Nedelja, 26.04.2015.

11:59

Berlin oduzeo vize Noćnim vukovima

Nemačka vlada je oduzela vize članovima ruskog bajkerskog kluba "Noćni vukovi" koji su od Moskve krenuli za Berlin, piše nemačka štampa.

Izvor: Tanjug

Berlin oduzeo vize Noænim vukovima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Mare

pre 9 godina

Poljski bajkeri su stali na stranu Vukova...
(Dragan, 26. april 2015 15:37)

Ne treba ništa da te čudi, svuda ima fašista, a kriminalci nisu gadljivi na Putinove pare.

kisa

pre 9 godina

- 20 bajkera sa Ruskim i Sovjetskim zastavama su pretnja miru a kolona Americkih tenkova po Evropi nije.

- Eu forsira na poslusnost sve drzave koje iz ovog ili onog razloga nalaze Paradu Ponosa pretnjom miru i redu a ne moze da podnese paradu 20 bajkera.

Ta silna i mocna kulturna Evropa. Grcka je krenula da joj skida masku. Sve vise i cesce cemo biti svedoci razotkrivanja farse Evropske Unije.
Fasisti prevarili ste sve nas, ma odakle da smo, koji smo verovali u EU ideale.

tosa

pre 9 godina

Ako je za neke voznja ruskih motociklista u Berlin da proslave pobedu u Drugom svetskom ratu provokacija, sta je onda voznja poljskih bajkera po Rusiji kada idu u Katinsku sumu da obeleze streljanje poljskih oficira? I nemojte mi pricati price da je to nije isto jer toboze Poljaci idu da obeleze zrtve Staljinove represije a Rusi da velicaju Staljinovu vojsku. Vecina zarobljenih poljskih oficira nije pogubljena vec su organizovani u Poljsku narodnu armiju generala Vladislava Andersa ratovali zajedno sa Rusima protiv Nemaca. Pogubljeni oficiri bili su, inace, poznati po izrazitim antisovjetskim i antiruskim stavovima i pretili su napadima na Crvenu armiju koja je 1938 godine zelela pomoci Cehoslovackoj (a podsetimo poljska vlada je tada, zajedno sa Nemackom, rascerupala Cehoslovacku). Ne pocinje istorija sa sovjetsko-nemackim paktom vec ima je i pre (uzgre, Staljin je sklopio pakt sa Hitlerom jer su prethodno Engleska i Francuska odbile pakt sa njim a Staljin je bio spreman da ga sklopi jer se bojao Nemaca).

Pozdrav iz Nemacke

pre 9 godina

"Tako se radi u "kulturnim zemljama"? Zabranis prolaz onima koji se ne svidjaju vrhuski?"

ivim u Nemackoj vec duze vreme.

U Nemackoj NE POSTOJI vrhuska.

Nemacka je kulturna zemlja, kao sto rekoh.

U kulturnim zemljama postoji red koji se postuje. Demokratija i red idu ruku pod ruku.

U Nemackoj nisu dobrodosli nacisti. Uvek kad se odrzava skup nacista, njih dodje 20-tak a opkruzi ih hiljade gradjana koji dodju tu da im kae da NISU DOBRODOSLI.

Nemacka je naucila lekciju iz istorije.

Paradoksalno ali istinito: upravo u toj Rusiji gde se Putin aklinje u antifasizam, upravo u toj Rusiji je fasizam jaci nego igde u svetu. Valjda je to normalno, jer posle "komunizma" sledi fasizam.

I upravo te siledzije na motorima, Putinove provokantske bande, upravo oni NISU dobrodosli u modernoj Nemackoj.

Tako se to radi u kulturnim emljama, kao sto rekoh: postoji sloboda, postoje prava, ali postoji i RED i ZAKON. Upravo da bi se ta sloboda svih DOBRONAMERNIH i KULTURNIH gradjana SACUVALA.

Zato siledzijama nema mesta u danasnjoj Nemackoj.

Svi koji imaju mozga, postenja i kulture su DOBRODOSLI.

Evo na primer ja....

Mr.D

pre 9 godina

Koliko vidim, A izgleda da niko nije primetio da je na fotografiji, na bajku u sredini i ruska i ukrajinska zastava samim tim oni nose jasnu poruku mira. Neka, bolje je Nemcima da uđu amerikanci u Berlin i proslave pobedu.... čekajte, čekajte, pa odavno su amerikanci i u Berlinu i u Nemačkoj preko svih vojnih baza koje su tamo izgradili. Licemerju nikad kraja!

mg

pre 9 godina

boki nis@ kao prvo 90% eu se borilo skupa sa Rusima protiv Njemacke. A zabrana ulaska u eu nema nikakve veze sa ljudskim pravima jer eu i Rusija imaju vizni rezim i nemoraju ni jedni ni drugi pistit nikoga na svoju teritoriju niti to obrazlozit a ovi vikovi su se sad u vrijeme ovih napetosti sjetili putovat kroz zemlje gdje najvise mrze ne ruse nego politiku putina i normalno da ce im zabranit ulazak da se izbjegnu incidenti zamislite da ih netko napadne cak i ubije pa to bi izazvalo jos napetiju situaciju izmedu eu irus

konstantin

pre 9 godina

ne slazem se da je Rusija ksenofobicna. Rusija je zemlja koja svoje dostojanstvo brani.onim sto ima, a ne razumem srbe koji podrzavaju bilo koju zemlju EU, a da pri tom otvoreno mrzi Rusiju i Putina, s obzirom da su nas '99 unakazili i unazadili a sad nam kobajagi pomazi zajmovima a ustvari nas najbestidnije ucenjuju ulaskom u EU. Nemamo industriju, skolstvo nam je unakazeno, i neki opet velicaju zapadne zemlje i nazivaju Ruse fasistima??!! Zapad je uspeo u svemu sto je naumio pa i u tome da ne vidimo nista ispred svojih ociju.

Dragan

pre 9 godina

Sad odjednom ove godine moraju do Berlina da proslave pobjedu nad fašizmom! Njemačka im zabranjuje ulazak i to je sasvim OK. Možda smiju voziti kroz poljsku bez dozvole, ali daj da vidim momcove da uđu u Njemačku :). Besposlicari i alkosi - to su ruski vukovi...

Arder

pre 9 godina

(Neko voli bajk, a neko trajk, 26. april 2015 14:44)
Nocni vukovi ne postoje od juce :) i obisli su evropu 1000 puta do sad :)
e to sto su sad nekome u EU zasmetali,pa preko medija forsiraju pricu i od nocnih vukova prave teroriste,to je vec za dublju analizu.
mada ja sam odavno naviko da mediji kako strani tako i nasi od obicnih ljudi prave teroriste,a od teroriste velikane npr Tacija,ovde konkretno na b92 o taciju ne smes nista lose da napises.
Uzdravlje.

daleko im KGB tekovine

pre 9 godina

U Rusiji, iako se udaraju u grudi kao oslobodioci od fasizma i nacizma danas ima vise fasizma i nacizma nego bilo gde u Evropi.

Mare

pre 9 godina

Eu ne može garantovati sigurnost ljudima kad uđu unutar granica EU?!?!?
20 motociklista sa Ruskim zastavama predstavljaju prijetnju ili već.. !??
Bajkeri sa naci i nemačkim oznakama i stilom su sasvim normalna stvar u svetu, jel!?!
A nas maltretiraju ukoliko nismo u mogućnosti da zaštitimo prava čoveka!!!
E, jadna moja unijo i ljudska demokratijo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djuro, 26. april 2015 13:07)

Belin ima jako razvijenu antifašističku scenu, desetine hiljada mladih i borbenih antifašista i anarhista, pa bi ovi fašisti iz Moskve dobili batine koje bi dugo pamtili. Ovo je za njihovo dobro.

nato jugend

pre 9 godina

@svileni

A koga ce to da isprovociraju? Naciste koji zale sto su izgubili II svetski rat? Zasto bi se bilo ko drugi nasao isprovociran obelezavanjem pobede nad nacistima?

Neko voli bajk, a neko trajk

pre 9 godina

Koliko dugo postoje ti "noćni vukovi"? Prilično, koliko ja znam. Gde su sve ove godine dosad proslavljali pobedu? To bi mogao da bolje kaže neko ko živi duže vreme u Rusiji, ali kladio bih se da su bili prilično nezapaženi na dosadašnjim proslavama, ako ih je uopšte i bilo tamo.

Kako to da im je ove godine zinulo da proslavljaju baš u Berlinu? Moskva im (više) nije dovoljna?

Niko nema ništa protiv normalnih i pristojnih Rusa (da, ima i takvih), ali ovo je tipičan pokupaj siledžijskog obeležavanja teritorije i zato ova vrsta "gostiju" NIGDE nije dobrodošla, pa ni u Nemačkoj.

I manite se kukanja o "evropskom fašizmu" i tome slično. Samo se pitajte da li biste hteli da vam ovakvi kampuju u vašem dvorištu. Ako je odgovor potvrdan, onda ništa, nemamo o čemu da pričamo, a vi idite i dočekajte ih hlebom i solju. Ali nešto mislim da ćete se posle prilično kajati zbog toga...

Boki,Nis

pre 9 godina

Da su ovi momci i devojke iz nocnih vukova poznati kao neki ekstremisti,onda bi razumeo stav eu i hajku koja se vodi protiv njih.
ovako ne razumem,ali eto nema ko da EU objasni da moraju da postuju ljudska prava i da ljudima daju prava da protestuju,setaju itd.
jako tuzno i porazavajuce,ovo jedino ima veze sa politikom,to boli i nemce i EU,sto neko rece,ne mogu da prezale poraze koje su pretrpeli i u ww1 i u ww2.
meni je licno sad slika o EU mnogo jasnija,i ne nemojte da mi kazete da se EU odrekla fasizma.
Ako se uopste odobri ovaj komentar,s obzirom da se 90% komentara ovavkog i slicnog tipa blokiraju.
ali bitno da su nocni vukovi "Putinovi Huligani".
EU=LOGOR

swe

pre 9 godina

@Pozdrav iz Nemacke

Tako se radi u "kulturnim zemljama"? Zabranis prolaz onima koji se ne svidjaju vrhuski? Ok. Samo zasto onda ta ista "kulturna zemlja" Nemacka insistira da Srbija dozvoli dolazak alabanskog ratnog zlocinca u Beograd? Ako nista drugo ti ruski bajkeri nisu nikoga ubili ni proterali za razliku od nemackog pulena Tacija. Ili na osnovu cega onda Nemacka drzi predavanja oko odrzavanja parade ponosa u Srbiji? Nema to nikakve veze sa kulturom nego sa duplim standardima i licemerjem.

sumorni

pre 9 godina

"A koga ce to da isprovociraju? Naciste koji zale sto su izgubili II svetski rat? Zasto bi se bilo ko drugi nasao isprovociran obelezavanjem pobede nad nacistima?
(nato jugend, 26. april 2015 14:06)"

Ne već antifašiste i antinaciste, kojih je u Nemačkoj jako puno, a usput su veoma borbeni.

Verujemm da bi ovi Putinovi nacisti dobijali batine i za doručak i za ručak i za večeru duž cele Nemačke. Neće Nemci naciste na svojoj teritoriji i gotovo.

Vremena su se okrenula, a to što si ti za te promene slep, pa fašiste vidjaš tamo gde bi želeo da jesu, to je tvoj problem.

EU Citizen

pre 9 godina

Ovde se mogu pročitati svakakva lupetanja, te neka "ljudska prava" (kretanje po tuđoj zemlji ni u kom slučaju nije nikakvo "ljudsko pravo") , te nekakva "sloboda kretanja" (koja niti postoji niti važi za državljane zemalja kojima je potrebna viza), te "demokratija" (koja ničim nije narušena, jer su odluku doneli demokratski izabrani predstavnici većine nemačkih birača), te drugi svetski rat (kao da Hitler i Staljin nisu bili saveznici), i tako dalje, i tako dalje, a suština je vrlo prosta,: srpski komunisti i fašisti kojih je u tom bolesnom narodu iz koga sam nažalost potekao jako puno posegnuće za bilo kojom budalaštinom samo da opanjkaju iole demokratske i slobodne države i na neki način (barem u vlastitim IQ-dvocifrenim snovima :) ) uzdignu trenutnu svetsku prestonicu komunizma/fašizma u Moskvi. A kada ovaj gangstersko-totalitarni režim za par godina pođe na smetlište istorije i Rusija bude normalna država, odmah će zamrzeti sve što je rusko, jer takvi ne vole Rusiju, već samo patološki mrze slobodu, pamet i uspeh :))

djuro

pre 9 godina

Eu ne može garantovati sigurnost ljudima kad uđu unutar granica EU?!?!?
20 motociklista sa Ruskim zastavama predstavljaju prijetnju ili već.. !??
Bajkeri sa naci i nemačkim oznakama i stilom su sasvim normalna stvar u svetu, jel!?!
A nas maltretiraju ukoliko nismo u mogućnosti da zaštitimo prava čoveka!!!
E, jadna moja unijo i ljudska demokratijo...

milan

pre 9 godina

O ksenofobija u EU, ma nije moguće. Gde su sada oni ambasadori da objasne zaostalim Nemcima i poljacima da bajkeri moraju da voze? Pa čak i da se ambasadori provozaju sa njima.

Goran

pre 9 godina

Jesam latentni rusofil ali moram da porucim evropejcima: a sloboda kretanja, a antifasizam. Nema veze drugovi. To ionako je bitno al ponekad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (major magistar i dobar drug, 26. april 2015 12:41)

Fasizam nije vezan za odredjenu naciju, uzgred, fasizam u Nemackoj je bio zapravo "nacizam", odnosno "nacional-socijalizam". Ako pogledate oclicja tih ideologija, shvaticete da ni mi nismo imuni na nju. Kod nas se sada kuva upravo ono sto se u Nemackoj kuvalo tridesetih godina proslog veka. Sto se antifasizma tice - ni on nije vezan samo za Naciju. Secam se kako su prosli pronacisti, kada su u Karlsruhe-u pokusali da naprave miting, mislim da je bila 2001. godina. Ljudi su organizovali kontramiting, oduvali su ih sa ulica, policija nije bila potrebna ... zapravo, mislim da su neonacisti odustali od mitinga, kada su videli kako su "prihvaceni". Nikakvih nereda nije bilo. Odusevila me je pozitivna energija ljudi na ulicama, tada. Ne bojte se, Nemci su dobro naucili lekciju, na sopstvenim greskama ... oni svoje demone nece vise buditi. POtrudimo se i mi da ne budimo svoje.

Xxxx

pre 9 godina

svabe se prepale 20 ruskih motociklista... kada za dan pobede bude bila parada verovatno ce iskljuciti internet i tv kako ne bi videli silu koja ih je vec jednom smozdila... a kako mi se cini, i drugi put ce.

dnK

pre 9 godina

za nemce: tesko je voleti onoga ko te porazi, unisti (u odbrani). Ipak su izginuli vasi preci fasisti, a taj fasizam i dalje vrvi u mnogim vama, samo sad na podmukliji nacin.

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Jesam latentni rusofil ali moram da porucim evropejcima: a sloboda kretanja, a antifasizam. Nema veze drugovi. To ionako je bitno al ponekad.

Skeptik

pre 9 godina

Naravno, marionetske države Evrope poslušno postupaju po nalogu iz Vašingtona, i objavljuju saopštenja napisana s one strane Atlantika.

Bata

pre 9 godina

Samo oštro i jedinstveno protiv fašista iz Moskve. Putin ne bira sredstva u pokušajima da razori jedinstvo evropskih naroda da bi mogao da uspostavi svoju monstruoznu ideju podeljene Evrope kojom bi ucenamama i pretnjama dominirala ksenofobična Rusija.

Dejan

pre 9 godina

He he he...Toliko o velikoj nemackoj demokratiji.Oni definitivno nisu spremni da se suoce sa prosloscu.Puno je jos nacista slobodno,i ot onih najokorelijih koji su i dan danas zivi,i samo cekaju onacnu presusu...Ne moze da bude puno razlike izmedju Nemacke sada i pre 70-ak,ili stotinak godina.Cilj je i dalje isti,a metode na srecu razlicite.

dnK

pre 9 godina

za nemce: tesko je voleti onoga ko te porazi, unisti (u odbrani). Ipak su izginuli vasi preci fasisti, a taj fasizam i dalje vrvi u mnogim vama, samo sad na podmukliji nacin.

djuro

pre 9 godina

Eu ne može garantovati sigurnost ljudima kad uđu unutar granica EU?!?!?
20 motociklista sa Ruskim zastavama predstavljaju prijetnju ili već.. !??
Bajkeri sa naci i nemačkim oznakama i stilom su sasvim normalna stvar u svetu, jel!?!
A nas maltretiraju ukoliko nismo u mogućnosti da zaštitimo prava čoveka!!!
E, jadna moja unijo i ljudska demokratijo...

Skeptik

pre 9 godina

Naravno, marionetske države Evrope poslušno postupaju po nalogu iz Vašingtona, i objavljuju saopštenja napisana s one strane Atlantika.

Xxxx

pre 9 godina

svabe se prepale 20 ruskih motociklista... kada za dan pobede bude bila parada verovatno ce iskljuciti internet i tv kako ne bi videli silu koja ih je vec jednom smozdila... a kako mi se cini, i drugi put ce.

milan

pre 9 godina

O ksenofobija u EU, ma nije moguće. Gde su sada oni ambasadori da objasne zaostalim Nemcima i poljacima da bajkeri moraju da voze? Pa čak i da se ambasadori provozaju sa njima.

Dejan

pre 9 godina

He he he...Toliko o velikoj nemackoj demokratiji.Oni definitivno nisu spremni da se suoce sa prosloscu.Puno je jos nacista slobodno,i ot onih najokorelijih koji su i dan danas zivi,i samo cekaju onacnu presusu...Ne moze da bude puno razlike izmedju Nemacke sada i pre 70-ak,ili stotinak godina.Cilj je i dalje isti,a metode na srecu razlicite.

swe

pre 9 godina

@Pozdrav iz Nemacke

Tako se radi u "kulturnim zemljama"? Zabranis prolaz onima koji se ne svidjaju vrhuski? Ok. Samo zasto onda ta ista "kulturna zemlja" Nemacka insistira da Srbija dozvoli dolazak alabanskog ratnog zlocinca u Beograd? Ako nista drugo ti ruski bajkeri nisu nikoga ubili ni proterali za razliku od nemackog pulena Tacija. Ili na osnovu cega onda Nemacka drzi predavanja oko odrzavanja parade ponosa u Srbiji? Nema to nikakve veze sa kulturom nego sa duplim standardima i licemerjem.

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Jesam latentni rusofil ali moram da porucim evropejcima: a sloboda kretanja, a antifasizam. Nema veze drugovi. To ionako je bitno al ponekad.

Bata

pre 9 godina

Samo oštro i jedinstveno protiv fašista iz Moskve. Putin ne bira sredstva u pokušajima da razori jedinstvo evropskih naroda da bi mogao da uspostavi svoju monstruoznu ideju podeljene Evrope kojom bi ucenamama i pretnjama dominirala ksenofobična Rusija.

Boki,Nis

pre 9 godina

Da su ovi momci i devojke iz nocnih vukova poznati kao neki ekstremisti,onda bi razumeo stav eu i hajku koja se vodi protiv njih.
ovako ne razumem,ali eto nema ko da EU objasni da moraju da postuju ljudska prava i da ljudima daju prava da protestuju,setaju itd.
jako tuzno i porazavajuce,ovo jedino ima veze sa politikom,to boli i nemce i EU,sto neko rece,ne mogu da prezale poraze koje su pretrpeli i u ww1 i u ww2.
meni je licno sad slika o EU mnogo jasnija,i ne nemojte da mi kazete da se EU odrekla fasizma.
Ako se uopste odobri ovaj komentar,s obzirom da se 90% komentara ovavkog i slicnog tipa blokiraju.
ali bitno da su nocni vukovi "Putinovi Huligani".
EU=LOGOR

nato jugend

pre 9 godina

@svileni

A koga ce to da isprovociraju? Naciste koji zale sto su izgubili II svetski rat? Zasto bi se bilo ko drugi nasao isprovociran obelezavanjem pobede nad nacistima?

Neko voli bajk, a neko trajk

pre 9 godina

Koliko dugo postoje ti "noćni vukovi"? Prilično, koliko ja znam. Gde su sve ove godine dosad proslavljali pobedu? To bi mogao da bolje kaže neko ko živi duže vreme u Rusiji, ali kladio bih se da su bili prilično nezapaženi na dosadašnjim proslavama, ako ih je uopšte i bilo tamo.

Kako to da im je ove godine zinulo da proslavljaju baš u Berlinu? Moskva im (više) nije dovoljna?

Niko nema ništa protiv normalnih i pristojnih Rusa (da, ima i takvih), ali ovo je tipičan pokupaj siledžijskog obeležavanja teritorije i zato ova vrsta "gostiju" NIGDE nije dobrodošla, pa ni u Nemačkoj.

I manite se kukanja o "evropskom fašizmu" i tome slično. Samo se pitajte da li biste hteli da vam ovakvi kampuju u vašem dvorištu. Ako je odgovor potvrdan, onda ništa, nemamo o čemu da pričamo, a vi idite i dočekajte ih hlebom i solju. Ali nešto mislim da ćete se posle prilično kajati zbog toga...

Goran

pre 9 godina

Jesam latentni rusofil ali moram da porucim evropejcima: a sloboda kretanja, a antifasizam. Nema veze drugovi. To ionako je bitno al ponekad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (major magistar i dobar drug, 26. april 2015 12:41)

Fasizam nije vezan za odredjenu naciju, uzgred, fasizam u Nemackoj je bio zapravo "nacizam", odnosno "nacional-socijalizam". Ako pogledate oclicja tih ideologija, shvaticete da ni mi nismo imuni na nju. Kod nas se sada kuva upravo ono sto se u Nemackoj kuvalo tridesetih godina proslog veka. Sto se antifasizma tice - ni on nije vezan samo za Naciju. Secam se kako su prosli pronacisti, kada su u Karlsruhe-u pokusali da naprave miting, mislim da je bila 2001. godina. Ljudi su organizovali kontramiting, oduvali su ih sa ulica, policija nije bila potrebna ... zapravo, mislim da su neonacisti odustali od mitinga, kada su videli kako su "prihvaceni". Nikakvih nereda nije bilo. Odusevila me je pozitivna energija ljudi na ulicama, tada. Ne bojte se, Nemci su dobro naucili lekciju, na sopstvenim greskama ... oni svoje demone nece vise buditi. POtrudimo se i mi da ne budimo svoje.

sumorni

pre 9 godina

"A koga ce to da isprovociraju? Naciste koji zale sto su izgubili II svetski rat? Zasto bi se bilo ko drugi nasao isprovociran obelezavanjem pobede nad nacistima?
(nato jugend, 26. april 2015 14:06)"

Ne već antifašiste i antinaciste, kojih je u Nemačkoj jako puno, a usput su veoma borbeni.

Verujemm da bi ovi Putinovi nacisti dobijali batine i za doručak i za ručak i za večeru duž cele Nemačke. Neće Nemci naciste na svojoj teritoriji i gotovo.

Vremena su se okrenula, a to što si ti za te promene slep, pa fašiste vidjaš tamo gde bi želeo da jesu, to je tvoj problem.

Mare

pre 9 godina

Eu ne može garantovati sigurnost ljudima kad uđu unutar granica EU?!?!?
20 motociklista sa Ruskim zastavama predstavljaju prijetnju ili već.. !??
Bajkeri sa naci i nemačkim oznakama i stilom su sasvim normalna stvar u svetu, jel!?!
A nas maltretiraju ukoliko nismo u mogućnosti da zaštitimo prava čoveka!!!
E, jadna moja unijo i ljudska demokratijo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djuro, 26. april 2015 13:07)

Belin ima jako razvijenu antifašističku scenu, desetine hiljada mladih i borbenih antifašista i anarhista, pa bi ovi fašisti iz Moskve dobili batine koje bi dugo pamtili. Ovo je za njihovo dobro.

EU Citizen

pre 9 godina

Ovde se mogu pročitati svakakva lupetanja, te neka "ljudska prava" (kretanje po tuđoj zemlji ni u kom slučaju nije nikakvo "ljudsko pravo") , te nekakva "sloboda kretanja" (koja niti postoji niti važi za državljane zemalja kojima je potrebna viza), te "demokratija" (koja ničim nije narušena, jer su odluku doneli demokratski izabrani predstavnici većine nemačkih birača), te drugi svetski rat (kao da Hitler i Staljin nisu bili saveznici), i tako dalje, i tako dalje, a suština je vrlo prosta,: srpski komunisti i fašisti kojih je u tom bolesnom narodu iz koga sam nažalost potekao jako puno posegnuće za bilo kojom budalaštinom samo da opanjkaju iole demokratske i slobodne države i na neki način (barem u vlastitim IQ-dvocifrenim snovima :) ) uzdignu trenutnu svetsku prestonicu komunizma/fašizma u Moskvi. A kada ovaj gangstersko-totalitarni režim za par godina pođe na smetlište istorije i Rusija bude normalna država, odmah će zamrzeti sve što je rusko, jer takvi ne vole Rusiju, već samo patološki mrze slobodu, pamet i uspeh :))

konstantin

pre 9 godina

ne slazem se da je Rusija ksenofobicna. Rusija je zemlja koja svoje dostojanstvo brani.onim sto ima, a ne razumem srbe koji podrzavaju bilo koju zemlju EU, a da pri tom otvoreno mrzi Rusiju i Putina, s obzirom da su nas '99 unakazili i unazadili a sad nam kobajagi pomazi zajmovima a ustvari nas najbestidnije ucenjuju ulaskom u EU. Nemamo industriju, skolstvo nam je unakazeno, i neki opet velicaju zapadne zemlje i nazivaju Ruse fasistima??!! Zapad je uspeo u svemu sto je naumio pa i u tome da ne vidimo nista ispred svojih ociju.

kisa

pre 9 godina

- 20 bajkera sa Ruskim i Sovjetskim zastavama su pretnja miru a kolona Americkih tenkova po Evropi nije.

- Eu forsira na poslusnost sve drzave koje iz ovog ili onog razloga nalaze Paradu Ponosa pretnjom miru i redu a ne moze da podnese paradu 20 bajkera.

Ta silna i mocna kulturna Evropa. Grcka je krenula da joj skida masku. Sve vise i cesce cemo biti svedoci razotkrivanja farse Evropske Unije.
Fasisti prevarili ste sve nas, ma odakle da smo, koji smo verovali u EU ideale.

tosa

pre 9 godina

Ako je za neke voznja ruskih motociklista u Berlin da proslave pobedu u Drugom svetskom ratu provokacija, sta je onda voznja poljskih bajkera po Rusiji kada idu u Katinsku sumu da obeleze streljanje poljskih oficira? I nemojte mi pricati price da je to nije isto jer toboze Poljaci idu da obeleze zrtve Staljinove represije a Rusi da velicaju Staljinovu vojsku. Vecina zarobljenih poljskih oficira nije pogubljena vec su organizovani u Poljsku narodnu armiju generala Vladislava Andersa ratovali zajedno sa Rusima protiv Nemaca. Pogubljeni oficiri bili su, inace, poznati po izrazitim antisovjetskim i antiruskim stavovima i pretili su napadima na Crvenu armiju koja je 1938 godine zelela pomoci Cehoslovackoj (a podsetimo poljska vlada je tada, zajedno sa Nemackom, rascerupala Cehoslovacku). Ne pocinje istorija sa sovjetsko-nemackim paktom vec ima je i pre (uzgre, Staljin je sklopio pakt sa Hitlerom jer su prethodno Engleska i Francuska odbile pakt sa njim a Staljin je bio spreman da ga sklopi jer se bojao Nemaca).

Pozdrav iz Nemacke

pre 9 godina

"Tako se radi u "kulturnim zemljama"? Zabranis prolaz onima koji se ne svidjaju vrhuski?"

ivim u Nemackoj vec duze vreme.

U Nemackoj NE POSTOJI vrhuska.

Nemacka je kulturna zemlja, kao sto rekoh.

U kulturnim zemljama postoji red koji se postuje. Demokratija i red idu ruku pod ruku.

U Nemackoj nisu dobrodosli nacisti. Uvek kad se odrzava skup nacista, njih dodje 20-tak a opkruzi ih hiljade gradjana koji dodju tu da im kae da NISU DOBRODOSLI.

Nemacka je naucila lekciju iz istorije.

Paradoksalno ali istinito: upravo u toj Rusiji gde se Putin aklinje u antifasizam, upravo u toj Rusiji je fasizam jaci nego igde u svetu. Valjda je to normalno, jer posle "komunizma" sledi fasizam.

I upravo te siledzije na motorima, Putinove provokantske bande, upravo oni NISU dobrodosli u modernoj Nemackoj.

Tako se to radi u kulturnim emljama, kao sto rekoh: postoji sloboda, postoje prava, ali postoji i RED i ZAKON. Upravo da bi se ta sloboda svih DOBRONAMERNIH i KULTURNIH gradjana SACUVALA.

Zato siledzijama nema mesta u danasnjoj Nemackoj.

Svi koji imaju mozga, postenja i kulture su DOBRODOSLI.

Evo na primer ja....

daleko im KGB tekovine

pre 9 godina

U Rusiji, iako se udaraju u grudi kao oslobodioci od fasizma i nacizma danas ima vise fasizma i nacizma nego bilo gde u Evropi.

Mr.D

pre 9 godina

Koliko vidim, A izgleda da niko nije primetio da je na fotografiji, na bajku u sredini i ruska i ukrajinska zastava samim tim oni nose jasnu poruku mira. Neka, bolje je Nemcima da uđu amerikanci u Berlin i proslave pobedu.... čekajte, čekajte, pa odavno su amerikanci i u Berlinu i u Nemačkoj preko svih vojnih baza koje su tamo izgradili. Licemerju nikad kraja!

Arder

pre 9 godina

(Neko voli bajk, a neko trajk, 26. april 2015 14:44)
Nocni vukovi ne postoje od juce :) i obisli su evropu 1000 puta do sad :)
e to sto su sad nekome u EU zasmetali,pa preko medija forsiraju pricu i od nocnih vukova prave teroriste,to je vec za dublju analizu.
mada ja sam odavno naviko da mediji kako strani tako i nasi od obicnih ljudi prave teroriste,a od teroriste velikane npr Tacija,ovde konkretno na b92 o taciju ne smes nista lose da napises.
Uzdravlje.

Dragan

pre 9 godina

Sad odjednom ove godine moraju do Berlina da proslave pobjedu nad fašizmom! Njemačka im zabranjuje ulazak i to je sasvim OK. Možda smiju voziti kroz poljsku bez dozvole, ali daj da vidim momcove da uđu u Njemačku :). Besposlicari i alkosi - to su ruski vukovi...

mg

pre 9 godina

boki nis@ kao prvo 90% eu se borilo skupa sa Rusima protiv Njemacke. A zabrana ulaska u eu nema nikakve veze sa ljudskim pravima jer eu i Rusija imaju vizni rezim i nemoraju ni jedni ni drugi pistit nikoga na svoju teritoriju niti to obrazlozit a ovi vikovi su se sad u vrijeme ovih napetosti sjetili putovat kroz zemlje gdje najvise mrze ne ruse nego politiku putina i normalno da ce im zabranit ulazak da se izbjegnu incidenti zamislite da ih netko napadne cak i ubije pa to bi izazvalo jos napetiju situaciju izmedu eu irus

Mare

pre 9 godina

Poljski bajkeri su stali na stranu Vukova...
(Dragan, 26. april 2015 15:37)

Ne treba ništa da te čudi, svuda ima fašista, a kriminalci nisu gadljivi na Putinove pare.

Bata

pre 9 godina

Samo oštro i jedinstveno protiv fašista iz Moskve. Putin ne bira sredstva u pokušajima da razori jedinstvo evropskih naroda da bi mogao da uspostavi svoju monstruoznu ideju podeljene Evrope kojom bi ucenamama i pretnjama dominirala ksenofobična Rusija.

dnK

pre 9 godina

za nemce: tesko je voleti onoga ko te porazi, unisti (u odbrani). Ipak su izginuli vasi preci fasisti, a taj fasizam i dalje vrvi u mnogim vama, samo sad na podmukliji nacin.

djuro

pre 9 godina

Eu ne može garantovati sigurnost ljudima kad uđu unutar granica EU?!?!?
20 motociklista sa Ruskim zastavama predstavljaju prijetnju ili već.. !??
Bajkeri sa naci i nemačkim oznakama i stilom su sasvim normalna stvar u svetu, jel!?!
A nas maltretiraju ukoliko nismo u mogućnosti da zaštitimo prava čoveka!!!
E, jadna moja unijo i ljudska demokratijo...

EU Citizen

pre 9 godina

Ovde se mogu pročitati svakakva lupetanja, te neka "ljudska prava" (kretanje po tuđoj zemlji ni u kom slučaju nije nikakvo "ljudsko pravo") , te nekakva "sloboda kretanja" (koja niti postoji niti važi za državljane zemalja kojima je potrebna viza), te "demokratija" (koja ničim nije narušena, jer su odluku doneli demokratski izabrani predstavnici većine nemačkih birača), te drugi svetski rat (kao da Hitler i Staljin nisu bili saveznici), i tako dalje, i tako dalje, a suština je vrlo prosta,: srpski komunisti i fašisti kojih je u tom bolesnom narodu iz koga sam nažalost potekao jako puno posegnuće za bilo kojom budalaštinom samo da opanjkaju iole demokratske i slobodne države i na neki način (barem u vlastitim IQ-dvocifrenim snovima :) ) uzdignu trenutnu svetsku prestonicu komunizma/fašizma u Moskvi. A kada ovaj gangstersko-totalitarni režim za par godina pođe na smetlište istorije i Rusija bude normalna država, odmah će zamrzeti sve što je rusko, jer takvi ne vole Rusiju, već samo patološki mrze slobodu, pamet i uspeh :))

sumorni

pre 9 godina

"A koga ce to da isprovociraju? Naciste koji zale sto su izgubili II svetski rat? Zasto bi se bilo ko drugi nasao isprovociran obelezavanjem pobede nad nacistima?
(nato jugend, 26. april 2015 14:06)"

Ne već antifašiste i antinaciste, kojih je u Nemačkoj jako puno, a usput su veoma borbeni.

Verujemm da bi ovi Putinovi nacisti dobijali batine i za doručak i za ručak i za večeru duž cele Nemačke. Neće Nemci naciste na svojoj teritoriji i gotovo.

Vremena su se okrenula, a to što si ti za te promene slep, pa fašiste vidjaš tamo gde bi želeo da jesu, to je tvoj problem.

Mare

pre 9 godina

Eu ne može garantovati sigurnost ljudima kad uđu unutar granica EU?!?!?
20 motociklista sa Ruskim zastavama predstavljaju prijetnju ili već.. !??
Bajkeri sa naci i nemačkim oznakama i stilom su sasvim normalna stvar u svetu, jel!?!
A nas maltretiraju ukoliko nismo u mogućnosti da zaštitimo prava čoveka!!!
E, jadna moja unijo i ljudska demokratijo...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (djuro, 26. april 2015 13:07)

Belin ima jako razvijenu antifašističku scenu, desetine hiljada mladih i borbenih antifašista i anarhista, pa bi ovi fašisti iz Moskve dobili batine koje bi dugo pamtili. Ovo je za njihovo dobro.

Xxxx

pre 9 godina

svabe se prepale 20 ruskih motociklista... kada za dan pobede bude bila parada verovatno ce iskljuciti internet i tv kako ne bi videli silu koja ih je vec jednom smozdila... a kako mi se cini, i drugi put ce.

Skeptik

pre 9 godina

Naravno, marionetske države Evrope poslušno postupaju po nalogu iz Vašingtona, i objavljuju saopštenja napisana s one strane Atlantika.

Dejan

pre 9 godina

He he he...Toliko o velikoj nemackoj demokratiji.Oni definitivno nisu spremni da se suoce sa prosloscu.Puno je jos nacista slobodno,i ot onih najokorelijih koji su i dan danas zivi,i samo cekaju onacnu presusu...Ne moze da bude puno razlike izmedju Nemacke sada i pre 70-ak,ili stotinak godina.Cilj je i dalje isti,a metode na srecu razlicite.

Neko voli bajk, a neko trajk

pre 9 godina

Koliko dugo postoje ti "noćni vukovi"? Prilično, koliko ja znam. Gde su sve ove godine dosad proslavljali pobedu? To bi mogao da bolje kaže neko ko živi duže vreme u Rusiji, ali kladio bih se da su bili prilično nezapaženi na dosadašnjim proslavama, ako ih je uopšte i bilo tamo.

Kako to da im je ove godine zinulo da proslavljaju baš u Berlinu? Moskva im (više) nije dovoljna?

Niko nema ništa protiv normalnih i pristojnih Rusa (da, ima i takvih), ali ovo je tipičan pokupaj siledžijskog obeležavanja teritorije i zato ova vrsta "gostiju" NIGDE nije dobrodošla, pa ni u Nemačkoj.

I manite se kukanja o "evropskom fašizmu" i tome slično. Samo se pitajte da li biste hteli da vam ovakvi kampuju u vašem dvorištu. Ako je odgovor potvrdan, onda ništa, nemamo o čemu da pričamo, a vi idite i dočekajte ih hlebom i solju. Ali nešto mislim da ćete se posle prilično kajati zbog toga...

milan

pre 9 godina

O ksenofobija u EU, ma nije moguće. Gde su sada oni ambasadori da objasne zaostalim Nemcima i poljacima da bajkeri moraju da voze? Pa čak i da se ambasadori provozaju sa njima.

Pozdrav iz Nemacke

pre 9 godina

"Tako se radi u "kulturnim zemljama"? Zabranis prolaz onima koji se ne svidjaju vrhuski?"

ivim u Nemackoj vec duze vreme.

U Nemackoj NE POSTOJI vrhuska.

Nemacka je kulturna zemlja, kao sto rekoh.

U kulturnim zemljama postoji red koji se postuje. Demokratija i red idu ruku pod ruku.

U Nemackoj nisu dobrodosli nacisti. Uvek kad se odrzava skup nacista, njih dodje 20-tak a opkruzi ih hiljade gradjana koji dodju tu da im kae da NISU DOBRODOSLI.

Nemacka je naucila lekciju iz istorije.

Paradoksalno ali istinito: upravo u toj Rusiji gde se Putin aklinje u antifasizam, upravo u toj Rusiji je fasizam jaci nego igde u svetu. Valjda je to normalno, jer posle "komunizma" sledi fasizam.

I upravo te siledzije na motorima, Putinove provokantske bande, upravo oni NISU dobrodosli u modernoj Nemackoj.

Tako se to radi u kulturnim emljama, kao sto rekoh: postoji sloboda, postoje prava, ali postoji i RED i ZAKON. Upravo da bi se ta sloboda svih DOBRONAMERNIH i KULTURNIH gradjana SACUVALA.

Zato siledzijama nema mesta u danasnjoj Nemackoj.

Svi koji imaju mozga, postenja i kulture su DOBRODOSLI.

Evo na primer ja....

major magistar i dobar drug

pre 9 godina

Jesam latentni rusofil ali moram da porucim evropejcima: a sloboda kretanja, a antifasizam. Nema veze drugovi. To ionako je bitno al ponekad.

Dragan

pre 9 godina

Sad odjednom ove godine moraju do Berlina da proslave pobjedu nad fašizmom! Njemačka im zabranjuje ulazak i to je sasvim OK. Možda smiju voziti kroz poljsku bez dozvole, ali daj da vidim momcove da uđu u Njemačku :). Besposlicari i alkosi - to su ruski vukovi...

daleko im KGB tekovine

pre 9 godina

U Rusiji, iako se udaraju u grudi kao oslobodioci od fasizma i nacizma danas ima vise fasizma i nacizma nego bilo gde u Evropi.

Boki,Nis

pre 9 godina

Da su ovi momci i devojke iz nocnih vukova poznati kao neki ekstremisti,onda bi razumeo stav eu i hajku koja se vodi protiv njih.
ovako ne razumem,ali eto nema ko da EU objasni da moraju da postuju ljudska prava i da ljudima daju prava da protestuju,setaju itd.
jako tuzno i porazavajuce,ovo jedino ima veze sa politikom,to boli i nemce i EU,sto neko rece,ne mogu da prezale poraze koje su pretrpeli i u ww1 i u ww2.
meni je licno sad slika o EU mnogo jasnija,i ne nemojte da mi kazete da se EU odrekla fasizma.
Ako se uopste odobri ovaj komentar,s obzirom da se 90% komentara ovavkog i slicnog tipa blokiraju.
ali bitno da su nocni vukovi "Putinovi Huligani".
EU=LOGOR

swe

pre 9 godina

@Pozdrav iz Nemacke

Tako se radi u "kulturnim zemljama"? Zabranis prolaz onima koji se ne svidjaju vrhuski? Ok. Samo zasto onda ta ista "kulturna zemlja" Nemacka insistira da Srbija dozvoli dolazak alabanskog ratnog zlocinca u Beograd? Ako nista drugo ti ruski bajkeri nisu nikoga ubili ni proterali za razliku od nemackog pulena Tacija. Ili na osnovu cega onda Nemacka drzi predavanja oko odrzavanja parade ponosa u Srbiji? Nema to nikakve veze sa kulturom nego sa duplim standardima i licemerjem.

nato jugend

pre 9 godina

@svileni

A koga ce to da isprovociraju? Naciste koji zale sto su izgubili II svetski rat? Zasto bi se bilo ko drugi nasao isprovociran obelezavanjem pobede nad nacistima?

Mare

pre 9 godina

Poljski bajkeri su stali na stranu Vukova...
(Dragan, 26. april 2015 15:37)

Ne treba ništa da te čudi, svuda ima fašista, a kriminalci nisu gadljivi na Putinove pare.

tosa

pre 9 godina

Ako je za neke voznja ruskih motociklista u Berlin da proslave pobedu u Drugom svetskom ratu provokacija, sta je onda voznja poljskih bajkera po Rusiji kada idu u Katinsku sumu da obeleze streljanje poljskih oficira? I nemojte mi pricati price da je to nije isto jer toboze Poljaci idu da obeleze zrtve Staljinove represije a Rusi da velicaju Staljinovu vojsku. Vecina zarobljenih poljskih oficira nije pogubljena vec su organizovani u Poljsku narodnu armiju generala Vladislava Andersa ratovali zajedno sa Rusima protiv Nemaca. Pogubljeni oficiri bili su, inace, poznati po izrazitim antisovjetskim i antiruskim stavovima i pretili su napadima na Crvenu armiju koja je 1938 godine zelela pomoci Cehoslovackoj (a podsetimo poljska vlada je tada, zajedno sa Nemackom, rascerupala Cehoslovacku). Ne pocinje istorija sa sovjetsko-nemackim paktom vec ima je i pre (uzgre, Staljin je sklopio pakt sa Hitlerom jer su prethodno Engleska i Francuska odbile pakt sa njim a Staljin je bio spreman da ga sklopi jer se bojao Nemaca).

Goran

pre 9 godina

Jesam latentni rusofil ali moram da porucim evropejcima: a sloboda kretanja, a antifasizam. Nema veze drugovi. To ionako je bitno al ponekad.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (major magistar i dobar drug, 26. april 2015 12:41)

Fasizam nije vezan za odredjenu naciju, uzgred, fasizam u Nemackoj je bio zapravo "nacizam", odnosno "nacional-socijalizam". Ako pogledate oclicja tih ideologija, shvaticete da ni mi nismo imuni na nju. Kod nas se sada kuva upravo ono sto se u Nemackoj kuvalo tridesetih godina proslog veka. Sto se antifasizma tice - ni on nije vezan samo za Naciju. Secam se kako su prosli pronacisti, kada su u Karlsruhe-u pokusali da naprave miting, mislim da je bila 2001. godina. Ljudi su organizovali kontramiting, oduvali su ih sa ulica, policija nije bila potrebna ... zapravo, mislim da su neonacisti odustali od mitinga, kada su videli kako su "prihvaceni". Nikakvih nereda nije bilo. Odusevila me je pozitivna energija ljudi na ulicama, tada. Ne bojte se, Nemci su dobro naucili lekciju, na sopstvenim greskama ... oni svoje demone nece vise buditi. POtrudimo se i mi da ne budimo svoje.

mg

pre 9 godina

boki nis@ kao prvo 90% eu se borilo skupa sa Rusima protiv Njemacke. A zabrana ulaska u eu nema nikakve veze sa ljudskim pravima jer eu i Rusija imaju vizni rezim i nemoraju ni jedni ni drugi pistit nikoga na svoju teritoriju niti to obrazlozit a ovi vikovi su se sad u vrijeme ovih napetosti sjetili putovat kroz zemlje gdje najvise mrze ne ruse nego politiku putina i normalno da ce im zabranit ulazak da se izbjegnu incidenti zamislite da ih netko napadne cak i ubije pa to bi izazvalo jos napetiju situaciju izmedu eu irus

konstantin

pre 9 godina

ne slazem se da je Rusija ksenofobicna. Rusija je zemlja koja svoje dostojanstvo brani.onim sto ima, a ne razumem srbe koji podrzavaju bilo koju zemlju EU, a da pri tom otvoreno mrzi Rusiju i Putina, s obzirom da su nas '99 unakazili i unazadili a sad nam kobajagi pomazi zajmovima a ustvari nas najbestidnije ucenjuju ulaskom u EU. Nemamo industriju, skolstvo nam je unakazeno, i neki opet velicaju zapadne zemlje i nazivaju Ruse fasistima??!! Zapad je uspeo u svemu sto je naumio pa i u tome da ne vidimo nista ispred svojih ociju.

kisa

pre 9 godina

- 20 bajkera sa Ruskim i Sovjetskim zastavama su pretnja miru a kolona Americkih tenkova po Evropi nije.

- Eu forsira na poslusnost sve drzave koje iz ovog ili onog razloga nalaze Paradu Ponosa pretnjom miru i redu a ne moze da podnese paradu 20 bajkera.

Ta silna i mocna kulturna Evropa. Grcka je krenula da joj skida masku. Sve vise i cesce cemo biti svedoci razotkrivanja farse Evropske Unije.
Fasisti prevarili ste sve nas, ma odakle da smo, koji smo verovali u EU ideale.

Mr.D

pre 9 godina

Koliko vidim, A izgleda da niko nije primetio da je na fotografiji, na bajku u sredini i ruska i ukrajinska zastava samim tim oni nose jasnu poruku mira. Neka, bolje je Nemcima da uđu amerikanci u Berlin i proslave pobedu.... čekajte, čekajte, pa odavno su amerikanci i u Berlinu i u Nemačkoj preko svih vojnih baza koje su tamo izgradili. Licemerju nikad kraja!

Arder

pre 9 godina

(Neko voli bajk, a neko trajk, 26. april 2015 14:44)
Nocni vukovi ne postoje od juce :) i obisli su evropu 1000 puta do sad :)
e to sto su sad nekome u EU zasmetali,pa preko medija forsiraju pricu i od nocnih vukova prave teroriste,to je vec za dublju analizu.
mada ja sam odavno naviko da mediji kako strani tako i nasi od obicnih ljudi prave teroriste,a od teroriste velikane npr Tacija,ovde konkretno na b92 o taciju ne smes nista lose da napises.
Uzdravlje.