Ponedeljak, 27.04.2015.

10:43

RG: Nadal – Đoković u četvrtfinalu?

Rafael Nadal, devetostruki osvajač Rolan Garosa, neće dobiti nikakve povlastice na pariskom Gren slemu.

Izvor: SO

RG: Nadal – Ðokoviæ u èetvrtfinalu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

sasa jokic

pre 9 godina

Bojane@ take it easy....da li si primetio znake navodnika? Desavalo se da ponekad organizatori namestaju zreb, ali vise u interesu publike i zanimljivijih meceva, nego u korist odredjenog igraca, sve u zavisnosti od trenutne forme. Tako su nekada namestali finala Rafa:Rodzer, pa onda 2011 Rafa:Nole itd.
Jedini slucaj favorizovanja jednog igraca za koji sam spreman da potpisem je plava "sljaka" u Madridu, kada su pomagali Rodzeru da se vrati na No.1, kako bi pretekao Samprasa po broju provedenih nedelja na toj poziciji.

ćiro

pre 9 godina

Rodjaci, verujte mi na reč, Noletu odlično odgovara sa Rafom u četvrtfinalu pa čak i u finalu, jer ne verujem da će Nole još jedni finale izgubiti u Parizu, ali najgora varijanta je polufinale, jer nakon neviđenog iscrpljivanja može Rođa na kvarno da ga slomi u finalu, ako se nađu u četvrtfinalu, nakon Noletove pobede im jos jedan mec u polufinalu da dodje sebi i spremi se za finale. Verujte rodjaci. Nole sretno!!!

Graffin

pre 9 godina

Drago mi je da se naš mučeni Jumko uspešno oporavio od turnira u Monte Karlu i da je u prilici da nas ponovo uveseljava svojim lucidnim komentarima. Šteta što će posle 1/4 finala na RG ponovo da zaglavi u šok-sobi, a možda i u sanatorijumu na Majorci, kod svog dede Rafaela.

miksi25

pre 9 godina

Ne znam da li je neko gledao kako se izvlaci zreb na turnirima, to moze tako lako da se namesti da je to bruka...prvo uvek postave prvog i grugog nosioca na suprotnim stranama onog kostura i onda neko donese ciniju sa 2 kugle da se izvuku treci i cetvrti nosilac, znaci tu su samo dve loptice, tako da realno tom sto izvlaci mogu da kazu da li da izvuce kuglu levo ili desno i eto vam namestaljke...

tardis

pre 9 godina

Mislim da ste pogrešil. Novaku je dato mesto prvog nosioca prošle godine iako je Nadal bio prvi na ATP listi, upravo zbog prvog dela Vašeg komentara. Srdačan pozdrav uz veliku podršku našem Novaku.
(gracija, 27. april 2015 12:07)

Nisam siguran da ste me razumeli. Ova formula koju sam napisao se koristi svake godine, i prema njoj se rangiraju igraci. Tako i prosle godine, igraci su rangirani prema ovoj formuli. Kada sam napisao da mogu na svoju ruku da menjaju rang listu, o cemu se prica u ovom clanku u vezi Rolan Garosa, odnosilo se na to da mogu da rangiraju po svojoj volji, odnosno po odluci tzv. seeding committee (komitet za rangiranje, kako bih preveo). Opet, podaci sa vikipedije.

Mikii

pre 9 godina

Bio Nadal cetvrti ili peti, sastali se oni u cetvrtfinalu ili polufinalu, potpuno je nebitno. Jedno je sigurno: Djokovic finala videti nece.

Јота

pre 9 godina

@ No, ne treba zaboraviti da mu glavni rival za 4. mesto, Nišikori, brani finale Madrida. I on itekako ima šta da izgubi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan M, 27. april 2015 11:03)

Apsolutno se slazem sa Vama da Nisikori brani finale Madrida i da postoji mogucnost ranijeg ispadanja i neodbranjenih 600 poena, ali cinjenica i je da Nisikori nije igrao Rim, gde Nadal brani finale, odnosno 600 bodova, te Nisikori moze dobrim rezultatom da zauzme mesto cetvrtog nosioca.

Jedina mi je nepoznanica da li ce se zreb za RG krojiti pre ili posle Rima. Ukoliko bude pre Rima svari su za 4. mesto na ATP-listi povoljnije za Nadala u smislu da bude 4-ti nosioc.

Veliki pozdrav, u nadi da ce bez obzira na sve kalkulacije Novak uzeti RG.

gg

pre 9 godina

(Jumko, 27. april 2015 12:42)
Jimko, decko, samo nastavi da pises, uvek me slatko, ali stvarno, slatko nasmejes svojim komentarima. Najavljuju kisu za polufinale na RG!??? Bravo!:-)
Napred Nole!

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Ма коме то треба? Биће у различитим половинама жреба и њихов сусрет биће могућ само у финалу.Једино има смисла ако фаворизују неког Француза ,да покуша да им после више од 30 година донесе титилу...

Marx

pre 9 godina

Treba da se odigra još dva turnira, žreb još ni na vidiku, može svašta da se promeni, a ne mora ništa, a već je počela rasprava o cetvrtfinalu, teorije zavere... Samo polako. Najbolji u datom trenutku će osvojiti titulu.

Bg

pre 9 godina

Ne znam samo koliko će imati snage Novak ako u 1/4 finalu dobije Nadala, da pobedi još 2 meča i najzad uzme RG.
Videli smo u MK, psihički ga je iscrpeo meč sa Nadalom, i jedva je dobio finale protiv Berdiha, a igralo se na dva dobijena seta, uz dosta manju temperaturu nego što će biti u Parizu.
Ako ne stave Nadala kao 1 nosioca, to će biti nešto najgluplje što je urađeno u tenisu ikada.
Čoveka na tri seta, na šljaci, u doba sezone kada najbolje igra, je preteško dobiti, to govore razultati na RG.
Čitavu deceniju Nadala niko nije dobio, a bio je i u tri puta goroj formi nego što će biti za mesec dana.
Mogli su da naprave da igraju drugo kolo Novak i Nadal! Glupost.
Ne samo što će fiziški, nego i psihički svako biti isrpljen posle bitke sa Nadalom na šljaci, posebno na 3 seta, tj posle mogućih 5 setova!
Nadal je zaslužio da bude 1 nosilac!
U MK, Novak je bio frustriran što posle pobede nad Nadalom mora da se opet znoji za titulu, a bio je i umoran, jer reliji sa Nadalom prosto crpe energiju iz vas!
Ako ovo bude slučaj Novaku su umanjene šanse za titulu!
Nadam se da će doneti pravu odluku do RG!

Blahblah

pre 9 godina

Meni nisu jasni ovi koje misle da postoji mogucnost da Rafa-Novak igraju na Suzane Lenglen? Ne znam sta sve necu procitati haha...Pa ljudi sta je vama...ja se ne secam dal sam ikad doziveo da Rafa-Novak,Rafa-Roger,Roger-Novak igraju van centralnog terena medjusobne duele.Da ne napominjem da je njihov susret na Garrosu najveci susret vec zadnje 3,4 godine,sa najvise iscekivanja,pa da to stave van Chatriera? Smesni ste.

Bojan

pre 9 godina

(sasa jokic, 27. april 2015 12:41)
ma je li, stalno nesto za tog Federera namestaju, kako onda kad god je Nadal ispadao iz prva 4, svaki put bi zavrsavao na Federerovoj strani, nekada projektovan i u cetvrtfinale, a nikada Novaku.
od 2012 naovamo (projektovane situacije, ne nuzno i desavanje na turniru)
Federer-Nadal polufinale: AO 2012, AO 2014, WB 2014, AO 2015
Djokovic-Federer polufinale: RG 2012, WB 2012, RG 2014
Djokovic-Nadal polufinale: RG 2013,
Federer-Nadal cetvrtfinale: WB 2013 USO 2013,
Nadal nije igrao USO 2012, AO 2013, USO 2014
znaci od poslednjih 13 slemova, nadal nije igrao 3, znaci od 10 potencijalnih djokovic je na jednog od dvojice najvecih protivnika bio projektovan u polufinalu 4 puta, nikada pre toga, Federer zato 6 puta samo protiv Nadala (2 puta u cetvrtfinalu) i sa tri projekcije protiv Novaka 9 puta je isao na jednog od dvojice najvecih rivala u polufinalu ili pre. Nadal 7.
Slobodno dodati i 2011 ako se zeli i ta projekcija, 4 puta zaredom Fed-Nole polufinale (3 puta se i desilo) i Nole na ovoj "tezinskoj" listi prestize Nadala, ali Federer i dalje najcesce ima najtezi posao.

ajd mi sad objasni, kako se stvari namestaju za Federera?

Vv

pre 9 godina

To je mozda i odlicno,Nadal se muci na manjim terenima,a svi znamo da je na centralnom nepobediv,jos da organizatoi izadju u susret Novaku i da ih smeste na Susan,bilo bi super.

profesor

pre 9 godina

ma stavljaju ih u odvojeni deo žreba i to je to. Žele spektakl u finalu kralj šljake protiv vladajućeg kralja tenisa, pa neka pobedi bolji. :-)

II

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti da Nadala nema na turu vise od pola godine, uvek nadje neki razlog i neku povredu, a onda se pojavi kad njemu odgovara i treba mu dati privilegovan zreb?? Zar nije to nepravedno prema svima koji su na turu cele godine i koji vredno i casno rade za svoje pozicije?? Zvanicnici sa RG su, po mom misljenju, sasvim pravilno postupili.

velikoslovog

pre 9 godina

Ja bas mislim da je ispravna logika. Ista pravila bi trebalo da vaze za sve, makar i po ceni toga da se Nole vs. Nadal igra pre finala. Sto kazniti Nisikorija ako covek bude zasluzno stigao do 4.pozicije?

gracija

pre 9 godina

Vimbldon ima specifican nacin rangiranja, racunaju se bodovi sa atp liste, plus bodovi na travnatim terenima u prethodnih godinu dana, plus 75% poena od najboljeg travnatog turnira u pretprethodnoj godini. Organizatori mogu da menjaju mesta nosilaca na svoju ruku, ali to veoma retko rade, tacnije nisu radili od 2002. Informacije su sa vikipedije.
(tardis, 27. april 2015 11:14)
Mislim da ste pogrešil. Novaku je dato mesto prvog nosioca prošle godine iako je Nadal bio prvi na ATP listi, upravo zbog prvog dela Vašeg komentara. Srdačan pozdrav uz veliku podršku našem Novaku.

Schone

pre 9 godina

Vidim svi nesto misle da cr ce njih dvojica sastati na RG kao da neme vise nijedan teniser. Pa sada smo u Barseloni vidjeli da je Nadal ranjiv i na sljaci, pa zar ne bi bilo moguce da izgubi i prije nego stigne do meca sa Novakom. O tome kao da niko nije razmisljao. Znam svi ce reci da je RG njegov turnir, a zar to nije bila i Barselona, Monte Karlo i svi ostali turniri gdje je sljaka.

Beobrad

pre 9 godina

Tako je Stefane, Rim je turnir gde je sljaka najbrza, to naravno Novaku pogoduje, zato ga tako cesto i pobedjuje uz sve ranije navedeno !
A prosle godine u finalu Rima ga je u 2. i 3. setu bukvalno ponizio na njegovoj podlozi!
To je Novakova najubedljivija igra protiv Nadala na sljaci ikada !
Svima preporucujem da pogledaju to finale i uzivaju !

Branko

pre 9 godina

Da samo Novaka posluži zdravlje i da do RG dođe u tip-top formi onda uopšte nije bitno kada i da li će se uopšte sastati. Ne treba mnogo da se opterećuje Rafom jer po meni tu su i drugi trenutno mnogo opasniji. Berdih, Nišikori, Monfis, Ferer, i još nekoliko njih. Naravno da je Rafa posle devet titula uvek favorit pa taman došao i na jednoj nozi ali bitna su i ova dva turnira Madrid i Rim. Ako tu Rafa uradi nešto ozbiljnije tj ako bar na jednom osvoji titulu mislim da će njegovo samopouzdanje značajno da poraste pred RG. Ako ga tu neko skenja pre ili u finalu a naročito ako naleti na Noleta mislim da postoje realni izgledi da se on uopšte ni ne pojavi na RG. Ako RF prođe prvu nedelju na RG i kojim slučajem dogura do polufinala velike su šanse da ga gledamo sa Novakom u finalu. On će sigurno preskočiti Rim i doći veoma odmoran na RG. A Madrid je osvajao nekoliko puta.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Bice kako bude. Nisam za povlascen tretman, ali ako cemo realno, bilo bi malo smesno da Rafa nije bar 4. nosilac. Filozofija je prosta. Moras pobediti sve koji ti se nadju na putu ako zelis da budes sampion. Ja verujem da je ovo Novakova godina.

sasa jokic

pre 9 godina

Ne bi valjalo da se sretnu u 1/4 finalu iz jednog razloga. Bez obzira sto verujem da ce Nole pobediti, mec ce biti kao i uvek iscrpljujuci, fizicki i mentalno, a Noletu onda slede jos dva meca.
Videli smo koliko se tesko izborio sa Berdihom posle polufinala u MC.
Iako motiv za prvi trofej na RG moze da pomogne, bice jako tesko, mnogo teze nego da se sastaju u finalu.
Ovaj scenario najvise bi odgovarao Rodzeru.....kao i uvek, njemu se "namesti".

Jumko

pre 9 godina

Pa svejedno je da li ce osvajac 0,0,0,0,0,0,0 Rg ispasti u 1/4,1/2 ili izgubiti finale. Ili je mozda bas ovo ta sezona kada ce osvojiti? Sledeca sezona...

Jumko

pre 9 godina

Bar da bude u polufinalu, jer ako je u cetvrt, to je namestaljka i zavera jer ce imati manje dan odmora, a i pre polufinala najavljuju kisu pa to Djokovicu vise odgovara. Jos ako mu ne napakuju nesto pa mu stave termin od 17h, bilo bi najbolje... E sad videcemo ako se Cia ne umesa i ovi zbog kojih je dao Vimbldon i Us open, ima neke sanse. Ali realno male, svi su protiv srpskog oca.

Dynamic

pre 9 godina

Po meni,nikako ne bi bilo dobro da se sastanu u cetvrtfinalu,definitivno bi bilo prerano.
(simke, 27. april 2015 11:49)

Ako bi Novak i savladao Rafu pre finala, mislim da bi se jako teško pregrupisao i oporavio za finale i tu bi drugi finalista imao veliku šansu. Bilo bi to veliko emotivno i fizičko pražnjenje. Monte Karlo je dobar primer.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Ovo je ustupak Federeru, koji ne zaslužuje da bude ni prvi, ni drugi nosilac na RG. Objektivno svi bi voleli da gledaju finale Đoković-Nadal.

Mare,NS

pre 9 godina

Licno,ne bih imao nista protiv,ni da ga stave za prvog nosioca,jer to sto je uradio na ovom GS-u,tesko da ce iko,ikad ponoviti na bilo kojem.
Medjutim,ne bi bilo fer,prema ostalim igracima,koji su su se na terenu izborili za svoj ranking.
Ljubitelji tenisa,koji malo duze prate ovaj sport,znaju da je tako nesto bila prilicno uobicajena praksa.
Proslogodisnji pobednik,branilac naslova,cesto je postavljan za prvog nosioca,bez obzira na trenutni plasman.
Vremenom je napustena takva praksa,ali nije ni zabranjeno organizatorima,da tako nesto odluce,ako zele i mislim da je to u redu.
Uostalom,odredjeni broj igraca uvek moze dobiti(i dobija) od organizatora `specijalnu pozivnicu` i tako izbeci kvalifikacije,iako bi ih morali igrati,sto je mnogo diskutabilnije od Rafinog `slucaja`.
Siguran sam da se u njegovom slucaju,niko ne bi bunio.
Novaku je svejedno,cak mu i odgovara,jer to iskljucuje njihov mec pre finala,kao i svima iz Top 3!
Nezadovoljni mogu biti samo oni,koji pretenduju na mesto br.4,a to su Nisikori,Raonic,Berdih,pa mozda i Ferer,ali mislim da ce RN opravdati ocekivanja i do RG-a osigurati svoj plasman na 4.mesto i tako otkloniti sve dileme!

Wilfred

pre 9 godina

Nadal je uvek i protiv svakog favorit na RG! Ali mislim da Novak ove godine ima lepe šanse. Još i veće šanse ima ako duel bude u 1/4 finala. Videćemo uskoro.

stoka

pre 9 godina

Mozda i ne bi bilo lose za Novaka...Rafa je najopasniji sto je dalja faza turnira, ali s druge strane...djeluje ni ko ispuhani balon i ne bi bilo lose da se sretnu u finalu gdje bi bio istroseniji.

Stefan

pre 9 godina

@Beobrad U Rimu je takodje brza sljaka u odnosu na RG gde je najsporija. Zato Nole Nadala dere tamo lagano. Secam se one 2011. godine, kad je Nole vezao 7 pobeda protiv Nadala. I posto Nadal nije znao kako da dobije Noleta, pokusao je da ga pobedi tako sto je slao samo visoke lopte(takozvane balonke), i ja mislim da je to bilo u Rimu.

tardis

pre 9 godina

Vimbldon ima specifican nacin rangiranja, racunaju se bodovi sa atp liste, plus bodovi na travnatim terenima u prethodnih godinu dana, plus 75% poena od najboljeg travnatog turnira u pretprethodnoj godini. Organizatori mogu da menjaju mesta nosilaca na svoju ruku, ali to veoma retko rade, tacnije nisu radili od 2002. Informacije su sa vikipedije.

Beobrad

pre 9 godina

Odlicno, jos kad bi dali da se igra na Lenglanu ne bi bilo zime za Novaka, nece biti svakako, ali ogromni Satrije je jedan od razloga Nadalove dominacije na RG !
Npr. u Rimu je mnogo manje prostora pored i iza linija, zato ga Novak tamo cesto pobedjuje!

Ivan M

pre 9 godina

Pogrešna odluka. Iako razumem logiku, ovo će osiromašiti turnir. Ako Vimbldon može da dâ Mariju povlašćeno mesto na osnovu njegovih dostignuća, ne vidim zašto RG ne može da uradi to isto. Ovo ne govorim iz perspektive navijača Novaka, što jesam: iskreno rečeno, on će morati kad-tad da naleti na Rafu ako hoće da osvoji RG. Četvrtfinale ili finale, to nije bitno. Rafa je po svemu zaslužio malu povlasticu.

No, ne treba zaboraviti da mu glavni rival za 4. mesto, Nišikori, brani finale Madrida. I on itekako ima šta da izgubi...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Novaku bi ovo savrseno odgovaralo jer znamo da kada dodju polufinala i finala na GS njegova igra zna da se raspadne, a da je do polufinala igrao jako dobro ( Nisikori na USOpenu). Sa druge strane Rafa ce biti u prednosti jer se ne bi toliko fizicki potrosio...

zoran

pre 9 godina

Mene koji, kao i svi normalni pripadnici ovog naroda, svim srcem navijam za svog sunarodnika, e pa mene je iskreno strah da li će se Nadal uopšte pojaviti na RG? On je očigledno negde "prezupčio" i evo već se na nekoliko turnira muči da "uđe u formu" za najjače turnire na šljci, a za šta mu je ranijih godina trebalo mnogo, mnogo manje vremena... Bez Nadal teniski turniri deluju siromašniji bez obzira što "dedica" još uvek ume da ošajdari kao i Marej...Berdih ili neko od nadolazećih (Nišikori ili recimo varijabilni Čilić)

Sony

pre 9 godina

Mislim da je covek u pravu.. Ja koji sam se uvek smejao "vama" koji verujete u te teorije zavere sad bas mislim da je za njega nemoguce,bez obzira na zreb, da stigne ni do polufinala.. Sve ostalo ce i u meni probuditi crv sumnje da se nesto desava..

14-8

pre 9 godina

Sigurno prednost za Đokovića, Rafa bi bio puno opasniji u polufinalu ili finalu di je pobjeđivao Đokovića. Đoković neće imati taj pritisak finala i to bi mogao iskoristiti.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Šanse da se nađu u 1/4 finalu su 25%, isto toliko da budu u 1/2 finalu i 50% da budu na različitim delovima kostura i idu jedan na drugog u finalu.

Klik

pre 9 godina

Isto kao kad sam bio klinac,igram flipere i vidim nekog gore sa Neverovatnim bodovima.. I onda razmisljam ko je taj,majku mu,, i divim mu se..

Bojan

pre 9 godina

zasto mora ovaj tendenciozan naslov, odmah ce da pobudi teorije zavere.
Nadal je na 2-3 slema vec bio van prva 4 i nikada nije isao na Noleta u cetvrtfinalu, ako se sada zalomi, sigurno nije neka zavera.

no, u svakom slucaju, obzirom na formu, Nadal ne deluje na visokom nivou, iako je mec protiv Novaka odigrao poprilicno dobro u monte karlu, rekao bih da je to bio njegov najbolji mec ove sezone, ali Novak deluje za klasu fizicki spremniji u ovom trenutku.

Ivan M

pre 9 godina

Pogrešna odluka. Iako razumem logiku, ovo će osiromašiti turnir. Ako Vimbldon može da dâ Mariju povlašćeno mesto na osnovu njegovih dostignuća, ne vidim zašto RG ne može da uradi to isto. Ovo ne govorim iz perspektive navijača Novaka, što jesam: iskreno rečeno, on će morati kad-tad da naleti na Rafu ako hoće da osvoji RG. Četvrtfinale ili finale, to nije bitno. Rafa je po svemu zaslužio malu povlasticu.

No, ne treba zaboraviti da mu glavni rival za 4. mesto, Nišikori, brani finale Madrida. I on itekako ima šta da izgubi...

14-8

pre 9 godina

Sigurno prednost za Đokovića, Rafa bi bio puno opasniji u polufinalu ili finalu di je pobjeđivao Đokovića. Đoković neće imati taj pritisak finala i to bi mogao iskoristiti.

Klik

pre 9 godina

Isto kao kad sam bio klinac,igram flipere i vidim nekog gore sa Neverovatnim bodovima.. I onda razmisljam ko je taj,majku mu,, i divim mu se..

Bojan

pre 9 godina

zasto mora ovaj tendenciozan naslov, odmah ce da pobudi teorije zavere.
Nadal je na 2-3 slema vec bio van prva 4 i nikada nije isao na Noleta u cetvrtfinalu, ako se sada zalomi, sigurno nije neka zavera.

no, u svakom slucaju, obzirom na formu, Nadal ne deluje na visokom nivou, iako je mec protiv Novaka odigrao poprilicno dobro u monte karlu, rekao bih da je to bio njegov najbolji mec ove sezone, ali Novak deluje za klasu fizicki spremniji u ovom trenutku.

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Šanse da se nađu u 1/4 finalu su 25%, isto toliko da budu u 1/2 finalu i 50% da budu na različitim delovima kostura i idu jedan na drugog u finalu.

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Ovo je ustupak Federeru, koji ne zaslužuje da bude ni prvi, ni drugi nosilac na RG. Objektivno svi bi voleli da gledaju finale Đoković-Nadal.

Beobrad

pre 9 godina

Odlicno, jos kad bi dali da se igra na Lenglanu ne bi bilo zime za Novaka, nece biti svakako, ali ogromni Satrije je jedan od razloga Nadalove dominacije na RG !
Npr. u Rimu je mnogo manje prostora pored i iza linija, zato ga Novak tamo cesto pobedjuje!

Wilfred

pre 9 godina

Nadal je uvek i protiv svakog favorit na RG! Ali mislim da Novak ove godine ima lepe šanse. Još i veće šanse ima ako duel bude u 1/4 finala. Videćemo uskoro.

zoran

pre 9 godina

Mene koji, kao i svi normalni pripadnici ovog naroda, svim srcem navijam za svog sunarodnika, e pa mene je iskreno strah da li će se Nadal uopšte pojaviti na RG? On je očigledno negde "prezupčio" i evo već se na nekoliko turnira muči da "uđe u formu" za najjače turnire na šljci, a za šta mu je ranijih godina trebalo mnogo, mnogo manje vremena... Bez Nadal teniski turniri deluju siromašniji bez obzira što "dedica" još uvek ume da ošajdari kao i Marej...Berdih ili neko od nadolazećih (Nišikori ili recimo varijabilni Čilić)

tardis

pre 9 godina

Vimbldon ima specifican nacin rangiranja, racunaju se bodovi sa atp liste, plus bodovi na travnatim terenima u prethodnih godinu dana, plus 75% poena od najboljeg travnatog turnira u pretprethodnoj godini. Organizatori mogu da menjaju mesta nosilaca na svoju ruku, ali to veoma retko rade, tacnije nisu radili od 2002. Informacije su sa vikipedije.

Sony

pre 9 godina

Mislim da je covek u pravu.. Ja koji sam se uvek smejao "vama" koji verujete u te teorije zavere sad bas mislim da je za njega nemoguce,bez obzira na zreb, da stigne ni do polufinala.. Sve ostalo ce i u meni probuditi crv sumnje da se nesto desava..

Blahblah

pre 9 godina

Meni nisu jasni ovi koje misle da postoji mogucnost da Rafa-Novak igraju na Suzane Lenglen? Ne znam sta sve necu procitati haha...Pa ljudi sta je vama...ja se ne secam dal sam ikad doziveo da Rafa-Novak,Rafa-Roger,Roger-Novak igraju van centralnog terena medjusobne duele.Da ne napominjem da je njihov susret na Garrosu najveci susret vec zadnje 3,4 godine,sa najvise iscekivanja,pa da to stave van Chatriera? Smesni ste.

Stefan

pre 9 godina

@Beobrad U Rimu je takodje brza sljaka u odnosu na RG gde je najsporija. Zato Nole Nadala dere tamo lagano. Secam se one 2011. godine, kad je Nole vezao 7 pobeda protiv Nadala. I posto Nadal nije znao kako da dobije Noleta, pokusao je da ga pobedi tako sto je slao samo visoke lopte(takozvane balonke), i ja mislim da je to bilo u Rimu.

Mare,NS

pre 9 godina

Licno,ne bih imao nista protiv,ni da ga stave za prvog nosioca,jer to sto je uradio na ovom GS-u,tesko da ce iko,ikad ponoviti na bilo kojem.
Medjutim,ne bi bilo fer,prema ostalim igracima,koji su su se na terenu izborili za svoj ranking.
Ljubitelji tenisa,koji malo duze prate ovaj sport,znaju da je tako nesto bila prilicno uobicajena praksa.
Proslogodisnji pobednik,branilac naslova,cesto je postavljan za prvog nosioca,bez obzira na trenutni plasman.
Vremenom je napustena takva praksa,ali nije ni zabranjeno organizatorima,da tako nesto odluce,ako zele i mislim da je to u redu.
Uostalom,odredjeni broj igraca uvek moze dobiti(i dobija) od organizatora `specijalnu pozivnicu` i tako izbeci kvalifikacije,iako bi ih morali igrati,sto je mnogo diskutabilnije od Rafinog `slucaja`.
Siguran sam da se u njegovom slucaju,niko ne bi bunio.
Novaku je svejedno,cak mu i odgovara,jer to iskljucuje njihov mec pre finala,kao i svima iz Top 3!
Nezadovoljni mogu biti samo oni,koji pretenduju na mesto br.4,a to su Nisikori,Raonic,Berdih,pa mozda i Ferer,ali mislim da ce RN opravdati ocekivanja i do RG-a osigurati svoj plasman na 4.mesto i tako otkloniti sve dileme!

sasa jokic

pre 9 godina

Ne bi valjalo da se sretnu u 1/4 finalu iz jednog razloga. Bez obzira sto verujem da ce Nole pobediti, mec ce biti kao i uvek iscrpljujuci, fizicki i mentalno, a Noletu onda slede jos dva meca.
Videli smo koliko se tesko izborio sa Berdihom posle polufinala u MC.
Iako motiv za prvi trofej na RG moze da pomogne, bice jako tesko, mnogo teze nego da se sastaju u finalu.
Ovaj scenario najvise bi odgovarao Rodzeru.....kao i uvek, njemu se "namesti".

stoka

pre 9 godina

Mozda i ne bi bilo lose za Novaka...Rafa je najopasniji sto je dalja faza turnira, ali s druge strane...djeluje ni ko ispuhani balon i ne bi bilo lose da se sretnu u finalu gdje bi bio istroseniji.

II

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti da Nadala nema na turu vise od pola godine, uvek nadje neki razlog i neku povredu, a onda se pojavi kad njemu odgovara i treba mu dati privilegovan zreb?? Zar nije to nepravedno prema svima koji su na turu cele godine i koji vredno i casno rade za svoje pozicije?? Zvanicnici sa RG su, po mom misljenju, sasvim pravilno postupili.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Novaku bi ovo savrseno odgovaralo jer znamo da kada dodju polufinala i finala na GS njegova igra zna da se raspadne, a da je do polufinala igrao jako dobro ( Nisikori na USOpenu). Sa druge strane Rafa ce biti u prednosti jer se ne bi toliko fizicki potrosio...

profesor

pre 9 godina

ma stavljaju ih u odvojeni deo žreba i to je to. Žele spektakl u finalu kralj šljake protiv vladajućeg kralja tenisa, pa neka pobedi bolji. :-)

ćiro

pre 9 godina

Rodjaci, verujte mi na reč, Noletu odlično odgovara sa Rafom u četvrtfinalu pa čak i u finalu, jer ne verujem da će Nole još jedni finale izgubiti u Parizu, ali najgora varijanta je polufinale, jer nakon neviđenog iscrpljivanja može Rođa na kvarno da ga slomi u finalu, ako se nađu u četvrtfinalu, nakon Noletove pobede im jos jedan mec u polufinalu da dodje sebi i spremi se za finale. Verujte rodjaci. Nole sretno!!!

Beobrad

pre 9 godina

Tako je Stefane, Rim je turnir gde je sljaka najbrza, to naravno Novaku pogoduje, zato ga tako cesto i pobedjuje uz sve ranije navedeno !
A prosle godine u finalu Rima ga je u 2. i 3. setu bukvalno ponizio na njegovoj podlozi!
To je Novakova najubedljivija igra protiv Nadala na sljaci ikada !
Svima preporucujem da pogledaju to finale i uzivaju !

Marx

pre 9 godina

Treba da se odigra još dva turnira, žreb još ni na vidiku, može svašta da se promeni, a ne mora ništa, a već je počela rasprava o cetvrtfinalu, teorije zavere... Samo polako. Najbolji u datom trenutku će osvojiti titulu.

velikoslovog

pre 9 godina

Ja bas mislim da je ispravna logika. Ista pravila bi trebalo da vaze za sve, makar i po ceni toga da se Nole vs. Nadal igra pre finala. Sto kazniti Nisikorija ako covek bude zasluzno stigao do 4.pozicije?

gg

pre 9 godina

(Jumko, 27. april 2015 12:42)
Jimko, decko, samo nastavi da pises, uvek me slatko, ali stvarno, slatko nasmejes svojim komentarima. Najavljuju kisu za polufinale na RG!??? Bravo!:-)
Napred Nole!

gracija

pre 9 godina

Vimbldon ima specifican nacin rangiranja, racunaju se bodovi sa atp liste, plus bodovi na travnatim terenima u prethodnih godinu dana, plus 75% poena od najboljeg travnatog turnira u pretprethodnoj godini. Organizatori mogu da menjaju mesta nosilaca na svoju ruku, ali to veoma retko rade, tacnije nisu radili od 2002. Informacije su sa vikipedije.
(tardis, 27. april 2015 11:14)
Mislim da ste pogrešil. Novaku je dato mesto prvog nosioca prošle godine iako je Nadal bio prvi na ATP listi, upravo zbog prvog dela Vašeg komentara. Srdačan pozdrav uz veliku podršku našem Novaku.

Graffin

pre 9 godina

Drago mi je da se naš mučeni Jumko uspešno oporavio od turnira u Monte Karlu i da je u prilici da nas ponovo uveseljava svojim lucidnim komentarima. Šteta što će posle 1/4 finala na RG ponovo da zaglavi u šok-sobi, a možda i u sanatorijumu na Majorci, kod svog dede Rafaela.

Bg

pre 9 godina

Ne znam samo koliko će imati snage Novak ako u 1/4 finalu dobije Nadala, da pobedi još 2 meča i najzad uzme RG.
Videli smo u MK, psihički ga je iscrpeo meč sa Nadalom, i jedva je dobio finale protiv Berdiha, a igralo se na dva dobijena seta, uz dosta manju temperaturu nego što će biti u Parizu.
Ako ne stave Nadala kao 1 nosioca, to će biti nešto najgluplje što je urađeno u tenisu ikada.
Čoveka na tri seta, na šljaci, u doba sezone kada najbolje igra, je preteško dobiti, to govore razultati na RG.
Čitavu deceniju Nadala niko nije dobio, a bio je i u tri puta goroj formi nego što će biti za mesec dana.
Mogli su da naprave da igraju drugo kolo Novak i Nadal! Glupost.
Ne samo što će fiziški, nego i psihički svako biti isrpljen posle bitke sa Nadalom na šljaci, posebno na 3 seta, tj posle mogućih 5 setova!
Nadal je zaslužio da bude 1 nosilac!
U MK, Novak je bio frustriran što posle pobede nad Nadalom mora da se opet znoji za titulu, a bio je i umoran, jer reliji sa Nadalom prosto crpe energiju iz vas!
Ako ovo bude slučaj Novaku su umanjene šanse za titulu!
Nadam se da će doneti pravu odluku do RG!

Јота

pre 9 godina

@ No, ne treba zaboraviti da mu glavni rival za 4. mesto, Nišikori, brani finale Madrida. I on itekako ima šta da izgubi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan M, 27. april 2015 11:03)

Apsolutno se slazem sa Vama da Nisikori brani finale Madrida i da postoji mogucnost ranijeg ispadanja i neodbranjenih 600 poena, ali cinjenica i je da Nisikori nije igrao Rim, gde Nadal brani finale, odnosno 600 bodova, te Nisikori moze dobrim rezultatom da zauzme mesto cetvrtog nosioca.

Jedina mi je nepoznanica da li ce se zreb za RG krojiti pre ili posle Rima. Ukoliko bude pre Rima svari su za 4. mesto na ATP-listi povoljnije za Nadala u smislu da bude 4-ti nosioc.

Veliki pozdrav, u nadi da ce bez obzira na sve kalkulacije Novak uzeti RG.

Branko

pre 9 godina

Da samo Novaka posluži zdravlje i da do RG dođe u tip-top formi onda uopšte nije bitno kada i da li će se uopšte sastati. Ne treba mnogo da se opterećuje Rafom jer po meni tu su i drugi trenutno mnogo opasniji. Berdih, Nišikori, Monfis, Ferer, i još nekoliko njih. Naravno da je Rafa posle devet titula uvek favorit pa taman došao i na jednoj nozi ali bitna su i ova dva turnira Madrid i Rim. Ako tu Rafa uradi nešto ozbiljnije tj ako bar na jednom osvoji titulu mislim da će njegovo samopouzdanje značajno da poraste pred RG. Ako ga tu neko skenja pre ili u finalu a naročito ako naleti na Noleta mislim da postoje realni izgledi da se on uopšte ni ne pojavi na RG. Ako RF prođe prvu nedelju na RG i kojim slučajem dogura do polufinala velike su šanse da ga gledamo sa Novakom u finalu. On će sigurno preskočiti Rim i doći veoma odmoran na RG. A Madrid je osvajao nekoliko puta.

Dynamic

pre 9 godina

Po meni,nikako ne bi bilo dobro da se sastanu u cetvrtfinalu,definitivno bi bilo prerano.
(simke, 27. april 2015 11:49)

Ako bi Novak i savladao Rafu pre finala, mislim da bi se jako teško pregrupisao i oporavio za finale i tu bi drugi finalista imao veliku šansu. Bilo bi to veliko emotivno i fizičko pražnjenje. Monte Karlo je dobar primer.

Schone

pre 9 godina

Vidim svi nesto misle da cr ce njih dvojica sastati na RG kao da neme vise nijedan teniser. Pa sada smo u Barseloni vidjeli da je Nadal ranjiv i na sljaci, pa zar ne bi bilo moguce da izgubi i prije nego stigne do meca sa Novakom. O tome kao da niko nije razmisljao. Znam svi ce reci da je RG njegov turnir, a zar to nije bila i Barselona, Monte Karlo i svi ostali turniri gdje je sljaka.

Jumko

pre 9 godina

Bar da bude u polufinalu, jer ako je u cetvrt, to je namestaljka i zavera jer ce imati manje dan odmora, a i pre polufinala najavljuju kisu pa to Djokovicu vise odgovara. Jos ako mu ne napakuju nesto pa mu stave termin od 17h, bilo bi najbolje... E sad videcemo ako se Cia ne umesa i ovi zbog kojih je dao Vimbldon i Us open, ima neke sanse. Ali realno male, svi su protiv srpskog oca.

charlotte sometimes

pre 9 godina

Bice kako bude. Nisam za povlascen tretman, ali ako cemo realno, bilo bi malo smesno da Rafa nije bar 4. nosilac. Filozofija je prosta. Moras pobediti sve koji ti se nadju na putu ako zelis da budes sampion. Ja verujem da je ovo Novakova godina.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Ма коме то треба? Биће у различитим половинама жреба и њихов сусрет биће могућ само у финалу.Једино има смисла ако фаворизују неког Француза ,да покуша да им после више од 30 година донесе титилу...

Mikii

pre 9 godina

Bio Nadal cetvrti ili peti, sastali se oni u cetvrtfinalu ili polufinalu, potpuno je nebitno. Jedno je sigurno: Djokovic finala videti nece.

tardis

pre 9 godina

Mislim da ste pogrešil. Novaku je dato mesto prvog nosioca prošle godine iako je Nadal bio prvi na ATP listi, upravo zbog prvog dela Vašeg komentara. Srdačan pozdrav uz veliku podršku našem Novaku.
(gracija, 27. april 2015 12:07)

Nisam siguran da ste me razumeli. Ova formula koju sam napisao se koristi svake godine, i prema njoj se rangiraju igraci. Tako i prosle godine, igraci su rangirani prema ovoj formuli. Kada sam napisao da mogu na svoju ruku da menjaju rang listu, o cemu se prica u ovom clanku u vezi Rolan Garosa, odnosilo se na to da mogu da rangiraju po svojoj volji, odnosno po odluci tzv. seeding committee (komitet za rangiranje, kako bih preveo). Opet, podaci sa vikipedije.

Bojan

pre 9 godina

(sasa jokic, 27. april 2015 12:41)
ma je li, stalno nesto za tog Federera namestaju, kako onda kad god je Nadal ispadao iz prva 4, svaki put bi zavrsavao na Federerovoj strani, nekada projektovan i u cetvrtfinale, a nikada Novaku.
od 2012 naovamo (projektovane situacije, ne nuzno i desavanje na turniru)
Federer-Nadal polufinale: AO 2012, AO 2014, WB 2014, AO 2015
Djokovic-Federer polufinale: RG 2012, WB 2012, RG 2014
Djokovic-Nadal polufinale: RG 2013,
Federer-Nadal cetvrtfinale: WB 2013 USO 2013,
Nadal nije igrao USO 2012, AO 2013, USO 2014
znaci od poslednjih 13 slemova, nadal nije igrao 3, znaci od 10 potencijalnih djokovic je na jednog od dvojice najvecih protivnika bio projektovan u polufinalu 4 puta, nikada pre toga, Federer zato 6 puta samo protiv Nadala (2 puta u cetvrtfinalu) i sa tri projekcije protiv Novaka 9 puta je isao na jednog od dvojice najvecih rivala u polufinalu ili pre. Nadal 7.
Slobodno dodati i 2011 ako se zeli i ta projekcija, 4 puta zaredom Fed-Nole polufinale (3 puta se i desilo) i Nole na ovoj "tezinskoj" listi prestize Nadala, ali Federer i dalje najcesce ima najtezi posao.

ajd mi sad objasni, kako se stvari namestaju za Federera?

Vv

pre 9 godina

To je mozda i odlicno,Nadal se muci na manjim terenima,a svi znamo da je na centralnom nepobediv,jos da organizatoi izadju u susret Novaku i da ih smeste na Susan,bilo bi super.

Jumko

pre 9 godina

Pa svejedno je da li ce osvajac 0,0,0,0,0,0,0 Rg ispasti u 1/4,1/2 ili izgubiti finale. Ili je mozda bas ovo ta sezona kada ce osvojiti? Sledeca sezona...

miksi25

pre 9 godina

Ne znam da li je neko gledao kako se izvlaci zreb na turnirima, to moze tako lako da se namesti da je to bruka...prvo uvek postave prvog i grugog nosioca na suprotnim stranama onog kostura i onda neko donese ciniju sa 2 kugle da se izvuku treci i cetvrti nosilac, znaci tu su samo dve loptice, tako da realno tom sto izvlaci mogu da kazu da li da izvuce kuglu levo ili desno i eto vam namestaljke...

sasa jokic

pre 9 godina

Bojane@ take it easy....da li si primetio znake navodnika? Desavalo se da ponekad organizatori namestaju zreb, ali vise u interesu publike i zanimljivijih meceva, nego u korist odredjenog igraca, sve u zavisnosti od trenutne forme. Tako su nekada namestali finala Rafa:Rodzer, pa onda 2011 Rafa:Nole itd.
Jedini slucaj favorizovanja jednog igraca za koji sam spreman da potpisem je plava "sljaka" u Madridu, kada su pomagali Rodzeru da se vrati na No.1, kako bi pretekao Samprasa po broju provedenih nedelja na toj poziciji.

Jumko

pre 9 godina

Bar da bude u polufinalu, jer ako je u cetvrt, to je namestaljka i zavera jer ce imati manje dan odmora, a i pre polufinala najavljuju kisu pa to Djokovicu vise odgovara. Jos ako mu ne napakuju nesto pa mu stave termin od 17h, bilo bi najbolje... E sad videcemo ako se Cia ne umesa i ovi zbog kojih je dao Vimbldon i Us open, ima neke sanse. Ali realno male, svi su protiv srpskog oca.

Mikii

pre 9 godina

Bio Nadal cetvrti ili peti, sastali se oni u cetvrtfinalu ili polufinalu, potpuno je nebitno. Jedno je sigurno: Djokovic finala videti nece.

Jumko

pre 9 godina

Pa svejedno je da li ce osvajac 0,0,0,0,0,0,0 Rg ispasti u 1/4,1/2 ili izgubiti finale. Ili je mozda bas ovo ta sezona kada ce osvojiti? Sledeca sezona...

Slušaj sine, obriši sline

pre 9 godina

Ovo je ustupak Federeru, koji ne zaslužuje da bude ni prvi, ni drugi nosilac na RG. Objektivno svi bi voleli da gledaju finale Đoković-Nadal.

miksi25

pre 9 godina

Ne znam da li je neko gledao kako se izvlaci zreb na turnirima, to moze tako lako da se namesti da je to bruka...prvo uvek postave prvog i grugog nosioca na suprotnim stranama onog kostura i onda neko donese ciniju sa 2 kugle da se izvuku treci i cetvrti nosilac, znaci tu su samo dve loptice, tako da realno tom sto izvlaci mogu da kazu da li da izvuce kuglu levo ili desno i eto vam namestaljke...

Bojan

pre 9 godina

(sasa jokic, 27. april 2015 12:41)
ma je li, stalno nesto za tog Federera namestaju, kako onda kad god je Nadal ispadao iz prva 4, svaki put bi zavrsavao na Federerovoj strani, nekada projektovan i u cetvrtfinale, a nikada Novaku.
od 2012 naovamo (projektovane situacije, ne nuzno i desavanje na turniru)
Federer-Nadal polufinale: AO 2012, AO 2014, WB 2014, AO 2015
Djokovic-Federer polufinale: RG 2012, WB 2012, RG 2014
Djokovic-Nadal polufinale: RG 2013,
Federer-Nadal cetvrtfinale: WB 2013 USO 2013,
Nadal nije igrao USO 2012, AO 2013, USO 2014
znaci od poslednjih 13 slemova, nadal nije igrao 3, znaci od 10 potencijalnih djokovic je na jednog od dvojice najvecih protivnika bio projektovan u polufinalu 4 puta, nikada pre toga, Federer zato 6 puta samo protiv Nadala (2 puta u cetvrtfinalu) i sa tri projekcije protiv Novaka 9 puta je isao na jednog od dvojice najvecih rivala u polufinalu ili pre. Nadal 7.
Slobodno dodati i 2011 ako se zeli i ta projekcija, 4 puta zaredom Fed-Nole polufinale (3 puta se i desilo) i Nole na ovoj "tezinskoj" listi prestize Nadala, ali Federer i dalje najcesce ima najtezi posao.

ajd mi sad objasni, kako se stvari namestaju za Federera?

Sony

pre 9 godina

Mislim da je covek u pravu.. Ja koji sam se uvek smejao "vama" koji verujete u te teorije zavere sad bas mislim da je za njega nemoguce,bez obzira na zreb, da stigne ni do polufinala.. Sve ostalo ce i u meni probuditi crv sumnje da se nesto desava..

14-8

pre 9 godina

Sigurno prednost za Đokovića, Rafa bi bio puno opasniji u polufinalu ili finalu di je pobjeđivao Đokovića. Đoković neće imati taj pritisak finala i to bi mogao iskoristiti.

Bg

pre 9 godina

Ne znam samo koliko će imati snage Novak ako u 1/4 finalu dobije Nadala, da pobedi još 2 meča i najzad uzme RG.
Videli smo u MK, psihički ga je iscrpeo meč sa Nadalom, i jedva je dobio finale protiv Berdiha, a igralo se na dva dobijena seta, uz dosta manju temperaturu nego što će biti u Parizu.
Ako ne stave Nadala kao 1 nosioca, to će biti nešto najgluplje što je urađeno u tenisu ikada.
Čoveka na tri seta, na šljaci, u doba sezone kada najbolje igra, je preteško dobiti, to govore razultati na RG.
Čitavu deceniju Nadala niko nije dobio, a bio je i u tri puta goroj formi nego što će biti za mesec dana.
Mogli su da naprave da igraju drugo kolo Novak i Nadal! Glupost.
Ne samo što će fiziški, nego i psihički svako biti isrpljen posle bitke sa Nadalom na šljaci, posebno na 3 seta, tj posle mogućih 5 setova!
Nadal je zaslužio da bude 1 nosilac!
U MK, Novak je bio frustriran što posle pobede nad Nadalom mora da se opet znoji za titulu, a bio je i umoran, jer reliji sa Nadalom prosto crpe energiju iz vas!
Ako ovo bude slučaj Novaku su umanjene šanse za titulu!
Nadam se da će doneti pravu odluku do RG!

Ivan M

pre 9 godina

Pogrešna odluka. Iako razumem logiku, ovo će osiromašiti turnir. Ako Vimbldon može da dâ Mariju povlašćeno mesto na osnovu njegovih dostignuća, ne vidim zašto RG ne može da uradi to isto. Ovo ne govorim iz perspektive navijača Novaka, što jesam: iskreno rečeno, on će morati kad-tad da naleti na Rafu ako hoće da osvoji RG. Četvrtfinale ili finale, to nije bitno. Rafa je po svemu zaslužio malu povlasticu.

No, ne treba zaboraviti da mu glavni rival za 4. mesto, Nišikori, brani finale Madrida. I on itekako ima šta da izgubi...

Beobrad

pre 9 godina

Odlicno, jos kad bi dali da se igra na Lenglanu ne bi bilo zime za Novaka, nece biti svakako, ali ogromni Satrije je jedan od razloga Nadalove dominacije na RG !
Npr. u Rimu je mnogo manje prostora pored i iza linija, zato ga Novak tamo cesto pobedjuje!

Vv

pre 9 godina

To je mozda i odlicno,Nadal se muci na manjim terenima,a svi znamo da je na centralnom nepobediv,jos da organizatoi izadju u susret Novaku i da ih smeste na Susan,bilo bi super.

II

pre 9 godina

Ne treba zaboraviti da Nadala nema na turu vise od pola godine, uvek nadje neki razlog i neku povredu, a onda se pojavi kad njemu odgovara i treba mu dati privilegovan zreb?? Zar nije to nepravedno prema svima koji su na turu cele godine i koji vredno i casno rade za svoje pozicije?? Zvanicnici sa RG su, po mom misljenju, sasvim pravilno postupili.

Klik

pre 9 godina

Isto kao kad sam bio klinac,igram flipere i vidim nekog gore sa Neverovatnim bodovima.. I onda razmisljam ko je taj,majku mu,, i divim mu se..

zoran

pre 9 godina

Mene koji, kao i svi normalni pripadnici ovog naroda, svim srcem navijam za svog sunarodnika, e pa mene je iskreno strah da li će se Nadal uopšte pojaviti na RG? On je očigledno negde "prezupčio" i evo već se na nekoliko turnira muči da "uđe u formu" za najjače turnire na šljci, a za šta mu je ranijih godina trebalo mnogo, mnogo manje vremena... Bez Nadal teniski turniri deluju siromašniji bez obzira što "dedica" još uvek ume da ošajdari kao i Marej...Berdih ili neko od nadolazećih (Nišikori ili recimo varijabilni Čilić)

Novosadjanin.

pre 9 godina

Novaku bi ovo savrseno odgovaralo jer znamo da kada dodju polufinala i finala na GS njegova igra zna da se raspadne, a da je do polufinala igrao jako dobro ( Nisikori na USOpenu). Sa druge strane Rafa ce biti u prednosti jer se ne bi toliko fizicki potrosio...

sasa jokic

pre 9 godina

Ne bi valjalo da se sretnu u 1/4 finalu iz jednog razloga. Bez obzira sto verujem da ce Nole pobediti, mec ce biti kao i uvek iscrpljujuci, fizicki i mentalno, a Noletu onda slede jos dva meca.
Videli smo koliko se tesko izborio sa Berdihom posle polufinala u MC.
Iako motiv za prvi trofej na RG moze da pomogne, bice jako tesko, mnogo teze nego da se sastaju u finalu.
Ovaj scenario najvise bi odgovarao Rodzeru.....kao i uvek, njemu se "namesti".

Wilfred

pre 9 godina

Nadal je uvek i protiv svakog favorit na RG! Ali mislim da Novak ove godine ima lepe šanse. Još i veće šanse ima ako duel bude u 1/4 finala. Videćemo uskoro.

gracija

pre 9 godina

Vimbldon ima specifican nacin rangiranja, racunaju se bodovi sa atp liste, plus bodovi na travnatim terenima u prethodnih godinu dana, plus 75% poena od najboljeg travnatog turnira u pretprethodnoj godini. Organizatori mogu da menjaju mesta nosilaca na svoju ruku, ali to veoma retko rade, tacnije nisu radili od 2002. Informacije su sa vikipedije.
(tardis, 27. april 2015 11:14)
Mislim da ste pogrešil. Novaku je dato mesto prvog nosioca prošle godine iako je Nadal bio prvi na ATP listi, upravo zbog prvog dela Vašeg komentara. Srdačan pozdrav uz veliku podršku našem Novaku.

Schone

pre 9 godina

Vidim svi nesto misle da cr ce njih dvojica sastati na RG kao da neme vise nijedan teniser. Pa sada smo u Barseloni vidjeli da je Nadal ranjiv i na sljaci, pa zar ne bi bilo moguce da izgubi i prije nego stigne do meca sa Novakom. O tome kao da niko nije razmisljao. Znam svi ce reci da je RG njegov turnir, a zar to nije bila i Barselona, Monte Karlo i svi ostali turniri gdje je sljaka.

ćiro

pre 9 godina

Rodjaci, verujte mi na reč, Noletu odlično odgovara sa Rafom u četvrtfinalu pa čak i u finalu, jer ne verujem da će Nole još jedni finale izgubiti u Parizu, ali najgora varijanta je polufinale, jer nakon neviđenog iscrpljivanja može Rođa na kvarno da ga slomi u finalu, ako se nađu u četvrtfinalu, nakon Noletove pobede im jos jedan mec u polufinalu da dodje sebi i spremi se za finale. Verujte rodjaci. Nole sretno!!!

Stefan

pre 9 godina

@Beobrad U Rimu je takodje brza sljaka u odnosu na RG gde je najsporija. Zato Nole Nadala dere tamo lagano. Secam se one 2011. godine, kad je Nole vezao 7 pobeda protiv Nadala. I posto Nadal nije znao kako da dobije Noleta, pokusao je da ga pobedi tako sto je slao samo visoke lopte(takozvane balonke), i ja mislim da je to bilo u Rimu.

Graffin

pre 9 godina

Drago mi je da se naš mučeni Jumko uspešno oporavio od turnira u Monte Karlu i da je u prilici da nas ponovo uveseljava svojim lucidnim komentarima. Šteta što će posle 1/4 finala na RG ponovo da zaglavi u šok-sobi, a možda i u sanatorijumu na Majorci, kod svog dede Rafaela.

Mare,NS

pre 9 godina

Licno,ne bih imao nista protiv,ni da ga stave za prvog nosioca,jer to sto je uradio na ovom GS-u,tesko da ce iko,ikad ponoviti na bilo kojem.
Medjutim,ne bi bilo fer,prema ostalim igracima,koji su su se na terenu izborili za svoj ranking.
Ljubitelji tenisa,koji malo duze prate ovaj sport,znaju da je tako nesto bila prilicno uobicajena praksa.
Proslogodisnji pobednik,branilac naslova,cesto je postavljan za prvog nosioca,bez obzira na trenutni plasman.
Vremenom je napustena takva praksa,ali nije ni zabranjeno organizatorima,da tako nesto odluce,ako zele i mislim da je to u redu.
Uostalom,odredjeni broj igraca uvek moze dobiti(i dobija) od organizatora `specijalnu pozivnicu` i tako izbeci kvalifikacije,iako bi ih morali igrati,sto je mnogo diskutabilnije od Rafinog `slucaja`.
Siguran sam da se u njegovom slucaju,niko ne bi bunio.
Novaku je svejedno,cak mu i odgovara,jer to iskljucuje njihov mec pre finala,kao i svima iz Top 3!
Nezadovoljni mogu biti samo oni,koji pretenduju na mesto br.4,a to su Nisikori,Raonic,Berdih,pa mozda i Ferer,ali mislim da ce RN opravdati ocekivanja i do RG-a osigurati svoj plasman na 4.mesto i tako otkloniti sve dileme!

charlotte sometimes

pre 9 godina

Bice kako bude. Nisam za povlascen tretman, ali ako cemo realno, bilo bi malo smesno da Rafa nije bar 4. nosilac. Filozofija je prosta. Moras pobediti sve koji ti se nadju na putu ako zelis da budes sampion. Ja verujem da je ovo Novakova godina.

Bojan

pre 9 godina

zasto mora ovaj tendenciozan naslov, odmah ce da pobudi teorije zavere.
Nadal je na 2-3 slema vec bio van prva 4 i nikada nije isao na Noleta u cetvrtfinalu, ako se sada zalomi, sigurno nije neka zavera.

no, u svakom slucaju, obzirom na formu, Nadal ne deluje na visokom nivou, iako je mec protiv Novaka odigrao poprilicno dobro u monte karlu, rekao bih da je to bio njegov najbolji mec ove sezone, ali Novak deluje za klasu fizicki spremniji u ovom trenutku.

stoka

pre 9 godina

Mozda i ne bi bilo lose za Novaka...Rafa je najopasniji sto je dalja faza turnira, ali s druge strane...djeluje ni ko ispuhani balon i ne bi bilo lose da se sretnu u finalu gdje bi bio istroseniji.

Branko

pre 9 godina

Da samo Novaka posluži zdravlje i da do RG dođe u tip-top formi onda uopšte nije bitno kada i da li će se uopšte sastati. Ne treba mnogo da se opterećuje Rafom jer po meni tu su i drugi trenutno mnogo opasniji. Berdih, Nišikori, Monfis, Ferer, i još nekoliko njih. Naravno da je Rafa posle devet titula uvek favorit pa taman došao i na jednoj nozi ali bitna su i ova dva turnira Madrid i Rim. Ako tu Rafa uradi nešto ozbiljnije tj ako bar na jednom osvoji titulu mislim da će njegovo samopouzdanje značajno da poraste pred RG. Ako ga tu neko skenja pre ili u finalu a naročito ako naleti na Noleta mislim da postoje realni izgledi da se on uopšte ni ne pojavi na RG. Ako RF prođe prvu nedelju na RG i kojim slučajem dogura do polufinala velike su šanse da ga gledamo sa Novakom u finalu. On će sigurno preskočiti Rim i doći veoma odmoran na RG. A Madrid je osvajao nekoliko puta.

velikoslovog

pre 9 godina

Ja bas mislim da je ispravna logika. Ista pravila bi trebalo da vaze za sve, makar i po ceni toga da se Nole vs. Nadal igra pre finala. Sto kazniti Nisikorija ako covek bude zasluzno stigao do 4.pozicije?

Dynamic

pre 9 godina

Po meni,nikako ne bi bilo dobro da se sastanu u cetvrtfinalu,definitivno bi bilo prerano.
(simke, 27. april 2015 11:49)

Ako bi Novak i savladao Rafu pre finala, mislim da bi se jako teško pregrupisao i oporavio za finale i tu bi drugi finalista imao veliku šansu. Bilo bi to veliko emotivno i fizičko pražnjenje. Monte Karlo je dobar primer.

Beobrad

pre 9 godina

Tako je Stefane, Rim je turnir gde je sljaka najbrza, to naravno Novaku pogoduje, zato ga tako cesto i pobedjuje uz sve ranije navedeno !
A prosle godine u finalu Rima ga je u 2. i 3. setu bukvalno ponizio na njegovoj podlozi!
To je Novakova najubedljivija igra protiv Nadala na sljaci ikada !
Svima preporucujem da pogledaju to finale i uzivaju !

Stanimir Branimir

pre 9 godina

Šanse da se nađu u 1/4 finalu su 25%, isto toliko da budu u 1/2 finalu i 50% da budu na različitim delovima kostura i idu jedan na drugog u finalu.

tardis

pre 9 godina

Vimbldon ima specifican nacin rangiranja, racunaju se bodovi sa atp liste, plus bodovi na travnatim terenima u prethodnih godinu dana, plus 75% poena od najboljeg travnatog turnira u pretprethodnoj godini. Organizatori mogu da menjaju mesta nosilaca na svoju ruku, ali to veoma retko rade, tacnije nisu radili od 2002. Informacije su sa vikipedije.

profesor

pre 9 godina

ma stavljaju ih u odvojeni deo žreba i to je to. Žele spektakl u finalu kralj šljake protiv vladajućeg kralja tenisa, pa neka pobedi bolji. :-)

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Ма коме то треба? Биће у различитим половинама жреба и њихов сусрет биће могућ само у финалу.Једино има смисла ако фаворизују неког Француза ,да покуша да им после више од 30 година донесе титилу...

Јота

pre 9 godina

@ No, ne treba zaboraviti da mu glavni rival za 4. mesto, Nišikori, brani finale Madrida. I on itekako ima šta da izgubi...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ivan M, 27. april 2015 11:03)

Apsolutno se slazem sa Vama da Nisikori brani finale Madrida i da postoji mogucnost ranijeg ispadanja i neodbranjenih 600 poena, ali cinjenica i je da Nisikori nije igrao Rim, gde Nadal brani finale, odnosno 600 bodova, te Nisikori moze dobrim rezultatom da zauzme mesto cetvrtog nosioca.

Jedina mi je nepoznanica da li ce se zreb za RG krojiti pre ili posle Rima. Ukoliko bude pre Rima svari su za 4. mesto na ATP-listi povoljnije za Nadala u smislu da bude 4-ti nosioc.

Veliki pozdrav, u nadi da ce bez obzira na sve kalkulacije Novak uzeti RG.

gg

pre 9 godina

(Jumko, 27. april 2015 12:42)
Jimko, decko, samo nastavi da pises, uvek me slatko, ali stvarno, slatko nasmejes svojim komentarima. Najavljuju kisu za polufinale na RG!??? Bravo!:-)
Napred Nole!

Marx

pre 9 godina

Treba da se odigra još dva turnira, žreb još ni na vidiku, može svašta da se promeni, a ne mora ništa, a već je počela rasprava o cetvrtfinalu, teorije zavere... Samo polako. Najbolji u datom trenutku će osvojiti titulu.

Blahblah

pre 9 godina

Meni nisu jasni ovi koje misle da postoji mogucnost da Rafa-Novak igraju na Suzane Lenglen? Ne znam sta sve necu procitati haha...Pa ljudi sta je vama...ja se ne secam dal sam ikad doziveo da Rafa-Novak,Rafa-Roger,Roger-Novak igraju van centralnog terena medjusobne duele.Da ne napominjem da je njihov susret na Garrosu najveci susret vec zadnje 3,4 godine,sa najvise iscekivanja,pa da to stave van Chatriera? Smesni ste.

tardis

pre 9 godina

Mislim da ste pogrešil. Novaku je dato mesto prvog nosioca prošle godine iako je Nadal bio prvi na ATP listi, upravo zbog prvog dela Vašeg komentara. Srdačan pozdrav uz veliku podršku našem Novaku.
(gracija, 27. april 2015 12:07)

Nisam siguran da ste me razumeli. Ova formula koju sam napisao se koristi svake godine, i prema njoj se rangiraju igraci. Tako i prosle godine, igraci su rangirani prema ovoj formuli. Kada sam napisao da mogu na svoju ruku da menjaju rang listu, o cemu se prica u ovom clanku u vezi Rolan Garosa, odnosilo se na to da mogu da rangiraju po svojoj volji, odnosno po odluci tzv. seeding committee (komitet za rangiranje, kako bih preveo). Opet, podaci sa vikipedije.

sasa jokic

pre 9 godina

Bojane@ take it easy....da li si primetio znake navodnika? Desavalo se da ponekad organizatori namestaju zreb, ali vise u interesu publike i zanimljivijih meceva, nego u korist odredjenog igraca, sve u zavisnosti od trenutne forme. Tako su nekada namestali finala Rafa:Rodzer, pa onda 2011 Rafa:Nole itd.
Jedini slucaj favorizovanja jednog igraca za koji sam spreman da potpisem je plava "sljaka" u Madridu, kada su pomagali Rodzeru da se vrati na No.1, kako bi pretekao Samprasa po broju provedenih nedelja na toj poziciji.