Četvrtak, 23.04.2015.

20:25

Gde su novi vlasnici Avala filma?

Dan pošto je nekadašnji ponos jugoslovenske kinematografije, Avala film, dobio novog vlasnika, ekipa B92 je pokušala da pronađe kompaniju Filmvej.

Izvor: B92

Gde su novi vlasnici Avala filma? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Da imam 18-20, ponovo bih isto, pa sve dok borba traje.
(Beograđanin, 24. april 2015 11:03)

Bravo sugradjanine! To je to!

p.s. ima nas i starijih ovde, ja uskoro 59

Beograđanin

pre 9 godina

Verovatno sam malo stariji od svih vas koji ostavljate komentare, kasne tridesete.
Kao klinci, svaki dan smo provodili na demonstracijama, boreci se za nesto i jos bitnije verovali smo u nesto.
Ne shvatam klince danas a mislim na studente i to prave univerzitetske studente, ne one sa Segatrendova, Singidingija i ostale...Da li je moguce da ne mogu da se organizuju i krenu u neku novu neposlusnost i rusenje vlasti, sve dok ne dovedemo prave, pa neka to traje i sledecih 100 godina?
Gde je entuzijazam i zelja za boljim zivotom?
Zar zelite da radite za 15-20.000, da slusate price o Beogradu na vodi, da vam politicari budu sa laznim magistraturama i kupljenim diplomama, "telepromtovanju", helikopterima, zelite li da vam starlete, pevacice i polusvet budu glavna tema razgovora, da slusate price o kafi u aviJonu, supermenskom spasavanju Feketica, biblijskim poplavama, boljem zivotu u sledecoj reinkarnaciji, unistavanju poljoprivrede i svega ostalog, kupovini "fake" robe iz preskupih Shopping mall-ova, prodavanju Avala filma za saku pirinca...
Ne razumem ovoliku apatiju.
Da imam 18-20, ponovo bih isto, pa sve dok borba traje.

Zevs

pre 9 godina

Uspesna prodaja, 21 Euro po kvadratu, Beograd na vodi je kostao samo 19 Eur po kvadratu.
Rastu cene, ali samo za podobne.

Pa i prosjak na ulici bi dobio kredit za ovakvo zemljiste i za ovakve poslove.

PREVARA.

Leglo korupcije u Agenciji za privatizaciju jos od njenog osnivanja, bilo i ostalo.

smajli

pre 9 godina

A da neće tajno da grade one jeftine predizborne stanove, pa da nas iznenade. Stanari će dobiti i po neki ar bašte, na vrhu grobna mesta, svoj krug dvojke. Kada bi i tako bilo, paviljoni bi se zvali SNS, DS, NDS a i tako šire, dok bi jedan ostao sa blanko nazivom-niko ne zna šta donose novi izbori, za neku NNS

andrijano

pre 9 godina

argentinski scenario ovde jedino pomaze...da se izadje na ulice jer ovi he sve postalo neizdrzivo koliko je dtzava kriminalizovana i korumpirana.

zorz

pre 9 godina

Ovako se otimaju drzavne vrednosti, osnujes firmu, u sprezi si sa vlasti pa posle profit delite. Neka neki novinar pita Vucica za ovo, znate sta ce se desiti...reci ce da nema pojma o ovome i jos po nesto a sve to povisenim tonom upucenim ka novinaru.

Svoje nedam tuđe dizam to se zove komunizam

pre 9 godina

Na tom mestu su pre 2.svetskog rata bili vinogradi i ta zemlja je ljudima oteta '45. Ne razumem kako mogu da je prodaju pored važećeg zakona o restituciji osim ako sve to nije očigledna komunistička farsa. Time se i kupci i prodavci deklarišu kao najobičniji kriminalci što za prodavce i nije nešto novo, a za kupca ćemo saznati. Verovatno je i on jedan od apokaliptičnih udbaških jahača.

Samo pitam!

pre 9 godina

A zasto drzava nije napravila prenamenu zemljista u gradjevisko i prodala 20 puta vise od 2000 po aru, koliko ta zemlja stvarno kosta?
Ovo se vidi iz aviona!

Nemanja44

pre 9 godina

@
(bgj, 23. april 2015 23:08)

Odavno je sve rasprodato ostao je samo EPS i telekom ali to je kap u moru.Prodato je mnogo 100 milijarde evra je uslo u Srbiju.U svakom gradu u Srbiju su zatvorene bar 10 firmi.Ako neko hoce na svojoj kozi da oseti kako smo ziveli od 2000 do 2007 neka proda kucu i potrosi te pare za godinu dana a ako hoce da vidi kako zivimo od 2007 do danas neka stavi hipoteku na kucu i uzme pare i potrosi u roku od godinu dana.E to vam je ekonomija Srbije ili "domacinsko gazdovanje".

El nije tako?

pre 9 godina

Jak mi je ponos. Nasnimali se partizanskih lažjivih bajki i sletova i ostalih gluposti za glupe proletere. Od kad je tako pogubna propaganda neki ponos?

bachi

pre 9 godina

Odakle bivsem pancevackom taksisti 8 miliona EUR? Ovo samo u Srbiji ima, da se firmi osnovanoj 25.03.2015. nakon manje od mesec dana poslovanja proda nacionalno blago i jos je to bila jedina firma koja je ucestvovala na licitaciji. Ma jok, uopste nije "štela".
(Peki, 23. april 2015 22:06)
NapreDNO!!!

bachi

pre 9 godina

Istine radi najviše firmi je privatizovano za mandata vojislava koštunice! Zato se dss i hvali da se tada najbolje živelo jer je ušlo najviše para od prodaje!

alibaba

pre 9 godina

Po novom zakonu o planiranju i izdradnji nece morati da se placa naknada za gradsko gradjevinsko zemljiste za razne industrijske i proizvodne objekte. Sto je ok, ali postoji nesto sto se zove prenamena prostora. Ovim sistemom mogu se graditi i poslovne zgrade koje su za dobijanje gradjevinske dozvole svrstane u kategorije koje ne placaju naknadu, a nakon izgradnje se samo uradi prenamena. Skoro pa dzabe zemljiste + nema naknada = neko ce lepu lovu da uzme (ne da zaradi)

Krug2

pre 9 godina

Slicno je odradjen i CK pa mu je pridodat i najatraktivniji plac oko i posle kad se zapitasmo kako, kazu zastarelo.Tako ce isto i Avala film promeniti
nekoliko vlasnika i legalizovati se zemljiste. Njih interesuju hektari, a ne umetnost.Jednog dana kad se probudimo saznacemo da nista vise nije nase, da smo mi u stvari podstanari u nasoj zemlji.

Totalno razočarenje

pre 9 godina

Razočarao sam se u sopstvenu zemlju. Srbija je država kojoj nema spasa, neka nestane i treba da nestane.
Raspišite referendum za raspuštanje Srbije, pripojite nas okolnim državama pa da živimo kao ljudi. Ovo stvarno više nema smisla, kome treba ovakva država? Svaki dan agonija.

Dejan

pre 9 godina

Истину зна агенција за приватизацију! Зар се нико не запита ко стоји иза ње?

Den

pre 9 godina

Moram da kazem onima sto pominju pistaljke, setnje i izbore: Za sve to je kasno. U Srbiji narod nema vise ni snage ni volje. Dok se mnogo prica nece biti promena. Kuce koje laje, ne ujeda.

Pozitivac

pre 9 godina

Pa svi filmovi koji vree su vec na u tube. Koji je zadnji film Avala filma. Dobro je da smo dobili i te pare za propalu firmu. Sve tece sve se menja...

Grada

pre 9 godina

Licitacija je bila javna, zasto se ljubitelji filma,filmski radnici nisu udrzili, uzeli kredite na svoje stanove I ponudili vise od ovog jedinog kandidata. Sta sada nije po zakonu. Drzava nema dinara. To je surova realnost

bgj

pre 9 godina

Dok mi mirno sedimo i citamo o Avali,helikopteru,batinama na paradi,kradji licne karte,napadima na Sasu Jankovica,ispumpavanju vode sa kopova,Air Serbii,Beogradu na vodi....ode i ovo malo sto je ostalo od nase drzave.Sta cemo ostaviti sutra nasoj deci,da li ce hodati po svojoj zemlji ,ko ce nas sutra leciti i uciti necemu kad sve pametno ode odavde?

Anakonda

pre 9 godina

Pri najobičnijem tenderu državnih ustanova se u svim normalnim državama proverava validnost, istorija, kredibilitet i integritet učesnika. Ako je bilo šta od toga sumnjivo, to preduzeće ne može da napravi dil sa državom ni za polovan trotinet. Kontrola učesnika licitacija i tendera državnih ustanova je zakonom obavezna u eu. A kod nas.... lobotomija....

Peki

pre 9 godina

Odakle bivsem pancevackom taksisti 8 miliona EUR? Ovo samo u Srbiji ima, da se firmi osnovanoj 25.03.2015. nakon manje od mesec dana poslovanja proda nacionalno blago i jos je to bila jedina firma koja je ucestvovala na licitaciji. Ma jok, uopste nije "štela".

Zak

pre 9 godina

Ljuuudi! Da li shvatate da je jedna od najatraktivnijih parcela u Beogradu prodata za 2000 eura po aru! Pa na Smederevskom putu parcele koštaju preko 10000 eura/ar o Zrenjanincu da ne govorimo! Moramo na ulicu, nema druge!

Udav

pre 9 godina

Privatizuje se javno dobro i Agencija se poziva na "privatnost" novog vlasnika....joooooj, osim sto smrdi na kilometar na "namestaljku", jos je smesno.

Podseca na sva ona bezimena "kiparska ulaganja" iz 2000-ih.

Sve po zakonu

pre 9 godina

Za nešto malo više od 2000 evra ar najatraktivnijeg zemljišta u Beogradu, inače ide i do 20.000 na Čukarici. I pritom vlasnik može da izvrši prenamenu zemljišta u građevinsko
Mašala

duledudule

pre 9 godina

to je prodato da se srusi i da se prave zgrade i poslovni prostori...sve moze s vezom u ovoj raspaloj zemlji.crveni,zuti,napredni...sve to ista bagra

Radomir

pre 9 godina

Otvorio firmu pre mesec dana sa kapitalom do 500EUR i posle mnesec dana vec ima na racunu 1.000.000din. Jel neko proverava kako i odakle kada nema vise od dovje zaposlenih.

Aca

pre 9 godina

Pravi kupci avala filma imaju moć da sve to zemljište prevedu u građavinsko....U tome je cela caka .Oni koji avalu vide kao spomenik filmske umetnosti nemaju paru da ga kupe a oni koji imaju lovu vide ga samo kao gomilu đubreta na velikom parčetu građavinskog zemljišta...

Janko

pre 9 godina

Sansa, Potencijal, Uspeh ove vlade, Vucic je uspeo....
Ugovora nema, kupac nepoznat, ombudsman ima nesto protiv vlade, novinari su protiv vlade, svi su protiv vlade.. ali narod vladu podrzava...
Prosvetari na ulici, Nestasica lekova, vakcinacija obavezna ali nema vakcina...
BNV, Mercedes, Zelezara, PKB, Mubdala, FAP, Avala Film, Air Serbia,.... sve ste unistili (air serbia zivi ali zbog monopola)
Nema ljudi od toga nista..

Aleksa

pre 9 godina

Jedna od najvećih pljački u modernoj istoriji Srbije, 37 hektara zemljišta u Beogradu za 8 (osam) miliona evra. Bravo za Sašu Radulovića koji je oktrio ovu informaciju i još jednom razotkrio nazadnjačke malverzacije.

Vlada, Toronto

pre 9 godina

37 HEKTARA (!) u Beogradu ne moze nikako da kosta samo 8 miliona. Govorim o samom zemljistu.
Kulturno dobro obaska. HOce da prodaju i muzeje?
Gde je ministar kulture?
Ovo je najveca i najocitija pljacka od kad je Vucic dosao na vlast.

lesad

pre 9 godina

Ode stotinak miliona nekom podobnom, dok se štedi na platama i penzijama.Procenat da se ugradi za sledeću predizbornu kampanju, pa u krug.Kome tu kultura treba...

Diplomac

pre 9 godina

Otisli na Kipar po nase pare da kupe za sebe jos nesto nase koje su oni oterali za sebe u stecaj kao i sve drugo u ovoj nasoj i njihovoj drzavi.

Rango

pre 9 godina

Zar je moguće da se toliko zemljište prodalo tako jeftino?! Baš me interesuje ko ce tu za 3-4 godine krenuti sa gradnjom "Beograda na Avali"...

Thilmo

pre 9 godina

Pitajte Vučića kako je oteo pa poklonio hotel na Kopaoniku Arapima, Avala film duhovima, Srbiju njegovim "prijateljima". Propast ljudi..ne verujte više lažima!

Buda

pre 9 godina

na sajtu FCS pise da je upravni odbor -
FILMSKI CENTAR SRBIJE



UPRAVNI ODBOR:
Nada Popović Perišić, predsednik Upravnog odbora
Emir Kusturica
Nikola Mirkov

Srdjan Mihajlović

Dubravka Lakić

Stanko Crnobrnja

Andjelija Vlaisavljević

ovo poslednje ime se pominje u vezi sa konzorcijumom Film Way... možda možete tu "krovnu" instituciju Srpske kinematografije da pitate nešto o tome?

Aleksa

pre 9 godina

Jedna od najvećih pljački u modernoj istoriji Srbije, 37 hektara zemljišta u Beogradu za 8 (osam) miliona evra. Bravo za Sašu Radulovića koji je oktrio ovu informaciju i još jednom razotkrio nazadnjačke malverzacije.

Vlada, Toronto

pre 9 godina

37 HEKTARA (!) u Beogradu ne moze nikako da kosta samo 8 miliona. Govorim o samom zemljistu.
Kulturno dobro obaska. HOce da prodaju i muzeje?
Gde je ministar kulture?
Ovo je najveca i najocitija pljacka od kad je Vucic dosao na vlast.

Thilmo

pre 9 godina

Pitajte Vučića kako je oteo pa poklonio hotel na Kopaoniku Arapima, Avala film duhovima, Srbiju njegovim "prijateljima". Propast ljudi..ne verujte više lažima!

Zak

pre 9 godina

Ljuuudi! Da li shvatate da je jedna od najatraktivnijih parcela u Beogradu prodata za 2000 eura po aru! Pa na Smederevskom putu parcele koštaju preko 10000 eura/ar o Zrenjanincu da ne govorimo! Moramo na ulicu, nema druge!

Peki

pre 9 godina

Odakle bivsem pancevackom taksisti 8 miliona EUR? Ovo samo u Srbiji ima, da se firmi osnovanoj 25.03.2015. nakon manje od mesec dana poslovanja proda nacionalno blago i jos je to bila jedina firma koja je ucestvovala na licitaciji. Ma jok, uopste nije "štela".

lesad

pre 9 godina

Ode stotinak miliona nekom podobnom, dok se štedi na platama i penzijama.Procenat da se ugradi za sledeću predizbornu kampanju, pa u krug.Kome tu kultura treba...

bgj

pre 9 godina

Dok mi mirno sedimo i citamo o Avali,helikopteru,batinama na paradi,kradji licne karte,napadima na Sasu Jankovica,ispumpavanju vode sa kopova,Air Serbii,Beogradu na vodi....ode i ovo malo sto je ostalo od nase drzave.Sta cemo ostaviti sutra nasoj deci,da li ce hodati po svojoj zemlji ,ko ce nas sutra leciti i uciti necemu kad sve pametno ode odavde?

duledudule

pre 9 godina

to je prodato da se srusi i da se prave zgrade i poslovni prostori...sve moze s vezom u ovoj raspaloj zemlji.crveni,zuti,napredni...sve to ista bagra

Sve po zakonu

pre 9 godina

Za nešto malo više od 2000 evra ar najatraktivnijeg zemljišta u Beogradu, inače ide i do 20.000 na Čukarici. I pritom vlasnik može da izvrši prenamenu zemljišta u građevinsko
Mašala

Aca

pre 9 godina

Pravi kupci avala filma imaju moć da sve to zemljište prevedu u građavinsko....U tome je cela caka .Oni koji avalu vide kao spomenik filmske umetnosti nemaju paru da ga kupe a oni koji imaju lovu vide ga samo kao gomilu đubreta na velikom parčetu građavinskog zemljišta...

Janko

pre 9 godina

Sansa, Potencijal, Uspeh ove vlade, Vucic je uspeo....
Ugovora nema, kupac nepoznat, ombudsman ima nesto protiv vlade, novinari su protiv vlade, svi su protiv vlade.. ali narod vladu podrzava...
Prosvetari na ulici, Nestasica lekova, vakcinacija obavezna ali nema vakcina...
BNV, Mercedes, Zelezara, PKB, Mubdala, FAP, Avala Film, Air Serbia,.... sve ste unistili (air serbia zivi ali zbog monopola)
Nema ljudi od toga nista..

Udav

pre 9 godina

Privatizuje se javno dobro i Agencija se poziva na "privatnost" novog vlasnika....joooooj, osim sto smrdi na kilometar na "namestaljku", jos je smesno.

Podseca na sva ona bezimena "kiparska ulaganja" iz 2000-ih.

Radomir

pre 9 godina

Otvorio firmu pre mesec dana sa kapitalom do 500EUR i posle mnesec dana vec ima na racunu 1.000.000din. Jel neko proverava kako i odakle kada nema vise od dovje zaposlenih.

Rango

pre 9 godina

Zar je moguće da se toliko zemljište prodalo tako jeftino?! Baš me interesuje ko ce tu za 3-4 godine krenuti sa gradnjom "Beograda na Avali"...

Anakonda

pre 9 godina

Pri najobičnijem tenderu državnih ustanova se u svim normalnim državama proverava validnost, istorija, kredibilitet i integritet učesnika. Ako je bilo šta od toga sumnjivo, to preduzeće ne može da napravi dil sa državom ni za polovan trotinet. Kontrola učesnika licitacija i tendera državnih ustanova je zakonom obavezna u eu. A kod nas.... lobotomija....

Diplomac

pre 9 godina

Otisli na Kipar po nase pare da kupe za sebe jos nesto nase koje su oni oterali za sebe u stecaj kao i sve drugo u ovoj nasoj i njihovoj drzavi.

Buda

pre 9 godina

na sajtu FCS pise da je upravni odbor -
FILMSKI CENTAR SRBIJE



UPRAVNI ODBOR:
Nada Popović Perišić, predsednik Upravnog odbora
Emir Kusturica
Nikola Mirkov

Srdjan Mihajlović

Dubravka Lakić

Stanko Crnobrnja

Andjelija Vlaisavljević

ovo poslednje ime se pominje u vezi sa konzorcijumom Film Way... možda možete tu "krovnu" instituciju Srpske kinematografije da pitate nešto o tome?

zorz

pre 9 godina

Ovako se otimaju drzavne vrednosti, osnujes firmu, u sprezi si sa vlasti pa posle profit delite. Neka neki novinar pita Vucica za ovo, znate sta ce se desiti...reci ce da nema pojma o ovome i jos po nesto a sve to povisenim tonom upucenim ka novinaru.

andrijano

pre 9 godina

argentinski scenario ovde jedino pomaze...da se izadje na ulice jer ovi he sve postalo neizdrzivo koliko je dtzava kriminalizovana i korumpirana.

Svoje nedam tuđe dizam to se zove komunizam

pre 9 godina

Na tom mestu su pre 2.svetskog rata bili vinogradi i ta zemlja je ljudima oteta '45. Ne razumem kako mogu da je prodaju pored važećeg zakona o restituciji osim ako sve to nije očigledna komunistička farsa. Time se i kupci i prodavci deklarišu kao najobičniji kriminalci što za prodavce i nije nešto novo, a za kupca ćemo saznati. Verovatno je i on jedan od apokaliptičnih udbaških jahača.

Samo pitam!

pre 9 godina

A zasto drzava nije napravila prenamenu zemljista u gradjevisko i prodala 20 puta vise od 2000 po aru, koliko ta zemlja stvarno kosta?
Ovo se vidi iz aviona!

bachi

pre 9 godina

Odakle bivsem pancevackom taksisti 8 miliona EUR? Ovo samo u Srbiji ima, da se firmi osnovanoj 25.03.2015. nakon manje od mesec dana poslovanja proda nacionalno blago i jos je to bila jedina firma koja je ucestvovala na licitaciji. Ma jok, uopste nije "štela".
(Peki, 23. april 2015 22:06)
NapreDNO!!!

Totalno razočarenje

pre 9 godina

Razočarao sam se u sopstvenu zemlju. Srbija je država kojoj nema spasa, neka nestane i treba da nestane.
Raspišite referendum za raspuštanje Srbije, pripojite nas okolnim državama pa da živimo kao ljudi. Ovo stvarno više nema smisla, kome treba ovakva država? Svaki dan agonija.

Nemanja44

pre 9 godina

@
(bgj, 23. april 2015 23:08)

Odavno je sve rasprodato ostao je samo EPS i telekom ali to je kap u moru.Prodato je mnogo 100 milijarde evra je uslo u Srbiju.U svakom gradu u Srbiju su zatvorene bar 10 firmi.Ako neko hoce na svojoj kozi da oseti kako smo ziveli od 2000 do 2007 neka proda kucu i potrosi te pare za godinu dana a ako hoce da vidi kako zivimo od 2007 do danas neka stavi hipoteku na kucu i uzme pare i potrosi u roku od godinu dana.E to vam je ekonomija Srbije ili "domacinsko gazdovanje".

Krug2

pre 9 godina

Slicno je odradjen i CK pa mu je pridodat i najatraktivniji plac oko i posle kad se zapitasmo kako, kazu zastarelo.Tako ce isto i Avala film promeniti
nekoliko vlasnika i legalizovati se zemljiste. Njih interesuju hektari, a ne umetnost.Jednog dana kad se probudimo saznacemo da nista vise nije nase, da smo mi u stvari podstanari u nasoj zemlji.

Zevs

pre 9 godina

Uspesna prodaja, 21 Euro po kvadratu, Beograd na vodi je kostao samo 19 Eur po kvadratu.
Rastu cene, ali samo za podobne.

Pa i prosjak na ulici bi dobio kredit za ovakvo zemljiste i za ovakve poslove.

PREVARA.

Leglo korupcije u Agenciji za privatizaciju jos od njenog osnivanja, bilo i ostalo.

Dejan

pre 9 godina

Истину зна агенција за приватизацију! Зар се нико не запита ко стоји иза ње?

Den

pre 9 godina

Moram da kazem onima sto pominju pistaljke, setnje i izbore: Za sve to je kasno. U Srbiji narod nema vise ni snage ni volje. Dok se mnogo prica nece biti promena. Kuce koje laje, ne ujeda.

alibaba

pre 9 godina

Po novom zakonu o planiranju i izdradnji nece morati da se placa naknada za gradsko gradjevinsko zemljiste za razne industrijske i proizvodne objekte. Sto je ok, ali postoji nesto sto se zove prenamena prostora. Ovim sistemom mogu se graditi i poslovne zgrade koje su za dobijanje gradjevinske dozvole svrstane u kategorije koje ne placaju naknadu, a nakon izgradnje se samo uradi prenamena. Skoro pa dzabe zemljiste + nema naknada = neko ce lepu lovu da uzme (ne da zaradi)

bachi

pre 9 godina

Istine radi najviše firmi je privatizovano za mandata vojislava koštunice! Zato se dss i hvali da se tada najbolje živelo jer je ušlo najviše para od prodaje!

Beograđanin

pre 9 godina

Verovatno sam malo stariji od svih vas koji ostavljate komentare, kasne tridesete.
Kao klinci, svaki dan smo provodili na demonstracijama, boreci se za nesto i jos bitnije verovali smo u nesto.
Ne shvatam klince danas a mislim na studente i to prave univerzitetske studente, ne one sa Segatrendova, Singidingija i ostale...Da li je moguce da ne mogu da se organizuju i krenu u neku novu neposlusnost i rusenje vlasti, sve dok ne dovedemo prave, pa neka to traje i sledecih 100 godina?
Gde je entuzijazam i zelja za boljim zivotom?
Zar zelite da radite za 15-20.000, da slusate price o Beogradu na vodi, da vam politicari budu sa laznim magistraturama i kupljenim diplomama, "telepromtovanju", helikopterima, zelite li da vam starlete, pevacice i polusvet budu glavna tema razgovora, da slusate price o kafi u aviJonu, supermenskom spasavanju Feketica, biblijskim poplavama, boljem zivotu u sledecoj reinkarnaciji, unistavanju poljoprivrede i svega ostalog, kupovini "fake" robe iz preskupih Shopping mall-ova, prodavanju Avala filma za saku pirinca...
Ne razumem ovoliku apatiju.
Da imam 18-20, ponovo bih isto, pa sve dok borba traje.

smajli

pre 9 godina

A da neće tajno da grade one jeftine predizborne stanove, pa da nas iznenade. Stanari će dobiti i po neki ar bašte, na vrhu grobna mesta, svoj krug dvojke. Kada bi i tako bilo, paviljoni bi se zvali SNS, DS, NDS a i tako šire, dok bi jedan ostao sa blanko nazivom-niko ne zna šta donose novi izbori, za neku NNS

El nije tako?

pre 9 godina

Jak mi je ponos. Nasnimali se partizanskih lažjivih bajki i sletova i ostalih gluposti za glupe proletere. Od kad je tako pogubna propaganda neki ponos?

Grada

pre 9 godina

Licitacija je bila javna, zasto se ljubitelji filma,filmski radnici nisu udrzili, uzeli kredite na svoje stanove I ponudili vise od ovog jedinog kandidata. Sta sada nije po zakonu. Drzava nema dinara. To je surova realnost

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Da imam 18-20, ponovo bih isto, pa sve dok borba traje.
(Beograđanin, 24. april 2015 11:03)

Bravo sugradjanine! To je to!

p.s. ima nas i starijih ovde, ja uskoro 59

Pozitivac

pre 9 godina

Pa svi filmovi koji vree su vec na u tube. Koji je zadnji film Avala filma. Dobro je da smo dobili i te pare za propalu firmu. Sve tece sve se menja...

El nije tako?

pre 9 godina

Jak mi je ponos. Nasnimali se partizanskih lažjivih bajki i sletova i ostalih gluposti za glupe proletere. Od kad je tako pogubna propaganda neki ponos?

Pozitivac

pre 9 godina

Pa svi filmovi koji vree su vec na u tube. Koji je zadnji film Avala filma. Dobro je da smo dobili i te pare za propalu firmu. Sve tece sve se menja...

Grada

pre 9 godina

Licitacija je bila javna, zasto se ljubitelji filma,filmski radnici nisu udrzili, uzeli kredite na svoje stanove I ponudili vise od ovog jedinog kandidata. Sta sada nije po zakonu. Drzava nema dinara. To je surova realnost

bachi

pre 9 godina

Istine radi najviše firmi je privatizovano za mandata vojislava koštunice! Zato se dss i hvali da se tada najbolje živelo jer je ušlo najviše para od prodaje!

Thilmo

pre 9 godina

Pitajte Vučića kako je oteo pa poklonio hotel na Kopaoniku Arapima, Avala film duhovima, Srbiju njegovim "prijateljima". Propast ljudi..ne verujte više lažima!

Zak

pre 9 godina

Ljuuudi! Da li shvatate da je jedna od najatraktivnijih parcela u Beogradu prodata za 2000 eura po aru! Pa na Smederevskom putu parcele koštaju preko 10000 eura/ar o Zrenjanincu da ne govorimo! Moramo na ulicu, nema druge!

bgj

pre 9 godina

Dok mi mirno sedimo i citamo o Avali,helikopteru,batinama na paradi,kradji licne karte,napadima na Sasu Jankovica,ispumpavanju vode sa kopova,Air Serbii,Beogradu na vodi....ode i ovo malo sto je ostalo od nase drzave.Sta cemo ostaviti sutra nasoj deci,da li ce hodati po svojoj zemlji ,ko ce nas sutra leciti i uciti necemu kad sve pametno ode odavde?

Svoje nedam tuđe dizam to se zove komunizam

pre 9 godina

Na tom mestu su pre 2.svetskog rata bili vinogradi i ta zemlja je ljudima oteta '45. Ne razumem kako mogu da je prodaju pored važećeg zakona o restituciji osim ako sve to nije očigledna komunistička farsa. Time se i kupci i prodavci deklarišu kao najobičniji kriminalci što za prodavce i nije nešto novo, a za kupca ćemo saznati. Verovatno je i on jedan od apokaliptičnih udbaških jahača.

Aleksa

pre 9 godina

Jedna od najvećih pljački u modernoj istoriji Srbije, 37 hektara zemljišta u Beogradu za 8 (osam) miliona evra. Bravo za Sašu Radulovića koji je oktrio ovu informaciju i još jednom razotkrio nazadnjačke malverzacije.

duledudule

pre 9 godina

to je prodato da se srusi i da se prave zgrade i poslovni prostori...sve moze s vezom u ovoj raspaloj zemlji.crveni,zuti,napredni...sve to ista bagra

Peki

pre 9 godina

Odakle bivsem pancevackom taksisti 8 miliona EUR? Ovo samo u Srbiji ima, da se firmi osnovanoj 25.03.2015. nakon manje od mesec dana poslovanja proda nacionalno blago i jos je to bila jedina firma koja je ucestvovala na licitaciji. Ma jok, uopste nije "štela".

Vlada, Toronto

pre 9 godina

37 HEKTARA (!) u Beogradu ne moze nikako da kosta samo 8 miliona. Govorim o samom zemljistu.
Kulturno dobro obaska. HOce da prodaju i muzeje?
Gde je ministar kulture?
Ovo je najveca i najocitija pljacka od kad je Vucic dosao na vlast.

Aca

pre 9 godina

Pravi kupci avala filma imaju moć da sve to zemljište prevedu u građavinsko....U tome je cela caka .Oni koji avalu vide kao spomenik filmske umetnosti nemaju paru da ga kupe a oni koji imaju lovu vide ga samo kao gomilu đubreta na velikom parčetu građavinskog zemljišta...

Buda

pre 9 godina

na sajtu FCS pise da je upravni odbor -
FILMSKI CENTAR SRBIJE



UPRAVNI ODBOR:
Nada Popović Perišić, predsednik Upravnog odbora
Emir Kusturica
Nikola Mirkov

Srdjan Mihajlović

Dubravka Lakić

Stanko Crnobrnja

Andjelija Vlaisavljević

ovo poslednje ime se pominje u vezi sa konzorcijumom Film Way... možda možete tu "krovnu" instituciju Srpske kinematografije da pitate nešto o tome?

Radomir

pre 9 godina

Otvorio firmu pre mesec dana sa kapitalom do 500EUR i posle mnesec dana vec ima na racunu 1.000.000din. Jel neko proverava kako i odakle kada nema vise od dovje zaposlenih.

Janko

pre 9 godina

Sansa, Potencijal, Uspeh ove vlade, Vucic je uspeo....
Ugovora nema, kupac nepoznat, ombudsman ima nesto protiv vlade, novinari su protiv vlade, svi su protiv vlade.. ali narod vladu podrzava...
Prosvetari na ulici, Nestasica lekova, vakcinacija obavezna ali nema vakcina...
BNV, Mercedes, Zelezara, PKB, Mubdala, FAP, Avala Film, Air Serbia,.... sve ste unistili (air serbia zivi ali zbog monopola)
Nema ljudi od toga nista..

Sve po zakonu

pre 9 godina

Za nešto malo više od 2000 evra ar najatraktivnijeg zemljišta u Beogradu, inače ide i do 20.000 na Čukarici. I pritom vlasnik može da izvrši prenamenu zemljišta u građevinsko
Mašala

Den

pre 9 godina

Moram da kazem onima sto pominju pistaljke, setnje i izbore: Za sve to je kasno. U Srbiji narod nema vise ni snage ni volje. Dok se mnogo prica nece biti promena. Kuce koje laje, ne ujeda.

lesad

pre 9 godina

Ode stotinak miliona nekom podobnom, dok se štedi na platama i penzijama.Procenat da se ugradi za sledeću predizbornu kampanju, pa u krug.Kome tu kultura treba...

Anakonda

pre 9 godina

Pri najobičnijem tenderu državnih ustanova se u svim normalnim državama proverava validnost, istorija, kredibilitet i integritet učesnika. Ako je bilo šta od toga sumnjivo, to preduzeće ne može da napravi dil sa državom ni za polovan trotinet. Kontrola učesnika licitacija i tendera državnih ustanova je zakonom obavezna u eu. A kod nas.... lobotomija....

Nemanja44

pre 9 godina

@
(bgj, 23. april 2015 23:08)

Odavno je sve rasprodato ostao je samo EPS i telekom ali to je kap u moru.Prodato je mnogo 100 milijarde evra je uslo u Srbiju.U svakom gradu u Srbiju su zatvorene bar 10 firmi.Ako neko hoce na svojoj kozi da oseti kako smo ziveli od 2000 do 2007 neka proda kucu i potrosi te pare za godinu dana a ako hoce da vidi kako zivimo od 2007 do danas neka stavi hipoteku na kucu i uzme pare i potrosi u roku od godinu dana.E to vam je ekonomija Srbije ili "domacinsko gazdovanje".

zorz

pre 9 godina

Ovako se otimaju drzavne vrednosti, osnujes firmu, u sprezi si sa vlasti pa posle profit delite. Neka neki novinar pita Vucica za ovo, znate sta ce se desiti...reci ce da nema pojma o ovome i jos po nesto a sve to povisenim tonom upucenim ka novinaru.

andrijano

pre 9 godina

argentinski scenario ovde jedino pomaze...da se izadje na ulice jer ovi he sve postalo neizdrzivo koliko je dtzava kriminalizovana i korumpirana.

Rango

pre 9 godina

Zar je moguće da se toliko zemljište prodalo tako jeftino?! Baš me interesuje ko ce tu za 3-4 godine krenuti sa gradnjom "Beograda na Avali"...

Diplomac

pre 9 godina

Otisli na Kipar po nase pare da kupe za sebe jos nesto nase koje su oni oterali za sebe u stecaj kao i sve drugo u ovoj nasoj i njihovoj drzavi.

Udav

pre 9 godina

Privatizuje se javno dobro i Agencija se poziva na "privatnost" novog vlasnika....joooooj, osim sto smrdi na kilometar na "namestaljku", jos je smesno.

Podseca na sva ona bezimena "kiparska ulaganja" iz 2000-ih.

alibaba

pre 9 godina

Po novom zakonu o planiranju i izdradnji nece morati da se placa naknada za gradsko gradjevinsko zemljiste za razne industrijske i proizvodne objekte. Sto je ok, ali postoji nesto sto se zove prenamena prostora. Ovim sistemom mogu se graditi i poslovne zgrade koje su za dobijanje gradjevinske dozvole svrstane u kategorije koje ne placaju naknadu, a nakon izgradnje se samo uradi prenamena. Skoro pa dzabe zemljiste + nema naknada = neko ce lepu lovu da uzme (ne da zaradi)

smajli

pre 9 godina

A da neće tajno da grade one jeftine predizborne stanove, pa da nas iznenade. Stanari će dobiti i po neki ar bašte, na vrhu grobna mesta, svoj krug dvojke. Kada bi i tako bilo, paviljoni bi se zvali SNS, DS, NDS a i tako šire, dok bi jedan ostao sa blanko nazivom-niko ne zna šta donose novi izbori, za neku NNS

Krug2

pre 9 godina

Slicno je odradjen i CK pa mu je pridodat i najatraktivniji plac oko i posle kad se zapitasmo kako, kazu zastarelo.Tako ce isto i Avala film promeniti
nekoliko vlasnika i legalizovati se zemljiste. Njih interesuju hektari, a ne umetnost.Jednog dana kad se probudimo saznacemo da nista vise nije nase, da smo mi u stvari podstanari u nasoj zemlji.

Totalno razočarenje

pre 9 godina

Razočarao sam se u sopstvenu zemlju. Srbija je država kojoj nema spasa, neka nestane i treba da nestane.
Raspišite referendum za raspuštanje Srbije, pripojite nas okolnim državama pa da živimo kao ljudi. Ovo stvarno više nema smisla, kome treba ovakva država? Svaki dan agonija.

bachi

pre 9 godina

Odakle bivsem pancevackom taksisti 8 miliona EUR? Ovo samo u Srbiji ima, da se firmi osnovanoj 25.03.2015. nakon manje od mesec dana poslovanja proda nacionalno blago i jos je to bila jedina firma koja je ucestvovala na licitaciji. Ma jok, uopste nije "štela".
(Peki, 23. april 2015 22:06)
NapreDNO!!!

Samo pitam!

pre 9 godina

A zasto drzava nije napravila prenamenu zemljista u gradjevisko i prodala 20 puta vise od 2000 po aru, koliko ta zemlja stvarno kosta?
Ovo se vidi iz aviona!

Zevs

pre 9 godina

Uspesna prodaja, 21 Euro po kvadratu, Beograd na vodi je kostao samo 19 Eur po kvadratu.
Rastu cene, ali samo za podobne.

Pa i prosjak na ulici bi dobio kredit za ovakvo zemljiste i za ovakve poslove.

PREVARA.

Leglo korupcije u Agenciji za privatizaciju jos od njenog osnivanja, bilo i ostalo.

Dejan

pre 9 godina

Истину зна агенција за приватизацију! Зар се нико не запита ко стоји иза ње?

Beograđanin

pre 9 godina

Verovatno sam malo stariji od svih vas koji ostavljate komentare, kasne tridesete.
Kao klinci, svaki dan smo provodili na demonstracijama, boreci se za nesto i jos bitnije verovali smo u nesto.
Ne shvatam klince danas a mislim na studente i to prave univerzitetske studente, ne one sa Segatrendova, Singidingija i ostale...Da li je moguce da ne mogu da se organizuju i krenu u neku novu neposlusnost i rusenje vlasti, sve dok ne dovedemo prave, pa neka to traje i sledecih 100 godina?
Gde je entuzijazam i zelja za boljim zivotom?
Zar zelite da radite za 15-20.000, da slusate price o Beogradu na vodi, da vam politicari budu sa laznim magistraturama i kupljenim diplomama, "telepromtovanju", helikopterima, zelite li da vam starlete, pevacice i polusvet budu glavna tema razgovora, da slusate price o kafi u aviJonu, supermenskom spasavanju Feketica, biblijskim poplavama, boljem zivotu u sledecoj reinkarnaciji, unistavanju poljoprivrede i svega ostalog, kupovini "fake" robe iz preskupih Shopping mall-ova, prodavanju Avala filma za saku pirinca...
Ne razumem ovoliku apatiju.
Da imam 18-20, ponovo bih isto, pa sve dok borba traje.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 9 godina

Da imam 18-20, ponovo bih isto, pa sve dok borba traje.
(Beograđanin, 24. april 2015 11:03)

Bravo sugradjanine! To je to!

p.s. ima nas i starijih ovde, ja uskoro 59