivi jedna porodica!

Dalibor

pre 9 godina

Koliko sekundi reklama dnevno emituje RTS, koliko komercijalne televizije, a koliko javni servisi u drugim zemljama? Zašto drugi javni servisi mogu da plate selektivni prenos OI, pa ljudi gledaju svoje sportiste, dok se naš komentator večito moli i iščuđava režiji što nikad ne prikažu našeg sportistu, nego rezultate saznajemo iz statistike, jer RTS plaća najjeftiniji prenos. Ako su već sportske TV otkupile prava na fudbal i košarku, zbog čega bar "ostalih sportova" nema na RTS? Zbog čega najplaćenije novinarke RTS-a prave emisije po narudžbini? Zašto se finansiraju projekti bez ikakve umetničke, informativne ili bilo koje druge vrednosti? Odgovor na sva ova pitanja je jednostavan. RTS ima ogroman višak radnika od kojih mnogi ne rade ništa. Naravno da će takvi pre zadržati radna mesta, nego ljudi koji rade, a kojih nije malo.

?

pre 8 godina

Prvo pitanje bi trebalo da bude koliki su prihodi RTS-a u zadnjih 10 godina a koliki su rashodi. Da se vidi da li je bilo malverzacija i ko ce da odgovara ako ih je bilo. Drugo pitanje da li nama treba RTS ako ne moze sam da se finansira. Meni TV služi da pogledam neki film preko DVD-a (stvarno ne pada mi na pamet da gledam reklame) i neki sportski dogadjaj koji uglavnom nije na RTS-u, tako da ne vidim razlog zasto bi placao?

Sale

pre 9 godina

Nisam SNS bot ali danima slusam kako je konkurs za direktora RTS-a namesten i da ce direktor biti Vucicev covek. E ako je Bujosevic Vucicev covek onda sam ja Deda mraz

Mrle

pre 8 godina

Nema plaćanja ni pretplate ni takse za RTS. Ovi su došli na vlast obećanjem da će ukinuti pretplatu, pa ako opet nameravaju da vrate pretplatu ili taksu onda to može samo posle novih izbora na kojima će obećati vraćanje harača.

p

pre 8 godina

stigla digitalizacija i vise nema analognog signala tako da su potrebni dvbt2 uredjaji koji mogu da se skrebluju uvedege taksu ko plati gleda ko ne plati ne gleda to je resenje. bar ja tako mislim

lzr

pre 9 godina

Imate reklama isto koliko i ostali, a to sto ste glomazni je vas problem. Smejete se Pinku, a svaki dan kada ukljucim tv vidim Djosu. I tako dalje...

ILIJA

pre 9 godina

RTS nije preuticajan, on vise nema apsolutno nikakvu ulogu, ni u informisanju gradjana niti ima uticaja na dobijanje izbora. Sve informacije koje su nam vazne dobijamo preko interneta i preko drugih medija, a RTS je poslednji. Sto se izbora tice, na njih danas zahvaljujuci modernim tehnologijama najvise uticu drustvene mreze, a RTS je totalno beskoristan. RTS nikada nije bio servis gradjana, jer kao takav nije ni zamisljen. On je formiran sa ciljem da podrzi vladajucu stranku u svemu sto radi, makar to bilo i nakaradno, a koliku je ulogu imao u raspirivanju medjunacionalne mrznje i ratnom huskanju ne treba ni govoriti. Na RTS-u se nikada nije cula rec kritike na racun vladajuce garniture, on je uvek bio oslonac vlastodrscima, podrska i u najgorim trenucima, zato ga je narod mrzeo i ne oseca ga kao nacionalnu televiziju, jer to i nije. To je jedan glomazni aparat, koji udomljava tatinu i maminu decu i partijske poslusnike, a ne profesionalce i one koji znaju da naprave program. A vi gospodine Bujosevicu, prvo bi morali da kazete narodu gde je zavrsavao novac RTS-a, ko ga je trosio i u kakve svrhe, jer krajnje je vreme da vidimo ko je i sta radio, jer se u RTS slivao veliki novac. RTS ima vise zaposlenih od najbolje srpske fabrike, a vi kao novi direktor nemate petlju pa da kazete da je taj broj neodrziv i da mora biti 10 puta manji. A sto se tice finansiranja, pa jedan euro je ogroman novac na mesecnom nivou, jer i zaposleni na RTS-u, moraju da nauce da se novac mora zaraditi.

I.j.kv

pre 9 godina

Nece ni ti moci Bujosevicu da ostvaris njihovu zelju da se RTS placa....zato sto je to sinonim cenzurizane i ratnohuskacke televizije koja je unazadila Srbiju zajedno sasvim vlastima kojima je verno sluzila.Sto I danas radi.

Miodrrrag

pre 9 godina

Prikazujete samo reprize serija "rekordne" gledanosti, najavljujete prenose teniskih turnira sa koji prikazujete sao Đokovića a čak ni Troickog sa tog turnira ne prenosite, teniserke kao da ne postoje. Jedino vredno su slagalica i donekle informartivni program a to su vam najjeftinije emisije. Imate preko 3000 stalno zaposlenih, smanjite to bar za pola i nećete imati nikakvih finansijskih problema.

gg

pre 8 godina

pretplata veća od 100din je apsolutni bezobrazluk! a i činjenica je da u rts radi daleko veći broj ljudi nego što je potrebno, a i da imaju uslove kao u socijalizmu.. Ko se "uvalio", miran je do penzije..

Horhe

pre 8 godina

Slušaj,...razumeo bih plaćanje ako je za neprofitabilne programe, dečiji program, dokumentarni (zaista dokumentarni, a ne pošaljemo lika sa kamerom da gaca po zabitima i priča sa babama), naučni program, pa čak i za žikinu šarenicu pobogu, i da ne zaboravim radio naravno..... Ali nikada, nikada neću shvatiti način razmišljanja koji dozvoljava da neko ode iz jutarnjeg programa tražeći priliku da radi nešto bolje, nešto "autorski", i ti im kažeš ok, ako je koncept dobar, originalna ideja, ako će biti nešto novo i zanimljivo.... naravno! A oni ti nakon 6 meseci razmišljanja ponude emisiju u kojoj tri voditelja ispituju jednog gosta!? I ti to prihvatiš, debelo ih platiš, opremiš studio....Stvarno!? 80 godina postojanja televizije, 80 godina svega i svačega, koncepta, spektakla, fijaska, suza, tuge, radosti i sreće, drame i komedije, filma, muzike, sporta, rata, života i smrti.....SVEGA!!! A oni smisle da umesto jednog voditelja, gosta ispituje njih troje!?

LordMikula

pre 8 godina

Kao sto sam i rekao ranije Bujosevic je neko ko je podlozan zeljama vlasti i SNS-ov covek od poverenja na koga mogu racunati kada sve krene na gore!
Samo finansiranje RTS-a je preko sro miliona evra.... moje pitanje je GDE TE PARE IDU?!?!?!? EU ocekuje da se vlast otarasi medija, i ne vidim kako to Vucic ocekuje da "ispuni" ili je ovo samo manevar pred izbore za godinu dve.... u z a s!!! mi drzavu nemamo i nasa drzava ako je ikada i bilo je raspad obican!

Andjelko - RT po Svetu

pre 8 godina

Nigde na svetu RTS nije "javni servis". Zasto bi bio u Srbiji? Dali zato da bi se pljackali siromasni koji i ne koriste taj sevis jer nemaju dovoljno da kupe hleb. To treba da se privatizuje i svako da plati ako zeli taj sevis bez obaveze da mora da kupi kao do sada. Do sada su zaposljavani svi oni koji nemaju nikakve veze sa RTS ali su bili rodjaci I prijatelji. Taj servis nebi smeo da ima vise od 250 osoba jer je Srbija mala zemlja. Svi ostali su pod ugovorom kada zatrebaju.

Bivsi

pre 9 godina

Placao i ispao budala.Prvo rascistite sa kablovskom i nemojte da neko placa visestruko.Taj takozvani javni servis ima zaposlenih koji da nose uniformu bi bili najaca sila Balkana.Drugo i jos vaznije,vise se prica o obavezi placanja javnog servisa nego,zdrastva,poreza i svega sto je vaznije od ispiranja mozga i uveravanje u nesto usta ne veruju ni zaposleni RTS.Inace cestitka Bujosevicu na izboru,nista nece da se promeni.

alienware

pre 9 godina

Novinar direktor RTS.Rashodi,troskovi,zelja budicih platisa.Prvo treba da kucu dovede u red,smanji broj lezilebovica ,investirati ustedjen novac u produkciju ,kvalite programa...ali novinar to ne razume.I moj kolega sa posla bi mogao da bude direktor RTS,kaze prvo da mu daju dobru povisicu pa ce da se pokaze na poslu,nesto mi ovo lici na izjavu da prvo vidi koliko ce para da dobije pa tek onda .....

bivssi

pre 8 godina

kako su u komentarima svima puna usta kvalitetnog programa, Evrope, ali ujedno i price da ne treba da se placa taksa ili pretplata???
Pa ORF, BBC, ARD, HRT, SW, TF (...), svi oni imaju pretplatu, jer upravo se tako osigurava nezavisno, i tacno novinarstvo, kao i pokrivanje tema koje nisu komercijalne.
Moze i bez pretplate, ali onda se dobije Pro7, Pink, happy...
Cuce, mace, drljace...
Pa ko voli nek izvoli.

Čukandžijev

pre 8 godina

Priznaću da je dobar direktor ako bude doveo finansijsku policiju u Javni servis da pregleda poslovanje iz Tijanićevog vremena, a naročito primanja, što bi rekla prof. Rajna Dragičević, voditeljki koje bi htele da budu novinarke, a od škole imaju usta naduvana silikonom!

Milosav

pre 8 godina

Није само проблем како обезбедити финансијска средства него и шта нудите за то. Дајте ми паре па ћу ја већ нешто смислити не делује добро. Мора се сагледати и реалност.
1. Да ли извештаји о броју несрећа, броју аутобуса, радовима на путу... само једног града захтевају претплату на простору целе Србије?
2. Да ли снимање улица кроз прозор студија захтева било какву претплату?
3. Колико кошта израда емисије са једним столом и неколико гостију?
4. Колико коштају репризе?
И да не дужим, свако кад нешто купује хоће да зна шта купује. Лепо би било да ми неко даје унапред паре а ја после да смишљам шта ћу му дати за тај новац.
У сваком слућају, желим Вам срећу. Неко наслеђе скоријег датума немате, да мењате имате много. Ако избегнете "револуционарне" промене, мало више укључите културне раднике ове земље можда и успете. Ако ништа не мењате сматраћу да Вам је циљ био положај и плата.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"On je istakao da je njegov cilj da plate zaposlenih budu pristojne, ili da bar ostanu na istom nivou..."!

Bravo! Kvalitet programa ti je 9. rupa na svirali, i sada je jasno da si ti izabran samo zato što pare voliš više od svega, a sa takvom osobom manipulacija ide k'o podmazana.

Povraća mi se od svih vas!

mića

pre 8 godina

ma kakva preplata smanji broj zaposlenih i smanji plate a mislim da su astronomske pa se sami izdržavajte, a ja vas uopšte ne gledam i neću da plaćam.

Reket, omiljena privredna aktivnost kod Srbijanaca

pre 8 godina

@bivssi
Moze i bez pretplate, ali onda se dobije Pro7, Pink, happy...

Nije istina, ne moze ! Kada ti uvedu pretplatu onda MORAS da placas inace salju vojsku i policiju da ti uzmu stan ! Kao i kod naknade za odvodnjavanje !

matori

pre 8 godina

..."Prvo pitanje finansiranja RTS-a"...

Grešite gospodine - to je POSLEDNJE pitanje!
Ako mnogo muljate oko tog, po vama prvog pitanja, mislim da će se ponovo otvoriti pitanje direktora RTS.

Boza

pre 8 godina

RTS vec uzima od gradjana, finansiraju se iz budzeta. Zasto i te takse uvoditi onda. Prema zakonu o informisanju mediji koji su na budzetu imaju drasticno smanjenu minutazu po satu za reklame. RTS prodaje sve sto stigne, ko to kontrolise a hoce jos para. Treba precistiti kadrovski RTS imace onda za sve ostalo. Priogram skremblovati, neka se placa gledanje kanala kao svuda u svetu. Ne gledam RTS, zasto da ga placam?

samo te gledamo

pre 8 godina

A sta cemo sa ekonomijama, odmaralistima, raznim PGP kucama, komunjarama, starletama umesto Dusanke Kalanj, podrepanima, naftalin serijama!? Jel mislis da i dalje starlete vode emisije kao sinoc Upitnik i sve to i dalje finansiramo kroz pretplatu!?

Pera

pre 8 godina

Za sve one koji gaje iluziju da će se izvući sa neplaćanjem takse:
pretplata je dobrovoljna, koristiš uslugu i plaćaš ili ne. Ako ne, ganja te RTS. Taksa, sa druge strane, je porez. Ako ne platiš, ganja te država. Po istom principu kao za PDV i ostale poreze. S obzirom na cifru koju treba platiti, i svu zaje*anciju sa državom, ako ne platiš, siguran sam da ćete plaćati kao bele lale.

DEDA

pre 8 godina

Nije prvo pitanje novac vec sustinska reforma G-dine Bujosevicu. Ustvari tu nema sta da se reformise tu se jednostavno mora krenuti od nule, tj. mora se poceti sa izgradnjom jedne potpuno nove i totalno drugacije televizije, a to zahteva i znanje i mu.a koja koliko vidim, nemate. Ako je neka TV-Radio stanica nacionalna sta to znaci? To znaci da radi u korist te nacije, a da li je to ikada radio RTS? Nije nikada vec je radio i protiv drzave i protiv naroda, kome je uzgred budi receno naneo ogromnu stetu. Od ovog postojeceg RTS-a korist nema niko osim pet hiljada dzabalebarosa koji su navikli da ne rade nista, a da primaju dobru platu. Gasene su stotine hiljada radnih mesta u gradjevinskoj industriji koja je milijarde donosila ovoj zemlji, u masinskoj industriji, hemijskoj industriji i da ne nabrajam, a vi hocete da zadrzite 5000 parazita, da ih stavite na narodnu grbacu i onda da pricate tom istom narodu uspavanke. Nema od toga nista, jer narod to smece od televizije nece placati. Kada objasnite i rezimu i neradnicima sa RTS-a, da ce u toj novoj televziji raditi do 500 ljudi i to zestokih profesionalaca, da ce morati zestoko da zasucu rukave i da prave program koji ce privuci i gledaliste i sponzore, onda mozete i da se obratite gradjanima Srbije za pretplatu koja moze biti samo simbolicna, jer takve su plate i penzije u ovoj drzavi-simbolicne. Ali ako mislite, da ce ovaj narod i dalje izdrzavati stranacke neradnike i podrzati stvaranje nove SNS televizije, od toga nema nista!

i tako to

pre 8 godina

Izuzetno cenim Vaš dosadašnji rad, nemojte nas izneveriti!
(Milanko, 6. maj 2015 09:02)

pridruzujem se, i puno srece, jer ce mu stvarno biti potrebna !~~

malogradjanin

pre 8 godina

Nisam plaćao Milanoviću, nisam plaćao Tijaniću, neću plaćati ni tebi. Sve dok režim bude uređivao RTS ja plaćati neću. Hoću javni servis a ne "javni servis", hoću Dnevnik 2 u kojem se ministri i premijer preznojavaju kada ih novinari rešetaju sa pitanjima, hoću školski program za moje dete, onakav kakav sam gledao 80ih, hoću ozbiljan dramski i igrani program a ne ovaj kič i šund, hoću prenos novogodišnjeg koncerta iz Beča tokom kojeg voditeljka neće pričati tračeve... Hoću JAVNI SERVIS a ne ovo što vi zovete javnim servisom a zapravo je servis garniture na vlasti. Kada bude RTS zaista javni servis, dođite sa cifrom koju treba da platim i nema problema. Sa Bujoševićem, "pravim čovekom za kombinat", "novinarem" koji je dobar svakom režimu, od pravog javnog servisa nema ništa!
(Botovanje ludom radovanje, 05. maj 2015 23:39)

e pa nikada to neces dobiti bas zato sto neces da placas. kako mislis da budu nezavisni ako plate primaju iz budzeta. malo udare po vucicu i odma plate kasne 15 dana. zbog takvih kao sto si ti i nemamo javni servis. znao je vucic dobro zasto ukida pretplatu, samo sto glupi narod to ne kapira.

GRAĐANIN 2

pre 8 godina

Poštovani gosp.Bujoševiću,gledajući vas godinama u raznim emisijama na svim TV kanalaima imali smo prilike da vas slušamo u raznim vašim izjavama različite vrednosti kritiku razni kriznih momenata u dialogu sa političarima različitih stranaka i uvek ste išli linijom manjeg otpora e sada to više ne bi smelo biti ako želite ne sebi već građanima Srbije,ima jako kvalitetnih predloga komentatora ali da li će te to pročitati u to sumnjam jer vi ste novinarski intelekt "stvori da bude što uzbudljivije" a ne prepoznatljivije za prosek građana Srbije,ne želim vas odmah staviti na "zid" već vam želim da dir.RTS i Građani Srbije približno želimo uspeh, ako budete dir.pion vaš posao je daleko od istine i stvarnosti, podrška za uspeh, Hvala Uredniku na prostoru !!!!

Sale

pre 9 godina

Nisam SNS bot ali danima slusam kako je konkurs za direktora RTS-a namesten i da ce direktor biti Vucicev covek. E ako je Bujosevic Vucicev covek onda sam ja Deda mraz

katica

pre 9 godina

Videla nekoliko njegovih emisije "nije srpski ćutati " već je i izbor gostiju pokazao da se radi o dss verziji "uglađeni tijanić "
A postoje i brojevi politike kada je on bio glodur, ista ljilja samo u pantalonama! Znači ostajemo ruska gubernija!

Mihailo

pre 9 godina

Odma', ali odma' pređite na sledeću temu. Ako Pink, Prva... mogu da se finansiraju na osnovu reklama možete i vi. Kojom logikom RTS treba da bude na budžetu/teretu građana i da istovremeno ima istu količinu reklama kao privatne televizije?
Nisam do sada, a neću ni od sada, plaćati bilo kakvu pretplatu, taksu ili bilo šta slično. Ako niste u stanju da se finansirate - otpuštajte, ptravite bolji program pa povećajte cenu reklamiranja... radite šta god hoćete, ali se više skinite sa grbače naroda. Na kraju krajeva, onaj ko nije sposoban da postoji - neka nestane/ugasi se.

bivssi

pre 8 godina

kako su u komentarima svima puna usta kvalitetnog programa, Evrope, ali ujedno i price da ne treba da se placa taksa ili pretplata???
Pa ORF, BBC, ARD, HRT, SW, TF (...), svi oni imaju pretplatu, jer upravo se tako osigurava nezavisno, i tacno novinarstvo, kao i pokrivanje tema koje nisu komercijalne.
Moze i bez pretplate, ali onda se dobije Pro7, Pink, happy...
Cuce, mace, drljace...
Pa ko voli nek izvoli.

greco-roman

pre 9 godina

Odmah da se izjasnim : Neću da plaćam RTS , ne gledam ga i ne treba mi! Ovo iznudjeno plaćanje kojekakvih taksi budi u meni revolt-placanje lezilebovicima da primaju iznad prosecne plate da bih gledao "Bolji zivot" zaista je apsurd. Povecavaju struju ,povecavaju dazbine i sad jos i ovo..Pa nemamo takav standard,makar bila taksa 500 dinara, kome je plata 18 hiljada i to mu je mnogo, i videcete bice slucajeva kada ce doci sudski izvrsitelji da konfiskuju ili naplate ili jos gore lupe administrativnu zabranu na platu,zarad cega???!! Zarad neplacenih taksi(devastiranom,nekvalitetnom) javnom servisu !!! Ne svidja mi se buducnost ovde u ovoj zemlji. Recice mozda mnogi na moj komentar pa ti idi , ja VOLIM svoju zemlju ali ovde nije zivot , vec prezivljavanje. Bolje raditi kao masinbravar u Svedskoj no ovde bilo sta!!

Botovanje ludom radovanje

pre 9 godina

Nisam plaćao Milanoviću, nisam plaćao Tijaniću, neću plaćati ni tebi. Sve dok režim bude uređivao RTS ja plaćati neću. Hoću javni servis a ne "javni servis", hoću Dnevnik 2 u kojem se ministri i premijer preznojavaju kada ih novinari rešetaju sa pitanjima, hoću školski program za moje dete, onakav kakav sam gledao 80ih, hoću ozbiljan dramski i igrani program a ne ovaj kič i šund, hoću prenos novogodišnjeg koncerta iz Beča tokom kojeg voditeljka neće pričati tračeve... Hoću JAVNI SERVIS a ne ovo što vi zovete javnim servisom a zapravo je servis garniture na vlasti. Kada bude RTS zaista javni servis, dođite sa cifrom koju treba da platim i nema problema. Sa Bujoševićem, "pravim čovekom za kombinat", "novinarem" koji je dobar svakom režimu, od pravog javnog servisa nema ništa!

jedan_od_mnogih_robota

pre 9 godina

Živite od reklama kao i komercijalne tv jer nemate nista bolji program. Ne pada mi na pamet da vam placam. Večeras sam gledao Juventus - Bajern preko interneta. Napravite kulturni program, preuzmite prenose LS u fudbalu i kosarci, engleske, spanske pa i ove nase kosarkaske i fudbalske lige, najvažnije teniske turnire pa trazite pretplatu. Sa zadovoljstvom cu vama platiti a otkazati kablovskom operateru. U suprotnom, Bujoseviću, mene možeš slobodno da zaobidjes.

Veljko

pre 9 godina

Prva izjava: da plate budu pristojne! Nista oko crtanih filmova ili naucnog programa. Nit pomenu kvaliteta ili ista slicno. Ne razumem, jel on prinudni upravnik od preduzetje ili generalni direktor JAVNOG servisa. Ok, finansiranje, al sta dobiti za uzvrat ? Bolji život ?

Mladen

pre 9 godina

Prvo treba da se reši pitanje zaposlenja svih građana ove države pa onda da se RTS pita koliko mesečno da im se izdvaja. Mada bih ja ukinuo RTS jer ne vidim svrhu njihovog postojanja.

A ti i Vucic placajte sta god hocete od svojih para, stvarno mi je svejedno.

pre 9 godina

Rano si poceo da se posipas pepelom. Nisi ni izabran, a vec priznajes da si lagao na konkursu i da imas neostvarive ideje. Onda, brate, podnesi ostavku.

Na moje pare mozes da zaboravis, a trazicu nazad i one koje sam placao, jer sam ispao majmun.

dr Mancic

pre 9 godina

Ja neću plaćati nešto što ne gledam i moje ustavno pravo mi to omogućava. Pošto smo u eri digitalizacije izvolte gospodo iz RTS skremblujte svoje kanale pa neka vas plaća onaj ko vas i gleda.
Ja sam spreman da ispunim svoje obećanje o neplacanju i idem i u zatvor ako treba a istovremeno cu glasati protiv sadašnjih vlasti (iako. ih podržavam) samo zbog tog rts-a.

Kirito

pre 9 godina

Dogodine ce, nadam se, samo ostati partijski i glasacki kadar, da vam placa tu taksu. Ostalo ili ce da pomre od gladi ili ce uz pasos, trbuhom za kruhom van ove crne rupe.

Zaposlen RTSa

pre 9 godina

Postovani gospodine Bujosevic,
pod hitno ukinite varijabilne (stimulativne) dodatke, koji sluze za zloupotrebe i dele se bez ikakvog kriterijuma. Time cete sigurno smanjiti troskove za neznatnu sumu.

WP

pre 9 godina

1000 dindži pretplate po glavi stanovnika reklame pomoć države i opet će biti na nivou Happy TV jer ga vode režimski maloumnici. Kraj priče.

andrija

pre 9 godina

Da ne misle možda da plaćamo rts pretplatu??? Zatvorili su i unistili toliko fabrika, dobrih preduzeca, prodali mlekare, banke, cementare, pa baš me briga za rts....

malogradjanin

pre 8 godina

Nisam plaćao Milanoviću, nisam plaćao Tijaniću, neću plaćati ni tebi. Sve dok režim bude uređivao RTS ja plaćati neću. Hoću javni servis a ne "javni servis", hoću Dnevnik 2 u kojem se ministri i premijer preznojavaju kada ih novinari rešetaju sa pitanjima, hoću školski program za moje dete, onakav kakav sam gledao 80ih, hoću ozbiljan dramski i igrani program a ne ovaj kič i šund, hoću prenos novogodišnjeg koncerta iz Beča tokom kojeg voditeljka neće pričati tračeve... Hoću JAVNI SERVIS a ne ovo što vi zovete javnim servisom a zapravo je servis garniture na vlasti. Kada bude RTS zaista javni servis, dođite sa cifrom koju treba da platim i nema problema. Sa Bujoševićem, "pravim čovekom za kombinat", "novinarem" koji je dobar svakom režimu, od pravog javnog servisa nema ništa!
(Botovanje ludom radovanje, 05. maj 2015 23:39)

e pa nikada to neces dobiti bas zato sto neces da placas. kako mislis da budu nezavisni ako plate primaju iz budzeta. malo udare po vucicu i odma plate kasne 15 dana. zbog takvih kao sto si ti i nemamo javni servis. znao je vucic dobro zasto ukida pretplatu, samo sto glupi narod to ne kapira.

Čiča Miloje

pre 9 godina

Pa što si se javljao onda?! Kao da nisi znao da para nema za bacanje! Ako ne bude promena pregramske šeme, džaba krečenje. Ovo ti je poziv Vučiću...

?

pre 8 godina

Prvo pitanje bi trebalo da bude koliki su prihodi RTS-a u zadnjih 10 godina a koliki su rashodi. Da se vidi da li je bilo malverzacija i ko ce da odgovara ako ih je bilo. Drugo pitanje da li nama treba RTS ako ne moze sam da se finansira. Meni TV služi da pogledam neki film preko DVD-a (stvarno ne pada mi na pamet da gledam reklame) i neki sportski dogadjaj koji uglavnom nije na RTS-u, tako da ne vidim razlog zasto bi placao?

Andjelko - RT po Svetu

pre 8 godina

Nigde na svetu RTS nije "javni servis". Zasto bi bio u Srbiji? Dali zato da bi se pljackali siromasni koji i ne koriste taj sevis jer nemaju dovoljno da kupe hleb. To treba da se privatizuje i svako da plati ako zeli taj sevis bez obaveze da mora da kupi kao do sada. Do sada su zaposljavani svi oni koji nemaju nikakve veze sa RTS ali su bili rodjaci I prijatelji. Taj servis nebi smeo da ima vise od 250 osoba jer je Srbija mala zemlja. Svi ostali su pod ugovorom kada zatrebaju.

I.j.kv

pre 9 godina

Nece ni ti moci Bujosevicu da ostvaris njihovu zelju da se RTS placa....zato sto je to sinonim cenzurizane i ratnohuskacke televizije koja je unazadila Srbiju zajedno sasvim vlastima kojima je verno sluzila.Sto I danas radi.

p

pre 8 godina

stigla digitalizacija i vise nema analognog signala tako da su potrebni dvbt2 uredjaji koji mogu da se skrebluju uvedege taksu ko plati gleda ko ne plati ne gleda to je resenje. bar ja tako mislim

Orwell Vegan

pre 8 godina

Znaci nije visak zaposlenih prioritet vec kako uzeti pare. Vidi se da su izbori bili farsa. Mislim na one izbore kad je navodno pao DS. Sad ce jos da opet uvale onu 'nezavisnu novinarku' nazad. Strasno kakvi se mediokriteti ovde namecu kao ideal i autoritet.

Milanko

pre 8 godina

Finansiranje. Pa to je najlakše...Smanjite broj zaposlenih po većini gradova SRbije kojima je najveći problem kako da se dogovore oko korišćenja godišnjeg odmora od prošle godine. Inače pošalju 1 eventualno 2 priloga nedeljno, a radi ih od 10 - 15 po gradskoj jedinici. I uvedite stilistu ovo je toliko bedno kada vidite pojedine likove. Ne moraju da nose D&G ali zna se koje se boje slažu, kakva je pristojna frizura, a o izveštajima tipa Žika Šarenica da ne pričam.
I na kraju poštovani Bujoševiću ne plaćam pretplatu od onog dana kada je ekipa Jedna pesma jedna želja bila u mom gradu, i kada su ručali u restoranu konobar ih je pitao koje pivo će popiti, a jedan od "nosača kablova" mu reče PA NAJSKUPLJE NARAVNO KAD FIRMA(NAROD SRBIJE)PLAĆA. E tu gamad morate da najurite. Izuzetno cenim Vaš dosadašnji rad, nemojte nas izneveriti!

Bivsi

pre 9 godina

Placao i ispao budala.Prvo rascistite sa kablovskom i nemojte da neko placa visestruko.Taj takozvani javni servis ima zaposlenih koji da nose uniformu bi bili najaca sila Balkana.Drugo i jos vaznije,vise se prica o obavezi placanja javnog servisa nego,zdrastva,poreza i svega sto je vaznije od ispiranja mozga i uveravanje u nesto usta ne veruju ni zaposleni RTS.Inace cestitka Bujosevicu na izboru,nista nece da se promeni.

ILIJA

pre 9 godina

RTS nije preuticajan, on vise nema apsolutno nikakvu ulogu, ni u informisanju gradjana niti ima uticaja na dobijanje izbora. Sve informacije koje su nam vazne dobijamo preko interneta i preko drugih medija, a RTS je poslednji. Sto se izbora tice, na njih danas zahvaljujuci modernim tehnologijama najvise uticu drustvene mreze, a RTS je totalno beskoristan. RTS nikada nije bio servis gradjana, jer kao takav nije ni zamisljen. On je formiran sa ciljem da podrzi vladajucu stranku u svemu sto radi, makar to bilo i nakaradno, a koliku je ulogu imao u raspirivanju medjunacionalne mrznje i ratnom huskanju ne treba ni govoriti. Na RTS-u se nikada nije cula rec kritike na racun vladajuce garniture, on je uvek bio oslonac vlastodrscima, podrska i u najgorim trenucima, zato ga je narod mrzeo i ne oseca ga kao nacionalnu televiziju, jer to i nije. To je jedan glomazni aparat, koji udomljava tatinu i maminu decu i partijske poslusnike, a ne profesionalce i one koji znaju da naprave program. A vi gospodine Bujosevicu, prvo bi morali da kazete narodu gde je zavrsavao novac RTS-a, ko ga je trosio i u kakve svrhe, jer krajnje je vreme da vidimo ko je i sta radio, jer se u RTS slivao veliki novac. RTS ima vise zaposlenih od najbolje srpske fabrike, a vi kao novi direktor nemate petlju pa da kazete da je taj broj neodrziv i da mora biti 10 puta manji. A sto se tice finansiranja, pa jedan euro je ogroman novac na mesecnom nivou, jer i zaposleni na RTS-u, moraju da nauce da se novac mora zaraditi.

Horhe

pre 8 godina

Slušaj,...razumeo bih plaćanje ako je za neprofitabilne programe, dečiji program, dokumentarni (zaista dokumentarni, a ne pošaljemo lika sa kamerom da gaca po zabitima i priča sa babama), naučni program, pa čak i za žikinu šarenicu pobogu, i da ne zaboravim radio naravno..... Ali nikada, nikada neću shvatiti način razmišljanja koji dozvoljava da neko ode iz jutarnjeg programa tražeći priliku da radi nešto bolje, nešto "autorski", i ti im kažeš ok, ako je koncept dobar, originalna ideja, ako će biti nešto novo i zanimljivo.... naravno! A oni ti nakon 6 meseci razmišljanja ponude emisiju u kojoj tri voditelja ispituju jednog gosta!? I ti to prihvatiš, debelo ih platiš, opremiš studio....Stvarno!? 80 godina postojanja televizije, 80 godina svega i svačega, koncepta, spektakla, fijaska, suza, tuge, radosti i sreće, drame i komedije, filma, muzike, sporta, rata, života i smrti.....SVEGA!!! A oni smisle da umesto jednog voditelja, gosta ispituje njih troje!?

Mrle

pre 8 godina

Nema plaćanja ni pretplate ni takse za RTS. Ovi su došli na vlast obećanjem da će ukinuti pretplatu, pa ako opet nameravaju da vrate pretplatu ili taksu onda to može samo posle novih izbora na kojima će obećati vraćanje harača.

LordMikula

pre 8 godina

Kao sto sam i rekao ranije Bujosevic je neko ko je podlozan zeljama vlasti i SNS-ov covek od poverenja na koga mogu racunati kada sve krene na gore!
Samo finansiranje RTS-a je preko sro miliona evra.... moje pitanje je GDE TE PARE IDU?!?!?!? EU ocekuje da se vlast otarasi medija, i ne vidim kako to Vucic ocekuje da "ispuni" ili je ovo samo manevar pred izbore za godinu dve.... u z a s!!! mi drzavu nemamo i nasa drzava ako je ikada i bilo je raspad obican!

igi

pre 8 godina

Pa kada bih vam pretplata, taksa, ili kako se vec zove bila normalna, recimo do 100 dinara, pa i da platimo. A ne, vi lupite 500 dindzi, zasta za 2-3 kanala, ajde bre. Pa ja kablovsku placam 750 din sa 63(anal) i preko 60(dig) kanala....u ta 63 kanala je i rts, znaci vec placen.

veseljko

pre 8 godina

Prvo pitanje nije *kako finansirati RTS nego "Kako smanjiti toliku armiju radnika(neradnika),smanjenje raprezentacije, kresanje plata...itd." Najbolje je po ledjima gradjana jer je za vas na RTS najbezbolnije i lepo svima u tako velikoj porodici.Ponavljam, nisam placao ni ranije (nemam) a necu ni sada pa vi razmisljajte kako cete sve to da prilagodite vasem daljem radu a ima nacina.

sluge svih režima

pre 8 godina

Kada čujem kako je RTS "javni servis" uhvati me muka. RTS je uvek bio i ostao megafon vladajuće partije i nema nikakve veze sa javnošću osim što neobjektivnim dezinformisanjem pokušava da usmeri gradjane na režimski kolosek i napravi ih poslušnim ovčicama.

Pera

pre 8 godina

Za sve one koji gaje iluziju da će se izvući sa neplaćanjem takse:
pretplata je dobrovoljna, koristiš uslugu i plaćaš ili ne. Ako ne, ganja te RTS. Taksa, sa druge strane, je porez. Ako ne platiš, ganja te država. Po istom principu kao za PDV i ostale poreze. S obzirom na cifru koju treba platiti, i svu zaje*anciju sa državom, ako ne platiš, siguran sam da ćete plaćati kao bele lale.

Miodrrrag

pre 9 godina

Prikazujete samo reprize serija "rekordne" gledanosti, najavljujete prenose teniskih turnira sa koji prikazujete sao Đokovića a čak ni Troickog sa tog turnira ne prenosite, teniserke kao da ne postoje. Jedino vredno su slagalica i donekle informartivni program a to su vam najjeftinije emisije. Imate preko 3000 stalno zaposlenih, smanjite to bar za pola i nećete imati nikakvih finansijskih problema.

lzr

pre 9 godina

Imate reklama isto koliko i ostali, a to sto ste glomazni je vas problem. Smejete se Pinku, a svaki dan kada ukljucim tv vidim Djosu. I tako dalje...

alienware

pre 9 godina

Novinar direktor RTS.Rashodi,troskovi,zelja budicih platisa.Prvo treba da kucu dovede u red,smanji broj lezilebovica ,investirati ustedjen novac u produkciju ,kvalite programa...ali novinar to ne razume.I moj kolega sa posla bi mogao da bude direktor RTS,kaze prvo da mu daju dobru povisicu pa ce da se pokaze na poslu,nesto mi ovo lici na izjavu da prvo vidi koliko ce para da dobije pa tek onda .....

sss radnik u RTSu

pre 8 godina

Radnik na RTSu ima (20 hiljada fizički radnici 20%) (30 hiljada sa srednjom 70% ljudi). (45 hiljada sa fakultetom 8%) (Novinari koji su u informativi uz vlast 2% po 300 hiljada i više). I naravno urednici i direktori koji tuku milione kroz privatne produkcije. Skinite ove zadnje i stvar je rešena?

talicni tom

pre 8 godina

Gospodine Bujosevicu,kada otpustite politicki,rodbinski i komsijski zaposlen kadar, kojih inace ima kao kusih pasa, imacete sasvim dovoljno za samofinansiranje vaseg servisa. Na kraju, skremblujte vase kanale, pa ko hoce da vas gleda, neka plati.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"On je istakao da je njegov cilj da plate zaposlenih budu pristojne, ili da bar ostanu na istom nivou..."!

Bravo! Kvalitet programa ti je 9. rupa na svirali, i sada je jasno da si ti izabran samo zato što pare voliš više od svega, a sa takvom osobom manipulacija ide k'o podmazana.

Povraća mi se od svih vas!

DEDA

pre 8 godina

Nije prvo pitanje novac vec sustinska reforma G-dine Bujosevicu. Ustvari tu nema sta da se reformise tu se jednostavno mora krenuti od nule, tj. mora se poceti sa izgradnjom jedne potpuno nove i totalno drugacije televizije, a to zahteva i znanje i mu.a koja koliko vidim, nemate. Ako je neka TV-Radio stanica nacionalna sta to znaci? To znaci da radi u korist te nacije, a da li je to ikada radio RTS? Nije nikada vec je radio i protiv drzave i protiv naroda, kome je uzgred budi receno naneo ogromnu stetu. Od ovog postojeceg RTS-a korist nema niko osim pet hiljada dzabalebarosa koji su navikli da ne rade nista, a da primaju dobru platu. Gasene su stotine hiljada radnih mesta u gradjevinskoj industriji koja je milijarde donosila ovoj zemlji, u masinskoj industriji, hemijskoj industriji i da ne nabrajam, a vi hocete da zadrzite 5000 parazita, da ih stavite na narodnu grbacu i onda da pricate tom istom narodu uspavanke. Nema od toga nista, jer narod to smece od televizije nece placati. Kada objasnite i rezimu i neradnicima sa RTS-a, da ce u toj novoj televziji raditi do 500 ljudi i to zestokih profesionalaca, da ce morati zestoko da zasucu rukave i da prave program koji ce privuci i gledaliste i sponzore, onda mozete i da se obratite gradjanima Srbije za pretplatu koja moze biti samo simbolicna, jer takve su plate i penzije u ovoj drzavi-simbolicne. Ali ako mislite, da ce ovaj narod i dalje izdrzavati stranacke neradnike i podrzati stvaranje nove SNS televizije, od toga nema nista!

i tako to

pre 8 godina

Izuzetno cenim Vaš dosadašnji rad, nemojte nas izneveriti!
(Milanko, 6. maj 2015 09:02)

pridruzujem se, i puno srece, jer ce mu stvarno biti potrebna !~~

Dalibor

pre 9 godina

Koliko sekundi reklama dnevno emituje RTS, koliko komercijalne televizije, a koliko javni servisi u drugim zemljama? Zašto drugi javni servisi mogu da plate selektivni prenos OI, pa ljudi gledaju svoje sportiste, dok se naš komentator večito moli i iščuđava režiji što nikad ne prikažu našeg sportistu, nego rezultate saznajemo iz statistike, jer RTS plaća najjeftiniji prenos. Ako su već sportske TV otkupile prava na fudbal i košarku, zbog čega bar "ostalih sportova" nema na RTS? Zbog čega najplaćenije novinarke RTS-a prave emisije po narudžbini? Zašto se finansiraju projekti bez ikakve umetničke, informativne ili bilo koje druge vrednosti? Odgovor na sva ova pitanja je jednostavan. RTS ima ogroman višak radnika od kojih mnogi ne rade ništa. Naravno da će takvi pre zadržati radna mesta, nego ljudi koji rade, a kojih nije malo.

Milos

pre 8 godina

Dodji na jug Srbije pa pitaj da li neko moze (ne da li hoce), da daje 500 din za RTS?! Ovde sa tim aarama ceo dan zivi jedna porodica!

gg

pre 8 godina

pretplata veća od 100din je apsolutni bezobrazluk! a i činjenica je da u rts radi daleko veći broj ljudi nego što je potrebno, a i da imaju uslove kao u socijalizmu.. Ko se "uvalio", miran je do penzije..

Milosav

pre 8 godina

Није само проблем како обезбедити финансијска средства него и шта нудите за то. Дајте ми паре па ћу ја већ нешто смислити не делује добро. Мора се сагледати и реалност.
1. Да ли извештаји о броју несрећа, броју аутобуса, радовима на путу... само једног града захтевају претплату на простору целе Србије?
2. Да ли снимање улица кроз прозор студија захтева било какву претплату?
3. Колико кошта израда емисије са једним столом и неколико гостију?
4. Колико коштају репризе?
И да не дужим, свако кад нешто купује хоће да зна шта купује. Лепо би било да ми неко даје унапред паре а ја после да смишљам шта ћу му дати за тај новац.
У сваком слућају, желим Вам срећу. Неко наслеђе скоријег датума немате, да мењате имате много. Ако избегнете "револуционарне" промене, мало више укључите културне раднике ове земље можда и успете. Ако ништа не мењате сматраћу да Вам је циљ био положај и плата.

GRAĐANIN 2

pre 8 godina

Poštovani gosp.Bujoševiću,gledajući vas godinama u raznim emisijama na svim TV kanalaima imali smo prilike da vas slušamo u raznim vašim izjavama različite vrednosti kritiku razni kriznih momenata u dialogu sa političarima različitih stranaka i uvek ste išli linijom manjeg otpora e sada to više ne bi smelo biti ako želite ne sebi već građanima Srbije,ima jako kvalitetnih predloga komentatora ali da li će te to pročitati u to sumnjam jer vi ste novinarski intelekt "stvori da bude što uzbudljivije" a ne prepoznatljivije za prosek građana Srbije,ne želim vas odmah staviti na "zid" već vam želim da dir.RTS i Građani Srbije približno želimo uspeh, ako budete dir.pion vaš posao je daleko od istine i stvarnosti, podrška za uspeh, Hvala Uredniku na prostoru !!!!

Reket, omiljena privredna aktivnost kod Srbijanaca

pre 8 godina

@bivssi
Moze i bez pretplate, ali onda se dobije Pro7, Pink, happy...

Nije istina, ne moze ! Kada ti uvedu pretplatu onda MORAS da placas inace salju vojsku i policiju da ti uzmu stan ! Kao i kod naknade za odvodnjavanje !

matori

pre 8 godina

..."Prvo pitanje finansiranja RTS-a"...

Grešite gospodine - to je POSLEDNJE pitanje!
Ako mnogo muljate oko tog, po vama prvog pitanja, mislim da će se ponovo otvoriti pitanje direktora RTS.

Boza

pre 8 godina

RTS vec uzima od gradjana, finansiraju se iz budzeta. Zasto i te takse uvoditi onda. Prema zakonu o informisanju mediji koji su na budzetu imaju drasticno smanjenu minutazu po satu za reklame. RTS prodaje sve sto stigne, ko to kontrolise a hoce jos para. Treba precistiti kadrovski RTS imace onda za sve ostalo. Priogram skremblovati, neka se placa gledanje kanala kao svuda u svetu. Ne gledam RTS, zasto da ga placam?

samo te gledamo

pre 8 godina

A sta cemo sa ekonomijama, odmaralistima, raznim PGP kucama, komunjarama, starletama umesto Dusanke Kalanj, podrepanima, naftalin serijama!? Jel mislis da i dalje starlete vode emisije kao sinoc Upitnik i sve to i dalje finansiramo kroz pretplatu!?

mića

pre 8 godina

ma kakva preplata smanji broj zaposlenih i smanji plate a mislim da su astronomske pa se sami izdržavajte, a ja vas uopšte ne gledam i neću da plaćam.

Čukandžijev

pre 8 godina

Priznaću da je dobar direktor ako bude doveo finansijsku policiju u Javni servis da pregleda poslovanje iz Tijanićevog vremena, a naročito primanja, što bi rekla prof. Rajna Dragičević, voditeljki koje bi htele da budu novinarke, a od škole imaju usta naduvana silikonom!