Ponedeljak, 27.04.2015.

12:59

"Smanjićemo broj poslanika"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je, povodom godinu rada dana Vlade, da će svako ko želi da ostane u njoj morati da bude u "neprestanoj akciji".

Izvor: B92

"Smanjiæemo broj poslanika" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 9 godina

Smanjiće broj poslanika kao što je smanjio broj Dinkićevih agencija. Ali zato je znao da smanji plate i penzije. Zašto se reforme slome na najsiromašnijima? Šta ga je sprečavalo da smanji troškove države na drugi način? I dalje mu se svi voze pod rotacijama. Vučić samo ima marketing, kome to do sada nije jasno?

Goran

pre 9 godina

Država mora da bude efikasna i sa jeftinom državnom upravom. I kad ekonomiju dignemo na mnogo viši nivo, neće biti mesta za rasipanje novca i resursa jer to ne čine ni mnogo nrazvijenije zemlje!

anja

pre 9 godina

Nas osnovni problem je sto nam se uvek nenormalna obecanja cine istinitim, a ona razumna kao laz i prevara. I posto jos uvek nemamo plate kao u EU, a po nasoj logici smo vec trebali da imamo, mi sumnjamo, al zato svojevremeno u Dafinu nismo nimalo.

Mary

pre 9 godina

Cim je formirana Vlada snasle su je nedace, morali su da se bore sa katastrofalnim poplavama, sto je malo usporilo sprovodjenje ekonomskih reformi. Za sve preduzete mere Vlada je dobila podrsku iz EU i sveta, ostvareni su znacajni pomaci.

Stevo

pre 9 godina

Jos jedan pokazatelj da aktuelna vlada sprovodi politiku koja je samo u interesu gradjana Srbije a ne sopstvenog kao sto je to bio slucaj kod proslih vlada.

popeye

pre 9 godina

Увек су криви други, а ја баш ништа нећу урадити да то исправим или поништим...

bejb

pre 9 godina

Investicije su danas zadovoljavajuće, ali moraju da budu još bolje, jer je jedini način da se ponovo vrati snaga zemlje da imamo dugoročne investicije koje će dovesti do novih radnih mesta.

bibliotekar Lazić

pre 9 godina

Niko se na pošten način preko noći nije obogatio, pa ni Srbija ne može odjednom da postane moćna država. Za sada smo na dobrom putu da se ekonomski oporavimo, a bitno je da obećani ciljevi jesu i budu realizovani.

TheRiddler

pre 9 godina

Premijer je lepo uporedio Srbiju sa potopljenom Kolubarom. Upravo je takva bila i Srbija kada ju je SNS preuzeo od "zutih". Samo sto su umesto vode do guse smo bili u necem drugom, svi znamo u cemu. Na svu srecu, Vucic je pronasao pravi recept i polako nas vodi ka svojoj viziji uspeha.

dalton

pre 9 godina

I pored teskih i rizicnih reformi, vlada i dalje nastavlja odlucno sa ciljem da stvori boljitak za drzavu i narod. Nezadovoljnih ce uvek biti, tacnije ljubomornih na pocinjen uspeh.

milica

pre 9 godina

To sto se jos uvek ne oseca boljitak mislim da razumni shvataju, ne igramo igru na srecu pa da dobijemo preko noci, za neke stvari je potrebno vreme.

ljubica

pre 9 godina

Polako. Tako nismo verovali da ce smanjiti broj sluzbenih automobila pa se to desilo. A broj poslanika svakako treba smanjiti i izvrsiti sve neophodne predhodne zakonske radnje. Istovremeno bi moralo da se promeni i cenzus za koalicije. Jedna stranka 5, dve 7, tri 10 i tako redom. Tako cemo stvarno imati poslanike koje je narod izabrao.

Neznalica

pre 9 godina

Vidim da se to ističe kao ne znam kakva mudrost ali novčanik ne može biti ni zdrav ni bolestan, pa tako ne može biti ni zdraviji. Novčanik može biti tanji ili deblji u zavisnosti koliko novaca ima. Bogami se prosečan srpski novčanik istanjio za ovo Vučićevo vreme. Ne kažem da nije tako bilo i ranije ali siromašenje je sada definitivno ubrzano.

Ne pada sneg...

pre 9 godina

Smanjenje broja poslanika u Narodnoj skupštini zahteva promenu člana 100 Ustava, a pošto se taj član odnosi na Peti deo Ustava: "Uređenje vlasti", za izmenu je neophodan referendum. Nakon potvrde izmena ustava na referendumu, najverovatnije će se raspisati vanredni izbori, kako parlamentarni, tako i predsednički. Pitanje za opkladu: Da li će se u novom ustavnom predlogu naći i dosadašnja (Koštuničina) neizmenjena preambula (za koju je, tada, glasalo svih 82 poslanika jedne svima znane poslaničke grupe, na čelu sa T. Nikolićem i A.Vučićem), ili ne?

vlada logika

pre 9 godina

Ne, sada je skoro pune 3 GODINE! kako su na vlasti SNSi SPS. Nemojte dopustiti da padne u zaborav ona 1. vlada, gde se AV za sve pitao, a u kostimu PPV(prvi potpredsednik vlade). Istina, u zadnjih godinu dana je sve ubrzao, zatrpao sa neverovatnom gomilom obecanja, spinovanja, patetike, zamenom teza.. ali je za te 2 god. tzv Daciceve vlade(koji se pitao koliko i moja pokojna baba), srozao BDP, povecao opsti dug, pripremljen teren za dolazak AV u obliku super-bica sa odlikama Tita, Slobe i Djindjica u pokusaju. Prolog i 1. cin kao komedija, 2. cin, bojim se, tragedija, a za 3. cin..

Zora 48

pre 9 godina

Ovo ide ka privatnoj drzavi. Dao mu Milo recept kako da vecno vlada. Svestan da ce katastrofalno proci na sledecim izborima i hoce da smanji broj poslanika. On se svim silama trudi da bude Tito. Vucic voli Tileta. Nosicemo mu stafetu.

mozda su mi ruke prljave, ali mi ni savest nije cista

pre 9 godina

Znaci promena Ustava je na pomolu. Prica o smanjenju poslanika i ustedama je dimna zavesa. Ko hoce ustede moze da smanji plate u NBS, rasformira agencije itd. Iza brda se valja nesto mnogo krupnije - verovatno promena statusa Kosova i Metohije i potpuno brisanje ove srpske pokrajine.

Ljubica

pre 9 godina

Polako. Nismo verovavali ni za automobile pa ih skresase. Bice tako i sa poslanicima. Jos da se promeni izborni zakon i uvedu veci cenzusi za koalicije i imacemo zaista one poslanike koje je izglasao narod.

u prolazu

pre 9 godina

Opet futur... Zovite me Aca budućnost!
Ne sećam se da sam pročitao da je nešto urađeno, postignuto... osim lažnih dogovora, sumnjivih ugovora i pljuvanja prethodnika i neistomišljenika. Ko li, iskreno, veruje ovom čoveku da mi je znati!

i ja sam analiticar

pre 9 godina

Gospodine diktatoru, broj narodnih poslanika odredjen je Ustavom Srbije i narodni poslanici su upravo ono sto im ime kaze - predstavnici naroda u najvisem zakonodavnom telu, Skupstini Srbije. Ne znam odakle Vam te ludacke ideje, ali vi kao izvrsna vlast ne mozete da smanjujete broj narodnih poslanika. Naravno, ne mozete u iole normalnoj zemlji. U ovoj, ipak, sve moze, naravno. Moze se i jednoj politickoj stranci, a zapravo ogoljenoj interesnoj grupi, da prepolovi broj poslanika samo zato sto joj pada rejting, pa da ipak ostane na vlasti. Sta im je sve do sad proslo, mogli bi i da zabrane politicko delovanje drugih gradjana i sebe proglase za dozivotne vladare. Sto da ne.

Markov

pre 9 godina

Razlika između Vučića i dosadašnjih premijera je ta što Vučić ima politički kapacitet, nadpolovičnu većinu i rešenost da donosi i nepopularne odluke.

Advokat

pre 9 godina

Još samo da mu neko objasni da ne može da menja broj poslanika bez izmene Ustava.

Naravno nema takvih jer Vođa ne sme da dozvoli da mu se obrazovani nađu u okruženju...

d.c

pre 9 godina

Vucic vodi politiku kao i kad je bio u opoziciji "mi bi trebali" "mi moramo", a jedino sto su uradili jeste obesmisljavanje osnovnih principa slobodnog i demokratskog drustva.U potpunosti unistavaju pravnu drzavu i vode nas ka tiraniji.Samo nam fali jos neki rat ili sankcije pa da se vratimo u devedesete.

kerber

pre 9 godina

Narod pozdravlja rad onih koji grade nesto dobro i ispravljaju ono sto nije! Prosto je doslo vreme ovoj zemlji nesto pokloniti a ne samo uzimati! Oni koji ne razmisljaju tako i trebaju biti liseni pozicija da odlucuju!

tina

pre 9 godina

Mislim da vlada ozbiljno i racionalno pristupa zaista teškoj situaciji a ovakav pristup je neophodan da bi se iz iste izašlo, tako da verujem u očekivani boljitak.

dea

pre 9 godina

Gradjani još uvek nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti

mareXXL

pre 9 godina

U narednoj godini mandata mora biti snage za predstavljanje novog nacrta zakona.Promeniće se broj poslanika u srpskom parlamentu sa 250 na između 125 i 150.

Nikola

pre 9 godina

nije problem u broju poslanika već u njihovom kvalitetu i načinu izbora. Srbiju podeliti u izborne jedinice saćinjene od 30 do 50 hiljada glasača i onaj kandidat koji prikupi dovoljan broj potpisa može da se kandiduje za poslanika. pritom partijska pripadnost je nebitna jer glasate za komšiju koga poznajete i ukoliko ne zastupa interese svoje izborne jedinice može uvek biti opozvan tako da neće biti preletača, a partije mogu samo da plaču jer država pripada građanima, a ne partijama...

Dragojle

pre 9 godina

Covek je izasao sa konkretnim tekstom stvari koji su uradjene i koje treba da budu... ne vidim nista lose u tome, usput je i pustio u radi bager koji mnogo znaci firmi...

Milo

pre 9 godina

Samozvani care od Srbije, od vas dobra dosad bilo nije,s kim radite i kako radite,vi se s štetom jedino družite.Demagoga imamo na tone,pa nam zato i SRBIJA TONE:

Bole

pre 9 godina

Sednica na kopu, sednica u autobusu, sednica putem telefona...Ajte sednite u spejs satl pa se odvezite u drugu galaksiju, a nas spasite bede!!!

VATRA

pre 9 godina

U vladi ce ostati samo oni najistrajniji i najperspektivniji, ljudi koji su spremni da daju celog sebe i da izgaraju za drzavu i narod.I meni je to sasvim u redu, sta ce nam neradnici i staticne osobe bez entuzijazma.Moramo ici napred.

SNS i ostale vlasti

pre 9 godina

deus
"Nasa ekonomija nije krenula da propada preko noći, zna se sta je predhodna vlas radila..."
Ali ova sadašnja diletanska je svakako dokrajičila!

Zevs

pre 9 godina

Jos pre nekoliko godina sam slao poruke da treba smanjiti broj poslanika. Ako se to ostvari to je jedan veliki PLUS.

Moj Predlog je bio 1 Poslanik na 50.000 Stanovnika Srbije. Pa po zadnjem Popisu podeliti broj stanovnika sa 50.000 i eto toliko poslanika. resenje i za Buducnost

deus

pre 9 godina

Nasa ekonomija nije krenula da propada preko noći, zna se sta je predhodna vlas radila za vreme svog mandata,tako da se ne moze ocekivati nagli boljitak.

Zli

pre 9 godina

Mislim, da postojanje Njuza više nema nikakvu svrhu, čak i moj otac, koji je bio uvek za Slobe, Voje, Vučiće i ostalu bratiju, u neverici klima glavom i mrmlja nešto o lečenju i psihijatrima. Mast, propast.

Mitja

pre 9 godina

Pa s obzirom da svi poslanici iz iste stranke glasaju isto, dovoljan je po jedan poslanik za svaku poslanicku grupu i popunili smo rupu u budzetu!

Zli

pre 9 godina

Mislim, da postojanje Njuza više nema nikakvu svrhu, čak i moj otac, koji je bio uvek za Slobe, Voje, Vučiće i ostalu bratiju, u neverici klima glavom i mrmlja nešto o lečenju i psihijatrima. Mast, propast.

deus

pre 9 godina

Nasa ekonomija nije krenula da propada preko noći, zna se sta je predhodna vlas radila za vreme svog mandata,tako da se ne moze ocekivati nagli boljitak.

Mitja

pre 9 godina

Pa s obzirom da svi poslanici iz iste stranke glasaju isto, dovoljan je po jedan poslanik za svaku poslanicku grupu i popunili smo rupu u budzetu!

Zevs

pre 9 godina

Jos pre nekoliko godina sam slao poruke da treba smanjiti broj poslanika. Ako se to ostvari to je jedan veliki PLUS.

Moj Predlog je bio 1 Poslanik na 50.000 Stanovnika Srbije. Pa po zadnjem Popisu podeliti broj stanovnika sa 50.000 i eto toliko poslanika. resenje i za Buducnost

dea

pre 9 godina

Gradjani još uvek nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti

TheRiddler

pre 9 godina

Premijer je lepo uporedio Srbiju sa potopljenom Kolubarom. Upravo je takva bila i Srbija kada ju je SNS preuzeo od "zutih". Samo sto su umesto vode do guse smo bili u necem drugom, svi znamo u cemu. Na svu srecu, Vucic je pronasao pravi recept i polako nas vodi ka svojoj viziji uspeha.

mareXXL

pre 9 godina

U narednoj godini mandata mora biti snage za predstavljanje novog nacrta zakona.Promeniće se broj poslanika u srpskom parlamentu sa 250 na između 125 i 150.

ljubica

pre 9 godina

Polako. Tako nismo verovali da ce smanjiti broj sluzbenih automobila pa se to desilo. A broj poslanika svakako treba smanjiti i izvrsiti sve neophodne predhodne zakonske radnje. Istovremeno bi moralo da se promeni i cenzus za koalicije. Jedna stranka 5, dve 7, tri 10 i tako redom. Tako cemo stvarno imati poslanike koje je narod izabrao.

Stevo

pre 9 godina

Jos jedan pokazatelj da aktuelna vlada sprovodi politiku koja je samo u interesu gradjana Srbije a ne sopstvenog kao sto je to bio slucaj kod proslih vlada.

VATRA

pre 9 godina

U vladi ce ostati samo oni najistrajniji i najperspektivniji, ljudi koji su spremni da daju celog sebe i da izgaraju za drzavu i narod.I meni je to sasvim u redu, sta ce nam neradnici i staticne osobe bez entuzijazma.Moramo ici napred.

tina

pre 9 godina

Mislim da vlada ozbiljno i racionalno pristupa zaista teškoj situaciji a ovakav pristup je neophodan da bi se iz iste izašlo, tako da verujem u očekivani boljitak.

Markov

pre 9 godina

Razlika između Vučića i dosadašnjih premijera je ta što Vučić ima politički kapacitet, nadpolovičnu većinu i rešenost da donosi i nepopularne odluke.

milica

pre 9 godina

To sto se jos uvek ne oseca boljitak mislim da razumni shvataju, ne igramo igru na srecu pa da dobijemo preko noci, za neke stvari je potrebno vreme.

Dragojle

pre 9 godina

Covek je izasao sa konkretnim tekstom stvari koji su uradjene i koje treba da budu... ne vidim nista lose u tome, usput je i pustio u radi bager koji mnogo znaci firmi...

Nikola

pre 9 godina

nije problem u broju poslanika već u njihovom kvalitetu i načinu izbora. Srbiju podeliti u izborne jedinice saćinjene od 30 do 50 hiljada glasača i onaj kandidat koji prikupi dovoljan broj potpisa može da se kandiduje za poslanika. pritom partijska pripadnost je nebitna jer glasate za komšiju koga poznajete i ukoliko ne zastupa interese svoje izborne jedinice može uvek biti opozvan tako da neće biti preletača, a partije mogu samo da plaču jer država pripada građanima, a ne partijama...

bejb

pre 9 godina

Investicije su danas zadovoljavajuće, ali moraju da budu još bolje, jer je jedini način da se ponovo vrati snaga zemlje da imamo dugoročne investicije koje će dovesti do novih radnih mesta.

dalton

pre 9 godina

I pored teskih i rizicnih reformi, vlada i dalje nastavlja odlucno sa ciljem da stvori boljitak za drzavu i narod. Nezadovoljnih ce uvek biti, tacnije ljubomornih na pocinjen uspeh.

kerber

pre 9 godina

Narod pozdravlja rad onih koji grade nesto dobro i ispravljaju ono sto nije! Prosto je doslo vreme ovoj zemlji nesto pokloniti a ne samo uzimati! Oni koji ne razmisljaju tako i trebaju biti liseni pozicija da odlucuju!

Ljubica

pre 9 godina

Polako. Nismo verovavali ni za automobile pa ih skresase. Bice tako i sa poslanicima. Jos da se promeni izborni zakon i uvedu veci cenzusi za koalicije i imacemo zaista one poslanike koje je izglasao narod.

bibliotekar Lazić

pre 9 godina

Niko se na pošten način preko noći nije obogatio, pa ni Srbija ne može odjednom da postane moćna država. Za sada smo na dobrom putu da se ekonomski oporavimo, a bitno je da obećani ciljevi jesu i budu realizovani.

Bole

pre 9 godina

Sednica na kopu, sednica u autobusu, sednica putem telefona...Ajte sednite u spejs satl pa se odvezite u drugu galaksiju, a nas spasite bede!!!

u prolazu

pre 9 godina

Opet futur... Zovite me Aca budućnost!
Ne sećam se da sam pročitao da je nešto urađeno, postignuto... osim lažnih dogovora, sumnjivih ugovora i pljuvanja prethodnika i neistomišljenika. Ko li, iskreno, veruje ovom čoveku da mi je znati!

vlada logika

pre 9 godina

Ne, sada je skoro pune 3 GODINE! kako su na vlasti SNSi SPS. Nemojte dopustiti da padne u zaborav ona 1. vlada, gde se AV za sve pitao, a u kostimu PPV(prvi potpredsednik vlade). Istina, u zadnjih godinu dana je sve ubrzao, zatrpao sa neverovatnom gomilom obecanja, spinovanja, patetike, zamenom teza.. ali je za te 2 god. tzv Daciceve vlade(koji se pitao koliko i moja pokojna baba), srozao BDP, povecao opsti dug, pripremljen teren za dolazak AV u obliku super-bica sa odlikama Tita, Slobe i Djindjica u pokusaju. Prolog i 1. cin kao komedija, 2. cin, bojim se, tragedija, a za 3. cin..

mozda su mi ruke prljave, ali mi ni savest nije cista

pre 9 godina

Znaci promena Ustava je na pomolu. Prica o smanjenju poslanika i ustedama je dimna zavesa. Ko hoce ustede moze da smanji plate u NBS, rasformira agencije itd. Iza brda se valja nesto mnogo krupnije - verovatno promena statusa Kosova i Metohije i potpuno brisanje ove srpske pokrajine.

Milo

pre 9 godina

Samozvani care od Srbije, od vas dobra dosad bilo nije,s kim radite i kako radite,vi se s štetom jedino družite.Demagoga imamo na tone,pa nam zato i SRBIJA TONE:

Advokat

pre 9 godina

Još samo da mu neko objasni da ne može da menja broj poslanika bez izmene Ustava.

Naravno nema takvih jer Vođa ne sme da dozvoli da mu se obrazovani nađu u okruženju...

i ja sam analiticar

pre 9 godina

Gospodine diktatoru, broj narodnih poslanika odredjen je Ustavom Srbije i narodni poslanici su upravo ono sto im ime kaze - predstavnici naroda u najvisem zakonodavnom telu, Skupstini Srbije. Ne znam odakle Vam te ludacke ideje, ali vi kao izvrsna vlast ne mozete da smanjujete broj narodnih poslanika. Naravno, ne mozete u iole normalnoj zemlji. U ovoj, ipak, sve moze, naravno. Moze se i jednoj politickoj stranci, a zapravo ogoljenoj interesnoj grupi, da prepolovi broj poslanika samo zato sto joj pada rejting, pa da ipak ostane na vlasti. Sta im je sve do sad proslo, mogli bi i da zabrane politicko delovanje drugih gradjana i sebe proglase za dozivotne vladare. Sto da ne.

Zora 48

pre 9 godina

Ovo ide ka privatnoj drzavi. Dao mu Milo recept kako da vecno vlada. Svestan da ce katastrofalno proci na sledecim izborima i hoce da smanji broj poslanika. On se svim silama trudi da bude Tito. Vucic voli Tileta. Nosicemo mu stafetu.

d.c

pre 9 godina

Vucic vodi politiku kao i kad je bio u opoziciji "mi bi trebali" "mi moramo", a jedino sto su uradili jeste obesmisljavanje osnovnih principa slobodnog i demokratskog drustva.U potpunosti unistavaju pravnu drzavu i vode nas ka tiraniji.Samo nam fali jos neki rat ili sankcije pa da se vratimo u devedesete.

SNS i ostale vlasti

pre 9 godina

deus
"Nasa ekonomija nije krenula da propada preko noći, zna se sta je predhodna vlas radila..."
Ali ova sadašnja diletanska je svakako dokrajičila!

Ne pada sneg...

pre 9 godina

Smanjenje broja poslanika u Narodnoj skupštini zahteva promenu člana 100 Ustava, a pošto se taj član odnosi na Peti deo Ustava: "Uređenje vlasti", za izmenu je neophodan referendum. Nakon potvrde izmena ustava na referendumu, najverovatnije će se raspisati vanredni izbori, kako parlamentarni, tako i predsednički. Pitanje za opkladu: Da li će se u novom ustavnom predlogu naći i dosadašnja (Koštuničina) neizmenjena preambula (za koju je, tada, glasalo svih 82 poslanika jedne svima znane poslaničke grupe, na čelu sa T. Nikolićem i A.Vučićem), ili ne?

Neznalica

pre 9 godina

Vidim da se to ističe kao ne znam kakva mudrost ali novčanik ne može biti ni zdrav ni bolestan, pa tako ne može biti ni zdraviji. Novčanik može biti tanji ili deblji u zavisnosti koliko novaca ima. Bogami se prosečan srpski novčanik istanjio za ovo Vučićevo vreme. Ne kažem da nije tako bilo i ranije ali siromašenje je sada definitivno ubrzano.

popeye

pre 9 godina

Увек су криви други, а ја баш ништа нећу урадити да то исправим или поништим...

anja

pre 9 godina

Nas osnovni problem je sto nam se uvek nenormalna obecanja cine istinitim, a ona razumna kao laz i prevara. I posto jos uvek nemamo plate kao u EU, a po nasoj logici smo vec trebali da imamo, mi sumnjamo, al zato svojevremeno u Dafinu nismo nimalo.

Dragan

pre 9 godina

Smanjiće broj poslanika kao što je smanjio broj Dinkićevih agencija. Ali zato je znao da smanji plate i penzije. Zašto se reforme slome na najsiromašnijima? Šta ga je sprečavalo da smanji troškove države na drugi način? I dalje mu se svi voze pod rotacijama. Vučić samo ima marketing, kome to do sada nije jasno?

Mary

pre 9 godina

Cim je formirana Vlada snasle su je nedace, morali su da se bore sa katastrofalnim poplavama, sto je malo usporilo sprovodjenje ekonomskih reformi. Za sve preduzete mere Vlada je dobila podrsku iz EU i sveta, ostvareni su znacajni pomaci.

Goran

pre 9 godina

Država mora da bude efikasna i sa jeftinom državnom upravom. I kad ekonomiju dignemo na mnogo viši nivo, neće biti mesta za rasipanje novca i resursa jer to ne čine ni mnogo nrazvijenije zemlje!

Zli

pre 9 godina

Mislim, da postojanje Njuza više nema nikakvu svrhu, čak i moj otac, koji je bio uvek za Slobe, Voje, Vučiće i ostalu bratiju, u neverici klima glavom i mrmlja nešto o lečenju i psihijatrima. Mast, propast.

deus

pre 9 godina

Nasa ekonomija nije krenula da propada preko noći, zna se sta je predhodna vlas radila za vreme svog mandata,tako da se ne moze ocekivati nagli boljitak.

Mitja

pre 9 godina

Pa s obzirom da svi poslanici iz iste stranke glasaju isto, dovoljan je po jedan poslanik za svaku poslanicku grupu i popunili smo rupu u budzetu!

Bole

pre 9 godina

Sednica na kopu, sednica u autobusu, sednica putem telefona...Ajte sednite u spejs satl pa se odvezite u drugu galaksiju, a nas spasite bede!!!

SNS i ostale vlasti

pre 9 godina

deus
"Nasa ekonomija nije krenula da propada preko noći, zna se sta je predhodna vlas radila..."
Ali ova sadašnja diletanska je svakako dokrajičila!

Ne pada sneg...

pre 9 godina

Smanjenje broja poslanika u Narodnoj skupštini zahteva promenu člana 100 Ustava, a pošto se taj član odnosi na Peti deo Ustava: "Uređenje vlasti", za izmenu je neophodan referendum. Nakon potvrde izmena ustava na referendumu, najverovatnije će se raspisati vanredni izbori, kako parlamentarni, tako i predsednički. Pitanje za opkladu: Da li će se u novom ustavnom predlogu naći i dosadašnja (Koštuničina) neizmenjena preambula (za koju je, tada, glasalo svih 82 poslanika jedne svima znane poslaničke grupe, na čelu sa T. Nikolićem i A.Vučićem), ili ne?

Milo

pre 9 godina

Samozvani care od Srbije, od vas dobra dosad bilo nije,s kim radite i kako radite,vi se s štetom jedino družite.Demagoga imamo na tone,pa nam zato i SRBIJA TONE:

Advokat

pre 9 godina

Još samo da mu neko objasni da ne može da menja broj poslanika bez izmene Ustava.

Naravno nema takvih jer Vođa ne sme da dozvoli da mu se obrazovani nađu u okruženju...

u prolazu

pre 9 godina

Opet futur... Zovite me Aca budućnost!
Ne sećam se da sam pročitao da je nešto urađeno, postignuto... osim lažnih dogovora, sumnjivih ugovora i pljuvanja prethodnika i neistomišljenika. Ko li, iskreno, veruje ovom čoveku da mi je znati!

i ja sam analiticar

pre 9 godina

Gospodine diktatoru, broj narodnih poslanika odredjen je Ustavom Srbije i narodni poslanici su upravo ono sto im ime kaze - predstavnici naroda u najvisem zakonodavnom telu, Skupstini Srbije. Ne znam odakle Vam te ludacke ideje, ali vi kao izvrsna vlast ne mozete da smanjujete broj narodnih poslanika. Naravno, ne mozete u iole normalnoj zemlji. U ovoj, ipak, sve moze, naravno. Moze se i jednoj politickoj stranci, a zapravo ogoljenoj interesnoj grupi, da prepolovi broj poslanika samo zato sto joj pada rejting, pa da ipak ostane na vlasti. Sta im je sve do sad proslo, mogli bi i da zabrane politicko delovanje drugih gradjana i sebe proglase za dozivotne vladare. Sto da ne.

d.c

pre 9 godina

Vucic vodi politiku kao i kad je bio u opoziciji "mi bi trebali" "mi moramo", a jedino sto su uradili jeste obesmisljavanje osnovnih principa slobodnog i demokratskog drustva.U potpunosti unistavaju pravnu drzavu i vode nas ka tiraniji.Samo nam fali jos neki rat ili sankcije pa da se vratimo u devedesete.

mozda su mi ruke prljave, ali mi ni savest nije cista

pre 9 godina

Znaci promena Ustava je na pomolu. Prica o smanjenju poslanika i ustedama je dimna zavesa. Ko hoce ustede moze da smanji plate u NBS, rasformira agencije itd. Iza brda se valja nesto mnogo krupnije - verovatno promena statusa Kosova i Metohije i potpuno brisanje ove srpske pokrajine.

vlada logika

pre 9 godina

Ne, sada je skoro pune 3 GODINE! kako su na vlasti SNSi SPS. Nemojte dopustiti da padne u zaborav ona 1. vlada, gde se AV za sve pitao, a u kostimu PPV(prvi potpredsednik vlade). Istina, u zadnjih godinu dana je sve ubrzao, zatrpao sa neverovatnom gomilom obecanja, spinovanja, patetike, zamenom teza.. ali je za te 2 god. tzv Daciceve vlade(koji se pitao koliko i moja pokojna baba), srozao BDP, povecao opsti dug, pripremljen teren za dolazak AV u obliku super-bica sa odlikama Tita, Slobe i Djindjica u pokusaju. Prolog i 1. cin kao komedija, 2. cin, bojim se, tragedija, a za 3. cin..

Zora 48

pre 9 godina

Ovo ide ka privatnoj drzavi. Dao mu Milo recept kako da vecno vlada. Svestan da ce katastrofalno proci na sledecim izborima i hoce da smanji broj poslanika. On se svim silama trudi da bude Tito. Vucic voli Tileta. Nosicemo mu stafetu.

dea

pre 9 godina

Gradjani još uvek nisu osetili i nisu videli jasne efekte mera fiskalne konsolidacije i uspeha u budžetskim uštedama i povećanju prihoda,ali sam sigerna da ce se to u buducnosti promeniti

Neznalica

pre 9 godina

Vidim da se to ističe kao ne znam kakva mudrost ali novčanik ne može biti ni zdrav ni bolestan, pa tako ne može biti ni zdraviji. Novčanik može biti tanji ili deblji u zavisnosti koliko novaca ima. Bogami se prosečan srpski novčanik istanjio za ovo Vučićevo vreme. Ne kažem da nije tako bilo i ranije ali siromašenje je sada definitivno ubrzano.

popeye

pre 9 godina

Увек су криви други, а ја баш ништа нећу урадити да то исправим или поништим...

Markov

pre 9 godina

Razlika između Vučića i dosadašnjih premijera je ta što Vučić ima politički kapacitet, nadpolovičnu većinu i rešenost da donosi i nepopularne odluke.

tina

pre 9 godina

Mislim da vlada ozbiljno i racionalno pristupa zaista teškoj situaciji a ovakav pristup je neophodan da bi se iz iste izašlo, tako da verujem u očekivani boljitak.

Zevs

pre 9 godina

Jos pre nekoliko godina sam slao poruke da treba smanjiti broj poslanika. Ako se to ostvari to je jedan veliki PLUS.

Moj Predlog je bio 1 Poslanik na 50.000 Stanovnika Srbije. Pa po zadnjem Popisu podeliti broj stanovnika sa 50.000 i eto toliko poslanika. resenje i za Buducnost

Dragojle

pre 9 godina

Covek je izasao sa konkretnim tekstom stvari koji su uradjene i koje treba da budu... ne vidim nista lose u tome, usput je i pustio u radi bager koji mnogo znaci firmi...

mareXXL

pre 9 godina

U narednoj godini mandata mora biti snage za predstavljanje novog nacrta zakona.Promeniće se broj poslanika u srpskom parlamentu sa 250 na između 125 i 150.

VATRA

pre 9 godina

U vladi ce ostati samo oni najistrajniji i najperspektivniji, ljudi koji su spremni da daju celog sebe i da izgaraju za drzavu i narod.I meni je to sasvim u redu, sta ce nam neradnici i staticne osobe bez entuzijazma.Moramo ici napred.

TheRiddler

pre 9 godina

Premijer je lepo uporedio Srbiju sa potopljenom Kolubarom. Upravo je takva bila i Srbija kada ju je SNS preuzeo od "zutih". Samo sto su umesto vode do guse smo bili u necem drugom, svi znamo u cemu. Na svu srecu, Vucic je pronasao pravi recept i polako nas vodi ka svojoj viziji uspeha.

Ljubica

pre 9 godina

Polako. Nismo verovavali ni za automobile pa ih skresase. Bice tako i sa poslanicima. Jos da se promeni izborni zakon i uvedu veci cenzusi za koalicije i imacemo zaista one poslanike koje je izglasao narod.

milica

pre 9 godina

To sto se jos uvek ne oseca boljitak mislim da razumni shvataju, ne igramo igru na srecu pa da dobijemo preko noci, za neke stvari je potrebno vreme.

dalton

pre 9 godina

I pored teskih i rizicnih reformi, vlada i dalje nastavlja odlucno sa ciljem da stvori boljitak za drzavu i narod. Nezadovoljnih ce uvek biti, tacnije ljubomornih na pocinjen uspeh.

ljubica

pre 9 godina

Polako. Tako nismo verovali da ce smanjiti broj sluzbenih automobila pa se to desilo. A broj poslanika svakako treba smanjiti i izvrsiti sve neophodne predhodne zakonske radnje. Istovremeno bi moralo da se promeni i cenzus za koalicije. Jedna stranka 5, dve 7, tri 10 i tako redom. Tako cemo stvarno imati poslanike koje je narod izabrao.

kerber

pre 9 godina

Narod pozdravlja rad onih koji grade nesto dobro i ispravljaju ono sto nije! Prosto je doslo vreme ovoj zemlji nesto pokloniti a ne samo uzimati! Oni koji ne razmisljaju tako i trebaju biti liseni pozicija da odlucuju!

Stevo

pre 9 godina

Jos jedan pokazatelj da aktuelna vlada sprovodi politiku koja je samo u interesu gradjana Srbije a ne sopstvenog kao sto je to bio slucaj kod proslih vlada.

bibliotekar Lazić

pre 9 godina

Niko se na pošten način preko noći nije obogatio, pa ni Srbija ne može odjednom da postane moćna država. Za sada smo na dobrom putu da se ekonomski oporavimo, a bitno je da obećani ciljevi jesu i budu realizovani.

Mary

pre 9 godina

Cim je formirana Vlada snasle su je nedace, morali su da se bore sa katastrofalnim poplavama, sto je malo usporilo sprovodjenje ekonomskih reformi. Za sve preduzete mere Vlada je dobila podrsku iz EU i sveta, ostvareni su znacajni pomaci.

bejb

pre 9 godina

Investicije su danas zadovoljavajuće, ali moraju da budu još bolje, jer je jedini način da se ponovo vrati snaga zemlje da imamo dugoročne investicije koje će dovesti do novih radnih mesta.

Nikola

pre 9 godina

nije problem u broju poslanika već u njihovom kvalitetu i načinu izbora. Srbiju podeliti u izborne jedinice saćinjene od 30 do 50 hiljada glasača i onaj kandidat koji prikupi dovoljan broj potpisa može da se kandiduje za poslanika. pritom partijska pripadnost je nebitna jer glasate za komšiju koga poznajete i ukoliko ne zastupa interese svoje izborne jedinice može uvek biti opozvan tako da neće biti preletača, a partije mogu samo da plaču jer država pripada građanima, a ne partijama...

Goran

pre 9 godina

Država mora da bude efikasna i sa jeftinom državnom upravom. I kad ekonomiju dignemo na mnogo viši nivo, neće biti mesta za rasipanje novca i resursa jer to ne čine ni mnogo nrazvijenije zemlje!

anja

pre 9 godina

Nas osnovni problem je sto nam se uvek nenormalna obecanja cine istinitim, a ona razumna kao laz i prevara. I posto jos uvek nemamo plate kao u EU, a po nasoj logici smo vec trebali da imamo, mi sumnjamo, al zato svojevremeno u Dafinu nismo nimalo.

Dragan

pre 9 godina

Smanjiće broj poslanika kao što je smanjio broj Dinkićevih agencija. Ali zato je znao da smanji plate i penzije. Zašto se reforme slome na najsiromašnijima? Šta ga je sprečavalo da smanji troškove države na drugi način? I dalje mu se svi voze pod rotacijama. Vučić samo ima marketing, kome to do sada nije jasno?