Sreda, 08.04.2015.

13:43

Vučić: EU stidljivo o Rami

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je dobro što je EU reagovala na izjavu premijera Albanije Edija Rame, iako je to, kako je naveo, EU "stidljivo uradila".

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: EU stidljivo o Rami IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

66 Komentari

Sortiraj po:

Milica

pre 9 godina

Ja licno smatram da je EU svesna greske koju je nacinila prepustanjem albancima da upravljaju Kosovom, teritorijom koja nije njihova, ali da to jednostavno ne zele da priznaju jasno i glasno! Cuje se stidljivo po koja rec na zapadu o tome, vojnici vracaju ordenje NATO-u jer znaju da su dozvolili da se proteraju civili, a sada vlada rasulo i narod bezi iz te pokrajine. Nemamo mi nista ni od tog priznanja, ali ovakve izjave moraju da se javno osude i da se stane na put otimacini teritorija, izazivanja mrznje i provokacija koje idu u onom pravcu koji niko ne zeli!

mara

pre 9 godina

Zamislite samo kakva bi reakcija Evropske unije bila da je Vučić izjavio da će Republika Srpska i Srbija biti ujedinjene u jednu dražvu pod okriljem unije

vidan

pre 9 godina

Osuda izjave albanskog premijera trebala je biti jača od strane najviših evropskih zvaničnika. Stiče se utisak da Rama ima zeleno svetlo od strane određenih međunarodnih faktora da daje zapaljive izjave koje ne doprinose regionalnoj stabilnosti i dobrosusedskim odnosima

Ekolog

pre 9 godina

Ovo je jos jedna u nizu Raminih provokacija, a EU i dalje ne reaguje. Ako je EU zaista stalo do mira na Balkanu, trebalo bi da se pozabave ovim podsticajima na nemire.

Peko

pre 9 godina

Sve sto EU treba da uradi je da objasni Albancima ali i Hrvatima da prestanu sa otrovnim strelicama ka Srbiji ako zele saradnju u regionu i dobre odnose!U pravu je Vucic,ne treba vise da trpimo razne provokacije i neka EU pokaze da ima iste arsine i prema njima kao sto ima prema nama!

Glas@Razuma

pre 9 godina

Ocekivao sam ostrije reakcije od strane EU ali osim jednog saopstenja nista se drugo nije culo..kao da su Albanci rekli Dobar dan,kao da to sto su izjavili nije strasno!Pitam se kako bi reagovali kada bi smo mi izjavili tako nesto?

Bane

pre 9 godina

Krajnje je vreme bilo da i EU jednom osudi provokacije Albanaca ali mislim da su ovo vise uradili da bi nas smirili nego sto se stvarno protive Velikoj Albaniji!I treba Vucic da im objasni da takvo ponasanje i Albanaca i EU nije prihvatljivo!

Aleks

pre 9 godina

Mi kada bi izjavili nesto slicno ne da bi nas po usima udarali mesecima nego bi nas jos i zaustavili ka EU i uveli sankcije!Poznati su nam dvostruki standardi zapada i neka im je Vucic stavio do znanja da to vise nece moci!

Luka

pre 9 godina

EU bi trebalo dobro da razmisli zasto vise popusta Albancima i tako podstrekava njihov nacionalizam!Dok se ponasamo krajnje miroljubivo dotle Albanci i njihovi najvisi predstavnici ispaljuju sve jace i jace zapaljive strelice!Ako EU ovo ostrije ne osudi ovo nece izaci na dobro znajuci Albance!

Rade

pre 9 godina

Vucic je pokazao kakvu politiku treba da vode i ostali politicari u regionu a ne da kao zele saradnju a svaki dan izjavljuju neke nebuloze za Srbiju!Neka EU osudi i Albance i Hrvate i primeni iste arsine kao sto bi ih primenila na Srbiji da je nesto tako izjavio nas premijer!

vega

pre 9 godina

Ove provokacije pokazuju zelju da se destabilizuje region i dobro je da je EU reagovala na ovaj potez. Nikom nije vishe u interesu da Balkanu bude nestabilan region. Srbija, i pred ovih provokacija, zeli dobre odnose sa svim drzavama na Balkanu

herkules s

pre 9 godina

Sada je Rama javno prozvao EU i time izazvao ostre reakcije iste. EU ce sada budnim okom posmatrati politiku albanskog premijera i svakako nece dozvoliti da se njegove izjave pocnu obistinjavati.

Boba

pre 9 godina

Vučić, iako spreman na svaku saradnju sa EU, ne dozvoljava da se ruši teritorijalna celovitost naše zemlje i jasno to stavlja do znanja! Ima moju punu podršku!

mile

pre 9 godina

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu". Dobro je sto je EU kako-tako reagovala, valjda ce sada Rama spustiti loptu.

Miki

pre 9 godina

Mozda EU jeste stidljivo odreagovala, ali je bitno da znaju da narod u Srbiji nije stidljiv i da nece po svaku cenu dozvoliti da Albanija radi sta zeli!

bagi

pre 9 godina

kosovo je deo srbije i tako treba da ostane, premijer nikad nece priznati nezavisnost, a opet tezi ka tome da odrzi dobre odnose sa albanijom

Mladen

pre 9 godina

Ovde je rec o podmuklom potezu Rame kako bi privukao zvanicnike iz Brisela sva sreca pa su oni na neki nacin reagovali. Ispadi ovog coveka moraju biti sankcionisani i to sto pre.

Mika

pre 9 godina

Pa, sami smo izabrali da budemo neutralni - sta to ocekujemo?

Da na neko DRUGI brani?

Necemo u NATO, necemo u EU ... sta to ocekuju rusofili? Da ce EU da brani svog najlosijeg djaka?

Ako smo neutralni, sto visimo na svaku rec iz BRisela.

Vladimir

pre 9 godina

Važno je da je Srbija reagovala sa najvišeg mesta. O EU ne treba trošiti reči, jer oni imaju i većih briga od velike Albanije. To je na žalost realnos i mi tu ništa ne možemo, jer je takav trenutni odnos snaga u Briselu.

albicija

pre 9 godina

Sve probleme treba resavati putem dijaloga i nakon uspostavljanja direktnog kontakta u buducnosti treba razgovarati o svim potencijalnim problemima.

Zaga

pre 9 godina

Bas te briga za EU. Sedi za masinu i sij. Od 2008. kako ste napravili SNS, ne silazis sa televizije. Tebe kada ne bi pustili 10 dana ni na jednu televiziju, garant bi podneo ostavku. Svrha tvoje borbe da dodjes na vlast je samo da se vidis na televiziji. Ili mislis da si toliko lep da ce citav narod pevati kad te gleda i trpeti glad. Seti se kada si govorio za Tadica ,,ogledalce, ogledalce" zato sto je on bio na televiziji ali 80 posto manje od tebe.

Dejan

pre 9 godina

Nama zavrću uši pri samoj pomisli na Republiku Srpsku a ovima koji su potrošili ko zna koliko miliona lobirajući kod tih istih, upute blagu kritiku. Pa što im ne uvedete viznu liberalizaciju da ljudi mogu slobodno da posete EU kad ih toliko volite?

Sima

pre 9 godina

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu" Tako je!

kiza

pre 9 godina

Ameri u saradnji sa EU podsticu Ramu da provocira Srbiju. Zaista se u poslednje vreme pitam da li treba da nastavimo putem EU ili da se skroz okrenemo Rusiji.

Glas@Razuma

pre 9 godina

Tako sam i mislio,naravno da EU nece mnogo da talasA iako Albanija salje neprijateljske poruke i uopste i ne krije svoj naum!Zanima me kako bi EU reagovala da smo mi to rekli....

Dobrila

pre 9 godina

Za početak bolje i stidljiva reakcija nego nikakva. Samo, ukoliko ne preduzmu ništa, mogu očekivati da će sa njima imati ozbiljne probleme u budućnosti.

pedja

pre 9 godina

Kada na isti način reaguju na tvoje gluposti, onda je to rušenje Srbij, zavere protiv vlade etc. Ne spinuj više, već odgovori na sva pitanja javnosti o Beogradu navodi, padu helikoptera, blokadi medija...

Modest Mind

pre 9 godina

Izjava g. Rame je bila politicki autogol, jer ni Albanci sa Kosova ni iz Albanije zele za sada ujedinjenje. Mozda posle nekoliko godina da ali za sada ne...

Dizni

pre 9 godina

E, OVO je dokaz da vlast u nasoj zemlji vodiodgovornu politiku i da su uvazavani od svih, pa i od EU! Dozivesmo da osude Kosovo i Albaniju!

sima-strahota

pre 9 godina

"Krajnje je vreme da se prestane sa prekrajanjem granica na Balkanu". Albanija pod patronatom Amerike ponovo inicira sukobe i odmerava politicku snagu sa Evropskom Unijom.

RS

pre 9 godina

Molim Vucica da upozna i svog pulena Dodika da prekrajanja granica nema vise na Balkanu, ili se to odnosi samo na Srbiju jer ga nisam nikada cuo da upozori Dodika da njegovo prekrajanje granica izdvajanjem RS iz BiH je zveckanje oruzjem ako to ne uradi onda je licemer kao i EU. Srbiji nedostaje kredibilitet jer uvek trazimo od drugih da postuju neke norme sa pravom ali kada neko od nas to uradi onda gurnemo glavu u pesak ili trazimo neke razloge za to.Ja se inace slazem sa Vucicem da je bilo dosta ratova i prekrajanja granica i da se pokusa ziveti kao dobre komsije zato pocnimo od nas samih da postujemo druge i da ocekujemo isto od njih.

Mizar

pre 9 godina

Mnogo se premijer nervira, a nema razloga. Sve je to igra Rame u dogovoru sa Briselom. Malo malo, pa nas kecaju, ali i mi njih...ovo sa paradom u Moskvi je totalni besmisao nase politike, neprimereno za 2015. godinu i zivot i ocekivanja obicnog sveta. Uopste parade su besmislica. Elem kada budemo za EU, oni ce se vec rasturiti jer ovakva birokratska konstrukcija zvana EU urusice samu sebe.

Crna dama

pre 9 godina

Hag nam je poslao Šešelja, EU pomalo bojazni demantovala Ramu, šta je sledeće da nam urade. Premijer je pokazao veoma visoku toleranciju u odnosu na to šta je Rama izgovorio jer Srbija vodi miroljubivom politikom.

tete

pre 9 godina

A Rama bas kao slucajno juce ili prekjuce "provocira" samo da se skrene paznja sa helikoptera. Ljudi, pa oni su ortaci kao gazde dve konkurentske firme pa se pomazu kada treba. Tako su i Tudjman i Sloba onomad a nepismen puk na krv i noz. Vise Vucic gotivi Ramu nego bilo kog srbina kojeg ne poznaje.

Edvard Kardelj

pre 9 godina

Od Evropske unije se nije ni moglo ocekivati da ce ostrije da reaguje. Sto se povodom toga nije oglasio neki visoki evropski funkcioner, nego poturili Maju Kocijancic cisto da ne bude da nisu reagovali. Stvarno jadno.

goran

pre 9 godina

Reagovati mirno i trpeljivo u prevodu znaci podviti rep kao poslusno kucence pred svojim gazdom. Jos jedno ponizenje Srbije i naseg naroda proslo je bez adekvatne reakcije u EU,vec samo u medijima za domacu upotrebu.

Glas@Razuma

pre 9 godina

Tako sam i mislio,naravno da EU nece mnogo da talasA iako Albanija salje neprijateljske poruke i uopste i ne krije svoj naum!Zanima me kako bi EU reagovala da smo mi to rekli....

goran

pre 9 godina

Reagovati mirno i trpeljivo u prevodu znaci podviti rep kao poslusno kucence pred svojim gazdom. Jos jedno ponizenje Srbije i naseg naroda proslo je bez adekvatne reakcije u EU,vec samo u medijima za domacu upotrebu.

Zaga

pre 9 godina

Bas te briga za EU. Sedi za masinu i sij. Od 2008. kako ste napravili SNS, ne silazis sa televizije. Tebe kada ne bi pustili 10 dana ni na jednu televiziju, garant bi podneo ostavku. Svrha tvoje borbe da dodjes na vlast je samo da se vidis na televiziji. Ili mislis da si toliko lep da ce citav narod pevati kad te gleda i trpeti glad. Seti se kada si govorio za Tadica ,,ogledalce, ogledalce" zato sto je on bio na televiziji ali 80 posto manje od tebe.

Mika

pre 9 godina

Pa, sami smo izabrali da budemo neutralni - sta to ocekujemo?

Da na neko DRUGI brani?

Necemo u NATO, necemo u EU ... sta to ocekuju rusofili? Da ce EU da brani svog najlosijeg djaka?

Ako smo neutralni, sto visimo na svaku rec iz BRisela.

tete

pre 9 godina

A Rama bas kao slucajno juce ili prekjuce "provocira" samo da se skrene paznja sa helikoptera. Ljudi, pa oni su ortaci kao gazde dve konkurentske firme pa se pomazu kada treba. Tako su i Tudjman i Sloba onomad a nepismen puk na krv i noz. Vise Vucic gotivi Ramu nego bilo kog srbina kojeg ne poznaje.

pedja

pre 9 godina

Kada na isti način reaguju na tvoje gluposti, onda je to rušenje Srbij, zavere protiv vlade etc. Ne spinuj više, već odgovori na sva pitanja javnosti o Beogradu navodi, padu helikoptera, blokadi medija...

RS

pre 9 godina

Molim Vucica da upozna i svog pulena Dodika da prekrajanja granica nema vise na Balkanu, ili se to odnosi samo na Srbiju jer ga nisam nikada cuo da upozori Dodika da njegovo prekrajanje granica izdvajanjem RS iz BiH je zveckanje oruzjem ako to ne uradi onda je licemer kao i EU. Srbiji nedostaje kredibilitet jer uvek trazimo od drugih da postuju neke norme sa pravom ali kada neko od nas to uradi onda gurnemo glavu u pesak ili trazimo neke razloge za to.Ja se inace slazem sa Vucicem da je bilo dosta ratova i prekrajanja granica i da se pokusa ziveti kao dobre komsije zato pocnimo od nas samih da postujemo druge i da ocekujemo isto od njih.

kiza

pre 9 godina

Ameri u saradnji sa EU podsticu Ramu da provocira Srbiju. Zaista se u poslednje vreme pitam da li treba da nastavimo putem EU ili da se skroz okrenemo Rusiji.

Dejan

pre 9 godina

Nama zavrću uši pri samoj pomisli na Republiku Srpsku a ovima koji su potrošili ko zna koliko miliona lobirajući kod tih istih, upute blagu kritiku. Pa što im ne uvedete viznu liberalizaciju da ljudi mogu slobodno da posete EU kad ih toliko volite?

Mizar

pre 9 godina

Mnogo se premijer nervira, a nema razloga. Sve je to igra Rame u dogovoru sa Briselom. Malo malo, pa nas kecaju, ali i mi njih...ovo sa paradom u Moskvi je totalni besmisao nase politike, neprimereno za 2015. godinu i zivot i ocekivanja obicnog sveta. Uopste parade su besmislica. Elem kada budemo za EU, oni ce se vec rasturiti jer ovakva birokratska konstrukcija zvana EU urusice samu sebe.

Edvard Kardelj

pre 9 godina

Od Evropske unije se nije ni moglo ocekivati da ce ostrije da reaguje. Sto se povodom toga nije oglasio neki visoki evropski funkcioner, nego poturili Maju Kocijancic cisto da ne bude da nisu reagovali. Stvarno jadno.

Vladimir

pre 9 godina

Važno je da je Srbija reagovala sa najvišeg mesta. O EU ne treba trošiti reči, jer oni imaju i većih briga od velike Albanije. To je na žalost realnos i mi tu ništa ne možemo, jer je takav trenutni odnos snaga u Briselu.

albicija

pre 9 godina

Sve probleme treba resavati putem dijaloga i nakon uspostavljanja direktnog kontakta u buducnosti treba razgovarati o svim potencijalnim problemima.

Mladen

pre 9 godina

Ovde je rec o podmuklom potezu Rame kako bi privukao zvanicnike iz Brisela sva sreca pa su oni na neki nacin reagovali. Ispadi ovog coveka moraju biti sankcionisani i to sto pre.

Dizni

pre 9 godina

E, OVO je dokaz da vlast u nasoj zemlji vodiodgovornu politiku i da su uvazavani od svih, pa i od EU! Dozivesmo da osude Kosovo i Albaniju!

sima-strahota

pre 9 godina

"Krajnje je vreme da se prestane sa prekrajanjem granica na Balkanu". Albanija pod patronatom Amerike ponovo inicira sukobe i odmerava politicku snagu sa Evropskom Unijom.

Modest Mind

pre 9 godina

Izjava g. Rame je bila politicki autogol, jer ni Albanci sa Kosova ni iz Albanije zele za sada ujedinjenje. Mozda posle nekoliko godina da ali za sada ne...

Crna dama

pre 9 godina

Hag nam je poslao Šešelja, EU pomalo bojazni demantovala Ramu, šta je sledeće da nam urade. Premijer je pokazao veoma visoku toleranciju u odnosu na to šta je Rama izgovorio jer Srbija vodi miroljubivom politikom.

Dobrila

pre 9 godina

Za početak bolje i stidljiva reakcija nego nikakva. Samo, ukoliko ne preduzmu ništa, mogu očekivati da će sa njima imati ozbiljne probleme u budućnosti.

Sima

pre 9 godina

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu" Tako je!

Miki

pre 9 godina

Mozda EU jeste stidljivo odreagovala, ali je bitno da znaju da narod u Srbiji nije stidljiv i da nece po svaku cenu dozvoliti da Albanija radi sta zeli!

bagi

pre 9 godina

kosovo je deo srbije i tako treba da ostane, premijer nikad nece priznati nezavisnost, a opet tezi ka tome da odrzi dobre odnose sa albanijom

mile

pre 9 godina

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu". Dobro je sto je EU kako-tako reagovala, valjda ce sada Rama spustiti loptu.

herkules s

pre 9 godina

Sada je Rama javno prozvao EU i time izazvao ostre reakcije iste. EU ce sada budnim okom posmatrati politiku albanskog premijera i svakako nece dozvoliti da se njegove izjave pocnu obistinjavati.

Boba

pre 9 godina

Vučić, iako spreman na svaku saradnju sa EU, ne dozvoljava da se ruši teritorijalna celovitost naše zemlje i jasno to stavlja do znanja! Ima moju punu podršku!

vega

pre 9 godina

Ove provokacije pokazuju zelju da se destabilizuje region i dobro je da je EU reagovala na ovaj potez. Nikom nije vishe u interesu da Balkanu bude nestabilan region. Srbija, i pred ovih provokacija, zeli dobre odnose sa svim drzavama na Balkanu

Aleks

pre 9 godina

Mi kada bi izjavili nesto slicno ne da bi nas po usima udarali mesecima nego bi nas jos i zaustavili ka EU i uveli sankcije!Poznati su nam dvostruki standardi zapada i neka im je Vucic stavio do znanja da to vise nece moci!

Luka

pre 9 godina

EU bi trebalo dobro da razmisli zasto vise popusta Albancima i tako podstrekava njihov nacionalizam!Dok se ponasamo krajnje miroljubivo dotle Albanci i njihovi najvisi predstavnici ispaljuju sve jace i jace zapaljive strelice!Ako EU ovo ostrije ne osudi ovo nece izaci na dobro znajuci Albance!

Rade

pre 9 godina

Vucic je pokazao kakvu politiku treba da vode i ostali politicari u regionu a ne da kao zele saradnju a svaki dan izjavljuju neke nebuloze za Srbiju!Neka EU osudi i Albance i Hrvate i primeni iste arsine kao sto bi ih primenila na Srbiji da je nesto tako izjavio nas premijer!

Bane

pre 9 godina

Krajnje je vreme bilo da i EU jednom osudi provokacije Albanaca ali mislim da su ovo vise uradili da bi nas smirili nego sto se stvarno protive Velikoj Albaniji!I treba Vucic da im objasni da takvo ponasanje i Albanaca i EU nije prihvatljivo!

Peko

pre 9 godina

Sve sto EU treba da uradi je da objasni Albancima ali i Hrvatima da prestanu sa otrovnim strelicama ka Srbiji ako zele saradnju u regionu i dobre odnose!U pravu je Vucic,ne treba vise da trpimo razne provokacije i neka EU pokaze da ima iste arsine i prema njima kao sto ima prema nama!

Glas@Razuma

pre 9 godina

Ocekivao sam ostrije reakcije od strane EU ali osim jednog saopstenja nista se drugo nije culo..kao da su Albanci rekli Dobar dan,kao da to sto su izjavili nije strasno!Pitam se kako bi reagovali kada bi smo mi izjavili tako nesto?

Ekolog

pre 9 godina

Ovo je jos jedna u nizu Raminih provokacija, a EU i dalje ne reaguje. Ako je EU zaista stalo do mira na Balkanu, trebalo bi da se pozabave ovim podsticajima na nemire.

Milica

pre 9 godina

Ja licno smatram da je EU svesna greske koju je nacinila prepustanjem albancima da upravljaju Kosovom, teritorijom koja nije njihova, ali da to jednostavno ne zele da priznaju jasno i glasno! Cuje se stidljivo po koja rec na zapadu o tome, vojnici vracaju ordenje NATO-u jer znaju da su dozvolili da se proteraju civili, a sada vlada rasulo i narod bezi iz te pokrajine. Nemamo mi nista ni od tog priznanja, ali ovakve izjave moraju da se javno osude i da se stane na put otimacini teritorija, izazivanja mrznje i provokacija koje idu u onom pravcu koji niko ne zeli!

mara

pre 9 godina

Zamislite samo kakva bi reakcija Evropske unije bila da je Vučić izjavio da će Republika Srpska i Srbija biti ujedinjene u jednu dražvu pod okriljem unije

vidan

pre 9 godina

Osuda izjave albanskog premijera trebala je biti jača od strane najviših evropskih zvaničnika. Stiče se utisak da Rama ima zeleno svetlo od strane određenih međunarodnih faktora da daje zapaljive izjave koje ne doprinose regionalnoj stabilnosti i dobrosusedskim odnosima

Glas@Razuma

pre 9 godina

Tako sam i mislio,naravno da EU nece mnogo da talasA iako Albanija salje neprijateljske poruke i uopste i ne krije svoj naum!Zanima me kako bi EU reagovala da smo mi to rekli....

goran

pre 9 godina

Reagovati mirno i trpeljivo u prevodu znaci podviti rep kao poslusno kucence pred svojim gazdom. Jos jedno ponizenje Srbije i naseg naroda proslo je bez adekvatne reakcije u EU,vec samo u medijima za domacu upotrebu.

Mika

pre 9 godina

Pa, sami smo izabrali da budemo neutralni - sta to ocekujemo?

Da na neko DRUGI brani?

Necemo u NATO, necemo u EU ... sta to ocekuju rusofili? Da ce EU da brani svog najlosijeg djaka?

Ako smo neutralni, sto visimo na svaku rec iz BRisela.

Miki

pre 9 godina

Mozda EU jeste stidljivo odreagovala, ali je bitno da znaju da narod u Srbiji nije stidljiv i da nece po svaku cenu dozvoliti da Albanija radi sta zeli!

bagi

pre 9 godina

kosovo je deo srbije i tako treba da ostane, premijer nikad nece priznati nezavisnost, a opet tezi ka tome da odrzi dobre odnose sa albanijom

sima-strahota

pre 9 godina

"Krajnje je vreme da se prestane sa prekrajanjem granica na Balkanu". Albanija pod patronatom Amerike ponovo inicira sukobe i odmerava politicku snagu sa Evropskom Unijom.

Mladen

pre 9 godina

Ovde je rec o podmuklom potezu Rame kako bi privukao zvanicnike iz Brisela sva sreca pa su oni na neki nacin reagovali. Ispadi ovog coveka moraju biti sankcionisani i to sto pre.

Dizni

pre 9 godina

E, OVO je dokaz da vlast u nasoj zemlji vodiodgovornu politiku i da su uvazavani od svih, pa i od EU! Dozivesmo da osude Kosovo i Albaniju!

Modest Mind

pre 9 godina

Izjava g. Rame je bila politicki autogol, jer ni Albanci sa Kosova ni iz Albanije zele za sada ujedinjenje. Mozda posle nekoliko godina da ali za sada ne...

RS

pre 9 godina

Molim Vucica da upozna i svog pulena Dodika da prekrajanja granica nema vise na Balkanu, ili se to odnosi samo na Srbiju jer ga nisam nikada cuo da upozori Dodika da njegovo prekrajanje granica izdvajanjem RS iz BiH je zveckanje oruzjem ako to ne uradi onda je licemer kao i EU. Srbiji nedostaje kredibilitet jer uvek trazimo od drugih da postuju neke norme sa pravom ali kada neko od nas to uradi onda gurnemo glavu u pesak ili trazimo neke razloge za to.Ja se inace slazem sa Vucicem da je bilo dosta ratova i prekrajanja granica i da se pokusa ziveti kao dobre komsije zato pocnimo od nas samih da postujemo druge i da ocekujemo isto od njih.

Sima

pre 9 godina

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu" Tako je!

Dejan

pre 9 godina

Nama zavrću uši pri samoj pomisli na Republiku Srpsku a ovima koji su potrošili ko zna koliko miliona lobirajući kod tih istih, upute blagu kritiku. Pa što im ne uvedete viznu liberalizaciju da ljudi mogu slobodno da posete EU kad ih toliko volite?

Vladimir

pre 9 godina

Važno je da je Srbija reagovala sa najvišeg mesta. O EU ne treba trošiti reči, jer oni imaju i većih briga od velike Albanije. To je na žalost realnos i mi tu ništa ne možemo, jer je takav trenutni odnos snaga u Briselu.

pedja

pre 9 godina

Kada na isti način reaguju na tvoje gluposti, onda je to rušenje Srbij, zavere protiv vlade etc. Ne spinuj više, već odgovori na sva pitanja javnosti o Beogradu navodi, padu helikoptera, blokadi medija...

Mizar

pre 9 godina

Mnogo se premijer nervira, a nema razloga. Sve je to igra Rame u dogovoru sa Briselom. Malo malo, pa nas kecaju, ali i mi njih...ovo sa paradom u Moskvi je totalni besmisao nase politike, neprimereno za 2015. godinu i zivot i ocekivanja obicnog sveta. Uopste parade su besmislica. Elem kada budemo za EU, oni ce se vec rasturiti jer ovakva birokratska konstrukcija zvana EU urusice samu sebe.

Crna dama

pre 9 godina

Hag nam je poslao Šešelja, EU pomalo bojazni demantovala Ramu, šta je sledeće da nam urade. Premijer je pokazao veoma visoku toleranciju u odnosu na to šta je Rama izgovorio jer Srbija vodi miroljubivom politikom.

Dobrila

pre 9 godina

Za početak bolje i stidljiva reakcija nego nikakva. Samo, ukoliko ne preduzmu ništa, mogu očekivati da će sa njima imati ozbiljne probleme u budućnosti.

Edvard Kardelj

pre 9 godina

Od Evropske unije se nije ni moglo ocekivati da ce ostrije da reaguje. Sto se povodom toga nije oglasio neki visoki evropski funkcioner, nego poturili Maju Kocijancic cisto da ne bude da nisu reagovali. Stvarno jadno.

kiza

pre 9 godina

Ameri u saradnji sa EU podsticu Ramu da provocira Srbiju. Zaista se u poslednje vreme pitam da li treba da nastavimo putem EU ili da se skroz okrenemo Rusiji.

albicija

pre 9 godina

Sve probleme treba resavati putem dijaloga i nakon uspostavljanja direktnog kontakta u buducnosti treba razgovarati o svim potencijalnim problemima.

Boba

pre 9 godina

Vučić, iako spreman na svaku saradnju sa EU, ne dozvoljava da se ruši teritorijalna celovitost naše zemlje i jasno to stavlja do znanja! Ima moju punu podršku!

tete

pre 9 godina

A Rama bas kao slucajno juce ili prekjuce "provocira" samo da se skrene paznja sa helikoptera. Ljudi, pa oni su ortaci kao gazde dve konkurentske firme pa se pomazu kada treba. Tako su i Tudjman i Sloba onomad a nepismen puk na krv i noz. Vise Vucic gotivi Ramu nego bilo kog srbina kojeg ne poznaje.

Zaga

pre 9 godina

Bas te briga za EU. Sedi za masinu i sij. Od 2008. kako ste napravili SNS, ne silazis sa televizije. Tebe kada ne bi pustili 10 dana ni na jednu televiziju, garant bi podneo ostavku. Svrha tvoje borbe da dodjes na vlast je samo da se vidis na televiziji. Ili mislis da si toliko lep da ce citav narod pevati kad te gleda i trpeti glad. Seti se kada si govorio za Tadica ,,ogledalce, ogledalce" zato sto je on bio na televiziji ali 80 posto manje od tebe.

mile

pre 9 godina

"Mi ćemo i dalje tražiti dobre odnose sa Albanijom i insistiraćemo na tome, ali ćemo im u svakom trenutku jasno staviti do znanja šta je to što može, a šta je to što ne može da prođe na Balkanu". Dobro je sto je EU kako-tako reagovala, valjda ce sada Rama spustiti loptu.

herkules s

pre 9 godina

Sada je Rama javno prozvao EU i time izazvao ostre reakcije iste. EU ce sada budnim okom posmatrati politiku albanskog premijera i svakako nece dozvoliti da se njegove izjave pocnu obistinjavati.

vega

pre 9 godina

Ove provokacije pokazuju zelju da se destabilizuje region i dobro je da je EU reagovala na ovaj potez. Nikom nije vishe u interesu da Balkanu bude nestabilan region. Srbija, i pred ovih provokacija, zeli dobre odnose sa svim drzavama na Balkanu

Aleks

pre 9 godina

Mi kada bi izjavili nesto slicno ne da bi nas po usima udarali mesecima nego bi nas jos i zaustavili ka EU i uveli sankcije!Poznati su nam dvostruki standardi zapada i neka im je Vucic stavio do znanja da to vise nece moci!

Luka

pre 9 godina

EU bi trebalo dobro da razmisli zasto vise popusta Albancima i tako podstrekava njihov nacionalizam!Dok se ponasamo krajnje miroljubivo dotle Albanci i njihovi najvisi predstavnici ispaljuju sve jace i jace zapaljive strelice!Ako EU ovo ostrije ne osudi ovo nece izaci na dobro znajuci Albance!

Rade

pre 9 godina

Vucic je pokazao kakvu politiku treba da vode i ostali politicari u regionu a ne da kao zele saradnju a svaki dan izjavljuju neke nebuloze za Srbiju!Neka EU osudi i Albance i Hrvate i primeni iste arsine kao sto bi ih primenila na Srbiji da je nesto tako izjavio nas premijer!

Bane

pre 9 godina

Krajnje je vreme bilo da i EU jednom osudi provokacije Albanaca ali mislim da su ovo vise uradili da bi nas smirili nego sto se stvarno protive Velikoj Albaniji!I treba Vucic da im objasni da takvo ponasanje i Albanaca i EU nije prihvatljivo!

Peko

pre 9 godina

Sve sto EU treba da uradi je da objasni Albancima ali i Hrvatima da prestanu sa otrovnim strelicama ka Srbiji ako zele saradnju u regionu i dobre odnose!U pravu je Vucic,ne treba vise da trpimo razne provokacije i neka EU pokaze da ima iste arsine i prema njima kao sto ima prema nama!

Glas@Razuma

pre 9 godina

Ocekivao sam ostrije reakcije od strane EU ali osim jednog saopstenja nista se drugo nije culo..kao da su Albanci rekli Dobar dan,kao da to sto su izjavili nije strasno!Pitam se kako bi reagovali kada bi smo mi izjavili tako nesto?

Ekolog

pre 9 godina

Ovo je jos jedna u nizu Raminih provokacija, a EU i dalje ne reaguje. Ako je EU zaista stalo do mira na Balkanu, trebalo bi da se pozabave ovim podsticajima na nemire.

Milica

pre 9 godina

Ja licno smatram da je EU svesna greske koju je nacinila prepustanjem albancima da upravljaju Kosovom, teritorijom koja nije njihova, ali da to jednostavno ne zele da priznaju jasno i glasno! Cuje se stidljivo po koja rec na zapadu o tome, vojnici vracaju ordenje NATO-u jer znaju da su dozvolili da se proteraju civili, a sada vlada rasulo i narod bezi iz te pokrajine. Nemamo mi nista ni od tog priznanja, ali ovakve izjave moraju da se javno osude i da se stane na put otimacini teritorija, izazivanja mrznje i provokacija koje idu u onom pravcu koji niko ne zeli!

mara

pre 9 godina

Zamislite samo kakva bi reakcija Evropske unije bila da je Vučić izjavio da će Republika Srpska i Srbija biti ujedinjene u jednu dražvu pod okriljem unije

vidan

pre 9 godina

Osuda izjave albanskog premijera trebala je biti jača od strane najviših evropskih zvaničnika. Stiče se utisak da Rama ima zeleno svetlo od strane određenih međunarodnih faktora da daje zapaljive izjave koje ne doprinose regionalnoj stabilnosti i dobrosusedskim odnosima