Ponedeljak, 04.05.2015.

21:27

"Niko danas ne može kao Tito"

Nijedan aktuelni državnik neće moći da se izbori za neutralnu poziciju Srbije kao što se nekada izborio Tito i učinio Jugoslaviju okosnicom Pokreta nesvrstanih.

Izvor: B92

"Niko danas ne može kao Tito" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

seljadin

pre 9 godina

propaganda da je moguce ziveti od kredita je lansirana 2000te, sve puteve, skole, elektrane, mostove su pravile firme iz Srbije, nije bilo kao danas da se most pravi za 500 miliona evra i to strane firme i strane banke.

Srbija je zidala 20.000 stanova godisnje, od toga u Beogradu 10.000 i kupovala 200.000 automobila, danas te cifre su 10 puta manje.

Mala privreda je bila dozvoljena, privatna praksa lekara, zubara takodje, (moj zubar je tada opremio ambulantu i kaze da kredit nije ni vracao a danas ne bi uzeo nikada kredit jer bi mu uzeli sve sto ima) mogao si imati autoservis, kafanu, poslasticarnicu, ko je kriv ljudima kad niko to nije hteo da radi, u drzavnim firmama stabilnost, stan i 50 dana odmora godisnje. Nije bilo moguce osnivati pljackacke firme
ili firme koje nista ne rade sem sto kradu od drzave, to je bilo zabranjeno.


Nase firme su zidale tornjeve u Kuvajtu, Libiju, Siriju, Irak, Egipat Namibiju itd itd, novac se vracao ovamo i zidala se zemlja, elektrane, skole, bolnice, putevi, itd.
Raspad SFRJ je Srbija docekala tako da su nama dugovali CCCP i Irak 4 milijarde $, a gde su druge drzave ?
Pisite malo i o dugovima sveta prema SFRJ, nama su vise dugovali nego sto smo mi bili duzni, prema tome zaboravite propagandu koja je nastala od 2000te, kako ce zapad slati pare u paketima, davati kredite a mi cemo ziveti od kredita i poklona.
Kao sto je narod sam video, to je nemoguce bez industrije koju je imala SFRJ.

i tako to

pre 9 godina

(Pozdrav iz Toronta, 4. maj 2015 22:14)
# Link komentara

EEHH lako vama u Toronto, kada smo kod toga , konkretno , zasto je Ce Gevara molio tita da ne proizvodi toliko secera od secerne repe????? pozdrav iz Srbije

JessePinkmanPFC

pre 9 godina

Samo oni Srbi koji ne znaju istoriju svog naroda i koji ne postuju sebe, mogu lepo misliti i govoriti o Titu !
Ozbiljan mazohizam !
Pod Titom mi Srbi smo stagnirali na racun napretka drugih u najkracem se moze reci, a ima toliko toga jos !
Mnogo bi danas srecniji bili da se on nije pojavio, tj. bio poslat!
(Beobrad, 4. maj 2015 22:42)

Care, za sve si u pravu, ali Tito i ekipa su bar oslobodili zemlju, a sve sto danas zivimo u Srbistanu je na njihovim temeljima. Danas vojska ne postoji, ova nova Srbija je pod okupacijom (ne mislim na Kosovo), a ko ce nju da oslobadja, kad su se i metodi ratovanja promenili? Kad danas ne postoji predstavnik naroda koji zeli uopste da zemlja bude slobodna? Citajte Borislava Pekica.

my way

pre 9 godina

Агресија на Србију, злочиначка Октобарска револуција, преузимање власти, националистичко уређење СФРЈ и њена континуирана дезинтеграција од АВНОЈА надаље (толико о неким националистима који су се ето после појавили), творевина коју нико није као Хитлер краљевину морао да окупира, већ се сама од свог оснивања распадала на штету Србије и Срба (ово није никакав "великосрпски национализам", ни било шта слично, ово је неспорна историјска истина, мада знам да људи без знања, интелигенције и морала више воле пропагандне етикете, фалсификате, вештачка изједначавања и релативизације и сл.) и као зачин њена ратом разорена и раскомадана, посткомунистичка, неолиберално капиталистичка, политичко-тајкунска, до краја опљачкана рушевина која не заслужује часно историјско име "Србија" које носи, а у којој ми данас живимо... то све је оно што нам је донео и што је завештање "највећег сина наших народа и народности". Злочини и убиства, десетине хиљада убијених у миру, након свог страдања овог напаћеног народа у рату само зато што су из неког разлога виђени као непријатељи револуције, то је посебна прича. Жалосно је да има људи који још увек величају тог човека. Да он није засео на власт 45, Југославије би било и дан данас, или би се она убрзо након Другог светског рата у миру разишла, били бисмо оснивачи ЕЗ, садашње ЕУ у коју сада поробљени, понижени, у сваком погледу апсолутно поражени пузимо да би били најгори и најсиромашнији у њој, само да смо ту, никаквог рата деведесетих не би било...

Ilicevic

pre 9 godina

(iva, 4. maj 2015 21:46)

Nije palo nikome na pamet jer ti to sto opisujes pocelo je da se desava deset godina od brozove smrti i onda kada se odustalo od njegove doktrine i krenulo se kvazi kapitalisticko nacionalistickom stazom.Jugoslavija je pocela da se raspada inace jos za vreme karadjordjevica ,ubistvo Stjepana Radica,ukidanje ustava i uvodjenje diktature od strane Aleksandra Karadjordjevica i slicne stvari zapravo karadjordjevici su posvadjali srbe i hrvate pre njih nije zabelezen ikakav sukob izmedju ova dva naroda.Broz je uspesno za zivota uspeo da smiri strasti i da odrzi Jugoslaviju i to je u istoriji Srbije bio najplodonosniji i najekonomskiji period ako ne verujes proveri podatke.Ovih dana Srbija bez Jugoslavije samo se jednostavno vratila na meru kakva je bila u vecem delu svoje istorije.

Kirito

pre 9 godina

Da nije bilo tog Tita ne bi se zeznuli kao 1918. sa regentom Aleksandrom, ko zna gde bi nam danas bio kraj! Daj Srbinu hleba i igara, ne treba mu ni Tito, ni Nato, ni USA, ni Rusija, sam ce se unistiti...

slash

pre 9 godina

Tito nije bio neutralan. SFRJ je de facto bila u zapadnoj alijansi cim je Staljinu rekla NE.

Dakle Tito je bio zapadni covek a cim je on umro cepanje Jugoslavije i rat upravo su pocelo zato sto su sve jugoslovenske republike vukle na Zapad a jedino Srbija je... stajala u mestu ili vukla na Istok.

Toliko o tome.

draganzlat

pre 9 godina

Tito je bio zapadni čovek oduvek. On je nacrtao granice replublika, po želji zapada, davajući Hrvatskoj svu obalu Jadranskog mora da u budućnosti Rusi ne bi izašli na Sredozemlje. Sada sprovode poslednju fazu odvajanja Rusije od Sredozemlja, uvođenje CG u NATO.

орах

pre 9 godina

@niko kao tito
швица је само номинално конфедерација. суштинска конфедерација је била брозова сфрј поставши то усвајањем устава 1974 г.
касније приче о српском одбијању конфедералног устроја осмишљене су са циљем да се србија прикаже као милитантна и националистичка, неспособна за разговор и договор из чега произилази њена кривица за распад сфрј. само, све је то јасно и видљиво ономе ко жели да види...

cofi95

pre 9 godina

Gospodin Vucic svojom mudrom politikom uspeva da balansira izmedju istoka i zapada i on je prva licnost kome je jos od Tita to poslo za rukom. Trebamo biti srecni sto imamo ovakvog premijera.
Kako botujem? Mozda jos malo da poradim na njihovom volabularu.

nasa idila

pre 9 godina

"Nijedan aktuelni drzavnik..."
Inflacija pojmova i vrednosti gospodo. Sve i svasta se naziva istorijskim i pridaju NAJ ATRIBUTI. To nam je nasa megalomanska i malogradjanska tradicija. Nema danas "aktuelnih drzavnika". Danas na vlasti su samo politicari ili politikanti, malogradjanski profiteri i dzeparosi a drzavnici JOK.

Dragan

pre 9 godina

Nijedan lider nece moci da bude kao Tito jer niti jedan nece moci da pobije toliko ljudi u kratkom vremenu kao omiljeni sin nasih naroda i narodnisti... Boze koliko je psihopata svetu podarila ta austrougarska imperija s kraja 19og i pocetka 20og veka...

King Burger

pre 9 godina

Kada zivis u mitovima i lazima i jos u njemu uzivas kao sto je to primer u Srbiji kada vidis koga narod bira, onda je sve moguce. Pa i to da neko moze kao Tito.

Beobrad

pre 9 godina

Samo oni Srbi koji ne znaju istoriju svog naroda i koji ne postuju sebe, mogu lepo misliti i govoriti o Titu !
Ozbiljan mazohizam !
Pod Titom mi Srbi smo stagnirali na racun napretka drugih u najkracem se moze reci, a ima toliko toga jos !
Mnogo bi danas srecniji bili da se on nije pojavio, tj. bio poslat!

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Jugoslavija je bila u tom polozaju zato sto je bila de facto clanica NATO pakta. Vojna infrastruktura je posle drugog svetskog rata izgradjena americkim milijardama da bi bila brana Evrope od istocnog bloka. Nesvrstani pokret je sa uspehom sprecio ogroman broj siromasnih zemalja da se pridruze komunistickom bloku. I Jugoslavija, kao brana od istocnog bloka, i nesvrstani pokret su za Ameriku izgubili smisao raspadom SSSR-a. Imali smo, kao Jugoslavija, tada sansu da nadjemo novo mesto u svetu, naravno na zapadnoj strani, ali tadasnje drzavno rukovodstvo nije imalo kapaciteta za tako nesto. A trebalo je imati samo malo smisla za biznis.

eki

pre 9 godina

Tito nije bio neutralan i prestanite sa glupostima! Da je menjao strane jeste ali je uvek bio opredeljen ka jednoj....tada na našu sreću ka zapadu!

Posle njega propast

pre 9 godina

Kad ovi `novi` politicari sa prostora bivse SFRJ okrece,koliko je on sagradio,treba im skinuti kapu.
Vrteo je oko malog prsta i Ruse i Amerikance,ali ne u cilju licnog bogacenja,nego za dobrobit svih gradjana.
Clanovi njegove stranke JESU bili postavljani za direktore javnih preduzeca,ali nesto ne videh u to vreme da se oni i njihova deca bahato ponasaju i vozikaju dzipovima,mercedesima...
Vecina njih se vozila gradskim saobracajem ili stojadinima,jugicima,bas kao i ostali gradjani,jer nikom nije palo na pamet da krade narodne pare,jer se znalo sta ih ceka.
Sigurno ne nanogice i ostale gluposti,dok stvar `ne legne`,nego ozbiljna visegodisnja corka!
Ovi danasnji amateri su treca liga i dno dna,pri cemu mislim na ceo prostor bivse SFRJ!

niko kao tito

pre 9 godina

da je tile poziveo,a ja mu bio savetnik,jugoslavija bi danas bila konfederacija po uzoru na svicu,ali sigurno ne republika nego kantona i svako bi bio svoj na svome;)

Gibonni

pre 9 godina

U danasnjem skicofrenom svetu red bull diplomatije Tito bi bio kamilica na ranu. Pa vidite da klizimo u septicku jamu,treci rat samo sto nije poceo....

iva

pre 9 godina

Da li je nekom palo na pamet da je krvavo razaranje devedesetih (ukljucujuci nepotrebno bombardovanje na kraju dvadesetog veka u srcu Evrope) bilo naplata za vremena kada je Tito zavlacio zapad svojom "nesvrstanoscu"? "Glamurozno" vreme Tita se ne moze posmatrati nezavisno od rata koji je usledio posle njegove smrti, kao da ta dva nemaju nikakve veze jedno s drugim. Ocete opet taj "glamur"? Zaboravili ste reke izbeglica, skuvane plasticne flase pune benzina i Mirino milo lice?

V.

pre 9 godina

Mozda je narod nostalgican ali vlasti poslednje decenije sve rade da ga bace u zaborav i diskredituju.. Ulica sa njegovim imenom vise nema, iako ga ljudi vise vole nego neke kraljice i carice za koje nikad nismo culi.. Rehabilituju Drazu i prekrajaju istoriju.. Sramota

V.

pre 9 godina

Mozda je narod nostalgican ali vlasti poslednje decenije sve rade da ga bace u zaborav i diskredituju.. Ulica sa njegovim imenom vise nema, iako ga ljudi vise vole nego neke kraljice i carice za koje nikad nismo culi.. Rehabilituju Drazu i prekrajaju istoriju.. Sramota

Posle njega propast

pre 9 godina

Kad ovi `novi` politicari sa prostora bivse SFRJ okrece,koliko je on sagradio,treba im skinuti kapu.
Vrteo je oko malog prsta i Ruse i Amerikance,ali ne u cilju licnog bogacenja,nego za dobrobit svih gradjana.
Clanovi njegove stranke JESU bili postavljani za direktore javnih preduzeca,ali nesto ne videh u to vreme da se oni i njihova deca bahato ponasaju i vozikaju dzipovima,mercedesima...
Vecina njih se vozila gradskim saobracajem ili stojadinima,jugicima,bas kao i ostali gradjani,jer nikom nije palo na pamet da krade narodne pare,jer se znalo sta ih ceka.
Sigurno ne nanogice i ostale gluposti,dok stvar `ne legne`,nego ozbiljna visegodisnja corka!
Ovi danasnji amateri su treca liga i dno dna,pri cemu mislim na ceo prostor bivse SFRJ!

cofi95

pre 9 godina

Gospodin Vucic svojom mudrom politikom uspeva da balansira izmedju istoka i zapada i on je prva licnost kome je jos od Tita to poslo za rukom. Trebamo biti srecni sto imamo ovakvog premijera.
Kako botujem? Mozda jos malo da poradim na njihovom volabularu.

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Jugoslavija je bila u tom polozaju zato sto je bila de facto clanica NATO pakta. Vojna infrastruktura je posle drugog svetskog rata izgradjena americkim milijardama da bi bila brana Evrope od istocnog bloka. Nesvrstani pokret je sa uspehom sprecio ogroman broj siromasnih zemalja da se pridruze komunistickom bloku. I Jugoslavija, kao brana od istocnog bloka, i nesvrstani pokret su za Ameriku izgubili smisao raspadom SSSR-a. Imali smo, kao Jugoslavija, tada sansu da nadjemo novo mesto u svetu, naravno na zapadnoj strani, ali tadasnje drzavno rukovodstvo nije imalo kapaciteta za tako nesto. A trebalo je imati samo malo smisla za biznis.

slash

pre 9 godina

Tito nije bio neutralan. SFRJ je de facto bila u zapadnoj alijansi cim je Staljinu rekla NE.

Dakle Tito je bio zapadni covek a cim je on umro cepanje Jugoslavije i rat upravo su pocelo zato sto su sve jugoslovenske republike vukle na Zapad a jedino Srbija je... stajala u mestu ili vukla na Istok.

Toliko o tome.

eki

pre 9 godina

Tito nije bio neutralan i prestanite sa glupostima! Da je menjao strane jeste ali je uvek bio opredeljen ka jednoj....tada na našu sreću ka zapadu!

niko kao tito

pre 9 godina

da je tile poziveo,a ja mu bio savetnik,jugoslavija bi danas bila konfederacija po uzoru na svicu,ali sigurno ne republika nego kantona i svako bi bio svoj na svome;)

nasa idila

pre 9 godina

"Nijedan aktuelni drzavnik..."
Inflacija pojmova i vrednosti gospodo. Sve i svasta se naziva istorijskim i pridaju NAJ ATRIBUTI. To nam je nasa megalomanska i malogradjanska tradicija. Nema danas "aktuelnih drzavnika". Danas na vlasti su samo politicari ili politikanti, malogradjanski profiteri i dzeparosi a drzavnici JOK.

seljadin

pre 9 godina

propaganda da je moguce ziveti od kredita je lansirana 2000te, sve puteve, skole, elektrane, mostove su pravile firme iz Srbije, nije bilo kao danas da se most pravi za 500 miliona evra i to strane firme i strane banke.

Srbija je zidala 20.000 stanova godisnje, od toga u Beogradu 10.000 i kupovala 200.000 automobila, danas te cifre su 10 puta manje.

Mala privreda je bila dozvoljena, privatna praksa lekara, zubara takodje, (moj zubar je tada opremio ambulantu i kaze da kredit nije ni vracao a danas ne bi uzeo nikada kredit jer bi mu uzeli sve sto ima) mogao si imati autoservis, kafanu, poslasticarnicu, ko je kriv ljudima kad niko to nije hteo da radi, u drzavnim firmama stabilnost, stan i 50 dana odmora godisnje. Nije bilo moguce osnivati pljackacke firme
ili firme koje nista ne rade sem sto kradu od drzave, to je bilo zabranjeno.


Nase firme su zidale tornjeve u Kuvajtu, Libiju, Siriju, Irak, Egipat Namibiju itd itd, novac se vracao ovamo i zidala se zemlja, elektrane, skole, bolnice, putevi, itd.
Raspad SFRJ je Srbija docekala tako da su nama dugovali CCCP i Irak 4 milijarde $, a gde su druge drzave ?
Pisite malo i o dugovima sveta prema SFRJ, nama su vise dugovali nego sto smo mi bili duzni, prema tome zaboravite propagandu koja je nastala od 2000te, kako ce zapad slati pare u paketima, davati kredite a mi cemo ziveti od kredita i poklona.
Kao sto je narod sam video, to je nemoguce bez industrije koju je imala SFRJ.

Ilicevic

pre 9 godina

(iva, 4. maj 2015 21:46)

Nije palo nikome na pamet jer ti to sto opisujes pocelo je da se desava deset godina od brozove smrti i onda kada se odustalo od njegove doktrine i krenulo se kvazi kapitalisticko nacionalistickom stazom.Jugoslavija je pocela da se raspada inace jos za vreme karadjordjevica ,ubistvo Stjepana Radica,ukidanje ustava i uvodjenje diktature od strane Aleksandra Karadjordjevica i slicne stvari zapravo karadjordjevici su posvadjali srbe i hrvate pre njih nije zabelezen ikakav sukob izmedju ova dva naroda.Broz je uspesno za zivota uspeo da smiri strasti i da odrzi Jugoslaviju i to je u istoriji Srbije bio najplodonosniji i najekonomskiji period ako ne verujes proveri podatke.Ovih dana Srbija bez Jugoslavije samo se jednostavno vratila na meru kakva je bila u vecem delu svoje istorije.

Gibonni

pre 9 godina

U danasnjem skicofrenom svetu red bull diplomatije Tito bi bio kamilica na ranu. Pa vidite da klizimo u septicku jamu,treci rat samo sto nije poceo....

Beobrad

pre 9 godina

Samo oni Srbi koji ne znaju istoriju svog naroda i koji ne postuju sebe, mogu lepo misliti i govoriti o Titu !
Ozbiljan mazohizam !
Pod Titom mi Srbi smo stagnirali na racun napretka drugih u najkracem se moze reci, a ima toliko toga jos !
Mnogo bi danas srecniji bili da se on nije pojavio, tj. bio poslat!

Kirito

pre 9 godina

Da nije bilo tog Tita ne bi se zeznuli kao 1918. sa regentom Aleksandrom, ko zna gde bi nam danas bio kraj! Daj Srbinu hleba i igara, ne treba mu ni Tito, ni Nato, ni USA, ni Rusija, sam ce se unistiti...

draganzlat

pre 9 godina

Tito je bio zapadni čovek oduvek. On je nacrtao granice replublika, po želji zapada, davajući Hrvatskoj svu obalu Jadranskog mora da u budućnosti Rusi ne bi izašli na Sredozemlje. Sada sprovode poslednju fazu odvajanja Rusije od Sredozemlja, uvođenje CG u NATO.

JessePinkmanPFC

pre 9 godina

Samo oni Srbi koji ne znaju istoriju svog naroda i koji ne postuju sebe, mogu lepo misliti i govoriti o Titu !
Ozbiljan mazohizam !
Pod Titom mi Srbi smo stagnirali na racun napretka drugih u najkracem se moze reci, a ima toliko toga jos !
Mnogo bi danas srecniji bili da se on nije pojavio, tj. bio poslat!
(Beobrad, 4. maj 2015 22:42)

Care, za sve si u pravu, ali Tito i ekipa su bar oslobodili zemlju, a sve sto danas zivimo u Srbistanu je na njihovim temeljima. Danas vojska ne postoji, ova nova Srbija je pod okupacijom (ne mislim na Kosovo), a ko ce nju da oslobadja, kad su se i metodi ratovanja promenili? Kad danas ne postoji predstavnik naroda koji zeli uopste da zemlja bude slobodna? Citajte Borislava Pekica.

iva

pre 9 godina

Da li je nekom palo na pamet da je krvavo razaranje devedesetih (ukljucujuci nepotrebno bombardovanje na kraju dvadesetog veka u srcu Evrope) bilo naplata za vremena kada je Tito zavlacio zapad svojom "nesvrstanoscu"? "Glamurozno" vreme Tita se ne moze posmatrati nezavisno od rata koji je usledio posle njegove smrti, kao da ta dva nemaju nikakve veze jedno s drugim. Ocete opet taj "glamur"? Zaboravili ste reke izbeglica, skuvane plasticne flase pune benzina i Mirino milo lice?

Dragan

pre 9 godina

Nijedan lider nece moci da bude kao Tito jer niti jedan nece moci da pobije toliko ljudi u kratkom vremenu kao omiljeni sin nasih naroda i narodnisti... Boze koliko je psihopata svetu podarila ta austrougarska imperija s kraja 19og i pocetka 20og veka...

орах

pre 9 godina

@niko kao tito
швица је само номинално конфедерација. суштинска конфедерација је била брозова сфрј поставши то усвајањем устава 1974 г.
касније приче о српском одбијању конфедералног устроја осмишљене су са циљем да се србија прикаже као милитантна и националистичка, неспособна за разговор и договор из чега произилази њена кривица за распад сфрј. само, све је то јасно и видљиво ономе ко жели да види...

King Burger

pre 9 godina

Kada zivis u mitovima i lazima i jos u njemu uzivas kao sto je to primer u Srbiji kada vidis koga narod bira, onda je sve moguce. Pa i to da neko moze kao Tito.

my way

pre 9 godina

Агресија на Србију, злочиначка Октобарска револуција, преузимање власти, националистичко уређење СФРЈ и њена континуирана дезинтеграција од АВНОЈА надаље (толико о неким националистима који су се ето после појавили), творевина коју нико није као Хитлер краљевину морао да окупира, већ се сама од свог оснивања распадала на штету Србије и Срба (ово није никакав "великосрпски национализам", ни било шта слично, ово је неспорна историјска истина, мада знам да људи без знања, интелигенције и морала више воле пропагандне етикете, фалсификате, вештачка изједначавања и релативизације и сл.) и као зачин њена ратом разорена и раскомадана, посткомунистичка, неолиберално капиталистичка, политичко-тајкунска, до краја опљачкана рушевина која не заслужује часно историјско име "Србија" које носи, а у којој ми данас живимо... то све је оно што нам је донео и што је завештање "највећег сина наших народа и народности". Злочини и убиства, десетине хиљада убијених у миру, након свог страдања овог напаћеног народа у рату само зато што су из неког разлога виђени као непријатељи револуције, то је посебна прича. Жалосно је да има људи који још увек величају тог човека. Да он није засео на власт 45, Југославије би било и дан данас, или би се она убрзо након Другог светског рата у миру разишла, били бисмо оснивачи ЕЗ, садашње ЕУ у коју сада поробљени, понижени, у сваком погледу апсолутно поражени пузимо да би били најгори и најсиромашнији у њој, само да смо ту, никаквог рата деведесетих не би било...

i tako to

pre 9 godina

(Pozdrav iz Toronta, 4. maj 2015 22:14)
# Link komentara

EEHH lako vama u Toronto, kada smo kod toga , konkretno , zasto je Ce Gevara molio tita da ne proizvodi toliko secera od secerne repe????? pozdrav iz Srbije

cofi95

pre 9 godina

Gospodin Vucic svojom mudrom politikom uspeva da balansira izmedju istoka i zapada i on je prva licnost kome je jos od Tita to poslo za rukom. Trebamo biti srecni sto imamo ovakvog premijera.
Kako botujem? Mozda jos malo da poradim na njihovom volabularu.

Beobrad

pre 9 godina

Samo oni Srbi koji ne znaju istoriju svog naroda i koji ne postuju sebe, mogu lepo misliti i govoriti o Titu !
Ozbiljan mazohizam !
Pod Titom mi Srbi smo stagnirali na racun napretka drugih u najkracem se moze reci, a ima toliko toga jos !
Mnogo bi danas srecniji bili da se on nije pojavio, tj. bio poslat!

Dragan

pre 9 godina

Nijedan lider nece moci da bude kao Tito jer niti jedan nece moci da pobije toliko ljudi u kratkom vremenu kao omiljeni sin nasih naroda i narodnisti... Boze koliko je psihopata svetu podarila ta austrougarska imperija s kraja 19og i pocetka 20og veka...

iva

pre 9 godina

Da li je nekom palo na pamet da je krvavo razaranje devedesetih (ukljucujuci nepotrebno bombardovanje na kraju dvadesetog veka u srcu Evrope) bilo naplata za vremena kada je Tito zavlacio zapad svojom "nesvrstanoscu"? "Glamurozno" vreme Tita se ne moze posmatrati nezavisno od rata koji je usledio posle njegove smrti, kao da ta dva nemaju nikakve veze jedno s drugim. Ocete opet taj "glamur"? Zaboravili ste reke izbeglica, skuvane plasticne flase pune benzina i Mirino milo lice?

V.

pre 9 godina

Mozda je narod nostalgican ali vlasti poslednje decenije sve rade da ga bace u zaborav i diskredituju.. Ulica sa njegovim imenom vise nema, iako ga ljudi vise vole nego neke kraljice i carice za koje nikad nismo culi.. Rehabilituju Drazu i prekrajaju istoriju.. Sramota

draganzlat

pre 9 godina

Tito je bio zapadni čovek oduvek. On je nacrtao granice replublika, po želji zapada, davajući Hrvatskoj svu obalu Jadranskog mora da u budućnosti Rusi ne bi izašli na Sredozemlje. Sada sprovode poslednju fazu odvajanja Rusije od Sredozemlja, uvođenje CG u NATO.

my way

pre 9 godina

Агресија на Србију, злочиначка Октобарска револуција, преузимање власти, националистичко уређење СФРЈ и њена континуирана дезинтеграција од АВНОЈА надаље (толико о неким националистима који су се ето после појавили), творевина коју нико није као Хитлер краљевину морао да окупира, већ се сама од свог оснивања распадала на штету Србије и Срба (ово није никакав "великосрпски национализам", ни било шта слично, ово је неспорна историјска истина, мада знам да људи без знања, интелигенције и морала више воле пропагандне етикете, фалсификате, вештачка изједначавања и релативизације и сл.) и као зачин њена ратом разорена и раскомадана, посткомунистичка, неолиберално капиталистичка, политичко-тајкунска, до краја опљачкана рушевина која не заслужује часно историјско име "Србија" које носи, а у којој ми данас живимо... то све је оно што нам је донео и што је завештање "највећег сина наших народа и народности". Злочини и убиства, десетине хиљада убијених у миру, након свог страдања овог напаћеног народа у рату само зато што су из неког разлога виђени као непријатељи револуције, то је посебна прича. Жалосно је да има људи који још увек величају тог човека. Да он није засео на власт 45, Југославије би било и дан данас, или би се она убрзо након Другог светског рата у миру разишла, били бисмо оснивачи ЕЗ, садашње ЕУ у коју сада поробљени, понижени, у сваком погледу апсолутно поражени пузимо да би били најгори и најсиромашнији у њој, само да смо ту, никаквог рата деведесетих не би било...

орах

pre 9 godina

@niko kao tito
швица је само номинално конфедерација. суштинска конфедерација је била брозова сфрј поставши то усвајањем устава 1974 г.
касније приче о српском одбијању конфедералног устроја осмишљене су са циљем да се србија прикаже као милитантна и националистичка, неспособна за разговор и договор из чега произилази њена кривица за распад сфрј. само, све је то јасно и видљиво ономе ко жели да види...

slash

pre 9 godina

Tito nije bio neutralan. SFRJ je de facto bila u zapadnoj alijansi cim je Staljinu rekla NE.

Dakle Tito je bio zapadni covek a cim je on umro cepanje Jugoslavije i rat upravo su pocelo zato sto su sve jugoslovenske republike vukle na Zapad a jedino Srbija je... stajala u mestu ili vukla na Istok.

Toliko o tome.

Posle njega propast

pre 9 godina

Kad ovi `novi` politicari sa prostora bivse SFRJ okrece,koliko je on sagradio,treba im skinuti kapu.
Vrteo je oko malog prsta i Ruse i Amerikance,ali ne u cilju licnog bogacenja,nego za dobrobit svih gradjana.
Clanovi njegove stranke JESU bili postavljani za direktore javnih preduzeca,ali nesto ne videh u to vreme da se oni i njihova deca bahato ponasaju i vozikaju dzipovima,mercedesima...
Vecina njih se vozila gradskim saobracajem ili stojadinima,jugicima,bas kao i ostali gradjani,jer nikom nije palo na pamet da krade narodne pare,jer se znalo sta ih ceka.
Sigurno ne nanogice i ostale gluposti,dok stvar `ne legne`,nego ozbiljna visegodisnja corka!
Ovi danasnji amateri su treca liga i dno dna,pri cemu mislim na ceo prostor bivse SFRJ!

Pozdrav iz Toronta

pre 9 godina

Jugoslavija je bila u tom polozaju zato sto je bila de facto clanica NATO pakta. Vojna infrastruktura je posle drugog svetskog rata izgradjena americkim milijardama da bi bila brana Evrope od istocnog bloka. Nesvrstani pokret je sa uspehom sprecio ogroman broj siromasnih zemalja da se pridruze komunistickom bloku. I Jugoslavija, kao brana od istocnog bloka, i nesvrstani pokret su za Ameriku izgubili smisao raspadom SSSR-a. Imali smo, kao Jugoslavija, tada sansu da nadjemo novo mesto u svetu, naravno na zapadnoj strani, ali tadasnje drzavno rukovodstvo nije imalo kapaciteta za tako nesto. A trebalo je imati samo malo smisla za biznis.

Gibonni

pre 9 godina

U danasnjem skicofrenom svetu red bull diplomatije Tito bi bio kamilica na ranu. Pa vidite da klizimo u septicku jamu,treci rat samo sto nije poceo....

niko kao tito

pre 9 godina

da je tile poziveo,a ja mu bio savetnik,jugoslavija bi danas bila konfederacija po uzoru na svicu,ali sigurno ne republika nego kantona i svako bi bio svoj na svome;)

Kirito

pre 9 godina

Da nije bilo tog Tita ne bi se zeznuli kao 1918. sa regentom Aleksandrom, ko zna gde bi nam danas bio kraj! Daj Srbinu hleba i igara, ne treba mu ni Tito, ni Nato, ni USA, ni Rusija, sam ce se unistiti...

Ilicevic

pre 9 godina

(iva, 4. maj 2015 21:46)

Nije palo nikome na pamet jer ti to sto opisujes pocelo je da se desava deset godina od brozove smrti i onda kada se odustalo od njegove doktrine i krenulo se kvazi kapitalisticko nacionalistickom stazom.Jugoslavija je pocela da se raspada inace jos za vreme karadjordjevica ,ubistvo Stjepana Radica,ukidanje ustava i uvodjenje diktature od strane Aleksandra Karadjordjevica i slicne stvari zapravo karadjordjevici su posvadjali srbe i hrvate pre njih nije zabelezen ikakav sukob izmedju ova dva naroda.Broz je uspesno za zivota uspeo da smiri strasti i da odrzi Jugoslaviju i to je u istoriji Srbije bio najplodonosniji i najekonomskiji period ako ne verujes proveri podatke.Ovih dana Srbija bez Jugoslavije samo se jednostavno vratila na meru kakva je bila u vecem delu svoje istorije.

JessePinkmanPFC

pre 9 godina

Samo oni Srbi koji ne znaju istoriju svog naroda i koji ne postuju sebe, mogu lepo misliti i govoriti o Titu !
Ozbiljan mazohizam !
Pod Titom mi Srbi smo stagnirali na racun napretka drugih u najkracem se moze reci, a ima toliko toga jos !
Mnogo bi danas srecniji bili da se on nije pojavio, tj. bio poslat!
(Beobrad, 4. maj 2015 22:42)

Care, za sve si u pravu, ali Tito i ekipa su bar oslobodili zemlju, a sve sto danas zivimo u Srbistanu je na njihovim temeljima. Danas vojska ne postoji, ova nova Srbija je pod okupacijom (ne mislim na Kosovo), a ko ce nju da oslobadja, kad su se i metodi ratovanja promenili? Kad danas ne postoji predstavnik naroda koji zeli uopste da zemlja bude slobodna? Citajte Borislava Pekica.

eki

pre 9 godina

Tito nije bio neutralan i prestanite sa glupostima! Da je menjao strane jeste ali je uvek bio opredeljen ka jednoj....tada na našu sreću ka zapadu!

seljadin

pre 9 godina

propaganda da je moguce ziveti od kredita je lansirana 2000te, sve puteve, skole, elektrane, mostove su pravile firme iz Srbije, nije bilo kao danas da se most pravi za 500 miliona evra i to strane firme i strane banke.

Srbija je zidala 20.000 stanova godisnje, od toga u Beogradu 10.000 i kupovala 200.000 automobila, danas te cifre su 10 puta manje.

Mala privreda je bila dozvoljena, privatna praksa lekara, zubara takodje, (moj zubar je tada opremio ambulantu i kaze da kredit nije ni vracao a danas ne bi uzeo nikada kredit jer bi mu uzeli sve sto ima) mogao si imati autoservis, kafanu, poslasticarnicu, ko je kriv ljudima kad niko to nije hteo da radi, u drzavnim firmama stabilnost, stan i 50 dana odmora godisnje. Nije bilo moguce osnivati pljackacke firme
ili firme koje nista ne rade sem sto kradu od drzave, to je bilo zabranjeno.


Nase firme su zidale tornjeve u Kuvajtu, Libiju, Siriju, Irak, Egipat Namibiju itd itd, novac se vracao ovamo i zidala se zemlja, elektrane, skole, bolnice, putevi, itd.
Raspad SFRJ je Srbija docekala tako da su nama dugovali CCCP i Irak 4 milijarde $, a gde su druge drzave ?
Pisite malo i o dugovima sveta prema SFRJ, nama su vise dugovali nego sto smo mi bili duzni, prema tome zaboravite propagandu koja je nastala od 2000te, kako ce zapad slati pare u paketima, davati kredite a mi cemo ziveti od kredita i poklona.
Kao sto je narod sam video, to je nemoguce bez industrije koju je imala SFRJ.

i tako to

pre 9 godina

(Pozdrav iz Toronta, 4. maj 2015 22:14)
# Link komentara

EEHH lako vama u Toronto, kada smo kod toga , konkretno , zasto je Ce Gevara molio tita da ne proizvodi toliko secera od secerne repe????? pozdrav iz Srbije

King Burger

pre 9 godina

Kada zivis u mitovima i lazima i jos u njemu uzivas kao sto je to primer u Srbiji kada vidis koga narod bira, onda je sve moguce. Pa i to da neko moze kao Tito.

nasa idila

pre 9 godina

"Nijedan aktuelni drzavnik..."
Inflacija pojmova i vrednosti gospodo. Sve i svasta se naziva istorijskim i pridaju NAJ ATRIBUTI. To nam je nasa megalomanska i malogradjanska tradicija. Nema danas "aktuelnih drzavnika". Danas na vlasti su samo politicari ili politikanti, malogradjanski profiteri i dzeparosi a drzavnici JOK.