Nedelja, 03.05.2015.

19:56

Renault Twingo TCe 90 Dynamique

Izvor: B92

Renault Twingo TCe 90 Dynamique IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Ja

pre 8 godina

@(solar, 4. maj 2015 11:48)
Da tri odgovorim zasto motor pozadi pa jednostavno smart je bratic radi se u istom pogonu u Sloveniji (dakle slovenski Twingo i Smart :)) kao prvo kao drugo Twingo je gradski auto prvenstveno zenski a zene ne kontroliraju ulje to radi ovlasten servis a posto to nije bas yugo 45 ne znam sta imas da kontrolises ? Za sve ostalo je board diagnostrika koja te obavesti ako treba servis

ZNBg

pre 8 godina

Pogledajte tehničke podatke. Ima različite gume na prednjoj i zadnjoj osovini, sve od 16 cola! Pozadi 205/45 x 16 za mali gradski auto! I još kad ustanovite da gume u tako egzotičnoj dimenziji prave samo npr. Michelin, Bridgestone i Goodyear, koštaće vas kao 17-ce za srednju klasu.

Koncepcija mu je zanimljiva, ali već su evidentne i mane (veće zagrevanje kabine, težak pristup motoru uz prljanje unutrašnjosti, verovatno i skuplje održavanje zbog teže pristupačnosti, nepraktičan pristup prednjem gepeku).
Na Sajmu sam ga detaljno razgledao i ulazio unutra. Izgledao mi je kao uvećana dečja plastična igračka. Za mlade urbane Evropljane koji hoće da za male pare budu "fensi" i da ga po sistemu "staro za novo" praktično poklone za par godina kad potroše 1. set guma.

Za naše uslove trojac iz Češke: Toyota Aygo, Citroen C1, Pežo 108 je mnogo bolje rešenje u ovoj klasi. Ozbiljniji i na duži rok u celini ekonomičniji.

djox

pre 8 godina

Nemojte zaboraviti da je svaka sledeca generacija automobila bezbednija od prosle. Da bi ovako mali auto bio bezbedan kao i veci mora se ugraditi dosta celika i zato je toliko tezi od svojih prethodnika.
Proizvodjaci moraju pratiti razvoj tehnologije i bezbednosti inace bi i dalje gradski auti imali 600-700kg poput juga.

pipi

pre 8 godina

Vozim stari twingo 1.2 16v , pre njega isto twingo.Da mi neko ponudi da menjam za ovo cudo , bez doplate , ali meni da plate , ne bih pristao.Sta je na kraju ispalo od onakvog autica , oni nisu normalni.

yappy ns

pre 8 godina

Crveni je prreeeeleeeep!!! Ali pocinju da me plase neke, cini se i meni, realne kritike... Trenutno vozim Renault 5 Campus, a vreme mu je da mu nadjem zamenu posle evo vec 24 godine.

Nikola

pre 8 godina

Čemu služi ovaj auto,za Smarta mi je jasno, ali ovo čudo sa onim smehotresom od zadnje klupe,1018 kg težak i lepom potrošnjom,vrlo zanimljivo.

Captain Slow

pre 8 godina

Nisam ga probao pa ne mogu da tvrdim ali mislim da je potrosnja od 7,5 po gradu kad ga stiskas momacki da osetis kako ubrzava i da cak i preteknes po nekog i prekoracis matorih 60km/h(ja jos po starom vozim) sa ostrim medjuubrzanjima kroz gradsku guzvu.Otprilike kako se i vozi kad radis test malom gradskom zujacu u koji si jedva cekao da sednes a gorivo naravno ne placas iz svog dzepa, to firma placa. E sad kad sam placas gorivo i kad zelis da ustedis jer nemas da se razbacujes za isto onda se primenjuje drugi stil voznje zvani flegmaticna kornjaca ili strpljivi penzioner. Taj stil voznje podrazumeva ubrzanje do 60km/h od nekih 15-20 sekundi i stiskanje papucice do 1/4 gasa sa veoma blagim medjuubrzanjima kad vam iz nekog razloga brzina padne ispod tih 60km/h. I verovali ili ne auto ce vam tim stilom voznje trositi i do 2 litre manje po gradu u odnosu na energicni sportski stil voznje.U zavisnosti od grada u kojem zivite(Bg, Ns, Ni i sl..) krenete 5 ili 10 minuta ranije i svuda stizete i jos stedite.Samo se presaltujete na spori ritam i uzivate u sporoj voznji sa manje stresa od sportske voznje gradskim ulicama. A za sportski ugodjaj trcite, vozite bicikl, idete u teretanu i sl...

dzigi

pre 8 godina

Biće jako nezgodno leti kad upeku i zvezda i motor u gepeku. Klima na 100% a stvari iz prodavnice se tope. Kao i putnici pozadi. Eventualno da se odškrinu vrata od gepeka, da se malo ladi motor, kao nekad kod Fiće.

XC_70

pre 8 godina

Pre svega, novi twingo je zamišljen kao mali "lajt" lajf-stajl automobil za prosečnog zapadnjaka, za brojne evropske neo-hipstere koji su zaposleni i u svojim su dvadesetim-tridesetim godinama života, koji traže nešto upadljivo novo i drugačije, sa retro elementima u dizajnu i "potrudi se da provališ kako funkcioniše" upotrebljivošću, a ne za prosečnog srpskog kupca koji se batrga između polovnih vw i audija ili fijata i sličnih automobila koji su jeftini za održavanje.
Tamo važe drugačija pravila, a i mentalitet, nego u Srbiji. Tamo se u moru istovetnih koncepcija u raznoraznim klasama traži nešto drugačije, zbog čega ćete biti i vi drugačiji u odnosu na okolinu. Upravo prema tradiciji, francuzi i ovaj put izlaze iz klišea opšteprihvaćenih pravila i ja to pozdravljam bez obzira na možda opravdane zamerke u nekim komentarima.
Samo se postavlja pitanje, da li će ovaj automobil proći kao avantime, vel satis ili citroen C6; meni se čini da ipak neće, naprotiv.

Mladen

pre 8 godina

Moj Hyndai Atos je skoro identicnih dimenzija ( duzina 3.5m , sirina i visina 1.5m ) . U auto staje petoro . Odraslih . Visine 1.85 . Sa njime je nas 5 (nisu svi bili 1.85) isli do Kavale . Sa prtiljagom . 3 torbe staju po duzini , jedna iznad njih popreko i dve kese iznad zadnjih tockova . U rezervni tocak (koji Twingo nema) je stalo 2 kila krompira , luka , vegete ; sijalice , dizalica , tocak , alat , trougao u okolni prostor ispod gepeka .
Gledao sam Twingo na sajmu , i sa svojom visinom od 1.87 ne mogu da se smestim napred , a kamoli pozadi . Sta im znaci onaj onoliko zakosen krov ja ne znam .
Mnogo me podseca na staru Peglicu BIS . Imala je gepek napred , gde je stajao rezervni tocak (izmedju farova) , alat , prva pomoc , dizalica i jedna manja torba . Pozadi je imao mali motor od 600 kubika (vodeno hladjeni , poslednja serija je imala vodeno hladjenje) , hladnjak koji je duvao u levi tocak , motor je bio veoma dostupan . Gepek je bio dosta mali , ali su stajale 2 torbe u njega . Po obaranju sedista je stajao i frizider u kola . Kako godine idu , auta su sve manje pregledna , teza , veca spolja , manja iznutra ; ali zato imaju touch screen (nove Espace spram espace 2 je gori auto , ali ima touch toliko dobar da vam ne treba ni jedno dugme , pa ga nemate . ne dao vam bog da vozite kola puna dece , za sta je namenjen , svi cete izginuta kada nekome postane previse hladno i pokusate da upalite grejanje).

Šone

pre 8 godina

Vozim Twingo II od avgusta i prezadovoljan sam (Pu, pu, pu...da ne čuje zlo). Mislim da je Reno sa Twingom III preterao. Moj Reno (benzinac) troši po gradu oko 6,5 L/100 km. Ovi što su vozili III su (moje mišljenje) "pocepali" motor i zato troši preko 7 L. Kada bih kupovao nov auto, pre bih kupio Pandu ili nešto slično. II je OK, ali ovo ... ???

Timer

pre 8 godina

Ocekujete od minijaturnog gradskog auta (mnogo manjeg od pomenute mazde 2) veci gepek od 200 litara? Kako, samo mi objasnite, gde da ga stave?

S70

pre 8 godina

Provozao sam ga kada je bila prezentacija Renault-a, ispred Delta City-ja. Rečeno mi je da je model koji sam vozio imao upravo ovaj motor, ali, pošto sam prešao u njega iz mog Twinga prve generacija koji ima 1.2 motor sa 75ks - nisam bio impresioniran kako "vuče". Što se polukružnog tiče, jeste bolje, ali nije drastično. Upotrebljivost auta - ogromna razlika u korist starog modela - prostranija kabina, modularnost (pomeranje zadnje klupe). Naravno, dizajn i koncept (zadnji pogon) su interesantni, a i stari je nesnosan (bučan) kada ide preko 100km/h. Ali - to mu i nije namena...

I moram da odgovorim ljubitelju Mazde:
@Kol - kakve veze imaju Twingo i Mazda 2????? :-)

Dejan L

pre 8 godina

Pre svega mogu reći da niko nije oduševljen novim Twingom.
Gepek se greje zbog motora. Vibracije motora se prenose na zadnju klupu.
Hauba se otvara tako što se skida cela i visi na 2 kanapa.
Tek sa cenom od 11.000€ dobijate kasetu (ladicu) za sitnice.
unutar zadnjih vrata je zalepljen lastiš da drži flašu?
Potrošnja je prevelika. 7.4 litara je previše i za savremeni 2.0 motor.
Pohvale? Boje, držač za mobilni imitira navigaciju.
Za te pare Panda ili Citigo definitivno

dukiVrs

pre 8 godina

Volim twingo i rado ga se secam iz mladjih dana ali sam ostao ravnodusan posle probe novog modela. Sa druge strane novi smart je pobrao jos vise moje simpatije uvodjenjem manuelne transmisije. Onaj pokusaj od menjaca u prvoj generaciji je bio velika glavobolja, sad je pravi gradski auto za koji se itekako razmisljam a i lepsoj polovini se svidja.

meeskec

pre 8 godina

Ovo je zamišljeno kao drugi auto u porodici ili kao auto za nekog početnika, mali gradski, lep, startan, stabilan...nije ovo auto za porodice ili Beograd-more.

solar

pre 8 godina

Moja firma ga je kupila pre nekoliko dana.

Kao prvo, neka stanu poređenja sa legendarnom peticom.

Drugo, celokupan utisak bi se sveo na jedno pitanje - čemu?

Čemu motor u gepeku? Zbog perfomansi, ležanja u krivinama? U malom gradskom autu? Gepek je minijaturan, smešan.
Otvaranje, a posebno zatvaranje haube je proces koji zahteva priličnu veštinu ili iskustvo. Ručica u kabini ne postoji, a plastika koja se mora skinuti da bi se pristupilo poluzi za otvaranje haube će, po slobodnoj proceni, izdržati nekih 50-60 otvaranja.
Nema prikaz nivoa ulja u motoru na bord-kompjuteru (ili ga mi još nismo našli), ali zato da bi ste pristupili šipci/meraču ulja, morate prvo povaditi sve iz onog smehotresa iz gepeka, potom odvrnuti 6 vijaka da bi ste skinuli pregradu i došli do motornog prostora.

Nisam bio fan ni druge generacije Twinga, ali za ovu dizajnersko-inženjersku papazjaniju je pojam automobila.

Pride, u prvoj generaciji, koja je fantastičan autić sa sjajno rešenim enterijerom, se sedi lepše i udobnije, a u gepek može da stane više od par časopisa.

japanac

pre 8 godina

Vrlo simpatican auto sa korektnom pocetnom cenom, ali i ne tako malom potrosnjom kao sto je navedeno u deklaraciji.
Verujem da ce Reno iskoristiti mesto izmedju ovog modela i Clia da napravi jos jedan slicni auto...

solar

pre 8 godina

Moja firma ga je kupila pre nekoliko dana.

Kao prvo, neka stanu poređenja sa legendarnom peticom.

Drugo, celokupan utisak bi se sveo na jedno pitanje - čemu?

Čemu motor u gepeku? Zbog perfomansi, ležanja u krivinama? U malom gradskom autu? Gepek je minijaturan, smešan.
Otvaranje, a posebno zatvaranje haube je proces koji zahteva priličnu veštinu ili iskustvo. Ručica u kabini ne postoji, a plastika koja se mora skinuti da bi se pristupilo poluzi za otvaranje haube će, po slobodnoj proceni, izdržati nekih 50-60 otvaranja.
Nema prikaz nivoa ulja u motoru na bord-kompjuteru (ili ga mi još nismo našli), ali zato da bi ste pristupili šipci/meraču ulja, morate prvo povaditi sve iz onog smehotresa iz gepeka, potom odvrnuti 6 vijaka da bi ste skinuli pregradu i došli do motornog prostora.

Nisam bio fan ni druge generacije Twinga, ali za ovu dizajnersko-inženjersku papazjaniju je pojam automobila.

Pride, u prvoj generaciji, koja je fantastičan autić sa sjajno rešenim enterijerom, se sedi lepše i udobnije, a u gepek može da stane više od par časopisa.

meeskec

pre 8 godina

Ovo je zamišljeno kao drugi auto u porodici ili kao auto za nekog početnika, mali gradski, lep, startan, stabilan...nije ovo auto za porodice ili Beograd-more.

S70

pre 8 godina

Provozao sam ga kada je bila prezentacija Renault-a, ispred Delta City-ja. Rečeno mi je da je model koji sam vozio imao upravo ovaj motor, ali, pošto sam prešao u njega iz mog Twinga prve generacija koji ima 1.2 motor sa 75ks - nisam bio impresioniran kako "vuče". Što se polukružnog tiče, jeste bolje, ali nije drastično. Upotrebljivost auta - ogromna razlika u korist starog modela - prostranija kabina, modularnost (pomeranje zadnje klupe). Naravno, dizajn i koncept (zadnji pogon) su interesantni, a i stari je nesnosan (bučan) kada ide preko 100km/h. Ali - to mu i nije namena...

I moram da odgovorim ljubitelju Mazde:
@Kol - kakve veze imaju Twingo i Mazda 2????? :-)

Timer

pre 8 godina

Ocekujete od minijaturnog gradskog auta (mnogo manjeg od pomenute mazde 2) veci gepek od 200 litara? Kako, samo mi objasnite, gde da ga stave?

Dejan L

pre 8 godina

Pre svega mogu reći da niko nije oduševljen novim Twingom.
Gepek se greje zbog motora. Vibracije motora se prenose na zadnju klupu.
Hauba se otvara tako što se skida cela i visi na 2 kanapa.
Tek sa cenom od 11.000€ dobijate kasetu (ladicu) za sitnice.
unutar zadnjih vrata je zalepljen lastiš da drži flašu?
Potrošnja je prevelika. 7.4 litara je previše i za savremeni 2.0 motor.
Pohvale? Boje, držač za mobilni imitira navigaciju.
Za te pare Panda ili Citigo definitivno

XC_70

pre 8 godina

Pre svega, novi twingo je zamišljen kao mali "lajt" lajf-stajl automobil za prosečnog zapadnjaka, za brojne evropske neo-hipstere koji su zaposleni i u svojim su dvadesetim-tridesetim godinama života, koji traže nešto upadljivo novo i drugačije, sa retro elementima u dizajnu i "potrudi se da provališ kako funkcioniše" upotrebljivošću, a ne za prosečnog srpskog kupca koji se batrga između polovnih vw i audija ili fijata i sličnih automobila koji su jeftini za održavanje.
Tamo važe drugačija pravila, a i mentalitet, nego u Srbiji. Tamo se u moru istovetnih koncepcija u raznoraznim klasama traži nešto drugačije, zbog čega ćete biti i vi drugačiji u odnosu na okolinu. Upravo prema tradiciji, francuzi i ovaj put izlaze iz klišea opšteprihvaćenih pravila i ja to pozdravljam bez obzira na možda opravdane zamerke u nekim komentarima.
Samo se postavlja pitanje, da li će ovaj automobil proći kao avantime, vel satis ili citroen C6; meni se čini da ipak neće, naprotiv.

Captain Slow

pre 8 godina

Nisam ga probao pa ne mogu da tvrdim ali mislim da je potrosnja od 7,5 po gradu kad ga stiskas momacki da osetis kako ubrzava i da cak i preteknes po nekog i prekoracis matorih 60km/h(ja jos po starom vozim) sa ostrim medjuubrzanjima kroz gradsku guzvu.Otprilike kako se i vozi kad radis test malom gradskom zujacu u koji si jedva cekao da sednes a gorivo naravno ne placas iz svog dzepa, to firma placa. E sad kad sam placas gorivo i kad zelis da ustedis jer nemas da se razbacujes za isto onda se primenjuje drugi stil voznje zvani flegmaticna kornjaca ili strpljivi penzioner. Taj stil voznje podrazumeva ubrzanje do 60km/h od nekih 15-20 sekundi i stiskanje papucice do 1/4 gasa sa veoma blagim medjuubrzanjima kad vam iz nekog razloga brzina padne ispod tih 60km/h. I verovali ili ne auto ce vam tim stilom voznje trositi i do 2 litre manje po gradu u odnosu na energicni sportski stil voznje.U zavisnosti od grada u kojem zivite(Bg, Ns, Ni i sl..) krenete 5 ili 10 minuta ranije i svuda stizete i jos stedite.Samo se presaltujete na spori ritam i uzivate u sporoj voznji sa manje stresa od sportske voznje gradskim ulicama. A za sportski ugodjaj trcite, vozite bicikl, idete u teretanu i sl...

japanac

pre 8 godina

Vrlo simpatican auto sa korektnom pocetnom cenom, ali i ne tako malom potrosnjom kao sto je navedeno u deklaraciji.
Verujem da ce Reno iskoristiti mesto izmedju ovog modela i Clia da napravi jos jedan slicni auto...

dzigi

pre 8 godina

Biće jako nezgodno leti kad upeku i zvezda i motor u gepeku. Klima na 100% a stvari iz prodavnice se tope. Kao i putnici pozadi. Eventualno da se odškrinu vrata od gepeka, da se malo ladi motor, kao nekad kod Fiće.

Ja

pre 8 godina

@(solar, 4. maj 2015 11:48)
Da tri odgovorim zasto motor pozadi pa jednostavno smart je bratic radi se u istom pogonu u Sloveniji (dakle slovenski Twingo i Smart :)) kao prvo kao drugo Twingo je gradski auto prvenstveno zenski a zene ne kontroliraju ulje to radi ovlasten servis a posto to nije bas yugo 45 ne znam sta imas da kontrolises ? Za sve ostalo je board diagnostrika koja te obavesti ako treba servis

djox

pre 8 godina

Nemojte zaboraviti da je svaka sledeca generacija automobila bezbednija od prosle. Da bi ovako mali auto bio bezbedan kao i veci mora se ugraditi dosta celika i zato je toliko tezi od svojih prethodnika.
Proizvodjaci moraju pratiti razvoj tehnologije i bezbednosti inace bi i dalje gradski auti imali 600-700kg poput juga.

yappy ns

pre 8 godina

Crveni je prreeeeleeeep!!! Ali pocinju da me plase neke, cini se i meni, realne kritike... Trenutno vozim Renault 5 Campus, a vreme mu je da mu nadjem zamenu posle evo vec 24 godine.

pipi

pre 8 godina

Vozim stari twingo 1.2 16v , pre njega isto twingo.Da mi neko ponudi da menjam za ovo cudo , bez doplate , ali meni da plate , ne bih pristao.Sta je na kraju ispalo od onakvog autica , oni nisu normalni.

ZNBg

pre 8 godina

Pogledajte tehničke podatke. Ima različite gume na prednjoj i zadnjoj osovini, sve od 16 cola! Pozadi 205/45 x 16 za mali gradski auto! I još kad ustanovite da gume u tako egzotičnoj dimenziji prave samo npr. Michelin, Bridgestone i Goodyear, koštaće vas kao 17-ce za srednju klasu.

Koncepcija mu je zanimljiva, ali već su evidentne i mane (veće zagrevanje kabine, težak pristup motoru uz prljanje unutrašnjosti, verovatno i skuplje održavanje zbog teže pristupačnosti, nepraktičan pristup prednjem gepeku).
Na Sajmu sam ga detaljno razgledao i ulazio unutra. Izgledao mi je kao uvećana dečja plastična igračka. Za mlade urbane Evropljane koji hoće da za male pare budu "fensi" i da ga po sistemu "staro za novo" praktično poklone za par godina kad potroše 1. set guma.

Za naše uslove trojac iz Češke: Toyota Aygo, Citroen C1, Pežo 108 je mnogo bolje rešenje u ovoj klasi. Ozbiljniji i na duži rok u celini ekonomičniji.

dukiVrs

pre 8 godina

Volim twingo i rado ga se secam iz mladjih dana ali sam ostao ravnodusan posle probe novog modela. Sa druge strane novi smart je pobrao jos vise moje simpatije uvodjenjem manuelne transmisije. Onaj pokusaj od menjaca u prvoj generaciji je bio velika glavobolja, sad je pravi gradski auto za koji se itekako razmisljam a i lepsoj polovini se svidja.

Šone

pre 8 godina

Vozim Twingo II od avgusta i prezadovoljan sam (Pu, pu, pu...da ne čuje zlo). Mislim da je Reno sa Twingom III preterao. Moj Reno (benzinac) troši po gradu oko 6,5 L/100 km. Ovi što su vozili III su (moje mišljenje) "pocepali" motor i zato troši preko 7 L. Kada bih kupovao nov auto, pre bih kupio Pandu ili nešto slično. II je OK, ali ovo ... ???

Mladen

pre 8 godina

Moj Hyndai Atos je skoro identicnih dimenzija ( duzina 3.5m , sirina i visina 1.5m ) . U auto staje petoro . Odraslih . Visine 1.85 . Sa njime je nas 5 (nisu svi bili 1.85) isli do Kavale . Sa prtiljagom . 3 torbe staju po duzini , jedna iznad njih popreko i dve kese iznad zadnjih tockova . U rezervni tocak (koji Twingo nema) je stalo 2 kila krompira , luka , vegete ; sijalice , dizalica , tocak , alat , trougao u okolni prostor ispod gepeka .
Gledao sam Twingo na sajmu , i sa svojom visinom od 1.87 ne mogu da se smestim napred , a kamoli pozadi . Sta im znaci onaj onoliko zakosen krov ja ne znam .
Mnogo me podseca na staru Peglicu BIS . Imala je gepek napred , gde je stajao rezervni tocak (izmedju farova) , alat , prva pomoc , dizalica i jedna manja torba . Pozadi je imao mali motor od 600 kubika (vodeno hladjeni , poslednja serija je imala vodeno hladjenje) , hladnjak koji je duvao u levi tocak , motor je bio veoma dostupan . Gepek je bio dosta mali , ali su stajale 2 torbe u njega . Po obaranju sedista je stajao i frizider u kola . Kako godine idu , auta su sve manje pregledna , teza , veca spolja , manja iznutra ; ali zato imaju touch screen (nove Espace spram espace 2 je gori auto , ali ima touch toliko dobar da vam ne treba ni jedno dugme , pa ga nemate . ne dao vam bog da vozite kola puna dece , za sta je namenjen , svi cete izginuta kada nekome postane previse hladno i pokusate da upalite grejanje).

Nikola

pre 8 godina

Čemu služi ovaj auto,za Smarta mi je jasno, ali ovo čudo sa onim smehotresom od zadnje klupe,1018 kg težak i lepom potrošnjom,vrlo zanimljivo.

pipi

pre 8 godina

Vozim stari twingo 1.2 16v , pre njega isto twingo.Da mi neko ponudi da menjam za ovo cudo , bez doplate , ali meni da plate , ne bih pristao.Sta je na kraju ispalo od onakvog autica , oni nisu normalni.

solar

pre 8 godina

Moja firma ga je kupila pre nekoliko dana.

Kao prvo, neka stanu poređenja sa legendarnom peticom.

Drugo, celokupan utisak bi se sveo na jedno pitanje - čemu?

Čemu motor u gepeku? Zbog perfomansi, ležanja u krivinama? U malom gradskom autu? Gepek je minijaturan, smešan.
Otvaranje, a posebno zatvaranje haube je proces koji zahteva priličnu veštinu ili iskustvo. Ručica u kabini ne postoji, a plastika koja se mora skinuti da bi se pristupilo poluzi za otvaranje haube će, po slobodnoj proceni, izdržati nekih 50-60 otvaranja.
Nema prikaz nivoa ulja u motoru na bord-kompjuteru (ili ga mi još nismo našli), ali zato da bi ste pristupili šipci/meraču ulja, morate prvo povaditi sve iz onog smehotresa iz gepeka, potom odvrnuti 6 vijaka da bi ste skinuli pregradu i došli do motornog prostora.

Nisam bio fan ni druge generacije Twinga, ali za ovu dizajnersko-inženjersku papazjaniju je pojam automobila.

Pride, u prvoj generaciji, koja je fantastičan autić sa sjajno rešenim enterijerom, se sedi lepše i udobnije, a u gepek može da stane više od par časopisa.

Dejan L

pre 8 godina

Pre svega mogu reći da niko nije oduševljen novim Twingom.
Gepek se greje zbog motora. Vibracije motora se prenose na zadnju klupu.
Hauba se otvara tako što se skida cela i visi na 2 kanapa.
Tek sa cenom od 11.000€ dobijate kasetu (ladicu) za sitnice.
unutar zadnjih vrata je zalepljen lastiš da drži flašu?
Potrošnja je prevelika. 7.4 litara je previše i za savremeni 2.0 motor.
Pohvale? Boje, držač za mobilni imitira navigaciju.
Za te pare Panda ili Citigo definitivno

Nikola

pre 8 godina

Čemu služi ovaj auto,za Smarta mi je jasno, ali ovo čudo sa onim smehotresom od zadnje klupe,1018 kg težak i lepom potrošnjom,vrlo zanimljivo.

Mladen

pre 8 godina

Moj Hyndai Atos je skoro identicnih dimenzija ( duzina 3.5m , sirina i visina 1.5m ) . U auto staje petoro . Odraslih . Visine 1.85 . Sa njime je nas 5 (nisu svi bili 1.85) isli do Kavale . Sa prtiljagom . 3 torbe staju po duzini , jedna iznad njih popreko i dve kese iznad zadnjih tockova . U rezervni tocak (koji Twingo nema) je stalo 2 kila krompira , luka , vegete ; sijalice , dizalica , tocak , alat , trougao u okolni prostor ispod gepeka .
Gledao sam Twingo na sajmu , i sa svojom visinom od 1.87 ne mogu da se smestim napred , a kamoli pozadi . Sta im znaci onaj onoliko zakosen krov ja ne znam .
Mnogo me podseca na staru Peglicu BIS . Imala je gepek napred , gde je stajao rezervni tocak (izmedju farova) , alat , prva pomoc , dizalica i jedna manja torba . Pozadi je imao mali motor od 600 kubika (vodeno hladjeni , poslednja serija je imala vodeno hladjenje) , hladnjak koji je duvao u levi tocak , motor je bio veoma dostupan . Gepek je bio dosta mali , ali su stajale 2 torbe u njega . Po obaranju sedista je stajao i frizider u kola . Kako godine idu , auta su sve manje pregledna , teza , veca spolja , manja iznutra ; ali zato imaju touch screen (nove Espace spram espace 2 je gori auto , ali ima touch toliko dobar da vam ne treba ni jedno dugme , pa ga nemate . ne dao vam bog da vozite kola puna dece , za sta je namenjen , svi cete izginuta kada nekome postane previse hladno i pokusate da upalite grejanje).

Timer

pre 8 godina

Ocekujete od minijaturnog gradskog auta (mnogo manjeg od pomenute mazde 2) veci gepek od 200 litara? Kako, samo mi objasnite, gde da ga stave?

dzigi

pre 8 godina

Biće jako nezgodno leti kad upeku i zvezda i motor u gepeku. Klima na 100% a stvari iz prodavnice se tope. Kao i putnici pozadi. Eventualno da se odškrinu vrata od gepeka, da se malo ladi motor, kao nekad kod Fiće.

ZNBg

pre 8 godina

Pogledajte tehničke podatke. Ima različite gume na prednjoj i zadnjoj osovini, sve od 16 cola! Pozadi 205/45 x 16 za mali gradski auto! I još kad ustanovite da gume u tako egzotičnoj dimenziji prave samo npr. Michelin, Bridgestone i Goodyear, koštaće vas kao 17-ce za srednju klasu.

Koncepcija mu je zanimljiva, ali već su evidentne i mane (veće zagrevanje kabine, težak pristup motoru uz prljanje unutrašnjosti, verovatno i skuplje održavanje zbog teže pristupačnosti, nepraktičan pristup prednjem gepeku).
Na Sajmu sam ga detaljno razgledao i ulazio unutra. Izgledao mi je kao uvećana dečja plastična igračka. Za mlade urbane Evropljane koji hoće da za male pare budu "fensi" i da ga po sistemu "staro za novo" praktično poklone za par godina kad potroše 1. set guma.

Za naše uslove trojac iz Češke: Toyota Aygo, Citroen C1, Pežo 108 je mnogo bolje rešenje u ovoj klasi. Ozbiljniji i na duži rok u celini ekonomičniji.

Ja

pre 8 godina

@(solar, 4. maj 2015 11:48)
Da tri odgovorim zasto motor pozadi pa jednostavno smart je bratic radi se u istom pogonu u Sloveniji (dakle slovenski Twingo i Smart :)) kao prvo kao drugo Twingo je gradski auto prvenstveno zenski a zene ne kontroliraju ulje to radi ovlasten servis a posto to nije bas yugo 45 ne znam sta imas da kontrolises ? Za sve ostalo je board diagnostrika koja te obavesti ako treba servis

japanac

pre 8 godina

Vrlo simpatican auto sa korektnom pocetnom cenom, ali i ne tako malom potrosnjom kao sto je navedeno u deklaraciji.
Verujem da ce Reno iskoristiti mesto izmedju ovog modela i Clia da napravi jos jedan slicni auto...

dukiVrs

pre 8 godina

Volim twingo i rado ga se secam iz mladjih dana ali sam ostao ravnodusan posle probe novog modela. Sa druge strane novi smart je pobrao jos vise moje simpatije uvodjenjem manuelne transmisije. Onaj pokusaj od menjaca u prvoj generaciji je bio velika glavobolja, sad je pravi gradski auto za koji se itekako razmisljam a i lepsoj polovini se svidja.

djox

pre 8 godina

Nemojte zaboraviti da je svaka sledeca generacija automobila bezbednija od prosle. Da bi ovako mali auto bio bezbedan kao i veci mora se ugraditi dosta celika i zato je toliko tezi od svojih prethodnika.
Proizvodjaci moraju pratiti razvoj tehnologije i bezbednosti inace bi i dalje gradski auti imali 600-700kg poput juga.

meeskec

pre 8 godina

Ovo je zamišljeno kao drugi auto u porodici ili kao auto za nekog početnika, mali gradski, lep, startan, stabilan...nije ovo auto za porodice ili Beograd-more.

Šone

pre 8 godina

Vozim Twingo II od avgusta i prezadovoljan sam (Pu, pu, pu...da ne čuje zlo). Mislim da je Reno sa Twingom III preterao. Moj Reno (benzinac) troši po gradu oko 6,5 L/100 km. Ovi što su vozili III su (moje mišljenje) "pocepali" motor i zato troši preko 7 L. Kada bih kupovao nov auto, pre bih kupio Pandu ili nešto slično. II je OK, ali ovo ... ???

Captain Slow

pre 8 godina

Nisam ga probao pa ne mogu da tvrdim ali mislim da je potrosnja od 7,5 po gradu kad ga stiskas momacki da osetis kako ubrzava i da cak i preteknes po nekog i prekoracis matorih 60km/h(ja jos po starom vozim) sa ostrim medjuubrzanjima kroz gradsku guzvu.Otprilike kako se i vozi kad radis test malom gradskom zujacu u koji si jedva cekao da sednes a gorivo naravno ne placas iz svog dzepa, to firma placa. E sad kad sam placas gorivo i kad zelis da ustedis jer nemas da se razbacujes za isto onda se primenjuje drugi stil voznje zvani flegmaticna kornjaca ili strpljivi penzioner. Taj stil voznje podrazumeva ubrzanje do 60km/h od nekih 15-20 sekundi i stiskanje papucice do 1/4 gasa sa veoma blagim medjuubrzanjima kad vam iz nekog razloga brzina padne ispod tih 60km/h. I verovali ili ne auto ce vam tim stilom voznje trositi i do 2 litre manje po gradu u odnosu na energicni sportski stil voznje.U zavisnosti od grada u kojem zivite(Bg, Ns, Ni i sl..) krenete 5 ili 10 minuta ranije i svuda stizete i jos stedite.Samo se presaltujete na spori ritam i uzivate u sporoj voznji sa manje stresa od sportske voznje gradskim ulicama. A za sportski ugodjaj trcite, vozite bicikl, idete u teretanu i sl...

S70

pre 8 godina

Provozao sam ga kada je bila prezentacija Renault-a, ispred Delta City-ja. Rečeno mi je da je model koji sam vozio imao upravo ovaj motor, ali, pošto sam prešao u njega iz mog Twinga prve generacija koji ima 1.2 motor sa 75ks - nisam bio impresioniran kako "vuče". Što se polukružnog tiče, jeste bolje, ali nije drastično. Upotrebljivost auta - ogromna razlika u korist starog modela - prostranija kabina, modularnost (pomeranje zadnje klupe). Naravno, dizajn i koncept (zadnji pogon) su interesantni, a i stari je nesnosan (bučan) kada ide preko 100km/h. Ali - to mu i nije namena...

I moram da odgovorim ljubitelju Mazde:
@Kol - kakve veze imaju Twingo i Mazda 2????? :-)

XC_70

pre 8 godina

Pre svega, novi twingo je zamišljen kao mali "lajt" lajf-stajl automobil za prosečnog zapadnjaka, za brojne evropske neo-hipstere koji su zaposleni i u svojim su dvadesetim-tridesetim godinama života, koji traže nešto upadljivo novo i drugačije, sa retro elementima u dizajnu i "potrudi se da provališ kako funkcioniše" upotrebljivošću, a ne za prosečnog srpskog kupca koji se batrga između polovnih vw i audija ili fijata i sličnih automobila koji su jeftini za održavanje.
Tamo važe drugačija pravila, a i mentalitet, nego u Srbiji. Tamo se u moru istovetnih koncepcija u raznoraznim klasama traži nešto drugačije, zbog čega ćete biti i vi drugačiji u odnosu na okolinu. Upravo prema tradiciji, francuzi i ovaj put izlaze iz klišea opšteprihvaćenih pravila i ja to pozdravljam bez obzira na možda opravdane zamerke u nekim komentarima.
Samo se postavlja pitanje, da li će ovaj automobil proći kao avantime, vel satis ili citroen C6; meni se čini da ipak neće, naprotiv.

yappy ns

pre 8 godina

Crveni je prreeeeleeeep!!! Ali pocinju da me plase neke, cini se i meni, realne kritike... Trenutno vozim Renault 5 Campus, a vreme mu je da mu nadjem zamenu posle evo vec 24 godine.