Subota, 18.04.2015.

18:59

Nadal: Nemoguće je protiv Novaka

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je na momente igrao veoma dobro protiv Novaka Đokovića, ali da ga je bilo nemoguće pobediti.

Izvor: JT

Nadal: Nemoguæe je protiv Novaka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

zvanični ATP sajt duduk

pre 9 godina

@duduk
Netacno, 4-2 za RF.
(+, 19. april 2015 05:31)
Nije netačno. Tačno je. Čak je 4;3 za Novaka ako uračunamo bežanje sa finala wtf Rogera.

Mairon

pre 9 godina

Nije nemoguće, ali Rafa nije bio na potrebnom nivou, već je samo na mahove igrao kako treba. Verovatno bi mu bilo jako teško i da je u boljoj formi, ali u pojedinim trenucima videlo se da Rafa pada mentalno, posebno gem u kome je imao 40:0 i na kraju ga izgubio.

Rafa mora da igra agresivnije i oštrije, kao u polufinalu RG-a 2013. Ovako, biće ugrožen ne samo od Đokovića nego i od Nišikorija, Ferera i Vavrinke, ako se Vavrinka vrati u formu.

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Nole streptomicin za Rafu
Rafa streptomicin za Rodžera
Rodžer streptomicin za Noleta

Nije više ni bitno ko tu koga,bitno je da je atomski tenis i da uživamo jer kad se njih trojica povuku tenis neće ni na šta da liči.Ovo su mašine.

Deda Proka

pre 9 godina

Rafajlo, imam dva pitanja: (1) kako je moguce da od 10 udaraca 9 ti padaju oko servis linije? (2) da li ti a i Nolo krijete sta imate u arsenalu i to cuvate za RG, a da Rodja ne zna? Ukapirace Rodja sta vivradote.

Boban Nikolic

pre 9 godina

Mislim da sam igrao veoma dobro u pojedinim trenucima. Mogao sam da igram na pravom nivou protiv veoma teškog rivala i najboljeg na svetu, što Novak jeste danas. Ali, posle nekog vremena sam postao umoran, a kada se to desi, igrate kraće poene. I tada je nemoguće igrati protiv Novaka”, naglasio je Nadal.
Evo,upravo ova Nadalova izjava,potvrdjuje ono o cemu sam vec pisao u jednom od svojih komentara.Nadal nema nameru da nesto menja u svojoj igri.I dalje se oslanja na snagu.Promene koje je napravio pocetkom godine su na reketu tacnije glavi reketa.Dimenzije su ostale iste ali se raspored zica proredio i na taj nacin mu omogucio dodatnu snagu udarca.Insistiranje na snazi i duzini svakog poena mu najcesce donosi prednost ali mu to sve redje uspeva protiv Novaka.Kao posledica takvog nacina igre dolazi do cestih povreda.Upravo 2011.g.i pocetkom 2012 posle 7 uzastopnih Novakovih pobeda u finalima GS i Mastersa doslo je prve u nizu Nadalove povrede i pauze u igranju turnira.Poruku koju mu je tada uputio Novak, da ga snagom sve redje moze da pobedjuje, nije shvatio pa su se povrede vratile i ponovo je pauzirao.Bude li u toj nameri i dalje insistirao bojim se da mu igracki vek,nazalost,nece biti dug.
U nasem jeziku postoji izreka koja glasi :" Um caruje snaga klade valja".
Novakova jucerasnja pobeda je upravo potvrda ove izreke.

Johnny ffm

pre 9 godina

Ovako kako je nadal igrao protiv noleta, odvalio bih mureja i federera. Ali protiv broj 1 svijeta je premalo! Bravo nole. Samo lagano

Boston Selac

pre 9 godina

Djovaku je ova godina prilika da postane najbolji svih vremena a za to je uslov sva cetri slema i jos pet mastersa ukljucujuci sinsinati, sa kojina postaje prvi po osvojenim mastersima to bi nadvladalo cak i 2011 i da presisa federovih 18 krompira.

Popaj

pre 9 godina

Alex ja sam pisao o sadašnjosti i rekao sam da vlada trenutno na svim podlogama,a što se tiče GS i broja turnira lepo sam napisao da rekordi služe da bi bili oboreni.Šta tu nije jasno?

DA DA

pre 9 godina

Folirant , sprema se za Pariz a na momente je pokazao da ima igru i ovo je prakticno bila priprema.Ovo je vec vidjeno nekoliko puta !!!!!!!!!!!!!!!

Biston

pre 9 godina

Boze kako nam je lepo! Hvala ti Nole sto postojis, hvala ti za svu srecu koju si nam do sada priredio. Pa ni svesni nismo da zivimo u eri Novaka Djokovica.

+

pre 9 godina

@Stefan
Nadal je rekao da je igrao najbolje sto moze u ovom trenutku.
A to je daleko od njegovog maksimuma, od onoga sto moze kada je u vrhunskoj formi.
Ako ti mislis da je ono bio najbolji Nadalov tenis, onda si ti u teniskom smislu velika neznalica i verovatno tenis ne pratis duze od mesec dana.

+

pre 9 godina

@boki
Novak nikada nije bio ni blizu toga da bude najdominantniji teniser u istoriji. On jedva osvoji po 1 GS godisnje. Nadominantniji su osvajali po 3-4 godisnje. A da je dominantan ne bi bio tek treci po osvojenim titulama u svojoj eri. I to sa duplo manje GS od Nadala i Federera.

srbEUin

pre 9 godina

Sve u svemu, Rafi sledi dalji pad na listi, jer su mu sada manje šanse da dođe do finala i inkasira značajniji broj bodova. Više nije među 4 nosioca, i barem u 50% slučajeva naletaće na No1eta u 1/4 ili najdalje u 1/2.
Jedina nada za bodove su mu Barca i Madrid, gde No1e, nadam se, neće učestvovati, već će se pripremati za Rim i Pariz.
Tako da možda neće ni doći do velikog finala u RG, osim ako Rafu sreća na žrebu ne svrsta u drugi kostur.

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

Pitaj Rodzera dal je nemoguce....Dubai 2015, shanghai 2014, monte carlo 2014, dubai 2014.........
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nadrealni realista, 18. april 2015 21:12)
Rodžer:"Rafa, moguće je, moguće. Al' šta me snadje u IW 2014 i 2015, Wimbledon 2014, a na WTF nisam smeo ni da mu izadjem na crtu."

Vlada91

pre 9 godina

(jack, 18. april 2015 21:56)
Taj Federer,koga bez potrebe omalovazavas,od velike cetvorke jedini je pobedjivao Novaka u poslednjih 10 meseci.
I samo on sa 34 godine predstavlja konkurenciju Novaku.

SMILICA

pre 9 godina

Postovani Dylan Dog zaista je milina citate Vase komentare.
Bravo za No1Eta!
Doneo nam je neopisivu radost pobedom nad RN.
Sada RG izgleda zaista moguc.

Pozdrav za sve ljubitelje tenisa i b92 i nadam se sutra jos vecem radovanju

No1EMINATOR

pre 9 godina

Ja sam ocekivao tezak mec,bez obzira sto su svi ocekivali laganu pobedu Novaka.I pocelo je tesko,odmah je Spanac napravio break u prvom gemu.Nadal je imao 7 dana vise da se pripremi za Monte Carlo i sljaku od Novaka,jer je ranije ispao u Majamiju.Za to vreme je trenirao na Majorci kod kuce.Novak je imao znatno krace vreme za pripremu i prelazak sa betona na najsporiju podlogu.Obzirom na takve okolnosti,Nole je bio sjajan.Iako su neki ocekivali ubedljiviji trijumf.Pravi podvig i izazov ce biti uzeti mu(Nadalu) tri seta na Garrosu.Tamo iza baselinea i sa strane ima mnogo vise prostora,sto pogoduje Rafi.Trci kao puma i sve stize da vrati.Uvek moras extra dodatni udarac da odigras.Sada ce on jos vise krvnicki da trenira ne bi li do Garrosa bio u sto boljoj formi.I bice.Bice vec do Mastersa u Rimu.Nece Novaku biti ovako lako.Sada bih voleo,nakon sto ovde osvoji titulu,da ode u Madrid u opegla Rafu u sred njegove "Caha Mahice" u Spaniji.Kao 2011-e!

---

pre 9 godina

(deltoid, 18. april 2015 19:50)

De, de, susjed opusti se, šta si se primio! Šale se ljudi malo. Ok, Nadal je kralj šljake, samo to mu je još ostalo, mada evo tambura ga Nole godinama redovno i na njegovoj neprikosnovenoj podlozi. Tamburaju ga kao kantu i paceri na travi i betonu. Šta je? Praviš se da ne vidiš to? Glava u pesak, k'o noj, aaa? Džaba mu ta titula kralja prašnjave šljake, kada je Srbin kralj tenisa!

Поцерац

pre 9 godina

'91. или '92. је Новак почео да удара тениску лоптицу.
Елем, 23 године је било потребно, уз све остале околности и неоколности, да онако надмоћно 'изломи' дечка из (са) Мајорке (Шпанија).
23 године НЕОДУСТАЈАЊА.
Мало који Србин то жели (или уме) да спозна.

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Stvarno sam uživao u današnjem meču, radovao se povratku Nadala iako sam navijač Novaka Đokovića. Nadal kaže da bi više voleo da igra sa slabijim igračem, siguran sam i da ostali tako misle ( i sam Đoković bi sigurno birao nekog slabijeg od Nadala, Feda i Mareja),ali ovo je praznik za publiku. Može to još bolje, naravno, ali je, s obzirom da je sporija podloga, izuzetno dinamičan meč, pun lepih poteza. Dovoljno govori da je bio samo po jedan as na obe strane.

Popaj

pre 9 godina

Deltoid ti pričaš o kralju Nadalu a Novak je imperator jer vlada na svim podlogama(a ne samo na jednoj) i kontinentima.Što se tiče istorije rekordi služe da bi bili nadmašeni polako bez uzbuđavanja vidim da ti je teško,međutim postoji rešenje za tvoj problem umesto za kralja navijaj za imperatora.

alex

pre 9 godina

"Deltoid ti pričaš o kralju Nadalu a Novak je imperator jer vlada na svim podlogama(a ne samo na jednoj) i kontinentima."
koliko ja znam Roger je najbolji na travi, tu on ima 7 Wimbledon-a a novak dva, isto koliko i Nadal; jedina podloga gde je novak izuzetno dobar je beton doduše tu opet Roger ima više titula i činjenica da novak ima jedan US Open, Rafa dva a Roger čak 5.
vi novakovi fanovi očigledno ne znate šta su činjenice koje još uvek rade protiv novaka u poredjenju sa Federerom i Nadalom. Čak i Federer kako tako ima RG a novak nema. ja ne znam šta će biti za pet, deset godina ali znam šta je sad - Roger je najbolji na travi i ima najviše GS i po svim parametrima najbolji u istoriji; Rafa je Kralj Šljake i ima 14 GS i tu je sa Federerom na vrhu liste najboljih, on i Sampras su izjednačeni po broju GS; Đoković ima 8 GS, prestigao je neke velikane ali je još uvek iza Federera i Nadala na osnovu objektivnih kriterijuma; za sad je jako dobar na betonu, a na travi i šljaci je iza Federera, odnosno Nadala, kao i po broju GS titula. Sve sto sam ja rekla su suve činjenice.

gg

pre 9 godina

Lepa izjava od Nadala! Manje ne bi trebalo ni ocekivati ali ono sto Novak treba da zapamti i da nikad ne zaboravi su one pretnje kaziprstom od Nadala i lice pretvoreno u lice predatora a sve to u momentu kad je Nole izbacio svoj lob u aut. Dakle, Nadal preti u momentu kad je osvojio poen Noletovom greskom. kao sto je i rekao, vazne su pobede i titule, ne i nacin kako se do njih dolazi. To je duboko u njegovoj svesti, zato pretnja u momentu kad osvaja poen Noletovom greskom a ne svojim vinerom.
Nadal ce na svakom sledecem turniru biti sve jaci i jaci, ima snaznu volju a i motivaciju da se ponovo potvrdi osvajanjem turnira.

iiiinm

pre 9 godina

Ne komentarišem tenis, ali ovo moram...Dok je ovakvih spasa nam nema.
(DedaMiloje, 18. april 2015 20:51)

Kakve veze imaju Hrvati navijači Nadala sa našim "spasom"?

Alpstein

pre 9 godina

@David, 18. april 2015 19:19Kakav stupidan komentar. Čuj..“Nadal i Fed stvorili monstruma“. Pazi, oni stvorili Novaka...pa još ispade monstrum?!?Ne, prijatelju, nije Nole ni monstrum – kako ti govoriš, niti zver ili „princ iz nekakve tame“ kako neki pokušavaju da mu prilepe negativne atribute..A nisu ga stvorili ni Fed ni Nadal, niti je Nadala stvorio Fed, niti je Novaka stvorio Nadal. Shvataš li?Novak je talentovan momak, koji je mučnim radom, samoodricanjem i upornošću prelazio prepreke da bi dosegao vrh. Uz to je iskren, dobar momak toplog srca i senzibilne duše. Daleko je on od monstruma, zveri i inih zala, kao vrh planine od tmurne morske dubine...Shvataš li Davide?
(Od bisera ogrlica, 18. april 2015 20:28)
Bisere, jesi ti čuo za ironiju?

Dux

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

.........Vamos Rafaaaaaa u penziju!!!!!!

Adam

pre 9 godina

@ Od bisera ogrlica,
Mislim da niste dobro shvatili sta je David rekao.
Da nije bilo Federera i Nadala, cije je domete morao da juri, pitanje je da li bi Nole bio ovakav teniser kakav je dana. Uostalo i sam Nole je o tome govorio.
Termin "monstrouzan" shvatite kao pesnicku figuru. Nemojte sve sto se napise da shvatate bukvalno.

Nebojša

pre 9 godina

Pitaj Rodzera dal je nemoguce....Dubai 2015, shanghai 2014, monte carlo 2014, dubai 2014.........
(nadrealni realista, 18. april 2015 21:12)

Pa da je Novak igrao kao tada protiv Federera i Nadal bi slavio danas a lane u mc je Novak igrao povredjen da je Novak u ta tri meča igrao ovako kao danas Federer bi izgubio sva tri ali Federer kada Novak igra odlično ili ispadne ranije ili preda bez borbe kao u Londonu.

dr

pre 9 godina

Rafa je vodio 2-0 u prvom setu,ali ono sto je mene fasciniralo je izraz Noletovog lica,govor tela!Kao da je 0-0!Nista...
I pobedi taj set 6-3..
Onda,ako ste primetili,u drugom setu,nesto sto sam prvi put video u njihovim susretima..Mislim,treci ili cetvrti gem...
Nole je stajao na sredini terena i naizmenicno udarao forhend-bekhend...Nadal,kao omadjijan,trcao po terenu kao "brisac",Nole se nije bukvalno pomerao..Ali,Nadal,srecan sto uopste vraca te lopte,SVAKU je vratio pravo na njega!I izgubio gem..Nisam mogao da poverujem da nijednom nije uspeo da ga pomeri sa sredine terena!Rafael Nadal!
Crni Berdihu,sta li tebe ceka?
Sta li mislis,cemu li se nadas?
Nista ti sutra ne ide u prilog-ni podloga,ni visina,ni brzina,ni repertoar udaraca!
Najveca opasnost za tebe od Noleta nisi ti,nego NADAL!
Zasto?
Pa Novak ce sutra igrati da tebe ne pobedi,nego da te "otkine",da ne bi posle bilo komentara eto pobedio Nadala,"dao" mu 6 gemova,a Berdih mu uzeo ,recimo 10!
Sramota je ne izaci na megdan,ali ce to za tebe biti kosmar,ne mec!
Ako bensedin nije doping sredstvo,popij sutra neki,5-6,bice ti lakse...
U medjusobni skor isto ne gledaj..Ni u rezultate Noleta u MK...Niko sa njim nije igrao 3 seta,pa cak ni Rafa...
"Osvrnes" li se na to,dzaba ti i bensedin...

PAJA

pre 9 godina

Ne jedan od najboljih, vec najbolji!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alex, 18. april 2015 19:37)

Tako je alex!Bravo sto si ovo uocio!

Nadal jeste korektno pohvalio Novaka,ali poput Federera,i kad hvali ne kaze igrao sam protiv najboljeg tenisera nego - protiv jednog od najboljih tenisera.A to je velika razlika!

Sa ovakvom izjavom Nadal sebe smatra Najboljim a Novaka - jednim od najboljih tenisera na svetu.

Kada se sve oduzme i sabere - ipak nije korektan do kraja u izjavi.

Pokusava.Ali ne moze.

carević

pre 9 godina

Pazi ovu @ona - "vidimo se na Majorci i ove godine" hahahaha, hvala ti za ovo hahahahaha, gde se to gledate, ti njega na slici u nekom magazinu kako se on kupa na Majorci...

Miki Miki

pre 9 godina

Ne vredi Nadalu. On se samo namesta na taj forhand i zato mu treba 3x vise energije i duzi mecevi da bi mogao uspesnije da igra. Zamislite koliko treba da pretrci kad mu loptica padne na backhand, a o treba da se namesti za forhand. Pa jos stoji 3 metra iza osnovne, a Nole obozava drop shotove. Zbog svoga anti-stila zato Nadal i pauzira pola godine, a pola igra. Za to vremen Nole igra sve elemente i sve izgleda mnogo jednostavnije i brze. U tome ce se razlikovati njihove karijere. Nadal sto je napravio na pocetku to mu je. Za vise nije, istrosio je sve. Nole je vladar dok ne prestigne sve njihove rekorde, a onda moze bezbrizno sa Stefanom da brcka nogice u moru.

Dobrica

pre 9 godina

Mec je bio odlican, NDj pokazao da je najbolji, ali mislim da ce Nadal za RG da bude spreman 100% i bice ga veoma tesko pobediti, kao i svake godine. Ako Novak bude imao los dan, kao prosle, gde su ga mucile vrucina, pritisak ogroman, setite se da je u jednom trenutku i povracao na terenu, bice veoma tesko. Svake godine Nole pobedjuje Nadala u ovim pripremnim turnirima, ali na glavnom uvek Nadal pokaze nesto vise.Nadam se da se to nece desiti ove godine....

Bikan

pre 9 godina

Ja sam rekao pre neki dan a to ima napisano u komentarima: da ako nadal stigne do novaka, da nece da osvoji vise od 6 gema; i hteo sam da se kladim na to.
Realno, nadal moze da uzme oko 2-3 gema po seta novaku. Realno.

jack

pre 9 godina

Nadal je igrao odlično i razlika je bila u jednoj nijansi. Neverovatno je kako pokriva teren i šta je sve uspevao da vrati. Biće veoma opasan protivnik u Madridu i Rimu i naravno na RG. Ovo danas je bio atomski tenis, Federer tu stvarno nema šta da traži.

Rafa+Nole=najbolji tenis svih vremena, još jednom overeno.

Ex sns

pre 9 godina

Ok,Nadal je jos rekovalescent,trudio se, ali je NDj u ovom momentu stvarno nepobediv,najbolji je vec par godina ali njegova igra ove godine, je stvarno neprevazidjena.Ne vidim ko moze da ga pobedi? Mozda samo ako NDj bas bude imao los dan,ali i to je samo pretpostavka.

Gile

pre 9 godina

Samo Novak moze da pobedi Novaka, ako ne daj Boze, izgubi motiv. Samo jaki igraci kao sto su Nadal i Federer, mogu da ga motivisu da dobro igra i bude bolji.

Goran G

pre 9 godina

Svako omalovažavanje RN ili RF je apsolutno nedopustivo za Novakove navijače. Samo oni iz Novaka izvlače ono najbolje i daruju nam tenis koji se dugo neće ponoviti, budite sigurni u to. Zato uživajte u trenucima dok traju!

Тина

pre 9 godina

Mene nije zacudilapobeda nimalo, ipak Nole igra na domacem terenu
(Mirko M., 18. april 2015 20:01)

Поштовани Мирко М. буди љубаљзан и добро се информиши, имаш мањкаву перцепцију стварности: Изнад главног терена сваког турнира па и овог у Момте Карлу, вијоре се заставе земаља из којих су учесници турнира. и како који испадне са турнира, застава се скида са јaрбола. Обрати пажњу, на сваком турниру на коме учествује Новак Ђоковић вијори се српска застава и то најчешће до финала,... је л' ти криво?

v

pre 9 godina

Jao da mi je jos da procitam ovakvu izjavu posle RG pa da gledamo posle na miru kako Novak uzima rastereceno sve zivo. Ili ne mora, samo neka pokupi sta mu fali.

boba

pre 9 godina

I ova izjava je deo taktike za RG. Dobra vest za Nadala je sto je mec bio u dobroj meri egal, losa je sto je Novak igrao sa 70-80%. Ako Nadal bude u stanju da poboljsa igru, i trci besomucno 5 setova, onda u Parizu sleduje mec ovog veka

Dux

pre 9 godina

Rafa bravoooooo za izjavu.
Rekao čovek što smo svi videli.
E zato je Rafa veliki Šampion.
Za Nola šta reći, postaje Monotonija što ubija...

Monotone su ove vaše izjave.........ajde pomirite se već jednom s tim. Novak je mnogo bolji igraš od Rafe!!!
Posle ovakvog poraza, Rafa bi trebalo da preispita igranje tenisa!

W.Serbian

pre 9 godina

Nadal je dao izjavu koja govori da ne odustaje , i da traži još bolju formu !!!! Traži rješenje za dosta kompaktnu ,i stabilnu Noletovu igru !! Kad je u pitanju Nadal mislim da i na GS, može daleko,polufinale, finale ............ Danas je demonstrirao tenis na način kako je to nekad radio, medjutim ako hoce pobjedu protiv N.Đ , mora uključiti turbo pogon, da li to može ??????????čuće se !

Od bisera ogrlica

pre 9 godina

@David, 18. april 2015 19:19
Kakav stupidan komentar. Čuj..“Nadal i Fed stvorili monstruma“. Pazi, oni stvorili Novaka...pa još ispade monstrum?!?
Ne, prijatelju, nije Nole ni monstrum – kako ti govoriš, niti zver ili „princ iz nekakve tame“ kako neki pokušavaju da mu prilepe negativne atribute..A nisu ga stvorili ni Fed ni Nadal, niti je Nadala stvorio Fed, niti je Novaka stvorio Nadal. Shvataš li?
Novak je talentovan momak, koji je mučnim radom, samoodricanjem i upornošću prelazio prepreke da bi dosegao vrh. Uz to je iskren, dobar momak toplog srca i senzibilne duše. Daleko je on od monstruma, zveri i inih zala, kao vrh planine od tmurne morske dubine...Shvataš li Davide?

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

ovako kad je Nole izgubio servis i Nadal poveo 2 0 sin mi reče izgubi Nole.Odgovorih mu sad ce Nole da se uozbilji i dobi set sa 6 1(3).....Znaci dečko je toliko dominantan da i kad gubi od najboljeg zemljasa zna da će pobediti. Inace je mogao drugi set da reši već na početku ali se Nadal izvlačio sa agresivnoscu.Onda onaj gem kod 40 0 i Nole ga brejkuje. Sve u svemu očekivano. Nadal još nema ubojitost za 6 sati igre a za RG će biti spreman kao astronaut.Nole mora da poradi na reternu kod 2 servisa jer je tad Nadal najranjiviji.Inace su ova dva momka daleko od ostalih.Glupost je stavljati njih dvojicu u istu žreb polovicu kao na RG 2013.Njih dvojica su za finala jer sve ostalo je blamaža za publiku i tog drugog finalistu.Tako je bilo na RG 2013 i tako će biti i sutra.Berdih već zna da će izgubiti a boriće se da ne bude sa vaskrsnjim jajima ili glamockim krompirom

alex

pre 9 godina

kruna se stice sinak godinama, a ne na nekom turniru ili dva. nadal je osam puta osvojio MK ,devet puta RG ,to su nedostizne stvari tako da kruna nikada nece biti na drugoj adresu. kralj sljake je jedan i tako ce i ostati do kraja nadalove karije ili dok neki drugi igrac ne osvoji osam-devet godina zaredom neki turnir. kapiras ili ne, snovi su jedno a cinjenice nesto sasvim drugo. zato budi zadovoljan na osvajanju dva puta MK ,jer ga mozda nikad vise i ne osvoji. pozdrav!
(deltoid, 18. april 2015 19:50) Ovo potpisujem

Jo

pre 9 godina

Mnogo mi je drago sto svi oni uporno potenciraju izmedju redova kako je Nole jedan od najboljih, a ne najbolji igrac na svetu... Ono sto ne shvataju je da tako polako ali sigurno stvaraju cudoviste, najboljeg igraca svih vremena!!!!

Rafa

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

Fala ti brate na pojasnjenju. A ja evo jos sedim u svlacionici, listam komentare na b92 i razmisljam sta je uzrok porazu.

Иван

pre 9 godina

Сјајна изјава Надала! То су управо и моји утисци. Раније је Ђоковић знао у кратким интервалима да заигра фантастично против Шпанца, а сада је обрнуто: Ноле је тај који држи ритам и који нема осцилација! Раније би Новак пуцао у моментима кад би Надал повезао два спектакуларна поена, а сада се готово рутински извлачи из непријатних ситуација. Раније је Ноле први почињао са дроп-шотовима, а сада је Надал Рафа тај којем не одговара дужа размена поена. Најбоља ствар од свега за Ђоковића је што је доста грешио, а није због тога психички пуцао. Рафа можда може бити оптимиста: играо је меч с Нолетом! Тони је можда видео где је Новак опасан, а где је рањив. Али остаје чињеница да је, како су енглески коментатори приметили, Рафа победио само једног топ тен играча од Ролан Гароса, и то упорног али против њега најчешће јаловог Ферера, као и да је Ђоковић ушао у меч са одлуком да победи, а не само са жељом.

Orao

pre 9 godina

Novak - Nadal 20:23, u poslednjih 5 sezona 13:7. Novak:Federer 18:20, u poslednjih 5 sezona 12:7 ... Mislim da je jasno da su godine dominacije Novakovih konkurenata daleka istorija. U 2016. godinu Novak ulazi sa pozitivnim skorom. Ajdeee!

robin hud

pre 9 godina

Radmilo Armenulić je jedno vreme, u staroj SFRJ, komentarisao mečeve na RTS i dobro se sećam da je skoro pred svaki 7 gem u setu ,kod nerešenog rezultata uvek, govorio da je to najvažniji gem. U oba seta je upravo taj gem sve odlučio.
Nadal je samo velikom upornošću ostajao u meču, što je odlika velikih šampiona. On se vratio u formu, što se defanzive tiče skoro potpuno, ali mu je ofanziva negde na pola puta. Do RG će se vratiti potpuno.
Neko je ovde stalno kritikovao Novaka zbog dropšotova, ali je sada jasno, a i tada je bilo, da je to oružje koje Nadala izbacuje iz ritma i vrlo je korisno.
Ovaj meč je Nadal teško mogao da dobije u ovakvoj formi jer je Novak u ovom momentu fizički spremniji od njega, što je nekada bilo njegovo glavno oružje.
Novak je bio odličan u svim segmentima igre a pogotovo bekend, čija stabilnost je dobila meč. Pravo čudo bi bilo da Novak posle ove predstave izgubi finale, svaka čast Berdihu, ali je on isuviše spor za Novaka.

Cane

pre 9 godina

Rafa bravoooooo za izjavu.
Rekao čovek što smo svi videli.
E zato je Rafa veliki Šampion.
Za Nola šta reći, postaje Monotonija što ubija...

Vladimirko

pre 9 godina

Rafa kaze da je postao malo umoran , to mislim da ne laze , e ovako kada bi se sakupila sva satnica od pocetka god pa do sada verovatno Nadal ima vise provedenog vremene od Noleta koj je igrao u svim finalima, setite se AO Nadal je vec u prvom kolu imao dug mec u 5 seta ...i tako iz turnira u turnir ,mnogo vremena provedenog a rano ispadanje ...evo MK Isner i ferer su ga zajedno mucili skoro 6 sati a Nole je za 2 sata deklasirao dva protivnika , Nadala sada ceka Barselona gde ce Nole odmarati...a sem toga Rafa igra sa 4-5 metera od osnovne linije to je OGROMAN napor za svaku vracenu lopticu sa tog rastohanja...sa ovakvom igrom i toliko vremena provedenim na terenu Rafa ce potrositi sam sebe i ako je fizicki besprekorno spreman...

Dylan Dog

pre 9 godina

Od svih mečeva koje su ova dvojica odigrali, prvi put je od samog početka bilo očigledno da će ovaj Novak dobiti bez većeg uzbuđenja. Nažalost pravih ljubitelja njihovih duela(a naravno na sreću svih Novakovih navijača) Novak je meč dobio prilično rutinski. Zaostali respekt prema protivniku je bio uzrok male stegnutosti kod Novaka kao i očigledno nepotrebnog preigravanja u pojedinim trenucima. Da je preko mreže bio neko drugi i igrao isto, Novak bi meč dobio znatno ubedljivije, mada je i ovo dovoljno ubedljivo, obzirom da se radi o Rafi i da je podloga šljaka.

Novak je i ranije igrao jako dobro protiv Rafe, ali mu je prečesto nedostajala mentalna čvrstina, tj. spoznaja da baš sve zavisi od njega. Sada je to očigledno pronašao i niti jednog trenutka nije delovao iznenađeno ili zbunjeno na terenu. Čak i onda kada je pravio neke potpuno netipične greške i poklanjao protivniku poene. Ranije je Nadal u tim greškama nalazio momentum i uzimao stvari u svoje ruke. Danas toga nije bilo.

Nadal je igrao najbolji meč od prošlogodišnjeg RG-a, ali to nikako nije dovoljno da bi se danas pobedio Novak. Možda bi Rafa delovao ubedljivije da je pokušao malo bliže da priđe osnovnoj liniji, a ne da kampuje na 3-4m iza, ali on očigledno nema samopouzdanja da priđe bliže.

Novaku nedostaje još 2 ili 3 koraka do besmrtnosti, u zavisnosti od rasporeda. Bilo bi savršeno da ih napravi preko svog najvećeg rivala Nadala.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u sutrašnjem finalu!
Uzdravlje!

brat djura

pre 9 godina

Nadam se da ce Nadal da se vrati u pravu formu. Decko je veliki igrac i uzivanje ga je gledati, pa makar poneki put i pobedio Noleta (nadam se ne ove godine na RG).

Deki

pre 9 godina

@(Petar, 18. april 2015 19:56), kako ne shvataš da ovde u većini komentare stavljaju deca koja nemaju više od 20 godina? Ja se na to više i ne obazirem, jer mogu jedno 5% da pročitam normalnih i jedino zbog toga i pratim komentare.Navijam za Noleta kao i ostale naše sportiste u svetu, Federer je najveći, a zada posle njega Nadal. Nole ima šansu da se približi Nadalu, videćemo, vreme pokaže!

DedaMiloje

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

Ne komentarišem tenis, ali ovo moram...Dok je ovakvih spasa nam nema.

ferdinand

pre 9 godina

Nadal je kombinacija ciste fizike i jednog udarca, forhenda. Tehnicki je on daleko iza Federera, Noleta, cak i nekih slabije rangiranih tenisera. Makar imao 100 GS, ne mogu ga gotiviti i ceniti kao igraca. I sve to se najbolje i vidi na sljaci, koja je spora podloga i gde on trci u prvom redu publike i udara lopticu kao Forest Gamp, cekajuci da protivnik pogresi. Naravno, ima i kad je on agresivniji, ali, to je slucaj u vrlo malom procentu. Ne moze da bude teniser, i istoriji ovog sporta, neko ko je osvojio 80% titula na jednoj podlozi. Cista fizika je davala rezultate, dok je telo bilo u stanju da to izdrzi, a sad, polako sve otkazuje. Nadal nece moci da igra u 33, 34. godini, kao sad Federer...

Srb

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!

Beobrad

pre 9 godina

U Rimu ce biti jos brutalnije, kao i prosle godine!
A moze Novak jos bolje, nije ovo maksimum!
Doduse, i Nadal moze bolje, ali na RG ce se videti da je Novak nepobediv!
Vise ima udarac u repertoaru, igra napadacki, kad naspanuje udarce-dubinu i brzinu, Nadal postaje posmatrac !
To je vec odavno tako, kad igra svoju igru, nijedan tenise na svetu nema nikakvu sansu!

ma da

pre 9 godina

O kakvim sansama ovaj govori?! Od prvog poena se vidjelo da ce izgubiti. Dobar si Rafa, i drago nam je da si se vratio, volim da te gledam, al de budi normalan u izjavama. Poslije svakog meca ti odvalis po neku koja nema veze sa zivotom.

Jumko

pre 9 godina

Pa naravno, Djokovic je najbolji svih vremena na sljaci! A ti makar do kolena da imas jednu nogu dobio bi ga, kao sto i hoces na Rg sto je istorija puno puta pokazala. Psihicki dominantan Smecer ce dokazano puci, jer da ne puca ne bi ovako "dominantan" osvajao 1 gs godisnje.

darko

pre 9 godina

Tri stvari bih jos popravio.Cesce kik servis,ređi izlasci na mrezu,i cesce koriscenje slajs bekhenda u pojedinim situacijama...Sta mislite moze li to nas Novak?

Mare,NS

pre 9 godina

Tek sada vidimo,sta smo propustili u prethodnih godinu dana.
Bez `pravog` RN i RF,nema ni pravog NDJ.
Sto se meca tice,samo jedna rec:
Ocekivano.
Nastavak sledi u Madridu i Rimu.
Onda,zna se.
RG i nadam se kompletiranje GS titula!
Kao da smo se na trenutak vratili u 2011.!!!

Cak i hrvatski medij(Jutarnji list),donose naslove tipa:
Novak pomeo Nadala,evo ovde:

http://www.jutarnji.hr/video--berdych-svladao-monfilsa-ceh-u-finalu-ceka-pobjednika-meca-dokovic-nadal/1333409/

za razliku od pojedinaca,koji na ovim stranama omalovazavaju uspehe,najboljeg srpskog i SVETSKOG sportiste trenutno.

filip

pre 9 godina

postovanje za Nadala, ali onakvom igrom na novaka ne moze! uz duzno postovanje cak msm da Novak i nije odigrao sa 100% igra koliko mu treba. najbolji a nas:-D

alex

pre 9 godina

0
Kruna kralja sljake je sada na novoj adresi! Nole, idemo po RG!!! Srecno, majstore! Niko te ne stize do kraja godine!
(Flok, 18. april 2015 19:21)
sve dok Rafa ima devet RG niko drugi nije adekvantan za titulu "Kralja Šljake"; njegovih devet vs djokovićevih koliko, nula beše?!

Petar

pre 9 godina

Trebali bi malo da oladimo sa euforijom, a još više sa pljuvanjem Nadala.
Čitam juče i danas o krompiru za Nadala, kad ono 2:0 u prvom setu za Španca?
To pokazuje kakav je šampion Đoković koji je uspeo da dobije ipak na kraju.
Ali me zanima samo kakve ste face složili kad je Nadal odmah uzeo brejk!
Ali to omalovažavanje Nadala, Endija i Federera nije odlika pravih navijača, ali pre svega pravih ljudi.
Nadal je teniser koji ima 14 GS titula! ALO! Nije mu niko poklonio te trofeje!
Federer sa 34 god. je drugi reket sveta! Ima 17 GS titula!
Ja sa 33 godine ne bi mogao više od pola sata da držim reket u rukama, a on igra finala, osvojio je i Dubai. Endi je imao operaciju i napravio je vrhunski kambek.
Igrao finale AO, finale Majamija! Da li znate vi šta znači uopšte operacija? Makar i neka bezazlena.
Treba se psihički povratiti posle toga!
Zato, budimo zahvalni što je Novak pre svega zdrav i prav! Što je još veći čovek nego što je teniser.
Ako neko kao Nole do koske poštuje Nadala, Federera i Marija, i sve ostale, bez obzira dal su sto prvi ili u top 10, treba i mi kao pravi navijači da pokažemo malo rispekta za te legende.
Posebno za Nadala i Federera koji su jedni od najvećih sportista svih vremena. Vi mislite da je Nadalu lako posle ovog poraza?
Ja mu skidam kapu iako obožavam Novaka!

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Каква перцепција игре,каква одлична анализа! Погодио је у милиметар! Свака част Надале! (p.s.Надал зна да може боље,али не знам да ли зна да може и Новак !)

boki

pre 9 godina

2010 godina Nole u cetvrtfinalu RG vodi 2:0 protiv Melcera i na kraju gubi 3:2!!!Da mi je tada neko rekao da ce 5 godina kasnije Nole biti najdominantniji teniser u istoriji(a jeste) ja bi ga vodio u ludnicu...neverovatno je sa kojom lakocom je on danas porazio velikog Nadala(rivalstvo Nole vs Nadal je najvece u istoriji ovog sporta)..Samo kad pomislim na RG i da ga Nole osvaja...KAKVA BI TO BILA ISTORIJA...Ja mislim da mu niko nebi stao na put bar do 2017g...ajde Nole :)

v

pre 9 godina

Novak nije bio na malsimumu. Moze bolje. Pa koliko mu je samo poena poklonio. Da nije usao onako mlitavo u mec, rezultat bi bio jos ubedljiviji. Rafa takodje moze bolje. Videcemo kako ce ici dalje, za sada Novak siguran. Idemo Nole.

Stefan

pre 9 godina

Nerviraju me ljudi koji kazu da Nadal nije igrao najbolje sto moze. Koj mec ste vi ljudi gledali ? Odgledajte jos jednom mec, i nemojte da pricate kojesta. Nadal je igrao i preko svojih mogucnosti, vracao je nemoguce loptice, ali opet nije dovoljno, jer je Nole odigrao fenomenalno. I sam Rafa je rekao da je igrao najbolje sto moze.

Bg

pre 9 godina

Dobices ga na RG opusteno !
baki, 18. april 2015 19:07)

Da, dobiće ga u Finalu kao protivnika da igra za titulu, samo što neće pobediti. NO1E Forever!

Dalibor

pre 9 godina

Ovo mi zvuci poznato samo je sada Nadal u glavnoj ulozi: " Bio sam blizu ovaj put. Novak nije nepobediv na sljaci. Danas sam bio blizu i video da je moguce pobediti ga." Ko razume shvati ce. Ko bi rekao da ce se stvari potpuno okrenutu od RG 2006 i jos cuvenije konferencije za stampu.

glasnik

pre 9 godina

Ma ne sekiraj se. Samo se opusti. Nisi ti nista kriv. Izgubio si od svetskog broja 1. Pusti ti njega, on je najbolji, zna da tuce i sa krompirom ove iz prvih deset. Gledaj ti da te ovi drugi ne lemaju.

jablan

pre 9 godina

Rafa je pravi sportista,igrao je koliko mu je Novak dozvoljavao,vise od toga nije mogao.Dobiti cestitke od Rafe da je najbolji i da je vise nego zasluzeno pobedio to moze samo pravi sportista kao sto je Rafa.Novace sve cestitke za plasman u finale M.K.jablan

Fan

pre 9 godina

Alal vera, alal vera Nole.Igraj što duže možeš da uživamo,jer kada prestaneš bićemo srećni da imamo tenisera u prvih 30.O tebi će se tek pričati legende.Ko zna šta ćeš sve osvojiti i koje rekorde oboriti do kraja karijere.Uživajte ljudi, ovo sad i ko zna kad!!!Srećno MAJSTORE, puno ljudi te voli i obožava, što ti sigurno znaš.

Jumko

pre 9 godina

Neka Rafa, nije sve u pobedama i porazima na ovim nebitnim mastersima(14-8). Budi ponosan sto prepoznaju pravog sportistu i coveka i cak za tebe navijaju i u Djokovicevoj kuci pred njegovim Montekarlovcanima. E to je bitno..

kimiko

pre 9 godina

Novaku u ovom trenutku,niko nista ne moze.Najvaznije da se ne dogodi neka povreda.
Ali ima jos nesto vaznije.Nase komentarisanje i ponasanje na formumima mora biti sampionsko,ako zelimo biti ponosni na sampiona.A to podrazumeva analiticnost,postovanje protivnika i pravu sugestiju.Zato sto uvek moze bolje.
Rafa je posteno rekao,borio se koliko je mogao.Veliki je to majstor.Ima taj svoj poseban stil i borbenost.Dva velika saveznika.
Cestitke i njemu.

Vlada91

pre 9 godina

Svaka cast Djokovicu,odigrao je jako dobro.
Medjutim,mecevi izmedju Novaka i Federera su intenzivniji,raznovrsniji i zanimljiviji.
Mnogo davi ovaj Nadal.

deltoid

pre 9 godina

Kruna kralja sljake je sada na novoj adresi! Nole, idemo po RG!!! Srecno, majstore! Niko te ne stize do kraja godine!
(Flok, 18. april 2015 19:21)

kruna se stice sinak godinama, a ne na nekom turniru ili dva. nadal je osam puta osvojio MK ,devet puta RG ,to su nedostizne stvari tako da kruna nikada nece biti na drugoj adresu. kralj sljake je jedan i tako ce i ostati do kraja nadalove karije ili dok neki drugi igrac ne osvoji osam-devet godina zaredom neki turnir. kapiras ili ne, snovi su jedno a cinjenice nesto sasvim drugo. zato budi zadovoljan na osvajanju dva puta MK ,jer ga mozda nikad vise i ne osvoji. pozdrav!

Oskar

pre 9 godina

Jes da je bio ubistven godinama još od osamneste godine, ali takvi igrači valjda ranije izduše. Federer je do dvadeset četvrte bio ništa ali je duže trajao. Nadal će možda još malo popraviti formu, igru i šta li već sve on neće pričat, ali da će bit onaj stari- to nikad. Posle US opena 2013. on je "izdušio"., vječno.).

Dott

pre 9 godina

E ovo mi se svidja, ovo je priznanje koje vredi i ispunjava dzigernjacu!
Velika je satisfakcija priznanje od tako velikog borca i tenisera kakav je Nadal!
Uzivaj Nole kralju belog sporta, a mi mi sa tobom!

Bozidar

pre 9 godina

Nadal pohvalio Novaka.
A on vazi za coveka koji je skroman u izjavama kada hvali protivnika.
Posto je tako rekao o Novaku za javnost, a moze se reci dozirano..zamislite sta stvarno misli..to nikad nece reci a misli da je isuvise dobar.

danix

pre 9 godina

Kaze Rafa da je Novak "jedan od najboljih igraca na svetu",sto je greska,treba da kaze da je Nole NAJBOLJI na svetu,a ne jedan od najboljih.
Drugo,Rafa treba shvatiti da kad Nole igra na svom nivou,od 70% svojih mogucnosti,pa na vise,da ga niko ne moze dobiti,pa makar igrali svoj najbolji tenis,kao sto je on odigrao danas.
Medjutim,nije ni Nole masina,moze se desiti da i on ponekad izgubi mec kao sto i grom nekada pukne iz vedrog neba.
Dakle,kad Nole igra sa bilo kim,pa i sa Rafom,ishod meca zavisi samo od njega,a ne od igre protivnika.
Trebali bi strikan i netjak preci na balote,to im mnogo bolje ide.
A,sutra,Nole care,da primis pehar od svog prijatelja,princa od Monaka,na nasu veliku radost.

Bozidar

pre 9 godina

Priznao da je umoran,a Novak svez i u stanju da igra dugo,dugo..Prevazilazi Novak ljudske sposobnosti,dok Nadal posustaje,kao i drugi.
Ovo je Novakovo vreme...brz,u kondiciji,fleksibilan,bez povreda..neka samo gazi i rusi sve...neka dominira i pobedjuje.
Sad je tren i za R.G. i za sve ostalo...pisi istoriju Novace.

mimi

pre 9 godina

Igrali su fenomenalno, a sedmi gem u oba seta je pokazao ko je bolji i fenomenalniji bio u ovom duelu: fizicki, mentalno, tehnicki i ostalo... Nadal je rekao ISTINU.. Bravo Nole ....

Bardami

pre 9 godina

Nisi imao ni najmanje šanse, čak ni kada si poveo sa 2:0 u prvom setu, niti si ikada bio toliko dominantan u tenisu kao Nole, čak i kada si bio na prvom mestu.

Petar

pre 9 godina

Trebali bi malo da oladimo sa euforijom, a još više sa pljuvanjem Nadala.
Čitam juče i danas o krompiru za Nadala, kad ono 2:0 u prvom setu za Španca?
To pokazuje kakav je šampion Đoković koji je uspeo da dobije ipak na kraju.
Ali me zanima samo kakve ste face složili kad je Nadal odmah uzeo brejk!
Ali to omalovažavanje Nadala, Endija i Federera nije odlika pravih navijača, ali pre svega pravih ljudi.
Nadal je teniser koji ima 14 GS titula! ALO! Nije mu niko poklonio te trofeje!
Federer sa 34 god. je drugi reket sveta! Ima 17 GS titula!
Ja sa 33 godine ne bi mogao više od pola sata da držim reket u rukama, a on igra finala, osvojio je i Dubai. Endi je imao operaciju i napravio je vrhunski kambek.
Igrao finale AO, finale Majamija! Da li znate vi šta znači uopšte operacija? Makar i neka bezazlena.
Treba se psihički povratiti posle toga!
Zato, budimo zahvalni što je Novak pre svega zdrav i prav! Što je još veći čovek nego što je teniser.
Ako neko kao Nole do koske poštuje Nadala, Federera i Marija, i sve ostale, bez obzira dal su sto prvi ili u top 10, treba i mi kao pravi navijači da pokažemo malo rispekta za te legende.
Posebno za Nadala i Federera koji su jedni od najvećih sportista svih vremena. Vi mislite da je Nadalu lako posle ovog poraza?
Ja mu skidam kapu iako obožavam Novaka!

filip

pre 9 godina

postovanje za Nadala, ali onakvom igrom na novaka ne moze! uz duzno postovanje cak msm da Novak i nije odigrao sa 100% igra koliko mu treba. najbolji a nas:-D

glasnik

pre 9 godina

Ma ne sekiraj se. Samo se opusti. Nisi ti nista kriv. Izgubio si od svetskog broja 1. Pusti ti njega, on je najbolji, zna da tuce i sa krompirom ove iz prvih deset. Gledaj ti da te ovi drugi ne lemaju.

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Каква перцепција игре,каква одлична анализа! Погодио је у милиметар! Свака част Надале! (p.s.Надал зна да може боље,али не знам да ли зна да може и Новак !)

Dylan Dog

pre 9 godina

Od svih mečeva koje su ova dvojica odigrali, prvi put je od samog početka bilo očigledno da će ovaj Novak dobiti bez većeg uzbuđenja. Nažalost pravih ljubitelja njihovih duela(a naravno na sreću svih Novakovih navijača) Novak je meč dobio prilično rutinski. Zaostali respekt prema protivniku je bio uzrok male stegnutosti kod Novaka kao i očigledno nepotrebnog preigravanja u pojedinim trenucima. Da je preko mreže bio neko drugi i igrao isto, Novak bi meč dobio znatno ubedljivije, mada je i ovo dovoljno ubedljivo, obzirom da se radi o Rafi i da je podloga šljaka.

Novak je i ranije igrao jako dobro protiv Rafe, ali mu je prečesto nedostajala mentalna čvrstina, tj. spoznaja da baš sve zavisi od njega. Sada je to očigledno pronašao i niti jednog trenutka nije delovao iznenađeno ili zbunjeno na terenu. Čak i onda kada je pravio neke potpuno netipične greške i poklanjao protivniku poene. Ranije je Nadal u tim greškama nalazio momentum i uzimao stvari u svoje ruke. Danas toga nije bilo.

Nadal je igrao najbolji meč od prošlogodišnjeg RG-a, ali to nikako nije dovoljno da bi se danas pobedio Novak. Možda bi Rafa delovao ubedljivije da je pokušao malo bliže da priđe osnovnoj liniji, a ne da kampuje na 3-4m iza, ali on očigledno nema samopouzdanja da priđe bliže.

Novaku nedostaje još 2 ili 3 koraka do besmrtnosti, u zavisnosti od rasporeda. Bilo bi savršeno da ih napravi preko svog najvećeg rivala Nadala.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u sutrašnjem finalu!
Uzdravlje!

Fan

pre 9 godina

Alal vera, alal vera Nole.Igraj što duže možeš da uživamo,jer kada prestaneš bićemo srećni da imamo tenisera u prvih 30.O tebi će se tek pričati legende.Ko zna šta ćeš sve osvojiti i koje rekorde oboriti do kraja karijere.Uživajte ljudi, ovo sad i ko zna kad!!!Srećno MAJSTORE, puno ljudi te voli i obožava, što ti sigurno znaš.

Bozidar

pre 9 godina

Priznao da je umoran,a Novak svez i u stanju da igra dugo,dugo..Prevazilazi Novak ljudske sposobnosti,dok Nadal posustaje,kao i drugi.
Ovo je Novakovo vreme...brz,u kondiciji,fleksibilan,bez povreda..neka samo gazi i rusi sve...neka dominira i pobedjuje.
Sad je tren i za R.G. i za sve ostalo...pisi istoriju Novace.

Rafa

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

Fala ti brate na pojasnjenju. A ja evo jos sedim u svlacionici, listam komentare na b92 i razmisljam sta je uzrok porazu.

Stefan

pre 9 godina

Nerviraju me ljudi koji kazu da Nadal nije igrao najbolje sto moze. Koj mec ste vi ljudi gledali ? Odgledajte jos jednom mec, i nemojte da pricate kojesta. Nadal je igrao i preko svojih mogucnosti, vracao je nemoguce loptice, ali opet nije dovoljno, jer je Nole odigrao fenomenalno. I sam Rafa je rekao da je igrao najbolje sto moze.

Поцерац

pre 9 godina

'91. или '92. је Новак почео да удара тениску лоптицу.
Елем, 23 године је било потребно, уз све остале околности и неоколности, да онако надмоћно 'изломи' дечка из (са) Мајорке (Шпанија).
23 године НЕОДУСТАЈАЊА.
Мало који Србин то жели (или уме) да спозна.

boki

pre 9 godina

2010 godina Nole u cetvrtfinalu RG vodi 2:0 protiv Melcera i na kraju gubi 3:2!!!Da mi je tada neko rekao da ce 5 godina kasnije Nole biti najdominantniji teniser u istoriji(a jeste) ja bi ga vodio u ludnicu...neverovatno je sa kojom lakocom je on danas porazio velikog Nadala(rivalstvo Nole vs Nadal je najvece u istoriji ovog sporta)..Samo kad pomislim na RG i da ga Nole osvaja...KAKVA BI TO BILA ISTORIJA...Ja mislim da mu niko nebi stao na put bar do 2017g...ajde Nole :)

Jo

pre 9 godina

Mnogo mi je drago sto svi oni uporno potenciraju izmedju redova kako je Nole jedan od najboljih, a ne najbolji igrac na svetu... Ono sto ne shvataju je da tako polako ali sigurno stvaraju cudoviste, najboljeg igraca svih vremena!!!!

v

pre 9 godina

Jao da mi je jos da procitam ovakvu izjavu posle RG pa da gledamo posle na miru kako Novak uzima rastereceno sve zivo. Ili ne mora, samo neka pokupi sta mu fali.

DedaMiloje

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

Ne komentarišem tenis, ali ovo moram...Dok je ovakvih spasa nam nema.

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Stvarno sam uživao u današnjem meču, radovao se povratku Nadala iako sam navijač Novaka Đokovića. Nadal kaže da bi više voleo da igra sa slabijim igračem, siguran sam i da ostali tako misle ( i sam Đoković bi sigurno birao nekog slabijeg od Nadala, Feda i Mareja),ali ovo je praznik za publiku. Može to još bolje, naravno, ali je, s obzirom da je sporija podloga, izuzetno dinamičan meč, pun lepih poteza. Dovoljno govori da je bio samo po jedan as na obe strane.

Dobrica

pre 9 godina

Mec je bio odlican, NDj pokazao da je najbolji, ali mislim da ce Nadal za RG da bude spreman 100% i bice ga veoma tesko pobediti, kao i svake godine. Ako Novak bude imao los dan, kao prosle, gde su ga mucile vrucina, pritisak ogroman, setite se da je u jednom trenutku i povracao na terenu, bice veoma tesko. Svake godine Nole pobedjuje Nadala u ovim pripremnim turnirima, ali na glavnom uvek Nadal pokaze nesto vise.Nadam se da se to nece desiti ove godine....

kimiko

pre 9 godina

Novaku u ovom trenutku,niko nista ne moze.Najvaznije da se ne dogodi neka povreda.
Ali ima jos nesto vaznije.Nase komentarisanje i ponasanje na formumima mora biti sampionsko,ako zelimo biti ponosni na sampiona.A to podrazumeva analiticnost,postovanje protivnika i pravu sugestiju.Zato sto uvek moze bolje.
Rafa je posteno rekao,borio se koliko je mogao.Veliki je to majstor.Ima taj svoj poseban stil i borbenost.Dva velika saveznika.
Cestitke i njemu.

mimi

pre 9 godina

Igrali su fenomenalno, a sedmi gem u oba seta je pokazao ko je bolji i fenomenalniji bio u ovom duelu: fizicki, mentalno, tehnicki i ostalo... Nadal je rekao ISTINU.. Bravo Nole ....

jack

pre 9 godina

Nadal je igrao odlično i razlika je bila u jednoj nijansi. Neverovatno je kako pokriva teren i šta je sve uspevao da vrati. Biće veoma opasan protivnik u Madridu i Rimu i naravno na RG. Ovo danas je bio atomski tenis, Federer tu stvarno nema šta da traži.

Rafa+Nole=najbolji tenis svih vremena, još jednom overeno.

Иван

pre 9 godina

Сјајна изјава Надала! То су управо и моји утисци. Раније је Ђоковић знао у кратким интервалима да заигра фантастично против Шпанца, а сада је обрнуто: Ноле је тај који држи ритам и који нема осцилација! Раније би Новак пуцао у моментима кад би Надал повезао два спектакуларна поена, а сада се готово рутински извлачи из непријатних ситуација. Раније је Ноле први почињао са дроп-шотовима, а сада је Надал Рафа тај којем не одговара дужа размена поена. Најбоља ствар од свега за Ђоковића је што је доста грешио, а није због тога психички пуцао. Рафа можда може бити оптимиста: играо је меч с Нолетом! Тони је можда видео где је Новак опасан, а где је рањив. Али остаје чињеница да је, како су енглески коментатори приметили, Рафа победио само једног топ тен играча од Ролан Гароса, и то упорног али против њега најчешће јаловог Ферера, као и да је Ђоковић ушао у меч са одлуком да победи, а не само са жељом.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Ja sam ocekivao tezak mec,bez obzira sto su svi ocekivali laganu pobedu Novaka.I pocelo je tesko,odmah je Spanac napravio break u prvom gemu.Nadal je imao 7 dana vise da se pripremi za Monte Carlo i sljaku od Novaka,jer je ranije ispao u Majamiju.Za to vreme je trenirao na Majorci kod kuce.Novak je imao znatno krace vreme za pripremu i prelazak sa betona na najsporiju podlogu.Obzirom na takve okolnosti,Nole je bio sjajan.Iako su neki ocekivali ubedljiviji trijumf.Pravi podvig i izazov ce biti uzeti mu(Nadalu) tri seta na Garrosu.Tamo iza baselinea i sa strane ima mnogo vise prostora,sto pogoduje Rafi.Trci kao puma i sve stize da vrati.Uvek moras extra dodatni udarac da odigras.Sada ce on jos vise krvnicki da trenira ne bi li do Garrosa bio u sto boljoj formi.I bice.Bice vec do Mastersa u Rimu.Nece Novaku biti ovako lako.Sada bih voleo,nakon sto ovde osvoji titulu,da ode u Madrid u opegla Rafu u sred njegove "Caha Mahice" u Spaniji.Kao 2011-e!

---

pre 9 godina

(deltoid, 18. april 2015 19:50)

De, de, susjed opusti se, šta si se primio! Šale se ljudi malo. Ok, Nadal je kralj šljake, samo to mu je još ostalo, mada evo tambura ga Nole godinama redovno i na njegovoj neprikosnovenoj podlozi. Tamburaju ga kao kantu i paceri na travi i betonu. Šta je? Praviš se da ne vidiš to? Glava u pesak, k'o noj, aaa? Džaba mu ta titula kralja prašnjave šljake, kada je Srbin kralj tenisa!

Beobrad

pre 9 godina

U Rimu ce biti jos brutalnije, kao i prosle godine!
A moze Novak jos bolje, nije ovo maksimum!
Doduse, i Nadal moze bolje, ali na RG ce se videti da je Novak nepobediv!
Vise ima udarac u repertoaru, igra napadacki, kad naspanuje udarce-dubinu i brzinu, Nadal postaje posmatrac !
To je vec odavno tako, kad igra svoju igru, nijedan tenise na svetu nema nikakvu sansu!

v

pre 9 godina

Novak nije bio na malsimumu. Moze bolje. Pa koliko mu je samo poena poklonio. Da nije usao onako mlitavo u mec, rezultat bi bio jos ubedljiviji. Rafa takodje moze bolje. Videcemo kako ce ici dalje, za sada Novak siguran. Idemo Nole.

danix

pre 9 godina

Kaze Rafa da je Novak "jedan od najboljih igraca na svetu",sto je greska,treba da kaze da je Nole NAJBOLJI na svetu,a ne jedan od najboljih.
Drugo,Rafa treba shvatiti da kad Nole igra na svom nivou,od 70% svojih mogucnosti,pa na vise,da ga niko ne moze dobiti,pa makar igrali svoj najbolji tenis,kao sto je on odigrao danas.
Medjutim,nije ni Nole masina,moze se desiti da i on ponekad izgubi mec kao sto i grom nekada pukne iz vedrog neba.
Dakle,kad Nole igra sa bilo kim,pa i sa Rafom,ishod meca zavisi samo od njega,a ne od igre protivnika.
Trebali bi strikan i netjak preci na balote,to im mnogo bolje ide.
A,sutra,Nole care,da primis pehar od svog prijatelja,princa od Monaka,na nasu veliku radost.

ferdinand

pre 9 godina

Nadal je kombinacija ciste fizike i jednog udarca, forhenda. Tehnicki je on daleko iza Federera, Noleta, cak i nekih slabije rangiranih tenisera. Makar imao 100 GS, ne mogu ga gotiviti i ceniti kao igraca. I sve to se najbolje i vidi na sljaci, koja je spora podloga i gde on trci u prvom redu publike i udara lopticu kao Forest Gamp, cekajuci da protivnik pogresi. Naravno, ima i kad je on agresivniji, ali, to je slucaj u vrlo malom procentu. Ne moze da bude teniser, i istoriji ovog sporta, neko ko je osvojio 80% titula na jednoj podlozi. Cista fizika je davala rezultate, dok je telo bilo u stanju da to izdrzi, a sad, polako sve otkazuje. Nadal nece moci da igra u 33, 34. godini, kao sad Federer...

jablan

pre 9 godina

Rafa je pravi sportista,igrao je koliko mu je Novak dozvoljavao,vise od toga nije mogao.Dobiti cestitke od Rafe da je najbolji i da je vise nego zasluzeno pobedio to moze samo pravi sportista kao sto je Rafa.Novace sve cestitke za plasman u finale M.K.jablan

SMILICA

pre 9 godina

Postovani Dylan Dog zaista je milina citate Vase komentare.
Bravo za No1Eta!
Doneo nam je neopisivu radost pobedom nad RN.
Sada RG izgleda zaista moguc.

Pozdrav za sve ljubitelje tenisa i b92 i nadam se sutra jos vecem radovanju

Тина

pre 9 godina

Mene nije zacudilapobeda nimalo, ipak Nole igra na domacem terenu
(Mirko M., 18. april 2015 20:01)

Поштовани Мирко М. буди љубаљзан и добро се информиши, имаш мањкаву перцепцију стварности: Изнад главног терена сваког турнира па и овог у Момте Карлу, вијоре се заставе земаља из којих су учесници турнира. и како који испадне са турнира, застава се скида са јaрбола. Обрати пажњу, на сваком турниру на коме учествује Новак Ђоковић вијори се српска застава и то најчешће до финала,... је л' ти криво?

Bg

pre 9 godina

Dobices ga na RG opusteno !
baki, 18. april 2015 19:07)

Da, dobiće ga u Finalu kao protivnika da igra za titulu, samo što neće pobediti. NO1E Forever!

Mare,NS

pre 9 godina

Tek sada vidimo,sta smo propustili u prethodnih godinu dana.
Bez `pravog` RN i RF,nema ni pravog NDJ.
Sto se meca tice,samo jedna rec:
Ocekivano.
Nastavak sledi u Madridu i Rimu.
Onda,zna se.
RG i nadam se kompletiranje GS titula!
Kao da smo se na trenutak vratili u 2011.!!!

Cak i hrvatski medij(Jutarnji list),donose naslove tipa:
Novak pomeo Nadala,evo ovde:

http://www.jutarnji.hr/video--berdych-svladao-monfilsa-ceh-u-finalu-ceka-pobjednika-meca-dokovic-nadal/1333409/

za razliku od pojedinaca,koji na ovim stranama omalovazavaju uspehe,najboljeg srpskog i SVETSKOG sportiste trenutno.

robin hud

pre 9 godina

Radmilo Armenulić je jedno vreme, u staroj SFRJ, komentarisao mečeve na RTS i dobro se sećam da je skoro pred svaki 7 gem u setu ,kod nerešenog rezultata uvek, govorio da je to najvažniji gem. U oba seta je upravo taj gem sve odlučio.
Nadal je samo velikom upornošću ostajao u meču, što je odlika velikih šampiona. On se vratio u formu, što se defanzive tiče skoro potpuno, ali mu je ofanziva negde na pola puta. Do RG će se vratiti potpuno.
Neko je ovde stalno kritikovao Novaka zbog dropšotova, ali je sada jasno, a i tada je bilo, da je to oružje koje Nadala izbacuje iz ritma i vrlo je korisno.
Ovaj meč je Nadal teško mogao da dobije u ovakvoj formi jer je Novak u ovom momentu fizički spremniji od njega, što je nekada bilo njegovo glavno oružje.
Novak je bio odličan u svim segmentima igre a pogotovo bekend, čija stabilnost je dobila meč. Pravo čudo bi bilo da Novak posle ove predstave izgubi finale, svaka čast Berdihu, ali je on isuviše spor za Novaka.

Vladimirko

pre 9 godina

Rafa kaze da je postao malo umoran , to mislim da ne laze , e ovako kada bi se sakupila sva satnica od pocetka god pa do sada verovatno Nadal ima vise provedenog vremene od Noleta koj je igrao u svim finalima, setite se AO Nadal je vec u prvom kolu imao dug mec u 5 seta ...i tako iz turnira u turnir ,mnogo vremena provedenog a rano ispadanje ...evo MK Isner i ferer su ga zajedno mucili skoro 6 sati a Nole je za 2 sata deklasirao dva protivnika , Nadala sada ceka Barselona gde ce Nole odmarati...a sem toga Rafa igra sa 4-5 metera od osnovne linije to je OGROMAN napor za svaku vracenu lopticu sa tog rastohanja...sa ovakvom igrom i toliko vremena provedenim na terenu Rafa ce potrositi sam sebe i ako je fizicki besprekorno spreman...

Orao

pre 9 godina

Novak - Nadal 20:23, u poslednjih 5 sezona 13:7. Novak:Federer 18:20, u poslednjih 5 sezona 12:7 ... Mislim da je jasno da su godine dominacije Novakovih konkurenata daleka istorija. U 2016. godinu Novak ulazi sa pozitivnim skorom. Ajdeee!

Dott

pre 9 godina

E ovo mi se svidja, ovo je priznanje koje vredi i ispunjava dzigernjacu!
Velika je satisfakcija priznanje od tako velikog borca i tenisera kakav je Nadal!
Uzivaj Nole kralju belog sporta, a mi mi sa tobom!

Bozidar

pre 9 godina

Nadal pohvalio Novaka.
A on vazi za coveka koji je skroman u izjavama kada hvali protivnika.
Posto je tako rekao o Novaku za javnost, a moze se reci dozirano..zamislite sta stvarno misli..to nikad nece reci a misli da je isuvise dobar.

Popaj

pre 9 godina

Deltoid ti pričaš o kralju Nadalu a Novak je imperator jer vlada na svim podlogama(a ne samo na jednoj) i kontinentima.Što se tiče istorije rekordi služe da bi bili nadmašeni polako bez uzbuđavanja vidim da ti je teško,međutim postoji rešenje za tvoj problem umesto za kralja navijaj za imperatora.

Dalibor

pre 9 godina

Ovo mi zvuci poznato samo je sada Nadal u glavnoj ulozi: " Bio sam blizu ovaj put. Novak nije nepobediv na sljaci. Danas sam bio blizu i video da je moguce pobediti ga." Ko razume shvati ce. Ko bi rekao da ce se stvari potpuno okrenutu od RG 2006 i jos cuvenije konferencije za stampu.

Adam

pre 9 godina

@ Od bisera ogrlica,
Mislim da niste dobro shvatili sta je David rekao.
Da nije bilo Federera i Nadala, cije je domete morao da juri, pitanje je da li bi Nole bio ovakav teniser kakav je dana. Uostalo i sam Nole je o tome govorio.
Termin "monstrouzan" shvatite kao pesnicku figuru. Nemojte sve sto se napise da shvatate bukvalno.

Ex sns

pre 9 godina

Ok,Nadal je jos rekovalescent,trudio se, ali je NDj u ovom momentu stvarno nepobediv,najbolji je vec par godina ali njegova igra ove godine, je stvarno neprevazidjena.Ne vidim ko moze da ga pobedi? Mozda samo ako NDj bas bude imao los dan,ali i to je samo pretpostavka.

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

ovako kad je Nole izgubio servis i Nadal poveo 2 0 sin mi reče izgubi Nole.Odgovorih mu sad ce Nole da se uozbilji i dobi set sa 6 1(3).....Znaci dečko je toliko dominantan da i kad gubi od najboljeg zemljasa zna da će pobediti. Inace je mogao drugi set da reši već na početku ali se Nadal izvlačio sa agresivnoscu.Onda onaj gem kod 40 0 i Nole ga brejkuje. Sve u svemu očekivano. Nadal još nema ubojitost za 6 sati igre a za RG će biti spreman kao astronaut.Nole mora da poradi na reternu kod 2 servisa jer je tad Nadal najranjiviji.Inace su ova dva momka daleko od ostalih.Glupost je stavljati njih dvojicu u istu žreb polovicu kao na RG 2013.Njih dvojica su za finala jer sve ostalo je blamaža za publiku i tog drugog finalistu.Tako je bilo na RG 2013 i tako će biti i sutra.Berdih već zna da će izgubiti a boriće se da ne bude sa vaskrsnjim jajima ili glamockim krompirom

Bardami

pre 9 godina

Nisi imao ni najmanje šanse, čak ni kada si poveo sa 2:0 u prvom setu, niti si ikada bio toliko dominantan u tenisu kao Nole, čak i kada si bio na prvom mestu.

boba

pre 9 godina

I ova izjava je deo taktike za RG. Dobra vest za Nadala je sto je mec bio u dobroj meri egal, losa je sto je Novak igrao sa 70-80%. Ako Nadal bude u stanju da poboljsa igru, i trci besomucno 5 setova, onda u Parizu sleduje mec ovog veka

Goran G

pre 9 godina

Svako omalovažavanje RN ili RF je apsolutno nedopustivo za Novakove navijače. Samo oni iz Novaka izvlače ono najbolje i daruju nam tenis koji se dugo neće ponoviti, budite sigurni u to. Zato uživajte u trenucima dok traju!

PAJA

pre 9 godina

Ne jedan od najboljih, vec najbolji!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alex, 18. april 2015 19:37)

Tako je alex!Bravo sto si ovo uocio!

Nadal jeste korektno pohvalio Novaka,ali poput Federera,i kad hvali ne kaze igrao sam protiv najboljeg tenisera nego - protiv jednog od najboljih tenisera.A to je velika razlika!

Sa ovakvom izjavom Nadal sebe smatra Najboljim a Novaka - jednim od najboljih tenisera na svetu.

Kada se sve oduzme i sabere - ipak nije korektan do kraja u izjavi.

Pokusava.Ali ne moze.

dr

pre 9 godina

Rafa je vodio 2-0 u prvom setu,ali ono sto je mene fasciniralo je izraz Noletovog lica,govor tela!Kao da je 0-0!Nista...
I pobedi taj set 6-3..
Onda,ako ste primetili,u drugom setu,nesto sto sam prvi put video u njihovim susretima..Mislim,treci ili cetvrti gem...
Nole je stajao na sredini terena i naizmenicno udarao forhend-bekhend...Nadal,kao omadjijan,trcao po terenu kao "brisac",Nole se nije bukvalno pomerao..Ali,Nadal,srecan sto uopste vraca te lopte,SVAKU je vratio pravo na njega!I izgubio gem..Nisam mogao da poverujem da nijednom nije uspeo da ga pomeri sa sredine terena!Rafael Nadal!
Crni Berdihu,sta li tebe ceka?
Sta li mislis,cemu li se nadas?
Nista ti sutra ne ide u prilog-ni podloga,ni visina,ni brzina,ni repertoar udaraca!
Najveca opasnost za tebe od Noleta nisi ti,nego NADAL!
Zasto?
Pa Novak ce sutra igrati da tebe ne pobedi,nego da te "otkine",da ne bi posle bilo komentara eto pobedio Nadala,"dao" mu 6 gemova,a Berdih mu uzeo ,recimo 10!
Sramota je ne izaci na megdan,ali ce to za tebe biti kosmar,ne mec!
Ako bensedin nije doping sredstvo,popij sutra neki,5-6,bice ti lakse...
U medjusobni skor isto ne gledaj..Ni u rezultate Noleta u MK...Niko sa njim nije igrao 3 seta,pa cak ni Rafa...
"Osvrnes" li se na to,dzaba ti i bensedin...

Od bisera ogrlica

pre 9 godina

@David, 18. april 2015 19:19
Kakav stupidan komentar. Čuj..“Nadal i Fed stvorili monstruma“. Pazi, oni stvorili Novaka...pa još ispade monstrum?!?
Ne, prijatelju, nije Nole ni monstrum – kako ti govoriš, niti zver ili „princ iz nekakve tame“ kako neki pokušavaju da mu prilepe negativne atribute..A nisu ga stvorili ni Fed ni Nadal, niti je Nadala stvorio Fed, niti je Novaka stvorio Nadal. Shvataš li?
Novak je talentovan momak, koji je mučnim radom, samoodricanjem i upornošću prelazio prepreke da bi dosegao vrh. Uz to je iskren, dobar momak toplog srca i senzibilne duše. Daleko je on od monstruma, zveri i inih zala, kao vrh planine od tmurne morske dubine...Shvataš li Davide?

Gile

pre 9 godina

Samo Novak moze da pobedi Novaka, ako ne daj Boze, izgubi motiv. Samo jaki igraci kao sto su Nadal i Federer, mogu da ga motivisu da dobro igra i bude bolji.

Oskar

pre 9 godina

Jes da je bio ubistven godinama još od osamneste godine, ali takvi igrači valjda ranije izduše. Federer je do dvadeset četvrte bio ništa ali je duže trajao. Nadal će možda još malo popraviti formu, igru i šta li već sve on neće pričat, ali da će bit onaj stari- to nikad. Posle US opena 2013. on je "izdušio"., vječno.).

Miki Miki

pre 9 godina

Ne vredi Nadalu. On se samo namesta na taj forhand i zato mu treba 3x vise energije i duzi mecevi da bi mogao uspesnije da igra. Zamislite koliko treba da pretrci kad mu loptica padne na backhand, a o treba da se namesti za forhand. Pa jos stoji 3 metra iza osnovne, a Nole obozava drop shotove. Zbog svoga anti-stila zato Nadal i pauzira pola godine, a pola igra. Za to vremen Nole igra sve elemente i sve izgleda mnogo jednostavnije i brze. U tome ce se razlikovati njihove karijere. Nadal sto je napravio na pocetku to mu je. Za vise nije, istrosio je sve. Nole je vladar dok ne prestigne sve njihove rekorde, a onda moze bezbrizno sa Stefanom da brcka nogice u moru.

ma da

pre 9 godina

O kakvim sansama ovaj govori?! Od prvog poena se vidjelo da ce izgubiti. Dobar si Rafa, i drago nam je da si se vratio, volim da te gledam, al de budi normalan u izjavama. Poslije svakog meca ti odvalis po neku koja nema veze sa zivotom.

brat djura

pre 9 godina

Nadam se da ce Nadal da se vrati u pravu formu. Decko je veliki igrac i uzivanje ga je gledati, pa makar poneki put i pobedio Noleta (nadam se ne ove godine na RG).

carević

pre 9 godina

Pazi ovu @ona - "vidimo se na Majorci i ove godine" hahahaha, hvala ti za ovo hahahahaha, gde se to gledate, ti njega na slici u nekom magazinu kako se on kupa na Majorci...

iiiinm

pre 9 godina

Ne komentarišem tenis, ali ovo moram...Dok je ovakvih spasa nam nema.
(DedaMiloje, 18. april 2015 20:51)

Kakve veze imaju Hrvati navijači Nadala sa našim "spasom"?

W.Serbian

pre 9 godina

Nadal je dao izjavu koja govori da ne odustaje , i da traži još bolju formu !!!! Traži rješenje za dosta kompaktnu ,i stabilnu Noletovu igru !! Kad je u pitanju Nadal mislim da i na GS, može daleko,polufinale, finale ............ Danas je demonstrirao tenis na način kako je to nekad radio, medjutim ako hoce pobjedu protiv N.Đ , mora uključiti turbo pogon, da li to može ??????????čuće se !

Alpstein

pre 9 godina

@David, 18. april 2015 19:19Kakav stupidan komentar. Čuj..“Nadal i Fed stvorili monstruma“. Pazi, oni stvorili Novaka...pa još ispade monstrum?!?Ne, prijatelju, nije Nole ni monstrum – kako ti govoriš, niti zver ili „princ iz nekakve tame“ kako neki pokušavaju da mu prilepe negativne atribute..A nisu ga stvorili ni Fed ni Nadal, niti je Nadala stvorio Fed, niti je Novaka stvorio Nadal. Shvataš li?Novak je talentovan momak, koji je mučnim radom, samoodricanjem i upornošću prelazio prepreke da bi dosegao vrh. Uz to je iskren, dobar momak toplog srca i senzibilne duše. Daleko je on od monstruma, zveri i inih zala, kao vrh planine od tmurne morske dubine...Shvataš li Davide?
(Od bisera ogrlica, 18. april 2015 20:28)
Bisere, jesi ti čuo za ironiju?

Nebojša

pre 9 godina

Pitaj Rodzera dal je nemoguce....Dubai 2015, shanghai 2014, monte carlo 2014, dubai 2014.........
(nadrealni realista, 18. april 2015 21:12)

Pa da je Novak igrao kao tada protiv Federera i Nadal bi slavio danas a lane u mc je Novak igrao povredjen da je Novak u ta tri meča igrao ovako kao danas Federer bi izgubio sva tri ali Federer kada Novak igra odlično ili ispadne ranije ili preda bez borbe kao u Londonu.

Bikan

pre 9 godina

Ja sam rekao pre neki dan a to ima napisano u komentarima: da ako nadal stigne do novaka, da nece da osvoji vise od 6 gema; i hteo sam da se kladim na to.
Realno, nadal moze da uzme oko 2-3 gema po seta novaku. Realno.

deltoid

pre 9 godina

Kruna kralja sljake je sada na novoj adresi! Nole, idemo po RG!!! Srecno, majstore! Niko te ne stize do kraja godine!
(Flok, 18. april 2015 19:21)

kruna se stice sinak godinama, a ne na nekom turniru ili dva. nadal je osam puta osvojio MK ,devet puta RG ,to su nedostizne stvari tako da kruna nikada nece biti na drugoj adresu. kralj sljake je jedan i tako ce i ostati do kraja nadalove karije ili dok neki drugi igrac ne osvoji osam-devet godina zaredom neki turnir. kapiras ili ne, snovi su jedno a cinjenice nesto sasvim drugo. zato budi zadovoljan na osvajanju dva puta MK ,jer ga mozda nikad vise i ne osvoji. pozdrav!

Dux

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

.........Vamos Rafaaaaaa u penziju!!!!!!

gg

pre 9 godina

Lepa izjava od Nadala! Manje ne bi trebalo ni ocekivati ali ono sto Novak treba da zapamti i da nikad ne zaboravi su one pretnje kaziprstom od Nadala i lice pretvoreno u lice predatora a sve to u momentu kad je Nole izbacio svoj lob u aut. Dakle, Nadal preti u momentu kad je osvojio poen Noletovom greskom. kao sto je i rekao, vazne su pobede i titule, ne i nacin kako se do njih dolazi. To je duboko u njegovoj svesti, zato pretnja u momentu kad osvaja poen Noletovom greskom a ne svojim vinerom.
Nadal ce na svakom sledecem turniru biti sve jaci i jaci, ima snaznu volju a i motivaciju da se ponovo potvrdi osvajanjem turnira.

Vlada91

pre 9 godina

Svaka cast Djokovicu,odigrao je jako dobro.
Medjutim,mecevi izmedju Novaka i Federera su intenzivniji,raznovrsniji i zanimljiviji.
Mnogo davi ovaj Nadal.

alex

pre 9 godina

0
Kruna kralja sljake je sada na novoj adresi! Nole, idemo po RG!!! Srecno, majstore! Niko te ne stize do kraja godine!
(Flok, 18. april 2015 19:21)
sve dok Rafa ima devet RG niko drugi nije adekvantan za titulu "Kralja Šljake"; njegovih devet vs djokovićevih koliko, nula beše?!

Cane

pre 9 godina

Rafa bravoooooo za izjavu.
Rekao čovek što smo svi videli.
E zato je Rafa veliki Šampion.
Za Nola šta reći, postaje Monotonija što ubija...

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

Pitaj Rodzera dal je nemoguce....Dubai 2015, shanghai 2014, monte carlo 2014, dubai 2014.........
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nadrealni realista, 18. april 2015 21:12)
Rodžer:"Rafa, moguće je, moguće. Al' šta me snadje u IW 2014 i 2015, Wimbledon 2014, a na WTF nisam smeo ni da mu izadjem na crtu."

Dux

pre 9 godina

Rafa bravoooooo za izjavu.
Rekao čovek što smo svi videli.
E zato je Rafa veliki Šampion.
Za Nola šta reći, postaje Monotonija što ubija...

Monotone su ove vaše izjave.........ajde pomirite se već jednom s tim. Novak je mnogo bolji igraš od Rafe!!!
Posle ovakvog poraza, Rafa bi trebalo da preispita igranje tenisa!

alex

pre 9 godina

"Deltoid ti pričaš o kralju Nadalu a Novak je imperator jer vlada na svim podlogama(a ne samo na jednoj) i kontinentima."
koliko ja znam Roger je najbolji na travi, tu on ima 7 Wimbledon-a a novak dva, isto koliko i Nadal; jedina podloga gde je novak izuzetno dobar je beton doduše tu opet Roger ima više titula i činjenica da novak ima jedan US Open, Rafa dva a Roger čak 5.
vi novakovi fanovi očigledno ne znate šta su činjenice koje još uvek rade protiv novaka u poredjenju sa Federerom i Nadalom. Čak i Federer kako tako ima RG a novak nema. ja ne znam šta će biti za pet, deset godina ali znam šta je sad - Roger je najbolji na travi i ima najviše GS i po svim parametrima najbolji u istoriji; Rafa je Kralj Šljake i ima 14 GS i tu je sa Federerom na vrhu liste najboljih, on i Sampras su izjednačeni po broju GS; Đoković ima 8 GS, prestigao je neke velikane ali je još uvek iza Federera i Nadala na osnovu objektivnih kriterijuma; za sad je jako dobar na betonu, a na travi i šljaci je iza Federera, odnosno Nadala, kao i po broju GS titula. Sve sto sam ja rekla su suve činjenice.

Boston Selac

pre 9 godina

Djovaku je ova godina prilika da postane najbolji svih vremena a za to je uslov sva cetri slema i jos pet mastersa ukljucujuci sinsinati, sa kojina postaje prvi po osvojenim mastersima to bi nadvladalo cak i 2011 i da presisa federovih 18 krompira.

Johnny ffm

pre 9 godina

Ovako kako je nadal igrao protiv noleta, odvalio bih mureja i federera. Ali protiv broj 1 svijeta je premalo! Bravo nole. Samo lagano

Srb

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!

Deki

pre 9 godina

@(Petar, 18. april 2015 19:56), kako ne shvataš da ovde u većini komentare stavljaju deca koja nemaju više od 20 godina? Ja se na to više i ne obazirem, jer mogu jedno 5% da pročitam normalnih i jedino zbog toga i pratim komentare.Navijam za Noleta kao i ostale naše sportiste u svetu, Federer je najveći, a zada posle njega Nadal. Nole ima šansu da se približi Nadalu, videćemo, vreme pokaže!

Biston

pre 9 godina

Boze kako nam je lepo! Hvala ti Nole sto postojis, hvala ti za svu srecu koju si nam do sada priredio. Pa ni svesni nismo da zivimo u eri Novaka Djokovica.

Vlada91

pre 9 godina

(jack, 18. april 2015 21:56)
Taj Federer,koga bez potrebe omalovazavas,od velike cetvorke jedini je pobedjivao Novaka u poslednjih 10 meseci.
I samo on sa 34 godine predstavlja konkurenciju Novaku.

alex

pre 9 godina

kruna se stice sinak godinama, a ne na nekom turniru ili dva. nadal je osam puta osvojio MK ,devet puta RG ,to su nedostizne stvari tako da kruna nikada nece biti na drugoj adresu. kralj sljake je jedan i tako ce i ostati do kraja nadalove karije ili dok neki drugi igrac ne osvoji osam-devet godina zaredom neki turnir. kapiras ili ne, snovi su jedno a cinjenice nesto sasvim drugo. zato budi zadovoljan na osvajanju dva puta MK ,jer ga mozda nikad vise i ne osvoji. pozdrav!
(deltoid, 18. april 2015 19:50) Ovo potpisujem

srbEUin

pre 9 godina

Sve u svemu, Rafi sledi dalji pad na listi, jer su mu sada manje šanse da dođe do finala i inkasira značajniji broj bodova. Više nije među 4 nosioca, i barem u 50% slučajeva naletaće na No1eta u 1/4 ili najdalje u 1/2.
Jedina nada za bodove su mu Barca i Madrid, gde No1e, nadam se, neće učestvovati, već će se pripremati za Rim i Pariz.
Tako da možda neće ni doći do velikog finala u RG, osim ako Rafu sreća na žrebu ne svrsta u drugi kostur.

Popaj

pre 9 godina

Alex ja sam pisao o sadašnjosti i rekao sam da vlada trenutno na svim podlogama,a što se tiče GS i broja turnira lepo sam napisao da rekordi služe da bi bili oboreni.Šta tu nije jasno?

darko

pre 9 godina

Tri stvari bih jos popravio.Cesce kik servis,ređi izlasci na mrezu,i cesce koriscenje slajs bekhenda u pojedinim situacijama...Sta mislite moze li to nas Novak?

Boban Nikolic

pre 9 godina

Mislim da sam igrao veoma dobro u pojedinim trenucima. Mogao sam da igram na pravom nivou protiv veoma teškog rivala i najboljeg na svetu, što Novak jeste danas. Ali, posle nekog vremena sam postao umoran, a kada se to desi, igrate kraće poene. I tada je nemoguće igrati protiv Novaka”, naglasio je Nadal.
Evo,upravo ova Nadalova izjava,potvrdjuje ono o cemu sam vec pisao u jednom od svojih komentara.Nadal nema nameru da nesto menja u svojoj igri.I dalje se oslanja na snagu.Promene koje je napravio pocetkom godine su na reketu tacnije glavi reketa.Dimenzije su ostale iste ali se raspored zica proredio i na taj nacin mu omogucio dodatnu snagu udarca.Insistiranje na snazi i duzini svakog poena mu najcesce donosi prednost ali mu to sve redje uspeva protiv Novaka.Kao posledica takvog nacina igre dolazi do cestih povreda.Upravo 2011.g.i pocetkom 2012 posle 7 uzastopnih Novakovih pobeda u finalima GS i Mastersa doslo je prve u nizu Nadalove povrede i pauze u igranju turnira.Poruku koju mu je tada uputio Novak, da ga snagom sve redje moze da pobedjuje, nije shvatio pa su se povrede vratile i ponovo je pauzirao.Bude li u toj nameri i dalje insistirao bojim se da mu igracki vek,nazalost,nece biti dug.
U nasem jeziku postoji izreka koja glasi :" Um caruje snaga klade valja".
Novakova jucerasnja pobeda je upravo potvrda ove izreke.

Jumko

pre 9 godina

Neka Rafa, nije sve u pobedama i porazima na ovim nebitnim mastersima(14-8). Budi ponosan sto prepoznaju pravog sportistu i coveka i cak za tebe navijaju i u Djokovicevoj kuci pred njegovim Montekarlovcanima. E to je bitno..

DA DA

pre 9 godina

Folirant , sprema se za Pariz a na momente je pokazao da ima igru i ovo je prakticno bila priprema.Ovo je vec vidjeno nekoliko puta !!!!!!!!!!!!!!!

Jumko

pre 9 godina

Pa naravno, Djokovic je najbolji svih vremena na sljaci! A ti makar do kolena da imas jednu nogu dobio bi ga, kao sto i hoces na Rg sto je istorija puno puta pokazala. Psihicki dominantan Smecer ce dokazano puci, jer da ne puca ne bi ovako "dominantan" osvajao 1 gs godisnje.

+

pre 9 godina

@Stefan
Nadal je rekao da je igrao najbolje sto moze u ovom trenutku.
A to je daleko od njegovog maksimuma, od onoga sto moze kada je u vrhunskoj formi.
Ako ti mislis da je ono bio najbolji Nadalov tenis, onda si ti u teniskom smislu velika neznalica i verovatno tenis ne pratis duze od mesec dana.

Deda Proka

pre 9 godina

Rafajlo, imam dva pitanja: (1) kako je moguce da od 10 udaraca 9 ti padaju oko servis linije? (2) da li ti a i Nolo krijete sta imate u arsenalu i to cuvate za RG, a da Rodja ne zna? Ukapirace Rodja sta vivradote.

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Nole streptomicin za Rafu
Rafa streptomicin za Rodžera
Rodžer streptomicin za Noleta

Nije više ni bitno ko tu koga,bitno je da je atomski tenis i da uživamo jer kad se njih trojica povuku tenis neće ni na šta da liči.Ovo su mašine.

zvanični ATP sajt duduk

pre 9 godina

@duduk
Netacno, 4-2 za RF.
(+, 19. april 2015 05:31)
Nije netačno. Tačno je. Čak je 4;3 za Novaka ako uračunamo bežanje sa finala wtf Rogera.

+

pre 9 godina

@boki
Novak nikada nije bio ni blizu toga da bude najdominantniji teniser u istoriji. On jedva osvoji po 1 GS godisnje. Nadominantniji su osvajali po 3-4 godisnje. A da je dominantan ne bi bio tek treci po osvojenim titulama u svojoj eri. I to sa duplo manje GS od Nadala i Federera.

Mairon

pre 9 godina

Nije nemoguće, ali Rafa nije bio na potrebnom nivou, već je samo na mahove igrao kako treba. Verovatno bi mu bilo jako teško i da je u boljoj formi, ali u pojedinim trenucima videlo se da Rafa pada mentalno, posebno gem u kome je imao 40:0 i na kraju ga izgubio.

Rafa mora da igra agresivnije i oštrije, kao u polufinalu RG-a 2013. Ovako, biće ugrožen ne samo od Đokovića nego i od Nišikorija, Ferera i Vavrinke, ako se Vavrinka vrati u formu.

Srb

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!

deltoid

pre 9 godina

Kruna kralja sljake je sada na novoj adresi! Nole, idemo po RG!!! Srecno, majstore! Niko te ne stize do kraja godine!
(Flok, 18. april 2015 19:21)

kruna se stice sinak godinama, a ne na nekom turniru ili dva. nadal je osam puta osvojio MK ,devet puta RG ,to su nedostizne stvari tako da kruna nikada nece biti na drugoj adresu. kralj sljake je jedan i tako ce i ostati do kraja nadalove karije ili dok neki drugi igrac ne osvoji osam-devet godina zaredom neki turnir. kapiras ili ne, snovi su jedno a cinjenice nesto sasvim drugo. zato budi zadovoljan na osvajanju dva puta MK ,jer ga mozda nikad vise i ne osvoji. pozdrav!

Jumko

pre 9 godina

Neka Rafa, nije sve u pobedama i porazima na ovim nebitnim mastersima(14-8). Budi ponosan sto prepoznaju pravog sportistu i coveka i cak za tebe navijaju i u Djokovicevoj kuci pred njegovim Montekarlovcanima. E to je bitno..

Jumko

pre 9 godina

Pa naravno, Djokovic je najbolji svih vremena na sljaci! A ti makar do kolena da imas jednu nogu dobio bi ga, kao sto i hoces na Rg sto je istorija puno puta pokazala. Psihicki dominantan Smecer ce dokazano puci, jer da ne puca ne bi ovako "dominantan" osvajao 1 gs godisnje.

alex

pre 9 godina

"Deltoid ti pričaš o kralju Nadalu a Novak je imperator jer vlada na svim podlogama(a ne samo na jednoj) i kontinentima."
koliko ja znam Roger je najbolji na travi, tu on ima 7 Wimbledon-a a novak dva, isto koliko i Nadal; jedina podloga gde je novak izuzetno dobar je beton doduše tu opet Roger ima više titula i činjenica da novak ima jedan US Open, Rafa dva a Roger čak 5.
vi novakovi fanovi očigledno ne znate šta su činjenice koje još uvek rade protiv novaka u poredjenju sa Federerom i Nadalom. Čak i Federer kako tako ima RG a novak nema. ja ne znam šta će biti za pet, deset godina ali znam šta je sad - Roger je najbolji na travi i ima najviše GS i po svim parametrima najbolji u istoriji; Rafa je Kralj Šljake i ima 14 GS i tu je sa Federerom na vrhu liste najboljih, on i Sampras su izjednačeni po broju GS; Đoković ima 8 GS, prestigao je neke velikane ali je još uvek iza Federera i Nadala na osnovu objektivnih kriterijuma; za sad je jako dobar na betonu, a na travi i šljaci je iza Federera, odnosno Nadala, kao i po broju GS titula. Sve sto sam ja rekla su suve činjenice.

Vlada91

pre 9 godina

Svaka cast Djokovicu,odigrao je jako dobro.
Medjutim,mecevi izmedju Novaka i Federera su intenzivniji,raznovrsniji i zanimljiviji.
Mnogo davi ovaj Nadal.

alex

pre 9 godina

kruna se stice sinak godinama, a ne na nekom turniru ili dva. nadal je osam puta osvojio MK ,devet puta RG ,to su nedostizne stvari tako da kruna nikada nece biti na drugoj adresu. kralj sljake je jedan i tako ce i ostati do kraja nadalove karije ili dok neki drugi igrac ne osvoji osam-devet godina zaredom neki turnir. kapiras ili ne, snovi su jedno a cinjenice nesto sasvim drugo. zato budi zadovoljan na osvajanju dva puta MK ,jer ga mozda nikad vise i ne osvoji. pozdrav!
(deltoid, 18. april 2015 19:50) Ovo potpisujem

alex

pre 9 godina

0
Kruna kralja sljake je sada na novoj adresi! Nole, idemo po RG!!! Srecno, majstore! Niko te ne stize do kraja godine!
(Flok, 18. april 2015 19:21)
sve dok Rafa ima devet RG niko drugi nije adekvantan za titulu "Kralja Šljake"; njegovih devet vs djokovićevih koliko, nula beše?!

Petar

pre 9 godina

Trebali bi malo da oladimo sa euforijom, a još više sa pljuvanjem Nadala.
Čitam juče i danas o krompiru za Nadala, kad ono 2:0 u prvom setu za Španca?
To pokazuje kakav je šampion Đoković koji je uspeo da dobije ipak na kraju.
Ali me zanima samo kakve ste face složili kad je Nadal odmah uzeo brejk!
Ali to omalovažavanje Nadala, Endija i Federera nije odlika pravih navijača, ali pre svega pravih ljudi.
Nadal je teniser koji ima 14 GS titula! ALO! Nije mu niko poklonio te trofeje!
Federer sa 34 god. je drugi reket sveta! Ima 17 GS titula!
Ja sa 33 godine ne bi mogao više od pola sata da držim reket u rukama, a on igra finala, osvojio je i Dubai. Endi je imao operaciju i napravio je vrhunski kambek.
Igrao finale AO, finale Majamija! Da li znate vi šta znači uopšte operacija? Makar i neka bezazlena.
Treba se psihički povratiti posle toga!
Zato, budimo zahvalni što je Novak pre svega zdrav i prav! Što je još veći čovek nego što je teniser.
Ako neko kao Nole do koske poštuje Nadala, Federera i Marija, i sve ostale, bez obzira dal su sto prvi ili u top 10, treba i mi kao pravi navijači da pokažemo malo rispekta za te legende.
Posebno za Nadala i Federera koji su jedni od najvećih sportista svih vremena. Vi mislite da je Nadalu lako posle ovog poraza?
Ja mu skidam kapu iako obožavam Novaka!

+

pre 9 godina

@boki
Novak nikada nije bio ni blizu toga da bude najdominantniji teniser u istoriji. On jedva osvoji po 1 GS godisnje. Nadominantniji su osvajali po 3-4 godisnje. A da je dominantan ne bi bio tek treci po osvojenim titulama u svojoj eri. I to sa duplo manje GS od Nadala i Federera.

Deki

pre 9 godina

@(Petar, 18. april 2015 19:56), kako ne shvataš da ovde u većini komentare stavljaju deca koja nemaju više od 20 godina? Ja se na to više i ne obazirem, jer mogu jedno 5% da pročitam normalnih i jedino zbog toga i pratim komentare.Navijam za Noleta kao i ostale naše sportiste u svetu, Federer je najveći, a zada posle njega Nadal. Nole ima šansu da se približi Nadalu, videćemo, vreme pokaže!

ma da

pre 9 godina

O kakvim sansama ovaj govori?! Od prvog poena se vidjelo da ce izgubiti. Dobar si Rafa, i drago nam je da si se vratio, volim da te gledam, al de budi normalan u izjavama. Poslije svakog meca ti odvalis po neku koja nema veze sa zivotom.

Dux

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

.........Vamos Rafaaaaaa u penziju!!!!!!

danix

pre 9 godina

Kaze Rafa da je Novak "jedan od najboljih igraca na svetu",sto je greska,treba da kaze da je Nole NAJBOLJI na svetu,a ne jedan od najboljih.
Drugo,Rafa treba shvatiti da kad Nole igra na svom nivou,od 70% svojih mogucnosti,pa na vise,da ga niko ne moze dobiti,pa makar igrali svoj najbolji tenis,kao sto je on odigrao danas.
Medjutim,nije ni Nole masina,moze se desiti da i on ponekad izgubi mec kao sto i grom nekada pukne iz vedrog neba.
Dakle,kad Nole igra sa bilo kim,pa i sa Rafom,ishod meca zavisi samo od njega,a ne od igre protivnika.
Trebali bi strikan i netjak preci na balote,to im mnogo bolje ide.
A,sutra,Nole care,da primis pehar od svog prijatelja,princa od Monaka,na nasu veliku radost.

ferdinand

pre 9 godina

Nadal je kombinacija ciste fizike i jednog udarca, forhenda. Tehnicki je on daleko iza Federera, Noleta, cak i nekih slabije rangiranih tenisera. Makar imao 100 GS, ne mogu ga gotiviti i ceniti kao igraca. I sve to se najbolje i vidi na sljaci, koja je spora podloga i gde on trci u prvom redu publike i udara lopticu kao Forest Gamp, cekajuci da protivnik pogresi. Naravno, ima i kad je on agresivniji, ali, to je slucaj u vrlo malom procentu. Ne moze da bude teniser, i istoriji ovog sporta, neko ko je osvojio 80% titula na jednoj podlozi. Cista fizika je davala rezultate, dok je telo bilo u stanju da to izdrzi, a sad, polako sve otkazuje. Nadal nece moci da igra u 33, 34. godini, kao sad Federer...

PAJA

pre 9 godina

Ne jedan od najboljih, vec najbolji!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alex, 18. april 2015 19:37)

Tako je alex!Bravo sto si ovo uocio!

Nadal jeste korektno pohvalio Novaka,ali poput Federera,i kad hvali ne kaze igrao sam protiv najboljeg tenisera nego - protiv jednog od najboljih tenisera.A to je velika razlika!

Sa ovakvom izjavom Nadal sebe smatra Najboljim a Novaka - jednim od najboljih tenisera na svetu.

Kada se sve oduzme i sabere - ipak nije korektan do kraja u izjavi.

Pokusava.Ali ne moze.

darko

pre 9 godina

Tri stvari bih jos popravio.Cesce kik servis,ređi izlasci na mrezu,i cesce koriscenje slajs bekhenda u pojedinim situacijama...Sta mislite moze li to nas Novak?

dr

pre 9 godina

Rafa je vodio 2-0 u prvom setu,ali ono sto je mene fasciniralo je izraz Noletovog lica,govor tela!Kao da je 0-0!Nista...
I pobedi taj set 6-3..
Onda,ako ste primetili,u drugom setu,nesto sto sam prvi put video u njihovim susretima..Mislim,treci ili cetvrti gem...
Nole je stajao na sredini terena i naizmenicno udarao forhend-bekhend...Nadal,kao omadjijan,trcao po terenu kao "brisac",Nole se nije bukvalno pomerao..Ali,Nadal,srecan sto uopste vraca te lopte,SVAKU je vratio pravo na njega!I izgubio gem..Nisam mogao da poverujem da nijednom nije uspeo da ga pomeri sa sredine terena!Rafael Nadal!
Crni Berdihu,sta li tebe ceka?
Sta li mislis,cemu li se nadas?
Nista ti sutra ne ide u prilog-ni podloga,ni visina,ni brzina,ni repertoar udaraca!
Najveca opasnost za tebe od Noleta nisi ti,nego NADAL!
Zasto?
Pa Novak ce sutra igrati da tebe ne pobedi,nego da te "otkine",da ne bi posle bilo komentara eto pobedio Nadala,"dao" mu 6 gemova,a Berdih mu uzeo ,recimo 10!
Sramota je ne izaci na megdan,ali ce to za tebe biti kosmar,ne mec!
Ako bensedin nije doping sredstvo,popij sutra neki,5-6,bice ti lakse...
U medjusobni skor isto ne gledaj..Ni u rezultate Noleta u MK...Niko sa njim nije igrao 3 seta,pa cak ni Rafa...
"Osvrnes" li se na to,dzaba ti i bensedin...

---

pre 9 godina

(deltoid, 18. april 2015 19:50)

De, de, susjed opusti se, šta si se primio! Šale se ljudi malo. Ok, Nadal je kralj šljake, samo to mu je još ostalo, mada evo tambura ga Nole godinama redovno i na njegovoj neprikosnovenoj podlozi. Tamburaju ga kao kantu i paceri na travi i betonu. Šta je? Praviš se da ne vidiš to? Glava u pesak, k'o noj, aaa? Džaba mu ta titula kralja prašnjave šljake, kada je Srbin kralj tenisa!

glasnik

pre 9 godina

Ma ne sekiraj se. Samo se opusti. Nisi ti nista kriv. Izgubio si od svetskog broja 1. Pusti ti njega, on je najbolji, zna da tuce i sa krompirom ove iz prvih deset. Gledaj ti da te ovi drugi ne lemaju.

Od bisera ogrlica

pre 9 godina

@David, 18. april 2015 19:19
Kakav stupidan komentar. Čuj..“Nadal i Fed stvorili monstruma“. Pazi, oni stvorili Novaka...pa još ispade monstrum?!?
Ne, prijatelju, nije Nole ni monstrum – kako ti govoriš, niti zver ili „princ iz nekakve tame“ kako neki pokušavaju da mu prilepe negativne atribute..A nisu ga stvorili ni Fed ni Nadal, niti je Nadala stvorio Fed, niti je Novaka stvorio Nadal. Shvataš li?
Novak je talentovan momak, koji je mučnim radom, samoodricanjem i upornošću prelazio prepreke da bi dosegao vrh. Uz to je iskren, dobar momak toplog srca i senzibilne duše. Daleko je on od monstruma, zveri i inih zala, kao vrh planine od tmurne morske dubine...Shvataš li Davide?

filip

pre 9 godina

postovanje za Nadala, ali onakvom igrom na novaka ne moze! uz duzno postovanje cak msm da Novak i nije odigrao sa 100% igra koliko mu treba. najbolji a nas:-D

Bardami

pre 9 godina

Nisi imao ni najmanje šanse, čak ni kada si poveo sa 2:0 u prvom setu, niti si ikada bio toliko dominantan u tenisu kao Nole, čak i kada si bio na prvom mestu.

Dux

pre 9 godina

Rafa bravoooooo za izjavu.
Rekao čovek što smo svi videli.
E zato je Rafa veliki Šampion.
Za Nola šta reći, postaje Monotonija što ubija...

Monotone su ove vaše izjave.........ajde pomirite se već jednom s tim. Novak je mnogo bolji igraš od Rafe!!!
Posle ovakvog poraza, Rafa bi trebalo da preispita igranje tenisa!

+

pre 9 godina

@Stefan
Nadal je rekao da je igrao najbolje sto moze u ovom trenutku.
A to je daleko od njegovog maksimuma, od onoga sto moze kada je u vrhunskoj formi.
Ako ti mislis da je ono bio najbolji Nadalov tenis, onda si ti u teniskom smislu velika neznalica i verovatno tenis ne pratis duze od mesec dana.

Popaj

pre 9 godina

Deltoid ti pričaš o kralju Nadalu a Novak je imperator jer vlada na svim podlogama(a ne samo na jednoj) i kontinentima.Što se tiče istorije rekordi služe da bi bili nadmašeni polako bez uzbuđavanja vidim da ti je teško,međutim postoji rešenje za tvoj problem umesto za kralja navijaj za imperatora.

boki

pre 9 godina

2010 godina Nole u cetvrtfinalu RG vodi 2:0 protiv Melcera i na kraju gubi 3:2!!!Da mi je tada neko rekao da ce 5 godina kasnije Nole biti najdominantniji teniser u istoriji(a jeste) ja bi ga vodio u ludnicu...neverovatno je sa kojom lakocom je on danas porazio velikog Nadala(rivalstvo Nole vs Nadal je najvece u istoriji ovog sporta)..Samo kad pomislim na RG i da ga Nole osvaja...KAKVA BI TO BILA ISTORIJA...Ja mislim da mu niko nebi stao na put bar do 2017g...ajde Nole :)

Beobrad

pre 9 godina

U Rimu ce biti jos brutalnije, kao i prosle godine!
A moze Novak jos bolje, nije ovo maksimum!
Doduse, i Nadal moze bolje, ali na RG ce se videti da je Novak nepobediv!
Vise ima udarac u repertoaru, igra napadacki, kad naspanuje udarce-dubinu i brzinu, Nadal postaje posmatrac !
To je vec odavno tako, kad igra svoju igru, nijedan tenise na svetu nema nikakvu sansu!

Vladimirko

pre 9 godina

Rafa kaze da je postao malo umoran , to mislim da ne laze , e ovako kada bi se sakupila sva satnica od pocetka god pa do sada verovatno Nadal ima vise provedenog vremene od Noleta koj je igrao u svim finalima, setite se AO Nadal je vec u prvom kolu imao dug mec u 5 seta ...i tako iz turnira u turnir ,mnogo vremena provedenog a rano ispadanje ...evo MK Isner i ferer su ga zajedno mucili skoro 6 sati a Nole je za 2 sata deklasirao dva protivnika , Nadala sada ceka Barselona gde ce Nole odmarati...a sem toga Rafa igra sa 4-5 metera od osnovne linije to je OGROMAN napor za svaku vracenu lopticu sa tog rastohanja...sa ovakvom igrom i toliko vremena provedenim na terenu Rafa ce potrositi sam sebe i ako je fizicki besprekorno spreman...

Oskar

pre 9 godina

Jes da je bio ubistven godinama još od osamneste godine, ali takvi igrači valjda ranije izduše. Federer je do dvadeset četvrte bio ništa ali je duže trajao. Nadal će možda još malo popraviti formu, igru i šta li već sve on neće pričat, ali da će bit onaj stari- to nikad. Posle US opena 2013. on je "izdušio"., vječno.).

Cane

pre 9 godina

Rafa bravoooooo za izjavu.
Rekao čovek što smo svi videli.
E zato je Rafa veliki Šampion.
Za Nola šta reći, postaje Monotonija što ubija...

DedaMiloje

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

Ne komentarišem tenis, ali ovo moram...Dok je ovakvih spasa nam nema.

Rafa

pre 9 godina

Rafa brate nije to on pobedio nego si ti sam sebe odveo u poraz, imao si u dzepu dobijen mec i svojim greskama si vodu prebacio na drugu vodenicu. Bitno je da se igra vraca i bitno je da osvojis Roland Garos. Vamos Rafaa!!!!!
(Srb, 18. april 2015 20:01)

Fala ti brate na pojasnjenju. A ja evo jos sedim u svlacionici, listam komentare na b92 i razmisljam sta je uzrok porazu.

SMILICA

pre 9 godina

Postovani Dylan Dog zaista je milina citate Vase komentare.
Bravo za No1Eta!
Doneo nam je neopisivu radost pobedom nad RN.
Sada RG izgleda zaista moguc.

Pozdrav za sve ljubitelje tenisa i b92 i nadam se sutra jos vecem radovanju

Bg

pre 9 godina

Dobices ga na RG opusteno !
baki, 18. april 2015 19:07)

Da, dobiće ga u Finalu kao protivnika da igra za titulu, samo što neće pobediti. NO1E Forever!

brat djura

pre 9 godina

Nadam se da ce Nadal da se vrati u pravu formu. Decko je veliki igrac i uzivanje ga je gledati, pa makar poneki put i pobedio Noleta (nadam se ne ove godine na RG).

v

pre 9 godina

Jao da mi je jos da procitam ovakvu izjavu posle RG pa da gledamo posle na miru kako Novak uzima rastereceno sve zivo. Ili ne mora, samo neka pokupi sta mu fali.

jack

pre 9 godina

Nadal je igrao odlično i razlika je bila u jednoj nijansi. Neverovatno je kako pokriva teren i šta je sve uspevao da vrati. Biće veoma opasan protivnik u Madridu i Rimu i naravno na RG. Ovo danas je bio atomski tenis, Federer tu stvarno nema šta da traži.

Rafa+Nole=najbolji tenis svih vremena, još jednom overeno.

Dylan Dog

pre 9 godina

Od svih mečeva koje su ova dvojica odigrali, prvi put je od samog početka bilo očigledno da će ovaj Novak dobiti bez većeg uzbuđenja. Nažalost pravih ljubitelja njihovih duela(a naravno na sreću svih Novakovih navijača) Novak je meč dobio prilično rutinski. Zaostali respekt prema protivniku je bio uzrok male stegnutosti kod Novaka kao i očigledno nepotrebnog preigravanja u pojedinim trenucima. Da je preko mreže bio neko drugi i igrao isto, Novak bi meč dobio znatno ubedljivije, mada je i ovo dovoljno ubedljivo, obzirom da se radi o Rafi i da je podloga šljaka.

Novak je i ranije igrao jako dobro protiv Rafe, ali mu je prečesto nedostajala mentalna čvrstina, tj. spoznaja da baš sve zavisi od njega. Sada je to očigledno pronašao i niti jednog trenutka nije delovao iznenađeno ili zbunjeno na terenu. Čak i onda kada je pravio neke potpuno netipične greške i poklanjao protivniku poene. Ranije je Nadal u tim greškama nalazio momentum i uzimao stvari u svoje ruke. Danas toga nije bilo.

Nadal je igrao najbolji meč od prošlogodišnjeg RG-a, ali to nikako nije dovoljno da bi se danas pobedio Novak. Možda bi Rafa delovao ubedljivije da je pokušao malo bliže da priđe osnovnoj liniji, a ne da kampuje na 3-4m iza, ali on očigledno nema samopouzdanja da priđe bliže.

Novaku nedostaje još 2 ili 3 koraka do besmrtnosti, u zavisnosti od rasporeda. Bilo bi savršeno da ih napravi preko svog najvećeg rivala Nadala.

Novaku puno zdravlja i sportske sreće u sutrašnjem finalu!
Uzdravlje!

Jo

pre 9 godina

Mnogo mi je drago sto svi oni uporno potenciraju izmedju redova kako je Nole jedan od najboljih, a ne najbolji igrac na svetu... Ono sto ne shvataju je da tako polako ali sigurno stvaraju cudoviste, najboljeg igraca svih vremena!!!!

Miki Miki

pre 9 godina

Ne vredi Nadalu. On se samo namesta na taj forhand i zato mu treba 3x vise energije i duzi mecevi da bi mogao uspesnije da igra. Zamislite koliko treba da pretrci kad mu loptica padne na backhand, a o treba da se namesti za forhand. Pa jos stoji 3 metra iza osnovne, a Nole obozava drop shotove. Zbog svoga anti-stila zato Nadal i pauzira pola godine, a pola igra. Za to vremen Nole igra sve elemente i sve izgleda mnogo jednostavnije i brze. U tome ce se razlikovati njihove karijere. Nadal sto je napravio na pocetku to mu je. Za vise nije, istrosio je sve. Nole je vladar dok ne prestigne sve njihove rekorde, a onda moze bezbrizno sa Stefanom da brcka nogice u moru.

gg

pre 9 godina

Lepa izjava od Nadala! Manje ne bi trebalo ni ocekivati ali ono sto Novak treba da zapamti i da nikad ne zaboravi su one pretnje kaziprstom od Nadala i lice pretvoreno u lice predatora a sve to u momentu kad je Nole izbacio svoj lob u aut. Dakle, Nadal preti u momentu kad je osvojio poen Noletovom greskom. kao sto je i rekao, vazne su pobede i titule, ne i nacin kako se do njih dolazi. To je duboko u njegovoj svesti, zato pretnja u momentu kad osvaja poen Noletovom greskom a ne svojim vinerom.
Nadal ce na svakom sledecem turniru biti sve jaci i jaci, ima snaznu volju a i motivaciju da se ponovo potvrdi osvajanjem turnira.

Dobrica

pre 9 godina

Mec je bio odlican, NDj pokazao da je najbolji, ali mislim da ce Nadal za RG da bude spreman 100% i bice ga veoma tesko pobediti, kao i svake godine. Ako Novak bude imao los dan, kao prosle, gde su ga mucile vrucina, pritisak ogroman, setite se da je u jednom trenutku i povracao na terenu, bice veoma tesko. Svake godine Nole pobedjuje Nadala u ovim pripremnim turnirima, ali na glavnom uvek Nadal pokaze nesto vise.Nadam se da se to nece desiti ove godine....

Поцерац

pre 9 godina

'91. или '92. је Новак почео да удара тениску лоптицу.
Елем, 23 године је било потребно, уз све остале околности и неоколности, да онако надмоћно 'изломи' дечка из (са) Мајорке (Шпанија).
23 године НЕОДУСТАЈАЊА.
Мало који Србин то жели (или уме) да спозна.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Ja sam ocekivao tezak mec,bez obzira sto su svi ocekivali laganu pobedu Novaka.I pocelo je tesko,odmah je Spanac napravio break u prvom gemu.Nadal je imao 7 dana vise da se pripremi za Monte Carlo i sljaku od Novaka,jer je ranije ispao u Majamiju.Za to vreme je trenirao na Majorci kod kuce.Novak je imao znatno krace vreme za pripremu i prelazak sa betona na najsporiju podlogu.Obzirom na takve okolnosti,Nole je bio sjajan.Iako su neki ocekivali ubedljiviji trijumf.Pravi podvig i izazov ce biti uzeti mu(Nadalu) tri seta na Garrosu.Tamo iza baselinea i sa strane ima mnogo vise prostora,sto pogoduje Rafi.Trci kao puma i sve stize da vrati.Uvek moras extra dodatni udarac da odigras.Sada ce on jos vise krvnicki da trenira ne bi li do Garrosa bio u sto boljoj formi.I bice.Bice vec do Mastersa u Rimu.Nece Novaku biti ovako lako.Sada bih voleo,nakon sto ovde osvoji titulu,da ode u Madrid u opegla Rafu u sred njegove "Caha Mahice" u Spaniji.Kao 2011-e!

Veljko Marinkovic

pre 9 godina

Каква перцепција игре,каква одлична анализа! Погодио је у милиметар! Свака част Надале! (p.s.Надал зна да може боље,али не знам да ли зна да може и Новак !)

Orao

pre 9 godina

Novak - Nadal 20:23, u poslednjih 5 sezona 13:7. Novak:Federer 18:20, u poslednjih 5 sezona 12:7 ... Mislim da je jasno da su godine dominacije Novakovih konkurenata daleka istorija. U 2016. godinu Novak ulazi sa pozitivnim skorom. Ajdeee!

Zlatko Todorović

pre 9 godina

Stvarno sam uživao u današnjem meču, radovao se povratku Nadala iako sam navijač Novaka Đokovića. Nadal kaže da bi više voleo da igra sa slabijim igračem, siguran sam i da ostali tako misle ( i sam Đoković bi sigurno birao nekog slabijeg od Nadala, Feda i Mareja),ali ovo je praznik za publiku. Može to još bolje, naravno, ali je, s obzirom da je sporija podloga, izuzetno dinamičan meč, pun lepih poteza. Dovoljno govori da je bio samo po jedan as na obe strane.

Stefan

pre 9 godina

Nerviraju me ljudi koji kazu da Nadal nije igrao najbolje sto moze. Koj mec ste vi ljudi gledali ? Odgledajte jos jednom mec, i nemojte da pricate kojesta. Nadal je igrao i preko svojih mogucnosti, vracao je nemoguce loptice, ali opet nije dovoljno, jer je Nole odigrao fenomenalno. I sam Rafa je rekao da je igrao najbolje sto moze.

Nebojša

pre 9 godina

Pitaj Rodzera dal je nemoguce....Dubai 2015, shanghai 2014, monte carlo 2014, dubai 2014.........
(nadrealni realista, 18. april 2015 21:12)

Pa da je Novak igrao kao tada protiv Federera i Nadal bi slavio danas a lane u mc je Novak igrao povredjen da je Novak u ta tri meča igrao ovako kao danas Federer bi izgubio sva tri ali Federer kada Novak igra odlično ili ispadne ranije ili preda bez borbe kao u Londonu.

boba

pre 9 godina

I ova izjava je deo taktike za RG. Dobra vest za Nadala je sto je mec bio u dobroj meri egal, losa je sto je Novak igrao sa 70-80%. Ako Nadal bude u stanju da poboljsa igru, i trci besomucno 5 setova, onda u Parizu sleduje mec ovog veka

Bozidar

pre 9 godina

Priznao da je umoran,a Novak svez i u stanju da igra dugo,dugo..Prevazilazi Novak ljudske sposobnosti,dok Nadal posustaje,kao i drugi.
Ovo je Novakovo vreme...brz,u kondiciji,fleksibilan,bez povreda..neka samo gazi i rusi sve...neka dominira i pobedjuje.
Sad je tren i za R.G. i za sve ostalo...pisi istoriju Novace.

Alpstein

pre 9 godina

@David, 18. april 2015 19:19Kakav stupidan komentar. Čuj..“Nadal i Fed stvorili monstruma“. Pazi, oni stvorili Novaka...pa još ispade monstrum?!?Ne, prijatelju, nije Nole ni monstrum – kako ti govoriš, niti zver ili „princ iz nekakve tame“ kako neki pokušavaju da mu prilepe negativne atribute..A nisu ga stvorili ni Fed ni Nadal, niti je Nadala stvorio Fed, niti je Novaka stvorio Nadal. Shvataš li?Novak je talentovan momak, koji je mučnim radom, samoodricanjem i upornošću prelazio prepreke da bi dosegao vrh. Uz to je iskren, dobar momak toplog srca i senzibilne duše. Daleko je on od monstruma, zveri i inih zala, kao vrh planine od tmurne morske dubine...Shvataš li Davide?
(Od bisera ogrlica, 18. april 2015 20:28)
Bisere, jesi ti čuo za ironiju?

Gile

pre 9 godina

Samo Novak moze da pobedi Novaka, ako ne daj Boze, izgubi motiv. Samo jaki igraci kao sto su Nadal i Federer, mogu da ga motivisu da dobro igra i bude bolji.

iiiinm

pre 9 godina

Ne komentarišem tenis, ali ovo moram...Dok je ovakvih spasa nam nema.
(DedaMiloje, 18. april 2015 20:51)

Kakve veze imaju Hrvati navijači Nadala sa našim "spasom"?

Тина

pre 9 godina

Mene nije zacudilapobeda nimalo, ipak Nole igra na domacem terenu
(Mirko M., 18. april 2015 20:01)

Поштовани Мирко М. буди љубаљзан и добро се информиши, имаш мањкаву перцепцију стварности: Изнад главног терена сваког турнира па и овог у Момте Карлу, вијоре се заставе земаља из којих су учесници турнира. и како који испадне са турнира, застава се скида са јaрбола. Обрати пажњу, на сваком турниру на коме учествује Новак Ђоковић вијори се српска застава и то најчешће до финала,... је л' ти криво?

Bozidar

pre 9 godina

Nadal pohvalio Novaka.
A on vazi za coveka koji je skroman u izjavama kada hvali protivnika.
Posto je tako rekao o Novaku za javnost, a moze se reci dozirano..zamislite sta stvarno misli..to nikad nece reci a misli da je isuvise dobar.

Ex sns

pre 9 godina

Ok,Nadal je jos rekovalescent,trudio se, ali je NDj u ovom momentu stvarno nepobediv,najbolji je vec par godina ali njegova igra ove godine, je stvarno neprevazidjena.Ne vidim ko moze da ga pobedi? Mozda samo ako NDj bas bude imao los dan,ali i to je samo pretpostavka.

Bikan

pre 9 godina

Ja sam rekao pre neki dan a to ima napisano u komentarima: da ako nadal stigne do novaka, da nece da osvoji vise od 6 gema; i hteo sam da se kladim na to.
Realno, nadal moze da uzme oko 2-3 gema po seta novaku. Realno.

jablan

pre 9 godina

Rafa je pravi sportista,igrao je koliko mu je Novak dozvoljavao,vise od toga nije mogao.Dobiti cestitke od Rafe da je najbolji i da je vise nego zasluzeno pobedio to moze samo pravi sportista kao sto je Rafa.Novace sve cestitke za plasman u finale M.K.jablan

Mirko Kojotovski

pre 9 godina

ovako kad je Nole izgubio servis i Nadal poveo 2 0 sin mi reče izgubi Nole.Odgovorih mu sad ce Nole da se uozbilji i dobi set sa 6 1(3).....Znaci dečko je toliko dominantan da i kad gubi od najboljeg zemljasa zna da će pobediti. Inace je mogao drugi set da reši već na početku ali se Nadal izvlačio sa agresivnoscu.Onda onaj gem kod 40 0 i Nole ga brejkuje. Sve u svemu očekivano. Nadal još nema ubojitost za 6 sati igre a za RG će biti spreman kao astronaut.Nole mora da poradi na reternu kod 2 servisa jer je tad Nadal najranjiviji.Inace su ova dva momka daleko od ostalih.Glupost je stavljati njih dvojicu u istu žreb polovicu kao na RG 2013.Njih dvojica su za finala jer sve ostalo je blamaža za publiku i tog drugog finalistu.Tako je bilo na RG 2013 i tako će biti i sutra.Berdih već zna da će izgubiti a boriće se da ne bude sa vaskrsnjim jajima ili glamockim krompirom

Dalibor

pre 9 godina

Ovo mi zvuci poznato samo je sada Nadal u glavnoj ulozi: " Bio sam blizu ovaj put. Novak nije nepobediv na sljaci. Danas sam bio blizu i video da je moguce pobediti ga." Ko razume shvati ce. Ko bi rekao da ce se stvari potpuno okrenutu od RG 2006 i jos cuvenije konferencije za stampu.

robin hud

pre 9 godina

Radmilo Armenulić je jedno vreme, u staroj SFRJ, komentarisao mečeve na RTS i dobro se sećam da je skoro pred svaki 7 gem u setu ,kod nerešenog rezultata uvek, govorio da je to najvažniji gem. U oba seta je upravo taj gem sve odlučio.
Nadal je samo velikom upornošću ostajao u meču, što je odlika velikih šampiona. On se vratio u formu, što se defanzive tiče skoro potpuno, ali mu je ofanziva negde na pola puta. Do RG će se vratiti potpuno.
Neko je ovde stalno kritikovao Novaka zbog dropšotova, ali je sada jasno, a i tada je bilo, da je to oružje koje Nadala izbacuje iz ritma i vrlo je korisno.
Ovaj meč je Nadal teško mogao da dobije u ovakvoj formi jer je Novak u ovom momentu fizički spremniji od njega, što je nekada bilo njegovo glavno oružje.
Novak je bio odličan u svim segmentima igre a pogotovo bekend, čija stabilnost je dobila meč. Pravo čudo bi bilo da Novak posle ove predstave izgubi finale, svaka čast Berdihu, ali je on isuviše spor za Novaka.

W.Serbian

pre 9 godina

Nadal je dao izjavu koja govori da ne odustaje , i da traži još bolju formu !!!! Traži rješenje za dosta kompaktnu ,i stabilnu Noletovu igru !! Kad je u pitanju Nadal mislim da i na GS, može daleko,polufinale, finale ............ Danas je demonstrirao tenis na način kako je to nekad radio, medjutim ako hoce pobjedu protiv N.Đ , mora uključiti turbo pogon, da li to može ??????????čuće se !

Boston Selac

pre 9 godina

Djovaku je ova godina prilika da postane najbolji svih vremena a za to je uslov sva cetri slema i jos pet mastersa ukljucujuci sinsinati, sa kojina postaje prvi po osvojenim mastersima to bi nadvladalo cak i 2011 i da presisa federovih 18 krompira.

kimiko

pre 9 godina

Novaku u ovom trenutku,niko nista ne moze.Najvaznije da se ne dogodi neka povreda.
Ali ima jos nesto vaznije.Nase komentarisanje i ponasanje na formumima mora biti sampionsko,ako zelimo biti ponosni na sampiona.A to podrazumeva analiticnost,postovanje protivnika i pravu sugestiju.Zato sto uvek moze bolje.
Rafa je posteno rekao,borio se koliko je mogao.Veliki je to majstor.Ima taj svoj poseban stil i borbenost.Dva velika saveznika.
Cestitke i njemu.

mimi

pre 9 godina

Igrali su fenomenalno, a sedmi gem u oba seta je pokazao ko je bolji i fenomenalniji bio u ovom duelu: fizicki, mentalno, tehnicki i ostalo... Nadal je rekao ISTINU.. Bravo Nole ....

Иван

pre 9 godina

Сјајна изјава Надала! То су управо и моји утисци. Раније је Ђоковић знао у кратким интервалима да заигра фантастично против Шпанца, а сада је обрнуто: Ноле је тај који држи ритам и који нема осцилација! Раније би Новак пуцао у моментима кад би Надал повезао два спектакуларна поена, а сада се готово рутински извлачи из непријатних ситуација. Раније је Ноле први почињао са дроп-шотовима, а сада је Надал Рафа тај којем не одговара дужа размена поена. Најбоља ствар од свега за Ђоковића је што је доста грешио, а није због тога психички пуцао. Рафа можда може бити оптимиста: играо је меч с Нолетом! Тони је можда видео где је Новак опасан, а где је рањив. Али остаје чињеница да је, како су енглески коментатори приметили, Рафа победио само једног топ тен играча од Ролан Гароса, и то упорног али против њега најчешће јаловог Ферера, као и да је Ђоковић ушао у меч са одлуком да победи, а не само са жељом.

Vlada91

pre 9 godina

(jack, 18. april 2015 21:56)
Taj Federer,koga bez potrebe omalovazavas,od velike cetvorke jedini je pobedjivao Novaka u poslednjih 10 meseci.
I samo on sa 34 godine predstavlja konkurenciju Novaku.

DA DA

pre 9 godina

Folirant , sprema se za Pariz a na momente je pokazao da ima igru i ovo je prakticno bila priprema.Ovo je vec vidjeno nekoliko puta !!!!!!!!!!!!!!!

Dott

pre 9 godina

E ovo mi se svidja, ovo je priznanje koje vredi i ispunjava dzigernjacu!
Velika je satisfakcija priznanje od tako velikog borca i tenisera kakav je Nadal!
Uzivaj Nole kralju belog sporta, a mi mi sa tobom!

Mare,NS

pre 9 godina

Tek sada vidimo,sta smo propustili u prethodnih godinu dana.
Bez `pravog` RN i RF,nema ni pravog NDJ.
Sto se meca tice,samo jedna rec:
Ocekivano.
Nastavak sledi u Madridu i Rimu.
Onda,zna se.
RG i nadam se kompletiranje GS titula!
Kao da smo se na trenutak vratili u 2011.!!!

Cak i hrvatski medij(Jutarnji list),donose naslove tipa:
Novak pomeo Nadala,evo ovde:

http://www.jutarnji.hr/video--berdych-svladao-monfilsa-ceh-u-finalu-ceka-pobjednika-meca-dokovic-nadal/1333409/

za razliku od pojedinaca,koji na ovim stranama omalovazavaju uspehe,najboljeg srpskog i SVETSKOG sportiste trenutno.

Adam

pre 9 godina

@ Od bisera ogrlica,
Mislim da niste dobro shvatili sta je David rekao.
Da nije bilo Federera i Nadala, cije je domete morao da juri, pitanje je da li bi Nole bio ovakav teniser kakav je dana. Uostalo i sam Nole je o tome govorio.
Termin "monstrouzan" shvatite kao pesnicku figuru. Nemojte sve sto se napise da shvatate bukvalno.

Fan

pre 9 godina

Alal vera, alal vera Nole.Igraj što duže možeš da uživamo,jer kada prestaneš bićemo srećni da imamo tenisera u prvih 30.O tebi će se tek pričati legende.Ko zna šta ćeš sve osvojiti i koje rekorde oboriti do kraja karijere.Uživajte ljudi, ovo sad i ko zna kad!!!Srećno MAJSTORE, puno ljudi te voli i obožava, što ti sigurno znaš.

carević

pre 9 godina

Pazi ovu @ona - "vidimo se na Majorci i ove godine" hahahaha, hvala ti za ovo hahahahaha, gde se to gledate, ti njega na slici u nekom magazinu kako se on kupa na Majorci...

Johnny ffm

pre 9 godina

Ovako kako je nadal igrao protiv noleta, odvalio bih mureja i federera. Ali protiv broj 1 svijeta je premalo! Bravo nole. Samo lagano

Luke Babbitt gravedigger

pre 9 godina

Nole streptomicin za Rafu
Rafa streptomicin za Rodžera
Rodžer streptomicin za Noleta

Nije više ni bitno ko tu koga,bitno je da je atomski tenis i da uživamo jer kad se njih trojica povuku tenis neće ni na šta da liči.Ovo su mašine.

v

pre 9 godina

Novak nije bio na malsimumu. Moze bolje. Pa koliko mu je samo poena poklonio. Da nije usao onako mlitavo u mec, rezultat bi bio jos ubedljiviji. Rafa takodje moze bolje. Videcemo kako ce ici dalje, za sada Novak siguran. Idemo Nole.

Maratonci trče počasni krug

pre 9 godina

Pitaj Rodzera dal je nemoguce....Dubai 2015, shanghai 2014, monte carlo 2014, dubai 2014.........
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (nadrealni realista, 18. april 2015 21:12)
Rodžer:"Rafa, moguće je, moguće. Al' šta me snadje u IW 2014 i 2015, Wimbledon 2014, a na WTF nisam smeo ni da mu izadjem na crtu."

srbEUin

pre 9 godina

Sve u svemu, Rafi sledi dalji pad na listi, jer su mu sada manje šanse da dođe do finala i inkasira značajniji broj bodova. Više nije među 4 nosioca, i barem u 50% slučajeva naletaće na No1eta u 1/4 ili najdalje u 1/2.
Jedina nada za bodove su mu Barca i Madrid, gde No1e, nadam se, neće učestvovati, već će se pripremati za Rim i Pariz.
Tako da možda neće ni doći do velikog finala u RG, osim ako Rafu sreća na žrebu ne svrsta u drugi kostur.

Boban Nikolic

pre 9 godina

Mislim da sam igrao veoma dobro u pojedinim trenucima. Mogao sam da igram na pravom nivou protiv veoma teškog rivala i najboljeg na svetu, što Novak jeste danas. Ali, posle nekog vremena sam postao umoran, a kada se to desi, igrate kraće poene. I tada je nemoguće igrati protiv Novaka”, naglasio je Nadal.
Evo,upravo ova Nadalova izjava,potvrdjuje ono o cemu sam vec pisao u jednom od svojih komentara.Nadal nema nameru da nesto menja u svojoj igri.I dalje se oslanja na snagu.Promene koje je napravio pocetkom godine su na reketu tacnije glavi reketa.Dimenzije su ostale iste ali se raspored zica proredio i na taj nacin mu omogucio dodatnu snagu udarca.Insistiranje na snazi i duzini svakog poena mu najcesce donosi prednost ali mu to sve redje uspeva protiv Novaka.Kao posledica takvog nacina igre dolazi do cestih povreda.Upravo 2011.g.i pocetkom 2012 posle 7 uzastopnih Novakovih pobeda u finalima GS i Mastersa doslo je prve u nizu Nadalove povrede i pauze u igranju turnira.Poruku koju mu je tada uputio Novak, da ga snagom sve redje moze da pobedjuje, nije shvatio pa su se povrede vratile i ponovo je pauzirao.Bude li u toj nameri i dalje insistirao bojim se da mu igracki vek,nazalost,nece biti dug.
U nasem jeziku postoji izreka koja glasi :" Um caruje snaga klade valja".
Novakova jucerasnja pobeda je upravo potvrda ove izreke.

Deda Proka

pre 9 godina

Rafajlo, imam dva pitanja: (1) kako je moguce da od 10 udaraca 9 ti padaju oko servis linije? (2) da li ti a i Nolo krijete sta imate u arsenalu i to cuvate za RG, a da Rodja ne zna? Ukapirace Rodja sta vivradote.

Goran G

pre 9 godina

Svako omalovažavanje RN ili RF je apsolutno nedopustivo za Novakove navijače. Samo oni iz Novaka izvlače ono najbolje i daruju nam tenis koji se dugo neće ponoviti, budite sigurni u to. Zato uživajte u trenucima dok traju!

Biston

pre 9 godina

Boze kako nam je lepo! Hvala ti Nole sto postojis, hvala ti za svu srecu koju si nam do sada priredio. Pa ni svesni nismo da zivimo u eri Novaka Djokovica.

Popaj

pre 9 godina

Alex ja sam pisao o sadašnjosti i rekao sam da vlada trenutno na svim podlogama,a što se tiče GS i broja turnira lepo sam napisao da rekordi služe da bi bili oboreni.Šta tu nije jasno?

Mairon

pre 9 godina

Nije nemoguće, ali Rafa nije bio na potrebnom nivou, već je samo na mahove igrao kako treba. Verovatno bi mu bilo jako teško i da je u boljoj formi, ali u pojedinim trenucima videlo se da Rafa pada mentalno, posebno gem u kome je imao 40:0 i na kraju ga izgubio.

Rafa mora da igra agresivnije i oštrije, kao u polufinalu RG-a 2013. Ovako, biće ugrožen ne samo od Đokovića nego i od Nišikorija, Ferera i Vavrinke, ako se Vavrinka vrati u formu.

zvanični ATP sajt duduk

pre 9 godina

@duduk
Netacno, 4-2 za RF.
(+, 19. april 2015 05:31)
Nije netačno. Tačno je. Čak je 4;3 za Novaka ako uračunamo bežanje sa finala wtf Rogera.