Nedelja, 19.04.2015.

17:00

Hamilton suveren, Raikonen drugi!

Luis Hamilton nastavio je dominaciju u Formuli 1, ostvario je treću pobedu u ovogodišnjem šampionatu i učvrstio se na prvom mestu.

Izvor: AK

Hamilton suveren, Raikonen drugi! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Trokraka zvezda

pre 9 godina

Bravo Luise! Produži ugovor molim te što pre, sa Rozbergom Mercedes bi propao.
Gde su Alonsovi navijači, nema ih ove sezone? :)

Loptasta munja

pre 9 godina

Da li jos neko misli da ovaj sport zasluzuje bolje komentatore? Ovi toliko lupetaju da ponekad iskljucim ton samo da ih ne slusam.
(f1, 19. april 2015 23:15)

Ne razumem šta vam toliko smetaju komentatori? Pa ajde momče ako si bolji prijavi se na SK pa ćeš raditi umesto njih, ali juče malo... Koga briga jesi li ti stavio na "mute" ili ne? Ovde se komentariše trka a ne utisci o komentatorima.Uzgred, ja čak mislim da nikada nismo imali bolje komentatore, zanima ih jedino trkanje a tračeve van staze ostavili su svojim prethodnicima poput Veljka Petrovića koji je bio šampion u tome.Ok, poznavao je F1 bolje od ove dvojice ali bolji poznavalac ne znači i bolji komentator...

A-teist

pre 9 godina

Samo bih se pridruzio misljenju shiftera i bez nekih dubljih analiza...raikonnenu svaka cast,a hamiltonu...pa i njemu :-).,na mladjima svet ostaje!

Iceman

pre 9 godina

Team radio:
Arrivabene: "Grande Kimi, we are proud of you!"
Kimi: "Yeah. Thanks everybody."

Reporter: "Kimi, any special feelings about being back on the podium after 26 races?"
Kimi: "Uhhh...not really."

Alternator=ultimatum

pre 9 godina

sad ce ga rozberg otkinuti!!!!!
(milos, 18. april 2015 01:21)

Evo Luis se još nije oporavio od otkidanja.
Strašno ko sve komentariše...

Хумска БГ

pre 9 godina

(as, 19. april 2015 20:36)

Ако мало боље погледаш, Ферари уопште није спорији од Мерцедеса на правцу, поготово од Вилијамсовог Мерцедеса.И како је Фетел био спорији од Ботаса када је после промене предњег крила успео за три-четири круга да скине разлику од 9 секунди? Али када је требало обићи - ништа.Иначе Ботас је био у боксу само који круг пре Фетела и имали су свеже гуме обојица тако да не можеш рећи да је Фетел уништио гуме током тих неколико кругова јурњаве за Ботасом.Поготово тврђе! А видели смо колико се код Ферарија споро троше кад је Кими на меким изгурао онолико дуго.И Ботас је после трке рекао да је Фетел био бржи и да га је намучио(мада то можда и није неки показатељ, може он да изјави шта хоће :))

VOĆNI JOGURT,
Менсел просек, Хил просек, Хамилтон просек, Фетел просек, Алонсо просек(таксиста) а Кими легенда.Па има ли неко осим "Краљконена-Алкохонена" да није просек? Или је он једини врхунски мајстор а остали аматери? А кад погледамо мало пажљивије, статистички су БАШ СВИ наведени за које тврдиш да су просек - успешнији од Раиконена-Краљконена.Можда је и Шумахер просек?
Што се Хамилтона тиче, он када треба да обиђе некога, он то у 99% случајева одради.И радио је годинама уназад и када није имао доминантан болид.Али сада нема потребе кад је стално испред свих.А остали?

Kjara Porter

pre 9 godina

Da je trka trajala još 5 krugova, Kimi bi obišao i Luisa.
(phreak, 19. april 2015 21:42)

Da su Luis i Niko doživeli kvar par krugova ranije, da je Rikardu pukao motor pre cilja, da su se Botas i Fetel čuknuli, da je ovo da je ono... Alonso bi bio na podijumu danas tako da...

zigot

pre 9 godina

bravo Kimi care svih careva! dobro jutro.. kako si spavao?

PS: da li ima jos neko koga UZASNO nerviraju one prskalice... mislim sta smo mi gledaoci, deca od 11 godina?!

Хумска БГ

pre 9 godina

(as, 19. april 2015 20:36)

Ферари на правцу уопште не заостаје пуно за Мерцедесом, поготово за оним Мерцедесом у Вилијамсовом болиду.Е сад, ако Себастијан није био бржи од Ботаса, како је после промене предњег крила, кад је пао на око 8-9 секунди иза Ботаса, успео да га достигне после 4-5 кругова? Па чим га је тако брзо сустигао значи да је био бржи, а зашто га није обишао - о томе и причам.Иначе Ботас је само пар кругова раније био у боксу тако да Фетел није имао много свежије гуме од њега па да кажеш да их је истрошио у тој јурњави.
VOĆNI JOGURT
Менсел просек, Хил просек, Фетел просек, Хамилтон просек, Алонсо просек... Има ли по теби још неки возач осим "Краљконена-Алкохонена" који није просек? Или је само он врхунски возач који вози "очајан" Фераријев болид? А статистички гледано, лошији је БАШ ОД СВАКОГ од ове петорице.Мора да је и Шумахер био просек?

snower

pre 9 godina

ne morate se vracati tako daleko u proslost sto se tice zanimljivih trka,pogledjte samo 2012 , u 7 trka 7 razlicitih pobednika(prisetite se i 8 trke u valensiji)

Shifter

pre 9 godina

Čitam neke komentare, ljudi kao da nisu gledali trku. Ja sam fan Kimija, ali sam isto tako realan. Kimi je na tvrđim pneumaticima imao ista vremena kao pojedinci na mekšim. Zna da izvuče maksimum iz pneumatika. To dovoljno govori o njegovoj veštini za upravljačem. Hamiltonu čestitke na pobedi. Takođe odličan vozač. Što se tiče Nika, dokazao da puca pod pritiskom. Fetel takođe. Novajlije su me oduševile, kao svaki put do sada.

NS BOY

pre 9 godina

@voćni jogurt, ubaci malo u svoj vocni napitak i komadice pomorandze. Pomazu nakon ovako stresnih trenutaka.
Kada cobanin bude terao ovce u rikverc, Ferari i Kimi ce biti bolji od Luisa Hamiltona. Misljenja sam da je jedna od najsuludijih izjava da je Hamilton prosecan vozac. Isti bolid ima i Niko Rosberg, ali se ne nalazi na prvome mestu. Kada se Hamiltonu ukazu prilike, on pretice lako. Trenutno za tim nema potrebe jer dokazuje na treninzima, sa brojem pol-pozicija kao i prvima mestima da je najdominantniji vozac. Ipak od bolida ne zavisi sve, vec i od tehnike vozaca, odnosno talenta.

Dog ba

pre 9 godina

Trka je bila ok,hamilton nedodirljiv.nemam nista protiv raikonena,strategija je bila danas na njegovoj strani i dobro je i vozio,nema dileme.ali polako,ne zurite sa histerijom oko kimija,videcemo u sledecim trkama Kakav plasman ce mu uspeti.vettel nece dozvoliti da mu ovaj igra ispred nosa.alonso napreduje polako sa mcleranom,vec u skorijem vremenu cemo gledati mclaren u top 10,ostali prosek.

voćni jogurt

pre 9 godina

Humska budi ljubazan pa nam objasni koga je tvoj Hamilto obišao u ove četiri trke, osim što je do imbecilnosti stiskao gas i molio boga da motor izdrži. Čovek jedino ima najbrži bolid . baš kao što su svojevremeno imali Mensel i Hil koji su takodje bili prosečni vozači kao i Hamilton KIMI KRALJkonen !!!!!!!!

Pariz

pre 9 godina

Jedna dosta zanimljiva trka :)čestitke Luisu i Mercedesu, zaista ova kombinacija, barem za sada, izgleda nepobedivo!Luis vozi bolje nego ikad, svaka čast!Ipak ''Faca'' dana za mene je Kimi :)Ferari je opet taktički nadigrao Mercedes i drugačijom taktikom uzeo drugo mesto, ali svaka čast i samom Kimiju koji je vozio odlično.Danas smo gledali neobičnog Fetela,puno nervoze,grešaka pa onda i taj problem s krilom….posebna priča je Rozberg, vozio je solidno,prešao nekoliko puta Fetela i Kimija, ali opet je Luis bio neuhvatljiv,a onda na kraju ostao i bez drugog mesta.Nije ovo dobro vreme za Niku.Čestitke i Botasu i Perezu koji su bili dobri….e sad….moj McLaren….katastrofa za Batona ovaj vikend, ne znam da je čovek u celoj karijeri imao gori vikend….grozno…a s druge strane jako dobar nastup Alonsa, 11. mesto 3 sec od bodova.Očigledno je ostvaren napredak i u race paceu….ali još to nije to…..sad nam sledi jako jako bitnih 3 nedelje bez trke pa Španija gde se opet “slažu karte”!Ko će ostvariti napredak, a ko ne? Može li Ferari prestići Mercedes? Može li Vilijams doći bliže vodećima?Šta će učiniti McLaren?Puno pitanja, a odgovori dolaze u Barseloni…..

savio

pre 9 godina

Sjajna voznja Kimija i odlicna taktika Ferarija. I da nuje Rozberg pogresio u krivini na kocenju, Kimi bi ga obisao. To pokazuje i 3 sekunde koje je Kimi na kraju imao u odnosu na Nemca. Hamilton dominantan, Fetel sam sebi upropastio trku. Vidi se da Mercedes i dalje ima prednost u brzini(malu) u ondnosu na Ferari ali u boksu ih Ferari 2 puta nadigrao. Bice ovde jos zanimljivih trka, a siguran sam da ce ove 3 nedelje pauze dobro iskoristiti Ferari.

as

pre 9 godina

@Хумска БГ, 19. april 2015 19:22
Koliko ti ne znaš, a pametuješ.
Fetel je pravio greške upravo zbog agresivnosti, i garantujem da je najtalentovaniji vozač od svih trenutno aktivnih, ali je Mercedesov bolid toliko dominantan da je to nezapamćeno. Zašto Seb nije prešao Botasa? Pa Botas ima mercedesov motor i daleko mu je veća brzina na pravcu nego što je to Ferariju, da si bar malo "mozgao" prilikom gledanja trke, uočio bi to, da Fetel čak ni u DRS zoni ne može da parira Valteriju sa maksimalnom brzinom.

Nadam se da će do sledeće trke Ferari približiti Mercedesu bar za stotinku po krugu, tada bi već mogli da imamo jak takmičarski Ferari, u boksu su savršeni, a to je još veći uspeh ako se setimo poslednje 2 sezone koliko su mrcvarili Kimija i Alonsa u istom.

Alex Pb

pre 9 godina

Odlicna trka, cestitke Hamiltonu. Raikonen je imao odlicnu taktiku, fantasticno je odradio i pokazao da ume da stedi gume. Fetel-reklo bi se da mu danas nije bio dan. Imam utisak da trenutno Ferari samo na razlicitoj strategiji moze pobediti Mercedes, tako je bilo u Maleziji, a danas je to dokazao Kimi. Pozdrav svim ljubiteljima F1!

explorer

pre 9 godina

Drago mi je da ferari konstantno sustiže mečku i da ćemo ove godine imati malo više neizvesnosti tokom šampionata.
Luis je imao puno sreće da mu kvar na kočnicama izbije u poslednjem krugu. Da je bilo krug ranije, Rozborg bi možda ispunion svoje obećanje. Kimi iznenađujuće dobar. Sve pohvale Botasu koji je do kraja uspeo da odoli Fetelu.
Lično, najviše mi se svidela vožnja koju je pružio Nars. Srčanost i borbenost koju je pokazao je bila milina za gledati.

Pun mi kufer alkosovih fanova

pre 9 godina

gde ste pljuvaci "alkohonena"? :)
bravo kimi :)
(Johny, 19. april 2015 19:00)

Ne pljuje njega niko, pljuje sam sebe svojim vožnjama.Uzeo čovek prvi podijum posle 27 trka i odmah oduševljenje na sve strane kao da je titulu osvojio.To dovoljno govori o njegovim kvalitetima...

Zastava AMG Petronas

pre 9 godina

Da ponovim jos jednom, konstantnost ce osvojiti titulu. Jedno odustajanje moze da napravi frkicu. I Merc i Ferari deluju ok sa tim sto mozda Ferari deluje za nijansu pouzdanije, kad se pogleda problem sa kocnicama u Bahreinu za Merc. Ostali su kilometrima daleko. Renoi se raspadaju, Meklaren bi mogao vec za 2,3 trke da uzme prvi bod.

cartmanx

pre 9 godina

Dobra trka i pre svega odlicna Kimijeva voznja, nije se imalo vremena da je trka potrajala jos par krugova sa problemima koje je Hamilton imao mislim da bi Kimi dosao i do pobede sa onakvim tempom.Sto se placljivog Rozaberga tice svaki komentar je suvisan sve je vidjeno i vec su ljudi ovde pisali o njemu a ja juce posle kvalifikacija.Ipak ono sto svi Kimijevi navijaci moraju da znaju, a medju njima sam i ja, jos stavljanjem parafa na ugovor Fetelu je dodeljeno mesto vozaca br.1 ali je cini se ipak Ferari pustio dvojac da se trka, s obzirom na male sanse da ce objektivno uzeti titulu pored ovakvog mercedesa i Hamiltona ove godine bez obzira na napredak. Da je u pitanju borba za titulu uveren sam da bi bilo drugacije i da stvari isle na Fetelovu stranu, i cini se to je ok. Pri tom daleko od toga da omalovazavam sampinsku notu Seb-a(pa godinama ranije kada su ga pljuvali navijaci Ferarija dok ej vozio za Red Bul ovde sam pisao kako je decko sampionski kalibar i to sam prepoznao jos od njegove prve pobede u Toro Rosu u Monci) samo konstatujem i izvinjavam se sto sam malo pobegao od same trke ali ovo mi se vrzma u glavi i pre pocetka sezone. Jos jednom, Kimijev sam navijac, ne navijam ni za jedan tim navijao sam jos od ere Senne za McLaren, sada imam "samo" vozaca-:)

Хумска БГ

pre 9 godina

Дакле, резиме: Шта су нам данас показали претенденти на титулу?
1.Фетел, "Шумијев наследник", гомила грешака и лош темпо, сам себи сломи предње крило, поједе осам секунди Ботасове предности у року од три круга али онда наилази на зид и ту је био крај.
2.Кими - као и у Мелбурну, и попут свог колеге данас, поставља рекорде у најбржим круговима кад има празну стазу испред себе, кад треба обилазити нема га нигде, али добра тактика и на крају узима друго место на Розбергово излетање што ће бити сасвим довољно за још једно надреално величање његове вожње.У првом стинту никакав, два пута губи позицију од Ника али ипак честитке за подијум, у односу на прошлу сезону делује као препорођен.
3.Розберг? Драго ми је што је испунио обећање од пре неки дан и победио.Барем му се испунила жеља да чује немачку химну на подијуму :)
4.Црна Муња - вели Срђан: "Не замерите навијачи Луиса Хамилтона али ваш возач је толико доминантан..." Непроценљиво! Не треба више ни реч додати.Чисто да се зна ко је газда ове Ф1.
Остали? Луди и феноменални Наср, баксуз Маса(опет!), Рикардо одличан, срамотни Рено наставља да уништава каријере перспективних талената. Алонсо... дајте му САДА Ферари па да гледамо праву борбу за титулу! Форс Индија добра на овој стази, Манору похвале на рачун поузданости.И то би било то...

greyhound

pre 9 godina

Šteta što je Kimiju zafalio krug-dva za pobedu, ili makar za borbu sa Hamiltonom. Dobar mu je stav - nisam baš zadovoljan drugim mestom.
Uzgred budi rečeno, 70-80 odsto komentara je o Kimiju. Toliko o tome ko je najpopularniji vozač.

12345

pre 9 godina

Oni koji su sumnjali u Kimijevu vestinu su pogresili zestoko, sto se potvrdilo. Nije mi samo jasno zbog cega su ga toliko drzali na srednje mekim, jer mi se cini da su ga bar tri kruga pre zvali na zamenu, na kraju ne samo da bi presao Rosberga, nego bi naterao Luisa da unisti kocnice i imao bi velike sanse za prvo mesto. Elem, izvanredna trka, pogotovo za Kimija. Zao mi je sto i Hulk i Rikardo nemaju bolje bolide da zacine trku, jer zasluzuju bolji bolid npr. Mercedesov vise od Rosberga. I da ne bih da zvucim zlocesto, ali Rosberg nema stabilnost za sampiona, i mislim da je steta sto ima mesto u Mercedesu pored toliko boljih trkaca od njega.

rosi

pre 9 godina

veoma zanimljiva sezona .e moji vi .da ste gledali Senu i Prosta kako se po tri puta prestignu u istom krugu sada bi vam ovaj cirkus bio u najmanju ruku smesan

gavrosaurus

pre 9 godina

Данашња трка је показала разлику менталитета неколицине возача, необично је да су највише грешили они који су традиционално најхладније главе — Немци, Фетел и на крају Розберг. Финци су врло добро возили а поновићу да ме искрено радује Рајконеново буђење и жеља за тркањем. Алонсо на 11. месту што је више него што сам очекивао али стара је то кајла и сигурно је то резултат искуства пре него спремности аута али навикли смо да је човек бољи од машине кад је Фернандо у причи.

Michael

pre 9 godina

Bravo Kimi legendooo,to je onaj Kimi iz Lotusa i iz 2007. godine,Rozberg odlican danas ali ponovo popusta kad je najbitnije,mada se pominje problem sa kocnicama.Cestitke Hamiltonu na pobedi.

rosi

pre 9 godina

veoma zanimljiva sezona .e moji vi .da ste gledali Senu i Prosta kako se po tri puta prestignu u istom krugu sada bi vam ovaj cirkus bio u najmanju ruku smesan

gavrosaurus

pre 9 godina

Данашња трка је показала разлику менталитета неколицине возача, необично је да су највише грешили они који су традиционално најхладније главе — Немци, Фетел и на крају Розберг. Финци су врло добро возили а поновићу да ме искрено радује Рајконеново буђење и жеља за тркањем. Алонсо на 11. месту што је више него што сам очекивао али стара је то кајла и сигурно је то резултат искуства пре него спремности аута али навикли смо да је човек бољи од машине кад је Фернандо у причи.

Michael

pre 9 godina

Bravo Kimi legendooo,to je onaj Kimi iz Lotusa i iz 2007. godine,Rozberg odlican danas ali ponovo popusta kad je najbitnije,mada se pominje problem sa kocnicama.Cestitke Hamiltonu na pobedi.

12345

pre 9 godina

Oni koji su sumnjali u Kimijevu vestinu su pogresili zestoko, sto se potvrdilo. Nije mi samo jasno zbog cega su ga toliko drzali na srednje mekim, jer mi se cini da su ga bar tri kruga pre zvali na zamenu, na kraju ne samo da bi presao Rosberga, nego bi naterao Luisa da unisti kocnice i imao bi velike sanse za prvo mesto. Elem, izvanredna trka, pogotovo za Kimija. Zao mi je sto i Hulk i Rikardo nemaju bolje bolide da zacine trku, jer zasluzuju bolji bolid npr. Mercedesov vise od Rosberga. I da ne bih da zvucim zlocesto, ali Rosberg nema stabilnost za sampiona, i mislim da je steta sto ima mesto u Mercedesu pored toliko boljih trkaca od njega.

greyhound

pre 9 godina

Šteta što je Kimiju zafalio krug-dva za pobedu, ili makar za borbu sa Hamiltonom. Dobar mu je stav - nisam baš zadovoljan drugim mestom.
Uzgred budi rečeno, 70-80 odsto komentara je o Kimiju. Toliko o tome ko je najpopularniji vozač.

Shifter

pre 9 godina

Čitam neke komentare, ljudi kao da nisu gledali trku. Ja sam fan Kimija, ali sam isto tako realan. Kimi je na tvrđim pneumaticima imao ista vremena kao pojedinci na mekšim. Zna da izvuče maksimum iz pneumatika. To dovoljno govori o njegovoj veštini za upravljačem. Hamiltonu čestitke na pobedi. Takođe odličan vozač. Što se tiče Nika, dokazao da puca pod pritiskom. Fetel takođe. Novajlije su me oduševile, kao svaki put do sada.

Хумска БГ

pre 9 godina

Дакле, резиме: Шта су нам данас показали претенденти на титулу?
1.Фетел, "Шумијев наследник", гомила грешака и лош темпо, сам себи сломи предње крило, поједе осам секунди Ботасове предности у року од три круга али онда наилази на зид и ту је био крај.
2.Кими - као и у Мелбурну, и попут свог колеге данас, поставља рекорде у најбржим круговима кад има празну стазу испред себе, кад треба обилазити нема га нигде, али добра тактика и на крају узима друго место на Розбергово излетање што ће бити сасвим довољно за још једно надреално величање његове вожње.У првом стинту никакав, два пута губи позицију од Ника али ипак честитке за подијум, у односу на прошлу сезону делује као препорођен.
3.Розберг? Драго ми је што је испунио обећање од пре неки дан и победио.Барем му се испунила жеља да чује немачку химну на подијуму :)
4.Црна Муња - вели Срђан: "Не замерите навијачи Луиса Хамилтона али ваш возач је толико доминантан..." Непроценљиво! Не треба више ни реч додати.Чисто да се зна ко је газда ове Ф1.
Остали? Луди и феноменални Наср, баксуз Маса(опет!), Рикардо одличан, срамотни Рено наставља да уништава каријере перспективних талената. Алонсо... дајте му САДА Ферари па да гледамо праву борбу за титулу! Форс Индија добра на овој стази, Манору похвале на рачун поузданости.И то би било то...

savio

pre 9 godina

Sjajna voznja Kimija i odlicna taktika Ferarija. I da nuje Rozberg pogresio u krivini na kocenju, Kimi bi ga obisao. To pokazuje i 3 sekunde koje je Kimi na kraju imao u odnosu na Nemca. Hamilton dominantan, Fetel sam sebi upropastio trku. Vidi se da Mercedes i dalje ima prednost u brzini(malu) u ondnosu na Ferari ali u boksu ih Ferari 2 puta nadigrao. Bice ovde jos zanimljivih trka, a siguran sam da ce ove 3 nedelje pauze dobro iskoristiti Ferari.

Alex Pb

pre 9 godina

Odlicna trka, cestitke Hamiltonu. Raikonen je imao odlicnu taktiku, fantasticno je odradio i pokazao da ume da stedi gume. Fetel-reklo bi se da mu danas nije bio dan. Imam utisak da trenutno Ferari samo na razlicitoj strategiji moze pobediti Mercedes, tako je bilo u Maleziji, a danas je to dokazao Kimi. Pozdrav svim ljubiteljima F1!

NS BOY

pre 9 godina

@voćni jogurt, ubaci malo u svoj vocni napitak i komadice pomorandze. Pomazu nakon ovako stresnih trenutaka.
Kada cobanin bude terao ovce u rikverc, Ferari i Kimi ce biti bolji od Luisa Hamiltona. Misljenja sam da je jedna od najsuludijih izjava da je Hamilton prosecan vozac. Isti bolid ima i Niko Rosberg, ali se ne nalazi na prvome mestu. Kada se Hamiltonu ukazu prilike, on pretice lako. Trenutno za tim nema potrebe jer dokazuje na treninzima, sa brojem pol-pozicija kao i prvima mestima da je najdominantniji vozac. Ipak od bolida ne zavisi sve, vec i od tehnike vozaca, odnosno talenta.

voćni jogurt

pre 9 godina

Humska budi ljubazan pa nam objasni koga je tvoj Hamilto obišao u ove četiri trke, osim što je do imbecilnosti stiskao gas i molio boga da motor izdrži. Čovek jedino ima najbrži bolid . baš kao što su svojevremeno imali Mensel i Hil koji su takodje bili prosečni vozači kao i Hamilton KIMI KRALJkonen !!!!!!!!

Kjara Porter

pre 9 godina

Da je trka trajala još 5 krugova, Kimi bi obišao i Luisa.
(phreak, 19. april 2015 21:42)

Da su Luis i Niko doživeli kvar par krugova ranije, da je Rikardu pukao motor pre cilja, da su se Botas i Fetel čuknuli, da je ovo da je ono... Alonso bi bio na podijumu danas tako da...

Pariz

pre 9 godina

Jedna dosta zanimljiva trka :)čestitke Luisu i Mercedesu, zaista ova kombinacija, barem za sada, izgleda nepobedivo!Luis vozi bolje nego ikad, svaka čast!Ipak ''Faca'' dana za mene je Kimi :)Ferari je opet taktički nadigrao Mercedes i drugačijom taktikom uzeo drugo mesto, ali svaka čast i samom Kimiju koji je vozio odlično.Danas smo gledali neobičnog Fetela,puno nervoze,grešaka pa onda i taj problem s krilom….posebna priča je Rozberg, vozio je solidno,prešao nekoliko puta Fetela i Kimija, ali opet je Luis bio neuhvatljiv,a onda na kraju ostao i bez drugog mesta.Nije ovo dobro vreme za Niku.Čestitke i Botasu i Perezu koji su bili dobri….e sad….moj McLaren….katastrofa za Batona ovaj vikend, ne znam da je čovek u celoj karijeri imao gori vikend….grozno…a s druge strane jako dobar nastup Alonsa, 11. mesto 3 sec od bodova.Očigledno je ostvaren napredak i u race paceu….ali još to nije to…..sad nam sledi jako jako bitnih 3 nedelje bez trke pa Španija gde se opet “slažu karte”!Ko će ostvariti napredak, a ko ne? Može li Ferari prestići Mercedes? Može li Vilijams doći bliže vodećima?Šta će učiniti McLaren?Puno pitanja, a odgovori dolaze u Barseloni…..

Zastava AMG Petronas

pre 9 godina

Da ponovim jos jednom, konstantnost ce osvojiti titulu. Jedno odustajanje moze da napravi frkicu. I Merc i Ferari deluju ok sa tim sto mozda Ferari deluje za nijansu pouzdanije, kad se pogleda problem sa kocnicama u Bahreinu za Merc. Ostali su kilometrima daleko. Renoi se raspadaju, Meklaren bi mogao vec za 2,3 trke da uzme prvi bod.

Pun mi kufer alkosovih fanova

pre 9 godina

gde ste pljuvaci "alkohonena"? :)
bravo kimi :)
(Johny, 19. april 2015 19:00)

Ne pljuje njega niko, pljuje sam sebe svojim vožnjama.Uzeo čovek prvi podijum posle 27 trka i odmah oduševljenje na sve strane kao da je titulu osvojio.To dovoljno govori o njegovim kvalitetima...

explorer

pre 9 godina

Drago mi je da ferari konstantno sustiže mečku i da ćemo ove godine imati malo više neizvesnosti tokom šampionata.
Luis je imao puno sreće da mu kvar na kočnicama izbije u poslednjem krugu. Da je bilo krug ranije, Rozborg bi možda ispunion svoje obećanje. Kimi iznenađujuće dobar. Sve pohvale Botasu koji je do kraja uspeo da odoli Fetelu.
Lično, najviše mi se svidela vožnja koju je pružio Nars. Srčanost i borbenost koju je pokazao je bila milina za gledati.

cartmanx

pre 9 godina

Dobra trka i pre svega odlicna Kimijeva voznja, nije se imalo vremena da je trka potrajala jos par krugova sa problemima koje je Hamilton imao mislim da bi Kimi dosao i do pobede sa onakvim tempom.Sto se placljivog Rozaberga tice svaki komentar je suvisan sve je vidjeno i vec su ljudi ovde pisali o njemu a ja juce posle kvalifikacija.Ipak ono sto svi Kimijevi navijaci moraju da znaju, a medju njima sam i ja, jos stavljanjem parafa na ugovor Fetelu je dodeljeno mesto vozaca br.1 ali je cini se ipak Ferari pustio dvojac da se trka, s obzirom na male sanse da ce objektivno uzeti titulu pored ovakvog mercedesa i Hamiltona ove godine bez obzira na napredak. Da je u pitanju borba za titulu uveren sam da bi bilo drugacije i da stvari isle na Fetelovu stranu, i cini se to je ok. Pri tom daleko od toga da omalovazavam sampinsku notu Seb-a(pa godinama ranije kada su ga pljuvali navijaci Ferarija dok ej vozio za Red Bul ovde sam pisao kako je decko sampionski kalibar i to sam prepoznao jos od njegove prve pobede u Toro Rosu u Monci) samo konstatujem i izvinjavam se sto sam malo pobegao od same trke ali ovo mi se vrzma u glavi i pre pocetka sezone. Jos jednom, Kimijev sam navijac, ne navijam ni za jedan tim navijao sam jos od ere Senne za McLaren, sada imam "samo" vozaca-:)

as

pre 9 godina

@Хумска БГ, 19. april 2015 19:22
Koliko ti ne znaš, a pametuješ.
Fetel je pravio greške upravo zbog agresivnosti, i garantujem da je najtalentovaniji vozač od svih trenutno aktivnih, ali je Mercedesov bolid toliko dominantan da je to nezapamćeno. Zašto Seb nije prešao Botasa? Pa Botas ima mercedesov motor i daleko mu je veća brzina na pravcu nego što je to Ferariju, da si bar malo "mozgao" prilikom gledanja trke, uočio bi to, da Fetel čak ni u DRS zoni ne može da parira Valteriju sa maksimalnom brzinom.

Nadam se da će do sledeće trke Ferari približiti Mercedesu bar za stotinku po krugu, tada bi već mogli da imamo jak takmičarski Ferari, u boksu su savršeni, a to je još veći uspeh ako se setimo poslednje 2 sezone koliko su mrcvarili Kimija i Alonsa u istom.

Dog ba

pre 9 godina

Trka je bila ok,hamilton nedodirljiv.nemam nista protiv raikonena,strategija je bila danas na njegovoj strani i dobro je i vozio,nema dileme.ali polako,ne zurite sa histerijom oko kimija,videcemo u sledecim trkama Kakav plasman ce mu uspeti.vettel nece dozvoliti da mu ovaj igra ispred nosa.alonso napreduje polako sa mcleranom,vec u skorijem vremenu cemo gledati mclaren u top 10,ostali prosek.

snower

pre 9 godina

ne morate se vracati tako daleko u proslost sto se tice zanimljivih trka,pogledjte samo 2012 , u 7 trka 7 razlicitih pobednika(prisetite se i 8 trke u valensiji)

Хумска БГ

pre 9 godina

(as, 19. april 2015 20:36)

Ферари на правцу уопште не заостаје пуно за Мерцедесом, поготово за оним Мерцедесом у Вилијамсовом болиду.Е сад, ако Себастијан није био бржи од Ботаса, како је после промене предњег крила, кад је пао на око 8-9 секунди иза Ботаса, успео да га достигне после 4-5 кругова? Па чим га је тако брзо сустигао значи да је био бржи, а зашто га није обишао - о томе и причам.Иначе Ботас је само пар кругова раније био у боксу тако да Фетел није имао много свежије гуме од њега па да кажеш да их је истрошио у тој јурњави.
VOĆNI JOGURT
Менсел просек, Хил просек, Фетел просек, Хамилтон просек, Алонсо просек... Има ли по теби још неки возач осим "Краљконена-Алкохонена" који није просек? Или је само он врхунски возач који вози "очајан" Фераријев болид? А статистички гледано, лошији је БАШ ОД СВАКОГ од ове петорице.Мора да је и Шумахер био просек?

Iceman

pre 9 godina

Team radio:
Arrivabene: "Grande Kimi, we are proud of you!"
Kimi: "Yeah. Thanks everybody."

Reporter: "Kimi, any special feelings about being back on the podium after 26 races?"
Kimi: "Uhhh...not really."

Alternator=ultimatum

pre 9 godina

sad ce ga rozberg otkinuti!!!!!
(milos, 18. april 2015 01:21)

Evo Luis se još nije oporavio od otkidanja.
Strašno ko sve komentariše...

zigot

pre 9 godina

bravo Kimi care svih careva! dobro jutro.. kako si spavao?

PS: da li ima jos neko koga UZASNO nerviraju one prskalice... mislim sta smo mi gledaoci, deca od 11 godina?!

Хумска БГ

pre 9 godina

(as, 19. april 2015 20:36)

Ако мало боље погледаш, Ферари уопште није спорији од Мерцедеса на правцу, поготово од Вилијамсовог Мерцедеса.И како је Фетел био спорији од Ботаса када је после промене предњег крила успео за три-четири круга да скине разлику од 9 секунди? Али када је требало обићи - ништа.Иначе Ботас је био у боксу само који круг пре Фетела и имали су свеже гуме обојица тако да не можеш рећи да је Фетел уништио гуме током тих неколико кругова јурњаве за Ботасом.Поготово тврђе! А видели смо колико се код Ферарија споро троше кад је Кими на меким изгурао онолико дуго.И Ботас је после трке рекао да је Фетел био бржи и да га је намучио(мада то можда и није неки показатељ, може он да изјави шта хоће :))

VOĆNI JOGURT,
Менсел просек, Хил просек, Хамилтон просек, Фетел просек, Алонсо просек(таксиста) а Кими легенда.Па има ли неко осим "Краљконена-Алкохонена" да није просек? Или је он једини врхунски мајстор а остали аматери? А кад погледамо мало пажљивије, статистички су БАШ СВИ наведени за које тврдиш да су просек - успешнији од Раиконена-Краљконена.Можда је и Шумахер просек?
Што се Хамилтона тиче, он када треба да обиђе некога, он то у 99% случајева одради.И радио је годинама уназад и када није имао доминантан болид.Али сада нема потребе кад је стално испред свих.А остали?

Loptasta munja

pre 9 godina

Da li jos neko misli da ovaj sport zasluzuje bolje komentatore? Ovi toliko lupetaju da ponekad iskljucim ton samo da ih ne slusam.
(f1, 19. april 2015 23:15)

Ne razumem šta vam toliko smetaju komentatori? Pa ajde momče ako si bolji prijavi se na SK pa ćeš raditi umesto njih, ali juče malo... Koga briga jesi li ti stavio na "mute" ili ne? Ovde se komentariše trka a ne utisci o komentatorima.Uzgred, ja čak mislim da nikada nismo imali bolje komentatore, zanima ih jedino trkanje a tračeve van staze ostavili su svojim prethodnicima poput Veljka Petrovića koji je bio šampion u tome.Ok, poznavao je F1 bolje od ove dvojice ali bolji poznavalac ne znači i bolji komentator...

Trokraka zvezda

pre 9 godina

Bravo Luise! Produži ugovor molim te što pre, sa Rozbergom Mercedes bi propao.
Gde su Alonsovi navijači, nema ih ove sezone? :)

A-teist

pre 9 godina

Samo bih se pridruzio misljenju shiftera i bez nekih dubljih analiza...raikonnenu svaka cast,a hamiltonu...pa i njemu :-).,na mladjima svet ostaje!

Хумска БГ

pre 9 godina

Дакле, резиме: Шта су нам данас показали претенденти на титулу?
1.Фетел, "Шумијев наследник", гомила грешака и лош темпо, сам себи сломи предње крило, поједе осам секунди Ботасове предности у року од три круга али онда наилази на зид и ту је био крај.
2.Кими - као и у Мелбурну, и попут свог колеге данас, поставља рекорде у најбржим круговима кад има празну стазу испред себе, кад треба обилазити нема га нигде, али добра тактика и на крају узима друго место на Розбергово излетање што ће бити сасвим довољно за још једно надреално величање његове вожње.У првом стинту никакав, два пута губи позицију од Ника али ипак честитке за подијум, у односу на прошлу сезону делује као препорођен.
3.Розберг? Драго ми је што је испунио обећање од пре неки дан и победио.Барем му се испунила жеља да чује немачку химну на подијуму :)
4.Црна Муња - вели Срђан: "Не замерите навијачи Луиса Хамилтона али ваш возач је толико доминантан..." Непроценљиво! Не треба више ни реч додати.Чисто да се зна ко је газда ове Ф1.
Остали? Луди и феноменални Наср, баксуз Маса(опет!), Рикардо одличан, срамотни Рено наставља да уништава каријере перспективних талената. Алонсо... дајте му САДА Ферари па да гледамо праву борбу за титулу! Форс Индија добра на овој стази, Манору похвале на рачун поузданости.И то би било то...

voćni jogurt

pre 9 godina

Humska budi ljubazan pa nam objasni koga je tvoj Hamilto obišao u ove četiri trke, osim što je do imbecilnosti stiskao gas i molio boga da motor izdrži. Čovek jedino ima najbrži bolid . baš kao što su svojevremeno imali Mensel i Hil koji su takodje bili prosečni vozači kao i Hamilton KIMI KRALJkonen !!!!!!!!

Pun mi kufer alkosovih fanova

pre 9 godina

gde ste pljuvaci "alkohonena"? :)
bravo kimi :)
(Johny, 19. april 2015 19:00)

Ne pljuje njega niko, pljuje sam sebe svojim vožnjama.Uzeo čovek prvi podijum posle 27 trka i odmah oduševljenje na sve strane kao da je titulu osvojio.To dovoljno govori o njegovim kvalitetima...

rosi

pre 9 godina

veoma zanimljiva sezona .e moji vi .da ste gledali Senu i Prosta kako se po tri puta prestignu u istom krugu sada bi vam ovaj cirkus bio u najmanju ruku smesan

as

pre 9 godina

@Хумска БГ, 19. april 2015 19:22
Koliko ti ne znaš, a pametuješ.
Fetel je pravio greške upravo zbog agresivnosti, i garantujem da je najtalentovaniji vozač od svih trenutno aktivnih, ali je Mercedesov bolid toliko dominantan da je to nezapamćeno. Zašto Seb nije prešao Botasa? Pa Botas ima mercedesov motor i daleko mu je veća brzina na pravcu nego što je to Ferariju, da si bar malo "mozgao" prilikom gledanja trke, uočio bi to, da Fetel čak ni u DRS zoni ne može da parira Valteriju sa maksimalnom brzinom.

Nadam se da će do sledeće trke Ferari približiti Mercedesu bar za stotinku po krugu, tada bi već mogli da imamo jak takmičarski Ferari, u boksu su savršeni, a to je još veći uspeh ako se setimo poslednje 2 sezone koliko su mrcvarili Kimija i Alonsa u istom.

NS BOY

pre 9 godina

@voćni jogurt, ubaci malo u svoj vocni napitak i komadice pomorandze. Pomazu nakon ovako stresnih trenutaka.
Kada cobanin bude terao ovce u rikverc, Ferari i Kimi ce biti bolji od Luisa Hamiltona. Misljenja sam da je jedna od najsuludijih izjava da je Hamilton prosecan vozac. Isti bolid ima i Niko Rosberg, ali se ne nalazi na prvome mestu. Kada se Hamiltonu ukazu prilike, on pretice lako. Trenutno za tim nema potrebe jer dokazuje na treninzima, sa brojem pol-pozicija kao i prvima mestima da je najdominantniji vozac. Ipak od bolida ne zavisi sve, vec i od tehnike vozaca, odnosno talenta.

greyhound

pre 9 godina

Šteta što je Kimiju zafalio krug-dva za pobedu, ili makar za borbu sa Hamiltonom. Dobar mu je stav - nisam baš zadovoljan drugim mestom.
Uzgred budi rečeno, 70-80 odsto komentara je o Kimiju. Toliko o tome ko je najpopularniji vozač.

Хумска БГ

pre 9 godina

(as, 19. april 2015 20:36)

Ферари на правцу уопште не заостаје пуно за Мерцедесом, поготово за оним Мерцедесом у Вилијамсовом болиду.Е сад, ако Себастијан није био бржи од Ботаса, како је после промене предњег крила, кад је пао на око 8-9 секунди иза Ботаса, успео да га достигне после 4-5 кругова? Па чим га је тако брзо сустигао значи да је био бржи, а зашто га није обишао - о томе и причам.Иначе Ботас је само пар кругова раније био у боксу тако да Фетел није имао много свежије гуме од њега па да кажеш да их је истрошио у тој јурњави.
VOĆNI JOGURT
Менсел просек, Хил просек, Фетел просек, Хамилтон просек, Алонсо просек... Има ли по теби још неки возач осим "Краљконена-Алкохонена" који није просек? Или је само он врхунски возач који вози "очајан" Фераријев болид? А статистички гледано, лошији је БАШ ОД СВАКОГ од ове петорице.Мора да је и Шумахер био просек?

Iceman

pre 9 godina

Team radio:
Arrivabene: "Grande Kimi, we are proud of you!"
Kimi: "Yeah. Thanks everybody."

Reporter: "Kimi, any special feelings about being back on the podium after 26 races?"
Kimi: "Uhhh...not really."

12345

pre 9 godina

Oni koji su sumnjali u Kimijevu vestinu su pogresili zestoko, sto se potvrdilo. Nije mi samo jasno zbog cega su ga toliko drzali na srednje mekim, jer mi se cini da su ga bar tri kruga pre zvali na zamenu, na kraju ne samo da bi presao Rosberga, nego bi naterao Luisa da unisti kocnice i imao bi velike sanse za prvo mesto. Elem, izvanredna trka, pogotovo za Kimija. Zao mi je sto i Hulk i Rikardo nemaju bolje bolide da zacine trku, jer zasluzuju bolji bolid npr. Mercedesov vise od Rosberga. I da ne bih da zvucim zlocesto, ali Rosberg nema stabilnost za sampiona, i mislim da je steta sto ima mesto u Mercedesu pored toliko boljih trkaca od njega.

gavrosaurus

pre 9 godina

Данашња трка је показала разлику менталитета неколицине возача, необично је да су највише грешили они који су традиционално најхладније главе — Немци, Фетел и на крају Розберг. Финци су врло добро возили а поновићу да ме искрено радује Рајконеново буђење и жеља за тркањем. Алонсо на 11. месту што је више него што сам очекивао али стара је то кајла и сигурно је то резултат искуства пре него спремности аута али навикли смо да је човек бољи од машине кад је Фернандо у причи.

Kjara Porter

pre 9 godina

Da je trka trajala još 5 krugova, Kimi bi obišao i Luisa.
(phreak, 19. april 2015 21:42)

Da su Luis i Niko doživeli kvar par krugova ranije, da je Rikardu pukao motor pre cilja, da su se Botas i Fetel čuknuli, da je ovo da je ono... Alonso bi bio na podijumu danas tako da...

zigot

pre 9 godina

bravo Kimi care svih careva! dobro jutro.. kako si spavao?

PS: da li ima jos neko koga UZASNO nerviraju one prskalice... mislim sta smo mi gledaoci, deca od 11 godina?!

Michael

pre 9 godina

Bravo Kimi legendooo,to je onaj Kimi iz Lotusa i iz 2007. godine,Rozberg odlican danas ali ponovo popusta kad je najbitnije,mada se pominje problem sa kocnicama.Cestitke Hamiltonu na pobedi.

Dog ba

pre 9 godina

Trka je bila ok,hamilton nedodirljiv.nemam nista protiv raikonena,strategija je bila danas na njegovoj strani i dobro je i vozio,nema dileme.ali polako,ne zurite sa histerijom oko kimija,videcemo u sledecim trkama Kakav plasman ce mu uspeti.vettel nece dozvoliti da mu ovaj igra ispred nosa.alonso napreduje polako sa mcleranom,vec u skorijem vremenu cemo gledati mclaren u top 10,ostali prosek.

Хумска БГ

pre 9 godina

(as, 19. april 2015 20:36)

Ако мало боље погледаш, Ферари уопште није спорији од Мерцедеса на правцу, поготово од Вилијамсовог Мерцедеса.И како је Фетел био спорији од Ботаса када је после промене предњег крила успео за три-четири круга да скине разлику од 9 секунди? Али када је требало обићи - ништа.Иначе Ботас је био у боксу само који круг пре Фетела и имали су свеже гуме обојица тако да не можеш рећи да је Фетел уништио гуме током тих неколико кругова јурњаве за Ботасом.Поготово тврђе! А видели смо колико се код Ферарија споро троше кад је Кими на меким изгурао онолико дуго.И Ботас је после трке рекао да је Фетел био бржи и да га је намучио(мада то можда и није неки показатељ, може он да изјави шта хоће :))

VOĆNI JOGURT,
Менсел просек, Хил просек, Хамилтон просек, Фетел просек, Алонсо просек(таксиста) а Кими легенда.Па има ли неко осим "Краљконена-Алкохонена" да није просек? Или је он једини врхунски мајстор а остали аматери? А кад погледамо мало пажљивије, статистички су БАШ СВИ наведени за које тврдиш да су просек - успешнији од Раиконена-Краљконена.Можда је и Шумахер просек?
Што се Хамилтона тиче, он када треба да обиђе некога, он то у 99% случајева одради.И радио је годинама уназад и када није имао доминантан болид.Али сада нема потребе кад је стално испред свих.А остали?

Loptasta munja

pre 9 godina

Da li jos neko misli da ovaj sport zasluzuje bolje komentatore? Ovi toliko lupetaju da ponekad iskljucim ton samo da ih ne slusam.
(f1, 19. april 2015 23:15)

Ne razumem šta vam toliko smetaju komentatori? Pa ajde momče ako si bolji prijavi se na SK pa ćeš raditi umesto njih, ali juče malo... Koga briga jesi li ti stavio na "mute" ili ne? Ovde se komentariše trka a ne utisci o komentatorima.Uzgred, ja čak mislim da nikada nismo imali bolje komentatore, zanima ih jedino trkanje a tračeve van staze ostavili su svojim prethodnicima poput Veljka Petrovića koji je bio šampion u tome.Ok, poznavao je F1 bolje od ove dvojice ali bolji poznavalac ne znači i bolji komentator...

Zastava AMG Petronas

pre 9 godina

Da ponovim jos jednom, konstantnost ce osvojiti titulu. Jedno odustajanje moze da napravi frkicu. I Merc i Ferari deluju ok sa tim sto mozda Ferari deluje za nijansu pouzdanije, kad se pogleda problem sa kocnicama u Bahreinu za Merc. Ostali su kilometrima daleko. Renoi se raspadaju, Meklaren bi mogao vec za 2,3 trke da uzme prvi bod.

cartmanx

pre 9 godina

Dobra trka i pre svega odlicna Kimijeva voznja, nije se imalo vremena da je trka potrajala jos par krugova sa problemima koje je Hamilton imao mislim da bi Kimi dosao i do pobede sa onakvim tempom.Sto se placljivog Rozaberga tice svaki komentar je suvisan sve je vidjeno i vec su ljudi ovde pisali o njemu a ja juce posle kvalifikacija.Ipak ono sto svi Kimijevi navijaci moraju da znaju, a medju njima sam i ja, jos stavljanjem parafa na ugovor Fetelu je dodeljeno mesto vozaca br.1 ali je cini se ipak Ferari pustio dvojac da se trka, s obzirom na male sanse da ce objektivno uzeti titulu pored ovakvog mercedesa i Hamiltona ove godine bez obzira na napredak. Da je u pitanju borba za titulu uveren sam da bi bilo drugacije i da stvari isle na Fetelovu stranu, i cini se to je ok. Pri tom daleko od toga da omalovazavam sampinsku notu Seb-a(pa godinama ranije kada su ga pljuvali navijaci Ferarija dok ej vozio za Red Bul ovde sam pisao kako je decko sampionski kalibar i to sam prepoznao jos od njegove prve pobede u Toro Rosu u Monci) samo konstatujem i izvinjavam se sto sam malo pobegao od same trke ali ovo mi se vrzma u glavi i pre pocetka sezone. Jos jednom, Kimijev sam navijac, ne navijam ni za jedan tim navijao sam jos od ere Senne za McLaren, sada imam "samo" vozaca-:)

A-teist

pre 9 godina

Samo bih se pridruzio misljenju shiftera i bez nekih dubljih analiza...raikonnenu svaka cast,a hamiltonu...pa i njemu :-).,na mladjima svet ostaje!

Trokraka zvezda

pre 9 godina

Bravo Luise! Produži ugovor molim te što pre, sa Rozbergom Mercedes bi propao.
Gde su Alonsovi navijači, nema ih ove sezone? :)

savio

pre 9 godina

Sjajna voznja Kimija i odlicna taktika Ferarija. I da nuje Rozberg pogresio u krivini na kocenju, Kimi bi ga obisao. To pokazuje i 3 sekunde koje je Kimi na kraju imao u odnosu na Nemca. Hamilton dominantan, Fetel sam sebi upropastio trku. Vidi se da Mercedes i dalje ima prednost u brzini(malu) u ondnosu na Ferari ali u boksu ih Ferari 2 puta nadigrao. Bice ovde jos zanimljivih trka, a siguran sam da ce ove 3 nedelje pauze dobro iskoristiti Ferari.

Pariz

pre 9 godina

Jedna dosta zanimljiva trka :)čestitke Luisu i Mercedesu, zaista ova kombinacija, barem za sada, izgleda nepobedivo!Luis vozi bolje nego ikad, svaka čast!Ipak ''Faca'' dana za mene je Kimi :)Ferari je opet taktički nadigrao Mercedes i drugačijom taktikom uzeo drugo mesto, ali svaka čast i samom Kimiju koji je vozio odlično.Danas smo gledali neobičnog Fetela,puno nervoze,grešaka pa onda i taj problem s krilom….posebna priča je Rozberg, vozio je solidno,prešao nekoliko puta Fetela i Kimija, ali opet je Luis bio neuhvatljiv,a onda na kraju ostao i bez drugog mesta.Nije ovo dobro vreme za Niku.Čestitke i Botasu i Perezu koji su bili dobri….e sad….moj McLaren….katastrofa za Batona ovaj vikend, ne znam da je čovek u celoj karijeri imao gori vikend….grozno…a s druge strane jako dobar nastup Alonsa, 11. mesto 3 sec od bodova.Očigledno je ostvaren napredak i u race paceu….ali još to nije to…..sad nam sledi jako jako bitnih 3 nedelje bez trke pa Španija gde se opet “slažu karte”!Ko će ostvariti napredak, a ko ne? Može li Ferari prestići Mercedes? Može li Vilijams doći bliže vodećima?Šta će učiniti McLaren?Puno pitanja, a odgovori dolaze u Barseloni…..

Shifter

pre 9 godina

Čitam neke komentare, ljudi kao da nisu gledali trku. Ja sam fan Kimija, ali sam isto tako realan. Kimi je na tvrđim pneumaticima imao ista vremena kao pojedinci na mekšim. Zna da izvuče maksimum iz pneumatika. To dovoljno govori o njegovoj veštini za upravljačem. Hamiltonu čestitke na pobedi. Takođe odličan vozač. Što se tiče Nika, dokazao da puca pod pritiskom. Fetel takođe. Novajlije su me oduševile, kao svaki put do sada.

Alternator=ultimatum

pre 9 godina

sad ce ga rozberg otkinuti!!!!!
(milos, 18. april 2015 01:21)

Evo Luis se još nije oporavio od otkidanja.
Strašno ko sve komentariše...

Alex Pb

pre 9 godina

Odlicna trka, cestitke Hamiltonu. Raikonen je imao odlicnu taktiku, fantasticno je odradio i pokazao da ume da stedi gume. Fetel-reklo bi se da mu danas nije bio dan. Imam utisak da trenutno Ferari samo na razlicitoj strategiji moze pobediti Mercedes, tako je bilo u Maleziji, a danas je to dokazao Kimi. Pozdrav svim ljubiteljima F1!

snower

pre 9 godina

ne morate se vracati tako daleko u proslost sto se tice zanimljivih trka,pogledjte samo 2012 , u 7 trka 7 razlicitih pobednika(prisetite se i 8 trke u valensiji)

explorer

pre 9 godina

Drago mi je da ferari konstantno sustiže mečku i da ćemo ove godine imati malo više neizvesnosti tokom šampionata.
Luis je imao puno sreće da mu kvar na kočnicama izbije u poslednjem krugu. Da je bilo krug ranije, Rozborg bi možda ispunion svoje obećanje. Kimi iznenađujuće dobar. Sve pohvale Botasu koji je do kraja uspeo da odoli Fetelu.
Lično, najviše mi se svidela vožnja koju je pružio Nars. Srčanost i borbenost koju je pokazao je bila milina za gledati.