Aktuelno

Ponedeljak, 04.05.2015.

14:42

Predstavljen novi Tesla tablet

Izvor: benchmark.rs

Predstavljen novi Tesla tablet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 8 godina

Majka mu stara, nije mi jasno kako Srbi uvek vole da filozofiraju i kude ono sto nisu probali. Prvo postave pitanje kako se zove originalni proizvod, pa posle kad shvate da ovo nije prepakovan proizvod vec zaista jedinsven uredjaj, onda krecu price - te to nista ne valja, te ovo, ne ono ... Kao da Srbi ne mogu da naprave nista sto valja, vec Kinezi sa Tajvana koji prave Asus imaju zlatne ruke za razliku od nasih. Nikad Srbin nece biti zadovoljan. Kupio sam ovaj tablet zato sto sam hteo da kupim srpski proizvod (bez obzira sto se sklapa u Kini, srpski je proizvod i srpskoj privredi donosi novac) a i zato sto mi je bio potreban jeftin tablet. I prezadovoljan sam proizvodom. Radi bez greske, brz je poput trostruko skupljih modela, pao mi je jednom na beton i nista nije napuklo, ekran ima odlicnu rezoluciju, zvuk jedino nije idealan, ali je i nemoguce ocekivati vrhunski zvuk u ovoj cenovnoj kategoriji - jednom recju za ovaj novac perfektan uredjaj.

munja

pre 8 godina

koliko vi mrzite svoju zemlju sto je to? da nije ajfon americki proizvod,da nisu te patike sto nosite americke ili njemacke,da nije ta majica na vama italijanska? aj batalite vise s tom pricom prepakovani kinez,postajete naporni. dajte 1000 eura za ajfon,a komponente za njega ne prelaze 150 eura. onda cete biti brendirani bravi.

Mishko

pre 8 godina

Isao sam do prodavnice da ga isprobam, samo da bih se uverio o cemu ovi ovde pricaju, jer video sam vesti i komentare i na B92 i na Mondu. Ljudi mogu vam reci da svako ko kaze da H785 nije dobar laze. Mnogo je kompaktan, cim ga uzmete u ruku vidi se kako brzo radi, nista ne krcka, a ekran je savrsen. Od danas skupljam lovu da ga kupim sebi za rodjendan. Ne verujte klevetnicima, probajte ga, uzmeite u ruku i verujte svojim ocima.

KopasKi

pre 8 godina

Novi tablet a stari OS. Gde je Lollipop ?
(tehnicar, 04. maj 2015 16:23)

...pa kad je sklapan ugovor sa originalnim proizvodjacem Lolipop jos nije izasao...

Dikh tu kava

pre 8 godina

(only fools and horses, 4. maj 2015 15:58)

Opasan i tendenciozan komentar.

Elem, ovo postaje izrazito zabavno. CT sa svojim "domacim" proizvodima u ofanzivi, a glavna dnevna mozgalica - kog li je Kineza danas prelepio.. ;))
Meni je sasvim dovoljan pokazatelj gde smo kao drustvo - cinjenica da se ovakve vesti zapravo objavljuju :)

P.S. Cena: RSD 25.000.

zvezdarac

pre 8 godina

@dzonikg

Apple svoje proizvode dizajnira, projektuje i testira. Mnoge komponente od kojih se sklapa sam projektuje a prave se po Apple specifikaciji. Foxconn je šrafciger fabrika za njih. Udeo apple-a u konačnom proizvodu je mnogo veći od tih 10% koje pominješ.
Isti slučaj je sa mnogim velikim brendovima čiji se proizvodi sklapaju u Kini.
Mnogi drugi, kao comtrade, nemaju nikakve projektantske uloge već se na proizvode samo lepe njihove nalepnice i instalira custom software. U takvim slučajevima udeo brenda nije ni 1%.

да да

pre 8 godina

После L7 и никакве подршке за баговити таблет овај бренд више нећу ни да погледам, а ви остали добро размислите !!!

Mishko

pre 8 godina

Za razliku od ovog "srpskog" tableta, iPhone i iPad su barem kompletno projektovani i dizajnirani u Apple-u, u SAD, tako da se sa pravom nazivaju američkim proizvodom.

Marko

pre 8 godina

Kinezi samo pitaju kakvo ime da utisnu na tablet i kakvu kutiju da naprave. Tako se dobije "domaci" tablet. OS je iz 2013. i najverovatnije ce ostati na 4.4. Kinezi stancuju dalje, ne zanima ih podrska vec prodatim uredjajima.

Zoran Loznica

pre 8 godina

@ Jedno pitanje za gomilu koja pljuje sve sto je srpsko: Ako je ovo "kinesko" zato sto su delovi iz kine, sta je onda iphone ciji su delovo isto iz kine + sastavlja se u kini? Isto vazi i za 90% tehnologije danas. Ajde genijalci odgovorite.(iznogud, 05. maj 2015 01:49)

Evo ja ću da ti odgovorim. Apple je inovator, dizajner i idejni stvoritelj iPhone-a. Reci mi šta je Veselin Jevrosimović izmislio? Šverc?

Genijalac

pre 8 godina

@iznogud,
Ti ocigledno mislis da se ovaj tablet pravi u Srbiji. Pao si na jeftin marketing. Ovo ti je no-name kineski tablet (isto vazi i za njihove telefone). Njihova tehnologija, njihove fabrike, njihovi racnici, njihovo sklapanje, operativni sistem americki, delovi raznorazni(jako los chipset) i etiketa srpska. I ti mozes daporucis iz Kine 10.000 no name tableta ili telefona sa odredjenim specifikacijama i oni ti odrade sve i dodaju tvoj logotip. Tako da je jedino srpsko na ovom tabletu etiketa, kartonsko pakovanje i cena (s obzirom da je skuplji za 100 eur u odnosu na tokoliko vredi). I naravno sto ti Kinezi garantuju da ce biti manje skarta, to ti je cena veca. Svako ko je nekad kupio Tesla proizvod zna da boja otpada, da se proizvodi odlepljuju (deo od drugog dela), da se wi-fi gubi i da GPS skoro da i ne radi (radi na svakom desetom). Pricam iz licnog iskustva gde su mi i u servisu rekli da ne mogu da ga srede. Da li je dovoljno ovo za tebe od nas "genijalaca"?

dzonikg

pre 8 godina

@iznogud
Iphone pravi fox con ali fox con nema isti iphone koji se zove fox con po duplo nizoj ceni .. Takodje apple ucestvuje u samom procesu dizajniranja uredjaja.. Tako da apple je u tom iphonu recimo 10%.
Com trade uvozi gotov model koji se vec prodaju na ali expresu po duplo nizoj ceni nego sto ga ovde comm trade prodaje.. U tom tabletu i telefonu com trade je ucestvovao 0%..oni su samo obican uvoznik koji se pomocu imena tesla i prevare naivnih pokusava ugradi u ceni vise od 100%

vampirbg

pre 8 godina

Ovo je najveci problem Androida. Sredinom 2015. kupujes NOV uredjaj na koji je instaliran OS iz 2013. Sto je najgore, cak ni ne pominju da je moguca nadogradnja na Lollipop.

bole

pre 8 godina

@Ivankovic ne kontam kako ti carina naplaćuje kako hoće, po nekim katalogu. Ja sam naručivao par stvari, doduše u Bosnu, i uvijek su mi tražili dokaz o uplati (email poruku koju dobiješ nakon što završiš Invoice). To definitivno smrdi, ako ti carina naplati porez i carinu prema katalogu...

viper

pre 8 godina

koja li im je ciljna grupa s ovim modelom stvarno ne shvatam. za taj novac mozete kupiti polovan tab s 8.4 t705 sa garancijom koji je babaroga u svakom smislu te reci.
video sam prototip tesla tableta na windows 8 platformi pre neki dan, odlicno izgleda...

Udba

pre 8 godina

Prvi model iz bar zamjerki za zvuk npr i mozda eto da su stavili bolju kameru, radi fenomenalno, pogotovo intelov procesor koji u sekund otvara sve zivo, uz 1gb rama. Izgleda fenomenalno, a i ovaj mi se svidja.
U Srbiji je prvi bio 110e, a kod nas u CG 160, ali ovo nije srpski vec kineski, to mi je receno u prodavnici. Sto se tice specifikacija, kvaliteta izrade i igleda u loredjenju sa cijenom - tvrdim da nema bolji na trziste.
Cekam sad da vidim ovaj drugi kako ce se pokazati i oce li dobiti update na lollipop.

mc

pre 8 godina

ahahahhahhahaaaa
toliko je smesno sto je ovo domaci tablet...
a rezolucija mnogo veca nego televizor?
ahahhhhahhhahhhhaaa

ima veliku nezavisnost sa samo jednim punjenjem?
pa ja moj tablet moram dva puta da punim minimum....
ahahahahaha
dosadni ste...
benchmark veliki minus za vas

iznogud

pre 8 godina

Jedno pitanje za gomilu koja pljuje sve sto je srpsko: Ako je ovo "kinesko" zato sto su delovi iz kine, sta je onda iphone ciji su delovo isto iz kine + sastavlja se u kini? Isto vazi i za 90% tehnologije danas. Ajde genijalci odgovorite.

Ja

pre 8 godina

@(Adriano_Galliani, 4. maj 2015 18:22)
da te obavestim u KIni je prosecna plata 350 EUR
dakle plata vise nije razlog za uvoz iz kine kao sto je bila 2000 kad je taj isti radnik radio za 20 EUR na mesec

Kombuk

pre 8 godina

Ovo je Jolla tablet cija je cena 189 dolara. Cena Tesla tableta ce biti oko 20 000 rsd, dakle malo vise, uz to dobijete garanciju, ne placate carinu i sigurnije je. Po meni se isplati.

Gonzo!

pre 8 godina

I sad smo mi koji mislimo svojom glavom ljubomorni na gazdu CTa.Apsolutno se ne radi o tome,mislim da je sramota predstavljati nešto ovako kao srpski proizvod i isključivo se o tome radi.Kad moj rođak gaji kruške ja sam ponosan na njega jer je to pravi srpski proizvod stvoren radom Srbina na srpskoj zemlji,kad prevaranti pokušavaju da oderu moje sugrađane onda sam sa pravom besan jer im to nije prvi put a sigurno neće biti ni poslednji.E pa zato koristim svoje pravo da vređam ovaj nazovi proizvod kao i onaj prošli!Znači,ovo nema veze sa Srbijom,srpskim inženjerima i pameću već isključivo sa nalepnicom koju je neki jadni Kinez zalepio u fabrici.Ne zanima me da li radi kako treba,koja mu je rezolucija i kakva je baterija sve dok se zloupotrebljava ime najvećeg naučnika srpskog porekla da bi se nešto uvalilo po duplo većoj ceni od realne.

Beograd na vodi i hlebu

pre 8 godina

A sta bi ti? Da se proizvodi u Srbiji, radnici da budu placeni 1000 evra? Moze. Ali onda ce tablet kostati 2000. Evra.
(Adriano_Galliani, 04. maj 2015 18:22)
~~~~~~~
Kakvih bre 1000€, pa u Srbiji bi ga sklapali za 200, bio bi jos jeftiniji.

drug Putin

pre 8 godina

Zar nisu botovi oni koji istu vest provlace na hiljadu nacina?
Zar nije ovde "made in China" iskorisceno na hiljadu razlicitih nacina u negativne svrhe?
Zar se konkurencija proizvodi u Nemackoj ili Srbiji?

Losmi

pre 8 godina

Ladno ste dole stavili minuse coveku koji je napisao da mu se dopao tablet. Ovde vise niko ne moze da ima svoje misljenje, izgleda da moramo svi da mislimo kao Vodja i kao botovi. Samo vi pisite da je kinesko, ako je tablet dobar, nece to nista promeniti.

Srba

pre 8 godina

Zašto 4.4? Uz njega vam "microSD" ne vredi ništa. Može da je koriste samo preinstalirani programi (čitaj samo kamera) a sve sto skinete sa gugl stora ce morati da deli tih 16GB jer ne može da upisuje na SD memoriju. Najgori operativni sistem na tržištu trenutno. Ako ste hteli da ponudite vrhunski uređaj bio bi bolji mikrosoftov sistem

Slavko

pre 8 godina

Brendiranje kao pojam nas narod izgleda ne moze da shvati, valjda zato sto su ostali zarobljeni u XIX veku sto se tice razmisljanja. Ako ceo svet radi brendiranje proizvoda proizvedenih u Kini, to onda nije losa stvar, vec ustaljeni standard poslovnog ponasanja.
Nego ti to objasni gedzi koji je pre 5 godina video prvi kolor televizor.

Ivankovic

pre 8 godina

Neko rece porucis iz Kine. Ljudi moji koje sam ja peripetije imao kada sam dosao na slicnu ideju. Prvo sam porucio nesto sto je nestalo sa stanja. pa cekao dve nedelje da mi refundiraju. Onda sam konacno i to docekao, pa sam resio, onako naivan, da ipak porucim nesto drugo. Svuda sam se raspitao, pratio zvezdice koje ocenjuju pouzdane prodavce, ma sve.
Izabrao sam neki tablet, porucio i tako cekao u nadi da ce stici. Kad ono, dolazi poziv sa carine. Carina i PDV i to po njihovom katalogu, a ne kako su Kinezi napisali da je cena. Na kraju me tablet izneo kao da je kupljen ovde i nisam imao garanciju, pa sam morao da se molim Bogu da sve radi dobro. Naravno, dogodi mi se upravo kvar. Tablet zavrsio u kanti za smece. Kineze boli uvo cim im ostavite pare. Posle toga ih ne zanimate.
Od sada kupujem samo sa garancijom od 36 meseci.

Aleksandar

pre 8 godina

Ja sam dobio prosli 785 koji isto ima gps sa agps podrskom... Samo sto nikad nisam uspeo da ga upalim na duze od jedne sekunde... Dosta puta iako je baterija puna moram da ga zakacim na punjac jer ne reaguje na taster za aktivaciju... Zvuk je ocajan i na zvucniku i slusalicama tako da ne moze bas da se koristi za filmove... Ali zadovoljan sam intelovim chipsetom i na toj rezoluciji sa 1gb rama je stvarno radio bez greske...

loodak011

pre 8 godina

Nije mi jasno kako je ovo srpski proizvod?! Koliko znam,da bi bio srpski proizvod,morao bi da bude 50+1% proizveden u Srbiji. Verovatno bi prosao i kao srpski sa 50,1% ali opet mi nije jasno...

Dejan

pre 8 godina

Ja sam još preksinoć našao ovakav isti pod imenom Jolla.
Nakon posete Teslinoj internet stranici tražio sam koliko bi mogla izdržati ova baterija i pronađem Jolla-u ...
Eto ....
Toliko o Tesli

Del Boj

pre 8 godina

To ti je kao da predstavis novi lap top a ima Windows 7 a ne 8 ili sad skoro windows 10 na primer.
(Benny Hill, 04. maj 2015 17:44)

ko još kupuje laptop sa preinstaliranim windowsom...cccc

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Koliko li kosta da se naruci original iz kine?
(Luka, 04. maj 2015 14:55)

A sta bi ti? Da se proizvodi u Srbiji, radnici da budu placeni 1000 evra? Moze. Ali onda ce tablet kostati 2000. Evra.

tech#

pre 8 godina

Na stranu poreklo, imam onaj prvi 7.85 koji su izbacili, jaaako dobro radi, što bi se reklo - plete. Sasvim dobar izbor, ponajbolji za te pare.

E sad, ako neko smatra da je pametnije naručiti nešto iz Kine, za 20ak€ manje i gledati u pasulj šta će ti stići, to je druga stvar.

Benny Hill

pre 8 godina

Ne razumem kako moze da se predstavi novi tablet a da radi na staroj versiji androida Kit Kt,kad vec davno ima Lolipop.To ti je kao da predstavis novi lap top a ima Windows 7 a ne 8 ili sad skoro windows 10 na primer.

Che

pre 8 godina

Izgleda kao kopija Jolla tableta, tako da sto se izgleda tice, lep je na oko.
Ne znam samo cemu ovolika rezolucija, kada ovakvi tableti treba da budu dostupni svojom pristupacnom cenom sirim masama...ne sumnjam da je ok ekran, samo preteruju sa rezolucijama.
ovako nesto je sigurno preko 20.000 sto ga ne cini pristupacnim vecini koliko je bio stari model od 13.000.U Srbiji se najcesce kupuju jeftini tableti, jer jos korisnici nemaju poverenja u tablete, za razliku od telefona.Pogotovo oni sto jos ne znaju sta je brend a sta proizvod koji moze biti napravljen bilo gde.

Ko bude izdvajao preko 20.000 sigurno nece ici na ovo vec na proverene Asus, Acer ili Lenovo, mozda neki stariji Samsung.
Baterija je definitivno preslaba da gura ovakvu rezoluciju.

Trebali su da se drze jeftinijeg segmenta do 15.000 i nesto u tom rangu da izbace, ovako pucaju previsoko kakav god da je tablet, jer je za mnoge i skup posto je prosli model bio jeftin, a i ima dosta onih koji ce reci to je prepakovani kinez, nista nase, necu da dam toliko, kad mogu da kupim Asusa za te pare..

Za nesto od preko 20.000 treba obezbediti apdejte s vremena na vreme i podrsku dve godine, a stari modeli, za godinu dana ne verujem da su dobili neko azuriranje.

Marko

pre 8 godina

Kupio sam ga i oduševljen sam. Pakovanje odlično, ekran još bolji, radi brzo. Posebno mi se dopada što ima malo preinstaliranih aplikacija pa to ne opterećuje Android. Mnogo je dobar dizajn - kompaktan je. Mala zamerka što nema krpice i folije za ekran, bila bi oba dodatka itekako korisna.

only fools and horses

pre 8 godina

Sad će 100 komentara kako je ovo rebrendirani kinez. Dosadni ste više. Znamo svi da nije plod domaće pameti, da nijedan deo nije naš, pa šta. Imate gomilu takvih marki kod nas, pa vam ne smeta: Prestigio, Blu, eno i neki "Rumunski" Utok, itd. itd. Čak i neke ozbiljne firme kao Panasonic, Gigabyte, a vidimo i Nokia to rade.
Ako nemate neki pametniji komentar, osim ljubobmore na čoveka koji se obogatio kao i svi ostali tajkuni kod nas, bolje ćutite.
Meni se ovde na pr. ne sviđa rezolucija ekrana, prevelika je, a mislim i da je baterija preslaba za karakteristike i taj ekran. Cena koliko vidim je oko 200€, što već zadire u srednju klasu. Možda odgovara karakteristikama ali pretpostavljam da će kupci za taj novac pre kupiti neki brend sa slabijim karakteristikama.
Verovatno "original" može da se poruči iz Kine za mnogo manje novca, ali mene recimo, takva kupovina ne interesuje. A pretpostavljam i ogromna većina naroda.

Losmi

pre 8 godina

Ladno ste dole stavili minuse coveku koji je napisao da mu se dopao tablet. Ovde vise niko ne moze da ima svoje misljenje, izgleda da moramo svi da mislimo kao Vodja i kao botovi. Samo vi pisite da je kinesko, ako je tablet dobar, nece to nista promeniti.

Benny Hill

pre 8 godina

Ne razumem kako moze da se predstavi novi tablet a da radi na staroj versiji androida Kit Kt,kad vec davno ima Lolipop.To ti je kao da predstavis novi lap top a ima Windows 7 a ne 8 ili sad skoro windows 10 na primer.

only fools and horses

pre 8 godina

Sad će 100 komentara kako je ovo rebrendirani kinez. Dosadni ste više. Znamo svi da nije plod domaće pameti, da nijedan deo nije naš, pa šta. Imate gomilu takvih marki kod nas, pa vam ne smeta: Prestigio, Blu, eno i neki "Rumunski" Utok, itd. itd. Čak i neke ozbiljne firme kao Panasonic, Gigabyte, a vidimo i Nokia to rade.
Ako nemate neki pametniji komentar, osim ljubobmore na čoveka koji se obogatio kao i svi ostali tajkuni kod nas, bolje ćutite.
Meni se ovde na pr. ne sviđa rezolucija ekrana, prevelika je, a mislim i da je baterija preslaba za karakteristike i taj ekran. Cena koliko vidim je oko 200€, što već zadire u srednju klasu. Možda odgovara karakteristikama ali pretpostavljam da će kupci za taj novac pre kupiti neki brend sa slabijim karakteristikama.
Verovatno "original" može da se poruči iz Kine za mnogo manje novca, ali mene recimo, takva kupovina ne interesuje. A pretpostavljam i ogromna većina naroda.

Che

pre 8 godina

Izgleda kao kopija Jolla tableta, tako da sto se izgleda tice, lep je na oko.
Ne znam samo cemu ovolika rezolucija, kada ovakvi tableti treba da budu dostupni svojom pristupacnom cenom sirim masama...ne sumnjam da je ok ekran, samo preteruju sa rezolucijama.
ovako nesto je sigurno preko 20.000 sto ga ne cini pristupacnim vecini koliko je bio stari model od 13.000.U Srbiji se najcesce kupuju jeftini tableti, jer jos korisnici nemaju poverenja u tablete, za razliku od telefona.Pogotovo oni sto jos ne znaju sta je brend a sta proizvod koji moze biti napravljen bilo gde.

Ko bude izdvajao preko 20.000 sigurno nece ici na ovo vec na proverene Asus, Acer ili Lenovo, mozda neki stariji Samsung.
Baterija je definitivno preslaba da gura ovakvu rezoluciju.

Trebali su da se drze jeftinijeg segmenta do 15.000 i nesto u tom rangu da izbace, ovako pucaju previsoko kakav god da je tablet, jer je za mnoge i skup posto je prosli model bio jeftin, a i ima dosta onih koji ce reci to je prepakovani kinez, nista nase, necu da dam toliko, kad mogu da kupim Asusa za te pare..

Za nesto od preko 20.000 treba obezbediti apdejte s vremena na vreme i podrsku dve godine, a stari modeli, za godinu dana ne verujem da su dobili neko azuriranje.

tech#

pre 8 godina

Na stranu poreklo, imam onaj prvi 7.85 koji su izbacili, jaaako dobro radi, što bi se reklo - plete. Sasvim dobar izbor, ponajbolji za te pare.

E sad, ako neko smatra da je pametnije naručiti nešto iz Kine, za 20ak€ manje i gledati u pasulj šta će ti stići, to je druga stvar.

Dejan

pre 8 godina

Ja sam još preksinoć našao ovakav isti pod imenom Jolla.
Nakon posete Teslinoj internet stranici tražio sam koliko bi mogla izdržati ova baterija i pronađem Jolla-u ...
Eto ....
Toliko o Tesli

loodak011

pre 8 godina

Nije mi jasno kako je ovo srpski proizvod?! Koliko znam,da bi bio srpski proizvod,morao bi da bude 50+1% proizveden u Srbiji. Verovatno bi prosao i kao srpski sa 50,1% ali opet mi nije jasno...

Marko

pre 8 godina

Kupio sam ga i oduševljen sam. Pakovanje odlično, ekran još bolji, radi brzo. Posebno mi se dopada što ima malo preinstaliranih aplikacija pa to ne opterećuje Android. Mnogo je dobar dizajn - kompaktan je. Mala zamerka što nema krpice i folije za ekran, bila bi oba dodatka itekako korisna.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Koliko li kosta da se naruci original iz kine?
(Luka, 04. maj 2015 14:55)

A sta bi ti? Da se proizvodi u Srbiji, radnici da budu placeni 1000 evra? Moze. Ali onda ce tablet kostati 2000. Evra.

Zoran Loznica

pre 8 godina

@ Jedno pitanje za gomilu koja pljuje sve sto je srpsko: Ako je ovo "kinesko" zato sto su delovi iz kine, sta je onda iphone ciji su delovo isto iz kine + sastavlja se u kini? Isto vazi i za 90% tehnologije danas. Ajde genijalci odgovorite.(iznogud, 05. maj 2015 01:49)

Evo ja ću da ti odgovorim. Apple je inovator, dizajner i idejni stvoritelj iPhone-a. Reci mi šta je Veselin Jevrosimović izmislio? Šverc?

vampirbg

pre 8 godina

Ovo je najveci problem Androida. Sredinom 2015. kupujes NOV uredjaj na koji je instaliran OS iz 2013. Sto je najgore, cak ni ne pominju da je moguca nadogradnja na Lollipop.

Aleksandar

pre 8 godina

Ja sam dobio prosli 785 koji isto ima gps sa agps podrskom... Samo sto nikad nisam uspeo da ga upalim na duze od jedne sekunde... Dosta puta iako je baterija puna moram da ga zakacim na punjac jer ne reaguje na taster za aktivaciju... Zvuk je ocajan i na zvucniku i slusalicama tako da ne moze bas da se koristi za filmove... Ali zadovoljan sam intelovim chipsetom i na toj rezoluciji sa 1gb rama je stvarno radio bez greske...

Del Boj

pre 8 godina

To ti je kao da predstavis novi lap top a ima Windows 7 a ne 8 ili sad skoro windows 10 na primer.
(Benny Hill, 04. maj 2015 17:44)

ko još kupuje laptop sa preinstaliranim windowsom...cccc

Marko

pre 8 godina

Kinezi samo pitaju kakvo ime da utisnu na tablet i kakvu kutiju da naprave. Tako se dobije "domaci" tablet. OS je iz 2013. i najverovatnije ce ostati na 4.4. Kinezi stancuju dalje, ne zanima ih podrska vec prodatim uredjajima.

Genijalac

pre 8 godina

@iznogud,
Ti ocigledno mislis da se ovaj tablet pravi u Srbiji. Pao si na jeftin marketing. Ovo ti je no-name kineski tablet (isto vazi i za njihove telefone). Njihova tehnologija, njihove fabrike, njihovi racnici, njihovo sklapanje, operativni sistem americki, delovi raznorazni(jako los chipset) i etiketa srpska. I ti mozes daporucis iz Kine 10.000 no name tableta ili telefona sa odredjenim specifikacijama i oni ti odrade sve i dodaju tvoj logotip. Tako da je jedino srpsko na ovom tabletu etiketa, kartonsko pakovanje i cena (s obzirom da je skuplji za 100 eur u odnosu na tokoliko vredi). I naravno sto ti Kinezi garantuju da ce biti manje skarta, to ti je cena veca. Svako ko je nekad kupio Tesla proizvod zna da boja otpada, da se proizvodi odlepljuju (deo od drugog dela), da se wi-fi gubi i da GPS skoro da i ne radi (radi na svakom desetom). Pricam iz licnog iskustva gde su mi i u servisu rekli da ne mogu da ga srede. Da li je dovoljno ovo za tebe od nas "genijalaca"?

Mishko

pre 8 godina

Za razliku od ovog "srpskog" tableta, iPhone i iPad su barem kompletno projektovani i dizajnirani u Apple-u, u SAD, tako da se sa pravom nazivaju američkim proizvodom.

Gonzo!

pre 8 godina

I sad smo mi koji mislimo svojom glavom ljubomorni na gazdu CTa.Apsolutno se ne radi o tome,mislim da je sramota predstavljati nešto ovako kao srpski proizvod i isključivo se o tome radi.Kad moj rođak gaji kruške ja sam ponosan na njega jer je to pravi srpski proizvod stvoren radom Srbina na srpskoj zemlji,kad prevaranti pokušavaju da oderu moje sugrađane onda sam sa pravom besan jer im to nije prvi put a sigurno neće biti ni poslednji.E pa zato koristim svoje pravo da vređam ovaj nazovi proizvod kao i onaj prošli!Znači,ovo nema veze sa Srbijom,srpskim inženjerima i pameću već isključivo sa nalepnicom koju je neki jadni Kinez zalepio u fabrici.Ne zanima me da li radi kako treba,koja mu je rezolucija i kakva je baterija sve dok se zloupotrebljava ime najvećeg naučnika srpskog porekla da bi se nešto uvalilo po duplo većoj ceni od realne.

iznogud

pre 8 godina

Jedno pitanje za gomilu koja pljuje sve sto je srpsko: Ako je ovo "kinesko" zato sto su delovi iz kine, sta je onda iphone ciji su delovo isto iz kine + sastavlja se u kini? Isto vazi i za 90% tehnologije danas. Ajde genijalci odgovorite.

да да

pre 8 godina

После L7 и никакве подршке за баговити таблет овај бренд више нећу ни да погледам, а ви остали добро размислите !!!

dzonikg

pre 8 godina

@iznogud
Iphone pravi fox con ali fox con nema isti iphone koji se zove fox con po duplo nizoj ceni .. Takodje apple ucestvuje u samom procesu dizajniranja uredjaja.. Tako da apple je u tom iphonu recimo 10%.
Com trade uvozi gotov model koji se vec prodaju na ali expresu po duplo nizoj ceni nego sto ga ovde comm trade prodaje.. U tom tabletu i telefonu com trade je ucestvovao 0%..oni su samo obican uvoznik koji se pomocu imena tesla i prevare naivnih pokusava ugradi u ceni vise od 100%

Beograd na vodi i hlebu

pre 8 godina

A sta bi ti? Da se proizvodi u Srbiji, radnici da budu placeni 1000 evra? Moze. Ali onda ce tablet kostati 2000. Evra.
(Adriano_Galliani, 04. maj 2015 18:22)
~~~~~~~
Kakvih bre 1000€, pa u Srbiji bi ga sklapali za 200, bio bi jos jeftiniji.

KopasKi

pre 8 godina

Novi tablet a stari OS. Gde je Lollipop ?
(tehnicar, 04. maj 2015 16:23)

...pa kad je sklapan ugovor sa originalnim proizvodjacem Lolipop jos nije izasao...

Ivankovic

pre 8 godina

Neko rece porucis iz Kine. Ljudi moji koje sam ja peripetije imao kada sam dosao na slicnu ideju. Prvo sam porucio nesto sto je nestalo sa stanja. pa cekao dve nedelje da mi refundiraju. Onda sam konacno i to docekao, pa sam resio, onako naivan, da ipak porucim nesto drugo. Svuda sam se raspitao, pratio zvezdice koje ocenjuju pouzdane prodavce, ma sve.
Izabrao sam neki tablet, porucio i tako cekao u nadi da ce stici. Kad ono, dolazi poziv sa carine. Carina i PDV i to po njihovom katalogu, a ne kako su Kinezi napisali da je cena. Na kraju me tablet izneo kao da je kupljen ovde i nisam imao garanciju, pa sam morao da se molim Bogu da sve radi dobro. Naravno, dogodi mi se upravo kvar. Tablet zavrsio u kanti za smece. Kineze boli uvo cim im ostavite pare. Posle toga ih ne zanimate.
Od sada kupujem samo sa garancijom od 36 meseci.

zvezdarac

pre 8 godina

@dzonikg

Apple svoje proizvode dizajnira, projektuje i testira. Mnoge komponente od kojih se sklapa sam projektuje a prave se po Apple specifikaciji. Foxconn je šrafciger fabrika za njih. Udeo apple-a u konačnom proizvodu je mnogo veći od tih 10% koje pominješ.
Isti slučaj je sa mnogim velikim brendovima čiji se proizvodi sklapaju u Kini.
Mnogi drugi, kao comtrade, nemaju nikakve projektantske uloge već se na proizvode samo lepe njihove nalepnice i instalira custom software. U takvim slučajevima udeo brenda nije ni 1%.

Kombuk

pre 8 godina

Ovo je Jolla tablet cija je cena 189 dolara. Cena Tesla tableta ce biti oko 20 000 rsd, dakle malo vise, uz to dobijete garanciju, ne placate carinu i sigurnije je. Po meni se isplati.

Dikh tu kava

pre 8 godina

(only fools and horses, 4. maj 2015 15:58)

Opasan i tendenciozan komentar.

Elem, ovo postaje izrazito zabavno. CT sa svojim "domacim" proizvodima u ofanzivi, a glavna dnevna mozgalica - kog li je Kineza danas prelepio.. ;))
Meni je sasvim dovoljan pokazatelj gde smo kao drustvo - cinjenica da se ovakve vesti zapravo objavljuju :)

P.S. Cena: RSD 25.000.

mc

pre 8 godina

ahahahhahhahaaaa
toliko je smesno sto je ovo domaci tablet...
a rezolucija mnogo veca nego televizor?
ahahhhhahhhahhhhaaa

ima veliku nezavisnost sa samo jednim punjenjem?
pa ja moj tablet moram dva puta da punim minimum....
ahahahahaha
dosadni ste...
benchmark veliki minus za vas

munja

pre 8 godina

koliko vi mrzite svoju zemlju sto je to? da nije ajfon americki proizvod,da nisu te patike sto nosite americke ili njemacke,da nije ta majica na vama italijanska? aj batalite vise s tom pricom prepakovani kinez,postajete naporni. dajte 1000 eura za ajfon,a komponente za njega ne prelaze 150 eura. onda cete biti brendirani bravi.

Ja

pre 8 godina

@(Adriano_Galliani, 4. maj 2015 18:22)
da te obavestim u KIni je prosecna plata 350 EUR
dakle plata vise nije razlog za uvoz iz kine kao sto je bila 2000 kad je taj isti radnik radio za 20 EUR na mesec

drug Putin

pre 8 godina

Zar nisu botovi oni koji istu vest provlace na hiljadu nacina?
Zar nije ovde "made in China" iskorisceno na hiljadu razlicitih nacina u negativne svrhe?
Zar se konkurencija proizvodi u Nemackoj ili Srbiji?

Udba

pre 8 godina

Prvi model iz bar zamjerki za zvuk npr i mozda eto da su stavili bolju kameru, radi fenomenalno, pogotovo intelov procesor koji u sekund otvara sve zivo, uz 1gb rama. Izgleda fenomenalno, a i ovaj mi se svidja.
U Srbiji je prvi bio 110e, a kod nas u CG 160, ali ovo nije srpski vec kineski, to mi je receno u prodavnici. Sto se tice specifikacija, kvaliteta izrade i igleda u loredjenju sa cijenom - tvrdim da nema bolji na trziste.
Cekam sad da vidim ovaj drugi kako ce se pokazati i oce li dobiti update na lollipop.

Slavko

pre 8 godina

Brendiranje kao pojam nas narod izgleda ne moze da shvati, valjda zato sto su ostali zarobljeni u XIX veku sto se tice razmisljanja. Ako ceo svet radi brendiranje proizvoda proizvedenih u Kini, to onda nije losa stvar, vec ustaljeni standard poslovnog ponasanja.
Nego ti to objasni gedzi koji je pre 5 godina video prvi kolor televizor.

bole

pre 8 godina

@Ivankovic ne kontam kako ti carina naplaćuje kako hoće, po nekim katalogu. Ja sam naručivao par stvari, doduše u Bosnu, i uvijek su mi tražili dokaz o uplati (email poruku koju dobiješ nakon što završiš Invoice). To definitivno smrdi, ako ti carina naplati porez i carinu prema katalogu...

Mishko

pre 8 godina

Isao sam do prodavnice da ga isprobam, samo da bih se uverio o cemu ovi ovde pricaju, jer video sam vesti i komentare i na B92 i na Mondu. Ljudi mogu vam reci da svako ko kaze da H785 nije dobar laze. Mnogo je kompaktan, cim ga uzmete u ruku vidi se kako brzo radi, nista ne krcka, a ekran je savrsen. Od danas skupljam lovu da ga kupim sebi za rodjendan. Ne verujte klevetnicima, probajte ga, uzmeite u ruku i verujte svojim ocima.

viper

pre 8 godina

koja li im je ciljna grupa s ovim modelom stvarno ne shvatam. za taj novac mozete kupiti polovan tab s 8.4 t705 sa garancijom koji je babaroga u svakom smislu te reci.
video sam prototip tesla tableta na windows 8 platformi pre neki dan, odlicno izgleda...

Srba

pre 8 godina

Zašto 4.4? Uz njega vam "microSD" ne vredi ništa. Može da je koriste samo preinstalirani programi (čitaj samo kamera) a sve sto skinete sa gugl stora ce morati da deli tih 16GB jer ne može da upisuje na SD memoriju. Najgori operativni sistem na tržištu trenutno. Ako ste hteli da ponudite vrhunski uređaj bio bi bolji mikrosoftov sistem

Marko

pre 8 godina

Majka mu stara, nije mi jasno kako Srbi uvek vole da filozofiraju i kude ono sto nisu probali. Prvo postave pitanje kako se zove originalni proizvod, pa posle kad shvate da ovo nije prepakovan proizvod vec zaista jedinsven uredjaj, onda krecu price - te to nista ne valja, te ovo, ne ono ... Kao da Srbi ne mogu da naprave nista sto valja, vec Kinezi sa Tajvana koji prave Asus imaju zlatne ruke za razliku od nasih. Nikad Srbin nece biti zadovoljan. Kupio sam ovaj tablet zato sto sam hteo da kupim srpski proizvod (bez obzira sto se sklapa u Kini, srpski je proizvod i srpskoj privredi donosi novac) a i zato sto mi je bio potreban jeftin tablet. I prezadovoljan sam proizvodom. Radi bez greske, brz je poput trostruko skupljih modela, pao mi je jednom na beton i nista nije napuklo, ekran ima odlicnu rezoluciju, zvuk jedino nije idealan, ali je i nemoguce ocekivati vrhunski zvuk u ovoj cenovnoj kategoriji - jednom recju za ovaj novac perfektan uredjaj.

Marko

pre 8 godina

Kupio sam ga i oduševljen sam. Pakovanje odlično, ekran još bolji, radi brzo. Posebno mi se dopada što ima malo preinstaliranih aplikacija pa to ne opterećuje Android. Mnogo je dobar dizajn - kompaktan je. Mala zamerka što nema krpice i folije za ekran, bila bi oba dodatka itekako korisna.

Del Boj

pre 8 godina

To ti je kao da predstavis novi lap top a ima Windows 7 a ne 8 ili sad skoro windows 10 na primer.
(Benny Hill, 04. maj 2015 17:44)

ko još kupuje laptop sa preinstaliranim windowsom...cccc

only fools and horses

pre 8 godina

Sad će 100 komentara kako je ovo rebrendirani kinez. Dosadni ste više. Znamo svi da nije plod domaće pameti, da nijedan deo nije naš, pa šta. Imate gomilu takvih marki kod nas, pa vam ne smeta: Prestigio, Blu, eno i neki "Rumunski" Utok, itd. itd. Čak i neke ozbiljne firme kao Panasonic, Gigabyte, a vidimo i Nokia to rade.
Ako nemate neki pametniji komentar, osim ljubobmore na čoveka koji se obogatio kao i svi ostali tajkuni kod nas, bolje ćutite.
Meni se ovde na pr. ne sviđa rezolucija ekrana, prevelika je, a mislim i da je baterija preslaba za karakteristike i taj ekran. Cena koliko vidim je oko 200€, što već zadire u srednju klasu. Možda odgovara karakteristikama ali pretpostavljam da će kupci za taj novac pre kupiti neki brend sa slabijim karakteristikama.
Verovatno "original" može da se poruči iz Kine za mnogo manje novca, ali mene recimo, takva kupovina ne interesuje. A pretpostavljam i ogromna većina naroda.

Losmi

pre 8 godina

Ladno ste dole stavili minuse coveku koji je napisao da mu se dopao tablet. Ovde vise niko ne moze da ima svoje misljenje, izgleda da moramo svi da mislimo kao Vodja i kao botovi. Samo vi pisite da je kinesko, ako je tablet dobar, nece to nista promeniti.

tech#

pre 8 godina

Na stranu poreklo, imam onaj prvi 7.85 koji su izbacili, jaaako dobro radi, što bi se reklo - plete. Sasvim dobar izbor, ponajbolji za te pare.

E sad, ako neko smatra da je pametnije naručiti nešto iz Kine, za 20ak€ manje i gledati u pasulj šta će ti stići, to je druga stvar.

Adriano_Galliani

pre 8 godina

Koliko li kosta da se naruci original iz kine?
(Luka, 04. maj 2015 14:55)

A sta bi ti? Da se proizvodi u Srbiji, radnici da budu placeni 1000 evra? Moze. Ali onda ce tablet kostati 2000. Evra.

Benny Hill

pre 8 godina

Ne razumem kako moze da se predstavi novi tablet a da radi na staroj versiji androida Kit Kt,kad vec davno ima Lolipop.To ti je kao da predstavis novi lap top a ima Windows 7 a ne 8 ili sad skoro windows 10 na primer.

iznogud

pre 8 godina

Jedno pitanje za gomilu koja pljuje sve sto je srpsko: Ako je ovo "kinesko" zato sto su delovi iz kine, sta je onda iphone ciji su delovo isto iz kine + sastavlja se u kini? Isto vazi i za 90% tehnologije danas. Ajde genijalci odgovorite.

Mishko

pre 8 godina

Za razliku od ovog "srpskog" tableta, iPhone i iPad su barem kompletno projektovani i dizajnirani u Apple-u, u SAD, tako da se sa pravom nazivaju američkim proizvodom.

mc

pre 8 godina

ahahahhahhahaaaa
toliko je smesno sto je ovo domaci tablet...
a rezolucija mnogo veca nego televizor?
ahahhhhahhhahhhhaaa

ima veliku nezavisnost sa samo jednim punjenjem?
pa ja moj tablet moram dva puta da punim minimum....
ahahahahaha
dosadni ste...
benchmark veliki minus za vas

loodak011

pre 8 godina

Nije mi jasno kako je ovo srpski proizvod?! Koliko znam,da bi bio srpski proizvod,morao bi da bude 50+1% proizveden u Srbiji. Verovatno bi prosao i kao srpski sa 50,1% ali opet mi nije jasno...

Srba

pre 8 godina

Zašto 4.4? Uz njega vam "microSD" ne vredi ništa. Može da je koriste samo preinstalirani programi (čitaj samo kamera) a sve sto skinete sa gugl stora ce morati da deli tih 16GB jer ne može da upisuje na SD memoriju. Najgori operativni sistem na tržištu trenutno. Ako ste hteli da ponudite vrhunski uređaj bio bi bolji mikrosoftov sistem

Slavko

pre 8 godina

Brendiranje kao pojam nas narod izgleda ne moze da shvati, valjda zato sto su ostali zarobljeni u XIX veku sto se tice razmisljanja. Ako ceo svet radi brendiranje proizvoda proizvedenih u Kini, to onda nije losa stvar, vec ustaljeni standard poslovnog ponasanja.
Nego ti to objasni gedzi koji je pre 5 godina video prvi kolor televizor.

да да

pre 8 godina

После L7 и никакве подршке за баговити таблет овај бренд више нећу ни да погледам, а ви остали добро размислите !!!

Dejan

pre 8 godina

Ja sam još preksinoć našao ovakav isti pod imenom Jolla.
Nakon posete Teslinoj internet stranici tražio sam koliko bi mogla izdržati ova baterija i pronađem Jolla-u ...
Eto ....
Toliko o Tesli

Zoran Loznica

pre 8 godina

@ Jedno pitanje za gomilu koja pljuje sve sto je srpsko: Ako je ovo "kinesko" zato sto su delovi iz kine, sta je onda iphone ciji su delovo isto iz kine + sastavlja se u kini? Isto vazi i za 90% tehnologije danas. Ajde genijalci odgovorite.(iznogud, 05. maj 2015 01:49)

Evo ja ću da ti odgovorim. Apple je inovator, dizajner i idejni stvoritelj iPhone-a. Reci mi šta je Veselin Jevrosimović izmislio? Šverc?

zvezdarac

pre 8 godina

@dzonikg

Apple svoje proizvode dizajnira, projektuje i testira. Mnoge komponente od kojih se sklapa sam projektuje a prave se po Apple specifikaciji. Foxconn je šrafciger fabrika za njih. Udeo apple-a u konačnom proizvodu je mnogo veći od tih 10% koje pominješ.
Isti slučaj je sa mnogim velikim brendovima čiji se proizvodi sklapaju u Kini.
Mnogi drugi, kao comtrade, nemaju nikakve projektantske uloge već se na proizvode samo lepe njihove nalepnice i instalira custom software. U takvim slučajevima udeo brenda nije ni 1%.

Kombuk

pre 8 godina

Ovo je Jolla tablet cija je cena 189 dolara. Cena Tesla tableta ce biti oko 20 000 rsd, dakle malo vise, uz to dobijete garanciju, ne placate carinu i sigurnije je. Po meni se isplati.

Genijalac

pre 8 godina

@iznogud,
Ti ocigledno mislis da se ovaj tablet pravi u Srbiji. Pao si na jeftin marketing. Ovo ti je no-name kineski tablet (isto vazi i za njihove telefone). Njihova tehnologija, njihove fabrike, njihovi racnici, njihovo sklapanje, operativni sistem americki, delovi raznorazni(jako los chipset) i etiketa srpska. I ti mozes daporucis iz Kine 10.000 no name tableta ili telefona sa odredjenim specifikacijama i oni ti odrade sve i dodaju tvoj logotip. Tako da je jedino srpsko na ovom tabletu etiketa, kartonsko pakovanje i cena (s obzirom da je skuplji za 100 eur u odnosu na tokoliko vredi). I naravno sto ti Kinezi garantuju da ce biti manje skarta, to ti je cena veca. Svako ko je nekad kupio Tesla proizvod zna da boja otpada, da se proizvodi odlepljuju (deo od drugog dela), da se wi-fi gubi i da GPS skoro da i ne radi (radi na svakom desetom). Pricam iz licnog iskustva gde su mi i u servisu rekli da ne mogu da ga srede. Da li je dovoljno ovo za tebe od nas "genijalaca"?

dzonikg

pre 8 godina

@iznogud
Iphone pravi fox con ali fox con nema isti iphone koji se zove fox con po duplo nizoj ceni .. Takodje apple ucestvuje u samom procesu dizajniranja uredjaja.. Tako da apple je u tom iphonu recimo 10%.
Com trade uvozi gotov model koji se vec prodaju na ali expresu po duplo nizoj ceni nego sto ga ovde comm trade prodaje.. U tom tabletu i telefonu com trade je ucestvovao 0%..oni su samo obican uvoznik koji se pomocu imena tesla i prevare naivnih pokusava ugradi u ceni vise od 100%

Gonzo!

pre 8 godina

I sad smo mi koji mislimo svojom glavom ljubomorni na gazdu CTa.Apsolutno se ne radi o tome,mislim da je sramota predstavljati nešto ovako kao srpski proizvod i isključivo se o tome radi.Kad moj rođak gaji kruške ja sam ponosan na njega jer je to pravi srpski proizvod stvoren radom Srbina na srpskoj zemlji,kad prevaranti pokušavaju da oderu moje sugrađane onda sam sa pravom besan jer im to nije prvi put a sigurno neće biti ni poslednji.E pa zato koristim svoje pravo da vređam ovaj nazovi proizvod kao i onaj prošli!Znači,ovo nema veze sa Srbijom,srpskim inženjerima i pameću već isključivo sa nalepnicom koju je neki jadni Kinez zalepio u fabrici.Ne zanima me da li radi kako treba,koja mu je rezolucija i kakva je baterija sve dok se zloupotrebljava ime najvećeg naučnika srpskog porekla da bi se nešto uvalilo po duplo većoj ceni od realne.

Dikh tu kava

pre 8 godina

(only fools and horses, 4. maj 2015 15:58)

Opasan i tendenciozan komentar.

Elem, ovo postaje izrazito zabavno. CT sa svojim "domacim" proizvodima u ofanzivi, a glavna dnevna mozgalica - kog li je Kineza danas prelepio.. ;))
Meni je sasvim dovoljan pokazatelj gde smo kao drustvo - cinjenica da se ovakve vesti zapravo objavljuju :)

P.S. Cena: RSD 25.000.

Ivankovic

pre 8 godina

Neko rece porucis iz Kine. Ljudi moji koje sam ja peripetije imao kada sam dosao na slicnu ideju. Prvo sam porucio nesto sto je nestalo sa stanja. pa cekao dve nedelje da mi refundiraju. Onda sam konacno i to docekao, pa sam resio, onako naivan, da ipak porucim nesto drugo. Svuda sam se raspitao, pratio zvezdice koje ocenjuju pouzdane prodavce, ma sve.
Izabrao sam neki tablet, porucio i tako cekao u nadi da ce stici. Kad ono, dolazi poziv sa carine. Carina i PDV i to po njihovom katalogu, a ne kako su Kinezi napisali da je cena. Na kraju me tablet izneo kao da je kupljen ovde i nisam imao garanciju, pa sam morao da se molim Bogu da sve radi dobro. Naravno, dogodi mi se upravo kvar. Tablet zavrsio u kanti za smece. Kineze boli uvo cim im ostavite pare. Posle toga ih ne zanimate.
Od sada kupujem samo sa garancijom od 36 meseci.

Udba

pre 8 godina

Prvi model iz bar zamjerki za zvuk npr i mozda eto da su stavili bolju kameru, radi fenomenalno, pogotovo intelov procesor koji u sekund otvara sve zivo, uz 1gb rama. Izgleda fenomenalno, a i ovaj mi se svidja.
U Srbiji je prvi bio 110e, a kod nas u CG 160, ali ovo nije srpski vec kineski, to mi je receno u prodavnici. Sto se tice specifikacija, kvaliteta izrade i igleda u loredjenju sa cijenom - tvrdim da nema bolji na trziste.
Cekam sad da vidim ovaj drugi kako ce se pokazati i oce li dobiti update na lollipop.

viper

pre 8 godina

koja li im je ciljna grupa s ovim modelom stvarno ne shvatam. za taj novac mozete kupiti polovan tab s 8.4 t705 sa garancijom koji je babaroga u svakom smislu te reci.
video sam prototip tesla tableta na windows 8 platformi pre neki dan, odlicno izgleda...

vampirbg

pre 8 godina

Ovo je najveci problem Androida. Sredinom 2015. kupujes NOV uredjaj na koji je instaliran OS iz 2013. Sto je najgore, cak ni ne pominju da je moguca nadogradnja na Lollipop.

Che

pre 8 godina

Izgleda kao kopija Jolla tableta, tako da sto se izgleda tice, lep je na oko.
Ne znam samo cemu ovolika rezolucija, kada ovakvi tableti treba da budu dostupni svojom pristupacnom cenom sirim masama...ne sumnjam da je ok ekran, samo preteruju sa rezolucijama.
ovako nesto je sigurno preko 20.000 sto ga ne cini pristupacnim vecini koliko je bio stari model od 13.000.U Srbiji se najcesce kupuju jeftini tableti, jer jos korisnici nemaju poverenja u tablete, za razliku od telefona.Pogotovo oni sto jos ne znaju sta je brend a sta proizvod koji moze biti napravljen bilo gde.

Ko bude izdvajao preko 20.000 sigurno nece ici na ovo vec na proverene Asus, Acer ili Lenovo, mozda neki stariji Samsung.
Baterija je definitivno preslaba da gura ovakvu rezoluciju.

Trebali su da se drze jeftinijeg segmenta do 15.000 i nesto u tom rangu da izbace, ovako pucaju previsoko kakav god da je tablet, jer je za mnoge i skup posto je prosli model bio jeftin, a i ima dosta onih koji ce reci to je prepakovani kinez, nista nase, necu da dam toliko, kad mogu da kupim Asusa za te pare..

Za nesto od preko 20.000 treba obezbediti apdejte s vremena na vreme i podrsku dve godine, a stari modeli, za godinu dana ne verujem da su dobili neko azuriranje.

Aleksandar

pre 8 godina

Ja sam dobio prosli 785 koji isto ima gps sa agps podrskom... Samo sto nikad nisam uspeo da ga upalim na duze od jedne sekunde... Dosta puta iako je baterija puna moram da ga zakacim na punjac jer ne reaguje na taster za aktivaciju... Zvuk je ocajan i na zvucniku i slusalicama tako da ne moze bas da se koristi za filmove... Ali zadovoljan sam intelovim chipsetom i na toj rezoluciji sa 1gb rama je stvarno radio bez greske...

KopasKi

pre 8 godina

Novi tablet a stari OS. Gde je Lollipop ?
(tehnicar, 04. maj 2015 16:23)

...pa kad je sklapan ugovor sa originalnim proizvodjacem Lolipop jos nije izasao...

Mishko

pre 8 godina

Isao sam do prodavnice da ga isprobam, samo da bih se uverio o cemu ovi ovde pricaju, jer video sam vesti i komentare i na B92 i na Mondu. Ljudi mogu vam reci da svako ko kaze da H785 nije dobar laze. Mnogo je kompaktan, cim ga uzmete u ruku vidi se kako brzo radi, nista ne krcka, a ekran je savrsen. Od danas skupljam lovu da ga kupim sebi za rodjendan. Ne verujte klevetnicima, probajte ga, uzmeite u ruku i verujte svojim ocima.

drug Putin

pre 8 godina

Zar nisu botovi oni koji istu vest provlace na hiljadu nacina?
Zar nije ovde "made in China" iskorisceno na hiljadu razlicitih nacina u negativne svrhe?
Zar se konkurencija proizvodi u Nemackoj ili Srbiji?

Marko

pre 8 godina

Kinezi samo pitaju kakvo ime da utisnu na tablet i kakvu kutiju da naprave. Tako se dobije "domaci" tablet. OS je iz 2013. i najverovatnije ce ostati na 4.4. Kinezi stancuju dalje, ne zanima ih podrska vec prodatim uredjajima.

Beograd na vodi i hlebu

pre 8 godina

A sta bi ti? Da se proizvodi u Srbiji, radnici da budu placeni 1000 evra? Moze. Ali onda ce tablet kostati 2000. Evra.
(Adriano_Galliani, 04. maj 2015 18:22)
~~~~~~~
Kakvih bre 1000€, pa u Srbiji bi ga sklapali za 200, bio bi jos jeftiniji.

munja

pre 8 godina

koliko vi mrzite svoju zemlju sto je to? da nije ajfon americki proizvod,da nisu te patike sto nosite americke ili njemacke,da nije ta majica na vama italijanska? aj batalite vise s tom pricom prepakovani kinez,postajete naporni. dajte 1000 eura za ajfon,a komponente za njega ne prelaze 150 eura. onda cete biti brendirani bravi.

bole

pre 8 godina

@Ivankovic ne kontam kako ti carina naplaćuje kako hoće, po nekim katalogu. Ja sam naručivao par stvari, doduše u Bosnu, i uvijek su mi tražili dokaz o uplati (email poruku koju dobiješ nakon što završiš Invoice). To definitivno smrdi, ako ti carina naplati porez i carinu prema katalogu...

Ja

pre 8 godina

@(Adriano_Galliani, 4. maj 2015 18:22)
da te obavestim u KIni je prosecna plata 350 EUR
dakle plata vise nije razlog za uvoz iz kine kao sto je bila 2000 kad je taj isti radnik radio za 20 EUR na mesec

Marko

pre 8 godina

Majka mu stara, nije mi jasno kako Srbi uvek vole da filozofiraju i kude ono sto nisu probali. Prvo postave pitanje kako se zove originalni proizvod, pa posle kad shvate da ovo nije prepakovan proizvod vec zaista jedinsven uredjaj, onda krecu price - te to nista ne valja, te ovo, ne ono ... Kao da Srbi ne mogu da naprave nista sto valja, vec Kinezi sa Tajvana koji prave Asus imaju zlatne ruke za razliku od nasih. Nikad Srbin nece biti zadovoljan. Kupio sam ovaj tablet zato sto sam hteo da kupim srpski proizvod (bez obzira sto se sklapa u Kini, srpski je proizvod i srpskoj privredi donosi novac) a i zato sto mi je bio potreban jeftin tablet. I prezadovoljan sam proizvodom. Radi bez greske, brz je poput trostruko skupljih modela, pao mi je jednom na beton i nista nije napuklo, ekran ima odlicnu rezoluciju, zvuk jedino nije idealan, ali je i nemoguce ocekivati vrhunski zvuk u ovoj cenovnoj kategoriji - jednom recju za ovaj novac perfektan uredjaj.