Ponedeljak, 04.05.2015.

15:06

U akcionom timu sve stranke

U akcionom timu parlamenta koji će započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi učestvovaće predstavnici svih poslaničkih klubova.

Izvor: Tanjug

U akcionom timu sve stranke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Lorena

pre 9 godina

Sprovođenje suštinskih promena političkog sistema jeste neophodno, i nekako logičan je predlog da sve stranke budu uključene u reformu političkog sistema!

Oro

pre 9 godina

Ne treba nam 250 ljudi od kojih nije ni 10% aktivno, a debelo koštaju. Mnogi sebi preko tih plata obezbeđuju dobar život, a narod grca. I treba svi da učestvuju, da prevaziđu svoje lične interese, jer nisu zato izglasani.

DISS

pre 9 godina

Pošto govorimo o izmeni političkog sistema Srbije, indikativno je da svi politički faktori uzmu učešće i aktivnosti u pregovorima i postigne se jedinstven stva da ga je potrebno promeniti, racionalizovati sa ciljem povećanja efikasnosti i efektivnosti rada

Jovan

pre 9 godina

Nadam se da će članovi akcionog tima zajedno raditi za dobrobit države i gradjana i da će se pri tome rukovoditi i rešenjima EU.

Dragon

pre 9 godina

S obzirom da su skoro sve stranke najavile učešće u radu akcionohg tima govori da je ideja dobra i da je konačno došlo vreme da se izmeni politički sistem.Mlađa populacija podržava takvu odluku jer ovakav parlament kakav je sada je u neku ruku "zastareo" i često je smetnja vlasti da radi efikasnije, brže i bolje!

Glorija

pre 9 godina

Znam da će borba za poslanička mesta biti naporna,ali se nadam i dozvoljavam sebi da verujem da će viši interes biti stavljen ispred ličnog jer se samo tako može napred!

hoko

pre 9 godina

Sustinske promene politickog sistema su bitne i znacajne, i na tome se treba maksimalno zalagati. Svaka promena je prihvatljiva i pozeljna.

11482

pre 9 godina

Kako bi se išlo u korak sa svetskom političkom scenom,broj poslanika je neophodno smanjiti,a u timu će učestvovati predstavnici svih klubova,jer ako je nešto dobro onda i sve stranke treba da učestvuju u tome.

Zagor Te-Nej

pre 9 godina

Za sada, ovo zvuci sasvim dobro. Medjutim, videcemo sta ce se iz svega toga iznedriti. Da bi se smanjio broj Narodnih poslanika , mora se promeniti Ustav. Ako bi se menjao Ustav , onda je potrebno da u tome ucestvuju svi poslanicki klubovi. Ako se sve to dogodi, bio bi to istorijski presedan za ovu nasu napacenu zemlju.

DimaDima

pre 9 godina

Mislim da je potrebna promena Ustava i kako vreme odmice i kako se budemo priblizavali EU to ce biti sve potrebnije. Slazem se da u akcionom timu trebaju biti sve stranke i mislim da treba uvaziti svaki predlog koji je u najboljem interesu gradjana.

Kalisi

pre 9 godina

Kada uzmemo u obzir broj stanovnika i broj narodnik poslanika Srbije i nekih zemalja EU jasno se vidi da broj poslanika treba biti smanjen. Pored toga ima i veliki broj poslanika koji uopste ne ucestvuju u raspravama.

n e l o

pre 9 godina

Da bismo imali i postojali,moramo da se menjamo iz korena nabolje i promene moraju biti usmerene ka uspesnom resavanju problema za boljitak svih nas.

Mary

pre 9 godina

Postoji potreba za promenom politickog sistema u Srbiji koji bi omogucio efikasnije funkcionisanje Skupstine. Akcioni tim ce da omoguci kvalitetan rad i diskusiju predstavnika razlicitih politickih opcija o potrebnim izmenama.

lepa

pre 9 godina

Veoma je potrebno da se obrazuje tim koji će činiti sve stranke u cilju rešavanja spoljnih političkih pitanja. A jedno od njih je glomazna narodna skupština. 250 poslanika mogu imati samo velike države, a mi to nismo. Godinama su neki poslanici sedeli u skupštini i ćutali, a primali su platu. Isto tako treba rešiti i pitanje izbornog sistema, a stranke koje osvoje manje od 5% treba ukinuti.

Vesna

pre 9 godina

Prava odluka sto se tice smanjenja broja poslanika jer ako uporedimo okolne zemlje koje su identicne nama ni one nemaju vise od 150 poslanika a da ne pominjemo da tako smanjujemo troskove.

@Jagoda@

pre 9 godina

Pametna odluka. Najvažnija pitanja je važno zajednički rešiti, bez neslaganja i nesuglasica. Dobro je što će sve stranke iz parlamenta učestvovati u akcionom timu.

makis

pre 9 godina

Verujem da ce se dijalogom predstavnika svih stranaka postici saglasnost oko promene politickog sistema ali da to nece ici lako jer su svi vodjeni razlicitim interesima.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

Mali Gari. Da bi se smanjio broj Narodnih poslanika , mora se promeniti Ustav, a da bi se menjao ustav , onda je poželjno da u tome učestvuju svi poslanički klubovi.

Mali Gari

pre 9 godina

Ovo ništa nije čudno i nema dileme da svaka stranka i treba da doprinese pravoj odluci. Važno je da broj poslanika bude srazmeran stvarnim potrebama države.

Jovica

pre 9 godina

Dogovor kuću gradi. Drago mi je da su sve stranke u akcionom timu za ustavne promene. Moramo da menjamo Ustav, ako mislimo da budemo moderna zemlja Evrope na pragu članstva u EU.

lazar

pre 9 godina

Promena ustava i smanjenje broja poslanika u skupstini je jos jedan hrabar korak ove vlade koji su kao takav procenile i ostale parlamentarne stranke pa se nadam da nece biti opstrukcija opozicije i da ce doneti resenje u interesu drzave.

Dragan

pre 9 godina

Nikom ne ide u prilog haos i rasplinutost naseg sistema koji ocigledno da je davno izgubio smisao. Svi su toga svesni jos od ranije ali nisu svi imali hrabrosti da tome stave tacku. Sreca prati hrabe, kako se kaze, i lepo a i logicno je sto se svi slazu sa ovom idejom tj. ovim neophodnim i neodloznim poslom :), veoma teskim, sto su svi svesni, pa zato jos jednom svaka cast na tome

iv

pre 9 godina

Ovo je prosto za verovali ili ne, ako ovo isteraju do kraja, nasi politicari prestaju da budu politikanti, a prete da postanu pravi politicari.

diogen

pre 9 godina

Za gradjane ove zemlje bi bilo dobro da stranke napokon pocnu da saradjuju, da zajednicki resavaju probleme, da se prestane sa medjustranackim trvenjima, da ne samo da misle samo na svoje interese.

Seneka

pre 9 godina

Odavno je ovo trebalo uraditi ! Preveliki je to broj poslanika za tako malo drzavu kao sto je nasa... Ovo ce biti ne samo usteda za budzet, vec nam mozda i sama skupstina postane efikasnija. Dobro je da se neko setio da se uopste i nacne ova tema !

deus

pre 9 godina

Sve poslaničke grupe bi trebale da odrede predstavnike kako bi na najbolji mogući način bio otvren dijalog o promenama političkog sistema.

just an ordinary girl

pre 9 godina

Smanjenje broj poslanika u parlamentu je pravi potez koji treba podrzati,jer ovako nesto je i ranije trebalo uraditi.

Foliranti Plus

pre 9 godina

Ako i opozicija želi dobro našoj deci, treba da se konstruktivno uključi u izmene zakona koji će se baviti izmenama izbornih zakona i smnjiti troškove države kroz smanjenje broja poslanika i druge uštede predviđene tim paketom zakona!

Vujke

pre 9 godina

Trebale su i prethodne vlade da se bave ovim političkim reformama, ali kad nisu kao pozicija tada hteli da menjaju svoju zemlju, evo prilike da sada nešto korisno urade za SRbiju!

Lola

pre 9 godina

Dobra vest je,da svi treba da učestvuju u iznalaženju najboljeg rešenja za izmenu političkog sistema,od opšteg značaja je smanjivanje broja poslanika,i ušteda i na polju državne administracije.

Glorija

pre 9 godina

Ako se slože,biće odlično za Srbiju!Tako bi i trebalo da bude!Svi da imamo različita mišljenja,ali i svi da ih korigujem i učestvujemo u stvaranju zajedničkog plana za boljitak Srbije!

Glorija

pre 9 godina

Ako se slože,biće odlično za Srbiju!Tako bi i trebalo da bude!Svi da imamo različita mišljenja,ali i svi da ih korigujem i učestvujemo u stvaranju zajedničkog plana za boljitak Srbije!

Dizni

pre 9 godina

Huh...
Ovo bi bile korenite promene u sva tri nivoa vlasti. (izvrsne, zakonodavne i sudske ) Mislim da se ovom pitanju treba pazljivo prici i dobiti sto siri konsenzus za eventualne promene.

Toma

pre 9 godina

Odlična odluka koja je u skladu sa demokratskim principima. U radu akcionog tima bi trebalo da sve stranke uzmu učešce, i opozicione i one koje su u vlasti, jer je neophodna saglasnost i mišljenje svih kako bi došlo do kvalitetnih promena.

Miloš

pre 9 godina

Ova odluka je zaista u skladu sa evropskim demokratskim principima. Nadam se da opozicione stranke neće sabotirati odluku zarad ličnih interesa, već da će postupati racionalno i politički korektno.

tirke

pre 9 godina

Bice ovo istorijska prekretnica i neophodna je saglasnost i dogovor svih politickih opcija. Smanjenjem broja poslanika ustedece se znacajna sredstva u budzetu Srbije koja mogu biti usmerena na daleko bitnije stvari od interesa za sve nas.

Marina

pre 9 godina

Neophodno je zapoceti dijalog o sustinskim promenama politickog sistema u Srbiji,i u tome bi trebalo da ucestvuju sve stranke koje su u parlamentu.

figenwald

pre 9 godina

Želja pokretača ideje je da budu zasdtupljene sve stranke ,ali imam nekakav predosećaj da neće biti baš tako .
Jer postoje i oni koji su uvek protiv ,bez obzira koja je tema .

kalimero

pre 9 godina

I treba da učestvuju svi poslanički klubovi.Konačno će se u svakoj stranci znati kome je gde mesto i ko šta treba i ume da radi.Zaista su potrebne reforme političkog sistema.

Mane

pre 9 godina

Promena broja poslanika u Skupstine neophodna je zbog ustede u budzetu Republike. Dobro je da je konacno neko pokrenuo ovakvu inicijativu koja ce nadam se uz dogovor svih stranaka doneti novi izborni sistem.

Dobrila

pre 9 godina

Dobro je da se pokrene i pitanje promene političkog sistema jer je to sledeći korak u pravcu modernizacije države. Nadam se da će članovi akcionog tima zajedno raditi za dobrobit države i gradjana i da će se pri tome rukovoditi i rešenjima EU, imajući u vidu da nama je krajnji cilj članstvo, pa da istovremeno izvršimo i uskladjivanje u ovoj oblasti.

Cvetana Cvetić

pre 9 godina

Sve stranke koje čine parlament i treba da budu u akcionom timu. Najbolje je da odluke budu saglasne da ne bi došlo do nekih nesuglasica, jer ipak će tim započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi.

@Jagoda@

pre 9 godina

Sve stranke koje čine parlament i treba da budu u akcionom timu. Najbolje je da odluke budu saglasne da ne bi došlo do nekih nesuglasica, jer ipak će tim započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi.

Nikola Pavic

pre 9 godina

"smanjen broj poslanika sa sadašnjih 250 na 125 do 150" - to je jedan u nizu od predloga koji bi trebalo da se sprovedu, imamo vise poslanika nego neke mnogo razvijenije zemlje sa visestrukim brojem stanovnika.

oki

pre 9 godina

Predlog premijera za promene u politickom sistemu i smanjenje broj poslanika u parlamentu su svakako za pohvalu i usmerene su na racionalizaciju drzavnih rashoda. U radu akcionog tima treba sve stranke da uzmu ucesce i opozicione i pozicione jer je neophodna saglasnost i misljenja svih kako bi doslo do kvalitetnih promena.

Maja

pre 9 godina

Mislim da je resenje da svi zajedno rade i najbolje!! Da posle ne bude price smislili ovi ili oni! Zajedno radite, pa donesite resenje dobro za sve!

MOLIM VAS

pre 9 godina

ljudi sednite u petak,subotu,nedelju.. bilo.koji dan,samo presecite da ce se broj poslanika smanjiti,da ce umesto 250 g**ana sada tamo biti 125,eto jednom.udovoljite ovom narodu...JEDNOM SAMO!!!

OLE LOLE

pre 9 godina

Zarad nekog zajednickog interesa sve politicke partije treba zajedno da ucestvuju i daju svoj doprinos.To je takodje veoma povoljno zbog normalizacije odnosa u parlamentu.

Mane

pre 9 godina

Promena broja poslanika u Skupstine neophodna je zbog ustede u budzetu Republike. Dobro je da je konacno neko pokrenuo ovakvu inicijativu koja ce nadam se uz dogovor svih stranaka doneti novi izborni sistem.

Foliranti Plus

pre 9 godina

Ako i opozicija želi dobro našoj deci, treba da se konstruktivno uključi u izmene zakona koji će se baviti izmenama izbornih zakona i smnjiti troškove države kroz smanjenje broja poslanika i druge uštede predviđene tim paketom zakona!

Maja

pre 9 godina

Mislim da je resenje da svi zajedno rade i najbolje!! Da posle ne bude price smislili ovi ili oni! Zajedno radite, pa donesite resenje dobro za sve!

OLE LOLE

pre 9 godina

Zarad nekog zajednickog interesa sve politicke partije treba zajedno da ucestvuju i daju svoj doprinos.To je takodje veoma povoljno zbog normalizacije odnosa u parlamentu.

MOLIM VAS

pre 9 godina

ljudi sednite u petak,subotu,nedelju.. bilo.koji dan,samo presecite da ce se broj poslanika smanjiti,da ce umesto 250 g**ana sada tamo biti 125,eto jednom.udovoljite ovom narodu...JEDNOM SAMO!!!

Glorija

pre 9 godina

Ako se slože,biće odlično za Srbiju!Tako bi i trebalo da bude!Svi da imamo različita mišljenja,ali i svi da ih korigujem i učestvujemo u stvaranju zajedničkog plana za boljitak Srbije!

Toma

pre 9 godina

Odlična odluka koja je u skladu sa demokratskim principima. U radu akcionog tima bi trebalo da sve stranke uzmu učešce, i opozicione i one koje su u vlasti, jer je neophodna saglasnost i mišljenje svih kako bi došlo do kvalitetnih promena.

tirke

pre 9 godina

Bice ovo istorijska prekretnica i neophodna je saglasnost i dogovor svih politickih opcija. Smanjenjem broja poslanika ustedece se znacajna sredstva u budzetu Srbije koja mogu biti usmerena na daleko bitnije stvari od interesa za sve nas.

@Jagoda@

pre 9 godina

Sve stranke koje čine parlament i treba da budu u akcionom timu. Najbolje je da odluke budu saglasne da ne bi došlo do nekih nesuglasica, jer ipak će tim započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi.

Nikola Pavic

pre 9 godina

"smanjen broj poslanika sa sadašnjih 250 na 125 do 150" - to je jedan u nizu od predloga koji bi trebalo da se sprovedu, imamo vise poslanika nego neke mnogo razvijenije zemlje sa visestrukim brojem stanovnika.

Dobrila

pre 9 godina

Dobro je da se pokrene i pitanje promene političkog sistema jer je to sledeći korak u pravcu modernizacije države. Nadam se da će članovi akcionog tima zajedno raditi za dobrobit države i gradjana i da će se pri tome rukovoditi i rešenjima EU, imajući u vidu da nama je krajnji cilj članstvo, pa da istovremeno izvršimo i uskladjivanje u ovoj oblasti.

Glorija

pre 9 godina

Ako se slože,biće odlično za Srbiju!Tako bi i trebalo da bude!Svi da imamo različita mišljenja,ali i svi da ih korigujem i učestvujemo u stvaranju zajedničkog plana za boljitak Srbije!

Miloš

pre 9 godina

Ova odluka je zaista u skladu sa evropskim demokratskim principima. Nadam se da opozicione stranke neće sabotirati odluku zarad ličnih interesa, već da će postupati racionalno i politički korektno.

kalimero

pre 9 godina

I treba da učestvuju svi poslanički klubovi.Konačno će se u svakoj stranci znati kome je gde mesto i ko šta treba i ume da radi.Zaista su potrebne reforme političkog sistema.

Cvetana Cvetić

pre 9 godina

Sve stranke koje čine parlament i treba da budu u akcionom timu. Najbolje je da odluke budu saglasne da ne bi došlo do nekih nesuglasica, jer ipak će tim započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi.

Lola

pre 9 godina

Dobra vest je,da svi treba da učestvuju u iznalaženju najboljeg rešenja za izmenu političkog sistema,od opšteg značaja je smanjivanje broja poslanika,i ušteda i na polju državne administracije.

figenwald

pre 9 godina

Želja pokretača ideje je da budu zasdtupljene sve stranke ,ali imam nekakav predosećaj da neće biti baš tako .
Jer postoje i oni koji su uvek protiv ,bez obzira koja je tema .

Dizni

pre 9 godina

Huh...
Ovo bi bile korenite promene u sva tri nivoa vlasti. (izvrsne, zakonodavne i sudske ) Mislim da se ovom pitanju treba pazljivo prici i dobiti sto siri konsenzus za eventualne promene.

Marina

pre 9 godina

Neophodno je zapoceti dijalog o sustinskim promenama politickog sistema u Srbiji,i u tome bi trebalo da ucestvuju sve stranke koje su u parlamentu.

diogen

pre 9 godina

Za gradjane ove zemlje bi bilo dobro da stranke napokon pocnu da saradjuju, da zajednicki resavaju probleme, da se prestane sa medjustranackim trvenjima, da ne samo da misle samo na svoje interese.

oki

pre 9 godina

Predlog premijera za promene u politickom sistemu i smanjenje broj poslanika u parlamentu su svakako za pohvalu i usmerene su na racionalizaciju drzavnih rashoda. U radu akcionog tima treba sve stranke da uzmu ucesce i opozicione i pozicione jer je neophodna saglasnost i misljenja svih kako bi doslo do kvalitetnih promena.

Vujke

pre 9 godina

Trebale su i prethodne vlade da se bave ovim političkim reformama, ali kad nisu kao pozicija tada hteli da menjaju svoju zemlju, evo prilike da sada nešto korisno urade za SRbiju!

Vesna

pre 9 godina

Prava odluka sto se tice smanjenja broja poslanika jer ako uporedimo okolne zemlje koje su identicne nama ni one nemaju vise od 150 poslanika a da ne pominjemo da tako smanjujemo troskove.

makis

pre 9 godina

Verujem da ce se dijalogom predstavnika svih stranaka postici saglasnost oko promene politickog sistema ali da to nece ici lako jer su svi vodjeni razlicitim interesima.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

Mali Gari. Da bi se smanjio broj Narodnih poslanika , mora se promeniti Ustav, a da bi se menjao ustav , onda je poželjno da u tome učestvuju svi poslanički klubovi.

Dragan

pre 9 godina

Nikom ne ide u prilog haos i rasplinutost naseg sistema koji ocigledno da je davno izgubio smisao. Svi su toga svesni jos od ranije ali nisu svi imali hrabrosti da tome stave tacku. Sreca prati hrabe, kako se kaze, i lepo a i logicno je sto se svi slazu sa ovom idejom tj. ovim neophodnim i neodloznim poslom :), veoma teskim, sto su svi svesni, pa zato jos jednom svaka cast na tome

Seneka

pre 9 godina

Odavno je ovo trebalo uraditi ! Preveliki je to broj poslanika za tako malo drzavu kao sto je nasa... Ovo ce biti ne samo usteda za budzet, vec nam mozda i sama skupstina postane efikasnija. Dobro je da se neko setio da se uopste i nacne ova tema !

lazar

pre 9 godina

Promena ustava i smanjenje broja poslanika u skupstini je jos jedan hrabar korak ove vlade koji su kao takav procenile i ostale parlamentarne stranke pa se nadam da nece biti opstrukcija opozicije i da ce doneti resenje u interesu drzave.

@Jagoda@

pre 9 godina

Pametna odluka. Najvažnija pitanja je važno zajednički rešiti, bez neslaganja i nesuglasica. Dobro je što će sve stranke iz parlamenta učestvovati u akcionom timu.

n e l o

pre 9 godina

Da bismo imali i postojali,moramo da se menjamo iz korena nabolje i promene moraju biti usmerene ka uspesnom resavanju problema za boljitak svih nas.

Glorija

pre 9 godina

Znam da će borba za poslanička mesta biti naporna,ali se nadam i dozvoljavam sebi da verujem da će viši interes biti stavljen ispred ličnog jer se samo tako može napred!

Mali Gari

pre 9 godina

Ovo ništa nije čudno i nema dileme da svaka stranka i treba da doprinese pravoj odluci. Važno je da broj poslanika bude srazmeran stvarnim potrebama države.

Mary

pre 9 godina

Postoji potreba za promenom politickog sistema u Srbiji koji bi omogucio efikasnije funkcionisanje Skupstine. Akcioni tim ce da omoguci kvalitetan rad i diskusiju predstavnika razlicitih politickih opcija o potrebnim izmenama.

just an ordinary girl

pre 9 godina

Smanjenje broj poslanika u parlamentu je pravi potez koji treba podrzati,jer ovako nesto je i ranije trebalo uraditi.

DimaDima

pre 9 godina

Mislim da je potrebna promena Ustava i kako vreme odmice i kako se budemo priblizavali EU to ce biti sve potrebnije. Slazem se da u akcionom timu trebaju biti sve stranke i mislim da treba uvaziti svaki predlog koji je u najboljem interesu gradjana.

Zagor Te-Nej

pre 9 godina

Za sada, ovo zvuci sasvim dobro. Medjutim, videcemo sta ce se iz svega toga iznedriti. Da bi se smanjio broj Narodnih poslanika , mora se promeniti Ustav. Ako bi se menjao Ustav , onda je potrebno da u tome ucestvuju svi poslanicki klubovi. Ako se sve to dogodi, bio bi to istorijski presedan za ovu nasu napacenu zemlju.

11482

pre 9 godina

Kako bi se išlo u korak sa svetskom političkom scenom,broj poslanika je neophodno smanjiti,a u timu će učestvovati predstavnici svih klubova,jer ako je nešto dobro onda i sve stranke treba da učestvuju u tome.

deus

pre 9 godina

Sve poslaničke grupe bi trebale da odrede predstavnike kako bi na najbolji mogući način bio otvren dijalog o promenama političkog sistema.

Kalisi

pre 9 godina

Kada uzmemo u obzir broj stanovnika i broj narodnik poslanika Srbije i nekih zemalja EU jasno se vidi da broj poslanika treba biti smanjen. Pored toga ima i veliki broj poslanika koji uopste ne ucestvuju u raspravama.

lepa

pre 9 godina

Veoma je potrebno da se obrazuje tim koji će činiti sve stranke u cilju rešavanja spoljnih političkih pitanja. A jedno od njih je glomazna narodna skupština. 250 poslanika mogu imati samo velike države, a mi to nismo. Godinama su neki poslanici sedeli u skupštini i ćutali, a primali su platu. Isto tako treba rešiti i pitanje izbornog sistema, a stranke koje osvoje manje od 5% treba ukinuti.

hoko

pre 9 godina

Sustinske promene politickog sistema su bitne i znacajne, i na tome se treba maksimalno zalagati. Svaka promena je prihvatljiva i pozeljna.

iv

pre 9 godina

Ovo je prosto za verovali ili ne, ako ovo isteraju do kraja, nasi politicari prestaju da budu politikanti, a prete da postanu pravi politicari.

Jovica

pre 9 godina

Dogovor kuću gradi. Drago mi je da su sve stranke u akcionom timu za ustavne promene. Moramo da menjamo Ustav, ako mislimo da budemo moderna zemlja Evrope na pragu članstva u EU.

Jovan

pre 9 godina

Nadam se da će članovi akcionog tima zajedno raditi za dobrobit države i gradjana i da će se pri tome rukovoditi i rešenjima EU.

Dragon

pre 9 godina

S obzirom da su skoro sve stranke najavile učešće u radu akcionohg tima govori da je ideja dobra i da je konačno došlo vreme da se izmeni politički sistem.Mlađa populacija podržava takvu odluku jer ovakav parlament kakav je sada je u neku ruku "zastareo" i često je smetnja vlasti da radi efikasnije, brže i bolje!

DISS

pre 9 godina

Pošto govorimo o izmeni političkog sistema Srbije, indikativno je da svi politički faktori uzmu učešće i aktivnosti u pregovorima i postigne se jedinstven stva da ga je potrebno promeniti, racionalizovati sa ciljem povećanja efikasnosti i efektivnosti rada

Oro

pre 9 godina

Ne treba nam 250 ljudi od kojih nije ni 10% aktivno, a debelo koštaju. Mnogi sebi preko tih plata obezbeđuju dobar život, a narod grca. I treba svi da učestvuju, da prevaziđu svoje lične interese, jer nisu zato izglasani.

Lorena

pre 9 godina

Sprovođenje suštinskih promena političkog sistema jeste neophodno, i nekako logičan je predlog da sve stranke budu uključene u reformu političkog sistema!

OLE LOLE

pre 9 godina

Zarad nekog zajednickog interesa sve politicke partije treba zajedno da ucestvuju i daju svoj doprinos.To je takodje veoma povoljno zbog normalizacije odnosa u parlamentu.

Mane

pre 9 godina

Promena broja poslanika u Skupstine neophodna je zbog ustede u budzetu Republike. Dobro je da je konacno neko pokrenuo ovakvu inicijativu koja ce nadam se uz dogovor svih stranaka doneti novi izborni sistem.

Maja

pre 9 godina

Mislim da je resenje da svi zajedno rade i najbolje!! Da posle ne bude price smislili ovi ili oni! Zajedno radite, pa donesite resenje dobro za sve!

@Jagoda@

pre 9 godina

Sve stranke koje čine parlament i treba da budu u akcionom timu. Najbolje je da odluke budu saglasne da ne bi došlo do nekih nesuglasica, jer ipak će tim započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi.

MOLIM VAS

pre 9 godina

ljudi sednite u petak,subotu,nedelju.. bilo.koji dan,samo presecite da ce se broj poslanika smanjiti,da ce umesto 250 g**ana sada tamo biti 125,eto jednom.udovoljite ovom narodu...JEDNOM SAMO!!!

Miloš

pre 9 godina

Ova odluka je zaista u skladu sa evropskim demokratskim principima. Nadam se da opozicione stranke neće sabotirati odluku zarad ličnih interesa, već da će postupati racionalno i politički korektno.

Toma

pre 9 godina

Odlična odluka koja je u skladu sa demokratskim principima. U radu akcionog tima bi trebalo da sve stranke uzmu učešce, i opozicione i one koje su u vlasti, jer je neophodna saglasnost i mišljenje svih kako bi došlo do kvalitetnih promena.

Foliranti Plus

pre 9 godina

Ako i opozicija želi dobro našoj deci, treba da se konstruktivno uključi u izmene zakona koji će se baviti izmenama izbornih zakona i smnjiti troškove države kroz smanjenje broja poslanika i druge uštede predviđene tim paketom zakona!

lepa

pre 9 godina

Veoma je potrebno da se obrazuje tim koji će činiti sve stranke u cilju rešavanja spoljnih političkih pitanja. A jedno od njih je glomazna narodna skupština. 250 poslanika mogu imati samo velike države, a mi to nismo. Godinama su neki poslanici sedeli u skupštini i ćutali, a primali su platu. Isto tako treba rešiti i pitanje izbornog sistema, a stranke koje osvoje manje od 5% treba ukinuti.

oki

pre 9 godina

Predlog premijera za promene u politickom sistemu i smanjenje broj poslanika u parlamentu su svakako za pohvalu i usmerene su na racionalizaciju drzavnih rashoda. U radu akcionog tima treba sve stranke da uzmu ucesce i opozicione i pozicione jer je neophodna saglasnost i misljenja svih kako bi doslo do kvalitetnih promena.

figenwald

pre 9 godina

Želja pokretača ideje je da budu zasdtupljene sve stranke ,ali imam nekakav predosećaj da neće biti baš tako .
Jer postoje i oni koji su uvek protiv ,bez obzira koja je tema .

tirke

pre 9 godina

Bice ovo istorijska prekretnica i neophodna je saglasnost i dogovor svih politickih opcija. Smanjenjem broja poslanika ustedece se znacajna sredstva u budzetu Srbije koja mogu biti usmerena na daleko bitnije stvari od interesa za sve nas.

kalimero

pre 9 godina

I treba da učestvuju svi poslanički klubovi.Konačno će se u svakoj stranci znati kome je gde mesto i ko šta treba i ume da radi.Zaista su potrebne reforme političkog sistema.

Dobrila

pre 9 godina

Dobro je da se pokrene i pitanje promene političkog sistema jer je to sledeći korak u pravcu modernizacije države. Nadam se da će članovi akcionog tima zajedno raditi za dobrobit države i gradjana i da će se pri tome rukovoditi i rešenjima EU, imajući u vidu da nama je krajnji cilj članstvo, pa da istovremeno izvršimo i uskladjivanje u ovoj oblasti.

Nikola Pavic

pre 9 godina

"smanjen broj poslanika sa sadašnjih 250 na 125 do 150" - to je jedan u nizu od predloga koji bi trebalo da se sprovedu, imamo vise poslanika nego neke mnogo razvijenije zemlje sa visestrukim brojem stanovnika.

Cvetana Cvetić

pre 9 godina

Sve stranke koje čine parlament i treba da budu u akcionom timu. Najbolje je da odluke budu saglasne da ne bi došlo do nekih nesuglasica, jer ipak će tim započeti dijalog o suštinskim promenama političkog sistema u državi.

Marina

pre 9 godina

Neophodno je zapoceti dijalog o sustinskim promenama politickog sistema u Srbiji,i u tome bi trebalo da ucestvuju sve stranke koje su u parlamentu.

Vujke

pre 9 godina

Trebale su i prethodne vlade da se bave ovim političkim reformama, ali kad nisu kao pozicija tada hteli da menjaju svoju zemlju, evo prilike da sada nešto korisno urade za SRbiju!

Lola

pre 9 godina

Dobra vest je,da svi treba da učestvuju u iznalaženju najboljeg rešenja za izmenu političkog sistema,od opšteg značaja je smanjivanje broja poslanika,i ušteda i na polju državne administracije.

Glorija

pre 9 godina

Ako se slože,biće odlično za Srbiju!Tako bi i trebalo da bude!Svi da imamo različita mišljenja,ali i svi da ih korigujem i učestvujemo u stvaranju zajedničkog plana za boljitak Srbije!

Glorija

pre 9 godina

Ako se slože,biće odlično za Srbiju!Tako bi i trebalo da bude!Svi da imamo različita mišljenja,ali i svi da ih korigujem i učestvujemo u stvaranju zajedničkog plana za boljitak Srbije!

Dizni

pre 9 godina

Huh...
Ovo bi bile korenite promene u sva tri nivoa vlasti. (izvrsne, zakonodavne i sudske ) Mislim da se ovom pitanju treba pazljivo prici i dobiti sto siri konsenzus za eventualne promene.

diogen

pre 9 godina

Za gradjane ove zemlje bi bilo dobro da stranke napokon pocnu da saradjuju, da zajednicki resavaju probleme, da se prestane sa medjustranackim trvenjima, da ne samo da misle samo na svoje interese.

Seneka

pre 9 godina

Odavno je ovo trebalo uraditi ! Preveliki je to broj poslanika za tako malo drzavu kao sto je nasa... Ovo ce biti ne samo usteda za budzet, vec nam mozda i sama skupstina postane efikasnija. Dobro je da se neko setio da se uopste i nacne ova tema !

iv

pre 9 godina

Ovo je prosto za verovali ili ne, ako ovo isteraju do kraja, nasi politicari prestaju da budu politikanti, a prete da postanu pravi politicari.

deus

pre 9 godina

Sve poslaničke grupe bi trebale da odrede predstavnike kako bi na najbolji mogući način bio otvren dijalog o promenama političkog sistema.

just an ordinary girl

pre 9 godina

Smanjenje broj poslanika u parlamentu je pravi potez koji treba podrzati,jer ovako nesto je i ranije trebalo uraditi.

Dragan

pre 9 godina

Nikom ne ide u prilog haos i rasplinutost naseg sistema koji ocigledno da je davno izgubio smisao. Svi su toga svesni jos od ranije ali nisu svi imali hrabrosti da tome stave tacku. Sreca prati hrabe, kako se kaze, i lepo a i logicno je sto se svi slazu sa ovom idejom tj. ovim neophodnim i neodloznim poslom :), veoma teskim, sto su svi svesni, pa zato jos jednom svaka cast na tome

lazar

pre 9 godina

Promena ustava i smanjenje broja poslanika u skupstini je jos jedan hrabar korak ove vlade koji su kao takav procenile i ostale parlamentarne stranke pa se nadam da nece biti opstrukcija opozicije i da ce doneti resenje u interesu drzave.

Jovica

pre 9 godina

Dogovor kuću gradi. Drago mi je da su sve stranke u akcionom timu za ustavne promene. Moramo da menjamo Ustav, ako mislimo da budemo moderna zemlja Evrope na pragu članstva u EU.

makis

pre 9 godina

Verujem da ce se dijalogom predstavnika svih stranaka postici saglasnost oko promene politickog sistema ali da to nece ici lako jer su svi vodjeni razlicitim interesima.

Mali Gari

pre 9 godina

Ovo ništa nije čudno i nema dileme da svaka stranka i treba da doprinese pravoj odluci. Važno je da broj poslanika bude srazmeran stvarnim potrebama države.

@Jagoda@

pre 9 godina

Pametna odluka. Najvažnija pitanja je važno zajednički rešiti, bez neslaganja i nesuglasica. Dobro je što će sve stranke iz parlamenta učestvovati u akcionom timu.

Rajko Ćuk

pre 9 godina

Mali Gari. Da bi se smanjio broj Narodnih poslanika , mora se promeniti Ustav, a da bi se menjao ustav , onda je poželjno da u tome učestvuju svi poslanički klubovi.

Vesna

pre 9 godina

Prava odluka sto se tice smanjenja broja poslanika jer ako uporedimo okolne zemlje koje su identicne nama ni one nemaju vise od 150 poslanika a da ne pominjemo da tako smanjujemo troskove.

hoko

pre 9 godina

Sustinske promene politickog sistema su bitne i znacajne, i na tome se treba maksimalno zalagati. Svaka promena je prihvatljiva i pozeljna.

n e l o

pre 9 godina

Da bismo imali i postojali,moramo da se menjamo iz korena nabolje i promene moraju biti usmerene ka uspesnom resavanju problema za boljitak svih nas.

11482

pre 9 godina

Kako bi se išlo u korak sa svetskom političkom scenom,broj poslanika je neophodno smanjiti,a u timu će učestvovati predstavnici svih klubova,jer ako je nešto dobro onda i sve stranke treba da učestvuju u tome.

DimaDima

pre 9 godina

Mislim da je potrebna promena Ustava i kako vreme odmice i kako se budemo priblizavali EU to ce biti sve potrebnije. Slazem se da u akcionom timu trebaju biti sve stranke i mislim da treba uvaziti svaki predlog koji je u najboljem interesu gradjana.

Kalisi

pre 9 godina

Kada uzmemo u obzir broj stanovnika i broj narodnik poslanika Srbije i nekih zemalja EU jasno se vidi da broj poslanika treba biti smanjen. Pored toga ima i veliki broj poslanika koji uopste ne ucestvuju u raspravama.

Zagor Te-Nej

pre 9 godina

Za sada, ovo zvuci sasvim dobro. Medjutim, videcemo sta ce se iz svega toga iznedriti. Da bi se smanjio broj Narodnih poslanika , mora se promeniti Ustav. Ako bi se menjao Ustav , onda je potrebno da u tome ucestvuju svi poslanicki klubovi. Ako se sve to dogodi, bio bi to istorijski presedan za ovu nasu napacenu zemlju.

Mary

pre 9 godina

Postoji potreba za promenom politickog sistema u Srbiji koji bi omogucio efikasnije funkcionisanje Skupstine. Akcioni tim ce da omoguci kvalitetan rad i diskusiju predstavnika razlicitih politickih opcija o potrebnim izmenama.

Glorija

pre 9 godina

Znam da će borba za poslanička mesta biti naporna,ali se nadam i dozvoljavam sebi da verujem da će viši interes biti stavljen ispred ličnog jer se samo tako može napred!

Dragon

pre 9 godina

S obzirom da su skoro sve stranke najavile učešće u radu akcionohg tima govori da je ideja dobra i da je konačno došlo vreme da se izmeni politički sistem.Mlađa populacija podržava takvu odluku jer ovakav parlament kakav je sada je u neku ruku "zastareo" i često je smetnja vlasti da radi efikasnije, brže i bolje!

Jovan

pre 9 godina

Nadam se da će članovi akcionog tima zajedno raditi za dobrobit države i gradjana i da će se pri tome rukovoditi i rešenjima EU.

DISS

pre 9 godina

Pošto govorimo o izmeni političkog sistema Srbije, indikativno je da svi politički faktori uzmu učešće i aktivnosti u pregovorima i postigne se jedinstven stva da ga je potrebno promeniti, racionalizovati sa ciljem povećanja efikasnosti i efektivnosti rada

Oro

pre 9 godina

Ne treba nam 250 ljudi od kojih nije ni 10% aktivno, a debelo koštaju. Mnogi sebi preko tih plata obezbeđuju dobar život, a narod grca. I treba svi da učestvuju, da prevaziđu svoje lične interese, jer nisu zato izglasani.

Lorena

pre 9 godina

Sprovođenje suštinskih promena političkog sistema jeste neophodno, i nekako logičan je predlog da sve stranke budu uključene u reformu političkog sistema!