Sreda, 01.04.2015.

21:29

Novi agent 007 bi mogla biti žena?

Izvor: B92

Novi agent 007 bi mogla biti žena? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

119 Komentari

Sortiraj po:

dole_patrijarhija

pre 9 godina

Cemu toliki strah, zaboga? Moracete da menjate mnoge dzukacke navike?
Pa dobro jutro. To ce biti dobro i za Vas same, verovali ili ne. Nemojte trcati pred rudu, nego probajte da se informisete na pozitivnim feministickim portalima. Ovo je za bolju buducnost svih nas i nase dece.

Miro

pre 9 godina

Rozamund Pajk je glumila u filmu o Bondu, mislim da je riječ o filmu Die another day....tako da bi skroz glupo bilo da ona odigra ulogu Bonda. Mislim sama ideja da Bond bude žensko....otprilike kao da Trnoružica ili Pepeljuga budu muškarci. A to što je Miliband...... to je već njegova stvar.

Pametnjaković

pre 9 godina

@(Jana, 2. april 2015 17:00)

Pogledao sam. To je jedina uloga koju je Rozemuda Pajk do sada odglumila ok. Mada je bilo delova koje je loše odglumila, delova koje bi mnoge druge mnogo bolje odglumile. Nego, ona je sigurno spavala sa nekim bitnim pa je sada promovišu i dobija dobre uloge, koje bi opet neke druge glumice daleko bolje odradile. Dobija uloge preko veze.

Jana

pre 9 godina

Pametnjakovic, odgledajte film "Gone girl" u kojem igra ova plavusa. Nisam je gledala u filmu o Bondu, ali ovaj film sam odgledala i za njenu glumu u istom nemam ni malcice zamerke.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ona glumi prosečno, a neke uloge je očajno odglumila. Dobro izgleda, moderno, ali to je sve. Žene agenti su obično punije i jače građe, izgledaju i grublje jer imaju povišen testosteron, znaju borilačke veštine i nisu manekenke. Ona najbolje glumi praznoglave žene, sponzoruše, što je i glumila inače kao Bondova devojka.

Ja@YYZ

pre 9 godina

A zasto ne musliman ili indus? Pa i njih ima puno u UK i tamo su odavno...[sarkazam off]

Ili francuz ili nemac, to bi definitivno razbilo engleze. :-)))

pucate od znanja (po savovima!)

pre 9 godina

Najsmesniji su mi ovi koji kukaju kako je Bond 'izvorno britanski'. Bond je inspirisan srpskim duplim agentom koji se zvao Duško Popov, koji je bio dupli agenat za MI6 i Nemce, tzv. 'Agent Tricycle' ili 'Scooter'. To je veoma dobro poznata cinjenica Englezima ovde, on je napisao odlicnu autobiografiju 'Spy, Counter Spy' i ima nekoliko knjiga o njemu. Sva ta zenskarenja, nemoguce pustolovine i misije su bili njegov zastitni znak, i taj deo umnogome je prenesen na Bonda. Ian Flemming je pricao o tome. Tek toliko o logici ovih kontra komentara, i poznavanju tematike. Kad od srpskog obavestajca napravite engleskog playboya, sto ga onda, za nekih 60+ godina nebi igrao crnac ili zena? I kakav bre Son Koneri, on je fenomenalan ali je bizarno ocekivati da ekranizacija fiktivnog lika prestane kad jedan od glumaca koji ga je igrao prestane da glumi.

Mikael

pre 9 godina

Cist debilizam, 007 je muskarac, britanac (izvorni, ne uvezeni) i samo takav moze biti. Eventualna diskusija o boji kose i da li je celav, ostalo niks!

T=wb/m2

pre 9 godina

Pa to je ono klasično nerviranje publike jer zarada nikada neće biti manja od uloženog pa hajde čisto da se sprdamo. Ovo sa superherojima druge rase može, ali ako stvorite nove. Zamislite sad Betmena ili Supermena crnca.. To je kao da Aleksandra, Cezara ili Napoleona glumi crnac, arapin i kinez, a Hanibala, Džingis kana itd neki plavušan.. Likovi su stvoreni kakvi jesu traju decenijama pa čak i korekcije mogu biti opasne a o ovakvim transformacijama da i ne govorimo. Biće smešno a da odem u bioskop da to vidim sigurno neću. Ali šta sad.. Logika je prosta da bi se nešto uzdiglo mora da se sroza povremeno..

sturmmann

pre 9 godina

Igraće ga Monika Levinski. Najbolji izbor, uopšte ne mora da glumi, samo da se ponaša kako je navikla. Sad ozbiljno: jedini pravi 007 je Šon Koneri. Sve ostalo nema veze. Lik koji je proslavio Šon Koneri drugi mogu samo da ruiniraju, što se i dešava.

KURIDZA-cirkuski pedagog

pre 9 godina

Prvo crnac,sad zzena...shta je sledecca vest!?..."Agent007 bi mogao biti tetkina strina od pashenoga konchite vurst!?!....aaaj' bre visheee!.....

Iandeb

pre 9 godina

@riga:

Ian Fleming odavno nema veze sa Bondom. Bonda stancuje i stancovala je ogromna Holivudska kompanija , bice kako oni kazu. Ako smatraju da postoji kriticna masa koja ce da gleda Bondinu, bice Bondina.
Dobre stvari dodju i prodju, kada nesto mutira u tres, ti se lepo okrenes necemu drugome.

ima li koga?

pre 9 godina

a 'de joj je brada? nije valjda da će Džasmina biti ćosava? to bi bilo tako out... ;-) zanima me takođe da li će je i dalje privlačiti lepe žene? :-)

Prometheus

pre 9 godina

Da li ce onda zbog jednakosti polova da se snimi nova "Catwoman" koja je u stvari muskarac, ili rimejk filma "Nikita" gde je ona ustvari on, "Pretty Woman" rimejk sa muskom prostitutkom...??? Zbogom logiko, ne trebas nam vise!!!

feministkinja

pre 9 godina

Pa za neobavescene i zene su tajni agenti i to vrlo cesto istrenirane na mnogo visem nivou nego muskarci. I po pricama mnogo ostrije i surovije od svojih muskih kolega. Ako je zena rasturila ulogu Bondove devojke, vrlo odlicno bi se snasla i u ulozi Bonda.

lukozi

pre 9 godina

Holivud je upropastio Borna, Indijanu Dzonsa, Termibatora, Dzon Meklejna i jos mnogo mnogo kultnih likova, pa zasto ne bi i agenta 007...

Marko nb

pre 9 godina

Ali mora da bude i crna! Neka crnkinja. To bi bilo ok i to bih voleo da vidim. A jos vise bih voleo da vidim gledanost tog istog filma.

Nemanja

pre 9 godina

Mogla bi da glumi neka žena, ali taj film ja, iako ljubitelj filmova o 007, sigurno neću gledati... Sve je to ok, al dajte malo zdravog razuma! Najbolje i da u filmu o Mesiju, Mesija glumi žena. Kud ide ovaj svet...

zelena zenka sa bradatim bradavicama

pre 9 godina

Ajde, kao da pricamo o nekakvom umetnickom delu. Radi se o treshini, koja zadovoljava reptilske porive u ljudima. Skupa kola, skupa odela, bogatsvo svuda, misteriozne face, i svuda naokolo "product placement" - u sustini sapunica najobicnija koja prodaje reklame u formatu filma.

Mogu da stave marsovca da bude Bond, i nece im pomoci da naprave nesto vredno gledanja. I jos traze pare od mene da gledam te reklame? Pa trebalo bi debelo da mi plate da gledam bilo koji Bond film napravljen u poslednjih 30-ak godina. Krsh do krsha...

abc

pre 9 godina

Koliko me je ovoiznerviralo morao sam da odem na gugl da vidim kako bre izgleda i ko je ovaj genije koji je lupio ovako nesto!!! Neka naprave novi neki film sa zenskim junakom u glavnoj ulozi i slicnom pricom. Nemojte da prljate tradiciju! Da me ne bi shvatili pogresno, nemam apsolutno nista protiv zena, ali 007 je britanski harizmaticni smeker starog kova koji se bori protiv negativaca i to nije za promenu. Da se ja pitam, vratio bi Son Konerija bre a ne razmisljao o ovakvim glupostima...

deki

pre 9 godina

ukapirali su da je Bond malo smorio, da ima previse nastavaka, da ne mogu da smisle vise nitsa novo sto nije vec vidjeno, da su poceli da se ponavljaju, da vise ne mogu da kupuju gledaoce boljim specijalnim efektima, lepsim Bond zenskama svaki put...pa umesto da kazu 'dosta je', i prekinu nesto dok je jos uvek dobro, da iza njih ostane samo dobra uspomena, oni su kao i uvek spremni da zarad para rizikuju da ukaljaju celu fransizu menjajuci osnovu glavnog lika na kome je zasnovan i roman, i film i sve.. klasika. Pare prvo unaprede nesto, a ako se ne zaustavis na vreme, na kraju sve zase.......!

drndzvrc

pre 9 godina

Ova je bila bledunjava i kao Bond devojka!!! Mogu da dovedu, ali to će biti kraj Bonda, nije to sumanuta serija kao "Dr Who" gde sve prolazi! Nek izmisle nekog ženskog agenta a ne da brljaju po Bondu!

lena

pre 9 godina

I ona i on su sjajni i egzoticni, svaki na svoj nacin! Elba mi je harizmatican i u ulozi gospodina i ulicara, a ona mi je jedna od najlepsih zena na svetu! ...a ko god bio novi 007, sve je jedno, publicisti su postigli svoje, gledajte samo koliko komentara ima na ovu beznacajnu vest...

Aнархиста

pre 9 godina

Је 'л ћу и ја морати жена да постанем у неком тренутку, пошто сам и ја у 21. веку?

stecky

pre 9 godina

Zašto se ograničavati? Zašto novi Bond ne bi bio životinja, biljka, možda vanzemaljac ili čak animirani lik? Možda da dobije neke moći i postane superheroj?

Covek iz senke

pre 9 godina

Da Dzems Bond bude crn? Naravno da ne, sta bi bilo kada bi neki belac glumio npr Blejda? Lovca na vampire iz stripa koji je svi znamo crn? Pa optuzili bi sve zive za rasizam, dok je sada u novom filmu Fantasticna Cetvorka, "Covek Baklja" crn iako je u stripu belac? Crncima sta god ne valja pozivace se na rasizam, zato me i nerviraju.

mr. no

pre 9 godina

Ovo vise zvuci kao ideja za trash exploatacioni film, kao sto su afro-amerikanci imali backxploitation filmove poput Black Cesar pa i Coffy. Ovo mi zvuci kao tako nesto, kao da devojke ne umeju da rokaju i same na platnu pa im sada treba neka potpora i afirmacija u vidu zene 007. Problem je vise u tome sto se uzima voljena fransiza, lik, ideja i menja se zbog neceg sto je trenutno i prolazno. za 50 i vise godina, to bi delovalo smesno. Ne kazem da ne bi bilo lose da imamo vise dobrih akcionih heroina (poput Pam
Grier iz Coffy) ali moramo li kvariti vec funkcionalne kultne likove. Meni je to vise uvredljivo za zene... Ma da bi voleo da vidim tako nesto, na foru paralelni univerzum, bilo bi interesantno.

kako smo se nadali ...

pre 9 godina

Sve ove gluposti pišu da se auditorijum ne bi smorio kad na kraju izaberu nekog belog balavca bez talenta. "Ćuti, mogo je da bude crnac ili žensko".

stara skola

pre 9 godina

Mislim da je Kristijan Bejl jos uvek u igri, Daniel Day lewis bi bio dobar izbor, ali i Majkl Fasbender bi bio prilicno interesantan u toj ulozi.

NN

pre 9 godina

Mislim da nas vec spremaju za crnog Bonda, jer vec u Skyfall imamo da je na kraju filma Skyfall, sekretarica tj Miss Monepeney postaje tamnoputa glumica ,koja na pocetku filma slucajno upuca kolegu iz tajne sluzbe tj samog Dzems Bonda u onoj sceni na krovu voza u pokretu.

Flash

pre 9 godina

Kako ne razumete, pa originalni Bond je u modernom zapadnom svetu predstavnik najomrazenije vrste ljudi koji postoje - muskarac,belac, hriscanin, heteroseksualac...Gde ces gore od toga, jadna majka koja takvo dete dobije.

Vlada99

pre 9 godina

Imam bolju ideju. Neka novi Bond bude transrodna osoba koja jos nije sigurna dali želi da se transformise, njegova devojka- dečko je biseksualac-meteoseksualac koji po nekada voli da se oblači kao devojka... Mislim da se Ian Fleming okrece kao ražanj u grobu.

Slobodan

pre 9 godina

James Bond-ov otac je Skot a majka Svajcarka, obadvoje su poginuli u Alpama pa je Bond odrastao kao siroce i skolovao se u Engleskoj, u svakom slucaju I Rofer Moor gresi jer bi onda ako bi doslovno sledili knjigu glumac mora biti Skot ili polu-Skot, u svako slucaju radnja je vec premestena iz vremena hladnog rata u moderno vreme pa ne iznenadjuje da bi iduci J. Bond mogao biti crnac ili zena, nisam siguran da li je to dobar ili los potez, mada mislim da je James Bond odavno postao besmislen i nije mi jasno zasto mora bit James Bonda a ne neki naslednik ili saradnik posto bi sam Bond vec trebao biti u penziji.
Jedino sam siguran da se novi 007 filmovi snimaju samo zato sto donosi dosta zarade, i naravno uvek se smislja kako privuci nove gledaoce.
A jedan od trikova da se privuce gledaoci jeste da se napravi citava polemika.

Q

pre 9 godina

Cool,bila Bond devojka,a sada i Bond glavom i bradom.Mozda da angazuju Brosnana da glumi Bond devojku,pardon, momka...ili onu(onog) Konchitu Wurtz pa da svi budu srecni i zadovoljni...A jesu li razmislili da urade Prljavog Harija sa devojkom u glavnoj ulozi...e za taj film bih platio ulaznicu,mozda bi samo naslov bio malo neprikladan...mislim,Prljava...malo seksisticki,zar ne...uh,opet lupam,izvinite...

Pametnjakovic Mladji

pre 9 godina

Nzm kako bi to islo. Ali bolje bi bilo da je uvedu pod imenom 008 ili tako nesto nego li ovakva ideja inace Rosemund Pajk je fenomenalna glumica .

Bull Terrier

pre 9 godina

Za vecinu muskih junaka ovog tipa bi mi bilo ok da ih 'prebace' u zenske junake... Ali ne i Bonda.. Jednostavno mi ne ide.. Iako se za Idrisa moze reci da na prvi pogled mozda ne izgleda kao Bon, ja bih bas voleo da ga vidim u toj ulozi... Pa meni ni sadasnji Bond, Daniel Craig ne izgleda previse dzentlmenstki..

J.Bond007

pre 9 godina

Ma daj i onda scena..Bond cura ceo film brani i cuva bond mekusca,tj nekog momka..Ne zelim da mi se ukalja cast,Bond momak(dzentlmen) uvek treba cuvati i braniti devojke :-) Ziveo ja ;-)

Nikola

pre 9 godina

Ja sam za. Po mogućstcu da ostanu i bond devojke, svaki (hetero)muškarac bi pre gledao 2 žene, nego 2 muškarca ili muško žensku kombinaciju. Dodajte tu lezbose i biseksualke(koliko ono beše u vreme kraljice Viktorije %?)
i velika smo većina.


ps: nisam sarkastičan.
(Byakuya-sama, 1. april 2015 21:49)

Ja to prvi ne bih gledao, a siguran ni vecina muskaraca koji iole gotive Bonda. Ovo je bolesno preterivanje.
Stvarno ne znam sta je sledece, potpuna zabrana muskih likova zbog isfrustriranih feministkinja? Hoce i nove knjige da napisu posto se Fleming rodio sa udom viska?

Sta reci.dabogda pukli producenti i bankrotirali!

pre 9 godina

Bolest.
ipak,postoje stariji filmovi iz ere pre devedesete, bez feministickih gluposti, pa cemo mi normalni uzivati

riga

pre 9 godina

Zena nikad ne moze da glumi agenta 007 !!! To je cist sovinisticki film/ serijal/ , pogledajte samo imena Bond "devojaka" !?! Crnac nema sanse, Fleming bi se prevrnuo u grobu... ima nesto za sta se uvek kaze NO, NO (a nije mister NO). Tako je i ovde slucaj, ne zene, ne druge rase(samo belci) i
uvek Englez.

Neko123

pre 9 godina

Dokle ova diskriminacija beba, kada cemo doziveti vec jednom da jednogodisnja beba bude novi Dzejms Bond, i svojom cuclom ubija zle agente Spektre, koji zapravo dolaze sa Marsa i izgledaju kao transseksualni kucici. Stop diskriminaciji!

qwer

pre 9 godina

Ako bude zensko, onda ce angazovati Angelinu Jolie - ona i onako u svakom svom filmu prebije 100, ubije 200 muskaraca, skoci sa 200 metara visine bez padobrana na kamion u punoj brzini i doceka se na noge, a i unisti pola grada u koji ode na zadatak.
Koji James Bond je to uspeo do sada ? Ni jedan...

Ja sam licno pre za Petu Wilson (staru Nikitu)

Byakuya-sama

pre 9 godina

Ja sam za. Po mogućstcu da ostanu i bond devojke, svaki (hetero)muškarac bi pre gledao 2 žene, nego 2 muškarca ili muško žensku kombinaciju. Dodajte tu lezbose i biseksualke(koliko ono beše u vreme kraljice Viktorije %?)
i velika smo većina.


ps: nisam sarkastičan.

Sta reci.dabogda pukli producenti i bankrotirali!

pre 9 godina

Bolest.
ipak,postoje stariji filmovi iz ere pre devedesete, bez feministickih gluposti, pa cemo mi normalni uzivati

riga

pre 9 godina

Zena nikad ne moze da glumi agenta 007 !!! To je cist sovinisticki film/ serijal/ , pogledajte samo imena Bond "devojaka" !?! Crnac nema sanse, Fleming bi se prevrnuo u grobu... ima nesto za sta se uvek kaze NO, NO (a nije mister NO). Tako je i ovde slucaj, ne zene, ne druge rase(samo belci) i
uvek Englez.

Nikola

pre 9 godina

Ja sam za. Po mogućstcu da ostanu i bond devojke, svaki (hetero)muškarac bi pre gledao 2 žene, nego 2 muškarca ili muško žensku kombinaciju. Dodajte tu lezbose i biseksualke(koliko ono beše u vreme kraljice Viktorije %?)
i velika smo većina.


ps: nisam sarkastičan.
(Byakuya-sama, 1. april 2015 21:49)

Ja to prvi ne bih gledao, a siguran ni vecina muskaraca koji iole gotive Bonda. Ovo je bolesno preterivanje.
Stvarno ne znam sta je sledece, potpuna zabrana muskih likova zbog isfrustriranih feministkinja? Hoce i nove knjige da napisu posto se Fleming rodio sa udom viska?

J.Bond007

pre 9 godina

Ma daj i onda scena..Bond cura ceo film brani i cuva bond mekusca,tj nekog momka..Ne zelim da mi se ukalja cast,Bond momak(dzentlmen) uvek treba cuvati i braniti devojke :-) Ziveo ja ;-)

qwer

pre 9 godina

Ako bude zensko, onda ce angazovati Angelinu Jolie - ona i onako u svakom svom filmu prebije 100, ubije 200 muskaraca, skoci sa 200 metara visine bez padobrana na kamion u punoj brzini i doceka se na noge, a i unisti pola grada u koji ode na zadatak.
Koji James Bond je to uspeo do sada ? Ni jedan...

Ja sam licno pre za Petu Wilson (staru Nikitu)

Prometheus

pre 9 godina

Da li ce onda zbog jednakosti polova da se snimi nova "Catwoman" koja je u stvari muskarac, ili rimejk filma "Nikita" gde je ona ustvari on, "Pretty Woman" rimejk sa muskom prostitutkom...??? Zbogom logiko, ne trebas nam vise!!!

abc

pre 9 godina

Koliko me je ovoiznerviralo morao sam da odem na gugl da vidim kako bre izgleda i ko je ovaj genije koji je lupio ovako nesto!!! Neka naprave novi neki film sa zenskim junakom u glavnoj ulozi i slicnom pricom. Nemojte da prljate tradiciju! Da me ne bi shvatili pogresno, nemam apsolutno nista protiv zena, ali 007 je britanski harizmaticni smeker starog kova koji se bori protiv negativaca i to nije za promenu. Da se ja pitam, vratio bi Son Konerija bre a ne razmisljao o ovakvim glupostima...

Covek iz senke

pre 9 godina

Da Dzems Bond bude crn? Naravno da ne, sta bi bilo kada bi neki belac glumio npr Blejda? Lovca na vampire iz stripa koji je svi znamo crn? Pa optuzili bi sve zive za rasizam, dok je sada u novom filmu Fantasticna Cetvorka, "Covek Baklja" crn iako je u stripu belac? Crncima sta god ne valja pozivace se na rasizam, zato me i nerviraju.

Flash

pre 9 godina

Kako ne razumete, pa originalni Bond je u modernom zapadnom svetu predstavnik najomrazenije vrste ljudi koji postoje - muskarac,belac, hriscanin, heteroseksualac...Gde ces gore od toga, jadna majka koja takvo dete dobije.

lukozi

pre 9 godina

Holivud je upropastio Borna, Indijanu Dzonsa, Termibatora, Dzon Meklejna i jos mnogo mnogo kultnih likova, pa zasto ne bi i agenta 007...

Aнархиста

pre 9 godina

Је 'л ћу и ја морати жена да постанем у неком тренутку, пошто сам и ја у 21. веку?

stecky

pre 9 godina

Zašto se ograničavati? Zašto novi Bond ne bi bio životinja, biljka, možda vanzemaljac ili čak animirani lik? Možda da dobije neke moći i postane superheroj?

kako smo se nadali ...

pre 9 godina

Sve ove gluposti pišu da se auditorijum ne bi smorio kad na kraju izaberu nekog belog balavca bez talenta. "Ćuti, mogo je da bude crnac ili žensko".

Q

pre 9 godina

Cool,bila Bond devojka,a sada i Bond glavom i bradom.Mozda da angazuju Brosnana da glumi Bond devojku,pardon, momka...ili onu(onog) Konchitu Wurtz pa da svi budu srecni i zadovoljni...A jesu li razmislili da urade Prljavog Harija sa devojkom u glavnoj ulozi...e za taj film bih platio ulaznicu,mozda bi samo naslov bio malo neprikladan...mislim,Prljava...malo seksisticki,zar ne...uh,opet lupam,izvinite...

Vlada99

pre 9 godina

Imam bolju ideju. Neka novi Bond bude transrodna osoba koja jos nije sigurna dali želi da se transformise, njegova devojka- dečko je biseksualac-meteoseksualac koji po nekada voli da se oblači kao devojka... Mislim da se Ian Fleming okrece kao ražanj u grobu.

deki

pre 9 godina

ukapirali su da je Bond malo smorio, da ima previse nastavaka, da ne mogu da smisle vise nitsa novo sto nije vec vidjeno, da su poceli da se ponavljaju, da vise ne mogu da kupuju gledaoce boljim specijalnim efektima, lepsim Bond zenskama svaki put...pa umesto da kazu 'dosta je', i prekinu nesto dok je jos uvek dobro, da iza njih ostane samo dobra uspomena, oni su kao i uvek spremni da zarad para rizikuju da ukaljaju celu fransizu menjajuci osnovu glavnog lika na kome je zasnovan i roman, i film i sve.. klasika. Pare prvo unaprede nesto, a ako se ne zaustavis na vreme, na kraju sve zase.......!

Neko123

pre 9 godina

Dokle ova diskriminacija beba, kada cemo doziveti vec jednom da jednogodisnja beba bude novi Dzejms Bond, i svojom cuclom ubija zle agente Spektre, koji zapravo dolaze sa Marsa i izgledaju kao transseksualni kucici. Stop diskriminaciji!

Byakuya-sama

pre 9 godina

Ja sam za. Po mogućstcu da ostanu i bond devojke, svaki (hetero)muškarac bi pre gledao 2 žene, nego 2 muškarca ili muško žensku kombinaciju. Dodajte tu lezbose i biseksualke(koliko ono beše u vreme kraljice Viktorije %?)
i velika smo većina.


ps: nisam sarkastičan.

drndzvrc

pre 9 godina

Ova je bila bledunjava i kao Bond devojka!!! Mogu da dovedu, ali to će biti kraj Bonda, nije to sumanuta serija kao "Dr Who" gde sve prolazi! Nek izmisle nekog ženskog agenta a ne da brljaju po Bondu!

mr. no

pre 9 godina

Ovo vise zvuci kao ideja za trash exploatacioni film, kao sto su afro-amerikanci imali backxploitation filmove poput Black Cesar pa i Coffy. Ovo mi zvuci kao tako nesto, kao da devojke ne umeju da rokaju i same na platnu pa im sada treba neka potpora i afirmacija u vidu zene 007. Problem je vise u tome sto se uzima voljena fransiza, lik, ideja i menja se zbog neceg sto je trenutno i prolazno. za 50 i vise godina, to bi delovalo smesno. Ne kazem da ne bi bilo lose da imamo vise dobrih akcionih heroina (poput Pam
Grier iz Coffy) ali moramo li kvariti vec funkcionalne kultne likove. Meni je to vise uvredljivo za zene... Ma da bi voleo da vidim tako nesto, na foru paralelni univerzum, bilo bi interesantno.

Slobodan

pre 9 godina

James Bond-ov otac je Skot a majka Svajcarka, obadvoje su poginuli u Alpama pa je Bond odrastao kao siroce i skolovao se u Engleskoj, u svakom slucaju I Rofer Moor gresi jer bi onda ako bi doslovno sledili knjigu glumac mora biti Skot ili polu-Skot, u svako slucaju radnja je vec premestena iz vremena hladnog rata u moderno vreme pa ne iznenadjuje da bi iduci J. Bond mogao biti crnac ili zena, nisam siguran da li je to dobar ili los potez, mada mislim da je James Bond odavno postao besmislen i nije mi jasno zasto mora bit James Bonda a ne neki naslednik ili saradnik posto bi sam Bond vec trebao biti u penziji.
Jedino sam siguran da se novi 007 filmovi snimaju samo zato sto donosi dosta zarade, i naravno uvek se smislja kako privuci nove gledaoce.
A jedan od trikova da se privuce gledaoci jeste da se napravi citava polemika.

zelena zenka sa bradatim bradavicama

pre 9 godina

Ajde, kao da pricamo o nekakvom umetnickom delu. Radi se o treshini, koja zadovoljava reptilske porive u ljudima. Skupa kola, skupa odela, bogatsvo svuda, misteriozne face, i svuda naokolo "product placement" - u sustini sapunica najobicnija koja prodaje reklame u formatu filma.

Mogu da stave marsovca da bude Bond, i nece im pomoci da naprave nesto vredno gledanja. I jos traze pare od mene da gledam te reklame? Pa trebalo bi debelo da mi plate da gledam bilo koji Bond film napravljen u poslednjih 30-ak godina. Krsh do krsha...

stara skola

pre 9 godina

Mislim da je Kristijan Bejl jos uvek u igri, Daniel Day lewis bi bio dobar izbor, ali i Majkl Fasbender bi bio prilicno interesantan u toj ulozi.

Mikael

pre 9 godina

Cist debilizam, 007 je muskarac, britanac (izvorni, ne uvezeni) i samo takav moze biti. Eventualna diskusija o boji kose i da li je celav, ostalo niks!

Pametnjakovic Mladji

pre 9 godina

Nzm kako bi to islo. Ali bolje bi bilo da je uvedu pod imenom 008 ili tako nesto nego li ovakva ideja inace Rosemund Pajk je fenomenalna glumica .

Bull Terrier

pre 9 godina

Za vecinu muskih junaka ovog tipa bi mi bilo ok da ih 'prebace' u zenske junake... Ali ne i Bonda.. Jednostavno mi ne ide.. Iako se za Idrisa moze reci da na prvi pogled mozda ne izgleda kao Bon, ja bih bas voleo da ga vidim u toj ulozi... Pa meni ni sadasnji Bond, Daniel Craig ne izgleda previse dzentlmenstki..

sturmmann

pre 9 godina

Igraće ga Monika Levinski. Najbolji izbor, uopšte ne mora da glumi, samo da se ponaša kako je navikla. Sad ozbiljno: jedini pravi 007 je Šon Koneri. Sve ostalo nema veze. Lik koji je proslavio Šon Koneri drugi mogu samo da ruiniraju, što se i dešava.

KURIDZA-cirkuski pedagog

pre 9 godina

Prvo crnac,sad zzena...shta je sledecca vest!?..."Agent007 bi mogao biti tetkina strina od pashenoga konchite vurst!?!....aaaj' bre visheee!.....

Iandeb

pre 9 godina

@riga:

Ian Fleming odavno nema veze sa Bondom. Bonda stancuje i stancovala je ogromna Holivudska kompanija , bice kako oni kazu. Ako smatraju da postoji kriticna masa koja ce da gleda Bondinu, bice Bondina.
Dobre stvari dodju i prodju, kada nesto mutira u tres, ti se lepo okrenes necemu drugome.

lena

pre 9 godina

I ona i on su sjajni i egzoticni, svaki na svoj nacin! Elba mi je harizmatican i u ulozi gospodina i ulicara, a ona mi je jedna od najlepsih zena na svetu! ...a ko god bio novi 007, sve je jedno, publicisti su postigli svoje, gledajte samo koliko komentara ima na ovu beznacajnu vest...

T=wb/m2

pre 9 godina

Pa to je ono klasično nerviranje publike jer zarada nikada neće biti manja od uloženog pa hajde čisto da se sprdamo. Ovo sa superherojima druge rase može, ali ako stvorite nove. Zamislite sad Betmena ili Supermena crnca.. To je kao da Aleksandra, Cezara ili Napoleona glumi crnac, arapin i kinez, a Hanibala, Džingis kana itd neki plavušan.. Likovi su stvoreni kakvi jesu traju decenijama pa čak i korekcije mogu biti opasne a o ovakvim transformacijama da i ne govorimo. Biće smešno a da odem u bioskop da to vidim sigurno neću. Ali šta sad.. Logika je prosta da bi se nešto uzdiglo mora da se sroza povremeno..

Ja@YYZ

pre 9 godina

A zasto ne musliman ili indus? Pa i njih ima puno u UK i tamo su odavno...[sarkazam off]

Ili francuz ili nemac, to bi definitivno razbilo engleze. :-)))

Nemanja

pre 9 godina

Mogla bi da glumi neka žena, ali taj film ja, iako ljubitelj filmova o 007, sigurno neću gledati... Sve je to ok, al dajte malo zdravog razuma! Najbolje i da u filmu o Mesiju, Mesija glumi žena. Kud ide ovaj svet...

ima li koga?

pre 9 godina

a 'de joj je brada? nije valjda da će Džasmina biti ćosava? to bi bilo tako out... ;-) zanima me takođe da li će je i dalje privlačiti lepe žene? :-)

NN

pre 9 godina

Mislim da nas vec spremaju za crnog Bonda, jer vec u Skyfall imamo da je na kraju filma Skyfall, sekretarica tj Miss Monepeney postaje tamnoputa glumica ,koja na pocetku filma slucajno upuca kolegu iz tajne sluzbe tj samog Dzems Bonda u onoj sceni na krovu voza u pokretu.

Marko nb

pre 9 godina

Ali mora da bude i crna! Neka crnkinja. To bi bilo ok i to bih voleo da vidim. A jos vise bih voleo da vidim gledanost tog istog filma.

pucate od znanja (po savovima!)

pre 9 godina

Najsmesniji su mi ovi koji kukaju kako je Bond 'izvorno britanski'. Bond je inspirisan srpskim duplim agentom koji se zvao Duško Popov, koji je bio dupli agenat za MI6 i Nemce, tzv. 'Agent Tricycle' ili 'Scooter'. To je veoma dobro poznata cinjenica Englezima ovde, on je napisao odlicnu autobiografiju 'Spy, Counter Spy' i ima nekoliko knjiga o njemu. Sva ta zenskarenja, nemoguce pustolovine i misije su bili njegov zastitni znak, i taj deo umnogome je prenesen na Bonda. Ian Flemming je pricao o tome. Tek toliko o logici ovih kontra komentara, i poznavanju tematike. Kad od srpskog obavestajca napravite engleskog playboya, sto ga onda, za nekih 60+ godina nebi igrao crnac ili zena? I kakav bre Son Koneri, on je fenomenalan ali je bizarno ocekivati da ekranizacija fiktivnog lika prestane kad jedan od glumaca koji ga je igrao prestane da glumi.

feministkinja

pre 9 godina

Pa za neobavescene i zene su tajni agenti i to vrlo cesto istrenirane na mnogo visem nivou nego muskarci. I po pricama mnogo ostrije i surovije od svojih muskih kolega. Ako je zena rasturila ulogu Bondove devojke, vrlo odlicno bi se snasla i u ulozi Bonda.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ona glumi prosečno, a neke uloge je očajno odglumila. Dobro izgleda, moderno, ali to je sve. Žene agenti su obično punije i jače građe, izgledaju i grublje jer imaju povišen testosteron, znaju borilačke veštine i nisu manekenke. Ona najbolje glumi praznoglave žene, sponzoruše, što je i glumila inače kao Bondova devojka.

Jana

pre 9 godina

Pametnjakovic, odgledajte film "Gone girl" u kojem igra ova plavusa. Nisam je gledala u filmu o Bondu, ali ovaj film sam odgledala i za njenu glumu u istom nemam ni malcice zamerke.

Miro

pre 9 godina

Rozamund Pajk je glumila u filmu o Bondu, mislim da je riječ o filmu Die another day....tako da bi skroz glupo bilo da ona odigra ulogu Bonda. Mislim sama ideja da Bond bude žensko....otprilike kao da Trnoružica ili Pepeljuga budu muškarci. A to što je Miliband...... to je već njegova stvar.

Pametnjaković

pre 9 godina

@(Jana, 2. april 2015 17:00)

Pogledao sam. To je jedina uloga koju je Rozemuda Pajk do sada odglumila ok. Mada je bilo delova koje je loše odglumila, delova koje bi mnoge druge mnogo bolje odglumile. Nego, ona je sigurno spavala sa nekim bitnim pa je sada promovišu i dobija dobre uloge, koje bi opet neke druge glumice daleko bolje odradile. Dobija uloge preko veze.

dole_patrijarhija

pre 9 godina

Cemu toliki strah, zaboga? Moracete da menjate mnoge dzukacke navike?
Pa dobro jutro. To ce biti dobro i za Vas same, verovali ili ne. Nemojte trcati pred rudu, nego probajte da se informisete na pozitivnim feministickim portalima. Ovo je za bolju buducnost svih nas i nase dece.

Byakuya-sama

pre 9 godina

Ja sam za. Po mogućstcu da ostanu i bond devojke, svaki (hetero)muškarac bi pre gledao 2 žene, nego 2 muškarca ili muško žensku kombinaciju. Dodajte tu lezbose i biseksualke(koliko ono beše u vreme kraljice Viktorije %?)
i velika smo većina.


ps: nisam sarkastičan.

Sta reci.dabogda pukli producenti i bankrotirali!

pre 9 godina

Bolest.
ipak,postoje stariji filmovi iz ere pre devedesete, bez feministickih gluposti, pa cemo mi normalni uzivati

Nikola

pre 9 godina

Ja sam za. Po mogućstcu da ostanu i bond devojke, svaki (hetero)muškarac bi pre gledao 2 žene, nego 2 muškarca ili muško žensku kombinaciju. Dodajte tu lezbose i biseksualke(koliko ono beše u vreme kraljice Viktorije %?)
i velika smo većina.


ps: nisam sarkastičan.
(Byakuya-sama, 1. april 2015 21:49)

Ja to prvi ne bih gledao, a siguran ni vecina muskaraca koji iole gotive Bonda. Ovo je bolesno preterivanje.
Stvarno ne znam sta je sledece, potpuna zabrana muskih likova zbog isfrustriranih feministkinja? Hoce i nove knjige da napisu posto se Fleming rodio sa udom viska?

riga

pre 9 godina

Zena nikad ne moze da glumi agenta 007 !!! To je cist sovinisticki film/ serijal/ , pogledajte samo imena Bond "devojaka" !?! Crnac nema sanse, Fleming bi se prevrnuo u grobu... ima nesto za sta se uvek kaze NO, NO (a nije mister NO). Tako je i ovde slucaj, ne zene, ne druge rase(samo belci) i
uvek Englez.

zelena zenka sa bradatim bradavicama

pre 9 godina

Ajde, kao da pricamo o nekakvom umetnickom delu. Radi se o treshini, koja zadovoljava reptilske porive u ljudima. Skupa kola, skupa odela, bogatsvo svuda, misteriozne face, i svuda naokolo "product placement" - u sustini sapunica najobicnija koja prodaje reklame u formatu filma.

Mogu da stave marsovca da bude Bond, i nece im pomoci da naprave nesto vredno gledanja. I jos traze pare od mene da gledam te reklame? Pa trebalo bi debelo da mi plate da gledam bilo koji Bond film napravljen u poslednjih 30-ak godina. Krsh do krsha...

feministkinja

pre 9 godina

Pa za neobavescene i zene su tajni agenti i to vrlo cesto istrenirane na mnogo visem nivou nego muskarci. I po pricama mnogo ostrije i surovije od svojih muskih kolega. Ako je zena rasturila ulogu Bondove devojke, vrlo odlicno bi se snasla i u ulozi Bonda.

deki

pre 9 godina

ukapirali su da je Bond malo smorio, da ima previse nastavaka, da ne mogu da smisle vise nitsa novo sto nije vec vidjeno, da su poceli da se ponavljaju, da vise ne mogu da kupuju gledaoce boljim specijalnim efektima, lepsim Bond zenskama svaki put...pa umesto da kazu 'dosta je', i prekinu nesto dok je jos uvek dobro, da iza njih ostane samo dobra uspomena, oni su kao i uvek spremni da zarad para rizikuju da ukaljaju celu fransizu menjajuci osnovu glavnog lika na kome je zasnovan i roman, i film i sve.. klasika. Pare prvo unaprede nesto, a ako se ne zaustavis na vreme, na kraju sve zase.......!

J.Bond007

pre 9 godina

Ma daj i onda scena..Bond cura ceo film brani i cuva bond mekusca,tj nekog momka..Ne zelim da mi se ukalja cast,Bond momak(dzentlmen) uvek treba cuvati i braniti devojke :-) Ziveo ja ;-)

lena

pre 9 godina

I ona i on su sjajni i egzoticni, svaki na svoj nacin! Elba mi je harizmatican i u ulozi gospodina i ulicara, a ona mi je jedna od najlepsih zena na svetu! ...a ko god bio novi 007, sve je jedno, publicisti su postigli svoje, gledajte samo koliko komentara ima na ovu beznacajnu vest...

Aнархиста

pre 9 godina

Је 'л ћу и ја морати жена да постанем у неком тренутку, пошто сам и ја у 21. веку?

qwer

pre 9 godina

Ako bude zensko, onda ce angazovati Angelinu Jolie - ona i onako u svakom svom filmu prebije 100, ubije 200 muskaraca, skoci sa 200 metara visine bez padobrana na kamion u punoj brzini i doceka se na noge, a i unisti pola grada u koji ode na zadatak.
Koji James Bond je to uspeo do sada ? Ni jedan...

Ja sam licno pre za Petu Wilson (staru Nikitu)

NN

pre 9 godina

Mislim da nas vec spremaju za crnog Bonda, jer vec u Skyfall imamo da je na kraju filma Skyfall, sekretarica tj Miss Monepeney postaje tamnoputa glumica ,koja na pocetku filma slucajno upuca kolegu iz tajne sluzbe tj samog Dzems Bonda u onoj sceni na krovu voza u pokretu.

abc

pre 9 godina

Koliko me je ovoiznerviralo morao sam da odem na gugl da vidim kako bre izgleda i ko je ovaj genije koji je lupio ovako nesto!!! Neka naprave novi neki film sa zenskim junakom u glavnoj ulozi i slicnom pricom. Nemojte da prljate tradiciju! Da me ne bi shvatili pogresno, nemam apsolutno nista protiv zena, ali 007 je britanski harizmaticni smeker starog kova koji se bori protiv negativaca i to nije za promenu. Da se ja pitam, vratio bi Son Konerija bre a ne razmisljao o ovakvim glupostima...

Prometheus

pre 9 godina

Da li ce onda zbog jednakosti polova da se snimi nova "Catwoman" koja je u stvari muskarac, ili rimejk filma "Nikita" gde je ona ustvari on, "Pretty Woman" rimejk sa muskom prostitutkom...??? Zbogom logiko, ne trebas nam vise!!!

Neko123

pre 9 godina

Dokle ova diskriminacija beba, kada cemo doziveti vec jednom da jednogodisnja beba bude novi Dzejms Bond, i svojom cuclom ubija zle agente Spektre, koji zapravo dolaze sa Marsa i izgledaju kao transseksualni kucici. Stop diskriminaciji!

Flash

pre 9 godina

Kako ne razumete, pa originalni Bond je u modernom zapadnom svetu predstavnik najomrazenije vrste ljudi koji postoje - muskarac,belac, hriscanin, heteroseksualac...Gde ces gore od toga, jadna majka koja takvo dete dobije.

Covek iz senke

pre 9 godina

Da Dzems Bond bude crn? Naravno da ne, sta bi bilo kada bi neki belac glumio npr Blejda? Lovca na vampire iz stripa koji je svi znamo crn? Pa optuzili bi sve zive za rasizam, dok je sada u novom filmu Fantasticna Cetvorka, "Covek Baklja" crn iako je u stripu belac? Crncima sta god ne valja pozivace se na rasizam, zato me i nerviraju.

lukozi

pre 9 godina

Holivud je upropastio Borna, Indijanu Dzonsa, Termibatora, Dzon Meklejna i jos mnogo mnogo kultnih likova, pa zasto ne bi i agenta 007...

pucate od znanja (po savovima!)

pre 9 godina

Najsmesniji su mi ovi koji kukaju kako je Bond 'izvorno britanski'. Bond je inspirisan srpskim duplim agentom koji se zvao Duško Popov, koji je bio dupli agenat za MI6 i Nemce, tzv. 'Agent Tricycle' ili 'Scooter'. To je veoma dobro poznata cinjenica Englezima ovde, on je napisao odlicnu autobiografiju 'Spy, Counter Spy' i ima nekoliko knjiga o njemu. Sva ta zenskarenja, nemoguce pustolovine i misije su bili njegov zastitni znak, i taj deo umnogome je prenesen na Bonda. Ian Flemming je pricao o tome. Tek toliko o logici ovih kontra komentara, i poznavanju tematike. Kad od srpskog obavestajca napravite engleskog playboya, sto ga onda, za nekih 60+ godina nebi igrao crnac ili zena? I kakav bre Son Koneri, on je fenomenalan ali je bizarno ocekivati da ekranizacija fiktivnog lika prestane kad jedan od glumaca koji ga je igrao prestane da glumi.

Pametnjaković

pre 9 godina

Ona glumi prosečno, a neke uloge je očajno odglumila. Dobro izgleda, moderno, ali to je sve. Žene agenti su obično punije i jače građe, izgledaju i grublje jer imaju povišen testosteron, znaju borilačke veštine i nisu manekenke. Ona najbolje glumi praznoglave žene, sponzoruše, što je i glumila inače kao Bondova devojka.

stecky

pre 9 godina

Zašto se ograničavati? Zašto novi Bond ne bi bio životinja, biljka, možda vanzemaljac ili čak animirani lik? Možda da dobije neke moći i postane superheroj?

Q

pre 9 godina

Cool,bila Bond devojka,a sada i Bond glavom i bradom.Mozda da angazuju Brosnana da glumi Bond devojku,pardon, momka...ili onu(onog) Konchitu Wurtz pa da svi budu srecni i zadovoljni...A jesu li razmislili da urade Prljavog Harija sa devojkom u glavnoj ulozi...e za taj film bih platio ulaznicu,mozda bi samo naslov bio malo neprikladan...mislim,Prljava...malo seksisticki,zar ne...uh,opet lupam,izvinite...

kako smo se nadali ...

pre 9 godina

Sve ove gluposti pišu da se auditorijum ne bi smorio kad na kraju izaberu nekog belog balavca bez talenta. "Ćuti, mogo je da bude crnac ili žensko".

Jana

pre 9 godina

Pametnjakovic, odgledajte film "Gone girl" u kojem igra ova plavusa. Nisam je gledala u filmu o Bondu, ali ovaj film sam odgledala i za njenu glumu u istom nemam ni malcice zamerke.

Slobodan

pre 9 godina

James Bond-ov otac je Skot a majka Svajcarka, obadvoje su poginuli u Alpama pa je Bond odrastao kao siroce i skolovao se u Engleskoj, u svakom slucaju I Rofer Moor gresi jer bi onda ako bi doslovno sledili knjigu glumac mora biti Skot ili polu-Skot, u svako slucaju radnja je vec premestena iz vremena hladnog rata u moderno vreme pa ne iznenadjuje da bi iduci J. Bond mogao biti crnac ili zena, nisam siguran da li je to dobar ili los potez, mada mislim da je James Bond odavno postao besmislen i nije mi jasno zasto mora bit James Bonda a ne neki naslednik ili saradnik posto bi sam Bond vec trebao biti u penziji.
Jedino sam siguran da se novi 007 filmovi snimaju samo zato sto donosi dosta zarade, i naravno uvek se smislja kako privuci nove gledaoce.
A jedan od trikova da se privuce gledaoci jeste da se napravi citava polemika.

Vlada99

pre 9 godina

Imam bolju ideju. Neka novi Bond bude transrodna osoba koja jos nije sigurna dali želi da se transformise, njegova devojka- dečko je biseksualac-meteoseksualac koji po nekada voli da se oblači kao devojka... Mislim da se Ian Fleming okrece kao ražanj u grobu.

stara skola

pre 9 godina

Mislim da je Kristijan Bejl jos uvek u igri, Daniel Day lewis bi bio dobar izbor, ali i Majkl Fasbender bi bio prilicno interesantan u toj ulozi.

drndzvrc

pre 9 godina

Ova je bila bledunjava i kao Bond devojka!!! Mogu da dovedu, ali to će biti kraj Bonda, nije to sumanuta serija kao "Dr Who" gde sve prolazi! Nek izmisle nekog ženskog agenta a ne da brljaju po Bondu!

Pametnjaković

pre 9 godina

@(Jana, 2. april 2015 17:00)

Pogledao sam. To je jedina uloga koju je Rozemuda Pajk do sada odglumila ok. Mada je bilo delova koje je loše odglumila, delova koje bi mnoge druge mnogo bolje odglumile. Nego, ona je sigurno spavala sa nekim bitnim pa je sada promovišu i dobija dobre uloge, koje bi opet neke druge glumice daleko bolje odradile. Dobija uloge preko veze.

Nemanja

pre 9 godina

Mogla bi da glumi neka žena, ali taj film ja, iako ljubitelj filmova o 007, sigurno neću gledati... Sve je to ok, al dajte malo zdravog razuma! Najbolje i da u filmu o Mesiju, Mesija glumi žena. Kud ide ovaj svet...

sturmmann

pre 9 godina

Igraće ga Monika Levinski. Najbolji izbor, uopšte ne mora da glumi, samo da se ponaša kako je navikla. Sad ozbiljno: jedini pravi 007 je Šon Koneri. Sve ostalo nema veze. Lik koji je proslavio Šon Koneri drugi mogu samo da ruiniraju, što se i dešava.

Mikael

pre 9 godina

Cist debilizam, 007 je muskarac, britanac (izvorni, ne uvezeni) i samo takav moze biti. Eventualna diskusija o boji kose i da li je celav, ostalo niks!

KURIDZA-cirkuski pedagog

pre 9 godina

Prvo crnac,sad zzena...shta je sledecca vest!?..."Agent007 bi mogao biti tetkina strina od pashenoga konchite vurst!?!....aaaj' bre visheee!.....

Bull Terrier

pre 9 godina

Za vecinu muskih junaka ovog tipa bi mi bilo ok da ih 'prebace' u zenske junake... Ali ne i Bonda.. Jednostavno mi ne ide.. Iako se za Idrisa moze reci da na prvi pogled mozda ne izgleda kao Bon, ja bih bas voleo da ga vidim u toj ulozi... Pa meni ni sadasnji Bond, Daniel Craig ne izgleda previse dzentlmenstki..

T=wb/m2

pre 9 godina

Pa to je ono klasično nerviranje publike jer zarada nikada neće biti manja od uloženog pa hajde čisto da se sprdamo. Ovo sa superherojima druge rase može, ali ako stvorite nove. Zamislite sad Betmena ili Supermena crnca.. To je kao da Aleksandra, Cezara ili Napoleona glumi crnac, arapin i kinez, a Hanibala, Džingis kana itd neki plavušan.. Likovi su stvoreni kakvi jesu traju decenijama pa čak i korekcije mogu biti opasne a o ovakvim transformacijama da i ne govorimo. Biće smešno a da odem u bioskop da to vidim sigurno neću. Ali šta sad.. Logika je prosta da bi se nešto uzdiglo mora da se sroza povremeno..

Pametnjakovic Mladji

pre 9 godina

Nzm kako bi to islo. Ali bolje bi bilo da je uvedu pod imenom 008 ili tako nesto nego li ovakva ideja inace Rosemund Pajk je fenomenalna glumica .

mr. no

pre 9 godina

Ovo vise zvuci kao ideja za trash exploatacioni film, kao sto su afro-amerikanci imali backxploitation filmove poput Black Cesar pa i Coffy. Ovo mi zvuci kao tako nesto, kao da devojke ne umeju da rokaju i same na platnu pa im sada treba neka potpora i afirmacija u vidu zene 007. Problem je vise u tome sto se uzima voljena fransiza, lik, ideja i menja se zbog neceg sto je trenutno i prolazno. za 50 i vise godina, to bi delovalo smesno. Ne kazem da ne bi bilo lose da imamo vise dobrih akcionih heroina (poput Pam
Grier iz Coffy) ali moramo li kvariti vec funkcionalne kultne likove. Meni je to vise uvredljivo za zene... Ma da bi voleo da vidim tako nesto, na foru paralelni univerzum, bilo bi interesantno.

ima li koga?

pre 9 godina

a 'de joj je brada? nije valjda da će Džasmina biti ćosava? to bi bilo tako out... ;-) zanima me takođe da li će je i dalje privlačiti lepe žene? :-)

Marko nb

pre 9 godina

Ali mora da bude i crna! Neka crnkinja. To bi bilo ok i to bih voleo da vidim. A jos vise bih voleo da vidim gledanost tog istog filma.

Ja@YYZ

pre 9 godina

A zasto ne musliman ili indus? Pa i njih ima puno u UK i tamo su odavno...[sarkazam off]

Ili francuz ili nemac, to bi definitivno razbilo engleze. :-)))

Iandeb

pre 9 godina

@riga:

Ian Fleming odavno nema veze sa Bondom. Bonda stancuje i stancovala je ogromna Holivudska kompanija , bice kako oni kazu. Ako smatraju da postoji kriticna masa koja ce da gleda Bondinu, bice Bondina.
Dobre stvari dodju i prodju, kada nesto mutira u tres, ti se lepo okrenes necemu drugome.

Miro

pre 9 godina

Rozamund Pajk je glumila u filmu o Bondu, mislim da je riječ o filmu Die another day....tako da bi skroz glupo bilo da ona odigra ulogu Bonda. Mislim sama ideja da Bond bude žensko....otprilike kao da Trnoružica ili Pepeljuga budu muškarci. A to što je Miliband...... to je već njegova stvar.

dole_patrijarhija

pre 9 godina

Cemu toliki strah, zaboga? Moracete da menjate mnoge dzukacke navike?
Pa dobro jutro. To ce biti dobro i za Vas same, verovali ili ne. Nemojte trcati pred rudu, nego probajte da se informisete na pozitivnim feministickim portalima. Ovo je za bolju buducnost svih nas i nase dece.